BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2007.(III.30.) rendelete. a szociális ellátások szabályozásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2007.(III.30.) rendelete. a szociális ellátások szabályozásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK"

Átírás

1 BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(III.30.) rendelete a szociális ellátások szabályozásáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló módosított évi III. törvény 32. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szociális helyi ellátások érdekében a következők rendeletet alkotja: I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet célja 1. A rendelet célja az önkormányzat területén élő állampolgárok szociális biztonságának megőrzése érdekében a szociális ellátásra való jogosultság feltételeinek meghatározása. A rendelet hatálya 2. (1) A rendelet hatálya Berhida város közigazgatási területén élő polgárokra terjed ki. (2) 1 A létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, Berhidán lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező lakosok részére nyújtott átmeneti segélyről a hatáskörrel rendelkező önkormányzatot értesíteni kell - kérve a segély összegének megtérítését. Rendkívüli az élethelyzet, ha a rászoruló élete, testi épsége veszélyeztetett. (3) A szociális feladat- és hatáskörök gyakorlását, valamint az eljárási rendelkezéseket az Egyes önkormányzati feladat- és hatáskörök gyakorlásáról szóló 16/2005. (IX.30.) rendelet szabályozza. II. PÉNZBELI ELLÁTÁSOK A. Aktív korúak ellátására jogosultak közfoglalkoztatása 1 Módosította: 4/2008.(II.29.) rendelet 1 -a. Hatályos: március 1-től.

2 (1) Az aktív korúak ellátására jogosultak foglalkoztatása érdekében az önkormányzat közcélú munkát szervez. Az önkormányzat által szervezett foglalkoztatást a Településellátó és Szolgáltató Szervezet végzi a polgármester irányítása szerint. A foglalkoztatottak fölött a munkáltatói jogkört a TESZ vezetője gyakorolja a polgármester egyetértése, bérgazdálkodói jogköre mellett. (2) Közcélú munkát az igényjogosult részére egy év alatt összesen legalább 90 munkanapig kell biztosítani, mely teljesíthető egybefüggően, vagy többszöri alkalommal. A munkaviszony határozott idejű szerződés megkötésével létesül, a munkavégzés a kijelölt munkahelyen, azaz valamely önkormányzati költségvetési szerv területén, illetve a közfoglalkoztatott részére meghatározott önkormányzati területen, közterületen történik. A munkahelyi vezető személyét a munkaköri leírásban rögzíteni kell. (3) Az igényjogosult részére családi körülményeire tekintettel részmunkaidős (legalább 6 órás napi munkaidővel) foglalkoztatás is biztosítható a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegének időarányos részéért. (4) Közhasznú munkát és közmunkát a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központtal megkötött külön megállapodás, illetve pályázat alapján lehet biztosítani. (5) Az önkormányzat közigazgatási területén közfoglalkoztatáshoz felkínálható munkakörök jegyzékét a rendelet 1. sz. függeléke tartalmazza. 4-3 (1) Az aktív korúak ellátására jogosult személy rendelkezésre állási támogatás megállapításának, folyósításának feltételeként köteles együttműködni a Középdunántúli Regionális Munkaügyi Központ Várpalotai Kirendeltségével (továbbiakban Kirendeltség) a Kirendeltség és az Önkormányzat által megkötött megállapodás, valamint a Kirendeltség és a jogosult személy az elhelyezkedése érdekében megkötött álláskeresési megállapodásban foglaltak alapján. (2) Az együttműködési kötelezettségről a jogosultságot megállapító határozatban rendelkezni kell. (3) A kijelölt munkahelytől igazolatlanul távol töltött időt a munkabérből le kell vonni. A négy órát meghaladó igazolatlan távollét esetén a munkaszerződést meg kell szüntetni. (4) Az önkormányzat által szervezett foglalkoztatás megtagadásának tényét, valamint az igazolatlan távollétet, a munkaidő alatti munkavégzéshez kapcsolódó munkamegtagadást, illetve a munkavégzésre alkalmatlanságot jegyzőkönyvben kell rögzíteni. A jegyzőkönyvet az aktív korúak ellátására jogosult irataihoz kell csatolni. Rendszeres szociális segély 2 Módosította: 5/2009.(III.30.) rendelet 1. -a. Hatályos: április 1-től. 3 Módosította: 5/2009.(III.30.) rendelet 1. -a. Hatályos: április 1-től.

3 (1) Az az aktív korúak ellátására jogosult személy, aki az 55. életévét betöltötte, vagy aki 14 éven aluli kiskorú gyermeket nevel, és a gyermek ellátását napközbeni ellátást biztosító intézményben nem tudja biztosítani, a rendszeres szociális segély megállapításának, folyósításának feltételeként köteles együttműködni Berhida Város Családsegítő Központjával, és ezt nyilatkozatában vállalnia kell. (2) Az együttműködési kötelezettségről a segélyt megállapító határozatban rendelkezni kell. (3) Az együttműködés keretében a rendszeres szociális segélyre jogosult személy köteles a.) a jogosultságot megállapító határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül a Családsegítő Központban megjelenni nyilvántartásba vétel céljából, b.) a beilleszkedési programban való részvételről írásban megállapodni a Családsegítő Központtal, c.) a beilleszkedési programban foglaltak végrehajtásában együttműködni, d.) a Családsegítő Központ munkatársával az előírt rendszeres kapcsolatot tartani, (4) A Családsegítő Központ által szervezett beilleszkedést nyújtó programok típusai: b.) életmódformáló tanácsadások, c.) saját erőforrások feltárására irányuló egyéni programok (1) Az együttműködési kötelezettség megszegésének esetei: a.) a nyilvántartásba vétel céljából megadott időpontban önhibájából nem jelenik meg, b.) az együttműködési megállapodást a Családsegítő Központtal nem írja alá, c.) a kapcsolattartásra előírt időpontban nem jelenik meg, és távolmaradását nem igazolja. (2) Amennyiben a rendszeres szociális segélyre jogosult személy együttműködési kötelezettségét két éven belül neki felróhatóan ismételten megszegi, a rendszeres szociális segély folyósítását meg kell szüntetni (1) A rendszeres szociális segélyre jogosult személy közfoglalkoztatásban való részvétele érdekében az önkormányzattal polgármesterével egy évre szóló megállapodást köthet, amennyiben az önkormányzat közfoglalkozatási tervében foglaltak szerint a rendszeres szociális segélyezettek foglalkoztatását is biztosítani tudja. (2) Ha a megállapodást megkötő személy rendszeres szociális segélyre nem jogosult vállalnia kell, hogy a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Várpalotai Kirendeltségénél álláskeresőként nyilvántartásba veteti magát, teljesíti az álláskeresési megállapodásban foglaltakat, továbbá közfoglalkoztatásban vagy képzésben vesz részt. A továbbiakban rá az Szt. 37/C. (4) bekezdésében foglalt szabályokat kell alkalmazni. 4 Módosította: 5/2009.(III.30.) rendelet 1. -a. Hatályos: április 1-től. 5 Módosította: 5/2009.(III.30.) rendelet 1. -a. Hatályos: április 1-től. 6 Módosította: 5/2009.(III.30.) rendelet 1. -a. Hatályos: április 1-től.

4 4 8. (1) A Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet a közhasznú, a közcélú és a közmunka keretében foglalkoztatott személyekről és munkavégzéseikről nyilvántartást és dokumentációt vezet. A Számviteli törvény és az Államháztartás működési rendjéről szóló Kormányrendelet előírásainak megfelelő pénzügyi, gazdasági elszámolást, létszám- és bérnyilvántartást a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Iroda Kincstára vezeti. (2) A közhasznú, közcélú és közmunka végzés részletes szabályait a polgármester hagyja jóvá. A részletes szabályoknak tartalmaznia kell a következőket: a) Munkaidő, munkakezdés, -befejezés, távollét, szabadság. b) Foglalkoztatott személyenként és naponta a munkavégzés tömör leírásának módját, a munkavégzés igazolásának módját, ezek ellenőrzését. c) A munkavégzéshez kiadott anyagok, eszközök átvételének dokumentálását, a felhasználás igazolását, a dologi kiadások analitikáját. d) A közhasznú, közcélú és közmunka keretében végzett foglalkoztatásról a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet havonta adatokat szolgáltat a Polgármesteri Hivatal, illetve a foglalkoztatási szerződések szerinti szervek részére a rögzített határidők szerint. e) A foglalkoztatásról a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet minden év szeptemberében résztájékoztatást, míg a zárszámadás keretében éves beszámolót készít. B. Ápolási díj 9. 7 C. Átmeneti segély a.) Gyógyszertámogatásként Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. 8 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja.

5 5 b.) Létfenntartási támogatás D. Temetési segély 13. (1) Kérelemre temetési segély állapítható meg a temetés költségeit viselő személy részére, ha az eltemettetésre nem volt köteles vagy az elhalt tartására köteles hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése a saját illetve családja létfenntartását veszélyezteti. (2) A temetési segély összege az eltemettető családjának egy főre jutó jövedelméhez igazodóan a következő: a) az öregségi nyugdíj mindenkori összegének 150 százalékáig ,- Ft b) az öregségi nyugdíj mindenkori összegének 200 százalékáig ,- Ft c) az öregségi nyugdíj mindenkori összegének 250 százalékáig ,- Ft d) az öregségi nyugdíj mindenkori összegének 300 százalékáig ,- Ft (3) Egyedül élők esetén az a.) b.) c.) pontokban meghatározott jövedelemhatárt további 50 százalékkal növelt összeg határig kell figyelembe venni. (4) A temetési költségeket számlával kell igazolni, s a számla bemutatását követően kell a (2) bekezdésben foglalt összeget megtéríteni. (5) A temetési költség számlával történő igazolása előtt indokolt esetben ,- Ftig terjedő temetési segély-előleg folyósítható, melynek összegét a (2) bekezdés szerinti összegből le kell vonni Temetési segély nem állapítható meg annak, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének háromszorosát. 9 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. 10 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. 11 Módosította: 5/2009.(III.30.) rendelet 2. -a. Hatályos: április 1-től. III.

6 6 TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK A. Közgyógyellátás B. Köztemetés (1) Közköltségen kell gondoskodni annak a Berhidán elhunyt személynek az eltemettetéséről, akinek esetében nincs vagy nem lelhető fel az eltemettetésre köteles személy, vagy az eltemettetésről nem gondoskodik. (2) Az önkormányzat amennyiben a közköltségen eltemettetett személy után olyan vagyon maradt, amelyből a temetés költsége fedezhető lett volna - a költségeket hagyatéki teherként az illetékes közjegyzőnél bejelenti. Amennyiben az eltemetett személy vagyontalan volt, az eltemettetésre köteles személyt a köztemetés költségeinek megtérítésére kell kötelezni. (3) A temetési költség megtérítése részletekben engedélyezhető, ha a kötelezett személy családjában az egy főre eső jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedül élő esetén 300 %-át nem haladja meg. (4) A temetési költség megtérítése alól mentesíthető az a személy, akinek a létfenntartása a 11. (2) bek. szerint veszélyeztetett. C. Lakásfenntartási támogatás IV. SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ ELLÁTÁSOK 12 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. 13 Módosította: 4/2008.(II.29.) rendelet 2 -a. Hatályos: március 1-től. 14 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. 15 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. 16 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. 17 Hatályon kívül helyezte a 25/2010.(XII.20.) önkormányzati rendelet pontja. Hatályon kívül: január 1-től.

7 7 A. Étkeztetés 21. (1) A szociálisan rászoruló nagykorú személyek részére az önkormányzat napi egyszeri meleg étkeztetést biztosít, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani. (2) 18 Az étkeztetés kapcsán szociálisan rászorultnak tekinthetők, akik koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt nem tudják biztosítani maguk vagy családjuk részére a napi egyszeri meleg étkezést. (3) 19 A (2) bekezdésben foglalt feltételek fennállását az ellátás igénybevételét kérelmező nyilatkozatával, illetve a kérelem B részében a háziorvos igazolja. B. Házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (1) A házi segítségnyújtás a Családsegítő Központ által nyújtott ellátás. A Családsegítő Központ vezetője a szolgáltatás iránti kérelem alapján kezdeményezi az igénylő gondozási szükségletének vizsgálatát az illetékes szakértői bizottságnál. (2) A házi segítségnyújtást a szakvéleményben meghatározott időtartamban, de legfeljebb napi 4 órában kell biztosítani. Napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglet esetén igénylőt tájékoztatni kell a bentlakásos intézményi ellátási lehetőségekről. (3) A házi segítségnyújtás egészségügyi ok, vagy személyes körülmények miatti biztosítása a gondozási szükséglet megállapítása nélkül legfeljebb 3 hónapig lehetséges. 23. (1) A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást Várpalota Kistérség Többcélú Társulása keretében kell szervezni együttműködve a támogató szolgáltatást végző intézménnyel. A tevékenység koordinálását a Családsegítő Központ végzi. (2) A támogató szolgáltatást Várpalota Kistérség Többcélú Társulása látja el, megállapodás szerint Várpalota város által alapított és működtetett Városi Népjóléti Gondozási Központ keretében. A Berhidát érintő feladatok szervezésében illetve koordinálásában a Családsegítő Központ vesz részt. C. Családsegítés 18 Módosította: 4/2008.(II.29.) rendelet 2 -a. Hatályos: március 1-től. 19 Módosította: 4/2008.(II.29.) rendelet 2 -a. Hatályos: március 1-től. 20 Módosította: 4/2008.(II.29.) rendelet 2 -a. Hatályos: március 1-től.

8 8 24. (1) A családsegítés a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítséget igénylő személyek, családok számára az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, krízishelyzet megszüntetése, valamint az életvezetési képesség megőrzése céljából nyújtott szolgáltatás. (2) Az utcai szociális munka keretében biztosítani kell az utcán tartózkodó hajléktalan személy helyzetének, életkörülményeinek figyelemmel kísérését, szükség esetén ellátásának kezdeményezését, illetve az ellátás biztosításához kapcsolódó intézkedés megtételét. (3) 21 A családsegítést az alapszolgáltatási központként működő Családsegítő Központ, az utcai szociális munkát a várpalotai Vöröskereszt látja el a Családsegítő Központ és a Többcélú Társulás által lefedett szolgáltatásokkal összhangban, átfedés nélkül. D. Nappali ellátást nyújtó intézmény 25. (1) Az önmaguk ellátására részben képes időskorúak napközbeni gondozására az önkormányzat a Családsegítő Központ keretében Idősek Klubját működtet. (2) Az Idősek Klubjában gondozottak részére legalább heti egy alkalommal orvosi ellátást kell biztosítani. (3) 22 Térítési díj A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért kivéve a családsegítést - térítési díjat kell fizetni. 27. (1) A térítési díj mértékét a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (2) A személyes gondoskodást nyújtó önkormányzati költségvetési szervekben alkalmazható élelmezési nyersanyagnormát - az árhatások figyelembevételével - a Képviselő-testület határozattal állapítja meg Szociális étkezés és házi segítségnyújtás együttes igénybevétele esetén amennyiben a személyi térítési díj meghaladná a családban 1 főre jutó jövedelem az évi III. törvényben meghatározott mértéket a házi segítségnyújtás óradíjának összegét kell a megfelelő mértékig csökkenteni. 21 Módosította: 21/2007.(XI.30.) rendelet 2. -a. Hatályos: november 30-tól. 22 Hatályon kívül helyezte: 3/2010.(III.1.) rendelet 1. -a. Hatálytalan::2010. március 1-től. 23 Módosította: 4/2008.(II.29.) rendelet 2 -a. Hatályos: március 1-től. 24 Módosította: 3/2010.(III.1.) rendelet 2. -a. Hatályos: március 1-től.

9 9 29. (1) 25 Az Idősek Klubjában a személyi térítési díj étkezéssel a szociálisan rászorult ellátott részére 1007.,- Ft. Szociális rászorult az ellátott, akinek a jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének háromszorosát. (2) 26 A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást és a támogató szolgáltatást a Várpalota Többcélú Kistérségi Társulás látja el a térségre kiterjedően azonos térítési díj alkalmazásával. Az ezzel kapcsolatos fizetési kötelezettséget a 2.sz. melléklet tartalmazza. V. SZOCIÁLPOLITIKAI KEREKASZTAL 30. (1) Szociálpolitikai kerek asztalt hoz létre a Képviselő-testület által elfogadott szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározandó feladatok, ezek megvalósulásának és végrehajtásának folyamatos figyelemmel kisérésére. (2) A Szociálpolitikai kerek asztal évente legalább egy alkalommal ülést tart. (3) A Szociálpolitikai kerek asztal tagjai: a.) 27 Berhidán működő szociális intézményeket érintően - Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthona Peremartongyártelep képviseletében 1 fő - Szent Rita szeretetotthon képviseletében 1 fő - Berhida Önkormányzat Képviselő-testülete képviseletében 1 fő - Családsegítő Központ képviseletében 1 fő - Vilonya Önkormányzat Képviselő testülete képviseletében 1 fő (intézményfenntartó társulást érintően) - Pétfürdő Önkormányzat Képviselő testülete képviseletében 1 fő (intézményfenntartó társulást érintően) b.) Helyi szervezetek képviselői a következők szerint: - Mozgássérült Egyesület berhidai csoportvezetője - Nyugdíjas Klub vezetője Berhida - Nyugdíjas Klub vezetője Peremartongyártelep VI. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 31. (1) Ez a rendelet április 2-án lép hatályba. Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. E rendelet alkalmazásával kapcsolatos átruházott 25 Módosította: 3/2010.(III.1.) rendelet 3. (1) bekezdése. Hatályos március 1-től. 26 Módosította: 3/2010.(III.1.) rendelet 3. (2) bekezdése. Hatályos március 1-től. 27 Módosította: 21/2007.(XI.30.) rendelet 1. -a. Hatályos: november 30-tól.

10 10 hatásköröket valamint eljárási rendelkezéseket az Egyes önkormányzati feladat és hatáskörök gyakorlásáról szóló 16/2005.(IX.30.) rendelet tartalmazza. (2) Hatályba lépésével egyidőben az 17/2005.(IX.30.) rendelet, valamint az azt módosító 13/2006. (VI.30.) és a 2/2007. (I.26.), rendeletek hatályukat vesztik. (3) A rendelet melléklete: 1. számú: A térítési díjakról 28 A rendelet függeléke: számú: Az önkormányzat közigazgatási területén felajánlható közhasznú és közcélú munkakörökről 2.számú: A Családsegítő Központ házi segítségnyújtás működési szabályairól (4) Jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Szociális Törvény, valamint annak végrehajtására megjelent kormányrendeletekben foglaltak az irányadók. 28 Módosította: 3/2010.(III.1.) rendelet 4. -a. Hatályos: március 1-től. 29 Módosította: 5/2009.(III:30.) rendelet 3. -a. Hatályos: április 1-től.

11 11 1. számú melléklet A térítési díjakról A szociális ellátások szabályozásáról szóló rendelet 26. -a alapján a Berhida Város Önkormányzat költségvetési szervek által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért a következő térítési díjat kell fizetni. 1.) Étkeztetés évben intézményi térítési díja 457,- Ft 2.) Házi segítségnyújtás Intézményi térítési díj 3.) Idősek Klubja intézményi térítési díj 2.177,- Ft 1.259,- Ft - ebből csak ott tartózkodók 582,- Ft - étkezés 677,- Ft Intézményi javaslat az igénybevétel érdekében: Idősek Klubja Személyi térítési díj: 1.007,- Ft - ebből csak ott tartózkodók 330,- Ft - étkezés 677,- Ft

12 12 FELADATLISTA A KÖZFOGLALKOZTATÁSHOZ 1.számú függelék Javasolt munkafeladatok megnevezése Takarítás: intézményeknél, polgármesteri hivatalban Kézbesítés: a hivatal leveleinek kézbesítése városon belül Adminisztrátor: postázás előkészítése, számítógépen adatrögzítés, iktatásra iratok előkészítése, adatgyűjtés, adatfeldolgozás, intézményeknél, polgármesteri hivatalban Konyhai kisegítő: polgármesteri hivatalban, intézményeknél Portás: intézménynél portási feladatok ellátása, telefonközpont kezelése Gondnok: intézménynél a zavartalan működés fenntartása Koordinátor: roma gyermekek beilleszkedésének segítése, kapcsolattartás a szülő és az intézmény között Buszkísérő: az iskola buszon a gyermekek felügyelete Közterületi segédmunka: közterület takarítása Járdarakás, Csapadékelvezető árkok karbantartása, Külterületi csapadékelvezető csatornák és tározók karbantartása, Zárt csatorna készítése, Belvíz elleni védekezésben való részvétel, Város belvízvédelemi szivattyúinak kezelése, karbantartása, Fűnyírás, gépi és kézi kaszálás, Parlagfű írtás, sövénynyírás, gallyazás, nádvágás, veszélyes fák kivágása, új facsemeték ültetése, városi utak javítása, kátyúzás aszfalttal vagy kohósalakkal, Utak karbantartása, padkázás, hó és síkosság mentesítés, Temetők rendben tartásában való közreműködés, Intézményeknél bontási, építési, karbantartási munkák végzése, A város játszótereinek karbantartása, Sport és kulturális helyszínek karbantartása, A város és civilszervezetek rendezvényeinek előkészítésében, lebonyolításában és az utómunkákban való segítés Valamilyen karbantartó szakképzettséget igénylő munkakör: szerszámok karbantartása, lakatosipari munkák végzése, gépek és gépjárművek javítása, karbantartása Kőműves festő munkák: önkormányzati intézményeknél, lakásoknál kisebb szakmunkák elvégzése, játszóterek karbantartása, építése, fejlesztése, Szociális kisegítő munka, főként házi gondozás és étkeztetés keretén belül: Étel kiszállítás Gyógyszer kiváltás, bevásárlás Tüzelő aprítás, házkörüli teendők Takarítás Vagyonvédelmi feladatok, falu-település őrök, FIP pontos üzemeltetése, Pedagógiai asszisztensek, dajka kisegítők, iskolaszolgák (pedellus) Közfoglalkoztatás szervezők Művelődési intézményi kisegítők Köztisztasági feladatok, hulladéklerakók felügyelete, illegális lerakók felderítése, felszámolás.

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2009.(III.30.) rendelet-tervezete

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2009.(III.30.) rendelet-tervezete BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2009.(III.30.) rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról szóló 8/2007.(III.30.) rendelet módosításáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról

Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. ( )önkormányzati rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról Vilonya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 24/2013.(XII.11.)önkormányzati rendelete a szociális ellátások szabályozásáról

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 24/2013.(XII.11.)önkormányzati rendelete a szociális ellátások szabályozásáról BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2013.(XII.11.)önkormányzati rendelete a szociális ellátások szabályozásáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Bag Nagyközség

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2011.(II.28.) önkormányzati rendelete. a szociális ellátások szabályozásáról

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2011.(II.28.) önkormányzati rendelete. a szociális ellátások szabályozásáról BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011.(II.28.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások szabályozásáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzat képviselő-testülete a lakosság szociális ellátásának

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról egységes szerkezetben a 14/2015.(VI.25.), valamint a 28/2015.(XII.17.),

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.24.) számú rendelete a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról.

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes község Önkormányzatának Képviselő-Testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(V.31.) önkormányzati rendelete I. FEJEZET

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(V.31.) önkormányzati rendelete I. FEJEZET Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(V.31.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Süttő Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL - 2 - Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról:

Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról: Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2007.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról: Moha Községi Önkormányzat Képviselő-testülete A szociális igazgatásról

Részletesebben

MEZŐNYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016.(II. 04.) önkormányzati rendelete

MEZŐNYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016.(II. 04.) önkormányzati rendelete MEZŐNYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2016.(II. 04.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a térítési díjakról Mezőnyárád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő

Részletesebben

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell:

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell: Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Dunaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012.(II.14.) rendelete. az egyes szociális ellátásokról I. FEJEZET

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012.(II.14.) rendelete. az egyes szociális ellátásokról I. FEJEZET Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012.(II.14.) rendelete az egyes szociális ellátásokról Süttő Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdése,

Részletesebben

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe.

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe. Vaja város képviselő testületének 7/2018 (VI.14..) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó alapellátások és szakosított ellátások helyi szabályairól Vaja Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2..

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2.. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2009. (III. 18.) rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 8/2005. ( XI.1.) rendelet módosításáról Badacsonytördemic

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (III.15.) önkormányzati rendelete

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (III.15.) önkormányzati rendelete Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (III.15.) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről (egységes szerkezetben a 8/2014.

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról 1

Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról 1 Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról 1 Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE Bekecs Községi Önkormányzat 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE a felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló 16/2003. (IX. l.) számú rendelet módosításáról. Bekecs Községi Önkormányzat

Részletesebben

KOMJÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 2/2011. (III.28) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

KOMJÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 2/2011. (III.28) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról KOMJÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 2/2011. (III.28) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Komjáti község Önkormányzatának képviselőtestülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

a szociális igazgatásról és az egyes helyi szociális ellátásokról

a szociális igazgatásról és az egyes helyi szociális ellátásokról Herend Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és az egyes helyi szociális ellátásokról -tervezet- Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Boconád Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II. 23.) önkormányzati rendelete

Boconád Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II. 23.) önkormányzati rendelete Boconád Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II. 23.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Boconád Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

A rendelet bevezető része helyébe a következő szöveg kerül:

A rendelet bevezető része helyébe a következő szöveg kerül: HALÁSZTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2010. (XI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A FELNŐTT KORÚAKRA VONATKOZÓ SZOCIÁLIS GONDOSKODÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 7/2009. (III. 27.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

6.. Rendszeres szociális segély

6.. Rendszeres szociális segély Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012 (.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról Ecsegfalva Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Megyei Jogú Város Közgyűlésének 17/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete a i Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2004.((X.01.)Önk.sz. rendelet módosításáról Polgárdi Város Képviselő

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 1/2012. (II. 15.) rendelete a szociális ellátásokról

POGÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE. 1/2012. (II. 15.) rendelete a szociális ellátásokról POGÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 1/2012. (II. 15.) rendelete a szociális ellátásokról Pogány község Önkormányzatának képviselőtestülete az 1990. évi LXV. törvény 1. (3) bekezdés, az 1991.

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról. 1. Települési támogatás

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról. 1. Települési támogatás NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Nyergesújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza.

A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza. Köztemetés A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza. A haláleset helye szerint illetékes települési önkormányzat polgármestere

Részletesebben

I. A rendelet célja. II. A rendelet hatálya

I. A rendelet célja. II. A rendelet hatálya Takácsi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról

Részletesebben

A rendelet célja. Bevezető rendelkezések. (1) A rendelet hatálya az Sztv. 3. ( 1 ) - ( 3 ) bekezdésében meghatározott személyekre terjed ki.

A rendelet célja. Bevezető rendelkezések. (1) A rendelet hatálya az Sztv. 3. ( 1 ) - ( 3 ) bekezdésében meghatározott személyekre terjed ki. Borsodnádasd Város Önkormányzatának 5/2009.(III.27.) számú rendelete A szociális ellátásokról, egységes szerkezetben a módosításáról szóló 18/2009.(IX.25) számú rendelettel Az önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya 1. 1. Feladat és hatáskör

I. FEJEZET. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya 1. 1. Feladat és hatáskör JAKABSZÁLLÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 9/2003. (IX.09.) 4 rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2011.(IV.14.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2011.(IV.14.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(IV.14.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról ( a 17/2011. (V.26.) Önk., 21/2011. (VIII.12.) Önk.,

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XI. 27.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1. 2

1. A rendelet hatálya 1. 2 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (V. 20.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális alapellátásokról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Várkesző Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2013. (XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Várkesző Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2013. (XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Várkesző Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2013. (XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Várkesző Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni.

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni. Albertirsa Város Önkormányzata 8/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a Humánszolgáltató Társulás által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátási formák helyi szabályozásáról

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátási formák helyi szabályozásáról Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátási formák helyi szabályozásáról Kocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Települési támogatások

Települési támogatások Becske Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Becske Község Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

(4) Az Sztv.-ben meghatározott feltételek szerint a rendelet hatálya a község területén tartózkodó hajléktalanokra is kiterjed.

(4) Az Sztv.-ben meghatározott feltételek szerint a rendelet hatálya a község területén tartózkodó hajléktalanokra is kiterjed. Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2008. (III. 28.) rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2006. (II. 23.) rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Sajókápolna Község Önkormányzat képviselő-testületének. 5/2011. (II.25.) önkormányzati rendelete

Sajókápolna Község Önkormányzat képviselő-testületének. 5/2011. (II.25.) önkormányzati rendelete Sajókápolna Község Önkormányzat képviselő-testületének 5/2011. (II.25.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Sajókápolna Község Önkormányzat

Részletesebben

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról 1 / 6 2016.11.08. 17:15 Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról Tarnaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének 7/2009.(III.05.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének 7/2009.(III.05.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének 7/2009.(III.05.) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 6/2007. (III.30.) számú rendelet módosításáról Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2013. (XII. 6.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Pogány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1993. évi III. törvény 32. (3)

Részletesebben

Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 9/2004./IX.09./, 16/2004./XII.23./, 8/2006./VI.29./ és a 3/2007./III.29./, 2/2008./II.12./, 6/2008./IX.08./, 5/2009./III.26./, 6/2010./VI.30./, 6/2011.(VII.

Részletesebben

A SZEMÉLYES GONDOSKODÁS FORMÁI 1.. ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK 2..

A SZEMÉLYES GONDOSKODÁS FORMÁI 1.. ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK 2.. Ladánybene Község Önkormányzat 15/2009. (XI.26.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról Ladánybene Község Önkormányzatának

Részletesebben

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK Nagyszénás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 18/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete (A 2015. március 1-től hatályos, egységes szerkezet) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

Súr községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2007. (III. 29.) rendelet. a szociális ellátásokról és eljárásról

Súr községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2007. (III. 29.) rendelet. a szociális ellátásokról és eljárásról Súr községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2007. (III. 29.) rendelet a szociális ellátásokról és eljárásról Súr községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 1/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 1/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Sajólászlófalva Község Önkormányzat

Részletesebben

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások Szt. (1993. évi III. törvény) Mindegyik pénzbeli ellátás igénylése a Polgármesteri Hivatalban történik! Hatályos: 2011.12.31-ig! Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól

Részletesebben

1.. A rendelet célja

1.. A rendelet célja MIHÁLYFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2013.(XII.13.)RENDELETE A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjáról. A Képviselő-testület

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/118. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés az egyes pénzbeli és természetben

Részletesebben

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról Veszprémvarsány Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociá1is ellátásokról

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET 1 Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról 1 1 Egységes szerkezetbe foglalva: 27/2011.(XII.22.)

Részletesebben

RÉPCEVIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007.(III. 01.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

RÉPCEVIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007.(III. 01.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL RÉPCEVIS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007.(III. 01.) RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁS ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL Répcevis Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Lázi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007. (IV.13.) rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról egységes szerkezetben a módosító 2/2008. (III.7.), 7/2008. (IX. 26.), 8/2008. (10.14.),

Részletesebben

Hatályos: tól

Hatályos: tól Hatályos:2017-08-04 -tól Bakonyszombathely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 2/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete. Bakonyszombathely Község Önkormányzatának

Részletesebben

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI.29.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI.29.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI.29.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

A rendelet hatálya kiterjed a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló évi III. tv. (továbbiakban Szt.)3..(1)-(8) bekezdésben foglaltakra.

A rendelet hatálya kiterjed a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló évi III. tv. (továbbiakban Szt.)3..(1)-(8) bekezdésben foglaltakra. Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2010. (VI. 10.) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 9/2009. (IV. 27.) Kt. rendelet (továbbiakban R ) módosításáról 1.. Az R 2.. (1) bekezdése

Részletesebben

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL Sajóvámos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4 / ( III.08. ) önkormányzati rendelete. a szociális ellátásokról

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4 / ( III.08. ) önkormányzati rendelete. a szociális ellátásokról Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4 / 2012. ( III.08. ) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Tarnaméra Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ( továbbiakban képviselő-testület)

Részletesebben

Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások rendjéről szóló, 7/2012. (V. 3.) rendelet módosításáról Mátraszele Község Önkormányzat

Részletesebben

Egységes szerkezet. 6/2010. (V.07.) önkormányzati rendelete

Egységes szerkezet. 6/2010. (V.07.) önkormányzati rendelete Egységes szerkezet Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV.19.) a 18/2011. (XII.16.) a 5/2012. (IV.26.) a 4/2013. (III.29.) és a 3/2015. (III.30.) rendeletekkel módosított

Részletesebben

I. cím A rendelet célja

I. cím A rendelet célja Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igényléséről és a fizetendő térítési díjakról Kiszombor

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (II.15.), az 1/2014. (II.10.), a 2/2015. (II.25.) és az 1/2016. (II.8.) önkormányzati rendeletekkel módosított 3/2012. (I. 31.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló a 6/2011. (IV.13.) önkormányzati

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005.(I. 20.) rendelete

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005.(I. 20.) rendelete Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005.(I. 20.) rendelete a szociális igazgatás és szociális ellátás helyi szabályozásáról A rendelet célja 1.. E rendelet célja, hogy a családok és

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1..

I. Fejezet Általános rendelkezések 1.. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének a 23/2008. (XII.23.) számú, a 2/2009. (III.30.) számú és a 12/2010. (V.27.) számú rendeletével módosított a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló

Részletesebben

1. A szociális igazgatásról és ellátásról szóló 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A szociális igazgatásról és ellátásról szóló 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása Jobbágyi Község Önkormányzata 22/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet az önkormányzati segély kialakításával összefüggő önkormányzati rendeletek módosításáról Jobbágyi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I.fejezet A rendelet hatálya

I.fejezet A rendelet hatálya Bőcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2007.(IV.26.) számú rendelete A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról Bőcs Községi Önkormányzat

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Egységes szerkezetbe a 6/2016. (III.31.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 156/2016.

Az előterjesztés száma: 156/2016. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 156/2016. Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2016. szeptember

Részletesebben

Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e a személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselő-testület

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tiszakécske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről Tiszakécske Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011. (II. 15.) rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról 1

Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011. (II. 15.) rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról 1 Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011. (II. 15.) rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról 1 Jobbágyi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2013. (II. 08.) önkormányzati rendelete

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2013. (II. 08.) önkormányzati rendelete Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (II. 08.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások, valamint a szociális szolgáltatások helyi szabályairól

Részletesebben

Nyírmihálydi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.27.) önkormányzati r e n d e l e t e. A szociális ellátások helyi szabályozásáról

Nyírmihálydi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.27.) önkormányzati r e n d e l e t e. A szociális ellátások helyi szabályozásáról Nyírmihálydi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.27.) önkormányzati r e n d e l e t e A szociális ellátások helyi szabályozásáról Nyírmihálydi Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

II. cím A rendelet hatálya 2. III. cím Személyes gondoskodást nyújtó ellátások formái 3.

II. cím A rendelet hatálya 2. III. cím Személyes gondoskodást nyújtó ellátások formái 3. Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igényléséről és a fizetendő térítési díjakról Kiszombor

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 30.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 30.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2013. (XII. 30.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja:

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja: Székkutas Község Önkormányzat egységes szerkezetbe foglalt 8/1993. (VI. 26.) ktr. számú rendelete a szociális törvény alapján biztosított Személyes gondoskodás formáiról Székkutas Község Önkormányzat képviselőtestülete

Részletesebben

A közgyógyellátás rendszere július 1-től jelentősen átalakul, a hatáskört a jegyző gyakorolja ez időponttól kezdődően. Az önkormányzati

A közgyógyellátás rendszere július 1-től jelentősen átalakul, a hatáskört a jegyző gyakorolja ez időponttól kezdődően. Az önkormányzati BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2006. Előkészítő: Végh Endréné E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2006. május 25-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület! A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2014. január 1.

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól A rendelet megalkotásának napja: 2001. június 26. I. rész 1 Tata

Részletesebben