Állatolimpia. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Állatolimpia. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24"

Átírás

1 Állatolimpia JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24

2 A projekt feladatterve Projekt témája: Állatolimpia Időkeret: 2 hét Projektfelelős: 1 pedagógus sorszám feladat felelős Teljesítés kritériuma Szükséges eszközök időkeret Szervezeti keretek munkaformák 1. Kollégák tájékoztatása Időpont kijelölése Csoportok jelentkezése Feladatok, határidők megbeszélése Projektfelelős választása Intézményvezető Időpont kijelölve Projektfelelős megválasztva Résztvevő csoportok ismertek Elvégzendő teendők listája elkészült - 2 óra Nevelési év eleje Csoportos megbeszélés 2. Gyermekek bevonása, közös ötletelés Csop. ped. Gyermekek ötletei összegyűjtve Nagy tábla Csomagoló papír, filctoll Hívóképek 1 hét Páros, mikrocsop. Ötletelés, megbesz. 3. Csoportok projektterveinek elkészítése Időtartam meghatározása Csop. ped. Időtartam meghatározva Projekttervek elkészítve 2 óra Mikrocsop.

3 4. Témafeldolgozás Projekt megvalósítása -egyéni állatszerep választás -szükséges fejdíszek beszerzése és készítése 5. Az állatolimpia feladataihoz szükséges eszközök, alapanyagok beszerzése, előkészítése 6. Helyszín előkészítése berendezése Csop. ped. projektfelelős Projektfelelős Minden gyermek választott állat szerepet Fejdíszek elkészítve Az eszközök, alapanyagok előkészítve Helyszín berendezve, eszközök előkészítve 7. A program megrendezése Projektfelelős A gyermekek részt vettek a programon, Díjakat, okleveleket megkapták Állatfejdíszek textilből Filc anyag Gyöngyök Drót Szalagok Sporteszközök, nagy tábla, csomagoló papír, kréta, magnó, jutalmak, oklevelek Sporteszközök, nagy tábla, csomagoló papír, kréta, magnó, jutalmak, oklevelek Oklevél, apró ajándékok Az előre meghatározott időtartamtól függő Egyéni, csoportos, mikrocsop. 1 nap egyéni 1 óra mikrocsoportos 2 óra egyéni mikrocsop. csoportos frontális

4 Projekt tartalma Séta, kirándulás, élményszerzés Mi világunk Matematika Sütés, főzés Vizuális Anyanyelvi játékok Mese-vers Ének-zene Mozgás Játék Látogatás az Állatkertben, Természettudományi Múzeumban, Mezőgazdasági Múzeumban Házi állatok Vadon élő állatok Hobby állatok Összehasonlítás Válogatások Számlálás Sorszámnevek Mézes kalács tésztából állatformák kiszúrása Medvemancs Őznyelv Állatok készítése különféle Technikákkal: só-liszt gyurma agyag barkácsolás origami állatképekből montázs készítése Állatos Közmon dások gyűjtése, értelmezése Találós kérdések Szólánc Nyelvtörők 1-2 soros rímfaragás a saját választott állatról pl.: Róka Rudi a nevem, A pipi húst azt szeretem A brémai muzsikusok A vajaspánkó Visszajött a répa A gomba alatt Állatkerti Útmutató Állatokról szóló dalok, mondókák: Pl: Keress kopó, A lovamnak Parton ül.. Száraz tónak.. Megfogtam Tarka kutya.. Cirmos cica... Cicukám kelj fel Gyí te paci.. Nyuszi fülét Dirmeg, dörmög Erre kakas Egyszer egy erdőbe Sorversenyek Egyéni versengések Akadály- Pálya Állatutánzó mozgások Érzékszervi játékok Memória Társas játék Horgászás Nyomkereső Állatorvosnál

5 Célok, feladatok Cél: - Kapcsolatok erősítése csoportok között Feladatok: - megfelelő hely, idő, légkör biztosításával - változatos sport programok biztosításával - állatokkal kapcsolatos mesék, versek, találós kérdések, mondókák gyűjtésével - különféle sportágak megismerésével - a gyerekek által választott állatok tulajdonságainak mélyebb megismerésével ( egyéni gyűjtőmunka)

6 Kiállítás Őri Barna (5éves) dínós rajzai

7

8 Párna mese Óvónők előadása

9 A három kismalac mesedramatizálás

10 A résztvevő csoportok

11 Bemelegítés, ráhangolódás

12

13

14

15 Észtorna

16 Itt a vége,fuss el véle

17 Állatok nyomában (Természetbúvár ovi)

18

19 Állatkertben: állatok mozgása

20 Állatok csoportosítása

21 Állatok tojástartóból Barkácsolás Hozzávalók: Tojástartó doboz Ecset, festék Ragasztó Olló Filctoll,színes ceruza Maradék színes karton Fonal,stb. Elkészítés menete: Tojástartó szétvágása Állatok tervezése Részek vágása,összeillesztése Állatfigura festése Érzékszervek rajzolása,ragasztása,stb.

22 Agyagozás

23 Hozzávalók: Nyomda szivaccsal műanyag, átlátszó fólia Szivacshenger vagy szivacspárna tempera,ecset,tálka alkoholos filctoll olló Elkészítés menete: A fóliára felrajzoljuk a mintát, majd kivágjuk A fóliát a kívánt lapra/felületre helyezzük,majd a festékes hengerrel végig hengereljük a felületet Óvatosan húzzuk le a fóliát a lapról!

24 Hozzávalók: Krumpli Kés Ecset,tálka Tempera Filctoll Piros,narancssárga karton Krumpli csirkék Elkészítés menete: Félbevágjuk a krumplikat Ecsettel befestjük,majd rányomjuk a papírra Száradás után a hiányzó részeket megrajzoljuk,felragasztjuk

25 Munkakártya

26 Varga Katalin:A téli lakoma Tél lett. Vastag hótakaró borította a földet. Az erdei állatok éheztek és fáztak. Mit tett a kis sün? Tüzet rakott. Sütni való tököt vett elő. A tököt felvágta, magvait kikaparta, húsát kis darabokra vágta. A tökdarabokat megsütötte. A tökmagot megpörkölte. Mit tett ezután a kis sün? Hócipőt húzott, bundát öltött, és a fejét bekötötte kis kockás sáljával. Az illatozó sülttökdarabokat tálcára rakta, és kiült odúja elé. - Itt a finom, forró, mézízű eledel! -rikkantotta. A vidám kínálgatásra odasereglettek az állatok: a róka, a farkas, a vadkan és a két fia, az őz, a borz és a nyúl. A hangos sürgés-forgásra felébredt barlangjában Medve Pál. - Brumma, brumma! Mi lehet ez? - indult a lakomázók felé. Hű, de megörült a jó ételnek! Hat darabot falt fel belőle. Mikor vége lett a lakomának, örömében meghívta magához a kis sünt téli vendégnek. A kis sün beköltözött Medve Pálhoz. Pipázgattak, dominóztak, s hozzá pörkölt tökmagot rágtak.

27 A téli lakoma mesedramatizálás

28 A három kismalac Volt egyszer három kismalac. Amikor megnőttek, a mamájuk elküldte őket, hogy építsenek maguknak külön házikót. A három kismalac nagy vígan dalolva útnak indult. Egyszer csak találkoztak egy emberrel, aki zsúpszalmát cipelt. Az első kismalac megszólította: - Szalmás bácsi, add nekem a szalmádat, hadd építsek belőle házikót! Az embernek megtetszett a kismalac, nekiadta a zsúpszalmát, de még segített is fölépíteni a házikót. Annak a házikónak elől is volt ajtaja, meg hátul is. Most már csak két kismalac ballagott tovább. Egyszer csak találkoztak egy emberrel, aki deszkát cipelt. A második kismalac megszólította: - Deszkás bácsi, add nekem a deszkádat, hadd építsek belőle házikót! Az embernek megtetszett a kismalac, nekiadta a deszkát, még segített is fölépíteni a házikót. Annak a házikónak elől is volt ajtaja, meg hátul is. Most már csak a harmadik kismalac ballagott tovább. Hamarosan találkozott egy emberrel, az meg téglát cipelt. - Téglás bácsi, add nekem a tégládat, hadd építsek belőle házikót! Az embernek megtetszett a kismalac, nekiadta a téglát, még segített is neki fölépíteni a házikót. A három kismalac boldogan élt a három házikóban. De egyszer csak arra tévedt a lompos farkas. Egyenest a szalmaházikó elé állt, és csúnyán kiabált: - Gyere ki, te kismalac, hadd kapjalak be! Ha nem jössz ki, szétverem a házikódat! Reszketett a kismalac, de azért hetykén kiáltotta a farkasnak: - Lompos farkas, fekete! Engem ugyan nem kapsz be! A farkas tépte, marcangolta a házikót, de mire szétszedte, a kismalac a hátsó ajtón át elmenekült a deszkaházikóban lakó testvéréhez. A farkas hamarosan a deszkaházikó elé ért. - Gyere ki, te kismalac, hadd kapjalak be! Ha nem jössz ki, szétverem a házikódat! - Lompos farkas, fekete, engem ugyan nem kapsz be! - kiabált hetykén a második kismalac, és a testvérével együtt elmenekült a hátsó ajtón a téglaházikóba. A farkas hamarosan odaért, és csúnyán kiabált: - Gyere ki, te kismalac, hadd kapjalak be! Ha nem jössz ki, szétverem a házikódat! - Lompos farkas, fekete, engem ugyan nem kapsz be! - kiáltotta hetykén a harmadik kismalac, és nyugodtan leült a testvérei mellé. A farkas fölmászott a házikó tetejére, s a kéményen át beugrott a szobába. Csakhogy a tűzhelyen hatalmas fazékban lobogott, forrt a víz, és a mérges, lompos farkas a kéményből egyenest a forróvizes fazékba pottyant. A kismalacok meg gyorsan egy nehéz vasfedőt tettek a fazékra, aztán egymásba kapaszkodva táncoltak és énekeltek. - Lompos farkas, fekete, minket ugyan nem kapsz be! A három kismalac azóta is boldogan él, vasárnaponként meglátogatják egymást, és olyankor jókat nevetnek a pórul járt farkason.

29 Találós kérdések Tengert, tavat, folyót szeret, víz nélkül nem sokra mehet, szárazon nem bír megélni, nem hall és nem tud beszélni.(hal) Éppen olyan mint egy kefe, mégsem fésülködhetsz vele(sün). Ágról ágra, fákról fára Fürgén, vígan szökkenek, Ám legvígabb akkor vagyok, Hogyha diót törhetek. Szeretem a mogyorót is, A rügyet is megeszem! (mókus) Fúr-farag, de mégsem ács kopog, mint a kalapács. Fák orvosa, doktora, erdőben az otthona. (harkály) A füledbe zizegek, meg is csíplek, ha lehet. (szúnyog) Bömböl, pedig nem is fél, ott él, ahol sosincs tél. Szavannán, ha dombra kiáll, világos, hogy ő a király! Mi az?(oroszlán) Erdő, mező a hazája, hol ételét feltalálja; de ha éhség sanyargatja, a falut is felkutatja. Belopódzik az udvarba, libát, tyúkot öldös sorba, szereti a sajtot, mézet, s rákot fog, ha hozzáférhet. Lombos, hosszú farka vagyon, ravasz állat, ravasz nagyon. (róka) Vízben élek, brekegek, ismertek-e, gyerekek? Szúnyoglábon élek, a gólyától félek.(béka) Barlang mélye az én hazám, Itt élem világom, Télen alszom, nyáron meg a Kerekerdőt járom. Azt se bánnám, ha az erdő Csupa mézzé válna! Bár nem tudom, hogy akkor majd Hol terem a málna (medve)

30 Versek Fáj a kutyámnak a lába Fáj a kutyámnak a lába, Megütötte a szalmába. Ördög vigye a szalmáját, Mert bántotta kutyám lábát! Fáj a kutyámnak a hasa, Megütötte török basa. Ördög vigye török basát, Mert bántotta kutyám hasát! Fáj a kutyámnak a hasa, Odacsípte ajtóm sarka. Ördög vigye ajtó sarkát, Mert bántotta kutyám farkát! (Magyar Népköltés) WEÖRES SÁNDOR Kutya-tár Harap utca három alatt Megnyílott a kutyatár, Síppal-dobbal megnyitotta Kutyafülű Aladár. Kutya-tár! Kutya-tár! Kutyafülű Aladár! Húsz forintért tarka kutya, Tízért fehér kutya jár, Törzsvevőknek öt forintért Kapható a kutya már. Kutya-tár! Kutya-tár! Kutyafülű Aladár

31 Bábok,fejdíszek

32 Medvemancs sütés Csokis medvemancsok Hozzávalók: 80 g lágy vaj vagy margarin 60 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 2 tojás (közepes méretű) 80 g búzaliszt 1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 50 g őrölt mogyoró Ezen kívül: 4 evőkanál rum 25 g koktélcseresznye 75 g fehér csokoládé 75 g étcsokoládé 1-1 teáskanál étolaj 25 g szeletelt mandula Előkészítés: A sütőt előmelegítjük. A sütőformát (medvemancs vagy Madeleine forma) kivajazzuk. Ha nincs forma:golyót gömbölyítünk a tenyerünkkel,majd a villa fogaival körmöket nyomunk a tésztagolyóba. Elkészítés: A margarint vagy lágy vajat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot. A tojásokat fél percenként egyenként a masszához keverjük, a robotgép legmagasabb fokozatán. A lisztet elkeverjük a sütőporral, az őrölt mogyoróval, majd hozzáadjuk a masszához és konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát egy teáskanál segítségével a sütőformákba töltjük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

SZKB_101_12. A három kismalac és a farkas

SZKB_101_12. A három kismalac és a farkas SZKB_101_12 A három kismalac és a farkas SZOCKOMP_B_101_DIAK_BOOK.indb 91 2007. 07. 25. 10:39:48 SZOCKOMP_B_101_DIAK_BOOK.indb 92 2007. 07. 25. 10:39:48 tanulói a három kismalac és a farkas 1. évfolyam

Részletesebben

Együttlét és biztonság

Együttlét és biztonság SZKB_101_12 három kismalac és a farkas Én és a MÁSIK Együttlét és biztonság modul szerzõje: Czincz Józsefné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 1. ÉVFOLYM 120 Szociális, életviteli és környezeti

Részletesebben

Családi vetélkedő. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24.

Családi vetélkedő. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24. Családi vetélkedő JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24. A projekt feladatterve Projekt témája: Családi vetélkedő Időkeret: 3 óra Projektfelelős: 1 pedagógus sorszám feladat felelős Teljesítés

Részletesebben

JÁTÉKVÁR. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24.

JÁTÉKVÁR. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24. JÁTÉKVÁR JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24. A projekt feladatterve Projekt témája: Játékvár Időkeret: Havonta 1 délután Projektfelelős: 1 pedagógus sorszám feladat felelős Teljesítés kritériuma

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

A három kismalac és a farkas Lipták Ildikó 2

A három kismalac és a farkas Lipták Ildikó 2 játékkal dolgozni? Pedig mesét mondanak a gyerekeknek. Annyira természetes lenne, hogy a mesét el is játsszuk. Miért nincs ez a fajta dramatikus tevékenység annyira erősen jelen az óvónők munkájában? Álnaiv

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV. MEGNYITÓ MŰSOR: Köszöntő: (Földi Erika)

FORGATÓKÖNYV. MEGNYITÓ MŰSOR: Köszöntő: (Földi Erika) FORGATÓKÖNYV Esemény: Madarak és fák napja Időpont: 2014. május 12. (hétfő) A program szervezői: Földi Erika, Török Éva, Vinnai Krisztina, Helyszín: PARK, Művelődési ház előtti terület, Iskolai ebédlő

Részletesebben

Pünkösd. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest,Lendvay utca 24.

Pünkösd. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest,Lendvay utca 24. Pünkösd JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest,Lendvay utca 24. A projekt feladatterve Projekt témája: Pünkösd Időkeret: 2 hét Projektfelelős: 1 pedagógus sorszám feladat felelős Teljesítés kritériuma 1. Kollégák

Részletesebben

Erdei óvoda. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24

Erdei óvoda. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24 Erdei óvoda JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24 A projekt feladatterve Projekt témája: Erdei óvoda Időkeret: 2 hét Projektfelelős: táborvezető ( 1 ped. ) sorszám feladat felelős Teljesítés kritériuma

Részletesebben

Tematikus terv - Tantárgyi koncentráció 2018 április 30 május 04.- Lila kiscsoport. Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés

Tematikus terv - Tantárgyi koncentráció 2018 április 30 május 04.- Lila kiscsoport. Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés 2018 április 30 május 04.- Lila kiscsoport Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés Anyag: Készülődés a csoportunk anyák napi ünnepségére Cél: A csoport ünnepi hangulatának a megteremtése.

Részletesebben

Tematikus terv - Tantárgyi koncentráció november Lila kiscsoport. Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés

Tematikus terv - Tantárgyi koncentráció november Lila kiscsoport. Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés 2017. november 6-10. Lila kiscsoport Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés Anyag: Testünk projekt 1. hét. Cél: Testséma fejlesztése, tájékozódás testen, testrészek ismerete, az emberi test

Részletesebben

Önálló intézményi innováció. Medve hét. A kidolgozó pedagógus neve: Sárosiné Büki Anikó 2010.

Önálló intézményi innováció. Medve hét. A kidolgozó pedagógus neve: Sárosiné Büki Anikó 2010. Önálló intézményi innováció Medve hét A kidolgozó pedagógus neve: Sárosiné Büki Anikó 2010. Témahét feladata: Medve ( febr. 2) Áttekintő táblázat Téma Nevelési területek A környező világ tevékeny megismerése

Részletesebben

Muffin sütőforma. Termékismertető és recept

Muffin sütőforma. Termékismertető és recept Muffin sütőforma Termékismertető és recept Kedves Vásárlónk! Új muffin sütőformájában a legfinomabb muffinokat sütheti. Utána lezárhatja a muffin sütőformát a különösen magas hordozófedéllel. Így a muffin

Részletesebben

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek hu Sütőforma fedéllel Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Tapadásgátló bevonat A sütőforma és az aljak tapadásgátló bevonattal vannak ellátva, aminek

Részletesebben

Fahéjas csillag sütőkészlet

Fahéjas csillag sütőkészlet hu Termékismertető és recept Fahéjas csillag sütőkészlet Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú fahéjas csillagok sütése: A fahéjas csillag szilikon sütőlap nagyon rugalmas

Részletesebben

Tanszerjegyzék a 2013/14-es tanévre

Tanszerjegyzék a 2013/14-es tanévre Tanszerjegyzék a 2013/14-es tanévre Testnevelés órára iskolánk tanulói részére az alábbi felszerelést kérjük: 1 pár tornacipő (a tornacsarnokot utcai cipőben nem lehet használni), lehetőleg pamut, csere

Részletesebben

Márton nap. Jeles nap az óvodában

Márton nap. Jeles nap az óvodában Márton nap Jeles nap az óvodában Projekt feladatterve Projekt témája: Márton nap Időkeret: 1 hét Projektfelelős: 1 pedagógus sorszám feladat felelős Teljesítés kritériuma Szükséges eszközök időkeret Szervezeti

Részletesebben

Szüret. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24.

Szüret. JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24. Szüret JÁTÉKVÁR Óvoda 1062 Budapest, Lendvay utca 24. A projekt feladatterve Projekt témája: Ősz- szüret Időkeret: 2 hét Projektfelelős: 1 pedagógus sorszám feladat felelős Teljesítés kritériuma Szükséges

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Kicsi piteformák. Az útmutatóhoz egy receptet is mellékeltünk, így új piteformáit azonnal kipróbálhatja.

Kicsi piteformák. Az útmutatóhoz egy receptet is mellékeltünk, így új piteformáit azonnal kipróbálhatja. Kicsi piteformák Termékismertető és recept Kedves Vásárlónk! A sütőforma levehető aljának köszönhetően a pite különösen könnyen vehető ki a formából. Így a sütemény még jobban sikerül, és egy szép tányéron

Részletesebben

Felszerelési jegyzék 1. osztály

Felszerelési jegyzék 1. osztály 1. osztály MATEMATIKA ANGOL TISZTASÁGI FELSZERELÉS CERUZÁK 4 db vonalas füzet (14-32) 3 db négyzetrácsos füzet (27-32) 1 db vonalas (14-32) vagy sima füzet 60 db A/4-es rajzlap famentes, ecsettál, ecsettörlőruha,

Részletesebben

Olvasók királya Pályázati lap. Név:... Cím:... Telefonszám vagy ... Iskola neve, osztály:...

Olvasók királya Pályázati lap. Név:... Cím:... Telefonszám vagy  ... Iskola neve, osztály:... Olvasók királya 2017 Pályázati lap Név:... Cím:... Telefonszám vagy e-mail:... Iskola neve, osztály:... 1. Csukás István: Pom Pom meséi: Madárvédő Golyókapkodó A feladat megoldásához olvasd el a meseregényt!

Részletesebben

Szükséges felszerelések listája a 2015/2016-os tanévben

Szükséges felszerelések listája a 2015/2016-os tanévben Szükséges felszerelések listája a 2015/2016-os tanévben 1. évfolyam számára 4 db matematika füzet (négyzetrácsos) 4 db vonalas füzet (14-32) 1 db üzenő füzet (vonalas füzet) grafitceruzák 3 db HB és 1

Részletesebben

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2012-2013. 2. OSZTÁLY 2. FORDULÓ

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2012-2013. 2. OSZTÁLY 2. FORDULÓ ANYANYELVI JÁTÉKOK 2012-2013. 2. OSZTÁLY 2. FORDULÓ 1. TITKOS NYELV SZAVANKÉNT 1 PONT Gyűjtsetek szavakat titkos nyelven! A példa: tábla. 3 percig dolgozhattok. 2. MELYIKET VÁLASSZAM? 10+1 PONT Színezzétek

Részletesebben

Állati Móka Egyhetes projekt

Állati Móka Egyhetes projekt Állati Móka Egyhetes projekt Megvalósítás helye: Sugovica Általános Iskola Projekt felelős: Pásztor Judit Ideje: 2014. október 14 október 18. Bevont tanulók köre: 4. osztály, alkalomszerűen az alsós napközis

Részletesebben

Egészség hét Rövid távú projekt TÁMOP 3.1.4

Egészség hét Rövid távú projekt TÁMOP 3.1.4 Egészség hét Rövid távú projekt TÁMOP 3.1.4 megvalósítók: Gyúrós Pálné szakmai vezető Arató Nikoletta Lászlóné Sztojov Barbara időszaka: 2010.04.01, 05.12-15 Előzetes felkészülés a Projektre Egészséges

Részletesebben

1. osztály. 2015-2016 -os tanévben szükséges taneszközök

1. osztály. 2015-2016 -os tanévben szükséges taneszközök 5 db vonalas füzet (kódszáma: 14-32) 5 db négyzetrácsos füzet 1 db hangj egyfüzet 1. osztály 2015-2016 -os tanévben szükséges taneszközök 1 db gyűjtő mappa rajz órára, mely tartalmazzon: 30 db rajzlapot,

Részletesebben

KÖRNYEZETÜNK ÉRTÉKEI PROJEKT. TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉSE ÓVODÁBA MEGYÜNK címmel

KÖRNYEZETÜNK ÉRTÉKEI PROJEKT. TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉSE ÓVODÁBA MEGYÜNK címmel KÖRNYEZETÜNK ÉRTÉKEI PROJEKT TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉSE ÓVODÁBA MEGYÜNK címmel Hallgató neve: Szabóné Förhécz Krisztina Projekt téma: TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉS (Rajzolás, mintázás, kézimunka technikákkal) KIDOLGOZÁS

Részletesebben

Az őszi témahét programja:

Az őszi témahét programja: Az őszi témahét programja: 2011. október 10-14 Osztály: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 3.a osztályában Időkeret: 5 nap x 5 x 45 perc Kapcsolatok: NAT Környezetismeret Művészetek dráma, vizuális kultúra,

Részletesebben

Tisztelt Szülő / Gondviselő!

Tisztelt Szülő / Gondviselő! Egyéb közlendők: Tolltartóba KÉREM, HOGY MINDEN ESZKÖZRE, felszerelésre ÍRJÁK RÁ A GYERMEK ÓVODAI JELÉT. A tankönyveket csak átlátszó, erős nejlonba csomagolják be! A könyvek, füzetek címkéire kérem ráírni

Részletesebben

Felszerelési jegyzék 1. osztály

Felszerelési jegyzék 1. osztály 1. osztály MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ANGOL TISZTASÁGI FELSZERELÉS CERUZÁK 4 db vonalas füzet (14-32) 3 db négyzetrácsos füzet (27-32) 1 db vonalas (14-32) vagy sima füzet 60 db A/4-es rajzlap famentes,

Részletesebben

Szükséges felszerelések. 1. évfolyam számára

Szükséges felszerelések. 1. évfolyam számára Szükséges felszerelések 1. évfolyam számára 4 db matematika füzet (négyzetrácsos) 4 db vonalas füzet (14-32) 1 db üzenő füzet (vonalas füzet) grafitceruzák 3 db HB és 1 db 2B 3 db piros-kék színű postairon

Részletesebben

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY. 2. FORDULÓ elérhető pontszám: 58 elért pontszám:

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY. 2. FORDULÓ elérhető pontszám: 58 elért pontszám: ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY 2. FORDULÓ elérhető pontszám: 58 elért pontszám: TANÍTÓI PÉLDÁNY SZERVEZÉS Szükséges eszközök: színes ceruza, feladatlapok A feladatokat sorrendben kell elvégezni.

Részletesebben

asztal bárány oroszlán káposztafej róka zebracomb farkas családapa kályha tyúk nyúl édesgyökér sámli anya medve kéményseprő szekrény óriás küszöb fa

asztal bárány oroszlán káposztafej róka zebracomb farkas családapa kályha tyúk nyúl édesgyökér sámli anya medve kéményseprő szekrény óriás küszöb fa 1. 2. Elérhető pontszám: 9x2+2= 20 pont Húzzátok össze, lehetőleg más-más színnel, a párokat! asztal bárány oroszlán káposztafej róka zebracomb farkas családapa kályha tyúk nyúl édesgyökér sámli anya medve

Részletesebben

Osztozzon velünk a sütés örömteli élményében, hiszen sütni mindig jó! A minôség a legjobb recept.

Osztozzon velünk a sütés örömteli élményében, hiszen sütni mindig jó! A minôség a legjobb recept. Praktikus segítség a sütemények szakértojétol A megszokott kitűnő minőség most új formában jelentkezik! Az eredeti Dr. Oetker Sütőpor és Vanillincukor tégelyes kiszerelésével hasznos segítség a konyhatündéreknek:

Részletesebben

Szükséges taneszközök

Szükséges taneszközök Szükséges taneszközök Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a füzetcsomagok a levéli papírboltban megvásárolhatók! 1. osztály Magyar: 2 db elsős vonalazású, kisméretű, vonalas füzet /14-32/ 1 cs famentes

Részletesebben

Kompetencia alapú óvodai programcsomag. Projektzáró TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0096 DE OEC Óvoda 2010.06.21.

Kompetencia alapú óvodai programcsomag. Projektzáró TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0096 DE OEC Óvoda 2010.06.21. Kompetencia alapú óvodai programcsomag Projektzáró TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0096 DE OEC Óvoda 2010.06.21. Kompetencia alapú képzés fogalma Kompetencia alapú képzésen az ismereteken alapuló, de a készségek,

Részletesebben

KPN 2014. bemutatóóra Kada Mihály Általános Iskola

KPN 2014. bemutatóóra Kada Mihály Általános Iskola KPN 2014. bemutatóóra Kada Mihály Általános Iskola Pedagógus neve: Jászfalvi Ildikó Osztály: 1. a osztály Műveltségi terület: Magyar nyelv és irodalom Tantárgy: magyar irodalom Tananyag: A sajtot osztó

Részletesebben

1. osztály. Készítette: Jantner Pálné

1. osztály. Készítette: Jantner Pálné 1. osztály Írjunk hát egy medve-dalt! Minden medve tudja majd, minden medve megtanulja, két perc múlva fejből fújja: medve-dal, medve-dal, amit minden medve hall! (Nemzetközi medve-induló) Készítette:

Részletesebben

Felszerelési jegyzék 1. osztály Tantárgy Füzet Egyéb felszerelés

Felszerelési jegyzék 1. osztály Tantárgy Füzet Egyéb felszerelés 1. osztály MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ANGOL HTTAN TISZTASÁGI FELSZERELÉS CERUZÁK 4 db vonalas füzet (14-32) 2 db sima füzet 2 db négyzetrácsos füzet (27-32) 1 db vonalas füzet (14-32) 60 db A/4-es rajzlap

Részletesebben

SZÜKSÉGES TANESZKÖZÖK A 2011/2012-es TANÉVRE

SZÜKSÉGES TANESZKÖZÖK A 2011/2012-es TANÉVRE 1. osztály : 3 db 14-32.sz.vonalas 2 cs.írólap 2 db vázoló ceruza (postaírón), 2 db piros-kék ceruza 4 db HB-s (háromszögletű) ceruza 1 db Rajz-vázoló Újság Betűkészlet, betűtartó, betűsín Műanyag zárható

Részletesebben

Muffinformák. Termékismertető és recept

Muffinformák. Termékismertető és recept Muffinformák hu Kedves Vásárlónk! Termékismertető és recept A szilikon muffinformák nagyon rugalmasak és tapadásgátló hatásúak. Így a muffinok különösen könnyen kivehetők belőlük általában nincs szükség

Részletesebben

Osztály: 4. Tanév: 2017/2018. ÓRAVÁZLAT Óraszám:

Osztály: 4. Tanév: 2017/2018. ÓRAVÁZLAT Óraszám: ISKOLA: Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola Tantárgy: Technika Osztály: 4. Tanév: 2017/2018 Műveltségi terület: - természettudomány - társadalomtudomány - művészetek - technika ÓRAVÁZLAT Óraszám:

Részletesebben

Pálcikás jégkrémkészítő

Pálcikás jégkrémkészítő Pálcikás jégkrémkészítő Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69648AS2X5III Kedves Vásárlónk! A szilikonformák segítségével egy szempillantás alatt frissítő pálcikás jégkrémet készíthet.

Részletesebben

Felszerelési jegyzék 1. osztály

Felszerelési jegyzék 1. osztály 1. osztály MATEMATIKA ANGOL TISZTASÁGI FELSZERELÉS CERUZÁK 4 db vonalas füzet (14-32) 3 db négyzetrácsos füzet (27-32) 1 db vonalas (14-32) vagy sima füzet 60 db A/4-es rajzlap famentes, ecsettál, ecsettörlőruha,

Részletesebben

Félgömb sütőforma. Termékismertető és receptek

Félgömb sütőforma. Termékismertető és receptek Félgömb sütőforma hu Termékismertető és receptek Tapadásgátló bevonat A sütőforma tapadásgátló bevonattal van ellátva, aminek köszönhetően a kész sütemény könnyen kivehető a formából. További előnye, hogy

Részletesebben

1.számú melléklet. Projektleírás

1.számú melléklet. Projektleírás 1.számú melléklet Projektleírás PROJEKT CÍME CÉLCSOPORT RÉSZTVEVŐK KARÁCSONYI UTAZÁS Felső tagozatos osztályok Az osztályokban tanuló diákok Projektvezető Az osztályokban tanító pedagógusok IDŐTARTAM ÓRAKERET

Részletesebben

1. A OSZTÁLYOSOK FELSZERELÉSI JEGYZÉKE

1. A OSZTÁLYOSOK FELSZERELÉSI JEGYZÉKE 1. A OSZTÁLYOSOK FELSZERELÉSI JEGYZÉKE Táska Törölköző Pohár Tolltartó: 3db HB ceruza, 2 db postairon (vastag piros-kék), 2db vékony piros-kék, 2 db zöld színű ceruza, színes ceruzák 4 db 14-32 számú vonalas

Részletesebben

fejlesztendő kompetenciák: szociális kompetencia (demokráciára nevelés, fenntarthatóságra nevelés), kooperáció, kreativitás

fejlesztendő kompetenciák: szociális kompetencia (demokráciára nevelés, fenntarthatóságra nevelés), kooperáció, kreativitás cím: ZÖLD ÉTKEZÉS 1. korosztály: 12+ tantárgy: osztályfőnöki időtartam: 45 perc kulcsszavak: fenntarthatóság, zöld étterem, tudatos fogyasztás ideális létszám: 5 30 fő fejlesztendő kompetenciák: szociális

Részletesebben

Mini kuglófformák. Termékismertető és receptek

Mini kuglófformák. Termékismertető és receptek Mini kuglófformák hu Termékismertető és receptek Kedves Vásárlónk! A szilikonból készült mini kuglófformák nagyon rugalmasak és tapadásgátló hatásúak. Így a süteményeket különösen könnyű kivenni belőlük

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

A KÖRNYEZETTUDATOS MAGATARTÁS FEJLESZTÉSE AZ ELSŐ OSZTÁLYBAN

A KÖRNYEZETTUDATOS MAGATARTÁS FEJLESZTÉSE AZ ELSŐ OSZTÁLYBAN Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0010 A KÖRNYEZETTUDATOS MAGATARTÁS FEJLESZTÉSE AZ ELSŐ OSZTÁLYBAN Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon

Részletesebben

1 évre szükséges irodaszerek. Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft

1 évre szükséges irodaszerek. Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft 1 évre szükséges irodaszerek Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft MEGNEVEZÉS Mennyiségi egység Tervezett mennyiség (1 év) Egységár nettó (HUF) Összesen

Részletesebben

NAPIREND Tervezett tevékenység felajánlása Mindennapos mozgás Gyümölcsfogyasztás Vízfürdő, pancsolás

NAPIREND Tervezett tevékenység felajánlása Mindennapos mozgás Gyümölcsfogyasztás Vízfürdő, pancsolás NAPIREND Időtartam Tevékenység 06. 30.- 09. 00 Gyerekek fogadása, játék, szabadon választott időjárástól függően a csoportszobában vagy az udvaron. Készülődés a reggelihez, reggeli elfogyasztása 09. 00.-

Részletesebben

Alkossunk, játsszunk együtt!

Alkossunk, játsszunk együtt! SZKB_101_03 Gombamese II. lkossunk, játsszunk együtt! Én és a MÁSIK modul szerzõje: Iván Márta SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 1. ÉVFOLYM 30 Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák

Részletesebben

Felszerelési jegyzék 1.osztály

Felszerelési jegyzék 1.osztály 1.osztály MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ANGOL TISZTASÁGI FELSZERELÉS CERUZÁK HITTAN 4 db vonalas füzet (14-32) 2 db sima füzet 2 db négyzetrácsos füzet (27-32) 1 db vonalas füzet (14-32) 60 db A/4-es rajzlap

Részletesebben

Az 1. osztályban szükséges taneszközök

Az 1. osztályban szükséges taneszközök Az 1. osztályban szükséges taneszközök Hátitáska Tolltartó Vonalas füzet (14-32) 2 db Radír Hegyező 2 B-s ceruza 2 db HB-s ceruza 5 db Matek füzet 2 db Írólap 2 csomag Rajzlap 30 db Színes ceruza 12 db-os

Részletesebben

Füzetcsomag a 2016/2017. tanévre Alsó tagozat 1. osztály

Füzetcsomag a 2016/2017. tanévre Alsó tagozat 1. osztály Füzetcsomag a 2016/2017. tanévre Alsó tagozat 1. osztály 4 db HB-s vagy F-es grafit ceruza 1 db postairon 1 db rövid vonalzó (15-20 cm) 1 db faragó 1 db radír 2 db vonalas füzet (14-32) 2 db négyzetrácsos

Részletesebben

1.a füzet. Termék Mennyiség Egység Füzet A/5 32 lapos vonalas o. HARMÓNIA Hangjegy füzet A/4 Írólap félfamentes A/5 50 lapos 10-50

1.a füzet. Termék Mennyiség Egység Füzet A/5 32 lapos vonalas o. HARMÓNIA Hangjegy füzet A/4 Írólap félfamentes A/5 50 lapos 10-50 1.a füzet Füzet A/5 32 lapos vonalas 14-32 1.o. HARMÓNIA Hangjegy füzet A/4 3 csomag Rajzlap A/3 famentes 10 lapos Vázlatfüzet B/4 famentes Iratgyűjtő karton A/4 fehér Füzet A/4 kockás Origami papír A/4

Részletesebben

ÜNNEPI HANGULAT

ÜNNEPI HANGULAT ÜNNEPI HANGULAT 2016. 11. 28. 2017. 01. 01. Vendéglátóknak Új szín ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Kelesztő Tál 600 ml 40 000 Ft-os Parti Kelesztő Tál 4,5 L VENDÉGLÁTÓI AJÁNLAT 40 000 Ft-os Parti felett a 14 L-es

Részletesebben

Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz

Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz hu Termékismertető és receptek Cikkszám: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Tapadásgátló bevonat A 3 sütőforma

Részletesebben

Szükséges tankeszközök 2018/2019. tanévre

Szükséges tankeszközök 2018/2019. tanévre Szükséges tankeszközök 2018/2019. tanévre 1.osztály Tolltartóba: 3 db HB-s grafit ceruza radír nélkül (nem rotring) 2 db postairón (piros-kék vastag) 2 db vékony piros-kék ceruza 6 db-s színes ceruza készlet

Részletesebben

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Tartalomjegyzék Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Csokis-málnás nyers muffin Nyers csoki bon-bon Narancsos brownie szaloncukor Fahéjas-szilvás zselés szaloncukor Mézeskalács szaloncukor Mennyei

Részletesebben

TASNÁDI LAJOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2181 IKLAD, ISKOLA TÉR 22.

TASNÁDI LAJOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2181 IKLAD, ISKOLA TÉR 22. TASNÁDI LAJOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2181 IKLAD, ISKOLA TÉR 22. Kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 1. osztályban a következő eszközökre lesz gyermeküknek szüksége. Magyar: - 4db vonalas

Részletesebben

Projekt címe. Víz víz tiszta víz. Időtartam:Március 8-26-ig

Projekt címe. Víz víz tiszta víz. Időtartam:Március 8-26-ig Projekt címe Víz víz tiszta víz Időtartam:Március 8-26-ig Készítette: Kis Judit Kovács Istvánné Nagy Árpádné Téma: Vízi közlekedés Időtartam: 1 hét Külső világ tevékeny megismerése Vízi járművek Matematikai

Részletesebben

1.a Eszköz-és felszerelésigény a tanévre

1.a Eszköz-és felszerelésigény a tanévre 1.a Eszköz-és felszerelésigény a tanévre 2 db 1. osztályos vonalas füzet 2 db. négyzethálós füzet 2 db. sima füzet 1 db. üzenő füzet (vonalas) 1 db. vonalas napközis gyakorló füzet 1 db. négyzetrácsos

Részletesebben

Egyszer régen édesanyám megfogta a kezemet. Búcsú az óvodától Projekt. Készítette: Vassné Csontos Etelka Csekő Katalin

Egyszer régen édesanyám megfogta a kezemet. Búcsú az óvodától Projekt. Készítette: Vassné Csontos Etelka Csekő Katalin Egyszer régen édesanyám megfogta a kezemet Búcsú az óvodától Projekt Készítette: Vassné Csontos Etelka Csekő Katalin Dévaványa, Kossuth úti óvoda nagycsoportjában. TÁMOP 3.1.4 pályázat keretén belül felkészülés

Részletesebben

Vaníliás kifli sütőlapok

Vaníliás kifli sütőlapok hu Termékismertető és recept Vaníliás kifli sütőlapok Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú vaníliás kiflik sütése! A szilikon sütőlapok nagyon rugalmasak és felületük tapadásmentes.

Részletesebben

1. osztályban szükséges tanszerek és felszerelések

1. osztályban szükséges tanszerek és felszerelések 1. osztályban szükséges tanszerek és felszerelések 5 db 14-32-es füzet (vonalas) 1 db 27-32-es füzet (négyzetrácsos) 1 db 80-32-es füzet (sima A4) 1 db üzenőfüzet 1 db leckefüzet (2. félévtől) 12 db-os

Részletesebben

IKLADI TASNÁDI LAJOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2181 IKLAD, ISKOLA TÉR 22.

IKLADI TASNÁDI LAJOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2181 IKLAD, ISKOLA TÉR 22. IKLADI TASNÁDI LAJOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2181 IKLAD, ISKOLA TÉR 22. Kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 1. osztályban a következő eszközökre lesz gyermeküknek szüksége. Magyar:

Részletesebben

1. osztályos taneszközök

1. osztályos taneszközök 1. osztályos taneszközök Kisalakú vonalas (14-3 Kötelező olvasmány: Magyar nyelv és Ablak-Zsiráf irodalom Írólap 2 Matematikai eszközök Matematika Betűkirakó 1 Egyenes műanyag vonalzó 30 Kisalakú négyzetrácsos

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének!

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 5. osztály Résztvevők száma: 22 fő 9 lány

Részletesebben

Füzetcsomag a 2015/2016. tanévre Alsó tagozat 1. osztály

Füzetcsomag a 2015/2016. tanévre Alsó tagozat 1. osztály Füzetcsomag a 2015/2016. tanévre Alsó tagozat 1. osztály 3 db HB-s grafit ceruza 1 db 20 cm-es vonalzó 1 db faragó 1 db radír 2 db vonalas füzet (14-32) 2 db négyzetrácsos füzet (27-32) 1 db sima lapú

Részletesebben

TANSZERLISTA 1. osztály Taneszköz neve, típusa 14-32 vonalas füzet 6 db 27-32 négyzetrácsos füzet 2 db sima A/4 füzet hangjegyfüzet (kicsi)

TANSZERLISTA 1. osztály Taneszköz neve, típusa 14-32 vonalas füzet 6 db 27-32 négyzetrácsos füzet 2 db sima A/4 füzet hangjegyfüzet (kicsi) TANSZERLISTA 1. osztály 14-32 vonalas füzet 6 db 27-32 négyzetrácsos füzet sima A/4 füzet hangjegyfüzet (kicsi) grafitceruza (HB) PL. Kohinor ill. jó minőségű 4-5 db postairon vékony kék-piros ceruza erős

Részletesebben

1. CICA CSOPORT. óvónők. Németh Zoltánné. Tóth Ildikó. dajka. Vilhelmné Vágó Katalin

1. CICA CSOPORT. óvónők. Németh Zoltánné. Tóth Ildikó. dajka. Vilhelmné Vágó Katalin 1. CICA CSOPORT Németh Zoltánné Tóth Ildikó Vilhelmné Vágó Katalin A környezet megismerésére nevelés témáihoz kapcsoljuk a tervezett beszélgetés - és játéktémákat, valamint az ének-zene, vizuális, irodalmi,

Részletesebben

TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY

TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS. OSZTÁLY Tanuló neve, osztálya: Iskola neve, címe: Levelezési cím: Felkészítő tanár neve: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 009. DECEMBER 7. 1 CÍM: FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS

Részletesebben

2.A osztályban szükséges eszközök

2.A osztályban szükséges eszközök 2.A osztályban szükséges eszközök 3db 16-32 vonalas füzet 2db 27-32 négyzetrácsos füzet 1db sima füzet 1db hangjegyfüzet+ 1db szolfézsra(aki jár) 1cs írólap 2db dobókocka 1db mérőszalag 1db rövid vonalzó

Részletesebben

EGÉSZSÉGES, MINT A MAKK

EGÉSZSÉGES, MINT A MAKK EGÉSZSÉGES, MINT A MAKK 1 1. EGÉSZSÉGES, MINT A MAKK! őszi Egészséganimáció 2016.10.28. Péntek 18:00 20:00 Kreatív foglalkozás Nyomdázás 20:00 22:00 Gyermekfelügyelet : mese olvasás, Mini Disco - - Nyomdázás

Részletesebben

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok.

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. Elsőként bemutatkozunk egymásnak. Ekkor derül ki, hogy értik a nyelvünket,

Részletesebben

Készítette: Montag Csilla Vokány, 2010. 02. 05. FARSANGI TÉMAHÉT. Általános Iskola Vokány 1. osztály

Készítette: Montag Csilla Vokány, 2010. 02. 05. FARSANGI TÉMAHÉT. Általános Iskola Vokány 1. osztály Készítette: Montag Csilla Vokány, 2010. 02. 05. FARSANGI TÉMAHÉT Általános Iskola Vokány 1. osztály A farsangi témahét programja: Osztály: 1. Buzás Tamás, Gartner Anna, Győrfi Attila, Horváth Adrián, Horváth

Részletesebben

1. osztály. Honismeret:1 sima kis alakú füzet

1. osztály. Honismeret:1 sima kis alakú füzet 1. osztály Honismeret:1 sima kis alakú füzet 2. osztály -4 db 2. osztályos vonalazású füzet /16-32/ -1 db négyzethálós füzet/27-32, -1 db A/5 ös sima füzet -1 db kottafüzet, az elsős füzetet lehet folytatni

Részletesebben

Füzet és taneszköz lista 2015-16-os tanév 1.a

Füzet és taneszköz lista 2015-16-os tanév 1.a 1.a vonalas füzet 14-32 számú négyzetrácsos füzet 27-32 számú 3db sima füzet 80-32 számú 3 csomag (gumis) félfamentes rajzlaptömb A/4 1X(Lizzy card) famentes rajzlaptömb A/4 1X(Lizzy card) rajzlap A/3

Részletesebben

ÉL ÉS VILÁGÍT. SZENTJÁNOSBOGÁR KLUB Óbuda. Szentháromság Plébánia

ÉL ÉS VILÁGÍT. SZENTJÁNOSBOGÁR KLUB Óbuda. Szentháromság Plébánia ÉL ÉS VILÁGÍT SZENTJÁNOSBOGÁR KLUB Óbuda Szentháromság Plébánia Tartalomjegyzék Betemetett a nagy hó erdőt, mezőt, rétet... 3 Fehér Karácsony, hóban mosdasz,... 4 Hány lába van a madárnak, számold meg

Részletesebben

Sün Simi. Iskolás Sün lettem Simi. 1. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait!

Sün Simi. Iskolás Sün lettem Simi. 1. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait! Iskolás Sün lettem Simi Sün Simi. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait!. Rajzold le, mi jelenthet veszélyt Simi számára! Óvodából az iskolába. Rajzold le,

Részletesebben

A család című témahét

A család című témahét Körmend Város Önkormányzata 9900 Körmend, Szabadság tér 7. Tel.: 94/592-900, Fax: 94/410-623 E-mail: kormend@kormend.hu Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat Dienes Lajos Tagóvoda,

Részletesebben

Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS. Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő.

Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS. Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Őrizd szüleid egészségét!- mert A múlton épül fel a jelen

Részletesebben

Taneszközök jegyzéke

Taneszközök jegyzéke Taneszközök jegyzéke 1. osztály Ceruzák (tolltartóba) Matematika 2 db B-s grafit 2 db HB-s grafit 2 db piros 2 db kék színes 2 db zöld 1 db vastag postairon 1 db radír 1 db faragó 1 db rövid vonalzó 1

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

A falu. projekt a 4.b-ben. 2005-ben a KOMA pályázatán díjnyertes projekt/ készítette: Tarné Éder Marianna

A falu. projekt a 4.b-ben. 2005-ben a KOMA pályázatán díjnyertes projekt/ készítette: Tarné Éder Marianna A falu projekt a 4.b-ben 2005-ben a KOMA pályázatán díjnyertes projekt/ készítette: Tarné Éder Marianna Időszak: 2005. március 1-június 15. Tématervezet: A falu 1. Levél a szülőknek Korteshadjárat szervezése

Részletesebben

Muffinformák hu. Termékismertető és receptek

Muffinformák hu. Termékismertető és receptek Muffinformák hu Termékismertető és receptek Kedves Vásárlónk! A szilikonból készült muffinformák nagyon rugalmasak és tapadásgátló hatásúak. Ezáltal a süteményeket különösen könnyű kivenni belőlük általában

Részletesebben

Füzet és taneszköz lista os tanév 1.a, 1.b

Füzet és taneszköz lista os tanév 1.a, 1.b 2016-17-os tanév 1.a, 1.b vonalas füzet 14-32 számú négyzetrácsos füzet 27-32 számú hangjegyfüzet 36-16 számú sima füzet 80-32 számú vázlattömb B/4 32 lapos 3 csomag (gumis) félfamentes rajzlaptömb A/4

Részletesebben

Mini kuglófformák. hu Termékismertető és recept

Mini kuglófformák. hu Termékismertető és recept Mini kuglófformák hu Termékismertető és recept Kedves Vásárlónk! A szilikonból készült mini kuglófformák nagyon rugalmasak és tapadásmentes felületűek. Így a kuglófokat különösen könnyen kiveheti belőlük

Részletesebben

LELLEI ÓVODA. Olyan nemzedék felnövekedésére van szükségünk, amelynek a környezetvédelem nemcsak nagybetűs plakát, hanem ÉLETMÓD.

LELLEI ÓVODA. Olyan nemzedék felnövekedésére van szükségünk, amelynek a környezetvédelem nemcsak nagybetűs plakát, hanem ÉLETMÓD. LELLEI ÓVODA Olyan nemzedék felnövekedésére van szükségünk, amelynek a környezetvédelem nemcsak nagybetűs plakát, hanem ÉLETMÓD. (Környezeti Munkanapló) A LELLEI ÓVODÁBAN: Nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos

Részletesebben

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez hu Termékismertető és recept Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez Kedves Vásárlónk! Még soha nem volt ilyen egyszerű tökéletes piskótatekercset készíteni: A tésztát egyszerűen süsse meg a

Részletesebben

HÚSVÉT TÉMAHÉT Beethoven Általános Iskola 1. a osztály Osztályfőnökök: Bosnyákné Gergely Zsuzsanna Nagyné Varga Andrea

HÚSVÉT TÉMAHÉT Beethoven Általános Iskola 1. a osztály Osztályfőnökök: Bosnyákné Gergely Zsuzsanna Nagyné Varga Andrea Beethoven Általános Iskola Martonvásár HÚSVÉT TÉMAHÉT Beethoven Általános Iskola 1. a osztály Osztályfőnökök: Bosnyákné Gergely Zsuzsanna Nagyné Varga Andrea Biró Lili Dömsödi Stella Hoffmann Balázs Hornyák

Részletesebben

Óravázlat Erkölcstan / Technika

Óravázlat Erkölcstan / Technika Óravázlat Erkölcstan / Technika A pedagógus neve: Csillag Beáta Tantárgy: Erkölcstan / Technika Iskola/Osztály: Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola / 3.c Az óra témája: A barátság

Részletesebben

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5 1 Tartalomjegyzék: 1. Román krémes... 2 2. Mikádó (kőszikla) torta I.... 3 3. Mikádó (kőszikla) torta II.... 4 4. Kókusztetős ananászkocka... 5 5. Tejfölös csodasüti... 6 6. Gesztenyebomba... 7 2 1. Román

Részletesebben

2.osztály. füzetek: (vonalas): 5 db (négyzetrácsos): 3 db (ének): 1 db leckefüzet. vonalzók: 20 cm-es 30 cm-es

2.osztály. füzetek: (vonalas): 5 db (négyzetrácsos): 3 db (ének): 1 db leckefüzet. vonalzók: 20 cm-es 30 cm-es 2.osztály füzetek: 16-32 (vonalas): 5 db 27-32 (négyzetrácsos): 3 db 36-16 (ének): 1 db leckefüzet vonalzók: 20 cm-es 30 cm-es papír mérőszalag (100 cm-es) radír hegyező grafitceruzák (H, HB, B) 2-2 db

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben