BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL M E G H Í V Ó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó"

Átírás

1 BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL M E G H Í V Ó Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 30-án (szerdán) h kezdettel tartandó nyilvános ülésére. Az ülés helye: Művelődési Ház tanácskozó terme Javasolt napirendek: 1. Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, beszámoló a két ülés között végzett munkáról, fontosabb intézkedésekről. Előadó: Horváth László 2. Előterjesztés a helyi Hulladékgazdálkodási Terv felülvizsgálatáról Előadó: Horváth László polgármester 3. Településrendezési Terv és Építési Szabályzatunk 7. számú módosítási koncepciója Előadó: Gáspár Imre műszaki főmunkatárs 4. Dél-Dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatalnak az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2009.(II.25.) számú rendeletével kapcsolatos szakmai véleménye alapján a rendelet felülvizsgálatának eredményeként a módosítási javaslatok és a módosított rendelet elfogadása Előadó: Schenk István jegyző, 5. Egyebek. Darvasné Süte Julianna pénzügyi vezető

2 Kérem, a napirendek fontosságára való tekintettel az ülésen megjelenni szíveskedjék. Esetleges távolmaradását előre kérem jelezni. Balatonberény, szeptember 25. Horváth László polgármester

3 JELENTÉS a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról a Képviselő-testület szeptember 30-i ülésére 143/2009.(IX.02.) határozat szeptember 2-án megtartott képviselő-testületi ülés napirendjeinek elfogadásáról intézkedést nem igényel. 144/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról készített jelentést elfogadta. 145/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület a két ülés között végzett munkáról szóló beszámolót elfogadta. 146/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület az Önkormányzat I. félévi pénzügyi beszámolóját jóváhagyta. 147/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület ebben a határozatában csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj pályázat évi fordulójához. Az erről szóló nyilatkozatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága részére megküldtük. 148/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület a Szociális, Egészségügyi, Kulturális és Oktatási Bizottság évi tevékenységéről készült beszámolót elfogadta. 149/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület a TERVKONT Kontroling Tanácsadó Bt által készített GAMESZ Szervezet célirányos átvilágításával összefüggő előerjesztést és javaslatokat megtárgyalta, melyet elfogadott. Ezt a határozatot az illetékes részére továbbítottuk. 150/2009.(IX.02.) határozat Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelv átültetésével kapcsolatos harmonizációs feladatok kapcsán önkormányzati rendeleteit felülvizsgálta.

4 A határozatban felsorolt rendeletek az alábbi záradékolással kerültek kiegészítésre: E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja. Ezeket a záradékolt rendeleteket a Dél-Dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal felé megküldtük. 151/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület Henger Éva és Henger Emil fonyódi lakosok írásos kérelmét megtárgyalta, ennek eredményéről az érintetteket értesítettük. 152/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület szeptember 2-án megtartott zárt ülésének napirendjeit határozta meg. 153/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület a Községi Srandfürdőn lévő vízi-csúszda bérlője a létesítmény bérleti díjának felülvizsgálatára benyújtott kérelmét elutasította. Erről a bérlő értesítésre került. A határozat 4. pontjában meghatározottak (csúszda üzemeltetés költségeinek felmérése, stb.) folyamatban vannak. 154/2009.(IX.02.) határozat A Képviselő-testület a MÁV Zrt-nek a DDOP /számon a Dél-Dunántúli Operatív program keretében A közösségi közlekedés színvonalának javítását célzó infrastrukturális beruházások támogatására kiírt pályázaton való részvételével - az erről adott előzetes tájékoztatással - Balatonberény községre vonatkozó létesítmény elhelyezésére vonatkozóan egyetért. Erről az illetékes értesítése megtörtént. Határozati javaslat: 1. Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a lejárt határidejű határozatok végrehatásáról készült jelentést elfogadta. 2. Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a két ülés között végzett munkáról, fontosabb tevékenységekről szóló beszámolót tudomásul vette. Felelős: Horváth László polgármester Határidő: szeptember 30.

5 Balatonberény, szeptember 21. Horváth László polgármester

6 ELŐTERJESZTÉS Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztés a helyi hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálatáról Tisztelt Képviselő-testület! A hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény (továbbiakban: Hg.Tv.) 35.. (1) bekezdése előírja, hogy az országos és a területi hulladékgazdálkodási tervben foglalt célokkal, feladatokkal és a település rendezési tervével összhangban a települési önkormányzat az illetékességi területére helyi hulladékgazdálkodási tervet dolgoz ki. A Hg.Tv (1) (3) bekezdése értelmében a hulladékgazdálkodási terveket, melyeket 6 évre kell készíteni, két évente értékelni kell beszámoló keretében. Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2004.(X.06.) rendeletével fogadta el a helyi hulladékgazdálkodási tervet. A hulladékgazdálkodási tervben előírt települési szintű feladatterv végrehajtásával kapcsolatban az alábbiak történtek: Hulladékgazdálkodás, szelektív hulladékgyűjtés 1. A település köztisztasági feladatainak megszervezésében, a kereskedelmi és vendéglátó üzletek és környezetük tisztasága érdekében június, július, augusztus, szeptember hónapokban a hatósági ellenőr folyamatos ellenőrzést végzett, a hiányosságok megszűntetésére a helyszíneken intézkedett. A további hónapokban a műszaki ügyintéző intézkedik a hiányosságok megszűntetésére. Általános tapasztalat, hogy a vállalkozók, szolgáltatók hulladékgyűjtő edényzettel rendelkeznek és 1-2 kivételtől eltekintve szerződést kötöttek a Zöldfok Zrt-vel. E feladat ellátásában a GAMESZ Szervezet közreműködése is meghatározó. Rögzíthető hulladékgyűjtő edényzet a forgalmas területeken kellő számban elhelyezésre került, ezek folyamatos ürítéséről a GAMESZ Szervezet gondoskodik. A lakossági és üdülőhelyi fórumokon elhangzott lakossági javaslatok figyelembe vételével a hulladékgyűjtő edényzet számát növeltük. 2. A község területén két szelektív hulladék-gyűjtőpont működik.

7 (7.sz. élelmiszerbolt és a Kék-tó ÁBC) A Képviselő-testület kezdeményezésére sikerült megduplázni a petpalack gyűjtő tárolók számát, ezáltal a szezonális többletmennyiség elhelyezhető volt. 3. A ZÖLDFOK Zrt-vel való egyeztetés alapján októberében további 4 szelektív hulladékgyűjtő pont kerül beüzemelésre, melynek helyszíneiről már korábban döntés született. 4. Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása továbbra is napi szintű együttműködést tesz szükségessé a jegyző, a GAMESZ vezető, a hatósági ellenőr, illetve a műszaki ügyintéző között. A gyors intézkedésekkel sikerült eddig elkerülni, hogy illegális lerakóhelyek alakuljanak ki községünk területén. A szelektív hulladékgyűjtő pont kialakítás negatív következménye, hogy a Kéktó ÁBC melletti szelektív hulladéklerakó mellé az éjszakai és a hajnali órákban lakossági kommunális hulladékot is elhelyeznek ismeretlen személyek. Ennek rendszeres elszállítása a GAMESZ-nak, végső soron az Önkormányzatnak okoz többletköltséget. 5. A szelektív hulladékgyűjtés területén jelentős változás, hogy évben a lakossági zöldhulladék szállítás és ártalmatlanítás díját az ingatlantulajdonosok helyett az önkormányzat fizeti meg a szolgáltatónak. 6. Önkormányzatuk ezer Ft összegű aprítógépet nyert pályázaton. Az ágnyesedék helyszíni aprítékolásával és értékesítésével sikerült korszerű megoldást találni e több éve húzódó problémára. Komposztálás A konyhai hulladék komposztálása egyre elterjedtebb megoldás mind a lakóingatlan, mind az üdülőingatlan tulajdonosok körében. A lakossági fórumokon propagáltuk ezt a megoldást, mely a szerves hulladék hasznosításának legegyszerűbb formája. Csatornázás A település csatornázottsága 100 %-os a rácsatlakozások közel 96 %-ban valósultak meg. Ösztönözzük a további lakossági rákötéseket, szükségesnek tartjuk a szennyvízkezelő hely korszerűsítését.

8 Tudatformálás Fontosnak tartjuk a gazdálkodók, vállalkozók folyamatos tájékoztatását a korszerű és környezetkímélő hulladékgazdálkodás érdekében. Indokolt felvilágosító, tudatformáló rendezvény szervezése, illetve lakossági fórumokon, helyi újságban tájékoztatások ismertetése a korszerű hulladékgazdálkodás alkalmazásáról. Határozati javaslat: Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi hulladékgazdálkodási terv végrehajtásáról adott beszámolót elfogadja és az alábbi feladatot határozza meg. a meglévő 2 db és beüzemelésre kerülő 4 db szelektív hulladékgyűjtő helyek megfigyelése a lakosság civil szervezeteinek bevonásával, hogy az illegális háztartási szemétlerakást megelőzhessük. községi takarítóakciók szervezése a helyi civil szervezetek bevonásával. Határidő: folyamatos Felelős: Horváth László polgármester, Schenk István jegyző Balatonberény, szeptember 22. Horváth László polgármester

9 ELŐTERJESZTÉS Balatonberény község Képviselő-testületének szeptember 30.-án tartandó ülésére Tárgy: A Dél-Dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatalnak az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2009. (II.25.) számú rendeletével kapcsolatos szakmai véleménye alapján a rendelet felülvizsgálatának eredményeként a módosítási javaslatok és a módosított rendelet elfogadása. Előadó: Darvasné Süte Julianna pénzügyi vezető Tisztelt Képviselő-testület!

10 A Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2009. (II.25.) számú rendeletét átvizsgálta és közölte a vizsgálat eredményeként szakmai véleményét. Megjegyzem, önkormányzatunk a Hivatal (korábban Közigazgatási Hivatal) által készített költségvetési rendelet-mintát használja. Az általuk felsorolt néhány formai hiba javítása a rendelet számszaki adatait nem módosítja. Az alábbiakban tételesen bemutatom a kifogásolt szövegrészt (áthúzott), valamint a javított szöveget. A módosítások átvezetése utáni javított költségvetési rendeletet és mellékleteit (továbbiakban:ör.) az előterjesztéshez csatoltam. 1. Ör. 2. (3) bekezdése Az Önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek az (1) bekezdés szerint külön címet alkotnak. (8. sz. melléklet) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek az (1) bekezdés szerint külön címet alkotnak. (9. sz. melléklet) 2. Ör. 3. -a A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szervei együttes évi költségvetését ezer Ft bevétellel, ezer hitellel, ezer Ft kiadással állapítja meg. A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szervei együttes évi költségvetését 3. Ör. 4. (1) bekezdése ezer Ft bevétellel, ezer Ft kiadással, ezer Ft hiánnyal állapítja meg. A 3. -ban megállapított bevételi főösszeget a 2. sz. melléklet, és annak forrásonkénti megbontását e rendelet 2/a. számú melléklete tartalmazza. A Hivatal szerint a mellékletek között nem szerepel a 2/a. számú melléklet. A melléklet csatolva volt, csak a 2/a. ról lemaradt az a betű, így 2 db.

11 2. sz.melléklete van a rendeletnek, a melléklet számát javítottuk. 4. Ör. 4. (5) bekezdése A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat költségvetési szervenként az 5. számú melléklete szerint állapítja meg. Az 5. sz. melléklet címe Az önkormányzat költségvetési szerve évi előirányzott címenkénti - felújítási és felhalmozási kiadásai, ezért a rendelet fenti paragrafusa a következőkre változik: A Képviselő-testület a felújítási és felhalmozási kiadásokat költségvetési szervenként az 5. számú melléklete szerint állapítja meg. 5. Ör. 4. (6) bekezdés A Képviselő-testület a felújítási kiadásokra nem tervezett előirányzatokat, ezért a 6. sz. mellékletben nem szerepel adat. A rendeletben ez a szövegrész nem lett javítva, van 6. sz. mellékletünk, így a javított szöveg a következő: A Képviselő-testület a felújítási kiadásokat feladatonként e rendelet 6.sz. melléklete szerint állapítja meg. 6. Ör. 7. -ában nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt a költségvetési tartalék-képzés. Az Ör.-ben csak általános tartalék szerepel, céltartalék nem került tervezésre. Az Államigazgatási Hivatal szerint idevonatkozó, megjelölt jogszabály nem állapít meg kötelező céltartalék képzést. Másrészt, forráshiányos költségvetésben nehéz céltartalékot képezni hiszen így sem áll rendelkezésre elegendő fedezet. Természetesen előfordul, hogy céltartalékba tervezzük az év folyamán kifizetendő kötelezettségek várható összegét. (pld. bírósági perek) Ezzel kapcsolatban telefonon beszéltem az Államkincstárnál dolgozó szakemberrel, más önkormányzati pénzügyi dolgozókkal, Ők sem hallottak kötelező céltartalékképzésről. Majd felhívtam telefonon az Államigazgatási Hivatal ügyintézőjét, aki ismét az általuk megjelölt jogszabályra hivatkozott, végül azt tanácsolta mivel év közben előirányzat módosítás keretében képeztünk már céltartalékot(fejlesztési), ezt a pontot hagyjam figyelmen kívül és most nem kell módosítani a rendeletben ezt a paragrafust, mert az év közben végrehajtott az előirányzat módosítások miatt a rendelet 7. -a, Általános és céltartalék, már átdolgozásra került. Következő évben majd egy jelképes összeget 50 ezer forintot tegyek céltartalékba. Miután ez a szakmai vélemény informális jogértelmezésnek minősül, ehhez joghatás nem fűződik, és a

12 megjelölt jogszabály nem tartalmaz kötelező képzést, a rendelet fenti paragrafusa nem került módosításra. 7. Ör a A képviselő-testület a tárgyévet követő három évben várható bevételeket és kiadásokat a 10. számú melléklet szerint hagyja jóvá. A melléklet a tárgyévet követő két év várható adatait tartalmazza, a rendelet szövegében elírás történt, így a javított szöveg a következő: A képviselő-testület a tárgyévet követő két évben várható bevételeket és kiadásokat a 10. számú melléklet szerint hagyja jóvá. 8. Ör. 24 (3) bekezdése szerint: Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit év január 1. napjától kell alkalmazni. A jogalkotásról szóló évi XI. tv. 12. (2) bekezdése kimondja, hogy a jogszabály a kihirdetést megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé. Fentiekből adódóan a bekezdés a következőre változik: Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. Kérem a Képviselő-testületet, hogy a fentiek alapján felülvizsgált és módosított 1/2009.(II.25.) számú költségvetési rendeletet fogadják el. Balatonberény, szeptember 16. Darvasné Süte Julianna Pénzügyi vezető

13 Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló a 14/2009. (IX.02.) számú és a 11/2009. (VII.06.) számú és a 9/2009. (V.27.) számú rendelettel módosított 1./2009. (II.25.) költségvetési rendelet módosításáról Balatonberény Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: Áht.) 65. -ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelembe véve e jogszabály, valamint az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Kormányrendeletben meghatározottakat - a évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja: 1. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak szerveire ( polgármester, bizottságok, képviselő-testület hivatala) és az Önkormányzat intézményeire terjed ki. 2. Az önkormányzat évi költségvetésének fő célkitűzése: 1. - hogy az önkormányzat kötelező feladatait ellátó intézményeinek működőképességét biztosítsa. - A község lakosságának, üdülővendégeinek az igényeit az idegenforgalom jelentőségére tekintettel hátte minőségében anyagi lehetőségei kereteit figyelembe véve- teljesítse, továbbá stabil pénzügyi ret biztosítson a község jelenlegi és jövőbeni működéséhez. (1) Az Áht (3) bekezdése alapján a Képviselő-testület a címrendet a (2)-(3) bekezdés szerint állapítja meg. 2. (2) Az önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervként működő intézmények külön-külön alkotnak egy-egy címet. Ennek felsorolását e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (3) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő- nem intézményi kiadások és bevételek az (1) bekezdés szerint külön címet alkotnak. (9.sz.melléklet) I.

14 A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke 3. A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szervei együttes évi költségvetését ezer Ft bevétellel, ezer Ft kiadással ezer Ft hiánnyal állapítja meg. Ezen belül: a működési célú bevételt e Ft-ban a működési célú kiadásokat e Ft-ban ebből: o a személyi juttatások kiadásait e Ft-ban o a munkaadókat terhelő járulékokat e Ft-ban o a dologi kiadásokat e Ft-ban o az ellátottak pénzbeli juttatásait e Ft-ban o a speciális célú támogatásokat e Ft-ban o ebből céljelleggel nyújtott támogatások e Ft-ban o az általános tartalékot e Ft-ban o a céltartalékot e Ft-ban o egyéb működési kiadások e Ft-ban a felhalmozási célú bevételt e Ft-ban a felhalmozási célú kiadást e Ft-ban ebből: o a beruházások összegét e Ft-ban o a felújítások összegét e Ft-ban o egyéb felhalmozási célú kiadások eft-ban o egyéb felhalmozási célú támogatások eft-ban o fejlesztési céltartalék e Ft-ban o az intézményi felhalmozási kiadások összegét 335 e Ft-ban

15 állapítja meg. Az önkormányzat bevételei és kiadásai 4. (1) A 3. -ban megállapított bevételi főösszeget a 2.sz.melléklet, és annak forrásonkénti megbontását e rendelet 2/a. számú melléklete tartalmazza. (2) A 3. -ban megállapított bevételek közül az intézményi tevékenységi és az egyéb bevételeket, valamint az intézményi támogatásokat intézményenként e rendelet 3. számú melléklete tartalmazza. (3) A Képviselő-testület az önkormányzat 2009.évi költségvetési részletes kiadási előirányzatait összesen az önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervenként a 4/a. számú mellékletet szerint állapítja meg és hagyja jóvá. (4) A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében szereplő működési jellegű kiadásait, kiemelt előirányzatait és éves létszámkeretét összesen és költségvetési szervenként a rendelet 4.számú melléklete szerint állapítja meg. A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési létszámkeretét 28 főben állapítja meg. (5) A Képviselő-testület a felújítási és felhalmozási kiadásokat költségvetési szervenként az 5.számú melléklete szerint állapítja meg. (6) A Képviselő-testület a felújítási kiadásokat feladatonként e rendelet 6.sz. melléklete szerint állapítja meg. (7) A Képviselő-testület a felhalmozási kiadásokat feladatonként e rendelet 7.számú melléklete szerint állapítja meg. (8) Az önkormányzati hivatal költségvetését feladatonként a 9.számú melléklet tartalmazza. (9) A működési és felhalmozási célú bevételei és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerűen a 10.számú melléklet adja meg. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök (1) A Képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében e Ft forrás kiegészítő hitel felvételét hagyja jóvá. 5.. Ezen belül a felhalmozási célú hitel összege ---- e Ft. A legfeljebb 1 éves időtartamra felvehető folyószámla hitel összege e Ft.

16 Rövid lejáratú folyószámla hitelfelvétel tervezett összege: e Ft. (2) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített évi kondíciókkal történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére. A bevételi többlet kezelése A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a Képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja. 2. Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad. 3. A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt. 4. A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét a felügyeletét ellátó szerv egyidejű tájékoztatásával, a tényleges többlet 50 %-ának megfelelő összegű, saját hatáskörű előirányzat-módosítás után használhatja fel. A képviselő-testület ezt az előirányzatmódosítási jogosultságot indokolt esetben az érintett költségvetési szerv értesítése mellett magához vonhatja. Általános és céltartalék 7. (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat fejlesztési céltartalékát ezer Ft összegben e rendelet 9. számú mellékletében felsorolt célokra állapítja meg. (2) A Képviselő-testület az Önkormányzat általános tartalékát eft összegben állapítja meg. (3) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

17 (4) Az önkormányzat előző évi pénzmaradvány igénybevételeként e Ft-ot tervezett. Több éves kihatással járó feladatok 8. A Képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatokra tervezett előirányzatait a 8. számú melléklet tartalmazza, évenkénti bontásban, szöveges indoklással. Előirányzat-felhasználási ütemterv A évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét a 11.számú, a finanszírozási ütemtervet havi bontásban a 12. sz. melléklet tartalmazza. 9. Gördülő tervezés 10. A Képviselő-testület a tárgyévet követő két évben várható bevételeket és kiadásokat a 10. számú melléklet szerint hagyja jóvá. II. A évi költségvetés végrehajtásának szabályai 11. (1) A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, módosított 7/2007.(IV.26) számú önkormányzati rendeletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadásai előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a polgármesterre, illetve bizottságaira nem ruházza át. (2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években - a Képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak. (3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz. (4) A jóváhagyott költségvetésen, testületi, bizottsági vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a Polgármesteri Hivatal végzi. 12.

18 1. Az önállóan gazdálkodó intézmények éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül az intézmény vezetője a felelős. (2) Az önállóan gazdálkodó intézmény éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja. (3) Az intézményeknél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be nem teljesíthetők. (4) Az intézmények számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan. (5) Az intézmények kizárólag a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával. (2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról és az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő testület a 11.. (3) bekezdésben foglalt módon dönt. Az intézményi előirányzat módosítás szabályai Az intézmény saját előirányzat módosítási hatáskörében eljárva, bevételi és kiadási előirányzatának fő összegét, ezen belül a kiemelt előirányzatokat és ezekhez kapcsolódóan a részelőirányzatokat felemelheti: a. a tervezett összes bevételi előirányzatot meghaladó többletbevételéből, b. előző évi (évek) tartalékként kezelt pénzmaradványából, 2. Az intézmény az (1) bekezdés szerinti hatáskörében eljárva tartós, a költségvetési évet meghaladó időtartamú kötelezettséget nem vállalhat.

19 3. Az intézmény saját hatáskörében eljárva, az intézményi költségvetést az alábbiak szerint módosíthatja: a. Dologi, működési célú pénzeszköz átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai között előirányzat változtatásokat hajthat végre. b. Felhalmozási célú átadások, felújítási és felhalmozási kiadások között előirányzatot módosíthat. c. Működési költségvetés és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítás, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások megváltoztatása felügyeleti engedéllyel, a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után hajtható végre. Ezen átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat. d. Kiadási főcsoportjain belül az egyes részelőirányzatok között az előirányzatokat megváltoztathatja. e. Bevételi előirányzatán belül az egyes részelőirányzatait (az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével) megváltoztathatja. f. Az élelmezés és vásárolt élelmezés kiadási előirányzatát, valamint az ezekhez kapcsolódó bevételi előirányzatokat saját hatáskörben nem módosíthatja. g. Az intézmény személyi juttatás és járulékai előirányzata intézményi hatáskörben csak a fenntartó engedélyével a jogszabályi előírások figyelembevételével módosítható. 4. A évi pénzmaradvány jóváhagyását követően pénzmaradványból személyi juttatásra a feladatelmaradás és a céltartalék tételeivel korrigált maradvány használható fel. 5. Az intézmény a saját hatáskörű előirányzat módosításokról a felügyeleti szervét negyedévenként tájékoztatja. 6. Az élelmezési támogatások elszámolására első esetben félévkor kerül sor. Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások Az intézmény vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az intézmény részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

20 2. Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl. 3. Az intézmény csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését. (4) Az intézménynél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére csak abban az esetben kerülhet sor, ha valamennyi jogszabály szerinti fizetési kötelezettségét teljesíti és ehhez a fenntartó hozzájárul. 5. Az intézménynél túlóra, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával nem kerülhet sor A képviselő testület hozzájárul, hogy az intézmények saját költségvetésük terhére az e rendeletben szereplő beruházási és felújítási feladataikat elvégezhessék. Az Ft értékhatárt meghaladó feladatokat az intézmény vezetője 30 nappal a munkálatok megkezdése előtt köteles a jegyzőnek és a polgármesternek bejelenteni. Ezen feladatok megvalósítása azonban sem a tárgyévben, sem a későbbi években sem fejlesztési, felújítási, sem működési többlettámogatási igénnyel nem járhat Az Ft-ot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni Az önkormányzat intézményei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a Képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak Az önállóan gazdálkodó intézmények költségvetési támogatását a Képviselő-testület az intézmények pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve negyedévente egyenlő részletekben kerüljenek kiutalásra.

21 20.. (1) Az önkormányzat által céljelleggel juttatott tárgyévi támogatási igények benyújtásának határideje tárgyév január 31. A támogatott egyesületek, szervezetek, alapítványok az előző évi támogatás összegéről a tárgyév március 31. napjáig, számlákkal igazoltan köteles elszámolni. A tárgyévi támogatások összegéről, valamint az előző évi elszámolások felülvizsgálatáról a Pénzügyi,- Településfejlesztési,- Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság dönt, melyről a Képviselő-testületet írásban tájékoztatja a zárszámadás tárgyalása keretében. 2. A Képviselő-testület a Igazgatással összefüggő feladatok szakfeladaton belül a működési pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek című kiadáson belül Ft támogatás felhasználására a polgármestert felhatalmazza. E keretből alapítványi támogatás nem teljesíthető az Ötv. 10..(1) bekezdés d.) pontja alapján A képviselők, bizottsági tagi, alpolgármesteri tiszteletdíjak kifizetésére a települési képviselők, bizottsági elnök és tagok tiszteletdíjairól szóló 1/2007.(I.31.) rendeletben foglaltak az irányadók A Képviselő-testület a közszolgálati jogviszonyban állók illetményének megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt, illetve a testület által engedélyezett átsorolások, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít önkormányzati támogatást Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai: 1. Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e -ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe. 2. A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

22 3. A szerződéskötés feltétele, hogy a.) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy b.) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre. 4. Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető. 5. A feladat ellátásának a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv Szervezeti és Működési Szabályzatban határozza meg. 6. A szerződésnek tartalmaznia kell különösen: a.) az ellátandó feladatot, b.) a díjazás mértékét, c.) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn, d.) a szerződés időtartamát, e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint, f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését. Záró és egyéb rendelkezések A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről ( bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése ) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

23 2. Balatonberény Község Önkormányzatának 1/2006.(II.23.) rendelete alapján a Képviselőtestület elé tájékoztatás céljából az alábbi mérlegek, kimutatások kerülnek bemutatásra. o o o o 13, 13/a.sz.melléklet: Tájékoztató az önkormányzat közvetett támogatásairól számszakilag és szöveges indoklással. 14.sz.melléklet: Kimutatás az önkormányzat adóssága és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományáról mérlegszerűen, hitelállomány lejárat szerint. 15.sz.melléklet: Az önkormányzat több évet érintő adósság- és nyújtott hitelek állománya eszközök szerinti bontásban 16.sz.melléklet: Helyi Önkormányzat mérlege (3) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. Horváth László polgármester Schenk István jegyző Záradék: A rendelet 2009.szeptember kihirdetésre került. Schenk István jegyző

24 Mellékletek 1. számú melléklet a költségvetési rendelet 2. (2) bekezdéséhez a költségvetési rendelet címrendjéről 2.és a 2/a számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (1) bekezdéséhez az önkormányzat évi előirányzatai bevételei forrásonként 3. számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (2) bekezdéséhez az önkormányzat költségvetési szerveinek évi előirányzott bevételei forrásonként 4. és a 4/a számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (3). (4) bekezdéséhez az önkormányzat költségvetési szervei évi előirányzott alcímenkénti működési kiadásai, valamint létszáma 5. számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (5) bekezdéséhez az önkormányzat költségvetési szervei - alcímenkénti évi tervezett felújítási és felhalmozási kiadásairól 6. számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (6) bekezdéséhez az önkormányzat és a költségvetési szervei - alcímenkénti évi tervezett felújítási előirányzatairól célonként 7. számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (7) bekezdéséhez az önkormányzat és költségvetési szervei évi tervezett felhalmozási kiadásai feladatonként 8. számú melléklet a költségvetési rendelet 8. -ához, az önkormányzat évi költségvetésben tervezett, többéves kihatással járó feladatai és előirányzatai éves bontásban 9. számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (8) bekezdéséhez az önkormányzat évi előirányzatai feladatonként 10. számú melléklet a költségvetési rendelet 4. (9) bekezdéséhez az önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen

25 11. számú melléklet a költségvetési rendelet 9. -ához, a évi előirányzat-felhasználási ütemtervről 12. számú melléklet a költségvetési rendelet 9. -ához, az önkormányzat évi finanszírozási ütemtervéről Az önkormányzat költségvetési rendeletének 24.(2) bekezdéséhez, az 1/2006.(II.23.) számú rendelet alapján: 13, 13/a. sz. melléklet: Tájékoztató az önkormányzat közvetett támogatásairól számszakilag és szöveges indoklással 14. sz. melléklet: Kimutatás az önkormányzat adóssága és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományáról mérlegszerűen, hitelállomány lejárat szerint 15.sz.melléklet: Az önkormányzat több évet érintő adósság- és nyújtott hitelek állománya eszközök szerinti bontásban 16. sz. melléklet: Helyi önkormányzat mérlege 1. sz. melléklet Címrend a költségvetési rendelet 2. -ához A címrend úgy kerül összeállításra, hogy az önkormányzat Polgármesteri hivatala, valamint az önállóan gazdálkodó és részben önállóan gazdálkodó intézményei külön-külön címet alkotnak. A címeken belül kiemelhetőek alcímként azok a feladatok, melyek elkülönítése finanszírozási, illetve egyéb okokból indokoltak. Cím száma és neve Alcím száma és neve 1. Polgármesteri Hivatal1. Önkormányzati igazgatási tevékenység 2. GAMESZ

26 3. Naturista Kemping 4. Művelődési Ház. 2./a számú melléklet Az önkormányzat évi előirányzati bevételei forrásonként Bevételi jogcímek Előirányzat Eredeti Összesből Működési Felhalmozási I. Működési bevételek Intézményi működési bevételek (07/ )) Önkormányzatok sajátos működési bevételei (16/26) Illetékek (16/1) Helyi adók (16/11) Átengedett központi adók (16/19) Bírságok, pótlékok és egyéb sajátos bevételek II. Támogatások Önkorm. költségvetési támogatása (09/06 vagy 16/55) Normatív hozzájárulások (16/38) Központosított előirányzatok (16/39) Önhibájukon hátrányos helyzetben lévő önkorm. Állami támogatás tartósan fizetésképtelen önkormányzatok adósságrendezésére (16/41)

27 Működésképtelenné vált helyi önkorm. Kieg. Támog. Normatív kötött felhasználású támogatások Fejlesztési célú támogatások (16/ ) Egyéb központi támogatás (16/54) Felügyeleti szervtől kapott támogatás (09/5) Működési költségvetés támogatása (09/1) Intézményi felhalmozási kiadások támogatása (09/2) Fejezeti kezelésű előirányzatok támogatása (09/4) III. Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőkebevétel Pénzügyi befektetések bevételei (08/17) IV. Támogatásértékű bevételek Támogatásértékű működési bevételek (09/14) Ebből OEP-től átvett támogatásértékű bevét Támogatásértékű felhalmozási bevételek (09/21) Ebből OEP-től átvett támogatásértékű bevét. V. Véglegesen átvett pénzeszközök Működési célú pénzeszközátvétel áht.kívűlről Felhalmozási célú pénzeszközátvétel államh.kívűlről VI. Támogatási kölcsönök visszatérülése, igénybevétele, VII. Hitelek ( 10/ ) Működési célú hitel felvétele Felhalmozási célú hitel felvétele VIII. Pénzforgalom nélküli bevételek (10/60) Előző évi előirányzat-maradvány, pénzmaradvány IX. Továbbadási, függő, átfutó és kiegyenlítő bevétel Továbbadási bevételek (10/98+109)

28 Eredeti melléklet letöltése 1. Preambulum KONZORCIUMI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS támogatásban részesített projekt megvalósítására A Balatonszentgyörgy-Balatonberény-Hollád-Tikos és Vörs Községek Önkormányzatai között létrejött Konzorcium (a továbbiakban: Konzorcium) a II. Nemzeti Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjának Integrált kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése tárgyú pályázati felhívására, DDOP-3.1.2/2F azonosító számon regisztrált pályázatot nyújtott be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (a továbbiakban: Támogató) DDOP Operatív Program Irányító Hatósága a 2008.év augusztus hó 29.napján kelt K-2008-DDOP-3.1.2/2F iktatószámú támogató levél szerint támogatásban részesített. A projekt címe: Balatonszentgyörgyi Integrált Közoktatási Intézmény fejlesztése (a továbbiakban: Projekt), melynek megvalósítására a Támogató nevében eljáró VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. Pécsi Területi Iroda közreműködő szervezet ( a továbbiakban: Közreműködő Szervezet) támogatási szerződést köt a Konzorciummal. A Projekt megvalósítására a Konzorcium tagjai az alábbi konzorciumi együttműködési megállapodást ( a továbbiakban: Megállapodás) kötik: 2. Szerződő felek A Konzorcium tagjai, a továbbiakban együtt Tagok: a. Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Postacím: Balatonszentgyörgy, Berzsenyi u.91. Székhely: Balatonszentgyörgy, Berzsenyi u.91. Azonosító száma (törzsszám) Adószám: Aláírásra jogosult képviselője: Nagy Lajos polgármester Számlavezető pénzintézet neve: OTP Bank Zrt. Marcali Fiókja Számlaszám: b. Balatonberény Község Önkormányzata Postacím: Balatonberény, Kossuth tér 1. Székhely: Balatonberény, Kossuth tér 1.

29 Azonosítószám (törzsszám: ) Adószám: Aláírásra jogosult képviselője: Horváth László polgármester Számlavezető pénzintézet neve: OTP Bank Zrt. Fonyódi Fiókja Számlaszám: c. Hollád Község Önkormányzata Postacím: Hollád, Fő u.16. Székhely: Hollád, Fő u.16. Azonosítószám (törzsszám: ) Adószám: Aláírásra jogosult képviselője: Mózes Marianna Polgármester Számlavezető pénzintézet neve: OTP Bank Zrt. Marcali Fiókja Számlaszám: d. Tikos Község Önkormányzata Postacím: Tikos, Iskola u.16. Székhely: Tikos, Iskola u.16. Azonosítószám (törzsszám): Adószám: Aláírásra jogosult képviselője: Kónya László polgármester Számlavezető pénzintézet neve: OTP Bank Zrt. Marcali Fiókja Számlaszám: e. Vörs Község Önkormányzata Postacím: Vörs, Alkotmány u.29. Székhely: Vörs, Alkotmány u.29. Azonosítószám (törzsszám): Adószám:

30 Aláírásra jogosult képviselője: Farkas László polgármester Számlavezető pénzintézet neve: OTP Bank Zrt. Marcali Fiókja Számlaszám: A Konzorcium Tagjai maguk közül a február 8-án kelt Konzorciumi együttműködési megállapodás pályázat benyújtására szerződés alapján a Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata tagot választották a Konzorcium Vezetőjévé (továbbiakban Vezető). A Vezető személyét a Tagok jelen Konzorciumi Együttműködési Megállapodással megerősítik. A Vezető a Projekt megvalósítása, valamint a Konzorcium fenntartása és megfelelő működtetése érdekében koordinálja a konzorcium működését. 3. Tagok jogai és kötelezettségei 3.1.A Megállapodás aláírásával a Tagok kijelentik, hogy a Közreműködő Szervezet által a Vezető részére megküldött támogatási szerződés tervezet rendelkezéseit és annak mellékleteit ismerik, azt magukra nézve kötelezőnek ismerik el, továbbá tudomásul veszik az abban foglalt kötelezettségek minden Tagra nézve kötelező érvényűek. A Megállapodás aláírása kifejezi továbbá a Tagok azon szándékát is, hogy a Projekt lezárását követően a Projektben kifejezett célok megvalósítása érdekében a pályázatban és a támogatási szerződésben leírtaknak megfelelően a fenntartási időszakban is együttműködnek, és az addig elért eredmények további folyamatos fenntartását saját anyagi eszközeikkel biztosítják. A Tagok a Megállapodás aláírásával a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959.évi IV.tv a és a alapján meghatalmazzák a Vezetőt, hogy a támogatási szerződést, és annak esetleges módosításait, a projekt előrehaladási jelentéseket, a kifizetési kérelmeket nevükben és helyettük aláírjon. Az előzőekben nem szereplő egyéb nyilatkozatok megtétele előtt a Vezető biztosítja, hogy a Tagok a nyilatkozat tartalmát megismerjék és elfogadják olyan időben, hogy a nyilatkozatot a Közreműködő Szervezet jogszabályban vagy támogatási szerződésben meghatározott határidőben megkapja. Amennyiben a támogatás szerződés módosítása válik szükségessé, a módosítás közreműködő szervezettől történő kérelmezését megelőzően a Tagok egyeztetni kötelesek egymással. A Vezető köteles biztosítani, hogy a Tagok a közreműködő szervezet által küldött támogatás szerződés módosításának tervezetét elfogadják, és az aláírt szerződést a közreműködő szervezet részére a támogatási szerződésben meghatározott időpontig visszaküldjék. A Vezető a Megállapodás aláírásával kötelezettséget vállal arra, hogy a Közreműködő Szervezettel megkötött támogatási szerződés másolatát és annak esetleges módosításait a támogatási szerződés mindkét fél által aláírt példányának kézhezvételét követő 5 munkanapon belül megküldi a Tagoknak.

31 3.2.A Tagok a Projekt megvalósítása során kötelesek együttműködni, egymás, a jelen Megállapodásban, illetve a Projektben vállalt kötelezettségeinek teljesítését elősegíteni, a teljesítéshez szükséges információt megadni. A Vezető kötelezi magát arra, hogy a Közreműködő Szervezetnek, a Támogatónak, és a Projekt megvalósításának ellenőrzésére jogszabály és a támogatási szerződés alapján jogosult szerveknek a Projekt megvalósításával kapcsolatos bármilyen közléséről a Tagokat tájékoztatja. A Tagok kötelesek tájékoztatni a Vezetőt, ha a Projekt keretében általuk vállalt tevékenység megvalósítása akadályba ütközik, meghiúsul, vagy késedelmet szenved, illetve bármely olyan körülményről, amely a Projekt megvalósítását befolyásolja. Amennyiben a Közreműködő Szervezet, vagy a Támogató a Projekttel kapcsolatban tájékoztatást kér a Vezetőtől, a Vezető felhívására a Tagok kötelesek a Projekt keretében általuk vállalt tevékenységről a megfelelő információt olyan határidőben megadni, hogy a Vezető a Közreműködő Szervezet vagy a Támogató által megszabott határidőben a kért tájékoztatást megadhassa A Projekt megvalósítása érdekében a Tag az alábbi feladatok megvalósítását vállalják a Projektben foglalt cselekvési és pénzügyi ütemtervvel összhangban: Tag neve Feladat A feladatra jutó támogatás összege 1. Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Projekt lebonyolítása, koordinálása, felügyelet: I. Projekt előkészítés költségei: 1. szakhatóság által előírt,- a jogerős éptési engedélyhez szükséges tanulmányok elkészítése szükséges engedélyezési dokumentumok, műszaki tervek és ezek hatósági díjának költségei 3. Rehabilitációs szakmérnök, szaktanácsadó díja 4. Előzetes közbeszerzési eljárások költsége 5. Belsőépítész, dízájner költsége 6. Projektösszefoglaló tanulmány költsége II. Projektmenedzsment költségei 1. Projekt menedzsment bérköltségek 2. Projekt menedzsment utazási és napidíj költségek 3. Projekt menedzsment tevékenységhez kapcsolódó anyag költségek

32 4. Projektmenedzsment tevékenységhez igénybevett szakértői szolgáltatások költsége III. Beruházások/Eszközök 1. Építés, felújítás, bővítés 2. Eszközbeszerzés IV. Szolgáltatások 2. Balatonberény Község Önkormányzata Ráeső önrész biztosítása, projekt nyomonkövetése. 3. Hollád Ráeső önrész biztosítása, projekt Község Önkormányzata nyomonkövetése. 4. Tikos Ráeső önrész biztosítása, projekt Község Önkormányzata nyomonkövetése. 5. Vörs Ráeső önrész biztosítása, projekt Község Önkormányzata nyomonkövetése. 0.- Ft 0.-Ft 0.-Ft 0.- Ft 3.4. A Tagok a Projekt megvalósításához az alábbi saját pénzbeli (vagy természetbeli) hozzájárulásukat (önrész) adják, amelyek összesen a projekt elszámolható költségének 10 %-át képezik, az alábbi megoszlásban: Tag neve 1. Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata 2. Balatonberény Község Önkormányzata 3. Hollád Község Önkormányzata 4. Tikos Község Önkormányzata Hozzájárulás formája Hozzájárulás összege pénzbeli ,14 pénzbeli ,76 pénzbeli ,74 pénzbeli ,36 5. Vörs Község Önkormányzata pénzbeli Összesen: ,0 Részesedése a projekt elszámolható költségének (%) 3.5. A Projekt előrehaladásáról és eredményeiről szóló projekt előrehaladási jelentéseket, záró jelentést és projekt fenntartási jelentést (a továbbiakban együtt projekt előrehaladási jelentés) a Konzorcium nevében a Vezető állítja össze, és küldi el a Közreműködő Szervezetnek. A Tagok a Projekt keretében általuk vállalt, projekt előrehaladási jelentéssel még le nem fedett időszakban elvégzett tevékenységeik előrehaladásáról a projekt előrehaladási jelentés Közreműködő Szervezet részére történő benyújtásának határidejét megelőző 15

33 munkanappal kötelesek beszámolni a Vezető részére, és kötelesek csatolni a támogatási szerződésben előírt mellékleteket A támogatás igényléséhez szükséges kifizetési kérelmet a Vezető állítja össze és küldi el a Közreműködő Szervezetnek. A Tagok a kifizetési kérelem összeállításához szükséges, a támogatási szerződésben meghatározott dokumentumokat a Vezetőnek küldik meg. A dokumentumokat és számlákat a támogatási szerződésben meghatározott alakiságoknak megfelelően kell elküldeni a Vezetőnek. A Tagok tudomásul veszik, hogy a kifizetési kérelemhez tartozó, általuk benyújtott számlára eső, a közreműködő szervezet által jóváhagyott támogatást a Vezető utalja a 2. pontban megjelölt bankszámlákra. A Vezető köteles a Közreműködő Szervezet által átutalt támogatást a Közreműködő Szervezet utalásától számított öt munkanapon belül a Tagok részére átutalni. A Tagok a Megállapodás aláírásával tudomásul veszik, hogy a Vezető legfeljebb annak a támogatási aránynak megfelelő támogatási összeget utal a Tag részére, amelyet a pályázati kiírás, illetve a támogatásról szóló döntés maximálisan meghatározott. A közreműködő szervezethez benyújtandó következő kifizetési kérelemhez a Vezető köteles csatolni a Tag részére történő átutalást igazoló bizonylatot. Amennyiben az esedékes támogatás folyósítását megelőző ellenőrzés alapján megállapítható, hogy a Vezetőnek az adóhatóságok (állami adóhatóság, vámhatóság, önkormányzati adóhatóság) tájékoztatása szerint lejárt esedékességű, meg nem fizetett köztartása van, és emiatt a közreműködő szervezet a Vezetőt megillető támogatás folyósítását felfüggesztette, a közreműködő szervezet a Tagoknak közvetlenül utalja a Tagot megillető támogatási összeget, feltéve, hogy a Tag által, a Vezetőn keresztül benyújtott kifizetési kérelemmel kapcsolatban nem merül fel olyan körülmény, amely miatt a támogatás folyósítását fel kell függeszteni, vagy meg kell tagadni. A közreműködő szervezet a 2. pontban megjelölt bankszámlára utalja a Tagot megillető támogatást A Tagok tudomásul veszik, hogy amennyiben 281/2006./XII.23./Korm.rendelet pontjában meghatározott szabálytalanság miatt, vagy a támogatási szerződésben, illetve jogszabályban meghatározott ok miatt a Közreműködő Szervezet a kifizetési kérelemben szereplő egyes tételek kifizetését megtagadja, vagy csökkenti a támogatás összegét, a Vezető sem utal vagy csökkentett összegben utal az érintett tételt benyújtó Tag részére. Amennyiben a Közreműködő Szervezet vagy a Támogató szabálytalanság vagy a támogatási szerződés megszegése miatt már kifizetett támogatás visszafizetését rendeli el, a Tag köteles az általa okozott szabálytalanság vagy szerződésszegés miatt visszakövetelt összeget visszafizetni, a Közreműködő Szervezet erre irányuló felszólításában foglaltak szerint. Ha nem állapítható meg hogy a szabálytalanság elkövetésében vagy támogatási szerződés megszegésében a Tagok milyen mértékben működtek közre, és a Tagok a visszafizetési kötelezettségüket a visszafizetési felszólításban meghatározott időpontig nem teljesítik, a Közreműködő Szervezet a követelése teljes összegét bármely Taggal szemben érvényesítheti A Tagok A 281/2006./XII.23./Korm.rendelet 57..-a alapján a következő biztosítékot nyújtják.

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Kutas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. Címrend 2..

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. Címrend 2.. Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011.(II.18.) önkormányzati rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke

I. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke Községi Önkormányzat 8649 Balatonberény, Kossuth tér 1. Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2010.(I.27.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló a 18/2009.(X.28.)

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Újrónafő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló -

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (III. 2.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (III. 2.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (III. 2.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Beleg Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete

Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról Lengyeltóti Város Önkormányzatának

Részletesebben

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1. A közfeladatot ellátó szerv éves költségvetése, számviteli törvény szerinti beszámolója vagy éves költségvetési beszámolója Kára Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről Kisoroszi Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése,az

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013 (II.26.) önkormányzati rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről K I V O N A T Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testülete 2008. február 18-i ülésének jegyzőkönyvéből. A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2014. ( ) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2014. ( ) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról

Somogyzsitfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Somogyzsitfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Somogyzsitfa Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15 /2017.( XII.30.) önkormányzati rendelete

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15 /2017.( XII.30.) önkormányzati rendelete Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15 /2017.( XII.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017.(II.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Buzsák

Részletesebben

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének 2/2009. (III. 17.) rendelete Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kihirdetve: 2009. március 17. Németh Tünde körjegyző Örvényes Község Önkormányzat

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 7/2009.(III.30.),

Részletesebben

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről 1 Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1..

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.. Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. ( III.27.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3./2012.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről 15/2012. (IX.13.), 18/2012. (XI.14.), 1/2013. (I.31.) és a 6/2013.(IV.25.)

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II.11.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.11.) önkormányzati

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2012.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2012.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2012.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről 1 Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 233-2/2007. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Sényő

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről.

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről. 1 Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.)

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzata és költségvetési szervei

Pátka Község Önkormányzata és költségvetési szervei Pátka Község a és költségvetési szervei 2009. évi zárszámadása Pátka Község a 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 E-mail: ktvpatka@datatrans.hu, ktvpatka@citromail.hu www.patka.hu

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kéthely

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről 1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat

Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének Hatályos:2014-05-06 -tól Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. (t e r v e z e t) H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (módosításokkal

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e Ibrány Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól Ibrány Város Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a módosító 26/2013.(VI.10.), 32/2013. (IX. 23.), 43/2013. (XII.

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 3/2014.(II.07.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Újtikos Községi Önkormányzat Kévislő-testületének 3/2014.(II.7.)

Részletesebben

ECSER NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2015.(II.19.) SZ. RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. A rendelet hatálya

ECSER NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2015.(II.19.) SZ. RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. A rendelet hatálya ECSER NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2015.(II.19.) SZ. RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Ecser Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete a 2017. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V Száma:5-5 /2011. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Újfehértó Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 14-én 14 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal hivatali helyiségében

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya 1 Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről TÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (III.05.) önkormányzati rendelete. Decs Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (III.05.) önkormányzati rendelete. Decs Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (III.05.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési Fábi biánsebesty nsebestyén Közs zség Önkorm nkormányzat nyzat Képvisel pviselő-test -testület letének 1/2013. ( II. 18.) rendelete az Önkorm nkormányzat nyzat 2013. évi költs gvetéséről Fábiánsebestyén

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) Az önkormányzat címrendjét teljes körűen az 1. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat 2011.

A rendelet hatálya. (2) Az önkormányzat címrendjét teljes körűen az 1. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat 2011. Nagymizdó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2011. (II. 09.) r e n d e l e t e az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagymizdó Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület)

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2012. (IV.06.)

Részletesebben

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Jászszentandrás Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (Egységes szerkezetben a 6/2016.(V.31.) és a 8/2015. (X.06.)

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2017. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetési előirányzatokról I. fejezet Általános rendelkezések Jánoshalma Város Önkormányzat

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Óbarok Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság 2009.

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként. Bevételi jogcímek

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként. Bevételi jogcímek Román Nemzetiségi Önkormányzat 10/2015. (II. 11.) RNÖ. sz. határozatának melléklete Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként Bevételi jogcímek

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 1/2010. (II. 25.) számú rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Az Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló 1/2005.(II.15.) rendeletének módosításáról Hajdúbagos község

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület. 3/2013. (II.14.) önkormányzati rendelete. Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és végrehajtásáról

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület. 3/2013. (II.14.) önkormányzati rendelete. Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és végrehajtásáról Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2013. (II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és végrehajtásáról Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Tiszalök Város Önkormányzat képviselő-testülete 2012. március 1-i ülésének. 2./a. számú napirendi pontjához.

E L Ő T E R J E S Z T É S. Tiszalök Város Önkormányzat képviselő-testülete 2012. március 1-i ülésének. 2./a. számú napirendi pontjához. E L Ő T E R J E S Z T É S Tiszalök Város Önkormányzat képviselő-testülete 2012. március 1-i ülésének 2./a. számú napirendi pontjához. A Városi Önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletének elfogadásához.

Részletesebben

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (a 9/2015. (VIII. 13.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. ( II. 21.) számú rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. ( II. 21.) számú rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. ( II. 21.) számú rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Csévharaszt Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről

Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestülete ( továbbiakban

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012. ( III.29.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről Lovászi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben

Részletesebben