Hogyan készül a pálinka?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan készül a pálinka?"

Átírás

1

2

3 Ej, te sokat dicsőített pálinka, Szerelem tüzével vagy átitatva. Ha iszom, kereshetem a lábamat, Mindent feje tetejére állítasz! Hogyan készül a pálinka?.a pálinka készítéséhez kizárólag Magyarországon termett nemes-és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly használható fel, melyet hazánkban cefréznek, párolnak, érlelnek és palackoznak. A kiváló minőségű pálinka készítésének négy titka van: teljesen érett, íz- és zamatanyagaiban gazdag, egészséges, ép gyümölcs, mint alapanyag; gondos cefrekészítés és erjesztés; korszerű és kíméletes desztilláció; a pálinka pihentetése és palackozása, esetleg érlelése. Elsődleges és talán a legfontosabb dolog, hogy jó minőségű, érett és tiszta gyümölcsöt dolgozzunk fel, mely során válogatást és szükség szerint tisztítást végzünk. Cefrézéskor a gyümölcsöt fajtától függően magozzuk (csonthéjas gyümölcs) vagy darálóval aprítjuk (bogyós- vagy almatermésű). A gondos előkészítést követően jön a gyümölcs erjesztése. Ez az irányított erjesztési technológiai folyamat is rendkívül fontos szerepet játszik a jó minőségű pálinka készítésében, hiszen itt tudjuk megőrizni a kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcsök íz- és illatvilágát. A cefre kierjedése után következik a lepárlás. Korszerű és kíméletes desztilláció megvalósítására olyan lepárló berendezést használunk, mellyel egy lépcsőben a cefréből közvetlenül pálinkát állíthatunk elő. Maga a lepárlási folyamat komoly szakértelmet és tapasztalatot kíván, hiszen itt kerül leválsztásra a pálinkáról az elő- és utópárlat. Végül a rozsdamentes acél tartályokban pihentetett ital kézi palackozás és címkézés után kerül a fogyasztókhoz. A Mézesek valódi gyümölcs pálinkát és mézet ötvöznek össze kellemes simogató itallá. Kedves Egészségére!

4 Az Agárdi Pálinkafőzde Agárdon található a Sreiner-tanyán. Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben, zöldmezős beruházásként, majd később Látogatócentrumunk is megnyitotta kapuit, ahol kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várjuk a látogatókat, és helyszínt biztosítunk rendezvényeknek, konferenciáknak is. A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszott az, hogy a környező régió kiváló alapanyagbázisként szolgál, a főzdét körülölelő gyümölcsösök szinte korlátlan forrását biztosítják a csúcsminőségű pálinka előállításához szükséges első osztályú gyümölcsnek. E mellett Agárd központi fekvése mind az alapanyagok beszállítását, mind pedig termékeinknek a fogyasztókhoz történő eljuttatását zökkenőmentessé teszi.

5 4cl 2cl Muskotályos szőlő pálinka 40% 980,- 490,- Sárgamuskotályból készült különlegesség intenzív fajtajegyekkel. Kajszibarack pálinka 40% 980,- 490,- Az érett, lédús és zamatos gyümölcs megannyi íz- és illatjegyét őrző mestermű. Szilva pálinka 40% 980,- 490,- Besztercei szilvából készült elegáns, igazi szilvapálinka. Birs pálinka 40% 1.590,- 790,- Igazi különlegesség citrusos illatokkal, üde fanyarkás ízekkel. Cigánymeggy pálinka 40% 1.390,- 690,- Régi magyar meggyfajtából készült pálinka friss, gyümölcsös illatokkal. Gála alma 40% 1.390,- 690,- Friss, ropogós almára emlékeztető üdeség. Ízében kellemes kesernyésség, hosszú lecsengésű, maradandó élményt nyújtó pálinka. Bodza pálinka 40% 1.390,- 690,- A szelíd- és vadbodza kompozíciójából álló pálinkában csokoládéra emlékeztető illatkomponensek vegyülnek izgalmas, lekváros gyümölcsösséggel. Piros Vilmoskörte pálinka 40% 1.390,- 690,- Minden cseppjében a zamatos, érett körtét idéző lenyűgözően fűszeres illat és könnyed, gyümölcsös ízek jellemzik.

6 GUSTO Családi tradíciók és receptek szintúgy, mint a mindig tökéletesre való törekvés segítik tevékenységünk iránti elkötelezettségünket. Legmagasabb minőségi kategória eléréséhez hozzájárul az is, hogy pálinka lepárló üzemünk a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban eléri a 1770-at. Gyümölcspálinkáink kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják.

7 Simák 4cl 2cl Gusto Irsai Olivér 51% 890,- 450,- Az Irsai Olivér nem véletlen oly népszerű fajta. Harsány, szinte zöld frissessége egyszerre jelenik meg szelídebb bársonyos muskotályos ízeivel. Könnyed, de magas alkoholfokával mégis hangsúlyos. GUSTO Birspálinka 41% 950,- 480,- A birskörtére jellemző friss, élénk illatú és zamatú, prémium minőségű pálinka. Erőteljes citrusos, fűszeres jellegű ital, ínyenceknek ajánljuk GUSTO Cigánymeggy pálinka 41% 890,- 450,- Kóstoláskor a sötétbordó meggy mély zamatát élvezhetjük, melyet a mag adta fanyarkás, marcipános jelleg tesz harmónikus egésszé Gusto Japánszilva 41 % 950,- 480,- A kiváló fajtaadottságú black king fajta pálinkája nagyon kellemes, lágy ízvilágú. Főbb aromakomponensei a kajszibarackéval egyeznek, utóíze mégis egy marcipános jelleget ölt. Ágyasok Gusto Ágyas Meggy 41% 890,- 450,- Az aszalt meggyszemek kiemelik a pálinka bonbonos jellegét. A héj adta mély aromák szépen kiegészülnek a mandulás magízzel. Gusto Ágyas Feketecseresznye pálinka 41% 890,- 450,- A nyár derekát idéző feketecseresznye mély zamataival, könnyed illatával verőfényes napsugarakat varázsol elénk. Mézesek Gusto Mézes Ágyas Meggy 31% 890,- 450,- Valódi akácméz és aszalt meggy gazdagítja a pálinkát. Gusto Mézes Ágyas Körte 31% 890,- 450,- Valódi akácméz jól kiemeli a friss, lédús körtére emlékeztető zamatokat. Gusto Mézes Ágyas Fűszeres Alma 31% 890,- 450,- Kellemes melengető fűszeressége jól kiemeli a lédús alma zamatát. BOTANIQ likőr 30% 950,- 480,- Mézes Gergő a 2000 év méhésze mézéből, titkos receptje alapján összeállított, esszencia, amely mézesen bársonyos, könnyedén citrusos, mindezt a természetből.

8 A pálinkát 100%-ban hazai gyümölcsből, cefrézéssel, lepárlással készítik. A Rézangyal termékei így készülnek. Nincs tisztaszesz, nincs aroma, nincs karamell. Pálinka van. A Rézangyal a világ legnagyobb prémium szeszesital márkáihoz hasonlóan nem épített saját lepárlóüzemet. A saját magunk által ellenőrzött, legjobb minőségű párlatokat vásároljuk föl, az elérhető mennyiségtől függetlenül. A megvásárolt tételeket saját pincéinkben érleljük, ágyazzuk és blendeljük. Hisszük, hogy a pálinka sikertörténete nem a múltban keresendő. hanem az állandó, prémium minőségben, a kiváló magyar gyümölcsben, az évszázados technológiában és a magyar hagyományokban. Hisszük, hogy a pálinka a XXI. századi Magyarország sikertörténete lehet. A Rézangyal készen áll arra, hogy büszkék legyünk rá.

9 4cl 2cl Rézangyal Érlelt Alma Pálinka 42% 890,- 450,- Kellemes telt íze több érlelési zamatot rejt, itt több a fűszer. Összességében testesebb, tartalmasabb, hosszabb ital. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek hosszan ízlelgetni minden kortyot. Rézangyal Kajszibarack Pálinka 40% 890,- 450,- Az érett kajszibarack kimagasló íz és illatharmóniája teszi különlegességé. Ízében is hamisítatlan kajszi, zamatos, meglepően édes, kellemes alkoholérzettel, hosszú lecsengéssel. Rézangyal Feketecseresznye Pálinka 40% 890,- 450,- Különlegesen intenzív, jellegzetes ízű cseresznyefajtából készített pálinka. Visszaidézi a régi idők cseresznye pálinkáit. Az édes, kellemesen fűszeres illat mellé egy karakteres ízvilág társul, a mag kellemesen fanyarkás marcipánosságával. Rézangyal Barrique Szilva Pálinka 45% 890,- 450,- Édeskömény, ánizs, pici gyömbér és szegfűszeg érezhető. Az édesség az ízben is folytatódik, itt egyértelmű a szilva, amit a végén pici fanyar érzés kísér szilaj alkohollal. Rézangyal Ágyas Málna Pálinka 40% 1.050,- 530,- Határozott,nem túl erős,ám annál tisztább megidézve egy tál frissen szedett málna illatát.jellege tükrös,tiszta.színe az ágyazásnak köszönhetően mély rózsaszínes-pirosas. Egyszóval: egy igazi Rézangyal. Rézangyal Mézes Körte 33% 890,- 450,- Arany színű, olajos ital, lassan mozdul a pohárban. Illatában a pálinkát adó gyümölcsre jellemző intenzív illat, íze mézes, fahéjas, a gyümölcs a háttérből kerekíti a harmóniát. Rézangyal Mézes Ágyas Meggy 33% 890,- 450,- Harmonikus ízvilágát a fürtösmeggyből készült pálinka további aszalt gyümölcságyon való érlelése során kapja meg, melyhez a kiválasztott méz hozzáadásával kellemesebb illat- és ízvilág társul.

10 A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.

11 4cl 2cl Málna pálinka Limitált 44% 1.390,- 690,- Különlegesen gazdag ízvilágot rejt e nedű. Elég belőle egy korty, s rögvest meglódul az ember fantáziája: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal... Birs pálinka 46% 990,- 490,- Emlékszik még dédszülei birsalmalekvárjára? Arra az édes, ám mégis kissé fanyar ízre, amely oly sokat jelentett Önnek gyermekkorában? Egy kortynyi, szőrös gyümölcsből készült itóka révén talán visszatalálhat a múltba Homoki Faeper pálinka 46% 990,- 490,- Egyre ritkábban fellelhető, vadon termő gyümölcs. Férfias, határozott karakterű párlat. Azoknak ajánlott, akik ismerik az eper markáns ízét. Kevesen tudják: az igazi pálinkáshordót kizárólag eperfából ácsolják Ágyas körte pálinka 44% 990,- 490,- A fogalom a pálinka és a fajtaazonos aszalvány együttes érlelése fűszerekkel. A pálinkában oldódó gyümölcscukrok édesebbé, mássá teszik a pálinkát. Kökénypálinka Limitált 46% 1.290,- 650,- Íztisztasága, gyümölcsössége kiváló. Könnyű étkek, desszertek kísérő italának ajánljuk. Ó-Szilva pálinka 44% 990,- 490,- Hagyományos kisüsti eljárással érlelt, tiszta gyümölcsből 3 éves eperfa hordós érlelés, kimagasló gyümölcsösség, testes zamat. Ó-Cseresznye pálinka 44% 990,- 490,- A Szicsek Pálinkafőzde egyik vezető termékcsaládja. A palackokba legalább 3 éves érlelésű pálinkák kerülnek. Az igényes fogyasztó pálinkája. Magony Mézes Barack 34% 990,- 490,- Mondhatnánk talán úgy is: kontyalávaló! Hiszen régente elsősorban az asszonyok fogyasztották előszeretettel. Mai, két felet egyenrangúvá tevő világunkban bátran javasolható az erősebb nemnek is

12 1984-ben alapítottuk meg családi vállalkozásunkat Érpatakon, ahol megépítettünk egy klasszikus kisüsti technológiát alkalmazó lepárló berendezést. Célunk kettős volt, egyrészt saját kereskedelmi pálinkafőzés beindítása, másrészt a helyi lakosság bérfőzési igényét szerettük volna kielégíteni. A pálinkafőzde elnevezése utal a településre ahol a pálinkafőző található és a Szatmár, Bereg tájegységekre jellemző tetőfedési hagyományokra is, ezáltal hangsúlyozva a tradicionális pálinkafőzés jellegét.

13 4cl 2cl Birs Pálinka 40% 990,- 490,- A birs pálinka megosztja a fogyasztó közönséget, mivel íze fanyar, citrusos. Főként halételek mellé ajánljuk jellegzetes íze miatt. Frissességgel bíró pálinka. Szamóca Pálinka 40% 1.390,- 690,- Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült szamócapálinka, mámorító illatával és erdei gyümölcsösségével vesz le a lábunkról. Az érett földieper karaktere köszön vissza minden üvegből. Tokaji Sárgamuskotály törköly 40% 990,- 490,- Ízletes törkölypálinka a rendkívül illatos muskotályos jelleg mellett egy parfümös, édeskés citrus aroma is felismerhető. A törköly zamatos ízvilága, amely a szőlő jellegéből adódóan inkább a lágyabb karaktereket hozza előtérbe. Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy 45% 990,- 490,- Újfehértói Fürtös Meggyből készült pálinka a gyümölcságynak köszönhetően egy utánozhatatlan pirosas-bordó árnyalatot kap. Illatában az üde citrusos jegyek mellett a különböző virágillatok teszik bonbonossá a pálinkát. Zamatában a mandulás magjelleg, egy hosszan lecsengő íz élményt kölcsönöz. Szabolcsi Jonagold Ágyas Almapálinka 45% 990,- 490,- A Jonagold két rendkívül sikeres almafajta keresztezéséből jött létre. A sokszínűség pálinkája egyéniségére is értetendő. Kóstolva, a bársonyosan fahéjas fajtajelleget, a gyümölcságy teszi még pikánsabbá még fűszeresebbé. Zsindelyes Szegfűszeges mézes szilva 30% 950,- 480,- Szegfűszeggel varázsoltuk különlegessebbé az egyébként is pazar illat és íz jegyekkel rendelkező mézes szilvát. Magával ragadóan gyümölcsös és fűszeres. Ízében hosszantartó, a szegfűszeg által feltüzelt, édeskés íz világú élményt nyújt. Zsindelyes Fahéjas Mézes Alma 30% 950,- 480,- Az almát használtuk alapanyagául ennek a simogatóan bársonyos likőrnek, amely a méz és fahéj kombinációnak köszönhetően olyan összhatást ért el, mint egy gondos háziasszony által elkészített karácsonyi desszert. Zsindelyes Vaníliás Méze körte 30% 950,- 480,- A körte zamatok között először picit megbúvó vanília ízek egy rövid idő elteltével fokozatosan kibontakoznak és selymesen kényeztetik kóstolója érzékszerveit.

14

15 GUSTO

16 Soho Cafe & Restaurant 8000 Székesfehérvár, Palota út 6. Tel.: 22/ II.kategória Üzemeltető: Strike Bowling Center Kft Üzletvezető: Vámos György

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW Caroline Gilby MW az Egyesült Királyságból közel két évtizede foglalkozik a közép-európai térség boraival, kezdetben borvásárlóként, majd borszakíróként. Rendszeresen bírál a Decanter World Wine Díjon,

Részletesebben

Üzenet a múltból. Portóik és sherryk

Üzenet a múltból. Portóik és sherryk Üzenet a múltból Portóik és sherryk Palackba zárt üzenet minden egyes portói és sherry. A portugál és a délspanyol desszertborban az a közös, hogy évek, sokszor évtizedek érlelésének gyümölcse a pohárba

Részletesebben

hírlevél veritas A világfi, a borász és a zongorista Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot és

hírlevél veritas A világfi, a borász és a zongorista Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot és veritas hírlevél az in vino veritas borkereskedés havilapja 2014. viii. évfolyam február www..com Borász a zongoránál Egyedi zongoraestek, Privát borvacsorák Liszkay Pincészet és BorKúria 8273 Monoszló,

Részletesebben

A BELGA SÖRFESZTIVÁL HIVATALOS LAPJA. Először is néhány szó a belga sörkultúráról: Másodszor: A sörtípusok

A BELGA SÖRFESZTIVÁL HIVATALOS LAPJA. Először is néhány szó a belga sörkultúráról: Másodszor: A sörtípusok Kedves belga sör rajongók! Sok szeretettel köszöntünk Titeket a 6. Belga Sörfesztiválon! Jól tudjuk, hogy 196 féle sör közül nem könnyű választani Ez az információs újság azért született, hogy segítségével

Részletesebben

AZ ÉV PINCÉSZETE. Pályázat

AZ ÉV PINCÉSZETE. Pályázat AZ ÉV PINCÉSZETE Pályázat 2014 Tartalomjegyzék Gyökereink... 4 A susogó szőlő szerelme... 4 A terroir... 4 Alapok... 5 Helyünk a borvidéken... 6 A csapat... 8 Technológia... 9 A borotai pincészet... 10

Részletesebben

Hírlap. Bor, pálinka, gasztronómia, utazás, wellness, elit sportok

Hírlap. Bor, pálinka, gasztronómia, utazás, wellness, elit sportok Bor 2015. nyár Hírlap VIII. /82. szám www.borhirlap.hu Bor, pálinka, gasztronómia, utazás, wellness, elit sportok Bor és Életmód A főváros új gasztrokülönlegessége, a Panificio Il Basilico kézműves olasz-magyar

Részletesebben

Sör-, pálinka-, szesz-, és élesztıgyártás Összeállította és írta: Dr. Csanádi József SZTE MK

Sör-, pálinka-, szesz-, és élesztıgyártás Összeállította és írta: Dr. Csanádi József SZTE MK Sör-, pálinka-, szesz-, és élesztıgyártás Összeállította és írta: Dr. Csanádi József SZTE MK Bevezetés Az alkohol-tartalmú italok története az idıszámítás elıtti korokban kezdıdött. Az ember régen felismerte,

Részletesebben

Pályázat Az Év Pincészete 2015 díjra. Csányi Pincészet Zrt.

Pályázat Az Év Pincészete 2015 díjra. Csányi Pincészet Zrt. Pályázat Az Év Pincészete 2015 díjra Csányi Pincészet Zrt. Villány, a magyar vörösbor hazája Magyarország legdélebbi és egyben legjobb adottságokkal rendelkező borvidéke a Villányi, mely azonos földrajzi

Részletesebben

Ú t i t i p p e k. Hol szálljunk meg? / 205 Hol együnk, igyunk? / 209 Hol szórakozzunk? / 213 Hol vásároljunk? / 219 Hogyan közlekedjünk?

Ú t i t i p p e k. Hol szálljunk meg? / 205 Hol együnk, igyunk? / 209 Hol szórakozzunk? / 213 Hol vásároljunk? / 219 Hogyan közlekedjünk? > Miskolc és a Bükk Ú t i t i p p e k Hol szálljunk meg? / 205 Hol együnk, igyunk? / 209 Hol szórakozzunk? / 213 Hol vásároljunk? / 219 Hogyan közlekedjünk? / 224 Ú t i tippek 204 > Miskolc és a Bükk H

Részletesebben

vízkeresztig Szentendrén

vízkeresztig Szentendrén 2013 Adventtől vízkeresztig Szentendrén Készíts betlehemet! Sok kisgyermek szemében a karácsony nem szól másról, csak az ajándékokról, melyeket a Jézuska hoz. A borító belső oldalain lévő kivágható betlehemmel

Részletesebben

A magyar mezôgazdaságról röviden

A magyar mezôgazdaságról röviden T E L L U S A magyar mezôgazdaságról röviden A kiadványt a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége AGRYA készítette az Európai Unió Phare Access Programjának támogatásával. A kiadványt a Fiatal Gazdák Magyarországi

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. Külgazdasági szak. Levelező tagozat. Nemzetközi marketing szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. Külgazdasági szak. Levelező tagozat. Nemzetközi marketing szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Külgazdasági szak Levelező tagozat Nemzetközi marketing szakirány STOLLWERCK: A SZERETET ÍZE - KARÁCSONYKOR IS Készítette: SERES KRISZTINA Budapest,

Részletesebben

Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 22 Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja A kérelem nyelve Magyar A kérelmező A jogi vagy természetes személy neve Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége

Részletesebben

3. Az eredet és minőség közötti kapcsolat az eredetjelzett termékek problémája

3. Az eredet és minőség közötti kapcsolat az eredetjelzett termékek problémája A hagyományos magyar élelmiszerek fogyasztói magatartásának vizsgálata Popovics Anett 1, Gyenge Balázs 2 1 FVM Agrármarketing Centrum Kht., 2 SZIE Gödöllő, Marketing Intézet A hagyományos élelmiszer meghatározásának

Részletesebben

LEGYEN NEKED IS PINCÉD!

LEGYEN NEKED IS PINCÉD! LEGYEN NEKED IS PINCÉD! MARKETING KONCEPCIÓ MEGBÍZÓ: MONORI BORÚT EGYESÜLET MEGBÍZOTT ELYCON TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. Monor, 2012. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető... 4 II. A térségmarketing helye, szerepe

Részletesebben

Falun élni jó! Tejjel-mézzel folyó... A kiadvány újrahasznosított papírra készült.

Falun élni jó! Tejjel-mézzel folyó... A kiadvány újrahasznosított papírra készült. Falun élni jó! Tejjel-mézzel folyó... A kiadvány újrahasznosított papírra készült. Kapcsolódjon be a természetközeli gazdálkodásba, mondja el tapasztalatait, tanuljunk egymástól, töltsünk együtt kellemes

Részletesebben

caracalla 20 F ü r d ő s z o b a é s Ko n y h a k atalógus

caracalla 20 F ü r d ő s z o b a é s Ko n y h a k atalógus caracalla 20 F ü r d ő s z o b a é s Ko n y h a k atalógus Kedves Olvasó! A Caracalla Fürdőszoba Stúdió 20 éve alakult az eleinte kis családi vállalkozás mára a piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

Részletesebben

HíRMONDÓ ZSOMBÓI. A folyamat elindult tájékoztatás a csatornázásról. Felhívás Falugyűlésre. Összefogással készült el az focipálya világítása!

HíRMONDÓ ZSOMBÓI. A folyamat elindult tájékoztatás a csatornázásról. Felhívás Falugyűlésre. Összefogással készült el az focipálya világítása! 2009. március VII. évfolyam 2. szám ZSOMBÓI HíRMONDÓ Zsombó Község Önkormányzatának hivatalos információs és kulturális kiadványa A folyamat elindult tájékoztatás a csatornázásról Felhívás Falugyűlésre

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014-2020. MEGBÍZÓ: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata KÉSZÍTETTE: ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment

Részletesebben

IV. évfolyam, 2. szám

IV. évfolyam, 2. szám IV. évfolyam, 2. szám SZERKESZTŐI levél az olvasókhoz Magyar Vidéki Mozaik Tartalom AKTUÁLIS 3 FŐIGAZGATÓI köszöntő PARTNERSÉG az európai mezőgazdaságért a tudomány és a gazdálkodók közt ZALAI SIKER az

Részletesebben

stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1

stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1 stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1 K a l a n d v á r T ö r t é n e l m i T é m a p a r k B o r o k U t c á j a J e l m e z e s f e l v o n u l á s R o m k e r t S ö r t é r I N F O R M Á C I

Részletesebben

Betekintés Dánia mezőgazdaságába

Betekintés Dánia mezőgazdaságába Betekintés Dánia mezőgazdaságába Az ökológiai gazdálkodás jelentősége a világon Az ökológiai gazdálkodásban élen járó nyugat-európai országokban (Ausztria, Németország, Dánia, Franciaország) 1995 és 1998

Részletesebben

ajándék, amivel kétszer ad

ajándék, amivel kétszer ad katalógus küldetésünk A FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. egy különleges vállalkozás, amely egyszerre kíván társadalmi és üzleti célokat elérni. Designer termékeinket fogyatékos és hátrányos helyzetű emberek

Részletesebben

Helyi termék kézikönyv

Helyi termék kézikönyv Helyi termék kézikönyv Kiadó: Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány 7400 Kaposvár, Ond vezér u. 1. Telefon: + 36 82 527-790 Fax: +36 82 527-799 E-mail: info@somogy-hvk.hu Web: www.somogy-hvk.hu

Részletesebben

egyem vagy ne egyem_layout 1 2012.02.29. 13:29 Page 1 Egyem vagy ne egyem? Az energia-egyensúlyról

egyem vagy ne egyem_layout 1 2012.02.29. 13:29 Page 1 Egyem vagy ne egyem? Az energia-egyensúlyról egyem vagy ne egyem_layout 1 2012.02.29. 13:29 Page 1 Egyem vagy ne egyem? Az energia-egyensúlyról egyem vagy ne egyem_layout 1 2012.02.29. 13:29 Page 2 egyem vagy ne egyem_layout 1 2012.02.29. 13:29 Page

Részletesebben

Ökológiailag-orientált vállalkozások. (Körös-Maros Biofarm Kft, Hubai Kft, Ráspi Étterem és Borászat, Tiszta Forrás, Treehugger Dan s) *

Ökológiailag-orientált vállalkozások. (Körös-Maros Biofarm Kft, Hubai Kft, Ráspi Étterem és Borászat, Tiszta Forrás, Treehugger Dan s) * Ócsai András Ökológiailag-orientált vállalkozások (Körös-Maros Biofarm Kft, Hubai Kft, Ráspi Étterem és Borászat, Tiszta Forrás, Treehugger Dan s) * Műhelytanulmány * A műhelytanulmány a TÁMOP-4.2.1.B-09/1/KMR-2010-0005

Részletesebben

EGER. Az észak-magyarországi borrégió bemutatása: Magyarország borvidékei:

EGER. Az észak-magyarországi borrégió bemutatása: Magyarország borvidékei: EGER Az észak-magyarországi borrégió bemutatása: Magyarország borvidékei: 16. ábra: Hazánk borvidékei Forrás: http://borkurzus.szentignac.hu/wp-content/borok-as-borvidakek.ppt 1. Csongrádi 11. Somlói 2.

Részletesebben

Magyarország borvidékei:

Magyarország borvidékei: Magyarország borvidékei: Badacsony Balaton-felvidék Balaton-melléke Balatonfüred-Csopak Bükkalja Csongrád Balatonboglár Eger Etyek-Buda Hajós-Baja Kunság Mecsekalja Mátraalja Mór Pannonhalma-Sokoróalja

Részletesebben

Közösség által támogatott mezőgazdaság

Közösség által támogatott mezőgazdaság ÖMKi Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Research Institute of Organic Agriculture Forschungsinstitut für biologischen Landbau PARTNER OF FIBL SWITZERLAND Közösség által támogatott mezőgazdaság Útmutató

Részletesebben