Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme"

Átírás

1 Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület december 19-én órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme Jelen vannak: 29 fı képviselı (Ambrus János, Árkosi Sándor, Báder György, dr. Balázs Zoltán, dr. Balogh András, Baracskai Éva, Báthory Erzsi, Csaba Elemér, Goró Oszkár, Gyurcsánszky János, Gyurkovics Miklós, Hajdu László, dr. Hetyei László, Király Csaba, Koteschel Vendelné, László Tamás, Marsovszky Györgyné, Máté Gyula, Mihály Zoltán, Mihályi Zoltán, Mirilo Milos, Molnár István, Móricz Eszter, Németh Angéla, Novák Ágnes, dr. Pálinszki Antal, Tóth Imre, Varga Imre, Vizér Klára) Meghívottként jelen van: Dr. Nagy Antal jegyzı, dr. Herczeg Julianna aljegyzı, Mollnár Andor a Pénzügyi Osztály vezetıje, Kovácsné Márkus Éva a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetıje, Moór Árpád az Igazgatási Osztály vezetıje, Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetıje, Lindner Gusztáv a Mővelıdési, Oktatási és Sport Osztály vezetıje, dr. Paor Emıke a Jogi és Szervezési Osztály vezetıje, Balázs Zoltán fıépítész, Podmaniczky Elek a Lehetıség a Rászorulóknak Alapítvány részérıl, Lowescher Vilmos a BKIK XV. kerületi Szervezete részérıl, valamint a KTV munkatársai. A képviselı-testület ülésén részt vett még Szánti Ottóné a Polgármesteri Titkárság vezetıje, valamint Paulusz Katalin, Gulyásné Végh Katalin és Varga Mónika jegyzıkönyvvezetık.

2 2 Hajdu László: Napirend elıtt köszönti a a képviselı-testület nevében Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusmővészt 70. születésnapja alkalmából. Gyulai Líviuszt sok helyen ünneplik. Háromszék megyében született, Barút településen, ahol díszpolgárrá választották. Büszkék rá Sopronban is, ahol életének következı állomását töltötte. Büszke rá Budapest VI. kerülete is, ahol a mőterme van, és büszke rá a XV. kerület is, ahol 20 éve él. Egy kortárs mővészt köszöntenek, aki szinte mindent elért életében. Mővészetét nemcsak Európában, de az egész világon elismerik. Gyulai Líviusz a XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete javaslatára kapta meg a Fıvárosi Önkormányzat által alapított Budapestért díjat. Születésnapja alkalmából szívbıl köszönti, áldott, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket, és alkotósikerekben gazdag boldog új évet kíván. (Köszöntés, ajándék átadása) Gyulai Líviusz: Nagy öröm számára, hogy ilyen kedves köszöntést kapott. Nagyon jó munkát, boldog békés karácsonyt, biztatóbb jövı évet kíván polgármester úrnak és a képviselı-testület tagjainak. Legyenek olyan boldogok, mint amit most ı érez. Hajdu László: A XV. kerületi Önkormányzat képviselıtestülete nevében köszönti a megjelent képviselıket, a civil szervezetek képviselıit, a hivatal és az intézmények vezetı munkatársait, a jelenlévı pártok képviselıit, az ülésen megjelent, valamint a KTV adását nézı kerületi lakosokat. Megállapítja, hogy 29 fı képviselı jelenlétével az ülés határozatképes. Az írásos meghívóhoz képest indítványozza, hogy a nyilvános ülés utolsó napirendjeként tárgyalja meg a képviselı-testület a Kerületi Térségi Integrált Szakképzı Központ létrehozásáról szóló, sürgısséggel benyújtott elıterjesztést. Javasolja, hogy a 13. pontban szereplı fellebbezést zárt ülés keretében tárgyalják meg. Fentiek figyelembevételével ismerteti a javasolt napirendet. A polgármesteri tájékoztatót írásban kiadta, nem kívánja szóban is ismertetni. A tájékoztató anyagok szintén írásban állnak a képviselık rendelkezésre. Kéri a képviselık kérdéseit a napirenddel kapcsolatban. Csaba Elemér: Nem híve a zárt üléseknek, mert a választópolgároknak joguk van tudni, hogy mirıl tárgyal a képviselı-testület. Ki kérte, hogy a médiavállalkozó szerzıdésének meghosszabbítását zárt ülésen tárgyalja a testület?

3 3 Mihályi Zoltán: A 2. pontban elıterjesztett anyaggal kapcsolatban kérdezi, hogy a bérbeadói rendelet tárgyalását ki lehet-e venni a napirendbıl. Az anyagból az derül ki, hogy akik átkerülnek a költség alapú lakbérszámításba, azok 100 %-os lakbéremelésben részesülnek. Ez a lakosság hány százalékát érinti? Az anyag nincs kellıen alátámasztva, ezért javasolja, hogy a módosításról külön tárgyaljon a testület. Vizér Klára: Novemberben benyújtott egy interpellációt, az miért nem szerepel a mai ülés napirendjén? Hunya Lászlóné ügyét sem a Jogi Bizottság, sem a Tulajdonosi Bizottság nem tárgyalta zárt ülésen. Mi indokolja a testületi ülésen a zárt tárgyalást? Hajdu László: A kérdéseket lezárja. A KTV-vel kapcsolatos elıterjesztés zárt ülésen történı tárgyalását nem kell indokolni. Mihályi Zoltán javaslatára elmondja, hogy egy elıterjesztés egyik fejezetét nem lehet levenni a napirendrıl. Mihályi Zoltán: Ebben az esetben a 2. pontban szereplı elıterjesztés visszavonását javasolja. Hajdu László: Vizér Klára képviselıasszony hatósági ügyben interpellált, ezért nem szerepel a napirenden. Az interpellációra jegyzı úr írásban ad választ. Hajdu László: Hozzászólások következnek. Vizér Klára: Egy korábbi jegyzıi állásfoglalás úgy szólt, hogy építési hatósági ügyekben nem lehet interpellálni, de statisztikai ügyekben lehet. Kérdése kifejezetten egy statisztikai adatra irányult. Frakciójuk nevében a hivatal minden dolgozójának megköszöni a karácsonyi és új évi jó kívánságokat. Képeslap helyett szóban kíván a hivatal munkatársainak, képviselıtársainak békés, jó pihenést nyújtó karácsonyt, az új évre jó egészséget. Örömmel jelenti be, hogy Novák Ágnes summa cum laude megvédte a phd. doktori disszertációját, a környezettudományok doktora lett. Frakciójuk nevében gratulál. kívánságokat. Hajdu László: A hivatal dolgozói nevében megköszöni a jó

4 4 Gyurkovics Miklós: A Fidesz Magyar Polgári Szövetség, KDNP, Vállalkozók Pártja frakció nevében sok szeretettel gratulál Gyulai Líviusz mővész úrnak 70. születésnapja alkalmából. Nem érti, hogy az elmúlt években a képviselı-testület miért nem szavazta meg Gyulai Líviusz részére a díszpolgári címet. Dr. Balázs Zoltán: A Települési Esélyegyenlıségi Program tárgyalása során több bizottsági ülésen is komoly vita bontakozott ki. Úgy gondolja, hogy az elıterjesztés nem program, hanem vitaanyag, munkaanyag. Amennyiben lehet, kéri a napirendi pont címét ilyen értelemben megváltoztatni. Csaba Elemér: Teljes mértékben egyetértett Gyulai Líviusz mővész úr méltatásával. De el kell mondani, hogy a képviselık között is van mővész Mihály Zoltán személyében. Elismerését fejezi ki képviselıtársa kiváló, színvonalas munkássága kapcsán. Hajdu László: Ügyrendi hozzászólásra ad szót dr. Pálinszki Antal alpolgármesternek. Dr. Pálinszki Antal: Az elhangzott hozzászólások nagy részének nincs köze a napirendhez. Kéri polgármester urat erre figyeljen oda az ülés vezetése során. Hajdu László: Elismeri, hogy nem mindegyik hozzászólás szólt a tárgyról, de mindenkinek lehetıséget akar adni, hogy kifejezhesse jó kívánságait. Novák Ágnes: Az 5. pont levételét javasolja. Az Esélyegyenlıségi Programmal kapcsolatban nem volt egyeztetés a civil szervezetekkel, nem kapott az anyag kellı nyilvánosságot. Amennyiben az anyagot nem elızetes vitaanyagként kezelik, akkor nem ért egyet annak megtárgyalásával. Hajdu László: Megállapítja, hogy több észrevétel nincs, a napirend vitáját lezárja. Mihályi Zoltán képviselı javasolta a 2. napirendi pont levételét. Nem támogatja a javaslatot.

5 5 620/2007. (XII.19.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy ne tőzze napirendre az egyes önkormányzati rendeletek módosításáról szóló elıterjesztést. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 14 ellenszavazat, 4 tartózkodás) Hajdu László: Az 5. pontban szereplı elıterjesztés címének módosítására érkezett javaslatról kér szavazást. 621/2007. (XII.19.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy az 5. pontban szereplı elıterjesztés címe Települési Esélyegyenlıségi vitaanyagra változzon. (Szavazati arány: 10 igen szavazat, 10 ellenszavazat, 9 tartózkodás) Hajdu László: Az 5. napirendi pont levételérıl kér szavazást. 622/2007. (XII.19.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy a XV. kerületi Önkormányzat Települési Esélyegyenlıségi Programjára készült elıterjesztést ne tőzze napirendre. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 15 ellenszavazat, 3 tartózkodás) Hajdu László: Szavazást kér az indítványról, mely szerint a 13. pontban szereplı hatósági fellebbezést nyilvános ülésen tárgyalja a testület. Nem támogatja a javaslatot. 623/2007. (XII.19.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy Hunya Lászlóné Bp. XV., Zsókavár u. Erdıkerülı u. sarkán álló pavilonja ügyében készült elıterjesztést nyilvános ülésen tárgyalja meg. (Szavazati arány: 12 igen szavazat, 12 ellenszavazat, 5 tartózkodás) Hajdu László: Szavazást kér a sürgısséggel benyújtott elıterjesztés napirendre vételérıl.

6 6 624/2007. (XII.19.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy sürgısséggel napirendre tőzi a Kerületi Térségi Integrált Szakképzı Központ létrehozására készült elıterjesztést. (Szavazati arány: 20 igen szavazat, 1 ellenszavazat, 6 tartózkodás) Hajdu László: A napirend elfogadásáról kér szavazást. 625/2007. (XII.19.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület elfogadja az elıterjesztett napirendi pontokat és azok tárgyalási sorrendjét. (Szavazati arány: 18 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 11 tartózkodás) N A P I R E N D 1. Elıterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat évi költségvetésének IV. sz. módosításáról (Ikt.sz: /2007. számon korábban kiosztott anyag) R Elıadó: Hajdu László polgármester 2. Elıterjesztés egyes önkormányzati rendeletek módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: Király Csaba alpolgármester 3. Elıterjesztés a személyes gondoskodást nyújtó alapellátásba tartozó gyermekek napközbeni ellátása keretében biztosított étkeztetésrıl és az intézményi térítés díjairól szóló 5/1998. (III. 24.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 4. Elıterjesztés az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, mőködésének rendjérıl szóló 18/2004. (IV. 8.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: Hajdu László polgármester

7 7 5. Elıterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat Települési Esélyegyenlıségi Programjára (Ikt.sz: /2007. számon korábban kiosztott anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 6. Elıterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat és az OTP Bank Nyrt. közötti bankszámla-vezetési szerzıdés fenntartásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 7. Elıterjesztés Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Közrend- és Vagyonvédelmi Kiemelkedıen Közhasznú Közalapítvány részére támogatás átutalásának engedélyezésérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 8. Elıterjesztés együttmőködési megállapodás megkötésérıl az Értelmes Életért Alapítvánnyal (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 9. Elıterjesztés intézményvezetıi pályázatok kiírásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 10. Elıterjesztés pályázatok benyújtásáról az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 11. Elıterjesztés az Ifjúsági és Sportközpont alapító okiratának módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 12. Elıterjesztés a társas- és szövetkezeti házak részére nyújtott felújítási támogatások évi pályázati felhívásának jóváhagyásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 13. Elıterjesztés a Bp. XV., Bezsilla Nándor u. 18/a. szám alatt lévı társasház tárolóinak adásvétellel vegyes cseréjérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester

8 8 14. Elıterjesztés egyetértési jog gyakorlásáról pénzügyminisztériumi pályázat kiírásához a játékkaszinóban folyó szerencsejáték szervezésére (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Dr. Nagy Antal jegyzı 15. Elıterjesztés a Képviselı-testület I. félévi munkatervére (Ikt.sz: /2007. számon korábban kiosztott anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 16. Elıterjesztés a Kerületi Térségi Integrált Szakképzı Központ létrehozásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 17. Interpellációk - Késmárk utca Neptun utca keresztezıdése (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Mihályi Zoltán képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester - Milyen pénzbıl, milyen tervek alapján, kik döntötték el, hogy milyen legyen az újpalotai Fıtér? (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Báthory Erzsi képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester - Építési engedélyek kiadása építési tilalom idıszakában (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Novák Ágnes képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester - Önkormányzati létesítmények gyanús bérbeadása (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Mihály Zoltán képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester Az SZMSZ 46. (3) bekezdése alapján a nem tárgyalt interpellációk tárgyalása a következı üléseken történik.

9 9 Az Ötv. 12. (4) bekezdés a) pontja alapján zárt ülésen tárgyalandó! 18. Elıterjesztés Hunya Lászlóné Bp. XV., Zsókavár u. Erdıkerülı u. sarkán álló pavilonja ügyében (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Tóth Imre a TVKB elnöke 19. Elıterjesztés Katona Attila médiavállalkozóval kötött vállalkozási és bérleti szerzıdés meghosszabbítására (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Dr. Nagy Antal jegyzı - Polgármesteri tájékoztató - Napirenden kívüli felszólalás TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK - Tájékoztató az önkormányzat évi vagyongazdálkodási koncepció irányelveinek végrehajtásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) - Intézkedési Terv a Bp. XV. İrjárat u sz. alatti ingatlannal kapcsolatos Megállapodás végrehajtására (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) - Tájékoztató a lejárt határidejő határozatok, valamint a megalkotott rendeletek végrehajtásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) - Tájékoztató a Palota Holding Zártkörően Mőködı Részvénytársaságnál nyilvántartott behajthatatlan vevıi követelés leírásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag)

10 10 1. Elıterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat évi költségvetésének IV. sz. módosításáról (Ikt.sz: /2007. számon korábban kiosztott anyag) R Elıadó: Hajdu László polgármester Levezetı elnök: Gyurcsánszky János alpolgármester Gyurcsánszky János: Kéri polgármester urat, tegye meg szóbeli kiegészítését. Hajdu László: Köszönti az önkormányzat könyvvizsgálóját és a Pénzügyi Osztály munkatársait. A évi költségvetés tervezett módosítására kerül sor. A IV. számú módosítás szerint a költségvetés fıösszege Ft. A módosításban szereplı fontosabb változásokat ismerteti. A saját mőködési bevételek 10 millió forinttal nıttek. Emelkedik a sajátos mőködési bevételek tervszáma. Ezen belül a telekadó bevételi elıirányzata ezer forinttal nı. A bevételt csökkentı tényezı, hogy összességében kevesebb központi költségvetési támogatás érkezett, mintegy 6,5 millió forint összegben. A városüzemeltetési szakfeladaton 12 millió forint többlet elıirányzat szerepel. Tartalmazza a módosítás a Széchenyi tér 4/b szám alatti épület megvásárlásához tervezett 7 millió forintos ajánlati biztosítékot. Tájékoztatja a képviselıket, hogy bár egyedüli pályázó volt a kerület nem fogadták el a pályázatot. Az általános tartalék 44,8 millió forintban került meghatározásra a IV. számú módosításban. Összességében elmondható, hogy az önkormányzat gazdálkodása stabil, likviditási problémák nem merültek fel. A módosítás elfogadásával a törvényi elıírásoknak és a helyi rendelet szabályozásának tesznek eleget. szót. Gyurcsánszky János: Hannák György könyvvizsgálónak ad Hannák György: A költségvetés módosítás szerkezete az elıírásoknak megfelel. Az elıterjesztés kellı mélységben mutatja be az elıirányzatok módosulásait. Gyurcsánszky János: A bizottsági elnököknek ad szót. Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a IV. számú módosítást.

11 11 Báthory Erzsi: A Lakásgazdálkodási Bizottság elfogadásra javasolta a költségvetés módosítását. Tóth Imre: A Tulajdonosi, Vagyonkezelési és Közbeszerzési Bizottság 5 igen szavazattal, 1 tartózkodással megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a módosítást a képviselı-testület részére. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság 4 igen szavazattal, 3 tartózkodással megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság 4 igen szavazattal, 2 tartózkodással megtárgyalásra javasolta a IV. számú módosítást. Mihályi Zoltán: A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság 7 igen szavazattal, 2 tartózkodással megtárgyalásra javasolta az elıterjesztést. Ambrus János: A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság 4 igen szavazattal és 3 tartózkodással megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy kérdés nincs, hozzászólások következnek. Mihály Zoltán: A bizottsági ülésen sok kérdésére kapott választ. Az zavarja a költségvetés módosításokban, hogy olyan visszatérı tételek bukkannak fel, amelyek helyes odaítélésére nincs lehetıségük. Szerepelnek olyan átcsoportosítások, amelyekkel nem biztos, hogy a képviselık egyetértenek. A költségvetés, vagy annak módosításai elfogadásánál számtalan olyan dolog van, amit kötelességük megszavazni, de vannak olyan tételek, amelyeket nem tartanak helyénvalónak. Nehezményezi, hogy a diáksport rendezvényektıl vonnak el pénzeket. Ilyen rendezvényeknél minden esetben felmerülnek kísérési díjak. Úgy gondolja, hogy a jövı évi költségvetésnél ezekre a tervezhetı kiadásokra jobban oda kell figyelni. A tervezésnél arra is figyelemmel kell lenni, hogy az 1 milliárd forintos kölcsönt vissza is kell fizetni. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy több hozzászólás nincs, a vitát lezárja. Mollnár Andor osztályvezetınek ad szót.

12 12 Mollnár Andor: A költségvetés módosításában megjelenı kísérési díjak a nyári tábor és az erdei iskola kísérési díjait tartalmazzák. A nyáron mintegy 6000 gyermeket táboroztattak. Egy fı táborvezetı 15 napig, 10 pedagógus 5 napig, 9 pedagógus 5 napig, 7 pedagógus 5 napig vett részt a táboroztatásban. Ezen kívül több takarító dolgozott, hajnali és délutáni ügyeletet adtak. A Kossuth iskola ebben az évben elıször szervezett Emlékfutást. Erre a célra 33 ezer forintot fordítottak. Gyurcsánszky János: Szót ad Mihály Zoltán képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Mihály Zoltán: Szándékosan nem nevesített intézményeket, kiadási tételeket, mert soha nem valaki ellen szólal fel, hanem egy ügy, vagy egy jelenség mellett. Kéri, hogy helyette a válaszadó se nevesítsen. Gyurcsánszky János: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület megalkotja a 26/2007. sz. rendeletét a Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat évi költségvetésének IV. sz. módosításáról. Felelıs : polgármester Határidı : december 22. (kihirdetésre és közzétételre) (Szavazati arány: 17 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 11 tartózkodás) 2. Elıterjesztés egyes önkormányzati rendeletek módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: Király Csaba alpolgármester Gyurcsánszky János: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli kiegészítését. Király Csaba: Kiegészítést osztottak ki /a számon, mert a módosítás 4. (7) bekezdésébıl az a) pont kimaradt. Az elıterjesztésben három rendelet módosítására tesznek javaslatot.

13 13 A bérbeadói rendelet módosítását a novemberben megalkotott rendeletben elfogadott költségelven történı bérbeadás feltételeinek meghatározása indokolja. A másik két rendelet módosítására a koherencia biztosítása érdekében van szükség. Mihályi Zoltán képviselı azért kérte a napirend levételét, mert a rendelet alapján után komoly lakbéremelkedés következik be. A módosítás 4. bekezdéseiben szerepel, hogy kik kaphatnak szociális bérlakást. A vagyonkezelı 2009-ig vizsgálja meg, hogy a szociális bérlakásban élık továbbra is jogosultak-e a kedvezményre. Azoknak a bérlıknek, akik az (1)-(3) bekezdésekben szereplı feltételeknek megfelelnek után sem változik a lakbérük. A jövıre tervezett minimál nyugdíjjal számolva a szociális bérlakásra jogosultak esetében az egy fıre esı jövedelem 90 ezer forint lehet. Egy négy fıs család 360 ezer forintos havi nettó jövedelemig jogosult szociális bérlakásra. Úgy gondolja, hogy a bérlık nagy részének nem kell attól félni, hogy átkerülnek a költségelvő lakbér kategóriába. Az elmondott indokok alapján kéri a rendeletek módosításának elfogadását. Gyurcsánszky János: A bizottsági elnököknek ad szót. Báthory Erzsi: A Lakásgazdálkodási Bizottság támogatta az elıterjesztett rendeletmódosításokat, de ezen az ülésen is elhangzott, hogy Lakásgazdálkodási Koncepció megléte nélkül nem lehetne ilyen kérdésekben dönteni. A bizottság felhatalmazta ıt, mint a bizottság elnökét, hogy tegyen lépéseket a koncepció elkészítése érdekében. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság mind a három rendeletmódosítást megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a képviselı-testület részére. Tóth Imre: A Tulajdonosi, Vagyonkezelési és Közbeszerzési Bizottság egyhangúan megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy kérdés nincs, hozzászólások következnek. Mihályi Zoltán: A lakosságnak nagyon magasak a kiadásai. Terheli ıket a 40 %-os áramemelés, a 10 %-os lakossági áramdíj emelés, a mintegy 40 %-os központi főtési díj emelés. Kérdése arra irányult, hogy a mintegy 2200 lakásban élı bérlıbıl hány fı fog után költségalapú lakbért fizetni.

14 december 31-ig a bérlı összkomfortos lakás esetén 151 Ft/hó/m 2 lakbért fizet, 2008-tól a lakbér 191 Ft/hó/m 2 lesz. Költségalapú bérlet esetén ugyanannak a lakásnak a bére 299 Ft/hó/m 2., tehát a évi szinthez képest kétszeresére emelkedik a lakbére. Csaba Elemér: Alpolgármester úr megnyugtató választ adott Mihályi Zoltán képviselı kérdésére, azonban a rendelet nem ezt támasztja alá. A rendeletben nem szerepel az, amit képviselı úr kifogásolt, hogy nem lehet annak költségalapú lakbért megállapítani, akinek határozatlan idejő a bérleti szerzıdése. Ennek az alapvetı ténynek szerepelnie kellene a rendeletben. Ambrus János: A tényeket vizsgálva a jelenlegi bérlık mintegy 10 %-át érintheti a költségelvő lakbér. Csaba Elemér képviselınek igaza van abban, hogy a határozatlan idıre kötött bérleti szerzıdések esetében csak késıbb a törvény adta kötelezettséggel lehet felülvizsgálni a jogosultságot. Jelenleg 200 olyan eset van, ahol felmondták a bérleti szerzıdést. A bérleti jogviszony helyreállítása során lesz mód vizsgálni a szociális rászorultságot. A rendeletben szerepel, hogy az új lakbérforma folyamatos bevezetésérıl van szó. Mihályi Zoltán: A rendeletbıl nem derül ki az, amit Ambrus János képviselı elmondott. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy több hozzászólás nincs, a vitát lezárja. Megadja a szót az elıterjesztınek. Király Csaba: A módosítás is és Ambrus János képviselı által elmondottak is 2009-ig terjedı idıszakot mutatnak. Ebben az idıszakban történik annak vizsgálata, hogy a bérlık jogosultak-e szociális lakbérre. A novemberi testületi ülésen elmondta, hogy 2200 önkormányzati bérlakás van a kerületben. Ebbıl közel 1200 lakás van panelben, az itt élı bérlık %-ánál fordulhat elı, hogy elvesztik jogosultságukat a szociális bérlakásra. Kéri Csaba Elemér képviselıt, hogy a jövıben csak akkor hivatkozzon törvényre, ha ismeri annak szabályozásait. A Szociális törvény úgy rendelkezik, hogy aki az éves felülvizsgálat után nem jogosult lakbértámogatásra, az nem jogosult szociális lakbérre sem. Ez a szabályozás már 2005 óta hatályban van. Kéri az elıterjesztés elfogadását.

15 15 Gyurcsánszky János: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület megalkotja az egyes önkormányzati rendeletek módosításáról szóló 27/2007. sz. ök. rendeletét. Felelıs : polgármester Határidı : 8 munkanap (kihirdetésre) (Hivatkozás: Ltv. 22., 34., 26/2003. (VI. 30.) ök. rendelet) (Szavazati arány: 18 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 10 tartózkodás) 3. Elıterjesztés a személyes gondoskodást nyújtó alapellátásba tartozó gyermekek napközbeni ellátása keretében biztosított étkeztetésrıl és az intézményi térítés díjairól szóló 5/1998. (III. 24.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester Gyurcsánszky János: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli kiegészítését. Dr. Pálinszki Antal: A képviselı-testület minden évben rendeletben állapítja meg az étkezéssel kapcsolatos intézményi térítési díjakat. Erre azért van szükség, mert az élelmiszerárak emelkednek. Annak érdekében, hogy a gyerekek megfelelı minıségő és mennyiségő ételt kapjanak szükséges az étkezési térítési díjak emelése. Az emelés mértékének megállapításánál a várható fogyasztói árindex növekedést, ezen belül az élelmiszerárak emelkedését, valamint a beszállítók nyersanyag-norma emelésére tett javaslatait veszik figyelembe. Mindezek alapján 10 %-os emelésre tesz javaslatot. Gyurcsánszky János: A bizottsági elnököknek ad szót. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság megtárgyalta, és 5 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadásra javasolta a rendeletmódosítást.

16 16 Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a rendelet módosítását. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság 5 igen szavazattal elfogadásra javasolta a rendeletmódosítást. Mihályi Zoltán: A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság 9 igen, egyhangú szavazattal megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy kérdés nincs, hozzászólások következnek. Goró Oszkár: Olvassa az elıterjesztésben, hogy jövı évben a megszorító intézkedések egyre nagyobb terhet rónak a lakosságra. Ezzel nagyobb teher hárul az önkormányzatra is, mivel a lakosság terheinek egy részét kompenzálni kell. Ez a megállapítás ellentmondásban van azzal, hogy polgármester úr gyakran hivatkozik arra, hogy nincs mibıl fizetni a szociális kiadásokat. A tervezet szerint 2008-ban 10 %-kal tervezik emelni a napközbeni ellátás keretében biztosított étkezés költségét. Polgármester úrtól kérdezi, polgármester úr hétfın megszavazta-e az egészségügyre vonatkozó törvényt, mert az is kihat majd az önkormányzatra. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy több hozzászólás nincs, a vitát lezárja. Megadja a szót az elıterjesztınek. hozzászólásra. Dr. Pálinszki Antal: Nem kíván reagálni az elhangzott Gyurcsánszky János: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges.

17 17 R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület megalkotja a személyes gondoskodást nyújtó alapellátásba tartozó gyermekek napközbeni ellátása keretében biztosított étkeztetésrıl és az intézményi térítés díjairól szóló 5/1998. (III. 24.) ök. rendeletét módosító 28/2007. ök. rendeletét. Felelıs : polgármester Határidı : december 20. (kihirdetésre) (Hivatkozás: évi XXXI. tv (1) bek.) (Szavazati arány: 16 igen szavazat, 1 ellenszavazat, 10 tartózkodás) 4. Elıterjesztés az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, mőködésének rendjérıl szóló 18/2004. (IV. 8.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: Hajdu László polgármester Gyurcsánszky János: Kéri polgármester urat, tegye meg szóbeli kiegészítését. Hajdu László: Hosszú ideje húzódik a rendelet módosítása. A Tervtanács mőködésének feltételeit erısítı, javító módosítás készült. Kéri a képviselı-testületet, fogadják el az elıterjesztést. Gyurcsánszky János: A bizottsági elnököknek ad szót. Ambrus János: A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság 7 egyhangú igen szavazattal elfogadásra javasolta a rendeletmódosítást. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság 6 igen egyhangú szavazattal elfogadásra javasolta a rendeletmódosítást. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy kérdés nincs, hozzászólások következnek.

18 18 László Tamás: A Tervtanács munkája rendkívül fontos a helyi építészet színvonalának emelése szempontjából. Fontos azért, hogy a környezet, amiben élünk, minél színvonalasabb legyen. Sajnos a XV. kerületben az utóbbi idıben nem épültek kiemelkedı épületek. Reméli, hogy a jövıben számos erre irányuló törekvés lesz. A közelmúltban írtak ki tervpályázatot a Karácsony Benı park és a Városközpont Bácska utca Fı út közötti területére. Csodálkozott azon, hogy a pályázat kiírásában nem a Tervtanács, illetve a Fıépítészeti Iroda mőködött elsısorban közre. Ennek következtében az elıször kiírt pályázat sem alaki, sem formai szempontból nem felelt meg a követelményeknek. Nehezményezi, hogy a Tervtanácsból senki nem szerepel a tervpályázatot elbíráló bizottságban. Nem érti, hogy miért csak néhány napig szerepelt a honlapon a tervpályázat. Az elmúlt idıszakban az L4-es övezettel kapcsolatban sok kérdés merült fel. Kérdése, hogy ezt a Tervtanács az eddigiekben miért nem érzékelte? Fontos még, hogy a Tervtanácsnak elsısorban a kerületben élık érdekében kell dolgoznia. A kerület jelentıs része beépült. Az illeszkedési szabályok minél szélesebb körő, minél alaposabb betartására hívja fel a figyelmet. Novák Ágnes: A Tervtanács tagjainál nincs feltüntetve a kamarai jogosultságuk. Tudomása szerint erre szükség van, mert a területi fıépítész is azt vizsgálja, hogy a tagoknak megfelelı-e a kamarai jogosultsága. Megkérték-e a rendeletmódosításhoz a területi fıépítész jóváhagyását? A kerületben több mint 50 tervezési jogosultsággal rendelkezı építész él, a munkájuk jelentısen segíthetné a Tervtanács mőködését. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy több hozzászólás nincs, a vitát lezárja. Megadja a szót Balázs Zoltán fıépítésznek. Balázs Zoltán: A rendeletmódosításhoz nem szükséges a területi fıépítész jóváhagyása. A rendelet hatálybalépését követıen küldik meg a teljes anyagot mindkét helyre. A Tervtanács Szervezeti és Mőködési Szabályzatának része a Tervtanács szervezeti összetétele. A tagok között szerepel a Budapesti Építész Kamara XV. kerületi delegáltja, ı ismeri a tagokat, akik valamennyien rendelkeznek kamarai tagsággal. Gyurcsánszky János: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges.

19 19 R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület megalkotja a 29/2007. ök. rendeletét az Önkormányzati Tervtanács mőködésének rendjérıl. Felelıs : polgármester Határidı : december 21. (kihirdetésre) (Hivatkozás: évi LXXVIII. tv. 6. (7) bek., 252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelettel módosított 40/1999. (IV. 23.) FVM rendelet, 199/2007. (VI. 30.) Korm. rendelettel módosított 252/2006. (XII. 7.) Korm. rend.) (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 1 tartózkodás) 5. Elıterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat Települési Esélyegyenlıségi Programjára (Ikt.sz: /2007. számon korábban kiosztott anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester Gyurcsánszky János: Kéri polgármester urat, tegye meg szóbeli kiegészítését. Király Csaba: Az elıterjesztés nagyon alapos, sok információt tartalmazó anyag. Aki vitatja az anyag címét, annak definiálnia kéne, hogy mit ért program alatt. Az elıterjesztı mindazokat a jövıben megvalósítandó célokat tekinti programnak, amelyek az anyagban szerepelnek. A határozati javaslatban szerepel, hogy Intézkedési Tervet kell készíteni, amiben konkrétan szerepel, hogy adott területen, adott évben mit kívánnak megvalósítani. Az Intézkedési Terv elkészítéséhez a szakbizottságoknak kell javaslatokat tenni. Ezt követıen dönt majd a képviselı-testület, hogy milyen sorrendet állít fel a javasolt feladatok között. Azért kell elfogadni a programot, mert jövı évtıl csak akkor pályázhatnak eredményesen, ha van elfogadott Települési Esélyegyenlıségi Program. Ez az év volt az Esélyegyenlıség Éve. Az ennek keretében szervezett programok, konferenciák alapján készült el az elıterjesztés. Az anyagban azt szerették volna hangsúlyozni, hogy az esélyegyenlıség nem csak az akadálymentesítésbıl áll. Sok más területen is esélyt, lehetıséget kell nyújtani azoknak, akik valamilyen szempontból hátrányban vannak. Az elıterjesztés az egyes szakterületek jelenlegi helyzetérıl látja el fontos információkkal a képviselıket. A fejezetek végén szereplı összegzések alapján a jövı évben elkészíthetik az Intézkedési Tervet. Tudomása szerint a Programot megküldték véleményezésre civil szervezeteknek. A program elfogadásának sem törvényi, sem tartalmi akadálya nincs.

20 20 Gyurcsánszky János: Az elıterjesztést valamennyi bizottság megtárgyalta. A bizottságok többsége egyhangú szavazással megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a programot. A TVKB és a MOS támogatta az elıterjesztett határozati javaslatot, mely Intézkedési Terv elkészítését szorgalmazza. A TVKB kiegészítı határozatban javasolta, hogy az Intézkedési Terv elkészítését megelızıen egyeztessenek a civil szervezetekkel. Szót ad a bizottsági elnököknek. Ambrus János: A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta az elıterjesztést, és 7 egyhangú igen szavazattal javasolta megtárgyalásra és elfogadásra. Tóth Imre: A Tulajdonosi, Vagyonkezelési és Közbeszerzési Bizottság részletesen megtárgyalta az anyagot és arról döntött, hogy az Intézkedési Terv elkészítését megelızıen történjen egyeztetés a civil szervezetekkel. Ennek figyelembevételével a Programot egyhangúan megtárgyalásra és elfogadásra javasolták a képviselı-testület részére. Báthory Erzsi: A Lakásgazdálkodási Bizottság elıterjesztı hiányában az ülésen nem tudott kérdéseket feltenni az anyaggal kapcsolatban. Ezzel együtt egyhangúan megtárgyalásra és elfogadásra javasolták a Programot. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság 5 igen szavazattal, 2 tartózkodással megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság hosszas vita után 6 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett megtárgyalásra javasolta az elıterjesztést. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság egyhangúan megtárgyalásra javasolta az elıterjesztést. Mihályi Zoltán: A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság az elıterjesztés egészségüggyel és szociális helyzettel foglalkozó fejezeteit tárgyalta meg és azt 9 igen egyhangú szavazattal megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a képviselı-testület részére. Gyurcsánszky János: Megállapítja, hogy kérdés nincs, hozzászólások következnek.

21 21 Máté Gyula: A bőnmegelızésrıl szóló részben szereplı táblázatból kitőnik, hogy között a bőncselekmények száma 37 %-kal nıtt, a szabálysértések száma pedig, 37 %-kal csökkent. Azért figyelt fel ezekre a számokra, mert a bizottság hosszabb ideje próbál a kerületi rendırkapitánytól tájékoztatást kérni olyan információkat, amibıl kiderülne, hogy mivel segíthetnék a kerületi Rendırkapitányság munkáját. Több törvényességi észrevétel után a bizottság a rendırségi, valamint az adatvédelmi törvény szabályozásaira hivatkozva közvetlenül fordult kérdéseivel a rendırkapitányhoz. Ismert, hogy a kerületben kevés a rendır, a kapitányság létszámhiánnyal küzd. Segíteni csak akkor tudnak, ha ismerik a helyzetet, ismerik a gondokat. Úgy gondolja, hogy a lakosság biztonsága érdekében az önkormányzat köteles együttmőködni a rendırséggel. Dr. Balázs Zoltán: Nem híve az esélyegyenlıség mértéktelen kitágításának. Azt tartja helyesnek, ha az igazán rászorulókra, a fogyatékkal élıkre figyelnek oda. Nem ért egyet azzal, hogy valamennyi hátrányos helyzető csoportra terjedjen ki a program. Ez a program minden kérdésrıl szól, ami a kerületben élıket érinti. Nem érti, hogy miért van szükség ebben a formában a programra. Ha konkrét feladatok vannak, konkrét rászorulók, akkor készíteni kell egy vitaanyagot, majd egy koncepciót és végül egy programot. Felháborítónak tartja azt a megállapítást, hogy a program végrehajtásához 1-2 milliárd forintra lenne szükség. A programot ebben a formában nem tudja elfogadni. Az elıterjesztést vitaanyagként kell kezelni, bizottságokban, testületi ülésen kell róla beszélni, civil szervezetekkel egyeztetni. A kialakult vélemények alapján lehet koncepciót, majd programot kidolgozni. Azt elfogadja, hogy a sikeres pályázatok érdekében szükség van ilyen jellegő programra, de az ne legyen ilyen széles körő, semmitmondó adatokat tartalmazó anyag. Példaként megemlíti, hogy a közgyógyellátásban részesülık száma 2002-ben 3592 fı volt, 2006-ben pedig 6095 fı. Ez az adat mutatja, hogy mértéktelenül, koncepció nélkül adnak támogatásokat. Novák Ágnes: Az anyagot továbbra is vitaanyagnak tekinti, mert a program határozott irányt mutat, kijelöli a konkrét célokat, a végrehajtásához szükséges konkrét eszközöket. Amikor részletesen tanulmányozta az épített környezettel foglalkozó fejezetet, arra gondolt, hogy oldalanként 24 ezer forintért nem lehet olyan anyagot készíteni, ami rokkantakról beszél, amiben sorozatosan tárgyi tévedések vannak a méretek tekintetében. Ennek tulajdonítja, hogy az anyagon nem szerepel a szerzı neve. Nem érti, hogy miért nincs sehol dátum a Programon. A civil szervezetek 10 nappal ezelıtt a kész anyagot kapták meg, az elıkészítésbe nem vonták be ıket. Sajnálatosnak tartja, hogy ez az anyag programként kerül be a testület által elfogadott anyagok közé.

22 22 Elgondolkodtatónak tartja, hogy ezért az anyagért közel 2,5 millió forintot fizettek ki, ami oldalanként 24 ezer forint. A szerzıi jogdíj tudományos munka esetében is legfeljebb 10 ezer forint/oldal. László Tamás: Az elızı hozzászólók is elmondták, hogy az anyagot csak vitaanyagként tudják kezelni. Társadalmi vitát követıen lehetne az anyag alapján programot készíteni. Egy lépéssel még késıbbrıl kezdené az elıkészítést. Szeretné megvizsgáltatni azokat az akadálymentesítési megoldásokat, amelyek az elmúlt idıben készültek a XV. kerületben. Ennek érdekében terjeszt be módosító javaslatot, mely szerint: A képviselı-testület felkéri a polgármestert, hogy a december 31.-ig végrehajtott konkrét akadálymentesítési megoldásokat a kerület intézményeiben vizsgáltassa felül. A vizsgálat eredményeirıl tájékoztassa írásban a képviselı-testületet. Ezt a javaslatát a KVKB nem fogadta el, ezért nem lát esélyt arra, hogy egyetértene az MSZP-s többség egy ilyen vizsgálattal. Feltehetıen az ellenzék végzi majd el ezt a vizsgálatot. Gyurcsánszky János: Lehet a programot kritikával illetni, de az tény, hogy sok olyan adat szerepel benne, amit nem lehet tagadni, nem lehet megcáfolni. A tartalmi kérdésekre az Intézkedési Terv ad megoldást. Abban kell megmondani, hogy milyen fejlesztést, milyen forrásból lehet megvalósítani. Ha képviselıtársai számba veszik, hogy a képviselı-testület az élet különbözı területein milyen koncepciókat, feladatterveket fogadott el, akkor megállapítható, hogy az esélyek egyenlısége, az esélyek javítása napi feladat, azt nem lehet belesőríteni egyetlen programba. Bármelyik koncepcióból látható, hogy az önkormányzat minden intézkedésében arra törekszik, hogy egy-egy területen folyamatosan javítsa a kerületben élık lehetıségeit, próbálja kiküszöbölni a hátrányos helyzeteket. Az elıterjesztés háttéranyagából kiderül, hogy a szakosztályok, az intézmények adták az adatokat az anyag összeállítójának. Többször tapasztalta bizottsági üléseken, hogy megköszönték a szakosztály színvonalas munkáját. Ebben az anyagban az szerepel, ami foglalkoztatja a lakosságot. Ennek lapján kell elkészíteni az ütemtervet. Kéri a képviselıket, támogassák a határozati javaslatokat. Marsovszky Györgyné: Az anyag elsısorban szemléletformálásról szól. Az a cél, hogy ne csak a környezetvédelemrıl, az akadálymentesítésrıl beszéljenek, foglalkozzanak az élet minden területével. Az anyag jókor született meg.

23 23 Az Esélyegyenlıség Évében szervezett viták, konferenciák, megjelent tanulmányok, újságcikkek ösztönözték a hivatalt arra, hogy elkészítse ezt az anyagot. Nem szabad összekeverni a szociális rendeletet egy esélyegyenlıségi programmal. A bizottsági üléseken minden képviselınek lehetısége volt módosító indítványt tenni. A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság munkájában állandó meghívottként hat civil szervezet képviselıje vesz részt. Elmondták, hogy megkapták az anyagot, véleményt mondtak, észrevételeket tettek, amit az anyag készítıi figyelembe vettek. A jelen lévı civil szervezetek képviselıi elmondták, hogy civil kerek asztal megszervezését kezdeményezik a Programmal kapcsolatban. Nincs akadálya annak, hogy a képviselık benyújtsák észrevételeiket, javaslataikat az anyaggal kapcsolatban. A kultúra területén az esélyegyenlıséget növeli, hogy a kerület fenntart egy zeneiskolát. Szintén az esélyegyenlıség biztosításának körébe tartozik, hogy az önkormányzat ingyen biztosítja a tanulóknak a jogosítvány megszerzését, a nyelvvizsga letételét. Az önkormányzat komoly pénzeket költ arra, hogy bıvítse a bölcsıdei férıhelyeket. Vizér Klára: Polgármester úrtól kérdezi, hogy az esélyegyenlıséget felrúgó egészségbiztosítási pénztárról szóló végszavazásnál milyen gombot nyomott meg? Gyurcsánszky János: Dr. Nagy Antal jegyzınek ad szót. Dr. Nagy Antal: A képviselıi hozzászólások késztetik arra, hogy néhány gondolatot elmondjon. Amikor elhatározták, hogy Esélyegyenlıségi Programot készítenek, az volt az ok, hogy a pályázatok benyújtásának egyik feltétele ilyen jellegő program megléte. Ez év júniusában rendelték meg egy szakmai cégtıl a kerületre vonatkozó Esélyegyenlıségi Program elkészítését. A cég neve azért nem szerepel az anyagban, mert nem állt szándékukban, hogy reklámozzák ıket. A kibocsátott megrendelıt, illetve a cég adatait meg lehet tekinteni. A rokkant szót magasabb szintő jogszabályok is használják. Gyurcsánszky János: Kéri a képviselıket, hogy továbbra is az elıterjesztéssel kapcsolatban mondják el hozzászólásaikat. Dr. Balogh András: A szakmai anyagban ki kell javítani a tárgyi tévedéseket. Azért kellene felülvizsgálni az eddig elkészült akadálymentesítési megoldásokat, hogy a jövıben ne kövessék el ugyanazokat a hibákat.

24 24 Báthory Erzsi: A bizottsági ülésen az elıterjesztıt helyettesítı hivatali munkatársak elmondták, hogy az anyaghoz az adatok nagy részét a hivatal osztályai adták. Ezt fontosnak tartja, mert ilyen alapos anyagot még nem látott a lakásgazdálkodással kapcsolatban. Valószínőleg minden osztály igyekezett a lehetı legtöbb adatot megadni a saját területérıl, de a koncepciót egy idegen cég állította össze. Fontos lenne, hogy a profin összeállított adatokból helyi ismerettel rendelkezı ember készítse el az ilyen jellegő koncepciókat. Az anyag összeállításáért 2,5 millió forintot fizettek ki. Ennyibe került az Újpalotai Közösségi Ház mosdójának akadálymentesítése. Gyurkovics Miklós: Nem érti, hogy legalább a szerkesztı neve miért nem szerepel az anyagon. Köszönet illeti a felmérések, statisztikák összeállítóik. Ennek ellenére az elıterjesztés nem program, hanem vitaanyag. Az oktatási, képzési résszel kapcsolatban elmondja, hogy a pedagógusok élet- és munkakörülményeire, anyagi díjazásuk motiválásának fontosságára utaló elképzelések nem találhatók az anyagban. Az iskolaépületek belsı és külsı fizikai állapotára vannak ugyan utalások az anyagban, de mindenhol a kellene, szükséges kifejezések szerepelnek, nem megoldási javaslatok. Az oktatási intézményekre vonatkozó statisztikát hibásnak, hiányosnak tartja. Elképzelhetetlennek tartja, hogy a 2006/2007. tanévben a középiskolások között nem volt beilleszkedési, tanulási nehézséggel küzdı tanuló. Kizártnak tartja, hogy az elmúlt öt évben a kerületben nem járt testi fogyatékos tanuló a középiskolákba. Gyurcsánszky János: Mirilo Milos képviselınek ad szót ügyrendi hozzászólásra. Mirilo Milos: Az anyag fıként ténymegállapításokat tartalmaz, ezért nem ért egyet a Program elnevezéssel. Az anyag alkalmas az esélyegyenlıség alapkövének letételéhez. Kéri képviselıtársait, fogadják el a határozati javaslatokat. Javasolja a vita lezárását. Gyurcsánszky János: Szavazást kér az ügyrendi javaslatról. 626/2007. (XII.19.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, lezárja a XV. kerületi Települési Esélyegyenlıségi Program vitáját. (Szavazati arány: 14 igen szavazat, 10 ellenszavazat, 1 tartózkodás)

25 25 Gyurcsánszky János: A vita lezárása elıtt szólásra jelentkezett képviselıknek ad szót. Utolsó hozzászóló dr. Balogh András képviselı lesz. Vizér Klára: Amikor olyan anyagot olvas, amiben számok, statisztikák szerepelnek, annak mindig örül. Azzal ért egyet, hogy szőkebben értelmezzék az esélyegyenlıséget. Erre akkor van különösen szükség, ha nem áll rendelkezésre kellı forrás az esélyegyenlıség biztosítására. Azért kell szólni az országos politikáról is, mert az Esélyegyenlıség Évében vált nyilvánvalóvá az, hogy szociális válság bontakozott ki az országban. Engedjék meg azt, hogy a testületben ülı országgyőlési képviselıtıl megkérdezhesse, miként szavazott az egészségbiztosítási pénztárral kapcsolatban. Szomorúnak tartja, hogy az Esélyegyenlıség Évre hivatkozva akkor beszélnek egy fajsúlytalan, felduzzasztott esélyegyenlıségi programról, amikor a kormányzati politika, a szakpolitika a társadalmat szociális válságba sodorja. Az akkor lenne komoly anyag, ha forrást is tennének mellé. Baracskai Éva: Jónak tartja az anyagot abban a tekintetben, hogy megmutatja azt, mit kellene tenni az elkövetkezı években. Ha nem látják, mit kell megtenni az esélyegyenlıség biztosítása érdekében, akkor nem tudják rangsorolni a feladatokat. Fontosnak tartja a fiatalok, a nık, kisgyermekes anyák munkába állását, a gyermekek elhelyezését. Jónak tartja, hogy az anyag bemutatja az oktatás, a kultúra, a sportolási lehetıségek különbözı területeit, gondolva az idıskorúakra is. Elfogadásra javasolja a programot. Goró Oszkár: A társadalmi vita azt jelenti a szocialista frakció számára, hogy zárják le a vitát, és a civil szervezeteknek utólag, a döntés után küldik meg az anyagot véleményezésre. A teljes anyagot a megbízott cég készítette, vagy dolgoztak rajta a hivatal munkatársai is? A bizottsági ülésen elhangzott, hogy nem a cég készítette el a teljes felmérést. Ha ez így van, akkor nagyon drágán készült ez az anyag. Elhangzott, hogy az anyag célja a szemléletváltás. László Tamás: Vizér Klára felszólalása, amiben a hétfıi záró szavazásra kérdezett rá, szorosan kapcsolódik a mostani napirendhez. A szavazásban az esélyegyenlıtlenségnek olyan magját hintették el, ami a szegény emberek, a lakótelepen élık számára, akár végzetes következményekkel járhat. Ami a nagypolitikában történik, az történik kicsiben a kerületben is.

26 26 Báder György: Az anyag az öt évvel korábbi éveket mutatja be, és nem a 2007-es év problémáit, nem látszik benne az, amirıl kellene szólnia, a kerület mai helyzete. A civil szervezeteket egyáltalán nem érintette ez a dolog, legfeljebb késıbb fogja. Nem nagyon zavarja a 2,5 MFt, mert sokkal több és magasabb összegeket dobnak ki feleslegesen. Ebbıl az anyagból, ha programnak hívják, egy dolog hiányzik, a kerület lelke. Hiányzik belıle, hogy nem a mai emberek problémáját, életét, létét, munkáját, körülményeit mutatja meg, illetve nem ad hozzá irányt. Mihály Zoltán: Elhangzott 1-2 olyan észrevétel, amivel nem ért egyet. A civilek ismerik legjobban a kerületet. Azt vallja, ıket be kell vonni, meg kell hallgatni, de a civilek csak azt a részt ismerhetik a legjobban, amivel foglalkoznak. A kerületet legjobban a képviselıknek kell ismerniük, ez a dolguk. Ráadásul van két nagy frakció, a munkát fel lehet osztani, 1-1 területre valakit ráállítani, abban elmélyülni. Balázs Zoltán képviselı társával ért egyet, aki észrevételezte, hogy az anyag tele van általánosságokkal, és az általánosságok mindig megfoghatatlanok. A konkrétumok visznek elıre. Nem egy nagy általános halmazzal, nagy pénzekkel, nagy gondolatokkal kell segíteni a rászorultaknak, hanem konkrét helyzetekkel, konkrét emberekkel. Ez mindig sokkal hatékonyabb módszer. Goró képviselı társa említette, hogy létre kellene hozni helyi tanulmánykészítıket, cégeket. Emlékeztet arra, hogy az egyik párt aláírásokat győjtött a pestújhelyi kórház megtartása érdekében, hatalmas hírveréssel, propagandával. Ez nem volt eredményes, mégis hasznosításra kerül majd az ingatlan. Ezután a László Tamás, Vizér Klára, Novák Ágnes triumvirátus elsıként jelentette be, hogy hasznosítanák. Ez elég fura, a közvagyon állami kézben a legjobb, ha mégsem maradhat, legyen a miénk. Ez farizeus magatartás, óva int attól, hogy ilyesmik történjenek. Gratulál Novák Ágnes képviselı társának szakmai elımeneteléhez, ezen talán nem csorbít, hogy jelenleg büntetı eljárás folyik ellene. A szakmai munka mellett talán fontosabb a morális, erkölcsi tartás. Tóth Imre: Tiszteletben tartja mindenki véleményét. Úgy gondolja, ha esélyegyenlıségrıl beszélnek, akkor ez a program pontosan megteremti, hogy az esélyegyenlıséget komolyan vegyék a kerületben. Az anyag is tartalmazza, többen el is mondták, az esélyegyenlıség minden területérıl szól az anyag. Báder képviselı társa azt mondta, hogy nem a mai helyzetrıl szól az anyag. Látható pedig, hogy mindegyik rész egy aktualizált helyzetfelméréssel kezdıdik. Mindegyik területen meghatározza a prioritásként kezelendı célokat. Az elıterjesztı is elmondta, a program azokhoz a pályázatokhoz már elkészített anyaghoz csatolható, és lehet használni, ami azokat a forrásokat fogja biztosítani, ami felmerült már ma is, hogy mibıl valósítják meg a célokat.

27 27 Úgy érzi, néhány felszólalásból, hogy az esélyegyenlıség az akadálymentesítésben csúcsosodik ki. Elhangzott azonban az egészség, oktatás, szociális helyzet, kultúra, kisebbségek, idısek helyzete is. A hozzászólásokból teljes elutasítást érez ki, pedig a bizottsági ülésen egyhangúlag elfogadták a programot. Nem érti az ellenkezést, ha esélyt akarnak adni a kerületben élıknek, támogatni kell a programot. Az intézkedési terv tőzi ki a konkrét megvalósítást. Abban van szerepe a szakmai bizottságoknak, a szakmának és a civil szervezeteknek. Nem tudja mennyi civil szervezet kapta meg a programot, de kritikusan szemlélve a kerület több száz civil szervezete közül nem lehet túl sok, aki szeretne véleményt alkotni. Azok a civil szervezetek, akik tartják a munkakapcsolatot az önkormányzattal, a tanácsadókkal, tudomást szereztek a programról, és foglalkoztak is vele. Fontos a szerepük az esélyegyenlıség szempontjából a civil szervezeteknek, de túlzás azt mondani, hogy nem program, mert ık nem tárgyalták meg. Elfogadásra javasolja a programot. képviselınek. Gyurcsánszky János: Ügyrendben szót ad Vizér Klára Vizér Klára: Az SzMSz 24/7-es pontjára hivatkozik, valóban bírósági eljárásban van Novák Ágnes képviselı társa, de ı a kezdeményezı. A bírósági eljárás vége elıtt mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ezt Mihály Zoltánnak is illene tudnia. Dr. Nagy Antal: Az SzMSz 24/7-es pontja arra hivatkozik, hogy a megtámadott képviselı 1 percben szólhat személyes megtámadtatás jogán. képviselınek. Gyurcsánszky János: Ügyrendben szót ad Novák Ágnes Novák Ágnes: İ volt a megtámadott, jelen lévı képviselı társa feljelentést tett ellene rágalmazás vétségének gyanúja miatt, az eljárás folyik már több, mint egy éve. képviselınek. Gyurcsánszky János: Ügyrendben szót ad Gyurkovics Miklós Gyurkovics Miklós: Figyelmezteti a levezetı elnököt, hogy ha személyesen támadja az egyik képviselı a másikat, figyelmeztesse, hogy ezt ne tegye.

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2009. október 28-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2007. június 20-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala POLGÁRMESTER

Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala POLGÁRMESTER Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala POLGÁRMESTER 1153 Bp., Bocskai u. 1-3. 1601 Bp. Pf. 46. Tel.: 307-6479 Fax.: 307-7360 polgarmester@bpxv.hu www.bpxv.hu Fogadónap: Minden

Részletesebben

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2010. augusztus 18-án 17.00 órakor kezdıdı nyilvános rendkívüli ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV.,

Részletesebben

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai:

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: 2. Tevékenységre, mőködésre vonatkozó adatok Közzétételi egység: Döntéshozatal, ülések A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: A képviselı-testület döntéshozatalának eljárási szabályait

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális, Családvédelmi és Tulajdonosi Bizottsága Ülés száma: SZCSTB 109-11/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV Készült: Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestület Pénzügyi Bizottságának 2013.06.19-i ülésérıl. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17.

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17. Ügyszám: 9-31/2014. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2014. április 17. Szıc 2014 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Szıci Mővelıdési Ház Szıc, Kossuth L. u. 41. Az ülés idıpontja: 2014.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

készült a képviselı-testület október 22-én órakor kezdıdı ÜNNEPI ülésérıl

készült a képviselı-testület október 22-én órakor kezdıdı ÜNNEPI ülésérıl Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2006. október 22-én 12.00 órakor kezdıdı ÜNNEPI ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2015. január 29. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Elıterjesztı: Szociálpolitikai Osztály vezetıje 2.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2009. december 15-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2009. december 15-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2009. december 15-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2006. október 11-én 17.00 órakor kezdıdı alakuló ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/. (II. 17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Nyirád Község Önkormányzatának a költségvetési finanszírozásból

Részletesebben

készült a képviselı-testület 2006. március 29-én 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl

készült a képviselı-testület 2006. március 29-én 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2006. március 29-én 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T :

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T : J e g y z ı k ö n y v Készült: Pereszteg Község Önkormányzati képviselı-testületének 2010. június 14-én tartott testületi ülésén. Jelen vannak: Práznek József polgármester, Zambóné Németh Ilona jegyzı,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. május 27-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Berecz Pál képviselı Dr. Árva-Lóky Zsófia képviselı

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság február 21-i nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság február 21-i nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Jogi Bizottsága Ülés száma: PJB 107-4//2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011.

Részletesebben

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/ MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8441 MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/504-014 E-mail: onkormanyzat_marko@invitel.hu Szám: 7-2 /2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Márkó és

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84-11/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B. 1089-3/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 240-10/2012. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat tulajdonába kerülı lakóingatlanok mőszaki állapotáról, az önkormányzati tulajdonú lakások lakbérérıl szóló 5/2003. (III. 28.) rendelet módosítása Elıkészítette: Váczi

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 240-5/2012 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. május 5-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2007. szeptember 26-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai

Részletesebben

Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testülete által a február 14-i nyilvános ülésen hozott határozatok

Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testülete által a február 14-i nyilvános ülésen hozott határozatok Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testülete által a 2012. február 14-i nyilvános ülésen hozott határozatok 2/2012. (II. 14.) határozata Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. Jelen vannak: Csordás Julianna képviselı Harangozó Csaba képviselı Kaponya Sándor

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-92012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. október 17-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 57/ÖK/2007.(II.7.) Határozat úgy határoz, hogy napirendjén tartja a meghívó 4. pontjában szereplı A Cigány Kisebbségi Önkormányzat pályázati elıfinanszírozási kérelme tárgyában készült elıterjesztést.

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Iszkaszentgyörgy, Bakonykúti és Moha Községi Önkormányzat Képviselı-testületeinek az Iszkaszentgyörgyi Községházán (Iszkaszentgyörgy, Kossuth tér 1. ) 2008. november 24-én

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 2.) Elıterjesztés az Olaszliszkai Közétkeztetési Intézmény alapító okirata felülvizsgálatára. Elıterjesztı: körjegyzı

Jegyzıkönyv. 2.) Elıterjesztés az Olaszliszkai Közétkeztetési Intézmény alapító okirata felülvizsgálatára. Elıterjesztı: körjegyzı Jegyzıkönyv Készült: Olaszliszka Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2009. május 27-én 17 órakor a körjegyzıség székhelyén megtartott nyílt képviselıtestületi ülésérıl. Jelen vannak: a jelenléti

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról 4/2009.(I.29.)Kt.sz. Javaslattevı Testület létrehozása Jánoshalma Város Képviselı-testülete a kitüntetı címek alapításáról és adományozásáról szóló 19/2008.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a megválasztott képviselık közül 12 fı jelen van. A rendkívüli ülést megnyitja.

JEGYZİKÖNYV. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a megválasztott képviselık közül 12 fı jelen van. A rendkívüli ülést megnyitja. JEGYZİKÖNYV Készült: A Képviselı-testület 2007. augusztus 15-i rendkívüli ülésérıl. Vecsés, Szent István tér 1. (Kezdés idıpontja: 15 óra) Jelen vannak: Balogh Csongor, Dabasi János, dr. Gerencsér Balázs,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 15-én megtartott ülésérıl az önkormányzat Kıtelek, Szabadság út 1. szám alatti tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a bizottság 2012. február 28-án 15 00 órakor kezdődő nyilvános ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a bizottság 2012. február 28-án 15 00 órakor kezdődő nyilvános ülésén Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottsága Ülés száma: 112-4/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a bizottság 2012. február 28-án 15 00 órakor

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2010. február 23-án a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2010. február 23-án a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2010. február 23-án a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 110-17/2012. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV Amely készült Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. december 27-én 9 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ igazgatója JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata ÜGYRENDI ÉS IGAZGATÁSI BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK, OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK 2012. december 10-én 15,00

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2011. január 28. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Szociálpolitikai Osztály vezetıje Szociálpolitikai

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

Dr. Cseke László könyvvizsgáló

Dr. Cseke László könyvvizsgáló Szám: IV.110-5/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2014. április 30-án (csütörtökön) 8 óra 10 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Horváth

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık Szám: IV. 170-15/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2011. október 19-én (szerdán) 8 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 16/2010. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. augusztus 3-án (kedden) a i Hivatal Házasságkötı

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 1. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat évi költségvetési koncepciója (I. forduló) (Írásbeli) Elıterjesztı: Bús Balázs polgármester

M E G H Í V Ó. 1. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat évi költségvetési koncepciója (I. forduló) (Írásbeli) Elıterjesztı: Bús Balázs polgármester M E G H Í V Ó Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselıtestület 2007. november 28-án (szerdán) 10.00 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében (Bp. III., Fı tér 3. I. em. 21.) tartandó ülésére. NAPIREND

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottsága Pénzügyi és Jogi Bizottsága Ülés száma: KKESB112-16/2012. PJB 118-21/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 11/2008. (II.13.) kt. határozat: A 2008. február 13-ai ülés napirendjének elfogadása. 12/2008. (II.13.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8443 Bánd, Petıfi u. 60. Tel/fax: 88/504-131 E-mail: polgarme@vnet.hu Szám: 48/2/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: ülésén, 2009. február 9-én /hétfı/ 17

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bencsics Lászlóné Pénzes Imréné Németh Angéla. Tóth Imre

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bencsics Lászlóné Pénzes Imréné Németh Angéla. Tóth Imre Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottsága KKESB: 111-21/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a bizottság 2011. november 16-án 13 00 órakor kezdődő

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Papp

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 522-1/2008. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 2008.

Részletesebben

Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete

Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete Ügyiratszám: SZ/3278/2009. Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete JEGYZİKÖNYV Készült: 2009. április 15-én (17.00-17.10) megtartott nyílt képviselı-testületi ülésrıl. Jelen vannak: dr. Benkovics

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 102-6/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG 2000. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA A Szociális és Egészségügyi Bizottság 7 fı igen, 1 fı tartózkodással, ellenszavazat nélkül az alábbi határozati javaslatot

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Iktatószám: I.B.1941-13/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Egészségügyi Bizottsága 2010.12.14-én 14 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti Házasságkötı termében megtartott nyílt ülésérıl Jelen

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 3/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 17-19. TARTALOMJEGYZÉK 17/2011.(IV.19.)

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU MEGHÍVÓ Dorog Város Képviselı-testületének 2010. április 9-én (péntek)

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2. Ügyszám: 15-147/2010. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2010. december 2. Nyirád 2010 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV. 167-9/2013. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. november 4-én (hétfın) 10 óra 15 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 240-9/2012. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

M U N K A P R O G R A M J A

M U N K A P R O G R A M J A B I Z O T T S Á G A I N A K ** 2 0 1 0. I. f é l é v i tervezett M U N K A P R O G R A M J A 1 Szociális Bizottság A szociális bizottság: a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló többször

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére 9. Elıterjesztés Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város igazgatói beosztására beérkezett pályázatok elbírálása Az elıterjesztést készítette: Nagy Judit irodavezetı

Részletesebben

N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A

N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 1-5 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Halimba Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Öcs Község Önkormányzata Képviselı-testülete,

Részletesebben