A mellékelt rendelettervezet: - a vonatkozó jogszabályok által előírt szerkezetben és tartalommal, - a jegyző irányításával került összeállításra.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A mellékelt rendelettervezet: - a vonatkozó jogszabályok által előírt szerkezetben és tartalommal, - a jegyző irányításával került összeállításra."

Átírás

1 Tiszasas Község Önkormányzatának Polgármesterétől Előterjesztés Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testületének február 4-i ülésére Tiszasas Község Önkormányzat évi költségvetése tárgyában Tisztelt Képviselő-testület! Az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) és f) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, valamin az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. (1) bekezdésében foglalt kötelezettségemnek eleget téve, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormány rendelet (továbbiakban Ávr.) és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló évi XX. törvény 139. (1) bekezdés a) pontja szerint, a mellékelt költségvetési rendelet-tervezetet terjesztem az önkormányzat képviselő-testülete elé. A mellékelt rendelettervezet: - a vonatkozó jogszabályok által előírt szerkezetben és tartalommal, - a jegyző irányításával került összeállításra. 1. Általános rendelkezések A rendelet hatálya az önkormányzatra, valamint az önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki. Az önkormányzati költségvetésben a költségvetési szerveket nem kell címenként kezelni az új Áht. törvény alapján, ezért a költségvetési rendelet nem határozza meg a címrendet. 2. Az önkormányzat összesített évi költségvetése A költségvetési rendelet szerkezetének kialakításkor figyelembe-vételre került: - az Áht a, amelyben a költségvetési bevételek és kiadások, valamint a kiemelt költségvetési kiadások és bevételek kerülnek meghatározásra,, - az Áht a és a Ávr a amely a költségvetési rendelet tartalmára vonatkozó előírásokat határozza meg. A rendelet ezen része az önkormányzati szintű adatokat tartalmazza. Az önkormányzat összesített költségvetési főösszege Az önkormányzat évi költségvetésének főösszege ezer forint.

2 2.1. A bevételek A költségvetési bevételek vonatkozásában - az Áht. 23. (2) bekezdés a) pontja kimondja, hogy a helyi önkormányzat költségvetése tartalmazza a helyi önkormányzat költségvetési bevételeit előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban. - a Ávr. 24. (1) bekezdés a) pontja rendelkezik arról, hogy a helyi önkormányzat költségvetési bevételei között kell megtervezni: - a helyi önkormányzat bevételeit, így különösen: - a helyi adó bevételeket, - a normatív hozzájárulásokat, támogatásokat - a központi költségvetésből származó egyéb költségvetési támogatásokat, - elkülönítetten az EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit; - az Áht. 6. (4) bekezdése megállapítja, hogy a bevételi előirányzatokat a Ávr.-ben foglalt kiemelt bevételi előirányzatokra kell bontani, Az önkormányzat összesített bevételei az alábbi kiemelt előirányzatok szerint kerülnek tervezésre Kiemelt bevételi előirányzatok évi eredeti előirányzat összege Bevételi forrás %-a az összes bevételhez viszonyítva B1 Működési célú támogatások B2 Felhalmozási célú támogatások B3 Közhatalmi bevétel B4 Működési bevétel Összes bevétel: % A fentiek alapján a bevételek között a legnagyobb arányt a következő kiemelt bevételi előirányzatok jelentették: - Működési célú tám 69% - Működési bevétel 25% A bevételek elemzése: A működési bevételek kiemelt előirányzatán belül a következők kerültek tervezésre: -Működési célú támogatások, mint - Normatív állami támogatások - Munkaügyi támogatások - TB támogatások - A közhatalmi bevétel kiemelt előirányzatán belül a következők kerültek tervezésre: - Iparűzési adó - Építményadó - Gépjárműadó (40%)

3 - A működési bevétel az önkormányzat saját bevételeit tartalmazza és ezen előirányzaton alábbi bevételek kerültek tervezésre - Térítési díjak - Bérleti díjak - Saját bevételek - Felhalmozási bevétel előirányzatra a Közösségi Kuckó pályázat támogatásból származó bevétele került betervezésre A kiadások A költségvetési kiadások vonatkozásában - az Áht. 23. (2) bekezdés a) pontja kimondja, hogy a helyi önkormányzat költségvetése tartalmazza a helyi önkormányzat költségvetési kiadásait előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok szerint, az Áht. 6. (2) bekezdése meghatározza a kiadási előirányzatok előirányzat csoportjait: Kiadási előirányzat csoportok összege évi eredeti előirányzatcsoport Kiadási forrás %-a az öszszes kiadáshoz viszonyítva Működési költségvetés Felhalmozási költségvetés kölcsönök 0 4 Összes kiadás % - az Áht. 6. (3) bekezdése pedig rögzíti a kiemelt előirányzatokat. A működési költségvetési kiadások a kiemelt előirányzatok, az Áht. 6. (3) bekezdése alapján, a következők szerint alakultak: Főbb kiadási előirányzat csoportok évi eredeti előirányzat összege Kiadási %-a az összes kiadáshoz viszonyítva K1Személyi jellegű kiadások K2Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K3Dologi jellegű kiadások K4Ellátottak pénzbeli juttatásai K5Egyéb működési célú kiadás Összes működési kiadás %

4 A felhalmozási költségvetési kiadások a kiemelt előirányzatok, az Áht. 6. (3) bekezdése alapján, a következők szerint alakultak: Főbb kiadási előirányzat csoportok évi eredeti előirányzat összege Kiadási %-a az összes kiadáshoz viszonyítva K6 Beruházások 0 K7 Felújítások K8 Egyéb felhalmozási kiadás 0 Összes felhalmozásii kiadás % A fentiek alapján a kiadások között a legnagyobb arányt a következő kiemelt előirányzatok jelentették: - személyi jellegű kiadások 48% - dologi jellegű kiadások 33% A személyi jellegű kiadások jellemzői A köztisztviselők illetményalapja a évben Ft. A munkaadókat terhelő járulékok és a szociális hozzájárulási adó jellemzői: A kiadások előirányzatának nagy százalékát képezik a személyi jellegű kiadások, melyek ebben az évben nem mutatnak változást. Dologi jellegű kiadások jellemzői: A dologi kiadások között a legnagyobb arányt: - a közüzemi kiadás jelenti, úgymint gáz-, villany-, vízdíj-, és ÁFA (27%) összege. Ellátottak pénzbeli juttatásai jellemzői: Az ellátottak pénzbeli juttatásai között tervezésre kerültek a következők: - rendszeres szociális segély - foglalkoztatást elősegítő támogatás - lakásfenntartási támogatás - óvodáztatási támogatás - átmeneti segély - rendkívüli gyermekvédelmi támogatás 2.3. A költségvetési létszámkeret Az önkormányzat összesített létszámkerete átlagos statisztikai állományi létszámot tekintve 49 fő. Ez a létszám a korábbi évi költségvetési létszám-előirányzathoz képest nem változik. A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 40 fő. A létszám-előirányzat a közfoglalkoztatási terv figyelembe-vételével került megállapításra. A létszám a korábbi évhez, évekhez képest nem változik.

5 A költségvetési szervenként meghatározott létszám-előirányzat nem tartalmazhatja a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát, melyet külön kell feltüntetni A tartalék Az Áht. 23. (3) bekezdése, valamint Ávr. 24. (1) bekezdés bc) pontja rögzíti a tartalékkal kapcsolatos szabályokat. Ezek alapján a költségvetési rendeletben elkülönítetten kell szerepeltetni az évközi többletigények, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgáló általános tartalék és céltartalék összegét. Az általános és céltartalék felett a képviselő-testület rendelkezik, amely e jogát a polgármesterre vagy a képviselő-testület bizottságára átruházhatja. A testület e joggal nem él, melyről a rendelet a költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályai között rendelkezik. A általános tartalékra 2000 ezer Ft került összesen tervezésre. 3. Az önkormányzat saját költségvetése A rendelettervezet tartalmazza az önkormányzat saját költségvetését, ezen belül - költségvetési bevételeit - költségvetési kiadásait - a létszám előirányzatát. Az önkormányzat főbb bevételei: állami támogatások, átvett pénzeszközök, központi adók, helyi adók, saját bevételek. Az önkormányzat főbb kiadásai: személyi jellegű kiadások, munkaadókat terhelő járulékok, dologi jellegű járulékok, valamint szociális juttatások. 4. A költségvetési szervek költségvetése 4.1 A Közös Önkormányzati Hivatal az önkormányzat költségvetési szerve. A rendelettervezet tartalmazza a polgármesteri hivatal - költségvetési bevételeit - költségvetési kiadásait - a létszám előirányzatát. Az Önkormányzati Hivatal főbb bevételei: intézményi működési bevétel - kamatbevétel - hatósági díjbevétel - önkormányzati támogatás Az Önkormányzatii Hivatal főbb kiadásai: személyi jellegű kiadások, munkaadókat terhelő járulékok, valamint dologi jellegű kiadások A Tiszasasi Óvoda költségvetési szerv költségvetése A Tiszasasi Óvoda költségvetési szerv az önkormányzat költségvetési szerve, gazdálkodása megszervezésére tekintettel önállóan működő, mely gazdálkodását tekintve a Tiszasas Község Önkormányzat önállóan működő intézményhez tartozik.

6 A rendelettervezet tartalmazza az érintett költségvetési szerv saját - költségvetési bevételeit: - költségvetési kiadásait: - a létszám előirányzatát. Főbb bevételei: önkormányzati támogatások Főbb kiadásai: személyi jellegű kiadások, munkaadókat terhelő járulékok, dologi jellegű kiadások A Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár költségvetési szerv költségvetése A Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár költségvetési szerv az önkormányzat költségvetési szerve, gazdálkodása megszervezésére tekintettel önállóan működő, mely gazdálkodását tekintve a Tiszasas Község Önkormányzat önállóan működő intézményhez tartozik. A rendelettervezet tartalmazza az érintett költségvetési szerv saját - költségvetési bevételeit: - költségvetési kiadásait: - a létszám előirányzatát. Főbb bevételei: önkormányzati támogatások, saját bevétel Főbb kiadásai: személyi jellegű kiadások, munkaadókat terhelő járulékok, dologi jellegű kiadások A Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet költségvetési szerv költségvetése A Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet költségvetési szerv az önkormányzat költségvetési szerve, gazdálkodása megszervezésére tekintettel önállóan működő, mely gazdálkodását tekintve a Tiszasas Község Önkormányzat önállóan működő intézményhez tartozik. A rendelettervezet tartalmazza az érintett költségvetési szerv saját - költségvetési bevételeit: - költségvetési kiadásait: - a létszám előirányzatát. Főbb bevételei: önkormányzati támogatások, saját bevétel Főbb kiadásai: személyi jellegű kiadások, munkaadókat terhelő járulékok, dologi jellegű kiadások Az Alkony Gondozási Központ költségvetési szerv költségvetése Az Alkony Gondozási Központ költségvetési szerv az önkormányzat költségvetési szerve, gazdálkodása megszervezésére tekintettel önállóan működő, mely gazdálkodását tekintve a Tiszasas Község Önkormányzat önállóan működő intézményhez tartozik. A rendelettervezet tartalmazza az érintett költségvetési szerv saját - költségvetési bevételeit: - költségvetési kiadásait: - a létszám előirányzatát. Főbb bevételei: önkormányzati támogatások, saját bevétel

7 Főbb kiadásai: személyi jellegű kiadások, munkaadókat terhelő járulékok, dologi jellegű kiadások. 5. Végrehajtásra vonatkozó szabályok Az Áht. 23. (2) bekezdés h) pontja rendelkezik arról, hogy a helyi önkormányzatnak a költségvetési rendeletében kell meghatározni a finanszírozási célú pénzügyi műveletekkel kapcsolatos hatásköröket. Ennek megfelelően a rendelet kitér az egyes finanszírozási műveletekre, az egyes műveletekkel kapcsolatos hatáskörökre. Tisztelt Képviselő-testület! Ezen előterjesztésemhez csatolom önkormányzatunk évi költségvetési rendeletének tervezetét, annak mellékleteit, kérve a rendelet-tervezet tanulmányozását, megvitatását és elfogadását! Tiszasas, január 27. Gyói Gábor polgármester

8 Tiszasas Község Önkormányzata./2014. (..) ÖK. rendelete Tiszasas Község Önkormányzata évi költségvetése Rendelet-tervezet Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) és f) pontjában, valamint az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdése alapján az önkormányzat évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja. 1. Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. 2. Az önkormányzat összesített évi költségvetése 2. A képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített évi költségvetési kiadási és bevételi főösszege ezer forintban állapítja meg. 3. Az önkormányzat összesített évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: B1 Működési célú támogatások e Ft B2 Felhalmozási célú támogatások e Ft B3 Közhatalmi bevételek 7100 e Ft B4 Működési bevétel e Ft 4. Az önkormányzat összesített évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz a) működési költségvetés e Ft K1 Személyi juttatás: e Ft K2 Járulékok: e Ft K3 Dologi kiadások: e Ft K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai: e Ft K5 Egyéb működési célú kiadás 2951 e Ft b) felhalmozási költségvetés e Ft K7 Felújítás e Ft 5. A képviselő-testület az önkormányzat évre összesített létszám-előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg: A közfoglalkoztatottak nélküli állományi létszám előirányzat 49 fő A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 40 fő 6. (1) Az önkormányzat összevont költségvetésében az általános tartalék 2000 e Ft

9 3. Az önkormányzat saját költségvetése 7. Az önkormányzat képviselő-testülete az önkormányzat saját, évi költségvetési főöszszegét ezer forintban állapítja meg. 8. Az önkormányzat saját, évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: B1 Működési célú támogatások e Ft, B2 Felhalmozási célú támogatások e Ft B3 Közhatalmi bevételek 7000 e Ft B4 Működési bevétel 2500 e Ft 9. Az önkormányzat saját, évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz a) működési költségvetés: e Ft K1 Személyi juttatás: e Ft, K2 Járulékok: e Ft K3 Dologi kiadások: 5966 e Ft K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai: e Ft K5 Egyéb működési célú kiadás 2951 e Ft K9 Finanszírozási kiadás e Ft b) felhalmozási költségvetés e Ft K7 Felújítás e Ft 10. (1) A képviselő-testület az önkormányzat saját, évre a létszám-előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg A közfoglalkoztatottak nélküli állományi létszám előirányzat 3 fő A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 0 fő 4. Az önkormányzat Közös Önkormányzati Hivatalának költségvetése 11. Az önkormányzat képviselő-testülete a Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési főösszegét ezer forintban állapítja meg. 12. A Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: B3 Közhatalmi bevétel B4 Működési bevétel B8 Finanszírozási bevétel 100 e Ft 100 e Ft e Ft 13. A Közös Önkormányzati Hivatal évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz a) működési költségvetés e Ft K1 Személyi juttatás: e Ft K2 Járulék: e Ft K3 Dologi kiadás: 6176 e Ft 14. (1) A képviselő-testület a Közös Önkormányzati Hivatal évre a létszám-előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg

10 A közfoglalkoztatottak nélküli állományi létszám előirányzat 9 fő A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 0 fő 5. Az önkormányzat Tiszasasi Óvoda költségvetési szervének költségvetése 15. Az önkormányzat képviselő-testülete a Tiszasasi Óvoda költségvetési szerv évi költségvetési főösszegét ezer forintban állapítja meg. 16. A Tiszasasi Óvoda költségvetési szerv évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: B8 Finanszírozási bevétel e Ft 17. A Tiszasasi Óvoda költségvetési szerv évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz a) működési költségvetés: e Ft K1 Személyi juttatás: e Ft K2 Járulékok: e Ft K3 Dologi kiadások: 6463 e Ft 18. (1) A képviselő-testület a Tiszasasi Óvoda költségvetési szerv évre a létszámelőirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg A közfoglalkoztatottak nélküli állományi létszám előirányzat 5 fő A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 0 fő 6. Az önkormányzat Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár költségvetési szervének költségvetése 19. Az önkormányzat képviselő-testülete a Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár költségvetési szerv évi költségvetési főösszegét 3103 ezer forintban állapítja meg. 20. A Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár költségvetési szerv évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: B4 Működési bevétel B8 Finanszírozási bevétel 400 e Ft 2703 e Ft 21. A Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár költségvetési szerv évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz a) működési költségvetés: 3103 e Ft K1 Személyi juttatás: 1656 e Ft K2 Járulékok: e Ft K3 Dologi kiadások: 1000 e Ft 22. (1) A képviselő-testület a Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár költségvetési szerv évre a létszám-előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg A közfoglalkoztatottak nélküli állományi létszám előirányzat 1 fő A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 0 fő

11 7. Az önkormányzat Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet szervének költségvetése 23. Az önkormányzat képviselő-testülete a Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet költségvetési szerv évi költségvetési főösszegét ezer forintban állapítja meg. 24. A Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet költségvetési szerv évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: B1 Működési célú támogatás e Ft B4 Működési bevétel e Ft B8 Finanszírozási bevétel 8404 e Ft 25. A Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet költségvetési szerv évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz a) működési költségvetés: e Ft K1 Személyi juttatás e Ft, K2 Járulékok: e Ft K3 Dologi kiadások: e Ft 26. (1) A képviselő-testület a Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet költségvetési szerv évre a létszám-előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg A közfoglalkoztatottak nélküli állományi létszám előirányzat 8 fő A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 40 fő 8. Az önkormányzat Alkony Gondozási Központ költségvetési szervének költségvetése 27. Az önkormányzat képviselő-testülete az Alkony Gondozási Központ költségvetési szerv évi költségvetési főösszegét ezer forintban állapítja meg. 28. Az Alkony Gondozási Központ költségvetési szerv évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: B4 Működési bevétel e Ft B8 Finanszírozási bevétel e Ft 29. Az Alkony Gondozási Központ költségvetési szerv évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz a) működési költségvetés: e Ft K1 Személyi juttatás: e Ft K2 Járulékok: e Ft K3 Dologi kiadások: e Ft 30. (1) A képviselő-testület az Alkony Gondozási Központ költségvetési szerv évre a létszám-előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg A közfoglalkoztatottak nélküli állományi létszám előirányzat 23 fő A közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata 0 fő

12 9. A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok 31. (1) Az értékpapír kibocsátása értékhatár tekintet nélkül a képviselő-testület hatásköre, Az értékpapír vásárlás, értékesítés, és visszavásárlás jogát a képviselő-testület 500 ezer forintig terjedő értékhatárig átruházza a polgármesterre. A polgármester a finanszírozási művelet megtörténtét követő következő képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni. (2) A hitel, kölcsön felvétele és törlesztése értékhatár tekintet nélkül a képviselő-testület hatásköre. (3) A szabad pénzeszközök betétként való elhelyezésére a polgármester jogosult. A betét elhelyezésről a betét elhelyezést követő testület-ülésen tájékoztatni köteles a testületet. (4) A szabad pénzeszközként lekötött betét visszavonására 500 ezer forint értékhatárig jogosult a polgármester, a visszavonásról következő képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni. 32. A képviselő-testület évre az önkormányzatnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az alábbiakat határozza meg a) köztisztviselői illetményalap Ft, b) köztisztviselők cafetéria juttatás kerete Ft/év/fő. 33. Az általános és céltartalék feletti rendelkezési jogát a képviselő-testület nem ruházza át. 10. Záró rendelkezések 34. E rendelet... év... hó... napján lép hatályba. Kelt:, 20. hó nap P.H jegyző polgármester Záradék: A rendeletet a mai napon kihirdettem. Kelt:, 20. hó nap P.H.... jegyző

13 1.sz. Melléklet Tiszasas Község Önkormányzat évi bevételei Ezer Ft Megnevezés előirányzat B1. Működési célú támogatások B11 Önkormányzatok működési támogatása B111 Helyi Önkormányzatok működésének általános támogatása Önkormányzati Hivatal működési tám Zöldterület gazdálkodás Közvilágítási fel tám Köztemető fennt tám Közutak fennt tám Egyéb önkormányzati fel tám B112 Települési önkormányzatok egyes köznevelési fel tám Óvodapedagógusok bértám Óvodaműködtetési tám B113 Települési önkorm-ok szoc, gyermekjóléti,gyermekétk tám Egyes jövpótló tám kiegészítése Pénzbeni szociális ellátás Gyermekjóléti szolgálat Szociális étkeztetés Házi segítségnyújtás Idősek nappali ellátása Kistelepülési szociális fel tám Idős személyek részére nyújtott ellátás Gyermekétkeztetési fel tám B114 Települési önkormányzatok kulturális fel tám B16 Egyéb működési célú támogatásértékű bevétel Tb támogatás B2 Felhalmozási célú támogatások B25 Egyéb felhalmozási célú támogatás Közösségi kuckó pályázat (MVH) B3 Közhatalmi bevételek B34 Vagyoni típusú adók Építményadó B35 Termékek és szolgáltatások adói B351Értékesítési és forgalmi adók Iparűzési adó B354 Gépjárműadó B4 Működési bevétel B410 Egyéb működési bevétel Bevételek összesen

14 2.sz. Melléklet Tiszasas Község Önkormányzat évi kiadásai Ezer Ft Megnevezés Önkormányzatok igazgatási tevékenysége K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás K5 Egyéb működési célú kiadás (céltartalék) K7 Felújítás (Közösségi Kuckó Felújítása) K9 Finanszírozási kiadás (Intézményi támogatás) Közös Önkormányzati Hivatal Alkony Gondozási Központ Óvoda Műv ház 2703 Titesz Közvilágítás K3 Dologi kiadás Család és nővédelmi ellátás K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás K5 Egyéb működési célú kiadás (Orvosi ügyeleti díj) Munkanélküliek, aktív korúak ellátása K4 Ellátottak pénzbeni ellátása Rendszeres szoc seg 3694 Foglalkoztatást hely tám Lakásfenntartással összefüggő ellátás K4 Ellátottak pénzbeni ellátása Lakásfenntartási tám Gyermekvédelmi pénzbeli ellátás K4 Ellátottak pénzbeni ellátása Óvodáztatási tám 60 gyermekvédelmi ellátás Egyéb szociális pénzbeni ellátás K4 ellátottak pénzbeni ellátása Átmeneti segély 500 Gyermekvállalási tám 500 K5 Egyéb működési cálú tám (Bursa) évi előirányzat Gyermekjóléti szolgálat K1 személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás Kiadás összesen: számú melléklet

15 Tiszasas Község Önkormányzat Intézményeinek évi létszáma Intézmény megnevezése Létszám 1.) Önkormányzat 1 2.) Család- és nővédelmi gondozás 1 3.) Gyermekjóléti szolgálat 1 Összesen: évi működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 4. számú melléklet Megnevezés Működési bevétel B1 Működési célú támogatás B11 Önkormányzatok működési támogatása B16 Egyéb működési célú támogatásértékű bevétel 2040 B3 Közhatalmi bevétel B34 Építményadó B351 Iparűzési adó B354 Gépjárműadó B4 Működési bevétel B410 Egyéb működési bevétel Felhalmozási bevétel B2 Falhalmozási célú támogatás Bevételek összesen: Működési kiadások K1 Személyi juttatás K2 Járulékok 2404 K3 Dologi kiadás 5966 K4 Ellátottak pénzbeni juttatása K5 Egyéb működési célú kiadás K506 Orvosi ügyeleti díj K511 Bursa ösztöndíj K512 Céltartalék K9 Finanszírozási kiadás Felhalmozási kiadás K7 Felújítás Ezer Ft

16 Létszám 3 Tiszasasi Közös Önkormányzati Hivatal évi bevételei Megnevezés előirányzat 5.sz. Melléklet Ezer Ft B3 Közhatalmi bevétel B35 Termékek és szolgáltatások adói B355 Egyéb áruhasználati és szolgáltatói adó Igazgatási szolgáltatási díjbevétel (kifüggesztési díj) B4 Működési bevétel B408Kamatbevétel B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi támogatás Bevételek: sz. Melléklet Tiszasasi Közös Önkormányzati Hivatal évi kiadásai Ezer Ft Megnevezés Önkormányzati Hivatalok igazgatási tevékenysége K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás K31 Készletbeszerzés (Irodaszer) K32 Kommunikációs szolgáltatás (Internet, Telefon) K33 Közüzemi díjak K337 Egyéb üzemeltetési díj K35 ÁFA évi előirányzat

17 7. számú melléklet Tiszasasi Közös Önkormányzati Hivatal évi létszáma Intézmény megnevezése Létszám 1.) Közös Önkormányzati Hivatal 9 Összesen: évi működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 8. számú melléklet Megnevezés Működési Bevételek: B3 Közhatalmi bevétel B355 Kifüggesztési díj B4 Működési bevétel B408 Kamatbevétel B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi támogatás Bevételek összesen: Működési Kiadások K1 Személyi juttatás K2 Járulék 5396 K3 Dologi kiadás 6176 Kiadások összesen: Létszám 9 Tiszasasi Óvoda évi bevételei Megnevezés előirányzat Ezer Ft 9.sz. Melléklet Ezer Ft

18 B8 Finanszírozási bevétel B81 Intézményi támogatás Bevételek: sz. Melléklet Tiszasasi Óvoda évi kiadásai Ezer Ft Megnevezés évi előirányzat Óvodai nevelés, ellátás K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás K31 Készletbeszerzés (Irodaszer) K33 Egyéb üzemeltetési díj K35 ÁFA számú melléklet Tiszasasi Óvoda évi létszáma Intézmény megnevezése Létszám 1.) Óvoda 5 Összesen: évi működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 12. számú melléklet Megnevezés Működési Bevételek: B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi támogatás Bevételek összesen: Működési Kiadások K1 Személyi juttatás K2 Járulék 3143 K3 Dologi kiadás 6463 Ezer Ft

19 Kiadások összesen: Létszám 5 Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár évi bevételei Megnevezés előirányzat 13.sz. Melléklet Ezer Ft B4 Működési bevétel B410 Egyéb működési bevétel Terembérleti díj B8 Finanszírozási bevétel B81 Intézményi támogatás Bevételek: sz. Melléklet Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár évi kiadásai Ezer Ft Megnevezés Közművelődés K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás K31 Készletbeszerzés (Irodaszer) K32 Kommunikációs szolgáltatás (Internet, Telefon) K331 Közüzemi díjak K35 ÁFA évi előirányzat számú melléklet Tiszasasi Művelődési Ház És Könyvtár évi létszáma Intézmény megnevezése Létszám 1.) Művelődési Ház 1 Összesen: 1

20 2014. évi működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 16. számú melléklet Megnevezés Működési Bevételek: 3103 B4 Működési bevétel B410 Terembérleti díj B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi támogatás Bevételek összesen: 3103 Működési Kiadások 3103 K1 Személyi juttatás 1656 K2 Járulék 447 K3 Dologi kiadás 1000 Kiadások összesen: 3103 Létszám 1 Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet évi bevételei Megnevezés előirányzat Ezer Ft 17.sz. Melléklet Ezer Ft B1 Működési célú támogatás B16 Egyéb működési célú támogatásértékű bevétel Munkaügyi központ (közfoglalkoztatottak) B4 Működési bevétel B402 Szolgáltatások ellenértéke Fénymásolás B405 Ellátási díjak Kiszámlázott étkezési térítési díj Étkezési térítési díj B410 Egyéb működési bevétel Lakás bérleti díj

21 Egyéb sajátos működési bevétel B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi tám Bevételek: Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet évi kiadásai 18.sz. Melléklet Ezer Ft Megnevezés évi előirányzat Óvodai intézményi étkeztetés K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás Önkormányzati vagyonnal való gazd kapcs fel K3 Dologi kiadás Más szerv részére végzett pénzügyi, üzemeltetési szolg K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás Egyéb kiegészítő szolg K3 Dologi kiadás Város és községgazdálkodás K3 Dologi kiadás Országos közfoglalkoztatott program K1 Személyi juttatás K2 Járulék K3 Dologi kiadás Közművelődés K3 Dologi kiadás Kiadás összesen: számú melléklet Tiszasas Község Településellátó És Szolgáltató Szervezet évi létszáma

22 Intézmény megnevezése Létszám 1.) Óvodai intézményi közétkeztetés 3 2.) TITESZ 5 4.) Közfoglalkoztatottak 40 Összesen: évi működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 20. számú melléklet Megnevezés Működési Bevételek: B1 Működési célú támogatás B16 Támogatásértékű bev (Munkaügyi központ) B4 Működési bevétel B402 Fénymásolás 200 B405 Ellátási díj B410 lakbér 1335 B410 Egyéb működési bev B8 Finanszírozási bevétel 8404 B816 Intézményi tám 8404 Bevételek összesen: Működési Kiadások K1 Személyi juttatás K2 Járulék 7985 K3 Dologi kiadás Kiadások összesen: Létszám 48 Ezer Ft Alkony Gondozási Központ évi bevételei Megnevezés előirányzat 21.sz. Melléklet Ezer Ft

23 B4 Működési bevétel B405 Ellátási díjak Szociális int. Ellátás Étkezési térítési díj bevétel B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi tám Bevételek összesen Alkony Gondozási Központ évi kiadásai 22.sz. Melléklet Ezer Ft Megnevezés Szociális étkezés K3 Dologi kiadás K31 Készletbeszerzés Élelmiszer Irodaszer Üzemanyag K35 ÁFA Házi segítségnyújtás K1 Személyi juttatás K2 Járulék Idősek, demens betegek nappali ellátása K1 Személyi juttatás K2 Járulékok K3 Dologi kiadás K31 Készletbeszerzés Irodaszer Üzemanyag K33 Közüzemi díjak K35 ÁFA Idősek, demens betegek tartós bevtlakásos ellátása K1 Személyi juttatás K2 Járulék K3 Dologi kiadás K311 Szakmai anyag Gyógyszer Könyv, folyóirat K312 Üzemeltetési anyag Élelmiszer Irodaszer Tüzelőanyag Üzemanyag Munkaruha Egyéb anyag K32 Informatikai szolg (Internet, Telefon) K331 Közüzemi díjak K332 Vásárolt élelmezés K333 Bérleti díj K334 Karbantartás K337 Egyéb üzemeltetési anyag K35 ÁFA évi előirányzat

24 Kiadás összesen: számú melléklet Alkony Gondozási Központ évi létszáma Intézmény megnevezése Létszám 1.) Alkony Gondozási Központ 23 Összesen: évi működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 24. számú melléklet Megnevezés Működési Bevételek: B4 Működési bevétel B405Ellátási díj B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi tám Bevételek összesen: Működési Kiadások K1 Személyi juttatás K2 Járulék K3 Dologi kiadás Kiadások összesen: Létszám 23 Ezer Ft

25 2014. évi működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 24. számú melléklet Megnevezés Működési Bevételek: B4 Működési bevétel B405Ellátási díj B8 Finanszírozási bevétel B816 Intézményi tám Bevételek összesen: Működési Kiadások K1 Személyi juttatás K2 Járulék K3 Dologi kiadás Kiadások összesen: Létszám 23 Ezer Ft

26 E L Ő T E R J E S Z T É S Tiszasas Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 04-i ülésre Tárgy: A talajterhelési díj helyi szabályairól szóló 15/2011. ( XII. 01.) önkormányzati rendelet módosítása Előadó: Gyói Gábor - polgármester Melléklet: Rendelettervezet Tisztelt Képviselő-testület! július hó 01. napján lépet hatályba Tiszasas Község Önkormányzatának a talajterhelési díj helyi szabályairól szóló 15/2011. ( XII. 01.) önkormányzati rendelet. A környezetterhelési díjról szóló évi LXXXIX. törvény 21/A szakasz (2) bekezdésében foglaltak alapján talajterhelési díjjal kapcsolatos díjkedvezmények és mentességek eseteit a települési önkormányzat rendeletben állapítja meg. A törvényi rendelkezés alapján a helyi rendeletben az alábbi díjkedvezmények és mentességek kerültek megállapításra: Nem terheli díjfizetési kötelezettség a kibocsátót, amennyiben Ktdt. 11. (2) bekezdésében foglaltaknak megfelel, azaz nem terheli díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályok szerint egyedi szennyvízelhelyezési kislétesítményt, illetve egyedi szennyvíztisztító kisberendezést alkalmaz és a kibocsátás közvetlen környezetében a kibocsátó által létesített megfigyelő objektumban a talajjal kapcsolatban lévő felszín alatti vízben a kibocsátó által évente vizsgált nitrát, ammónium, szulfát, klorid tartalom egyik komponens tekintetében sem haladja meg 20%-kal a évben, illetve a közcsatorna üzembe helyezését követő hónapban végzett alapállapot felmérés keretében mért értékeket (2) A szennyvízcsatornára való rákötés időpontjától törli az adóhatóság annak a fizetési kötelezettségét, aki a víz, - szennyvíz szolgáltató igazolása szerint a szennyvízcsatorna szolgáltatást igénybe vette (3) Szünetel a fizetési kötelezettség az után az ingatlan után, amelyet nem használnak és ezt a tényt az adóhatóságnál bejelentik.

27 A környezetvédelmi szempontokra is figyelemmel mindenképpen célszerű a törvényi keretek között a Rendelet díjkedvezményre és mentességre vonatkozó előírásait olyan irányba módosítani, amely esetleg ösztönözné a lakosságot a közműhálózatra történő rákötésekre. A fentiek alapján az előterjesztés mellékletét képezi a rendelettervezet mely a mentességekre vonatkozó módosításokat tartalmaz. Kérem a T. Képviselő-testülete az előterjesztés megvitatására és a mellékelt rendelettervezet elfogadására Tiszasas, február 3. dr. Babák Zoltán jegyző Tiszasas Község Önkormányzata /2014. (. ) önkormányzati rendelete a talajterhelési díj helyi szabályairól szóló 15/2011. ( XII. 11. ) önkormányzati rendelet módosításáról Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló évi LXXXIX. törvény a 26.. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A talajterhelési díj helyi szabályairól szóló 15/2011. ( XII. 01. ) rendelet ( továbbiakban : Rendelet ) az alábbi 6/A. -szal egészül ki: (1) Nem terheli a évre vonatkozó díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki március 31-ig az önkormányzati adóhatósághoz benyújtotta 2. sz. melléklet szerinti írásbeli nyilatkozatában vállalja, hogy október hó 31. napjáig a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára ráköt. (2) Amennyiben a kibocsátó az (1) bekezdés szerinti nyilatkozatában foglaltaknak a megadott határidőig nem tesz eleget akkor a 6. (2) bekezdésében foglalt kedvezményt a évre, valamint az azt követő évekre vonatkozó díjfizetések esetében nem érvényesítheti. 2. A Rendelet e rendelet 1. számú mellékletével egészül ki. E rendelet 2014.február hó 07. napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. 3.

28 Tiszasas, február 04. Gyói Gábor polgármester dr. Babák Zoltán jegyző 1. számú melléklet Tiszasas Község Önkormányzatának a talajterhelési díj helyi szabályairól szóló 15/2011. ( XII. 11. ) önkormányzati rendeletének 2. számú melléklete N Y I L A T K O Z A T Magánszemély kibocsátó 1. Neve:... Leánykori neve: Születési hely és idő: Anyja neve: Adóazonosító jele: Lakcíme: Kibocsátó hely címe: Nem magánszemély kibocsátó 1. Neve, elnevezése: rövidített cégneve: Adószáma:.. Cégjegyzék szám:... Statisztikai számjele: Címe: székhelye.... telephelye Kibocsátó hely címe Képviselőjének neve, címe, telefonszáma:... Mint a környezetterhelési díjról szóló évi LXXXIX. törvény szerinti kibocsátó a Tiszasas Község Önkormányzatának a talajterhelési díj helyi szabályairól szóló 15/2011. ( XII. 11. ) önkormányzati rendelet 6/A. (1) bekezdése alapján nyilatkozom arról, hogy október hó 31. napjáig vállalom a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára a jelen nyilatkozatomban megjelölt

29 ingatlan rákötését. Jelen nyilatkozat Tiszasas Község Önkormányzatának adóhatósságához történő benyújtásának határideje: március 31. Tiszasas, tulajdonos, használó aláírása ELŐTERJESZTÉS Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-i testületi ülésére Tárgy: Tiszasas Község Önkormányzat adósságának évi átvállalása Előadó: Gyói Gábor - polgármester Tisztelt Képviselő-testület! Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CCXXX. törvény 67. (1) (3) bekezdése rendelkezik arról, hogy az állam a jogszabályban meghatározott feltételek esetén a települési önkormányzatok december 31-én pénzügyi intézmény felé fennálló összegű adósságelemeit és ezen adósságelemek járulékai összegét február 28-áig átvállalja. A jogszabályban meghatározott feltételek fennállása esetén az adósság átvállalásával kapcsolatban a települési önkormányzatoknak a mellékelt tartalommal nyilatkozatot szükséges elfogadni. A fentiek alapján kérem a T. Képviselő-testületet az alábbi határozati javaslat elfogadására. Határozati javaslat Tiszasas Község Önkormányzat /2014.( ) Kt. Határozata Tiszasas Község Önkormányzat adósságának évi átvállalásáról 1. A képviselő-testület/ Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CCXXX. törvény (továbbiakban: évi költségvetési törvény) aiban foglaltakra figyelemmel kinyilvánítja, hogy a évi költségvetési törvényben írt feltételekkel az adósságállománya Magyar Állam által történő átvállalását igénybe kívánja venni.

30 2. A képviselő-testület kijelenti, hogy az önkormányzat december 5-én nem rendelkezett olyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adott adósságelemhez kapcsolódott, és annak fedezetére, teljesítésének biztosításául szolgált. 3. A képviselő-testület kijelenti, hogy amennyiben az önkormányzat egy átvállalással érintett ügylete az ügylethez kapcsolódóan befolyó támogatás, illetve egyéb bevétel miatt bevétel megelőlegezésére szolgáló ügyletté válik, úgy a befolyt bevétel összegét, legfeljebb az érintett adósságból átvállalásra került összeg erejéig, a bevétel beérkezését követő 3 munkanapon belül átutalja a kincstár által megjelölt fizetési számlára. 4. A képviselő-testület kinyilvánítja, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény 332. alapján megállapodást kíván kötni a Magyar Állammal az önkormányzatot terhelő, az adósságátvállalással érintett adósságállománya átvállalásáról. 5. A képviselő-testület az adósságátvállalással összefüggésben felhatalmazza a polgármestert, hogy: a) megtegye a évi költségvetési törvény ai szerinti nyilatkozatokat és intézkedéseket; b) az átvállalással érintett adósság részét képező ügyleteket a évi költségvetési törvény a szerinti átvállalás érdekében átalakítsa; c) a évi költségvetési törvény 68. (4) bekezdése szerinti megállapodásokat megkösse. 6. A képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy az adósságátvállalással kapcsolatos intézkedéseiről a soron következő ülésén tájékoztassa a testületet. Felelős: Gyói Gábor - polgármester dr. Babák Zoltán - jegyző Határidő: február A Képviselő-testület ezen határozatáról értesíteni rendeli: Gyói Gábor polgármestert Harmatos László alpolgármestert Dr. Babák Zoltán jegyzőt Képviselő-testület tagjait Harangozóné Kézsmárki Andrea-pénzügyi ügyintézőt Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-t Magyar Államkincstárt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt Irattárat Felelős: Gyói Gábor polgármester dr. Babák Zoltán - jegyző Határidő: azonnal Tiszasas, január 29. dr. Babák Zoltán jegyző

31 ELŐTERJESZTÉS Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-i testületi ülésére Tárgy: Tiszasas Község közigazgatási területén tartandó ebösszeírás Előadó: dr. Babák Zoltán jegyző Melléklet: Adatlap Felhívás Tisztelt Képviselő-testület! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló évi XXVIII. törvény (továbbikban: Törvény) 42/B. (1) bekezdése értelmében a települési önkormányzatok ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, ill. a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A Törvény értelmében az önkormányzat az alábbi adatokat jogosult kezelni, mely adatokat az eb tulajdonosa és tartója ebösszeíráskor köteles az önkormányzat rendelkezésére bocsátani: a) az eb tulajdonosának nevét, címét, b) az ebtartó nevét, lakcímét, telefonszámát, elektronikus levélcímét, c) az eb fajtáját, nemét, születési idejét, színét, hívónevét, d) az eb tartási helyét, e) a beültetett transzponder sorszámát, a beültetés időpontját, a beültetést végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát, f) ivartalanított eb esetén az ivartalanítás időpontját, az ivartalanítást végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát, g) az eb oltási könyvének számát, az azt kiadó szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát, h) az eb veszettség elleni védőoltásainak időpontját, i) az eb veszettség elleni védőoltásai során használt oltóanyagot, annak gyártási számát, valamint az oltást

32 végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát, j) a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszának tényét, időpontját, k) kisállatútlevéllel rendelkező eb esetén az útlevél számát, kiállításának időpontját, a kiállító szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát, l) az eb veszélyessé minősítésének tényére és időpontjára vonatkozó adatot, m) elismert tenyésztő szervezet által törzskönyvezett eb esetén a származási igazolás másolatát. A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. ( II. 26. ) Korm. rendelet 17/B. szakaszának vonatkozó rendelkezései alapján: 17/B. (1) (10) Négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható. (11)A (10) bekezdésekben foglaltak betartását a jegyző és a járási állat-egészségügyi hivatal ellenőrzi. (12)A négy hónaposnál idősebb transzponderrel nem jelölt ebről a jegyző és a szolgáltató állatorvos köteles jelentést tenni a járási állat-egészségügyi hivatal felé. Az adatszolgáltatás nem vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelő teljesítése az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. ( XI. 31. ) Korm. rendelet értelmében ,-Ft összegű állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után. A fentik alapján kérem a T. Képviselő-testülete az előterjesztés megvitatására és az alábbi határozati javaslat elfogadására: Határozati javaslat Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló évi XXVIII. törvény 42/B. (1) bekezdése alapján az ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, ill. a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel Tiszasas Község közigazgatási területén február hó 10. napjától március hó 10. napjáig terjedő időszakban ebösszeírást rendel el. Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete utasítja a jegyzőt az ebösszeírással kapcsolatos intézkedések megtételére. Határidő: azonnal Felelős: dr. Babák Zoltán jegyző Szelevény, január 23. dr. Babák Zoltán jegyző

33

34 EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP (ebenként külön adatlapot kell kitölteni) I. Tulajdonosra, ebtartóra vonatkozó adatok 1. az eb tulajdonosának neve:.... címe: 2. az ebtartó neve:. lakcíme:. telefonszáma: elektronikus levélcíme:. II. A tartott ebre vonatkozó általános adatok: az eb fajtája: neme:... születési ideje:.. színe: hívóneve: az eb tartási helye: III. A tartott ebre vonatkozó speciális adatok: 1. transzponderrel ellátott eb esetén a beültetett transzponder (mikrochip) sorszáma:. a beültetés időpontja: a beültetést végző magánállatorvos neve: 2. ivartalanított eb esetén kamarai bélyegzője száma:.... az ivartalanítás időpontja: az ivartalanítást végző magánállatorvos neve: kamarai bélyegzője száma:. 3. kisállatútlevéllel rendelkező eb esetén az útlevél száma:. az útlevél kiállításának időpontja:.. az útlevelet kiállító magánállatorvos neve:. IV. Az eb oltására vonatkozó adatok kamarai bélyegzője száma:.. az eb oltási könyvének száma: az oltási könyvet kiállító magánállatorvos neve: V. Egyéb adatok kamarai bélyegzője száma: a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státusza: megfigyelt. nem megfigyelt* kezdő időpontja és időtartama:... az eb veszélyessé minősítése:.igen nem *.. ha igen, akkor a veszélyessé minősítés időpontja: év.. hónap nap.. a megfelelő válasz bekarikázandó 1

35 VI. Elismert tenyésztő szervezet által törzskönyvezett eb esetén a származási igazolás másolatát kérjük csatolni. Dátum: aláírás ( nyomtatott betűkkel is ) 2

36 Tisztelt Ebtartó! F E L H Í V Á S TISZASAS KÖZSÉG KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN TÖRTÉNŐ EBÖSSZEÍRÁSRA Tiszasas Község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló évi XXVIII. törvény 42/B -a alapján február hó 10. napjától március hó 10. napjáig terjedő időszakban kerül sor a település közigazgatási területén tartott ebek összeírására. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívom a T. Lakosság figyelmét, hogy az Ebösszeíró adatlap beszerzése az ebtulajdonos / ebtartó kötelessége. Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a hivatkozott jogszabályban meghatározott adattartalmú és Tiszasas Község Polgármesteri Hivatalának Szociális Irodájában beszerezhető Ebösszeíró adatlapot kell kitölteni és a kitöltött adatlapot vagy adatlapokat a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájába kell visszajuttatni. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról elektronikus nyilvántartást köteles vezetni. Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az Ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: március hó 10. napja. Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy: a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. ( II. 26. ) Korm. rendelet 17/B. (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapokon feltüntetett adatok valóságtartalmát a Polgármesteri Hivatal utólag ellenőrizheti az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatokat írásban bejelenteni az adatszolgáltatás nem vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelő teljesítése az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. ( XI. 31. ) Korm. rendelet értelmében ,-Ft összegű állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után. Együttműködését köszönöm! 3

37 Tiszasas, dr. Babák Zoltán jegyző Kitöltési Útmutató Az I. pont esetében az eb tulajdonosa lehet ugyanaz, mint az ebtartó, de el is térhet a két személy. Egyezés esetén is kitöltendő mindkét rovat. A II. pontnál az eb fajtája a törzskönyv alapján, vagy az eb külleme alapján azonosítható be, de meg nem határozható fajtajellegek hiányában keverék megjelölést kell beírni. A III. pontnál a transzponderes (mikrochip) jelölést végrehajtó állatorvos által kibocsátott okmányon feltüntetett mikrochip sorszámát kell beírni, ezen, illetve a pecsétlenyomaton szerepel a beültetést végző állatorvos neve és a kamarai bélyegzőjének száma is. Ugyanez vonatkozik az ivartalanításra és a kisállatútlevél kiállítására is. A IV. pont az állatorvos által az eboltási könyvben rögzített adatok alapján tölthető ki, amellyel már minden ebtartónak rendelkeznie kell. Az V. Egyéb adatok pontjában kell a helyes válasz bekarikázásával megjelölni a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszát, azaz, hogy az eb megfigyelés alatt áll, vagy sem, illetve az eb veszélyessé lett-e minősítve, vagy nem. 4

38 Tiszasas Község Önkormányzat Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Tisztelt Képviselő-testület! Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő testületének február 4-i ülésére Mint minden évben, ez évben is lehetőség adódott arra, hogy Tiszasas Község Önkormányzata csatlakozhasson a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Parlagfű-mentesítési Alaphoz. A 2012 és évben csatlakozásunkkal pályázatot nyújthattunk be fűkasza vásárlásra, melyet sikeresen meg is nyertünk. Csatlakozva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Parlagfű-mentesítési Alaphoz évben is lehetőség nyílik arra, hogy pályázatot nyújtsunk be. A csatlakozásnak feltétele a csatlakozási nyilatkozat megküldése, melyet aláírva már visszaküldtünk, illetve 10 Ft/lakos mértékben támogatni kell a Parlagfű-mentesítési Alapot, mely öszszeg évben ,- Tiszasas, január 29. Gyói Gábor Polgármester 5

39 Határozat-javaslat Tiszasas Község Önkormányzat /2014.( ) Kt. Határozata évi Megyei Parlagfű-mentesítési Alaphoz csatlakozásról 1. Tiszasas Községi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy évben is csatlakozik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Parlagfű-mentesítési Alaphoz, lakosságszám arányában mértékben. 10,- Ft /lakos 2. Az önkormányzat vállalja, hogy a ,- Ft összegű hozzájárulást 2014 március 20- ig átutalja a Parlagfű-mentesítési Alap számú számlájára. Felelős: Gyói Gábor polgármester Határidő: március 20 A Képviselő-testület ezen határozatáról értesíteni rendeli: Gyói Gábor polgármestert Harmatos László alpolgármestert Dr. Babák Zoltán jegyzőt Képviselő-testület tagjait Harangozóné Kézsmárki Andrea-pénzügyi ügyintézőt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Elnökét Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt Irattárat Felelős: Gyói Gábor polgármester Határidő: azonnal Tiszasas, január 29. Gyói Gábor polgármester 6

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2015. (III.13.) számú rendelete Tiszasas Község Önkormányzata 2015. évi költségvetése Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya az önkormányzatra, valamint az önkormányzat költségvetési szerveire terjed

1. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya az önkormányzatra, valamint az önkormányzat költségvetési szerveire terjed Tiszasas Község Önkormányzatának Polgármesterétől Előterjesztés Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február -i ülésére Tiszasas Község Önkormányzat 2013. évi költségvetése tárgyában

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Tiszasas Község Önkormányzata 2014.

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Tiszasas Község Önkormányzata 2014. Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 2/2014.(II.05.)

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére

Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991.

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Tiszasas Község Önkormányzata 2012.

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Tiszasas Község Önkormányzata 2012. Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 4/2012.(II.28.)

Részletesebben

Város Polgármestere. Tájékoztató. Biatorbágy Város közigazgatási területén tervezett ebösszeírásról

Város Polgármestere. Tájékoztató. Biatorbágy Város közigazgatási területén tervezett ebösszeírásról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/118. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tájékoztató Biatorbágy Város közigazgatási

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Előterjesztés Nemti Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről

Előterjesztés Nemti Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Előterjesztés Nemti Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről

Részletesebben

Kerepes Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 5/2012. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kerepes Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 5/2012. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kerepes Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 5/2012. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Kerepes Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Rendelet szövege Sárkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2012 (XI. 30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének harmadik negyedévi módosításáról Sárkeresztúr

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki. Az Önkormányzat 2012. évi költségvetése

1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki. Az Önkormányzat 2012. évi költségvetése Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelete (a háromnegyed éves módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Rábacsanak Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (II.27.) önk. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (II.27.) önk. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (II.27.) önk. rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Legénd Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2019. (II.26.) önkormányzati rendelete Homokbödöge Község Önkormányzat 2019.

Homokbödöge Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2019. (II.26.) önkormányzati rendelete Homokbödöge Község Önkormányzat 2019. Homokbödöge Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2019. (II.26.) önkormányzati rendelete Homokbödöge Község Önkormányzat 2019. évi költségvetéséről - 2 - Homokbödöge Község Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

A költségvetés bevételei és kiadásai

A költségvetés bevételei és kiadásai Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. (III. 11.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról Felcsút

Részletesebben

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Szegvár Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Szegvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról 4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Hatályos: -tól A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018.

Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018. Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. 2014. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. 2014. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2014.(II.4.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az Önkormányzat 2014. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014. (II.08.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2014. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 11/2014.(VI.27.) Önkormányzati

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 6/2012 (II.13.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2012. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 22/2012. (IX.07.), a 34/2012.(XII.28.)

Részletesebben

Bakonyjákó Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonyjákó Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonyjákó Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről 2 Bakonyjákó Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Endrefalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2013. (III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Endrefalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2013. (III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Endrefalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2013. (III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Endrefalva Község Önkormányzata képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Nemti Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének /206. (II.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 206. évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Pörböly Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015(III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Pörböly Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015(III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Pörböly Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015(III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Pörböly Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016(l29) önkormányzati rendelete a 2016 évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki.

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 1/2012. (II. 16.) ÖR RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az Önkormányzat 2012. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012 (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012 (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012 (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Magyarország központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX.

Részletesebben

Kenézlő Községi Önkormányzat 1. számú melléklet a 11/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez

Kenézlő Községi Önkormányzat 1. számú melléklet a 11/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez Kenézlő Községi Önkormányzat 1. számú melléklet a 11/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (XI.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017.(II.14) rendelet módosításáról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/016. (II.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 016. évi költségvetéséről Módosítva a 9/016.(XI.3.) önkormányzati rendelettel. (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület)

Részletesebben

Rohod Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2014. (IV. 17.) önkormányzati rendelete

Rohod Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2014. (IV. 17.) önkormányzati rendelete Rohod Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2014. (IV. 17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Rohod

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

12. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-i soros ülésére

12. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-i soros ülésére 12. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege Sorszám 1 2 3 4 Eredeti előirányzat 1. Működési bevételek összesen: 31 522 201 2. B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről 21 113 201 3. B3 Közhatalmi bevételek 9 850 000 4. B4 Működési bevételek

Részletesebben

A B C D E F G H I J. Sorszám

A B C D E F G H I J. Sorszám 1. melléklet a 1/2014.(II. 20.) önkormányzati rendelethez SZÁPÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK 2014. ÉVI ÖSSZEVONT KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE A B C D E F G H I J Sorszám 2013. évi hatályos

Részletesebben

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére 1. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016(II.17.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016(II.17.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016(II.17.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(II.15.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Zalaapáti Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetése. 58 486 600 Üdülőhelyi feladatok támogatása 553 025

Zalaapáti Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetése. 58 486 600 Üdülőhelyi feladatok támogatása 553 025 Zalaapáti Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetése Normatív állami hozzájárulás Településüzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás 164 008 879 10 689 364 175 382 710 12 600 834 Közös Önkormányzati

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

az önkormányzat évi költségvetéséről

az önkormányzat évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017 (II28) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017 évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és

Részletesebben

Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról

Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Alap Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére 2.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/201 (IX.2) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/201 (III.1) önkormányzati rendelet áról Sarkadkeresztúr Község

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013.(IX.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti

Részletesebben

Alsószölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Alsószölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Alsószölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.17.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V. 12) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. 1. Általános rendelkezések

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. 1. Általános rendelkezések Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/207. (V.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 206. évi költségvetéséről szóló többször módosított /206.(II.9.) rendelet módosításáról (egységes

Részletesebben

az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok

Részletesebben

1. 5 Dunaalmás Község Önkormányzat a) Bevételi főösszegét: b) Kiadási főösszegét:

1. 5 Dunaalmás Község Önkormányzat a) Bevételi főösszegét: b) Kiadási főösszegét: Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018(111.6.) önkormányzati rendelete Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017.(I. 30.) önkormányzati

Részletesebben

Biri Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2018. (II.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Biri Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2018. (II.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2018. (II.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

egységes szerkezetben

egységes szerkezetben 1 Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2012. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2012. évi költségvetéséről egységes szerkezetben Magyarország központi

Részletesebben

Márianosztra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013.(II.16.) rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Márianosztra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013.(II.16.) rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Márianosztra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013.(II.16.) rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Márianosztra Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben

az önkormányzat évi költségvetéséről

az önkormányzat évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2019. (II.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről Biri Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 27-i ülésére Tárgy: Adósságkonszolidációval kapcsolatos döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-i soros ülésére

Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-i soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 29-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Alcsútdoboz Település Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2014.NII1.28.1 számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testületének. 5/2015. (IV.07.) Önkormányzati rendelete

Balatonederics Község Önkormányzata. Képviselő-testületének. 5/2015. (IV.07.) Önkormányzati rendelete Balatonederics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (IV.07.) Önkormányzati rendelete Balatonederics község Önkormányzatnak 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2016.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014 (II.20.) önkormányzati rendelet módosításáról. Jászszentandrás

Részletesebben

3. (1) A Rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. (2) A Rendelet 3. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép.

3. (1) A Rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. (2) A Rendelet 3. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/215.(VII.24.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 215. évi költségvetéséről szóló 3/215.(II. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

Diósjenő Község Önkormányzat képviselő-testületének.../2016. (...) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról (előterjesztés)

Diósjenő Község Önkormányzat képviselő-testületének.../2016. (...) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról (előterjesztés) 2./ Beszámoló az 2015. évi költségvetés végrehajtásáról. Előterjesztő: Tóth János polgármester Diósjenő Község Önkormányzat képviselő-testületének.../2016. (......) önkormányzati rendelete az önkormányzat

Részletesebben

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) Hatályát veszti a R. 6.2. melléklete. Kihirdetési záradék

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) Hatályát veszti a R. 6.2. melléklete. Kihirdetési záradék Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 4/2013.(III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány Nagyközség

Részletesebben