A GURIGA CSALÁDI NAPKÖZI. Mogyoród, Szőlő u. 15. Szakmai programja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A GURIGA CSALÁDI NAPKÖZI. Mogyoród, Szőlő u. 15. Szakmai programja"

Átírás

1 A GURIGA CSALÁDI NAPKÖZI Mogyoród, Szőlő u. 15. Szakmai programja 2014

2 Családi napközi neve: Guriga Családi Napközi Címe: 2146 Mogyoród Szőlő u.15. Tel : Fenntartó neve: Guriga Kft. Címe: 2146 Mogyoród, Szőlő u. 15. Működtetője és a szakmai programért felelős személy neve: Petrasovits Erzsébet 2146 Mogyoród Szőlő u. 15. tel: Ellátási terület : Mogyoród, Kistarcsa, Fót, Szada, Gödöllő, Veresegyház és Kerepes

3 Minőségpolitikánk: Működésünk során állandóan törekszünk a személyi és tárgyi feltételek jobbítására. Anyagi lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a szakmai színvonalat folyamatosan emelni. A gyermekek gondozását rátermett, az előírt képzettséggel rendelkező személyek végzik, akik fontosnak tartják saját maguk fejlesztését is. Kiegyensúlyozott személyiségükkel elősegítik a gyermekek testi, érzelmi és értelmi fejlődését, elfogadják és támogatják azok egyediségét. Napközinkben kulturált, kifogástalan tisztaságú, biztonságos környezetben, és családias, nyugodt légkörben történik a gyermekek ellátása. A foglalkoztatáshoz csak jó minőségű biztonságos fejlesztő játékokat és eszközöket használunk. Az étkezések formájukban és összetételükben követik a modern táplálkozástudomány irányelveit, ezzel az egészséges étkezési szokások kialakítását segítik. A gyermekek egészséges fejlődésében nagyon fontosnak tartjuk a szabadban végzett tevékenységeket és biztosítjuk az ehhez szükséges kertet és felszerelést. Elkötelezetten óvjuk természeti környezetünket, és annak megóvására tanítjuk gyermekeinket. Célkitűzésünk, hogy magabiztos, társaikkal és a felnőttekkel jól kommunikáló, nyitott személyiségű, jó fizikumú, érdeklődő óvodásokat bocsássunk útjukra.

4 Küldetésünk Családi napközink azért jött létre, mert Mogyoródon, mint az ország sok más területén bölcsőde nem működik. A térségbe rengeteg a frissen beköltöző család, az ellátórendszer viszont nem képes ezzel egy ütemben fejlődni. Családi napközink szülő helyettesítési funkciót tölt be, a szülőt a nevelésben primer szereplőnek tartjuk, családi napközink pedig együttműködő partner ebben. Működésünkkel támogatjuk a munkavállaló szülőt, pótolva a családi segítséget, illetve a gyerek személyiségfejlődését családon kívüli tevékenységgel biztosítani kívánó felnőttet. Max.7 fős csoportunkban elsősorban 1-3 éves korú gyermekek részére nyújtunk napközbeni ellátást.

5 I. A Guriga Családi Napközi bemutatása: Napközink Mogyoródon, a HÉV állomás és az M3-as autópálya szadai leágazásának közelében helyezkedik el, ennél fogva könnyen megközelíthető HÉV-vel, helyközi autóbusszal és autóval egyaránt. A község (jelenleg kb.6000 fő) és környékének lakossága gyorsan növekszik, elsősorban gyermekvállaló korban lévő fiatalokkal, így várhatóan tovább gyarapszik a kisgyermekek száma, akik napközbeni ellátását az önkormányzat nem tudja megoldani. Jelenleg két családi napközi működik a faluban, így sok gyermeket kell a szülőnek Budapestre hordania vagy babysittert fogadni. A Guriga Családi Napközi az 1982-ben épült, saját tulajdonú családi ház alsó szintjén került kialakításra. Ezen az épületrészen 2000-ben volt komolyabb felújítás (nyílászáró csere, burkolás). A közel 70 nm-es, külön bejáratú lakásban tágas, déli fekvésű csoportszoba, többfunkciós fogadó-előszoba, étkezős-konyha, és egy nagy fürdőszoba (8nm) várja a gyermekeket. A gyermekekkel személyesen a napközi működtetője foglalkozik, 5-nél több gyermek esetén segítő személlyel, betegség és szabadság esetén pedig helyettesítő, aki szintén rendelkezik az előírt képzettséggel. II. Kiemelt szakmai célok: Legfőbb célunk a gyermekek egészséges, harmonikus személyiségfejlesztése az életkori és egyéni sajátosságaik, eltérő fejlődési ütemük szem előtt tartásával, családias légkörben. Ennek érdekében a nap folyamán különféle készségfejlesztő foglalkozások, szabad játék, nyugodt pihenés valamint szabad levegőn való mozgás váltják egymást. Tevékenységünket mindenek előtt a gyermekek érdekeinek figyelembe vételével végezzük, de a szülők igényeit is fontosnak tartjuk, ezért felmerülő igény esetén, az alapellátáson túl egyéb szolgáltatásokat is nyújtunk, amihez megfelelő háttérrel rendelkezünk. Ilyen lehet az idegen nyelvi foglalkozások, zenei és képzőművészeti alapok oktatása, születésnapi zsúrok lebonyolítása, stb. Napi négyszeri étkezést adunk: reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna, amit az egészséges táplálkozás alapelveinek és a higiénés előírások betartásával helyben készítünk.. Fontosnak tartjuk önmagunk fejlesztését, szakmai ismereteink folyamatos bővítését és a gazdasági, társadalmi és jogi változások követését.

6 Alapfeladatunk mellett napi kapcsolatban vagyunk a gyermekek szüleivel (személyes beszélgetés, falon elhelyezett hirdetmények) és rendszeresen tartunk családos szülői összejöveteleket. Munkánk során felhasználjuk az interneten elérhető szakmai oldalakat (csodacsalad.hu, csanainfo.hu, stb), a felmerülő problémák megoldásához alkalmanként szakértőket keresünk meg. Kapcsolatot tartunk más gyermekintézményekkel a településen, igény szerint tapasztalatcserére jövünk össze. Működési feltételeink javítása érdekében munkakapcsolatban állunk a települési önkormányzat szociális bizottságával, a Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának és a területi ÁNTSZ munkatársaival. III. A családi napköziben az ellátás, a gondozás nevelés megvalósulása A napi tevékenységet minden évszakban úgy szervezzük, hogy az alkalmazkodjon az időjáráshoz, a nappalok hosszúságához és megfeleljen az ellátott gyermekek életkorának, egyéni adottságának. Napirendünket a következőképpen alakítjuk: 7:30-tól gyermekek érkezése, játék. 8:00-tól reggeli 8:30-tól játékos készségfejlesztő foglalkozások 10:00-tól tízórai 10:30-tól játék az udvaron - rossz idő esetén a szobában 12:00-tól ebéd (tisztálkodás előtte, utána) 12:30-tól csendes pihenő-alvás 15:30-tól uzsonna 16:00-tól játék- jó időben udvaron, rossz idő esetén a szobában Igyekszünk egészséges életmódra nevelni a kicsiket, ezért a helyes táplálkozási szokások kialakítása mellett nagy szerepet kap a friss levegőn végzett mozgás és játék. A gyermek legalapvetőbb, természetes megnyilvánulási formája a mozgás, amihez biztonságos területet alakítottunk ki számukra a kertben. A kis létszámnak és a gondozók rátermettségének köszönhetően napközinkben zavartalan a kisgyermekek érzelmi fejlődése. Odafigyelünk a másik iránti

7 bizalom, megértés kialakítása mellett az önérvényesítés megfelelő formájának elsajátítására. Jó példát mutatva tanítjuk őket a közösségi életre. Lehetőség nyílik a kicsiknek saját maguk, valamint élő és tárgyi környezetünk megismerésére. Kreatív játékokkal, mesékkel, verseléssel, énekléssel, zenehallgatással segítjük verbális, muzikális kifejezőkészségük és gondolkodásuk fejlődését. A napközbeni események, tevékenységek megbeszélésével tágítjuk látóterüket. Vizuális és manuális fejlesztésüket célozza az esztétikus környezet, a foglalkozásokon alkalmazott ábrázolási technikák (rajzolás, festés, gyurmázás, gipszöntés), ajándékok készítése. Fontosnak tartjuk a természeti környezet megismertetését és a környezettudatosság kialakítását a gyermekekben. Saját vegyszermentes kertünkben a nagyobbak kipróbálhatják a termőföld megmunkálását, figyelemmel kísérhetik a növények fejlődését, megtapasztalhatják egész éves ápolásuk eredményét, a szüret örömét. Követhetik egy-egy táplálék útját a magvetéstől az asztalunkig. Megtanítjuk nekik, hogy mivel jár a háziállatok (pl. kutya, macska) tartása, hogyan kell gondoskodni róluk, foglalkozni velük. Télen a gyerekekkel töltjük a madáretetőket, alkalmanként ellátogatunk egy-egy gazdához, hogy a haszonállatok tartásáról is képet kapjanak a kicsik. A gyermekek életkorához igazodva megtartjuk ünnepeinket, ezzel is színesítve a napközi életét. Jön hozzánk a Mikulás, készülődünk, ráhangolódunk a karácsonyra, és együtt várjuk a Nyuszit. Karácsonyra, Anyák napjára kis ajándékot készítünk a gyerekekkel, és családi gyermeknapot tartunk. A közös ünnepléseken túl rendszeresen tartunk szülő-találkozókat, ahol lehetőség van a kötetlen, baráti hangulatú beszélgetésekre, ezzel is elősegítve a családok új lakókörnyezetbe való beilleszkedését. Felismerve a szülők igényét szakmai könyvtárunkat folyamatosan bővítjük, ily módon is támogatva az otthoni nevelést. Napközink igény szerint az alapellátáson túl egyéb, a gyermek nevelését támogató szolgáltatást is nyújt, melyeket igénybevételének feltételeit külön megállapodásban rögzítjük a szülőkkel. Szükség esetén a hozzánk járó gyermekek részére nyitvatartási időn túl is biztosítunk felügyeletet. Megfelelő érdeklődés esetén szervezünk a gyermekeknek angol, tánc vagy zenetanítást, rajzoktatást.

SZAKMAI PROGRAM módosítás

SZAKMAI PROGRAM módosítás Hegyhát Integrált Szociális Intézmény Családi napközi Gyönk, Petőfi u. 353. SZAKMAI PROGRAM módosítás Készítette: Biró Kornélia Kelt: 2012-07-05. igazgató Jóváhagyta: Várkonyi Zoltán Kelt: 2012.07.18.

Részletesebben

1 1 1 3 B U D A P E S T B A D A C S O N Y I U. 2 0-22. S Z E N T I M R E V Á R O S I G E S Z T E N Y É S K E R T PEDAGÓGIAI PROGRAM

1 1 1 3 B U D A P E S T B A D A C S O N Y I U. 2 0-22. S Z E N T I M R E V Á R O S I G E S Z T E N Y É S K E R T PEDAGÓGIAI PROGRAM S Z E N T I M R E V Á R O S I G E S Z T E N Y É S K E R T Ó V O D A PEDAGÓGIAI PROGRAM Az intézmény OM azonosítója: Intézményvezető: 034458 Ph Legitimációs eljárás Nevelőtestületi elfogadás határozatszám:

Részletesebben

Integrált nevelési program ép és sajátos nevelési igényű, 3-7-8 éves. gyermekek számára. Készítette: A nevelőtestület

Integrált nevelési program ép és sajátos nevelési igényű, 3-7-8 éves. gyermekek számára. Készítette: A nevelőtestület Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel. Paulo Coelho Csoda-Bogár Ház Fejlesztő Óvoda ép és sajátos nevelési igényű, 3-7-8 éves gyermekek számára Készítette:

Részletesebben

előterjesztés 2. számú melléklete Varázskert bölcsőde Szakmai program Elfogadta: a HÜB /2014. (VI.25.) számú határozata

előterjesztés 2. számú melléklete Varázskert bölcsőde Szakmai program Elfogadta: a HÜB /2014. (VI.25.) számú határozata előterjesztés 2. számú melléklete Varázskert bölcsőde Szakmai program Elfogadta: a HÜB /2014. (VI.25.) számú határozata Tartalomjegyzék I. Szolgáltató Intézmény adatai... 3 II. Varázskert bölcsődével (tagintézménnyel)

Részletesebben

T ü n d é r k e r t K e l e t i Ó v o d a. Pedagógiai Programja

T ü n d é r k e r t K e l e t i Ó v o d a. Pedagógiai Programja T ü n d é r k e r t K e l e t i Ó v o d a Pedagógiai Programja Készítette: Ács Sándorné Székhelyintézmény vezető és a Tündérkert Keleti Óvoda Tagintézményvezetői Nyíregyháza, 2013. augusztus 01. I. BEVEZETŐ

Részletesebben

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA 3580 Tiszaújváros, Pajtás köz 13. OM azonosító: 028500 NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tiszaújváros, 2013. 08.30. Micskiné Bodó Erzsébet óvodavezető 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

kispesti hívogató tájékoztató a kerületi óvodákról Kiadja: Kispest Önkormányzata, 2014. www.kispest.hu

kispesti hívogató tájékoztató a kerületi óvodákról Kiadja: Kispest Önkormányzata, 2014. www.kispest.hu kispesti hívogató tájékoztató a kerületi óvodákról Kiadja: Kispest Önkormányzata, 2014. www.kispest.hu KISPESTI ÓVODAI TÁJÉKOZTATÓ 2014. ÖNKORMÁNYZATI FENNTARTÁSÚ ÓVODÁK Kispesti Arany Óvoda 4 Kispesti

Részletesebben

HELYI ÓVODAI PEDAGÓGIAI PROGRAM

HELYI ÓVODAI PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013-2018 KESZTHELYI ÉLETFA ÓVODA Keszthelyi Életfa Óvoda Intézmény OM - azonosítója: Készítette:.. intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: /2013. (.) határozatszámon

Részletesebben

CSICSERGŐ ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

CSICSERGŐ ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA CSICSERGŐ ÓVODA 1149 Budapest Fráter György tér 12. PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2014. 1 TARTALOMJEGYZÉK TÖRVÉNYI HÁTTÉR. 4 AZ INTÉZMÉNY JELLEMZŐ ADATAI.. 5 BEVEZETŐ. 6 1. NEVELÉSI KONCEPCIÓ, PEDAGÓGIAI HITVALLÁSUNK..

Részletesebben

1. GONDOLATOK AZ ÓVODÁRÓL

1. GONDOLATOK AZ ÓVODÁRÓL 1. GONDOLATOK AZ ÓVODÁRÓL Az óvoda alapfeladata, funkciója az alapító okiratban és az OONAP-ban meghatározottak szerint, az óvodai nevelés. Az óvoda alapfeladatának ellátása 8 épületben 32 csoportban történik.

Részletesebben

ÓVODÁNK JELLEMZŐ ADATAI

ÓVODÁNK JELLEMZŐ ADATAI ÓVODÁNK JELLEMZŐ ADATAI Az óvoda hivatalos elnevezése: VÁRMELLÉKI ÓVODA Az óvoda székhelyének címe, telefonszáma: 9600 Sárvár, Várkerület 11. email címe: honlap címe: Tel: 95/320-009 varmellekiovoda@airplanet.hu

Részletesebben

H E L Y I P E D A G Ó G I A I

H E L Y I P E D A G Ó G I A I Ó V O D A I N E V E L É S A M Ű V É S Z E T E K E S Z K Ö Z E I V E L H E L Y I P E D A G Ó G I A I P R O G R A M J A OM azonosító: 036785 Jóváhagyta: Hujber Jánosné óvodavezető 2013. augusztus 27. 1 T

Részletesebben

TESZ - VESZ ÓVODA NEVELÉSI PROGRAMJA

TESZ - VESZ ÓVODA NEVELÉSI PROGRAMJA TESZ - VESZ ÓVODA NEVELÉSI PROGRAMJA Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, mely lehetővé teszi, hogy a kis mag olyan gyönyörű virággá fejlődjön, amilyenné belső lehetőségei csak engedik. Gordon Tartalomjegyzék

Részletesebben

AZ ALSÓJÓZSAI KEREKERDŐ ÓVODA

AZ ALSÓJÓZSAI KEREKERDŐ ÓVODA AZ ALSÓJÓZSAI KEREKERDŐ ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. AZ INTÉZMÉNY JELLEMZŐ ADATAI Hivatalos elnevezése: Alsójózsai Kerekerdő Óvoda Címe: 4225 Debrecen, Alsójózsai u. 13. Telefonszáma: (52) 386-129

Részletesebben

Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény 2091 Etyek Magyar u.1. Szakmai Program 2014. Készítette: Soósné Kurucz Ágnes Intézményvezető

Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény 2091 Etyek Magyar u.1. Szakmai Program 2014. Készítette: Soósné Kurucz Ágnes Intézményvezető Szeresd egészségedet, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Őrizd a szüleid egészségét! - mert A múlton épül fel a jelen és a jövő. ( Bárczi Gusztáv) Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. Mucsony

ÓVODAI HÁZIREND. Mucsony Játékvár Óvoda ÓVODAI HÁZIREND Mucsony A gyermek ember, szellemi személyes életre, szabadságra és felelősségre, közösségre, nyelvre és kultúrára van rendelve. Joga van e törvények nyújtotta védelemre,

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, KOLLÉGIUM ÉS GYERMEKOTTHON

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, KOLLÉGIUM ÉS GYERMEKOTTHON KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, KOLLÉGIUM ÉS GYERMEKOTTHON PEDAGÓGIAI PROGRAM 2014 Pedagógiai Program 2014 1 Tartalomjegyzék KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI ÓVODA, ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Fasori Kicsinyek Óvodája - HÁZIREND

Fasori Kicsinyek Óvodája - HÁZIREND 2013 Fasori Kicsinyek Óvodája - HÁZIREND OM azonosító: 034340 BUDAPEST 1068 Városligeti fasor 28. 1 Készítette: Barkóczi Mariann.. intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJA OM:030862 4220 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY DÉSÁNY I. U.

DEBRECENI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJA OM:030862 4220 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY DÉSÁNY I. U. HÁZIREND DEBRECENI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJA OM:030862 4220 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY DÉSÁNY I. U. 1-9. 2013 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ A GYAKORLÓ ÓVODÁRÓL: Az óvoda neve: Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodája Címe: 4220

Részletesebben

Bisinger Óvoda Belvárosi Tagóvodájának. Pedagógiai Programja 2013.

Bisinger Óvoda Belvárosi Tagóvodájának. Pedagógiai Programja 2013. Bisinger Óvoda Belvárosi Tagóvodájának Pedagógiai Programja 2013. A Pedagógiai Program Jogszabályi Háttere 363/2012. (XII. 17.) Korm. Rendelete az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjáról 2011. évi CXC.

Részletesebben

Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium,Kollégium Pánthy Katolikus Általános iskola,szent Kristóf Óvoda. Tóth Tibor igazgató

Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium,Kollégium Pánthy Katolikus Általános iskola,szent Kristóf Óvoda. Tóth Tibor igazgató 1 Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium,Kollégium Pánthy Katolikus Általános iskola,szent Kristóf Óvoda Az intézmény részt vesz az Oktatási Minisztérium által támogatott Comenius 2000 közoktatási minőségfejlesztési

Részletesebben

Hívogató 2010/2011 TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÓVODÁIRÓL

Hívogató 2010/2011 TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÓVODÁIRÓL Hívogató 2010/2011 TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÓVODÁIRÓL Hívogató 2010/2011 Tájékoztató a leendő óvodás gyermekek szülei számára Újbuda óvodáiról Az Újbudai Pedagógiai Intézet kiadványa Készült a Budapest Főváros

Részletesebben

FÖLDEÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója

FÖLDEÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója FÖLDEÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója TARTALOMJEGYZÉK I. A KONCEPCIÓ CÉLJA 3 II. HELYZETKÉP 3 III. JÖVŐKÉP 21 IV. VÁRHATÓ EREDMÉNYEK 22 Mellékletek A KONCEPCIÓ CÉLJA

Részletesebben

ÓVODÁNK HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

ÓVODÁNK HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÓVODÁNK HÁZIRENDJE KEDVES SZÜLŐK! A házirend az óvoda egyik alapdokumentuma. Tartalmazza azokat az alapvető szabályokat, jogokat és kötelezettségeket, melyek minden óvodahasználót érintenek. Kérjük a Kedves

Részletesebben

Gyáli Tátika Óvoda Házirend 2013. Tagóvoda:2360 Gyál Bartók B. u. 52. Telefon/Fax: 06/29-340-142

Gyáli Tátika Óvoda Házirend 2013. Tagóvoda:2360 Gyál Bartók B. u. 52. Telefon/Fax: 06/29-340-142 Tátika Óvoda 2360. Gyál, Klapka Gy. u. 5. Tel./Fax: 06-29 340 175 Tagóvoda:2360 Gyál Bartók B. u. 52. Telefon/Fax: 06/29-340-142 E-mail: tatika@monornet.hu Honlap: www.tatikaovoda.hu OM azonosító: 032

Részletesebben

Kisteleki Általános Iskola

Kisteleki Általános Iskola Kisteleki Általános Iskola Intézményvezetői pályázat Vezetési program Pályázó: Csányi József Kistelek 2014. 1 Pályázat Kisteleki Általános Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására Pályáztató:

Részletesebben

2013. Házirend EGYESÍTETT ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE INTÉZMÉNY. Balmazújváros

2013. Házirend EGYESÍTETT ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE INTÉZMÉNY. Balmazújváros 2013. Házirend EGYESÍTETT ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE INTÉZMÉNY Balmazújváros Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény 4060 Balmazújváros, Kossuth u. 19., fax: 52/370-316 E-mail: balmazovi@gmail.com Kedves Szülők!

Részletesebben

A HAPPY KIDS NEMZETKÖZI ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE

A HAPPY KIDS NEMZETKÖZI ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE A HAPPY KIDS NEMZETKÖZI ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE Intézmény OM - azonosítója: 102934 Legitimációs eljárás Készítette: Jones Zsuzsa intézményvezető. Elfogadta a nevelőtestület nevében: A dokumentum jellege:

Részletesebben

OM azonosító: 200 804 7. verzió

OM azonosító: 200 804 7. verzió Házirend OM azonosító: 200 804 7. verzió Kedves Szülők! Szeretettel és tisztelettel köszöntjük a Jó Pásztor Református Óvodában. Az elkövetkező néhány évben közös lesz az örömünk és a felelősségünk a gyermekek

Részletesebben

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948 Öskü Község Önkormányzat Napsugár Óvoda 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D OM azonosítója: 036948 I. Bevezető: A házirend feladata, hogy megállapítsa a jogszabályban meghatározott gyermeki jogok

Részletesebben