TOMILL-160 CNC MARÓGÉP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TOMILL-160 CNC MARÓGÉP"

Átírás

1 TOMILL-160 NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 36 Dátum:

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. JOGI NYILATKOZATOK Szavatossági nyilatkozat Garanciális nyilatkozat Munkavédelmi nyilatkozat MŰSZAKI ADATOK MŰSZAKI LEÍRÁS Orsóház - Főhajtás Szánrendszer Szerszámozás Kézi szerszámoldás Pneumatikus szerszámoldás Automatikus szerszámcserélő Elektromos berendezés Tápfeszültség ellátás Főhajtás vezérlés Mellékhajtás vezérlés Útmérők Illesztőegység Erősáramú kapcsolószekrény Burkolat kezelés Szállítás Raktározás Üzembehelyezés Telepítés A gép feltöltése Szerszámcsere Munkadarab befogás Az elektromos berendezés kezelése A gép leállítása Vészkikapcsolás BIZTONSÁGTECHNIKAI ELŐÍRÁSOK Kezelés Gépkezelő A gépkezelő felelőssége Védőfelszerelések Üzemeltetés Munkakezdés előtti feladatok Kézi üzemmód Munkavégzés Műszakvégi teendők Karbantartás NCT Ipari Elektronikai Kft. 2 / 36 Dátum:

3 6. KARBANTARTAS Mechanikus egységek karbantartása Elektromos berendezés karbantartása Összevont karbantartási utasítás Hibakeresés, hibaelhárítás ÁBRÁK MELLÉKLETEK NCT Ipari Elektronikai Kft. 3 / 36 Dátum:

4 ADATLAP A gép megnevezése: TOMILL-160 CNC vezérlésű marógép Gyártási száma: Sorszám - Évszám A felhasználó Neve: Címe: A gépre, vagy kivitelére vonatkozó megjegyzés: NCT Ipari Elektronikai Kft. 4 / 36 Dátum:

5 KIÉPÍTÉS (a gép leszállításakor) Részegység Kivitel Megjegyzés Főhajtás LUST AMC LENZE Főmotor MEZ GETTYS ACM LENZE ELECTROCRAFT Előtoló hajtás AMC Előtoló motor ÉVIG Szerszámbefogás oldás Kézi Pneumatikus Elektromos Munkadarab befogószerkezet Nincs Kézi Speciális Elektromos rendszer Egyfázisú Háromfázisú CNC vezérlés NCT Hűtővíz rendszer Van Nincs Központi kenés Nincs Bulgár + Vogel Vogel Pneumatikus Főorsó pozicionálás Nincs Van C tengely Szerszámcserélő Nincs Egy Kettő Munkatér burkolat Alapkivitel NCT Ipari Elektronikai Kft. 5 / 36 Dátum:

6 Előszó Tisztelt felhasználó! Ön a SLOVTOS Srl. és az NCT Kft. közös gyártmányának az NCT 201 vezérlésű T-160 maró megmunkáló központnak a gépkönyvét olvassa, ami tartalmazza a gép szakszerű beüzemeléséhez és üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb információkat. Meggyőződésünk, hogy Ön rendelkezik egy ilyen gép kezeléséhez szükséges ismeretekkel, ennek ellenére kérjük, hogy olvassa el a gépkönyvet és tartsa be az előírásokat! Amennyiben ismereteit hiányosnak találja, vagy azt bővíteni szeretné, készséggel állunk rendelkezésére betanítással, oktatással. A gépkönyv olyan kezelési, karbantartási és munkavédelmi előírásokat tartalmaz, melyek szükségesek a gép optimális, balesetmentes üzemeltetéséhez. Ezért már az üzembe helyezés előtt az idevonatkozó fejezetek tanulmányozását ajánljuk, ezzel megelőzve az ismeretek hiányából adódó esetleges sérüléseket, meghibásodásokat. A gépkönyv segítséget nyújt a váratlan, vagy a természetes elhasználódásból adódó üzemzavarok elhárításához, pótalkatrészek rendeléséhez. Biztosak vagyunk abban, hogy előírásszerű, gondos kezelés és karbantartás mellett gépe megbízható társa lesz munkája során, amihez sok sikert kívánunk. NCT KFT. NCT Ipari Elektronikai Kft. 6 / 36 Dátum:

7 1. JOGI NYILATKOZATOK A gépkönyv rajzokat és műszaki információkat tartalmaz, melyeket sem egészében, sem részleteiben sokszorosítani, közreadni, verseny céljából jogtalanul felhasználni, vagy harmadik személynek kiadni TILOS. Termékeinket folyamatosan fejlesztjük, ezért a változtatás jogát fenntartjuk! 1.1. Szavatossági nyilatkozat Szavatosságot vállalunk a gyártó cég és a gép adataiért; a gép fő műszaki adataiért; a géppel együtt szállított, vagy külön rendelt egységek csatlakozó méreteiért; az alapozási adatokért Garanciális nyilatkozat Ezt a gépet a műszaki igényeknek megfelelő pontossággal készítettük. Üzembe helyezés után a pontosságot, csak abban az esetben szavatoljuk, ha a gép szállítása, raktározása, karbantartása valamint üzembeállítása az előírásainknak megfelelően történt. A garancia időtartamát az adás-vételi szerződés tartalmazza. Amennyiben erre az külön nem tér ki, a mindenkor hatályos jogszabályok az érvényesek. A garancia megszűnik ha a gépkönyv előírásait nem tartják be, ha a gépet nem rendeltetésének megfelelően használják, ha a gépen a gyártó engedélye nélkül bármilyen átalakítást, változtatást végeznek. ha a gépen nem végez megfelelő karbantartást 1.3. Munkavédelmi nyilatkozat A gép az érvényben levő munkavédelmi és érintésvédelmi előírásoknak megfelel, erről a bizonyítványt mellékeljük. A gépen csak a kezelésére kioktatott, munkavédelmi vizsgát tett személy dolgozhat! NCT Ipari Elektronikai Kft. 7 / 36 Dátum:

8 2. MŰSZAKI ADATOK MUNKATÉR hosszirányú elmozdulás X keresztirányú elmozdulás Y függőleges irányú elmozdulás Z 300 mm 160 mm 250 mm ORSÓHÁZ FŐHAJTÁS főorsó kúpja ISO 30 főorsó maximális fordulatszáma 6000 l/min főmotor teljesítménye 2200 W elforgathatóság (szerszámcserélő nélkül) ± 90 SZÁNRENDSZER asztal méret 160x450 mm asztal horonyméret 12 H7 mm hornyok száma 2 hornyok távolsága 100 mm maximális munkadarab tömeg 50 kg maximális gyorsjárati sebesség 4 m/min maximális előtoló erő 1500 N ELEKTROMOS ADATOK működtető feszültség 220/380 V ± 10% frekvencia 50 Hz maximális teljesítmény felvétel 3 kw maximális áramfelvétel 10 A gépen kívüli főbiztositó (lomha) 16 A tápkábel 4x10 mm BEFOGLALÓ MÉRETEK Főméretek szélesség magasság hosszúság Összsúly (alapgép) Helyszükséglet 1060 mm 1800 mm 1400 mm 500 dan 2300 x 2500 mm RAKTÁROZÁS, ÜZEMELTETÉS KLÍMÁJA hőmérséklet határok 5-40 C relatív páratartalom 20-75% legfeljebb 8 órán keresztül 95% GÉPSZÍN gépváz munkatér burkolat RAL7031 kékesszürke RAL7035 világosszürke NCT Ipari Elektronikai Kft. 8 / 36 Dátum:

9 3. MŰSZAKI LEÍRÁS Egy gép rendeltetésszerű használatának fontos feltétele szerkezeti egységeinek ismerete. A következő fejezetekben a gép főbb egységeit ismertetjük olyan mélységig, hogy szerkezeti kialakításuk és működésük megismerhető legyen. A leírás megértését nagyban segíti a vonatkozó ábrák egyidejű tanulmányozása. A TOMILL-160 CNC marógép alkalmas a munkatérnek megfelelő nagyságú bonyolult furatrendszert és pályavezérlést igénylő felületeket tartalmazó munkadarabok automatikus megmunkálására Orsóház - Főhajtás A függőleges oszlopon levő Z szánon helyezkedik el az orsóház öntvénye. A főorsó ISO 30-as kúppal készül (DIN A30), a behúzó csap speciális kialakítású. A szerszámbefogást a főorsóba szerelt, tányérrugókkal feszített befogópatron végzi. A főmotor fogazott szíjjal közvetlenül a főorsót hajtja. Az orsóház ± 90 között tetszőleges helyzetekben rögzíthető. A főorsó nagypontosságú ferde hatásvonalú golyóscsapágyai speciális zsírkenésűek. A főmotor aszinkron, vagy un. szinkron szervomotor. A főorsó tetszőleges helyzetben való pozicionálását a főmotoron lévő inkrementális forgójeladó segítségével a számjegyvezérlés végzi, amennyiben ezt az opciót megrendelik. A főhajtás gondozásmentes, megbízható és tartós berendezés Szánrendszer A szánok mozgatása játékmentesített anyával rendelkező golyósorsókkal történik. A golyósorsókat egyenáramú szervomotorok fogazott szíjjal hajtják. A szánok elmozdulását a motorokon lévő inkrementális forgójeladó mérik. A szánok vezetékei prizmás (X, Z), illetve lapos (Y) csúszófelületűek. A szánvezetékek és golyósorsók központi kenéssel rendelkeznek Szerszámozás Kézi szerszámoldás Alapkivitelben a gép egy egyszerű excenteres szerszámoldással rendelkezik, amit egy kézikar segítségével lehet működtetni. A kar meghúzásakor a szerszámkúpot behúzó tányérrugók jobban összenyomódnak és a szerszámot befogó körmök elengedik a szerszámtartó befogó csapját Pneumatikus szerszámoldás A szerszám rugós befogását egy pneumatika hengerrel működtetett kar oldja. Az oldást a kezelőpulton levő szerszámoldás gomb megnyomásával lehet kezdeményezni. NCT Ipari Elektronikai Kft. 9 / 36 Dátum:

10 Automatikus szerszámcserélő A hatállású szerszámtartó tár a függőleges oszlop oldalára van szerelve. A tár cserepozícióba mozgatását pneumatikus munkahenger, míg a tár forgatását hajtóműves egyenáramú szervomotor végzi. A szerszámbefogás oldását pneumatikus munkahenger biztosítja. A pneumatikus rendszer tápellátását a gép önmaga nem biztosítja, erre külső berendezést kell igénybe venni. A gép két szerszámcserélővel is ellátható, ebben az esetben a második szerszámcserélő - ami az elsőnek a tükörképe - az oszlop bal oldalára kerül felszerelésre Elektromos berendezés A gép villamos berendezései beépítési hely szerint három csoportra oszthatóak: 1. CNC vezérlés 2. Vezérlőszekrény 3. Gép A gép CNC vezérlését külön gépkönyv ismerteti. A vezérlőszekrényben található az erősáramú berendezés, a gép és a CNC vezérlés közötti illesztőegység, valamint a fő és mellékhajtások. A gépen a vezérlés érzékelői, illetve végrehajtó elemei vannak elhelyezve. Az egyes készülékek tervjeleik alapján az alkatrészjegyzékben azonosíthatók. A villamos berendezések funkcióik szerint az alábbiak szerint csoportosíthatók: 1. Tápfeszültség ellátás 2. Főhajtás vezérlés 3. Mellékhajtás vezérlés 4. Illesztőegység 5. Szerszámtár vezérlés Tápfeszültség ellátás A gép teljes villamos berendezését a főkapcsoló (a vezérlőszekrény oldalára szerelve) leválasztja a hálózatról. A különböző feszültségek előállítására biztonsági transzformátorok lettek beépítve: CNC vezérlés táplálására: 220V/24V 160VA Interface: 220V/21V 160VA Mellékhajtások: 220V/48V 250VA Főhajtás: 220V/ A vezérlőfeszültségek közös pontja össze van kötve az érintésvédelmi vezetővel. A vezérlőfeszültség nyomógombbal történő bekapcsolása biztosítja, hogy feszültségkimaradás esetén a berendezés csak ismételt bekapcsolás után üzemeltethető. A berendezés bekapcsoláskor és üzem közben folyamatos önellenőrzést végez, az esetleges hibákat a vezérlés képernyőjére írja ki. A hiba okok részletes leírása és magyarázata a CNC vezérlés gépkönyvében olvashatók. NCT Ipari Elektronikai Kft. 10 / 36 Dátum:

11 Főhajtás vezérlés A főhajtás elektronikát a mellékhajtásokhoz hasonlóan az AMC (Advanced Motion Controls) gyártja. Fordulatszám szabályozáson kívül pozíciószabályozásra is alkalmas. A pozíciószabályozás elengedhetetlenül fontos az automata szerszámcserélőnél. Pozíció szabályozott főhajtással az NCT vezérlő alkalmassá teszi a gépet merevszárú menetfúrásra Mellékhajtás vezérlés Az AMC cég által gyártott erősítők hajtják meg a motorokat. A berendezések PWM elven működnek és a ma elérhető legkorszerűbb alkatrészekből épülnek fel. Az erősítőn található LED fény dióda zöld fénye a berendezés üzemkészségét jelzi. Pirosan világít a LED, ha a készülék teljesítmény végfokozata meghibásodik, vagy a tápfeszültség alacsony Útmérők Az útmérés HEIDENHAIN gyártmányú ROD 426/2500 típusú forgóadókkal történik. Az útmérők a motorok tengelyéhez rugalmas tengelykapcsolókkal csatlakoznak. A motor és egyben az útmérő egy fordulatára a szánok 2 mm-t mozdulnak el az X, Y és Z tengelyeken. Az elmozdulásból és a jeladó impulzusszámából adódó felbontás biztosítja hogy a mérőrendszer pontossága jobb, mint a vezérlő által megkövetelt 0,0005 mm. A ROD forgóadók nem igényelnek karbantartást Illesztőegység Az illesztőegység biztosítja a gép erősáramú vezérlése, valamint a számjegyes vezérlőberendezés közötti kapcsolatot. A számjegyes vezérlőberendezés kimenő jelei csatlakoznak egy programozható vezérlés bemenetére, és ezek a jelek megfelelő feldolgozás után vezérlik a többi egységet, és szolgáltatják a visszajelzéseket a számjegyes vezérlés felé Erősáramú kapcsolószekrény A gép elektromos egységei a munkatér két oldalán elhelyezett szekrényekben találhatók. A szekrények hátlapjai kéményzárral zárulnak és levehetőek. Hátulról nézve a bal oldali szekrény tartalmazza a főhajtás elektronikát és a transzformátorokat, míg a jobboldali tartalmazza a CNC vezérlőt, a szervóhajtásokat és valamennyi kapcsoló elemet (relék, mágneskapcsolók). A kapcsoló elemeket a legkiválóbb gyártóktól szerezzük be (TELEMECANIQE, OMRON, WEIDMÜLLER stb.) Burkolat A gép burkolását, forgácsvédelmét látja el. A munkatér az ablakokon keresztül jól áttekinthető, az ajtók eltolásával a munkadarab és a szerszámozás jól elérhető. A burkolat tartalmazza a gép hátulján levő két elektromos szekrényt. A lemezből készült gépvázban került elhelyezésre a forgácsgyűjtő fiók és a hűtővíz tálca. NCT Ipari Elektronikai Kft. 11 / 36 Dátum:

12 4. KEZELÉS 4.1. Szállítás A gépet a vevő kívánságának és a szállítási körülményeknek megfelelően előkészítve, gerendára szerelten, fóliával letakarva szállítjuk. A gépet kicsomagolás után szemrevételezni kell! A sérült, hiányos szállítmányról jegyzőkönyvet kell felvenni! 4.2. Raktározás Figyeljen arra, hogy ha a gépet ideiglenes helyen helyezi el, a talaj szilárd és vízszintes legyen. Tárolni csak száraz, pormentes helyen szabad. A műszaki adatoknál meghatározott klimatikus viszonyok a tárolásra is érvényesek. A szállítás során megsérült védőbevonatot pótolni kell (SHELL Ensis Oil 152) és a védőfóliát a gépre vissza kell helyezni Üzembehelyezés Telepítés A gépet kicsomagolás után az alapozási rajz szerint előre elkészített betonalapra kell helyezni. Az alap vízszinttől való eltérése legfeljebb 5 mm lehet. A gép helyének meghatározásakor tartsa szem előtt, hogy elegendő hely legyen a gép körül a kezeléshez, az ajtók kinyitásához, karbantartáshoz, a beállítások, javítások elvégzéséhez A gép feltöltése A gép olaj és hűtőfolyadék nélkül kerül szállításra, ezért az olajtereket az alábbiaknak megfelelően fel kell tölteni. Ügyelni kell arra, hogy megfelelő tisztaságú és minőségű olaj kerüljön a gépbe. Betöltés helye Olaj minőség Mennyiség Központi kenőrendszer SZKH liter Hűtőfolyadék A gép hűtőfolyadék tartályát fel kell tölteni hűtő folyadékkal. A hűtőfolyadék javasolt összetétele acél forgácsolásához: 2-2,5 % emulziós olaj 0,4-0,6 % nátriumkarbonát 0,3 % nátriumnitrit 0,3 % trietenolamin 0,1-0,3 % di fenol axi lát 100 % -ra vízzel kiegészítve Más összetételű hűtőfolyadék is alkalmazható, de a gép korrózió elleni védelme és egészségügyi szempontok alapján ph értékének 8-8,5 között kell lennie! Agresszív adalékot tartalmazó hűtőfolyadék nem alkalmazható! NCT Ipari Elektronikai Kft. 12 / 36 Dátum:

13 Szerszámcsere Kézi szerszámoldás esetén a szerszámot a főorsó kúpjába kell helyezni bal kézzel, majd a szerszámoldó kart meghúzni. A kar elfordulása oldja a szerszámbefogót és a szerszámot fel lehet tolni úgy, hogy a szerszámkúpok csatlakozzanak. Ügyelni kell a menesztő retesz megfelelő csatlakozására. Ezután a kart alaphelyzetbe forgatva a rugós rögzítés a szerszámot a kúpba szorítja. FIGYELEM! A főorsót a szerszámbefogás oldott helyzetében forgatni tilos! Pneumatikus szerszámoldás esetén a kioldás után a szerszámot a főorsóba kell helyezni, majd a szerszámzárást végezni. Szerszámcserélő esetén a tárba helyezett szerszámokat a gép a technológiai programnak megfelelően automatikusan kicseréli Munkadarab befogás A munkadarabot a gép asztalára erősített munkadarab befogóba (gépsatu) kell rögzíteni, vagy a gépasztal hornyainak felhasználásával az erre a feladatra alkalmas befogó eszközökkel 4.4. Az elektromos berendezés kezelése A gépet alapvetően a CNC vezérlésen keresztül lehet kezelni ezért a CNC vezérlés gépkönyvében foglaltak szerint kell eljárni. A gép speciális funkciói és kezelő elemei a következők A gép leállítása A gép üzemszerű leállítását a következő sorrendben végezze: 1. A mozgások leállítása (szánok, főorsó) 2. A STOP gomb benyomása 3. A főkapcsoló kikapcsolása 4. A levegőcsap elzárása (amennyiben a gépen pneumatika is van) Vészkikapcsolás Amennyiben a megmunkálás alatt bármilyen, a gépre vagy a kezelőre nézve veszélyes körülmény adódik, a STOP gombot azonnal meg kell nyomni. Ezzel minden mozgás leáll. NCT Ipari Elektronikai Kft. 13 / 36 Dátum:

14 5. BIZTONSÁGTECHNIKAI ELŐÍRÁSOK A gépkönyv előző fejezetei már tartalmaztak a biztonságos munkavégzéssel kapcsolatos utasításokat, ám a biztonságos üzemeltetéshez az alábbiakban összefoglalt előírások ismerete feltétlenül szükséges. A gép telepítésekor figyelembe kell venni a MOTI tervezési irányelvekben az anyagmozgatás, anyagtárolás, karbantartás helyszükségletére vonatkozó előírásokat. Ajánlatos a gép környezetében az MSZ-04.61/1-73 számú szabványban rögzített megvilágítási értéket biztosítani Kezelés Gépkezelő A gépet egyszerre csak egy fő, a gépkezelő üzemeltetheti! A gépkezelő csak olyan 18. életévét betöltött személy lehet, akit a gép kezelésével megbíztak és a gép üzemeltetéséhez szükséges szakmai ismeretekkel (minimálisan betanított munkás) rendelkezik, a gép kezelését elsajátította. A gép előírásszerű kezelését, üzemeltetését begyakorolta és e munkára vonatkozó biztonságtechnikai, munkavédelmi vizsgával rendelkezik, valamint megfelel az előírt egészségügyi és pályaalkalmassági feltételeknek. Kockázatos feladatoknál ajánlott ha legalább két személy együtt működik és segítik egymást. Megjegyezzük, hogy a beállított gép üzembentartásához - kiszolgálásához, kezeléséhez - elég a betanított munkás képzettségű személy. A gép beállításához gépbeállító közreműködése szükséges! A gépbeállító tevékenysége folyamán a gépkezelő semmiféle beavatkozást nem végezhet. FIGYELEM! A gépen fiatalkorúak és csökkent munkaképességűek nem foglalkoztathatók! A gépkezelő felelőssége A gépkezelő felelős a gépkönyv kezelési és biztonságtechnikai utasításaiban foglaltak betartásáért, a gép és kiegészítő elemeinek munkakezdés előtti kötelező átvizsgálásáért, valamint az előirt karbantartási feladatok ellátásáért; a munkakezdés közben észlelt, veszélyt jelentő rendellenesség tőle várható módon történő megszüntetéséért, illetve ennek jelentéséért a főnökének; a gép rendeltetésszerű használatáért; illetéktelen személyeknek a géptől való távoltartásáért Védőfelszerelések A dolgozó - testi épségének védelme érdekében - olyan egyéni védőöltözéket köteles viselni, mely megfelelően zárt, könnyen tisztántartható. TILOS minden olyan tárgy (pl. ékszer, óra), ruhadarab viselése, aminek el- vagy beakadása balesetet okozhat. NCT Ipari Elektronikai Kft. 14 / 36 Dátum:

15 5.2. Üzemeltetés Munkakezdés előtti feladatok A gépkezelő köteles a gépen üzemkezdet előtt ellenőrzéseket végezni. A felülvizsgálat alkalmával ellenőrizze a gép erőátviteli egységeinek a munkatérben levő részegységek akadálymentes mozgáslehetőségeit, valamint a biztonságtechnikai berendezések működőképességét. A gépet az alábbi biztonságtechnikai berendezésekkel látták el: reteszelt szerszámoldás (a szerszámoldás csak álló főorsónál lehetséges); X, Y, Z irányú mozgások szoftver végállása (csak GÉPI referenciapont felvétele után működik, ezért lehetőleg kerülni kell minden szánmozgást, amíg nincs felvéve referenciapont); az esetleges tiltott tartomány ellenőrzése; motorok túlterhelés- és hővédelme; "VÉSZ-STOP" gomb; főorsó orsóházának megfelelő rögzítése a kívánt helyzetben; érintésvédelmi hálózat. Üzemkezdés előtt az alábbiakat kell ellenőrizni: reteszelt szerszámoldás, szoftver végállások, "VÉSZ-STOP" gomb hatásosságának ellenőrzése. A VÉSZ-STOP gomb. Minden mozgást le kell állítania. A munkatér ajtó reteszelése (opció) Nyitott állapotában az automata ciklus nem indítható. Az automata ciklus közben az ajtó nem nyitható. A munkadarab befogó. A befogókészülék rögzítése. A fentiekben leírt feltételek teljesülése után szabad csak a gépet üzemeltetni! Kézi üzemmód A munkatér védő burkolat reteszelése hatástalan, így nyitott ajtóval is üzemeltethető a gép, hogy a megfelelő, esetleg igen közeli szemrevételezést igénylő, beállítási műveletek is elvégezhetők legyenek. Azonban szigorúan tilos a gép burkolatát nyitva tartani megmunkálás közben, mert az nagyon súlyos balesetekhez vezethet! A kézi üzemmód alatt különös gondossággal kell eljárni, mivel a gépbeállító a veszélyes térben végzi tevékenységét. NCT Ipari Elektronikai Kft. 15 / 36 Dátum:

16 Munkavégzés Az üzemszerű termelés közben tapasztalt működési rendellenességek esetén a gépet haladéktalanul le kell állítani. Közvetlen balesetveszély, vagy a gép épségét veszélyeztető hiba fellépése esetén a VÉSZ-STOP gomb benyomásával kell a gépet megállítani. A munkatérből a forgácsot eltávolítani csak álló gépen és az erre a célra rendszeresített eszközökkel szabad. Szigorúan tilos sűrített levegővel takarítani a forgácsot! A főorsó forgása közben a szerszámoldás nem alkalmazható, mivel a szerszám a főorsóból kirepülhet! Műszakvégi teendők A gépet minden műszak végén le és ki kell takarítani. Ezt leállított és feszültségmentesített állapotban szabad végezni. A tisztításhoz az általánosan használt eszközök használhatók. FIGYELEM! Géptisztításhoz sűrített levegőt használni nem szabad! 5.3. Karbantartás A mechanikus részegységek javítását, karbantartását csak az e feladattal megbízott, megfelelően kioktatott géplakatos szakmunkás végezheti! A szaktudását meghaladó, vagy csak a megfelelő célszerszámmal elvégezhető szereléseket a gyártó szakembereivel célszerű megcsináltatni. A villamos berendezés javítását, karbantartását csak az e feladattal megbízott, megfelelően kioktatott villanyszerelő szakmunkás végezheti. Bármilyen karbantartói tevékenységet csak akkor szabad megkezdeni, ha a munkavégzés alatt a veszélymentes állapot biztosítva van. Nyomja meg a vésztop gombot, állítsa le és áramtalanítsa a gépet! A karbantartás idejére A GÉP JAVÍTÁS ALATT! BEKAPCSOLNI TILOS! feliratú táblát kell elhelyezni. A nyomás alatt levő pneumatikus berendezéseket csak a túlnyomás megszüntetése után szabad megbontani. A javítás során a gépbe csak olyan alkatrészeket szabad beépíteni, melyek a várható legnagyobb igénybevételnek és az előírt biztonságtechnikai követelményeknek megfelelnek. FIGYELEM! A gép biztonságtechnikai paramétereit károsan befolyásoló javításokat, átalakításokat végezni TILOS! NCT Ipari Elektronikai Kft. 16 / 36 Dátum:

17 6. KARBANTARTAS A gép korszerű kialakítása és a beépített hosszú élettartamú elemek, valamint a szakszerű kezelés ellenére, szükséges a rendszeres karbantartása is. A karbantartást, csak megfelelő ismeretekkel rendelkező, szakképzett személy végezhet, a munkavédelmi előírások betartásával. Amennyiben nem ismert, vagy nem elhárítható hibajelenség lép fel, kérjék a gyártó szakembereinek segítségét. FIGYELEM! A gép részeinek megbontásával járó bármilyen jellegű javítás és szerelés esetén a főkapcsolóval áramtalanítani kell a gépet! 6.1. Mechanikus egységek karbantartása Általában a mechanikus részek karbantartást csak csekély mértében igényelnek. A karbantartás a szennyeződések eltávolításából és a kopásból eredő utánállításokból áll. A függőleges szán nincs súlykiegyenlítéssel ellátva, ezért a Z motor leszerelésekor, a nem önzáró golyósorsó miatt a szán a saját súlyától is lefelé elmozdulhat Elektromos berendezés karbantartása A gép villamos karbantartást nem igényel, mivel a vezérlőszekrény zártrendszerű, az alkalmazott, motorok az előtoló motorok kivételével, aszinkron, jellegűek, kopó alkatrészeket nem tartalmaznak, (nincsenek szénkefék) Ajánlott a villamos csavarkötések negyedévenkénti ellenőrzése Összevont karbantartási utasítás A gép bekapcsolása előtt ellenőrizni kell a kenő tápegység olajjal való feltöltöttségét, szemrevételezni a gépet, hogy van-e szemmel látható sérülés, rendellenesség? A bekapcsolás után ellenőrizni kell a szánok, akadálymentes mozgását, a munkadarab befogók előírásszerű állapotát és működő készségét. A gép üzemelése közben a gépkezelőnek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie az erőátviteli berendezések keltette zajokat és az egyéb esetleges meghibásodást jelző jelenségeket (remegés, nem mérethelyes elmozdulás stb.), valamint a munkadarab biztonságos rögzítettségét. A gépet kikapcsolása után ki kell tisztítani, el kell távolítani a forgácsot és az egyéb szennyeződéseket! FIGYELEM! A gép tisztításához sűrített levegő használata TILOS! Hetente meg kell tisztítani a vezetékeket környezetét, valamint a forgácsvédő ajtó ablakát. Havonta a gépet teljesen meg kell tisztítani. Ilyenkor a védőburkolatok levételével a zárt terekbe jutó szennyeződések is eltávolítandók. Negyedévenként Ellenőrizni kell a holtjátékokat, hézagokat és azokat szükség szerint korrigálni kell. Félévente ki kell cserélni a hűtővizet és a tartályát alaposan ki kell tisztítani. NCT Ipari Elektronikai Kft. 17 / 36 Dátum:

18 Évente Ellenőrizni kell a főbb elemek állapotát (főorsó csapágyazás, golyósorsók, vezetéktörlők) és azok tisztítása után a talált rendellenességeket meg kell szüntetni Hibakeresés, hibaelhárítás Hibajelenség A gép nem működik Pontatlan megmunkálás Nem megfelelő felület Remegés (megmunkálás alatt) A gép megáll Hiba oka A VÉSZ-STOP gomb benyomott helyzetben van. 1. Szerszám befogása laza. 2. A technológiai paraméterek nem optimálisak, szerszám kopott, vagy törött. 3. Munkadarab befogása nem jó. 1. Kopott, törött szerszám. 2. Rosszul megválasztott technológiai adatok. Rosszul befogott munkadarab. 3. Főorsó csapágyazása meghibásodott 1. A technológiai paraméterek nem megfelelők. A forgácsoló szerszám élhibája. 2. A kinematikai láncban lazulás. 3. A főorsó csapágyazás nem megfelelő. Vezérlés hibajelzése szerinti. NCT Ipari Elektronikai Kft. 18 / 36 Dátum:

19 7. ÁBRÁK A gépkönyvhöz a szerkezeti elemek megismerése és az egyszerű pótalkatrész rendelés elősegítése érdekében, mellékeljük az egységek összeállítási rajzait. Ezeken a gyártott és a kereskedelmi tételek egyaránt szerepelnek. A pontos hivatkozási számot a rajzot követő darabjegyzék alapján lehet meghatározni. A kereskedelmi elemeknél szerepeltettük a pontos megnevezés mellett a gyártót, vagy a szállító céget. A mellékelt rajzok jegyzéke Körvonalrajz Telepítés ábra Orsóház Főhajtás X hajtás Y hajtás Z hajtás Burkolat Kenés Forgácsgyűjtő, hűtővíz berendezés Külön tartozékok Körasztal Vízszintes körasztal Pneumatikus szerszámoldás Szerszámcserélő Rezgéscsillapító gépalátét Mérőtapintó 8. MELLÉKLETEK Csomagolási jegyzék Munkavédelmi tanúsítvány másolata Minőségi bizonyítványok a beépített fő egységekről Elektromos berendezés dokumentációja Ábrafiizet 5 CNC vezérlés dokumentációja o Kezelési utasítás o Programozási utasítás Pontossági jegyzőkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 19 / 36 Dátum:

20 ÁBRÁK A TOMILL-160 HEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. 20 / 36 Dátum:

21 NCT Ipari Elektronikai Kft. 21 / 36 Dátum:

22 NCT Ipari Elektronikai Kft. 22 / 36 Dátum:

23 NCT Ipari Elektronikai Kft. 23 / 36 Dátum:

24 NCT Ipari Elektronikai Kft. 24 / 36 Dátum:

25 NCT Ipari Elektronikai Kft. 25 / 36 Dátum:

26 NCT Ipari Elektronikai Kft. 26 / 36 Dátum:

27 NCT Ipari Elektronikai Kft. 27 / 36 Dátum:

28 NCT Ipari Elektronikai Kft. 28 / 36 Dátum:

29 NCT Ipari Elektronikai Kft. 29 / 36 Dátum:

30 NCT Ipari Elektronikai Kft. 30 / 36 Dátum:

31 NCT Ipari Elektronikai Kft. 31 / 36 Dátum:

32 Alapgép 1 Olajzó M6 1 2, 3 Olajzó M Anya M Ütköző Menetes kar TO Mérőléc Mérőléc Mérőléc Ágy Ütközőcsap Pajzs TO Pajzs TO Előtoló motor EZS Magnetek 107 Fogazott tárcsa TO /1 Al T5/ Fogazott szíj 11 T Synchroflex/ Bervina 109 Fogazott tárcsa /TO Al T5/ Tengelyanya Biztosítólemez KM2/MB Mélyhornyú csapágy 6002 Z Axiális csapágy Csapágyház Y golyósorsó 116 K Törlő / Burkolat Asztal Induktív kapcsoló E2EG-X1R5B1 M8xl 3 OMRON 123 Konzol TO-0l-00-ll Al. Burkolat Bal léc Jobb léc Y Kúpos léc Y Csavar X Csavar Anya Teleszkóp Rugó X Kúpos léc X Konzol TO Motorburkolat TO NCT Ipari Elektronikai Kft. 32 / 36 Dátum:

33 Alapgép X Golyósorsó 115 K16x Oszlop Z Szán Orsóház Z Golyósorsó 115 K16x Lemez Léc Lemez Lemez Léc Hernyó csavar Ml2x Lemez Lemez Z Kúposléc alsó Z Kúposléc felső Z Anyaház Acéllemez Főorsó Távtartó cső Főorsócsapágy B7009TPAP4 2 FAG 162 Behúzó csap Golyó Ø Tányérrugó 28x14,2x1,2x2, Fogazott kerék AL T5/ Fogazott szíj 16 T5-34Ö 1 Synchroflex/ Bervina 167 Fogazott kerék AL T5/ Tengelyanya - Biztosítólemez KM8/MB Tárcsa Nyomótengely Tengelyanya - Biztosítólemez KM1/MB Távtartó cső Forgatóretesz AC motor TM80-2M B14 C120 l,l kw 2800/min 1 MEZ 175 Persely Mélyhornyú csapágy 6203 P Tengely Köztag Motorpajzs Tűgörgős csapágy K Hernyó csavar M5x8+M5xl6 2+2 NCT Ipari Elektronikai Kft. 33 / 36 Dátum:

34 Alapgép 182 Ház Rugó Csap Agy DG motor AMC-PAMOCO 110/4/30/96H-ELD-C Tengely Ø19 (1) Opció 191 Motorpajzs TO Adapter TO-0l Fogazott kerék 195 TO AL T5/ Fogazott szíj 16 T5-34Ö 1 Synchroflex/ Bervina 190 DG motor AMCPAMOCO 110/4/30/96H-ELD-C Tengely Ø19 (1) Opció 191 Motorpajzs TO-0l-00-15/1 (1) 192 Adapter TO-0l-00-17/1 (1) Fogazott kerék TO AL T5/40 (1) 194 Fogazott szíj 16 T5-340 (1) Synchroflex/ Bervina 190 DG motor ElektrokraftF4050 Tengely Ø19 (1) Opció 191 Motorpajzs TO /2 (1) 192 Adapter TO /1 (1) 193 Fogazott kerék 195 TO ALT5/40 (1) 194 Fogazott szíj 16 T5-340 (1) Synchroflex/ Bervina 190 DG motor Lenze DEVARS 71 Tengely Ø19 (1) Opció 191 Motorpajzs TO-0l-00-15/1 (1) 192 Adapter TO-0l-00-17/1 (1) Fogazott kerék TO AL T5/40 (1) 194 Fogazott szíj 16 T5-340 (1) Synchroflex/ Bervina Pneumatikus szerszámoldás (opció) 200 Burkolat TO-O / Érzékelő Reed 2 NUMATICS 202 Siklópersely GLY.PG F 2 SKF 203 Csap Ø10h6x Villa TO Tartó TO Csatlakozó Ø6/G1/4 2 NUMATICS 207 Munkahenger ZG 050/0025 Ø50x50 1 NUMATICS 208 Bak TO O Középfelerősítő ZC 09/050 1 NUMATICS 210 Tengely TO Bak TO NCT Ipari Elektronikai Kft. 34 / 36 Dátum:

35 CNC Körasztal (Opció) 220 Hajtóműház Zárócsavar M12x1, Ház SKF, FAG 223 Ferdehatásvonalú csapágy 7201 AA Fogazott tárcsa AL T5/ Csigatengely Tengelyanya-Biztosítólemez KM1/MB Menetes tárcsa Fogazott szíj 16 T Synchroflex/ Berivna 229 Fogazott tárcsa TO AL T5/ Motorpajzs TO Szimering + O-gyűrű Ø16/28x7 Ø40x Excenter csapágyház Mélyhoronyú csapágy Előtoló motor EZS Magnetek 235 Induktív kapcsoló E2EG-X1R5B1 M8x1 1 OMRON Opció 236 Lap Hernyócsavar 238 M6x Ferdehatásvonalú csapágy 7208 P6 1 SKF, FAG 240 Tengelyanya-Biztosítólemez KM5/MB Tengely Csigakerék Retesz Olajozó KM Bkny. csavar Ml0x Burkolat TO Körasztal Persely Hatállású szerszámcserélő (Opció) 301 Szerszámtárcsa SZ Retesz SZ Tájolóbetét SZ Rugó Kar SZ Tömb SZ Felfogó tárcsa SZ Tengely SZ Tengely SZ Tájolótárcsa SZ Csúszóbetét SZ NCT Ipari Elektronikai Kft. 35 / 36 Dátum:

36 Hatállású szerszámcserélő (Opció) 312 Csúszóbetét SZ Csúszóbetét SZ Betét SZ Befogólap SZ Tárcsa SZ TOMILL Siklópersely GLY.PG F 2 SKF 318 Burkolat SZ Burkolat SZ n 1 =1500/min n =75/min 320 Csigahajtómű U Links n =24 V I=2,9 A, P=40 W N 2 =3,4 Nm Munkahenger OR025/ Ø25x160 Érzékelő LENZE 322 Siklópersely GLY.PG F 2 SKF NUMATICS NUMATICS NCT Ipari Elektronikai Kft. 36 / 36 Dátum:

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7.

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. GÉPKÖNYV a RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. Tel:(361) 46 76 300 Telefax:(361) 46 76 309 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 ADATLAP...3 1. EMELÉSI ÁBRA...4

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 MM-800 CNC megmunkálóközpont 1.

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 JSL-20AMs- és -32AMs CNC hosszeszterga

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 EUMACH FBE

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

Müszaki könyv: Silók feletti porátadóhoz

Müszaki könyv: Silók feletti porátadóhoz Müszaki könyv Silók feletti porátadó Tervezö és kivitelezö: ENTRA-SYS Kft. Szeged Rigó u 29 Villeroy & Boch Magyarország Rt Padlóportöltö rendszer Oldal: 1 Müszaki könyv Silók feletti porátadóhoz 1. Müszaki

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 TMV-710C és -710A Nagysebességű

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 BNC-1600 és BNC-1800 típusú CNC

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 TOMILL-160

Részletesebben

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT Mindegyik gépet olyan gyárban gyártjuk, ahol állandó hômérsékletet és páratartalmat tartunk fenn. Maximumot a Maximartól! CNC EXPORT KFT H-8152 Kőszárhegy Fő út

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 SMART-42 és -30Ms CNC esztergagép

Részletesebben

CNC Függőleges megmunkálóközpont

CNC Függőleges megmunkálóközpont GO98 AKCIÓ a Bemutatóteremből egyenesen az Ön üzemébe CNC Függőleges megmunkálóközpont HSM-116A Mozgástartomány X tengely 1,100mm Y tengely 650mm Z tengely 600mm GO98 SZERSZÁMGÉPEK HSM-116A Oldal: 1-12

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021 Kivitel Alkalmazás, Illeszthetõség Típusválaszték, tartozékok szelepmeghajtó motorokat VL 2, VL és VFS 2 szelepekhez használjuk DN 65-től DN 100 méterig, VF szelepekhez DN 65-től DN 150 méterig használjuk.

Részletesebben

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem AMV 5 KIVITEL AMV 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AMV 5 állítómű háromjáratú szelepeknél, VRB, VRG, VF és VL típusoknál alkalmazható, max. DN 80 méretig. A nyomatékkapcsolóval rendelkező fejlett technológia

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 BNC-2200 és BNC-2600 típusú CNC

Részletesebben

JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kiadás dátuma: 2009-04-06 1 / 33 NCT Kft. TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETÉS, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...3 1.1. ELŐSZÓ A FELHASZNÁLÓHOZ...3

Részletesebben

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT MUNKAASZTAL: X/Y/Z ELMOZDULÁS: A.T.C.: GÉP ALAPTERÜLET forgácsszállító/kihordó szalaggal: A GÉP SÚLYA: GENOVA 20-AS TÍPUSÚ SZERSZÁMTÁR ATC. Karos típusú automatikus szerszámcserélõ

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Vevő MINTA. Forrás bizonylat(ok): GARANCIA JEGY PEGO

Vevő MINTA. Forrás bizonylat(ok): GARANCIA JEGY PEGO Forrás bizonylat(ok): GARANCIA JEGY PEGO Amennyiben a garanciajegyben Önnek nem egyértelmű információkat talál, úgy kérjen felvilágosítást az eladó szervtől! HIBABEJELENTÉS, KAPCSOLAT: munkanapokon 06

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Villanyszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT

Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT Szerelési útmutató HU - Tartalomjegyzék 1 Általános információ 2 1.1 Általános információ 2 1.2 Biztonsági előírások 2 1.3 Megfelelőségi nyilatkozat 2 1.4 Műszaki adatok

Részletesebben

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30 Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224 Gépkönyv Revizió: B 2008-05-30 A berendezés főbb részei: 1. ábra 1) Lábazat 1 db 2) Forgóvillaház 1 db 3) Fedél 1 db 4) Forgóvilla 1 db

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 JSL-20-, -26-,

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu Szerelési és kezelési útmutató Asztali állvány DS-1 6720889403 (2018/10) hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók....... 2 1 Szimbólum-magyarázatok........................

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 TMV-510C és

Részletesebben

TR-800/2700 D CNC. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

TR-800/2700 D CNC. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. TR-800/2700 D CNC GÖRGGÉP VASÚTI TENGELYEK FELKEMÉNYÍTÉSÉHEZ ÉS FELÜLETI MINSÉG JAVÍTÁSÁHOZ A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult

Részletesebben

TAKISAWA TMM 200 ellenorsós CNC esztergagép, hajtott szerszámokkal és Y tengellyel FANUC 180is TB vezérl vel

TAKISAWA TMM 200 ellenorsós CNC esztergagép, hajtott szerszámokkal és Y tengellyel FANUC 180is TB vezérl vel TAKISAWA TMM 200 ellenorsós CNC esztergagép, hajtott szerszámokkal és Y tengellyel FANUC 180is TB vezérl vel ALAPKIVITEL - 32 bit FANUC vezérlés, DNC, és internet csatlakozással, - 10,4 színes kijelz,

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

TF 6/5 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE. Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2040 BUDAÖRS Rákóczi u. 38.

TF 6/5 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE. Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2040 BUDAÖRS Rákóczi u. 38. 2003-02-17 Oldalszám: 1/6 TF 6/5 TF TF 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2003-02-17 Oldalszám: 2/6 TARTALOMJEGYZÉK 1. A TÁPFIÓK RENDELTETÉSE, ÁLLTALÁNOS

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 BNC-3000, -3500 és -4000 típusú

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09)

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09) Netcom100 da Installationsvejledning for telefonmodul 2 hu Szerelési utasítás 11 Tartalomjegyzék 11 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...................... 12 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

CNC programozás. Alap ismeretek. Készített: Hatos István

CNC programozás. Alap ismeretek. Készített: Hatos István CNC programozás Alap ismeretek Készített: Hatos István Mit jelent a CNC? A számjegyvezérlés (Numerical Control), a vezérlés a parancsokat az alkatrészprogramból ismeri. Az alkatrészprogram alfanumerikus

Részletesebben

Elektromos szelepállító

Elektromos szelepállító 4 865 Elektromos szelepállító Kis szelepekhez VVP47, VVI47..., VXP47..., VMP47... SFP21/18 SFP21/18 AC 230 V működtető feszültség, 2-pont vezérlőjel AC 24 V működtető feszültség, 2- pont vezérlőjel 105

Részletesebben

AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV

AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV Adatlap Szelepmozgató motorok három-pont szabályozáshoz AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 bizonyítvánnyal rendelkező biztonsági funkció (záró rugó) Leírás AMV 10 AMV 13 AMV 20,

Részletesebben

2. Telepítés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok Centralis Receiver RTS. inteo Centralis Receiver RTS. Centralis Receiver RTS.

2. Telepítés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok Centralis Receiver RTS. inteo Centralis Receiver RTS. Centralis Receiver RTS. Rádióvevô HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Ahhoz, hogy Ön optimálisan ki tudja használni a Centralis-Receiver RTS rádióvevô által kínált elônyöket, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót. Kérdések,

Részletesebben

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 1 BENINCÁ BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

EUROturn-12C CNC VEZÉRLÉSŰ ELLENORSÓS ESZTERGA

EUROturn-12C CNC VEZÉRLÉSŰ ELLENORSÓS ESZTERGA CNC VEZÉRLÉSŰ ELLENORSÓS ESZTERGA NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 25 Dátum: 2013.09.02. NCT Ipari Elektronikai Kft. 2 / 25 Dátum: 2013.09.02. TARTALOMJEGYZÉK 1. ELŐSZÓ... 5 2. JOGI NYILATKOZATOK... 6 2.1.

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz Speciális gép 5. ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz A butilozó gép segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek primer tömítését végezhetjük

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 HM-1060 és -2010 nagysebességű CNC

Részletesebben

PAB 02 típusú ablakátbeszélő

PAB 02 típusú ablakátbeszélő Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 02 típusú ablakátbeszélő készülékhez Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság,

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető i tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 30kg(66lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

LF, AF Zsalumozgató, rugó-visszatérítéssel. AC/DC 24 V LF24 AF24 kapcsolóval, 2 x EPU AC 230 V LF230 AF230

LF, AF Zsalumozgató, rugó-visszatérítéssel. AC/DC 24 V LF24 AF24 kapcsolóval, 2 x EPU AC 230 V LF230 AF230 F, AF 2-2. július KIVIE F AF Alkalmazás, illeszthetőség Az F.. és az AF... rugó-visszatérítésű zsalumozgatók légtechnikai zsaluzatok biztonsági mozgatására (fagyveszély, túlnyomáslevezetés, deresedésvédelem)

Részletesebben

HIDRAULIKUS SZERELŐ PRÉS HP-12,5/E Üzemeltetési és karbantartási kézikönyv

HIDRAULIKUS SZERELŐ PRÉS HP-12,5/E Üzemeltetési és karbantartási kézikönyv HP-12,5/E Üzemeltetési és karbantartási kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. A gép rendeltetése 1. 2. Műszaki adatok 1. 3. Műszaki leírás.. 1. 3.1 Gépváz. 1. 3.2 Nyomófej. 1. 3.3 Présasztal. 1. 3.4 Hidraulikus

Részletesebben

JZD-(LiE1)-D(1-3)F-K-LF/FKvM

JZD-(LiE1)-D(1-3)F-K-LF/FKvM Oldal: 1 / 14 Típusazonosító: Megnevezés: JZD-(LiE1)-D(1-3)F-K-LF/FKvM Kültéri tipizált fogyasztásmérő szekrény Műszaki adatlap Műszaki leírás Telepítési utasítás Dokumentáció melléklet Változatszám: JZ

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával Gyártó: POLYDUCT ZRt. 4181 Nádudvar, Kabai út 62. Piknik asztal lócával fő egységei: Felületkezelt vázszerkezet Felületkezelt fa asztalrész és lócarész Felületkezelt

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 EmP-700M nagysebességű CNC megmunkálóközpontok

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ibend B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Hidraulikus CNC vezérlésű élhajlító

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ibend B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Hidraulikus CNC vezérlésű élhajlító Atlanti-Szerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Magyarország Tel.: +36 62 444 021 Fax: +36 62 440 753 E-mail: info@atlanti-szerszam.hu Web: www.atlanti-szerszam.hu Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK / SZAKMAI

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

Használati útmutató PAN Aircontrol

Használati útmutató PAN Aircontrol Használati útmutató PAN Aircontrol Air Quality meter Tartalom 1. Bevezető... 2 2. Szállítmány tartalma... 3 3. Általános biztonsági útmutatások... 3 4. A készüléken lévő szimbólumok magyarázata... 4 5.

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

Tz6 tűzzománc kemence

Tz6 tűzzománc kemence Tz6 tűzzománc kemence TZ6 Kemence 1 év garanciával. Kemence ára nettó 200 000 Ft. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205 949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra,

Részletesebben

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató Tasakcímkéző berendezés Használati útmutató Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve. Tartsa a munkaterületet

Részletesebben

Hidrofortartályok: Alkalmazási terület:

Hidrofortartályok: Alkalmazási terület: Hidrofortartályok: Alkalmazási terület: A hidrofor a vízellátó rendszerek nyomásingadozásainak a kiegyenlítésére, valamint a hálózati nyomásfokozás segédberendezéseként alkalmazható. Szivattyú, kompresszor

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 TOPPER-NCT TCS-1500 és -2000 CNC

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 HBM-4 típusú horizontális, CNC fúró-maróművek

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 32 Dátum:2013.06.14. 1. FEJEZET: BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. A szerszámgép kizárólag fém munkadarabok

Részletesebben

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Oximo WT: Automatikus végállás beállítás, motorfejen nem kell végállást állítani Akadályfelismerő funkció Típusok: Cikkszám Hossz L1 Hossz L2 Forgatónyomaték (Nm) Oximo

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló

HYPPO. Csuklós kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HY 7100. Teleszkópos kar, irreverzibilis, kioldó, beépített végállás kapcsoló HYPPO Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet 1 vagy 2 szárnyú zsanéros kapukhoz csuklós vagy teleszkópos karral Modellek és tulajdonságaik HY 7005 Csuklós

Részletesebben

Műszaki könyv Kézi tolózárhoz Típus: 200

Műszaki könyv Kézi tolózárhoz Típus: 200 Műszaki könyv Kézi tolózárhoz Típus: 200 1 Műszaki könyv Kézi tolózárhoz 1. Műszaki leírás A berendezés feladata: a tolózáron keresztül darabos szilárd anyagok kiömlesztése. 2 3 A berendezés főbb műszaki

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 HBM-4T típusú horizontális CNC fúró-marómű

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 MM-760 CNC megmunkálóközpont árlistája

Részletesebben

Szerelési utasítás. Modulok a Logamatic 41xx szabályozóhoz / 00 HU Szakcég részére. A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni!

Szerelési utasítás. Modulok a Logamatic 41xx szabályozóhoz / 00 HU Szakcég részére. A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni! 60 0047 0 / 00 HU Szakcég részére Szerelési utasítás Modulok a Logamatic 4xx szabályozóhoz FM 44 FM 44 FM 45 FM 454 4 FM 445 ZM 44 A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni! Elõszó Fontos általános alkalmazási

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

LM, NM, SM, GM Zsalumozgató, rugó-visszatérítés nélkül. Nyit-zár, 3 pont vezérlés

LM, NM, SM, GM Zsalumozgató, rugó-visszatérítés nélkül. Nyit-zár, 3 pont vezérlés Zsalumozgató, rugó-visszatérítés nélkül - - 00. július KIVITEL LM NM SM GM Alkalmazás, illeszthetõség Az LM.., az NM.., az SM.. és a GM.. zsalumozgatók a légtechnikai rendszerek különböző típusú, ill.

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL MODEL VD-5541M2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Gépi forgácsoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 4 521 0 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

BOB21M/ME BOB30M/ME Használati és üzembe helyezési utasítás Telepítőknek

BOB21M/ME BOB30M/ME Használati és üzembe helyezési utasítás Telepítőknek 1 BOB21M/ME BOB30M/ME Használati és üzembe helyezési utasítás Telepítőknek 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 KAFO-NCT SV-1000 CNC megmunkálóközpont

Részletesebben

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kezelési útmutató Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené!

Részletesebben

1. Karbantartási ütemek:

1. Karbantartási ütemek: Műszaki tartalom A Keleti Pályaudvar telephelyén üzemelő Sculfort típ. padló alatti kerékeszterga karbantartása 1. Karbantartási ütemek: I. karbantartási ütem Tervezett időpont: 2018. október Bal és jobb

Részletesebben

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.:

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.: KMC-3127 KMC-3127 NCTIpari Elektronikai Kft. 1/16 Dátum: 2015. 11. 20. TARTALOMJEGYZÉK KMC-3127 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 2. A GÉP ISMERTETÉSE... 4 2.1. A gép rendeltetése és üzemideje... 4 2.2. A gép

Részletesebben

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz Műszaki ismertető TRCON udapest Kft. KM-típusú megszakító-sorozata által nyújtott műszaki szolgáltatások körét bővítik

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 JSL-20A, -26A,

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Szerelés és használati utasítások

Szerelés és használati utasítások Szerelés és használati utasítások PickUp daru SX 2000 - A ŐRIZZE MEG EZT AZ ÚTMUTATÓT A KÉSŐBBIEKRE DARU SX 2000 - A az érvényes szabványok követelményeivel összhangban tervezve és gyártva, hogy biztosítva

Részletesebben

Tz1,7 tűzzománc kemence

Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 kemence Kemence 1 év garanciával. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra, ezüst

Részletesebben

Szerelési, karbantartási útmutató

Szerelési, karbantartási útmutató ROTO ELZETT Vasalatkereskedelmi Kft. 9461 Lövő, Kossuth L. u.25. Szerelési, karbantartási útmutató Termékszavatossági előírások Az üvegezéstechnika ékelési előírásait be kell tartani. Agresszív faanyagok

Részletesebben

Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz

Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz Leírás AZ szelepmozgatókat, és külsõ menetes VMV szelepekhezhasználjuk. A szelepmeghajtó motorok klíma konvektorhoz, légfûtõ és léghûtõ készülékek szelepeire

Részletesebben

1. VEZÉRLŐSZEKRÉNY ISMERTETŐ

1. VEZÉRLŐSZEKRÉNY ISMERTETŐ Elektromos Vezérlőszekrények EQ.M típuscsalád EQ.M- x xxx - xx - x... Opciók: "O 1 -O 10" Belső kód Kimenetek terhelhetősége: "06 "- 6A "10 "- 10A "14 "- 14A "18 "- 18A Doboz kivitel: "M"- PVC Villamos

Részletesebben