a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE április óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. április 15. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme"

Átírás

1 a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE április óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti a megjelenteket, és felkéri a főtitkárt a határozatképesség megállapítására. Dr. Horváth László: A küldettek száma összesen 67 fő. A jelenléti ív szerint kor jelen van 18 fő küldött, így az ülés a meghirdetett időpontban nem határozatképes. Dr. Gönczi Gábor: Köszönti a megjelenteket. Miután nincs meg a szükséges határozatképesség, ezért az ülést csak kor kezdjük meg, addig várunk a kollégák érkezésére. De már most köszönetet mond azoknak, akik fontosnak érezték a megjelenést, és eljöttek a 10 órai időpontra. 10 óra 30 perc Dr. Gönczi Gábor: Ismét felkéri a főtitkárt a határozatképesség megállapítására Dr. Horváth László : 10 óra 30 kor jelen van 35 fő küldött, a megismételt küldöttközgyűlés viszont már a jelenlévők számától függetlenül határozatképes. Dr. Gönczi Gábor: A jegyzőkönyv vezetésére felkéri Pallagi Évát, jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja dr. Jancsik Máriát és dr. Albert Mihályt. Kérdezi, ki fogadja el a javasolt jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyv hitelesítőket? Szavazás (személyenként): Mindhárom javasolt személy esetében egyhangú igen szavazat, jegyzőkönyvvezetőként elfogadták Pallagi Évát, a jegyzőkönyv hitelesítőként dr. Jancsik Máriát és dr. Albert Mihályt. Dr. Gönczi Gábor: Ki fogadja el azt a javaslatot, hogy a jelenléti íven a hitelesítő tanúk dr. Csuta Lajos és Pallagi Éva legyenek? Szavazás: Mindkét személyre egy tartózkodás, a többi igen. A küldöttközgyűlés a jelenléti íveket hitelesítő tanúk személyére egy-egy tartózkodással, a többi igen szavazatával elfogadta dr. Csuta Lajost és Pallagi Évát. Dr. Gönczi Gábor: A Napirendi javaslatot és az azokhoz kapcsolódó írásos anyagokat mindenki megkapta. Annyi változás lenne a sorrendben, hogy a OFB, OEB és OOB beszámolót 2. napirendi pontként tárgyaljuk meg, még a költségvetési beszámoló előtt. 1. A Mócsy-emlékérem kitüntetések átadása dr. Szinku Mihály és dr. Molnár Rezső kollégák részére (Dr. Gönczi Gábor) 2. A MÁOK Országos Felügyelő Bizottságának beszámolója a éves munkáról (Dr. Ózsvári László)

2 3. A MÁOK Országos Etikai Bizottságának beszámolója a éves munkáról (Dr. Markus Gabriella) 4. A MÁOK Országos Oktatási Bizottságának beszámolója a éves munkáról (Dr. Bíró Ferenc) 5. A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) évi költségvetési beszámolójának és mérlegének elfogadása. (Dr. Horváth László) 6. A MÁOK évre szóló költségvetési tervének elfogadása (Dr. Horváth László) 7. Dr. Végh Mihály és dr. Zöldi Tamás módosító javaslatai a MÁOK ún. Praxis feltételek szakmai irányelve egyes pontjainak módosítása tárgyában (Dr. Végh Mihály, dr. Zöldi Tamás) 8. Dr. Lorászkó Gábor módosító javaslatai a MÁOK Továbbképzési szabályzatához (dr. Lorászkó Gábor) 9. Egyebek, aktualitások Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, kinek van észrevétele, kérdése, javaslata? Nincs. Dr. Göncz Gábor: kérdezi, a javasolt sorrend módosítással ki fogadja el a napirendi javaslatot? Szavazás: egyhangú igen. A küldöttek a napirendet elfogadták. 1. A Mócsy-emlékérem kitüntetések átadása dr. Szinku Mihály és dr. Molnár Rezső kollégák részére (Dr. Gönczi Gábor) Dr. Gönczi Gábor: Ismerteti a MÁOK Elnökségének korábbi döntését arról, hogy Mócsy emlékérem kitüntetésben részesítette dr. Molnár Rezső és dr. Szinku Mihály kollégákat. Felkéri dr. Horváth László főtitkárt a díjazottak laudációjának felolvasására. Dr. Horváth László: ismerteti a díjazottak laudációját. Dr. Gönczi Gábor: Átadja a kitüntetéseket dr. Molnár Rezsőnek és dr. Szinku Mihálynak. A díjazottak pár szót szólnak a küldöttekhez. Dr. Merész Lajos Pest megyei küldött egy verset mond el a díjazottak tiszteletére. Dr. Gönczi Gábor: A napirenden kívül kéri a küldötteket, hogy 1 perces néma felállással tisztelegjünk a nemrégiben elhunyt dr. Lengyel Béla állatorvos kollégánk emlékének. Egy perces néma tisztelgés dr. Lengyel Béla emlékére.

3 2. A MÁOK Országos Felügyelő Bizottságának beszámolója a éves munkáról (Dr. Ózsvári László) Dr. Gönczi Gábor: Az OFB beszámolóját mindenki megkapta, kérdezi, hogy kinek van kérdése, hozzáfűzni valója? Nincs hozzáfűzni való Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, ki fogadja el az Országos Felügyelő Bizottság beszámolóját a 2014 évben végzett munkájukról? szavazás: egyhangúan elfogadva A küldöttek elfogadták az Országos Felügyelő Bizottság beszámolóját a 2014 évben végzett munkájukról. 3. A MÁOK Országos Etikai Bizottságának beszámolója a éves munkáról (Dr. Markus Gabriella) Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, hogy mindenki megkapta-e a kiküldött anyagot? Többen jelzik, hogy nem kapták meg az anyagot. Dr. Gönczi Gábor: felolvassa az OEB elnökének beszámolóját. Dr. Pintér Zsolt: Sok személyes megjegyzést tartalmaz a beszámoló, ami ellentétes a képviseleti demokrácia alapelveivel. Nem az érzelmi megnyilvánulásoknak kell benne lennie egy beszámolóban. Ha valakivel szemben kifogás van, azt csak jogi alapon lehet megtenni. Döbbenten hallotta ezeket a sorokat. A munkabeszámoló része elfogadható lenne, de a hozzáfűzött emocionális vélemények nem. Dr. Merész Lajos: Egy dolog ütötte meg a fülét, de emlékei szerint benne van az Etikai eljárási szabályokban, hogy a területi EB elnöke eldöntheti, hogy indít-e eljárást egy ügyben, vagy sem. Dr. Gönczi Gábor: Az Eljárási szabályokban pontosan le van írva, hogy mikor lehet eljárás nélkül visszautasítani egy ügy vizsgálatát. Más esetekben nem lehet. Dr. Minár Gyula: Kérdése az, hogy lenne e lehetőség ügyvédi segítséget igényelni akkor, ha például egy ügyvéd által fogalmazott panasz érkezik, és erre az állatorvosokból álló etikai bizottság nem tud megfelelő jogi módon reagálni? Ilyen esetekben emiatt egy ügyvéddel szemben hátrányban van a bizottság. Dr. Gönczi Gábor: Van rá megoldás, a 2014-es költségvetésben erre külön volt 500 ezer Ft, amiből viszont, ahogy a gazdálkodási beszámolóból is látszik, nem került felhasználásra semmi. Ilyen esetekben szólni kell és az országos iroda segíteni fog. Dr. Menyhárt Péter: Nem ért egyet azzal, hogy többször küldött az elnök értesítést a beszámoló igényéről, ők a megyei szervezetnél nem kaptak ilyet.

4 Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, kinek van még észrevétele? Nincs Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, ki fogadja el az Országos Etikai Bizottság beszámolóját a 2014 évben végzett munkájukról? Szavazás: 19 igen, 17 nem, 6 tartózkodás nincs meg a szükséges többség, így nem került elfogadásra a beszámoló. 4. A MÁOK Országos Oktatási Bizottságának beszámolója a éves munkáról (Dr. Bíró Ferenc) Dr. Gönczi Gábor: Az OOB beszámolóját is mindenki megkapta, kérdezi, hogy kinek van kérdése, hozzáfűzni valója? Nincs hozzáfűzni való. Dr. Gönczi Gábor: Van-e kérdés az OOB jelenlévő elnökéhez? Nincs kérdés Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, ki fogadja el az Országos Felügyelő Bizottság beszámolóját a 2014 évben végzett munkájukról? szavazás: egyhangúan elfogadva A küldöttek elfogadták az Országos Oktatási Bizottság beszámolóját a 2014 évben végzett munkájukról. 5. A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) évi költségvetési beszámolójának és mérlegének elfogadása. (Dr. Horváth László) Dr. Gönczi Gábor: köszönti Osztás Károly könyvvizsgáló urat. Tájékoztatja a küldötteket, hogy a Kamara nem lenne kötelezett könyvvizsgálatra, de hagyományosan elvégezettük a könyvvizsgálatot. Osztás Károly: Mindig az a fő kérdés egy köztestület esetében, hogy volt-e vállalkozási tevékenység bevétel, vagy sem. Nem volt, így megerősíti, hogy a Kamara nem folytatatott vállalkozási tevékenységet, ilyen bevétele nem volt. A Kamara országos szervezetének bevételei a tagdíj, az állami támogatás, és a saját tulajdonú cégből kivett osztalék. Megerősíti, hogy a Kamara 2014-ben is messzemenően betartotta a takarékos gazdálkodás elveit, a beszámolóban pozitív eredmény van, de ez informális adat, mert nincs közzétételi kötelezettsége. A könyvvizsgálat alapján javasolja a beszámoló elfogadását. Elfogadásra javasolja, hogy az eszközök és források egyező értéke: ezer Ft, az eredmény ezer Ft.

5 Dr. Gönczi Gábor: Kérdés van-e? Nincs. Dr. Gönczi Gábor: A kiküldött táblázatos forma az emészthető mindenkinek, ebben részleteztük a gazdálkodást. Dr. Pintér Zsolt: Ha valaki megnézte a rovatokat és az OFB beszámolót, akkor látta, hogy nőttek a számviteli szolgáltatási költségek. Ez azonban csak látszólagos növekedés, mert itt átcsoportosítás volt, a bér rovatok csökkentek, a számviteli rovat ennek arányában növekedett, amit rendben valónak tart. Dr. Gönczi Gábor: Köszöni a hozzászólást. Kérdezi, van-e további kérdés, észrevétel? Nincs további kérdés, észrevétel: Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, hogy ki fogadja el a gazdálkodási beszámolót? szavazás: egyhangú igen szavazat Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, hogy elfogadja-e a küldöttközgyűlés, hogy az eszközök és források mérleg szerinti egyező értéke ezer Ft? szavazás: egyhangúan igen Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, hogy elfogadja-e a küldöttközgyűlés, hogy a évi mérleg szerinti eredmény ezer Ft? szavazás: egyhangúan igen Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés elfogadta a MÁOK országos szervezetének évről szóló gazdálkodási beszámolóját, mérlegét és a mérleg fő összegeket. 6. A MÁOK évre szóló költségvetési tervének elfogadása (Dr. Horváth László) Dr. Gönczi Gábor: A terv igazodik a 2014-es eredményhez, tendenciákhoz, realitásokhoz. Az előterjesztésben vannak észrevételek, amik segítenek a döntésekben. Az állami támogatást emeli ki, ami 2015-ben jelentősen csökken, szerződés még nincs róla. Ezt minden területi szervezetnél figyelembe kell majd venni. Dr. Horváth László: Minár dr. előzőekben felvetett kérdése miatt kérdés, hogy legyen-e betervezve ügyvédi (jogi) költség az etikai eljárásokhoz? 2015-re nem lett tervezve, de a tartalék terhére megoldható, ha mégis lenne erre majd igény. Dr. Szinesi András: A megyei szervezetek költségvetési terveibe is lehetne rendszeres ügyvédi segítséget beépíteni, akik sok mindenben segítségre lehetnek a szervezeteinknek, nem csak etikai ügyekben, hanem sok másban is. Ma már sok mindenhez kell jogi átnézés, tanács.

6 Dr. Gönczi Gábor: Van-e további kérdés, észrevétel? Nincs Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, ki fogadja el a MÁOK országos szervezetének 2015 évre szóló költségvetési tervét? szavazás: egyhangú igen Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés elfogadta a MÁOK országos szervezet 2015 évre szóló költségvetését. 7. Dr. Végh Mihály és dr. Zöldi Tamás módosító javaslatai a MÁOK ún. Praxis feltételek szakmai irányelve egyes pontjainak módosítása tárgyában (Dr. Végh Mihály, dr. Zöldi Tamás) Dr. Gönczi Gábor: A javaslattevők a 3 javaslatot külön-külön kérték megtárgyalni. Az első módosító javaslat a beleegyező nyilatkozat használatát érinti, amit javasolnak kötelezően használni. Az Elnökség a javaslatot nem támogatta. Dr. Végh Mihály: 20 éve aláíratják a belegyező nyilatkozatot. Csak kedvező tapasztalataik voltak vele. A biztosító sem túl készséges a felelősség biztosításoknál, ha nincs aláíratott nyilatkozat. Dr. Pintér Zsolt: Az állatorvosi tevékenység alapvetően kockázatos. Ha ezt a módosító javaslatot elfogadjuk, akkor ő javasolni fogja az aláírásos beleegyezés használatát minden más állatorvosi beavatkozás esetén is, mert minden beavatkozásunk bármikor járhat kockázatokkal, akár egy injekció beadás is. Maga a tevékenység kockázatos. Azt gondolja, hogy mindenki saját maga dönthesse el, hogy akar-e papírozni, vagy sem. Etikai eljárások tömege keletkezhet abból, hogyha ezt kötelezővé tesszük. Dr. Gönczi Gábor: A felelősség biztosítás kizárja a biztosítási körből a tájékoztatás hiánya miatti károkat. Dr. Gyökeres Sándor: Neki az a véleménye, hogy ez súlyt adna a munkának. Dr. Zsoldos László: Nem tudjuk pontosan megfogalmazni azt sem, hogy mi a műtét. Kis műtét? Nagyműtét? Mi a kicsi, mi a nagy? Ők azon vannak, hogy legyen beleegyező nyilatkozat, de nem érzi a kötelező elrendelés jogosságát. Mindenki döntse el ezt saját maga. Dr. Szentpéteri Zselyke: Egyetért Zsoldos doktorral. Sokszor volt már gond más eseteknél is. Területi EB elnökként mondja, hogy volt olyan ügy, amikor elhullott az állat, pedig minden jel arra utalt, hogy kockázatos a beavatkozás, de az elhullásnak köze nem volt ahhoz, hogy volt-e tájékoztatás vagy sem.

7 Dr. Túri Árpád: Van egy nyomtatvány erre, azok szoktak tiltakozni, akik azt sem tudják, hogy mi ellen tiltakoznak. Nem biztos, hogy a műtétre kell kihegyezni, inkább minden olyan esetre, amikor altatásra van szükség. Tulajdonosnak ne jelent gondot. Dr. Gönczi Gábor: A kérdés az, hogy kötelező legyen-e használni vagy sem? Dr. Lorászkó Gábor: Nem ért egyet a kötelezőséggel, bár ő maga is gyakran használja a beleegyező nyailatkozatot. A kötelezőség inkább hátrány lenne. Jogi esetekben egy ügyvéd kihasználhatja. Dr. Merész Lajos: Nagyon fontos, hogy milyen állatfajról van szó, és az állatnak milyen az értéke. Ő is az önkéntesség mellett van. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, hogy van-e még további észrevétel, kérdés? Nincs több észrevétel. Dr. Gönczi Gábor: Ki ért egyet azzal, hogy az ajánlott -ból kötelező legyen a belegyező nyilatkozat használata? szavazás: 2 igen Dr. Gönczi Gábor: nem tartunk ellenpróbát, mert egyértelmű a döntés. Megállapítja, hogy a javaslat nem került elfogadásra. Dr. Gönczi Gábor: A javaslattevő kollégáink második módosító javaslata a 24 órás hospitalizációra vonatkozó javaslat, amelynek a lényege, hogy a hospitalizáció jelenleg csak állatkórházban és klinikán lehetséges. A javaslat ennek a megváltoztatására irányul, úgy, hogy a tiltott helyett a nem intenzív ellátást igénylők esetében legyen lehetséges az állatorvosi rendelők, szakrendelők kategóriában is. Dr. Végh Mihály: Nem is érti, hogy miértvolt eddig tilos a hospitalizáció a rendelőkben. Az állat szempontjából hasznos lehet, főleg ha nem tudják ismételten megfogni, szállítani. A tulajdonosok számára is hasznos lenne, mert így kénytelenek állatkórházakba vinni a hospitalizációs eseteket. A legfontosabb érve azonban a praxis menedzsment kérdés, mert a tiltás elvesz az állatorvosi praxisoktól egy olyan lehetőséget, amit egyébként gond nélkül megtehetnének. Állatvédelmi szempontok is vannak, amit figyelembe kellene venni. Csak az intenzív ellátást igénylő eseteket kényszerítsük az állatkórházakba. Dr. Gönczi Gábor: 2013-ban, amikor erről volt szó, erről hosszasan tárgyaltunk. A törvény szerint csak az állatkórház és a klinika a két garantáltan folyamatos üzemű intézmény. Ezt figyelembe véve döntött a küldöttközgyűlés erről úgy, ahogy a mostani szabályokban is van. Dr. Szentpéteri Zselyke: 100%-ig egyetért a javaslattal, ő megoldhatónak tartja. Persze csak azt szabad bevállalni, amiről meg vagyunk győződve, hogy meg is tudjuk oldani. Amit nem, azt ne vállaljuk el. Dr. Zsoldos László: ő is támogatja a javaslatot. Kérdés az, hogy mi számít hospitalizációnak? Ezt nehéz eldönteni egy-egy esetben. De szerinte erre képesek a kollégák.

8 Dr. Pelle György: Ő ellene van a javaslatnak! A hospitalizáció is egy külön szakma. A hospitalizációnak is meg kell adni a szakmai hátteret. Mi van, ha kiszabadul az állat? Ezt szakemberekre kell bízni, és szerinte a szabályozás a jelenlegi módon a helyén van. Dr. Kurucz János: Keverjük a hospitalizációt a panzióztatással. Sokszor belgyógyászati eseteknél is szükség van a tartós megfigyelésre. Dr. Szinesi András: Megint a fogalom meghatározásról van szó a háttérben. A világ úgy működik, hogy ha olyan állat van bent, amire óránként rá kell nézni, akkor ott fog maradni vele az állatorvos, és rá fog nézni. Nem hiszi, hogy a Kar klinikáján is ott aludna valaki az állatok mellett. Ő is támogatja a javaslatot. Dr. Gönczi Gábor: Nem érdemes most a szavak értelmezéséről beszélni. Van egy javaslat, azt kell eldönteni, hogy elfogadjuk ezt a javaslatot vagy sem. Dr. Túri Árpád: Pelle doktorral ért egyet. Sokan vannak, akik kórházi szolgáltatásokat végeznek engedélyek nélkül. Amikor a jelenlegi szabályokat elfogadtuk, erősen felpuhítottuk a rendelői követelményeket, de akkor alig volt szó az állatkórházi követelményekről. Most arról beszélünk, hogy puhítsuk fel ezt is. Nem lenne jó! Dr. Pintér Zsolt: Életveszélyes a panzióztatást bevezetni engedélyek nélkül. Dr. Lipovszky András: Sok vidéki helyen biztosan tudjuk, hogy ha nem marad ott az állat nálunk a rendelőben, akkor egészen biztosan nem fogja megkapni a gyógyszereit, és a szükséges ellátást. Ha ott maradhat 2-3 napra, akkor erre lehetőség van, és ez egyértelműen az állat mielőbbi gyógyulását szolgálja. Dr. Végh Mihály: A lét határozza meg a tudatot, ez látszik a hozzászólásokból. Felhívja a figyelmet arra, hogy a törvény nem tiltja a hospitalizációt. Dr. Kárpáti László: Mi lenne a javaslattevő véleménye arról, ha valaki azt javasolná, hogy az is vállalhassa, aki nem a feltételeknek nem tud megfelelni. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, van-e még hozzászóló? Nincs több hozzászólás. Dr. Gönczi Gábor: Döntsünk a javaslatról! Az Elnökség nem támogatta. Kérdezi, hogy ki ért egyet azzal, hogy az állatorvosi rendelő és szakrendelő, illetve rendelőintézet kategóriákban váljék lehetségessé az intenzív ellátást nem igénylő esetek hospitalizációja? szavazás: 22 igen, 10 nem, 8 tartózkodás Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a javaslatot a küldöttközgyűlés elfogadta a javaslatot, így az intenzív ellátást nem igénylő betegek hospitalizálhatóak az állatorvosi rendelőben, szakrendelőben és rendelőintézetben is! Dr. Gönczi Gábor: Végh doktor és Zöldi doktor harmadik javaslata az, hogy a gyorstesztek elvégzésénél az I.-VII. kategóriákban kötelező helyett ajánlottra változtatnák a szabályozást.

9 Dr. Végh MIhály: Miután a szabályozás nem ír elő semmilyen részletet a gyorstesztek használatáról, így nagyon nehéz eleget tenni a jelenlegi szabályoknak. A javaslatunk az, hogy hagyjuk meg a felhasználóknak, hogy ezt eldöntsék. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, hogy van-e valakinek észrevétele, kérdése? Nincs hozzászólás. Dr. Gönczi Gábor: Javaslom, hogy szavazzunk. Az elnökség támogatta a javaslatot. szavazás: 37 igen, 2 ellene, 1 tartózkodott Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy elfogadásra került a javaslat, így a gyorstesztek használata az I.-VII. kategóriákban kötelezőről ajánlottra változik. 8. Dr. Lorászkó Gábor módosító javaslatai a MÁOK Továbbképzési szabályzatához (dr. Lorászkó Gábor) Dr. Gönczi Gábor: Dr. Lorászkó Gábor két módosító javaslatot terjesztett be a Továbbképzési Szabályzat módosítására. Ő is kérte, hogy a javaslatokról külön-külön legyen vita és szavazás. Dr. Lorászkó Gábor: Az állatorvosoknak nem csak szakmai ismeretekre van szükségük, hanem másra is, ehhez sokszor elég egy saját szervezésű továbbképzésen ezt megadni. Attól, hogy egy fontos információt adó előadás nem állatorvosi szakmai témájú, még nagyon hasznos lehet. Érti az elvet, de legyen meg a lehetőség arra, hogy arra is adható legyen pont, ami más szempontok alapján hasznos. Dr. Móré Attila: A javaslatot a Fejér megyei kamarai közgyűlés felhatalmazásával adta be Lorászkó Gábor. A jelenlegi szabályozás szerint nulla pontot ér egy olyan továbbképzés teljes délelőtti programja, amelyen Sótonyi Péter, Bognár Lajos, Fazekas Sándor miniszter úr adnak elő. Ez nem helyes, és ezt meg kell változtatni! Dr. Pintér Zsolt: Egy javaslattal él az előterjesztő felé, szórendi változást javasol. Dr. Lorászkó Gábor: Elfogadja a javasolt változtatást és e szerint módosítja a javaslatát. Dr. Kárpáti László: Hogyan képzeli el a javaslattevő a pontozás kivitelezését? Hogy adunk egy miniszter előadására pontokat? Mi alapján? A pontozás menete le van írva a szabályozásban. Dr. Albert Mihály: Az alapján szól hozzá, hogy 10 éve dolgozik a fővárosi OB-ben, annak elnöke és az OOB tagja is. Tudja, hogy miről van szó. Ez a javaslat megnyitná az utat arra, hogy az összes megyei értekezlet lepontozandó rendezvénnyé lépne elő, amit nem tartana jónak. Az OOB beszámolóban látható volt, hogy rengeteg, majdnem 100 rendezvényt pontozott le az OOB, javarészt a Fővárosban. Szakmapolitikai előadásokat, jogi információkat kötelező meghallgatni. Azt viszont, hogy valaki egy kötelezettséget teljesít, nem pontozzuk.

10 Dr. Punczman Tamás: Azokhoz szólna, akik esetleg majd nem-el szavaznának. A kollégák nem csak tudományos környezetben élnek, hanem gazdálkodnak, és körülveszi őket a pénzügyi környezet. Elgondolkozna tehát azon, hogy ezen a javaslaton érdemes lenne elgondolkozni. Szükséges lenne azonban ennek értelmes gátat is szabni, pl. egy rendezvényen csak egy ilyen előadást lehessen bepontozni, vagy százalékban határozzuk meg azt, hogy az összes előadás mekkora része lehet ilyen kiegészítő információt adó pontozás. Javasolná az előterjesztőnek, hogy ezt gondolja át, és e szerint módosítsa a javaslatát. Dr. Gönczi Gábor: Lehet, hogy ezen a javaslaton még kéne egy kicsit dolgozni. Ki kellene hozzá dolgozni a részleteket is. Életveszélyes egyébként a miniszterrel és a dékánnal példálózni. Át kell gondolni például azt is, hogy mit okozna az azonos pontozási elv, és mit az, ha másként pontozunk? Dr. Móré Attila: Hajlandó elfogadni, hogy átdolgozzák a javaslatot, ha ez kell, de nem azért szavaztak meg bennünket a kollégáink, hogy tudjuk-e még fokozni az adminisztrációt, és tudjuk-e még nehezíteni az állatorvosok életét. Miért nem jó az nekünk, ha segítjük a helyi kollégákat abban, hogy helyben szerezhessék meg a pontjaik nagyobb részét, urambocsá olyan előadások meghallgatásával, ami neki jó? Dr. Gönczi Gábor: Valószínűleg mindenki érti azt, amit Móré dr. elmond. Dr. Móré Attila: Ő hallotta az érintett előadóktól, hogy rosszul esett nekik az, hogy nem kaphattak pontokat. Nem tehet a Kamara úgy, hogy erről nem vesz tudomást, mert vannak adok-kapok elvek, van egy bizonyos diplomácia is, és ez néhány ponton nem múlik. Dr. Gönczi Gábor: Mi köze van a Kamara Továbbképzési Szabályzatának ahhoz, hogy prominens előadók eljönnek egy rendezvényre és ott előadnak? Nem az állatorvos-tudománnyal közvetlenül összefüggő tudományos tényeket tartalmazó előadást tartanak, hanem szakmapolitikai tájékoztatót vagy beszámolót, egy akadémiai bizottság munkájáról vagy egy adott fertőző betegség elleni védekezés pillanatnyi állásáról. Ezek mind nagyon fontosak, de a tartalmuk miatt, és nem azért, hogy a hallgatók kapnak-e az előadás meghallgatása után továbbképzési pontot vagy sem. Dr. Csuta Lajos: A 300 pont megszerzése havi egy 45 perces előadás meghallgatása. A 300 ponttal nem lehet gyógyítani. Ott volt egy rendezvényen korábban, ahol a bevezető előadás 5 pont volt, pedig semmi említésre méltó információ nem hangzott el benne. Dr. Perényi János: Neki is az a véleménye, hogy szakmai továbbképzési pontot ne adjunk ilyen előadásokért, de elgondolkozhatunk azon, hogy más módon megfelelően kinyilvánítsuk a köszönetünket. Dr. Punczman Tamás: Azt javasolja, hogy vonja vissza most az előterjesztő ezt a javaslatot, és az OOB vitassa ezt meg, és az OOB tegyen majd egy új javaslatot. Dr. Horváth Gábor: Minden szakma, ami előreviszi az állatorvosi munkát! Ezt kell alapul venni, és ha szükséges, miért ne kaphassanak pontokat ilyen témákra is a kollégák? Dr. Kárpáti László: Fontosnak tarja kimondani, hogy nem az előadó nem kapott pontot, hanem az nem kapott pontot, aki meghallgatta az előadást! És ez a két dolog nem ugyanaz! A továbbképzésekre a tudásért megyünk el elsősorban, és nem a pontokért. Ez csak járulékos.

11 Dr. Szinesi András: Kíváncsi lenne arra, hányan mennek el egy-egy előadásra azért, mert pontokat kapnak, és hányan nem mennek el, ha nincs pont. A pont egyébként nem azért jár, hogy a jelenléti ívet aláírta valaki, hanem azért, hogy végighallgatta a szakmai programot. Dr. Keleti Zoltán: Ez az utolsó éve a mostani ciklusnak, most már nem érdemes a mostani szabályokon változtatni. Jobb lenne a következő ciklusra kidolgozni a részleteket, és akkor benyújtani ismét. Dr. Pintér Zsolt: Ez az a kérdés, ahol vissza kell menni az elejére. A törvény szerint kötelező továbbképzéseken részt venni. Mi lehetett a célja annak, hogy ez a kötelezettség belekerült a törvénybe? Szerinte az, hogy a törvényalkotó a lakosságot megnyugtassa arról, hogy az állatorvosok folyamatosan továbbképzik magukat. Olyan kötelezettséget nem adtak, hogy mi minden állatorvost hozzunk fel egy azonos szakmai szintre. Nem leszünk attól kevesebbek, ha pontot adunk arra, ami csak érintőlegesen kapcsolódik a szakmához. Annyi a feladatunk, hogy a törvényt hajtsuk végre, és az állatorvosok járjanak továbbképzésekre. Dr. Lorászkó Gábor: Igazságügyi szakértőként látja az állatorvosok által kiállított iratokat a bíróságokon. Amit ő ismer, kifejezetten rosszul teljesítenek. Mi meg itt most szavakon lovagolunk. Ő azt kérte, a küldöttek döntsék el, hogy ez a javaslat nekik szimpatikus-e vagy sem. Jó ez nekik, vagy sem? Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, hogy szavazzunk a javaslatról! Az elnökség nem támogatta a javaslatot. Kérdezi, hogy a küldöttközgyűlés támogatja-e? Szavazás: 19 igen, 17 nem, 4 tartózkodás, így a javaslat nem kapta meg a szükséges többséget. Dr. Gönczi Gábor: Dr. Lorászkó Gábor második benyújtott javaslata a reklám célú előadás megfogalmazáshoz kapcsolódik. Dr. Albert Mihály: Szintén a tapasztalatok alapján mondja, amit most elmond. Gyakran találkoznak ilyen helyzetekkel egy-egy termék bemutatásakor. Ő ilyenkor azt szokta javasolni a szervezőknek, hogy bontsák ketté az előadást egy szakmai és egy marketing előadásra. Ez szinte mindig megoldható. Így a szakmai részre lehet pontot adni, míg a marketing részre, vagyis a reklámra nem. Dr. Kurucz János: Minden előadás valahol egyben reklám célú is. Azt jelzi, hogy én tudom ezt, hozzám küldjétek a beteget. Dr. Bíró Ferenc OOB elnök: AZ OOB-nek egyhangú volt a véleménye abban, hogy mindkét javaslatot elutasították. A bizottság víziója az, hogy a szakma az elsődleges. Senki nem akadályoz senkit abban, hogy meghallgassák a szakmapolitikai előadókat, előadásokat is, de ezek az információk másnap nem hasznosíthatók a hallgatóság másnapi munkájában. Dr. Móré Attila: Ő azt javasolja,hogy vonja vissza Lorászkó Gábor ezt a javaslatot. Viszont nagyon csalódott! Ez a szemlélet, amit itt most tapasztalt, olyan távol van a vidék érdekeitől, mint Makó Jeruzsálemtől. A kamarai tagok érdekeit kellene támogatnunk, képviselnünk. Nekik pedig az lenne az érdekük, hogy segítsük őket, ahol lehet legyünk kompromisszum készek. Dr. Lorászkó Gábor: Visszavonja a második javaslatát!

12 9. Egyebek, aktualitások Dr. Gönczi Gábor: Tájékoztatja a küldötteket arról, hogy mindenki megkapta a kamarai szakvizsga szabályzat tervezetét. Várjuk a tagok javaslatait május 4-ig. Ezután az elnökség értékelni fogja a beérkező javaslatokat, elkészíti azt a tervezetet, amit majd az országos küldöttek kapnak majd meg, és az országos bizottságok. Minden küldöttnek lesz lehetősége módosító javaslatokat tenni. A tervezett következő KGY júniusában lesz, itt lenne a fő napirendi pont ennek a tervezetnek a megvitatása és elfogadása. Kéri, hogy ha majd küldöttként megkapják a jelenlévők ezt az anyagot, vegyék ezt nagyon komolyan, kétharmados döntést igényel majd. Más téma nem lévén, bezárja a küldöttközgyűlést.

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. december 12. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. június 20. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV amely készült a Cg. 16-10-001759 számon bejegyzett EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (5000 Szolnok, Szapáry út 18.) 2010. április

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2016. május 12-én a Városháza kistermében 15 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről Jegyzőkönyv A MAGISZ 2017. március 24.-i ismételt- közgyűléséről Az Egyesület adatai: Neve: Magyar Agrárinformatikai Szövetség (MAGISZ) Székhelye: 4032 Debrecen, Böszörményi út. 138. Adószáma: 18234873-1-09

Részletesebben

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv mely felvételre került a Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaság (a továbbiakban: Társaság) (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott

Részletesebben

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén L.T.SZ Közgyűlés Jegyzőkönyv Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén Helyszín: 2015. április 09. 2481 Velence, Kiss köz 6. Hotel Juventus konferenciahelyiségében.

Részletesebben

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek együttes üléséről készült 16/2012. számú Jegyzőkönyve

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma: Tárgya: 112/2014.( X.22.) Szavazatszámláló Bizottság választása titkos

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén Jegyzőkönyv amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén A küldöttközgyűlés helye: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió (Budapest V., Semmelweis u.

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNVY

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNVY KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNVY amely felvételre került a DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17., Cg. 01-10-048384; továbbiakban: Társaság ) 2016.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről: Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 13-án, szerdán, 9.15 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Márványtermében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága, valamint a Pénzügyi és Területfejlesztési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

4. Beszámoló a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal 2010-2014. években végzett tevékenységéről Előterjesztő: dr. Barta László, megyei főjegyző

4. Beszámoló a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal 2010-2014. években végzett tevékenységéről Előterjesztő: dr. Barta László, megyei főjegyző Ikt.sz.: 43-13/2014. Jegyzőkönyv Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2014. június 26-án, a Megyeháza I. emeleti Hadady-Hargitay termében tartott soron következő

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

JEGYZÖKÖNYV. A Közgyülés egyhangúlag elfogadja a javasolt személyeket.

JEGYZÖKÖNYV. A Közgyülés egyhangúlag elfogadja a javasolt személyeket. JEGYZÖKÖNYV A Balatonkenesei Horgászegyesület Közgyülése a kiküldött meghívónak megfelelöen 2014. március 1-én 9:00 órakor elkezdödött. Helye: Balatonkenese, Faluház A levezetö elnök, Mészöly Sándor felterjeszti

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám Cégjegyzékszáma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2013. 04. 19-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a

Részletesebben

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV közgyűlésről,amely készült 2016 év február hó 19. napján 18.30 órai kezdettel, 5900 Orosháza, Pacsirta utca 8. szám alatt az Orosházi Sakk Egyesület (továbbiakban az Egyesület ) közgyűléséről.

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-10/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. augusztus 18-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Kiss Barnabás

Részletesebben

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK kivonat az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlésének jegyzőkönyvéből Hely: 1087 Budapest Könyves Kálmán krt. 48-52. Időpont: 2014. december 18 11 10 óra Az Igazgatótanács

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc

JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. május 23-án (péntek) a jászfényszarui Városháza Dísztermében 17 óra

Részletesebben

Ikt. szám: /2014. J e g y z ő k ö n y v

Ikt. szám: /2014. J e g y z ő k ö n y v Ikt. szám: 121-12 /2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: Murony Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 26.-án megtartott közös testületi

Részletesebben

Közgyűlés megtartásának módja: a részvényesek vagy a részvényesi képviselők személyes részvételével. 1/2014. (03.17.

Közgyűlés megtartásának módja: a részvényesek vagy a részvényesi képviselők személyes részvételével. 1/2014. (03.17. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a TrophyResort Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 2038 Sóskút, Petőfi Sándor utca 39.), - a továbbiakban: Társaság,- 2014. március 17. napján 10.00 órakor

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól.

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2017. DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 16/2017. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2016.08.23., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Makár Richárd: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5.

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jegyzőkönyv A MAGISZ 2014. március 28.-i közgyűléséről Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jelen vannak: 2 jelenléti ív. (mellékelve) 18 szavazásra jogosult

Részletesebben

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A kamara küldöttgyűlése elfogadta 2000. december 16-án. Hatályba lépett 2001. február 1-jén. Módosítva 2001. május 19-én és 2004. december

Részletesebben

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet 2018. évi Küldöttgyűlések határozatai 1/2018.02.23. Küldöttgyűlési határozat A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara küldöttgyűlése a levezető elnök javaslatára 20 támogató szavazattal, 0 ellenében, 0 tartózkodás

Részletesebben

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/ Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/568-000 E-mail: iskola@petervasara.hu Ikt.sz: 37-4/2017. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pétervásárai Tamási Áron Általános

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Pénzügyi Bizottsága által 2016. május 19-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint Helye: Önkormányzat hivatalának tanácskozó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel)

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására 2013. február Elfogadva: a 2013. február 7. IT határozattal PNY-2/2013/3/1 sz. alatt A pénztártagokat

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. január 16-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal dísztermében Jelen vannak: Drávucz Katalin polgármester levezetése mellett, Bagi Zsolt, Dr.

Részletesebben

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. szeptember 25.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 19.00

Részletesebben

FreeSoft Nyrt. Jegyzőkönyv 2013.04.25.

FreeSoft Nyrt. Jegyzőkönyv 2013.04.25. Jegyzőkönyv a FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Nyrt. 2013. éves rendes közgyűléséről 2013. április 25. Helyszín: Időpont: Jelen vannak: Közgyűlés módja: Közgyűlés: 1037 Budapest,

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2006. 04. 07-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Helyszín: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Küldöttközgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Küldöttközgyűléséről M A G Y A R K Ö N Y V T Á R O S O K E G Y E S Ü L E T E Association of Hungarian Librarians Verein Ungarischer Bibliothekare Association des Bibliothècaires Hongrois Oбщество Венгерских Библиотекарей 1827

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. december 2. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2014. május 27. napján 15:20 órai kezdettel a Fenntartható Településfejlesztési, Oktatási, Közművelődési,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke órakor üdvözli a megjelenteket és megnyitja a Közgyűlést.

Jegyzőkönyv. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke órakor üdvözli a megjelenteket és megnyitja a Közgyűlést. Jegyzőkönyv Készült a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Közgyűlésén 2017. május 26-án a Zöld Kapcsolat Egyesület tárgyaló termében (3525 Miskolc, Kossuth u. 13. szám) Jelen vannak: a mellékelt jelenléti

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 A szervezet neve: Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete Jegyzőkönyv Helye:

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen.

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen. Helyszín: Gastland M0 Étterem és Konferenciaközpont 2311 Szigetszentmiklós (M0 Autóút 19 km) Időpont: 2018. május 22. (kedd) 14:00 Jelenlévők: A csatolt jelenléti ív szerint Hermann Henrik levezető elnök

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. mely készült Makád község Képviselő-testületének Szigetbecse Község Képviselőtestületével

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. mely készült Makád község Képviselő-testületének Szigetbecse Község Képviselőtestületével J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Makád község Képviselő-testületének Szigetbecse Község Képviselőtestületével közösen 2011. április 27.-én megtartott üléséről a Petőfi Sándor Művelődési Házban - Szigetbecsén

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2012.(05.9.) számú lakásszövetkezeti határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 1/2012.(05.9.) számú lakásszövetkezeti határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült a Pécs-Szigeti II. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet 2012. május 9-én 18 00 órai kezdettel megtartott évi rendes közgyűlésén a PÉTÁV Kft. Pécs, Tüzér u. 18-20. számú rendezvénytermében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25. Ikt.szám:42-39/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.) Jelen vannak:, a testület e dr. Egyed Ferdinánd,

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1/2018. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 8. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 1 Nagytevel Német

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XXXII. Küldöttgyűléséről. A küldöttgyűlés helye: 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. Duna Palota Színházterem

JEGYZŐKÖNYV a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XXXII. Küldöttgyűléséről. A küldöttgyűlés helye: 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. Duna Palota Színházterem JEGYZŐKÖNYV a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XXXII. Küldöttgyűléséről A küldöttgyűlés megtartásának ideje: 2015. május 28. A küldöttgyűlés helye: 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. Duna Palota Színházterem

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A jelen jegyzőkönyv a VASÁRNAPI ISKOLAI SZÖVETSÉG (a továbbiakban: VISZ) közgyűléséről készült. A közgyűlés helyszíne a VISZ székhelye (2119 Pécel, Nyírfa utca 1.). A közgyűlés időpontja: 2016.

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2012. július 2-án, hétfőn, 16 óra 57 perckor kezdődően,

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a GrEnergie Corporation Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Korábbi nevén Kreditjog Nyrt) (székhely: 1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29. Kláris Irodahajó., a továbbiakban:

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2017. szeptember 29-i üléséről 29/2017. (IX.29.) ÜB. számú bizottsági határozat az Ügyrendi Bizottság 2017. szeptember

Részletesebben

ÜGYRENDI-JOGI-SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA

ÜGYRENDI-JOGI-SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA XVII. Iktatószám: 280-11/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete ÜGYRENDI-JOGI-SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA 2016. július 26-i n y í l t, s o r o s üléséről. 241/2016.(VII.26.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég JEGYZŐKÖNYV amely készült 2011. szeptember 25. 11 óra 36 perces kezdetel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, a 2083 Solymár, Orgona utca 9. szám alat. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés) Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Gazdasági bizottságának 2015. június 8-án, hétfőn, 11 óra 40 perckor az Országház főemelet 37-38.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 7/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2018. május 30-án megtartott nyilvános üléséről Hozott döntések: 5/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet Vasszécseny Község Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény-Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületei 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csetény és Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületeinek 2014. február

Részletesebben

örgyi Albert Általános Iskola 1161 Budapest Csömöri u. 20. OM : Fax: :

örgyi Albert Általános Iskola 1161 Budapest Csömöri u. 20. OM : Fax: : örgyi Albert Általános Iskola JEGYZŐKÖNYV KIVONAT A 2017. VIII. 29-i nevelőtestületi ülésről Tárgy: az intézményi pedagógiai program módosításának elfogadása Helyszín: 1161 Budapest Csömöri u. 20. A nevelőtestület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat 22/2016. EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 15:15 órai kezdettel a

Részletesebben

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.szám:42-46/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: : a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Gyöngyösi Sándorné,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Görgényi Ernő (elnök Gyula Város polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendekkel egyetért-e mindenki?

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Görgényi Ernő (elnök Gyula Város polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendekkel egyetért-e mindenki? JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich u. 6. szám) 2010. december. 09-én 08.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén.

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 29/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. szeptember 17. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ )

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ ) FVB-19/20010. (FVB-19/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2010. december 6-án, hétfőn, 10 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

Részletesebben

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/ Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/568-000 E-mail: iskola@petervasara.hu Ikt.sz: 37-3/2017. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pétervásárai Tamási Áron Általános

Részletesebben

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről 03-3/63-5/2015. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/2/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. február 26. napján 15.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV Készült 2011. április 15-én 18.30 órakor a Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlésén a Zirc és Környéke Ipartestület székházában a Zirc, Vak B. u. 1. szám alatt. Jelen vannak: jelenléti ív

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 80. /2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 4. napján 09.00

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2018. augusztus 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén.

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jegyző könyv Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. május 29- én 16 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. A Képviselőtestületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Községi Önkormányzat Kóspallag

Községi Önkormányzat Kóspallag Községi Önkormányzat Kóspallag J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóspallag Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 3-án (szerda) 12.00 órakor kezdődő RENDKÍVÜLI testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. május 28. 16.00 órától 17.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése JEGYZŐKÖNYV A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése Dátum: 2014. május 31. 10 óra 30 perc Helyszín: Komáromi Városi Sportcsarnok (2900 Komárom, Czuczor Gergely utca 62.) Résztvevők:

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/ sz. ülés) Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának 2013. május 14-én, kedden, 9 óra 54 perckor az

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben