1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról"

Átírás

1 1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról 1./ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület (a továbbiakban: IFKKOT) az elé terjesztett Ügyrendet megtárgyalta és a következő módosításokat javasolja átvezetni a dokumentumban: - a 3. pont egészüljön ki azzal, hogy a Testület kialakítja belső és külső kommunikációs eljárásrendjét, mely az Ügyrend mellékletét fogja képezni, - valamint szintén a 3. pontban kerüljenek rögzítésre az összeférhetetlenséggel kapcsolatos szabályok, - a 4.6. pont kerüljön törlésre, mivel ezek a tartalmak fentebb, már rögzítésre kerültek. 2./ Az IFKKOT a módosított Ügyrendet elektronikus szavazás útján fogadja el legkésőbb szeptember 1-ig. A szavazás során az Ügyrend 3.15 pontja az irányadó.

2 2/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Testület ügyrendjének elfogadásáról Az IFKKOT 1/2011. (VIII. 11.) számú határozata 2. pontja értelmében a Testület a módosított Ügyrendet elektronikus szavazás útján elfogadta. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

3 3/2011. (IX.08.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének módosításáról 1./ Az IFKKOT az elé terjesztett módosított Ügyrendet megtárgyalta és a Testület bővítésére vonatkozó módosításokat elfogadta. Az Ügyrend 2.1. pontjában részletezett Testületi tagok felsorolása kibővült: - 3 fő fogyatékos embereket képviselő érdekképviseleti szervezetek (2 fő helyett)- 1 fő egyházi szociális intézmény fenntartók (bekerül) A Testületnek összesen 11 tagja van (zárómondat bekerül a szövegbe). (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

4 4/2011. (IX.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia alapelveinek gyakorlati megvalósításával kapcsolatos kérdésekről 1./ Az IFKKOT döntése alapján - a Kormányhatározattal összhangban - a TIOP felhívásra pályázat nem nyújtható be a Testület támogató nyilatkozata nélkül. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 2./ Az IFKKOT döntése alapján a javasolt pályázati futamidő 24 hónap. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 3./ Az IFKKOT döntése alapján a pályázati útmutatóban szerepel, hogy a pályázónak április 30-ig kell benyújtania a Testület részére a pályázatot, a Testület június 15-ig ad visszajelzést a pályázó részére. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 4./ Az IFKKOT javaslatot tesz arra, hogy pszichiátriai- és szenvedélybetegeket képviselő szakértőkkel, szakmai szereplőkkel, érdekvédelmi, illetve szolgáltatói oldalt képviselő személyekkel kerüljön kibővítésre a Testület. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 5./ Az IFKKOT az ülését elnapolja szeptember 21-én, 13:30 percre. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

5 5/2011. (IX.21.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület elnökének helyettesítéséről 1./ Az IFKKOT döntése alapján Szauer Csilla elnök és Rubovszky László alelnök távolléte esetén - az elnök meghatalmazása birtokában - Szentkatolnay Miklós látja el az elnöki teendőket. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

6 6/2011. (IX.21.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia alapelveinek gyakorlati megvalósításával kapcsolatos kérdésekről 1./ Az IFKKOT döntése alapján az értékelési szempontsor első pontja változatlan marad. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0) 2./ Az IFKKOT döntése alapján az értékelési szempontsor 2. pontja az alábbiakkal egészül ki: a pályázati kiírásban rögzítésre kerül, hogy a támogatott lakhatási szolgáltatásoknak minél szélesebb földrajzi területen és eltérő közigazgatási területeken kell létrejönnie, annak indoklásával; az érintett társasház/településrész (utca) lakosságszámának max. 10%-a lehet az intézmény férőhelyszáma valamint; a lakások esetében azok nem lehetnek közvetlen szomszédságban. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0) 3./ Az IFKKOT az értékelési szempontsort, a 2. pont kiegészítéseivel elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

7 7/2011. (IX.21.) számú IFKKOT határozat Döntés a Társaság a Szabadságjogokért megkeresésére vonatkozóan 1./ Az IFKKOT a Társaság a Szabadságjogokért részére megküldendő levél tartalmát elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

8 8/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület október 13-án megtárgyalandó napirendi pontjairól 1./ Az IFKKOT az alábbi napirendi pontok megtárgyalását fogadja el: 1. Módosított munkaterv 2. Fogalomtár véglegesítése 3. A Stratégia megvalósítását segítő kiadvány (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

9 9/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület módosított munkatervéről 1./ Az IFKKOT a módosított munkatervet elfogadja. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

10 10/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület által elkészített fogalomtárról 1./ Az IFKKOT a fogalomtárat a jegyzőkönyvben foglalt módosításokkal elfogadja. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

11 11/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia megvalósítását elősegítő kiadványról 1./ Az IFKKOT elfogadja a szerkesztőbizottság tagjait (Kovács Melinda, Dr. Radványi Katalin, Pordán Ákos, Szauer Csilla, Formanek Tamás) valamint a kiadvány tartalmát (előszó, stratégia, kormányhatározat, fogalomtár, nemzetközi ajánlás, a testület működése). (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

12 12/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia megvalósítását elősegítő kiadvány tartalmáról 1./ Az IFKKOT elfogadja a szerkesztőbizottság által javasolt tartalmat. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

13 13/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozat Döntés a civil szervezetek Testületi munkába való bevonásáról 1./ Az IFKKOT elfogadja a helyettes államtitkár asszony részére tett megerősítő javaslatot a Testület 3 taggal való bővítéséről (pszichiátriai betegek érdekvédelmi szervezetének képviselője, szociális felsőoktatás képviselője, civil képviselet) (igen: 8, nem: 0; tartózkodott: 0)

14 14/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szociális Ágazati Portálra felkerülő tartalmakról 1./ Az IFKKOT felkéri a titkárt, Formanek Tamást, hogy az alábbi tartalmak Szociális Ágazati Portálon történő megjelenéséről azonnali hatállyal gondoskodjon: a működéshez kapcsolódó dokumentumok, a Testület tagjainak listája és szakmai önéletrajzai, egyéb dokumentumok. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

15 15/2011. (XI.23.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP 3.4.1/A pályázat társadalmi egyeztetésre bocsátott anyagáról 1./ Az IFKKOT a jegyzőkönyvben szereplő módosító javaslatokat elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

16 16/2011. (XI.28.) számú IFKKOT határozat írásbeli szavazás Döntés a TIOP 3.4.1/A pályázatra vonatkozóan az Irányító Hatóság részére megfogalmazott levélről 1./ Az IFKKOT az elnök által megfogalmazott levelet illetve a levél mellékletét képező módosított pályázati kiírást elfogadja. (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

17 17/2011. (XII.7.) számú IFKKOT határozat Tájékoztatás a TIOP 3.4.1/A pályázati kiírás társadalmi egyeztetésének eredményéről 1./ Az IFKKOT a tájékoztatást elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

18 18/2011. (XII.7.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégiát népszerűsítő kiadvánnyal kapcsolatos feladatokról 1./ Az IFKKOT két kiadvány javaslatot juttat el a pályáztató felé. Az első kiadvány tartalma: köszöntők, stratégia, kormányhatározat és megvalósulása, összefoglaló a TIOP konstrukcióról, TÁMOP mentor programja, Testület működése, Európai Uniós tanulmány a kiváltásról. A második kiadvány tartalma megegyezik a 12/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozatban foglalt tartalommal. (igen: 8, nem: 0; tartózkodott: 0)

19 19/2012. (I. 25.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület ügyrendjének módosításáról Az IFKKOT az 1. sz. mellékletben szereplő módosított Ügyrendjét elfogadja. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

20 20/2012. (I. 25.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégiát népszerűsítő kiadvány tartalmáról Az IFKKOT a Stratégiát népszerűsítő kiadványt a határozat melléklete szerint elfogadja az alábbi kiegészítésekkel: a kiadvány 52. oldalán a Testület bemutatásakor a bővülés okán a tagok száma módosításra kerül a Kézenfogva Alapítvány feltüntetése, mint az FSZK konzorciumi partnere, a Mentorhálózat, avagy az intézményi férőhely kiváltás szakmai támogatása című alfejezetben a szerzők nevesítésre kerülnek (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

21 21/2012. (I. 25.) számú IFKKOT határozat Döntés a TÁMOP kiemelt projekt keretében megvalósuló mentorhálózat működéséről szóló tájékoztatóról. Az IFKKOT a tájékoztatást meghallgatta. A Testület döntést hozott a KIM illetékes képviselőjének februári testületi ülésre történő meghívásáról. (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

22 22/2012. (II. 2.) számú IFKKOT határozat Döntés szakmai munkacsoportok létrehozásáról a Testület munkatervében megfogalmazott feladatokra vonatkozóan Az IFKKOT 5 szakmai munkacsoport létrehozását támogatja az alábbi tagokkal, vezetőkkel és feladatmegvalósítási határidőkkel: 1. Komplex felmérő eszköz kidolgozásáért felelős munkacsoport: Kézenfogva Alapítvány (Fogyatékosságügyi Munkacsoporttal együttműködve), FESZT (több taggal), ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar. Munkacsoport vezetője: Kézenfogva Alapítvány Megvalósítási határidő: február A potenciális pályázók részére a Megvalósíthatósági Tanulmányhoz ajánlás kidolgozásáért felelős munkacsoport: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, FESZT, ELTE Társadalomtudományi Kar, Lélekhang és PÉF. Munkacsoport vezetője: FESZT Megvalósítási határidő: február Dokumentumtár kidolgozásáért felelős munkacsoport: ELTE Társadalomtudományi Kar, ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar. Munkacsoport vezetője: ELTE Társadalomtudományi Kar Megvalósítási határidő: március Kommunikációs terv kidolgozásáért felelős munkacsoport: FESZT, FSZK, NCSSZI, NEFMI Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya. Munkacsoport vezetője: NEFMI Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya Megvalósítási határidő: március Belső eljárásrendek kidolgozásáért felelős munkacsoport: FSZK, ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, FESZT. Munkacsoport vezetője: FSZK Megvalósítási határidő: április 15. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

23 23/2012. (II. 2.) számú IFKKOT határozat Döntés Helyettes Államtitkár Asszonynak szóló levélről Az IFKKOT támogatja Helyettes Államtitkár Asszony hivatalos levélben történő megkeresését a felmérő eszköz hátterére, a megrendelő céljára, valamint a jogszabályi háttér megismerésére vonatkozóan. A levél elkészítéséért felelős: Kézenfogva Alapítvány és az érdekvédelmi szereplők. Határidő: február 3. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

24 24/2012. (III.2.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének módosításáról Az IFKKOT az 1. sz. mellékletben szereplő módosított Ügyrendet megtárgyalta és elfogadta. Az Ügyrend 2.1. pontjában részletezett Testületi tagok felsorolása kibővült: - 1 fő Civil Műhely delegáltja. A Testületnek összesen 14 tagja van (zárómondat bekerül a szövegbe). Az Ügyrend 2. pontja kibővült továbbá a Testületi tagság megszűnésére vonatkozó ponttal. Az Ügyrend 5. pontjában meghatározott titkársági feladatokat a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által kijelölt személy látja el a jövőben. Az Ügyrend 5.2. pontja ennek megfelelően módosult. (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

25 25/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület által a TIOP A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása című pályázati konstrukcióban benyújtásra kerülő Megvalósíthatósági Tanulmányok előzetes értékelési eljárásrendjéről A Testület az előterjesztés mellékletében megjelenő eljárásrendet megtárgyalta és elfogadta. A Testület felkéri az IFKKOT titkárát, hogy gondoskodjon az eljárásrend portálon való megjelenéséről. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

26 26/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés a Fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltása AJÁNLÁSOK a lakók felkészítésének tervezéséhez című ajánlásról A Testület az előterjesztés mellékletében megjelenő ajánlást megtárgyalta és elfogadta. A Testület felkéri az IFKKOT titkárát, hogy gondoskodjon az ajánlás portálon való megjelenéséről. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

27 27/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Tájékoztatás a TÁMOP /1 A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának kialakítása című kiemelt projekt a kiváltást érintő mentorhálózat előkészítésének előrehaladásáról A Testület a tájékoztatást megtárgyalta és elfogadta. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

28 28/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása című pályázati konstrukcióval kapcsolatban felmerülő rehabilitációs szakmérnöki kérdésekről A Testület az előterjesztésben szereplő kérdéseket megtárgyalta. A Testület a lakócentrumok kialakítására vonatkozóan nem kíván ajánlást kiadni, az útmutatóban szereplő meghatározást ajánlja a pályázók figyelmébe. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 2)

29 29/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés munkacsoportok létrehozásáról a leendő pályázók munkáját segítő Testületi ajánlások kidolgozására A Testület az alábbi munkacsoportok létrehozásáról hozott döntést: 1. Ajánlás a képzésekhez Munkacsoport vezető: Kézenfogva Alapítvány Munkacsoport tagok: NCSSZI, FESZT Határidő: május Ajánlás a komplex felméréshez kapcsolódóan Munkacsoport vezető: Kézenfogva Alapítvány Munkacsoport tagok: ELTE, FESZT Határidő: május Szervezetfejlesztés, szupervízió munkacsoport Munkacsoport vezető: FSZK NKft. Határidő: június 30. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

30 30/2012. (V.30.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szervezetfejlesztésre vonatkozó ajánlásról A Testület a Szervezetfejlesztésre vonatkozó ajánlást elfogadja. (igen: 9, nem: 0, tartózkodott: 0)

31 31/2012. (V.30.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szupervízióra vonatkozó ajánlásról A Testület a Szupervízióra vonatkozó ajánlást a jegyzőkönyvben foglalt kiegészítésekkel elfogadja. (igen: 9, nem: 0, tartózkodott: 0)

32 32/2012. (V.30.) számú IFKKOT határozat Döntés a Komplex támogatási szükségletmérő adatlapok értékelése vonatkozó ajánlásról A Testület a Komplex támogatási szükségletmérő adatlapok értékelésére vonatkozó ajánlást elfogadja. (igen: 9, nem: 0, tartózkodott: 0)

33 33/2012. (VII.4.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP-3.4.1A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása című pályázati konstrukcióra benyújtott pályázatainak értékelésébe bevont szakértőkről illetve a bíráló teamek kialakításáról, eljárásrendi dokumentumokról 1/ A Testület az előterjesztés mellékletét képező dokumentumokat 10 igen szavazattal elfogadja és az eljárásrend 8. pontját módosítja. Ez alapján a Testület döntéséről a közreműködő szervezet számára is kell értesítést küldenie a Titkárnak. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0) 2/ A Testület a helyszíni látogatásokra vonatkozóan az alábbi értékelő párokat jelöli ki: 1. Bélapátfalva: Pordán Ákos, FESZT 2. Berzence: Szőke Zsolt, Andráczi-Tóth Vera 3. Szentes: Zsótér Ágnes, Radványi Katalin 4. Kalocsa: FESZT, Szauer Csilla 5. Szakoly: FESZT, Szauer Csilla 6. Mérk: Zsótér Ágnes, Rubovszky László 7. Nyírbéltek: Szőke Zsolt, Andráczi-Tóth Vera (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

34 34/2012. (VII.4.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének módosításáról A Testület a módosított ügyrendet elfogadja. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

35 35/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Kalocsa Város Önkormányzata Értelmi Fogyatékosok Otthonának kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Kalocsa Város Önkormányzata által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott Kalocsa Város Önkormányzata Értelmi fogyatékosok otthonának kiváltása című megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következő szempontok figyelembevételével: o o o o o o o o a Pályázó igyekezzen a modern, emberi jogi modellre épülő fogyatékosügyi szaktudást érvényesíteni a tervezésben és a megvalósításban: A teljes ellátásra szoruló 10 fő, sajnos semmilyen tevékenységet nem tud végezni. szakmai megközelítés újragondolását fontolja meg; a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplő lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetőség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történő kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmű, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó fontolja meg a szolgáltatási struktúra felépítését és kiépítését, az új szolgáltatások repertoárjának és rendszerének részletes ismertetését építse be a tanulmányba; a Pályázó törekedjen a foglalkoztatás repertoárjának bővítésére, a terápiás lehetőségek mellett a szociális és a védett foglalkoztatás lehetőségeinek átgondolása és ismertetése javasolt; szükséges lenne az új, laposabb szervezeti struktúra, a létszámkeretek, a szükséges szolgáltatási órák számának átgondolása az egyes lakhatási formákban, és a kiegészítő szolgáltatásokban, valamint ezek ismertetése a tanulmányban, figyelemmel a szociális igaztatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv a szerinti támogatott lakhatás szabályaira (lakhatás és napközbeni szociális szolgáltatás tere eltérő infrastruktúrában valósíthatók meg); a Pályázó a Testület Szociális Ágazati Portálon megjelentetett Ajánlásainak megfelelően gondolja újra és mutassa be dolgozók és a lakók felkészítésének tervét; a Pályázó törekedjen a helyi kapcsolatok feltérképezésére, különös tekintettel a helyi érdekvédelmi szervezetek és szakmai szervezetek megismerésére, a fejlesztésbe való bevonására; fontolja meg a meglévő, elsősorban a bentlakásos szociális intézményeket magában foglaló kapcsolati háló gazdagítását, valamint ezen információkat részletesen mutassa be a tanulmányban. a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat, különös tekintettel a lakhatás és a foglakoztatás, az egészségügyi szolgáltatások helyszínének szétválasztása tekintetében.

36 o A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" című dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék előnyben a tréningszerű, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külső partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésről tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

37 36/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Ápoló-Gondozó Otthonának kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott A szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Ápoló-Gondozó Otthonának kiváltása című megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következő szempontok figyelembevételével: o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplő lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetőség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására. Amennyiben a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történő kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmű, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban a Pályázó fontolja meg, hogy a dokumentumban jelenleg szereplő projektmenedzsment összetételét módosítsa annak érdekében, hogy a pályázat szakmai működtetése erőteljesebb hangsúlyt kapjon. A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" című dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék előnyben a tréningszerű, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külső partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésről tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

38 37/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ nyírbélteki intézményének kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következő szempontok figyelembevételével: o o o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplő lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetőség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történő kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmű, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat, különös tekintettel a lakhatás és a foglakoztatás, az egészségügyi szolgáltatások helyszínének szétválasztása tekintetében. Szükséges a tanulmány tartalmi kiegészítése (pénzügyi és fenntarthatósági elemzések, az új helyszín kiválasztásának és elhelyezési terveinek magyarázata, közösségi szolgáltatások, életminőség-javító tervek, foglalkoztatási tervek, elképzelések, valamint az új struktúra indoklásának szempontjából). Átgondolást igényel a veszélyeztető magatartást mutató személyek ilyen nagy létszámban egy helyen történő megjelenése. A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" című dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék előnyben a tréningszerű, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külső partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésről tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

39 38/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ mérki intézményének kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következő szempontok figyelembevételével: o o o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplő lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetőség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történő kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmű, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat Átgondolást vagy alaposabb indoklást igényel a 120 férőhely egy településre való kiváltása Szükséges a tanulmány tartalmi kiegészítése (pénzügyi és fenntarthatósági elemzések, az új helyszín kiválasztásának és elhelyezési terveinek magyarázata, közösségi szolgáltatások, életminőség-javító tervek, foglalkoztatási tervek, elképzelések, humánpolitikai elképzelések valamint az új struktúra indoklásának szempontjából). A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" című dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék előnyben a tréningszerű, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külső partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésről tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

40 39/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ szentesi intézményének kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következő szempontok figyelembevételével: o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplő lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetőség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történő kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmű, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat, különös tekintettel a lakócentrumokra, lakóotthonokra vonatkozó előírásokra, Javasoljuk az egyik településre tervezett férőhelyek városi környezetben történő elhelyezését o Megfontolásra javasoljuk mindkét településen megvalósítani a lakók foglalkoztatását. o A tanulmányban szükséges nagyobb hangsúlyt fektetni a megvalósítást követő fenntarthatóság, költséghatékonyság bemutatására. o A tanulmányban szükséges bemutatni a megvalósításra vonatkozó humánpolitikai tervet, amely tartalmazza a szakmai és a technikai állomány létszámát. o A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" című dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék előnyben a tréningszerű, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külső partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésről tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

41 40/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által fenntartott Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon Berzence kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következő szempontok figyelembevételével: o o o o A helyszíni látogatás során bemutatásra került, hogy a tervezett szolgáltatások köre túlmutat a jelenleg nyújtott szolgáltatásokon, ezért fontos, hogy a Szociális Szolgáltató Központban tervezett szolgáltatások részletesebben jelenjenek meg a megvalósíthatósági tanulmányban. A komplex szükségletfelmérés tapasztalatainak beépítése szükséges. Kerüljön kifejtésre, hogy mennyire igazodnak a várólistán lévők szükségleteihez a kialakítandó lakhatási és szociális szolgáltatások. Az átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányban a humán erőforrás stratégia bemutatásánál vázolja fel, hogy a rendelkezésére álló emberi erőforrásokkal hogyan fog gazdálkodni, kinek mi lesz a jövőben a feladata, milyen előkészületek szupervízió például előzték meg a folyamatot. A lakhatási szolgáltatás elemeinél felhívjuk a pályázó figyelmét a következőkre: - a lakás/lakóotthon/lakócentrum esetében 1 szobában maximum 2 fő elhelyezése lehetséges, a szoba minimum 8 m 2 -es - a lakócentrum apartman lakásokból, a lakóotthon szobákból áll, - a lakócentrumban egy vagy két ágyas lakásokban történhet a lakók elhelyezése úgy, hogy minden lakáshoz saját fürdőszoba és étkezésre alkalmas hely tartozik - a lakások esetében nem javasolt a bentlakó személyeken kívül más személy esetleges elhelyezése o Kérjük, hogy az igénybevevők a településen meglévő egészségügyi és közszolgáltatásokat vegyék igénybe, ne jelenjenek meg ezek a szolgáltatások a lakhatási elemekben. o o Kérjük a módosított megvalósíthatósági tanulmányban részletesen indokolni és megfelelően alátámasztani a 25 fő idősügyi szolgáltatásba való áthelyezését, illetve kérjük annak bemutatását, hogy ezen személyek milyen szolgáltatásokban fognak részesülni. Kérjük, hogy a lakócentrum tervezésekor a létszámot 30 főhöz igazítani szíveskedjenek. o Átgondolást igényel a veszélyeztető magatartást mutató személyek ilyen nagy létszámban egy helyen történő megjelenése, javasolt helyette speciálisan kialakított lakóotthon megvalósítása. o o Az átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányban szükséges részletesen bemutatni és indokolni a kamerarendszerre, jelzőrendszerre vonatkozó terveket. A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" című dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék előnyben a tréningszerű, gyakorlati

42 tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külső partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésről tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 1)

43 41/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által fenntartott Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézete kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következő szempontok figyelembevételével: o A lakhatási szolgáltatás elemeinél felhívjuk a pályázó figyelmét a következőkre: o a lakás/lakóotthon/lakócentrum esetében 1 szobában maximum 2 fő elhelyezése lehetséges, a szoba minimum 8 m 2 -es o a lakócentrum apartman lakásokból, a lakóotthon szobákból áll, o a lakócentrumban egy vagy két ágyas lakásokban történhet a lakók elhelyezése úgy, hogy minden lakáshoz saját fürdőszoba és étkezésre alkalmas hely tartozik o a lakások esetében nem javasolt a bentlakó személyeken kívül más személy esetleges elhelyezése o A megvalósíthatósági tanulmányban kérjük részletesen indokolni és alátámasztani a 40 fő idősügyi ellátásba kerülését, illetve kérjük annak bemutatását, hogy ezen személyek milyen szolgáltatásokban fognak részesülni. o o o o A Megvalósíthatósági tanulmány I Lakókörnyezet felkészítése fejezettel kapcsolatban javasoljuk, hogy a lakókörnyezet bevonása nem szükséges, hogy direkt formában történjen, csupán annyi ismerkedésre, bemutatkozásra kell törekedni, ami egy átlagos költözésnél is szerepet játszik, semmivel sem többet. Az ismerkedés, bemutatkozás formájának mindenképpen illeszkednie kell az odaköltözni vágyó lakók igényeihez. A tanulmányban említett kérdőívezés, mely a lakókörnyezet véleményét méri fel a témában, a csekély kérdőívszámot tekintve nem reprezentatív, így nem vonhatóak le belőle mély következtetések. Emiatt javasoljuk, hogy ne kerüljön bele a Megvalósíthatósági tanulmányba. a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplő lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetőség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történő kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmű, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; A tanulmány I Az új szervezeti felépítés bemutatása pontja szemlélteti a szervezeti ábrát, amiről hiányoznak a segítő szakemberek, habár egy későbbi táblázat tartalmazza a foglalkoztatott munkatársak létszámát. A pályázó minden lakhatási forma esetében (összevonva) 4 vezetővel számol. Így a hierarchia nem laposodik, sőt maximálisan fenntartja a nagyintézményi állapotot, amire ezúton is felhívjuk a pályázó figyelmét. o Javaslatunk, hogy ne lakóegység vezetőkben, hanem esetfelelősökben, esetmenedzserekben gondolkodjanak.

44 o o o o o Javasoljuk, hogy a támogatási szükséglet felmérés kiértékelését tartalmazó excel táblákat a Megvalósíthatósági tanulmány mellékleteként csatolják be. Ehhez szükségesnek véljük, hogy egy szöveges összefoglaló is kerüljön mellé. A kitagolás egyik legfontosabb eleme, azok a kiegészítő szolgáltatások biztosítása a lakók részére, amik a valódi szükségletek kielégítését segítik. Így a Megvalósíthatósági tanulmányban részletesen ki kell fejteni a már meglévő (támogató szolgálat) és tervezendő szolgáltatások lehetőségeit. Itt nagyon fontos lenne kitérni arra, hogy pontosan milyen igényekre adnak adekvát választ a szolgáltatások. A kiegészítő szolgáltatásokra való igényfelmérések nem készültek el a lakók körében, emiatt javasoljuk, hogy ezt végezzék el és tüntessék fel a Megvalósíthatósági tanulmányban. A külső foglalkoztatás akkreditációja a tervek között szerepel, ez nagyon pozitív a kitagolás tekintetében. A jelenlegi foglalkoztatás véleményünk szerint nagyon jól működik, hangsúlyos az intézmény életében és mindenképpen fontos a jövőre vonatkozóan is fejleszteni, építeni. A lakók felkészítése egy, már kidolgozott tematika alapján történik, a szakemberek elmondása szerint már el is kezdődött. Erre egy közel 50 oldalas tematikát dolgoztak ki, amit feltétlenül csatolni szükséges mellékletként a tanulmányhoz. A szabadidő szervezés és egyéb foglalkozások tekintetében felhívjuk a figyelmet, hogy mindenképpen tekintettel kell lenni arra, hogy itt már nem csoportokban, hanem egyénekben gondolkodunk és a kötelező szabadidős tevékenységeken való részvétellel se tartsák fenn az intézményi érzetet. o A tervezési folyamatba a lakók bevonása már most megtörtént. Erről dokumentációval, illetve leírással nem rendelkeznek. Javaslat: a Megvalósíthatósági tanulmány térjen ki pontosan ennek mikéntjére, illetve arra, hogy a kitagolás teljes ideje alatt, hogy vonják be a lakókat, hogyan történik a tájékoztatás, illetve a kiköltözés után hogyan nyílik lehetőségük az észrevételeiket közvetíteni. o A társadalmi tudatformálás szintén nagy felelősség a nyertes pályázón, így pl. publikációkra és egy ún. Akkreditált műhelysorozatra gondoltak, ami jó ötlet (a teljes folyamatot a nyilvánosság elé tárnák, betekintés a nehézségekbe-sikerekbe egyaránt), de a tanulmányban nem említik. Javasoljuk, hogy ezt mindenképpen fejtsék ki a tanulmányban is, hogy hogyan, miként tervezik. o Javasolt a megvalósíthatósági tanulmányban bemutatni továbbá az alábbi témákat: helyi támogatói háló, rugalmas munkaidő, folyamat visszafordíthatósága. o A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" című dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék előnyben a tréningszerű, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külső partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésről tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 8, nem: 1, tartózkodott: 2)

45 42/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a megvalósíthatósági tanulmányokra vonatkozó értékelési dokumentumokba való betekintésről 1./ A Testület döntése szerint az értékelési dokumentumok az FSZK székhelyén nyomtatott formátumban megtekinthetők. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

46 43/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott méltányossági kérelemről 1./ A Testület támogatja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott méltányossági kérelmet és hozzájárul a benyújtási határidő meghosszabbításához. (igen: 1, nem: 9, tartózkodott: 1)

47 44/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányokról 1./ A Testület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányokra (Mérk, Nyírbéltek) elutasító nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

48 45/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Szentes) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 9, nem: 1, tartózkodott: 1)

49 46/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Berzence) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 9, nem: 1, tartózkodott: 1)

50 47/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Bélapátfalva) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 7, nem: 1, tartózkodott: 3)

51 48/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Kalocsa Város Önkormányzat által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Kalocsa Város Önkormányzat által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Kalocsa) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 0, nem: 4, tartózkodott: 5)

52 49/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Szent Lukács Szeretetotthon által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Szakoly) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 7, nem: 1, tartózkodott: 1)

53 50/2012. (IX. 26.) számú IFKKOT határozat Döntés levél megírásáról Helyettes Államtitkár Asszony részére a fenntartói kérdésekkel kapcsolatban A Testület a fenntartókat érintő kérdésekkel kapcsolatban levélben fordul Helyettes Államtitkár Asszonyhoz. A levél előkészítését a Titkárság teszi meg, ezt követően a Testület tagjai írásban jeleznek vissza a levéltervezetre. (igen: 8 fő, nem: 1 fő, tartózkodás: 0 fő)

54 51/2012. (IX. 26.) számú IFKKOT határozat Döntés szakmai anyag megírásáról a megvalósíthatósági tanulmányok értékelési tapasztalatai alapján A Testület a megvalósíthatósági tanulmányok értékelésének tapasztalataira illetve a következő időszakra adott javaslatokra vonatkozó szakmai anyag létrehozásával egyetért. (igen: 8 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 0 fő)

55 52/2012. (IX. 26.) számú IFKKOT határozat Döntés a Kalocsa Város Önkormányzata által benyújtott felülvizsgálati kérelemről A Testület elutasítja Kalocsa Város Önkormányzatának felülvizsgálati kérelmét, hivatkozva az eljárásrendre, illetve szakmai szempontokra, ugyanakkor elköteleződik a potenciális pályázók támogatása mellett. (igen: 8 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 0 fő)

56 53/2012. (X. 19.) számú IFKKOT határozat Döntés a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozó módosítási kérelemről 1./A lakások és lakóotthonok tekintetében a lakhatási struktúrák és a helyrajzi számok vonatkozásában a Testület a beadott módosítást tudomásul veszi. (igen: 9 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 1 fő) 2./ A Testület tudomásul veszi a Szolgáltató Központ és a lakócentrum elhelyezésére vonatkozó módosítást. (igen: 3 fő, nem: 4 fő, tartózkodás:3 fő)

57 54/2012. (X. 19.) számú IFKKOT határozat Döntés a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozó módosítási kérelemről 1./A Testület a módosítási kérelemben szereplő változtatásokat tudomásul veszi. (igen: 9 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 1 fő)

58 55/2012. (X. 19.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívás módosításáról A Testület a határidő módosítás lehetőségének hiányában elfogadja a feltételeket és lehetőséget biztosít a személyes konzultációra a Testület és a pályázók között. (igen: 6 fő, tartózkodás: 3 fő, nem: 0 fő)

59 56/2012. (X. 19.) számú IFKKOT határozat Döntés a évi XXVI. törvény módosítása kapcsán létrehozandó munkacsoportokhoz való csatlakozásról A Testület a törvény módosítását végző valamennyi munkacsoportba delegál szakértőt. (igen: 8 fő, tartózkodás: 1 fő, nem: 0 fő)

60 57/2012. (XI. 6.) számú IFKKOT határozat (írásbeli szavazás) Döntés a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott, az IFKKOT 53/2012. (X.19.) határozata alapján átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozó módosítási kérelemről 1./A Testület a módosítási kérelemben szereplő változtatásokat tudomásul veszi. (igen: 6 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 2 fő)

61 58/2012. (XII. 6.) számú IFKKOT határozat 1./ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület tagjai köszönik Cserti- Szauer Csillának a Testület elnökeként végzett áldozatos munkáját. (igen: 9 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 0 fő)

62 59/2012. (XII. 6.) számú IFKKOT határozat Döntés a támogatott lakhatást biztosító ingatlan szakhatósági követelményeknek való megfelelőségére vonatkozóan munkacsoport létrehozásáról 1./ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület a támogatott lakhatás ingatlanjainak a szakhatóságokkal kapcsolatos szabályok áttekintése végett munkacsoportot hoz létre. Vezető: Pordán Ákos Tagok: Cserti-Szauer Csilla, Kovács Melinda, Bódy Éva, Szentkatolnay Miklós (igen: 9 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 0 fő)

63 60/2012. (XII. 6.) számú IFKKOT határozat Döntés a a megvalósíthatósági tanulmányok értékelésére vonatkozó eljárásrend módosításáról 1./ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület a 2. körös pályázat eljárásrendjét elfogadja. (igen: 7 fő, nem: 1 fő, tartózkodás: 1 fő)

64 61/2012. (XII. 6.) számú IFKKOT határozat Döntés értékelő párok kialakításáról a beérkezett megvalósíthatósági tanulmányokra vonatkozóan 1./ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület elfogadja az alábbi értékelő párokat Mérki ápoló-gondozó otthon Rubovszky László és Zsótér Ágnes Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központja Bugarszki Zsolt és Szőke Zsolt (igen: 8 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 0 fő)

65 62/2012. (XII. 6.) számú IFKKOT határozat Döntés a első negyedévben megvalósítandó tevékenységekről 1./ A Testület kiemelten fontosnak tartja, hogy 2013-ban aktívan bevonja a testület munkájába a folyamatban részt vevő intézményeket, az érdek- és jogvédő szervezeteket, továbbá hogy rendszeresen kihelyezett üléseket tartson. Megvalósítás kezdete: január (igen: 8 fő nem: -, tartózkodás -) 2./ Közösségi lakhatás szempontsorának kidolgozása előkészítő tanulmány készítése. Felelős: Bugarszki Zsolt Megvalósítás: első negyedév (igen: 8 fő nem: -, tartózkodás -) 3./ Hírlevél készítése, folyamatos tájékoztatás a Testület nevében. Felelős: ELTE-TÁTK, Kézenfogva Alapítvány Megvalósítás: második negyedév (igen: 8 fő, nem: 0 fő, tartózkodás: 0 fő)

66 63/2012. (XII. 6.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása című pályázati konstrukció második körében benyújtott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányt átdolgozásra javasolja, a szolgáltatási lehetőségek közé további 1 lakás beépítését javasolja. (igen: 9 fő, nem: 0 fő, tartózkodott: 0 fő) 2./ A Testület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányt átdolgozásra javasolja, a lakócentrum esetében azonban a 30 fő helyett 25 fős lakócentrumot javasol. (igen: 6 fő, nem: 3 fő, tartózkodott: 0 fő)

67 64/2012. (XII. 6.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása című pályázati konstrukció második körében benyújtott Kalocsa Város Önkormányzata által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Kalocs Város Önkormányzata által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányt átdolgozásra javasolja az értékelésben szereplő szempontok alapján. (igen: 8 fő, nem: 0 fő, tartózkodott: 1 fő)

68 65/2012. (XII. 27.) számú IFKKOT határozat (írásbeli szavazás) Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által második körben benyújtott, átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányra (Mérk) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 9, nem: 0, tartózkodott: 2)

69 66/2012. (XII. 27.) számú IFKKOT határozat (írásbeli szavazás) Döntés a Kalocsa Város Önkormányzata által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Kalocsa Város Önkormányzata által második körben benyújtott, átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányra (Kalocsa) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 6, nem: 2, tartózkodott: 3)

70 67/2013. (II. 19.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület új elnökéről és a Testület titkársági feladatainak ellátásáról 1./ A Testület tagjai Farkas Editet választják meg az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület elnökének. (igen: 12, nem: 0, tartózkodott: 0) 2./ A Testület tagjai elfogadják, hogy átmenetileg Csicsely Ágnes lássa el az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület titkári feladatait. (igen: 12, nem: 0, tartózkodott: 0)

71 68/2013. (III. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület titkársági feladatainak ellátásáról 1./ A Testület javasolja azt, hogy a titkársági feladatokat az FSZK Nonprofit Kft. lássa el, valamint megszavazza a Testület titkárának Nagy Orsolyát. (igen: 9 fő, nem: 0 fő, tartózkodott: 0 fő)

72 69/2013. (III. 27.) számú IFKKOT határozat Döntés a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet kodifikált munkaanyagával kapcsolatban 1./ A Testület kifejezi, hogy nem tartja elfogadhatónak a mostani változások beillesztését a meglévő keretekbe, de tartalmilag elfogadja azokat. Felhívja a figyelmet, hogy fontosnak tartja a keretek mihamarabbi átdolgozását. (igen: 7 fő, nem: 0 fő, tartózkodott: 1 fő)

73 70/2013. (V. 2.) számú IFKKOT határozat (írásbeli szavazás) Döntés a szakigazgatási szerveknek szóló levélről 1./ A Testület tagjai elfogadják a megküldött, szakigazgatási szerveknek szóló levelet valamint mellékleteit és támogatják azok kiküldését a megfelelő szervezeteknek. (igen: 11 fő, nem: 0 fő, tartózkodott: 1 fő)

74 Mellékletek 2/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat melléklete Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendje 1257/2011. (VII. 21.) Korm. határozat a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásának stratégiájáról és a végrehajtásával kapcsolatos kormányzati feladatokról 2. pontjában rendelkezik az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testületet létrehozásáról a Stratégiában meghatározott feladatok koordinálása céljából 1. Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület feladatai Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület (a továbbiakban: Testület) feladatai: a. A Testület koordinálja az 1257/2011. (VII. 21.) Korm. határozat értelmében az ápolást gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltását a Stratégia célkitűzéseinek megvalósulása mentén; b. biztosítja a stratégia végrehajtásának teljes körű átláthatóságát; c augusztusban megkezdődő TIOP pályázat Pályázat Előkészítő Munkacsoportjának munkáját segíti a megfelelő pályázati kiírás megalkotásában; d. a pályázat beadása előtt a Testületnek megküldött megvalósíthatósági tanulmányokat áttekinti, véleményezi és jóváhagyja; e. véleményezi a pályázatok esetében megfogalmazott átalakulás után fennmaradó infrastruktúra hasznosításának koncepcióját; f. véleményezi a Stratégiában meghatározott komplex, szociális és foglalkoztatási, pedagógiai, gyógypedagógiai és pszichológiai szükségletek felmérő módszerének és a különböző szolgáltatások finanszírozásának szakmai koncepcióját; g. véleményezi a Stratégiában meghatározott támogatott lakhatás szakmai tartalmát, személyi, tárgyi és finanszírozási feltételeit meghatározó jogszabálytervezeteket; h. véleményezi a képzési tematikákat és a képzési anyagokat; i. koordinálja és véleményezi a mentorhálózat kiépítését; j. felülvizsgálja az alapszolgáltatások kapacitásait és javaslatot tesz azokra; k. a Stratégia három éves ütemezésekben történő megvalósítását tartalmazó Cselekvési Tervét véleményezi és jóváhagyja.

1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról

1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról 1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról 1./ Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület

Részletesebben

A támogatott lakhatás jogszabályi keretei

A támogatott lakhatás jogszabályi keretei A támogatott lakhatás jogszabályi keretei Csicsely Ágnes Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya Stratégia a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2013. december V. szám. Megrendezték az Első Országos Mentortalálkozót

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2013. december V. szám. Megrendezték az Első Országos Mentortalálkozót INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL 2013. december V. szám Megrendezték az Első Országos Mentortalálkozót A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A 2014-2020 KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZAKMAI KERETEK Tanuljunk a korábbi 2007-13-as periódus problémáiból (aszinkronitás a támogatások, tevékenységek között,

Részletesebben

A Stratégia rendszerének bemutatása

A Stratégia rendszerének bemutatása A Stratégia rendszerének bemutatása Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály A Stratégia elkészítésének indokai a) Jogszabályi kötelezettség A fogyatékos

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2014. január I. szám MEGHÍVÓ

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2014. január I. szám MEGHÍVÓ INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL 2014. január I. szám MEGHÍVÓ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET Iktatószám 3/2011. (IX.13.) jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNY Készült: 2011. szeptember 13-án a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban (1054 Budapest Akadémia

Részletesebben

Szakmafejlesztési eredmények, tervezett folyamatok

Szakmafejlesztési eredmények, tervezett folyamatok Szakmafejlesztési eredmények, tervezett folyamatok Budapest, 2016. október 3. Ráczné Németh Teodóra Szociális Szakmafejlesztési Módszertan és Kutatási Osztály vezetője Módszertani feladatok elosztása Általános

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG

SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG A Fogyatékosságügyi Országos Szakmai Kollégium bemutatása Pordán Ákos SZAKMAI KOLLÉGIUMOK A Szociálpolitikai Tanács az emberi erőforrások

Részletesebben

Támogatott lakhatás. Serafin József EMMI. Hajléktalanellátás Országos Konferenciája 2013.

Támogatott lakhatás. Serafin József EMMI. Hajléktalanellátás Országos Konferenciája 2013. Támogatott lakhatás Serafin József EMMI SZOLGÁLTATÁSOK FŐOSZTÁLYA KÉPVISELŐJÉNEK KÖSZÖNTŐJE, ÉS ELŐADÁSA: TÁMOGATOTT LAKHATÁS 1 Jogszabályi háttér Törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Szám: 194/2009-SZMM E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlősége Tanács működtetéséről Budapest, 2009. január 2 Vezetői összefoglaló

Részletesebben

A Nemzetiségi Bizottság évi határozatai. A Nemzetiségi Bizottság 3 igen szavazat mellett az alábbi határozatot hozta:

A Nemzetiségi Bizottság évi határozatai. A Nemzetiségi Bizottság 3 igen szavazat mellett az alábbi határozatot hozta: A Nemzetiségi Bizottság 2018. évi határozatai 1/2018. (I.18.) NB határozata Napirend elfogadása 1. A Nemzetiségi Bizottság 2018. évi munkatervének elfogadása 2. Esztergom Város Önkormányzata és a helyi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS IRODA

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS IRODA Ügyiratszám: 051905/2008/05 Ügyintéző: dr. Krizsai Anita NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS IRODA 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-585; Fax: (42)

Részletesebben

Határozati javaslatok:

Határozati javaslatok: Tárgy: Előkészítésben részt vesz: Szent Lázár Alapítvány kérelmének elbírálása Tárnok Lászlóné jegyző dr. Bimbó Mária osztályvezető, Igazgatási Osztály Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezetőhelyettes,

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és

Részletesebben

FESZT. 1093 Budapest, Lónyay u. 17. Javaslatok

FESZT. 1093 Budapest, Lónyay u. 17. Javaslatok Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa FESZT 1093 Budapest, Lónyay u. 17. Tel./Fax: 0036 1 4111 356 e-mail: efoesz@efoesz.hu Javaslatok A fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében MEREK Guruló projekt műhely átadás Miskolc, 2010. november 17. Tartalomjegyzék 1. A Közalapítványról

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET Iktatószám 8/2011. (XII.07.) jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNY Készült: 2011. december 7-én a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban (1054 Budapest Akadémia u.

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET Iktatószám 6/2011. (XI.17.) jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNY Készült: 2011. november 17-én a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban (1054 Budapest Akadémia u.

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program

Társadalmi Megújulás Operatív Program Kiemelt projekt tervezési felhívás a Társadalmi Megújulás Operatív Program A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának szakmai és módszertani megalapozása című tervezési felhíváshoz

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. november 30-i ülése 11. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. november 30-i ülése 11. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. november 30-i ülése 11. sz. napirendi pontja Javaslat együttműködési megállapodások elfogadására a megyében működő fogyatékosok érdekvédelmi

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr.

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont 2-102/2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József BESZÁMOLÓ Nógrád Megye Integrált Területi Programjához (2014-2020)

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések. Támogatott lakhatás

Gyakran Ismételt Kérdések. Támogatott lakhatás Gyakran Ismételt Kérdések Támogatott lakhatás 1. Igénybevevő önálló döntése alapján nem kívánja igénybe venni az egyes szolgáltatásokat a magasabb térítési díj miatt. Mi a teendő ebben az esetben? A komplex

Részletesebben

Lélek-Hang Egyesület 1076 Budapest, Garay utca 7.

Lélek-Hang Egyesület 1076 Budapest, Garay utca 7. Lélek-Hang Egyesület 1076 Budapest, Garay utca 7. 2013. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2014. május 27. Szőke Zsolt elnök 1 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Lélek-Hang Egyesület 2013. évben gazdálkodásáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004.április 26-i ülésére Tárgy: Szociális célú pályázatokhoz Képviselő-testületi határozat Előadó: Koósné Stohl Ilona Intézményvezető

Részletesebben

2014. április 24-i rendes ülésére

2014. április 24-i rendes ülésére Új napirendi pont 22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-i rendes ülésére Tárgy: Hozzájárulás az Egyesített Szociális

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-5.3.8-17 Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Ügyiratszám: 51.134/2008.05 Ügyintéző: Tóthné Csatlós Ildikó NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS IRODA 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-585; Fax: (42)

Részletesebben

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11.

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Iktatószám: 23924-1/2016. Előadó: dr. Antal Anikó SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Tárgy: A 2016. évi oktatási

Részletesebben

FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY (1134 BUDAPEST, TÜZÉR U. 33-35.)

FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY (1134 BUDAPEST, TÜZÉR U. 33-35.) FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY (1134 BUDAPEST, TÜZÉR U. 33-35.) KURATÓRIUMÁNAK HATÁROZATAI 2008. FEBRUÁR 26. 117/2008. (II.26.) sz. határozat Döntés a Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

Innovációs területek fejlesztési feladatok és hozzájuk rendelt tanácsadói tevékenységek meghatározása 1. innovációs terület:

Innovációs területek fejlesztési feladatok és hozzájuk rendelt tanácsadói tevékenységek meghatározása 1. innovációs terület: Innovációs területek fejlesztési feladatok és hozzájuk rendelt tanácsadói tevékenységek meghatározása 1. innovációs terület: A referencia-intézményi szolgáltatói szerep ellátásához szükséges fejlesztéseket

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből Iktatószám: T-128/2007. 06/2007. I. a HATÁROZAT KIVONAT 2007. május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 256/2007. (V.10.) B-L.Ö.h. 22 igen szavazattal, egyhangúlag tárgyalásra elfogadta

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 24-ei rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 24-ei rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 2668-1/2010. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 24-ei rendkívüli ülésére Tárgy: A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra

Részletesebben

A projekt részcéljai:

A projekt részcéljai: ÓVODAI ÉS ISKOLAI SZOCIÁLIS SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉG FEJLESZTÉSE A FELHÍVÁS KÓDSZÁMA: EFOP-3.2.9-16 Magyarország Kormányának felhívása a család-és gyermekjóléti központok vagy az általuk kiszerződött feladatellátó

Részletesebben

Javaslat. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, december 22.

Javaslat. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, december 22. Javaslat az Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése című TIOP 3.4.2-11-1 kódszámú kistérségi pályázatban való önkormányzati részvételre Előterjesztő:

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-354 Ügyiratszám: U-20379/2016 Témafelelős: Czirok Jánosné Tárgy: Szentes 7095/44 és 7095/45 hrsz-ú ingatlanokat érintő

Részletesebben

POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK

POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK 2017.03.09-10. Felsőoktatási és Középiskolás Diákközpontú Szellemiségért és Világért Egyesület rendezésében A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Részletesebben

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 731/2013. Tárgy: Az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásának

Részletesebben

Fejér megye területfejlesztési program környezeti értékelés tematika

Fejér megye területfejlesztési program környezeti értékelés tematika Fejér megye területfejlesztési program környezeti értékelés tematika Készült: A Fejér Megyei Önkormányzat megbízásából a Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft. Területi és építésügyi szakértői osztályán

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében MEREK Guruló projekt műhely átadás Kaposvár, 2010. december 7. Tartalomjegyzék 1. A Közalapítványról

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT INTÉZMÉNYTÁMOGATÁSI MUNKACSOPORTJA

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT INTÉZMÉNYTÁMOGATÁSI MUNKACSOPORTJA BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT INTÉZMÉNYTÁMOGATÁSI MUNKACSOPORTJA A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/250-13/2016.

Ügyiratszám: SMÖ/250-13/2016. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: biro.norbert@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/250-13/2016. ELŐTERJESZTÉS a Terület és Településfejlesztési

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. március 23-ai ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Európa Kulturális Fővárosa 2023" című pályázaton való elindulás megerősítésére, valamint

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 28-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE VI. 84 /2016 E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2016. április 28-ai ülésére Tárgy: A TOP 5.1.1.-15 kódszámú Megyei szintű foglalkoztatási

Részletesebben

ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége

ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége Jó gyakorlatok és kihívások az önálló életvitel kialakítása területén ÉTA Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége Bemutatkozás A Szövetség 1997-ben alakult

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

Melléklet A 2013. július 3-án közzétett TÁMOP-2.2.7.A-13/1 Út a szakmaválasztáshoz c. kiemelt projekt tervezési útmutató változásai

Melléklet A 2013. július 3-án közzétett TÁMOP-2.2.7.A-13/1 Út a szakmaválasztáshoz c. kiemelt projekt tervezési útmutató változásai Módosítás történt az Út a szakmaválasztáshoz című kiemelt felhívásban Módosítás történt a TÁMOP-2.2.7.A-13/1 jelű, Út a szakmaválasztáshoz című kiemelt felhívásban. Melléklet A 2013. július 3-án közzétett

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MINTA TERVEZET DOKUMENTUM SABLON, TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ IRATMINTA 1

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MINTA TERVEZET DOKUMENTUM SABLON, TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ IRATMINTA 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MINTA TERVEZET, TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ IRATMINTA 1 Amely létrejött egyrészről Fenntartó: Neve: Székhelye: Cégjegyzékszáma/Nyilvántartási száma: Adószáma: Képviseli: Telefon: E-mail:

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG

SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG Az addiktológia aktuális kihívásai Berényi András Addiktológiai Országos Szakmai Kollégium elnöke A KOLLÉGIUM MŰKÖDTETÉSÉNEK CÉLJA I.

Részletesebben

Központi szociális információs fejlesztések

Központi szociális információs fejlesztések TÁMOP 5.4.2 kiemelt projekt Központi szociális információs fejlesztések Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal AZ NRSZH FELADATAI A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról, valamint eljárásának

Részletesebben

Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Testület tevékenységének bemutatása. Farkas Edit IFKKOT elnök FSZK Nonprofit Kft.

Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Testület tevékenységének bemutatása. Farkas Edit IFKKOT elnök FSZK Nonprofit Kft. Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Testület tevékenységének bemutatása Farkas Edit IFKKOT elnök FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület STRATÉGIA

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

Térítési díj. - Változások 2015.

Térítési díj. - Változások 2015. Térítési díj - Változások 2015. A megismerés térben és időben végtelen. Vedd ki a számot a dolgokból, és minden összeomlik. Sevillai Szent Izidor 2 Alapvető jogszabályok: A szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001

TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001 FogLak projekt2 Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001 A projekt célja Az utcán élő hajléktalan

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 12. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása GINOP

Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása GINOP Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása GINOP-5.3.8-17 Pályázat célja A konstrukció célja munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása a versenyszférában működő mikro, kis-, közepes és nagyvállalatoknál,

Részletesebben

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK ÁROP SZERVEZETFEJLESZTÉSI PROJEKTEK TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK GŐRI MELINDA MINISZTERELNÖKSÉG IRÁNYÍTÓHATÓSÁG TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK Cél : Pályázatban foglalt tartalom megvalósítása

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont. 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr.

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont. 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT Nógrád Megye Integrált Területi Programja módosításának igénybejelentésére

Részletesebben

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közbeszerzési Döntéshozó Bizottsága évi határozatai

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közbeszerzési Döntéshozó Bizottsága évi határozatai Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közbeszerzési Döntéshozó Bizottsága 2013. évi határozatai MNOÖ Közbeszerzési Döntéshozó Bizottságának 1/2013(02.06.) számú határozata: Az MNOÖ Közbeszerzési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS Az Együttműködésről Mi is az az OGP? A Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership - OGP) egy önkéntes részvételen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2017. április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás

Részletesebben

Módszertani feladatellátás

Módszertani feladatellátás Sidlovics Ferenc Módszertani feladatellátás A korábban kijelölt módszertani intézmények kijelölése 2012. december 31-én megszűnt. 2013. január 1-től a Főigazgatóság látja el az országos szociális, illetve

Részletesebben

Előterjesztés. Az EFOP pályázaton való részvételről

Előterjesztés. Az EFOP pályázaton való részvételről Előterjesztés Az EFOP-1.5.2-16 pályázaton való részvételről Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben (EFOP-1.5.2-16) elnevezésű pályázat benyújtásának, és az ehhez kapcsolódó konzorciumi megállapodás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő K ö r ö m K ö z s é g i Önkormányzat Képviselő-testülete 3577 Köröm, Rákóczi u. 11. Tel.: 49/459-821; Fax: 49/459-817 E-mail: korom@korom.hu Szám: 4/2016. JEGYZŐKÖNYV Készült: Köröm Község Önkormányzat

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS AZ ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETEK SZEMPONTJÁBÓL. Földesi Erzsébet elnök Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT)

AZ INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS AZ ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETEK SZEMPONTJÁBÓL. Földesi Erzsébet elnök Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) AZ INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS AZ ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETEK SZEMPONTJÁBÓL Földesi Erzsébet elnök Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) BEMUTATKOZÁS A fogyatékos emberek szervezeteinek ernyőszervezete

Részletesebben

Előzmények. Eredeti cél: a fogyatékos személyeket ellátó nagy bentlakásos intézmények lebontása az önálló életvitel kialakítása és fenntartása

Előzmények. Eredeti cél: a fogyatékos személyeket ellátó nagy bentlakásos intézmények lebontása az önálló életvitel kialakítása és fenntartása Tá m o g a t o t t l a k h a t á s - e g y r é g i - ú j s z o c i á l i s e l l á t á s Maróthy Márta A hajléktalanellátás országos konferenciája 2014. Előzmények Eredeti cél: a fogyatékos személyeket

Részletesebben

A B KOMPONENS INDIKÁTORAI második kiírás - 2013

A B KOMPONENS INDIKÁTORAI második kiírás - 2013 A B KOMPONENS INDIKÁTORAI második kiírás - 2013 Kérjük, hogy a pályázati adatlap 6.1 (Kötelező indikátorok) pontjában a választott tevékenységhez tartozó táblázatokat töltse ki. A táblázatban megadott

Részletesebben

10-3/2016/222. Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése. H e l y b e n JAVASLAT

10-3/2016/222. Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése. H e l y b e n JAVASLAT 10-3/2016/222 Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése H e l y b e n JAVASLAT a TOP-5.1.1-15 Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási- gazdaságfejlesztési együttműködések intézkedésre

Részletesebben

11-3/2014. E L Ő T E R J E SZ T É S az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa február 05. napján tartandó ülésére

11-3/2014. E L Ő T E R J E SZ T É S az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa február 05. napján tartandó ülésére Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa E l n ö k é t ő l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517, e-mail: atmot@csanytelek.hu 11-3/2014. E L Ő T E

Részletesebben

Szauer Csilla Szentkatolnay Miklós Budapest Az esélyek városa? kötetbemutató. Budapest, 2012. február 28.

Szauer Csilla Szentkatolnay Miklós Budapest Az esélyek városa? kötetbemutató. Budapest, 2012. február 28. Hogyan segíthetjük elő a fogyatékos emberek különbözőségének tiszteletét és elfogadásukat az emberi sokszínűség részeként egy szakmai szolgáltató szervezet munkája által? Szauer Csilla Szentkatolnay Miklós

Részletesebben

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér 137/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat a 2010. évi költségvetési koncepcióban leírt tervezési irányelveket elfogadja, a 2010. évi költségvetési rendelettervezetet kidolgozásra alkalmasnak

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program végrehajtása

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program végrehajtása 1 Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program 2014-2020 végrehajtása Járási egyeztetések 2015. szeptember 8-9-10. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2 Országos: HATÁLYOS SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET

Részletesebben

Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL

Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL A Borsod-Torna-Gömör Egyesület ingyenes kiadványa IX. évfolyam/1. szám, 2018. január JANUÁRI HÍREK Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2018. PÁLYÁZATI

Részletesebben

EFOP

EFOP Javaslat az EFOP-3.9.2-16-2017-00020 azonosítószámú, Humán kapacitások fejlesztése az Ózdi járásban című nyertes pályázattal kapcsolatos támogatási szerződés aláírásának jóváhagyására Ózd, 2018. április

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. január 29. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság június 12-én megtartott rendkívüli üléséről.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság június 12-én megtartott rendkívüli üléséről. 03-3/12-17/2013. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság 2013. június 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Kővári János elnök, Decsi István, dr. Kóbor

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET Iktatószám 5/2011. (X.13.) jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNY Készült: 2011. október 13-án a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban (1054 Budapest Akadémia u.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2019. MÁJUS 15. Előadó: Bugyik Andrea HELYI AKCIÓCSOPORT (HACS) BEMUTATÁSA Név: Karcag Városért Helyi Közösség Megalakulás: 2016. év Forma: konzorcium Tagság: 18

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ Ülés időpontja: a Képviselő-testület 2013. június 25-i ülésére Előterjesztés tárgya: Javaslat Vecsés Város Önkormányzatának részvételére az ÁROP-3.A.2-2013 kódszámú, Szervezetfejlesztés

Részletesebben

Kitagolás? -intézménytelenítésátalakítás. Pordán Ákos Kézenfogva Alapítvány, ügyvezető

Kitagolás? -intézménytelenítésátalakítás. Pordán Ákos Kézenfogva Alapítvány, ügyvezető Kitagolás? -intézménytelenítésátalakítás Pordán Ákos Kézenfogva Alapítvány, ügyvezető Teljes bevonódás Fogyatékos ember életútjai (hagyományos rendszer) Óvoda Iskola Egyetem, főiskola Nyílt munkaerőpiac

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi módosításának jóváhagyása Szociális Gondozási

Részletesebben

A Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat

A Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat A Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat Magyarország Kormánya kiemelt figyelmet fordít és felelősséget visel a fogyatékos személyek iránt, és biztosítani kívánja e

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 22- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 22- i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. június 22- i ülésére Előterjesztés a Gyermeklánc Óvoda dokumentumainak elfogadásáról A Képviselő-testület az alábbiak szerinti 13/2017.(I.19)Kt. sz. határozatával

Részletesebben

1. Együttműködés az érdekképviseleti szervezetekkel

1. Együttműködés az érdekképviseleti szervezetekkel A álláspontja a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásáról szóló 2017-2036. évekre vonatkozó hosszú távú koncepció felülvizsgálatáról szóló Korm.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, március 22. Tarjáni István sk. polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, március 22. Tarjáni István sk. polgármester ELŐTERJESZTÉS Az egyes gyermekjóléti ellátásokról szóló 8/2009. (10.30.) rendelet, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 9/2009. (10.30.) rendelet módosításáról A Pest Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

2010. Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért 2010.02.17.

2010. Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért 2010.02.17. 2010. Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért 2010.02.17. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati

Részletesebben

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 30-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2016. évi Munkaterv és jogalkotási program

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24. Javaslat tulajdonosi nyilatkozat kiadására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal részére a TIOP-3.3.1.A-12/2 kódszámú pályázaton történő részvétel céljából Ó z d, 2013. január 24. Előterjesztő:

Részletesebben

Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére

Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Javaslat a településfejlesztéssel és településrendezéssel

Részletesebben

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2005. május 5-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Elnökétől. 6. sz. napirend. Előterjesztés A Társulási Tanács február 15-i ülésére. TOP projektmenedzsment

Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Elnökétől. 6. sz. napirend. Előterjesztés A Társulási Tanács február 15-i ülésére. TOP projektmenedzsment Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Elnökétől 6. sz. napirend Előterjesztés A Társulási Tanács 2016. február 15-i ülésére Tárgy: TOP projektmenedzsment Előterjesztő: Tárgyalja: Dr. Árvay István elnök Pénzügyi

Részletesebben

Tájékoztató a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó komplex szükségletfelmérés jogi szabályozásáról, igényléséről, eljárási folyamatáról

Tájékoztató a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó komplex szükségletfelmérés jogi szabályozásáról, igényléséről, eljárási folyamatáról Tájékoztató a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó komplex szükségletfelmérés jogi szabályozásáról, igényléséről, eljárási folyamatáról Jogi szabályozás A komplex szükségletfelméréssel kapcsolatos feladatokat

Részletesebben