Azért eszel, hogy élj? Vagy, Azért élsz, hogy egyél? E-Book tanfolyam Nr.01

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.vitalitas-egeszsegbolt.hu Azért eszel, hogy élj? Vagy, Azért élsz, hogy egyél? E-Book tanfolyam Nr.01"

Átírás

1 Azért eszel, hogy élj? Vagy, Azért élsz, hogy egyél? 1 E-Book tanfolyam Nr

2 AZÉRT ESZEL, HOGY ÉLJ, VAGY AZÉRT ÉLSZ, HOGY EGYÉL?,,Azzá leszel, amit eszel": ez sokkal több, mint egy puszta mondat, amit az anyák mondanak, hogy rávegyék a gyermekeiket a helyes táplálkozásra. Egy mély igazságot takar. A Kőkorszaktól az Ipari Korszakig az emberek mindig tudták, hogy egyes ételek pozitív hatást gyakorolnak az egészségre. Napjainkban, az Informatika Korában, a táplálkozás fontossága annyira tudományosan bizonyított és elterjedt, hogy gyakorlatilag minden fontosabb egészségügyi világszervezet kiadott már ajánlásokat a követendő és helyes táplálkozási szokásokról. A jó táplálkozás és a betegségmegelőzés közötti összefüggés nagyon szoros. 2 Az Egyesült Államokban az American Cancer Society kijelentette, hogy a nem genetikai okokra visszavezethető daganatok 35%-a megfelelő táplálkozással megelőzhető!,,módosítanunk kell a célunkat: ma már nem elég megszüntetni a táplálkozási különbségeket, hanem alaposan meg kell vizsgálni, hogy milyen szintű betegségmegelőzést biztosíthat a megfelelő táplálkozás, írja Dr. Bernardine Healy, az amerikai National Institute if Health (Nemzeti Egészségügyi Intézet) volt igazgatója az Egy Újabb Recept a Nők Egészségéért, című könyvében:,,a táplálkozáskutatás jelentősége a tudományban már nem vitatható A táplálkozást a fogyasztott ételek és táplálék kiegészítők alkotják. Az utóbbi években az a felismerés, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás az egészség alapja egy forradalmat indított el az emberek az ételről alkotott gondolkodásában. Amíg a 20. század során a "jó táplálkozás" húsból, krumpliból és salátából állt, a 21. századi étrend a mediterrán, az ázsiai, a vegetáriánus, a hypo-kalóriás és a nátriummentes konyha egyes ételeit is magába foglalja magas rosttartalommal. Ahogy egyre több ismeretet szerzünk az egészség és a táplálkozás összefüggéseiről, egyre inkább előtérbe kerül a táplálkozás szerepe a legjobb egészségi állapot elérésében.

3 De az emberek az idők során mindig is sejtették milyen kedvező hatással van a táplálék az egészségre, mint ahogy Moliere, a híres 17. századi francia író egyik idézetéből is kitűnik: "Azért eszünk, hogy éljünk és nem azért élünk, hogy együnk". A SEJTTÁPLÁLÁS AZ EGÉSZSÉG ALAPJA Amikor az ember álmai házát építi, először szilárd alapozást csinál, majd a lehető legjobb építőanyagokat használja fel a terv megvalósításához. Ahhoz, hogy egy életre megalapozzuk a jó egészségünket, alapos körültekintés szükséges úgy, mint amikor a legjobb anyagokat választjuk ki. 3 A sejtek a testünkben a "téglák", és a testünket alkotó 73 ezermilliárd sejt mindegyike igényel tiszta levegőt, vizet és alapvető tápanyagokat. Ezek olyan alapvető tápanyagok, mint a szénhidrátok, a lipidek és szterolok, a fehérjék, a vitaminok és az ezekhez kapcsolódó táplálkozási tényezők (például a fitonutriensek), az ásványok és az enzimek. A megfelelő teljes értékű táplálkozás és az alkalmas táplálék kiegészítők biztosítják a szükséges változatosságot és mennyiséget, ami a jó egészség alapja. TÁPLÁLKOZÁSOD BEFOLYÁSOLJA AZ EGÉSZSÉGEDET MOST, ÉS A JÖVŐBEN IS! A táplálkozás során bevett ételek az egyetlen nyersanyagforrás, amely biztosítja a szervezetnek a mindennapos funkciók ellátásához szükséges tápanyagokat. A sejtek munkája összetett és lankadatlan, de szerencsére a sejtek automatikusan látják el a feladatukat anélkül, hogy az ember ösztönözné őket. Az egyetlen felelősséged ebben a bonyolult és dinamikus rendszerben az, hogy a megfelelő minőségű tápanyagokkal lásd el a szervezeted, hogy az jól tudja a feladatát elvégezni... Ez a feladat egy igazi kihívás mivel minden nap több milliárd sejt alakul ki, pusztul el és cserélődik ki. Hét év alatt testünk legtöbb sejtje, kivéve az agysejteket és egyes nagyon specifikus mirigysejtek, kicserélődik.

4 Például a vörös vérsejtek, amelyek az oxigént szállítják a testben, csak négy hónapig élnek, aztán elpusztulnak, és a véráram eltávolítja őket. Az emberi testben körülbelül milliárd vörös vérsejt van, emiatt az ebből az állandó cseréből származó tápanyagigény nagyon magas! Más sejtek, például a szájban vagy a bélrendszerben, sokkal gyorsabban cserélődnek ki, gyakorlatilag akár naponta is! A különböző sejteknek és szöveteknek speciális, egyedi tápanyagigényük van. Például a tüdő sejtjei sokkal több C Vitamint igényelnek, mint a többi sejt, miközben a szem szöveteinek nagyobb mértékben van szükségük Luteinra és egyéb fitonutriens karotenoidokra. 4 Az ételek és táplálék kiegészítők által biztosított tápanyagmennyiségnek felül kell múlnia, a testünk tápanyagigényét, máskülönben hiány lép fel. Egy nem megfelelő étrend napról napra veszélyezteti az egészségünket. Például a karotenoidok - azok a színtestek, amelyektől a paradicsom piros, a sárgarépa narancssárga és a tök sárga - alapvető fontosságúak bizonyos a vérben található sejtek számára, amelyek a szervezetet védik a baktériumok támadásaitól. Vizsgálatok azt mutatták ki, hogy egy karotinokban szegény étrend gyengíti az immunrendszert. Ezzel ellentétben, a karotinokban gazdag táplálkozás megerősíti az immunrendszert ugyanúgy, mint a C vitamin és a cink (mind a kettő képes egy megfázás idejét jelentősen lerövidíteni). A tápanyaghiány következményei akár rövid időn belül is jelentkeznek - például alacsonyabb energiaszint formájában - olyanoknál, akiknek az étrendje B vitaminban vagy vasban szegény. Hosszú távon az ideális szükséglet alatti tápértékű étrend korai öregedésben és degeneratív betegségek formájában jelentkezhet. A BETEGSÉGEK NEM ELKERÜLHETETLEN KÖVETKEZMÉNYEI AZ ÖREGEDÉSNEK! Sok gerontológus (öregedést kutató tudós) úgy véli, hogy a betegségek és a mozgás képtelenség nem elkerülhetetlen velejárói az öregedésnek.

5 Úgy látják, hogy lehetséges a hosszú és egészséges élet elérése kiegyensúlyozott étrend, megfelelő testmozgás, nyugodt pihenés és rendszeres kikapcsolódás segítségével. A nem megfelelő egészség alapjait sokszor a gyermekkorban fektetjük le, amikor is nagyon sok gyerek és fiatal sok zsíros, sós és édes ételeket eszik leginkább. Nagyon sok 20 éves nem annyira egészséges, mint kellene, mert nem mozog eléggé vagy, mert az étrendje antioxidánsokban és egyéb tápanyagokban szegény. A 30 évesek családot alapítanak és karriert csinálnak, sokszor annyira el vannak foglalva, hogy nem tudnak időt szakítani egy kis testmozgásra és nem pihennek eléggé. A 40 évesek a stressz, a rossz táplálkozás és a kevés mozgás miatt feszültek, túlsúlyosak és rosszul tápláltak, mert nem fogyasztják kellő mennyiségben a szükséges tápanyagokat. 5 Az 50 éveseknél nagyon sok betegség kezd előjönni. Például sok nőnél jelentkezik a csontritkulás. Ebben a korban nők és férfiak egyaránt sok gyógyszert szednek. Ebben a korban a lakosság egy jelentős része szenved a magas vérnyomástói és a magas koleszterinszinttől. Az egészség egyre romlik, és egyre többen szenvednek krónikus betegségektől, amelyek korlátozhatnak szabad mozgásukban: combcsonttörés, ízületi gyulladás, szívpanaszok, magas vérnyomás, cukorbetegség, porckorongsérv, asztma, látásromlás, hallásromlás, paralízis, szélütés, értelmi képességek gyengülése, tüdőbetegségek, stb. Nagyon sok 70 éves szívroham, daganat vagy csontritkulás (combcsonttörés után fellépő komplikációk) miatt hal meg. Mindez abból adódik, hogy tápanyagokban nagyon szegény az étrendjük. EGY RÖVID KIS BETEKINTÉS A HALANDÓSÁGI STATISZTIKÁBA: UGYANIS, A SZEGÉNYES TÁPLÁLKOZÁS MINDENHOL BEHAJTJA A SZÁMLÁT!

6 A várható élettartam a fejlődő országokban 43 év (!!) és a fejlett országokban 78 (!!) év az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint. Tehát világviszonylatban az átlagos várható élettartam körülbelül 65 év. Az Egészségügyi Világszervezet egyéb statisztikái egy teljes képet rajzolnak ki azokról a betegségekről, amelyek összefüggnek a nem megfelelő táplálkozással. A világon a legjelentősebb halálok a szív és érrendszeri betegségek, amelyek körülbelül 20 millió ember halálát okozzák évente. A magas vérnyomás - az egyik fő oka a szívbetegségeknek és a szívrohamnak - a felnőttek 8-18%-át sújtja szerte a világon. 6 A rák 15 millió életet olt ki évente: a mellrák a legfőbb halálok a fejlett országokban élő nők körében, a tüdőrák pedig a férfiak legnagyobb ellensége. Az évtized végére több mint 200 millió ember lesz cukorbeteg - az esetek 90%- ában ennek kialakulása szorosan összefügg az életstílussal, például a helytelen táplálkozással és kellő testmozgás hiányával. Addigra minden harmadik 50 év feletti nő csontritkulásban fog szenvedni, tehát fokozottan ki lesz téve a csonttörés veszélyének. Mindennek nem szabadna megtörténnie! Manapság néhányan a világ legnagyobb tudósai közül meg vannak győződve arról, hogy a szegényes táplálkozás elősegíti ezeknek a betegségeknek a kialakulását! A tápanyagokban szegény táplálkozás és a modern életstílus egyéb egészségtelen vonatkozásai megfosztanak minket attól, hogy legalább 120 évig éljünk, pedig a szervezetünk biológiailag erre képes lenne. Nagyon sokan több évtizedig élnek fokozatosan romló egészségben. A vírusos megbetegedések és a baleseteken kívül nincs ok, amiért ne élhetnénk legalább 100 évig. De az igazi kihívás nem az, hogy éveket adjunk az életnek, hanem hogy életet adjunk az éveknek! Kortól függetlenül az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás, egy kis testmozgás és a rendszeres pihenés hozzájárulnak az egészség, életerő és hosszú élet eléréséhez.

7 De a helyes táplálkozás sokkal többet jelent, mint olyan ételeket enni, amelyek megfelelő mennyiségben tartalmaznak szénhidrátokat, lipideket, szterolokat, fehérjéket, vitaminokat és ezekhez kapcsolódó táplálkozási tényezőket (például fitonutrienseket), ásványokat és enzimeket. A helyes táplálkozás azt jelenti, hogy olyan tápanyagokat juttatunk el a szervezetbe, amelyeket fel tud használni. Ne felejtsd el, hogy két különböző dologról van szó: az evés az, amit eszünk, a táplálkozás pedig az, amit a sejtjeink és a szöveteink tényleg meg is kapnak. AKI JÓKAT ESZIK, AZ NEM FELTÉTLENÜL JÓL IS TÁPLÁLKOZIK! 7 Világos tehát, hogy ha valaki az evést a legtöbbször csak az éhség csillapítására, vagy az élvezetek megszerzésére használja, nem feltétlenül azt jelenti, hogy jól is táplálkozik. A tudományos kutatások szerint a megfelelő étrend jelenti az alapot, amelyre felépíthető az élettel teli, jó egészség. Amelyet neked nem csak kívánunk, hanem a hozzávezető utat mutatjuk, mint egy világítótorony! Vitalitás-Egészségbolt csapata "A kockázat és a félelem a jólét felépítésének az ellenségei. Tudással mindkettő legyőzhető." (Charles Givens) Bízunk benne, hogy téged is érdekel a magasabb életminőség, a hosszabb és krónikus betegségektől mentes élet. Mert ez egyben praktikusan olcsóbb, mint a betegségekkel való költséges és fájdalmas viaskodás Ehhez azzal is hozzájárulunk, hogy számodra átadjuk azt a már több évtizede a gyakorlatban is bevált tudást, megoldás és eszközrendszert, amelyet a világ legelismertebb tudós szaktekintélyei alkottak meg. Scientic Adword Board A tudás itt ingyenes, amíg csak az Életmeghosszabbító Hírveleinket olvasod! A hátterünket adó tudományos műhely már 1958 óta sikeresen kinőtte magát, ma már a világ több mint ötven országában jelen van. Írásainkban és a későbbi kutatási tanulmányok közlésekor, kizárólag olyan információk szerepelnek, amelyek a tudomány által igazoltak, nem követnek bulvár-divattrendeket, és a gyakorlatban is kiállták már a próbát. Egyes nagyobb horderejű témáknál, az eredeti angol nyelvű referenciák linkjeit is megadjuk, mert nem lehet kizárni, hogy szakmabeliek is olvassák, ők pedig igénylik ezt. És ami még nem elhanyagolható, hogy olyan nyelvezettel íródott, amely könnyen érthető. Ahol pedig szükséges, a nem közismert kifejezésekhez,(nem sűrűn de biztos, ami biztos), ott találod az E-book végén a NÉVMUTATÓT.

8 ÉLETHOSSZIG TARTÓ MAGASABB ÉLETMINŐSÉG, TUDOMÁNNYAL ALÁTÁMASZTOTT ÉS GYAKORLATIAS MÓDSZERTANA! 8 Tudj meg többet a hosszú, energikus, és betegségmentes élethez nélkülözhetetlen, tudományosan igazolt és eddig csak tudományos körökben angolul publikált módszerekről! részes ingyenes tanfolyamunkból, megismerheted azokat a klinikailag tesztelt megoldásokat és a hozzájuk megkomponált ajánlásokat, közérthető magyar nyelven, amelyekkel te is megvalósíthatod, hogy nem fog egy kellemetlen és váratlan betegség leteperni, sem téged, sem a családod tagjait! Lehet, hogy a TE egészséged is veszélyben van, csak még nem sejted?? Iratkozz fel és tudd a szeretteidet és magadat is biztonságban! Ha még esetleg nem tetted volna meg, akkor Kattints az alábbi linkre, és az oldal alján kérheted az ingyenes E-book sorozatot!

DÖNTŐ BIZONYÍTÉK. Dr. Neil Nedley. Shelley Holding Kft.

DÖNTŐ BIZONYÍTÉK. Dr. Neil Nedley. Shelley Holding Kft. Döntő bizonyíték... DÖNTŐ BIZONYÍTÉK áll rendelkezésünkre, hogy eredményesen vegyük fel a küzdelmet a betegségekkel, és elérjük a lehető legjobb egészséget a helyes táplálkozás és életmód segítségével

Részletesebben

A depresszióról mindenkinek

A depresszióról mindenkinek A depresszióról mindenkinek Tartalom... a depresszió nem a lélek megsemmisülése; férfiak és nôk számtalan sokan tanusíthatják egyetlen megváltó kegyelmét: hogy legyôzhetô. Azoknak, akik bejárták a depresszió

Részletesebben

Az életmódból fakadó betegségek kezelése

Az életmódból fakadó betegségek kezelése Az életmódból fakadó betegségek kezelése Javasolt vitatéma A költségvetési megszorítások idejében, amikor az egészségügyi ellátás elosztása tekintetében a hatékonyságra kell törekedni, etikus megoldás

Részletesebben

George D. Birkmayer (MD, PhD) Minden, amit a NADH-ról (koenzim 1-ről) tudni kell

George D. Birkmayer (MD, PhD) Minden, amit a NADH-ról (koenzim 1-ről) tudni kell Frequently Asked Question Gyakran feltett kérdések George D. Birkmayer (MD, PhD) Minden, amit a NADH-ról (koenzim 1-ről) tudni kell A fordítás alapja az alábbi kiadvány: George D. Birkmayer: All About

Részletesebben

dr. Filippo Ongaro Úgy egyél, hogy jól legyél!

dr. Filippo Ongaro Úgy egyél, hogy jól legyél! dr. Filippo Ongaro Úgy egyél, hogy jól legyél! dr. Filippo Ongaro Úgy egyél, hogy jól legyél! KORSZAKALKOTÓ SZEMLÉLETVÁLTÁS A TÁPLÁLKOZÁSBAN A fordítás alapja: Filippo Ongaro: Mangia che ti passa: Uno

Részletesebben

Szendi Gábor PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS A nyugati életmód és a civilizációs betegségek

Szendi Gábor PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS A nyugati életmód és a civilizációs betegségek Szendi Gábor PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS A nyugati életmód és a civilizációs betegségek Szendi Gábor PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS A nyugati életmód és a civilizációs betegségek Budapest, 2009 Copyright Szendi Gábor,

Részletesebben

Derűs időskor aktív időskort támogató közösségi programok

Derűs időskor aktív időskort támogató közösségi programok Derűs időskor aktív időskort támogató közösségi programok Országos Egészségfejlesztési Intézet, Budapest, 2007 A kiadvány, az Egészségügyi Minisztérium projekt támogatásával készült Tartalomjegyzék Bevezetés....................................................................

Részletesebben

Dr. Joel D. Wallach előadása Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek. (Egy moszkvai előadás szövege lett

Dr. Joel D. Wallach előadása Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek. (Egy moszkvai előadás szövege lett Dr. Joel D. Wallach előadása Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek. (Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)

Részletesebben

magazin Zümmögô orvoslók rovatunk: A Gyógyhír Magazint gyógyszertára ajándékozta Önnek! REJTVÉNYEK I. évfolyam 2. szám / 2006.

magazin Zümmögô orvoslók rovatunk: A Gyógyhír Magazint gyógyszertára ajándékozta Önnek! REJTVÉNYEK I. évfolyam 2. szám / 2006. Gyógyhír magazin Hasadt elmével a skizofrénia I. évfolyam 2. szám / 2006. február Medicina külhonból Zümmögô orvoslók ÚJ rovatunk: REJTVÉNYEK Koleszterin: áldás vagy átok? A Gyógyhír Magazint gyógyszertára

Részletesebben

Toxikus emberek Epigenetika A fóbiák

Toxikus emberek Epigenetika A fóbiák I. évf. 2008. március április Magyarország Kéthavonta megjelenő, az emberi szervezet méregtelenítésével foglalkozó szaklap Toxikus emberek Epigenetika A fóbiák Az érrendszer és a méregtelenítés Bevezető

Részletesebben

Shigeru Tanaka MANJU. Az effektív mikroorganizmusok (EM) antioxidánsainak gyógyító erejéről

Shigeru Tanaka MANJU. Az effektív mikroorganizmusok (EM) antioxidánsainak gyógyító erejéről Shigeru Tanaka MANJU Az effektív mikroorganizmusok (EM) antioxidánsainak gyógyító erejéről 1 A könyvben ismertetett tanulmányokat és ismereteket a szerző legjobb tudása és lelkiismerete szerint adta közre.

Részletesebben

Dr. Lenkei Gábor, 2009. Minden jog fenntartva! ISBN: 978-963-06-7328-0. Megjelent a Free Choice Kft. gondozásában. 1. kiadás, 2009

Dr. Lenkei Gábor, 2009. Minden jog fenntartva! ISBN: 978-963-06-7328-0. Megjelent a Free Choice Kft. gondozásában. 1. kiadás, 2009 Dr. Lenkei Gábor Dr. Lenkei Gábor, 2009 Minden jog fenntartva! ISBN: 978-963-06-7328-0 Megjelent a Free Choice Kft. gondozásában 1. kiadás, 2009 Grafikai tervezés és tördelés: Lukács Emese Nyomta és kötötte:

Részletesebben

zsíros TÉVHIT és Eltitkolt TÉNY a FOGYÁSRÓL!

zsíros TÉVHIT és Eltitkolt TÉNY a FOGYÁSRÓL! zsíros TÉVHIT és Eltitkolt TÉNY a FOGYÁSRÓL! Avagy mit kell tudnod a könnyed fogyásról, ha végre éhezés és visszahízás nélkül akarsz lefogyni? minimális mozgással Szerző: Katona Zoltán Kedves Olvasó! Ez

Részletesebben

Találd meg az egyensúlyod! A hormonális egyensúly meglétének fontossága életünkben A stressz és az érzelmek hatása a hormonális egyensúlyra

Találd meg az egyensúlyod! A hormonális egyensúly meglétének fontossága életünkben A stressz és az érzelmek hatása a hormonális egyensúlyra Találd meg az egyensúlyod! A hormonális egyensúly meglétének fontossága életünkben A stressz és az érzelmek hatása a hormonális egyensúlyra Vajon mi volt előbb? A hormonális egyensúly felborulása vagy

Részletesebben

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN VÉDŐNŐ XXI. évfolyam 1. szám melléklete Szerző: Helik Gabriella Szerkesztő: Csordás Ágnes EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN GYERMEKKORBAN MEGELŐZHETŐ FELNŐTTKORI MEGBETEGEDÉSEK Impresszum A kiadvány a

Részletesebben

Egyszerûen egészséges sorozat ÉV LEGNAGYOBB ORVOSI TÉVEDÉSEI. Demecs István - 1 -

Egyszerûen egészséges sorozat ÉV LEGNAGYOBB ORVOSI TÉVEDÉSEI. Demecs István - 1 - 150 Egyszerûen egészséges sorozat ÉV LEGNAGYOBB ORVOSI TÉVEDÉSEI - 1 - Demecs István - 2 - Egyszerûen egészséges sorozat 150 ÉV LEGNAGYOBB ORVOSI TÉVEDÉSEI - 3 - Demecs István Copyright : Demecs István

Részletesebben

Egészséges munkahelyek krónikus beteg munkavállalók számára Útmutató

Egészséges munkahelyek krónikus beteg munkavállalók számára Útmutató Egészséges munkahelyek krónikus beteg munkavállalók számára Útmutató Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata (ENWHP) Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) www.enwhp.org www.oefi.hu Kinek ajánljuk

Részletesebben

Ritka betegségek: a kezelés fontosságának felismerése

Ritka betegségek: a kezelés fontosságának felismerése fordította: Tóth Attila az MWSzT felkérésére 2005 november Ritka betegségek: a kezelés fontosságának felismerése Joachim Rode EURORDIS Plateforme Maladies Rares 102 rue Didot 75014 Paris France Tel + 33

Részletesebben

ÉLELMISZER vagy ÉLELMISZERIPARI TERMÉK?

ÉLELMISZER vagy ÉLELMISZERIPARI TERMÉK? Ha egy békát forró vízbe dobunk, az állat hanyatt homlok menekül. Ha azonban egy hideg vízzel teli fazékba tesszük, és lassan kezdjük el melegíteni, a béka megfő anélkül, hogy bármilyen menekülési reakciót

Részletesebben

Magazin PATI KA. Veszélyes apróságok a kullancsok. Egy csepp figyelem 1% támogatás V. ORSZÁGOS PATIKA NAP 2008. JÚNIUS 4. www.patikamagazin.

Magazin PATI KA. Veszélyes apróságok a kullancsok. Egy csepp figyelem 1% támogatás V. ORSZÁGOS PATIKA NAP 2008. JÚNIUS 4. www.patikamagazin. PATI KA GALENUS KIADÓ, A GYÓGYSZERÉSZEK KIADÓJA Magazin XIII. évfolyam 5. szám 2008. május Egészségügyi ismeretterjesztô folyóirat www.patikamagazin.hu V. ORSZÁGOS PATIKA NAP 2008. JÚNIUS 4. Veszélyes

Részletesebben

Különböző országok különböző szokások Transzplantáció: mindig legyen remény!

Különböző országok különböző szokások Transzplantáció: mindig legyen remény! 2015. tavasz Amit a veséről tudni kell A cukorbetegség szövődményei Különböző országok különböző szokások Transzplantáció: mindig legyen remény! NephroCare Magyarország Betegelégedettségi Program eredmények

Részletesebben

15% Vásárold le a kuponokat! Hogyan legyél Te is fitness model? Sikersztorik! Fogyj le 10 kg-ot! 0% zsír és szénhidrát Peak palacsinta recept

15% Vásárold le a kuponokat! Hogyan legyél Te is fitness model? Sikersztorik! Fogyj le 10 kg-ot! 0% zsír és szénhidrát Peak palacsinta recept Magyarország első, finom táplálék kiegészítői hozzáadott cukor és szénhidrát nélkül. Tudatos, fogyni vágyó nők számára! Magazin 2012/2 www.peakgirl.hu www.peakshop.hu Vásárold le a kuponokat! Hogyan legyél

Részletesebben

Egészségpolitika. Minden uniós polgár egészségének javításáért KÖZÉRTHETŐEN AZ EURÓPAI UNIÓ SZAKPOLITIKÁIRÓL

Egészségpolitika. Minden uniós polgár egészségének javításáért KÖZÉRTHETŐEN AZ EURÓPAI UNIÓ SZAKPOLITIKÁIRÓL KÖZÉRTHETŐEN AZ EURÓPAI UNIÓ SZAKPOLITIKÁIRÓL Egészségpolitika Minden uniós polgár egészségének javításáért Az Európai Unió azon dolgozik, hogy a bölcsőtől a sírig minden európai polgárnak védje és javítsa

Részletesebben

Áttekintés. Az agy megértése: útban egy új tanulástudomány felé

Áttekintés. Az agy megértése: útban egy új tanulástudomány felé Áttekintés Az agy megértése: útban egy új tanulástudomány felé Overview Understanding the Brain: Towards a New Learning Science Az Áttekintések az OECD kiadványok kivonatos fordításai. Az Online Könyvesboltban

Részletesebben

VITAMIN B-17 ANYAGCSERE-TERÁPIA K É Z I KÖ N Y V E. (fordítás angol nyelvrıl)

VITAMIN B-17 ANYAGCSERE-TERÁPIA K É Z I KÖ N Y V E. (fordítás angol nyelvrıl) VITAMIN B-17 ANYAGCSERE-TERÁPIA K É Z I KÖ N Y V E (fordítás angol nyelvrıl) Kiadta a Worldwithoutcancer Organisation UK. ( A Világ Rák Nélkül alapítvány, Egyesült Királyság ) Kérdéseivel forduljon a kiadóhoz

Részletesebben

A NAP ÉLET!... ÉLVEZZE 18-TÓL 80 ÉVES KORÁIG! Útmutató a helyes napozáshoz és szoláriumozáshoz

A NAP ÉLET!... ÉLVEZZE 18-TÓL 80 ÉVES KORÁIG! Útmutató a helyes napozáshoz és szoláriumozáshoz A NAP ÉLET!... ÉLVEZZE 18-TÓL 80 ÉVES KORÁIG! Útmutató a helyes napozáshoz és szoláriumozáshoz A napozás és szoláriumozás ésszerű módja 2 Napjainkban megosztott véleményekkel találkozhatunk a napozás ill.

Részletesebben

Egyedülálló készítmények az egészségért

Egyedülálló készítmények az egészségért Egyedülálló készítmények az egészségért Útmutató a Dr. Rath sejttápanyag-készítmények eredményes alkalmazásához Dr. Rath Health Programs B.V. Dr. Rath Health Programs B.V. Postbus 657 6400 AR Heerlen Hollandia

Részletesebben

A Királynő jelbeszéde

A Királynő jelbeszéde magazin A BNM Bio Natural Medical magazinja 2013 nyár 3. szám magazin Egészség Életmód Utazás Ára: 990 Ft Exkluzív interjú Weisz Fannival A Királynő jelbeszéde Vakáció a nagyszülőknél allergiás gyerekkel

Részletesebben

egészségügyi gazdasági szemle

egészségügyi gazdasági szemle egészségügyi gazdasági szemle A Nemzeti Erôforrás Minisztérium és az Egészségügyi Gazdasági Vezetõk Egyesülete közgazdasági folyóirata 50. évfolyam 1. szám, 2012. március Megelôzés és/vagy gyógyítás? Az

Részletesebben

FERTŐZŐ BETEGSÉGEKRŐL ÉS VÉDŐOLTÁSOKRÓL

FERTŐZŐ BETEGSÉGEKRŐL ÉS VÉDŐOLTÁSOKRÓL VÉDŐ N Ő XX. évfolyam 3. szám melléklete Szerkesztők: Csordás Ágnes Fekete Gáborné Lektorálta: dr. Mészner Zsófia gyermekinfektológus az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója FERTŐZŐ BETEGSÉGEKRŐL

Részletesebben