Jövó be mutató és energiahatékony objektumok hó ellátására. BioMatic Nagy épületek Szállodák Lakóparkok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jövó be mutató és energiahatékony objektumok hó ellátására. BioMatic 220-500. Nagy épületek Szállodák Lakóparkok"

Átírás

1 Jövó be mutató és energiahatékony objektumok hó ellátására BioMatic Nagy épületek Szállodák Lakóparkok

2 A HERZ BioMatic eló nyei... Biomassza-tüzelésú berendezés (faapríték vagy pellet) BioMatic BioControl 220 (teljesítménytartomány: kw) BioMatic BioControl 250 (teljesítménytartomány: kw) BioMatic BioControl 300 (teljesítménytartomány: kw) BioMatic BioControl 350 (teljesítménytartomány: kw) BioMatic BioControl 400 (teljesítménytartomány: kw) BioMatic BioControl 500 (teljesítménytartomány: kw) HERZ BioMatic BioControl: verhetetlenül kompakt Az egyik legkompaktabb biomassza-berendezés a piacon Igen csekély szállítási méretek Kompakt moduláris kivitel (égéstér modul és hó cseréló modul) A legtöbb esetben beépíthetó a meglevó olaj- vagy gázkazános fú tó helyiségekben HERZ Armaturen GmbH A vállalat Az 1896-ban alapított vállalat egyedülálló abban a tekintetben, hogy több mint 110 éve folyamatos szerepló je a piacnak. A HERZ Armaturen Ges.m.b.H. öt ausztriai és további három európai telephelye, valamint több mint 1500 bel- és külföldi munkatársa révén a fú téstechnikai és fú tésszerelési termékek egyetlen osztrák és egyben a világ egyik legjelentó sebb gyártója. Energiatechnikai üzletág A HERZ tüzeléstechnikai üzletága jelenleg több mint 150 alkalmazottat foglalkoztat a gyártás és az értékesítés területén. A pinkafeldi (Pinkafeld/Burgenland) telephelyünkön rendkívül korszerú gyártóüzemet és kutatás-fejlesztési központot tartunk fenn, új, innovatív termékek tesztelésére. Ez utóbbi révén még szorosabbra fú zhetjük kapcsolatainkat a velünk együttmú ködó kutatási és oktatási intézményekkel. Az évek során a tüzeléstechnikai részleg a megújuló energiákat hasznosító rendszerek elismert szakértó jévé vált. Az üzletág korszerú, kedvezó áru és környezetbarát fú tési rendszereket gyárt, amelyek magas komfortjukkal és könnyú kezelhetó ségükkel tú nnek ki. HERZ a környezetért Valamennyi HERZ tüzeló berendezés a legszigorúbb emissziós eló írásoknál is jobban teljesít. Számtalan környezetvédelmi tanúsítvány igazolja ezt. HERZ minó ség A HERZ tervezó mérnökei folyamatos kapcsolatban állnak elismert kutatóintézetekkel, hogy az amúgyis magas követelményeket még magasabbra tornásszák fel.

3 A BioMatic berendezésró l részletesen... Optimális égés a lambdaszondás vezérléssel: Automatikus füstgáz és égésfelügyelet, lambdaszondás vezérlés segítségével. A beépített lambdaszonda folyamatosan felügyeli a füstgázértékeket, továbbá a különbözó minó ségú tüzeló anyagoknak megfeleló en módosítja az üzemmódot, így mindíg tökéletes égést biztosít, és a lehetó legalacsonyabb károsanyag kibocsátási értéket szavatolja. A lambdaszonda a szükséges tüzeló anyag-mennyiség és a szekunderlevegó változtatása révén a lehetó legtisztább égést teszi lehetó vé, még részterhelés esetén is. Ennek eredményeként kevesebb tüzeló anyag szükséges és a kibocsátási értékek is alacsonyak maradnak, még különbözó minó ségú tüzeló anyagok használatakor is. Automatikus tisztítás: Az állócsöves hó cseréló felületei a beépített tisztító hatású turbulátoroknak köszönhetó en automaitkusan tisztulnak fú tési üzem közben, állandóan magas hatásfokot és alacsony füstgázveszteséget szavatolva. Az égéstérbó l a hamu eltávolítása szintén automatikusan történik a rázófelület segítségével. A hamu kiszállítása az égéstér illetve a hó cseréló modulból a hamutartályba csiga segítségével szintén automatikusan történik. Automatikus vezérlés a BioControl 3000 berendezéssel A fú tési rendszerek BioControl 3000 berendezéssel való szabályozása számtalan eló nyt tartogat, valamint kényelmes kezelést biztosít az áttekinthetó képernyó felépítésnek és kényelmes menürendszernek köszönhetó en. A kazánra fixen rögzített vezérlés központi szabályozóegységként szolgál. A BioControl 3000 berendezés ezenfelül beépített melegvízkészítés, fagyvédelem-felügyelet és nyaralás üzemmód funkcióval is rendelkezik, valamint bó vító kártyák segítségével moduláris bó vítési lehetó séggel fú tó körök, puffermenedzsment és szolárkörszabályozás számára. Alkalmazható tüzeló anyagok: ÖNORM M 7135 szabvány vagy DINplus tanúsítvány szerinti pelletek, ill. Swisspellet ÖNORM M 7133 szabvány szerinti G30/G50/W30 faapríték A HERZ BioMatic berendezések biztonsági berendezései (egymástól független rendszerek): Visszaégésgátló berendezés (RSE): ejtó akna és visszaégésgátló csappantyú rugós motorral Visszaégésfojtó berendezés (RHE): termikus hó mérséklet-felügyelet a Stoker-csigában (termikusan kioldott tú zoltó berendezés) A Stoker-csiga elektronikus hó mérséklet-felügyelete

4 A HERZ BioMatic innovatív technikája Az alkotóelemek: 1 égéstér modul 2 hó cseréló modul 3 beépített BioControl 3000 szabályozás 4 köztes tartály 5 betöltó csiga 6 automatikus gyújtás hó légfúvóval 7 égó tér automatikus égó tisztítással (rázófelület) 8 osztott, kétzónás szekunder levegó kör 9 állócsöves hó cseréló beépített turbulátorokkal és tisztítómechanizmussal 10 automatikus füstgáz- és égésfelügyelet lambdaszondás vezérlés segítségével 11 frekvenciavezérelt füstgáz ventilátor vákuumszabályozással 12 hamukiszállító csiga az égéshamu számára 13 hamukiszállító csiga a pernye számára 14 pernyeláda 15 eló remenó csatlakozás 16 visszatéró csatlakozás Hamukiszállító rendszerek BioMatic berendezésekhez: A HERZ egyedi kiszállítási rendszereket kínál a BioMatic hamuládákból külsó hamutartályokba. A hamukiszállítás kétféleképpen oldható meg: Központi hamukiszívás: A hamu (az égéshamu és a pernyeládából, valamint a ciklonszú ró hamutartályából) kiszívása kézi úton, szívólándzsa segítségével történik külsó hamutartályba. max. magasság 5m max. hossz 20m Hamukiszállítás csigával: A hamu (az égéshamu- és a pernyeládából, valamint a ciklonszú ró hamutartályából) kiszállítása automatikusan, csigarendszer segítségével történik helyszínen biztosítandó külsó hamutartályba.

5 A BioMatic kazánrendszer részei... BioMatic berendezés felépítésének sematikus ábrája: A 5 B C D A BioMatic berendezés felépítése: 1 ejtó akna visszaégésgátló berendezéssel (RSE) 2 köztes tartály betöltó csigával, visszaégésgátló berendezés (RHE) 3 BioControl 3000 szabályozás 4 kazán 5 frekvenciavezérelt füstgáz ventilátor vákuumszabályozással 6 hamutartály 7 füstgáz-portalanító (ciklonszú ró ) Füstcsó csatlakozások (a helyszínen biztosítandó): A füstcsó csatlakozás B kéménycsatlakozás emelkedó füstcsó vel C nedvességre érzéketlen kémény D kéményhuzat szabályozó EX-csappantyúval HERZ kiszállítási és hajtástechnika: Minden részegység egy kézbó l! Robosztus keveró mú nagyteljesítményú hajtómú vel és nyomásmentesítéssel. Magas minó ségú hajtómotorok lánchajtással (duplalánc). Magas indítási nyomaték alacsony áramfelvétel mellett. Stabil szállítócsiga-rendszer faaprítékhoz

6 Tökéletes rendszer a HERZ segítségével... A HERZ BioControl 3000 egységgel fú tó köröket, bojlereket, puffertárolókat és szolárköröket vezérelhet Solar Puffertároló: Puffertároló alkalmazása különösen nagyobb rendszerek esetében javasolt. A puffertároló csökkenti a kazánindítások számát és egyenletes hó leadást tesz lehetó vé, ezáltal jobb üzemi körülményeket biztosít. Puffertároló használata esetén az energiatermelés hosszabb idó n keresztül zajlik, így nincs szükség a kazán gyakori üzemváltására és nó a rendszer hatásfoka. Kaszkádkapcsolás A HERZ által kifejlesztett BioControl 3000 szabályozással több, BioControl vezérléssel ellátott HERZ kazán kaszkádba kapcsolható. A kaszkádkapcsolás eló nye a kazánok jobb kihasználtságában rejlik alacsonyabb hó szükséglet mellett (pl. az átmeneti idó szakban). HERZ távfelügyelet és távkarbantrartás! Távfelügyelet (megjelenítés): PC segítségével ellenó rizheti a kazán pillanatnyi értékeit. Távkarbantartás: A megjelenítés mellett további engedélyezett paramétereket is módosíthat PC segítségével. Telefonaljzat Telefonaljzat 3000 Analóg telefonkábel Modem 56 K, analóg (a helyszínen biztosítandó)

7 A BioMatic! Az energiaellátást a szabályozó rendszer vezérli Melegvízkészítés HERZ puffertároló puffermenedzsment Kaszkádkapcsolás vagy pótfú tés Idó járás-vezérelt fú tó körök Szolárrendszer Távfelügyeleti és távkarbantartási lehetó ség

8 Kiszállítási rendszerek... A HERZ kiszállítási megoldásai sokféle tárolókialakítást tesznek lehetó vé, ideálisan alakítható az adottságokhoz. A faaprítékkal történó tüzelés elsó sorban szerzó déses üzemeltetés esetén javasolt, ahol a beszállítók energiaszállítók is egyben. 2 1 Kiszállítás vízszintes rugós keveró mú (1) és emelkedó csiga segítségével az optimális tárolókihasználás érdekében, valamint tárolótöltó csiga (2). A tároló és a fú tó helyiség egy szinten van. Ferde kiszállítás rugós keveró mú vel. Kiszállítás tolórúddal és keresztirányú szállítócsigával. Két kaszkádba kapcsolt Biomatic kazán.

9 ...faapríték és pellet számára! HERZ BioMatic: Bioenergia lakások, iskolák, óvodák és kereskedelmi ingatlanok fú tésére. A tároló és a fú tó helyiség nem azonos szinten van. Vízszintes kiszállítás rugós keveró mú vel és ejtó aknával. Tároló és fú tó helyiség egymás fölött helyezkedik el. Kiszállítás ingacsiga segítségével silóból. A pelletrendszerek a tüzeló anyag-tárolás kis helyigényével tú nnek ki. Pelletszállítás ferde szállítócsigával. Rugós keveró mú nélküli rendszerek esetén a ferde padlót a helyszínen kell kiépíteni. Vízszintes pelletkiszállítás a tárolóból, emeló csigával az optimális tárolókihasználás érdekében.

10 A HERZ BioMatic kompakt méretei és mú szaki adatai... BioMatic Teljesítménytartomány (kw) Méretek (mm) A Hossz A1 Hossz a füstcsó közepéig B Szélesség B1 Szélesség (karimák nélkül) Szélesség (karimákkal) B2 Szélesség (betöltó egység) C Magasság D Füstcsó átméró E Égéstérajtó magassága F Égéstérajtó szélessége G Füstcsó közepe H Visszatéró csatlakozás mérete [ DN] /magassága 80/ / / / / /1523 I Eló remenó csatlakozás mérete [ DN] /magassága 80/ / / / / /1776 J Töltó ürító mérete [ ] / magassága 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 K Visszaégésgátló (RSE) közepe L Visszaégésgátló (RSE) magassága M Kazán elejétó l a visszaégésgátló (RSE) közepéig N Eló írt ellenó rzési távolság min. 900 min. 900 min min min min P Hamuláda szélessége R Távolság az eló remenó közepéig S Vízszintes távolság az eló remenó és visszatéró ág között Mú szaki adatok Kazán tömege kg min./max. kéményhuzat mbar 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 Engedélyezett üzemi nyomás bar Max. engedélyezett eló remenó hó mérséklet C Víztérfogat l Elektromos csatlakozás V/Hz 3 x 400 / 50 Hz Hó cseréló felület m 2 11,8 11, ,6 26,6 Vízoldali ellenállás t=20k esetén PA Térfogatáram t=20k esetén kg/h Kibocsátási értékek teljes terhelés mellett Füstgázhó mérséklet C ~140 ~140 ~140 ~140 ~140 ~140 Füstgáz tömegáram kg/s 0,122 0,137 0,209 0,258 0,289 0,341 CO2 tartalom Vol. % 13,7 13,7 12,5 12,5 12,8 12,8 Kibocsátási értékek részterhelés mellett Füstgázhó mérséklet C ~80 ~80 ~85 ~85 ~85 ~85 Füstgáz tömegáram kg/s 0,052 0,052 0,0787 0,0787 0,0787 0,0787 CO2 tartalom Vol. % 7,8 7,8 8,5 8,5 8,5 8,5

11 HERZ BioMatic referenciarendszerek... HERZ BioMatic: egyedi és sikeres alkalmazások. Nagy épületek: kórházak, iskolák, közintézmények stb. Szállodák: épületfú tés, valamint úszómedencék, wellnessrészlegek stb. fú tése Lakóparkok: településrészek, lakóépületek stb. fú tése Fafeldolgozó üzemek: asztalosmú helyek, bútorgyártók stb. Gloggnitzi Tartományi Idó sotthon 2x350kW duplakeveró mú ves kiszállítás épületfú tés 123 szoba számára központi hamukiszívás Hatzendorf biomassza távhó mú 2x500 kw négysoros tolórudas kiszállítás mezó gazdasági szakiskola épületének, közintézmények, lakóépületek, valamint családi házak fú tése központi hamukiszállítás csigával St. Martin-i távhó mú 2x500 kw kétsoros tolórudas kiszállítás Kb. 70 családi ház távhó ellátása központi hamukiszállítás csigával Hotelanlage Cazorla (Spanien) 2x400 kw pelletszállítás csigával épületfú tés, valamint az úszómedencék és wellnessrészlegek fú tése Kérésre részletes referencialistát küldünk.

12 HERZ ügyfélbarát szolgáltatások... Tanácsadás tervezési szakaszban A hó központ és a tüzeló anyag-tároló tervezése A kiszállítás megtervezése az ügyfél igényeinek és a helyi adottságoknak megfeleló en A készülék elrendezési terve ügyféligények szerint Nemzetközi szolgáltatások HERZ képzések: üzemeltetó knek tervezó knek, tervezó irodáknak szereló knek, kivitelezó knek folyamatos képzések karbantartók számára Képviseletek: AUSZTRIA BELGIUM BULGÁRIA CSEHORSZÁG DÁNIA DÉL-TIROL FINNORSZÁG FRANCIAORSZÁG GÖRÖGORSZÁG HOLLANDIA HORVÁTORSZÁG ÍRORSZÁG LENGYELORSZÁG LETTORSZÁG LUXEMBURG MAGYARORSZÁG NAGY-BRITANNIA NÉMETORSZÁG OLASZORSZÁG OROSZORSZÁG ROMÁNIA SPANYOLORSZÁG SVÁJC SVÉDORSZÁG SZERBIA SZLOVÁKIA SZLOVÉNIA UKRAJNA Mú szaki változtatás joga fenntartva! H Az Ön partnere: HERZ Armatúra Hungária Kft Budapest Rétifarkas u. 10. Tel Fax office@herzarmatura.hu A HERZ tüzeléstechnika a legszigorúbb emissziós eló írásoknál is jobban teljesít.

...a megoldás a nagyobb létesítmények számára. BioFire 500-1000. nagy épületek szállodák lakóparkok

...a megoldás a nagyobb létesítmények számára. BioFire 500-1000. nagy épületek szállodák lakóparkok ...a megoldás a nagyobb létesítmények számára BioFire 500-1000 nagy épületek szállodák lakóparkok 2 Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZró l 35 leányvállalat a cégcsoport központja Ausztriában

Részletesebben

Ahol fú tés, ott HERZ.

Ahol fú tés, ott HERZ. Ahol fú tés, ott HERZ. A megújuló energiaforrások rendszerszolgáltatója pelletkazánok faapríték-tüzelésú kazánok faelgázosító kazánok hó szivattyúk tárolótechnika szolártechnika Sikerünk kulcsa a szakértelem...

Részletesebben

Fú tés fahasábbal 15-40

Fú tés fahasábbal 15-40 Fú tés fahasábbal 15-40 Sikerünk kulcsa a szakértelem... HERZ Armaturen GmbH A vállalat Az 1896-ban alapított vállalat egyedülálló abban a tekintetben, hogy több mint 110 éve folyamatos szerepló je a piacnak.

Részletesebben

...a megoldás a nagyobb létesítmények számára. BioFire. nagy épületek szállodák lakóparkok

...a megoldás a nagyobb létesítmények számára. BioFire. nagy épületek szállodák lakóparkok ...a megoldás a nagyobb létesítmények számára BioFire 500-1000 nagy épületek szállodák lakóparkok 2 Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZrol 35 leányvállalat a cégcsoport központja Ausztriában

Részletesebben

Futés pellettel. 10-60 kw

Futés pellettel. 10-60 kw Futés pellettel 10-60 kw Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZROL 22 tagtársaság alkotja a cégcsoport központja Ausztriában található a kutatás-fejlesztést Ausztriában végzi osztrák tulajdonosi

Részletesebben

A földünk erejével és energiájával... Hó szivattyúk a HERZ-tó l. commotherm 5-15

A földünk erejével és energiájával... Hó szivattyúk a HERZ-tó l. commotherm 5-15 A földünk erejével és energiájával... Hó szivattyúk a HERZ-tó l commotherm 5-15 Jövó be mutató fú tés HERZ hó szivattyúval HERZ Armaturen GmbH A vállalat Az 1896-ban alapított vállalat egyedülálló abban

Részletesebben

Fú tés faaprítékkal és pellettel

Fú tés faaprítékkal és pellettel Fú tés faaprítékkal és pellettel 20-60 kw 80-301 kw Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZRÓ L 35 tagtársaság alkotja a cégcsoport központja Ausztriában található a kutatás-fejlesztést Ausztriában

Részletesebben

Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel

Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel HERZ Armatúra Hungária Kft. Páger Szabolcs Használati meleg vizes hőszivattyú Milyen formában állnak rendelkezésre a fa alapú biomasszák? A korszerű

Részletesebben

Biomassza tüzelésű kazánok a távhőtermelésben

Biomassza tüzelésű kazánok a távhőtermelésben Biomassza tüzelésű kazánok a távhőtermelésben Josef Binder Maschinenbau- u. HandelsgesmbH. 10.06.2014 Copyright by Josef BINDER Maschinenbau u. HandelsgesmbH. 1 Családi vállalkozás Balról jobbra: Cégvezető

Részletesebben

HERZ ECO sorozat Fűtés fahasábbal vagy pellettel

HERZ ECO sorozat Fűtés fahasábbal vagy pellettel Hungarian / Magyar HERZ ECO sorozat Fűtés fahasábbal vagy pellettel Lambda 20-40 10-60 1 Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZ-ről: 22 tagtársaság alkotja a cégcsoport központja Ausztriában található

Részletesebben

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014 AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 4/R 1/01/4 PROUCENT KOTŁÓW C.O. I BETONIAREK EFRO Robert ziubeła Vegyesprofilú vállalat 6 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A NYILATKOZZA kizárólagos felelősséggel, hogy

Részletesebben

DEFRO Robert Dziubeła Vegyesprofilú vállalat 26 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A

DEFRO Robert Dziubeła Vegyesprofilú vállalat 26 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A PROUENT KOTŁÓW.O. I ETONIREK ZONOSSÁGI NYILTKOZT WE nr 23/R 1/01/4 EFRO Robert ziubeła Vegyesprofilú vállalat 26 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103 NYILTKOZZ kizárólagos felelősséggel, hogy az általa

Részletesebben

Hungarian / Magyar. Hatásfok. HERZ kondenzációs pelletkazán ɳ >106% CONDENS

Hungarian / Magyar. Hatásfok. HERZ kondenzációs pelletkazán ɳ >106% CONDENS Hungarian / Magyar HERZ kondenzációs pelletkazán Hatásfok ɳ >106% CONDENS 10-16 Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZ-ről: 22 tagtársaság alkotja a cégcsoport központja Ausztriában található a

Részletesebben

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk DIERMAYER termikus csappantyúk B1 típusú gázkészülékek áramlásbiztosítója mögötti beépítéshez Elõnyök: teljesítik a készülékfüggõ füstgázcsappantyúk DIN 3388/4 elõírásait minden készülékhez 270 C füstgázhõmérsékletig

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

A kazánokról: Nagy víztér, stabil égés 2 KOCKA BÁLA 3 KOCKA BÁLA 1 KÖR BÁLA. ALTHERM KFT H-6800 Hódmezővásárhely Andrássy út 29

A kazánokról: Nagy víztér, stabil égés 2 KOCKA BÁLA 3 KOCKA BÁLA 1 KÖR BÁLA. ALTHERM KFT H-6800 Hódmezővásárhely Andrássy út 29 ALTHERM KFT H-6800 Hódmezővásárhely Andrássy út 29 T +36 62 533 227 T +36 30 9551317 F +36 62 533 228 E jozsef.sarusi-kiss@altherm.hu W www.altherm.hu W www.szalmatuzeles.hu 2 KOCKA 3 KOCKA 1 KÖR A kazánokról:

Részletesebben

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 06/A5 2/01/2014

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 06/A5 2/01/2014 AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 06/A5 /01/014 PRODUCENT KOTŁÓW C.O. I BETONIAREK DEFRO Robert Dziubeła Vegyesprofilú vállalat 6 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A NYILATKOZZA kizárólagos felelősséggel,

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

Miért biomassza fűtés?

Miért biomassza fűtés? 2 fa és a pellet azaz a biomassza fűtés környezetkímélő, nem káros az emberi egészségre és bizonyítottan a leggazdaságosabb fűtési módszer is. fatüzelésű tűzhelyek tökéletes meleget, kellemes környezetet

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

AKRON BIO400 / BIO400+ BIOMASSZA TÜZELÉSŰ FORRÓLEVEGŐ GENERÁTOR

AKRON BIO400 / BIO400+ BIOMASSZA TÜZELÉSŰ FORRÓLEVEGŐ GENERÁTOR AKRON BIO400 / BIO400+ BIOMASSZA TÜZELÉSŰ FORRÓLEVEGŐ GENERÁTOR 1. ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ Az AKRON BIO400 és BIO400+ egy faapríték tüzelésű indirekt léghevítő generátor mely a 400 esetében 400-650 kw a 400+

Részletesebben

Hungarian / Magyar. Hatásfok. HERZ kondenzációs pelletkazán ɳ >106% CONDENSATiON

Hungarian / Magyar. Hatásfok. HERZ kondenzációs pelletkazán ɳ >106% CONDENSATiON Hungarian / Magyar HERZ kondenzációs pelletkazán Hatásfok ɳ >06% CONDENSATiON 0-60 Sikerünk kulcsa a szakértelem... TÉNYEK A HERZ-ről: 0 tagtársaság alkotja a cégcsoport központja Ausztriában található

Részletesebben

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL A berendezés leírása A NARDI WA-G egy 2 bar nyomásra tervezett 3 huzagú gázcsöves kazán (melyből 2 a hőcserélőben van), max. 110 ºC melegvíz

Részletesebben

Honvári Patrícia MTA KRTK MRTT Vándorgyűlés, 2014.11.28.

Honvári Patrícia MTA KRTK MRTT Vándorgyűlés, 2014.11.28. Honvári Patrícia MTA KRTK MRTT Vándorgyűlés, 2014.11.28. Miért kikerülhetetlen ma a megújuló energiák alkalmazása? o Globális klímaváltozás Magyarország sérülékeny területnek számít o Magyarország energiatermelése

Részletesebben

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés 2008/09 I félév Kalorikus gépek Bsc Mérés dátuma 2008 Mérés helye Mérőcsoport száma Jegyzőkönyvkészítő Mérésvezető oktató D gépcsarnok

Részletesebben

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft.

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft. Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok BBQgrill Heat & Go Kft. Ismertető Az MCZ 1975 óta gyárt minőségi, innovatív kandallókat, kályhákat, kazánokat és grilleket. A speciális gyártástechnológiának

Részletesebben

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR)

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR) Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak - TÉRKÉPNET - térkép Hol tankoljak? - Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak,

Részletesebben

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ Estia 5-ös sorozat Főbb jellemzők Hűtés, fűtés és használati melegvíz termelés Kompresszor szabályozási tartománya 10 és 100% között van Nincs szükség kiegészítő segédfűtésre

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

VII. Országos Kéménykonferencia 2012.03.22-23. Előadó: Gazda-Pusztai Gyula. Viessmann Werke 2012.03.23. Biomassza tüzelés- fa alapú tüzelőanyagok

VII. Országos Kéménykonferencia 2012.03.22-23. Előadó: Gazda-Pusztai Gyula. Viessmann Werke 2012.03.23. Biomassza tüzelés- fa alapú tüzelőanyagok 2012.03.23. Biomassza tüzelés- fa alapú tüzelőanyagok VII. Országos Kéménykonferencia 2012.03.22-23 Előadó: Gazda-Pusztai Gyula 2. dia 2012.03.23. Biomassza tüzelés fa alapú tüzelőanyagok 1. A biomassza

Részletesebben

Felépítés. Fogantyú és rögzít heveder Egyszer kezelés, biztonságos, a szabványoknak megfelel rögzítés.

Felépítés. Fogantyú és rögzít heveder Egyszer kezelés, biztonságos, a szabványoknak megfelel rögzítés. cat_drain_c3 01_0609_HU.book Page 36 Thursday, July 5, 007 9:40 AM sorozat leírás Felépítés Nemesacél motor Jól bevált felépítés modern INOX & kompozit kialakítás, optimalizált hatásfokú szabad örvénykerékkel.

Részletesebben

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER FEJLETT INVERTERES TECHNOLÓGIA. Aerogor ECO Inverter Az új DC Inverter szabályzású Gorenje hőszivattyúk magas hatásfokkal, környezetbarát módon és költséghatékonyan biztosítják

Részletesebben

Légáram utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsa tornákban

Légáram utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsa tornákban .1 X X testregistrierung Hőcserélő típus Légáram utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsa tornákban Kör keresztmetszetű melegvizes hőcserélő légáramok utófűtéshez, TVR VAV készülékekhez és RN vagy VFC típusú

Részletesebben

Fali kombi gázkészülék

Fali kombi gázkészülék C 267-01 made in Italy Panarea Compact Fali kombi gázkészülék Szélesség Magasság Mélység KAZÁNOK Környezetbarát hő HU Fali kombi gázkészülék Panarea Compact HELYTAKARÉKOS szűk helyeken is elfér PRAKTIKUS

Részletesebben

Zöldenergia szerepe a gazdaságban

Zöldenergia szerepe a gazdaságban Zöldenergia szerepe a gazdaságban Zöldakadémia Nádudvar 2009 május 8 dr.tóth József Összefüggések Zöld energiák Alternatív Energia Alternatív energia - a természeti jelenségek kölcsönhatásából kinyerhető

Részletesebben

Alkalmazási lehetőségek. Termékjellemzők

Alkalmazási lehetőségek. Termékjellemzők Alkalmazási lehetőségek Az ecotec pro és plus készülékek háztartások központi fűtési rendszereiben alkalmazható, használati melegvíz-készítésre (VUW) képes fali hőtermelők. Családi és ikerházak, valamint

Részletesebben

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre.

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre. 08 561 Elektródás gőz légnedvesítő digitális kijelzővel és beépített páratartalom szabályzóval. Teljesítmény tartomány: 4 kg/h-tól egészen 130 kg/h-ig. Irodaházak Kórházak Gyógyszergyártás Nyomdai eljárások

Részletesebben

MYDENS - CONDENSING BOILER SFOKÚ KONDENZÁCI RENDSZEREK

MYDENS - CONDENSING BOILER SFOKÚ KONDENZÁCI RENDSZEREK A NAGY HATÁSFOK SFOKÚ KONDENZÁCI CIÓS S FŰTÉSI F RENDSZEREK ÚJ J GENERÁCI CIÓJA LAKOSSÁGI ÉS IPARI FELHASZNÁLÁSRA 16-60 KW 70-280 KW KONDENZÁCIÓS FALI GÁZKAZÁN LAKOSSÁGI HASZNÁLATRA MINDEN felhasználói

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer

Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer Érvényben: 2018. június 14-től visszavonásig I. Általános információk A Szolgáltató adatai: Szerződő

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.5.17. COM(2017) 242 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az egységes európai közbeszerzési dokumentum (ESPD)

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz.

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz. ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESÍTMÉNY ADATOK: Megnevezése: Név:. Cím:.. helyiség..utca hsz. Tervező neve:...tel.:. Cím:.. helység utca

Részletesebben

Decentralizált szennyvíztisztítási megoldások lehetőségei, az

Decentralizált szennyvíztisztítási megoldások lehetőségei, az Decentralizált szennyvíztisztítási megoldások lehetőségei, az technológia rövid bemutatása Perényi Gábor Iroda: H-1031 Budapest, Nánási út 42/B. Székhely: H-9985 Felsőszölnök, Alsó-Jánoshegy 6. Tel/Fax:

Részletesebben

GÁZKAZÁNOK KEVESEBB VESZTESÉG, TÖBB KOMFORTÉRZET. A BOLYGÓNK MEGKÖSZÖNI

GÁZKAZÁNOK KEVESEBB VESZTESÉG, TÖBB KOMFORTÉRZET. A BOLYGÓNK MEGKÖSZÖNI KONDENZÁCIÓS GÁZKZÁNOK LTES ONE CLS ONE CRES PREMIUM GENUS ONE CLS B ONE ÚJ KZÁNGENERÁCIÓ, MELY MINDIG LEGJOBBT NYÚJTJ KONDENZÁCIÓS TECHNOLÓGI INTELLIGENS ÉS MINDIG MXIMÁLIS HTÁSFOKOT GRNTÁLJ KEVESEBB

Részletesebben

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI 1. Észak-Európa Norvégia Oslo Svédország Stockholm Finnország Helsinki Dánia Koppenhága Izland Reykjavík 2. Nyugat-Európa Nagy-Britannia vagy Egyesült Királyság, United Kingdom

Részletesebben

MYDENS T KONDENZÁCI. Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz. Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz

MYDENS T KONDENZÁCI. Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz. Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz KORRÓZI ZIÓÁLLÓ ACÉL L IPARI KONDENZÁCI CIÓS S KAZÁN Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz is IPARI KONDENZÁCI CIÓS S KAZÁNOK SZÉLES

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

Vaillant aurostep szolárrendszer

Vaillant aurostep szolárrendszer Az aurostep szolárrendszer áttekintése Termék Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel

Részletesebben

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki Amerikai Egyesült Államok Ausztrália Ausztria Belgium Brunei Ciprus Dánia Egyesült Arab Emírségek Egyesült Királyság Finnország Franciaország Görögország Hollandia Horvátország Irán Írország Izland Izrael

Részletesebben

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Kiadások változása Az államháztartás kiadásainak változása (pénzforgalmi szemléletben milliárd Ft-ban) 8 500 8 700 9 500

Részletesebben

Tartalom. 07 Cikkszám jelentése. Fan Coil típusok. Polar Fan Coil terméklista. Fan Coil típusok. Négyutas kazettás Fan Coil.

Tartalom. 07 Cikkszám jelentése. Fan Coil típusok. Polar Fan Coil terméklista. Fan Coil típusok. Négyutas kazettás Fan Coil. Tartalom Fan Coil típusok 01 02 04 Fan Coil típusok Négyutas kazettás Fan Coil jellemzők Légcsatornázható Fan Coil jellemzők Négyutas kazettás Légcsatornás Univerzális burkolatos Fan Coil 05 jellemzők

Részletesebben

Pellet-tüzelı berendezések felhasználási spektruma

Pellet-tüzelı berendezések felhasználási spektruma Pellet-tüzelı berendezések felhasználási spektruma 1. Bevezetı, pellet elınyei, szállítása 2. Felhasználási területek: Lakásokban Családi házban Társasház, intézmények, önkormányzatok Ipari létesítményekben

Részletesebben

TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok

TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok EREDETI, MINŐSÉGI TOTYA FELIRATOS AJTÓVAL ELLÁTOTT KAZÁNOK NE A GÁZSZÁMLÁTÓL LEGYEN MELEGE! Minőség, Tartósság, Megbízhatóság, Garancia Kazánok 18 különböző méretben (18kW-110kW):

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESITMÉNY ADATOK : Megnevezése : Név : Cím : helység utca hsz. Tervező neve _ Tel : Cím : helység utca hsz.

Részletesebben

VIESMANN. Műszaki adatlap Rend. sz.: lásd az árjegyzékben, árak külön kérésre VITOMAX 200 HS. Nagynyomású gőzfejlesztő.

VIESMANN. Műszaki adatlap Rend. sz.: lásd az árjegyzékben, árak külön kérésre VITOMAX 200 HS. Nagynyomású gőzfejlesztő. VIESMANN VITOMAX 200 HS Nagynyomású gőzfejlesztő Háromhuzamú kazán Gőzteljesítmény 0,5 3,8 t/h Műszaki adatlap Rend. sz.: lásd az árjegyzékben, árak külön kérésre A dokumentum helye: Vitotec dosszié, 22.

Részletesebben

EOS Cégcsoport. Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül. Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20.

EOS Cégcsoport. Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül. Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20. EOS Cégcsoport Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20. Tartalomjegyzék Az EOS világszerte Mire van szükségem, ha az export piacra

Részletesebben

Európa Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország

Európa Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország Európa 1930 SW SU GE CS CH LI YU ES CS Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország YU Finnország Franciaország Görögország Hollandia Írország Izland Jugoszlávia

Részletesebben

A Honvédelmi Minisztérium felsővezetőinek két- és többoldalú tárgyalásai 2011. január 1-2011. december 31. között

A Honvédelmi Minisztérium felsővezetőinek két- és többoldalú tárgyalásai 2011. január 1-2011. december 31. között Franciország 2011.01.20-2011.01.20 (117/00084/2011) 8 fő Dr Hende Csaba Napidíj: 17 EUR (7.720 HUF), Repülőjegy:364.998 HUF Horvátország 2011.01.24-2011.01.24 (117/00117/2011) 11 fő Dr. Hende Csaba Napidíj:

Részletesebben

Kondenzációs álló gázkazán MGK

Kondenzációs álló gázkazán MGK Kondenzációs álló gázkazán MGK Kondenzációs gáztüzelésû kazán fûtésre és HMV készítésre az EN 437/EN 483/EN 677 valamint az érvényben lévõ és vonatkozó EU elõírásoknak megfelelõen. Engedélyezett gázfajta:

Részletesebben

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában)

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók 3.1. Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3.1.1. Az EU innovációs eredménytáblája (European Innovation Scoreboard)

Részletesebben

www.herz.eu Gömbcsapok gáz-, víz-, fűtés-, légkondicionáló, szellőzési és szaniter alkalmazásokhoz

www.herz.eu Gömbcsapok gáz-, víz-, fűtés-, légkondicionáló, szellőzési és szaniter alkalmazásokhoz www.herz.eu Gömbcsapok gáz-, víz-, fűtés-, légkondicionáló, szellőzési és szaniter alkalmazásokhoz A gömbcsapok új generációja Az osztrák HERZ Armaturen GmbH vállalat sok éve foglalkozik a legkülönbözőbb

Részletesebben

C 269-01. Nias Dual. Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval. Környezetbarát hő

C 269-01. Nias Dual. Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval. Környezetbarát hő C 269-01 made in Italy Nias Dual Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval Környezetbarát hő HU Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval Nias Dual csak 450 mm MEGBÍZHATÓSÁG

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 12. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 12. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. május 12. (OR. en) 9046/17 ADD 1 EF 97 ECOFIN 351 AGRIFIN 50 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2017. május 8. Címzett: az Európai Bizottság főtitkára részéről Jordi

Részletesebben

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Printed in Germany, PT PM 020 07/08 H MT18 A 01 07/08 H Ózon előállítás és adagolás OZONFILT OZVa ózonberendezések

Részletesebben

F-R/2-07 típusú deflagrációzár (robbanászár) -Gépkönyv-

F-R/2-07 típusú deflagrációzár (robbanászár) -Gépkönyv- Az F-R/2-07 típusú deflagrációzár rendeltetése Az F-R/2-07 típusú deflagrációzár olyan védelmi rendszer, melynek feladata a beépítés helyén fellép láng, illetve deflagráció (robbanás) továbbterjedésének

Részletesebben

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 2000. június 1. 2000. szeptember 1.

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 2000. június 1. 2000. szeptember 1. Az előadóművészek, a hangfelvétel-előállítók és a műsorsugárzó szervezetek védelméről szóló Római Egyezmény (1998. évi XLIV. törvény az előadóművészek, a hangfelvétel-előállítók és a műsorsugárzó szervezetek

Részletesebben

Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: kw TRIGON XXL. Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel

Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: kw TRIGON XXL. Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: 650-2000 kw TRIGON XXL Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel TRIGON XXL Osztályelső teljesítmények nagyon alacsony károsanyag kibocsátással

Részletesebben

Biomassza alapismeretek. Célkeresztben a károsanyag kibocsátás és a speciális tüzelőanyagok

Biomassza alapismeretek. Célkeresztben a károsanyag kibocsátás és a speciális tüzelőanyagok Biomassza alapismeretek Célkeresztben a károsanyag kibocsátás és a speciális tüzelőanyagok 2 3 5 A jövő: Előrejelzés 2050-ig Gazdaság: + 500% Népesség: + 50% Energiafelhasználás: + 300% Termelés: + 300%

Részletesebben

ATMOS A 25. Ezen kazánokhoz a következő égető javasolt: ATMOS A 50. Az ATMOS A50-es égető 6-8 mm átmérőjű, 10-15 mm hoszszúságú

ATMOS A 25. Ezen kazánokhoz a következő égető javasolt: ATMOS A 50. Az ATMOS A50-es égető 6-8 mm átmérőjű, 10-15 mm hoszszúságú ATMOS A 25 Csigás adagolóval 4 25 kw Az IWABO és az ATMOS A 25 égetők, 6-8 mm-es átmérőjű, 10-15 mm hosszúságú, 16-19 MJ/ kg fűtőértékű, világos színű jó minőségű, puhafából kéreganyag nélkül készített

Részletesebben

Szilárdtüzelésű kazánok puffertárolóinak méretezése

Szilárdtüzelésű kazánok puffertárolóinak méretezése Buderus Tervezői Akadémia 2010 Szilárdtüzelésű kazánok puffertárolóinak méretezése 1. számú fólia Szilárdtüzelésű kazánok a múlt Nyílt, gravitációs fűtési rendszer villanybojlerrel. Aztán jött a gázprogram,

Részletesebben

Belföldi EMS Gyorsposta

Belföldi EMS Gyorsposta Belföldi EMS Gyorsposta Az EU területére megállapított zónadíjak ÁFA-t tartalmaznak. Az EMS küldemények EU-n kívüli szállításának díja csak a belföldi szakaszra vonatkozólag tartalmaz ÁFA-t. A táblázatban

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Gázégők. Hoval HNG/HNLG Hoval HG-E Hoval HNL Verziószám: V HNG

Tartalomjegyzék. Gázégők. Hoval HNG/HNLG Hoval HG-E Hoval HNL Verziószám: V HNG Tartalomjegyzék Gázégők Verziószám: V. 2.2 2011.09 Oldal Hoval HNG/HNLG 70-570 HNG Jelmagyarázat, szállítási terjedelem 3 Műszaki adatok 4 Méretek 6 Diagramok - Égőteljesítmény az ellennyomás függvényében

Részletesebben

HoKo - HoKh termoolajkazán

HoKo - HoKh termoolajkazán STANDARDKESSELITALIANA HoKo - HoKh termoolajkazán Teljesítmény: 58-13.956 kw Hőmérséklet: max. 340 C Magyarországi importőr: H-2112 Veresegyház, Szadai u. 13. Tel.: +36 28 588 810, Fax: +36 28 588 820

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft.

UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft. UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft. Testreszabott megoldások a biomassza energetikai hasznosításának tervezéséhez TÓTH András - Minőségbiztosítási vezető UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft. Testreszabott megoldások

Részletesebben

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás Az Európai Unióról dióhéjban Továbbtanulás, munkavállalás Dorka Áron EUROPE DIRECT - Pest Megyei Európai Információs Pont Cím: 1117 Budapest Karinthy F. utca 3. Telefon: (1) 785 46 09 E-mail: dorkaa@pmtkft.hu

Részletesebben

UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft.

UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft. UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft. Az ipari kazángyártás kihívásai és megoldásai PŐDÖR Csaba - ügyvezető igazgató 1947-2015 A jogelődöt 1947 évben alapították Az 1970-es évektől a kazángyártás a fő irány

Részletesebben

MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK

MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK 4.6 Műszaki adatok M260V.2025 SM MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK (Q.nom.) Névleges hőterhelés kw 21,0 fűtésnél (Hi) kcal/h 18057 (Q.nom.) Névleges hőhozam HMV kw 26,0 termelésnél (Hi) kcal/h 22356 kw 5,1 (Q.nom.)

Részletesebben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állami vezetőinek hivatalos utazásai június május 20-ig

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állami vezetőinek hivatalos utazásai június május 20-ig Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állami vezetőinek hivatalos utazásai 2014. június 06-2015. május 20-ig A táblázatban szereplő tételek csak az elszámolt és lezárt utakat tartalmazzák. Utazás Napidíj költsége

Részletesebben

VICTRIX Fali kondenzációs kazánok

VICTRIX Fali kondenzációs kazánok VICTRIX Fali kondenzációs kazánok VICTRIX KÖRNYEZETBARÁT KONDENZÁCIÓS KAZÁNOK KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG KOMPAKT MÉRETEK FORMATERVEZETT CSÚCS ÚJ VICTRIX MODELLEK A felhasználói igények folyamatos követésének eredményeképp

Részletesebben

MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK. 4.4 Műszaki adatok M SM/T TELEPÍTÉS

MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK. 4.4 Műszaki adatok M SM/T TELEPÍTÉS 4.4 Műszaki adatok M260.2025 SM/T (Q.nom.) Névleges hőhozam fűtésnél (Hi) (Q.nom.) Névleges hőhozam HMV termelésnél (Hi) (Q.nom.) Minimális hőhozam (Hi) * Hasznos teljesítmény fűtésnél max. 60 /80 C *

Részletesebben

Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2

Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2 Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2 Változás jegyzék Módosítás dátuma Módosítás jellege Érintett oldalak 2014.10.03 Változás 4. oldal 2014.12.10 Kiegészítés 3. oldal 2. ú melléklet Leírás NYOMT_AZON

Részletesebben

GFK VÁSÁRLÓERŐ. GfK 2018 GfK Vásárlóerő-tanulmány 2018

GFK VÁSÁRLÓERŐ. GfK 2018 GfK Vásárlóerő-tanulmány 2018 GFK VÁSÁRLÓERŐ Módszertan A vásárlóerő az adólevonások utáni, egy főre jutó, elméletileg elkölthető jövedelmet jelenti (beleértve az összes állami juttatást is). A tanulmány megadja az éves vásárlóerő

Részletesebben

Biomassza tüzelésű kazánok

Biomassza tüzelésű kazánok Biomassza tüzelésű kazánok Kazán típusa Tüzelőanyag Teljesítmény [kw] Kazán tartozéka TARAX Stroh szalma, fa 30, 50, 100 ventilátor, vezérlés TARAX Stroh Max szalma, fa 120 ventilátor, vezérlés TARAX Basic

Részletesebben

MEE Szakmai nap Hatékony és megvalósítható erőmű fejlesztési változatok a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében.

MEE Szakmai nap Hatékony és megvalósítható erőmű fejlesztési változatok a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében. MEE Szakmai nap 2008. Hatékony és megvalósítható erőmű fejlesztési változatok a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében. Hatvani György az Igazgatóság elnöke A hazai erőművek beépített teljesítőképessége

Részletesebben

Napkollektoros pályázat 2012. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató

Napkollektoros pályázat 2012. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Napkollektoros pályázat 2012 Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató 10 ÉVE MEGÚJULUNK 2 2002 óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon is minél több ember számára legyen elérhető

Részletesebben

SGB -...GG, SGB-...GR, SGB-...GN

SGB -...GG, SGB-...GR, SGB-...GN SGB -...GG, SGB-...GR, SGB-...GN GÁZ- ÉS OLAJ ALTERNATÍV ÉGŐK 1200-9000 kw SGB- alternatív égők Általános ismertető: Az SGB-...-GG gáz és tüzelőolaj, az SGB-...- GR gáz és könnyű fűtőolaj, az SGB-...-GN

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz:

MELLÉKLET. a következőhöz: EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.10. COM(2016) 85 final ANNEX 4 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság közleménye az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az európai migrációs stratégia szerinti kiemelt

Részletesebben

ERESZCSATORNA SZERELÉSI KÉPZÉS PREFALZ KORCOLT LEMEZFEDÉS ALAPKÉPZÉS KISELEMES FEDÉS ALAPKÉPZÉS. 2016 január 26. 2016 január 15. 2016 január 19.

ERESZCSATORNA SZERELÉSI KÉPZÉS PREFALZ KORCOLT LEMEZFEDÉS ALAPKÉPZÉS KISELEMES FEDÉS ALAPKÉPZÉS. 2016 január 26. 2016 január 15. 2016 január 19. 2016 január 26. KÖLTSÉG 15.000, FT/FŐ ERESZCSATORNA SZERELÉSI KÉPZÉS bádogos- és tetőfedő tanulóknak, alapvető ismeretekkel rendelkező bádogosoknak és tetőfedőknek A PREFA ereszcsatorna rendszerek szerelésének

Részletesebben

Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3.

Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3. Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3. E-kereskedelem: hol kell adóznom, kell adóznom? E-kereskedelmi tevékenység adózása komplex terület,

Részletesebben

KÉSZÜLÉKEK FRISSÍTÉSE

KÉSZÜLÉKEK FRISSÍTÉSE KÉSZÜLÉKEK FRISSÍTÉSE Mi is az a MyDrive? A MyDrive Connect egy alkalmazás, amelynek segítségével a navigációs készülékén elérhető tartalmakat és szolgáltatásokat kezelheti.régen TomTom HOME-nak, és MyTomTom-nak

Részletesebben

MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK. 4.4 Műszaki adatok M SV/T TELEPÍTÉS Adatok fűtésnél

MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK. 4.4 Műszaki adatok M SV/T TELEPÍTÉS Adatok fűtésnél 4.4 Műszaki adatok M260.1616 SV/T MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGOK (Q.nom.) Névleges hőhozam fűtésnél (Hi) (Q.nom.) Névleges hőhozam HMV termelésnél (Hi) (Q.nom.) Minimális hőhozam (Hi) * Hasznos teljesítmény fűtésnél

Részletesebben

M2M Net EU díjcsomag szolgáltatói lista

M2M Net EU díjcsomag szolgáltatói lista M2M Net EU díjcsomag szolgáltatói lista Partner Country Partner Provider Name Ausztria Hutchison 3G Austria (Ausztria) Mobilkom Austria (Ausztria) ONE GmbH (Ausztria) T-Mobile A (Ausztria) Belgium Base

Részletesebben

Többfokozatú nagynyomású örvényszivattyúk

Többfokozatú nagynyomású örvényszivattyúk cat_ws6_b3 1_69_HU.book Page 6 Tuesday, May 15, 7 1:3 PM Wilo-Economy MHI m szaki adatai Wilo-Economy MHI.. 4.. 8.. 16.. Szállítható közegek Ivó-, f tési és, használati víz Kondenzátum Víz-glikol keverékek

Részletesebben

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem Magyarország 2008 Egészség g és kényelem A SISTEM-AIR CSOPORT A SISTEM-AIR az európai központi porszívó gyártás és kereskedelem kiemelkedö képviselöje mind a lakossági, mind az ipari szektor területén.

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

Az EUREKA és a EUROSTARS program

Az EUREKA és a EUROSTARS program Az EUREKA és a EUROSTARS program Mészáros Gergely vezető-tanácsos 2014.03.13. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének és világpiaci versenyképességének

Részletesebben

HMV előállítás teljesítmény szükséglete tárolós és átfolyós melegvíz előállítás mellett

HMV előállítás teljesítmény szükséglete tárolós és átfolyós melegvíz előállítás mellett HMV előállítás teljesítmény szükséglete tárolós és átfolyós melegvíz előállítás mellett Kubínyi Antal 1 District Energy Division Többlakásos lakóépületek hőellátásának követelményei Gazdaságos üzemvitel,

Részletesebben

Az Almeva-ról. XXV. DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás Visegrád, április

Az Almeva-ról. XXV. DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás Visegrád, április Az Almeva-ról Az ALMEVA AG 1993-ban Svájcban alakult. Központja is itt található. Industrie Strasse 6 CH-9220 Bischofszell Switzerland Tel: +41 71 644 90 20 Fax: +41 71 644 90 29 E-mail: info@almeva.ch

Részletesebben

Dr. Zentai Zoltán Jogi Igazgató GYSEV CARGO Zrt.

Dr. Zentai Zoltán Jogi Igazgató GYSEV CARGO Zrt. Dr. Zentai Zoltán Jogi Igazgató GYSEV CARGO Zrt. 8 egyezmény 4 mérföldkő IÜG CIM COTIF 1890 1924 1933 1952 1961 1970 1980 1999 Kezdetek Hidegháború Intézményesülés Liberalizáció KTN 2016.09.20 CIM 2 KTN

Részletesebben

Üzembiztonság és energia-megtakarítás a tulajdonosok és az üzemeltetők részére. Fandák László Wilo Magyarország Kft.

Üzembiztonság és energia-megtakarítás a tulajdonosok és az üzemeltetők részére. Fandák László Wilo Magyarország Kft. Üzembiztonság és energia-megtakarítás a tulajdonosok és az üzemeltetők részére Fandák László Wilo Magyarország Kft. Mit várnak el Önök egy szivattyútól? Jó minőség Megbízható üzemvitel Szerviz, termék

Részletesebben