Az ELTE BTK Doktori Iskoláin, Doktori Oktatási Programjain a felvételi követelmények a 2012/2013-es tanévben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az ELTE BTK Doktori Iskoláin, Doktori Oktatási Programjain a felvételi követelmények a 2012/2013-es tanévben"

Átírás

1 Az ELTE BTK Doktori Iskoláin, Doktori Oktatási Programjain a felvételi követelmények a 2012/2013-es tanévben Nyelvtudományi Doktori Iskola Angol nyelvészet Dr. Bárdosi Vilmos Dr. Varga László Jó vagy jeles eredményű MA szintű angol nyelvészeti tárgyú szakdolgozat, vagy ha a jelölt nem angol nyelvészetből írta szakdolgozatát, egy kb. 15 oldalas angol nyelvészeti tárgyú, angol nyelvű dolgozat leadása május 9-ig Varga Lászlónak vagy Hanzséros Máriának. A jelölt tervezett kutatási témáját, érdeklődését ismertető vázlat leadása május 9-ig az Angol Nyelvészeti Tanszéken Varga Lászlónak vagy Hanzséros Máriának. A felvételi beszélgetésre megadott irodalomlista a hivatal hírdetőtábláján, illetve a doktori program titkárságán, illetve a < címen érhető el. Arabisztika Dr. Fodor Sándot Elméleti nyelvészet Dr. Bánréti Zoltán Fordítástudomány Dr. Klaudy Kinga Angol nyelvismeret. Fordítási és/vagy tolmácsolási gyakorlat előnyt jelent. Felvételi olvasmányok listája. Germanisztikai nyelvtudomány Dr. Manherz Károly Iranisztika Japán filológia Dr. Jeremiás Éva Dr. Bartus Huba A felvételre való jelentkezés előtt szükséges a programvezetővel való konzultáció és a doktori téma előzetes megbeszélése A 3 éves képzésre kidolgozott kutatási terv (tartalmaznia kell a téma indoklását, a kutatási előzmények leírását és csatolni a szakirodalmi jegyzéket). Jeles vagy legalább jó minősítésű japán szakos diploma illetve az ezzel egyenértékű szakirányú végzettség (MA) felsőfokú japán nyelvtudással Magyar nyelvészet Dr. Kiss Jenő Magyar szakos egyetemi diploma (megokolt kivételek megengedettek). Négyesnél nem rosszabb nyelvészeti szigorlati jegyek.

2 Mongolisztika Dr. Birtalan Ágnes Ókortudomány Dr. Déri Balázs Orosz nyelvészet Dr. Zoltán András Az elolvasandó szövegek listája elérhető a Doktori Programon (deri.balazs@btk.elte.hu) Romanisztika Dr. Giampaolo Salvi Szakdolgozat benyújtása a Tanszékre a felvételi előtt 2 héttel. Kötelező olvasmányok listája alapján felkészülés Sinológia Dr. Hamar Imre Szláv nyelvtudomány Dr. Banczerowski Janusz Turkológia Dr. Vásáry István Uráli nyelvészet és nyelvek Dr. Havas Ferenc Alkamazott nyelvészet Dr. Gósy Mária Kulurális nyelvészet Interkulturális nyelvészet Dr. Kövecses Zoltán Dr. Gecső Tamás a kognitív nyelvészet alapfogalmainak ismerete valamint angol, német, orosz, lengyel nyelvek közül egy vagy több legalább olvasás-szintű ismerete. A felvételizők számára ajánlott szakirodalmat kívánunk megadni, ami Doktori Programnál érhető el 19 Irodalomtudományi Doktori Iskola Dr. Kállay Géza Az Irodalomtudományi Doktori Iskola programjaira jelentkezők a Kar által előírt jelentkezési anyag részeként csatolandó önéletrajzhoz a doktoriskola honlapján található sémát használják, letölthető: (rövid elérési út: Modern angol és amerikai irodalom Angol irodalom és kultúra a középkorban és a kora újkorban Dr. Péter Ágnes Dr. Kállay Géza Szakdolgozat szinopszis, ha van publikáció, annak a másolata leadandó a tanszéken; Témaválasztás a tágan értelmezett modern angol és amerikai irodalom köre. Felvételi vizsga tájékoztatás: vagy közvetlenül a programtól Amerikanisztika Dr. Frank Tibor Francia irodalom a középkortól a felvilágosodásig Dr. Maár Judit

3 Francia irodalom a felvilágosodástól napjainkig Germanisztikai irodalomtudomány Dr. Maár Judit Dr. Orosz Magdolna Leadandó egy német nyelvű összefoglaló a tervezett kutatások témájáról, módszertani aspektusairól (10-12 oldal). Az összefoglalót a Német nyelvű irodalmak tanszék titkárságán Dr. Orosz Magdolna egyetemi tanár nevére lehet leadni (PhD-témazerv megjelöléssel) április 22-ig néderlandisztika Dr. Gera Judit Leadandó egy holland nyelven megírt munkaterv (10-12 oldal) a programvezetővel történő előzetes egyeztetés után a modern holland nyelvű irodalom témakörében. A kinyomtatott munkatervet a Néderlandisztika Tanszék titkárságán Dr. Gera Judit egyetemi tanár nevére lehet leadni (PhD-munkaterv megjelöléssel) április 22-ig. Magyar irodalomtörténet Magyar barokk Dr. Orlovszky Géza Magyar és európai felvilágosodás Dr. Szilágyi Márton Magyar reneszánsz Dr. Horváth Iván Romantika Dr. Szegedy-Maszák Mihály Az irodalmi modernség Dr. Tverdota György 1945 utáni magyar irodalom Dr. Schein Gábor Általános irdalom- kultúratudomány Dr. Kulcsár-Szabó Ernő Összehasonlító irodalomtudomány Dr. Szegedy-Maszák Mihály Jelentkezés a programvezetővel előzetesen egyeztetett, konkrét témával lehet. (szimar@fre .hu) Italianisztikai irodalom és művelődéstörténet Könyvtártudomány Dr. Sebestyén György Dr. Szkárosi Endre Választott téma 10 oldalban bemutatva. Szakdolgozatot a felvételire kérjük magukkal vinni. Felkészülés az ELTE BTK Könyvtártudományi Doktori Program felvételi vizsga tételei alapján, amelyek megtekinthetők a következő címen:

4 Kortárs latin-amerikai elbeszélő irodalomalkotásainak és előzményeinek szövegvizsgálata Skandinavisztika Orosz irodalom és kultúra Kelet és Nyugat vonzásában Dr. Scholz László Dr. Masát András Dr. Hetényi Zsuzsanna Szláv irodalmak Dr. Milosevits Péter Jelentkezni a programvezetővel előzetesen egyeztetett, konkrét témával lehet. A szakdolgozatot a felvételire kérjük elhozni. Az orosz nyelv középfokú tudása követelmény, amitől csak indokolt esetben tekint el a bizottság. Az orosz és egyéb nyelvtudást a felvételi beszélgetésen gyakorlatban is ellenőrizhetjük. Orosz irodalom és irodalomkutatás - összehasonlító tanulmányok Az uráli népek folklórja és irodalma Portugál nyelvű irodalmak:a prózai műfajok története Késő romantikus és kora modern magyar irodalom Magyar- és összehasonlító folklorisztika Történelemtudományi Doktori Iskola Egyiptológia Dr. Kroó Katalin Dr. Csepregi Márta Dr. Pál Ferenc Dr. Eisemann György Dr. Verebélyi Kincső Dr. Székely Gábor Dr. Bács Tamás 25 Jelentkezni a programvezetővel előzetesen egyeztetett témával lehet (ELTE Orosz Nyelvi és Irodalmi Tanszék, krookatalin@fre .hu). Igényelt nyelvi szint: legkésőbb az első doktori év végére az orosz nyelvű szép- és szakirodalom olvasására való alkalmasság. Portugál nyelvtudás, valamint egy másik neolatin és/vagy az angol nyelv szakirodalom olvasási szintű ismerete. Írásban benyújtandó egy 30 gépelt oldalas (30x60x25 n) tanulmány a felvételiző által választott és a "magyar és összehasonlító folklorisztika" témáihoz tartozó tárgykörből. Mellékleni kell a jelentkező terepmunkájára, archívumi munkájára vonatkozó adatokat, publikációinak, ösztöndíjainak, pályadíjainak jegyzékét. 3 éves képzésre félévenkénti bontásban kutatási terv; nyilatkozat a választott specializációs területről ( nyelvészet, történelem, régészet, irodalom, vallástörténet, művészettörténet)

5 Assziriológia és Hebraisztika-judaisztika Dr. Dezső Tamás Legalább jó minősítésű assziriológia szakos illetve legalább jó minősítésű szakirányú előtanulmányokat igazoló diploma a bölcsész, a társadalomtudományi vagy a hittudományi képzési területek valamelyikéről. Legalább középfokú C nyelvvizsga angol vagy német nyelvből. Régészet Dr. Borhy László Szakirányú végzettség Történettudomány Dr. Székely Gábor Új- és jelenkori egyetemes történet Dr. Balogh András A jelentkezési dokumentumokhoz kötelezően mellékelendő: Két élő nyelv minimum középfokú ismeretét tanúsító, államilag elismert, C típusú nyelvvizsga-bizonyítvány másolata. A jelölt szakdolgozata és két, tetszőleges témában született szemináriumi dolgozata. Egy 3-5 oldalas kutatási terv a választott témában. A felvételre vonatkozó írásos ajánlás a jelölt doktori témájának egyik tudományos fokozattal rendelkező kutatójától, vagy egyetemi oktatójától. Csatolandó továbbá (amennyiben rendelkezik ilyenekkel): A jelölt tudományos publikációinak jegyzéke. A jelölt egyéb felsőfokú végzettségeit igazoló okirat(ok) másolata, valamint a szakmai előéletéhez kötődő minden egyéb tevékenységét (tudományszervezői, szerkesztői, kutatói stb.), illetve azok eredményeit igazoló dokumentum. Új- és jelenkori magyar történet Dr. Erdődy Gábor Közép és koraújkori egyetemes történelem Dr. Poór János e.t. Történelem szakos egyetemi diploma; a tanszékre le kell adni április 21-ig a szakdolgozatot és a megjelent publikációkat. Kutatási terv összeállítása a kért témavezető megjelölésével.

6 Művelődéstörténet Dr. Kósa László Téma: életmód és mentalitástörténet, eszmetörténet, kulturális intézmények története, tudománytörténet, egyháztörténet.; Vizsgált időszak: XVII. - XX. század közepe.; Nem ELTÉ-n végzettek szakdolgozata a Művelődéstörténeti Tanszéken leadandó.; Jelentkezési lapon a program- és a témavezető megjelölése.; Diploma: történelem, néprajz, művészettörténet, levéltár, múzeológia, indokolt esetben más olyan egyetemi oklevél, amely történeti tanulmányokon is alapul. Társadalom és gazdaságtörténet Dr. Kövér György 19. és 20. századi kelet-európai történet Dr. Krausz Tamás Egy kelet-európai nyelv ismerete Szakdolgozatot május elejéig a Tanszékre leadni. (Dr. Kövér György nevére) Ha jelentkező régebben végzett, és van nagyobb lélegzetű munkája, annak egy példánya adandó le. Középkori magyar történet Dr. Draskóczy István Történelem vagy levéltár vagy régészet vagy muzeológia vagy művészettörténet vagy latin szakos diploma Koraújkori magyar történet Dr. Kalmár János Történelem szakos diploma (MA). Szakdolgozat a felvételire. A disszertáció témájához szükséges idegen nyelv(ek) ismerete Európai historiográfia és Témakör javaslat: Európai historiográfia és társadalomtörténet; Dr. Sonkoly Gábor társadalomtudományok Szakdolgozat leadása az Atelier programon Történelem segédtudományai Dr. Borsodi Csaba Latin és német nyelvismeret Az oszmán birodalom és a Török Köztársaság története Ókortörténet Dr. Dávid Géza Dr. Németh György Igazolás latin vagy ógörög tanulmányokról (nyelvvizsga, záróvizsga, lezárt félév) Ruszisztika Dr. Szvák Gyula Történelem, ruszisztika szakok esetén legalább jó minősítésű diploma, más egyetemi szakok esetén legalább jó minősítésű diploma és a történelem minor szak legalább jó minősítéssel történt elvégzése vagy a ruszusztika mesterszakon (legkésőbb a doktori tanulmányok harmadik szemeszteréig) elvégzett legalább 50 kredit 4,0-t meghaladó átlaggal, valamint az orosz és az angol (vagy német) nyelv legalább olvasási szinten való ismerete

7 Európai etnológia Dr. Mohay Tamás 4-8 oldalas összefoglaló a tervezett téma kutatásával kapcsolatban. Szakdolgozatot és publikációkat a jelölt vigye magával a felvételire. Filozófiatudományi Doktori Iskola Dr. Kelemen János Esztétika Dr. Radnóti Sándor Film-, média- és kultúraelmélet Filozófia Dr. György Péter Dr. Kelemen János Antik és középkori filozófia Dr. Steiger Kornél Analítikus filozófia Dr. Kelemen János Hermeneutika Dr. Fehér M. István Fenomenológia Dr. Mezei Balázs Az újkor filozófiatörténete Dr. Boros Gábor Logika és tudománymetodológia Dr. E. Szabó László Morál és politikai filozófia Dr. Ludassy Mária Művészettörténet tudományi Doktori Iskola Dr. Kelényi György 17 9 Kutatási terv(4 oldal - 6 félévre lebontva) kiegészítve részletes bibliográfiával; Szakdolgozat, vagy más, tanulmány terjedelmű tudományos vagy szakmai publikáció leadandó a tanszéken. A Filozófia Intézet titkárságára beadandó a szakdolgozat, valamint jelentősnek tartott szemináriumi dolgozatok, publikációk. A 7 filozófiai program esetében nem filozófia vagy esztétika szakos diplomával rendelkezők abban az esetben nyerhetnek kivételesen felvételt, amennyiben vállalják, hogy tanulmányaik során számot adnak a BA filozófiai szakirány és az MA filozófia szak filozófiatörténeti kollokviumainak anyagából. Művészettörténet Dr. Kelényi György Művészettörténet szakos diploma. Kutatási terv benyújtása (3-4 oldal, 3 tanévre, 6 félévre lebontva), kiegészítva részletes bibliográfiával. A középkori művészetre szakosodó jelölteknek latin nyelvismeret. (Érettségi bizonyítvány vagy záróvizsgát igazoló dokumentum vagy középfokú "C" típusú államilag elismert nyelvvizsga bizonyítvány fénymásolata.) ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK: LEGALÁBB JÓ RENDŰ EGYETEMI (MA) DIPLOMA ÁLLAMILAG ELISMERT KÖZÉPFOKÚ "C" TÍPUSÚ NYELVVIZSGA

8 Budapest, február

ELTE BTK doktori oktatási programjainak felvételi időpontjai

ELTE BTK doktori oktatási programjainak felvételi időpontjai ELTE BTK doktori oktatási programjainak felvételi időpontjai 2011-2012 Nyelvtudományi Doktori Iskola Dr. Banczerowski Janusz Felvételi időpontja Felvételi helye Angol nyelvészet Dr. Varga László 2011.

Részletesebben

Az ELTE BTK Doktori Iskoláin, Doktori Oktatási Programjain a felvételi követelmények a 2012/2013-es tanévben

Az ELTE BTK Doktori Iskoláin, Doktori Oktatási Programjain a felvételi követelmények a 2012/2013-es tanévben Az ELTE BTK Doktori Iskoláin, Doktori Oktatási Programjain a felvételi követelmények a 2012/2013-es tanévben Nyelvtudományi Doktori Iskola Angol nyelvészet Dr. Bárdosi Vilmos Dr. Varga László Jó vagy jeles

Részletesebben

Az ELTE BTK Doktori iskoláin, doktori oktatási programjain a felvételi követelmények a 2011/2012-es tanévben

Az ELTE BTK Doktori iskoláin, doktori oktatási programjain a felvételi követelmények a 2011/2012-es tanévben Az ELTE BTK Doktori iskoláin, doktori oktatási programjain a felvételi követelmények a 2011/2012-es tanévben Nyelvtudományi Doktori Iskola Angol nyelvészet Dr. Banczerowski Janusz e.t. Dr. Varga László

Részletesebben

Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2016/2017-es tanévre

Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2016/2017-es tanévre Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2016/2017-es tanévre Doktori iskola és doktori oktatási Filozófiatudományi Doktori Iskola Dr. Boros Gábor Analitikus

Részletesebben

Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2018/2019-es tanévre

Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2018/2019-es tanévre Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2018/2019-es tanévre DOKTORI ISKOLA ÉS Filozófiatudományi Doktori Iskola Dr. Boros Gábor A Filozófiatudományi Doktori

Részletesebben

Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2019/2020-as tanévre

Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2019/2020-as tanévre Felvételi követelmények az ELTE BTK doktori iskoláiba, doktori oktatási programjaira a 2019/2020-as tanévre Filozófiatudományi Doktori Iskola Analitikus filozófia Antik és középkori filozófia Esztétika

Részletesebben

Komplex vizsga. Fő témakörök október. 2017/2018-as tanév. A fő témakörök leadása minden év októberében történik meg.

Komplex vizsga. Fő témakörök október. 2017/2018-as tanév. A fő témakörök leadása minden év októberében történik meg. Komplex vizsga Fő témakörök 2017. október 2017/2018-as tanév A fő témakörök leadása minden év októberében történik meg. Azokban a programokban, ahol nem szerepel tétel, az idei tanévben nem lesz vizsgázó.

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar intézeti /tanszéki kreditfelelősök 2014/2015. tanév

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar intézeti /tanszéki kreditfelelősök 2014/2015. tanév Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar intézeti /tanszéki kreditfelelősök 2014/2015. tanév Angol-Amerikai Intézet: Dr. Hargitai Márta (oktatási intézetigazgató-helyettes) Dr. Starcevic Attila

Részletesebben

Költségtérítés (félév) Képz. idő (félév) BÖLCS M N A amerikanisztika támogatott 4 BÖLCS

Költségtérítés (félév) Képz. idő (félév) BÖLCS M N A amerikanisztika támogatott 4 BÖLCS ELTE-BTK Intézmény elérhetősége: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A Telefon: (1) 485-5200 Honlap: http://www.btk.elte.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség: Félfogadási idő hétfő 13-16 óra, szerda

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

2015-től felvett hallgatók számára. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

2015-től felvett hallgatók számára. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható

Részletesebben

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN A rövid ciklusú tanári mesterképzési szakokat a kar kizárólag levelező tagozatos formában hirdeti. A képzés levelező munkarenden

Részletesebben

2018-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

2018-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) 2018-tól felvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező

Részletesebben

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág. Germanisztika alapszak (BA) néderlandisztika szakirány. a 2017-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág. Germanisztika alapszak (BA) néderlandisztika szakirány. a 2017-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág Germanisztika alapszak (BA) néderlandisztika szakirány a 2017-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI (EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA)

A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI (EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA) A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI (EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA) KIVONAT A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok és A mesterképzésbe való felvétel

Részletesebben

Jelmagyarázat Képz. terület M N A alkalmazott nyelvészet (3) 4. Irányszám min. < max. Képz. idő (félév)

Jelmagyarázat Képz. terület M N A alkalmazott nyelvészet (3) 4. Irányszám min. < max. Képz. idő (félév) ELTE BTK Intézmény elérhetősége: Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A Telefon: (1) 485-5200 Honlap: http://www.btk.elte.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség: Félfogadási idő hétfő 13-16 óra, szerda

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar intézeti /tanszéki kreditfelelősök 2016/2017. tanév I. félév

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar intézeti /tanszéki kreditfelelősök 2016/2017. tanév I. félév Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar intézeti /tanszéki kreditfelelősök 2016/2017. tanév I. félév Angol-Amerikai Intézet: Amerikanisztika Tanszék Dr. Benczik Vera Anglisztika Tanszék Dr.

Részletesebben

Tanegységlista (BA) Történelem képzési ág. Történelem alapszak től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) Történelem képzési ág. Történelem alapszak től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Történelem képzési ág Történelem alapszak 219-től fölvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga

Részletesebben

ELTE EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM DOKTORI KÉPZÉS INTÉZMÉNY KARAI A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK

ELTE EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM DOKTORI KÉPZÉS INTÉZMÉNY KARAI A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Az ELTE Doktori Tanácsa: Elnök: Dr. Izsák Lajos egyetemi tanár Titkárság: Kméczik Anikó ügyvivő szakértő 1056 Budapest, Szerb u. 21-23. Telefon: (1) 411-6541 Fax: (1) 411-6540

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI KIVONAT A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok és A mesterképzés jellemzői ALKALMAZOTT NYELVÉSZET MESTERKÉPZÉSI SZAK

Részletesebben

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág. Germanisztika alapszak (BA) néderlandisztika szakirány. a 2015-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág. Germanisztika alapszak (BA) néderlandisztika szakirány. a 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág Germanisztika alapszak (BA) néderlandisztika szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K

Részletesebben

Tanegységlista (BA) Történelem képzési ág. Történelem alapszak től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) Történelem képzési ág. Történelem alapszak től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Történelem képzési ág Történelem alapszak 215-től fölvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga

Részletesebben

Tanegységlista (BA) a 2015-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) a 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak újgörög szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati

Részletesebben

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy.

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy. TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI (EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA)

A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI (EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA) A MESTERKÉPZÉSI SZAKOK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI (EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA) KIVONAT A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok és A mesterképzésbe való felvétel

Részletesebben

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele.. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy.

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele.. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy. TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

a 2015-től fölvett hallgatóknak

a 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, török szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Egyetemi Doktori Tanács Elnök: Dr. Koren Csaba egyetemi tanár Titkár: Horváth Balázs egyetemi adjunktus 9026 Győr, Egyetem tér 1. Telefon: (96) 503-400/3121 Fax: (96) 329-263 E-mail:

Részletesebben

a 2015-től fölvett hallgatóknak

a 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, iranisztika szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2017. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy.

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy. Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium SZD = szakdolgozat Z = szakzáróvizsga k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység

Részletesebben

KRE-BTK NAPPALI KÉPZÉSEK. ALAPKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK Önköltség Képz. idő. Képz. terület

KRE-BTK NAPPALI KÉPZÉSEK. ALAPKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK Önköltség Képz. idő. Képz. terület KRE-BTK NAPPALI KÉPZÉSEK ALAPKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK Munka- Fin. idő rend forma Meghirdetett képzés szint A N K germanisztika [néderlandisztika] 170 000 Ft 6 1 < 2 A N K germanisztika

Részletesebben

Kreditfelelősök névsora BA/MA

Kreditfelelősök névsora BA/MA névsora BA/MA ANGOL-AMERIKAI INTÉZET: Dr. Szalay Krisztina oktatási intézetigazgató-helyettes Amerikanisztika Tanszék: Dr. Magyarics Tamás tanszékvezető Dr. Benczik Vera tanszékvezető-helyettes Anglisztika

Részletesebben

Tanegységlista (BA) a 2016-tól fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) a 2016-tól fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak újgörög szakirány a 2016-tól fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2018. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

2016-tól felvett hallgatóknak LENGYEL NYELV ÉS IRODALOM MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

2016-tól felvett hallgatóknak LENGYEL NYELV ÉS IRODALOM MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2016-tól felvett hallgatóknak k = kötelező

Részletesebben

Tanegységlista (BA) a 2015-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) a 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Ókori nyelvek és kultúrák alapszak, egyiptológia szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati

Részletesebben

2016-tól felvett hallgatóknak

2016-tól felvett hallgatóknak TANEGYSÉGLISTA (MA) 2016-tól felvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező

Részletesebben

NYELVVIZSGA-KÖVETELMÉNYEK

NYELVVIZSGA-KÖVETELMÉNYEK NYELVVIZSGA-KÖVETELMÉNYEK ÖSSZEFOGLALÓ Tisztelt Hallgató! Mivel a különböző képzési rendszerű, képzési szintű szakok, különböző -követelményeket jelentenek, kérjük figyelmesen és átgondoltan nézze át és

Részletesebben

2016-ban fölvett hallgatóknak

2016-ban fölvett hallgatóknak TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2016-ban fölvett hallgatóknak k = kötelező tanegység

Részletesebben

a 2011-től fölvett hallgatóknak

a 2011-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, mongol szakirány a 2011-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre. 2007/2008 tanév

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre. 2007/2008 tanév PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a PANNON EGYETEM Doktori képzésébe való részvételre 2007/2008 tanév A doktori képzés egyetemi felelősei az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke Tudományos és Nemzetközi ügyek

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata:

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

2011-től fölvett hallgatóknak

2011-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, kínai szakirány 2011-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz =

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kreditfelelősök 2017/2018. tanév II. félévétől

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kreditfelelősök 2017/2018. tanév II. félévétől ANGOL-AMERIKAI INTÉZET: Dr. Szalay Krisztina oktatási intézetigazgató-helyettes Amerikanisztika Tanszék: Dr. Magyarics Tamás tanszékvezető Dr. Benczik Vera tanszékvezető-helyettes Anglisztika Tanszék:

Részletesebben

a 2011-től fölvett hallgatóknak

a 2011-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, japán szakirány a 2011-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

a 2015-től fölvett hallgatóknak

a 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, koreai szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhet végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szerepl megjelölése:

MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhet végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szerepl megjelölése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2015-től felvett hallgatóknak k = kötelező

Részletesebben

2016-tól felvett hallgatóknak

2016-tól felvett hallgatóknak TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2016-tól felvett hallgatóknak k = kötelező

Részletesebben

2018-tól felvetteknek

2018-tól felvetteknek Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

Tanegységlista (BA) a 2016-tól fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) a 2016-tól fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Ókori nyelvek és kultúrák alapszak, klasszika-filológia szakirány a 2016-tól fölvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2016. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata:

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

Tanegységlista (BA) 2015-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Szabad bölcsészet alapszak művészettörténet specializáció* 2015-től fölvett hallgatóknak *A 38/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a szabad bölcsészet alapképzési szak képzési- és kimeneti

Részletesebben

RUSZISZTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) 2017-TŐL FELVETT HALLGATÓK SZÁMÁRA

RUSZISZTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) 2017-TŐL FELVETT HALLGATÓK SZÁMÁRA Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható

Részletesebben

RUSZISZTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

RUSZISZTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható

Részletesebben

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág Szlavisztika alapszak Orosz szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Tanácsa június 24-i ülésének határozatai és jegyzőkönyve

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Tanácsa június 24-i ülésének határozatai és jegyzőkönyve Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Tanácsa 2010. június 24-i ülésének határozatai és jegyzőkönyve A KARI TANÁCS ÜLÉSÉNEK HELYE: ELTE BTK Kari Tanácsterem (Múzeum krt. 4/A) A

Részletesebben

2016-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

2016-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2016-tól felvett hallgatóknak k = kötelező

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

Nyelvvizsga követelmények

Nyelvvizsga követelmények Nyelvvizsgák beíratása a Tanulmányi Osztályon A nyelvvizsga beíratás rendje [1] Az oklevelek megszerzésének nyelvvizsga-követelményei Alapképzési szakok (BA) nyelvvizsga-követelményei A diszciplináris

Részletesebben

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE: Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: DE-BTK, 4002 Debrecen, Pf. 400 Telefon: (52) 512-900/62239 Fax: (52) 412-336 E-mail: kustar.katalin@arts.unideb.hu

Részletesebben

INDOLÓGIA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

INDOLÓGIA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

a 2011-től fölvett hallgatóknak

a 2011-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, koreai szakirány a 2011-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

RUSZISZTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

RUSZISZTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

TÁRSADALOMISMERET KÉPZÉSI ÁG (BA) KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY ALAPSZAK - ÚJSÁGÍRÓ SPECIALIZÁCIÓ

TÁRSADALOMISMERET KÉPZÉSI ÁG (BA) KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY ALAPSZAK - ÚJSÁGÍRÓ SPECIALIZÁCIÓ TÁRSADALOMISMERET KÉPZÉSI ÁG (BA) KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY ALAPSZAK - ÚJSÁGÍRÓ SPECIALIZÁCIÓ A 2017-től felvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) TURKOLÓGIA MESTERKÉPZSÉI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése:

TANEGYSÉGLISTA (MA) TURKOLÓGIA MESTERKÉPZSÉI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése: Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható

Részletesebben

ELTE BTK FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ, ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK 2017.

ELTE BTK FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ, ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK 2017. FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ, ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK 2017. ELTE BTK Intézmény elérhetősége: Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4., Múzeum krt. 6 8., Rákóczi út 5. Telefonszám: (1)411-6500,

Részletesebben

MESTERKÉPZSÉI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

MESTERKÉPZSÉI SZAK (MA) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható

Részletesebben

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar 1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Képzési forma: Képzési cél: Képzési idő: Képzés nyelve: Tagozat: Politikatudomány Doktori (PhD) képzés Tudományos

Részletesebben

a 2016-tól fölvett hallgatóknak

a 2016-tól fölvett hallgatóknak TANEGYSÉGLISTA (BA) ÓKORI ÉS KELETI FILOLÓGIA KÉPZÉSI ÁG ÓKORI NYELVEK ÉS KULTÚRÁK ALAPSZAK, EGYIPTOLÓGIA SZAKIRÁNY a 2016-tól fölvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati

Részletesebben

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE: Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4002 Debrecen, Pf. 400 Telefon: (52) 512-900/62239 Fax: (52) 412-336 E-mail: kustar.katalin@arts.unideb.hu

Részletesebben

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója

A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A PANNON EGYETEM PhD felvételi tájékoztatója A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke: Dr. Pósfai Mihály akadémikus, egyetemi tanár Oktatási

Részletesebben

a 2016-tól fölvett hallgatóknak

a 2016-tól fölvett hallgatóknak TANEGYSÉGLISTA (BA) ÓKORI ÉS KELETI FILOLÓGIA KÉPZÉSI ÁG KELETI NYELVEK ÉS KULTÚRÁK ALAPSZAK, KOREAI SZAKIRÁNY a 2016-tól fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájának Szervezeti és Működési Szabályzata

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájának Szervezeti és Működési Szabályzata Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájának Szervezeti és Működési Szabályzata Elfogadta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Doktori Tanácsa 2013. szeptember 26-án Tartalomjegyzék

Részletesebben

HVG Rangsor Diploma 2014

HVG Rangsor Diploma 2014 HVG Rangsor Diploma 2014 A HVG rangsorát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és az Educatio Nonprofit Kft. adatainak felhasználásával a Tudástárs Kft., a Felvi-rangsorok módszertani

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció

TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (BA) MODERN FILOLÓGIA KÉPZÉSI ÁG

TANEGYSÉGLISTA (BA) MODERN FILOLÓGIA KÉPZÉSI ÁG TANEGYSÉGLISTA (BA) MODERN FILOLÓGIA KÉPZÉSI ÁG SZLAVISZTIKA ALAPSZAK OROSZ SZAKIRÁNY a 2016-tól fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

HVG Rangsor Diploma 2017

HVG Rangsor Diploma 2017 HVG Rangsor Diploma 2017 A 12. HVG Diploma különszámban az intézmények és karok rangsorait ezúttal is az Oktatási Hivatal adatainak felhasználásával a Tudástárs Kft., a Felvi-rangsorok módszertani alapjául

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv

Részletesebben

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág. Germanisztika alapszak (BA) német szakirány 2019-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág. Germanisztika alapszak (BA) német szakirány 2019-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág Germanisztika alapszak (BA) német szakirány 2019-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) FILMTUDOMÁNY MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

TANEGYSÉGLISTA (MA) FILMTUDOMÁNY MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható

Részletesebben

2017-től fölvett hallgatóknak

2017-től fölvett hallgatóknak TÁRSADALOMISMERET KÉPZÉSI ÁG (BA) KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY ALAPSZAK MÉDIATUDOMÁNY SPECIALIZÁCIÓ 2017-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K =

Részletesebben

Tanegységlista (BA) a 2015-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista (BA) a 2015-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista (BA) Ókori és keleti filológia képzési ág Keleti nyelvek és kultúrák alapszak, hebraisztika szakirány a 201-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) FORDÍTÓ ÉS TOLMÁCS MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

TANEGYSÉGLISTA (MA) FORDÍTÓ ÉS TOLMÁCS MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág

Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág Tanegységlista (BA) Modern filológia képzési ág Szlavisztika alapszak szerb szakirány a 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) RÉGÉSZET MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése:

TANEGYSÉGLISTA (MA) RÉGÉSZET MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

Tanegységlista Régészet alapszak (BA) 2017-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista Régészet alapszak (BA) 2017-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista Régészet alapszak (BA) 2017-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = záróvizsga k = kötelező

Részletesebben

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE: Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 38. Telefon: (52) 512-900/62239 Fax: (52) 412-336 E-mail: kustar.katalin@arts.unideb.hu

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

Önköltség (félév) Képz. idő (félév) magyar nyelv és irodalom v. keleti nyelvek és kultúrák [arab] (Budapest) (1) Ft 6 1 < 5

Önköltség (félév) Képz. idő (félév) magyar nyelv és irodalom v. keleti nyelvek és kultúrák [arab] (Budapest) (1) Ft 6 1 < 5 Hitéleti AF Mester Saját vizsgák Vizsgaidőpontok PPKE F79633 PPKE-BTK TÉZMÉY ELÉRHETŐSÉGE: 2087 Piliscsaba, Egyetem u. 1. Questura Telefon: (26) 577-000/2047 E-mail: felveteli@btk.ppke.hu Honlap: http://btk.ppke.hu,

Részletesebben

LEVÉLTÁR. levelező képzés MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK INFORMÁCIÓ- ÉS RECORDS MANAGEMENT SPECIALIZÁCIÓ KÉPZÉSI TERV. Szakfelelős:

LEVÉLTÁR. levelező képzés MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK INFORMÁCIÓ- ÉS RECORDS MANAGEMENT SPECIALIZÁCIÓ KÉPZÉSI TERV. Szakfelelős: LEVÉLTÁR MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK INFORMÁCIÓ- ÉS RECORDS MANAGEMENT SPECIALIZÁCIÓ KÉPZÉSI TERV levelező képzés Szakfelelős: Dr. habil. Borsodi Csaba, CSc intézetigazgató, tanszékvezető egyetemi docens Készítette:

Részletesebben

A tanulmányaikat 2013-ban megkezdő hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

A tanulmányaikat 2013-ban megkezdő hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) A tanulmányaikat 2013-ban megkezdő hallgatóknak Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k

Részletesebben