Bagett. 28 egy falat Franciaország

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bagett. 28 egy falat Franciaország"

Átírás

1

2 28 egy falat Franciaország Bagett Franciaország híres jelképének története nem oly régi. A hagyományos francia kenyér a pain de champagne volt: a nagy, kerek, kovászos tésztából készült cipó csábított, hogy letépjük a végét és kitunkoljuk az étel maradékát. Az elsô bagett Párizsban készült, négyféle összetevôbôl: helyi finom lisztbôl, élesztôvel, sóval és vízzel. A zsiradék nélkül készült ízletes hosszúkás cipó néhány óra alatt kiszárad, ezért a franciák naponta két-három alkalommal ellátogatnak a boulangerie-be, és ez a rituálé mára a városi élet ritmusának részévé vált. Franciaország többi részén csak a 20. században vált hasonlóan népszerûvé a bagett. Az igazi bagett 70 cm hosszú, a súlya 250 g. Ami ennél kisebb, azt ficelle-nek, ami nagyobb, azt flûte-nek nevezik. A legfinomabbat helyben készíti a pék, addig keveri és dagasztja a tésztát, amíg kialakul gazdag íze. Gôzzel telt kemencében sül, ahol hamar megdagad, ropogós héja aranyszínûre pirul, amíg a mie, vagyis a kenyérbél puha és laza marad. Más ételekhez is tökéletes, bagettet szinte minden fogás mellé kínálnak. Kosárban szolgálják fel a szeleteket, amelyekkel a leves utolsó cseppjeit vagy ízletes szaftok maradékát mártogathatjuk.

3 bagett 29

4 88 egy falat Franciaország Sajtkereskedés Franciaország sajtjainak száma és minôsége páratlan a nagyvilágban. Amíg az olaszok és svájciak gyakran használják legjobb sajtjaikat fôzéshez is, a franciák akár egy teljes vacsorát a fromage (sajt) élvezetének szentelnek. Franciaország egyedülálló találmánya sajtkereskedés (la fromagerie), a sajtokra specializálódott szaküzlet, amelyet bámulatos illatfelhô leng be, és számtalan tökéletes állagú sajttal csábítja vevôit nap mint nap. A sajtkereskedés mindegyik sajtcsaládból kínál választékot: kemény beaufort-t, mellette érett kéksajtokat, mint amilyen a rokfort. A lágy sajtok polcán sorakozik például a pasztörizálatlan normandiai camambert vagy brie, a munster és a livarot.

5 sajtkereskedés 89 A köztes állagú zamatos, félkemény sajtok, pl. a Port- Salut, amelybôl kipréselik a nedvességet, és a kérgén élô baktériumokat elpusztítják, a héjat lemossák, lekefélik vagy mûanyag, illetve viaszburokba zárják. A francia hegyvidékek a chèvre, kecskesajtkorongokra szakosodtak, ezeket a csak néhány napos, zöldfûszerekkel, fûszerekkel vagy akár hamuval ízesített sajtokat szalmatálcákra fektetve találjuk a polcokon. A sajtkereskedés kínálata tartalmaz néhány kizárólag helyben készített, fromage frais-t, friss (kezeletlen) sajtot, amelyet mézzel és zöldfûszerekkel fogyasztanak. A vevôk általában három-négy sajtot, különféle fajtákat választanak a plateau de fromage-ra (sajttál). A legjobb sajtkereskedéseket sajtkészítô mesterek vezetik. A maître fromagers nagy tudású szakember, megvásárolja a kistermelôktôl az éretlen sajtokat és a bolt alatt található caves d affinage-ban érleli azokat. A sajt él, a maître fromagers saját kezûleg gondozza, néhányat közülük felvisz, a többit hagyja tovább érlelôdni, amíg kialakul jellegzetes stílusuk és tökéletesre érnek. Folyamatosan ellenôrzi a hômérsékletet és a páratartalmat. Vannak sajtok, amelyeket naponta meg kell fordítani, le kell kapargatni róla a penészgombákat, vagy páclébe, sörbe, alkoholba kell áztatni a kérgüket.

6 138 egy falat Franciaország Champagne... Párizstól keletre, a katedrálisáról híres Reims körül terül el a Champagne régió, amelynek neve a csillogás és luxus szinonimája, a vidék terméke Franciaország legkeresettebb exportcikke. Igaz ugyan, hogy sok helyen másolják, azonban csak ezen apró terület borai jogosultak a tekintélyes champagne nevet viselni címkéjükön. Itt találhatók a több évszázados múltú, általában családi kézben levô champagneházak, azaz Maison-ok, amelyek fényûzô kastélyaikból világszerte ellenôrzésük alatt tartják termékük imázsát és piacát. Hasonlóan a divat világához, valójában mindegyik ház egyben márkanév is: Taittinger, Moët & Chandon, Bollinger vagy Krug, zászlóshajó termékük a ház évjárat nélküli pezsgôje, amelynek egyedülálló ízét és karakterét próbálja a pince évrôl évre reprodukálni. A borok egyedi stílusát generációk óta csiszolják a termelôk, ám Franciaország legészakibb szôlôültetvényeinek kiszámíthatatlan idôjárása miatt a szüret minôsége évenként nagyon ingadozik. Éppen ezért a kiváló champagne készítésének titka a gyakorlott keverésben rejlik. A folyékony kristályos megjelenés ellenére a champagne jórészt feketeszôlôbôl, pinot noirból készül, amely testet ad a bornak, valamint gyümölcsös zamatú pinot meunier-bôl, amelyet fehér chardonnay szôlôvel kevernek. Csaknem minden palack cuvée, azaz keverék, és annak érdekében, hogy a minôségi ingadozásokat kiegyenlítsék, a házak számos szôlôsgazdától vásárolnak szôlôt, és minden évben más kombinációból készítik borukat, termékük állagának és minôségének fenntartása érdekében az új szürethez régebbi tartalékot kevernek.

7 Champagne 139 A szôlô egy kevés élesztôvel és cukorral a palackban fermentálódik, miközben lényeges mellékfolyamat megy végbe, szén-dioxid, pezsgôbuborék képzôdik. Egy pompás champagne legalább két évig érlelôdik a Reims és Epernay városa alatt kígyózó sötét pincék valamelyikében, ezalatt a bor és az elölt élesztô üledéke reakcióba lép, és gazdag, száraz zamattal ajándékozza meg a nedût. Az üledéket végül eltávolítják, miután a palackot lassan fejjel lefelé fordították. A ház champagne-a örökre a szakma alapköve marad, kivételes években a Maison-ok egyetlen szüretbôl készítenek évjárattal jelölt champagne-t, vagy akár deluxe cuvée-t, rendkívül drága champagne-t, amelyhez esetleg egy kevés régebbi, ritkaságszámba menô bort vagy szôlôt használnak valamelyik pompás szôlôskert termésébôl.

8 152 egy falat Franciaország Bouillabaisse A legendás marseille-i halleves története szerényebb, mint azt híre alapján gondolnánk. A provence-i halászok eledelét eredetileg nyílt tûzön fôzték sokféle apró halból, amit a piacon nem tudtak eladni. A halakat forró vízben fôzték meg, a vízhez olívaolajat adtak, vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot dobtak bele, zöldfûszerekkel és sáfránnyal fûszerezték. Manapság a bouillabaisse sokkal impozánsabb, délen az elegáns tengeri halakat kínáló éttermek hatalmas pompával tálalják. Egykor néhány apró rákból, kagylóból és csigából fôzték, manapság viszont csontos halakból és homárból készül. A halat és a levet külön tálalják, elôször a tenger ízeiben gazdag levest hozzák, mellé pirítóst és sûrû fokhagymás szószt, rouille-t kínálnak. Ezután következik a halakkal megrakott tál, lakoma a mediterrán élet ünneplésére. A bouillabaisse titka részben abban rejlik, hogy marseille-i hazájától távol nehéz elkészíteni. Akkor igazán finom, ha legalább hétféle helybéli halból fôzik, ezekbôl néhány ehetô, néhány viszont csak a lé ízesítésére szolgál, elengedhetetlen hozzávalója a ronda vörös skorpióhal, a rascasse.

9 bouillabaisse 153

10 236 egy falat Franciaország Csokoládé A franciák imádják a tiszta, intenzív étcsokoládé-zamatot, nem véletlen, hogy egy francia cég, a Valrhona nevéhez kötôdik a grand crus, ôk fejlesztették ki elsôként ezeket a pompás csokoládétömböket, amelyeket egyetlen fajta kakaóbabból készítenek. Akár a szüreti bor, itt is mindegyik egyedi, zamatában fellelhetjük a karibi guanaja és az ecuadori jivara aromáját. Ugyanakkor a csokoládékészítés reneszánszát éli ma Franciaországban. A legfinomabb közép- és dél-amerikai csokoládét felhasználva hatalmas tömböket olvasztanak fel és keverik össze keserû naranccsal vagy valódi vaníliával, majd szeletekké formázzák. A csokoládés-tejszínes vagy vajas paszta (ganache) a hûtés során bársonyossá válik, és kézzel az olvasztott csokoládéba mártva finom töltelék lesz belôle. Ebbôl kiindulva a csokoládékészítôk sós ízekkel is kísérleteznek, például a fekete provence-i olíva vagy szecsuáni bors zamata tökéletesen egybeolvad a sima, szinte keserû étcsokoládéval. Az ízek évszakoktól függôen változnak nyáron rózsaszirom vagy levendula, télen melengetô gyömbér vagy fahéj a sláger. Ezek a zamatok inkább a csokoládé illatát gazdagítják, amíg a zöld tea, narancsvirág vagy jázmin az ízét. Inkább hagyományos jellegûek a csodálatosan színpompás töltelékek, gyümölcspürék, például vadmálna vagy kajszibarack; a pirított, tört mogyorós pralinék; vagy az alkohol, különösen a rumos, omlós karamell. A kiválasztott csokoládékat gyönyörûen becsomagolják egy fa, vagy papírdobozba, esetleg cimkét is akasztanak rá, hogy meg tudjuk különböztetni a különféle töltelékek formáját és sokaságát.

11 csokoládé 237

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban Az íz igazán számít! Egyre gyakrabban kerülnek zöldségek az asztalunkra. Fontos is, hogy a mindennapi étrendünk zöldségféléket tartalmazzon, hiszen így tarthatjuk fenn testi és lelki egészségünket. Az

Részletesebben

Fűszerkeverékek gasztro árlista Kiszerelés: 1, 0 kg Érvényes: 2014 április 01-től visszavonásig

Fűszerkeverékek gasztro árlista Kiszerelés: 1, 0 kg Érvényes: 2014 április 01-től visszavonásig Argentin Steak Gascogne Steak Pecsenye-grillsteak Pecsenye-grillsteak sómentes Steak Steakbors egész Steakbors roppantott Schweizersteak dekor Szuper GrillCsirke Szuper GrillSertés Fűszerkeverékek gasztro

Részletesebben

Liofilizált gyümölcsös termékek

Liofilizált gyümölcsös termékek Liofilizált gyümölcsös termékek A liofilizálási folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a

Részletesebben

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye:

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye: A tortázást a piskóta után a vajkrémek határozzák meg. Mostanra már jó pár próbán túl vagyok, bátran állítom, hogy bármikor készítek már főzött krémet is. A klasszikus vajkrém nagyon vajas én nem szeretem,

Részletesebben

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret Kis pralinéismeret is pralinéismeret Ínyenc receptek édes finomságokhoz Saját készítésű ízletes pralinék. Jó alapanyagokkal, megfelelő kellékekkel és egy kis gyakorlattal Ön is varázsolhat kicsi, édes

Részletesebben

2015 Újdonságok. 30 év sikere Önökkel. 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot.

2015 Újdonságok. 30 év sikere Önökkel. 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot. 2015 Újdonságok 30 év sikere Önökkel 1985-ben a PreGel megalkotta a Yoggi fagylaltport, az első joghurt ízű fagylaltot. Megszületése után 30 évvel, a PreGel örömmel ünnepli a joghurt fagylaltot, partnereivel,

Részletesebben

Térképezzük fel a kakaó ízét

Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó izét Csakúgy, mint a bornál, a csokoládé egyedi íze a kakaóbab termőterülettel erősen befolyásolja. A kakaóbab íze függ a termőföld minőségétől, a termelés

Részletesebben

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről.

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Mostanra már jó pár ízesítőt kipróbáltam, van tapasztalat:-) Készítsünk főzött vajkrémet, olasz, svájci, francia. Nagyon jól ízesíthetőek, folyékony ízesítőkkel

Részletesebben

Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében...

Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében... Gundel termékek Ön a Gundel Butik ajánlatát tartja most kezében... Lepje meg szeretteit, barátait vagy üzletfeleit egy elegáns Gundel ajándékkal. Legyen szó édességrôl, libamájpástétomról, borról vagy

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

A katalógus megtekin!ető i#.

A katalógus megtekin!ető i#. Termékkatalógus A katalógus megtekin!ető i#. Megtekin!ető i#. Ta$alomjegyzék Chi-Lee, Csák Norris...1. oldal Tűzköpő, Pusztapaszta... 2. oldal Macskajaj, Füst az üstben...3. oldal Tüzes vörös chili lekvár,

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal Jó Étvágyat Kíván Bock József tulajdonos Nemes Barbara executive chef Várdai József chef Érvényes 2014.

Részletesebben

ELÖÉTELEK. Garnélák 2290HUF

ELÖÉTELEK. Garnélák 2290HUF ELÖÉTELEK Garnélák CAYO LARGO módra, forró fokhagymás oliva sütve, pikáns 2290HUF Polip- és egyéb tenger gyümölcsei Ceviche jégágyon tálalva (A Ceviche egy hagyományos dél-amerikai elkészítési módot jelent,

Részletesebben

A szűrgépek feladata: A szilárd szennyeződések eltávolítása, technológiai tisztaságú folyadék előállítása

A szűrgépek feladata: A szilárd szennyeződések eltávolítása, technológiai tisztaságú folyadék előállítása A szűrgépek feladata: A szilárd szennyeződések eltávolítása, technológiai tisztaságú folyadék előállítása A szűrés elve: Szűréssel szilárd szennyeződések választunk ki a folyadékból valamilyen szűrőközeg

Részletesebben

Ételek Giga szendvicsek (szénhidrát és vitamin forrás 27 cm-es bagettből)

Ételek Giga szendvicsek (szénhidrát és vitamin forrás 27 cm-es bagettből) Ételek Giga szendvicsek (szénhidrát és vitamin forrás 27 cm-es bagettből) Gurulós szendvics (pesztos öntettel előlocsolt, friss paradicsommal és mozarella sajttal, színes borssal) 900,-Ft. Tekerős szendvics

Részletesebben

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK LEVESEK Három finomság leves Savanyú-csípős leves Húsmetélt üvegtésztás leves Húsmetélt szecsuáni leves Hung Dun leves Kukorica leves Húsgombóc leves 250 Ft 260 Ft ELŐÉTELEK Hagyományos

Részletesebben

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com HOT DRINKS Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com Hazavinni & kipróbálni Aromás teák Narancs-menta-tea Hozzávalók 1 teáspohárhoz: V narancs 3-4 friss mentalevél 250 ml víz 1 ek mentaszirup

Részletesebben

Az Autistic Art Alapítvány

Az Autistic Art Alapítvány 2017 TERMÉKKIAJÁNLÓ Az Autistic Art Alapítvány Az Autistic Art Alapítvány izgalmas missziója 10 magyarországi lakóotthon támogatása, ahol önálló életvitelre nem képes, autizmussal élő fiatalok és felnőttek

Részletesebben

VALÓDI KENYÉR. mesterek kezéből

VALÓDI KENYÉR. mesterek kezéből VALÓDI KENYÉR mesterek kezéből HARAPJON CSAK BELE.. Classico, Cereale és Vital del Mastro Panettiere! Egy kenyér, amely olyan ízű, amilyennek a kenyérnek lennie kell! A Classico, a Cereale és a Vital

Részletesebben

TE IS LEHETSZ. Desszertmester MACARON. Yokka-kiadvány

TE IS LEHETSZ. Desszertmester MACARON. Yokka-kiadvány TE IS LEHETSZ Desszertmester MACARON Yokka-kiadvány Kedves Macaron-Barát! Még soha nem próbáltál macaront készíteni, mert elriasztott, hogy mindenhonnan azt hallottad, elképesztően bonyolult? Esetleg többször

Részletesebben

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal Jó Étvágyat Kíván Bock József tulajdonos Nemes Barbara executive chef Várdai József chef Érvényes 2015.

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Elektronikus pasztôrözô gépek cukrászati és gasztronómiai célokra. És még sokkal, sokkal több...

Elektronikus pasztôrözô gépek cukrászati és gasztronómiai célokra. És még sokkal, sokkal több... Elektronikus pasztôrözô gépek cukrászati és gasztronómiai célokra. És még sokkal, sokkal több... Elektronikus pasztőröző gépek cukrászati és gasztronómiai célokra A PASTOCHEF RTL gépek tökéletes higiéniában

Részletesebben

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 Kedves Vásárlónk, Katalógusunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a megfelelő ünnepi meglepetést. Akár családtagjainak és barátainak, akár munkatársainak vagy

Részletesebben

borszőlők vörös fajták:

borszőlők vörös fajták: Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. borszőlők fehér fajták: Bianca Chardonnay Cserszegi fűszeres Irsai Olivér Leányka Nemes olasz rizling Olasz rizling Ottonel muskotály Rizlingszilváni

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Esküvő a Gerbeaud Házban

Esküvő a Gerbeaud Házban Esküvő a Gerbeaud Házban Csak a vacsorára vagy a ceremóniára is helyszínt keres? A Gerbeaud Ház elegáns Dísztermei, valamint az Átrium terem tökéletes helyszín e fontos eseménynek. Az üvegtetővel fedett

Részletesebben

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk:

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk: Áruismeret Dzsemek A NYERSÁRU A kiváló minőségű dzsemek előállításának alapfeltétele a kifogástalan nyersanyagok felhasználása. A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: Friss

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés FAGYLALT KATALÓGUS cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés Érezze Olaszország ízét a Pernigotti fagylaltokkal! Az olasz Pernigotti céget 1860-ban egy piemonti városban, Novi Ligure-ben alapították.

Részletesebben

Az aranyat érő tejsavó

Az aranyat érő tejsavó A tej legértékesebb része 1. oldal (összes: 5) 2. oldal (összes: 5) A sárgás színű, áttetsző folyadék, amit a sajt lecsöpögtetése során nyerünk, maga a tejsavó, és ezzel találkozunk akkor is, ha aludttejet

Részletesebben

Látogasd meg a TORTAISKOLA weboldalát, hasznos tippekért, tanácsokért. Vajkrém alapok Vajkrém recept Így ízesítsd a vajkrémet Így színezd a vajkrémet

Látogasd meg a TORTAISKOLA weboldalát, hasznos tippekért, tanácsokért. Vajkrém alapok Vajkrém recept Így ízesítsd a vajkrémet Így színezd a vajkrémet Látogasd meg a TORTAISKOLA weboldalát, hasznos tippekért, tanácsokért Vajkrém alapok Vajkrém recept Így ízesítsd a vajkrémet Így színezd a vajkrémet VAJKRÉM alapok Őszinte leszek, vajkrémet készíteni nem

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

Csokoládé Katalógus: Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: Le Nougat de Savoie +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883. Kramell tengeri sóval

Csokoládé Katalógus: Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: Le Nougat de Savoie +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883. Kramell tengeri sóval Helység: Tompa 6422 Cím: Öregjárás 14-16 Telefon: +36(77) 950-420 +36(30) 970-6883 Le Nougat de Savoie Csokoládé Katalógus: Kramell tengeri sóval Ez a tradicionális régimodi édesség kizárólag kiváló minőségű

Részletesebben

KIEMELT AJÁNLATUNK Érvényes a 24. héten 2015. június 08-12-ig

KIEMELT AJÁNLATUNK Érvényes a 24. héten 2015. június 08-12-ig KIEMELT AJÁNLATUNK Fogas, belezett Származási hely : Hollandia Mennyiségi egység: darab 2/4kg Art. Nr.: 007348 22,99 /kg 46,99 /Do Kucsmagomba szárított, 2-4cm Származási hely : Argentína Mennyiségi egység:

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

Párolótál mikrohullámú sütőhöz

Párolótál mikrohullámú sütőhöz Párolótál mikrohullámú sütőhöz hu Használati útmutató és receptek 94497AB1X1IX 2018-07 Kedves Vásárlónk! A párolótálban gyorsan, egészséges és zsírszegény módon készítheti el az ételeket a mikrohullámú

Részletesebben

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M 1 1. S z á m T á r g y O l d a l Közlemény Az Országos Főállatorvos 2/2015. számú határozata --------------------------------

Részletesebben

TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás

TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás Jóváhagyta: Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 201?, 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Általános

Részletesebben

Kis f?szer-abc Közzétette: ( Még nincs értékelve

Kis f?szer-abc Közzétette:   (  Még nincs értékelve Kis f?szer-abc 2009 szeptember 27. Flag Szöveg méret Mentés Mérték 0 Még nincs értékelve A f?szerek trópusi vagy hazai eredet? növények illat- és ízanyagokban gazdag részei. Ezeknek min?sége és mennyisége

Részletesebben

MINŐSÉGI ITALOK, ITAL-SZETTEK

MINŐSÉGI ITALOK, ITAL-SZETTEK MINŐSÉGI ITALOK, ITAL-SZETTEK ZWACK UNICUM 0,5 L ELEGÁNS FÉMDOBOZBAN ZWACK UNICUM SZILVA 0,5 L ELEGÁNS PAPÍRDOBOZBAN ZWACK UNICUM NEXT 0,7 + 2 POHAR DÍSZDOBOZBAN ZWACK UNICUM 0,7 L + 2 POHÁR DÍSZDOBOZBAN

Részletesebben

VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL

VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL A tatárbifsztek eredetét, csakúgy, mint sok más ételét is, legendák övezik. Egyesek szerint elnevezése ellenére a tatárokhoz semmi köze, származása

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

2013 Újdonságok. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit.

2013 Újdonságok. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit. Bio Világ Új Sprint termékkör az egyszerű és gyors fagylaltkészítéshez. A bio ízek szélesebb fagylaltválasztékot kínálnak vendégei számára. Gombócos és

Részletesebben

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2016 MATEMATICĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2016 MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2016 MATEMATICĂ Test 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevei / elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2016 Pagina

Részletesebben

Étvágygerjesztő italok 3 cl Zwack Unicum 40% Jägermeister 35% Kosher Szilvapálinka 40% 300,- Kosher Barackpálinka 40% Kalinka Vodka 37,5% Tequila 38% Martini 16% 160,- 5 cl 500,- 640,- 640,- 260,- 550,-

Részletesebben

SZENDVICS/PÉKSÜTI. EXTRA FRANCIA BAGETT SZENDVICS... 650 Ft

SZENDVICS/PÉKSÜTI. EXTRA FRANCIA BAGETT SZENDVICS... 650 Ft SZENDVICS/PÉKSÜTI Francia helyben sütött pékárukból készítve. Aktuális ajánlatainkat keresd az üzenõtáblánkon! FRANCIA VAJAS CROISSANT... 350 Ft kézmûves dzsemmel/ csoki/ karamell szósszal CROISSANT SZENDVICS...

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Szakács szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Burcsa Annamária A hokkaido tök, amelyet tévesen japán sütőtöknek is neveznek, egy igazi kuriózum. A tökfélék közül leginkább édes ízével tűnik ki Az észak-amerikai

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

VIDÁM ISKOLAKEZDÉS augusztus 08. szeptember 04.

VIDÁM ISKOLAKEZDÉS augusztus 08. szeptember 04. VIDÁM ISKOLAKEZDÉS 2016. augusztus 08. szeptember 04. Vendéglátóknak ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Tripla Klikk 350 ml 2 Új szín 1 40 000 Ft-os Parti Tripla Klikk 550 ml + 800 ml Vendéglátói ajánlat 40 000 Ft-os

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Konyhafőnök ajánlata

Konyhafőnök ajánlata Konyhafőnök ajánlata Nyitrai finom falatok hasábburgonyával Vadpörkölt dödöllével, áfonyával Kijevi pulykamell bazsalikomos, paradicsomos rizzsel Szűzérmék ínyenc módra, krokettel (pirított póréhagyma,

Részletesebben

Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l

Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l Product Catalogue Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l A Benoit extra szűz olívaolaj könnyű gyümölcs ízesítéssel és lágy virágillatával az igazi olíva íz fantasztikus élményét nyújtja ízlelőbimbóinak.

Részletesebben

Készíthetek előre vajkrémet, vagy csak frissen jó?

Készíthetek előre vajkrémet, vagy csak frissen jó? A vajkrém az alapja a tortadíszítésnek. Megannyi felhasználási módja van, illetve jó pár alap recept amik könnyedén ízesíthetőek, variálhatóak. Kell hogy legyen a háztartásban egy kedvenc alap vajkrém

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Tojás, pép és egyéb tésztás ételek

Tojás, pép és egyéb tésztás ételek Tartalom Levesek 1. Jó tehénhús lévet készíteni 2. Tehénhús 3. Aprókása-leves 4. Bableves rizskásával 5. Béllett zsemlyeleves 6. Betegnek való leves 7. Borleves 8. Borjúhúsleves 9. Közönséges borsóleves

Részletesebben

ÜNNEPI HANGULAT

ÜNNEPI HANGULAT ÜNNEPI HANGULAT 2016. 11. 28. 2017. 01. 01. Vendéglátóknak Új szín ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Kelesztő Tál 600 ml 40 000 Ft-os Parti Kelesztő Tál 4,5 L VENDÉGLÁTÓI AJÁNLAT 40 000 Ft-os Parti felett a 14 L-es

Részletesebben

Pékségünk a szenvedélyünk

Pékségünk a szenvedélyünk Pékségünk a szenvedélyünk 1903 óta... Már generációk óta örökítjük át a kiváló minőségű pékárukészítés iránti szenvedélyünket. A több mint 100 éves hagyomány, a folyamatos befektetés és a technológiai

Részletesebben

Az lévek. Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Az lévek. Excalibur Középkori Lovagi Étterem Az lévek Malaczhús az kit erdeinek hittak, tárkonyos lével Az erdei malacznak combjábúl szép szeletet veszek, felszelem s bö lébe vetem, borscsal, kaporral, tárkonnyal, rípával, hagymával az ízit megadom,

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

A Törley ismét a régi

A Törley ismét a régi 2013 május 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 155 éve született Törley József pezsgőgyáros. Életműve, a Törley pezsgőgyár

Részletesebben

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. Telefon: 06 (30) 680 0274 www.casapiadina.hu info@casapiadina.hu CASA PIADINA / OLASZ LEPÉNYHÁZ céges ügyfeleinek kínálja tárgyalásokra,

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE ÉTVÁGYGERJESZTŐNEK (APERITIFNEK): Bor jellege Leginkább száraz borok, 1. Nagy és Nagy Irsai Olivér borpárlatok. Könnyű, légies 2. Frittmann Cserszegi Fűszeres fehérborok:

Részletesebben

GERBEAUD TORTÁK BUDAPEST ANNO 1858

GERBEAUD TORTÁK BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD TORTÁK BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD ESKÜVŐ I- ÉS DÍSZTORTÁK Amikor elérkezik életünkben a nagy esemény, a saját esküvőnk, azon a napon minden díszbe öltözik, és szeretnénk, ha ez a pompa minden

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

ELŐÉTELEK. Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács G, T, M

ELŐÉTELEK. Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács G, T, M ELŐÉTELEK Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács 1980.- G, T, M Tatár beefsteak (20dkg) lilahagyma, vaj kockák, pirítós 3290.- G, T, M Oliván, fokhagymával grillezett fűszeres kecskesajt

Részletesebben

Innováció a csokoládékészítésben

Innováció a csokoládékészítésben Innováció a csokoládékészítésben Az innováció Egy új ötlet termék vagy szolgáltatásbeli megjelenése Eredeti ötlet Jobb, hasznosabb, hatékonyabb, megkülönböztető, meglepő Értékteremtő, értéknövelő folyamat

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

INTENZÍV ÍZEK AZ ALKOTÁS BÁRMELY SZAKASZÁBAN. BEMUTATJUK A CHEF Folyékony Alaplé-koncentrátumokat

INTENZÍV ÍZEK AZ ALKOTÁS BÁRMELY SZAKASZÁBAN. BEMUTATJUK A CHEF Folyékony Alaplé-koncentrátumokat INTENZÍV ÍZEK AZ ALKOTÁS BÁRMELY SZAKASZÁBAN BEMUTATJUK A CHEF Folyékony Alaplé-koncentrátumokat p. 2 A CHEF MÁRKA TÖRTÉNETE A CHEF termékcsalád először a franciaországi boltok polcain jelent meg 1976-ban,

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK HIDEG ELŐÉTEK Pácolt-füstölt szarvas Carpaccio fehér szarvasgombaolajjal, pirítóssal 2000 Tatárbeefsteak, lilahagyma, paradicsom, paprika és pirítós 2000 Csilis királyrák farok színes salátaleveleken 2000

Részletesebben

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés FAGYLALT KATALÓGUS cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés HAGYOMÁNYOS FAGYLALTOK FAGYLALT PASZTÁK Érezze Olaszország ízét a Pernigotti fagylaltokkal! Az olasz Pernigotti céget 860-ban egy piemonti

Részletesebben

(jégsaláta, paradicsom, pirított zsemlekocka, szójaszósz, fokhagyma, dijoni mustár, reszelt parmezán sajt)

(jégsaláta, paradicsom, pirított zsemlekocka, szójaszósz, fokhagyma, dijoni mustár, reszelt parmezán sajt) dkg Ft 001 Hízott kacsamáj zsírjában zöldségágyon pirítóssal 16 3.500 002 Camembert sajt diós bundában áfonyalekvárral 12 2.100 003 Grillezett gombafejek görög salátával 10 1.700 004 Grillezett mozzarella

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 7. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 2014. FEBRUÁR BELÉPÉS AZ EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖK BIRODALMÁBA TISZTELT OLVASÓ! Az elmúlt évek során örömmel tapasztaltuk, hogy Önök közül egyre többen használták

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

SZENDVICS/PÉKSÜTI. Francia helyben sütött pékárukból készítve. Aktuális ajánlatainkat keresd az üzenõtáblánkon!

SZENDVICS/PÉKSÜTI. Francia helyben sütött pékárukból készítve. Aktuális ajánlatainkat keresd az üzenõtáblánkon! SZENDVICS/PÉKSÜTI Francia helyben sütött pékárukból készítve. Aktuális ajánlatainkat keresd az üzenõtáblánkon! FRANCIA VAJAS CROISSANT kézmûves dzsemmel/ csoki/ karamell szósszal CROISSANT SZENDVICS...

Részletesebben

Fantasztikus ízek a gőzsütőkből

Fantasztikus ízek a gőzsütőkből Fantasztikus ízek a gőzsütőkből A titkos hozzávaló: a gőz Electrolux gőzsütők Fantasztikus ízek a gőzsütőből Könnyedén készíthet csodálatos fogásokat egy Electrolux gőzsütőben. Csak adjon egy kis gőzt

Részletesebben

Az élelmiszerek tartósítása. Dr. Buzás Gizella Áruismeret bolti eladóknak című könyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

Az élelmiszerek tartósítása. Dr. Buzás Gizella Áruismeret bolti eladóknak című könyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde Az élelmiszerek tartósítása Dr. Buzás Gizella Áruismeret bolti eladóknak című könyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde https://prezi.com/vht6rdoxwqf_/azelelmiszerek-valtozasa-es-a-tartositasieljarasok/

Részletesebben

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK A megterített asytal nyújtotta örömöt mindannyian élvezhetjük kortól és társadalmi helyzettől függetlenül, minden nap, a Föld bármelyik résyén az élet többi szépségével együtt. HIDEG ELÖÉTELEK 100 g Sajttál

Részletesebben

FÉLKEMÉNY SAJTOK. KASTÉLYOSDOMBÓ KINCSE NATÚR FÉLKEMÉNY SAJT 150 g. 1 kg sajthoz 8-9 liter tejet használunk. KASTÉLYOSDOMBÓ ARANYA

FÉLKEMÉNY SAJTOK. KASTÉLYOSDOMBÓ KINCSE NATÚR FÉLKEMÉNY SAJT 150 g. 1 kg sajthoz 8-9 liter tejet használunk. KASTÉLYOSDOMBÓ ARANYA TERMÉKKATALÓGUS FÉLKEMÉNY SAJTOK A leg nomabb ízélmény elérése érdekében 3 hónapig érleljük a sajtot. A sajtok érlelése során különböz gyógynövényi olajokat használunk fel KASTÉLYOSDOMBÓ KINCSE NATÚR

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

KÉZMŰVES TEJTERMÉKEK

KÉZMŰVES TEJTERMÉKEK KÉZMŰVES TEJTERMÉKEK Szlanyinka Edina Kis-, Közép-, Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete titkára Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest, 2014. április 1. HIÁNYZIK A POLCOKRÓL! Az össz. sajtfogyasztásunkban

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére II. félév 1. óra Készült az Európai

Részletesebben

cocoa taste sugar 1.5 bitter 2.8 acid / sour 2.4 fruity 3.1 roasted 1.7 aromatic / spicy 3.4

cocoa taste sugar 1.5 bitter 2.8 acid / sour 2.4 fruity 3.1 roasted 1.7 aromatic / spicy 3.4 DÉLICE Mészáros Gábor, a chocome csokoládé manufaktúra alapítója, tulajdonosa rendkívül elkötelezett a csúcsminőség iránt. Elhatározta, hogy megalkotja azt a saját fejlesztésű, teljesen egyedi ízvilággal

Részletesebben

Király pizzéria. 801 Margherita /sósz, sajt/ 830.- 802 Funghi /szósz, gomba, sajt/ 870.- 803 Prosciutto /szósz, sonka, sajt/ 890.-

Király pizzéria. 801 Margherita /sósz, sajt/ 830.- 802 Funghi /szósz, gomba, sajt/ 870.- 803 Prosciutto /szósz, sonka, sajt/ 890.- Király pizzéria Pizzák 30cm: 801 Margherita /sósz, sajt/ 830.- 802 Funghi /szósz, gomba, sajt/ 870.- 803 Prosciutto /szósz, sonka, sajt/ 890.- 804 Capricciosa /szósz, gomba, sajt, sonka/ 920.- 805 Salami

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Sütési és főzési áttekintésben

Sütési és főzési áttekintésben Sütési és főzési áttekintésben EOC 69400 2 Electrolux Ez az áttekintés segít kiválasztani a megfelelő sütési és főzési kategóriát ételei elkészítéséhez az "Automata sütés" funkció használatával. Érzékelőgombokat

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI 2011-ES PALACKOS BORLAP www.lsimon.hu ZÖLDIKE 2011 ZÖLD VELTELINI MIN SÉGI SZÁRAZ FEHÉRBOR A zöldike sárgászöld szín, vaskos cs r pintyféle. A hím szárnya és farkának tövi

Részletesebben

Gundel Károly. Kedves Vendégünk!

Gundel Károly. Kedves Vendégünk! Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett

Részletesebben

ALL INCLUSIVE italcsomagok

ALL INCLUSIVE italcsomagok ALL INCLUSIVE italcsomagok 534 CLASSIC FELNŐTT 43 /fő/nap Korlátlan italfogyasztás a bárokban, büfé- és főétteremben. A koktélok 8 USD-ig/pohár, borok pohárban szervírozva 7,5 USD-ig/pohár, kevésbé márkás

Részletesebben