ÜZLETSZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS FOGALMAK:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜZLETSZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS FOGALMAK:"

Átírás

1 ÜZLETSZABÁLYZAT Jelen ÜZLETSZABÁLYZAT rendelkezései kizárólag a PVK Páty Vagyonkezel és Közm Üzemeltet Nonprofit Kft mint Közszolgáltató által a közszolgáltatási területén végzett hulladékkezelési közszolgáltatásra vonatkoznak, a hatályos jogszabályok, különös tekintettel a Közbeszerzési törvény, és a Hulladék törvény el írásai alapján az Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerz dést alapul véve. A Ht. a települési önkormányzatra vonatkozó szabályok 33. (1) bekezdése alapján, a települési önkormányzat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását a közszolgáltatóval kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerz dés útján biztosítja. - Jelen Üzletszabályzatban meghatározott feltételeket egy háromoldalú megállapodásnak kell tekinteni, mely alapján az ingatlantulajdonos kötelez en igénybe veszi a közszolgáltatást. Ht: hulladékól szóló évi CLXXXV. törvény ÁLTALÁNOS FOGALMAK: hulladékgazdálkodási közszolgáltatás: a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék átvételét, elszállítását, kezelését, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással érintett hulladékgazdálkodási létesítmény fenntartását, üzemeltetését biztosító, kötelez jelleggel igénybe veend szolgáltatás ingatlantulajdonos: aki vagy amely az ingatlan tulajdonosa, vagyonkezel je, birtokosa, illetve használója, ideértve azt az esetet is, amikor az ingatlan tulajdonosa, vagyonkezel je, birtokosa, illetve használója egyben a hulladék termel je, birtokosa közszolgáltató: az a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel rendelkez és e törvény szerint min sített gazdálkodó szervezet, amely a települési önkormányzattal kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerz dés alapján hulladékgazdálkodási közszolgáltatást lát el Önkormányzat: A közszolgáltatás folyamatos biztosítása az Önkormányzat kötelessége, melyb l fakadó kötelezettségeit az általa alkotott helyi rendeletben szabályozza. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerz dés minimum tartalma a Ht. 34 ( 5) bekezdése szerint: a) a közszolgáltató, azonosító adatait (név, cím, KÜJ-, KTJ-, KSH-azonosítók), b) a közszolgáltatási tevékenység megnevezését, c) a közszolgáltatási tevékenységgel érintett területet, d) a közszolgáltatási tevékenység végzésének id tartamát.

2 A települési önkormányzat képvisel -testülete önkormányzati rendeletben állapítja meg a Ht. 35 alapján: a) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalmát, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással ellátott terület határait; b) a közszolgáltató tagjai (részes felei), illetve az alvállalkozó által végzett hulladékgazdálkodási tevékenységet,továbbá a tagoknak, illetve az alvállalkozónak a közszolgáltatás egészéhez viszonyított arányát, ha a közszolgáltatást a közszolgáltató több tagja, illetve alvállalkozó végzi; c) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának rendjét és módját, a közszolgáltató és az ingatlantulajdonos ezzel összefügg jogait és kötelezettségeit, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerz dés egyes tartalmi elemeit; d) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének miniszteri rendeletben nem szabályozott módját és feltételeit; e) az ingatlantulajdonost terhel, miniszteri rendeletben nem szabályozott díjfizetési kötelezettséget, megfizetésének rendjét, az esetleges kedvezmények eseteit; f) az üdül ingatlanokra és az id legesen használt ingatlanokra vonatkozó sajátos szabályokat; különös tekintettel a 51 -ban leírtak alkalmazására. g) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefügg személyes adatok (a természetes személyazonosító adatok, valamint a lakcím) kezelésére vonatkozó rendelkezéseket. 1. ÁLTALÁNOS SZERZ DÉSI FELTÉTELEK 1.1. Az Ingatlantulajdonos köteles a rendszeres hulladékkezelési közszolgáltatást igénybe venni és annak díját megfizetni a Magyar Energetikai és Közm -szabályozási Hivatal által meghatározott, és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapításáért felel s miniszter kihirdetett adott díjtarifán, a jogszabályokban rögzített gy jtési rendszerességgel, és az ingatlantulajdonosra vonatkozó egyéb el írásai alapján, különös tekintettel a szelektív és biológiailag lebomló zöld hulladék gy jtésére Az Ingatlantulajdonos az Önkormányzat vagy a Közszolgáltató felhívására köteles megadni nevét, lakcímét, tartózkodási helyét, anyja nevét, születési dátumát vagy adóazonosítóját, a kedvezményes szolgáltatási díj vagy az ideiglenes mentesség igazolására vonatkozó dokumentumokat Az érintett ingatlan id szakos használata nem jelent mentességet a közszolgáltatás igénybevételi kötelezettség alól, melynek díjfizetési mértékét az Önkormányzat szabályozza helyi önkormányzati rendelete alapján, mely minimum hat havi díjfizetési id szakot érint.

3 1.4. A kötelez közszolgáltatás megvalósítása érdekében az ingatlantulajdonosának, vagyonkezel jének, birtokosának, illetve használójának vegyesen gy jtött háztartási hulladék gy jtésére megfelel szabványos edénnyel kell rendelkeznie, melynek beszerzése alanyi feladata A Közszolgáltató kiköti, hogy az edényekbe a mindenkori aktuális jogszabályoknak megfelel en nem tárolható maró, mérgez, gyúlékony, folyékony, robbanó anyag, izzó parázs, állati tetem, és a 16/2001 (VII. 18.) Köm rendelet értelmében veszélyes hulladék kategóriájába tartozó anyag. Ennek megszegése esetén a felel sség az Ingatlantulajdonosát terheli. Az edényzetek fedelének az ürítést megel en lezárt állapotban kell lennie Az Ingatlantulajdonos köteles a háztartásában keletkez hulladékot szelektíven gy jteni. Ebben az esetben a Közszolgáltató az edényzet elszállítását megtagadhatja, az Ingatlantulajdonos ebben az esetben is köteles az edényzet ürítési díját megtéríteni Jelen általános szerz dési feltételek az Önkormányzat és a Közszolgáltató közötti közszolgáltatási szerz dés megsz nésével egyidej leg hatályát veszti. 2. KÖZSZOLGÁLTATÓ KÖTELEZETTSÉGEI 2.1. A közszolgáltatást a szerz désben meghatározott id pontban, a jogszabályban meghatározott gy jtési rendszerességgel, beleértve a meghatározott szelektív és biológiailag lebomló zöld és egyéb hulladék gy jtéssel megkezdeni A közszolgáltatást a közegészségügyi és környezetvédelmi el írások betartásával a szerz désben leírtaknak megfelel en teljesíteni A közszolgáltatási szerz dés tartalmában, vagy a hulladék begy jtésének módjában - a lomtalanítás és egyéb hulladék begy jtésének id pontjában - beálló változásokról az Ingatlan tulajdonosát az Önkormányzaton keresztül el zetesen értesíteni Az ingatlan tulajdonos adatait az adatvédelmi törvényben foglaltak szerint kezelni.

4 3. INGATLANTULAJDONOS KÖTELEZETTSÉGEI 3.1. A Közszolgáltató által alkalmazott technológiához igazodó szabványos gy jt edényr l gondoskodni köteles A vegyesen gy jtött háztartási hulladékot az adott darabszámú gy jt edényben köteles tárolni, veszélyes komponensek nélkül. A szelektív, és vagy a biológiailag lebomló zöld hulladékok gy jtése esetén köteles a szelektíven gy jteni a hulladékfrakciókat, az adott edényzetbe, és vagy az adott hulladékgy jt zsákban. Amennyiben az Ingatlantulajdonos nem a fentiek szerint leírt módon gy jtötte hulladékát, ebben az esetben a Közszolgáltató vegyes lakossági hulladékként veszi át, és számlázza ki a hulladékot az Ingatlantulajdonos részére A gy jt edényt a begy jtés napján a közterületen, hozzáférhet helyen elhelyezni úgy, hogy a közúti forgalmat ne akadályozza, az ürítés akadályba ne ütközzön A gy jt edény épségér l és rendeltetésszer használatáról, meg rzésér l valamint a gy jt edények tisztántartásáról fert tlenítésér l gondoskodni köteles Bejelenteni köteles a közszolgáltatónak minden adat (név, cím, számlaszám, egyéb) vagy közszolgáltatási körülmény megváltozását Bejelenteni köteles a közszolgáltatási helyr l történ elköltözést, és az ezzel összefügg közszolgáltatás igénybevétele megsz nésének id pontját az elköltözés, illetve megsz nés napjától számított 8 napon belül, illetve a közszolgáltatás igénybevételének id szakos szüneteltetésére szóló kérelmét. A határid n túli bejelentés esetén az azt elmulasztó, illetve az elköltözött Ingatlantulajdonos felel a közszolgáltatási díj fizetéséért A hulladékkezelési tevékenységét kizárólag a Közszolgáltató igénybevételével elláttatni, a hulladék begy jtését, szállítását, elhelyezését, vagy el kezelését és hasznosítását. Az Önkormányzattal megkötött közszolgáltatási szerz dés megkötését követ en az Ingatlantulajdonos a jelen szerz dés id tartama alatt más szolgáltatóval elszállítási megállapodást az Önkormányzat rendelete alapján nem köthet A közszolgáltatási szerz dés megszegésével a Közszolgáltató részére okozott károkat, többletköltségeket megtéríteni köteles Köteles a veszélyes hulladékot a vegyesen gy jtött háztartási és az elkülönítetten gy jtött szelektív háztartási hulladékoktól elkülönítve gy jteni és a külön erre kijelölt helyen leadni Köteles hulladékgy jt edényzetét a szállítási napokon legkés bb 6 óráig kihelyezni. Amennyiben ezen kötelezettségének nem tesz eleget, a Közszolgáltató a kés bbi id pontban kihelyezésre kerül edényzet elszállítását megtagadhatja. Ebben az esetben a Közszolgáltató az ürítési díjra továbbra is igényt tarthat.

5 4. KÖZSZOLGÁLTATÓ JOGAI 4.1. A Közszolgáltató jogosult a szolgáltatási szerz dést egyoldalúan módosítani,ha; - a jogszabályi változás hatályba lépését l számított 90 napon belül, ha a hulladékgazdálkodással kapcsolatos bármilyen jogszabály változása következtében jelen általános szerz dési feltételek módosítása válik indokolttá a szerz dés határozott ideje alatt, -ha a módosítás nem ütközik az Önkormányzat helyi rendeletébe és más jogszabályokba A Közszolgáltató jogosult a teljesítés megtagadására ha; -az Ingatlantulajdonos a gy jt edényhez való akadálytalan hozzáférést a begy jtés napján a közterületen nem biztosítja, - az edényekbe veszélyes hulladéknak min sül hulladékok kerültek, -szemrevételezéssel megállapítható, hogy a gy jt edényben, illetve a m anyag zsákban elhelyezett szilárd hulladék olyan folyékony, mérgez, robbanó vagy egyéb veszélyes tárgyat tartalmaz, mely a szállító munkások testi épségét, életét, egészségét veszélyezteti, vagy a szállítójárm m szaki berendezéseit megrongálhatja, továbbá annak tartalma betömörített vagy befagyott, illetve nem min sül vegyesen vagy elkülönítetten gy jtött háztartási szilárd hulladéknak, azzal együtt nem gy jthet és nem szállítható, -a hulladék nem a szabványos gy jt edényben, vagy nem a Közszolgáltató emblémájával ellátott, általa, külön térítés ellenében biztosított zsákban, illetve nem az önkormányzat rendeletében meghatározott helyen vagy id ben kerül átadásra, illet leg, ha a kihelyezett mennyiség meghaladja a szerz dött mennyiséget. 5. KÖZSZOLGÁLTATÁSI DÍJ, SZÁMLÁZÁS, SZÁMLAREKLAMÁCIÓ 5.1. A közszolgáltatási díjat a Magyar Energetikai és Közm -szabályozási Hivatal által meghatározott, és a díjmegállapításért felel s miniszter kihirdetett rendeletben állapítja meg, mely feltüntetésre kerül az Országos Hulladékügynökség, és a közszolgáltató elektronikus honlapján. A mindenkor érvényes díjszabásnak megfelel en a közszolgáltatási díjat az Ingatlantulajdonos a Közszolgáltató által kiállított számla ellenében a számlán felt ntetett fizetési határid n belül egyenlíti ki. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonost terhel díjhátralék és az azzal összefüggésben megállapított késedelmi kamat, valamint a behajtás egyéb költségei adók módjára behajtandó köztartozásnak min sülnek. A Közszolgáltató a díjhátralék keletkezését l számított 30 napon belül írásban felszólítja az Ingatlantulajdonost, hogy egyenlítse ki a köztartozását, majd nem fizetés esetén behajtásra átadja NAV - ( Nemzeti Adó és Vámhivatal ) felé a behajtást.

6 5.2. A közszolgáltató az ingatlantulajdonos hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos bejelentéseinek intézése, panaszainak kivizsgálása, orvoslása és a közszolgáltatással kapcsolatos általános tájékoztatásnyújtás biztosítása érdekében a székhelyén, valamint a.sz. mellékletben meghatározott ügyfélszolgálati helyszíneken ügyfélszolgálatot m ködtet. A telefonon, faxon, en írásban és személyesen bejelentet panaszokat kivizsgálja, érdemben intézkedik. A közszolgáltató az ügyfélszolgálat keretében az Fgytv.-ben ( Fogyasztóvédelmi törvény ) - meghatározottakon túlmen en a) az OHU által kiadott min sítés szerinti osztályt, b) az alkalmazott hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjakat, c) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással érintett területre vonatkozó adatokat, d) a közszolgáltatói hulladékgazdálkodási tervet, e) a lomtalanítással, illetve ha a közszolgáltató házhoz men jelleg lomtalanítást is végez a házhoz men jelleg lomtalanítással kapcsolatos adatokat, információkat, az alvállalkozóra vonatkozó közérdek adatokat ha a közszolgáltató alvállalkozót alkalmaz, valamint g) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos egyéb közérdek adatot, tájékoztatást az ügyfélszolgálaton, valamint internetes honlapján mindenki számára ingyenesen hozzáférhet vé teszi Az ügyfélszolgálat elérhet ségei: Személyes ügyfélszolgálat: PVK Nkft Páty Rákóczi u 74. Telefon: 06/ Telefax: 06/ ugyfelszolgálat@pvk.hu Levelezési cím: 2071.Páty Rákóczi u 74 Ügyfélfogadási id : Hétf : 8-16 óráig Szerda: 8-18 óráig Péntek: 8-14 óráig

7 5.4. Amennyiben a reklamációt az ingatlan tulajdonos nem fogadja el, panasszal élhet az ingatlantulajdonos az alábbi szerveknél: Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyel ség Cím: 1135 Budapest Lehel u A Páty község jegyz jénél. Pest Megyei Békéltet Testület Címe: 1055 Budapest Kossuth tér 6-8 Magyar Energetikai és Közm -szabályozási Hivatal Címe: Budapest, 1081 II. János Pál pápa tér 7 PF Az ügyfélszolgálati irodán keresztül a negyedéves számlázási ciklust megel enfebruár 15-ig, május 15-ig, augusztus 15-ig, november 15-ig terjed dátum napig fogadja el a változás bejelentést az Ingatlantulajdonostól a Közszolgáltató, az adott negyedévre vonatkozó számlázás megváltoztatására és korrigálására. A határid n túli változás bejelentés csak a következ negyedéves számlázási ciklusban kerül figyelembe vételre A Közszolgáltató a meghatározott közszolgáltatási díjat negyedévenként kiszámlázza az ingatlantulajdonos vagy az önkormányzati lakás esetén a közszolgáltatást igénybe vev bérl felé. A Közszolgáltató jogosult a lakónyilvántartás alapján az adott ingatlanra vonatkozóan állandó vagy tartózkodási hellyel rendelkez személyek esetében a közszolgáltatás díját kiszámlázni. A kibocsájtott számla fizetési határideje, a kiállítástól számított 15 nap Az Ingatlantulajdonos a közszolgáltatás díjára részletben történ megfizetésére kérvényt nyújthat be, melyben a részletfizetés összegeit, és esedékességét megjelölheti A használaton kívüli ingatlanok esetében a Közszolgáltató az alábbi feltételekkel az Ingatlantulajdonos részére a díjfizetés alól mentességet ad: Használaton kívüli ingatlannak kell tekinteni az olyan ingatlant, ahol sem lakóhelyet, sem tartózkodási helyet nem létesítettek és az ingatlant- sem idényjelleggel, sem fizet vendéglátás keretében-legalább egy évig nem használja senki. Az ingatlan használaton kívüliségét az Ingatlantulajdonos is kérelmezheti. A kérelemhez csatolni kell a víz- és csatornaszolgáltatónak az ingatlan vízfogyasztására való igazolását. Az igazolás lehet többek közt fogyasztási számla vagy annak másolata, a víz-és csatorna szolgáltató nyilatkozata stb. Az igazolásnak a bejelentést megel legalább éves fogyasztási id szakra kell vonatkoznia. A mentesség a tárgyévben csak egyszer és csak a tárgyév végéig adható. A következ év február 15-ig az Ingatlantulajdonosnak a mentességre vonatkozó kérelmét ismételten be kell nyújtania.

8 Amennyiben az ingatlan vonatkozásában a meghatározott id szakra vízfogyasztás mutatható ki, az ingatlan nem min sül használaton kívülinek, kivéve ha a fogyasztás a víz- és csatornaszolgáltató által igazolt m szaki hiba okozta. Az Ingatlantulajdonosnak a valótlan tartalmú nyilatkozata alapján, a meg nem fizetett közszolgáltatási díjat, annak késedelmi kamataival együtt kell megfizetnie. Az Ingatlantulajdonos részér l fizetend díjat, valamint a kedvezményes díj feltételeit, amennyiben ilyen meghatározásra kerül a Magyar Energetikai és Közm -szabályozási Hivatal által meghatározott, és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapításért felel s miniszter által kihirdetett, Országos Hulladékügynökség honlapján valamint a érhet el, illetve hivatalos közlésként jelenik meg 5.9. Amennyiben az ingatlanra vonatkozóan tulajdonos váltás történik, úgy a régi tulajdonos köteles az adásvételi szerz dés, valamint az értékesített ingatlan vonatkozásában megszüntetett tartózkodási hely igazolása érdekében a módosított adatokat már tartalmazó lakcímkártya másolati példányát haladéktalanul a Közszolgáltató részére eljuttatni. A változás bejelentés elfogadásához az Ingatlantulajdonos köteles az önkormányzat nyilatkozatát arra vonatkozóan beszerezni, miszerint az adott ingatlanban lakó valamint tartózkodási hellyel az új tulajdonoson kívül senki sem rendelkezik. 6. SZERZ DÉSSZEGÉS ÉS JOGKÖVETKEZMÉNYEI 6.1. Ingatlantulajdonos szerz désszegése Az általános szerz dési feltételekben foglalt kötelezettségeinek nem tesz eleget. A közszolgáltatás díját késedelmesen, illetve részben vagy teljesen nem fizeti meg Ingatlantulajdonos szerz désszegésének jogkövetkezménye Késedelmes fizetés esetén a Közszolgáltató késedelmi kamatot, valamint a behajtás egyéb költségeit érvényesíti, melynek mértéke a Ptk. szerinti késedelmi kamat kétszeres mértéke. Az Ingatlantulajdonos tudomásul veszi, hogy a közszolgáltatási díjfizetés elmaradása esetén a Közszolgáltató jogosult követelés kezel társaság bevonására. A felmerül adminisztrációs és egyéb költségek a Megrendel t Ingatlantulajdonost terhelik Közszolgáltató szerz désszegése A Közszolgáltatást a közszolgáltatási szerz désben meghatározott id pontban nem kezdi meg, a közszolgáltatási feladatok ellátásával összefügg közlekedési akadályok, id járásból fakadó korlátozások és vis major helyzetekb l fakadó korlátozások elhárítása az önkormányzat feladatkörébe tartozik. A Közszolgáltatást nem az általános szerz dési feltételekben leírtaknak megfelel en teljesíti

9 6.4. A Közszolgáltató szerz désszegésének jogkövetkezménye az id arányos díjvisszafizetés, és ennek megfelel en a számlázás korrigálása Felek mentesülnek a nem szerz désszer magatartás negatív következményei alól, ha bizonyítják, hogy a késedelem a másik Fél nem szerz désszer teljesítésére vezethet vissza vagy pedig bizonyítják, hogy a kötelezettség teljesítését Vis maior körülmény akadályozta. Az ilyen körülmény felmerülésekor a körülményekre hivatkozni kívánó Fél a másik felet haladéktalanul értesíteni köteles. 7. EGYÉB RENDELKEZÉSEK 7.1. A Felek a jelen megállapodás teljesítése érdekében egymással kötelesek együttm ködni és a közszolgáltatási szerz dés rendelkezéseinek teljesülése érdekében minden szükséges jognyilatkozatot, hozzájárulást a másik fél felkérése esetén haladéktalanul megadni A közszolgáltatási szerz déssel kapcsolatos jognyilatkozatok érvényességéhez a jognyilatkozat írásba foglalása szükséges, az Önkormányzaton keresztül Az Üzletszabályzat a közszolgáltatási szerz déssel egyidej leg érvényes, annak elválaszthatatlan részét képezi A Közszolgáltatási szerz dés és az Üzletszabályzat eltérése esetén a Közszolgáltatási Szerz dés rendelkezései irányadóak.

10 1.sz. melléklet: ÜRÍTÉSI DÍJ: A közszolgáltatási díjat a Magyar Energetikai és Közm -szabályozási Hivatal által meghatározott, és a díjmegállapításért felel s miniszter kihirdetett rendeletben állapítja meg, mely feltüntetésre kerül az Országos Hulladékügynökség, és a közszolgáltató elektronikus honlapján. A PVK Páty Vagyonkezel és Közm Üzemeltet Nonprofit Kft által alkalmazott ürítési díjak : Páty : Edény mérete Egyszeri ürítési díj Ft/db Éves ürítési díja/ft 60 literig áfa áfa literig áfa áfa literig áfa áfa Óbarok-Nagyegyháza EDÉNYZET EDÉNY MÉRET Heti egyszeri ürítés EGYSZERI ÜRÍTÉSI DÍJA Ft NEGYEDÉVES DÍJ Ft ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁS 2014 FIZETEND 2014 nettó bruttó nettó bruttó bruttó bruttó 60 literes kuka 242,- 307,- 3146,- 3995,- 1500,- 2495,- 120 literes kuka 363,- 461,- 4719,- 5993,- 1500,- 4490,-

11

12

A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Üzletszabályzata

A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Üzletszabályzata A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Üzletszabályzata Jászberény, 2014 Jelen üzletszabályzat rendelkezései kizárólag a Jászberényi Vagyonkezelő

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FOGALMAK: Ht: hulladékól szóló 2012. évi CLXXXV. törvény

ÁLTALÁNOS FOGALMAK: Ht: hulladékól szóló 2012. évi CLXXXV. törvény ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) rendelkezései kizárólag a ZALAISPA Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L A módosításokkal: 14/2004. (VI. 16.) ÖR, 11/2007. (X.

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014.

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. A Miskolc Térségi Konzorcium 2013/12/18/XX/3.számú határozata alapján 2014. január 1-től a MiReHuKöz Nonprofit Kft. (továbbiakban, mint Közszolgáltató) végzi közszolgáltatás

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:..../2015. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) rendelkezései kizárólag a ZALAISPA Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

1. Általános rendelkezések, a rendelet hatálya

1. Általános rendelkezések, a rendelet hatálya Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (IV.4.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2015. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

12/2004. (VI.30.) sz. rendelete

12/2004. (VI.30.) sz. rendelete K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 12/2004. (VI.30.) sz. rendelete A HÁZTARTÁSI HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések I. Fejezet

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések I. Fejezet Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.05.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2013. (XII.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2013. (XII.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2013. (XII.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZSZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS KÖZSZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK VERTIKÁL NONPROFIT ZRT. 8154 Polgárdi, Bocskai u. 39. Telefon: 22/366-029, 576-070, Fax: 22/576-071 e-mail: info@vertikalrt.hu http://www.vertikalzrt.hu Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága, Cg.: 07-10-001420

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZSZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS KÖZSZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK VERTIKÁL NONPROFIT ZRT. Székhely: 8154 Polgárdi, Bocskai u. 39. Központi ügyintézés helye: 8154 Polgárdi, Szabadság u. 26. Telefon: 22/366-029, 576-070, Fax: 22/576-071 e-mail: info@vertikalrt.hu http://www.vertikalzrt.hu

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2015. Hulladékszállítási szerződés (társasházi lakossági

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. 1 Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a település hulladékgazdálkodási közszolgáltatásáról Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülte

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013.(V.6.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013.(V.6.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013.(V.6.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Homokbödöge Község Önkormányzatának

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 1/2014.(I.15.)

Részletesebben

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról, a településtisztaság biztosításáról Ordacsehi Községi Önkormányzat

Részletesebben

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételéről és a közterületek tisztán

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (IV. 24.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (IV. 24.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (IV. 24.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Baja Város Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 7030 Paks, Dózsa Gy. út 55-61. Telefon: 75/830-690 Fax: 75/830-697 E-mail: info@phgkft.hu Web: www.phgkft.hu Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:./2016.

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT PAKS DÓZSA GYÖRGY U TEL: 75/ Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT PAKS DÓZSA GYÖRGY U TEL: 75/ Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:..../201... Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Lengyeltóti Városi Önkormányzat Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi u 2. Szám: /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 20-án tartandó

Részletesebben

Szenna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013.(XII.18.) rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról

Szenna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013.(XII.18.) rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról Szenna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013.(XII.18.) rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Szenna Község Önkormányzat Képviselő - testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV.

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések, a közszolgáltató tagjai

1. Általános rendelkezések, a közszolgáltató tagjai Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (VIII..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól, valamint a közterület tisztán

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

I. Fejezet. 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

I. Fejezet. 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Püspökladány

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. 1 Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a település hulladékgazdálkodási közszolgáltatásáról Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülte

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

I. Fejezet A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014 (II.21.) önkormányzati rendelete A települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról (egységes szerkezetben a módosításokkal) Balatonfenyves

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csetény Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015 (VI.8..) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Csetény Község

Részletesebben

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 31/2013. (XII.17.) számú rendelete

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 31/2013. (XII.17.) számú rendelete ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 31/2013. (XII.17.) számú rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről és a településtisztaság egyes kérdéseiről (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Önkormányzat

Részletesebben

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki: Barcs Város Önkormányzatának 7/2014. (VI.19.)önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelésről, a helyi közszolgáltatás kötelező igénybcvétcléri szóló 11/2004. (lil.26.)

Részletesebben

4. E rendelet alkalmazása szempontjából:

4. E rendelet alkalmazása szempontjából: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei

Részletesebben

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételének szabályairól Dunaszentmiklós Község

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 8/2007.(IV.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Iklanberény község

Részletesebben

Sajóecseg Község Önkormányzata Képviselő-testületének (II.1i.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Sajóecseg Község Önkormányzata Képviselő-testületének (II.1i.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Sajóecseg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7.12015.(II.1i.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Sajóecseg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a huliadékról

Részletesebben

Tiszacsege Város Önkormányzatának a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló. 26/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének

Tiszacsege Város Önkormányzatának a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló. 26/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének Tiszacsege Város Önkormányzatának a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 26/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének a 19/2014.(XII. 11.) önkormányzati rendelettel, valamint az 5/2016.(II.16.)

Részletesebben

5/2016. (VII. 1.) 4/2016. (V.27.)

5/2016. (VII. 1.) 4/2016. (V.27.) Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló 4/2016. (V.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete

Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete Hatályos:2014-01-01 -tól Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.)

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.) Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IX.7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 24/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosításáról Sajóivánka

Részletesebben

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki.

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki. Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-01-01 -tól Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

Mogyorósbánya Község Önkormányzatának 22/2010. (XII.08) sz. KT Rendelete A települési szilárd hulladék kezelésérıl

Mogyorósbánya Község Önkormányzatának 22/2010. (XII.08) sz. KT Rendelete A települési szilárd hulladék kezelésérıl Mogyorósbánya Község Önkormányzatának 22/2010. (XII.08) sz. KT Rendelete A települési szilárd hulladék kezelésérıl Mogyorósbánya Község Önkormányzatának képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Pátka Község Önkormányzata 2/2014 (II.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2016 JűL 0 7. ifci.sz: BIHARI KFT. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződé jjjtlőadő: módosító szerződés

2016 JűL 0 7. ifci.sz: BIHARI KFT. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződé jjjtlőadő: módosító szerződés Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződé jjjtlőadő: módosító szerződés ED; ifci.sz: mely létrejött egyrészről Báránd Községi Önkormányzat (4161 Báránd, Kossuth tér 1., képviseletében: Dr. Kovács

Részletesebben

Hulladékszállítási szerződés (társasházi lakossági közszolgáltatás)

Hulladékszállítási szerződés (társasházi lakossági közszolgáltatás) Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 7030 Paks, Dózsa Gy. út 55-61. Telefon: 75/830-690 Fax: 75/830-697 E-mail: info@phgkft.hu Web: www.phgkft.hu Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../201...

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásról

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásról Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásról Páty Község Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Pilisszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Pilisszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (II. 15.) önkormányzati rendelete Pilisszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (II. 15.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és ártalommentes elhelyezésére

Részletesebben

Hollád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/2005. (IV.25.) sz. rendelete

Hollád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/2005. (IV.25.) sz. rendelete Hollád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2005. (IV.25.) sz. rendelete a települési hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről és a közszolgáltatás díjának megállapításáról (egységes szerkezetben

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Süttő Község Önkormányzatának

Részletesebben

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó A GAZDÁLKODÓ SZERVEZET KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSÉHEZ

T Á J É K O Z T A T Ó A GAZDÁLKODÓ SZERVEZET KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSÉHEZ T Á J É K O Z T A T Ó A GAZDÁLKODÓ SZERVEZET KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSÉHEZ A Miskolc Térségi Konzorcium 2013/12/18/XX/3. határozata alapján, a 2015. évben is a MiReHuKöz Nonprofit Kft. végzi közszolgáltatás

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat

Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Iktatószám: Tárgy: TO/001/00039-0001/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Tolna Megyei Kormányhivatal a DUNANETT Nonprofit

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/143-3/2016 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésesére vonatkozó közszolgáltatásról Bátonyterenye

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2014.(II.14.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Sárkeresztes

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról szóló 26/2010. (XII. 20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról. I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közszolgáltatás tartalma 1.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról. I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közszolgáltatás tartalma 1. Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2014.(I.30.) önkormányzati RENDELETE A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2010. (XII. 30.) rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

1. A helyi közszolgáltatás tartalma 1.

1. A helyi közszolgáltatás tartalma 1. Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testületének 15/2011. (XII.14.) önkormányzati rendelete a települési szilád hulladék elszállításáról, közszolgáltatás biztosításáról és a közszolgáltatás díjáról

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

2. malléklet. 26/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet. a Budapest főváros területén végzett hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

2. malléklet. 26/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet. a Budapest főváros területén végzett hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról 2. malléklet 21. (1) Felfüggeszthető a közszolgáltatás nyújtása azokon az ingatlanokon, amelyeken előreláthatóan legalább 30 napig senki sem fog tartózkodni és emiatt hulladék sem keletkezik. (2) A felfüggesztésre

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 02-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 02-i ülésére Tárgy: A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 10/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző

Részletesebben

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.)

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2016. (III.22.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 55/2013. (XII.17.) önkormányzati

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014.(III.04.) KT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Módosította a 9/2013. (III. 01.) önkorm. rendelet Hatályba lépés ideje: márc. 1. 2

Módosította a 9/2013. (III. 01.) önkorm. rendelet Hatályba lépés ideje: márc. 1. 2 Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2010. (XI. 26.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról 1 Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 5/2006.(III.30.) SZÁMÚ RENDELETE

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 5/2006.(III.30.) SZÁMÚ RENDELETE SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 5/2006.(III.30.) SZÁMÚ RENDELETE a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás szabályainak és díjának meghatározásáról Egységes

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Gecse Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2011.(I.) önkormányzati rendelet-tervezete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Gecse Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2005. (XII.30.) rendelet módosításáról Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben