ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK"

Átírás

1 2. SZ. MELLÉKLET ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK ELN/1/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA AZ OPSZ I. FÉLÉVES MUNKATERVÉT. ELN/2/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA, HOGY A 100-AS PROGRAMBAN RÉSZTVEVŐK ÉS A LOVAS SZOLGÁLATTAL RENDELKEZŐ EGYESÜLETEK KIEMELTEN LEGYENEK TÁMOGATVA. ELN/3/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG TÁMOGATTA A KÖLTSÉGVETÉSI TERVEZETET ÉS A JAVASOLT VÁLTOZÁSOKAT. ELN/4/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG EGYET ÉRTETT AZZAL, HOGY AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG A ÉVET A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGÁNAK ÉVÉNEK NYILVÁNÍTJA. ELN/5/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGÁNAK PROGRAMJÁT. ELN/6/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG FELVETTE TAGJAI KÖZÉ BARANYA MEGYÉBŐL A FALUVÉDŐ ÚJPETREI POLGÁRŐR EGYESÜLETET ÉS A PETERDI POLGÁRŐR EGYESÜLETET; BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBŐL A PERKUPAI POLGÁRŐR EGYESÜLETET; FEJÉR MEGYÉBŐL A MEZŐSZILASI POLGÁRŐRSÉGET ÉS A NAGYLÓKI POLGÁRŐR EGYESÜLETET; HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBŐL A BODASZŐLŐ POLGÁRŐR EGYESÜLETET, A BOCSKAIKERT POLGÁRŐR EGYESÜLETET ÉS A NAGYRÁBÉI POLGÁRŐR EGYESÜLETET; PEST MEGYÉBŐL A ZSÁMBÉKI VÁROSŐRSÉG POLGÁRŐR EGYESÜLETET ÉS A GALGAGYÖRKI POLGÁRŐR EGYESÜLETET; TOLNA MEGYÉBŐL A VÁRDOMBI POLGÁRŐR EGYESÜLETET; SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBŐL A NYÍREGYHÁZA-KISTELEKISZŐLŐ POLGÁRŐR EGYESÜLETET ÉS A NYÍREGYHÁZA-CSÁSZÁRSZÁLLÁS POLGÁRŐR EGYESÜLETET; SOMOGY MEGYÉBŐL A NEMESVID ÉS SOMOGYSIMONYI KÖZSÉGEK POLGÁRŐR EGYESÜLETÉT ÉS A BALATONI VASÚTI RÉGIÓ-FONYÓD POLGÁRŐR EGYESÜLETET. ELN/7/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG FELHATALMAZTA DR. TÚRÓS ANDRÁS ELNÖK URAT A DUNA-MIX KFT.-VEL KÖTENDŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ALÁÍRÁSÁRA. ELN/8/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA, HOGY PLUSZ EGY FŐ PÉNZÜGYI ELŐADÓI STÁTUSZT LÉTESÍT AZ OPSZ GAZDASÁGI SZERVEZETÉNÉL. ELN/9/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 26 ELNÖKSÉGI TAG 26 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG JÓVÁHAGYTA ISMÉTELTEN A MÓDOSÍTOTT KÖLTSÉGVETÉST, ÉS FELHATALMAZTA AZ ELNÖKÖT, ILLETVE A MUNKASZERVEZETET AZ ELŐZETES ÁTUTALÁSOKRA, ILLETVE A BÉRFEJLESZTÉS VÉGREHAJTÁSÁRA.

2 ELN/10/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 26 ELNÖKSÉGI TAG 25 IGEN SZAVAZATÁVAL, 1 TARTÓZKODÁS MELLETT ELFOGADTA A MEGYEI SZÖVETSÉGEK KÖZÖTTI PÉNZFELOSZTÁSI JAVASLATOT. ELN/11/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 26 ELNÖKSÉGI TAG 26 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG ÖSSZETÉTELÉRE BENYÚJTOTT HATÁROZATI JAVASLATOT: (ELNÖK: DÉNES PÉTER; TÁRSELNÖK: WOYNÁROVICH ANDRÁS; TITKÁR: DOBOS ÁGNES; TAGOK: NAGY GÉZA, DOBOS TAMÁS, KARL MÁRTON, FAZEKAS ZOLTÁN, NAGYNÉ CSEH MÓNIKA, CSABAI JÁNOS; KOORDINÁTOROK: HERCZEG ZOLTÁN, DR. GYŐRI LÁSZLÓ, DR. HELLERNÉ CSINÁTH MAGDOLNA, BOTFALVAI ZSOLT, BUGYINSZKI TAMÁS). AZ OPSZ KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGA EZENNEL MEGALAKULT. ELN/12/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE 23 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL (6 FŐ NEM SZAVAZOTT) TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN MEGSZAVAZTA MÉSZÁROS BARNABÁS POLGÁRŐRNEK AZ OPSZ ÉLETMENTŐ ÉRDEMÉREM KITÜNTETÉS ADOMÁNYOZÁSÁT. ELN/13/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): POLGÁRŐRÖK KÉPZÉSÉBEN ÉS SZAKMAI ISMERETEIK BŐVÍTÉSÉBEN VALÓ RENDŐRSÉGI KÖZREMŰKÖDÉS ÉVI FELADATAI ÉS TEMATIKÁJA CÍMŰ KÉPZÉSI TERVET ÚGY, HOGY CSÓRA GYÖRGY ÁTDOLGOZZA ÉS KIEGÉSZÍTI A MEGBESZÉLT MÓDOSÍTÁSOKKAL. ELN/14/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): Z OPSZ ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL SZÓLÓ BESZÁMOLÓT. ELN/15/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 NEM SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG ELVETETTE, HOGY A POLGÁRŐR GÉPJÁRMŰVEKEN FELTÜNTETENDŐ SZLOGEN A BARÁTOD ÉS SEGÍTŐD LEGYEN. ELN/16/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 1 NEM, 2 TARTÓZKODÁS ÉS 20 IGEN SZAVAZATÁVAL ELFOGADTA, HOGY A POLGÁRŐR GÉPJÁRMŰVEKEN FELTÜNTETENDŐ SZLOGEN AZ EGYÜTT A KÖZBIZTONSÁGÉRT LEGYEN. ELN/17/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL ÉS 1 TARTÓZKODÁSSAL ELFOGADTA A JAVASLATOT A POLGÁRŐR GÉPJÁRMŰVEK EGYSÉGES KÜLSŐ MEGJELENÉSÉNEK LEÍRÁSÁRA ÉS KÖVETELMÉNYEIRE (A MELLÉKLET ALAPJÁN), MELY SZERINT: A GÉPJÁRMŰ ELEJÉRE A MOTORHÁZTETŐRE AZ OPSZ PAJZS ALAKÚ LOGÓJA, A GÉPKOCSI MINDKÉT OLDALÁRA POLGÁRŐRSÉG FELIRAT KERÜL. A TELEPÜLÉS MEGNEVEZÉSE ÉS A SZÖVETSÉG LOGÓJA NEM KERÜL FELHELYEZÉSRE. A GÉPJÁRMŰVEK MINDKÉT OLDALÁN BOROSTYÁNSÁRGA FOLYAMATOS CSÍKOZÁS KERÜL FELHELYEZÉSRE. A HAJÓN AZ OPSZ PAJZS ALAKÚ LOGÓJA, AZ OLDALÁN KIZÁRÓLAG A POLGÁRŐRSÉG FELIRAT KERÜL FELHELYEZÉSRE. A HAJÓ CSÍKOZÁSA MÉG MEGBESZÉLÉS TÁRGYÁT KÉPEZI. A POLGÁRŐRSÉG FELIRATÚ FÉNYHÍD FELHELYEZÉSÉRE LEHETŐSÉGET KELL ADNI. A HATÁROZATOT ALKALMAZNI AZ ÚJONNAN RENDSZERBE ÁLLÍTOTT JÁRMŰVEKEN KELL, A MÁR HASZNÁLATBAN LÉVŐ GÉPKOCSIKON PEDIG CSAK AKKOR, HA FORRÁS VAN RÁ.

3 ELN/18/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): JÓZSAI TELEPÜLÉSFEJLESZTŐ EGYESÜLET OPSZ TAGSÁGI VISZONYÁNAK MEGSZÜNTETÉSÉT ÉS AZ OPSZ NYILVÁNTARTÁSÁBÓL VALÓ TÖRLÉSÉT. ELN/19/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MOCSAI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBŐL. ELN/20/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): HERNÁDNÉMETI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT BORSOD-ABAÚJ ZEMPLÉN MEGYÉBŐL. ELN/21/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): Z EGYÜTT MEGYERÉRT POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBŐL. ELN/22/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): NYÍRMIHÁLYDI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBŐL. ELN/23/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 18 IGEN SZAVAZATÁVAL ÉS 5 TARTÓZKODÁS MELLETT ELFOGADTA A BÉKÉSERDŐ-VIZESFÁS POLGÁRŐRSÉG KÖZHASZNÚ EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT BÉKÉS MEGYÉBŐL. ELN/24/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): GYÖNGYÖSOROSZI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT HEVES MEGYÉBŐL. ELN/25/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 23 ELNÖKSÉGI TAG 23 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA A POLGÁRŐR ÖNSEGÉLYEZÉSI ÉS TÁMOGATÁSI ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁT, MIVEL A NYILVÁNTARTÁSBA BEJEGYZETT KURATÓRIUMI TAG, KARDOS PÁL ÚR LAKCÍME MEGVÁLTOZOTT, MELY ADATOT ÁT KELL VETZETNI A TÖRVÉNYSZÉKI LAJSTROMBA. ELN/26/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (29 FŐS) ELNÖKSÉGE TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 28 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 1 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. G) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA A CSATOLT, ÉVI OPSZ - SUZUKI ZRT. KÖZÖTTI EGYÜTTMŰKÖDÉSI KERETMEGÁLLAPODÁS MEGKÖTÉSÉT. ELN/27/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 21 ELNÖKSÉGI TAG 21 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA A POLGÁRŐR VÁROS, POLGÁRŐR KÖZSÉG, FŐVÁROSI POLGÁRŐR KERÜLET CÍMEK ELNYERÉSÉRE SZÓLÓ PÁLYÁZATI KIÍRÁST ÉS EGYÚTTAL AZ OPSZ KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZAT ERRE VONATKOZÓ 4. PONTJÁNAK MÓDOSÍTÁSÁT AZ ALÁBBIAK SZERINT:

4 PÁLYÁZATI KIÍRÁS POLGÁRŐR VÁROS, POLGÁRŐR KÖZSÉG, FŐVÁROSI POLGÁRŐR KERÜLET CÍMEK ELNYERÉSÉRE. AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGE ORSZÁGOS PÁLYÁZATOT ÍR KI. A PÁLYÁZAT CÉLJA: AZON VÁROSOK, KÖZSÉGEK ÉS FŐVÁROSI KERÜLETEK ÖNKORMÁNYZATAINAK ELISMERÉSE A POLGÁRŐR EGYESÜLET MUNKÁJÁT IS FIGYELEMBE VÉVE, AMELYEK VEZETŐ SZEREPET JÁTSZANAK A POLGÁRŐR MOZGALOMBAN, VALAMINT A HELYI KÖZREND, KÖZBIZTONSÁG, A LAKOSSÁG BIZTONSÁGÉRZETÉNEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN HATÉKONY TÁMOGATÓI ÉS KEZDEMÉNYEZŐI A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉSNEK. PÁLYÁZATI FELTÉTELEK, ILLETVE A BENYÚJTÁS MÓDJA: 1. A PÁLYÁZATON RÉSZT VEVŐ TELEPÜLÉSEN (FŐVÁROSI KERÜLETBEN) HATÉKONY ÉS EREDMÉNYES POLGÁRŐR EGYESÜLET MŰKÖDJÖN; 2. A TELEPÜLÉS (FŐVÁROSI KERÜLET) ÖNKORMÁNYZATA ÚGY ANYAGILAG, MINT ERKÖLCSILEG TÁMOGATÓJA LEGYEN A POLGÁRŐR EGYESÜLETNEK; 3. A TELEPÜLÉS (FŐVÁROSI KERÜLET) RENDELKEZZEN BŰNMEGELŐZÉSI KONCEPCIÓVAL, AMELYET A KÉPVISELŐ TESTÜLET FOGADOTT EL; 4. LEGYEN STABIL A TELEPÜLÉS (FŐVÁROSI KERÜLET) BŰNÜGYI HELYZETE, A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS KERETÉBEN PEDIG JELENTŐS FEJLŐDÉST TUDJANAK FELMUTATNI A HELYI BŰNCSELEKMÉNYEK SZÁMÁNAK CSÖKKENTÉSÉBEN; 5. A PÁLYÁZATOT A TELEPÜLÉS (FŐVÁROSI KERÜLET) POLGÁRŐR EGYESÜLETE ÉS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÖSEN NYÚJTSA BE A POLGÁRMESTER ÉS AZ EGYESÜLETI ELNÖK ALÁÍRÁSÁVAL AZ ILLETÉKES MEGYEI (FŐVÁROSI) POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ÚTJÁN, ANNAK EGYETÉRTÉSÉVEL ÉS TÁMOGATÁSÁVAL; 6. TOVÁBBÁ CSATOLJÁK A PÁLYÁZAT ANYAGÁHOZ AZ ILLETÉKES VÁROSI (FŐVÁROSI KERÜLETI) RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJÉNEK TÁMOGATÓ NYILATKOZATÁT. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: A PÁLYÁZATOT AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKI HIVATALA TITKÁRSÁGÁRA /1077 BUDAPEST, KIRÁLY U. 71./ CÍMRE ÍRÁSBAN KELL BENYÚJTANI JÚNIUS 2-ÁN ÓRÁIG, A kozpontiiroda@opsz.hu CÍMRE (BESZKENNELT FORMÁBAN). POSTAI FELADÁS ESETÉN AZ ELBÍRÁLÁSKOR A POSTAI BÉLYEGZŐ LENYOMATÁN SZEREPLŐ DÁTUM AZ IRÁNYADÓ. A HATÁRIDŐN TÚL BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOKAT A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG ELUTASÍTJA. A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSÁNAK HATÁRIDEJE: AZ OPSZ TISZTSÉGVISELŐI ÉRTEKEZLETE (BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG) A BEÉRKEZETT PÁLYÁZATOKAT JÚNIUS 6-ÁN ELBÍRÁLJA, ÉS JAVASLATOT TESZ AZ OPSZ ELNÖKSÉGÉNEK. A JAVASLAT ALAPJÁN AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉN HOZZA MEG HATÁROZATÁT A TÁRGYÉVI PÁLYÁZATOK AZON NYERTES VÁROSAIRÓL, KÖZSÉGEIRŐL ÉS FŐVÁROSI KERÜLETEIRŐL, AMELYEKNEK POLGÁRMESTEREI ÁTVEHETIK AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG POLGÁRŐR VÁROS, POLGÁRŐR KÖZSÉG VAGY FŐVÁROSI POLGÁRŐR KERÜLET DÍSZOKLEVELÉT. A NYERTES TELEPÜLÉS (FŐVÁROSI KERÜLET) (PÁLYÁZATON RÉSZVEVŐ) POLGÁRŐR EGYESÜLETE FORINT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜL AZ ELNÖKSÉG DÖNTÉSÉRŐL AZ OPSZ ELNÖKI HIVATAL A PÁLYÁZÓKAT AZNAP ÍRÁSBAN ÉRTESÍTI. 100 EZER A PÁLYÁZATON NYERTES ÖNKORMÁNYZATOK POLGÁRMESTEREINEK A CÍM (DÍSZOKLEVÉL) ÁTADÁSÁRA AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR NAP KERETÉBEN KERÜL SOR. AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR NAP TERVEZETT HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA: BÉKÉS, JÚNIUS 28. SZOMBAT. BUDAPEST, MÁRCIUS 21. DR. TÚRÓS ANDRÁS OPSZ ELNÖKE ELN/28/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 21 ELNÖKSÉGI TAG 21 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA, HOGY SZÜKSÉGE VAN A POLGÁRŐRSÉG TISZTSÉGVISELŐINEK ÉS A POLGÁRŐRÖKNEK GÉPJÁRMŰ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATRA.

5 ELN/29/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 21 ELNÖKSÉGI TAG 21 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA AZ OPSZ KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁT AZ ALÁBBIAK SZERINT: AZ OPSZ KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA I. FEJEZET 2. PONTJAKÉNT KIEGÉSZÜL AZ ALÁBBI SZÖVEGGEL:»2. OPSZ ÉLETMENTŐ ÉRDEMÉREM;«II. FEJEZET 2. PONTJAKÉNT KIEGÉSZÜL AZ ALÁBBI SZÖVEGGEL:»2. OPSZ ÉLETMENTŐ ÉRDEMÉREM ; OPSZ ÉLETMENTŐ ÉRDEMÉREM ADOMÁNYOZHATÓ A HOZZÁTARTOZÓ OKLEVÉLLEL ÉS KIZÁRÓLAG CSAK POLGÁRŐRNEK FORINT PÉNZÖSSZEGGEL EGYÜTT A POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJÁNAK, AKI TÉNYLEGESEN KÖZREMŰKÖDÖTT MÁS EMBER ÉLETÉNEK MEGMENTÉSÉBEN, ÉS AZ ÉLETMENTÉSBEN HELYTÁLLÁST, BÁTOR MAGATARTÁST TANÚSÍTOTT. ODAÍTÉLÉSÉRŐL ÉS ÁTADÁSÁNAK KÖRÜLMÉNYEIRŐL AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGE HATÁROZATBAN DÖNT AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK ELŐTERJESZTÉSE ALAPJÁN.«ELN/30/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 21 ELNÖKSÉGI TAG 21 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBŐL A GYŐRÚJFALUI POLGÁRŐR EGYESÜLET ÉS A FERTŐ TAVI VÍZIPOLGÁRŐR EGYESÜLET, HEVES MEGYÉBŐL A GYÖNGYÖSOROSZI POLGÁRŐR EGYESÜLET, NÓGRÁD MEGYÉBŐL A LUCFALVAI POLGÁRŐR EGYESÜLET, PEST MEGYÉBŐL A BUDAÖRS ÓVÁROSI POLGÁRŐR EGYESÜLET ÉS ZALA MEGYÉBŐL AZ ANDRÁSHIDAI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELÉT ÉS AZ OPSZ TAGJAKÉNT TÖRTÉNŐ REGISZTRÁLÁSÁT. ELN/31/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 19 IGEN SZAVAZATÁVAL ÉS 1 TARTÓZKODÁSSAL MEGSZAVAZTA A POLGÁRŐRSÉG GÉPJÁRMŰ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA C. ELŐTERJESZTÉST AZZAL, HOGY HATÁLYBA LÉPÉSE MÉG AZ EGYESÜLETI VEZETŐKKEL FOLYTATOTT KONZULTÁCIÓ EREDMÉNYÉTŐL FÜGG; NEMLEGES EREDMÉNY ESETÉN VISSZAKERÜL AZ ELNÖKSÉG ELÉ. ELN/32/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 19 IGEN SZAVAZATÁVAL ÉS 1 TARTÓZKODÁSSAL MEGSZAVAZTA, HOGY SZEPTEMBERBEN VISSZATÉRNEK AZ OPSZ NŐI TAGOZATA MEGALAKULÁSÁNAK MEGTÁRGYALÁSÁRA, AMIKOR MÁR LESZ A TAGOZATNAK ÜGYRENDJE, TEMATIKÁJA. ELN/33/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA A TISZTELETET AZ ÉVEKNEK, BIZTONSÁGOT AZ IDŐSEKNEK PROGRAM MEGYEI SZINTŰ FELMÉRÉSÉT OLYAN MÓDON, MISZERINT A MEGYÉKBEN HOGYAN MŰKÖDIK EZ A PROGRAM. ELN/34/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA BARANYA MEGYÉBŐL AZ ÁTAI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELÉT. ELN/35/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBŐL A GYŐRSZENTIVÁNI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELÉT. ELN/36/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBŐL A FÖLDESI POLGÁRŐRSÉG TAGFELVÉTELÉT. ELN/37/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBŐL A VÁNCSODI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELÉT.

6 ELN/38/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA SOMOGY MEGYÉBŐL A NEMESDÉD-VARÁSZLÓ KÖZSÉGEK POLGÁRŐR EGYESÜLETE TAGFELVÉTELÉT. ELN/39/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 20 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚAN MEGSZAVAZTA URBÁN TAMÁS URAT AZ OPSZ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÉS BALESET MEGELŐZÉSI TAGOZAT ELNÖKÉNEK, DR. NAGY GÁBOR URAT AZ OPSZ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÉS BALESET MEGELŐZÉSI TAGOZAT TAGJÁNAK. ELN/40/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (29 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 24 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 24 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. C) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA A CSATOLT OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST A POLGÁRŐR AKADÉMIA LÉTREHOZÁSÁRA ÉS MŰKÖDTETÉSÉRE. ELN/41/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 21 FŐ 21 IGEN SZAVAZATÁVAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATÁNAK 11.) PONTJÁRA EGYHANGÚLAG ÚGY HATÁROZOTT, HOGY AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGE GANGL ANDRÁS POLGÁRŐRT, A GYŐR MOSON- SOPORON MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKÉT, AZ OPSZ ELNÖKSÉGÉNEK TAGJÁT A POLGÁRŐRSÉG SAJÁT HALOTTJÁVÁ NYILVÁNÍTOTTA. ELN/42/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 21 FŐ 21 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG JÓVÁHAGYTA A CSATOLT OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG MUNKASZERVEZETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA A MELLÉKELT EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT JAVASLAT ALAPJÁN. ELN/43/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 21 FŐ 21 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGVÁLASZTOTTA IKLADI ENDRÉT, A BUDAPESTI ÉS AGGLOMERÁCIÓS POLGÁRŐR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE SZERVEZÉSI ALELNÖKÉT AZ OPSZ GÉPJÁRMŰ FELDERÍTÉSI TAGOZAT ELNÖKÉNEK. ELN/44/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 27 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 25 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 2 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. C) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA A CSATOLT OPSZ ELNÖKSÉGI HATÁROZATI JAVASLATOT A JÁRŐRSZOLGÁLATOT ELLÁTÓ POLGÁRŐR GÉPJÁRMŰVEK ÉS JÁRMŰVEK EGYSÉGES KÜLSŐ MEGJELENÉSÉNEK LEÍRÁSÁRÓL ÉS KÖVETELMÉNYEIRŐL. ELN/45/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 25 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 24 IGEN, 1 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. C) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA AZ ADOMÁNYOZÁSRA KERÜLŐ CÍM RANGJÁNAK MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN ÖSSZESEN 20 TELEPÜLÉSRE MINT PÁLYÁZATI NYERTESRE VONATKOZÓ, OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST A POLGÁRŐR VÁROS, POLGÁRŐR KÖZSÉG, FŐVÁROSI POLGÁRŐR KERÜLET CÍMEK ELNYERÉSÉRE BEKÜLDÖTT PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. NYERTESEK: FŐVÁROSI POLGÁRŐR KERÜLET CÍM NYERTESE BUDAPEST III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER POLGÁRŐR VÁROS CÍM NYERTESEI VECSÉS, MOHÁCS, MEZŐKOVÁCSHÁZA, ÓZD, MINDSZENT, BODAJK, KISÚJSZÁLLÁS, RÉTSÁG, SZÁZHALOMBATTA, TISZAVASVÁRI, BALATONALMÁDI POLGÁRŐR KÖZSÉG CÍM NYERTESEI NYÁRLŐRINC, SEMJÉN, KUNSZIGET, EGYEK, ÚJSZILVÁS, PORCSALMA, GYENESDIÁS, TÁPLÁNSZENTKERESZT

7 ELN/46/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 26 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 26 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. C) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA A CSATOLT OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST AZ ÓHEGY POLGÁRŐR EGYESÜLET (BUDAPEST), A POLGÁRŐR EGYESÜLET TARNABODÉRT ÉS A SZENTMIKLÓSI POLGÁRŐR EGYESÜLET (HEVES MEGYE) TAGFELVÉTELI KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. ELN/47/2014. SZ. HATÁROZATA( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 23 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 19 IGEN, 3 NEM SZAVAZATTAL, 1 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. C) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA A CSATOLT OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG AUTÓ VÁSÁRLÁSÁNAK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. ELN/48/2014. SZ. HATÁROZATA( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 23 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 23 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. C) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA A CSATOLT OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST, HOGY A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ÉS AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSA ALÁÍRÁSRA KERÜLJÖN. ELN/49/2014. SZ. HATÁROZATA( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 25 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 25 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. C) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA A CSATOLT OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST A FERTŐD ÉS TÉRSÉGE POLGÁRŐR EGYESÜLET (GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE), A BAKONYNÁNAI POLGÁRŐR EGYESÜLET ÉS A POLGÁRŐR EGYESÜLET PUSZTAMISKE (VESZPRÉM MEGYE), A BESENYŐ ÉS ÖREGHEGY POLGÁRŐR EGYESÜLET (ZALA MEGYE) TAGFELVÉTELI KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. ELN/50/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA KIEGÉSZÍTÉSEKKEL A POLGÁRŐRSÉG AZ ORFK ÉS AZ NBT 250X100 AS KÖZÖS MINTAPROGRAMJÁT. ELN/51/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA AZ OPSZ KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁT, A CÉGAUTÓ ADÓRA BIZTÓSÍTOTT 200 MILLIÓ FT- BÓL 40 MILLIÓ FT. ÁTCSOPORTOSÍTÁSRA KERÜL A 250X100-AS PROGRAM FINNANSZÍRÓZÁSÁRA, VALAMINT AZ OPSZ FÓRUMOKRA BIZTOSÍTOTT 3 MILLIÓ FT-BÓL 2,5 MILLIÓ FT A TESTÜLETI RENDEZVÉNYEK KÖLTSÉGÉRE. (Az új 150 település és Polgárőr Egyesület a szeptemberi hónapban kap Ft támogatást a program ez évi indításához. A 100 Polgárőr Egyesület, amely benne van a programban, szintén Ft-os támogatásban részesül. Ez összesen 40 millió Ft.) ELN/52/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA, HOGY AZ OPSZ FEJEZZE KI ELISMERÉSÉT BÉKÉS MEGYÉNEK ÉS JUTALMAZZA MEG GYARMATI SÁNDOR URAT AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR NAP MEGSZERVEZÉSÉÉRT. ELN/53/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA AZ OPSZ II. FÉLÉVES MUNKATERVÉT. ELN/54/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA, HOGY AZ OPSZ 2015-TŐL MINDEN ÉVBEN A BALATON PARTJÁN TARTJA AZ IFJÚSÁGI TÁBORT.

8 ELN/55/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG HATÁLYON KÍVÜL HELYEZI A ÉN HOZOTT HATÁROZATÁT, A ÉN HOZOTT ELN/17/2014 SZÁMÚ HATÁROZATÁT ÉS A ÁN HOZOTT ELN/44/2014 SZÁMÚ HATÁROZATÁT. AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGE ELFOGADJA A BEFLEX KFT. ÁLTAL KIDOLGOZOTT A POLGÁRŐR SZOLGÁLATOT ELLÁTÓ GÉPJÁRMŰVEK ÉS JÁRMŰVEK EGYSÉGES KÜLSŐ MEGJELENÉSÉNEK LEÍRÁSÁRA ÉS KÖVETELMÉNYEIRE BENYÚJTOTT ELŐTERJESZTÉST. AZ ÚJ ARCULATI ELEMEKET AZON GÉPJÁRMŰVEKEN KELL ALKALMAZNI, AMELYEK SZEPTEMBER 1. UTÁN KERÜLNEK BESZERZÉSRE, ÜZEMBE ÁLLÍTÁSRA. A MÁR MEGLÉVŐ POLGÁRŐR GÉPJÁRMŰVEKEN AZ ARCULATI ELEMEK KIHORDÁSIG VISELHETŐK. ELN/56/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 FŐ ELNÖKSÉGI TAG 22 IGEN SZAVAZATÁVAL MEGSZAVAZTA AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ETIKAI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ELŐTERJESZTÉST. AZ OPSZ ETIKAI SZABÁLYZATA SZEPTEMBER 1-JÉN LÉP HATÁLYBA. ELN/57/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 22 ELNÖKSÉGI TAG 21 IGEN 1 ELLENSZVAZATTAL MEGSZAVAZTA, HOGY AZ OPSZ A TREND INFO KFT-VEL SZERZŐDÉST KÖSSÖN A KUTATÁS ELVÉGZÉSÉRE. ELN/58/2014. SZ. HATÁROZATA ( ): AZ OPSZ (28 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 21 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 21 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. A) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA AZ OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST, MELY SZERINT AZ OPSZ ELNÖKSÉGE RENDELKEZIK A NÉZSAI ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ, KATASZTRÓFAVÉDELMI ÉS POLGÁRŐR EGYESÜLETNEK (NÓGRÁD MEGYE) AZ OPSZ-BE TAGKÉNT TÖRTÉNŐ FELVÉTELÉRŐL. ELN/59/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 22 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 22 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. B) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA / ELUTASÍTOTTA AZ OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST, MELY SZERINT AZ OPSZ ELNÖKSÉGE RENDELKEZIK AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ETIKAI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRA VONATKOZÓAN. ELN/60/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 25 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 25 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. A) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA / ELUTASÍTOTTA AZ OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST, MELY SZERINT AZ OPSZ ELNÖKSÉGE SZABÓ MIHÁLY URAT, BÁCS-KISKUN MEGYEI SZÖVETSÉG ELNÖKÉT A POLGÁRŐRSÉG SAJÁT HALLOTTJÁNAK TEKINTI ÉS A TEMETÉSI KÖLTSÉGEK KIFIZETÉSÉHEZ IS HOZZÁJÁRUL. ELN/61/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA A 200 MILLIÓ FT-OS KORMÁNYZATI TÁMOGATÁS ELOSZTÁSÁT. ELN/62/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 21 ELNÖKSÉGI TAG 20 IGEN ÉS 1 ELLENSZAVAZATTAL MEGSZAVAZTA, HOGY A POLGÁRŐRSÉG IMÁZSÁNAK A FIATALÍTÁSA, NEVELÉSE ÉRDEKÉBEN LÉTREHOZZA AZ IFJÚ POLGÁRŐRÖK INTÉZMÉNYÉT AZ ALÁBBI KIEGÉSZÍTÉSSEKKEL: 1. IFJÚ POLGÁRŐR LEHET MINDEN 14 ÉS 18 ÉV KÖZÖTTI, BÜNTETLEN ELŐÉLETŰ FIATAL, AKIT A HELYI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGKÉNT FELVESZ, 2. AZ IFJÚ POLGÁRŐRÖK POLGÁRŐRI ALAPTEVÉKENYSÉGET NEM VÉGEZHETNEK, 3. KÖZTERÜLETEN JÁRŐR SZOLGÁLATBAN CSAK POLGÁRŐR IGAZOLVÁNNYAL RENDELKEZŐ SZEMÉLY SEGÍTŐJEKÉNT LEHET JELEN, 4. POLGÁRŐR FORMARUHÁT NEM VISELHETNEK, 5. AZ OPSZ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT IGAZOLVÁNNYAL KELL ELLÁTNI ŐKET, AMELY ÖNÁLLÓ INTÉZKEDÉSRE NEM JOGOSÍT (CSATOLT MELLÉKLET SZERINT).

9 ELN/63/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA A KOPÁCSI SÁNDOR POLGÁRŐR ÉRDEMRENDET AZ ALÁBBI SZEMÉLYEKNEK: 1. ADONYI KRISZTINA; AZ OPSZ GAZDASÁGI IGAZGATÓJA 2. DR. RUZSONYI PÉTER; A KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETI KARÁNAK DÉKÁNJA 3. DR. BAKONDI GYÖRGY; TŰ. ALTÁBORNAGY; A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG FŐIGAZGATÓJA 4. TÖRÖK BARNABÁS; AZ OPSZ FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE 5. CSAPLÁR ZOLTÁN; GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKE 6. BATIZ ISTVÁN; A CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKE 7. V. NÉMETH ZSOLT; KÖRNYEZETÜGYÉRT, AGRÁRFEJLESZTÉSÉRT ÉS HUNGARIKUMOKÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁR, ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ 8. KLÍMA JÁNOS; A SÁROSPATAKI POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKE, A SÁROSPATAKI JÁRÁS KOORDINÁTORA 9. BOROS VIKTOR; A POLGÁRŐRSÉG NYÍRÁBRÁNYI EGYESÜLETE ELNÖKE, A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKHELYETTESE 10. DR. TAKÁCS TIBOR; R.DANDÁRTÁBORNOK, RENDŐRSÉGI FŐTANÁCSOS, BŰNÜGYI FŐIGAZGATÓ, FŐKAPITÁNY- HELYETTES 11. SZARKA ZSOLT, MAGYAR POSTA ZRT, VEZÉRIGAZGATÓJA ELN/64/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA A POLGÁRŐRSÉG SAJTÓDÍJÁT AZ ALÁBBI SZEMÉLYEKNEK: 1. VÍGH ANDRÁS AZ MTVA HÍRADÓJÁNAK SZERKESZTŐ-RIPORTERE, RENDÉSZETI TÉMÁKKAL FOGLALKOZÓ SZAKÚJSÁGÍRÓ 2. GUNGL LÁSZLÓ A KOSSUTH RÁDIÓ VEZETŐ-SZERKESZTŐJE ELN/65/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA AZ ÉV POLGÁRŐR PEDAGÓGUSA KITÜNTETŐ CÍMRE JAVASOLT ALÁBBI SZEMÉLYEKET: BARANYA MEGYÉBŐL GALAMBOS JAKABNÉ, SZEBÉNYI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL SZÖLLŐSI VIKTOR, BÁCSBOKODI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; BÉKÉS MEGYÉBŐL: POCSAJI ILDIKÓ, BÉKÉSI POLGÁRŐRSÉG KÖZHASZNÚ SZERVEZET TAGJA; BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBŐL GREGUS LAJOSNÉ, KAZINCBARCIKAI KPE TAGJA; FEJÉR MEGYÉBŐL NAGY ISTVÁN, GÁRDONY VÁROSI POLGÁRŐRSÉG TAGJA; GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBŐL SZATMÁRI ALEXANDRA, HEGYESHALMI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBŐL SIMON ALBERT, TISZACSEGEI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; HEVES MEGYÉBŐL VIG ISTVÁN ZOLTÁNNÉ, ECSÉDI POLGÁRŐR EGYESÜLET PÁRTOLÓ TAGJA; JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL DANTESZ PÁL ANTALNÉ, TISZAKÜRTI POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKHELYETTESE; KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBŐL MAROSNÉ WENDL ÉVA, LÁBATLAN VÁROS POLGÁRŐRSÉGE TAGJA; NÓGRÁD MEGYÉBŐL ANTALICS ISTVÁNNÉ, BERCEL POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; PEST MEGYÉBŐL BÁNYAI CSILLA, SZIGETÚJFALUI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; SOMOGY MEGYÉBŐL LEDNICZKI MIKLÓS JÁNOSNÉ, POLGÁRŐR ÉS TŰZOLTÓ EGYESÜLET IHAROSBERÉNY ELNÖKE; SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBŐL SZABÓ JÓZSEF, SZAMOSKÖZI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; TOLNA MEGYÉBŐL VÁRADINÉ SZAKÁCS ANITA, MAGYARKESZI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; VAS MEGYÉBŐL HÁROMI JENŐ JÁNOS, CSEPREG KÖZBIZTONSÁGÁÉRT POLGÁRŐR ÉS BAJTÁRSI EGYESÜLET VOLT VEZETŐSÉGI TAGJA; OKTATÁSI, IFJÚSÁGI KOORDINÁTOR; VESZPRÉM MEGYÉBŐL SOHÁNÉ CSÓKA ZITA, KOLONTÁR POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; ZALA MEGYÉBŐL SÁNDOR DÉNES GYÖRGYNÉ, RENDÉRT ZALAI KÖZBIZTONSÁGI ÉS POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA.

10 ELN/66/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA AZ ÉV POLGÁRŐR EGYESÜLETÉRE KITÜNTETŐ CÍMEKRE TETT JAVASLATOKAT AZ ALÁBBI EGYESÜLETEKNEK: BUDAPESTRŐL LŐRINC-KERTVÁROS POLGÁRŐR CSOPORT, ELNÖKE SZÉKELY LÁSZLÓ; BARANYA MEGYÉBŐL KÖKÉNYI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE CSEH LÁSZLÓ; BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL KUNADACSI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE RIPP MIHÁLY; BÉKÉS MEGYÉBŐL BÉKÉSI POLGÁRŐRSÉG KÖZHASZNÚ SZERVEZET, ELNÖKE GYARMATI SÁNDOR; BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBŐL MÚCSONYI POLGÁRŐRSÉG EGYESÜLET, ELNÖKE HARANGOZÓ GÁBOR; CSONGRÁD MEGYÉBŐL ÁSOTTHALOM KÖZSÉGI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE PŐCZE LEVENTE; FEJÉR MEGYÉBŐL BICSKE KERTVÁROSI POLGÁRŐRSÉG, ELNÖKE PATÓ FERENC; GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBŐL MOSONSZENTMIKLÓSI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE STERGERITS JÓZSEF; HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBŐL HAJDÚBÖSZÖRMÉNY POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE RÁCZ GÁBOR; HEVES MEGYÉBŐL BODONYI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE VÖLGYI FERENC; JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL POLGÁRŐRSÉG EGYESÜLET ÖRMÉNYES, ELNÖKE BARTALOS SÁNDOR; KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBŐL KISBÉR VÁROSI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE GUNÁZER GYULA; NÓGRÁD MEGYÉBŐL KAZÁR POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE FEKÉCS ZOLTÁN; PEST MEGYÉBŐL ÓCSA VÁROSI POLGÁRŐRSÉG, ELNÖKE BOROS TIBOR; SOMOGY MEGYÉBŐL SOMOGYJÁDI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE TÓTH JÁNOS; SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBŐL DEMECSER VÁROS POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE VÁRADI LÁSZLÓ; TOLNA MEGYÉBŐL FADDI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE MIHÁLOVICS ISTVÁN; VAS MEGYÉBŐL IVÁNCI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE BEDI ÁKOS; VESZPRÉM MEGYÉBŐL NYIRÁD POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE PAPP ATTILA; ZALA MEGYÉBŐL PACSAI POLGÁRŐR EGYESÜLET, ELNÖKE BÓBICS ZOLTÁN. ELN/67/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA AZ ÉV POLGÁRŐRE KITÜNTETŐ CÍMRE TETT JAVASLATOKAT AZ ALÁBBIAK SZERINT: BUDAPESTRŐL MURÁNYI SÁNDOR, ÚJPESTI POLGÁRŐRSÉG ÉS ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALELNÖKE; BARANYA MEGYÉBŐL KASZÁS CSABA ÚR, A PÉCS-HIRD POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL HUNYADI HAJNALKA ÚRHÖLGY, A LAKITELEKI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA, A BÁCS- KISKUN MEGYEI POLGÁRŐR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGÉNEK IRODAVEZETŐJE; BÉKÉS MEGYÉBŐL KOVÁCS PÉTER ÚR, A MEZŐKOVÁCSHÁZA POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKE, BÉKÉS MEGYEI POLGÁRŐRÖK SZÖVETSÉGE FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK TAGJA; BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBŐL CZETŐ ISTVÁN ÚR, A GESZTELYI POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKE; CSONGRÁD MEGYÉBŐL TÚRÓ ISTVÁN ÚR, A RÖSZKEI POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKE; FEJÉR MEGYÉBŐL ID. KASZTNER LÁSZLÓ ÚR, A PUSZTASZABOLCSI POLGÁRŐRSÉG TAGJA; GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBŐL ZVEZDOVICS ZOLTÁN CSABA ÚR, A FELSŐDUNAI VÍZI POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKSÉGI TAGJA; HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBŐL OLÁH GÁBOR ÚR, A HAJDÚDOROGI GÖRÖG DEMETER POLGÁRŐRSÉG ELNÖKE; HEVES MEGYÉBŐL GYÖRGY ISTVÁN, ANDORNAKTÁLYAI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL MENYHÁRT LÁSZLÓ, TISZABŐI POLGÁRŐRSÉG ELNÖKE, A KUNHEGYESI KÖRZET JÁRÁSI KOORDINÁTORA; KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBŐL FAZEKAS JÁNOS, OROSZLÁNY VÁROS POLGÁRŐRSÉGE EGYESÜLETE TITKÁRA; NÓGRÁD MEGYÉBŐL SZARVAS IMRE, BÁTONYTERENYEI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS ÖNVÉDELMI EGYESÜLET ELNÖKE; PEST MEGYÉBŐL SZAKÁCS SÁNDOR, CEGLÉDBEDE POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; SOMOGY MEGYÉBŐL KOVÁCS ATTILA, SOMOGYZSITFAI POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKE; SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBŐL BORBÁS ATTILA, NYÍRBÁTORI POLGÁRŐRSÉG TAGJA; TOLNA MEGYÉBŐL GÁRER JÁNOS, OZORAI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA; VAS MEGYÉBŐL PÓCZA JÓZSEF, VÁSÁROSMISKEI ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ ÉS POLGÁRŐR EGYESÜLET ELNÖKE; VESZPRÉM MEGYÉBŐL DÜLK JÓZSEF, VESZPRÉM MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKHELYETTESE; ZALA MEGYÉBŐL DONÁCZY DEZSŐNÉ, ZALAEGERSZEGI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJA.

11 ELN/68/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA A BALATON POLGÁRŐRE KITÜNTETŐ CÍMET NÉMETH MIHÁLY, LELLEI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGJÁNAK. ELN/69/2014. SZ. HATÁROZAT ( ): MEGSZAVAZTA OPSZ TAGFELVÉTELÉT A CIGÁND VÁROSI POLGÁRŐR EGYESÜLETNEK (BORSOD-ABAÚJ- ZEMPLÉN MEGYE), A KÉTHELYI POLGÁRŐR EGYESÜLETNEK (SOMOGY MEGYE), A BALATONVILÁGOS POLGÁRŐRSÉGNEK (SOMOGY MEGYE), A RÁD POLGÁRŐR EGYESÜLETNEK (PEST MEGYE) ÉS A MONORIERDŐ POLGÁRŐR EGYESÜLETNEK (PEST MEGYE). ELN/70/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 21 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 21 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. A) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA / ELUTASÍTOTTA AZ OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST, DR. TÖREKI SÁNDOR R.DANDÁRTÁBORNOK KOPÁCSI ÉRDEMREND KITÜNTETÉSÉT. ELN/71/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 21 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 21 IGEN, 0 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL AZ OPSZ ALAPSZABÁLYA 98. A) PONTJÁRA JÓVÁHAGYTA / ELUTASÍTOTTA AZ OPSZ ELNÖKI ELŐTERJESZTÉST, AZ OVF-OPSZ KIEGÉSZÍTŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MEGKÖTÉSÉT. ELN/72/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELENLÉVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG 14 IGEN, 1 NEM SZAVAZATTAL, 3 TARTÓZKODÁSSAL ELFOGADTA, HOGY AZ OPSZ 2015-RE 1 ÉVES INTERVALLUMÚ, HATÁROZOTT IDEJŰ SZERZŐDÉST KÖSSÖN A MONITORING 2003 KFT-VEL, FORINT/HÓ BRUTTÓ SZOLGÁLTATÁSI DÍJÉRT, TOVÁBBÁ A TELEKOMOS TELEFONSZÁMLÁK LEGALÁBB 50%-ÁT KEZELJE A MONITORING 2003 KFT. ELN/73/2014. SZ. HATÁTOZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELENLÉVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A FÖLDMŰVELÉSI MINISZTÉRIUMMAL KÖTENDŐ STRATÉGIAI PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁST. ELN/74/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELENLEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA AZ FM-KAHÁT-TAL KÖTENDŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST. ELN/75/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELENLEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A MACIVA MAGYAR CIRKUSZ ÉS VARIETÉ NONPROFIT KFT-VEL KÖTENDŐ MEGÁLLAPODÁST. ELN/76/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELENLEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG 14 IGEN SZAVAZATÁVAL MEGSZAVAZTA OSZKÓ SÁNDOR POLGÁRŐRNEK AZ OPSZ ÉLETMENTŐ EMLÉKÉREM KITÜNTETÉS ADOMÁNYOZÁSÁT. ELN/77/2014. SZ. HATÁOZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELENLEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA MUCSI ANTAL POLGÁRŐRNEK AZ OPSZ ÉLETMENTŐ EMLÉKÉREM KITÜNTETÉS ADOMÁNYOZÁSÁT.

12 ELN/78/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA ELFOGADTA AZ ÚJBUDAI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT BUDAPESTI SZÖVETSÉGBŐL. ELN/79/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A VIZSOLY KÖZSÉG POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBŐL. ELN/80/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A POLGÁRŐR EGYESÜLET NEKÉZSENY TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBŐL. ELN/81/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LÉVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONFÜRED TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT VESZPRÉM MEGYÉBŐL. ELN/82/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A HEVESVEZEKÉNYI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT HEVES MEGYÉBŐL. ELN/83/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG EGYHANGÚLAG ELFOGADTA A FÓRUM MARTINI POLGÁRŐR EGYESÜLET TAGFELVÉTELI KÉRELMÉT FEJÉR MEGYÉBŐL. ELN/84/2014. SZ. HATÁROZATA ( ) AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL A JELEN LEVŐ 18 ELNÖKSÉGI TAG 18 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG ELFOGADTA, HOGY AZ OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖSSÖN A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ZRT-VEL. * Az OPSZ Elnöksége által (az ülésezésekor vagy távszavazás útján) hozott határozatok folyamatosan göngyölítve kerülnek fel erre a listára.

KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1

KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1 ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu Iktatószám: /2014. JÓVÁHAGYOM: DR.

Részletesebben

Küldöttgyűlési határozatok

Küldöttgyűlési határozatok Küldöttgyűlési határozatok AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG 2015. NOVEMBER 28-I KÜLDÖTTGYŰLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATOK KGY/1/2015. SZ. HATÁROZAT (2015. 11. 28): A küldöttgyűlés megállapította, hogy az alapszabály

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2. SZ. MELLÉKLET ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. ELN/1/2016. SZ. HATÁROZAT (2016.01.15.): EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA AZ OPSZ 2016. I. FÉLÉVES MUNKATERVÉT A JAVASOLT VÁLTOZÁSOK ÁTVEZETÉSÉVEL. ELN/2/2016. SZ. HATÁROZAT

Részletesebben

Az OPSz KÜLDÖTTGYŰLÉSI KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE az Országos Polgárőr Szövetség év november 28. napján tartott küldöttgyűlésén

Az OPSz KÜLDÖTTGYŰLÉSI KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE az Országos Polgárőr Szövetség év november 28. napján tartott küldöttgyűlésén Az OPSz KÜLDÖTTGYŰLÉSI KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE az Országos Szövetség 2015. év november 28. napján tartott küldöttgyűlésén Sor a Küldött 1. 1. Országos Szövetség és Dr. Túrós András P00000018 Sor a 2. 1.

Részletesebben

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015.

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. A KTE soron következő területi és tagozati tisztségviselők választása 2014 őszén, az országos tisztségviselők választása pedig 2015 tavaszán

Részletesebben

Lovas szolgálat miatt belépők aránya 2015 szeptemberében

Lovas szolgálat miatt belépők aránya 2015 szeptemberében I/A. függelék Lovas szolgálat miatt belépők aránya 2015 szeptemberében (az adatot szolgáltató egyesületekben) Polgárőr egyesület Lovas polgárőr ebből új tag Ajak Biztonságáért Polgárőr Egyesület 8 8 Albertirsai

Részletesebben

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14.

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. A POLGÁRŐRSÉG MINŐSÉGE JÁRÁSI KOORDINÁTOROK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK 2015. 2. 16. zambop@orfk.police.hu 2 GYEREKBESZÉD

Részletesebben

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése A TÁMOP-3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja (ok fejlesztése) kiemelt projekt keretében beszerzett és a pedagógiai szakszolgálatok számára átadott informatikai eszközök Átadásra került

Részletesebben

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Emlékeztető a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Helyszín: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság épület I. emeleti Tímár terem (cím: 1108 Budapest, Dologház u. 1.), Időpont: 2013. március

Részletesebben

ÁLLAPOT 2. SZ. MELLÉKLET AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK HATÁROZATAI

ÁLLAPOT 2. SZ. MELLÉKLET AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK HATÁROZATAI - 18-2. SZ. MELLÉKLET AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK HATÁROZATAI HATÁROZAT ELN/1/2009. SZ. HATÁROZAT A polgárőr igazolványok visszavonásig érvényesek, az érvényesítő címkék igénylése külön

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia u. 4. Telefon / fax 209-93-38 / Fax 209-9339 e-mail isz.aso@bfkh.hu 13:00-18:00 13:00-16:00 8:30-13:00 8:30-12:30

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2. SZ. MELLÉKLET ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2015. ELN/1/2015. SZ. HATÁROZAT (2015.01.15.): AZ OPSZ (27 FŐS) ELNÖKSÉGÉBŐL 21 FŐ ÁLTAL TÁVSZAVAZÁS ÚTJÁN LEADOTT 19 IGEN, 2 NEM SZAVAZATTAL, 0 TARTÓZKODÁSSAL FIGYELEMMEL

Részletesebben

2./ Javaslat Pilis Város Önkormányzata Sportkoncepciójának felülvizsgálatára. Előterjesztő: Simó Gáborné polgármester

2./ Javaslat Pilis Város Önkormányzata Sportkoncepciójának felülvizsgálatára. Előterjesztő: Simó Gáborné polgármester HATÁROZATOK amely készült a Fejlesztési Bizottság 2015. augusztus 24.-én 17 óra 00 perctől kezdődően, a Pilisi Polgármesteri Hivatal tanácstermében (2721, Pilis, Kossuth Lajos út 47.) megtartott nyilvános

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA Elfogadva az Eln/3/2018. számú határozatával

AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA Elfogadva az Eln/3/2018. számú határozatával AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1 2018. 1 Elfogadva az Eln/3/2018. számú határozatával I. PREAMBULUM /ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK/ Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) fontosnak

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről

Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Elfogadva: 2014. szeptember 8-án a Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Közgyűlésének 1/2014 (IX.08.)

Részletesebben

02/2012. (II.06.)/ ELN elnökségi határozat /szavazati arány meghatározása: 3 Igen, 0 Nem, 0 tartózkodott//

02/2012. (II.06.)/ ELN elnökségi határozat /szavazati arány meghatározása: 3 Igen, 0 Nem, 0 tartózkodott// 01/2012. (II.06.) ELN. elnökségi határozat /szavazati arány meghatározása: 3. Igen, 0 Nem, 0 tartózkodott// A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület Elnöksége 2012. február 06-án megtartásra kerülő ülésén

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva az OPSZ Közgyűlésének 11/2014.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére Ferencvárosi Önkormányzat Iktató szám: 199/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-ei ülésére Tárgy: Ferencvárosi Közbiztonsági Közalapítvány beszámolója Előterjesztő: Készítette: Előzetesen

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. ELN/1/2016. SZ. HATÁROZAT (2016.01.15.): AZ OPSZ ELNÖKSÉGE A JELEN LÉVŐ 25 ELNÖKSÉGI TAG 25 IGEN SZAVAZATÁVAL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA AZ OPSZ 2016. I. FÉLÉVES MUNKATERVÉT A

Részletesebben

Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben

Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben 1. sz. táblázat Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben Ügyészségek A nyomozás elrendelésétől számított A nyomozás elrendelésétől a jogerős bírósági 1

Részletesebben

02/2012. (II.06.)/ ELN elnökségi határozat /szavazati arány meghatározása: 3 Igen, 0 Nem, 0 tartózkodott//

02/2012. (II.06.)/ ELN elnökségi határozat /szavazati arány meghatározása: 3 Igen, 0 Nem, 0 tartózkodott// 01/2012. (II.06.) ELN. elnökségi határozat /szavazati arány meghatározása: 3. Igen, 0 Nem, 0 tartózkodott// A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület Elnöksége 2012. február 06-án megtartásra kerülő ülésén

Részletesebben

EMBERI ERŐ FORRÁSO K MINISZTÉRIUMA PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁ R. É ri= ett 1015OKT 2

EMBERI ERŐ FORRÁSO K MINISZTÉRIUMA PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁ R. É ri= ett 1015OKT 2 EMBERI ERŐ FORRÁSO K MINISZTÉRIUMA PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁ R Iktatószám : 50346/2015/PARL Hiv. szám: K/6511. kri 'II tal Melléklet: 1 db Dr. Lukács László György országgyűlési képvisel ő részére Jobbik Budapes

Részletesebben

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER A Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, felelős beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül 2011. október 23-i hatállyal kinevezte dandártábornokká

Részletesebben

1. A gyermekjóléti szolgáltatás fenntartói megyénként, 2006. Az intézmény fenntartója. Összesen. Terület

1. A gyermekjóléti szolgáltatás fenntartói megyénként, 2006. Az intézmény fenntartója. Összesen. Terület 1. A gyermekjóléti szolgáltatás fenntartói megyénként, 2006 1. Gyermekjóléti alapellátások Az intézmény fenntartója önkormányzat a) egyház, egyházi intézmény alapítvány, közalapítvány egyesület egyéni

Részletesebben

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta.

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta. 2 Tisztelt Közgyűlés! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 9. -a értelmében a közgyűlés féléves

Részletesebben

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete II. félévi M U N K A T E R V É R E

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete II. félévi M U N K A T E R V É R E Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata POLGÁRMESTER J A V A S L A T Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 200 8. II. félévi M U N K A T E R V É R E Készítette: Ábrahámné Turner

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. Kivonat. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. Kivonat. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete Önkormányzata Képviselő-testülete Iktatószám: I-165-228/2015. Kivonat a Képviselő-testület 2015. november 19-i rendes, nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből 224/2015. (XI. 19.) XI.ÖK határozat 21 igen szavazattal,

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2017. ELN/1/2017.

Részletesebben

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter Ismertetem Magyarország köztársasági elnökének és honvédelmi miniszterének határozatait elismerésekről. A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben

Javaslat. a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság I. féléves. Munkatervére

Javaslat. a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság I. féléves. Munkatervére Javaslat a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság 2017. I. féléves Munkatervére Készítette: Dobák István bizottsági elnök Dobák István bizottsági elnök Törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Vincze

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI KÖZPONT Cím: 1024 Bp. Margit krt. 85. Postacím: 1399 Budapest 62. Pf. 639. Telefon: 06-1-346-9400 Fax: 06-1-346-9415 E-mail: titkarsag@ommf.gov.hu

Részletesebben

A Belügyminisztérium vezető tisztségviselői november április

A Belügyminisztérium vezető tisztségviselői november április A Belügyminisztérium vezető tisztségviselői 1956. november 1963. április Belügyminiszterek (1957. március 1-ig a fegyveres erők minisztere) Münnich Ferenc (1886 1967) 1956. november 12. 1957. március 1.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 2. oldal Rigó Máriának, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hi

Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 2. oldal Rigó Máriának, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hi Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 1. oldal 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat kitüntetés adományozásáról Az Alkotmány 30/A. (1) bekezdése j) pontja, valamint

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére 84-3/2016/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2016. év II. félévi üléstervére és a 2017. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása F.3. számú függelék Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 1. Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelemi

Részletesebben

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek 1. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara: 1.1. Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. bkmkik@mail.datanet.hu Tel.: 76/501-500 www.iparkamara.hu

Részletesebben

KD. Regionális Fejlesztési Ügynökség 8000. Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. E L İ T E R J E S Z T É S

KD. Regionális Fejlesztési Ügynökség 8000. Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. E L İ T E R J E S Z T É S KD. Regionális Fejlesztési Ügynökség 8000. Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. május 28-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Közép-Dunántúli régió

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2010. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2010. február 5. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 15-ei ülésére 4. napirend Tárgya: A Képviselő-testület 2017. évi munkaterve Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Munkaterv-javaslat

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL

SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E Jóváhagyta a képviselő-testület a 122/2016.(XII.19.) KT határozatával M U N K A

Részletesebben

SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről

SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről A 2/2011. sz. elnökségi határozattal elfogadva. SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről A Magyar Köztársaság Kormánya részéről döntés született, hogy a 2011. költségvetési

Részletesebben

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLAT JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÓ Cím 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca

Részletesebben

A munkahelyi, települési és területi polgári védelmi szervezetek megalakítása 2011-ben

A munkahelyi, települési és területi polgári védelmi szervezetek megalakítása 2011-ben A munkahelyi, települési és területi polgári védelmi szervezetek megalakítása 2011-ben Az elmúlt évben főigazgatói intézkedés határozta meg a polgári védelmi szervezetek gyors (12 órás) és rövid (24 órás)

Részletesebben

Határozatok tára. 8-6/2008/OEH.: elnökség elfogadta, hogy a tagdíj mértéke a szövetségi támogatás 10 %-a.

Határozatok tára. 8-6/2008/OEH.: elnökség elfogadta, hogy a tagdíj mértéke a szövetségi támogatás 10 %-a. Határozatok tára Elnökségi ülések 2008. február 1.: 8-1/2008/OEH: Elnökség hozzájárul a Karcagon megrendezendő IV. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyre külföldi csapatok meghívásához. Határidő: következő

Részletesebben

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén L.T.SZ Közgyűlés Jegyzőkönyv Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén Helyszín: 2015. április 09. 2481 Velence, Kiss köz 6. Hotel Juventus konferenciahelyiségében.

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2012. ELN/1/2012. SZ. HATÁROZAT AZ OPSZ ELNÖKSÉGE EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTA MÓDOSÍTÁSOKKAL 2012. ÉVI I. FÉLÉVES MUNKATERVET. ELN/2/2012. SZ. HATÁROZAT AZ OPSZ ELNÖKSÉGE EGYHANGÚLAG

Részletesebben

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet 2018. évi Küldöttgyűlések határozatai 1/2018.02.23. Küldöttgyűlési határozat A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara küldöttgyűlése a levezető elnök javaslatára 20 támogató szavazattal, 0 ellenében, 0 tartózkodás

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület május 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület május 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 248 / 10 /2012 Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2012. május 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyzőkönyve 24./2012.(V.16.) határozata A 2012. évi Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Parlagfű-mentesítési

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

Határozatok tára Elnökségi ülések. 8-3/2007 OEH.: Elnökség a MTSZ évi munkatervét, az OT elé terjeszti.

Határozatok tára Elnökségi ülések. 8-3/2007 OEH.: Elnökség a MTSZ évi munkatervét, az OT elé terjeszti. Elnökségi ülés: 2007. január 4. Határozatok tára 2007. Elnökségi ülések 8-1/2007 OEH.: Elnökség hozzájárul, hogy a MTSZ 2006. évben végzett munkájáról szóló beszámoló később kerüljön egyeztetésre. 8-2/2007

Részletesebben

HATÁROZATOK KÖNYVE. Megnyitva:

HATÁROZATOK KÖNYVE. Megnyitva: HATÁROZATOK KÖNYVE Az egyesület neve: Dunaújváros Vitorlás Sport Egyesület Az egyesület rövidített neve: DVSE Az egyesület székhelye: 2400 Dunaújváros, Vadvirág u. 11. Az egyesület képviselője: Grosch

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÓ. a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban TÁJÉKOZTATÓ a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban B Í R S Á G A hivatásos katasztrófavédelmi szerv által

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről április 29.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről április 29. Ügyszám: 87-57/2015. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2015. április 29. Nyirád 2015 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása Földügyi és Térinformatikai Főosztály Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása Koós Tamás főosztályvezető - helyettes OKTM Országos

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása 2013

MVMSZ tagok nyilvántartása 2013 MVMSZ tagok nyilvántartása 2013 Jogelőd neve Szervezet neve, székhelye Képviselő Csatlakozás időpontja 1. Bács-Kiskun megye Bács-Kiskun Megyei ok Katona József 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. Türr István

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről Az ülés időpontja: 2001. december 12. Az ülés helye: Budapest, MaTáSzSz tárgyalóterme Az ülésen jelen voltak: a mellékelt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25. Ügyszám: 133-61/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2017. május 25. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

Áldozatsegítő Szolgálat

Áldozatsegítő Szolgálat MEGYE Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter 72/512-776 FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/512-770 FAX: 72/512-771

Részletesebben

Tanácsnok JAVASLAT. Megállapodás a térfigyelő rendszer évi működési feltételeinek biztosításához

Tanácsnok JAVASLAT. Megállapodás a térfigyelő rendszer évi működési feltételeinek biztosításához Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok JAVASLAT Megállapodás a térfigyelő rendszer 2009. évi működési feltételeinek biztosításához Készítette: Oláh Istvánné közrend-és közbiztonsági főmunkatárs

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére 78-3/2015/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/ FAX: 72/

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/ FAX: 72/ MEGYE Pártfogó Felügyelet Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter Bács-Kiskun Megye FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 16/2016 (07.26.) számú Hivatalos Értesítő 2016.07.26. Tartalom Elnökségi határozatok ELN-64/2016 (07.26.) elnökségi határozat ELN-65/2016 (07.26.) elnökségi határozat ELN-66/2016

Részletesebben

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság... 4

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK év

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK év ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2017. év 1./2017.(02.07.) számú elnökségi határozat Az SZVMSZK elnöksége a módosításokkal elfogadta a napirendi 2./2017.(02.07.) számú elnökségi határozat Az SZVMSZK elnöksége egyhangúan

Részletesebben

"Víznyelő rács és nehéz fedlap kerettel történő beszerzésére" tárgyú közbeszerzési eljárás

Víznyelő rács és nehéz fedlap kerettel történő beszerzésére tárgyú közbeszerzési eljárás "Víznyelő rács és nehéz fedlap kerettel történő beszerzésére" tárgyú közbeszerzési eljárás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/40 A szerződés időtartama alatt az alábbi víznyelőrács és nehéz fedlap kerettel

Részletesebben

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 2009. II. félévi M U N K A T E R V É R E

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 2009. II. félévi M U N K A T E R V É R E Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata POLGÁRMESTER J A V A S L A T Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. II. félévi M U N K A T E R V É R E Készítette: Ábrahámné Turner

Részletesebben

Dr. Horpácsi Ferenc r. ezredesnek, az Országos Rendőr-főkapitányság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztálya főosztályvezetőjének

Dr. Horpácsi Ferenc r. ezredesnek, az Országos Rendőr-főkapitányság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztálya főosztályvezetőjének 1 Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő

Részletesebben

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje I. fejezet 1. Az Országos Polgárőr Szövetség önálló jogi személyiséggel

Részletesebben

Kimutatás. a 2012. augusztus 27-én tartott kommunikációs gyakorlatról

Kimutatás. a 2012. augusztus 27-én tartott kommunikációs gyakorlatról 1 Kimutatás a 2012. augusztus 27-én tartott ról 36522 9:30:24 9:30:54 0 nap, 0 ó. 0 p. 29 mp. 36522 9:30:24 9:31:25 0 nap, 0 ó. 1 p. 1 mp. 36522 9:30:24 9:30:57 0 nap, 0 ó. 0 p. 32 mp. 36522 9:30:24 9:48:12

Részletesebben

2014. március 3. Jelenlévő elnökségi tagok: Megjelent meghívottak:

2014. március 3. Jelenlévő elnökségi tagok: Megjelent meghívottak: MSSZ RENDES ELNÖKSÉGI ÜLÉS HATÁROZATAI 2014. március 3. A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöksége 2014. március 3-án 16 órakor a Magyar Sport Háza 3. emeleti tárgyalójában tartotta 2014. évi második (2.)

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről A bűnmegelőzés és az áldozattá válás megelőzése elsősorban állami,

Részletesebben

A Hő- és Villamosenergetikai Tagozat tisztségviselői

A Hő- és Villamosenergetikai Tagozat tisztségviselői A Hő- és Villamosenergetikai Tagozat tisztségviselői I. Tagozati Elnökség (2003.06.-2007.-06.hóig) 1. Zarándy Pál okl.villamosmérnök elnök 2. Büki Gergely dr. okl.gépészmérnök alapító tiszteletbeli elnök

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30- án ( kedden ) 16,30 órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít:

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Fax: 06-72-507-152 Fax: 06-76-501-538

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Fax: 06-72-507-152 Fax: 06-76-501-538 Vevői reklamációk kezelése Amennyiben bármely áruházunkkal vagy az ott forgalmazott termékeinkkel kapcsolatosan panasszal kíván élni, úgy azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg : Élésker Kereskedelmi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről december 29.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről december 29. Ügyszám: 133-147/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános üléséről 2017. december 29. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére 62-3/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2017. év II. félévi üléstervére és a 2018. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT

ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT Nyugdíj iránti igényt az alábbi járási hivatalnál illetve ha a jogszerző már nyugellátásban részesült a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni. Nemzetközi nyugdíjügyekben

Részletesebben

Új lehetőségek a civilek számára. Morvay Levente

Új lehetőségek a civilek számára. Morvay Levente Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs Portál Közhasznú jogállás szabályozása Nemzeti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére 62-5/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Valamennyi Bizottsága Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Bizottság! Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2018. év I. félévi üléstervére és a 2018.

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye MVMSZ tagok nyilvántartása Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye 1. megyei hatókörű városi Katona József Múzeum 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. 2. területi,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-1/2/2008. K I V O N A T Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2008. január 17-én megtartott

Részletesebben

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről Magyar Evezős Szövetség Közgyűlési határozatok 2013. Határozatok a Magyar Evezős Szövetség 2013. 04. 06-ára összehívott Közgyűléséről MESZ 2013.04.06/1. sz. közgyűlési Határozat A közgyűlés egyhangúan

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:. 1. 990-2/2014. Előadó: Belanka Zsolt Mell. : Munkaterv Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 NYIL V AN

Részletesebben

Módosító hirdetmény az "Állati tetemek elszállítása és átadása" tárgyú közbeszerzési eljárás vonatkozásában

Módosító hirdetmény az Állati tetemek elszállítása és átadása tárgyú közbeszerzési eljárás vonatkozásában Módosító hirdetmény az "Állati tetemek elszállítása és átadása" tárgyú közbeszerzési eljárás vonatkozásában Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/119 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Eljárás fajtája:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

I. A Képviselő-testület a március 7.-i rendkívüli, nyílt ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapítja meg:

I. A Képviselő-testület a március 7.-i rendkívüli, nyílt ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapítja meg: 49/2011.(III.7.) KT határozat Tárgy: A Képviselő-testület 2011. március 7.-i rendkívüli, nyílt ülés napirendjének elfogadása és a jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztása Határozat Ásotthalom Község Önkormányzata

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete év

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete év 2011. év 1./ 2011. (01. 18.) számú elnökségi határozat Az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezet elnöksége a módosításokkal együtt egyhangúan elfogadta Szabó István élőerős alelnök úr beszámolóját, az élőerős

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére Vép Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére tárgy: A képviselő-testület 2015. évi munkaterve előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET december 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET december 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2017. december 14-i ülésére Iktató szám: 276/2017. Tárgy: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Részletesebben

az 1.1. pont b) alpontja és a 2.2. pont tekintetében az Üttv (3) bekezdésében meghatározott

az 1.1. pont b) alpontja és a 2.2. pont tekintetében az Üttv (3) bekezdésében meghatározott 11/2018. (VI. 25.) MÜK szabályzat a fegyelmi bizottságokról, valamint az országos fegyelmi főbiztosi és fegyelmi biztosi tisztséget ellátó tisztségviselők létszámáról A Magyar Ügyvédi Kamara küldöttgyűlése

Részletesebben

Magyar Tűzoltó Szövetség évi. munkaterve

Magyar Tűzoltó Szövetség évi. munkaterve MAGYAR TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG H-1101. Budapest, Kerepesi út 47-49. Telefon: 00 36 1 433-4001; BM-telefon: 26217 Fax: 00 36 1 433-4002; BM-fax: 26246 Web: www.mtsz-firefa.hu ; E-mail: office@mtsz-firefa.hu Szám:

Részletesebben