Hogyan készül a pálinka?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan készül a pálinka?"

Átírás

1

2

3 Ej, te sokat dicsőített pálinka, Szerelem tüzével vagy átitatva. Ha iszom, kereshetem a lábamat, Mindent feje tetejére állítasz! Hogyan készül a pálinka?.a pálinka készítéséhez kizárólag Magyarországon termett nemes-és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly használható fel, melyet hazánkban cefréznek, párolnak, érlelnek és palackoznak. A kiváló minőségű pálinka készítésének négy titka van: teljesen érett, íz- és zamatanyagaiban gazdag, egészséges, ép gyümölcs, mint alapanyag; gondos cefrekészítés és erjesztés; korszerű és kíméletes desztilláció; a pálinka pihentetése és palackozása, esetleg érlelése. Elsődleges és talán a legfontosabb dolog, hogy jó minőségű, érett és tiszta gyümölcsöt dolgozzunk fel, mely során válogatást és szükség szerint tisztítást végzünk. Cefrézéskor a gyümölcsöt fajtától függően magozzuk (csonthéjas gyümölcs) vagy darálóval aprítjuk (bogyós- vagy almatermésű). A gondos előkészítést követően jön a gyümölcs erjesztése. Ez az irányított erjesztési technológiai folyamat is rendkívül fontos szerepet játszik a jó minőségű pálinka készítésében, hiszen itt tudjuk megőrizni a kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcsök íz- és illatvilágát. A cefre kierjedése után következik a lepárlás. Korszerű és kíméletes desztilláció megvalósítására olyan lepárló berendezést használunk, mellyel egy lépcsőben a cefréből közvetlenül pálinkát állíthatunk elő. Maga a lepárlási folyamat komoly szakértelmet és tapasztalatot kíván, hiszen itt kerül leválsztásra a pálinkáról az elő- és utópárlat. Végül a rozsdamentes acél tartályokban pihentetett ital kézi palackozás és címkézés után kerül a fogyasztókhoz. A Mézesek valódi gyümölcs pálinkát és mézet ötvöznek össze kellemes simogató itallá. Kedves Egészségére!

4 Az Agárdi Pálinkafőzde Agárdon található a Sreiner-tanyán. Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben, zöldmezős beruházásként, majd később Látogatócentrumunk is megnyitotta kapuit, ahol kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várjuk a látogatókat, és helyszínt biztosítunk rendezvényeknek, konferenciáknak is. A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszott az, hogy a környező régió kiváló alapanyagbázisként szolgál, a főzdét körülölelő gyümölcsösök szinte korlátlan forrását biztosítják a csúcsminőségű pálinka előállításához szükséges első osztályú gyümölcsnek. E mellett Agárd központi fekvése mind az alapanyagok beszállítását, mind pedig termékeinknek a fogyasztókhoz történő eljuttatását zökkenőmentessé teszi.

5 4cl 2cl Muskotályos szőlő pálinka 40% 980,- 490,- Sárgamuskotályból készült különlegesség intenzív fajtajegyekkel. Kajszibarack pálinka 40% 980,- 490,- Az érett, lédús és zamatos gyümölcs megannyi íz- és illatjegyét őrző mestermű. Szilva pálinka 40% 980,- 490,- Besztercei szilvából készült elegáns, igazi szilvapálinka. Birs pálinka 40% 1.590,- 790,- Igazi különlegesség citrusos illatokkal, üde fanyarkás ízekkel. Cigánymeggy pálinka 40% 1.390,- 690,- Régi magyar meggyfajtából készült pálinka friss, gyümölcsös illatokkal. Gála alma 40% 1.390,- 690,- Friss, ropogós almára emlékeztető üdeség. Ízében kellemes kesernyésség, hosszú lecsengésű, maradandó élményt nyújtó pálinka. Bodza pálinka 40% 1.390,- 690,- A szelíd- és vadbodza kompozíciójából álló pálinkában csokoládéra emlékeztető illatkomponensek vegyülnek izgalmas, lekváros gyümölcsösséggel. Piros Vilmoskörte pálinka 40% 1.390,- 690,- Minden cseppjében a zamatos, érett körtét idéző lenyűgözően fűszeres illat és könnyed, gyümölcsös ízek jellemzik.

6 GUSTO Családi tradíciók és receptek szintúgy, mint a mindig tökéletesre való törekvés segítik tevékenységünk iránti elkötelezettségünket. Legmagasabb minőségi kategória eléréséhez hozzájárul az is, hogy pálinka lepárló üzemünk a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban eléri a 1770-at. Gyümölcspálinkáink kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják.

7 Simák 4cl 2cl Gusto Irsai Olivér 51% 890,- 450,- Az Irsai Olivér nem véletlen oly népszerű fajta. Harsány, szinte zöld frissessége egyszerre jelenik meg szelídebb bársonyos muskotályos ízeivel. Könnyed, de magas alkoholfokával mégis hangsúlyos. GUSTO Birspálinka 41% 950,- 480,- A birskörtére jellemző friss, élénk illatú és zamatú, prémium minőségű pálinka. Erőteljes citrusos, fűszeres jellegű ital, ínyenceknek ajánljuk GUSTO Cigánymeggy pálinka 41% 890,- 450,- Kóstoláskor a sötétbordó meggy mély zamatát élvezhetjük, melyet a mag adta fanyarkás, marcipános jelleg tesz harmónikus egésszé Gusto Japánszilva 41 % 950,- 480,- A kiváló fajtaadottságú black king fajta pálinkája nagyon kellemes, lágy ízvilágú. Főbb aromakomponensei a kajszibarackéval egyeznek, utóíze mégis egy marcipános jelleget ölt. Ágyasok Gusto Ágyas Meggy 41% 890,- 450,- Az aszalt meggyszemek kiemelik a pálinka bonbonos jellegét. A héj adta mély aromák szépen kiegészülnek a mandulás magízzel. Gusto Ágyas Feketecseresznye pálinka 41% 890,- 450,- A nyár derekát idéző feketecseresznye mély zamataival, könnyed illatával verőfényes napsugarakat varázsol elénk. Mézesek Gusto Mézes Ágyas Meggy 31% 890,- 450,- Valódi akácméz és aszalt meggy gazdagítja a pálinkát. Gusto Mézes Ágyas Körte 31% 890,- 450,- Valódi akácméz jól kiemeli a friss, lédús körtére emlékeztető zamatokat. Gusto Mézes Ágyas Fűszeres Alma 31% 890,- 450,- Kellemes melengető fűszeressége jól kiemeli a lédús alma zamatát. BOTANIQ likőr 30% 950,- 480,- Mézes Gergő a 2000 év méhésze mézéből, titkos receptje alapján összeállított, esszencia, amely mézesen bársonyos, könnyedén citrusos, mindezt a természetből.

8 A pálinkát 100%-ban hazai gyümölcsből, cefrézéssel, lepárlással készítik. A Rézangyal termékei így készülnek. Nincs tisztaszesz, nincs aroma, nincs karamell. Pálinka van. A Rézangyal a világ legnagyobb prémium szeszesital márkáihoz hasonlóan nem épített saját lepárlóüzemet. A saját magunk által ellenőrzött, legjobb minőségű párlatokat vásároljuk föl, az elérhető mennyiségtől függetlenül. A megvásárolt tételeket saját pincéinkben érleljük, ágyazzuk és blendeljük. Hisszük, hogy a pálinka sikertörténete nem a múltban keresendő. hanem az állandó, prémium minőségben, a kiváló magyar gyümölcsben, az évszázados technológiában és a magyar hagyományokban. Hisszük, hogy a pálinka a XXI. századi Magyarország sikertörténete lehet. A Rézangyal készen áll arra, hogy büszkék legyünk rá.

9 4cl 2cl Rézangyal Érlelt Alma Pálinka 42% 890,- 450,- Kellemes telt íze több érlelési zamatot rejt, itt több a fűszer. Összességében testesebb, tartalmasabb, hosszabb ital. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek hosszan ízlelgetni minden kortyot. Rézangyal Kajszibarack Pálinka 40% 890,- 450,- Az érett kajszibarack kimagasló íz és illatharmóniája teszi különlegességé. Ízében is hamisítatlan kajszi, zamatos, meglepően édes, kellemes alkoholérzettel, hosszú lecsengéssel. Rézangyal Feketecseresznye Pálinka 40% 890,- 450,- Különlegesen intenzív, jellegzetes ízű cseresznyefajtából készített pálinka. Visszaidézi a régi idők cseresznye pálinkáit. Az édes, kellemesen fűszeres illat mellé egy karakteres ízvilág társul, a mag kellemesen fanyarkás marcipánosságával. Rézangyal Barrique Szilva Pálinka 45% 890,- 450,- Édeskömény, ánizs, pici gyömbér és szegfűszeg érezhető. Az édesség az ízben is folytatódik, itt egyértelmű a szilva, amit a végén pici fanyar érzés kísér szilaj alkohollal. Rézangyal Ágyas Málna Pálinka 40% 1.050,- 530,- Határozott,nem túl erős,ám annál tisztább megidézve egy tál frissen szedett málna illatát.jellege tükrös,tiszta.színe az ágyazásnak köszönhetően mély rózsaszínes-pirosas. Egyszóval: egy igazi Rézangyal. Rézangyal Mézes Körte 33% 890,- 450,- Arany színű, olajos ital, lassan mozdul a pohárban. Illatában a pálinkát adó gyümölcsre jellemző intenzív illat, íze mézes, fahéjas, a gyümölcs a háttérből kerekíti a harmóniát. Rézangyal Mézes Ágyas Meggy 33% 890,- 450,- Harmonikus ízvilágát a fürtösmeggyből készült pálinka további aszalt gyümölcságyon való érlelése során kapja meg, melyhez a kiválasztott méz hozzáadásával kellemesebb illat- és ízvilág társul.

10 A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.

11 4cl 2cl Málna pálinka Limitált 44% 1.390,- 690,- Különlegesen gazdag ízvilágot rejt e nedű. Elég belőle egy korty, s rögvest meglódul az ember fantáziája: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal... Birs pálinka 46% 990,- 490,- Emlékszik még dédszülei birsalmalekvárjára? Arra az édes, ám mégis kissé fanyar ízre, amely oly sokat jelentett Önnek gyermekkorában? Egy kortynyi, szőrös gyümölcsből készült itóka révén talán visszatalálhat a múltba Homoki Faeper pálinka 46% 990,- 490,- Egyre ritkábban fellelhető, vadon termő gyümölcs. Férfias, határozott karakterű párlat. Azoknak ajánlott, akik ismerik az eper markáns ízét. Kevesen tudják: az igazi pálinkáshordót kizárólag eperfából ácsolják Ágyas körte pálinka 44% 990,- 490,- A fogalom a pálinka és a fajtaazonos aszalvány együttes érlelése fűszerekkel. A pálinkában oldódó gyümölcscukrok édesebbé, mássá teszik a pálinkát. Kökénypálinka Limitált 46% 1.290,- 650,- Íztisztasága, gyümölcsössége kiváló. Könnyű étkek, desszertek kísérő italának ajánljuk. Ó-Szilva pálinka 44% 990,- 490,- Hagyományos kisüsti eljárással érlelt, tiszta gyümölcsből 3 éves eperfa hordós érlelés, kimagasló gyümölcsösség, testes zamat. Ó-Cseresznye pálinka 44% 990,- 490,- A Szicsek Pálinkafőzde egyik vezető termékcsaládja. A palackokba legalább 3 éves érlelésű pálinkák kerülnek. Az igényes fogyasztó pálinkája. Magony Mézes Barack 34% 990,- 490,- Mondhatnánk talán úgy is: kontyalávaló! Hiszen régente elsősorban az asszonyok fogyasztották előszeretettel. Mai, két felet egyenrangúvá tevő világunkban bátran javasolható az erősebb nemnek is

12 1984-ben alapítottuk meg családi vállalkozásunkat Érpatakon, ahol megépítettünk egy klasszikus kisüsti technológiát alkalmazó lepárló berendezést. Célunk kettős volt, egyrészt saját kereskedelmi pálinkafőzés beindítása, másrészt a helyi lakosság bérfőzési igényét szerettük volna kielégíteni. A pálinkafőzde elnevezése utal a településre ahol a pálinkafőző található és a Szatmár, Bereg tájegységekre jellemző tetőfedési hagyományokra is, ezáltal hangsúlyozva a tradicionális pálinkafőzés jellegét.

13 4cl 2cl Birs Pálinka 40% 990,- 490,- A birs pálinka megosztja a fogyasztó közönséget, mivel íze fanyar, citrusos. Főként halételek mellé ajánljuk jellegzetes íze miatt. Frissességgel bíró pálinka. Szamóca Pálinka 40% 1.390,- 690,- Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült szamócapálinka, mámorító illatával és erdei gyümölcsösségével vesz le a lábunkról. Az érett földieper karaktere köszön vissza minden üvegből. Tokaji Sárgamuskotály törköly 40% 990,- 490,- Ízletes törkölypálinka a rendkívül illatos muskotályos jelleg mellett egy parfümös, édeskés citrus aroma is felismerhető. A törköly zamatos ízvilága, amely a szőlő jellegéből adódóan inkább a lágyabb karaktereket hozza előtérbe. Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy 45% 990,- 490,- Újfehértói Fürtös Meggyből készült pálinka a gyümölcságynak köszönhetően egy utánozhatatlan pirosas-bordó árnyalatot kap. Illatában az üde citrusos jegyek mellett a különböző virágillatok teszik bonbonossá a pálinkát. Zamatában a mandulás magjelleg, egy hosszan lecsengő íz élményt kölcsönöz. Szabolcsi Jonagold Ágyas Almapálinka 45% 990,- 490,- A Jonagold két rendkívül sikeres almafajta keresztezéséből jött létre. A sokszínűség pálinkája egyéniségére is értetendő. Kóstolva, a bársonyosan fahéjas fajtajelleget, a gyümölcságy teszi még pikánsabbá még fűszeresebbé. Zsindelyes Szegfűszeges mézes szilva 30% 950,- 480,- Szegfűszeggel varázsoltuk különlegessebbé az egyébként is pazar illat és íz jegyekkel rendelkező mézes szilvát. Magával ragadóan gyümölcsös és fűszeres. Ízében hosszantartó, a szegfűszeg által feltüzelt, édeskés íz világú élményt nyújt. Zsindelyes Fahéjas Mézes Alma 30% 950,- 480,- Az almát használtuk alapanyagául ennek a simogatóan bársonyos likőrnek, amely a méz és fahéj kombinációnak köszönhetően olyan összhatást ért el, mint egy gondos háziasszony által elkészített karácsonyi desszert. Zsindelyes Vaníliás Méze körte 30% 950,- 480,- A körte zamatok között először picit megbúvó vanília ízek egy rövid idő elteltével fokozatosan kibontakoznak és selymesen kényeztetik kóstolója érzékszerveit.

14

15 GUSTO

16 Soho Cafe & Restaurant 8000 Székesfehérvár, Palota út 6. Tel.: 22/ II.kategória Üzemeltető: Strike Bowling Center Kft Üzletvezető: Vámos György

TERMELŐI KÖZÖSSÉGEK NAPJA DECEMBER 7. ZSINDELYES KERESKEDŐHÁZ KFT.

TERMELŐI KÖZÖSSÉGEK NAPJA DECEMBER 7. ZSINDELYES KERESKEDŐHÁZ KFT. TERMELŐI KÖZÖSSÉGEK NAPJA 2017. DECEMBER 7. ZSINDELYES KERESKEDŐHÁZ KFT. TÖRTÉNELMI MÚLT A Zsindelyes tanyát az 1850- es években létesíthették és ekkor a Dessewffy család birtokolta. A Dessewffy család

Részletesebben

A N N O TERMÉKKATALÓGUS

A N N O TERMÉKKATALÓGUS TERMÉKKATALÓGUS Bio Pálinkák E pálinkákban jelen van a Bükk hegység érintetlen környezete és a napsütötte nyári gyümölcs zamata. Egyedülálló íz harmóniáját a bio termékek előállításakor megkövetelt technológiai

Részletesebben

pálinka a magyar kultúra része, a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke

pálinka a magyar kultúra része, a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke A pálinka a magyar kultúra része, a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke A kulturált pálinkafogyasztás legfőbb szabálya: a pálinkát szobahőmérsékleten, 18-20 Celsius fokon illik fogyasztani. Amikor

Részletesebben

Pálinkák. Csalló pálinkák

Pálinkák. Csalló pálinkák Pálinkák Csalló pálinkák A fél literes kisterelésű termékekhez fából készült díszdobozt, a 4 cl-es termékekhez 2 vagy 4 db üveg befogadására alkalmas, fából készült fa házikót tudunk ajánlani. Hagyományos

Részletesebben

PÁLINKA TERMÉKKATALÓGUS

PÁLINKA TERMÉKKATALÓGUS PÁLINKA TERMÉKKATALÓGUS BEVEZETŐ Ötven éve nem múló szenvedélyünk és türelmünk, tudásunk és kitartásunk eredménye, hogy családunk pálinkái kiváló minőségű magyar hungarikumok. Pálinkáinkhoz több mint 40-féle

Részletesebben

A IX. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny kereskedelmi tételeinek eredménye január

A IX. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny kereskedelmi tételeinek eredménye január A IX. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny kereskedelmi tételeinek eredménye 2018. január Név Pálinka/párlat neve Érem 1 Csepp Pálinka Kft. Érlelt Golden Alma Arany 1 Csepp Pálinka Kft. Sárgabarack Arany

Részletesebben

2017. évi Pálinka Országkóstoló Díjátadó Gála június 20.

2017. évi Pálinka Országkóstoló Díjátadó Gála június 20. Pálinka Országkóstoló Díjátadó Gála 2017. június 20. Arany, Ezüst, Bronz minősítésű pálinka PANYOLAI SZILVÓRIUM PÁLINKAHÁZ SQ Vilmoskörte Pálinka PINTÉR PÁLINKA Arany, Ezüst, Bronz minősítésű pálinka Irsai

Részletesebben

2019. ÉVI NEMZETI PÁLINKAKIVÁLÓSÁG PROGRAM DÍJÁTADÓ GÁLA

2019. ÉVI NEMZETI PÁLINKAKIVÁLÓSÁG PROGRAM DÍJÁTADÓ GÁLA 2019. ÉVI DÍJÁTADÓ GÁLA 2019. június 19. ELNÖKSÉG TAKÁCS LÁSZLÓ SZAKMAI ELNÖK DR. FELKAI BEÁTA OLGA SZAKMAI IRÁNYÍTÁSÉRT FELELŐS KÉPVISELŐ SÉLLEINÉ DOMJÁN ZSUZSANNA ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS LEBONYOLÍTÁSI BIZOTTSÁG

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink!

Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Vendégeink! A 150 éves hagyománnyal bíró Sóstó Csárda fontosnak tartja a környékbeli minőségi borok képviseletét, melyek a Dél-alföldi régió napsütötte szőlőtőkéiről kerültek a palackokba. Ezért

Részletesebben

Destillata 2009 - Magyar érmek 2009. március 16. Utolsó frissítés 2009. március 16.

Destillata 2009 - Magyar érmek 2009. március 16. Utolsó frissítés 2009. március 16. Destillata 2009 - Magyar érmek 2009. március 16. Utolsó frissítés 2009. március 16. A 2009-es ausztriai Destillata ismét sikereresen zárult a magyar résztvevõknek, az Agárdi pálinkafõzde elnyerte a legjobb

Részletesebben

A pálinka jogi szabályozása. Dull Péter Vidékfejlesztési Minisztérium Pálinka Nemzeti Tanács titkár

A pálinka jogi szabályozása. Dull Péter Vidékfejlesztési Minisztérium Pálinka Nemzeti Tanács titkár A pálinka jogi szabályozása Dull Péter Vidékfejlesztési Minisztérium Pálinka Nemzeti Tanács titkár A pálinka és a törkölypálinka útja a hungarikummá nyilvánításig A pálinkás társadalom már az 1990-es években

Részletesebben

Borlap. Montenegrói Gurman Étterem

Borlap. Montenegrói Gurman Étterem Borlap Montenegrói Gurman Étterem Fehérborok Krstac Nemzeti, kiváló minőségű száraz fehérbor. A krstač nevű szőlőfajtát a podgoricai borvidékeken termesztik. Nevét különleges alakjáról kapta mely keresztre

Részletesebben

Összes pontszám. S.sz. Minta Neve Név

Összes pontszám. S.sz. Minta Neve Név III. Kőszegi Pálinka és Párlatverseny 2019. február 2. Eredményösszesítő Ágyaspálinka 42 Pannonhalmi Ágyas Szilvapálinka Pannonhalmi Pálinkárium Oklevél 40 Pannonhalmi Ágyas Körtepálinka Pannonhalmi Pálinkárium

Részletesebben

Dubai Lászlóné (Kecel) szőlő arany. Etl Csaba (Agárd) Irsai Olivér szőlő ezüst

Dubai Lászlóné (Kecel) szőlő arany. Etl Csaba (Agárd) Irsai Olivér szőlő ezüst T.G.- Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium Kárpát-medencei Pálinka, Párlatverseny és Gasztrofesztivál 2014 október 13-19. Kecel Pálinkaverseny eredményei: Arany minősítés: 47 db Ezüst minősítés: 71

Részletesebben

Országos pálinka- és törkölypálinka- verseny. Versenyző Érem Gyümölcskategória Elnevezés Évjárat. Cac. 135022 Szilva - Lepotica

Országos pálinka- és törkölypálinka- verseny. Versenyző Érem Gyümölcskategória Elnevezés Évjárat. Cac. 135022 Szilva - Lepotica Versenyző Érem Gyümölcskategória Elnevezés Évjárat Cac. 135022 Szilva - Lepotica Takács László arany Cacanska Lepotica Szilva Szomolyai 131002 Cseresznye - fekete arany Szomolyai fekete csresznye Birskörte

Részletesebben

Arany Zsombos Drink Kft. Szilva Pálinka Szilva 42,0% Arany Zsombos Drink Kft. Fekete szeder pálinka Szeder 42,0% Arany

Arany Zsombos Drink Kft. Szilva Pálinka Szilva 42,0% Arany Zsombos Drink Kft. Fekete szeder pálinka Szeder 42,0% Arany Nevező Pálinka megnevezése Alkategória alc fok besorolás Muthné Kton Mária Merlot borseprő Kék Szőlő 44,0% Heilmann-né Muth Erzsébet Kékfrankos borpárlt Kék Szőlő 44,0% Kevevára Pálinkaház Irsai Olivér

Részletesebben

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet Fehérborok Ft / palack Mohácsi Sauvignon Blanc 0,75 2006. 1500,- Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Mohácsi Olaszrizling 0,75 2005. 1500,- Finom gyümölcsös, viszont

Részletesebben

A pálinka vásárlási döntést befolyásoló tényezők Dr. Fodor Mónika, főiskolai docens Dr. Totth Gedeon, főiskolai tanár

A pálinka vásárlási döntést befolyásoló tényezők Dr. Fodor Mónika, főiskolai docens Dr. Totth Gedeon, főiskolai tanár A pálinka vásárlási döntést befolyásoló tényezők Dr. Fodor Mónika, főiskolai docens Dr. Totth Gedeon, főiskolai tanár Wessling Pálinka konferencia 2014. Május 21. Budapest A kutatás módszertana (1) Kvalitatív

Részletesebben

II. Fehérvár AV19 párlat- és pálinkamustra 2015

II. Fehérvár AV19 párlat- és pálinkamustra 2015 II. Fehérvár AV19 párlat- és pálinkamustra 2015 A verseny kiíró, rendező: - Fehérvár AV19 Kék-Fehér Fanatikusok Szurkolói Csoportja A verseny célja: a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a

Részletesebben

Nevező Besorolás Helyezés 1 Csepp Pálinka Meggy Arany 1 Csepp Pálinka Turán Szőlő Arany 1 Csepp Pálinka Penyigei Szilva Arany 1 Csepp Pálinka Hegykői

Nevező Besorolás Helyezés 1 Csepp Pálinka Meggy Arany 1 Csepp Pálinka Turán Szőlő Arany 1 Csepp Pálinka Penyigei Szilva Arany 1 Csepp Pálinka Hegykői Nevező Besorolás Helyezés 1 Csepp Pálinka Meggy Arany 1 Csepp Pálinka Turán Szőlő Arany 1 Csepp Pálinka Penyigei Szilva Arany 1 Csepp Pálinka Hegykői Törköly Arany 1 Csepp Pálinka Fekete Ribiszke Arany

Részletesebben

Tájékoztató a pálinkafőzés technológiájáról

Tájékoztató a pálinkafőzés technológiájáról Tájékoztató a pálinkafőzés technológiájáról Bevezetés A pálinka a nemzeti kultúra és a magyar gasztronómia szerves részét képezi. A Kárpát-medence kedvező természeti és éghajlati adottságainak köszönhetően

Részletesebben

HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák

HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák Agárdi Pálinkafőzde Kft. Bock Syrah Törkölypálinka (40%) arany Agárdi Pálinkafőzde Kft. Cigánymeggy Pálinka (40%) arany Agárdi Pálinkafőzde Kft. Erdei

Részletesebben

Aranyat hoztunk két marékkal - Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend február 01. csütörtök, 17:52

Aranyat hoztunk két marékkal - Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend február 01. csütörtök, 17:52 Idén is nagyszerűen szerepeltek a szabolcs-szatmár-beregi párlatok Ongán a Quintessence 2018 nagy megmérettetésen. A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend büszke a legfényesebb érmekre is méltó párlatokkal

Részletesebben

VI. Regioná lis Pálo c Pá linká- e s Pá rlátverseny Eredme nyek

VI. Regioná lis Pálo c Pá linká- e s Pá rlátverseny Eredme nyek BA-UND-GARDEN KFT. Cigánymeggy 2017 bronz Muskotály szőlő 2017 bronz Becskereki Tamás Birs 2014 bronz Banán 2012 ezüst Bicskei Lajos Jonathán alma 2016 arany Pándy meggy 2018 arany Meggy borpárlat 2015

Részletesebben

A pálinka-előállítás sajátos szabályozása és kockázatai

A pálinka-előállítás sajátos szabályozása és kockázatai A pálinka-előállítás sajátos szabályozása és kockázatai Előadó: Mihányi László elnök Pálinka Nemzeti Tanács E-mail cím: peter.dull@vm.gov.hu, www.palinkanemzetitanacs.hu Telefon: (06-1)-795 3930, Fax:

Részletesebben

VI. CSÁKBERÉNYI PÁLINKAVERSENY 2015

VI. CSÁKBERÉNYI PÁLINKAVERSENY 2015 A verseny célja: a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a versenyen résztvevő pálinkák megmérettetése, a minőség javítása, a bérfőzetők saját eredményeinek közlésén keresztül, a pálinkával

Részletesebben

Főzőmesterek Kft. Dr. Szoráth Judit bronz érlelt furmint szőlő Friszmann Antal Kecel bronz körte

Főzőmesterek Kft. Dr. Szoráth Judit bronz érlelt furmint szőlő Friszmann Antal Kecel bronz körte nevező település helyezés fajta 1 Csepp Pálinka Kft. Dömötör Zsolt Sopron arany Meggy 1 Csepp Pálinka Kft. Dömötör Zsolt arany Bogyós (Fekete ribizke) 1 Csepp Pálinka Kft. Dömötör Zsolt arany Szőlő (zenit)

Részletesebben

Kvassay Pincészet. Zöldveltelini: Királyleányka: Kékfrankos rosé:

Kvassay Pincészet. Zöldveltelini: Királyleányka: Kékfrankos rosé: Kvassay Pincészet Zöldveltelini: Friss arany szín, hűvös és üde. Bors, muskotály, mangó és körte, mögötte ásványok, zöld jegyek és élénk sav a korty elejétől a hosszú lecsengésig. Reduktív, friss, penge.

Részletesebben

Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében...

Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében... Gundel termékek Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében... Lepje meg szeretteit, barátait vagy üzletfeleit egy elegáns Gundel ajándékkal. Legyen szó édességrôl, libamájpástétomról, borról vagy

Részletesebben

Somló Spirit Pálinkaház. A gyümölcs lelke. www.somlospirit.hu. Itallap_2014_NYOMDAI.indd 1 18/03/14 11:15

Somló Spirit Pálinkaház. A gyümölcs lelke. www.somlospirit.hu. Itallap_2014_NYOMDAI.indd 1 18/03/14 11:15 Somló Spirit Pálinkaház A gyümölcs lelke www.somlospirit.hu Itallap_2014_NYOMDAI.indd 1 18/03/14 11:15 Somló Spirit Pálinkaház Hazánk időjárása, klímája, talaja kiválóan alkalmas arra, hogy földjén lédús,

Részletesebben

XI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár 2008. évi XVI. Magyar Országos Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny

XI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár 2008. évi XVI. Magyar Országos Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny XI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár 2008. évi XVI. Magyar Országos Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny Gyula, 2008. április 18. 19. - 20. Eredmények: Fődíj: AZ ORSZÁG LEGJOBB PÁLINKÁJA

Részletesebben

III. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny

III. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny Bacsó Tibor Szabolcsi Jonathan Demeter Balázs Komoró Bacsó Tibor Magyar Kajszi Demeter Balázs Komoró Bacsó Tibor Komorói Szőlőtörköly Demeter Balázs Komoró Bakos Norbert Vegyes Mátraszele Salgótarján Balogné

Részletesebben

Három táj három varázslata

Három táj három varázslata Budapest - Nyíregyháza: 236 km M3-as autópályán kb. 2 óra 20 perc Nyíregyháza - Harangod: 15,6 km Nyíregyháza - Máriapócs: 29,5 km Nyíregyháza - Nyírbátor: 35,4 km Nyíregyháza - Érpatak: 21,6 km Nyíregyháza

Részletesebben

KARÁCSONYI AJÁNDÉKCSOMAGOK

KARÁCSONYI AJÁNDÉKCSOMAGOK KARÁCSONYI AJÁNDÉKCSOMAGOK APRÓ FIGYELMESSÉG Csomag Hölgyek számára Helia-D Aquaboom szuperhidratáló krémgél, normál bőrre (50 ml) Helia-D Hidratáló arctisztító kendő (10 darab) Helia-D Ápolókrém (100

Részletesebben

Ásványvizek, gyógyvizek, szódavizek:

Ásványvizek, gyógyvizek, szódavizek: Ásványvizek, gyógyvizek, szódavizek: Theodora Kereki ásványvíz * 0,33l....360 Ft Theodora Kereki ásványvíz * 0,75l...680 Ft Szentkirályi ásványvíz * 0,33l...380 Ft Szentkirályi ásványvíz * 0,75l...720

Részletesebben

XVII. Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny /Gyula, Budapest./ 2009 VERSENYEREDMÉNYEK

XVII. Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny /Gyula, Budapest./ 2009 VERSENYEREDMÉNYEK XVII. Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny /Gyula, Budapest./ 2009 VERSENYEREDMÉNYEK Fődíj: MAGYARORSZÁG LEGJOBB PÁLINKÁJA, egyben Magyarország Legjobb Kereskedelmi Pálinkája 2009

Részletesebben

BORKATALÓGUS // ősz

BORKATALÓGUS // ősz BORKATALÓGUS 2017 // ősz 09.07. csütörtöktől ALDI. Mindig. Jobban. Okosabban. BALATONBOGLÁR/ MÁTRA Irsai Olivér reduktív technológiával készült friss bor, lágy savait finom muskotályos illat jellemzi,

Részletesebben

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 Kedves Vásárlónk, Katalógusunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a megfelelő ünnepi meglepetést. Akár családtagjainak és barátainak, akár munkatársainak vagy

Részletesebben

[7 PONTOS ÚTMUTATÓ PÁLINKA VÁSÁRLÁSÁHOZ] című. Bizonyára tele van a feje kérdésekkel, talán épp vendégségbe készül, vagy közelgő ünnepre vásárol.

[7 PONTOS ÚTMUTATÓ PÁLINKA VÁSÁRLÁSÁHOZ] című. Bizonyára tele van a feje kérdésekkel, talán épp vendégségbe készül, vagy közelgő ünnepre vásárol. 2 Kedves Olvasó, Köszönöm, hogy letöltötte [7 PONTOS ÚTMUTATÓ PÁLINKA VÁSÁRLÁSÁHOZ] című mini kiadványomat! Bizonyára tele van a feje kérdésekkel, talán épp vendégségbe készül, vagy közelgő ünnepre vásárol.

Részletesebben

borszőlők vörös fajták:

borszőlők vörös fajták: Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. borszőlők fehér fajták: Bianca Chardonnay Cserszegi fűszeres Irsai Olivér Leányka Nemes olasz rizling Olasz rizling Ottonel muskotály Rizlingszilváni

Részletesebben

A pálinka jogi szabályozása. Dull Péter Vidékfejlesztési Minisztérium Pálinka Nemzeti Tanács titkár

A pálinka jogi szabályozása. Dull Péter Vidékfejlesztési Minisztérium Pálinka Nemzeti Tanács titkár A pálinka jogi szabályozása Dull Péter Vidékfejlesztési Minisztérium Pálinka Nemzeti Tanács titkár Jogszabályok AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 110/2008/EK RENDELETE a szeszes italok meghatározásáról,

Részletesebben

Formába öntjük! Pályázat a Zwack Nemes Pálinka csomagolásának megújítására

Formába öntjük! Pályázat a Zwack Nemes Pálinka csomagolásának megújítására Formába öntjük! Pályázat a Zwack Nemes Pálinka csomagolásának megújítására A pályázat célja A Zwack Unicum Nyrt. a DesignRoom Magazin szakmai támogatásával formatervezői pályázatot hirdet a jövőben új

Részletesebben

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel A BORkultúra szabadegyetem május 16-ai rendezvényének témája a Bor és Étel volt. Meghívott előadóink Kovács János, Venesz díjas mesterszakács; Győrffy Zoltán, a Dél- Dunántúli Borturisztikai Klaszter Klasztermenedzsere

Részletesebben

Arany. Elnevezés Versenynév Tulajdonságok. 123000 Málna Árpád Prémium Málna Málna. Árpád Prémium Pirosribizli. Árpád Prémium Hamvas Szilva

Arany. Elnevezés Versenynév Tulajdonságok. 123000 Málna Árpád Prémium Málna Málna. Árpád Prémium Pirosribizli. Árpád Prémium Hamvas Szilva Arany Gyártó Sortiment Elnevezés Versenynév Tulajdonságok 123000 Málna Árpád Prémium Málna Málna 125001 Ribiszke - Piros ribiszke Árpád Prémium Pirosribizli Ribiszke - Piros ribiszke 135008 Stanley Árpád

Részletesebben

Az innovatív hagyomány

Az innovatív hagyomány Az innovatív hagyomány TERMÉKKATALÓGUS HOGY PIACI SZEREPLŐKÉNT A BŐSÉGES KÍNÁLATBÓL MIT VÁLASZTUNK? Talán még a kávénk sem csorog le, már készen áll a válaszunk: a termék legyen minőségi, esztétikus, tartalmas,

Részletesebben

"In vino veritas, in vino feritas." Borban az igazság, borban a vadság. Szerb borok és ízek harmóniája

In vino veritas, in vino feritas. Borban az igazság, borban a vadság. Szerb borok és ízek harmóniája "In vino veritas, in vino feritas." Borban az igazság, borban a vadság. Szerb borok és ízek harmóniája Maurer borászat Vinum Regnum 2013 A bor a szerémi borvidék 800 éves hagyományai alapján készült. Ez

Részletesebben

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI 2011-ES PALACKOS BORLAP www.lsimon.hu ZÖLDIKE 2011 ZÖLD VELTELINI MIN SÉGI SZÁRAZ FEHÉRBOR A zöldike sárgászöld szín, vaskos cs r pintyféle. A hím szárnya és farkának tövi

Részletesebben

PÁLINKA - TOTÓ. Mi is a lelkes és kulturált pálinka fogyasztás hívei vagyunk. Ha tetszett, küldd tovább ismerőseidnek is bátran!

PÁLINKA - TOTÓ. Mi is a lelkes és kulturált pálinka fogyasztás hívei vagyunk. Ha tetszett, küldd tovább ismerőseidnek is bátran! PÁLINKA - TOTÓ Mi is a lelkes és kulturált pálinka fogyasztás hívei vagyunk. Ha tetszett, küldd tovább ismerőseidnek is bátran! Az anyag alkoholtartalmú italt népszerűsít, ezért csak 18 éven felülieknek

Részletesebben

Borászati alapismeretek

Borászati alapismeretek Borászati alapismeretek A szőlő fejlődésének és érésének menete Fürttisztulás Gyors bogyónövekedés Zsendülés Teljes (fiziológiai) érettség Túlérés Technológiai érettség Fogyasztási érettség A szőlőbogyó

Részletesebben

II. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny

II. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny Almási Levente Hárslevelű törköly pálinka Etesi Pálinkafőzde Budapest Bacsa Béla Katinka szilva pálinka Rózsa Pálinkaház Kft. Balassagyarmat Bacsa Béla Quercus Lepotica-Besztercei szilva pálinka Rózsa

Részletesebben

Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve, valamint Bodor Éva jegyzete alapján. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve, valamint Bodor Éva jegyzete alapján. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve, valamint Bodor Éva jegyzete alapján Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szeszesital ipari készítmények A bornál és a sörnél jóval magasabb alkohol tartalmú, azoktól

Részletesebben

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék Szőlőbirtok és pincészet Badacsonyi borvidék A kis hegy, ahol nagy élmények várnak A Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegy, a Balaton-felvidék hegyeinek talán legkisebbike, adottságait

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-703 számú irányelv Gyümölcsbor Fruit wine Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 2016. (1. kiadás) 2 I. Általános előírások 1. Ez az irányelv

Részletesebben

Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz.

Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz. trnd Projektmenetrend Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz. Nonstop* frissesség a következő mosásig. Projektblog: www.trnd.hu/lenor-unstoppables Kapcsolattartó: lunna@trnd.hu *akár 12 héten át, tárolt

Részletesebben

Kárpát-medence hagyományos gyümölcsfajtái. Szerkesztette Tóth Magdolna

Kárpát-medence hagyományos gyümölcsfajtái. Szerkesztette Tóth Magdolna Kárpát-medence hagyományos gyümölcsfajtái Szerkesztette Tóth Magdolna Alma Batul Származás: Erdélyből származik Érési idő: szeptember vége október eleje, novembertől márciusig fogyasztható, kiválóan tárolható

Részletesebben

A PÁLINKÁK ETIL-KARBAMÁT TARTALMÁNAK ÉLELMISZERBIZTONSÁGI KOCKÁZATAI

A PÁLINKÁK ETIL-KARBAMÁT TARTALMÁNAK ÉLELMISZERBIZTONSÁGI KOCKÁZATAI NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság A PÁLINKÁK ETIL-KARBAMÁT TARTALMÁNAK ÉLELMISZERBIZTONSÁGI KOCKÁZATAI Barátossy Gábor Csikorné dr. Vásárhely Helga Antal Eszter 2015. április 22. 1881- óta

Részletesebben

A pálinka fahordóban történő érlelése

A pálinka fahordóban történő érlelése A jó dolgokat újra és újra át kell élni. A pálinka cseppjei úgy hintáznak a nyelvemen, mint ahogy 1982-ben az első szerelmemmel hintáztunk a vándorcirkusz ringlispíljében. Szédítő élmény volt. A pálinka

Részletesebben

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban Az íz igazán számít! Egyre gyakrabban kerülnek zöldségek az asztalunkra. Fontos is, hogy a mindennapi étrendünk zöldségféléket tartalmazzon, hiszen így tarthatjuk fenn testi és lelki egészségünket. Az

Részletesebben

Pálinkák élelmiszerbiztonsági-, hatósági kontrollja

Pálinkák élelmiszerbiztonsági-, hatósági kontrollja Pálinkák élelmiszerbiztonsági-, hatósági kontrollja Barátossy Gábor Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság igazgatóhelyettes 2014. május 21. 1881- óta borászati

Részletesebben

Liofilizált gyümölcsös termékek

Liofilizált gyümölcsös termékek Liofilizált gyümölcsös termékek A liofilizálási folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a

Részletesebben

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!!

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!! Édes fehérborok - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar, Domain Aszú 6 puttonyos 2003 Furmint, Hárslevelű. Amit egy 6 puttonyos Aszúnak tudni kell 0,1l/5.400.- Királyudvar, Esszencia 2000 0,02l/2.600.- Furmint,

Részletesebben

Hedvig Petróczki Sales manager

Hedvig Petróczki Sales manager BEMUTATKOZÁS A Hungary s Aurum Wine Trading company a magas minőségű magyar vörös és fehér borok kereskedelmével foglalkozó üzleti vállalkozás. Tulajdonosai, egy magyar-szlovák származású nemzetközi tapasztalatokkal

Részletesebben

A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel!

A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel! Borlap A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel! EGRI KORONA BORHÁZ BORAI FEHÉRBOROK EGRI CSILLAG 2013 Száraz minőségi fehérbor A Kárpát-medencére és a borvidékre

Részletesebben

KECSKEMÉTI BARACKPÁLINKA TERMÉKLEÍRÁS

KECSKEMÉTI BARACKPÁLINKA TERMÉKLEÍRÁS TERMÉKLEÍRÁS 1 A földrajzi árujelző megnevezése KECSKEMÉT 2. A termék megnevezése, amellyel kapcsolatban a földrajzi árujelzőt használják BARACKPÁLINKA 3 A termék bemutatása, beleértve az előállításhoz

Részletesebben

2015 Újdonságok. 30 év sikere Önökkel. 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot.

2015 Újdonságok. 30 év sikere Önökkel. 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot. 2015 Újdonságok 30 év sikere Önökkel 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot. Megszületése után 30 évvel, a PreGel örömmel ünnepli a joghurt fagylaltot, partnereivel,

Részletesebben

Nemzeti Pálinkakiválóság Program koncepciója, szabályrendszere

Nemzeti Pálinkakiválóság Program koncepciója, szabályrendszere Nemzeti Pálinkakiválóság Program koncepciója, szabályrendszere A Nemzeti Pálinkakiválóság Programot (a továbbiakban: Program) az Agrárminisztérium még 2014-ben indította el tekintettel arra, hogy a pálinka

Részletesebben

2013 Újdonságok. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit.

2013 Újdonságok. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit. Bio Világ Új Sprint termékkör az egyszerű és gyors fagylaltkészítéshez. A bio ízek szélesebb fagylaltválasztékot kínálnak vendégei számára. Gombócos és

Részletesebben

37. BOR ÉS 7. PÁLINKAVERSENY PORROG Versenyszabályzat Pálinka

37. BOR ÉS 7. PÁLINKAVERSENY PORROG Versenyszabályzat Pálinka 37. BOR ÉS 7. PÁLINKAVERSENY PORROG Versenyszabályzat Pálinka A verseny kiíró, rendező: - Hétszergörbe Gazdakör (8858 Porrog, Fő utca 1.). A verseny célja: a pálinka, mint Hungaricum népszerűsítése határon

Részletesebben

A pálinka mint hungarikum

A pálinka mint hungarikum A pálinka mint hungarikum 2010.06.01. Vidékfejlesztési Minisztérium Gyaraky Zoltán főosztályvezető Egy kis pálinka történelem Magyarországon a XIV. században aqua vitae reginae Hungariae A XV. században

Részletesebben

2008. évi LXXIII. törvény

2008. évi LXXIII. törvény 2008. évi LXXIII. törvény a pálinkáról, a törkölypálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról Az Országgyűlés a szeszes italok meghatározásáról, megnevezéséről, kiszereléséről, címkézéséről és földrajzi árujelzőinek

Részletesebben

Térképezzük fel a kakaó ízét

Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó izét Csakúgy, mint a bornál, a csokoládé egyedi íze a kakaóbab termőterülettel erősen befolyásolja. A kakaóbab íze függ a termőföld minőségétől, a termelés

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-107 számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-107 számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-107 számú irányelv Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott gyümölcsbor Fruit wine with distinctive quality indication Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv

Részletesebben

Tea, Kávé, Desszertlap. Dessert, Coffee, Tee

Tea, Kávé, Desszertlap. Dessert, Coffee, Tee Tea, Kávé, Desszertlap Dessert, Coffee, Tee Vintage Teák A tea az álmodók bora /Kosztolányi Dezső/ Zöld teák A zöld tea nem pusztán élvezeti szer, hanem természetes gyógynövény. A és E vitaminban gazdag.

Részletesebben

A hagyományokat szem előtt tartva, mégis a kor igényeihez igazítva alakítottuk ki sallangoktól mentesen az új logót. Új Logó

A hagyományokat szem előtt tartva, mégis a kor igényeihez igazítva alakítottuk ki sallangoktól mentesen az új logót. Új Logó Címer A család címere szolgált alapul az arculati koncepció kialakításánál. A griff nagysága és ereje 100 sasénak felel meg a bestiáriumok szerint. A magas hegyekben levő aranybányákat őrzi, fészkét is

Részletesebben

PÁLINKA ATTRIBÚTUMOK MEGÍTÉLÉSE A FOGYASZTÓK KÖRÉBEN. Hledik Erika¹, Dr. Totth Gedeon², Dr. Fodor Mónika³ ¹adjunktus, ² főiskolai tanár, ³ adjunktus

PÁLINKA ATTRIBÚTUMOK MEGÍTÉLÉSE A FOGYASZTÓK KÖRÉBEN. Hledik Erika¹, Dr. Totth Gedeon², Dr. Fodor Mónika³ ¹adjunktus, ² főiskolai tanár, ³ adjunktus PÁLINKA ATTRIBÚTUMOK MEGÍTÉLÉSE A FOGYASZTÓK KÖRÉBEN Hledik Erika¹, Dr. Totth Gedeon², Dr. Fodor Mónika³ ¹adjunktus, ² főiskolai tanár, ³ adjunktus Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Marketing

Részletesebben

Codex Alimentarius Hungaricus. 2-703 számú irányelv

Codex Alimentarius Hungaricus. 2-703 számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-703 számú irányelv Fruit wine Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, 2013. május (1. kiadás) 2 I. Általános előírások 1. Ez az irányelv az

Részletesebben

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. WINERY Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com www.kovacsnimrodwinery.com Tel: +36 36 537 232 / Fax: +36 36 537 233 H-3300 Eger, Verőszala u.

Részletesebben

Balaton. Balatonfüred. Badacsony

Balaton. Balatonfüred. Badacsony Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA ÖRÖMMEL NYÚJTJUK ÁT ÖNNEK ÜNNEPI KATALÓGUSUNKAT, BENNE EGYEDI AJÁNLATAINKKAL A KARÁCSONYI ÉS ÉV VÉGI AJÁNDÉKOZÁSHOZ. Tökéletességre való törekvésünk jegyében ünnepi csomagajánlatainkat

Részletesebben

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ (Termékleírás)

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ (Termékleírás) MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ (Termékleírás) Az átvétel időpontja (ÉÉÉÉ/HH/NN) [a Bizottság tölti ki] Az oldalak száma (beleértve ezt az oldalt is): 10 A kérelem nyelve: magyar Ügyiratszám: [a Bizottság tölti ki]

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Etyeki Kúria pincészet Kúria White 14 dry 0.75 l 3.200 Ft 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

Rózsa katalógus Tearózsa hibridek tel

Rózsa katalógus Tearózsa hibridek   tel Rózsa katalógus 2013. Tearózsa hibridek www.rozsa.kereskedes.eu tel. +36 70 311-6255 www.rozsa.kereskedes.eu rozsa@kereskedes.eu Tearózsa hibridek www.rozsa.kereskedes.eu tel.: +36 70 311-6255 Tearózsa

Részletesebben

KARÁCSONYI BOR AJÁNLAT

KARÁCSONYI BOR AJÁNLAT KARÁCSONYI BOR AJÁNLAT RIZLING CHARDONNAY Olaszrizling (70 %), Rajnai rizling (30 %) A borsor nyitánya e jólesően citrusos, könnyed fehér bor, rajnai rizling és olaszrizling házasítása reduktív megfogalmazásban.

Részletesebben

A katalógus megtekin!ető i#.

A katalógus megtekin!ető i#. Termékkatalógus A katalógus megtekin!ető i#. Megtekin!ető i#. Ta$alomjegyzék Chi-Lee, Csák Norris...1. oldal Tűzköpő, Pusztapaszta... 2. oldal Macskajaj, Füst az üstben...3. oldal Tüzes vörös chili lekvár,

Részletesebben

Csokoládé Katalógus: Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: Le Nougat de Savoie +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883. Kramell tengeri sóval

Csokoládé Katalógus: Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: Le Nougat de Savoie +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883. Kramell tengeri sóval Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883 Le Nougat de Savoie Csokoládé Katalógus: Kramell tengeri sóval Ez a tradicionális régimodi édesség kizárólag kiváló minőségű

Részletesebben

Versenyző neve Település Fajta Főzde Érem Champion

Versenyző neve Település Fajta Főzde Érem Champion 1. Almási Levente Budapest Hárslevelű törköly pálinka Etesi Pálinkafőzde Ezüst 2. Bacsa Béla Balassagyarmat Katinka szilva pálinka Rózsa Pálinkaház Kft. Ezüst 3. Bacsa Béla Balassagyarmat Quercus Lepotica-Besztercei

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

Hagyományos aszalás a szatmári szilva hazájában. A gyümölcs szedése aszaláshoz A gyümölcs tisztítása Muhari Zoltán

Hagyományos aszalás a szatmári szilva hazájában. A gyümölcs szedése aszaláshoz A gyümölcs tisztítása Muhari Zoltán Hagyományos aszalás a szatmári szilva hazájában A gyümölcs szedése aszaláshoz A gyümölcs tisztítása Muhari Zoltán Az aszalás Az aszalás: az egyik legősibb tartósítási módszer. A répacukor megjelenéséig

Részletesebben

999 Ft/palack. Borvásár. Érvényes: 2015. október 8 28. **** **** *** ***

999 Ft/palack. Borvásár. Érvényes: 2015. október 8 28. **** **** *** *** Borvásár Érvényes: 2015. október 8 28. örökös bajnok sommelier Balogh-fazekas Árpád bor beszerző /palack Borissza Tokaji Édes Szamorodni Bodvin-Orosz Gábor pincészete 0,5 l, 1 998 Ft/l Tiffán Villányi

Részletesebben

I T A L L A P D R I N K C A R D

I T A L L A P D R I N K C A R D ITALLAP D R I N K C A R D FRISSÍTŐK / Refreshments Üdítők / Soft drinks Ásványvíz / Mineral water Coca-Cola (0,25 l) Coca-Cola light (0,25 l) Fanta narancs / orange (0,25 l) Sprite (0,25 l) Kinley tonic

Részletesebben

949 Ft/palack **** *** *** Vylyan Villányi Kakas Rosé Portugieser, Cuvée. Szeremley Rizling

949 Ft/palack **** *** *** Vylyan Villányi Kakas Rosé Portugieser, Cuvée. Szeremley Rizling GAZDAG BORVÁLASZTÉK MINDEN IGÉNYRE ÉS ALKALOMRA KIZÁRÓLAG NÁLUNK KIZÁRÓLAG NÁLUNK Gere Attila Villányi Filigrán Cuvée 0,75 l, 1 265 Ft/l Színében érett rubin és gránát árnyalat látható, mely érettség illatában

Részletesebben

KECSKEMÉTI BARACKPÁLINKA. Műszaki dokumentáció (Termékleírás)

KECSKEMÉTI BARACKPÁLINKA. Műszaki dokumentáció (Termékleírás) KECSKEMÉTI BARACKPÁLINKA Műszaki dokumentáció (Termékleírás) A) A szeszes ital földrajzi megjelölést is tartalmazó elnevezése és kategóriája: Elnevezés: Kecskeméti Barackpálinka Szeszesital-kategória:

Részletesebben

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk:

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk: Áruismeret Dzsemek A NYERSÁRU A kiváló minőségű dzsemek előállításának alapfeltétele a kifogástalan nyersanyagok felhasználása. A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: Friss

Részletesebben

Transmission of an established geographical indication of spirit drinks

Transmission of an established geographical indication of spirit drinks Transmission of an established geographical indication of spirit drinks Tervezet - Legutóbbi mentés időpontja: 18/02/2015 17:21 A mentést elvégző felhasználó: npetenov I. MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ 1.Név és

Részletesebben

Ünnepi italok. Érvényes: 2012. november 22 - december 5.

Ünnepi italok. Érvényes: 2012. november 22 - december 5. Ünnepi italok Érvényes: 2012. november 22 - december 5. www.metro.hu V o d k a Cranberry kick Hozzávalók: Jégkockák, 1 rész vodka, 1 friss lime leve, 4 rész áfonya Elkészítés: Jégkockákat beletesszük a

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓI MEGGYPÁLINKA. Műszaki dokumentáció (Termékleírás)

ÚJFEHÉRTÓI MEGGYPÁLINKA. Műszaki dokumentáció (Termékleírás) Műszaki dokumentáció (Termékleírás) A) A szeszes ital földrajzi megjelölést is tartalmazó elnevezése és kategóriája: Elnevezés: Újfehértói meggypálinka Szeszesital-kategória: Gyümölcspárlat (a 110/2008/EK

Részletesebben

MINŐSÉGI ITALOK, ITAL-SZETTEK

MINŐSÉGI ITALOK, ITAL-SZETTEK MINŐSÉGI ITALOK, ITAL-SZETTEK ZWACK UNICUM 0,5 L ELEGÁNS FÉMDOBOZBAN ZWACK UNICUM SZILVA 0,5 L ELEGÁNS PAPÍRDOBOZBAN ZWACK UNICUM NEXT 0,7 + 2 POHAR DÍSZDOBOZBAN ZWACK UNICUM 0,7 L + 2 POHÁR DÍSZDOBOZBAN

Részletesebben

Szent Tamás. Szent Tamás 2011

Szent Tamás. Szent Tamás 2011 Szent Tamás Dűlőszelekcióink abból a célból készülnek, hogy a történelmileg kiemelt dűlők egyedi karaktere kifejezésre kerüljön. A talaj ízben és illatban mindent felülír, a borkészítési mód nem eredményezhet

Részletesebben

Szőlő fajták. Vörös borszőlő fajták. Syrah. Turán

Szőlő fajták. Vörös borszőlő fajták. Syrah. Turán Szőlő fajták Vörös borszőlő fajták Syrah Október elején érik. Fürtje hosszúkáshengeres, tömött, középnagy (130 gr). Bogyója gömbölyű, kicsi, hamvas, kék, húsa puha. Középerős növekedésű, bőtermő. Talaj

Részletesebben

Minden, ami csokis! 2.rész

Minden, ami csokis! 2.rész 2.rész Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! További megjelent gyűjteményünk: Csokis álmok Vaniliás finomságok Trópusi ízek Ünnepi

Részletesebben