Feltételnek tekintjük, hogy legyen a növendéknek zongorája vagy pianínója, mert otthon is kell majd gyakorolni. A szintetizátor nem jó erre a célra!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Feltételnek tekintjük, hogy legyen a növendéknek zongorája vagy pianínója, mert otthon is kell majd gyakorolni. A szintetizátor nem jó erre a célra!"

Átírás

1 VÁLASZTHATÓ HANGSZEREK ZONGORA billentyűs hangszer, hangképzése mechanikus, a kezelése a többi hangszerhez képest egyszerű, viszonylag könnyen és gyorsan elsajátítható. Népszerűségének oka az, hogy egy játékos sok szólamot képes egyidejűleg rajta megszólaltatni. A zongoratanulást növendékeink már 6-7 éves kortól elkezdhetik hangszeres előképző foglalkozáson. A fejlődés eredményét a zongoraórákon, növendék hangversenyeken lehet bemutatni. A legtehetségesebb növendékeink részt vesznek megyei versenyeken, találkozókon. Kamarazenélésre is lehetőség van, tanárral vagy másik növendékkel egyaránt. Feltételnek tekintjük, hogy legyen a növendéknek zongorája vagy pianínója, mert otthon is kell majd gyakorolni. A szintetizátor nem jó erre a célra! SZINTETIZÁTOR mesterséges hangkeltő eszköz. A szintetizátorok általában két fő részből állnak, ezek egyike maga a hangkeltő rész (agy), illetve a kezelőszervek (billentyűzet, potméterek illetve egyéb vezérlőeszközök). A magyar könnyűzenében először az Omega együttes használt először szintetizátort. Szintetizátor szakra azok a növendékeink jelentkezhetnek, akik már több évet sikeresen elvégeztek zongora tanszakon. Természetesen otthoni gyakorlóhangszerről gondoskodni kell.

2 HEGEDŰ a vonós hangszerek családjának legmagasabb hangolású, méretre legkisebb tagja. Elegáns, 400 éve változatlan alakját olasz hangszerkészítő mesterek fejlesztették ki a 16. században. A vonó egy fa pálca, amelyre lószőr van kifeszítve. A csoportba tartozik még a mélyhegedű (brácsa), a cselló (gordonka) és a nagybőgő (gordon). A vonósok közül a legnépszerűbb és leggyakrabban előforduló, legkeresettebb hangszer. Fénykorát a barokk-zene concertóiban élte, de mint szólóhangszer, azóta is a legnépszerűbb hangszerek egyike. Nemcsak a műzenében használják, hanem kezdetektől fogva a tánczene és a népzene jellegzetes hangszere is. Hegedű tanszakra 6-7 éves kortól várunk növendékeket. Az alapismeretek megszerzését követően szóló és zongora-kíséretes darabokat játszhat a növendék hangversenyeken, a legtehetségesebbek versenyeken, találkozókon. Iskolánkban két éve alakult a Szívhúros zenekar, a legszorgalmasabb, tehetséges növendékek részt vehetnek a zenekar munkájában, nyári táboraiban. Iskolánkban lehetőséget nyújtunk hegedű hangszer kölcsönzésére. GITÁR pengetős, húros hangszer. Szép formájú, hat húrja van, szólójátékra és társas zenélésre egyaránt alkalmas. Gazdag irodalma a reneszánsztól napjainkig terjed. Kivitele szerint lehet klasszikus, akusztikus, elektronikus vagy elektroakusztikus. A gitár napjainkra hihetetlen népszerűségre tett szert. Szinte minden zenei stílusban képviselteti magát valamilyen formában. Gitáron éppúgy előadhatók klasszikus darabok, mint napjaink popzenéi. A gitártanulást legjobb 8-9 éves korban elkezdeni, amikor már elég nagy a növendék keze a húrok lefogásához, és elég erős a hangszer megtartásához. A növendékhangversenyeken is lehetősége lesz a növendéknek megmutatni, hogyan halad, a legtehetségesebb növendékeink indulhatnak versenyeken, találkozókon is. Iskolánkban két éve alakult a Szívhúros zenekar, a legszorgalmasabb, tehetséges növendékek részt vehetnek a zenekar munkájában, nyári táboraiban. Iskolánkban klasszikus gitárt tanítunk, az oktatásban való részvétel feltétele, hogy saját hangszerrel rendelkezzen a növendék.

3 FURULYA az ajaksípos fúvós hangszerek közé tartozó fafúvós hangszer. (Akkor is, ha a mostani furulyák műanyagból készülnek.) A furulya a legrégebbi hangszer, a kőkorszak óta használja az ember. A reneszánsz és a barokk zene kedvelt hangszere volt. Minden kultúrában ismerik, népzenét és műzenét egyaránt játszanak rajta. Ennek azaz oka, hogy szép dallamok megszólaltatására alkalmas, kezelése rendkívül egyszerű. Napjainkban korhű zenei előadásokon szólal meg, egyszerűsége és olcsósága miatt az iskolai zeneoktatásban nagy szerepet kap. A furulya nem egyetlen hangszer, hanem népes hangszer család, különböző hangolású és méretű változatai vannak (szoprán, alt, tenor, basszus). A furulyatanulást szopránfurulyán szokták kezdeni növendékeink, a hangszer tartása könnyű, használata egyszerű, megvásárlása kevés pénzbe kerül, nem igényel a szülőktől nagy anyagi áldozatot. A kis növendékünket pedig sikerélményhez juttatja, az alapismeretek elsajátítása után szóló és zongorakíséretes darabokat is el tud játszani, szerepelhet például növendékhangversenyeken is. A furulyázás általában belépő más fafúvós vagy rézfúvós hangszerek világába, két - három év után növendékünk eldöntheti, hogy folytatja a furulyázást, vagy helyette inkább a fuvola, klarinét, trombita, kürt hangszereket választja.

4 FUVOLA az ajaksípos fúvós hangszerek közé tartozik. Hangképzés szempontjából a legegyszerűbb hangszerek egyike, valódi fúvókája nincs, a játékos ajkai által a hangszer fejrészén lévő befújó nyílásra irányított levegőáram szólaltatja meg. A különböző hangmagasságokat hanglyukakkal, billentyűzet segítségével lehet rajta képezni. A fafúvós hangszerek közé sorolják annak ellenére, hogy napjainkban leggyakrabban fémből készül. A legmozgékonyabb hangú fúvós hangszer, varázslatosan lágy, bársonyos, kecses és hajlékony hangja van. A szimfonikus zenekar állandó tagja, szólóhangszerként is gyakran szerepel. A fuvolatanulás előtt általában 1-2 évig tanácsos furulyázni, de ez nem kötelező. A hangszer megszólaltatása nem igényel különösebb fizikai erőnlétet. Az alapismeretek megszerzése után szóló és zongorakíséretes műveket egyaránt el tud játszani növendékünk. Növendékhangversenyeken a szülők, ismerősök meggyőződhetnek növendékünk tudásáról. A legkiemelkedőbb tudású és szorgalmú növendékeinknek lehetőségük van bekerülni a Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekarba, mely már sok országban vendégszerepelt, városunkban természetesen nagyon népszerűek. Fuvola tanszakos növendékeinknek iskolánk lehetőséget nyújt hangszer kölcsönzésére. KLARINÉT nádnyelves fúvós hangszer. A szimfonikus és fúvós zenekarok fontos hangszere. Hangterjedelme a fúvós hangszerek között a legnagyobb, közel négy oktáv. A klarinét hangja egy nádból készült vékony lemez rezgéséből ered. Megfújásakor rácsapó nyelvként működik, periodikusan nyitja-zárja a levegő útját. A nád a zenész alsó ajkával érintkezik, annak is szerepe van a hangképzésben, feszessége, szorítása hatással van a létrejövő hang milyenségére. Testének anyaga általában fa, a hangmagasságok előállítására hanglyukak szolgálnak, melyeknek nyitását-zárását fémből készült billentyűzet végzi. Sokféle hangszín

5 megszólaltatására képes, a széles ívű lágy dallamoktól a rekedt jajgatásig. Szóló és kamarairodalma egyaránt gazdag. Klarinéttanulást egyéni adottságoktól függően 9-10 éves korban lehet elkezdeni. Szükséges hozzá, hogy a növendéknek elég nagy legyen a keze a billentyűk lefogásához, s a maradandó első fogai teljes nagyságukban a helyükön legyenek. Jó, ha klarinéttanulás előtt 1-2 évig furulyázik a gyermek, de a tanulmányok megkezdésének ez nem feltétele. Klarinét tanszakos növendékeinknek kölcsönzünk hangszert használatra. SZAXOFON nádnyelves, nádsíppal működő fúvós hangszer. A dzsesszben, a szórakoztató zenében használják elsősorban, de előfordul szimfonikus művekben is. Fúvókája a klarinéthoz hasonló egynyelvű nádsíp. A nád minősége, elhasználódásának mértéke döntően befolyásolja a hangszer hangzását. A hangszer teste sárgarézből készül, ennek ellenére nem a rézfúvós, hanem a fafúvós hangszerek közé soroljuk. (Működése a klarinéthoz nagyon hasonlít.) Szaxofon tanszakos növendékeinknek rendelkezniük kell saját hangszerrel.

6 TROMBITA a rézfúvós hangszerek családjának legkisebb, legmagasabb hangú tagja. Változó keresztmetszetű, többszörösen hajlított csőből áll, melynek egyik végén helyezkedik el a fúvóka, másik vége tölcsérszerűen kiszélesedik. Anyaga sárgaréz vagy más rézötvözet. A hangképzéshez szükséges rezgést az ajkak között áramló levegő hozza létre, mely a fúvókákon keresztül a hangszerbe jutva válik zenei hanggá. A trombita tanulását 9-10 éves korban, a fogváltás után érdemes elkezdeni. Trombita tanszakos növendékeinknek kölcsönzünk hangszert használatra. KÜRT a rézfúvós hangszerek családjába tartozó tölcséres fúvókájú hangszer. Kakaóscsiga-szerűen meghajlított tekergő csőből és hirtelen kiszélesedő tölcsérből áll. A modern kürt szelepekkel van ellátva. Kürtök néven nevezik a tölcséres fúvókájú hangszerek családját (jelzőkürt, szárnykürt, tenorkürt, baritonkürt). A szimfonikus és fúvószenekarokban fontos szerepe van. Hangja a bársonyos puha énekléstől az ijesztő harsogásig terjed. A kürtöt a fúvókán keresztül szólaltatják meg, a levegő tovább vezeti a rezgést, így szólal meg a hang. A szájnyílás változtatásával és billentyűk segítségével lehet különböző magasságú hangokat létrehozni. Kürttanulást 8-9 éves korban el lehet kezdeni, ha elég erős a növendék a hangszer megszólaltatásához. Kürt tanszakos növendékeinknek kölcsönzünk hangszert használatra.

7 HARSONA vagy pozan a rézfúvós hangszerek közé tartozik. Hangfekvése a trombita és tuba között van, jellegzetessége az U alakú mozgatható csőrész, amellyel a hangszer hangmagasságát lehet változtatni. Hangforrása a játékos fúvókához szorított ajkainak rezgése. A hangszert bal kézben tartják, a jobb kéz mozgatja a tolócsövet. Harsona tanszakos növendékeinknek kölcsönzünk hangszert használatra.

8 TUBA tölcséres fúvókájú, a legmélyebb hangú rézfúvós hangszer. Anyaga sárgaréz vagy rézötvezet. A tölcsér felfelé néz, a fúvóka iránya arra merőleges. Ha állva akarja használni valaki, akkor hangszertartóval kell nyakba akasztani a nagy súlya miatt, általában ülve, a láb között tartva zenélnek rajta. A fúvókához szorított ajkak rezgésével jön létra a hang. Tuba tanszakos növendékeinknek kölcsönzünk hangszert használatra. ÜTŐ, DOB A hangszerek között az ütőhangszerek alkotják a legnépesebb családot, működési elvében, méretében, anyagában jelentősen különböző hangszerek. Közös bennük, hogy megütéssel szólaltatják meg. Legismertebb fajtái: kisdob, üstdob, konga, timbales, sámándob, cintányér, kolomp, xilofon. A dobfelszerelés a modern nyugati jazz- és szórakoztató zene igényeinek megfelelően jött létre oly módon, hogy egyetlen zenész tudja kezelni őket. Ütőhangszereken tanulni 8-9 éves kortól lehet. A tanuláshoz kezdetben elegendő egy kisdobot vásárolni. Ismereteket szerez a növendék a ritmus és ütőhangszerek világáról, idővel olyan műveket is el tud játszani, amelyeket kifejezetten e hangszerekre írtak. Az alapismeretek megszerzése után a könnyűzenei ütőhangszeres játékot is elsajátíthatja. Mivel az ütőhangszerek leggyakrabban más hangszerekkel együtt játszanak, a legkiemelkedőbb tudású és szorgalmú növendékeinknek lehetőségük van bekerülni a Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekarba, mely már sok országban vendégszerepelt, városunkban természetesen nagyon népszerűek.

9 MAGÁNÉNEK ha énekelni szeretnél, azt a mutálás befejeződése után kezdheted, mert csak ekkor alakul ki, hogy pontosan milyen hangszínű és hangterjedelmű lesz a hangod. Jó, ha korábban már tanultál valamilyen hangszeren játszani. Ha énekelni tanulsz erősebb, csengőbb, szebb színű lesz a hangod, a beszédhangod is. A helyes légzés által tested-lelked egészségesebbé válik. Helyes testtartást, mozgás és öltözködéskultúrát tanulsz. Énekelhetsz zongorakísérettel, társaiddal, felléphetsz növendékhangversenyeken, városi és egyéb kulturális rendezvényeken. Magánének tanulást kifejezetten ajánljuk azoknak a középiskolásoknak, akik óvónők, tanítók, tanárok szeretnének lenni. Ők tanulmányaikat már a középiskola első évében kezdjék meg, a felvételin előnyükre fog válni.

Pedagógiai Program 2018

Pedagógiai Program 2018 Pedagógiai Program 2018 Zeneművészeti ág A) KLASSZIKUS ZENE I. Fejezet AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei

Részletesebben

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés 1 KLASSZIKUS ZENE AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei nevelés alkalmat ad az érdeklődő és fogékony tanulók

Részletesebben

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Zeneiskolai felvételi tájékoztatója A 2010/2011-es tanévre Tagiskolák és tanított tárgyak: Központi épületünkben Neszmélyi út 30. harmonika, hárfa,

Részletesebben

YAMAHA FURULYÁK. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! Tel.: (22) 33 44 55 YRN-21

YAMAHA FURULYÁK. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! Tel.: (22) 33 44 55 YRN-21 FURULYÁK YRN-21 Sopranino, germán rendszer, szín: barna YRN-22 B Sopranino, barokk rendszer, szín: barna YRN-302 B II Sopranino, b YRS-23 Szoprán, germán rendszer, szín: fehér YRS-24 B Szoprán, barokk

Részletesebben

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező az emberi erőforrások minisztere 37/2013. (X. 4.) EMMI utasítása

Részletesebben

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert ("alapítvány").nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert (alapítvány).nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő 1 Helyhiány miatt nem nyert felvételt szaxofon szakra 2 Szolfézs tárgyra felvételt nyert ("alapítvány") 3 Felvételt nyert népi ének szakra 4 Felvételt nyert furulya szakra és szolfézs szakra 5 Felvételt

Részletesebben

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja BEVEZETÉS: A 3/2011. (I.26.) NEFMI Rendelet értelmében a 27/1998. (VI.10.) MKM Rendelet 1. sz. melléklete kiegészül

Részletesebben

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján 2008 Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények

Részletesebben

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény,

Részletesebben

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2014/2015 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2014/2015 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2014/2015 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 20. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Thuri György

Részletesebben

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T ált.isk. 5.sz.melléklet Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló

Részletesebben

VárosPolgármestere. Előterjesztés. A Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosításáról

VárosPolgármestere. Előterjesztés. A Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosításáról VárosPolgármestere 2051 Biatorbágy, BarossGáborutca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112,113,142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Pászti Miklós

Részletesebben

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2013/2014 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2013/2014 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2013/2014 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Irta: Mandel Róbert Zenei szerkesztő: Derera Eva Szakértő: Forrai Katalin

Irta: Mandel Róbert Zenei szerkesztő: Derera Eva Szakértő: Forrai Katalin Muzsikáló.gyerekek Irta: Mandel Róbert Zenei szerkesztő: Derera Eva Szakértő: Forrai Katalin Szerkesztette: Fehér Judit Fényképezte : Hász András Közreműködtek a Fővárosi Ill. kerületi Általános Iskola

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015 A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka nem

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016 A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka nem

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. III. Kiskunfélegyházi, Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres műveire kiírt országos versenyt.

VERSENYKIÍRÁS. III. Kiskunfélegyházi, Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres műveire kiírt országos versenyt. VERSENYKIÍRÁS A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola és a Hidas Frigyes Alapítvány megrendezi a III. Kiskunfélegyházi, Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres műveire kiírt országos versenyt. A versenyre

Részletesebben

Pedagógiai Program kiegészítése

Pedagógiai Program kiegészítése Az Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálatot Ellátó Intézmény Pedagógiai Program kiegészítése 2011 2011. 08. (módosításokkal egységes szerkezet) Tartalomjegyzék

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Maximális létszám - székhelyen. szaxofon, kürt, harsona. Tangóharmonika. - Népzene hangszeres tanszakai. Citera 5 fő

Maximális létszám - székhelyen. szaxofon, kürt, harsona. Tangóharmonika. - Népzene hangszeres tanszakai. Citera 5 fő 1 VÁROSI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata Törzsszám: 634410 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 290/1999.(X. 28.) KT. Számú határozata Gyomaendrőd Város

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017-es tanév A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2018/ Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista 2018/ Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista 2018/2019. - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016 A zenei nevelés nem csak zenei célokat szolgál, hanem más, kognitív folyamatokra is kedvező hatással van. A ritmus, a ritmusos

Részletesebben

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2018/2019 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2018/2019 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2018/2019 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

AZ ÓVÓNŐ ZENEI FELKÉSZÜLTSÉGE. Az óvónőnek, tanulmányai befejeztével a következő zenei ismeretekkel

AZ ÓVÓNŐ ZENEI FELKÉSZÜLTSÉGE. Az óvónőnek, tanulmányai befejeztével a következő zenei ismeretekkel AZ ÓVÓNŐ ZENEI FELKÉSZÜLTSÉGE Az óvónőnek, tanulmányai befejeztével a következő zenei ismeretekkel kell rendelkeznie: o biztos kottaolvasási készség hat hangterjedelemben; o abszolút hangok ismerete kis

Részletesebben

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére)

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Jogszabályi háttér: 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról Az intézmény neve:

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat

Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 1, 2 VÁROSI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 3 Törzsszám: 634410 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 290/1999.(X. 28.) KT. számú határozata, az államháztartásról

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató 1. Képzésünk Iskolánkban 4 éves, humán orientált, érettségire való felkészítés folyik. Ezzel párhuzamosan a felsőoktatásra felkészítő, középfokú zeneművészeti képzés folyik, amely

Részletesebben

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 8700 Marcali, Szegedi u. 14. Tel./Fax: +36 85 415 711 Mobil: +36 30 994 23-55 E-mail: info@overtones.hu OM azonosító: 102769 OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Hatályba lép: 2015. szeptember

Részletesebben

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 1132 Budapest, Visegrádi u. 17. Mobil: +36 30 994 23-55 E-mail: info@overtones.hu OM azonosító: 102769 OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Hatályba lép: 2017. szeptember 01. 2 1. Az intézmény

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a közoktatási intézmények Alapító Okiratai módosításának jóváhagyására

Tárgy: Javaslat a közoktatási intézmények Alapító Okiratai módosításának jóváhagyására GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. február 28-ai ülésére Tárgy: Javaslat a közoktatási intézmények Alapító Okiratai módosításának jóváhagyására Előterjesztő:

Részletesebben

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1 A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1. A 2013/2014 tanév legfontosabb időpontjai 1.1. A szorgalmi idő legfontosabb eseményei Tanévnyitó

Részletesebben

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés ALAPÍTÓ OKIRAT 3. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Kisfaludy

Részletesebben

Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító

Részletesebben

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 192/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Alapító Okiratok módosítása

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda 20/ 2012. ( VIII.31) EMMI rendelet 20. (1) 37 Az óvodai

Részletesebben

AZ ELŐADÓMŰVÉSZET ALAPKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

AZ ELŐADÓMŰVÉSZET ALAPKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI AZ ELŐADÓMŰVÉSZET ALAPKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. Az alapképzési szak megnevezése: előadóművészet (Performance) 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda Óvodai felvétel, beiratkozás 20/ 2012. ( VIII.31)

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához, művészeti áganként Zeneművészeti ág: Tantárgy

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A ok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata az Püspökladányi Általános

Részletesebben

ZENEISKOLAI HÍRMONDÓ

ZENEISKOLAI HÍRMONDÓ ZENEISKOLAI HÍRMONDÓ MEGJELENIK 2 HAVONTA I.ÉVFOLYAM 1. SZÁM. 2015.MÁJUS-JÚNIUS Tóthné Siklós Ágnes tanárnő tanszaki koncertje 2015.MÁJUS Május 5-én megrendezésre került Tóthné Siklósi Ágnes zongora tanárnő

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

2017/2018. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2017/2018. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2017/2018 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2017/2018 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2017/2018 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

2013/2014. tanév. Felvételi lehetőség a Zeneiskolába. Kedves Szülők!

2013/2014. tanév. Felvételi lehetőség a Zeneiskolába. Kedves Szülők! Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató 2013/2014. tanév Felvételi lehetőség a Zeneiskolába Kedves Szülők!,,Ha a gyermekkel sikerül megszerettetni a zenét,

Részletesebben

Intézményi közzétételi lista

Intézményi közzétételi lista Intézményi közzétételi lista Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Tantárgy Alkalmazott Iskolai pedagógus végzettség

Részletesebben

Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERVE (2014 2015. TANÉV) Készítette: Stipkovits Fülöp intézményvezető-helyettes

Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERVE (2014 2015. TANÉV) Készítette: Stipkovits Fülöp intézményvezető-helyettes Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERVE (2014 2015. TANÉV) Készítette: Stipkovits Fülöp intézményvezető-helyettes 1 Az iskolai munkatervet a nevelőtestület egyhangúan elfogadta 2014.

Részletesebben

Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító száma:

Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító száma: Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító száma: 201425 Cím: 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 6. Telefonszám: 30/960-0219 E-mail: premiermuveszeti@gmail.com Honlap: www.premiermuveszeti.hu

Részletesebben

okleveles német nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár általános iskolai tanító német idegen nyelvi műveltségi területen

okleveles német nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár általános iskolai tanító német idegen nyelvi műveltségi területen Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Pedagógusok, nevelő és oktató munkát segítők iskolai végzettsége és szakképzettsége 2017/2018-as tanév Móricz

Részletesebben

Intézmény neve: Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kerényi György Művészeti Iskolája OM azonosítója:

Intézmény neve: Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kerényi György Művészeti Iskolája OM azonosítója: Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai e és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Közzétételi lista 2017/2018.

Közzétételi lista 2017/2018. Közzétételi lista 2017/2018. Készült a 229/2012. Kormányrendelet 23. (1) és (5) alapján Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató A Csepeli Fasang Árpád Zeneiskola felvételt hirdet államilag támogatott

Részletesebben

Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola

Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola Különös közzétételi lista [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 2016/17-es tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Pető Zenedélután Füzetsorozat 1. rész

Pető Zenedélután Füzetsorozat 1. rész Pető Zenedélután Füzetsorozat 1. rész 2014. február 19. óta általában havi rendszerességgel zenedélutánokat tartottunk a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskolájában. Jelen füzetsorozat 1. része

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: Az első minősítés évéhez viszonyítva hány előképző, alapfokú és továbbképző évfolyamot működtet 2018-2019 tanév

Részletesebben

A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 112. szám 23.

A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 112. szám 23. Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási intézmény közzétételi listája A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 112. szám 23. A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató: A Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási intézmény

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

Van új a nap alatt TÁMOP / Foglalkozási napló. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola nevelési-oktatási intézmény neve

Van új a nap alatt TÁMOP / Foglalkozási napló. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola nevelési-oktatási intézmény neve Foglalkozási napló Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola nevelési-oktatási intézmény neve (OM azonosító száma: 036051) Foglalkozás megnevezése: Van új a nap alatt IV/3 Hangszerek ismerete havi szakkör

Részletesebben

A Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2015. 1 Az intézmény hivatalos neve: Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Az intézmény székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel

Részletesebben

82/2011. (VIII. 25.) önkormányzati testületi határozat a fürdőfejlesztési koncepciót tovább tervezésre alkalmasnak találja. Javasolja a koncepcióval ö

82/2011. (VIII. 25.) önkormányzati testületi határozat a fürdőfejlesztési koncepciót tovább tervezésre alkalmasnak találja. Javasolja a koncepcióval ö 81/2011. (VIII. 25.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladány Város a " Püspökladány város belterületén lévő, a 3. 8. 4. az 5. és a 6. és 7. számú területegységekben található vízjogi engedéllyel

Részletesebben

BAKA JUDIT HANGOK A ZENÉBEN

BAKA JUDIT HANGOK A ZENÉBEN BAKA JUDIT HANOK A ZENÉBEN Nyelvművelő játékok, fejtörők Illusztrálta NEULESCU YÖRY ERDÉLYI TANKÖNYVTANÁCS KOLOZSVÁR, 2010 Válogatás a szerző Csengő-bongó szavaink című kötetéből Erdélyi Tankönyvtanács,

Részletesebben

Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2012/2013-as tanévre

Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2012/2013-as tanévre Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2012/2013-as tanévre A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola a főváros egyik legszebb budai kerületében található. Az ország legnagyobb zenei intézménye:

Részletesebben

WEINER NYILT NAPOK- WEINER SZÓLAMAI: 2014. NOVEMBER 10-11. Helyszín: Neszmélyi út 30. (a részletes program már letölthető a honlapunkról)

WEINER NYILT NAPOK- WEINER SZÓLAMAI: 2014. NOVEMBER 10-11. Helyszín: Neszmélyi út 30. (a részletes program már letölthető a honlapunkról) Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2015/2016-ös tanévre A WEINER LEÓ ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA AZ ORSZÁG EGYETLEN PRÍMA PRIMISSIMA DÍJAS ISKOLÁJA! 2011. december

Részletesebben

Intézményi közzétételi lista

Intézményi közzétételi lista Intézményi közzétételi lista Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Tantárgy Alkalmazott Iskolai pedagógus végzettség

Részletesebben

AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE A 2015-2016-OS TANÉVRE

AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE A 2015-2016-OS TANÉVRE AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE A 2015-2016-OS TANÉVRE Személyi feltételek: Az Ádám Jenő Zeneiskolában jelenleg 20 státuszban dolgozik 23 tanár, további egy státuszban egy

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS. 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS. 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, OM azonosítója: 039985 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet 1. A pedagógusok iskolai végzettsége

Részletesebben

ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE

ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE 1 ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE AZ ALAPFOKÚ ELEKTROAKUSZTIKUS ZENE OKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó elektroakusztikus zenei nevelés

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM: 039609

Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola OM: 039609 Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista 2014/2015. tanév (229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Felvételi

Részletesebben

Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERVE ( TANÉV) Készítette: Stipkovits Fülöp intézményvezető-helyettes

Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERVE ( TANÉV) Készítette: Stipkovits Fülöp intézményvezető-helyettes Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERVE (2015 2016. TANÉV) Készítette: Stipkovits Fülöp intézményvezető-helyettes 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Jogszabályi háttér... 3

Részletesebben

A 150. sorszámú Jazz zenész II. (a szakmairány megnevezésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 150. sorszámú Jazz zenész II. (a szakmairány megnevezésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 150. sorszámú Jazz zenész II. (a szakmairány megnevezésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

NEVELÉSI - OKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÖZZÉTÉTELI LISTA. 2015/16-os tanév

NEVELÉSI - OKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÖZZÉTÉTELI LISTA. 2015/16-os tanév NEVELÉSI - OKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015/16-os tanév 1 A 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1., 5.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük

Részletesebben

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére)

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Frédéric Chopin Zeneiskola Címe: 2100

Részletesebben

TOMSITS RUDOLF ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA OM:201417 ALAPÍTÓ OKIRATA

TOMSITS RUDOLF ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA OM:201417 ALAPÍTÓ OKIRATA TOMSITS RUDOLF ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA OM:201417 ALAPÍTÓ OKIRATA 2014 ARSIS Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma 4400 Nyíregyháza, Ifjúság út 9 Alapító Okirat 2012. évi CXXIV. törvény a nemzeti köznevelésrõl,

Részletesebben

Solymár Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének. 162/2011. (X. 24.) számú HATÁROZATA

Solymár Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének. 162/2011. (X. 24.) számú HATÁROZATA Solymár Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 162/2011. (X. 24.) számú HATÁROZATA Tárgy: a Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai

Részletesebben

Intézmény neve: Városközponti Általános Iskola Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolája OM azonosítója: 027249

Intézmény neve: Városközponti Általános Iskola Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolája OM azonosítója: 027249 Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Erkel Gyula Újpesti Zenei AMI tanév

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Erkel Gyula Újpesti Zenei AMI tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Erkel Gyula Újpesti Zenei AMI 2017-2018. tanév A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Részletesebben

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A ES TANÉVRE

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A ES TANÉVRE A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A 2018-2019-ES TANÉVRE OM azonosító: 036734 Címe: 9700 Szombathely, Paragvári u. 77. Igazgató: Rápli Róbert Beiskolázási felelős: Kérgesné

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA (Alapfokú művészetoktatási intézmények 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet alapján) 1. A pedagógusok i végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Az intézmény alapfeladatai: -gimnáziumi nevelés-oktatás -szakközépiskolai nevelés-oktatás -alapfokú művészetoktatás

Az intézmény alapfeladatai: -gimnáziumi nevelés-oktatás -szakközépiskolai nevelés-oktatás -alapfokú művészetoktatás ALAPÍTÓ OKIRAT Az intézmény neve: Alapfokú Művészeti Iskola, a Budapest Kortárstánc Főiskola Gyakorlóiskolája Az intézmény székhelye: 1036 Budapest, Perc utca 2 Az intézmény feladat ellátási helye: 1036

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: III. Béla Gimnázium, Művészeti

Részletesebben

Órabeosztás és szülői értekezlet

Órabeosztás és szülői értekezlet Órabeosztás és szülői értekezlet Antal Gábor (Rézfúvós) Bartók Béla AMI Borst terem szept. 01. (csütörtök) 16.00-18.00 Szülői értekezlet Ádám Mariann (hegedű) Diadal úti Ált. Isk. 212. szept. 01. (csütörtök)

Részletesebben

Szakok. ALAPKÉPZÉSBEN (A), OSZTATLAN KÉPZÉSBEN (O) MEGHIRDETETT SZAKOK Munkarend Nappali munkarend

Szakok. ALAPKÉPZÉSBEN (A), OSZTATLAN KÉPZÉSBEN (O) MEGHIRDETETT SZAKOK Munkarend Nappali munkarend Szakok LPÉPZÉSBEN (), SZTTLN ÉPZÉSBEN () MEGHIRDETETT SZ Munkarend Nappali munkarend épzési szint : : alapképzés : osztatlan képzés Finanszírozási forma: : államilag finanszírozott : költségtérítéses épzési

Részletesebben

Intézmény neve: Lisznyay Szabó Gábor AMI OM azonosítója: Különös közzétételi lista

Intézmény neve: Lisznyay Szabó Gábor AMI OM azonosítója: Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista (229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról alapján) 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

ZENEOKTATÁSI MUNKATERVE

ZENEOKTATÁSI MUNKATERVE Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának. (Kodály Zoltán) OM azonosító: 031528 VERPELÉTI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Részletesebben

JAZZ-ZENÉSZ ISMERETEK

JAZZ-ZENÉSZ ISMERETEK Jazz-zenész ismeretek középszint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. JAZZ-ZENÉSZ ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÖNÁLLÓ INTÉZMÉNYI INNOVÁCIÓ - Egy mindenkiért, mindenki egyért

ÖNÁLLÓ INTÉZMÉNYI INNOVÁCIÓ - Egy mindenkiért, mindenki egyért Feladatellátási hely: alapfokú mővészetoktatási intézmény Németh László Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény 2132 Göd, Ifjúság u. 1-3. Pf. 23. / : (27) 532-115 TÁMOP-3.1.4-09/1-2009-0006

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ L I S Z T FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM B A R T Ó K B É L A Z E N E M Ű V É S Z E T I É S HANGSZERÉSZKÉPZŐ G Y A K O R L Ó SZAKGIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2017/2018. TANÉVRE 1065 Budapest, VI. Nagymező

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T 1./ A költségvetési szerv neve: Földi János Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Székhelye: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 14. Telephelye: 4242

Részletesebben

I. LÉTSZÁM. Tanszakok szerinti megoszlás a tanév elején a következő volt: Kehidakustányban: 1 fő 5 fő (mind Zalaszentgróton tanul)

I. LÉTSZÁM. Tanszakok szerinti megoszlás a tanév elején a következő volt: Kehidakustányban: 1 fő 5 fő (mind Zalaszentgróton tanul) 1 I. LÉTSZÁM A Deák Ferenc ÁGM Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolája a 2014/2015-ös tanévet 144 fő zeneiskolás tanulóval kezdte. A gyerekek megoszlása telephelyenként a következő volt: Központi Iskola

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Erkel Gyula Újpesti Zenei AMI tanév

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Erkel Gyula Újpesti Zenei AMI tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Erkel Gyula Újpesti Zenei AMI 2018-2019. tanév A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú m vészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú m vészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú m vészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A ok iskolai e és e hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához, m vészeti

Részletesebben

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2018/2019-es tanévre

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2018/2019-es tanévre Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2018/2019-es tanévre A WEINER LEÓ ZENEISKOLA- ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM AZ ORSZÁG EGYETLEN PRÍMA PRIMISSIMA DÍJAS ISKOLÁJA! 1 2011.

Részletesebben