Klíma felügyelet gyógyszerkészítmények raktározása során a testo 175 adatgyűjtőkkel.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Klíma felügyelet gyógyszerkészítmények raktározása során a testo 175 adatgyűjtőkkel."

Átírás

1 Testo Megoldások Alkalmazási példa Klíma felügyelet gyógyszerkészítmények raktározása során a testo 175 adatgyűjtőkkel. A gyógyszer készítmények (mindegy, hogy API-k vagy végtermékek) tárolását meghatározott és állandó hőmérsékleti és pára értékek között kell biztosítani. A határértékek esetleges megsértése az emberi életet veszélyeztetheti, hírnév veszteséget okozhat és a forgalom csökkenését vonhatja maga után. A testo 175 T1 és a testo 175 H1 használatával elkerülheti ezeket a kockázatokat. Mindkét adatgyűjtő GxP és 21 CFR 11. rész szerinti munkavégzést tesz lehetővé és támogatja Önt a klíma ellenőrző felügyeletének teljes folyamatában: a hőmérséklet és páratartalom eloszlás mérés és a kritikus ellenőrzési pontok meghatározásától kezdve a hőmérséklet és a páratartalom megbízható ellenőrzésén át a mért értékek szabványos dokumentálásáig.

2 Testo Solution Gyógyszerkészítmények klíma felügyelete Egy ekkora, magas polcrendszerű gyógyszerraktárban gyakran több millió EUR értékű árut tárolnak. A kihívás. A gyógyszer készítmények több szempontból is rendkívül hőmérséklet- és gyakran még páraérzékenyek is. Ez mindenek előtt a proteineken múlik, melyet számos gyógyszer tartalmaz. Ezek a fehérjék rendkívül érzékenyen reagálnak a változó környezeti hatásokra - főként a hőmérséklet ingadozásokra. Gyakran már a tárolási feltételek alsó vagy felső határértékének egyszeri megsértése is rontja a termék minőségét, a határérték súlyosabb megsértése hatásveszteséghez is vezethet. E mellett toxikus bomlástermékek is keletkezhetnek, melyek különösen a parenteralia terén veszélyeztetik a paciens védelmét. De nem csak maguk a gyógyszerek vagy alkotóelemeik vannak veszélyben a megengedett hőmérséklet tartományon kívül. Érintettek a tároló edényeik vagy a csomagolásaik is: a mínusz hőmérséklet vagy az erős hőmérséklet ingadozás hajszálrepedéseket okozhat az ampullákban és az üveg tárolóedényekben, vagy akár az üveg alkatrészekben, továbbá kioldódhatnak az üvegből bizonyos alkotóelemek. Ez szenynyeződéshez, sőt sterilitási veszteségekhez vezethet. A túl nedves tárolási feltételek is befolyásolhatják a gyógyszerek minőségét és alkalmatlanná tehetik azokat a további felhasználásra: felpuhult csomagolások vagy elmosódott, már nem olvasható címkék épp úgy előfordulhatnak, mint a penész a kartonokon és a kartonokban. Mind a három szcenárió esetén fel kel készülniük a felelősöknek arra, hogy a jó hírnév forog kockán, forgalomcsökkenésekkel kell számolni és legrosszabb esetben emberélet elvesztéséért is felelősök lehetnek.

3 A hőmérséklet és a pára állandó ellenőrző felügyelete elengedhetetlen a gyógyszer készítmények tárolása során. Szabványos működés Ennek elkerülése és a betegek biztonságának biztosítása érdekében a gyógyszerek tárolását szigorú nemzeti és nemzetközi törvények, szabványok és előírások szabályozzák. A gyógyszerekre vonatkozó minőségmenedzsmentben különösen fontos, központi szerepet játszanak a GxP irányelvek, melyeket az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint a különböző nemzeti felügyeleti hatóságok, mint például az FDA az USA-ban a gyógyszerek termelése és elosztása alapfeltételeként fogadnak el. A fentiekből adódóan magasak az alkalmazott méréstechnikával szemben támasztott követelmények. Mindenek előtt a megbízhatóság és az adatbiztonság a legnagyobb jelentőségű a biztonságos és szabványos monitoring szempontjából. Ezen túlmenően a határértékek megsértésének - mind az ellenőrző felügyelet folyamán, mind pedig az adatok azt követő elemzése és dokumentálása során - egyszerűen és világosan felismerhetőnek kell lennie. Ezen túlmenően több paraméter, mint például a CRT (Controlled Room Temperature) is egyre fontosabb szerephez jutnak. Az USA gyógyszerkönyvében az USP 1079 ezt 20 C és 25 C közötti tárolásként, időszakos eltérések 15 C és 30 C közötti megengedésével és az MKT érték (Mean Kinetic Temperature) max. 25 C -on történő meghatározásával definiálja. A múltban a CRT értéket helytelen módon szinte soha nem ellenőrizték. Mivel azonban felismerték, hogy a kevésbé érzékeny gyógyszer termékek sem viselnek el az ideális tárolási állapottól nagy eltérést, a CRT ellenőrzése egyre fontosabb szerephez jut a gyógyszertermékek tárolási klímájának ellenőrzése során.

4 Testo Solution Gyógyszerkészítmények klíma felügyelete Kritikus hőmérséklet tartományok 2 8 C-os gyógyszerraktár esetében (példa): 1 Az ablakhoz és a felső világításhoz közel: 8.1 C 2 A szellőztető kimenetétől a legnagyobb távolságban: 7.5 C 3 Az ajtó közelében: indőnként akár 9.1 C 4 A lámpa közelében: 6.5 C 5 Közvetlenül a szellőztető nyíláson: 2.4 C A hőmérséklet és páratartalom eloszlás mérése az alap Mielőtt a hőmérsékletet és a pára értéket ellenőriznénk, először is ismernünk kell, hogy egy raktárban egyáltalán hol kell mérni annak érdekében, hogy megbízható értékeket kapjunk és a helytelen raktározás kockázatát minimalizálhassuk. A hőmérséklet és páratartalom eloszlás mérés keretében ezért minden raktár számára meg kell határozni a specifikus mérési pontokat, az úgy nevezett kritikus ellenőrzési pontokat (CCP, Critcal Control Points). A klíma megbízható és precíz ellenőrzéséhez ez a lépés elengedhetetlen, mivel - bár a raktár klímatizáló berendezése a hőmérsékletet egészen meghatározott módon mutatja - több eltérő hőmérsékleti zóna van jelen, melyek a tárolt gyógyszer készítmények minőségét negatívan befolyásolhatják. A mérés keretében ezeket azonosítni lehet és ez által verifikálhatók a kritikus ellenőrzési pontok. Ennek tipikus példái lehetnek: - A hő- és hideg források közelében lévő raktárterületek (ablakok, felső világítás, tetők vagy külső falak), mivel itt a levegő a raktárban felmelegszik ill. lehűl. - A magas polcrendszereken a padló közeli hideg levegő és a tető környékén érvényesülő meleg levegő közötti hőesések. - Ajtók vagy rakodónyílások: itt a külső hőmérséklet gyorsan beáramlik, sok esetben magába a raktárba is. - Holt terek, szögletek, mivel itt a levegő keringése a raktár alaprajza miatt vagy a szellőztető berendezés nem kielégítő teljesítménye miatt elégtelen. - Az általános szellőztető - és klímaberendezésektől független hő- és hűtőforrások, mint például a hősugárzók, lámpák vagy ventilátrok, melyek a hideg vagy a meleg levegő felgyülemlését okozhatják. - A levegő keringését akadályozó beépített szellőzőnyílások.

5 Kritikus ellenörzési pontok felügyelete a testo 175 T1 adatgyűjtővel. Kiegészítőleg használhatja a Testo hőkameráját a hőmérsékletek jobb vizualizálása érdekében. Ezzel kapcsolatos további információt a oldalon talál. A kritikus ellenőrzési pontok azonosítását követően ezeket tartósan meg kell figyelni az adatgyűjtőkkel, a veszélyeztetett helyeken fellépő kockázatok csökkentése érdekében. A kritikus pontok ellenőrzése révén kiindulhatunk abból, hogy a raktár egyéb - kritikusnak nem nevezhető - területein a hőmérsékleti és pára értékek az előre definiált határértékek között helyezkednek el. Figyelem: Feltétlenül ügyelni kell arra, hogy a raktárban bekövetkező módosítások, mint például a raktár átépítése, áthelyezések, továbbá a klíma - vagy a szellőző berendezések változtatásai új kritikus ellenőrzési pontokat eredményeznek, mivel teljesen megváltozott hőmérsékleti és pára eloszlást eredményezhetnek. Ezért ajánlott, hogy az ilyen intézkedéseket új hőmérséklet és páratartalom eloszlás mérés kövesse. A megoldás. Időt és energiát nem sajnálva Ön is elvégezheti raktárának klíma mappingját a testo 175 T1 /H1 adatgyűjtőkkel vagy kérheti külső tanácsadó segítségét. Ez utóbbi négy okból is ajánlott: 1. A kritikus ellenőrzési pontok meghatározása egy tapasztalt szakember számára lényegesen könnyebb, mint a raktár valamelyik dolgozója számára, akinek még a témába bele kell adott esetben ásnia magát. 2. A kritikus ellenőrzési pontok képezik a hőmérséklet és a pára ellenőrző felügyeletének az alapját. Ez pedig lényegbevágóan alapvető a gyógyszer készítmények biztonságos, szabványos tárolása szempontjából. 3. A gyógyszer készítmények tárolására vonatkozó előírások és törvények olyan gyorsan változnak, hogy specifikus előzetes ismeretek és az e téren szerzett elegendő tapasztalat nélkül nehéz minden aktualizálásról időben tudomást szerezni. 4. Igen sok időt megtakarít, mely idő alatt a valódi üzleti tevékenységével foglalkozhat.

6 Testo Solution Gyógyszerkészítmények klíma felügyelete A Testo Industrial Services egyik szakembere telepíti a testo 175 adatgyűjtőt. A Testo Industrial Services, a Testo AG leányvállalata az olyan méréstechnikai szolgáltatásokra specializálódott, mint a kalibrálás és a validálás/minősítés. Ide tartozik még a megbízható és hatékony hőmérséklet és páratartalom eloszlás mérés, melyet a vállalat óta megrendelőinél, a gyógyszeripar számos jó nevű vállalatánál sikeresen végez. További információt talál honlapon. Precizitás és biztonság Akár önállóan, akár külső specialista támogatásával készítette el a kockázatelemzést és a minősítést, ehhez kapcsolódóan a nyert ismereteket át kell ültetni egy megbízható klíma-ellenőrző rendszerbe. A testo 175 T1 és a testo 175 H1 adatgyűjtőkkel az értékes, érzékeny gyógyszer készítmények ellenőrző felügyelete során a hőmérsékleti és a páratartalom feltételeket a GxP és a 21 CFR 11. rész szerint tudja ellenőrizni és ez által bizonyíthatóan tudja a termék minőségét biztosítani. Mindekét műszer gyorsan és egyszerűen telepíthető, relatíve kis költségvetésből biztosítja a legnagyobb fokú biztonságot. Előnyeik: - A mérési értékek nagy fokú biztonsága az adatok manipuláció ellen védett formátumban történő feljegyzése és a megbízható adattároló alkalmazása révén. Ezek miatt a feljegyzett mérési adatok az elemek teljes lemerülése esetén is leolvashatók. - Világosan jelzi a határérték átlépéseket a nagy, könnyen áttekinthető kijelző.

7 Az adatgyűjtő nagy kijelzőjén a határértékek esetleges megsértése akkor is könnyen felismerhető, ha az adatgyűjtőt magasabbra helyezték el. - Az adatgyűjtő nagy kapacitású memóriával rendelkezik, melynek köszönhetően akár 1 millió mért értéket is képes tárolni, 3 éves elemélettartam mellett. Ennek köszönhetően a műszer kiválóan alkalmas a hosszú távú mérésekre, még kisebb mérési intervallumokkal is. - Nagy pontosságú mérési adatok és száz százalékig biztonságos mérés ±0.5 C ill. ±2 %rh pontossággal C közötti méréstartományban (csak testo 175 T1; testo 175 H1: C) - Adatátvitel USB kábelen vagy SD kártyán - Különböző szoftver változatok közti választási lehetőség az adatgyűjtő konfigurálásához és leolvasásához: - ComSoft Basic (térítés mentesen letölthető) - ComSoft Professional (a mért adatok további elemzéséhez) - - ComSoft CFR (validálható szoftver a 21 CFR 11. részben foglalt szabvány betartásához. A jogosult személyekre van korlátozott elérhetőség, időbélyegzővel ellátott Audit trailek és elektronikus aláírások).

8 Testo Solution Gyógyszerkészítmények klíma felügyelete testo 175 T1 és H1 előnyei: Nagyfokú adatbiztonság 1 millió mért adat kapacitású adattároló Nagy, jól leolvasható kijelző 21 CFR 11. rész szerinti szoftver testo 175 T1 és testo 175 H1 adatgyűjtők További információk. A gyógyszer készítmények tárolási klímájának ellenőrző felügyelete témában további információt és kérdéseire választ kap szakértőinktől a es telefonszámon vagy az info@testo.hu címen /msp/I/ Változtatások jogát fenntartjuk - műszaki jellegűeket is.

Klíma felügyelet a gyógyszerkészítmények. testo Saveris rendszerrel. www.testo.hu. Testo Megoldások Alkalmazási példák

Klíma felügyelet a gyógyszerkészítmények. testo Saveris rendszerrel. www.testo.hu. Testo Megoldások Alkalmazási példák Testo Megoldások Alkalmazási példák Klíma felügyelet a gyógyszerkészítmények tárolása során testo Saveris rendszerrel. A gyógyszerkészítmények mindegy, hogy API-k vagy végtermékek tárolását meghatározott

Részletesebben

Érzékeny szállítmányok fekete doboza.

Érzékeny szállítmányok fekete doboza. Érzékeny szállítmányok fekete doboza. testo 184 adatgyűjtő: hőmérséklet felügyelet és a minőségügyi adatok dokumentálása az élelmiszerek és gyógyszeripari termékek szállítása során. testo 184 Optimális

Részletesebben

WiFi-s adatgyűjtő rendszer

WiFi-s adatgyűjtő rendszer WiFi-s adatgyűjtő rendszer Saveris 2 hőmérséklet és páratartalom felügyelet újragondolva Adatátvitel WiFi-n keresztül Minden mért adat elérhető bármikor, bárhol, bármilyen készülékről C %rh Riasztás határérték

Részletesebben

Infra hőmérsékletmérő

Infra hőmérsékletmérő Infra hőmérsékletmérő testo 835 Gyors, pontos infrahőmérő az ipar számára Mérjen pontosan és biztonságosan még magas hőmérsékleten is A 4 pontos lézerjelölés - a mérési hibák elkerülése érdekében- megmutatja

Részletesebben

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer testo 315-3 Párhuzamos CO- és CO 2 mérés, az európai EN 50543 szabványnak megfelelően Párhuzamos és közvetlen CO-/CO 2 mérés C Megfelel az EN 50543 szabványnak Kényelmes

Részletesebben

Érzékeny szállítmányok fekete doboza

Érzékeny szállítmányok fekete doboza Érzékeny szállítmányok fekete doboza testo 184 USB-s adatgyűjtők: egyszerű, megszakításmentes hőmérséklet felügyelet és dokumentálás, az élelmiszer-, és gyógyszeripari termékek szállítása során testo 184

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master-

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master- Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK -Master- A "MEGA-CHECK -Master-" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új generációs MEGA-CHECK rétegvastagságmérő eszközökben használtak

Részletesebben

Hordozható Infravörös Hőmérők

Hordozható Infravörös Hőmérők Hordozható Infravörös Hőmérők MicroRay PRO - Alacsony költségű infra hőmérő otthoni vagy ipari használatra A Eurotron gyártmányú MicroRay PRO infravörös hőmérő az ideális eszköz arra, hogy ellenőrizze

Részletesebben

Az új generáció! A jövő elkötelezettje. Új távlatok a professzionális adatgyűjtésben a Testo adatgyűjtők új generációjával! testo 174 műszercsalád

Az új generáció! A jövő elkötelezettje. Új távlatok a professzionális adatgyűjtésben a Testo adatgyűjtők új generációjával! testo 174 műszercsalád A jövő elkötelezettje Az új generáció! Új távlatok a professzionális adatgyűjtésben a Testo adatgyűjtők új generációjával! testo 174 műszercsalád testo 175 műszercsalád testo 176 műszercsalád Az új generációs

Részletesebben

BAGME11NNF Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2011.

BAGME11NNF Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2011. BAGME11NNF Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2011. 1 Mérési adatok feldolgozása A mérési eredmény megadása A mérés dokumentálása A vállalati mérőeszközök nyilvántartása 2 A mérés célja: egy

Részletesebben

A Dräger PEX 1000 egy 4-20 ma távadó modul, amelyik a Dräger Polytron SE Ex DD szenzor fejek mv jeleit ma jelekké alakítja, és elküldi őket a

A Dräger PEX 1000 egy 4-20 ma távadó modul, amelyik a Dräger Polytron SE Ex DD szenzor fejek mv jeleit ma jelekké alakítja, és elküldi őket a Dräger PEX 1000 A Dräger PEX 1000 egy 4-20 ma távadó modul, amelyik a Dräger Polytron SE Ex DD szenzor fejek mv jeleit ma jelekké alakítja, és elküldi őket a vezérlőegységhez, mint amilyen a Dräger REGARD

Részletesebben

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK EuRoll PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK Bevezető Tisztelt Partnerünk! Ön az EuRoll Hungária Kft. Profi gépek és berendezések katalógusát tartja kezében. Több éves tapasztalatunkat felhasználva, katalógusunkat

Részletesebben

Hőmérsékletmérő műszer (1 csatornás)

Hőmérsékletmérő műszer (1 csatornás) Hőmérsékletmérő műszer (1 csatornás) testo 925 Gyors és megbízható mérésék a klíma- és légtechnika területén Ideálisan használható a klíma- és légtechnika területén C Egycsatornás hőmérsékletmérő műszer

Részletesebben

Kontrol kártyák használata a laboratóriumi gyakorlatban

Kontrol kártyák használata a laboratóriumi gyakorlatban Kontrol kártyák használata a laboratóriumi gyakorlatban Rikker Tamás tudományos igazgató WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. január 17. Kis történelem 1920-as években, a Bell Laboratórium telefonjainak

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő TDM 200 TDM 200 Ideális időszakos átfolyás-, és nyomásmérési feladatokhoz Kábel nélküli kapcsolat Riasztás-kiadási lehetőség Beépített, újratölthető akkumulátor Beépített

Részletesebben

1.1 Emisszió, reflexió, transzmisszió

1.1 Emisszió, reflexió, transzmisszió 1.1 Emisszió, reflexió, transzmisszió A hőkamera által észlelt hosszú hullámú sugárzás - amit a hőkamera a látómezejében érzékel - a felület emissziójának, reflexiójának és transzmissziójának függvénye.

Részletesebben

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó Bevezetés A TxBlock-USB érzékelőfejbe építhető, kétvezetékes hőmérséklet távadó, 4-20mA kimenettel. Konfigurálása egyszerűen végezhető el, speciális

Részletesebben

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI Zselés borogatások hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88184AB6X6VI 2016-08 Kedves Vásárlónk! Összeállítottunk Önnek néhány fontos információt a termék használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ RESORT Biztonságtechnikai Kft. H-1137 Budapest, Szent István park 2. Telefon: +36 1 450-1583 Fax: +36 1 450-1585 E-mail: info@resort.hu

Részletesebben

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő TepRetriver-RH Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő - méréstartomány: -40 o C - +80 o C - pontosság: ±0,5 o C ( 0 o C - 50 o C) Páratartalom: - méréstartomány: 0%RH 95%RH - felbontás: 0,1 %RH - pontosság:

Részletesebben

Tz1,7 tűzzománc kemence

Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 kemence Kemence 1 év garanciával. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra, ezüst

Részletesebben

Brüel & Kjaer 2238 Mediátor zajszintmérő

Brüel & Kjaer 2238 Mediátor zajszintmérő Brüel & Kjaer 2238 Mediátor zajszintmérő A leírást készítette: Deákvári József, intézeti mérnök Az FVM MGI zajszintméréseihez a Brüel & Kjaer gyártmányú 2238 Mediátor zajszintmérőt és frekvenciaanalizálót

Részletesebben

Intelligens Digitális Szenzortechnika

Intelligens Digitális Szenzortechnika Kézi zavarosságmérő IDS elektróda a MultiLine IDS műszerekhez helyszíni mérések céljára Egyszerű 2- vagy 3-pontos kalibrálás Multi-paraméteres mérésekhez alkalmazható Az új VisoTurb 900 IDS egy IR fényforrással

Részletesebben

GROSENS. Lehetőség a precíz öntözésre.

GROSENS. Lehetőség a precíz öntözésre. GROSENS Lehetőség a precíz öntözésre www.grodan.com/grosens A precíz termesztés A precíz termesztés a leghatásosabb és leghatékonyabb termesztési forma, melynek középpontjában a minimális input anyagok

Részletesebben

Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás)

Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás) Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás) testo 922 A gyors differenciál hőmérsékletmérésért Ideálisan használható a klíma- és légtechnika területén C Kétcsatornás hőmérsékletmérő műszer opciós RF szondával

Részletesebben

Hőmérsékletmérő (1 csatornás)

Hőmérsékletmérő (1 csatornás) Hőmérsékletmérő (1 csatornás) testo 926 Hőmérséklet mérés minden alkalmazásra Ideális az élelmiszeripari alkalmazásokra C Vezeték nélküli rádiófrekvenciás mérés lehetősége Riasztási határértékek beállítása

Részletesebben

Gázszivárgás kereső műszer

Gázszivárgás kereső műszer Gázszivárgás kereső műszer Gyors áttekintés testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gáz detektor testo 316-Ex CH4 C3H8 H2 Gázszivárgás vizsgálat Időről időre hallani szivárgó gázvezetékek által okozott

Részletesebben

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ 8 HŐMÉRŐ BEMENETTEL

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ 8 HŐMÉRŐ BEMENETTEL 8 GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ 8 HŐMÉRŐ BEMENETTEL RESORT Biztonságtechnikai Kft. H-1137 Budapest, Szent István park 2. Telefon: (1) 450-1583 Fax: (1) 450-1585 E-mail:

Részletesebben

IP Thermo for Windows

IP Thermo for Windows IP Thermo for Windows (2 db szenzorig ingyenes!) Klímafelügyelő és naplózó szoftver Az IP Thermo klímafelügyelő és naplózó szoftver szobák, épületek, irodák, szállodák teljes körű hőmérsékleti felügyeletére,

Részletesebben

ISO 9001 revízió Dokumentált információ

ISO 9001 revízió Dokumentált információ ISO 9001 revízió Dokumentált információ Dokumentumkezelés manapság dokumentált eljárás Minőségi kézikönyv DokumentUM feljegyzés Dokumentált eljárás feljegyzések kezeléséhez Dokumentált eljárás dokumentumok

Részletesebben

CDP 35/45/65 falra szerelhetõ légszárítók

CDP 35/45/65 falra szerelhetõ légszárítók CDP 35/45/65 falra szerelhetõ légszárítók Nyugat-Dunántúli Iroda 17:2 IRVENT 9700 Szombathely, Zanati út 4. Tel/Fax: [94] 333-483 Kelet-Magyarországi Iroda 4026 Debrecen, Irinyi u. 20. Tel/Fax: [52] 422-643

Részletesebben

CDP 40 USZODAI LÉGSZÁRÍTÓ. Felhasználási területek Beltéri medencék, magán vagy szállodai használatra Terápiás medencék Pezsgőfürdők Edzőtermek

CDP 40 USZODAI LÉGSZÁRÍTÓ. Felhasználási területek Beltéri medencék, magán vagy szállodai használatra Terápiás medencék Pezsgőfürdők Edzőtermek CDP 40 USZODAI LÉGSZÁRÍTÓ Funkció A CDP 40 egy energiatakarékos és csendes uszodai légszárító, mely a kondenzációs elvnek megfelelően működik. A beépített ventilátor egy szűrőn keresztül beszívja a párás

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

Iskolai kísérletek. Vegyipar. Hasznos tanácsok tömegméréshez. Ismerje meg a természettudomány törvényeit élőben Tanuljon könnyedén.

Iskolai kísérletek. Vegyipar. Hasznos tanácsok tömegméréshez. Ismerje meg a természettudomány törvényeit élőben Tanuljon könnyedén. Vegyipar Iskolai kísérletek Tömegmérés Ismertető Hasznos tanácsok tömegméréshez Ismerje meg a természettudomány törvényeit élőben Tanuljon könnyedén Kedves Olvasó! Először is köszönjük, hogy ezt az ismertetőt

Részletesebben

A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója

A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója Műszaki adatok Mérési tartomány: (-33...+500) C Pontosság: max. a mért érték ±2 %-a, ill. ±2 C (amelyik nagyobb) Felbontás: 0,1 C (200 C felett 1

Részletesebben

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520 Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági szabályok... 3 2. Megjegyzések... 3 3. A mérőműszer leírása... 3 4. LCD kijelző leírása... 4 5. Mérési mód...4 6. A pirométer

Részletesebben

TESA HITS. TESA mérőeszközök és megoldások Tökéletes választás, minden felhasználó számára. HexagonMI.com TESAtechnology.com

TESA HITS. TESA mérőeszközök és megoldások Tökéletes választás, minden felhasználó számára. HexagonMI.com TESAtechnology.com TECHNOLOGY TESA HITS TESA mérőeszközök és megoldások Tökéletes választás, minden felhasználó a Érvényes: 2017. December 31-ig Az ak ÁFA nélkül értendők Verzió HU - EUR HexagonMI.com TESAtechnology.com

Részletesebben

Kalibráló oldatok a ph-érték méréséhez

Kalibráló oldatok a ph-érték méréséhez Kalibráló oldatok a méréséhez A ph oldatokkal a ph-mérők kalibrálása végezhető el a teljes ph-tartományban. A puffer oldatok többféle mennyiséget tartalmazó kiszerelésben vásárolhatók meg, ilyenek például

Részletesebben

1. Az előlap bemutatása

1. Az előlap bemutatása AX-T2200 1. Az előlap bemutatása 1, 2, 3, 4. Feszültségválasztó kapcsolók (AC750V/500V/250V/1000V) 5. ellenállás tartomány kiválasztása (RANGE) 6. Főkapcsoló: auto-lock főkapcsoló (POWER) 7. Magasfeszültség

Részletesebben

Minden mért adat egy helyen Folyamatos adateléréssel Egyetlen eszköz segítségével

Minden mért adat egy helyen Folyamatos adateléréssel Egyetlen eszköz segítségével Elemzés & Jelentések Coldstore east 2016.02.17-től 2016.02.19-ig Grafikonos megjelenítés 17/02/2015 18/09/2014 19/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Táblázatos megjelenítés

Részletesebben

Termékeink az alábbi felhasználási területekre: Klíma/környezet Élelmiszer Bioenergia Anyag Épület Papír

Termékeink az alábbi felhasználási területekre: Klíma/környezet Élelmiszer Bioenergia Anyag Épület Papír Az Eurochrom bemutatja a levegő- és anyagnedvesség mérő műszerek legújabb generációját. A felhasználók és a vevők igényei ugyanúgy realizálódtak, mint ahogyan azok a funkciók, melyek eddig a nedvességmérőkre

Részletesebben

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők - Levegő tisztítású ph armatúra - Nyomás alatt szerelhető ph armatúra Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT

Részletesebben

2.3 Mérési hibaforrások

2.3 Mérési hibaforrások A fólia reflexiós tényezője magas és az összegyűrt struktúrája miatt a sugárzás majdnem ideálisan diffúz módon verődik vissza (ld. 2.3. ábra, az alumínium fólia jobb oldala, 32. oldal). A reflektált hőmérséklet

Részletesebben

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Dr. Fekete István Budapesti Corvinus Egyetem tudományos munkatárs SzigmaSzervíz Kft. ügyvezető XXIII. Magyar

Részletesebben

Monitoring rendszer. testo 160 monitoring rendszer a hőmérséklet, páratartalom, megvilágítás erőssége, UV sugárzás, CO 2. koncentráció felügyeletére

Monitoring rendszer. testo 160 monitoring rendszer a hőmérséklet, páratartalom, megvilágítás erőssége, UV sugárzás, CO 2. koncentráció felügyeletére Termék adatlap testo 160 Monitoring rendszer testo 160 monitoring rendszer a hőmérséklet, páratartalom, megvilágítás erőssége, UV sugárzás, CO 2 koncentráció felügyeletére C Lux mw/m 2 ppm Adatátvitel

Részletesebben

A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója

A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója Műszaki adatok Mérési tartomány: (-33...+500) C Pontosság: max. a mért érték ±2 %-a, ill. ±2 C (amelyik nagyobb) Felbontás: 0,1 C (200 C felett 1

Részletesebben

Verzió: 1.1 Intenso POWERBANK Q10000

Verzió: 1.1 Intenso POWERBANK Q10000 Verzió: 1.1 Intenso POWERBANK Q10000 Használati útmutató 1-8. oldal HU 1 oldal a 8-ból Használati útmutató Powerbank Q10000 Qualcomm Quick Charge a Qualcomm Technologies, Inc. terméke. Qualcomm a Qualcomm

Részletesebben

Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő VT 210 M. VT210 + SFC300 hődrótos érzékelő (légsebességhőmérséklet)

Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő VT 210 M. VT210 + SFC300 hődrótos érzékelő (légsebességhőmérséklet) Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő Jellemzők Mérhető paraméterek: páratartalom, 2 db csatlakoztatható hőmérséklet, légsebesség és térfogatáram Cserélhető és modulok érzékelő Akár 6 mérés egyidőben

Részletesebben

A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át

A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át A 13. Adatvédelmi rendelkezések fejezet a következőként alakult át 13.1 A Szolgáltató általi adatkezelésre vonatkozó rendelkezések 13.1.1 Szolgáltató a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése

Részletesebben

A Bankok Bázel II megfelelésének informatikai validációja

A Bankok Bázel II megfelelésének informatikai validációja A Bankok Bázel II megfelelésének informatikai validációja 2010. november 30. Informatika felügyeleti főosztály: Gajdosné Sági Katalin Gajdos.Katalin@PSZAF.hu Kofrán László - Kofran.Laszlo@PSZAF.hu Bázel

Részletesebben

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Model AX-C850 Használati útmutató Áramütés vagy testi sérülések elkerülése érdekében: Sosem csatlakoztasson két bemeneti csatlakozó aljzatra vagy tetszőleges bemeneti

Részletesebben

A precíz mérés szerepe az épületgépészetben. 2015.11.30. Előadó: Engel György

A precíz mérés szerepe az épületgépészetben. 2015.11.30. Előadó: Engel György A precíz mérés szerepe az épületgépészetben 2015.11.30. Előadó: Engel György Miért kell mérni? Megfelelő beállítás Hibafeltárás Hibaelhárítás 2/24 Mit kell mérni? Hűtő-klíma rendszert Légtechnikai rendszert

Részletesebben

USB adatgyűjtő eszközök és programozásuk Mérő- és adatgyűjtő rendszerek

USB adatgyűjtő eszközök és programozásuk Mérő- és adatgyűjtő rendszerek USB adatgyűjtő eszközök és programozásuk Mérő- és s adatgyűjt jtő rendszerek Az USB kialakulása Az USB felépítése Az USB tulajdonságai USB eszközök Áttekintés USB eszközök programozása 2 Az USB kialakulása

Részletesebben

BCSD. Kezelési útmutató. Botond u. 10.

BCSD. Kezelési útmutató. Botond u. 10. BCSD Kezelési útmutató 6800, Hódmezővásárhely Botond u. 10. Tel.:+36/705398342 Web:www.iparimerlegek.hu E-mail: iparimerlegek@iparimerlegek.hu Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 2 1.1 Műszaki paraméterek...

Részletesebben

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók DP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók Nyugat-Dunántúli Iroda 17:12 IRVENT 9700 Szombathely, Zanati út 4. Tel/Fax: [94] 333-483 Kelet-Magyarországi Iroda 4026 Debrecen, Irinyi u. 20. Tel/Fax: [52]

Részletesebben

Hőszivattyúk - kompresszor technológiák Január 25. Lurdy Ház

Hőszivattyúk - kompresszor technológiák Január 25. Lurdy Ház Hőszivattyúk - kompresszor technológiák 2017. Január 25. Lurdy Ház Tartalom Hőszivattyú felhasználások Fűtős kompresszor típusok Elérhető kompresszor típusok áttekintése kompresszor hatásfoka Minél kisebb

Részletesebben

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók 17:22 IRVENT Tel/Fax: [94] -48 Tel/Fax: [52] 422-64 CDP 75 légcsatornázható légszárító CDP 75 típusú légcsatornázható légszárító nagyobb magán- és közületi uszodákban,

Részletesebben

Termográfia az épületgépészetben

Termográfia az épületgépészetben Termográfia az épületgépészetben A termográfia szó hallatán sokaknak az épületek hőveszteségeivel kapcsolatos mérések, színes hőképek ugranak be. A hőkamerák alkalmazhatósága viszont nem merül ki csak

Részletesebben

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató Ultrahangos távolságmérő Modell: JT-811 Használati útmutató I. Funkciók 1) A mérés angolszász/metrikus mértékegységekben 2) Lehetőség van a kezdeti mérési pont kiválasztására 3) Adatrögzítés/adatok előhívása

Részletesebben

TARTÁLY ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET TÁVADÓ BENYÚLÓ ÉRZÉKELŐVEL

TARTÁLY ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET TÁVADÓ BENYÚLÓ ÉRZÉKELŐVEL MŰSZERKÖNYV TARTÁLY ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET TÁVADÓ BENYÚLÓ ÉRZÉKELŐVEL Típusszám: 80-0-00 - Gyártási szám: Gyártás kelte: A műszerkönyvön és a terméken levő gyártási számnak azonosnak kell lennie! A változtatás

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

Intelligens beléptetõ rendszerek - RFID hengerzárárbetétek

Intelligens beléptetõ rendszerek - RFID hengerzárárbetétek Intelligens beléptetõ rendszerek - RFID hengerzárárbetétek Intelligent Key Entry Önálló mûködésû (stand alone) RFID zárbetétek Általános tudnivalók Az IK-EC8/EC8K/EC8U nagy precíziós, jó minõségû rozsdamentes

Részletesebben

MIÉRT MÉRJÜK MEG AZ ELŐKELTETŐGÉP HŐMÉRSÉKLET-EGYENLŐTLENSÉGÉT?

MIÉRT MÉRJÜK MEG AZ ELŐKELTETŐGÉP HŐMÉRSÉKLET-EGYENLŐTLENSÉGÉT? Az előkeltetőgépek hőmérséklet-egyenlőtlenségének Az előkeltetőgépek hőmérsékletegyenlőtlenségének MIÉRT MÉRJÜK MEG AZ HŐMÉRSÉKLET-EGYENLŐTLENSÉGÉT? Az előkeltetőgépeken belüli és azok közötti hőmérséklet-egyenlőtlenségek

Részletesebben

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Ipari hőfogyasztásmérő programm Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Metrima ipari hőfogyasztásmérő rendszer legmodernebb elektronika, magasfokú rugalmasság és átfogó

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

Klímavizsgálati módszerek természetes szellőzésű tehénistállókhoz Dr. Bak János 1.1.36.017.5.

Klímavizsgálati módszerek természetes szellőzésű tehénistállókhoz Dr. Bak János 1.1.36.017.5. Klímavizsgálati módszerek természetes szellőzésű tehénistállókhoz Dr. Bak János 1.1.36.017.5. A mikroklíma jellemzői és tehénre gyakorolt élettani hatásai A környezeti levegő hőmérséklete, relatív páratartalma,

Részletesebben

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R PADLÓFŰTÉSI ZÓNA SZABÁLYZÓK TERMÉK LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK Könnyű és gyors telepítés az új vezetékezéssel Dugaszolható csatlakozók kábelszorítóval Integrált szivattyú relé a szivattyú

Részletesebben

Geo5x-L360HP. Jótállási jegy. Használati útmutató. A Geo5x-L360HP típusú... gyártási számú termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától

Geo5x-L360HP. Jótállási jegy. Használati útmutató. A Geo5x-L360HP típusú... gyártási számú termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától Jótállási jegy A Geo5x-L360HP típusú.... gyártási számú termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 24 hónapig terjedő jótállást vállalunk. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem

Részletesebben

Mérés. Nyomtatás. Befejezés.

Mérés. Nyomtatás. Befejezés. Mérés. Nyomtatás. Befejezés. testo 310. Füstgázelemzés a legjobb úton. testo 310 Füstgázelemzés ilyen egyszerűen. A sikerhez nélkülözhetetlen a megfelelő eszköz. Ismerje meg a testo 310 mérőműszer előnyeit.

Részletesebben

Mérés. Nyomtatás. Befejezés.

Mérés. Nyomtatás. Befejezés. Mérés. Nyomtatás. Befejezés. testo 310. Füstgázelemzés a legjobb úton. testo 310 Füstgázelemzés ilyen egyszerűen. A sikerhez nélkülözhetetlen a megfelelő eszköz. Ismerje meg a testo 310 mérőműszer előnyeit.

Részletesebben

Eszközbeszerzés a Szépmővészeti Múzeum mőtárgy- és dokumentációs állományának védelmére címő, NKA 3505/02466 számú pályázat szakmai beszámolója

Eszközbeszerzés a Szépmővészeti Múzeum mőtárgy- és dokumentációs állományának védelmére címő, NKA 3505/02466 számú pályázat szakmai beszámolója Eszközbeszerzés a Szépmővészeti Múzeum mőtárgy- és dokumentációs állományának védelmére címő, NKA 3505/02466 számú pályázat szakmai beszámolója Az NKA a Szépmővészeti Múzeum által benyújtott eszközbeszerzési

Részletesebben

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés Figyelmeztetés Eszköz A tűz, áramütés és egyéb sérülések elkerülése érdekében: ne helyezze a készüléket vizes, nedves helyekre! ne helyezzen folyadékkal teli tárgyakat, pl. vázát a készülékre! csak ajánlott

Részletesebben

állapot felügyelete állapot rendelkezésre

állapot felügyelete állapot rendelkezésre Forgógépek állapot felügyelete állapot megbízhat zhatóság rendelkezésre állás A forgógépek állapot felügyelete jelenti az aktuális állapot vizsgálatát, a további üzemeltetés engedélyezését ill. korlátozását,

Részletesebben

Vizsgálati jelentés. BLOWER DOOR légtömörség mérésről

Vizsgálati jelentés. BLOWER DOOR légtömörség mérésről Vizsgálati jelentés BLOWER DOOR légtömörség mérésről Új építési családiház Gordonka u. 55. 1165 Budapest Időpont: 2010.05.26 A DIN EN 13829 szabvány szerint az " A " eljárás alapján az 50 Pascal nyomás

Részletesebben

A mérési eredmények közvetlen digitális átvitele

A mérési eredmények közvetlen digitális átvitele Igazán Bosch! A mérési eredmények közvetlen digitális átvitele ÚJ! GLM 100 C Professional lézeres távolságmérő és alkalmazás Okos megoldás átviteli feladatokhoz és a mérési eredmények dokumentálásához.

Részletesebben

Az ÚJ Leica DISTO X-range

Az ÚJ Leica DISTO X-range Az ÚJ Leica DISTO X-range 2 Leica DISTO X3 és X4 Robusztus kialakítás a nehéz körülményekre Víz és por ellen védett ház IP 65 szabvány 2m ütésálló Tömör gumi ház Mit jelent ez a felhasználónak? Strapabíró

Részletesebben

TxRail-USB Hőmérséklet távadó

TxRail-USB Hőmérséklet távadó TxRail-USB Hőmérséklet távadó Bevezetés TxRail-USB egy USB-n keresztül konfigurálható DIN sínre szerelhető hőmérséklet jeladó. Lehetővé teszi a bemenetek típusának kiválasztását és konfigurálását, méréstartomány

Részletesebben

A HACCP minőségbiztosítási rendszer

A HACCP minőségbiztosítási rendszer A HACCP minőségbiztosítási rendszer A HACCP története Kialakulásának okai A HACCP koncepció, bár egyes elemei a racionális technológiai irányításban mindig is megvoltak, az 1970-es évekre alakult ki, nem

Részletesebben

Élelmiszer minőségbiztosítás és a HACCP-rendszer alkalmazása a gasztronómiában.

Élelmiszer minőségbiztosítás és a HACCP-rendszer alkalmazása a gasztronómiában. Élelmiszer minőségbiztosítás és a HACCP-rendszer alkalmazása a gasztronómiában. Testo mérési megoldások éttermek és az élelmiszeripar számára. Élelmiszer-biztonság és a HACCP. Az élelmiszer bizalom kérdése.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

Danfoss Link RS Szerelési útmutató

Danfoss Link RS Szerelési útmutató Danfoss Link RS Szerelési útmutató HU Danfoss Link RS A Danfoss Link RS (Room Sensor) szobahőmérséklet érzékelő méri és továbbítja a Danfoss Link CC központnak a helyiség hőmérsékletének értékét. A Danfoss

Részletesebben

Átfogó EBK Oktatás. 1. Az adatkezelők jogos érdeke:

Átfogó EBK Oktatás. 1. Az adatkezelők jogos érdeke: Átfogó EBK Oktatás 1. Az adatkezelők jogos érdeke: Az érintettek köre: az Átfogó Egészségvédelem, Biztonságtechnika, Környezetvédelem Oktatáson ( Átfogó EBK Oktatás ) részt vevő, a MOL Nyrt. ( Társaság

Részletesebben

Minőségbiztosítás a hegesztésben. Méréstechnika. Előadó: Nagy Ferenc

Minőségbiztosítás a hegesztésben. Méréstechnika. Előadó: Nagy Ferenc Minőségbiztosítás a hegesztésben Méréstechnika Minőségbiztosítás és -felügyelet HKS termékportfólió: ívhegesztéshez Dokumentálás Felügyelet / Hiba-felismerés WeldScanner WeldQAS ThermoProfilScanner Hegesztési

Részletesebben

A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú

A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú www.osram.com/substitube A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú ekünk csak a jobb elég jó ight is OSRAM OSRAM SubstiTUBE A teljes típusválaszték OSRAM SubstiTUBE

Részletesebben

Tz6 tűzzománc kemence

Tz6 tűzzománc kemence Tz6 tűzzománc kemence TZ6 Kemence 1 év garanciával. Kemence ára nettó 200 000 Ft. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205 949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra,

Részletesebben

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV Melegítő sál hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82651HB55XV 2015-06 322 833 Kedves Vásárlónk! Új melegítő sálja kellemesen simul a vállak és a nyak köré. A melegítő sálban több kamra található,

Részletesebben

BAGME11NNF Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2011.

BAGME11NNF Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2011. BAGME11NNF Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2011. 1 Mérési hibák súlya és szerepe a mérési eredményben A mérési hibák csoportosítása A hiba rendűsége Mérési bizonytalanság Standard és kiterjesztett

Részletesebben

Segédlet a gyógyszertári nyilvántartások ellenőrzésére

Segédlet a gyógyszertári nyilvántartások ellenőrzésére Segédlet a gyógyszertári nyilvántartások ellenőrzésére Hitelesített nyilvántartások: Vizsgálati napló Munkafüzet Impleálási napló Laboratóriumi napló Kiszerelési napló Belső minőségellenőrzési napló Sterilezési

Részletesebben

A termék csomagolási rendszerek műszaki vizsgálatai. Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, H-9026 Gyır, Egyetem tér 1.

A termék csomagolási rendszerek műszaki vizsgálatai. Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, H-9026 Gyır, Egyetem tér 1. A termék csomagolási rendszerek műszaki vizsgálatai A csomagolást érő igénybevételek Fizikai igénybevételek Mechanikai igénybevételek Klimatikus igénybevételek Kémiai igénybevételek Biológiai tényezők

Részletesebben

Pára- és hőmérséklet mérőműszer

Pára- és hőmérséklet mérőműszer Pára- és hőmérséklet mérőműszer testo 635 Méréstechnológia a páratartalom mérésére 2 érzékelő csatlakoztatható, valamint 3 RF érzékelő a pára és hőmérséklet mérésére Hőmérséklet, páratartalom, nedves hőmérséklet,

Részletesebben

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ AXIOMA ENCO QALCO XILO SOLVO ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ QALCOSONIC HEAT 2 ALKALMAZÁS EGYEDI JELLEMZŐK A QALCOSONIC HEAT2 Ultrahangos hűtési- és fűtési hőmennyiségmérőt elfogyasztott

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6688F Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Szobai kezelő egység zónákhoz

Szobai kezelő egység zónákhoz 2 72 Szobai kezelő egység zónákhoz RRV817 szabályozóhoz QAW810 Digitális szobai kezelő egység üzembe helyezői és végfelhasználói beállításokhoz RRV817 hőmérséklet szabályozó központi egységhez padlófűtési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. NKA Közgyűjtemények Kollégiuma 4.b pályázat Gyűjtemények védelmét szolgáló eszközök beszerzése Altéma kódszáma: 3505/189

BESZÁMOLÓ. NKA Közgyűjtemények Kollégiuma 4.b pályázat Gyűjtemények védelmét szolgáló eszközök beszerzése Altéma kódszáma: 3505/189 BESZÁMOLÓ NKA Közgyűjtemények Kollégiuma 4.b pályázat Gyűjtemények védelmét szolgáló eszközök beszerzése Altéma kódszáma: 3505/189 A KÖZGYŰJTEMÉNYEK KOLLÉGIUMA 2015. 05. 29.-i ülésen részünkre 798.355

Részletesebben

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 38 40 HÁZ és KERT Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 39 Nyílászárók HÁZ és

Részletesebben

A jövő elkötelezettje. U-érték mérése

A jövő elkötelezettje. U-érték mérése U-érték mérése Mi az U-érték? Az U-érték, (korábban k-érték) a legfontosabb indikátor a használatra kész építőanyagok és építőelemek hőtechnikai tulajdonságainak vizsgálata terén. U-érték = hőátvezetési

Részletesebben

Alvázszám Motorszám A váltó, sebességek helye

Alvázszám Motorszám A váltó, sebességek helye 1. Kuplung kar 2. Műszerfal 3. Tanksapka 4. Levegőszűrő 5. Akkumulátor, biztosíték, szerszámkészlet 6. Ülés rögzítő 7. Motorszám 8. Váltókar 9. Gyertyapipa Teljes áttekintés 10. Hátsó féktartály 11. Benzincsap

Részletesebben

54 524 01 0010 54 04 Gyógyszeripari laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus 2/42

54 524 01 0010 54 04 Gyógyszeripari laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus 2/42 A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel 1 Mindig jó klíma A Charleston csőradiátorok biztosítják a kiegyensúlyozott és tökéletes beltéri klímát a kényelmes fűtőteljesítményt a

Részletesebben