KENNETH E. HAGIN Hitünk tápláléka napi adagokban. Tél

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KENNETH E. HAGIN Hitünk tápláléka napi adagokban. Tél"

Átírás

1 KENNETH E. HAGIN Hitünk táplálék npi dgokbn Tél KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ Budpest, 2003

2 A fordítás lpjául szolgáló kidás: Kenneth E. HAGIN, Fith Food Devotions, Fith Librry Publictions, ALL RIGHTS RESERVED by AKA Kenneth Hgin Ministries, Inc. KENNETH E. HAGIN Hitünk táplálék npi dgok Hungrin trnsltion Krisztus Szeretete Egyház, 2003 Tél ISBN Minden jog fenntrtv KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ elsõ mgyr nyelvû kidás Budpest, 2003 Kidj KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ 1461 Budpest, Pf /fx +36 (1) krisztus@krisztusszeretete-egyhz.hu Fith Food Devotions for Winter HUNGARIAN EDITION Felelõs kidó: Sndersné dr. Kovács Erzsébet

3 KENNETH E. HAGIN Hitünk táplálék npi dgokbn Tél Fith Food Devotions for Winter HUNGARIAN EDITION

4 Elõszó F. F. Bosworth mondj:,,a legtöbb keresztény npont háromszor meleg étellel táplálj testét, míg szellemét heti egyszer hideg élelemmel, és ztán csodálkozik, hogy hite oly gyenge. Npont kell táplálnunk hitünket! Ez mindennél fontosbb z Úrrl vló együttjárásunkbn. Azért írtm ezeket könnyen emészthetõ hitdgokt, hogy segítsenek hited nponkénti gyrpításábn. Tnulmányozd, és hngosn mondd ki minden egyes oldl lján tlálhtó megvllásokt! Ezek Isten Igéjén lpulnk. Amikor hllod mgd megvllni Isten Igéjét, szellemedben rögzülnek z Õ igzsági. Az Õ Igéje szellemedbe lejutv htékonnyá teszi z életedet. Kenneth E. Hgin

5 DECEMBER 1 El Shddi Mikor Ábrám kilencvenkilenc esztendõs volt, megjelenék z Úr Ábrámnk, és mond néki: ÉN A MINDENHATÓ ISTEN VAGYOK, járj énelõttem, és légy tökéletes. 1MÓZES 17,1. A héber eredeti szerint ebben z ószövetségi versben Isten zt mondt: Én El Shddi vgyok. Isten hét szövetségi néven nyiltkozttt ki mgát Izrelnek, ezek egyike volt z El Shddi szószerinti jelentése: z Isten, ki több, mint elegendõ vgy z, ki teljességgel elegendõ. Növeli hitedet, h úgy gondolsz Istenre, mint ki több, mint elegendõ! Isten z ó szövetség egésze ltt megjelenítette és kinyiltkozttt mgát mint El Shddi z Isten, ki több, mint elegendõ. Amikor például kihozt Izrel gyermekeit z egyiptomi rbszolgságból, fáró ktonái utánuk mentek, hogy elfogják és újr rbszolgákká tegyék õket. Izrel gyermekeinek egyik oldlán pusztság volt, másik oldlon hegyek, elõttük meg Vörös-tenger. Látszólg reménytelen helyzet, de õk Istenre tekintettek z Istenre, ki több, mint elegendõ és Õ kettéválsztott tengert! Megmerevítette mélységes vizeket tenger szívében! (2Móz. 15,8) Befgysztott vizeket! A vizek fl módjár álltk mindkét oldlon, és Izrel gylog kelt át túlprtr. A mi Istenünk több, mint elegendõ! Megvllás: Az én Atyám El Shddi, z Isten, ki több, mint elegendõ. Õ több, mint bármekkor hegy jobboldlmon. Õ több, mit bármilyen ellenség mögöttem. Õ több, mit bármely kdály elõttem. Õ z én tuljdon Atyám. És Õ z El Shddi z Isten, ki több, mint elegendõ!

6 DECEMBER 2 Több, mint elegendõ És megáll np, és vesztegle hold is, míg bosszút áll nép z õ ellenségein JÓZSUÉ 10,13. Látjuk El Shddit Izrellel Kánán földjén. (Mellesleg mondom: Kánán nem menny elõképe. Nem lehet z. A mennyben nem kell mjd cstákt megvívni, városokt elfogllni, vgy ellenségeket és óriásokt legyõzni ezek itt, ebben világbn vnnk. Nem, Kánán Szent Szellem-keresztségnek és Krisztus Jézusbn vló kiváltságinknk z elõképe.) Amikor Izrel nehézségekkel került szembe Kánánbn, vezetõjük, Józsué, z Úrhoz fordult. És Isten megállított z egész univerzumot, mert Isten egy embere imádkozott! Isten meg tudj ezt tenni Õ z Isten, ki több, mint elegendõ! Az egész Ószövetségen át látjuk El Shddit htlmsn cselekedni nép, próféták, ppok és királyok életében. Õ zonbn nem csk tegnp Istene, Õ jelen Istene! Nem úgy nevezte mgát: z Isten, ki több, mint elegendõ volt, vgy z Isten, ki több, mint elegendõ lesz. Sokszor múltr tekintve mondogtjuk: Ó, milyen csodáltos volt z, mikor Isten még ilyen dolgokt cselekedett, vgy jövõbe nézve mondjuk: Amikor mind mennyben leszünk mjd, milyen csodáltos lesz! Nem! A dolgok itt és most fognk megváltozni, h bízol Istenben, ki több, mint elegendõ! Megvllás: Én hiszek Istenben. Én bízom Istenben, most. Õ több, mint elegendõ, m! Több, mint elegendõ rr, hogy legyõzzön bármilyen helyzetet, mivel szembe kerülhetek. Õ TÖBB, MINT ELEGENDÕ számomr.

7 DECEMBER 3 Õ megszbdít Mivelhogy [ hívõ] rgszkodik hozzám [Istenhez], megszbdítom õt ZSOLTÁROK 91,14. Az ngol nyelvben z I will (= krom [tenni] ) és z I shll ( meg fogom [tenni] ) lehetõ legerõteljesebb kinyilvánítás z krtnk. A Zsoltárok 91 utolsó verseiben pedig hét dolgot említ Isten ki több, mint elegendõ, mit meg kr, meg fog tenni zért z emberért, ki szeretettel rgszkodik Õhozzá. (Hál Istennek, én szeretettel rgszkodom Õhozzá ugye te is?) Figyeld meg, Isten nem zt mondt: Lehet, hogy megteszem vgy H bírom erõvel, megteszem. H ki nem merülök, kkor megteszem. Nem! Aki túlcsordulón elegendõ, Õ zt mondt: Meg krom tenni. Elõször zt mondt Isten: Meg krom szbdítni õket Ez z Isten, ki több, mint elegendõ, szbdítás Istene. Megtrtott z Ábrhámnk dott szvát, és megszbdított Izrelt és még m is Õ szbdító! A mi Istenünk nem z elnyomó; Õ szbdító! Az Apostolok cselekedetei 10,38 világossá teszi ezt. A sátán z emberiség elnyomój, Jézus pedig mi szbdítónk! Megvllás: Én rgszkodom Istenhez; ezért Õ megszbdít engem. Õ szbdítás Istene. És Isten több, mint elegendõ. Mindig bírj erõvel, sosem merül ki. Isten mindzt megteszi, mirõl kijelentette, hogy meg fogj tenni. Õ z, Aki Teljesen Elegendõ, és Õ MEG FOGJA TENNI!

8 DECEMBER 4 Õ válszol Mivelhogy rgszkodik hozzám Segítségül hív engem, ezért meghllgtom õt ZSOLTÁROK 91, Kiálts hozzám és megfelelek, és ngy dolgokt mondok néked, és megfoghttlnokt, melyeket nem tudsz. JEREMIÁS 33,3. És mit imádságotokbn kértek, mindzt meg is kpjátok, h hisztek. MÁTÉ 21,22. Azért mondom néktek: Amit csk kértek imádságotokbn, higgyétek, hogy mindzt már megnyertétek, és meglészen néktek. MÁRK 11,24. És zon npon nem kérdeztek mjd engem semmirõl. Bizony, bizony mondom néktek, hogy mit csk kérni fogtok z Atyától z én nevemben, megdj néktek kérjetek és megkpjátok, hogy ti örömetek teljes legyen. JÁNOS 16, Ez még messze nem z összes igehely z im témájábn. De rr elegendõ, hogy lángr lobbnts szívünket. Elegendõ rr, hogy elkezdjünk imádkozni. Miért? Mert El Shddi mondt nekünk: Én válszolni fogok. A mindenhtó Isten z, ki több, mint elegendõ megígérte, hogy válszol zoknk, kik szeretettel rgszkodnk Õhozzá! Megvllás: Én rgszkodom Mindenhtó Istenhez; ezért Õ válszol nekem. Segítségül hívom Õt, és Õ válszol nekem. Én kérek, és Õ megdj nekem. Én keresek, és Õ elvégzi, hogy én meg is tláljm. Én zörgetek, és Õ megnyitj nekem. Bármit is kívánjk, mikor imádkozom, én hiszem, hogy megkpom, és Isten elvégzi, hogy meg is kpjm. Amit csk kérek Jézus Nevében, Mindenhtó Isten megdj nekem. Ezért z én örömöm vlóbn teljes!

9 DECEMBER 5 Õ kiút Mivelhogy rgszkodik hozzám Vele vgyok háborúságábn, megmentem õt ZSOLTÁROK 91, Isten nem mondt, hogy nem lesznek nehézségeid. Sokkl inkább utl rr, hogy nehézségeid lesznek mitt, mert keresztény vgy! A világ üldöz mjd téged, szájár vesz, gonoszul fog beszélni róld. Az ellenség felsorkozott ellened. E világ istene lépten-nyomon nyomást gykorol rád. (2Kor. 4,4) Akd, ki zt hiszi, hogy Isten gykorol ránk nyomást, de ez nem így vn. Jézus z Õ munkáit és z ördög munkáit így állított szembe: A tolvj nem egyébért jön, hnem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én zért jöttem, hogy életük legyen, és bõvölködjenek. (Ján. 10,10) Isten nem tolvj. Az ördög z, ki lop, öl és pusztít nem Isten. Isten zt mondj z Õ Igéjében: Sok bj vn z igznk, de vlmennyibõl kimenti z Úr. (Zsolt. 34,20) A bj itt nehézségeket és megpróbálttásokt jelenti. És ezek te üldöztetéseid. De mit ígért meg z Úr, hogy mennyibõl ment ki téged: felébõl? Nem! Vlmennyibõl! És z Úr nem csupán zt ígérte meg, hogy veled lesz háborúságodbn és ott áll mjd melletted. Õ zért vn ott, hogy megszbdítson téged háborúságból. És Õ több, mint elegendõ! Megvllás: Én rgszkodom Istenhez: ezért, nem számít, hogy milyen nehézség vgy megpróbálttás jön, én tudom, hogy El Shddi velem vn és megszbdít engem. Õ pedig több, mint elegendõ!

10 DECEMBER 6 Õ felmgsztl Mivelhogy rgszkodik hozzám felmgsztlom õt és megdicsõítem õt. ZSOLTÁROK 91, Én inkább kívánom mgmnk z Istentõl vló felmgsztlást, mint bármilyen dicsõséget, mit e világ felkínálht. Mesélnek egy történetet Npóleonról, miszerint egy np, mint éppen seregszemlét trtott, lov egyszer csk megbokrosodott. Egy fitl közlegény elõrelépett, megfogt ló kntárát, és lecsillpított z álltot. Npóleon zt mondt: Köszönöm, kpitány. És ezzel közlegény kpitánnyá lépett elõ. A többi tiszt zonbn nem fogdt be fitlembert. Õk érdemeik lpján kpták rngfokoztukt, neki viszont úgy jándékozták. Npóleon észrevette ezt, és elrendelte hdsereg teljes díszszemléjét. A fitlembert lór ültette mg mellett, és együtt lovgoltk ki gykorlótérre. A többi tiszt ezek után zt kezdte mondogtni: Ez z ember Npóleon kegyeltje. És elkezdték keresni kegyeit. Lehet, hogy világ nem tudj ezt, de közeleg z idõ, mikor meg fogj tudni, hogy mi királyok Királyánk és z urk Uránk vgyunk kegyeltjei. És kkor mjd zt kívánják, hogy bárcsk keresték voln kegyeinket. Mg Jézus mondt: Aki gyõz, megdom nnk, hogy z én királyiszékembe üljön velem, mint én is gyõztem és ültem z én Atyámml z Õ királyiszékében. (Jel. 3,21) Jézus kegye messze felülmúlj és túlrgyogj mindzt, mit e világ dht. Megvllás: Mivel rgszkodom Istenhez, Õ felmgsztl engem, Õ megdicsõít engem. Én királyok Királyánk és z urk Uránk vgyok kegyeltje. Kegyeltje vgyok nnk z Istennek, ki több, mint elegendõ.

11 DECEMBER 7 Hosszú élet Mivelhogy rgszkodik hozzám Hosszú élettel elégítem meg õt ZSOLTÁROK 91, Igen, Hgin testvér mondt vlki, de én ismertem egy szolgálót, ki csodáltos elhivottj volt Istennek, és mégis meghlt negyvenkét éves korábn. Ez nem jelenti zt, hogy neked, vgy nekem is meg kellene hlnunk fitlon. Én nem tudom, hogy z szolgáló miben hitt de zt tudom, hogy én miben hiszek. És tudom, hogy z Isten, ki több mint elegendõ, zt mondt: Hosszú élettel elégítem meg õt. Más meg zt mondj erre: Ez csk zt jelenti, hogy örökké fogunk élni mennyben. Nem, bûnösök is örökké fognk élni. Õk is élnek mjd egy bizonyos helyen, és mi is élni fogunk, egy másik helyen. Ez z Ige zt mondj, hogy mi hosszú életet élvezhetünk itt, ezen földön. A Példbeszédek értelmezése felfedi, hogy Isten Igéje szerint h bizonyos dolgokt cselekszünk, z meghosszbbítj, más dolgok viszont lerövidítik z életünket. Az Efézus 6,1 3 zt mondj gyermekeknek: tiszteld szüleidet, hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életû légy e földön. Péter idézi Zsoltárokt, és biztosít bennünket, hogy ezek z ígéretek minket illetnek. (1Pét. 3,10. Zsolt. 34,13) Megígért élettrtmunk hetven vgy nyolcvn esztendõ. (Zsolt. 90,10) Ne köss kompromisszumot. Ennél kevesebbel semmiképpen se érd be. És vesd hitedet Istenbe mindenben, miben csk tudod! Megvllás: Mivel rgszkodom Istenhez, El Shddi hosszú élettel fog megelégíteni engem. Hcsk z Úr Jézus Krisztus vissz nem jön mielõtt meghlnék, le fogom élni z életemet Isten szolgáltábn. Én együtt fogok élni és munkálkodni Istennel, hogy véghezvigyük z Õ krtát itt földön.

12 DECEMBER 8 Üdvösség Mivelhogy rgszkodik hozzám megmuttom néki z én üdvösségemet. ZSOLTÁROK 91, Bár dr. C. I. Scofieldnek nem minden megjegyzésével értek egyet, mgyráztos Bibliájábn, Róm 1,16-ot követõ, z üdvösség szór vontkozó lábjegyzete kiváló. Dr. Scofield, görög és héber nyelv tudós állpítj meg következõket: z üdvösségre hsznált görög és héber szvk jelentése mgáb fogllj szbdítás, biztonság, megõrzés, gyógyulás és z épség (egészség) foglmát. El Shddi megígérte, hogy megmuttj nekünk szbdítást, biztonságot, megõrzést, gyógyulást és z egészséget. Mert megígérte, hogy megmuttj nekünk z Õ üdvösségét! Megvllás: Mivel rgszkodom Istenhez, ki több mint elegendõ, megmuttt nekem z Õ üdvösségét. Megismertette velem Jézus Krisztus Evngéliumát, mely Isten ereje z üdvösségre. (Róm. 1,16) Ez z evngélium Isten ereje z én üdvösségemre. Isten ereje z én biztonságomr. Isten ereje z én megtrtásomr. Isten ereje z én gyógyulásomr. Isten ereje z én egészséges életemre. És több, mint elegendõ!

13 DECEMBER 9 Dicsõséggel megkoronázv Mikor látom Te egeidet, Te ujjidnk munkáját, holdt és csillgokt, melyeket teremtettél, mi z ember, hogy gondolsz rá és z ( földszülte) ember fi, hogy Te gondoskodsz ról? Hiszen kevéssel teremtetted õt kisebbé, mint z Isten, és Te koronáztd meg õt dicsõséggel és tisztességgel. Azért teremtetted õt, hogy urlkodjék Te kezednek munkái felett ZSOLTÁROK 8,3 6. (Amplified) Isten z embert nem hlálr teremtette! A hlál, betegség, gyûlölet, bosszú és minden trgédi, mi földi állpotokt tükrözi, nem szerepelt teremtõ eredeti tervében. Ellenkezõleg, z ember boldogságr, örömre és békességre lett teremtve! Arr, hogy örök közösségben legyen Istennel. Isten képére és hsonltosságár lett teremtve. (1Móz. 1, ) Boldogságr, örömre és békességre lett teremtve. És zért lett teremtve, hogy Istennek örömöt szerezzen. (Jel. 4,11) Isten egy olyn helyet dott z embernek teremtésben, mely felett csk Õ mg áll, z egész univerzumr kiterjedõ htlomml. (Zsolt. 8,4 7. 1Móz. 26,18) Ádám ur volt önmgánk, teremtésnek és sátánnk. Ádám nem volt köteles behódolni bûnnek döntés z õ kezében volt. Megvllás: Én zt fogom tenni, mire teremtettem. Én közösségben vgyok Istennel. Örömöt szerzek z én mennyei Atyámnk. A Bibli zt mondj, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. (Zsid. 11,6) Ezért hitben fogok járni. Sem bûn, sem betegség, sem félelem, sem kételkedés, és egyáltlán semmi, mi z ördögtõl vn, nem urlkodht felettem. Én úgy döntöttem, hogy Istennel járok.

14 DECEMBER 10 Isten dicsõsége nélkül Mert mindnyájn vétkeztek, és szûkölködnek z Isten dicsõsége nélkül. RÓMA 3,23. Az ember megtette z elképzelhetetlent! Htlmt kpván Isten kezének minden munkáj felett, Ádám eredetileg e világ istene volt. Ádám zonbn tudtos felségárulást követett el Isten ellen zzl, hogy átdt sátánnk zt htlmt, melyet Isten eredetileg neki dott. Ádám felségárulást sját jogán követte el, így Isten nem tudt semmissé tenni szerzõdést, melyet Ádámml kötött, Ádám pedig z õt megilletõ helyet átdt sátánnk. Ettõl fogv sátán nem pedig Ádám lett e világ Istene. (2Kor. 4,4) Ezzel kezdetét vette sátán pusztító urlm. Így jött z emberre szellemi hlál mi z Istentõl vló elkülönülés. Amikor Isten lejött hûvös lkonytkor, hogy Ádámml legyen és társlkodjon vele, szólított õt: Ádám, hol vgy? Ádám így felelt: Elrejtõztem. Elkülönült Istentõl! A szellemi hlál másik oldl sátán természetébõl vló részesedés szintén öröksége lett z embernek. Az ördög lett z ember szellemi tyj. Emlékszel, Jézus zt mondt frizeusoknk: Ti z ördög tyától vlók vgytok. (Ján. 8,44) Az ember szellemileg z ördög gyermeke. Részesedik tyj természetébõl. Ez mgyrázz, hogy z ember miért nem üdvözülhet megfelelõ életvitel áltl. Nem tud megállni Isten jelenlétében mint vn, mert tyjánk, z ördögnek természete vn benne. H üdvözül is z ember, vlki áltl kell üdvözülnie, ki kifizeti bûneiért büntetést, és vlkitõl kpni kell egy új természetet. Megvllás: Köszönöm neked, Atyám, z új természetemet. Köszönöm neked, Atyám, hogy Te gondoskodtál felõlem, és én z isteni természet részesévé lehettem. (2Pét. 1,4)

15 DECEMBER 11 Egy htlms terv! És ellenségeskedést szerzek közötted és z sszony között, te mgod között, és z õ mgv között: Õ neked fejedre tpos, te pedig nnk srkát mrdosod. 1MÓZES 3,15. Az ember elbukott. Istennek zonbn volt egy terve egy htlms terve megváltás! Isten felelõsséget válllt z ember törvényszegéseiért és megváltott õt sátán htlmából. Istennek volt egy terve rr, hogy visszdhss z életet z embernek. Isten terve lehetõvé tette, hogy z ember természete visszváltozván hrmóniáb kerüljön Isten természetével. Isten nem hgyt figyelmen kívül z ember törvényszegéseit. Az igzságosság megkövetelte, hogy bûnéért járó büntetés ki legyen fizetve de z ember mg nem volt képes ezt kifizetni. Így, mivel z ember nem tudt önmgát megváltni, Istennek gondoskodni kellett egy megváltóról. Épphogy elbukott z ember, ellensége, sátán htlm lá kerülvén, Isten máris kezdte elõre szólni z Õ tervét rról, ki Eljövendõ. Ez z Eljövendõ, z sszony mgv (mert próféci dtott, hogy egy sszony gyermeket fog szülni természetes nemzés rendjétõl függetlenül) fogj megtörni sátán urlmát z ember felett! Ez z Eljövendõ fogj megszbdítni z embert! Ez z Eljövendõ fog kígyó fejére tposni. A keleti nyelvekben vlkinek fejére tposni -kifejezés zt jelenti: megtörni vlkinek z urlmát. Amikor Isten ezeket szvkt mondt z 1Mózes 3,15-ben, sátán épphogy csk szert tett rr htlomr, melyet Isten z embernek szánt. Isten zonbn elõre megmondt, hogy z sszony ezen csodáltos mgv el fog jönni, hogy megtörje sátán urlmát. Megvllás: Köszönöm Neked, Atyám, Te htlms megváltási tervedet, melyet Te terveztél meg, és Te küldted el z Úr Jézus Krisztust, hogy végrehjts zt.

16 DECEMBER 12 Immánuel Akkor mond prófét: Hlld meg hát, Dávid ház! Hát nem elég embereket bosszntnotok, hogy még z én Istenemet is bosszntjátok? Ezért ád jelt néktek z Úr mg: Ímé, szûz fogn méhében, és szül fit, s nevezi Õt Immánuelnek. ÉSAIÁS 7, Isten elkezdett szólni prófétáin keresztül, megígérte, hogy el fog jönni Megváltó, ki meg fogj törni sátán urlmát és visszállítj z embert elvesztett urlmáb. Ésiás prófét például végigtekintett z idõkön, és rámuttott Dávid egy leányár, ki meg fogj szülni megígért Megváltót 750 év múlv. Az Úr mg ád jelt néktek, prófétált Ésiás. Õ fog nektek csodát muttni, rendkívüli, nem mindennpos dolgot. Mi lesz z? Egy szûz fogn, és fiút szül. Egy szûz fog szülni egy fiút természetfeletti módon. Az Õ neve Immánuelnek neveztetik mi zt jelenti: Velünk z Isten, vgy megtestesülés. Az istenségnek és z emberiségnek z egyesülésére utl itt z Úr. Megvllás: Mg z Úr dott egy jelet, egy csodát. Egy szûz vlóbn fognt, és szült egy fiút. Az Õ neve Immánuel Velünk z Isten. Õ zért jött, hogy megváltson minket. Köszönöm Neked, Atyám, Te htlms megváltási tervedet, melyet Te terveztél meg és elküldted Immánuelt, hogy végrehjts zt.

17 DECEMBER 13 A mg Mert z Úr új rendet teremt e földön. Asszony környékezi férfit. JEREMIÁS 31,22. Ádám teremtve lett. Az emberi nem minden más tgj természetes nemzés útján jött világr. H Jézus természetes nemzés áltl született voln, egy bukott szellem lett voln. A Róm 5,12 zonbn zt mondj nekünk: Annkokáért, miképpen egy ember (Ádám) áltl jött be világr bûn, és bûn áltl hlál, és kképpen hlál minden emberre elhtott, mivelhogy mindenek vétkeztek. Az ember lá vn vetve hlálnk, z ördögnek. Ily módon, z ember mgv csk egy másik bukott embert tud létrehozni. Ezért Megváltó nem lehetett hlálnk lávetett. A megígért mg csk z lehetett, ki felett sátánnk semmiféle törvényes jog illetve htlm nem volt. Az isteni erõ egy különleges mûvelete áltl kellett megfognni! Azokt szvkt, melyeket Isten szólt Jeremiás prófétán keresztül, szó szerint így lehetne fordítni: Egy sszony fog körülvenni ( testében) egy embergyermeket. A szûz méhe csupán szent mg hordozótrtály volt, míg Õ világr nem jött. Megvllás: Köszönöm Neked Atyám, Te htlms megváltási tervedet. Olyn boldog vgyok, hogy Te egy új rendet teremtettél földön! Olyn boldog vgyok, hogy elküldted szent Mgot, hogy megváltson minket!

18 DECEMBER 14 Öröktõl fogv vn De te, Efrtánk Betleheme, bár kicsiny vgy Júd ezrei között: belõled szármzik nékem, ki urlkodó z Izrelen: kinek szármzás eleitõl fogv, öröktõl fogv vn. MIKEÁS 5,2. Ez figyelemreméltó próféti szó, mely beszámol rról, Aki Júd törzsébõl fog megszületni, Aki urlkodni fog Izrelen, kijelenti: z Õ szármzás eleitõl fogv, öröktõl fogv vn. Õ fel és lá járt z örökkévlóságon keresztül és otthgyt lábánk nyomit z idõkorszkokon! Az emberek többnyire Jézus megszületésének csupán fiziki oldlár tekintenek, és úgy beszélnek Ról, mint ki kisgyermekként megszületett, noh Õ már zelõtt is létezett z Atyánál, öröktõl fogv! Az Személy, kit mi most Jézusként ismerünk, egyike z Istenség három isteni személyének. Isteni mivoltábn nincs kezdete. Megvllás: Az én Urm, Krisztus szármzás eleitõl fogv, öröktõl fogv vn. Mint Istennek, nincs kezdete. Mégis eljött ebbe világb, hogy megszbdítson sátán htlmából. Én rábízhtom z életemet erre z Örök Személyre.

19 DECEMBER 15 Elmélkedésre Mert egy gyermek születik nékünk, Fiú dtik nékünk, és z urlom z Õ vállán lészen, és hívják nevét: Csodáltosnk, Tnácsosnk, Htlms Istennek, Örökkévlóság Atyjánk, Békesség Fejedelmének. ÉSAIÁS 9,6. A Jézusnk tuljdonított isteni nevek és címek bizonyítják, hogy Õ természete szerint isteni, és tgj z Istenségnek: IMMÁNUEL (Mát.1,23) ISTEN (Ján.1,1) ÚR (Luk. 19,34) MINDENEK URA (Csel.10,36) A DICSÕSÉG URA (1Kor. 2,8) CSODÁLATOS, TANÁ- CSOS, HATALMAS ISTEN, ÖRÖKKÉVALÓSÁG ATYJA, BÉKESSÉG FEJE- DELME (És. 9,6) ÚR KRISZTUS (Luk. 2,26) ISTEN FIA (Róm.1,4) AZ Õ FIA (Ján.3,17) ISTEN SZERELMES FIA (Mát. 3,17) ISTEN EGYSZÜ- LÖTT FIA (Ján.3,18) ALFA ÉS AZ OMEGA, KEZDET ÉS VÉG, AZ ELSÕ ÉS AZ UTOLSÓ (Jel. 22,13) AZ ÚR (Csel. 9,17) A MAGASSÁGOS FIA (Luk. 1,32) AZ ISTENNEK KENYERE (Ján. 6,33) AZ ISTENNEK SZENT- JE (Márk 1,24) ISTEN SZENT FIA (Csel. 4,30) KIRÁLYOK KIRÁLYA ÉS URAK URA (Jel. 19,16) ÚR ÉS MEGTARTÓ (2Pét.3,2) ISTEN IGÉJE (Jel.19,13) Megvllás: Jézus z én Urm. Az én Urm neve Immánuel, Isten, Úr, Mindenek Ur, Csodáltos, Tnácsos, Htlms Isten, Örökkévlóság Atyj, Békesség Fejedelme, Úr Krisztus, Isten Fi, z Õ Fi, Isten Szerelmes Fi, Isten Egyszülött Fi, Alf és Omeg, Kezdet és Vég, Elsõ és Utolsó, Úr, Mgsságos Fi, z Istennek Kenyere, z Istennek Szentje, Isten Szent Fi, királyok Király és z urk Ur, z Úr és Megtrtó, Isten Igéje! Az én Urm mindez! Nem csod, hogy sátán nem urlkodht felettem!

20 DECEMBER 16 További elmélkedésre Mert tetszett z Atyánk, hogy Õbenne lkozzék z egész teljesség. KOLOSSÉ 1,19. Isten Igéje világosn tnítj, hogy mi Megváltónk isteni. Ezek z isteni hivtlok tuljdonítttnk Néki: TEREMTÕ (Kol. 1,16) KÖZBENJÁRÓ (1Tim.2,4 5) AZ EGYHÁZ FEJE (Kol.1,16 24) MEGTARTÓ (2Pét. 3,2) BÍRÓ (2Tim. 4,1) A MINDEN- SÉG FENNTARTÓJA (Zsid.1,1 3) AZ ÉLETETADÓ (Ján. 10,28) ÚR ÉS KRISZTUS (Csel. 2,36) A FELTÁMADÁS ÉS AZ ÉLET (Ján. 11,25) Isteni jellem tuljdonítttik Krisztusnk. A közönséges emberek természet szerint bûnösök, Krisztus Jézus zonbn nem egy közönséges ember. Õ: SZÜLETÉSE ÁLTAL SZENT (Luk. 1,35) IGAZ (És.53,11) HÛSÉGES (És. 11,5) AZ IGAZSÁG (Ján. 14,6) IGAZSÁGOS (Ján. 5,30) MINDEN ÁLNOKSÁGTÓL MENTES (1Pét. 2,22) BÛNTELEN (2Kor. 5,21) SZEP- LÕTLEN (1Pét. 1,19) ÁRTATLAN (Mát. 27,4), (Zsid. 726) FÖLDI SZÜLEINEK ENGEDELMES (Luk. 2,51) FÉLTÕN SZERETÕ (Ján.2,17) SZELÍD (Mát. 11,29) ALÁZATOS SZÍVÛ (Mát.11,29) KÖNYÖRÜLÕ (Zsid. 2,17) TÜRELMES (És. 53,7) HOSSZÚTÛRÕ (1Tim. 1,16) KÖNYÖRÜLETES (Mát.15,32) ÖNMEGTAGADÓ (2Kor. 8,9) ALÁZATOS (Fil. 2,5 11) ENGEDELMES (Luk.22,42) MEGBOCSÁTÓ (Luk. 23,34) Megvllás: Jézus Krisztus z, ki méltó. Hálát dok Istennek zért, Aki méltó. Hálát dok Istennek ezért z Isteni Személyért. Hál Istennek, hogy Õ, Teremtõ, eljött földre dicsõségbõl, hogy Õ legyen Közbenjáró, z Egyház Feje, Megtrtó, Bíró, Fenntrtó, z Életdó, z Úr és Megváltó. És hál Istennek, ez méltó személy z én Urm.

21 DECEMBER 17 Aláztosság Aki [Jézus Krisztus], mikor Istennek formájábn volt, nem tekintette zsákmánynk zt, hogy Õ z Istennel egyenlõ, hnem Önmgát megüresíté, szolgi formát vévén föl, emberekhez hsonlóvá lévén; és mikor olyn állpotbn tlálttott mint ember, meglázt mgát, engedelmes lévén hlálig, mégpedig keresztfánk hláláig. FILIPPI 2,6 8. Krisztus mindig is létezett Isten mivoltábn. Õ zonbn kiüresítette Önmgát, és szolgi formát vett fel, emberekhez hsonlóvá lett. Ez természetes nemzéstõl teljesen elkülöníthetõ, Istentõl vló mûveletre utl: Ez csod. Elõször, Isten kivette Krisztust mennyei Istenségbõl mjd behelyezte egy szûz méhébe, hogy egyesüljön hústesttel egy egyedülálló fognttás során. Azért világb bejövetelekor így szól: Áldoztot és jándékot nem krtál, de testet lkottál nékem. (Zsid. 10,5) Isten lkotott egy testet egy különleges testet ennek Lénynek, kit Isten Fiánk neveznek. A megtestesülés során Krisztus emberré lett! Megvllás: Köszönöm Neked, Jézus, hogy Te kiüresítetted mgdt és z emberekhez hsonlóvá lettél. Ez volt mi egyedüli reménységünk. Köszönöm, hogy Te megláztd mgdt, engedelmes voltál hlálig, mégpedig keresztfánk hláláig. Neked pedig köszönöm Atyám, hogy htlmsn felmgsztltd Õt, és jándékoztál Néki oly nevet, mely minden név felett vló. E névre vlóbn meghjol z én térdem, és z én nyelvem vlóbn vllj, hogy Jézus Krisztus Úr, z Aty Isten dicsõségére. (Fil. 2,9. 10.)

22 DECEMBER 18 A Megtestesülés Kezdetben vl z Ige, és z Ige vl z Istennél, és Isten vl z Ige És z Ige testté lett és lkozék mi közöttünk és láttuk z Õ dicsõségét, mint z Aty egyszülöttjének dicsõségét, ki teljes volt kegyelemmel és igzsággl. JÁNOS 1, A Webster értelmezõ szótár következõképpen htározz meg megtestesülést: Az Istenség egyesülése z emberrel Krisztus Jézusbn. A Megtestesülés volt z egyedüli megoldás z ember problémájár z egyedüli remény rr, hogy z emberiség újr egyesülhessen Istennel. Minden olyn vllás, mely tgdj Názáreti Jézus Krisztus megtestesülését, hmis! Ez z örök lény, kit úgy hívnk, hogy Immánuel velünk z Isten, vgy Jézus Krisztus itt z Igének neveztetik. Az Ige létezett kezdetben. Az Ige Istennél volt Istennel közösségben, együtt munkálták ki z Õ krtát. Isten világot z Ige áltl teremtette. (Zsid. 1,2. Ján. 1,3) És ez z örök lény Isten volt! Ugynzzl természettel rendelkezett. Ugynbbn formábn létezett, és Istennel egyenlõ volt. (Fil. 2,6) És ez lény testté lett! Az Ige emberré lett, és közöttünk lkozott. Õ emberré lett nnyir emberré lett, minth sohsem lett voln más, mégsem szûnt meg nnk lenni, mi zelõtt volt. Az Ige megteremtette otthonát közöttünk, és mi szemléltük Isten dicsõségét. Megvllás: Jézus zért jött el, hogy hústestben lkozzon, hogy én örökre újregyesüljek z Atyávl. Jézus olyn lett, mint én, hogy én olyn tudjk lenni, mint Õ. Én nnk világosságábn fogok járni, mit megtestesülés hozott el számomr. Én újregyesültem z én Atyámml!

23 DECEMBER 19 A közbenjáró Mert egy z Isten, egy közbenjáró is Isten és emberek között, z ember Jézus Krisztus. 1TIMÓTHEUS 2,5. Az ember elveszett állpot elkerülhetetlenné tette megtestesülést z ember szellemileg hlottá lett, és nem tudott Istenhez közeledni. Az istenség emberben vló megtestesülésével Isten gondoskodott vlkirõl, ki megállht, mint z ember közbenjárój. Egyrészrõl egyenlõ Istennel, másrészrõl pedig egyesült z emberrel. Ez vlki képes válllni felelõsséget z ember felségárulásáért, és ki tudj elégíteni z igzságosság követelményeit, ezáltl áthidlván szkdékot Isten és ember között. Isten z embert sját képére teremtette, és csk kevéssel tette kisebbé Önmgánál. Mivelhogy z ember nnyir hsonló Istenhez; ez tette lehetõvé, hogy Isten és z ember örökre egyesüljön egy személyben! Amikor Krisztus emberré lett és fiziki testet öltött megtestesülés során, ez örökre szólt. Ily módon, megtestesülés folytán, vn m egy Istenember mennyben, z Aty jobbján. Lehetõvé vált, hogy Isten és z ember egyesüljön! Isten ebben mi emberi testünkben lkozht, Isten belehelyezheti z Õ életét és természetét mi szellemünkbe. Ez történik meg z újjászületéskor. A szellemi hlál kitöröltetik szellemünkbõl, és Isten oddj z embernek z Õ életét! Megvllás: M z Aty jobbján vn egy Istenember, mi közbenjárónk, Jézus Krisztus. Jézus áthidlj szkdékot értem. Õ tette lehetõvé, hogy szellemi hlál eltávozzék szellemembõl, és helyét Isten élete és természete vegye át belsõ emberben. Ezért, most már Isten lkozik szellememben. Isten él bennem!

24 DECEMBER 20 Azért jött, hogy megszbdítson Szül pedig fit, és nevezd nnk nevét Jézusnk, mert Õ szbdítj meg z Õ népét nnk bûneibõl. MÁTÉ 1,21. A megváltás elsõ lépése z volt, hogy Krisztus zonosult ember mivoltunkkl. Ez történt z Õ megtestesülése során. Krisztus testté lett. (Ján. 1,14) A Zsidó 2,14 zt mondj: Mivel tehát gyermekek testbõl és vérbõl vlók, Õ is hsonltosképpen részese lett zoknk Megtestesülésekor zonbn, Jézus nem részesedett bból természetbõl, mely z ember szellemében urlkodott. H így történt voln, kkor szellemileg hlott lett voln földi szolgált során! Akkor nem tudott voln z Aty kedvében járni zzl, hogy megcselekszi z Õ krtát. Nem, z Õ zonosulás z ember szellemi természetével nem történt meg keresztrefeszítéséig. Ott Isten ténylegesen bûnné tette Jézus Krisztust értünk. (2Kor. 5,21) Mg mi bûnös természetünk lett ráhelyezve Jézus Krisztusr egészen ddig, míg Õ mindzzá nem lett, mivé szellemi hlál tette z embert. Isten szemében nem Jézus Krisztus volt z, ki ott függött kereszten; z emberi nem volt z, ki ott függött. Ezért mindnyájn elmondhtjuk Pálll: Krisztussl együtt megfeszíttettem. Megvllás: Mivel Jézus zért jött, hogy megváltson bûneimbõl, én kijelentem Glt 2,20 lpján: Élek pedig többé nem én, hnem él bennem Krisztus; mely életet pedig most testben élek, z Isten Fiábn vló hitben élem, ki szeretett engem és Önmgát dt értem.

25 DECEMBER 21 Hogy mi fik lehessünk Mikor pedig eljött z idõnek teljessége, kibocsátott Isten z Õ Fiát, ki sszonytól lett, ki törvény ltt lett, hogy törvény ltt lévõket megválts, hogy elnyerjük fiúságot. GALATA 4,4. 5. A megtestesülés célj z volt, hogy z ember jogot kphsson rr, hogy Isten gyermekévé legyen. (Ján. 1,12) Az ember egyedül úgy válht Isten gyermekévé, h megkpj Isten természetét; ezért Krisztus eljött, hogy z ember megkphss z örök életet. (Ján. 10,10. 1Ján. 5, ) Az ember pedig csk zután kphtt meg z örök életet, miután törvényesen meg lett szbdítv sátán htlmából. (Kol. 1, ) Megvllás: Isten elküldte z Õ Fiát, hogy megváltson minket, hogy mi Isten fiivá lehessünk. Én befogdtm Krisztust; ezért nekem életem vn. Én Istennek fi vgyok. Mivel pedig fi vgyok, Isten elküldte z Õ Fiánk Szellemét z én szívembe, ki ezt kiáltj: Abb, Aty. Én nem vgyok többé szolg, hnem fiú. Istennek örököse vgyok Krisztus áltl.

26 DECEMBER 22 Azért jött, hogy kijelentse Õt Az Istent soh senki nem látt; z egyszülött Fiú, ki z Aty kebelében vn, z jelentette ki Õt. JÁNOS 1,18. Jézus tudtábn volt ennek, és kellõképpen értékelte földi küldetésének ezt részét: Kijelenteni z Õ Atyjánk vlóságos természetét! Egyszer egy híres Bibli-tudós zt mondt megtestesüléssel kpcsoltbn: Tudjuk, hogy Isten olyn, milyennek megláttuk Jézusbn. Õ Krisztushoz hsonló. H pedig olyn, kkor Õ jó és bizlomr méltó Isten. H z szív, mely z univerzum mögött áll, olyn mint z gyengéd szív, mely megtört Kereszten, kkor z övé lehet szívem, minden feltétel és fenntrtás nélkül. Semmi mgsztosbbt nem tudok mondni Istenrõl, mint hogy Õ bizonyár úgy él, mint Krisztus Különös: egy ember élt közöttünk, és mikor Istenre gondolunk, úgy képzeljük el, mint ezt z embert, mert h Isten más lenne, nem is lehetne jó. Átruházhtjuk Istenre Jézus minden egyes erkölcsi tuljdonságát, nélkül, hogy elveszítenénk vgy leértékelnénk Istenrõl kilkult képünket. Ellenkezõleg, zzl, hogy úgy gondolunk Istenre, hogy Jézus lefestette Õt, felmgsztljuk Istenrõl lkotott képünket. Mindzok, kik megpróbáltk másféle módon gondolni Istenre, lelcsonyították és szegényessé tették Ról kilkult képüket. Megvllás: Jézus kijelentette nekem z AtyIstent. Én tudom, hogy Isten milyen Õ olyn, mint Jézus! Õ jó Isten és én bízom Õbenne.

27 DECEMBER 23 A megtestesült kijelentés Mond néki Jézus ki engem látott, látt z Atyát JÁNOS 14,9. Az ember beleszületve sátán urlt világb természeténél fogv nem ismerte Teremtõjét. Ádám bûne ót mikor z ember hlottá vált szellemében Isten és z ember szellemileg elkülönült. Az embernek kikerülhetetlen szüksége volt megtestesülés. Jézus Krisztus megtestesülése Isten megjelent hústestben megdt világ számár Isten természetének vlóságos megismerését. A szellemileg hlott emberek nem tudták megismerni Teremtõ természetét, tõle szármzó kijelentés nélkül. Istent úgy képzelték el, mint egy risztó, kegyetlen, furcs, erkölcsön felüli, távoli, vlmi személytelen energiát, de sohsem gondoltk Rá úgy, mint szeretet Istenére szeretõ mennyei Atyár. Milyen is Õ vlójábn? kuttják z emberek. Kedves Brátim, h meg krjátok tudni, milyen z Isten vlójábn csk nézzetek Jézusr! Megvllás: Én láttm Jézust Isten Igéjének kijelentésében. Ezért, én láttm z Atyát. Tudom, hogy milyen z Aty. Õ pontosn olyn, mint Jézus! Õ szeretet Istene. Õ egy AtyIsten. És, Jézusnk köszönhetõen, Õ z én Atyám. Én z Õ tuljdon gyermeke vgyok. Túlárdón hálás vgyok ezért htlms megváltási tervért, melyben z én Atyám kijelentette mgát világ számár!

28 DECEMBER 24 Az Õ dicsõsége És z Ige hústestté lett. És felállított z Õ sátorát közöttünk. És mi néztük z Õ dicsõségét dicsõséget mely telve volt kegyelemmel és igzsággl. JÁNOS 1,14. (Rotherhm) Én szeretem János 1,14-et Rotherhm fordításábn, mert olyn szép. Hjlmosk vgyunk ugynis Krisztusnk földre, emberként vló eljövetelének csupán rr z oldlár gondolni, hogy Õ önzetlenül elhgyt dicsõséget, illetve rr szenvedésre tekinteni, mit földön elszenvedett. Én zonbn zt hiszem, hogy ez öröm volt Krisztusnk, ki nnyir szerette z embert, és nnyir vágyott z ember közösségére, hogy felállított z Õ sátorát közöttünk, hogy Õ djon z elidegenedett embernek ki máig nem ismerte meg Teremtõjét vlóságos képet mennyei Atyjáról. Ngy örömhír volt z, mit z ngyl hirdetett pásztoroknk és minden embernek, mindenütt. Az ember, ki elkülönült Istentõl négyezer éve, most megláthtt Isten dicsõségét, most megláthtt Istent, most megismerhette Istent, milyen vlójábn, és újr egyesülhetett Vele. És mond z ngyl nékik: Ne féljetek, mert ímé hirdetek néktek ngy örömet, mely minden népnek öröme lészen: Mert m született néktek z Üdvözítõ, ki z Úr Krisztus, Dávid városábn. LUKÁCS 2, Megvllás: A mennyei seregek sokságához hsonlón, én is dicsérem Istent. Dicsõség Istennek, hogy hirdetett ngy örömöt. Dicsõség Istennek, hogy elküldte z Üdvözítõt. Dicsõség legyen Istennek Krisztusért, z Úrért! Dicsõség legyen Istennek, miért megengedte, hogy nézzük z Õ dicsõségét!

29 December 25 A szeretet elküldte z Õ Fiát, hogy üdvözüljünk áltl Az Ige testté lett! Mert ki benne fognttott, Szent Szellemtõl vn. Szül pedig fit, és nevezd nnk nevét JÉZUSNAK, mert Õ szbdítj meg z Õ népét nnk bûneibõl. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy z Õ egyszülött Fiát dt, hogy vlki hiszen Õbenne, el ne vesszen, hnem örök élete legyen. Mert nem zért küldte z Isten z Õ Fiát világr, hogy kárhoztss világot, hnem hogy üdvözüljön világ áltl. MÁTÉ 1, JÁNOS 1,14. 3,

30 DECEMBER 26 A mi Atyánk Mert jól tudj ti Atyátok, mire vn szükségetek, mielõtt kérnétek Tõle. Ti zért így imádkozztok: Mi Atyánk MÁTÉ 6,8. 9. Bár Isten olyn világos kijelentést dott mgáról Izrelnek, milyet csk lehetett szellemileg hlott embereknek, mégsem ismerték Õt igzán. Nem ismerték fel hústestben megjelent Istent, mikor Jézus ott állt közöttük. (Az ó szövetség ltt Isten jelenléte Szentek Szentjébe volt zárv.) Így zután, mikor Krisztus Jézus eljött, z ítélkezés kemény és durv légkörébe kellett eljönnie. A zsidók, kik körülvették, nem tudták megérteni Õt. Úgy beszélt Istenrõl, mint z Õ Atyjáról. Arról beszélt, hogy z Aty szereti z övéit és gondoskodik róluk! Ez zvrb ejtette õket. Amikor Jézus úgy muttt be Istent, mint szeretet AtyIstenét, ez legtöbbször süket fülekre tlált. Be kell ismernünk, mint elmélkedünk Jézus szvin Isten szeretetérõl, hogy néh Istennek újjászületett gyermekei sem látják meg Istennek szeretõ rcát. Izrel sohsem tudt ezt felfogni. Nem értették meg, ki z, kirõl Jézus beszél. Újdonság volt számukr. Az igzt megvllv, m is újdonságnk számít z egyház legtöbb tgj számár! Arr tnították õket, hogy féljenek Istentõl, hogy reszkessenek z itélkezés Istenétõl. Igzábn sohsem látták meg Isten szeretetteljes rcultát, melyet Jézus jött el kijelenteni. Megvllás: Ezennel komolyn elhtározom, hogy meglátom és megismerem Isten szeretõ rcát, melyet Jézus jött el kijelenteni. Elmélkedni fogok zon, milyennek Jézus kijelentette Istent, míg vlójábn meg nem ismerem Õt, mint z én szeretõ AtyIstenemet.

31 DECEMBER 27 Az Aty szerepe Ne ggodlmskodjtok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vgy: Mit igyunk? vgy: Mivel ruházkodjunk? Mert mindezeket pogányok kérdezik. Mert jól tudj ti mennyei Atyátok, hogy mindezekre szükségetek vn. Hnem keressétek elõször Istennek országát, és z Õ igzságát; és ezek mind MEGADATNAK néktek. Ne ggodlmskodjtok tehát holnp felõl; mert holnp mjd gondoskodik mg dolgi felõl. Elég minden npnk mg bj. MÁTÉ 6, Megdtnk néktek! Nem pedig elvétetnek! Ez bizonyítj, hogy z Aty gondoskodik övéirõl. Egy másik fordítás szerint: Ne nyugtlnkodjtok holnp mitt. Tudod, Isten nem krj, hogy gyermekei nyugtlnkodjnk és ggodlmskodjnk. Isten itt zt mondj: Ne ggodlmskodjtok, ne féljetek, ne nyugtlnkodjtok. Mivel én vgyok ti mennyei Atyátok, és én tudom, hogy mindezekre szükségetek vn. Hnem keressétek elõször Isten országát és z Õ igzságát, és mindezeket meg fogjátok kpni. Ezt mondj Isten, mi Atyánk! H Isten te Atyád, biztos lehetsz bbn, hogy Õ elfogllj z ty helyét és betölti szeretõ ty szerepét. Biztos lehetsz bbn, h Isten te Atyád, Õ szeret téged és gondoskodni fog róld. Dicsõség Istennek, én örülök, hogy Õ z én Atyám! Neked is Õ z Atyád? Megvllás: Én nem ggodlmskodom mitt, hogy mit egyek vgy mit igyk vgy, hogy mivel ruházkodjm. Az én mennyei Atyám tudj, hogy szükségem vn mindezekre. Én elõször Isten országát kerestem és z Õ igzságát; és mindezek megdtnk nekem!

32 DECEMBER 28 Az Aty szeretete Aki ismeri z én prncsoltimt és megtrtj zokt, z szeret engem; ki pedig engem szeret, zt szereti z én Atyám, és én is szeretem zt, és kijelentem mgmt nnk. Mond néki Júdás, nem z Iskrióti: Urm, mi dolog, hogy nekünk jelented ki mgdt, és nem világnk? Felele néki Jézus és mond néki: H vlki szeret engem, megtrtj z én beszédemet és z én Atyám szereti zt, és hhoz megyünk, és nnál lkozunk. JÁNOS 14, Két dolog hngsúlyos mi igerészben: 1) Aki ismeri z én prncsoltimt és megtrtj zokt mondt Jézus. Trtsd meg emlékezetedben, miket Jézus prncsolt. Õ zt mondt: Új prncsoltot dok néktek, hogy egymást szeressétek; mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást (Ján. 13,34) Semmi okod bármely más prncsolt felõl ggódni. A szeretetben járás mindent kielégít, mert Isten Igéje zt mondj: A törvénynek betöltése szeretet. (H megtrtod Jézus prncsoltit, ezzel betöltesz minden más prncsoltot.) 2) zt szereti z én Atyám H szeretetben jársz, kkor Isten birodlmábn jársz, mert z Isten szeretet. Istent sját természete mert Õ szeretet készteti rr, hogy gondoskodjon rólunk, hogy megvédjen minket és oltlmzzon minket! Megvllás: Én ismerem Jézus prncsoltit és megtrtom zokt. Én úgy szeretek másokt, hogy Isten szeretett engem. Én szeretetben járok z én testvéreimmel. Kimuttom Jézus iránti szeretetemet zzl, hogy megtrtom z Õ szeretet prncsoltát. Az Aty szeret engem!

33 DECEMBER 29 Mennyivel inkább H zért ti gonosz létetekre tudtok ti fiitoknk jó jándékokt dni, mennyivel inkább ád ti mennyei Atyátok jókt zoknk, kik kérnek tõle. MÁTÉ 7,11. Te szülõként zt terveznéd, z lenne célod és krtod gyermekeidet illetõen, hogy szegénységtõl súlytottn, betegen, elnyomottn, legyõzötten, lecsúszottn gürcöljék végig z életet? Nem, egész biztosn nem. Az én öcsém csk ngy nehézségek árán tudt elvégezni z iskoláit. Apánk elhgyott minket, mikor õ még csk ht hónpos volt. A középiskolát gzdsági válság éveiben végezte úgy, hogy helyi pmutfonodábn dolgozott esti mûszkbn, tizenegytõl reggel hétig, közvetlenül munk után pedig ment z iskoláb. Idõvel ztán megházsodott, született egy fi, és igen sikeres üzletember lett. Azt mondt nekem, és szerintem ez volt hjtóerõ z életében Én inkább hgynám meghlni fimt, mintsem, hogy olyn élete legyen, mint nekem volt. De mindent el fogok követni, hogy neki ne legyen olyn nehéz, mint nekem volt. A testvérem keményen dolgozott, hogy jobb életet biztosítson csládjánk, mint miben neki része volt gyermekként. Pusztán természetes szemszögbõl vizsgálv is, zért tett meg mindent értük, mert szerette õket. Jézus pedig pontosn erre gondolt, mikor zt mondt, h z emberek tudnk jó jándékokt dni gyermekeiknek, mennyivel inkább d mi szeretõ mennyei Atyánk jókt zoknk, kik kérnek tõle! Megvllás: A természettõl fogv jó pák is tudnk jó jándékokt dni gyermekeiknek. MENNYIVEL INKÁBB fog z én mennyei Atyám jókt dni nekem, mikor kérek Tõle!

34 DECEMBER 30 A szõlõmûves Én vgyok z igzi szõlõtõ, és z én Atyám szõlõmûves. JÁNOS 15,1. Az én mennyei Atyám Gondviselõ. Õ z Oltlmzó. Õ Pártfogó. Õ z Eltrtó. Õ Nevelõ. Õ Tnító. A szõlõmûvesnek fordított görög szó mindezeket jelentésárnyltokt trtlmzz. Ahogy szõlõmûves gondozz szõlõtõ vesszeit, úgy gondozz Isten Krisztus Testének szõlõvesszeit. És ne feledd, Isten szeretet! Megvllás: Jézus z igzi szõlõtõ. Én egy szõlõvesszõ vgyok. Az én Atyám szõlõmûves. Õ z én Gondviselõm, z én Oltlmzóm, z én Pártfogóm, z én Eltrtóm, z én Nevelõm, z én Tnítóm. Én sok gyümölcsöt fogok teremni!

35 DECEMBER 31 A Szeretõ Mert mg z Aty szeret titeket, mivelhogy ti szerettetek engem, és elhittétek, hogy én z Istentõl jöttem ki. JÁNOS 16,27. Semmi sem dht ngyobb erõt és vigsztlást, mint z tény, hogy mg z Aty ismer téged, szeret téged és vágyik megáldni téged! Vlójábn János 17,23 zt mondj, hogy Isten szeretett minket, miként Jézust szerette. Milyen döbbenetes gondolt! Mégis igz! Jézus mondt ezt! Az AtyIsten te Atyád! Õ gondoskodik róld. A személyedben érdekled õt nem csk mint csoport vgy hívõk Teste, vgy mint gyülekezet. Istent érdekli minden egyes gyermeke; és Õ mindegyikünket ugynzzl szeretettel szeret. Ismerkedj meg Atyáddl z Igéjén keresztül. Az Õ Igéjébõl fogod megismerni mennyei Atyádt, z Õ szeretetét, z Õ természetét, zt, hogy Õ hogyn gondoskodik róld, menynyire szeret téged. Õ mindz, mit z Ige mond ról. És megteszi mindzt, mit z Ige mond, hogy meg fog tenni! Megvllás: Én szeretem Jézust és hiszem, hogy Õ z Istentõl jött ki. Ezért mg z Aty szeret engem. Isten ismer engem. Õ gondoskodik rólm. Õ vágyik rr, hogy megáldjon engem. Õt érdekli z én jólétem. Én megismerkedem Vele z Igén keresztül. Isten mindz, mit z Ige mond ról. Õ mindzt megteszi, mit z Ige mond, hogy meg fog tenni.

JANUÁR 1 Eldöntöttem: Növekedni fogok

JANUÁR 1 Eldöntöttem: Növekedni fogok JANUÁR 1 Eldöntöttem: Növekedni fogok Hrcold meg hitnek szép hrcát, rgdd meg z örök életet, melyre Isten elhívott, és mirõl szép hitvllást tettél sok bizonyság elõtt. 1TIMÓTHEUS 6,12. Az egyedüli hrc,

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

Megtanulni megbocsátani

Megtanulni megbocsátani Megtanulni megbocsátani ADUNARE Megtanulni megbocsátani. Megtanulni megbocsátani az egyik legfontosabb lecke a keresztény életünkben. A megbocsátásról tanulhatunk az egész Biblián keresztül. Amikor megbocsátunk

Részletesebben

ISBN

ISBN KENNETH E. HAGIN Hitünk táplálék npi dgokbn Tél KRISZ TUS SZE RE TE TE EGY HÁZ Bu d pest, 2008 A fordítás lpjául szolgáló kidás: Kenneth E. HAGIN, Fith Food Devotions, Fith Librry Publictions, 1998. A

Részletesebben

"ALAPÍTÓ OKIRAT... A továbbiakban változatlanul a 13. ponttal bezárólag. Határidő: határozat megküldésére: 199 6. október 30.

ALAPÍTÓ OKIRAT... A továbbiakban változatlanul a 13. ponttal bezárólag. Határidő: határozat megküldésére: 199 6. október 30. -8 4 - (...) "ALAPÍTÓ OKIRAT... (Változtlnul 12. pontig) 12.) Az intézmény vezetőiét pályázt útján Várplot város Önkormányztánk Képviselő-testülete htározott időre nevezi k i. Az áltlános iskolábn két

Részletesebben

Messiási próféciák IV. évfolyam. I. félév

Messiási próféciák IV. évfolyam. I. félév Messiási próféciák IV. évfolyam I. félév Tematika: 1. Bevezetés: A messiási jövendölések fogalma, jellegzetességeik, tanulmányozásuk, haszna, jelentősége. Két alapvető messiási jövendölés: Az ősevangélium

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

Ikonok Világa Magazin

Ikonok Világa Magazin Ikonok Világ Mgzin IkoNo k V i l á g elektronikus képesképes kidvány elektronikus m gzin A március - áprilisi szám trtlmából: Március és április ngyböjtnek és húsvét ünnepének is z ideje. Ikonokbn gzdg

Részletesebben

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Félreértett rtett tanítások? Ugyanazon alapról eltérő tanítások? Fordítások A Biblia eredeti nyelve nem a magyar Összehasonlító fordítások,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve teremtés elesés megváltás helyreállítás Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Zsidó.13.8 Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied

Részletesebben

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL MBS051 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalom BEVEZETÉS I. ISTEN ATYASÁGA A. A Messiás Atyja 1. Az Atya

Részletesebben

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma Bereczki Sándor Igehirdetések 6. Isten Fia Mária fia Mindenki Temploma Isten Fia Mária fia De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az

Részletesebben

- 27 - (11,05 Miskolczi Ferenc megérkezett, a létszám: 21 fő)

- 27 - (11,05 Miskolczi Ferenc megérkezett, a létszám: 21 fő) 27 A ház hét minden npján progrmokkl telített. Kb. 900 fitl fordul meg hetente z állndó progrmokon. A próbák, z összejövetelek hosszú évek ót ugynzon helyen, ugynzon időpontbn vnnk. A megszokottság egyegy

Részletesebben

MAGYAR NYELVI FELADATLAP a 8. évfolyamosok számára

MAGYAR NYELVI FELADATLAP a 8. évfolyamosok számára 8. évfolym AMNy2 feldtlp MAGYAR NYELVI FELADATLAP 8. évfolymosok számár 2012. jnuár 26. 14:00 ór NÉV: SZÜLETÉSI ÉV: HÓ: NAP: Tolll dolgozz! Ügyelj küllkr! A feldtokt tetszés szerinti sorrenden oldhtod

Részletesebben

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért Bevezetés Imádság az idei karácsony teljességéért Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.... Mi pedig

Részletesebben

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN 1 IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden

Részletesebben

János 3: Hungarian Károli ( public domain)

János 3: Hungarian Károli ( public domain) Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az õ Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer A FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI HIRLEVELE 2010.

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer A FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI HIRLEVELE 2010. ELBIR Elektronikus Lkossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer FEJÉR MEGYEI RENDŐR-FŐKPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI HIRLEVELE Tisztelt Polgármester sszony/úr! DR. SIMON LÁSZLÓ r. dndártábornok z Országos Rendőr-főkpitányság

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

Tanuljunk imádkozni ADUNARE

Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni. Imádkozni tanulni olyasvalami ami örömet hoz az életünkbe és Istennek is tetsző. Az egyik legfontosabb lecke amelyet megtanulhatunk az az hogy hogyan imádkozzunk,

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

nk és s Istennek? megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

nk és s Istennek? megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett A húsvh svét értéke nekünk nk és s Istennek? Mit jelent a húsvét az átlagember számára? Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software

Részletesebben

Bibliaismereti alapok

Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok 1. Isten 2. Jézus Krisztus 3. Szent Szellem Szentháromság 4. A Biblia 5. Az Ember 6. Bűn megváltás 7. Újjászületés, megszentelődés 8. Betöltekezés Szent Szellemmel

Részletesebben

Tartalom I. 1. Kohászat. 2. Egyedi Protanium acél. 3. Első osztályú korrózióvédelem. 4. Örökös garancia

Tartalom I. 1. Kohászat. 2. Egyedi Protanium acél. 3. Első osztályú korrózióvédelem. 4. Örökös garancia A profik válsztás pic egyetlen profi minőségű htszögkulcs Trtlom I. 1. Kohászt II. 2. Egyedi Protnium cél 3. Első osztályú korrózióvédelem 10 23 A szbványoknk vló 100%os megfelelés 26 Nincsenek rossz törések,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Nikodémusz Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

1Jn. 4,10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.

1Jn. 4,10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Józs. 24,18-20. Kiűzött előlünk az ÚR minden népet, az országban lakó emóriakat is. Mi is az URat akarjuk szolgálni. Bizony, ő a mi Istenünk! Akkor Józsué ezt mondta a népnek: Nem tudjátok ti szolgálni

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés a 3. részhez: Jézus természete és céljai 113 14. Csodálatos Tanácsadó 115 15. Békesség Fejedelme 119

Tartalomjegyzék. Bevezetés a 3. részhez: Jézus természete és céljai 113 14. Csodálatos Tanácsadó 115 15. Békesség Fejedelme 119 Tartalomjegyzék Előszó 5 i. rész: A neveiben föltárulkozó Isten Bevezetés az 1. részhez: Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem 9 1. Elóhim 15 2. Jehova vagy Jahve 21 3. Ő, Aki gondot visel 27

Részletesebben

Bevezetés. Egészséges táplálkozás. Az egészségi állapotunkat számos tényező befolyásolja,

Bevezetés. Egészséges táplálkozás. Az egészségi állapotunkat számos tényező befolyásolja, Bevezet Az egzségi állpotunkt számos tényező befolyásolj, ezek között Egzséges z egyik legfontosbb életvitelünkkel z betegségeket életmódunk. előzhetünk meg, életminőségünk lehet jobb. Az egzségben töltött

Részletesebben

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése 13. Bûnbánati imádságok Advent 1. vasárnapja Istenem! Méltatlan vagyok kegyelmedre, mert sokszor és sokféleképpen vétkeztem. De légy

Részletesebben

Jézus tizenkét tanítványt választ

Jézus tizenkét tanítványt választ A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus tizenkét tanítványt választ Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta

Részletesebben

VÉREK TES. Az őszi levél üzenete. a Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet lapja

VÉREK TES. Az őszi levél üzenete. a Budapest József Utcai Baptista Gyülekezet lapja TES VÉREK Budpest József Utci Bptist Gyülekezet lpj XXII. évfolym 10. szám 2012.október nyáron, erőt, biztonságot sugározv, de bevisszük lkásunkb télen, mikor felállítjuk z örökzöld fenyőt, hogy emlékeztessen

Részletesebben

Javaslom és kérem, hogy a következő alkalomra Várpalota

Javaslom és kérem, hogy a következő alkalomra Várpalota S o m o g y i J. Lászlóné: A Városi Televízióbn kétszer dtm nyiltkoztot, mikor módosult rendelet. 300 fő z, kinek nem is kellett kérelmet bedni, csk nyiltkoztot kitöltenie. Polgármester Űr láírásávl tájékozttó

Részletesebben

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Pasarét, 2013. június 27. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Alapige: Malakiás 1,6a A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő urát. És ha én atya

Részletesebben

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9.

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. 2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. Kedves Olvasó! Sok szeretettel adjuk közre a 2015. évi bibliaolvasó útmutatót. A közösen

Részletesebben

Rembrandt Harmenszoon van Rijn

Rembrandt Harmenszoon van Rijn Rembrandt Harmenszoon van Rijn 1606-1669 Rembrandt kb. 600 festményt, 300 metszetet és 2000 rajzot alkotott, összesen körülbelül száz önarckép fűződik a nevéhez AMSZTERDAM A Rembrandt-ház homlokzata Jeremiás

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

Ő ADOTT, ÉN IS ADNI AKAROK EFÉZUS

Ő ADOTT, ÉN IS ADNI AKAROK EFÉZUS Ő ADOTT, ÉN IS ADNI AKAROK EFÉZUS 4.7-16 Ha belefáradtál, hogy mindig bizonyítanod kell Nem arról beszélek...hogy a szeretet ne intené a másikat...hogy a tetteink ne árulkodnának szívünk állapotáról...hogy

Részletesebben

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban.

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Mennyből az angyal Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Angyalok szózata minket is hív, ér tse meg ezt tehát minden hű szív. a kisded Jézuskát

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

Jézus az ég és a föld Teremtője

Jézus az ég és a föld Teremtője 1. tanulmány december 29 január 4. Jézus az ég és a föld Teremtője SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:1; Zsoltár 19:2-4; János 1:1-3, 14; 2:7-11; Kolossé 1:15-16; Zsidók 11:3 Kezdetben teremté

Részletesebben

% &'( Kedves Gyerekek! Nagyon szép ünneplést kívánok nektek ilyenkor decemberben! Addig is várom a leveleiteket!! " # $ %! & '

% &'( Kedves Gyerekek! Nagyon szép ünneplést kívánok nektek ilyenkor decemberben! Addig is várom a leveleiteket!!  # $ %! & ' !"#$ % &'( Kedves Gyerekek! Ngyon szép ünneplést kívánok nektek ilyenkor decemberben! Addig is várom leveleiteket!! " # $ %! & ' ())* + Az jándékosztó Mikulás eredetileg ktolikus vllású vidékeken Szent

Részletesebben

Isten Nagy Terve. 4 rész: A FÖLDBŐL FELTÖRŐ ÉLET

Isten Nagy Terve. 4 rész: A FÖLDBŐL FELTÖRŐ ÉLET Isten Nagy Terve 4 rész: A FÖLDBŐL FELTÖRŐ ÉLET Isten Nagy Terve teremtés elesés megváltás helyreállítás Én vagyok az Alfa és az Omega így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható.

Részletesebben

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA Ünnepi szentmise KEZDŐÉNEK (Dallam: Áldjad, ember, e nagy jódat ) 1 Áldunk, Isten jó szolgája / Szent Családnak hű sáfárja, Kire Isten megváltásunk

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

A Szent István királyról nevezett erdélyi Ferences Rendtartomány értesítője Brassó, 2008. Március

A Szent István királyról nevezett erdélyi Ferences Rendtartomány értesítője Brassó, 2008. Március A Szent István királyról nevezett erdélyi Ferences Rendtrtomány értesítője Brssó, 2008. Március Mert megölhették hitvány zsoldosok, és megszűnhetett dobogni szíve - Hrmdnpr legyőzte hlált. Et resurrexit

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

Az Istentől származó élet

Az Istentől származó élet Az Istentől származó élet Előszőr is mi az élet? Sokan próbálták deffiniálni, különféle kulturális, tudományos vagy vallási nézőpontokból is. A tudomány mivel a fő forrása a megfigyelés és az információ

Részletesebben

VÉREK TES. Amit Lélekben kezdtetek el. ANYÁK NAPJÁN SZERETETTEl KÖSZÖNTÜNK MINDEN ÉDESANYÁT!

VÉREK TES. Amit Lélekben kezdtetek el. ANYÁK NAPJÁN SZERETETTEl KÖSZÖNTÜNK MINDEN ÉDESANYÁT! TES VÉREK Budpest József Utci Bptist Gyülekezet lpj XXIV. évfolym 5. szám 2014.május ANYÁK NAPJÁN SZERETETTEl KÖSZÖNTÜNK MINDEN ÉDESANYÁT! Amit Lélekben kezdtetek el (Gl 3,1-11; Zsid 10,36-39) A májusi

Részletesebben

FővárosiFóügyészség NF. 19043/2008/5-I. HATAROZAT bűntetteésmás bűncselekmények szbdságmegsértésónek Az egyesülésiés gyülekezési mitt BRFK Btinügyi Főosztály II. Gyermek- és IfjúságvédelmiosztáIyán 136.

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt.

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. A kis Kételkedő ezt kérdezte: Tényleg hiszel abban, hogy van élet a születés után? A kis Hívő így válaszolt:

Részletesebben

VÉREK TES. Szabadságra mentem

VÉREK TES. Szabadságra mentem TES VÉREK Budpest József Utci Bptist Gyülekezet lpj XXII. évfolym 6. szám 2012.június fogllkozni! Képzeld csk el, mi történne, h immeghllgtás helyett ezt válszolná neked Lélek, vgy egyáltlán, meg sem hllgtn?

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66 TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 6 1. Ismerjük meg egymást!... 8 2. Magyar reformátusok vagyunk... 10 3. Ismerkedés a Bibliával... 12 4. Isten teremtette a világot... 14 5. Isten teremtette az embert... 18 6.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja

A Biblia gyermekeknek. bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Lázár Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. IMA SZENT JÓZSEFHEZ Szent József, légy házunk ura, Kis családunk pátrónusa, Egyetértés, hű szeretet Egyesítse

Részletesebben

A KATEKUMENÁTUS ÉS FOKOZATAI HARMADIK FOKOZAT:

A KATEKUMENÁTUS ÉS FOKOZATAI HARMADIK FOKOZAT: A KATEKUMENÁTUS ÉS FOKOZATAI HARMADIK FOKOZAT: A SZENT IMÁDSÁG (A MIATYÁNK) ÁTADÁSA A KATEKUMENEKNEK 1 2 AZ IGE LITURGIÁJA Katekumen olvassa: Olvasmány Szent Pál apostolnak a Galatákhoz írt leveléből 4A

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A tékozló fiú

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A tékozló fiú A Biblia gyermekeknek bemutatja A tékozló fiú Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

finanszírozza más városnak, tehát ezt máshonnan finanszírozni nem lehet.

finanszírozza más városnak, tehát ezt máshonnan finanszírozni nem lehet. 19 finnszírozz más városnk, tehát ezt máshonnn finnszírozni lehet. Amennyiben z mortizációs költség szükségessé váló krbntrtási munkár elég, s melynek forrás csk ez, bbn z esetben z önkormányzt fizeti

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

FESTÉSZETÜNK TÖRTÉNETÉNEK SZENTENDREI VONATKOZÁSAI A XIX. SZÁZADBAN

FESTÉSZETÜNK TÖRTÉNETÉNEK SZENTENDREI VONATKOZÁSAI A XIX. SZÁZADBAN FESTÉSZETÜNK TÖRTÉNETÉNEK SZENTENDREI VONATKOZÁSAI A XIX. SZÁZADBAN (A S Z E N T E N D R E I F E S T É S Z E T T Ö R T É N E T E ÉS S T Í L U S Á N A K V I Z S G Á L A T A 4 5 - I G C. M U N K A E L S

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : E. Frischbutter; Sarah S. 60/36. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

Pozitív intézményi légkör

Pozitív intézményi légkör Pozitív intézményi légkör Mitől más a keresztyén iskola? Írjon le három dolgot, amely ön szerint megkülönbözteti a keresztyén iskolákat más iskoláktól! Ossza meg gondolatait az ön mellett ülővel. A keresztyén

Részletesebben

Az igazi szolgálat kizárólag a Szent Szellem ereje által lehet sikeres. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned. 1. fejezet

Az igazi szolgálat kizárólag a Szent Szellem ereje által lehet sikeres. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned. 1. fejezet Tartalom 1. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned......................... 7 2. A kenet tizenöt erőteljes hatása a szolgálatodra................ 13 3. Egyetlen lépés a kenethez...................................

Részletesebben

Messiási jövendölések IV.évf./2.félév. A Messiás helyettes áldozati halálára vonatkozó jövendölések

Messiási jövendölések IV.évf./2.félév. A Messiás helyettes áldozati halálára vonatkozó jövendölések I.Igehelyek Messiási jövendölések IV.évf./2.félév A Messiás helyettes áldozati halálára vonatkozó jövendölések a.) Nagyobb, egybefüggő szakaszok - 22. Zsoltár - 69. Zsoltár - Ézsa. 52:13-53:12 b.) Rövidebb

Részletesebben

látá Isten, hogy jó a világosság elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől

látá Isten, hogy jó a világosság elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől És monda Isten: Legyen világosság: és lő világosság. És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől. 1Móz 1:3-4 Annak okáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el,

Részletesebben

Tanítás a gyülekezetről

Tanítás a gyülekezetről Tanítás a gyülekezetről ADUNARE Tanítás a gyülekezetről. A keresztény élet egyik legfontosabb leckéje a gyülekezetről való tanulás. Isten mindíg az Ő gyülekezetét használja arra hogy a földön véghezvigye

Részletesebben

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István A TAN Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István 1943. szeptember 10. péntek. 12. BESZÉLGETÉS LILIVEL L. Köszönöm, hogy eljöttél.

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk A helyreállítás lelki ajándékai Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk 0. Áttekintés Vezetés és szervezés ; Lelkek megkülönböztetése Démonok kiűzése Gyógyítás Hit 1. A vezetés / szervezés ajándéka

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

európa modern alkotmányos demokráciái ma jellemzően

európa modern alkotmányos demokráciái ma jellemzően z lkotmánybíróság többé nem z lkotmányvédelem legfó bb sz e rv e sólyom lászló volt köztárssági elnökkel kovács kriszt beszélget A Mgyrországon meglehetősen népszerűvé vált álláspont szerint z lkotmány

Részletesebben

Egészsége és jó közérzete

Egészsége és jó közérzete Egészsége és jó közérzete Kidney Disese nd Qulity of Life (KDQOL-SF ) Ez kérdőív zt méri fel, hogy Ön hogyn vélekedik z egészségéről. Az így kpott információ segíteni fog nyomon követni, hogy Ön hogy érzi

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Hogyan kaphatjuk meg a Szentlélek ajándékát? Munkafüzet

Hogyan kaphatjuk meg a Szentlélek ajándékát? Munkafüzet Mark A. Finley Tíz nap a felházban Hogyan kaphatjuk meg a Szentlélek ajándékát? Munkafüzet ADVENT KIADÓ Budapest, 2011 www.adventkiado.hu Tartalom Elsõ nap Buzgó könyörgés...........................................

Részletesebben

Drága Gyülekezet! 2014. június 15. Mandabokor, Kálmánháza, Felsősima Istentisztelet. 3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki

Drága Gyülekezet! 2014. június 15. Mandabokor, Kálmánháza, Felsősima Istentisztelet. 3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki 2014. június 15. Mandabokor, Kálmánháza, Felsősima Istentisztelet 3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. 4 Mert

Részletesebben

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT 1 Az 1. olvasmány után A 2. olvasmány után A 3. olvasmány után: Mózes éneke (a kórus énekli) A 4. olvasmány után 2 Az 5. olvasmány után Alleluja

Részletesebben

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE 6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE gyülekezeti (vasárnap délelőtti) istentiszteleten felépítés BEVEZETÉS (BEJELENTÉS, IMÁDSÁG) RÖVID IGEHIRDETÉS HÁZASTÁRSAK MEGÁLDÁSA 67 A házasság megáldásának emlékünnepe

Részletesebben

Együtt Egymásért. 6. Szám. Kirándulás Erdélybe. www.hkse-kup.atw.hu Kiadja a Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület Kup

Együtt Egymásért. 6. Szám. Kirándulás Erdélybe. www.hkse-kup.atw.hu Kiadja a Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület Kup Együtt Egymásért 2011. 6. Szám www.hkse-kup.tw.hu Kidj Háromhtár Kulturális és Sport Egyesület Kup Kirándulás Erdélybe kupi Háromhtár Kulturális és Sport Egyesület Ifjúsági tgozt második lklomml vett részt

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Általános iskola Református hittan Évfolyam: 1. _ Heti óraszámú csoport Vizsga típusa: írásbeli Követelmények, témakörök: a szóbeli vizsga tananyaga

Részletesebben

Kerületi Közoktatási Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata 2011.

Kerületi Közoktatási Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata 2011. Kerületi Közokttási Esélyegyenlőségi Progrm Felülvizsgált Budpest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzt 2011. A felülvizsgált 2010-ben z OKM esélyegyenlőségi szkértője áltl ellenjegyzett és z önkormányzt

Részletesebben

Kokusai Budoin, IMAF International Martial Arts Federation Nemzetközi Harcművészeti Szövetség AIKIDO - IAIDO - JUJUTSU - KARATEDO

Kokusai Budoin, IMAF International Martial Arts Federation Nemzetközi Harcművészeti Szövetség AIKIDO - IAIDO - JUJUTSU - KARATEDO Évvége 2013. kép forrás: internet Előszó Trtlom Szervusztok, Előszó Aikido 2013 Iido 2013 Jpnisztik: Egy kis jpán évvége Beszámoló "3 of kind" Emlékezés régi időkre Aikido edzőtáborok 2014. Gendoltok Írtm

Részletesebben

A Biblia rövid áttekintése. Alapvető információk a Bibliáról

A Biblia rövid áttekintése. Alapvető információk a Bibliáról A Biblia rövid áttekintése Alapvető információk a Bibliáról Áttekintés a Bibliáról A Biblia Isten szava A Biblia Isten üzenetét tartalmazza. A Szentírás megírásában kb. 1500 év leforgása alatt mintegy

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus, a nagy Mester Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible

Részletesebben

Nagyböjti elmélkedések. Olvass! Elmélkedj! Cselekedj! 1 / 31

Nagyböjti elmélkedések. Olvass! Elmélkedj! Cselekedj! 1 / 31 Nagyböjt Pontosan így (XVI. Bene Olvass! Elmélkedj! Cselekedj! 1 / 31 február 22. Hamvaz ószerda Joel 2,12-18; 2Kor 5,20-6,2; Mt 6,1-6.16-18 A legveszedelmesebb kísértés Részt veszek az első nagy február

Részletesebben

Énkép. Bátorítások. El nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled. Józsué 1, 5

Énkép. Bátorítások. El nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled. Józsué 1, 5 Énkép Bátorítások Arany lapokra írd (esetleg kör alakban, mintha tallér volna), tedd kincses ládába. Onnan vehetnek a gyerekek. Isten ígéri azoknak, akik az övéi. Bölccsé teszlek és megtanítlak téged az

Részletesebben

Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról

Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról ADUNARE Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról A jövendőmondásról és boszorkányságról való tanítás nagyon fontos mert azok a Sátán művei és tudnunk

Részletesebben

A Szolgáltatás minőségével kapcsolatos viták

A Szolgáltatás minőségével kapcsolatos viták I. A Szolgálttó neve, címe DITEL 2000 Kereskedelmi és Szolgálttó Korlátolt Felelősségű Társság 1051. Budpest, Nádor u 26. Adószám:11905648-2- 41cégjegyzékszám: 01-09-682492 Ügyfélszolgált: Cím: 1163 Budpest,

Részletesebben

yymár meglévő csoport számára:

yymár meglévő csoport számára: 1. HÉT: FILIPPI 1,1 11 Tényleg Krisztushoz tartozom? Kezdjük a beszélgetést azzal, hogy feltesszük valamelyiket a következő kérdések közül a csoportnak: yykezdő csoport számára: Mi indított arra, hogy

Részletesebben

A színpad és a nézőtér viszonya (1) Ravelszki perújrafelvétele (10) Az úrhatnám polgár avagy vallomás a színházról (14) Don Juan, a magánember (17)

A színpad és a nézőtér viszonya (1) Ravelszki perújrafelvétele (10) Az úrhatnám polgár avagy vallomás a színházról (14) Don Juan, a magánember (17) SZÍNHÁZMŰVÉSZETI E L M É L E T I ÉS K R I T I K A I F O L Y Ó I R A T X I I. É V F O L Y A M 1 2. S Z Á M 1 9 7 9. D E C E M B E R F ŐSZERKESZT Ő: B O L D I Z S Á R I V Á N F ŐSZERKESZT Ő-HELYETTES: C

Részletesebben

Péter és az ima hatalma

Péter és az ima hatalma A Biblia gyermekeknek bemutatja Péter és az ima hatalma Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Ruth Klassen 60/57. Történet www.m1914.org Bible for

Részletesebben

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 A tanulmányokat összeállította: Fürjné Simon Edina, Horváth Sándorné, Korbeák Sándorné, Szabó Attila Tartalom Bevezetés....................................................................................

Részletesebben