Az egészséges. mosolyért

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az egészséges. mosolyért"

Átírás

1 Az egészséges mosolyért

2

3 A professzionális fogászati profilaxis köre A 3M ESPE a German Dental Association (Német Fogorvos Egyesület) munkamodelljét veszi alapul annak érdekében, hogy a szájhigiénia területén folyamatos elôrelépést érhessen el. Vizsgálat és diagnózis Ellenôrzés Oktatás és motiválás A professzionális szájhigiénia megismertetése Szakszerû fogtisztítás Vizsgálat és diagnózis Oktatás és motiválás Szakszerû fogtisztítás A szájhigiénia megismertetése Az elsô lépés a fogorvosi fogés ínyvizsgálat. A páciens otthoni szájhigiéniájára vonatkozó kérdések szintén fontosak, ezek a késôbbi személyre szabott tanácsadás alapjai. A profilaxis csak akkor ér valamit, ha a páciens aktívan és folyamatosan részt vesz benne. A szakszerû fogtisztítás hatékonyságát a caries és a parodontális betegségek ellen számos tudományos közlemény leírta. A German Dental Association mint hatékony és igen kifizetôdô profilaktikus lépés - A fogak és íny otthoni mindennapi ápolásának sikeréhez elengedhetetlen az alkalmankénti professzionális tisztítás. Professzionális fogtisztítás ként ajánlja.

4 A prevenció szisztémája A kényelmes szájápolás a kezdet, mellyel rendszeresen találkozik a fogorvos és a páciens a preventív fogászat kapcsán. A 3M ESPE kifejlesztette a Clinpro termékcsaládot, mely a teljes szakszerû fogtisztítást és a szájápolást ötvözi. Ezek a termékek, melyek a legújabb kutatási eredményeken alapulnak, könnyen használhatók és megbízható védelmet biztosítanak a fogaknak és az ínynek egyaránt. Még egy elôny: jó ízûek! Szájápolás A prevenció csak abban az esetben mûködik jól, ha a páciens vállalja a felelôsséget a fogorvossal való együttmûködésben és hatékony szájhigiéniát végez. Kevés ember alkalmaz folyamatosan olyan dolgot, ami komplikált vagy kényelmetlen. Ezért ajánl a 3M ESPE páciensbarát termékeket, melyek nem igényelnek sok erôfeszítést és jó ízûek is. Így segítségükkel elérhetô az egyik legfontosabb követelmény a tartós prevencióban: a szükséges együttmûködés. Professzionális fogtisztítás A 3M ESPE a lehetô legjobban és leghatékonyabban szeretné támogatni Önt a preventív fogászatban. Mindent megtesz azért, hogy a szakszerû fogtisztítás még egyszerûbb, még kényelmesebb és még élvezetesebb legyen a páciensek számára. A Clinpro család a German Dental Association ajánlását követi, és hatékony megelôzô eszköz a fogászati praxisban. Megfelelôen használva teljesen plakkmentes fogazat érhetô el.

5 Professzionális fogtisztítás Egy program a hatékony megelôzésért A professzionális fogtisztítást az egyénhez kell igazítani, mely függ a páciens higiénés állapotától. Clinpro készítmények a kezelés menete 1 Fogászati vizsgálat és diagnózis. 2 Supra- és subgingivális depurálás, utána levegôpolírozás a glicin alapú Clinpro Prophy Powder segítségével, amely enyhén abrazív, így különösen alkalmas supra- és subgingivális használatra. A szódabikarbóna alapú porokkal ellentétben a Clinpro Prophy Powdert félévnél gyakrabban is használhatjuk. 3 Fluoridtartalmú különbözô kellemes ízû Clinpro Prophy Paste a végsô polírozáshoz. 4 Fissura zárás Adper Prompt L-Pop és Clinpro Sealant barázdazáró használatával egy további lehetséges preventív eljárás a páciens higiénés állapotától függôen. 5 Érzékenységet csökkentô lakk használata Clinpro White Warnish-sal, mely kellemesen mentolos ízû és nem hagy sárga elszínezôdést a fogakon. Professzionális fogtisztítás

6 Zaris White & Brite Az egészséges fogakért érdemes küzdeni. De az egészséges nem feltétlenül jelent esztétikust is: kávé, tea más színezôanyagok hosszas fogyasztása a fogak elszínezôdését okozhatják. A professzionális fogfehérítés logikus beavatkozás annak elérésére, hogy a fogak külsô megjelenése belsô egészségüket tükrözze. A 3M ESPE most egy professzionális eszközt ajánl, hogy elérhesse azt az eredményt, amire páciense vágyik: a Zaris White & Brite fogfehérítô rendszert. Az USA-ban vezették be, ahol hosszú története van már, és fogorvosok ezrei hivatkoznak rá. A Zaris White & Brite a fog elszínezôdésének neutralizálása útján hat. Amint a hatóanyag karbamid-peroxid aktiválódik, oxigéngyökök hatolnak a zománcba és reakcióba lépnek a felszín alatti színanyagokkal, fehérítô hatást hozva létre. Eredménye a fehérebb és természetesebb fog.

7 Egyesíti a szépséget és az egészséget Elégedett beteg jobb együttmûködés Professzionális fogfehérítés A fehérítés az egészséget és a prevenciót is hatékonyan befolyásolhatja. Egy elégedett beteg egészséges mosolyával, örömmel jön a kezelésre. Egyszerûsített síntechnika Két lépés a gyönyörû mosolyhoz Kalibrált fecskendô a gél adagolásához 1. lépés: Professzionális fogtisztítás A professzionális fogtisztítás ajánlott minden fogfehérítés elôtt. A külsô színezôdés, pl. dohány, kávé vagy bor legjobban (levegô) polírozóval távolítható el. Ha fogkô van a felszínen, az oxigén nem tud rendesen behatolni a zománcba. Kompozit és kerámia természetesen nem reagál a fehérítésre. A csalódottság elkerülése érdekében széleskörû szájvizsgálat ajánlott a fehérítés elôtt. 2. lépés: Professzionális fehérítés A Zaris White & Brite felhasználásához egy szokásos lenyomatról sínt kell készíteni. Ha ez kényelmesen illeszkedik a szájban, a kezelés megkezdhetô. Csak akkor ajánljuk a fogfehérítést, ha a páciens jó szájhigiéniát tart fenn egészséges az ínye nincs caries nincs elülsô tömése Meddig tart a fog fehérsége? A professzionális Zaris White & Brite-ot alkalmazva hosszú ideig. Idônkénti ismétléssel és rendszeres ellenôrzéssel a hatás szinte korlátlan. Mennyire biztonságos a kezelés? A Zaris White & Brite a hatékony fehérítés mellett megôrzi a fog épségét, ha az ajánlott felhasználási utasítást követjük és a megfelelô anyagot használjuk. Ez csak a rendelôben lehetséges gondos diagnózis, szakszerû fogtisztítás és a kezelés megfelelô elôkészítése és figyelemmel követése által. A Zaris White & Brite, mint bármely más fogfehérítô termék, nem ajánlott 13 év alatti gyermekek számára, terhes és szoptatós anyáknak. Zaris White & Brite

8 Clinpro Sealant Kényelmes védelem a szuvasodás ellen A Clinpro Sealant egy fényre kötô, fluoridot leadó anyag a zománchibák és a barázdák (fissurák) lezárására. Egy hatékony óvintézkedés a fogszuvasodás korai megelôzésére. A kényelmes adagolócsôrnek köszönhetôen a Clinpro Sealant egyszerûen és tisztán, közvetlenül a fogra vihetô fel. Egyedülálló színváltó-technológia: a fogfelszínre történô felvitelnél a Clinpro Sealant rózsaszínû csak a fényhatásra változik fogszínûvé. Az egyértelmûen felismerhetô rózsaszín árnyalat segít abban, hogy a lezárási folyamat során megfelelôen adagoljuk, és egyenletesen vigyük fel az anyagot.

9 Clinpro Sealant Színváltó-technológia a látható különbség A felvitelnél a Clinpro Sealant rózsaszín, és csak a fényre kötéskor változik természetes fehérré. A kényelmes, különlegesen finom adagolócsôrrel való felvitelkor az alacsony viszkozitású kialakításának köszönhetôen könnyen terül és belefolyik a zománchibákba és a barázdákba. Elôtte Fényképezte Dr. Chris Bryant Utána Egyszerû alkalmazás egyenesen az adagolófecskendôbôl történô kényelmes felvihetôsége miatt Fényváltó-technológia az egyenletes felvitel ellenôrzésére Könnyen befolyik a hibákba és barázdákba az alacsony viszkozitása miatt Fluoridot ad le Erôsen köt a fogzománcra Hosszan tartó védelem a fogszuvasodás ellen Adper Prompt L-Pop-pal a használat egyszerûbb Barázdazárási technika öblítés nélkül A bondanyagot ecsettel vigye fel a lezárandó területre és 15 mp-ig enyhe nyomással dörzsölje be. Ezt az idôt nem lehet lerövidíteni. A hossz útávú siker nem biztosított, ha csak felvisszük és nem dörzsöljük be a bondot. A bondot finom levegôáramlattal gondosan fújja le, amíg egy vékony filmet nem képez. Vigye fel a Clinpro Sealant-ot. (Fontos: Az Adper Prompt L-Pop nem alkalmas önkötô barázdazárók használatához.) A barázdazáró anyagot és a bondot egszerre kell halogén-, LED- vagy plazmalámpával megvilágítani (fotopolimerizációs idô a barázdazáró anyag használati utasítása szerint). Fontos tanácsok a barázdazáró anyagok sikeres használatához Mielôtt barázdazáró anyagokat alkalmaz, van néhány dolog, amire különösen oda kell figyelnie. A barázdáknak mindenekelôtt tisztának és egyértelmûen caries-mentesnek kell lennie. Tanulmányok igazolják, hogy a barázdazárás sokkal hatékonyabb módszer, mint a fluoridkezelés. Az is bizonyított, hogy a fiataloknak, akiknél barázdazárás történt, csak körülbelül fele a DMF-T, értékük azokkal szemben, akiknél ez nem történt meg. A DMF-T-index (szuvas, hiányzó és tömött fogak) egyértelmûen mutatja a fogszuvasodásos megbetegedések súlyosságát és következményeit. Clinpro Sealant

10 Clinpro Prophy Powder Clinpro Prophy Paste A biztonságos és hatékony plakkeltávolításért A Clinpro Prophy Powder egyedülálló fejlesztés a légfúvásos technikában és a parodontális kezelésben. Sokkal kényelmesebb, mint a manuális technikák. Lehetôvé teszi a subgingivális plakk eltávolítását, anélkül, hogy akár a zománcban, akár a gyökérfelszínben kárt okozna. Minimális abrazív hatása révén nem károsítja sem a fogtöméseket, sem a fémpótlásokat. A hagyományos eljárásokkal szemben sokkal hatékonyabban távolítja el a pathogén baktériumokat a tasakokból. A sub- és supragingivális plakkot mechanikusan kell eltávolítani a gyökérfelszínrôl a paradontális kezelések kezdeti fázisában. A Clinpro Prophy Powder eltávolítja az enyhébb és közepes ételfestékek (vörösbor, dohány stb.) által okozott elszínezôdéseket.

11 1. Egészséges parodontium 2. Gingivitis 3. Periodontitis A Clinpro Prophy Powder még a mélyebb tasakokból is eltávolítja a plakkot. A Clinpro Prophy Powder az ellenôrzések alkalmával is használható támogató kezelésként A parodontium egészségének megôrzése érdekében a száj higiénétôl függôen a professzionális fogtisztítás három-hathavonta javasolt. A Clinpro Prophy Powder olyan kíméletes, hogy szemben a hagyományos szerekkel, ilyen gyakorisággal is használható. A Clinpro Prophy Powder fogszabályzót viselô pácienseknél is hatékony. Hatékony plakkeltávolítás még a subgingivális régióban is Egyedi innováció Optimális kényelem a használat során Hatékony baktériumflóra-csökkentés a tasakokban A külsô elszínezôdések könnyû és egyszerû eltávolítása Szignifikánsan jobb baktériumszám-csökkenés Jobb eredmények a tasakmélység csökkenésében a kézi módszerekkel szemben Nagyobb kényelem és jobb íz a páciensek szerint Nagyobb motiváció a rendszeres megelôzésre Klinikai eredmények mindenben a legjobb Baktériumszám-csökkenés A nagy nyomású légfúvásos eljárás Clinpro Prophy Powder-rel szignifikánsan hatékonyabb, mint a manuális eljárások. A Reduction baktériumtelep-szám of bacteria(cfu) átlagos csökkenése CPP-rel Mean reduction kézi mûszerkezelés of CFU* [log] nélkül P P < < 0, Clinpro Prophy Powder Hand Instrument (*CFU: Colony forming units) No Treatment Petersilka G., Tunkel J., Barakos K., Heinecke A., Häberlein I., Flemmig T.F.: Subgingival plaque removal at interdental sites using a low abrasive airpolishing powder, Journal of Periodontology, 2003, Volume 74, Number 3 Clinpro Prophy Powder

12 Kisebb abrázió a zománc és dentin felületén Nincs klinikailag mérhetô anyagveszteség a gyökérfelszínen Kettônél többször használható évente Rövidebb kezelési idô Kisebb abrazív hatás, nagyobb részecskefelszín A kímélôbb fogtisztítás A hagyományos Na/Ca-bikarbonát porokkal összehasonlítva a Clinpro Prophy Powder kevésbé károsítja a zománc és a dentin felszínét. A plakkeltávolítás kisebb foganyagveszteséggel jár még a gyökérfelszínen is. A kisebb abráziós hatás miatt szemben a hagyományos porokkal félévnél gyakrabban alkalmazható. Hagyományos porok Clinpro Prophy Powder Subgingiválisan: --- Plakkeltávolító hatás: +++ Színezôdés eltávolítása: +++ Subgingiválisan: +++ Plakkeltávolító hatás: +++ Színezôdés eltávolítása: ++ Hagyományos porok 200 mikronos részecskeméret egyszer, maximum kétszer használható évente Használat a zománcon: ++ Használat a dentinen: --- Használat a zománcon: +++ Használat a dentinen: +++ Gyökérfelszínen: --- Gyökérfelszínen: +++ Hogyan használjuk a Clinpro Prophy Powdert? Kényelmes, biztonságos, gyors Clinpro Prophy Powder a részecskeméret <45 mikron igény szerint többször használható A Clinpro Prophy Powder-rel való plakk-eltávolítás nem csak hatékonyabb, de gyorsabb is, mint a kézi eljárások. A páciensek elfogadják az ízét. Az ábrák mutatják, hogy hogyan kell használni. A hagyományos kürettel szemben a kezelés negyedannyi idôt vesz igénybe. Az eredmény jobb, az érzés kellemesebb. A Clinpro Prophy Powder gyors és hatékony a gyökérfelszínen, sôt még a fogszabályzó készülékeknél is. A fejet 5 mm-rôl os szögben tartjuk az ínyszélhez. Elôtte és utána. Clinpro Prophy Powder-rel négyszer gyorsabb és hatékonyabb, mint kürettel.

13 A Clinpro Prophy Powder gyorsabbá, könnyebbé és sokkal hatékonyabbá teszi a professzionális fogtisztítást A sub- és supragingivális plakk és elszínezôdések eltávolítására használható minden fázisban, a rutinszerû professzionális fogtisztításban és a parodontális elváltozások kezdeti fázisában Kevésbé káros a zománcra és a dentinre, mint a hagyományos porok Kis abrazív hatás, ezért évente többször használható (a hagyományosak maximum kétszer évente) A bakteriális terhelést hatékonyabban csökkenti a tasakokban, mint a manuális metódusok Négyszer gyorsabb Ergonomikusabb, kisebb eszközigény A páciensek számára újabb, korszerûbb eljárás A páciensek szívesebben visszatérnek A Clinpro Prophy Powder-rel a fogtisztítás nem tortúra, hanem kellemes élmény Eltávolítja a plakkot a gyökérrôl anyagveszteség nélkül Fogszabályzó készülékeknél is használható anélkül, hogy azokat károsítaná Négyszer gyorsabb, mint a hagyományos eljárások A bakteriális terhelést hatékonyabban csökkenti a tasakokban, mint a manuális metódusok Kevésbé fájdalmas, így a betegek jobban tolerálják Jobb íz, nincs utóíze Kényelmesebb és gyengédebb, mint a hagyományos küret. Clinpro Prophy Paste Ezt a polírozópasztát a rendelôben, a Clinpro Prophy Powder-rel való együttes használatra terveztük, és nagyban segíti a külsô tényezôkbôl eredô fogelszínezôdések eltávolítását. A Clinpro Prophy Powder alacsony abráziós értékkel bír, így elképzelhetô, hogy a dohányzás, kávé-, teafogyasztás stb. okozta elszínezôdéseket nem távolítja el. Makacs elszínezôdések eltávolítására, a rendelôben végzett kezeléshez ajánljuk a Clinpro termékcsalád Clinpro Prophy Paste pasztáját. A Clinpro Prophy Paste alapanyaga habkô, és három, finom, közepes és durva szemcseméretben elérhetô, így az orvos vagy a dentálhigiénikus kiválaszthatja a megfelelô szemcseméretet és minden egyes klinikai esetben optimalizálni tudja az abrázió mértékét és a kívánt tisztítási hatást. Továbbá a Clinpro Prophy Paste magas fluoridleadással is bír, így segít megerôsíteni a fogat és csökkenteni annak túlérzékenységét. Mindezeken felül, csakúgy, mint a Clinpro Prophy Powder-nek, ennek is kellemes íze van. Speciális állagú paszta, mely minimalizálja a fröcskölést polírozás közben A Clinpro Prophy Powder kombinálható a Clinpro Prophy Paste-tel makacs elszínezôdések esetén Fluoridot ad le polírozás közben 3 különbözô szemcseméret választható: finom, közepes és durva a csiszolóhatás kontrollálása érdekében 2 íz: mentol és cseresznye Clinpro Prophy Paste Egyedi kiszerelése higiénikus és egyszerû felhasználást biztosít

14 Clinpro White Varnish Clinpro White Varnish 5% nátriumfluoriddal: a jó ízû védelem A Clinpro White Varnish egy fluortartalmú, fogszínû lakk a túlérzékeny fogak kezelésére; használható a zománc- és dentinfelszíneken egyaránt. Jól tolerálja a nedvességet és a nyálat, ezáltal könnyen felvihetô a fogakra, s erôsen köt a felszínükhöz. A kezelés elvégezhetô a rutinszerû professzionális tisztítás, fogkô-eltávolítás vagy gyökérfelszín-simítás után. Ugyanakkor ez nem feltétele az alkalmazásnak: a kezelni kívánt felszínt elegendô csupán fogkefével megtisztítani. Páciensei mindenekelôtt az anyag kellemes ízét fogják dicsérni: a Clinpro White Varnish friss mentolos ízû. Édesítôszerként xilitet tartalmaz.

15 Aktív alkotórészek és adagolás 1 ml Clinpro White Varnish 50 mg nátriumfluoridot tartalmaz, ami 22,6 mg fluoridionnak felel meg a módosított mûgyanta alkoholbázisú oldatában. 0,25, 0,40 és 0,50 ml-es egyszeri dózisokban kapható a különbözô pácienscsoportok igényeinek megfelelôen. 0,25 ml tejfogazatú páciensek kezeléséhez, olyan pácienseknek, akiknél csak egyes fogfelszínek, recessziók vagy kavitás - területek kezelésére van szükség. 0,40 ml tejfogakon és maradandó fogakon, akiknél nagyobb fogfelszíneket, recessziókat vagy kavitásterületeket kell fedni, NE használjuk csak tejfogakkal rendelkezô pácienseknél (gyerekeknél)! 0,50 ml csak maradandó fogakkal rendelkezô páciensek kezeléséhez, akiknél nagyobb felszíneket kell fedni, NE alkalmazzuk gyerekeknél! Hét lépés a professzionális eredményhez 1. Az anyag nem kívánatos lenyelésének elkerülése érdekében határozzuk meg a kívánt dózist az adott páciensnél az adagolási útmutató segítségével. 2. Gyôzôdjünk meg arról, hogy a kezelni kívánt felszínek legalább fogkefe által megtisztított állapotban legyenek. 3. A teljes adagot vigyük fel az adagolófólia borításának belsô, sötét körére. 4. Óvatosan keverjük meg a lakkot a kefével, az anyagot a belsô körön belül tartva. 5. Az adagolási útmutató (0,25 ml/ 0,40 ml/ 0,50 ml) lehetôvé teszi, hogy pontosan meghatározzuk a páciens számára szükséges dózist. 6. A legjobb eredmény biztosítása érdekében távolítsuk el a nyálat a fogfelszínrôl. A Clinpro White Varnish ugyanakkor a nem tökéletesen száraz fogfelszínen is egyenletesen eloszlatható. El kell kerülni, hogy az applikátor kefét a felgyülemlett nyálba helyezzük, hogy megakadályozzuk a sörtéken az anyag korai kötését. 7. Egyenletesen vigyük fel az anyagot a kezelendô felszínekre. Clinpro White Varnish

16 Szisztematikus profilaxis egy komplett termékprogram segítségével A tudományos élvonalat képviseli Kellemes íz Könnyed alkalmazhatóság A megfelelô termék minden kezelési fázisban Jól tolerálja a nedvességet és a nyálat, s erôs kötést létesít a dentinhez és a zománchoz Nincs szükség bonyolult elôkezelésre (elegendô a fogmosás) Nincs szükség szárításra a kezelés elôtt és után Egyenletesen oszlik el a fog felszínén A nehezen hozzáférhetô területeket is eléri jó folyási tulajdonsága révén Egyszerû és kényelmes alkalmazás Kellemes mentolos íz Kiváló adagolási útmutató az egyéni dózis megállapításához Optimális komfort Önnek és páciensének A páciens szemszögébôl a kezelendô felszínt elegendô csupán a fogkefével megtisztítani a Clinpro White Varnish kellemes mentolos ízû alkalmazása után nincs szükség további lépésekre a páciens az applikációt követôen egybôl ehet és ihat a Clinpro White Varnish után nem marad sárga elszínezôdés a fogakon Az orvos szemszögébôl nincs szükség szárításra a használat elôtt és után csupán másodperceket vesz igénybe az anyag felkenése nyál jelenlétében gyorsan megköt speciális összetételének köszönhetôen jó nedvesítô képességgel rendelkezik, így a nehezen hozzáférhetô felszínek is biztonsággal elérhetôk kiváló adagolási útmutató, minden szituációban alkalmazható higiénikus alkalmazás tartós adhézió a foghoz xilittel édesített túlérzékeny fogak kezelésénél két héten belüli egyszeri vagy kétszeri ismétlés általában elegendô Láthatóan fehérebb, mint a hagyományos lakkok Hagyományos 5%-os NaF-os lakk Clinpro White Varnish

17 Rendelési információ Prevenciós termékek Rendelési információ Zaris White & Brite Termékkód Termék megnevezése Zaris White & Brite 30% 1x3,5 g fecskendô Clinpro Sealant Termékkód Termék megnevezése Clinpro Sealant Bevezetô Készlet 2 x 6 ml Clinpro Sealant fiola, 9 ml Scotchbond Etchant foszforsav, 2 db ecsetnyél, 60 db pamacsfej, 50 db ecsetfej, 1 db keverôtálka fedéllel Clinpro Sealant utántöltô 1x6 ml fiola Clinpro Sealant Bevezetô Készlet 2 x 1,2 ml Clinpro Sealant fecskendô, 3 ml Scotchbond Etchant foszforsav, 20 db fekete csôr Sealanthoz, 20db kék csôr foszforsavhoz Clinpro Sealant utántöltô 1 x 1,2 ml fecskendô, 20 db fekete csôr Clinpro White Varnish Termékkód Termék megnevezése Clinpro White Varnish mentolos 50 x 0,5 ml

18 Prevenciós termékek Rendelési információ Clinpro Prophy Powder Termékkód Termék megnevezése CClinpro Prophy Powder 4 x 100 g Clinpro Prophy Paste Termékkód Termék megnevezése Clinpro Prophy Paste középdurva szemcseméret, mentolos íz 200 x 2 g Clinpro Prophy Paste durva szemcseméret, mentolos íz 200 x 2 g Clinpro Prophy Paste finom szemcseméret, cseresznyés íz 200 x 2 g

19

20 3M Hungária Kft Budapest, Váci út 140. Tel.: Fax: Honlap:

Újdonságok az esztétikai fogászatban

Újdonságok az esztétikai fogászatban Újdonságok az esztétikai fogászatban Dr. Péter Tamás Úgy gondolom a XXI. században egyre több ember számára vált fontossá a jó megjelenés, ennek pedig szerves részét képezi az esztétikus, ápolt fogazat.

Részletesebben

A PLAKK KÉPZŐDÉS FOLYAMATOS SENKI NEM TUD TÖKÉLETESEN FOGAT MOSNI, KIVÁLT KÉPEN JELENTŐS PARODONTÁLIS TAPADÁSVESZTESÉG UTÁNI ÁLLAPOTBAN

A PLAKK KÉPZŐDÉS FOLYAMATOS SENKI NEM TUD TÖKÉLETESEN FOGAT MOSNI, KIVÁLT KÉPEN JELENTŐS PARODONTÁLIS TAPADÁSVESZTESÉG UTÁNI ÁLLAPOTBAN DR. GERA ISTVÁN A PLAKK KÉPZŐDÉS FOLYAMATOS SENKI NEM TUD TÖKÉLETESEN FOGAT MOSNI, KIVÁLT KÉPEN JELENTŐS PARODONTÁLIS TAPADÁSVESZTESÉG UTÁNI ÁLLAPOTBAN CSAK RENDSZERES PROFESSZIONÁLIS FOGTISZTÍTÁSSAL

Részletesebben

PREVENCIÓS TERMÉKEK. Érzékenység elleni lakk. Profilaxiás por és paszta. Barázdazáró. Fogfehérítő

PREVENCIÓS TERMÉKEK. Érzékenység elleni lakk. Profilaxiás por és paszta. Barázdazáró. Fogfehérítő PREVENCIÓS TERMÉKEK Érzékenység elleni lakk Clinpro White Varnish 70201088393 220110 12249 12249 Clinpro White Varnish - mentolos 50x 0,5 ml x 42 055 Ft 27% 53 409 Ft Clinpro XT Varnish 70201078741 220110

Részletesebben

Előzetes kezelési terv, teljeskörű parodontális kezelés lépései

Előzetes kezelési terv, teljeskörű parodontális kezelés lépései Előzetes kezelési terv, teljeskörű parodontális kezelés lépései Előzetes kezelési terv 1. Parodontálisan teljesen egészséges egyén kezelési terve aktuális teendőnk nincs panaszok esetén, illetve legalább

Részletesebben

Fogorvosi rendelõkben használatos fogfehérítõ rendszer. Biztonságos, gyors, egyszerû fogfehérítési eljárás DENTAMERICA

Fogorvosi rendelõkben használatos fogfehérítõ rendszer. Biztonságos, gyors, egyszerû fogfehérítési eljárás DENTAMERICA Everbrite Fogorvosi rendelõkben használatos fogfehérítõ rendszer Biztonságos, gyors, egyszerû fogfehérítési eljárás Everbrite DENTAMERICA fogfehérítõ rendszert fogorvosi használatra fejlesztették ki. A

Részletesebben

Igazi vagy hamis? Katalógus. Magyarországi forgalmazója:

Igazi vagy hamis? Katalógus. Magyarországi forgalmazója: Katalógus Igazi vagy hamis? Magyarországi forgalmazója: New York Dental Kft. 1135 Budapest, Frangepán u. 66/B. +36 1 236 4000 +36 1 236 4001 info@newyorkdental.hu www.newyorkdental.hu New York Dental Hungary

Részletesebben

Barázdazárás II. Preventív fogászat II. IV. évf.

Barázdazárás II. Preventív fogászat II. IV. évf. Barázdazárás II. Preventív fogászat II. IV. évf. A caries kóroki tényezői A fogak kiválasztása Barázdazárás indokolt mély okkluzális barázdák ill. gödröcskék esetén Zománc- vagy dentinfejlődési rendellenesség

Részletesebben

PREVENCIÓS TERMÉKEK. Érzékenység elleni lakk. Profilaxiás por és paszta. Barázdazáró. Fogfehérítő

PREVENCIÓS TERMÉKEK. Érzékenység elleni lakk. Profilaxiás por és paszta. Barázdazáró. Fogfehérítő A számlázási egység minden tétel esetén egy darab és a minimum rendelési tétel szintén egy darab. ár PREVENCIÓS TERMÉKEK Érzékenység elleni lakk Clinpro White Varnish 70201088393 220110 12249 12249 Clinpro

Részletesebben

Árlista 3M ESPE Fogászati termékek

Árlista 3M ESPE Fogászati termékek Árlista 3M ESPE Fogászati termékek Kauker Gergő marketing koordinátor 06/20-935-7954 Bogár Marianna vevőszolgálati munkatárs 06/1-270-7710 Erőss Szende orvoslátogató 06/20-4948-196 Appel Zsuzsanna orvoslátogató

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: A rendelést egy 4 hónapos várandós kismama keresi fel fogászati szűrés, valamint az intrauterin életszakaszt érintő utód gyermekfogászati prevenciós tanácsadás céljából. Tájékoztassa a kismamát

Részletesebben

SPLAT szájápolási termékek

SPLAT szájápolási termékek SPLAT szájápolási termékek Active SPLAT Active Ápolja a szájüreget és a fogínyt. Az A és E vitamin elősegíti a szájüreg szöveteinek a gyógyulását, regenerációját. A bajkáli csucsóka, a bőrlevél és az édesvíz

Részletesebben

Az USA-ban sok éve megatrendként jelenlevő FOGFEHÉRÍTÉS koncepciója néhány éve jött divatba Európa francia nyelvű területein. A fogfehérítés, mint

Az USA-ban sok éve megatrendként jelenlevő FOGFEHÉRÍTÉS koncepciója néhány éve jött divatba Európa francia nyelvű területein. A fogfehérítés, mint Professzionális fogfehérítés Fogfehérítés, mint divat Az USA-ban sok éve megatrendként jelenlevő FOGFEHÉRÍTÉS koncepciója néhány éve jött divatba Európa francia nyelvű területein. A fogfehérítés, mint

Részletesebben

EMS SWISSQUALITY.COM

EMS SWISSQUALITY.COM Az Ön partnere a komplett fogászati ellátásban svájci k e k é m r te pm EMS SWISSQUALITY.COM Világvezetô márkákat képviselünk! EMS prospektus magyar.indd 1 5/26/14 7:02 PM AIR-FLOW Termékek AIR-FLOW MASTER

Részletesebben

Akciós. Ajánlatok 2014. Érvényes: 2014. május 5 2014. szeptember 5.

Akciós. Ajánlatok 2014. Érvényes: 2014. május 5 2014. szeptember 5. Akciós Ajánlatok 2014 Érvényes: 2014. május 5 2014. szeptember 5. További információ: Erőss Szende: +36 20 494 81 96 Appel Zsuzsanna +36 20 571 16 30 Gyors és egyszerű egy egészen újszerű sulcustágítás

Részletesebben

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém Dreumex Omnicare Védőkrém - védőréteget képez a káros anyagok ellen - megakadályozza a baktériumok bőrön átjutását - könnyebben tisztíthatóvá válik a kéz - növeli az érintés biztonságát - bőrbarát - parfüm

Részletesebben

Üvegionomerek. Időtálló megoldás minden esetre

Üvegionomerek. Időtálló megoldás minden esetre Üvegionomerek Időtálló megoldás minden esetre Hagyományos üvegionomer tömőanyagok Üvegionomer technológia napjainkban időszerűbb, mint valaha! Kitűnően vizsgázott anyagok: Q kiváló biokompatibilitás Q

Részletesebben

Akciós Ajánlatok. Érvényes: november 7 december 23.

Akciós Ajánlatok. Érvényes: november 7 december 23. 2011 Akciós Ajánlatok Érvényes: 2011. november 7 december 23. További információ: Marton Rita: +36 20 377 40 12 Nagy Szilárd: +36 30 414 20 08 Erőss Szende: +36 20 494 81 96 2011 TEL 3M Dental A5 8 oldal.indd

Részletesebben

Alsó állcsont rehabilitációja esztétikus tömésekkel

Alsó állcsont rehabilitációja esztétikus tömésekkel Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi Alsó állcsont

Részletesebben

Akciós Ajánlatok Érvényes: 2012. április 16. június 29.

Akciós Ajánlatok Érvényes: 2012. április 16. június 29. 2012 A minóśég a szenvedélyünk Akciós Ajánlatok Érvényes: 2012. április 16. június 29. További információ: Marton Rita: 36 20 377 40 12 Nagy Szilárd: 36 30 414 20 08 Erőss Szende: 36 20 494 81 96 1 2 Single

Részletesebben

KOMPOZÍCIÓS TÖMÉS KÉSZÍTÉSE I. II. V. VI. OSZTÁLYÚ KAVITÁS ESETÉN

KOMPOZÍCIÓS TÖMÉS KÉSZÍTÉSE I. II. V. VI. OSZTÁLYÚ KAVITÁS ESETÉN KOMPOZÍCIÓS TÖMÉS KÉSZÍTÉSE I. II. V. VI. OSZTÁLYÚ KAVITÁS ESETÉN BLACK KLASSZIFIKÁCIÓ I. osztály: a molárisok és premolárisok occlusális felszínének gödröcskéiben és barázdáiban kialakuló lézió, a felső

Részletesebben

3M Oral Care Solutions Division Akciós Ajánlatok Érvényes: 2015. november 30. 2016. február 26.

3M Oral Care Solutions Division Akciós Ajánlatok Érvényes: 2015. november 30. 2016. február 26. 3M Oral Care Solutions Division Akciós Ajánlatok Érvényes: 2015. november 30. 2016. február 26. További információ Appel Zsuzsanna: +36 20 571 1630 Erőss Szende: +36 20 494 8196 1 2 Pentamix Lite Imregum

Részletesebben

FOGÁGYBETEGSÉG OKA, TÜNETEI ÉS KEZELÉSE MIT TEHETÜNK, HOGY MEGŐRIZZÜK EGÉSZSÉGES FOGÁGYUNKAT?

FOGÁGYBETEGSÉG OKA, TÜNETEI ÉS KEZELÉSE MIT TEHETÜNK, HOGY MEGŐRIZZÜK EGÉSZSÉGES FOGÁGYUNKAT? FOGÁGYBETEGSÉG OKA, TÜNETEI ÉS KEZELÉSE MIT TEHETÜNK, HOGY MEGŐRIZZÜK EGÉSZSÉGES FOGÁGYUNKAT? Dr. Csicsai Adrienn 2011. október 1. A civilizált emberiség 96 %-nak a fogazata nem egészséges: az 50 év felettiek

Részletesebben

Bondok minden helyzetre

Bondok minden helyzetre Bondok minden helyzetre A 3M ESPE adhezív rendszerei Scotchbond Multi-Purpose univerzális adhezív Single Bond egykomponensű adhezív Prompt L-Pop minden egyben adhezív 3M ESPE Adhezív rendszerek A klasszikus

Részletesebben

Akciós szórólap április - május

Akciós szórólap április - május Akciós szórólap 2015 április - május A szilikon akció Take 1 lenyomatanyag 33% kedvezménnyel Take 1 Advanced Putty 400 g bázis és 400 g katalizátor 27.500 Ft 14.400 Ft megtakarítás 33% kedvezmény + Light

Részletesebben

Az igényeknek megfelelő választás...

Az igényeknek megfelelő választás... Clear 1500 Felhasználóbarát, a lehető legjobb ár-érték arányt biztosító lakk Az igényeknek megfelelő választás... Érjen el megfelelő eredményt gyorsan és megfizethetően a Clear 1500 termékkel. Az univerzális

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Skinoren krém Skinoren krém Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

KERR K R KERR K RR KERR

KERR K R KERR K RR KERR KERR 2007 - NYÁR kat_2007_aprilis.indd 1 2007.05.14. 8:53:15 FOLYÉKONY KOMPOZIT KÉSZLET 2 ZACSKÓ AJÁNDÉK SZÍNVÁLTÓS ALGINÁTTAL! Opticor Flow Kit: A2, A3, A3.5, C3 4 x 2 gr. összesen 8 gr. 19.900 Ft Megtakarítás:

Részletesebben

Akciós Ajánlatok. Érvényes: szeptember 20 október 28. ÚJ!

Akciós Ajánlatok. Érvényes: szeptember 20 október 28. ÚJ! 2011 Akciós Ajánlatok ÚJ! Érvényes: 2011. szeptember 20 október 28. További információ: Marton Rita: +36 20 377 40 12 Nagy Szilárd: +36 30 414 20 08 Erőss Szende: +36 20 494 81 96 2011 OSZ 3M Dental A5

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2410-06 Fogászati higiénikus tevékenysége fogászati kezeléseknél modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2410-06 Fogászati higiénikus tevékenysége fogászati kezeléseknél modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek

Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek Gyártja: Paul Hartmann AG. 89522 Heidenheim, Germany Forgalmazza: Hartmann-Rico Hungária Kft. 2051 Biatorbágy, Paul Hartmann u.8. Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek

Részletesebben

Ön úttörő fogászati megoldások

Ön úttörő fogászati megoldások Rendelési információk Termékkód Termék megnevezése Pentamix 3 lenyomatkeverô - gép és tartozékai 77871 Pentamix 3 Keverôgép - 230 V 71210 Penta Elastomer Fecskendô 71512 50 db piros Penta keverôcsôr Impregum

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Klinikai fogászati higiénikus szakképesítés. 2411-06 Fogászati prevenció, szájhigiéné modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig minősítő neve: Vízvári László minősítő beosztása: főigazgató JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Gyanta 01 Leírás: -Nagyon vékony repedésekhez. Cikkszám: 910028 (3 ml) Gyanta 1,6 Leírás: -Csillag, és kombinált sérülésekhez. Cikkszám: 910002 (3 ml)

Gyanta 01 Leírás: -Nagyon vékony repedésekhez. Cikkszám: 910028 (3 ml) Gyanta 1,6 Leírás: -Csillag, és kombinált sérülésekhez. Cikkszám: 910002 (3 ml) Gyanta 01 -Nagyon vékony repedésekhez. Cikkszám: 910028 (3 ml) Gyanta 1 -Körkörös sérülés, repedésekkel. Univerzális gyanta. Cikkszám: 910003 (3 ml) Cikkszám: 910003C (20 ml) Gyanta 1,6 -Csillag, és kombinált

Részletesebben

Engedélyszám: 10023-1/2011-EAHUF. 2411-10 Fogászati prevenció, szájhigiéné követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 10023-1/2011-EAHUF. 2411-10 Fogászati prevenció, szájhigiéné követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat A fogorvosi rendelésre érkező páciens stomato-onkológiai vizsgálata során a szájnyálkahártyáján egy letörölhetetlen, fehér foltot talál. Konzultáljon a fogorvossal a páciensnél talált elváltozásról!

Részletesebben

A Gluma Universal Bond használati útmutatója. Author Department Date

A Gluma Universal Bond használati útmutatója. Author Department Date A Gluma Universal Bond használati útmutatója Author Department Date Page 1 Adagolás A GLUMA Bond Universal adagolása: 1 csepp a kisebb, 2 csepp a nagyobb kavitásokhoz 3 percen belül fel kell használni!

Részletesebben

Akciós szórólap 2013 július-szeptember

Akciós szórólap 2013 július-szeptember Akciós szórólap 2013 július-szeptember NX3 UTÁNTÖLTŐK KETTŐT FIZET, HÁRMAT KAP AKCIÓBAN Adhezív technikát igénylő esztétikus, duál-kötő rezin cement fémmentes, vagy fémalapú esztétikus pótlások beragasztásához.

Részletesebben

gondoskodás Professzionális Most Ön is kipróbálhatja a 3M termékeit! 3M Autóápolás

gondoskodás Professzionális Most Ön is kipróbálhatja a 3M termékeit! 3M Autóápolás 3M Autóápolás Professzionális gondoskodás A 3M a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója az autójavítási termékek terén. Most Ön is kipróbálhatja a 3M termékeit! Tökéletes fényezés néhány egyszerű

Részletesebben

Forradalmian új színek és kezelhetőség

Forradalmian új színek és kezelhetőség Univerzális duo shade Nano-Kompozit Forradalmian új színek és kezelhetőség Egyedülalló duo shade rendszer: két szín egy fecskendőben Nano technológia univerzális használat: front és moláris régióban Svájci

Részletesebben

AKCIÓS SZÓRÓLAP 2012 FEBRUÁR-ÁPRILIS

AKCIÓS SZÓRÓLAP 2012 FEBRUÁR-ÁPRILIS AKCIÓS SZÓRÓLAP 2012 FEBRUÁR-ÁPRILIS SZERINTÜNK ÖNNEK IS FONTOS Tudta Ön, hogy az OptiDisc mandrellja nem sértheti meg a felszínt, mert a mandrell vége nem emelkedik ki a rögzítő gyűrűből? Hagyományos

Részletesebben

A parodontális kezelés célja. Teljeskörű parodontális kezelés lépései. Kezelési fázisok. PPD < 5 mm BoP- (nem vérzik)

A parodontális kezelés célja. Teljeskörű parodontális kezelés lépései. Kezelési fázisok. PPD < 5 mm BoP- (nem vérzik) A parodontális kezelés célja Teljeskörű parodontális kezelés lépései 1) Stabil parodoncium létrehozása (mély tasakok megszüntetése) 2) A páciens által hosszú távon tisztán tartható felszínek létrehozása

Részletesebben

PARODONTIUM A FOGAKAT RÖGZÍTŐ SZÖVETEK EGYÜTTESE 1. GINGIVA 2. CEMENT 3. GYÖKÉRHÁRTYA 4. ALVEOLARIS CSONT

PARODONTIUM A FOGAKAT RÖGZÍTŐ SZÖVETEK EGYÜTTESE 1. GINGIVA 2. CEMENT 3. GYÖKÉRHÁRTYA 4. ALVEOLARIS CSONT PARODONTIUM A FOGAKAT RÖGZÍTŐ SZÖVETEK EGYÜTTESE 1. GINGIVA 2. CEMENT 3. GYÖKÉRHÁRTYA 4. ALVEOLARIS CSONT DENTALIS PLAKK (BIOFILM) - MINDEN FOGÁGYBETEGSÉG OKA A bakteriális plakk a természetben teljes

Részletesebben

Esztétikus direkt felépítések II. (Kiterjedt élpótlás, direkt héj készítése, formai korrekció)

Esztétikus direkt felépítések II. (Kiterjedt élpótlás, direkt héj készítése, formai korrekció) Esztétikus direkt felépítések II. (Kiterjedt élpótlás, direkt héj készítése, formai korrekció) IV osztályú restauráció Izolálás Savazás, bondozás 32, 31 felépítése Tokuyama kompozit (OA, A2) 41 felépítése

Részletesebben

3.34. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ

3.34. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ 3.34. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV az 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC.

Részletesebben

Barázdazárás DR. BARTHA KÁROLY

Barázdazárás DR. BARTHA KÁROLY Barázdazárás DR. BARTHA KÁROLY Cukorfogyasztás Nassolás Cukorpótlók Remineralizáció Barázdazárás Rizikócsoportok Immunizáció Fluoridok Szájhigiéné Táplálkozás Egyebek Caries Microorganizmusok Szubsztrátum

Részletesebben

Teljes borító korona készítésének klinikai munkafázisai. Dr. Bistey Tamás

Teljes borító korona készítésének klinikai munkafázisai. Dr. Bistey Tamás Teljes borító korona készítésének klinikai munkafázisai Dr. Bistey Tamás Munkafázisok áttekintése Klinikai munkafázisok Betegvizsgálat, kezelési terv, preparálás, lenyomatvétel Vázpróba Laboratóriumi munkafázisok

Részletesebben

pontosság az egyfázisú és a korrekciós lenyomatvételi technikához

pontosság az egyfázisú és a korrekciós lenyomatvételi technikához Impregum pontosság az egyfázisú és a korrekciós lenyomatvételi technikához Impregum Penta Soft Impregum Penta DuoSoft Poliéter precíziós lenyomatanyagok új generációja 3M ESPE Impregum Penta Soft Impregum

Részletesebben

Elválaszthatatlanok: Cirkónium és PermaCem 2.0. Az önsavazó ragasztócementek új generációja.

Elválaszthatatlanok: Cirkónium és PermaCem 2.0. Az önsavazó ragasztócementek új generációja. NEW! Elválaszthatatlanok: Cirkónium és PermaCem 2.0 Az önsavazó ragasztócementek új generációja. KERÁMIA RAGASZTÁS KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL. Napjaink teljes kerámia pótlásai esztétikai élményt és biztonságot

Részletesebben

Használati útmutató Kiadás dátuma: 2012/06. Sika teakfa fedélzeti burkolatápoló rendszer. Industry

Használati útmutató Kiadás dátuma: 2012/06. Sika teakfa fedélzeti burkolatápoló rendszer. Industry Használati útmutató Kiadás dátuma: 2012/06 Sika teakfa fedélzeti burkolatápoló rendszer 1 Sika teakfa burkolat használati útmutató A teakfa burkolat tisztítása és ápolása A kezeletlen teakfa idővel természetes

Részletesebben

Adhezív tabletta szájszárazság esetén

Adhezív tabletta szájszárazság esetén ORAHEA LTH 13434 SE 27 th Pl Bellevue WA 98005 425-451-9876 Adhezív tabletta szájszárazság esetén Az OraHealth-ről Székhely: Bellevue, Washington Világelső a korszakalkotó orális adhezív tabletta technológiában

Részletesebben

3M Konyhahigiéniai termékek. Professzionális tisztaság. Egyszerű és hatékony megoldások

3M Konyhahigiéniai termékek. Professzionális tisztaság. Egyszerű és hatékony megoldások 3M Konyhahigiéniai termékek Professzionális tisztaság Egyszerű és hatékony megoldások Felcsiszolás, alapeltávolítás A legjobb eredmény elérése érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy a védőréteggel való

Részletesebben

A kariesz rizikó és mérése

A kariesz rizikó és mérése A kariesz rizikó és mérése Mit tudunk? A kariesz napjainkban is népbetegség Megjelenése változik Általában a kariesz megjelenése csökkenő tendenciát mutat De a kariesz bizonyos népcsoportokban halmozódást

Részletesebben

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel 1 Mindig jó klíma A Charleston csőradiátorok biztosítják a kiegyensúlyozott és tökéletes beltéri klímát a kényelmes fűtőteljesítményt a

Részletesebben

GIOMER. Multifunkciós-üveg. mikro-technológia (ellenõrzött részecske méret) savreaktív, fluoridtartalmú

GIOMER. Multifunkciós-üveg. mikro-technológia (ellenõrzött részecske méret) savreaktív, fluoridtartalmú A egy újszerû, a PRG-technológián (Prereacted Glass-Ionomer =elõaktivált üveg-ionomer) alapuló kompozit, mely S-PRG-vel (Surface prereacted=felszínelõaktívált) lett módosítva. Ez az egyedülálló technológia

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a barázdazárásról. 2016. EüK. 2. szám EMMI szakmai irányelv. (hatályos: 2016.01.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a barázdazárásról. 2016. EüK. 2. szám EMMI szakmai irányelv. (hatályos: 2016.01. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a barázdazárásról Típusa: klinikai egészségügyi szakmai irányelv Azonosító: 000616 I. ADATLAP 1. A dokumentum jellemzői 2016. EüK. 2. szám EMMI szakmai

Részletesebben

Felépítmény SEMADOS Sub-Tec Universal

Felépítmény SEMADOS Sub-Tec Universal SEMADOS Sub-Tec Universal A Sub-Tec Universal elfordulásgátlást biztosít a felépítménynek. Egy fog pótlásakor alkalmazható. a mestermodelt mûínnyel kell készíteni a munka befejezõ fázisában ragasztócementet

Részletesebben

Minimálinvazív kezelés kompozithéjak alkalmazása esetén

Minimálinvazív kezelés kompozithéjak alkalmazása esetén Esetleírás componeer Minimálinvazív kezelés kompozithéjak alkalmazása esetén Marco Gresnigt, fogorvos, 2011. május A direkt kompozit héjak előnye, összehasonlítva a porcelánhéjakkal az, hogy elkészítésükhöz

Részletesebben

Akciós Ajánlatok 2015

Akciós Ajánlatok 2015 Érvényes: 2015. május 4. 2015. augusztus 28. Akciós Ajánlatok 2015 További információ Marton Rita: +36 20 377 4012 Erőss Szende: +36 20 494 8196 Appel Zsuzsanna: +36 20 571 1630 Egyszerű, mint az 1 x 1

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Korrózióálló acélok felületkezelési eljárásai. Pető Róbert

Korrózióálló acélok felületkezelési eljárásai. Pető Róbert Korrózióálló acélok felületkezelési eljárásai Pető Róbert 1. Miért? 2. Mikor? 3. Hogyan? 4. Egyéb felhasználási lehetőségek 1. Miért? 2. Mikor? 3. Hogyan? 4. Egyéb felhasználási lehetőségek Miért? A jó

Részletesebben

Fluoridok alkalmazása a fogászati prevencióban egykor és ma. Dr. Bartha Károly C.Sc. 2016

Fluoridok alkalmazása a fogászati prevencióban egykor és ma. Dr. Bartha Károly C.Sc. 2016 Fluoridok alkalmazása a fogászati prevencióban egykor és ma Dr. Bartha Károly C.Sc. 2016 1 Fogászat széles körben vitatott kérdései: Fogászati amalgám Fluoridok alkalmazása 2 1 Mérföldkövek a fluoridprevencióban

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: A rendelőben a gyakorlat vezető fogorvos felkéri Önt, hogy készítsen előadást a konzerváló fogászati beavatkozásokról. Referáljon a gyakorlatvezetőnek az elkészült előadás tartalmáról! - a

Részletesebben

Akciós. Ajánlatok 2013. 2013 Rendezvények. Érvényes: 2013. április 11 június 21. Szeged. forradalma (gyakorlati kurzussal kiegészítve)

Akciós. Ajánlatok 2013. 2013 Rendezvények. Érvényes: 2013. április 11 június 21. Szeged. forradalma (gyakorlati kurzussal kiegészítve) 2013 Rendezvények 2013. április 19. Még jobb lenyomat elsőre és a XXI. századi cementek Szeged forradalma (gyakorlati kurzussal kiegészítve) Akciós Ajánlatok 2013 2013. május 24. Budapest Style Italiano

Részletesebben

Hogyan működik az Actisorb Plus 25?

Hogyan működik az Actisorb Plus 25? Actisorb Plus 25 ezüst tartalmú sebfedő Az Actisorb Plus 25 kötszer a hatékony sebgyógyuláshoz kedvező körülményeket biztosít azáltal. hogy megköti azokat a mikroorganizmusokat, melyek fertőzik a sebet.

Részletesebben

3.74. S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ

3.74. S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ 3.74. S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) 55 725 11 KLINIKAI FOGÁSZATI HIGIÉNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma 55 725 11 Klinikai fogászati higiénikus Komplex szakmai vizsga fogászati prevenciós tevékenység, szájhigiénés feladatok A vizsgafeladat időtartama: 45 perc (felkészülési

Részletesebben

Akciós. Ajánlatok 2013. 2013 Rendezvények. Érvényes: 2013. február 04 március 29.

Akciós. Ajánlatok 2013. 2013 Rendezvények. Érvényes: 2013. február 04 március 29. 2013 Rendezvények 2013. március 1. Sopron 2013. március 8. Szeged Még jobb lenyomat elsőre és a XXI. századi cementek forradalma (gyakorlati kurzussal kiegészítve) Töméskészítés tudatosan Mikor melyik

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI CLOSER TO YOU Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI Intraorális képalkotás Páciens kényelem és könnyű használat A lemez mérete és a pozicionálás megegyezik a tradicionális kisfilmes eljárással,

Részletesebben

I. Vizsgálatok, dokumentáció

I. Vizsgálatok, dokumentáció A fogászati ellátás tevékenységi kódlistájának alkalmazásáról szóló 71/2011. (XII. 23.) NEFMI rendelet 1. számú mellékletében foglalt, a fogászati beavatkozásokat 2012. január 1-től érintő változások I.

Részletesebben

Használati utasítás. PROPHYflex perio tip Starter Set - 1.010.0817 Refill PROPHYflex perio tip - 1.010.0287. Mindig a biztos oldalon.

Használati utasítás. PROPHYflex perio tip Starter Set - 1.010.0817 Refill PROPHYflex perio tip - 1.010.0287. Mindig a biztos oldalon. Használati utasítás PROPHYflex perio tip Starter Set - 1.010.0817 Refill PROPHYflex perio tip - 1.010.0287 Mindig a biztos oldalon. Képviselet: KaVo Dental Corporation 11729 Fruehauf Drive Charlotte, NC

Részletesebben

AKCIÓS SZÓRÓLAP 2014. ÁPRILIS - MÁJUS

AKCIÓS SZÓRÓLAP 2014. ÁPRILIS - MÁJUS AKCIÓS SZÓRÓLAP 2014. ÁPRILIS - MÁJUS 1. A K C I Ó Maxcem Elite Mini Kit Maxcem Elite #34057 Maxcem Elite Mini Kit 1 x 5 g Dual fecskendő Hagyományos és intra-orális csúcsokkal Akciós ár: 14.800 Ft. Akciós

Részletesebben

SEMADOS felépítmény Sub-Tec Universal, no Hex

SEMADOS felépítmény Sub-Tec Universal, no Hex A hatszög nélküli Sub-Tec Universal nem ad elfordulás elleni védelmet, ezért olyan felépítményeknél használható fel, ahol az elfordulásgátlás biztosított: összesínezett koronák, hidak, stégek. a mestermodelt

Részletesebben

Esetbemutatás. Szakorvosjelölt: Dr. Moldvai Júlia Helga Mentor: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens Tutor: Dr. Katona István osztályvezető főorvos

Esetbemutatás. Szakorvosjelölt: Dr. Moldvai Júlia Helga Mentor: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens Tutor: Dr. Katona István osztályvezető főorvos Esetbemutatás Szakorvosjelölt: Dr. Moldvai Júlia Helga Mentor: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens Tutor: Dr. Katona István osztályvezető főorvos A fogorvosi vizsgálatra érkezés indoka A páciens az intézetet

Részletesebben

Tavaszi ajánlat. ADC Kft. 1085 Budapest, József krt. 23. Tel./Fax: 06.1.282.8909. www.adc.hu I www.ultradent.com

Tavaszi ajánlat. ADC Kft. 1085 Budapest, József krt. 23. Tel./Fax: 06.1.282.8909. www.adc.hu I www.ultradent.com Tavaszi ajánlat ADC Kft. 1085 Budapest, József krt. 23. Tel./Fax: 06.1.282.8909 www.adc.hu I www.ultradent.com Opalescence Xtra Opalescence Endo Opalescence fehérítő hatású fogkrém Ultracare Flor-Opal

Részletesebben

Melyik. helyreállító cementet válasszuk? Útmutató a GC üvegionomer helyreállító cementjeinek kiválasztásához és használatához

Melyik. helyreállító cementet válasszuk? Útmutató a GC üvegionomer helyreállító cementjeinek kiválasztásához és használatához Melyik helyreállító cementet válasszuk? Útmutató a GC üvegionomer helyreállító cementjeinek kiválasztásához és használatához Útmutató a GC megfelelô üvegionomer technológiájának kiválasztásához és használatához

Részletesebben

Termékeink legjava egy csokorban! Csontpótlás. 17 680Ft. 15 288Ft. 16 640Ft

Termékeink legjava egy csokorban! Csontpótlás. 17 680Ft. 15 288Ft. 16 640Ft Termékeink legjava egy csokorban! 2015.12.23-ig vagy a készlet erejéig Csontpótlás Guidor Calc-I-OSS Crystal, Tartós térfogatmegtartású, bifázisú (60% HA, 40% ß-TCP) hagyományos csontpótló. Porózus, osteokonduktív,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 A 44/2000 (XII. 27.) EüM RENDELET A 2001/58/EG ALAPJÁN

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 A 44/2000 (XII. 27.) EüM RENDELET A 2001/58/EG ALAPJÁN BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag / készítmény megjelölése és a cégjelzés 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Kavitan LC 1.2 Termék alkalmazhatósága Röntgenárnyékot adó, fényrekötő üvegionomer

Részletesebben

Tudományos következtetések. A Prevora tudományos értékelésének átfogó összegzése

Tudományos következtetések. A Prevora tudományos értékelésének átfogó összegzése II. MELLÉKLET AZ EURÓPAI GYÓGYSZERÜGYNÖKSÉG (EMA) ÁLTAL BETERJESZTETT TUDOMÁNYOS KÖVETKEZTETÉSEK, A POZITÍV VÉLEMÉNY, AZ ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, A CÍMKESZÖVEG, VALAMINT A BETEGTÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSÁNAK INDOKLÁSA

Részletesebben

Összesített lista a kezelésekrõl munkahelyenként

Összesített lista a kezelésekrõl munkahelyenként 01 - Magyar biztosítás alapján végzett térítésmentes ellátás Esetszám: 963 FA002 Fogorvosi vizsgálat, kontroll 139 0 0 FA013 Igazolás, tájékoztatás FA014 Szakrendelésre utalás 14 0 0 FA018 Gyógyszerrendelés

Részletesebben

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Napozás utáni készítmény hidratálás Önbarnító készítmény bronzosítás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett készítmények védelem A Sol napozószerekkel

Részletesebben

Üvegionomer cementek, kompomerek DR. BARTHA KÁROLY 2015

Üvegionomer cementek, kompomerek DR. BARTHA KÁROLY 2015 Üvegionomer cementek, kompomerek DR. BARTHA KÁROLY 2015 Előnyök / F - ion leadás antibakteriális hatás secundaer caries ellen véd környezetében csökken a demineralizáció dentin hipermineralizált dentin

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

FOGÁSZATI RÖGZÍTŐ CEMENTEK

FOGÁSZATI RÖGZÍTŐ CEMENTEK Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogpótlástani Klnika FOGÁSZATI RÖGZÍTŐ CEMENTEK Dr. Kispélyi Barbara egyetemi docens Fogászati rögzítő anyagok biztosítják a kapcsolatot a különböző rögzített fogművek

Részletesebben

Élet a szabadban. Automotive Industry

Élet a szabadban. Automotive Industry Élet a szabadban RELAZZO, A TERASZ. TUDNIVALÓK A MINDENNAPI HASZNÁLATHOZ www.rehau.hu/relazzo Construction Automotive Industry Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy termékünket választotta! A következő oldalakon

Részletesebben

Akciós szórólap 2014 november-december

Akciós szórólap 2014 november-december Akciós szórólap 2014 november-december SUPER BITE RÖNTGENFILMTARTÓ ÉS SZENZORTARTÓ AKCIÓK Super Bite film tartó kit #1020 10.300 Ft 28.000 Ft Super Bite szenzor tartó kit #2800 23.050 Ft 64.000 Ft A kit

Részletesebben

2011. 1. szám www.newyorkdental.hu

2011. 1. szám www.newyorkdental.hu 2011. 1. szám www.newyorkdental.hu Tracey Lennemann gyakorlati kurzus 2011. 05. 19-20. (09:00-18:00) 1. nap Alapkurzus, Modellek és eszközök a gyakorlatban workshop 2011.05.19. Résztvevők: fogorvosok,

Részletesebben

Alapítás 1926 műselyem gyártás. Központ Tokio, 8400 alkalmazott, 11 üzem világszerte os forgalom 4,3 milliárd euro, ennek 3%-a a fogászat

Alapítás 1926 műselyem gyártás. Központ Tokio, 8400 alkalmazott, 11 üzem világszerte os forgalom 4,3 milliárd euro, ennek 3%-a a fogászat Alapítás 1926 műselyem gyártás Központ Tokio, 8400 alkalmazott, 11 üzem világszerte 2016-os forgalom 4,3 milliárd euro, ennek 3%-a a fogászat Clearfil Universal Bond Quick INDIKÁCIÓK Direkt restaurációk

Részletesebben

AZ IDEÁLIS MEGOLDÁS KÓRHÁZI DOLGOZÓK SZÁMÁRA. Elasztomer pumpa rendszer hosszú távú infúziós terápiákhoz. Easypump II KÖNNYEBBÉ TETT KEZELÉS

AZ IDEÁLIS MEGOLDÁS KÓRHÁZI DOLGOZÓK SZÁMÁRA. Elasztomer pumpa rendszer hosszú távú infúziós terápiákhoz. Easypump II KÖNNYEBBÉ TETT KEZELÉS AZ IDEÁLIS MEGOLDÁS KÓRHÁZI DOLGOZÓK SZÁMÁRA Elasztomer pumpa rendszer hosszú távú infúziós terápiákhoz Easypump II KÖNNYEBBÉ TETT KEZELÉS Easypump II A TELJESEN RUGALMAS MEGOLDÁS INFÚZIÓS TERÁPIÁHOZ OTTHON

Részletesebben

Összefoglalni a korábban szerzett általános preventív fogászati ismereteket

Összefoglalni a korábban szerzett általános preventív fogászati ismereteket Az előadás célja Összefoglalni a korábban szerzett általános preventív fogászati ismereteket A prevenció speciális szempontjai a gyermekfogászati és fogszabályozási gyakorlatban Dr. Madléna Melinda egyetemi

Részletesebben

FELSŐ RÖGZÍTETT ÉS ALSÓ KOMBINÁLT FOGPÓTLÁS KÉSZÍTÉSE

FELSŐ RÖGZÍTETT ÉS ALSÓ KOMBINÁLT FOGPÓTLÁS KÉSZÍTÉSE Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter c. egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi FELSŐ

Részletesebben

HL400 Füldugó adagoló

HL400 Füldugó adagoló HL400 Füldugó adagoló A hallásvédelmi választás KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ FÜLDUGÓK VÁLASZTÉKA Minden a választáson múlik! A hallásvédelmi eszköz kiválasztásakor jusson eszébe a Howard Leight, mint piacvezető minőségi

Részletesebben

Kiállítás dátuma: 09/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18.

Kiállítás dátuma: 09/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18. BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag / készítmény megjelölése és a cégjelzés 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Adhesor, Adhesor Fine 1.2 Termék alkalmazhatósága Adhesor: A gyártó adatai: Alábélelő

Részletesebben

Tisztító készlet. Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához.

Tisztító készlet. Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához. Tisztító készlet Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához. TISZTÍTÓSZEREK ÉS TISZTÍTÓESZKÖZ SZIVACSOK ÉS TARTOZÉKOK Fuga-Wash Eco 4 Spatulya BEDOLGOZÁS Öko-kompatibilis tisztítószer

Részletesebben

FOG- ÉS ÍNYÁPOLÁSI KÉZIKÖNYV

FOG- ÉS ÍNYÁPOLÁSI KÉZIKÖNYV FOG- ÉS ÍNYÁPOLÁSI KÉZIKÖNYV FOGSELYMEZÉS ELENGEDHETETLEN A FOGAK KÖZÖTTI TERÜLETEK ALAPOS TISZTÍTÁSA, ERRE A FOGSELYEM ILLETVE A FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFE AZ EGYIK LEGALKALMASABB. A FOGKÖZÖK KÜLÖNÖSEN FONTOS

Részletesebben

M+W Prothesenfinish Plus 328. oldal

M+W Prothesenfinish Plus 328. oldal M+W házimárkák ha többet akar M+W fogselymek 321. oldal M+W profilaxis paszta 335. oldal M+W miniatűr fogtisztító kefék 333. oldal M+W házimárkák, a mindig kedvező választás M+W Prophy polírozó 334. oldal

Részletesebben

Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer

Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer Gyors Könnyű Biztonságos Accu-Chek ujjbegyszúró rendszerek elleni harcban Partner a cukorbetegség 10 éve Magyarországon Accu-Chek

Részletesebben

A CARIES FOGALMA, LOKALIZÁCIÓJA (térbeli és időbeli terjedése) DR. NEMES JÚLIA Konzerváló Fogászati Klinika

A CARIES FOGALMA, LOKALIZÁCIÓJA (térbeli és időbeli terjedése) DR. NEMES JÚLIA Konzerváló Fogászati Klinika A CARIES FOGALMA, LOKALIZÁCIÓJA (térbeli és időbeli terjedése) DR. NEMES JÚLIA Konzerváló Fogászati Klinika CARIES Lokalizált, krónikus bakteriális, multicausalis REVERSIBILIS Mikroszkópos anyaghiány Th:secunder

Részletesebben

Kő-polírozó markolat burkolattal LK 602 VR

Kő-polírozó markolat burkolattal LK 602 VR Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Telefon +49 744 828-0 Fax +49 744 25899 Kő-polírozó markolat burkolattal LK 602 VR 258.580 Max. polírozó szivacs Ø 220 mm Max. támaszlap átmérő 75 mm Üresjárati fordulatszám

Részletesebben