Mennyire szervezed meg az életed? Teszt

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mennyire szervezed meg az életed? Teszt"

Átírás

1 Mennyire szervezed meg az életed? Teszt következő kérdőív azt méri fel, hogy az életed milyen ügyesen szervezed. teszt játékos, különböző szituációkat mutat be, ahol ki kell választanod négy lehetőség közül, ami leginkább rád illik. Érdemes arra használni, hogy végiggondold, hogyan osztod be az idődet, mennyire sikerül a mindennapokban és a váratlan helyzetekben, illetve hosszú távon jól menedzselned az életed. Négy lehetőség közül a rád legjellemzőbbet karikázd be, majd számold össze melyik betűt hányszor választottad! 1. Úgy döntöttél, hogy pénzt gyűjtesz egy tanfolyamra (pl. jogsi, tánckurzus), aminek a segítségével bővítheted tudásod, érdeklődési köröd, és így hasznosan el tudod tölteni a szabadidődet. választott kurzus vizsgával végződik. Ehhez a zsebpénzedből kell félretenned. Mennyire esélyes, hogy belevágsz így? Elkülöníted a kurzusra szánt pénzt egy külön számlára, és gondoskodsz arról is, hogy legyen időd rá. Elvégzed a tanfolyamot. Félreteszed a pénzt, és időt i szánsz a kurzusra, amit azonban uncsinak találsz, és több alkalommal hiányzol. Nem csinálod meg a házi feladatokat, nem gyakorolsz, ezért kérdéses, hogy a végén a vizsga sikerül-e majd. Megpróbálsz helyet szorítani az életedben a kurzusnak, de túl sok más dolgod van, így végül úgy döntesz, hogy jövőre végzed el. barátod/barátnőd ajánl egy tök szuper utazást, amit nem tudsz visszautasítani, így a félretett pénzt inkább arra költöd. 2. szobádban hatalmas kupi van, és anyukád nemsokára hazaér, ki kellene takarítanod. Hogyan kezeled ezt a helyzetet? Egész nap takarítasz, beszerzed a szükséges takarítóeszközöket, és, mint a kisangyal dolgozol a szobán. Utolsó pillanatra hagyod a munkát, habár tudod, hogy nem vagy a legjobb a takarításban. Mikor édesanyád megérkezik, még mindig a portörlő van a kezedben, a szennyes ruha meg az ágyon. Mikor belép a szobádba, világossá teszed, hogy te nagyon igyekszel. hogy édesanyád megérkezik, nem sokkal jobban néz ki a lakás, mint mikor elkezdted a munkát. Mert a szekrény rendberakása közben sok régi elfeledett cuccot találtál, és belefeledkeztél. Elnézést kérsz a rendetlenségért. Édesanyád tisztaságmániás, és ez nem a te problémád. Kicsit felporszívózol, elrendezed a könyveidet, és kész. 3. Szeretnél egy különleges partyt szervezni egy közelgő, fontos szülinapra. arátokkal együtt szeretnél ünnepelni, akik közül sokan messziről érkeznének. Mit tennél? Lefoglalod a helyet, és a buli előtt pár hónappal már kiküldöd a meghívókat, így mindenki beillesztheti a programjába.

2 Mindenkivel tudatod, hogy mire készülsz, mikor kiderül, hogy a többség el tud jönni, lefoglalod a helyet. kkor mondod el a többieknek a pontos címet és az időpontot, amikor beszélsz velük telefonon. partit megtartjátok, de nem hívsz meg annyi embert, amennyit szeretnél, mert úgy gondolod, hogy úgysem fognak eljönni egy szülinap miatt. Fantáziálsz a buliról, de sosem szervezed meg, mert úgy tűnik, ez túl nagy falat lenne neked. Végül elmész valahova a barátaiddal. 4. Nagyon jól tanulsz, szorgalmas vagy, ezért a matek tanárod felajánlja, ha a következő hónapban is ilyen szuper leszek, akkor tarthatsz korrepetálást pár tanulónak, amiért persze dicséretben részesítenének. Mit tennél leginkább a következő lehetőségek közül? Még keményebben dolgozol, hogy bebizonyítsd, mennyire értékes és pótolhatatlan vagy. Ugyanúgy tanulsz, mint eddig, és igyekszel jó benyomást tenni a megfelelő emberekre. Ugyanolyan szorgalmas vagy, mint eddig és reméled, hogy észreveszik a kiválóságodat. Leeresztesz, és ünnepelsz az osztálytársaiddal a folyosón. 5. Van egy titkos vágyad, ez valami olyasmi, ami mindig is szerettél volna. mikor felállítottad a vágyaid között a fontossági sorrendet, észrevetted, hogy nem sokat tettél ezért az adott dologért. Mit teszel? Időt szakítasz rá, és akcióba lendülsz. Elkezdesz beszélni a célkitűzéseidről másoknak, fokozatosan egyre valóságosabbá teszed azt. Tervezgeted a megvalósítást, de nem igazán tudod, hogy mi is lenne az első lépés. Hagyod elterelni a figyelmedet, végül is csomó más dolgod van. Sokat beszélsz róla, de jelen pillanatban ezer más fontosabb dolgod van. 6. z egyik barátod kölcsönadott pénzt, amiről teljesen elfeledkeztél. Egy hét múlva találkoztok újra, amikor vissza kellene adnod a pénzt. Mit teszel? Kiegyenlíted a tartozást, amint tudod. ggódsz, hogy hogyan fogod összeszedni a pénzt határidőre. Felírod a tennivalók listájára, és reméled a legjobbat. Nem is akarsz gondolni erre, inkább meghívod egy kólára. 7. Egy nap észreveszed, hogy elromlott a laptopod. Mit teszel ebben a helyzetben? ddig telefonálgatsz, amíg nem találsz egy jó szervizt, ahol azonnal megcsinálják. haverodat kéred meg, hogy nézze meg.

3 Ideiglenesen megpróbálod te megjavítani, bár nem túlságosan biztos az IT tudásod, és egy kicsit aggódsz. Megvárod a holnapot, hátha megjavul. 8. Fontos dolgozat közeleg. Melyik illik rád? Keményen tanulsz, és reméled, hogy időben befejezed a készülést. epánikolsz. Több éjszakát végigtanulsz, és végül teljesen kimerülsz a dolgozat előtti napon. Félsz, hogy nem tudod megtanulni az anyagot, és folyamatosan ezen aggódsz. Nem tudod megtanulni az anyagot a dolgozat napjára, ezért be se mész, úgy gondolod, majd egy hét múlva megírod. 9. Egy fiatalabb unokatesód jön a lakóhelyedre tanulni. Megígéred a szüleinek, hogy találkozol vele, meghívod bulizni a haverjaidhoz, és összebarátkozol vele. ár jelenleg nagyon sok dolgod van. Mit tennél valószínűleg? zonnal felhívod, és lefixálsz vele egy időpontot, amikor találkozni fogtok. Hamar felhívod, és elmondod neki, hogy bár nagyon elfoglalt vagy, szeretnél vele találkozni majd valamikor. Nagy sokára felhívod, amikor már bűntudatod van. Megígéred, hogy egy napot együtt töltötök. z ígéret jelentős stressz forrássá válik számodra. Fel akarod hívni, aztán mégsem teszed. 10. Hogyan viselkedsz, ha valaki feldob egy váratlan programot? Helyet szorítasz neki az életedben, elmész. Elfogadod a lehetőséget, ami feszültté tesz, hisz így is sok dolgod van. z a fura érzésed van, hogy el kéne menned, mert jó lehetőség, de aztán mégsem mész. Nem találod jó ötletnek. 11. suliban benne vagy egy külön projektben, de ez lassan befejeződik. Mit csinálsz? Kitartasz, látni akarod, ahogy összeáll. Panaszkodsz a stresszre, kimerültnek érzed magad, de sikerül végigcsinálnod. Már a következő feladatodon jár az eszed, ami sokkal érdekesebbnek ígérkezik. Unod már, ezért abba is hagyod a munkát, és másoknak kell befejezni helyetted.

4 12. Kitűzöl magad elé néhány célt, amit a héten el kell érned. Néhány családtagnak azonban váratlanul szüksége van rád. Úgy tűnik nem vették észre, mennyire elfoglalt vagy, és mennyi nyomás nehezedik rád. Mit teszel ebben a helyzetben? Elmagyarázod nekik, hogy most nagyon elfoglalt vagy, nem érsz rá, de a hétvégén szakítasz időt rájuk. Néhány kérésüket próbálod a saját céljaiddal egy szinten kezelni, megtalálni az egyensúlyt. Először a családodnak és a barátoknak segítesz, csak utána fordítasz időt a saját feladataidra. Rendkívül kimerült leszel ettől. Kikapcsolod a telefont, és nem csinálsz meg semmit. 13. barátod/ barátnőd nagyon féltékeny, tudni szeretné mikor mit és kivel csinálsz, hol vagy a nap folyamán. Nem szeretné, ha nélküle mennél bárhova, mindig a sarkadban van. Szeretnél találkozni pár barátoddal. Hogyan kezeled a helyzetet? Világossá teszed számára, hogy saját magad rendelkezel a saját időd felett, és megbeszélitek a bizalom kérdését is őszintén. Megpróbálod megérteni és elfogadni az ő nézőpontját is, de egyre jobban zavar, hogy hiába beszélitek meg, nem hagy fel ezzel a viselkedéssel. Keserű szájízzel teljesíted a kéréseit, és néha kénytelen vagy félrevezetni őt, hogy tudj találkozni a barátaiddal. Teljesíted a kéréseit, hagyod, hogy ő ossza be az idődet, ő határozza meg, kivel találkozol. 14. Mennyire figyelsz hosszú távon az egészségedre? Mozogsz, rendszeresen étkezel, eleget pihensz, és rendszeresen jársz orvoshoz. Általában eleget törődsz magaddal, higgadtan oldod meg a problémáidat. Néha kirúgsz a hámból, de csak bizonyos határok között. Néha mozogsz, eszel, amikor és amit tudsz, és eszedbe jut, hogy törődnöd is kellene magaddal. Tudod, hogy kissé elhanyagolod magad, de jelen pillanatban több fontos dolog is foglalkoztat. ohányzol, iszol, azt eszel, amit éppen megkívánsz, és nem gondolod, hogy rendszeresen kellene mozognod, tested jelzéseire pedig nem figyelsz oda.

5 15. Mennyire jellemző rád, hogy hagyod feltornyosulni a dolgokat (pl.: halogatod a szobád takarítását, a házi megírását), és emiatt olyan problémával találod szemben magad, amit sokkal több idő lenne megoldani? Nagyon ritkán vagy soha Néhányszor Viszonylag gyakrabban Meglehetősen gyakran Hány darab válaszod volt? : : : : Lehet, hogy két választípusból egyenlő számút választottál, érdemes mindkettő jellemzőit elolvasnod! Egyik sem jelenti azt, hogy ez megváltozhatatlan, inkább egy aktuális állapotot mért fel a teszt, illetve felhívhatja a figyelmedet egy-két érdekes szituációra. Ha a legtöbb válaszod volt: Sokkal jobban szervezed az életed és jobban osztod be az idődet, mint mások a környezetedben, és ez megelégedéssel tölt el. z elhatározásaidat rendszerint véghezviszed, hatékony és megbízható vagy, lehet rád számítani, amit megígérsz, azt be is tartod. Felelősséget vállalsz saját magadért, nem másokat teszel ezért felelőssé, ha épp gyengébben teljesítesz. Erős elvárásaid vannak magaddal szemben, szereted, ha mindent maximumon teljesítesz. Hagyhatsz magadnak több időt pihenésre, és időről időre gondold át az érzéseidet, értékeidet, illetve a céljaid fontossági sorrendjét. Pontosan tudod, hogy hova szeretnél eljutni, de talán nem élvezed eléggé az oda vezető utat. Egyetértesz evvel? Ha a legtöbb válaszod volt: Nagyjából jól és hatékonyan szervezed az életed, sok mindent értesz. Szeretsz a magad ura lenni, nem akarsz mindenképpen megfelelni a külső elvárásoknak. Vigyázol a dolgokra és magadra is, jó vagy a csapatmunkában. Néha többet aggódsz a szükségesnél, például amikor azt szeretnéd, hogy mindenkinek legyen jó. Néha kimerült vagy a sok feladattól, amit elvállalsz. Jó, ha emlékezteted magad arra, hogy magad miatt tegyél meg dolgokat, és olyan célokért dolgozz, amikért érdemes, reális, elérhető és érthető. Ne hagyd, hogy kihasználjanak, vagy felhúzzanak! Magadat sem kell hibáztatnod, törődj nyugodtan a saját érdekeiddel is. Mit gondolsz most a leírtakról?

6 Ha a legtöbb válaszod volt: z életedet lehet, hogy összezavarják a befejezetlen feladatok, és azok a dolgok, amelyekkel nem tudsz megbirkózni. Jellemző rád a kreatív gondolkodás, így képes vagy egyszerre több lehetőséget nyitva hagyni, rugalmasan és spontán módon viselkedni. ár a fontos céljaid pontosabb meghatározása is hasznos lehet számodra, valamint az, ha minden hónapban átgondolod, mit is akarsz elérni. Ha ezt nem csinálod, lehet, hogy nem lesznek a fejedben a teendők, és így nem éred el, ami szeretnél. z is lehet, hogy nem bízol eléggé magadban és abban, hogy képes vagy elérni azt a kitűzött célt, és ez a hozzáállás alááshatja a dolgok pozitív kimenetelét. Sokszor alábecsülheted a képességedet, és többet aggodalmaskodsz. külső nyomásra sokszor következetlenül reagálsz, ezért talán többen nem is tudják, hogy álljanak hozzád. Gyakran nem törődsz a szükségleteiddel, és úgy töltöd az idődet, ahogy a körülmények megkívánják. Könnyen lehet, hogy nem is figyelsz az igényeidre, és arra, hogy jól vagy-e. Inkább mások szükségleteivel törődsz, vagy nehezen mondasz nemet a túlzó vágyaidra. Te is így látod magad? Talán érdemes lenne kicsit többet gondolkodnod, hogy milyen vágyaid, céljaid és igényeid vannak és azokat kézzelfoghatóvá, megvalósíthatóvá tenni. Ha a legtöbb válaszod volt: Rendkívül elbűvölő személyiség vagy, és bármikor elő tudsz állni ötletekkel, és jó kifogásokkal, ha elvárásokkal találkozol (mások és sajátjaiddal is), nem vagy igazán megbízható. Valószínűleg sok időt szentelsz a számodra fontos dolgoknak, és nehezen tudod az idődet hasznos dolgokra fordítani. Elutasítod a külső elvárásokat, főleg, ha olyan dologról van szó, ami nem igazán érdekel. Ha teheted, minimálisra csökkented a kívülről jövő stresszt és nyomást. Sok mindent visszautasítasz, és emiatt számos lehetőségtől elesel. Egyetértesz ezzel? Szerinted miért lehet ez hogy ilyen vagy? Esetleg túl magasok magad felé az elvárásaid? salódtál valamikor ilyen helyzetben és most így lázadsz? Másokat hibáztatsz esetleg? Fontos lenne, hogy magad határozd meg a céljaidat, és vágyaidat, mivel a kívülről jövők rád nincsenek igazán hatással, ezért nem is fogsz értük jókedvvel dolgozni. Jó lenne, ha átgondolnád, hogy mi az, amiket eddig elértél célok, és miket szeretnél elérni a következő években. kár csinálhatsz egy táblázatot is erről! Ha bármi kérdés felmerül benned, keress minket bátran!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Kérdőív diákok részére

Kérdőív diákok részére TUDJUNK EGYUTTÉLNI MÁSOKKAL: megismerni és elfogadni az egyéni különbségeket, európai elkötelezettség 112569-CP-1-2003-1-ES-comenius-C21 Kérdőív diákok részére Biztosan értesültél arról, hogy szeretnénk

Részletesebben

TELC nyelvvizsga feladatok

TELC nyelvvizsga feladatok TELC nyelvvizsga feladatok Lehet, hogy a TELC-re kéne menni? Amikor körülötted már mindenki nyelvvizsgára készül, te is elkezdesz parázni és sorra kapod a jobbnál jobb tippeket arra, hogy melyik nyelvvizsgát

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre!

ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre! ördögien egyszerű és nagyszerű 33kezdeményezés bármilyen társalgási helyzetre! Randi Andi - Hódíts! A sikeres randi kommunikáció titkai www.tarskeresokalauz.hu 1ÖRDÖGI KEZDÉSEK A következő kezdő szövegek

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat!

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat! nyelv: A nyelv arra való, hogy el tudjuk mondani másoknak, amit gondolunk, és mások gondolatait meg tudjuk érteni. Nagyon régen alakult ki, és folyamatosan változik. A nyelv részei: a hangok, a szavak,

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Bevezetés a csajozásba 1 Napos Tanfolyam PUA.HU Gabesz

Bevezetés a csajozásba 1 Napos Tanfolyam PUA.HU Gabesz Bevezetés a csajozásba 1 Napos Tanfolyam PUA.HU Gabesz Az önbizalom egy alapvető fontosságú elem Az élet minden területen Siker egyik alapköve Hosszú távú fejlődés eredménye Megfelelő gyakorlatokkal rövid

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest!

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Szia! A Faipari Tudományos Alapítvány saját profiljába vágó önkéntes programot indított ZuzmóKa néven. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat önkéntesek

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető!

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető! 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

S Z E M É L Y E S C É L O K

S Z E M É L Y E S C É L O K TERVEZÉSI SEGÉDLET HOGYAN ÉRTÉKELD A VÁLLALKOZÁSOD ÉS TERVEZD MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEDET IPARMŰVÉSZEKNEK ÉS KÉZMŰVESEKNEK 1. R É S Z S Z E M É L Y E S C É L O K Ki vagyok én? Mire vágyok? Mik a személyes céljaim?

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

Motivációs teszt válaszok, kiértékelés

Motivációs teszt válaszok, kiértékelés A tesztalany sorszáma (áldozatvállalási készség) 1 2 2 2 3 3 3 2 2 2 2 2 2 1 3 2 2 2 3 3 3 2 3 3 3 2 3 3 3 3 2 3 2 3 3 2 2 3 0 2 2 2 1 2 2 1 3 1 2 3 2 4 1 3 3 1 1 2 2 3 2 3 0 2 1 3 2 2 5 2 3 2 1 1 1 3

Részletesebben

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials Tanulj meg angolul 6 hó alatt az IMPREVOval! Essentials Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék 2. Miért született meg ez az Ebook? 3. Miért éppen 6 hó? 5. hogyan használjam az IMPREVOt? 11. 200 os ütemterv

Részletesebben

TIMSS & PIRLS Tanulói kérdőív. 4. évfolyam. Azonosító címke

TIMSS & PIRLS Tanulói kérdőív. 4. évfolyam. Azonosító címke Azonosító címke TIMSS & PIRLS 2011 Tanulói kérdőív 4. évfolyam Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési és Értékelési Osztály 1054 Budapest, Báthory u. 10. IEA, 2011 Útmutató Ebben a kérdőívben Veled kapcsolatos

Részletesebben

TIMSS 2011. kérdőív. Field Test Version Questionnaire. 8. évfolyam

TIMSS 2011. kérdőív. Field Test Version Questionnaire. 8. évfolyam Identification Azonosító címke Label TIMSS 2011 Field Test Version School Tanulói Questionnaire kérdőív 8. évfolyam Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési és Értékelési Osztály 1054 Budapest, Báthory u. 10.

Részletesebben

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Copyright: Csábítás Akadémia 2009-2010 Alapító, vezetı: Nicholas Victor Megnyitás és rutinátmenetek avagy: hogyan kerüld el a lefagyást? Jocky cikke Ez elég szar

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

VITT-VETÉLKEDŐ MÁGOCS

VITT-VETÉLKEDŐ MÁGOCS VITT-VETÉLKEDŐ MÁGOCS Tisztelet Önfegyelem Biztonság BEcsület Kedvesség leszünk! De hogyan??????? A vetélkedő ötlete, célja A diákok a helyes magatartást pont úgy sajátítják el, mint ahogyan minden mást

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓKINCSEM füzeteket? SZÓKINCSEM füzetek

Hogyan kell használni a SZÓKINCSEM füzeteket? SZÓKINCSEM füzetek SZÓKINCSEM füzetek A SZÓKINCSEM füzetek szókincs fejlesztő füzetek A szókincs azt jelenti, hogy hány szót ismerünk és tudunk jól használni Minél több szót ismersz és tudod a jelentésüket, annál nagyobb

Részletesebben

Laskai M. Nelli

Laskai M. Nelli Kedves Olvasó! Itt az ideje, hiszen lassan vége 2017-nek, hogy levonjuk az idei évet illető következtetéseket, és kitűzzük új céljainkat a következő évre. Az alábbi tervezővel abban leszek a segítségedre,

Részletesebben

Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki küzd ezzel a problémával!

Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki küzd ezzel a problémával! Nehezen megy a szótanulás? Sokat dolgoztál már azon, hogy megtanuld a számodra elégséges szómennyiséget, mégis úgy érzed, napról-napra szállnak el fejedből a szavak? Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

Kérdés : Az erdő minden fája olyan egyforma, nem tudod merre mentek. Helyben maradsz, vagy elindulsz egy irányba? Merre? Jön valaki segíteni?

Kérdés : Az erdő minden fája olyan egyforma, nem tudod merre mentek. Helyben maradsz, vagy elindulsz egy irányba? Merre? Jön valaki segíteni? Szituáció Kirándulsz a barátaiddal. A társaid sietnek, de te lemaradsz, hogy könnyíts magadon. Elindulsz vissza az ösvényre, de a többiek elmentek, már nem látod őket. Nem hallod őket, nem látod, nem is

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÁS DÍJMENTESEN TERJESZTHETŐ

ÖSSZEFOGLALÁS DÍJMENTESEN TERJESZTHETŐ ÖSSZEFOGLALÁS DÍJMENTESEN TERJESZTHETŐ Kasza Tamás: Ne Vetődj Árnyékra 6 napos lezárási program Kasza Tamás 2011. Minden jog fenntartva. Kizárólag a 6 napos program résztvevőinek. Mi működik, ami bonyolult,

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek!

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! A mai dátum:... FONTOS! Szánj erre a gyakorlatra elég időt! Legalább fél órára, de lehet, hogy egy órára is szükséged lesz. Adj magadnak időt, hogy tényleg

Részletesebben

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA A TARTALOMBÓL: OSZTÁLYUNK BEMUTATKOZÁSA KVÍZ KÉPEK MINDENNAPJAINKBÓL GONOSZKÓP PROGRAMJAINK 2016. ÉV I. ÉVFOLYAM, I. SZÁM RÓLUNK... Osztályunk a 11/G, szakma után itt

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg?

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? Tartalomjegyzék Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? 23 Bevezetés 27 Élet a csendes kétségbeesésben 1. Azt

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

11 Mindig van két lehetőség. Vagy nincs. Kacs RETTEGJETEK ÉRETTSÉGIZŐK A cikk szerzője, Kercsó Katalin búcsúbeszéde a ballagási ünnepségen. A ballagók névsorát megtalálod az utolsó oldalon! Most ezzel

Részletesebben

Holland-féle foglalkozási kérdőív

Holland-féle foglalkozási kérdőív Útmutató a kérdőív kitöltéséhez 1. A kérdésekre nincsenek jó vagy rossz válaszok! A cél az, hogy minél többet tudj meg a munkához kapcsolódó érdeklődési területeidről! 2. A kérdőív kitöltése nem időre

Részletesebben

MMORPG / ONLINE JÁTÉK 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 4. rész KOMMUNIKÁCIÓS adatok

MMORPG / ONLINE JÁTÉK 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 4. rész KOMMUNIKÁCIÓS adatok Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Szociológia Doktori Iskola Fromann Richárd MMORPG / ONLINE JÁTÉK 2011 KÉRDŐÍV eredmények 4. rész KOMMUNIKÁCIÓS adatok www.jatekkutatas.hu Interdiszciplináris

Részletesebben

MENTORÁLÁSI TERV. Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves

MENTORÁLÁSI TERV. Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves MENTORÁLÁSI TERV Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves A mentorálásba való beválasztás indoklása: Á. kiváló tanuló, magatartásával sincs probléma.

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika [ HATÁRTLANÉPÍTÉSZET] Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Ez a hét gyorsan eltelt és csupán

Részletesebben

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: )

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: ) Mérési azonosító (Nem kell kitöltened!) Egészség kérdőív 6. osztályos tanulók részére Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: 2005.10.12.) Kérlek, hogy válaszodat jelöld így! (Ha elrontottad a választ,

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy

Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy Az emberek kérdezik, hogyan készüljenek fel a gazdasági összeomlásra? Honnan a fenéből lehet tudni, hogyan készüljek fel a gazdasági

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN Riport tulajdonosa: Jane Doe Azonosító: HB290579 Dátum: 2013. március 11. 2 0 0 9 H

Részletesebben

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN Riport tulajdonosa: Jane Doe Azonosító: HB290579 Dátum: 2012. augusztus 02. 2 0 0 9

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

3. A személyközi problémák megoldásának mérése

3. A személyközi problémák megoldásának mérése 3. A személyközi problémák megoldásának mérése Élete során ki ritkábban, ki gyakrabban mindenki kerül olyan helyzetbe, amikor nem egyezik véleménye a másik véleményével, más célokat fogalmaz meg, eltérő

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok Nem csupán a társkereső oldalakon, de már a közösségi oldalakon is a profilkép alapján szokták megítélni az ember lányát. Ami lássuk be sokszor

Részletesebben

Kedves nyolcadik osztályos fiatal!

Kedves nyolcadik osztályos fiatal! iskola sorszáma kérdőív sorszáma A kódkockákat hagyd üresen! Kedves nyolcadik osztályos fiatal! Az Országos Közoktatási Intézet megbízásából a környéken több általános iskolás osztályt is megkeresünk ezzel

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

A valós szükségleteknek megfelelő fogyasztói magatartás fejlesztése

A valós szükségleteknek megfelelő fogyasztói magatartás fejlesztése A valós szükségleteknek megfelelő fogyasztói magatartás fejlesztése diákmelléklet ÉN ÉS A VILÁG 5. évfolyam 77 D1 Magyar pénzek Ki vagy mi látható az egyes magyar pénzérméken, bankjegyeken? Írd a pontozott

Részletesebben

Az Észlelt Stressz Kérdőív 14 tételes magyar változata (PSS14)

Az Észlelt Stressz Kérdőív 14 tételes magyar változata (PSS14) Az Észlelt Stressz Kérdőív 14 tételes magyar változata (PSS14) Az alábbi kérdések azokra az érzésekre és gondolatokra vonatkoznak, amelyek Önt az elmúlt hónap során jellemezték. Kérjük, hogy minden egyes

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI?

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? Érdekesnek tűnik egy dolgozat címét kérdésként feltenni. Ez számomra azt jelenti, hogy nem egy szokványos házi dolgozatról beszélünk. Amióta Kocsis tanárnő feladta

Részletesebben

A siker meghatározásától a céljaidig

A siker meghatározásától a céljaidig A siker meghatározásától a céljaidig Nyári mini célkitűző-tanfolyam (c) AngolNyelvTanitas.hu, Szalai Gabriella Anatole France szerint ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, nemcsak cselekednünk kell, hanem

Részletesebben

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett?

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? A Marketing Commando Minitréningje 2004-2006, Marketing Commando! www.marketingcommando.hu

Részletesebben

Kommunikációs teszt elemzése

Kommunikációs teszt elemzése Kommunikációs teszt elemzése A pontszámaid értelmezése A legmagasabb pontszámod reprezentálja a domináns, avagy a legkedveltebb kommunikációs stílusodat. Ez azt határozza meg, hogy hogyan kommunikálsz

Részletesebben

_UXU AZ ER S BIRTOKOS NÉVMÁS

_UXU AZ ER S BIRTOKOS NÉVMÁS 8. LÉPÉS 91 Szavak ( ) só - - lassú - - fehér - - kék ( ) garzonlakás ( ) nyakkend - - gyors ( ) sarok ( ) kétágyas szoba ( / / ) - - / /... (er s birtokos névmás) az én/te/, (az) enyém/tied/, saját (

Részletesebben

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam!

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam! Kedves Meghívottam! Meghívó nyílt napra Szeretettel meghívunk egy olyan nyílt napra, ahol a jövő biztosítékáról lesz szó, az ARANYRÓL. Gondoskodás önmagunkról, gyermekeinkről, a jövőről. Azért küldünk

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket,

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, a laptopokat, a notebookokat, az okostelefonokat, a

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP TELEPÜLÉSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK, FIATALOK, FŐISKOLAI VAGY EGYETEMI HALLGATÓK SZÁMÁRA

PÁLYÁZATI ADATLAP TELEPÜLÉSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK, FIATALOK, FŐISKOLAI VAGY EGYETEMI HALLGATÓK SZÁMÁRA PÁLYÁZATI ADATLAP TELEPÜLÉSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK, FIATALOK, FŐISKOLAI VAGY EGYETEMI HALLGATÓK SZÁMÁRA (16-22 ÉV KÖZÖTTI KOROSZTÁLY) 1.A pályázóra vonatkozó adatok: Neve: Születési

Részletesebben

Ő is móriczos diák volt

Ő is móriczos diák volt Ő is móriczos diák volt 107 Az idén évkönyvünk vendége Gryllus Dorka színésznő, aki 1987 és 1991 között volt iskolánk diákja. Vöröslő arccal, zihálva rohantam be egy magyar népmese címére hallgató pesti

Részletesebben

Amikor hiányzik a szikra. Tudatos Nőknek

Amikor hiányzik a szikra. Tudatos Nőknek Amikor hiányzik a szikra Tűzgyújtó a párkapcsolatodban, párkapcsolati önreflexió Tudatos Nőknek filocafeblog.wordpress.com 1. Mi működött jól? Vizsgáljátok meg a tesztkérdéseket, és őszintén válaszolj

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu

ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu Hip-hophoz kötődő márkákkal rombolják azt a társadalmat, mely ezeket a brandeket

Részletesebben

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL Hargita Megye Tanácsa RO-530140 Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: +4-0266-207700, Fax: +4-0266-207703, info@hargitamegye, www.hargitamegye.ro FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL A román nyelv és

Részletesebben

Nyelvtanulási napló. és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat.

Nyelvtanulási napló. és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat. Nyelvtanulási napló avagy tervezz, kövesd a haladásod, vond le a következtetéseket, majd módosítsd a terved ezek alapján és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat. Egy új nyelvtanulási

Részletesebben

JÖN A BABA. Jön a baba... és katás egyéni vállalkozó vagy. Készítette: Horváthné R. Monika

JÖN A BABA. Jön a baba... és katás egyéni vállalkozó vagy. Készítette: Horváthné R. Monika Jön a baba... és katás egyéni vállalkozó vagy Készítette: Horváthné R. Monika 1 1. TARTALOM 2. Alanyi jogon járó gyermekgondozási segély gyes -... 6 2.1. Gyes folyósítás melletti munkavégzés... 7 3. Csecsemőgondozási

Részletesebben

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség - 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség Nagy Attila cikke 1. Mitől rettegnek az üzletkötők a legjobban? Hol hullik el a legtöbb üzletkötő? Mi az a munka, amit fóbiásan igyekeznek elkerülni, és ha lehet

Részletesebben

Értékesítési beszélgetés

Értékesítési beszélgetés Gyakorlat. Műhely. Marketing Értékesítési beszélgetés Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 GYAKORLAT. MŰHELY Értékesítési beszélgetés Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala?

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? VŐLEGÉNY KVÍZ Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? Mi a kedvenc sportja? Mi a legfőbb hobbija? Mi a kedvenc évszaka?

Részletesebben

A világos, egyértelmű utasítások fontossága

A világos, egyértelmű utasítások fontossága A világos, egyértelmű utasítások fontossága Kedves Szülők, ebben a fejezetben a következő témákkal foglalkozunk: - Miért tűnik úgy, hogy az ADHD-s gyermek meg sem hallja, amit a szülő mond? - Fejleszthető-e,

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Miért olyan nehéz manapság Angliában munkát találni? és miért sikerül mégis egyeseknek napokon belül elhelyezkedni?

Miért olyan nehéz manapság Angliában munkát találni? és miért sikerül mégis egyeseknek napokon belül elhelyezkedni? Miért olyan nehéz manapság Angliában munkát találni? és miért sikerül mégis egyeseknek napokon belül elhelyezkedni? Hadd kezdjem egy statisztikával: Angliában jelenleg 8.4%-os a munkanélküliség (http://www.guardian.co.uk/business/2012/jan/18/unemployment-public-sectorstrikes).

Részletesebben

Tárgyalástechnika. www.gordio.hu

Tárgyalástechnika. www.gordio.hu Tárgyalástechnika 1 A TÁRGYALÁSRÓL ÁLTALÁBAN A tárgyalás során kell elérnünk, hogy a kezdetben meglévő szembenállás, a talán egymásnak ellentmondó elvárások ellenére sikerüljön közös megoldást találni

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni.

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Tárgy: Még én sem gondoltam, hogy ennyire jól működik [SPEC1]! Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Kedves [SPEC1]! Most egy valóban nagyszerű lehetőséggel tudsz megismerkedni. Először, amikor

Részletesebben

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél!

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! 7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! Nicholas Victor www.ferficsabitas.com A hetedik végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Irreális igényeid vannak,

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben