JEGYZŐKÖNYV. Tóthné Csetneki Ilona jegyzőkönyvvezető,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Tóthné Csetneki Ilona jegyzőkönyvvezető,"

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: június 18-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre polgármester Boros Lajosné, Czibere Lajos, Csendes Ferenc, Dr. Danka József, Korcsmáros Sándor, Kalmár Erzsébet, Ludmanné Papp Ilona, Réz Szilárd képviselők Vincze András jegyző, Kovács Lászlóné irodavezető, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Ludman Lajos TVG kft. ügyvezetője, Boros Csaba TVG-Nonprofit Kft főkönyvelője Tóthné Csetneki Ilona jegyzőkönyvvezető, Beke Imre polgármester, megállapította, hogy 9 fő képviselő jelen van, így a testület határozatképes. Döntéshozatalban résztvevő képviselők száma: 9 fő Előterjesztést tett a jegyzőkönyv hitelesítőkre Korcsmáros Sándor és dr. Danka József képviselőkre, melyet a testület 9 igen szavazattal elfogadott. Beke Imre polgármester, ezt követően javasolta a képviselő-testület tagjainak, hogy a meghívóban közölt napirendi pontokat egészítsék ki egy napirenddel, a Nádudvari Napfény Óvoda és Bölcsőde Érdekképviseleti Fórumába a fenntartó Nádudvar Város Önkormányzat képviselőjének delegálásáról szóló előterjesztéssel. Döntéshozatalban résztvevő képviselők száma: 9 fő

2 - 2 - A képviselő-testület a meghívóban közölt napirendi pontokat a fenti kiegészítéssel együtt 9 igen szavazattal elfogadta és az alábbiak szerint tárgyalja: 1./ Előterjesztés a hulladéklerakó telep környezetvédelmi hatóság előírása szerinti fejlesztésére, valamint hitelfelvételre. Előterjesztő: Beke Imre polgármester Ludman Lajos TVG Nonprofit Kft. ügyvezetője 2./ Nádudvari Napfény Óvoda és Bölcsőde Érdekképviseleti Fórumába a fenntartó Nádudvar Város Önkormányzat képviselőjének delegálása Előterjesztő: Beke Imre polgármester 1./ Napirendi pont megtárgyalása: Tárgy: Előterjesztés a hulladéklerakó telep környezetvédelmi hatóság előírása szerinti fejlesztésére, valamint hitelfelvételre. Előterjesztő: Beke Imre polgármester Ludman Lajos TVG Nonprofit Kft. ügyvezetője Beke Imre polgármester, előterjesztést tett a hulladéklerakó telep környezetvédelmi hatóság előírása szerinti fejlesztésére, valamint hitelfelvételre, melynek írásos anyaga a jegyzőkönyv mellékletét képezi. Tájékoztatásként elmondta, hogy a minisztériumban konferencián hallotta, hogy a hulladéklerakó telepek állami kézbe fognak kerülni. Ugy gondolja, hogy ha már itt Nádudvaron van egy hulladéklerakó telep, akkor azzal foglalkozni kell, ide kell hozni a szemetet. Annál is inkább foglalkozni kell vele, mivel Kaba önkormányzatával konzorciumi megállapodás van. Ahhoz, hogy továbbra is működőképes legyen, a hulladéklerakó telepen a fejlesztést meg kell csinálni, illetve a környezetvédelmi hatóság által előírtakat pótolni kell. Szeretné, ha Hajdúszoboszlót sikerülne meggyőzni, hogy idehordják a szemetet. Hitelt kell felvenni, aminek várható költsége közel nettó 66 millió forint. A beruházáshoz a hitelt a NTVG-Nonprofit Kft. veszi fel, az önkormányzat készfizető kezességvállalása mellett. Csendes Ferenc képviselő, nem érti miért a Kft. vegye fel a hitelt, mivel ő csak bérli ezt a telepet. Bérlőként nem szoktak hitelt felvenni. A Kft. nem áll ugy anyagilag, hogy hitelt vegyen fel. A beruházás amortizációs költsége további eredménytelenséget fog okozni.

3 - 3 - Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, elmondta, hogy az önkormányzat nem tudna ebben az évben hitelt felvenni, mert az önkormányzat költségvetése igy volt előterjesztve, igy fogadták el, és az önkormányzatnak készfizető kezessége van a TVG-Nonprofit Kft. hitelfelvételére. Ezt egy külön határozatban meg is erősítette az önkormányzat, a 14/2015.(II.26.) önkormányzati határozatban, amelyben az önkormányzat kezességvállalását fogadta el a testület. Március 15-ig a Kincstáron keresztül jelezni kellett volna, ha az önkormányzat lenne a hitelfelvevő. Év közben csak a gazdasági társaság tud felvenni hitelt. A hitelfelvétellel kapcsolatos jogszabály megváltozott, mások az előírások január 1. napjától a kormányzati szektorba nem sorolt egyéb szervezeteknek minősülő 100%-os önkormányzati vagy önkormányzati társulási tulajdonban álló gazdasági társaságoknak a Kormány előzetes hozzájárulását kell kérniük adósságot keletkeztető ügyleteik megkötéséhez. A Kormány a hozzájárulást abban az esetben adja meg, ha az adósságot keletkeztető ügylet visszafizetése a) fejlesztési célú ügylet esetében - különösen a megvalósított fejlesztésből származó bevételek révén - biztosított, b) működési célú ügylet esetében a gazdasági társaságot tulajdonoló önkormányzat támogatása nélkül biztosított. Ezt egyébként a jegyzői értekezleten is elmondták. A TVG Kft. márciusi hulladékgazdálkodásról szóló tájékoztatójában benne van, hogy a TVG Kft. veszi fel a hitelt a fóliázás elvégzéséhez, hiszen a költségvetés előzetes egyeztetésekor ebben egyeztünk meg. A Belügyminisztérium is adott egy útmutatót, hogy hogyan vehet fel hitelt az önkormányzat által alapított 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő cég Kft. Ez vonatkozik az önkormányzatokra is. Vincze András jegyző, elmondta, hogy Ludman Lajos ügyvezető által előterjesztett adatok alapján lett a költségvetés elfogadásakor is ez betervezve. A jegyzői értekezleten az Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető által ismertetettekről volt szó, a hitelfelvétellel kapcsolatban. Elhangzott, hogy a megyéből 10 önkormányzat jelezte a Kincstáron keresztül időben, hogy hitelt kíván felvenni fejlesztéseihez. A költségvetés elfogadásakor még nem tudtuk, hogy ez a pályázat nyerni fog. Egyébként, amit Csendes Ferenc képviselő elmondott, valós gond. Dr. Danka József képviselő, szerinte kedvezőbb kamatozású hitelt kellene felvenni, miért nem keresték az lehetőséget? Beke Imre polgármester, ez egy előzetes számadat, a mai napon fog egyeztetni az OTP-BANK-kal, többek között erről is.

4 - 4 - Kalmár Erzsébet képviselő, ő már egy féléve forszírozza a hulladéklerakó telep kérdését. Ez a probléma elkerülhetetlen. Kérdésként teszi fel, hogy ez a beruházás hogyan alakul? Elkerülhetetlen a hitel felvétele? Ha a Kft. veszi fel, úgyis az önkormányzat fogja visszafizetni a hitelt, hanem, akkor eladósítja a KFt-t. Látni kell azt, hogy mibe kerül most a telep helyreállítása. Mennyi pénzt kell bele tenni? Czibere Lajos képviselő, 66 milliós hitelről van szó, de még ehhez jön az ÁFA 18 millió ft, amit a Kft-nek kell kifizetni. Igaz később visszaigényelhető. Ki fogja ezt finanszírozni? Korábban is rendezetlen ügy volt ez, akkor kellett volna rendbe tenni. Egyébként is vannak a Kft-nek pénzügyi gondjai, azt kellene rendbe tenni,és utána lehetne ezzel foglalkozni. Beke Imre polgármester, meg lehet fordítani a menetet, de akkor a 600 milliós pályázati összegtől elesünk. Czibere Lajos képviselő, már januárban megkapták a határozatot, akkor miért csak most került ide az ügy? A hitel 10 éves futamidejű, az idén nincs is betervezve, akkor miért nem a jövő évre terveztük? Beke Imre polgármester, a jövő évi költségvetés függvénye, meglátjuk, hogy milyen lesz az adóerőképessége az önkormányzatnak, hogyan alakul és milyen lesz 2016-ban. Most ez a helyzet, bár jobb lenne, ha a tulajdonos venné fel a hitelt. Azonban az év még hosszú, nem tudjuk mi vár még ránk, a város működtetése kapcsán. Czibere Lajos képviselő, mire megkapjuk a pénzt már 2016-ot írunk. Akkor miért kell ezt a hitelt ebben az évben megvalósítani, miért nem jövőre. Mindent következetesen kell csinálni. Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, uj eljárási rend van, nincs még gyakorlati példa a kormányzati hozzájárulás megadására. A Belügyminisztérium ez év május közepén adott ki egy útmutatót a 100 %-os önkormányzati tulajdonú cégek hitelfelvételével kapcsolatosan, amelyben azt írják, hogy az elbírálás 90 napot vesz igénybe. Tavaly egy hónap alatt elbírálták a kérelmeket. Beke Imre polgármester, ezt a problémát meg kell oldani, ez a formája ma. Az uj egységet le kell fólizáni.

5 - 5 - Ludman Lajos TVG-Nonprofit Kft. ügyvezetője, az előterjesztés szerint Kftnek kell a hitelt felvenni. Egyetért Csendes Ferenc képviselővel abban, hogy ebben a helyzetben miért a Kft-nek kell felvenni a hitelt. Vagyonkérdés, amivel nem tud mit kezdeni. Itt is van vagyon, amit kötelezettséggel terhelt. A képviselő-testület is ismeri a Kft anyagi helyzetét, foglalkozott vele. A depónia engedélyezett magassága meghaladja az 5 métert, erre kért felmentést, de nem kapott. Jelenleg 8-9 méter magas. Uj depóniát nem tud igénybe venni. A szigetelést meg kell csinálni, erre a fejlesztésre kötelezték, de nincs pénz, amiből finanszírozni tudja. A gázkutat is meg kell csinálni. Kalmár Erzsébet képviselő, mennyiben fog ez kerülni? Ludman Lajos TVG-Nonprofit Kft. ügyvezetője, a gázkút millió forint körül lesz, ha lesz halasztás, akkor át lehet csúsztatni jövőre. A Kft-nek nincs pénze, nem vizsgálták az anyagi lehetőségeit, miért a Kft-nek kell felvenni a hitelt, amikor az önkormányzatnak van pénze. Nem is az ő ötlete volt ez. Nagyon kockázatos, az amortizációs költség is. Arról volt szó, hogy félévkor visszatérünk a hulladéklerakó problémájára. Arra számolni kell, hogy nincs fedezete a Kft-nek. Az önkormányzat elkötelezte magát, hisz Kabával konzorciumi szerződést kötött. Beke Imre polgármester, ha nem lenne az önkormányzat partner Kabával, akkor javasolná bezárni a hulladéklerakó telepet, de iszonyatos költség van benne. Az önkormányzat nem teszi most oda a pénzt, mert nem lehet tudni, hogyan alakul a harmadik negyedév a kiadás- bevétel terén. Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, meg van a kockázata a hitelfelvételnek. Egyébként annak az esélye is fennáll, hogy nem fogjuk megkapni a kormány engedélyét, ugyanis a saját erős beruházásoknál elsősorban a megtérülő beruházásokat preferálják. Akkor egy új helyzet fog előállni. Az önkormányzat nem tudja saját erőből megvalósítani, nincs annyi kötelezettséggel nem terhelt szabad forrása, tehát mindenképpen szükséges a hitelfelvétel. Az előterjesztés III. számú határozata nem azt jelenti, hogy most az önkormányzat 66 millió forintot ad a Kft-nek, csak megelőlegezi a hitel folyósításáig, és csak a megvalósítás szerinti ütemezés szerint fogja a megelőlegezést folyósítani, mindaddig, amíg a hitel folyósítása bekövetkezik. Akkor a támogatást vissza kell fizetnie a Kft.nek. Beke Imre polgármester, az előterjesztéshez három határozati javaslat tartozik és javasolja, hogy egyenként határozzanak róla.

6 - 6 - I.sz. határozati javaslat: A Kft. saját kivitelezésű beruházásban valósítja meg a II. ütem szigetelési rétegét. Javasolta a képviselő-testület tagjainak, hogy az erről szóló határozati javaslatot az alábbiakban fogadják el: Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nádudvari szilárd hulladéklerakó telep további fenntarthatósága érdekében a A Nádudvari Nonprofit Kft-re kirótt, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 431/2015/02. sz határozat szerinti kötelezés 3. pontja alapján a telep II. ütem szigetelési rétegét a 2477/2/2010.sz. EKHE engedély 2.5 pontjának megfelelően kialakítja. A beruházást a közszolgáltató Nádudvari Nonprofit Kft. saját kivitelezésű beruházásban valósítja meg. A beruházás bekerülési költsége: nettó Ft. Felkéri az ügyvezető igazgatót, hogy a beruházást kezdje meg. A megvalósítás várható időpontjára vonatkozóan a Tiszántúli Környezetvédelmi és természetvédelmi Felügyelőségnél kezdeményezze a kötelezés határidejének meghosszabbítását Határidő: Felelős: Azonnal Beke Imre polgármester Ludman Lajos ügyvezető igazgató Döntéshozatalban résztvevő képviselők száma: 9 fő 1 fő képviselő nem szavazott, igy képviselő-testület a fenti határozati javaslatot 6 igen, 1 tartózkodás, 1 ellenszavazattal elfogadta és az alábbi határozatot hozta: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 73/2015. (VI.18.) önkormányzati számú határozata: Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nádudvari szilárd hulladéklerakó telep további fenntarthatósága érdekében a A Nádudvari Nonprofit Kft-re kirótt, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 431/2015/02. sz határozat szerinti kötelezés 3. pontja alapján a telep II. ütem szigetelési rétegét a 2477/2/2010.sz. EKHE engedély 2.5 pontjának megfelelően kialakítja. A beruházást a közszolgáltató Nádudvari Nonprofit Kft. saját kivitelezésű beruházásban valósítja meg.

7 - 7 - A beruházás bekerülési költsége: nettó Ft. Felkéri az ügyvezető igazgatót, hogy a beruházást kezdje meg. A megvalósítás várható időpontjára vonatkozóan a Tiszántúli Környezetvédelmi és természetvédelmi Felügyelőségnél kezdeményezze a kötelezés határidejének meghosszabbítását Határidő: Felelős: Azonnal Beke Imre polgármester Ludman Lajos ügyvezető igazgató II.sz. határozati javaslat: Beke Imre polgármester, javasolta a képviselő-testület tagjainak, hogy a II.sz. határozati javaslatot, mely banki hitel felvételére vonatkozik, az alábbi határozati javaslattal fogadják el: Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja, hogy a Nádudvari Nonprofit Kft. fejlesztési célú banki hitelt vegyen fel a számlavezető OTP Bank Nyrt-től a Nádudvari szilárd hulladéklerakó telep további fenntarthatósága érdekében a Nádudvari Nonprofit Kft-re kirótt, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 431/2015/02. sz határozat szerinti kötelezés 3. pontja alapján a telep II. ütem szigetelési rétegét a 2477/2/2010.sz. EKHE engedély 2.5 pontjának megfelelő kialakításához. A Képviselő-testület a hitel igényléséhez és felvételéhez szükséges önkormányzati készfizető kezességvállalást a Nádudvari Nonprofit Kft. által felvett hitelhez részére biztosítja. Az önkormányzat kinyilatkozza, hogy az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 96. (1) bekezdése szerinti feltételek teljesülését megvizsgálta, az adós a visszafizetési kötelezettségének eleget tud tenni a hitel lejáratáig. A 14/2015. (II.26.) önkormányzati számú határozatban az önkormányzat kezességvállalása a már fennálló kötelezettségekkel együtt sem haladja meg az önkormányzat saját bevételeinek 50 %-át, tehát korlátozás alá nem esik. Határidő: Felelős: Azonnal Beke Imre polgármester Jakabné Beke Gyöngyi Közgazdasági és Pénzügyi Iroda vezetője

8 - 8 - Döntéshozatalban résztvevő képviselők száma: 9 fő A képviselő-testület a fenti határozati javaslatot 6 igen, 2 tartózkodás, 1 ellenszavazattal elfogadta és az alábbi határozatot hozta: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 74/2015. (VI.18.) önkormányzati számú határozata: Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja, hogy a Nádudvari Nonprofit Kft. fejlesztési célú banki hitelt vegyen fel a számlavezető OTP Bank Nyrt-től a Nádudvari szilárd hulladéklerakó telep további fenntarthatósága érdekében a Nádudvari Nonprofit Kft-re kirótt, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 431/2015/02. sz határozat szerinti kötelezés 3. pontja alapján a telep II. ütem szigetelési rétegét a 2477/2/2010.sz. EKHE engedély 2.5 pontjának megfelelő kialakításához. A Képviselő-testület a hitel igényléséhez és felvételéhez szükséges önkormányzati készfizető kezességvállalást a Nádudvari Nonprofit Kft. által felvett hitelhez részére biztosítja. Az önkormányzat kinyilatkozza, hogy az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 96. (1) bekezdése szerinti feltételek teljesülését megvizsgálta, az adós a visszafizetési kötelezettségének eleget tud tenni a hitel lejáratáig. A 14/2015. (II.26.) önkormányzati számú határozatban az önkormányzat kezességvállalása a már fennálló kötelezettségekkel együtt sem haladja meg az önkormányzat saját bevételeinek 50 %-át, tehát korlátozás alá nem esik. Határidő: Felelős: Azonnal Beke Imre polgármester Jakabné Beke Gyöngyi Közgazdasági és Pénzügyi Iroda vezetője III.sz. határozati javaslat: Beke Imre polgármester, javasolta a képviselő-testület tagjainak, hogy a III.sz. határozati javaslatot, mely a visszatérítendő támogatásnyújtásról szól, az alábbi határozattal fogadják el: Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nádudvari Nonprofit Kft. részére Ft visszatérítendő támogatást nyújt

9 a Nádudvari szilárd hulladéklerakó telep további fenntarthatósága érdekében a Nádudvari Nonprofit Kft-re kirótt, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 431/2015/02. sz határozat szerinti kötelezés 3. pontja alapján a telep II. ütem szigetelési rétegét a 2477/2/2010.sz. EKHE engedély 2.5 pontjának megfelelő kialakításához. A Támogatási szerződésben a folyósítás ütemezését a műszaki tartalom megvalósításának megfelelően kell megállapítani. A saját kivitelezésű beruházáshoz felvett fejlesztési hitel lehívásának megfelelő ütemben kell a támogatást visszafizetni az önkormányzat részére. A visszafizetés végső határideje december 31. Felkéri a Közgazdasági és Pénzügyi Iroda vezetőjét, hogy a támogatást az önkormányzat évi költségvetési rendelet soron következő módosításába építse be. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a Támogatási Szerződést aláírja, és utasítja a Közgazdasági és Pénzügyi Iroda irodavezetőjét, hogy a támogatási összeget a szerződés szerinti ütemezésben folyósítsa a Nádudvari Nonprofit Kft. bankszámlájára. Határidő: Azonnal Felelős: Beke Imre polgármester Jakabné Beke Gyöngyi Közgazdasági és Pénzügyi Iroda vezetője Döntéshozatalban résztvevő képviselők száma: 9 fő A képviselő-testület a fenti határozati javaslatot 6 igen, 2 tartózkodással, 1 ellenszavazattal elfogadta és az alábbi határozatot hozta: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 75/2015. (VI.18.) önkormányzati számú határozata: Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nádudvari Nonprofit Kft. részére Ft visszatérítendő támogatást nyújt a Nádudvari szilárd hulladéklerakó telep további fenntarthatósága érdekében a Nádudvari Nonprofit Kft-re kirótt, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 431/2015/02. sz határozat szerinti kötelezés 3. pontja alapján a telep II. ütem szigetelési rétegét a 2477/2/2010.sz. EKHE engedély 2.5 pontjának megfelelő kialakításához.

10 A Támogatási szerződésben a folyósítás ütemezését a műszaki tartalom megvalósításának megfelelően kell megállapítani. A saját kivitelezésű beruházáshoz felvett fejlesztési hitel lehívásának megfelelő ütemben kell a támogatást visszafizetni az önkormányzat részére. A visszafizetés végső határideje december 31. Felkéri a Közgazdasági és Pénzügyi Iroda vezetőjét, hogy a támogatást az önkormányzat évi költségvetési rendelet soron következő módosításába építse be. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a Támogatási Szerződést aláírja, és utasítja a Közgazdasági és Pénzügyi Iroda irodavezetőjét, hogy a támogatási összeget a szerződés szerinti ütemezésben folyósítsa a Nádudvari Nonprofit Kft. bankszámlájára. Határidő: Felelős: Azonnal Beke Imre polgármester Jakabné Beke Gyöngyi Közgazdasági és Pénzügyi Iroda vezetője 2./ Napirendi pont megtárgyalása: Tárgy: Nádudvari Napfény Óvoda és Bölcsőde Érdekképviseleti Fórumába a fenntartó Nádudvar Város Önkormányzat képviselőjének delegálása Előterjesztő: Beke Imre polgármester Beke Imre polgármester, előterjesztést tett a Nádudvari Napfény Óvoda és Bölcsőde Érdekképviseleti Fórumába a fenntartó Nádudvar Város Önkormányzat képviselőjének delegálására, melynek irásos anyaga a jegyzőkönyv mellékletét képezi. Dr. Réz Szilvia az önkormányzat ügyrendi, igazgatási, jogi bizottságának külső tagját kérték fel, aki elvállalta ezt a felkérést, és nem kérte zárt ülés tartását a napirend tárgyalásakor. Javasolta a képviselő-testület tagjainak, hogy az előterjesztésben foglaltakat az alábbi határozati javaslattal fogadják el: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenntartó képviselőjeként dr. Réz Szilviát a Képviselő-testület Ügyrendi, Igazgatási, Jogi Bizottsága külső bizottsági tagját delegálja a Bölcsőde Érdek-képviseleti Fórumba, akinek megbízatása a helyi önkormányzati képviselők és

11 polgármesterek évi általános választásának napját követő 30. napig tart Felkéri a Képviselő-testület Beke Imre polgármestert, hogy dr. Réz Szilviát és Mészárosné Sárközi Erikát a Napfény Óvoda és Bölcsőde óvodavezetőjét írásban értesítse a delegálásról. Határidő: június 30. Felelős: Beke Imre polgármester Döntéshozatalban résztvevő képviselők száma: 9 fő A képviselő-testület a fenti határozati javaslatot 9 igen szavazattal elfogadta és az alábbi határozatot hozta: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 76/2015. (VI.18.) önkormányzati számú határozata: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenntartó képviselőjeként dr. Réz Szilviát a Képviselő-testület Ügyrendi, Igazgatási, Jogi Bizottsága külső bizottsági tagját delegálja a Bölcsőde Érdek-képviseleti Fórumba, akinek megbízatása a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi általános választásának napját követő 30. napig tart. Felkéri a Képviselő-testület Beke Imre polgármestert, hogy dr. Réz Szilviát és Mészárosné Sárközi Erikát a Napfény Óvoda és Bölcsőde óvodavezetőjét írásban értesítse a delegálásról. Határidő: június 30. Felelős: Beke Imre polgármester Beke Imre polgármester, mivel több napirend és hozzászólás nem volt, az ülést 8,00 órakor berekesztette. Kmft. Beke Imre polgármester Vincze András jegyző

12 Dr. Danka József Korcsmáros Sándor jegyzőkönyv-hitelesítők NÁDUDVAR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK június 18-ai ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: - a 73/2015. (VI.18.) önkormányzati számú határozatot, a TVG- Nonprofit Kft saját beruházású kivitelezésben megvalósuló hulladéklerakótelep szigetelésének elfogadásáról, - a 74/2015.(VI.18.) önkormányzati számú határozatot, a TVG- Nonprofit Kft. banki hitel felvételének elfogadásáról, - a 75/2015. (VI.18.) önkormányzati számú határozatot, a TVG- Nonprofit Kft. részére történő visszatérítendő támogatás nyújtásáról, - a 76/2015. (VI.18.) önkormányzati számú határozatot, óvoda érdekképviseleti fórumba történő delegálásról

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Dr.Sós Csaba aljegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető,

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Dr.Sós Csaba aljegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. január 16-án de: 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésének alkalmából. Jelen vannak: Beke

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. február 9-én 8,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. december 12-én 10.30 órakor megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. december 12-én 10.30 órakor megtartott üléséről Ügyszám: 1/8-21/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. december 12-én 10.30 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Ajkai Közös Önkormányzati

Részletesebben

2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Ikt.szám: 589-2/2014. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2014. február 24-én 18.00 órakor megtartott ülésének 2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ü L É S É R Ő L

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ü L É S É R Ő L Füzesgyarmat Város Önkormányzat K é p v i s e lő- testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Dr. Balázs Árpád polgármester Csorba Ottó, Gömbös Katalin,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. január 27-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. január 27-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. január 27-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Szilágyi Gábor Pálmai József Csonka József Pál Bartók László

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. SZEPTEMBER 21-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. SZEPTEMBER 21-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György utca 31. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu 1 JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. SZEPTEMBER 21-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Napirendi

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. február 4-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. február 4-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 102-4/2014. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 4-én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (II.4.) önkormányzati határozata

Részletesebben

9. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. május 29-i üléséről.

9. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. május 29-i üléséről. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 9. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. május 29-i üléséről. Jelen vannak: 1. a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív

Részletesebben

259-260, Z-261-Z-262, 263-278/2010. sz. határozat 20/2010. sz. rendelet

259-260, Z-261-Z-262, 263-278/2010. sz. határozat 20/2010. sz. rendelet Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 2-39/2010/JT 259-260, Z-261-Z-262, 263-278/2010. sz. határozat 20/2010. sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Varga Nelli

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Varga Nelli J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26-i üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Dr. Filvig Géza Loibl László Simon Zoltán Tihanyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. Ügyiratszám: 1/187-2/2005. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2006. február 10-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dél-Békési Kistérségi Többcélú Társulása Cím: 5800 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. Tel/Fax: 68/381-011/121, E-mail: delbekesi@citromail.hu Web: www.del-bekes.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Dél-Békési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 9/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 20-án 11.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kóka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 12-én megtartott soros képviselő-testületi üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kóka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 12-én megtartott soros képviselő-testületi üléséről. Kóka Község Önkormányzat Képviselő testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Kóka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 12-én megtartott soros képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tisztelt Képviselő-testület, a napirendekkel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy az alábbi előterjesztést az előterjesztő visszavonta.

JEGYZŐKÖNYV. Tisztelt Képviselő-testület, a napirendekkel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy az alábbi előterjesztést az előterjesztő visszavonta. JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2011. december 15-én 14.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 18.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2015. február 18-án 16 órakor a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

Garamszegi Sándor, Szilágyi Árpád képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető

Garamszegi Sándor, Szilágyi Árpád képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes testületi ülésén, 2007. január 22-én, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

117-122, 135-159/2011. sz. határozat 13-14/2011. sz. rendelet

117-122, 135-159/2011. sz. határozat 13-14/2011. sz. rendelet Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 3-8/2011/JT. 117-122, 135-159/2011. sz. határozat 13-14/2011. sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság 2009. május 19-én tartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság 2009. május 19-én tartott nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2009. május 19-én tartott nyílt üléséről Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Buza Lajos elnök, Nyikos István, Buzási Beáta,

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2012. május 2-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2012. május 2-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2012. május 2-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Illyés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 23-án (hétfő) 15: 00 órakor tartott üléséről.

Részletesebben

Tanácskozási joggal jelen volt: Fedorné dr. Fráter Zsófia címzetes főjegyző, Brősztl Gyula a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke

Tanácskozási joggal jelen volt: Fedorné dr. Fráter Zsófia címzetes főjegyző, Brősztl Gyula a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke Sátoraljaújhelyi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 8-2/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli nyílt ülésén A Képviselő-testületi ülés ideje:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Ferenczy Múzeum múzeumigazgatói kinevezésről c. napirendi ponthoz Gulyás Gábor pályázó

JEGYZŐKÖNYV. A Ferenczy Múzeum múzeumigazgatói kinevezésről c. napirendi ponthoz Gulyás Gábor pályázó Szám: 10/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 14-én(csütörtökön) 15.00 órai kezdettel a Városháza Dísztermében tartott üléséről Jelen lévő képviselők:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2010. január 18-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Nagyhegyes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 25.

Nagyhegyes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 25. Nagyhegyes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 25. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pult Név Voks Frakció 1. Bajusz Istvánné polgármester 1-2. Buczi Zoltán képviselő 1-3. Kissné Pusztai Ibolya

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online. Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.hu Jegyzőkönyv Készült a Felsőtárkányi Faluház nagytermében, a

Részletesebben

01/162-12/2009. JEGYZŐKÖNYV

01/162-12/2009. JEGYZŐKÖNYV 01/162-12/2009. JEGYZŐKÖNYV 2009. május 27-én tartott n y í l t üléséről Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26., Dr. Lelkes Ákos alpolgármester, Bíró Attila,

Részletesebben