precíziós befogószerelvények

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "precíziós befogószerelvények"

Átírás

1 precíziós befogószerelvények

2 Táguló karmantyú Tolattyú Hidraulikus befogószerelvények Működési alapelvek Utántöltés Hidraulikus közeg Befogótüske ábra 1 Kar indítószerkezet csavar Az Acugrip befogótüskék és tokmányok hidraulikus nyomás alatt, a karmantyú anyagának rugalmassági határán belüli tágítása vagy összehúzása által működnek. A hidraulika a rendszer szerves hozzátartozója, és lehet kézi vagy gépi meghajtású. Indítószerkezet csavar Tolattyú Kompresszió karmantyú Utántöltés Az 1. és 2. ábra a kézi üzemeltetésű befogótüskék és tokmányok működési alapelvét illusztrálja. Az indítócsavart az óramutató járásával azonos irányba kell elfordítani, hogy a nyomásfokozó tolattyúba juttatásával a rendszert nyomás alá helyezzük. A karmantyúk, a tapadási felületet befogó tömítések között, befogótüske esetén kitágulnak, tokmány esetén pedig összehúzódnak; tágulásuk vagy zsugorodásuk nem terjed a tömítésen túlra. Hidraulikus közeg Tokmány ábra 2 A komponens rögzítésének rendkívüli pontossága biztosított, mivel kiegyenlített hidraulikus nyomás mellett a karmantyúk, mértani tengelyükhöz viszonyítva egyenletesen tágulnak vagy zsugorodnak. Szabatosság Az Acugrip nagy pontosságú hidraulikus befogótüskéi és tokmányai úgy készülnek, hogy működésük a 0,005mm ( ) T.I.R. határértéken belül szavatolt, habár a komponens sajátságos változói ezt befolyásolhatják. Ha a komponens paraméterei megengedik, a 0,0025mm (0,0001 ) T.I.R. határértéken túlfutó tolerancia biztosítása is lehetséges.

3 Kúposság Hidraulikus befogószerelvények befogótüskék és Tokmányok Precíziós adottság Tökéletes centrírozás A szomszédos diagramok illusztrálják, hogy a hidraulikus befogótüske szorítókarmantyúja, hogyan idomul a darab furatfelületéhez. Ez biztosítja a darab pozícionálását a valódi tengely mentén, kompenzálva a komponens tűrhető mértani alakváltozásait, mint pl. kúposság, tölcsérszerűség, öblösödés és központosság hiánya. Tölcsérszerűség Öblösödés Komponens átmérő Tágulás mértéke 6,35mm (0,25 ) 0,018mm (0,0007 ) 13,00mm (0,50 ) 0,040mm (0,0015 ) 19,00mm (0,75 ) 0,060mm (0,0025 ) 25,00mm (1,0 ) 0,090mm (0,0035 ) 50,00mm (2,0 ) 0,115mm (0,0045 ) 75,00mm (3,0 ) 0,150mm (0,0060 ) 100,00mm (4,0 ) 0,180mm (0,0070 ) 125,00mm (5,0 ) 0,200mm (0,0080 ) Rendelkezésre álló méretek Befogótüskék legkisebb komponens méret 6,00mm (0,240 ) Befogótüskék legkisebb komponens méret 1,00mm (0,40 ) A maximális komponens méret mindkét típusú befogószerelvény esetében korlátlan, de függ a komponens típusától, a darab toleranciájától és a kezelési követelményektől. Tapadási erő Az Acugrip hidraulikus befogószerelvények egyéni tervek alapján készülnek, hogy a komponenst minden alkalmazáshoz a kívánt tapadási erővel rögzítsék. Ez néhány száztól néhány ezer font per négyzethüvelyk közötti erőt jelent, ami kiválóan alkalmas a legtöbb nagyfokú pontosságot igénylő megmunkálás és finomellenőrzési előfeltétel esetében. Tágulási határok A tágulás mértékét az alkalmazott karmantyúk anyagának bevizsgált és tesztelt rugalmassági határa korlátozza, ezt mutatja a táblázat.az ilyen méreteket meghaladó, komponens toleranciáknak megfelelő befogószerelvényeket is tudunk szállítani, de ez az alkalmazástól függ.

4 Hidraulikus befogószerelvények Befogótüskék és Tokmányok Precíziós alkalmazás Többrészes helyzetrögzítés Többrészes helyzetrögzítés a befogási átmérők eltérőek lehetnek a darab-rajz toleranciákon belül, de beszorításuk megmunkálás, vagy ellenőrzés céljából pozitív irányú és precíz. Kétféle befogási átmérő gyakran van szükség egy félbeszakított furat, vagy két eltérő furatátmérőjű munkadarab rögzítésére, ez az Acugrip befogószerelvények számára nem okoz gondot. A két átmérő tágítása koncentrikusan történik, hogy a darabot a két furat közös tengelye mentén lehessen beállítani. Karmantyú-adapter Kiegészítő karmantyúk rugalmasság az eltérő furatátmérőjű, de egyébként hasonló munkadarabok rögzítése esetén. Ezek a karmantyúk a tartományon belül megtartják nagyfokú pontosságukat és, hogy megfeleljenek az eltérő komponens típusoknak, lehetnek megosztottak vagy réseltek.

5 Hidraulikus befogószerelvények Befogótüskék és Tokmányok Fogköszörülés Minthogy egyre csendesebb és hatékonyabb sebességváltóműveket szeretnénk, a fogköszörülés egyre kritikusabbá válik a precíziós fogaskerekek gyártása terén. Az Acugrip olyan hidraulikus befogótüskéket képes tervezni és gyártani, melyek sokféle fogköszörülő szerszámgéphez használhatók, biztosítva a mai fogaskerék gyártók által megkövetelt rugalmasságot és rendkívüli pontosságot. Jellegzetesen etalon-fogaskerék toleranciákkal vetekedő, pontos és megismételhető fogaskerék leképzés valósítható meg ezekkel a rendkívül megbízható befogótüskékkel. A kezelőbarát befogótüske biztosítja a munkadarab könnyű behelyezését és kielégítő merevségét, anélkül, hogy szükség lenne a tömör megmunkálásra jellemző időigényes befogótagokra és csavarokra. Szemközt látható egy befogótüske, amit egy Reischauer fogköszörűgépnél alkalmazható, 65mm átmérőjű szferikus rögzítéshez terveztünk és gyártottunk. Az Acugrip, fogaskerekek dörzscsiszolása, fogmarása és foghántolása céljából is gyárt hidraulikus befogótüskéket.

6 Hidraulikus befogószerelvények Befogótüskék és Tokmányok Könnyűsúlyú változat Az Acugrip abbéli törekvésében, hogy javítsa és bővítse befogószerelvényei termékskáláját, ráébredt arra, hogy számos alkalmazásnál a súly gondot okozhat. Ennek orvoslására, meglévő befogótüske és tokmány kínálatunk mellé készítettünk egy könnyűsúlyú alternatívát. Az edzett acélból készült megfelelőjéhez hasonlóan, szigorú szabványok alapján gyártott, kemény anódosan oxidált alumínium-testű befogótüskék súlya, nem éri el az azonos értékű acél tömegének felét. Az ilyen súlymegtakarítás kritikus lehet a kézi emelést és behelyezést igénylő, illetve olyan alkalmazások estén, ahol a gép orsójának teherbírását esetleg túllépik. Szemközt látható egy fogaskerék ellenőrzéshez használatos könnyűsúlyú befogótüske, mely kizárja a korábban alkalmazott ellenőrzési eljárásból eredő kezelői kimerültséget.

7 Hidraulikus befogószerelvények Befogótüskék és Tokmányok Hornyos fogazások és fogaskerekek Az Acugrip hidraulikus tágítású befogótüskék és tokmányok a legalkalmasabbak a belső és külső hornyolási formák rögzítésére. A karmantyúk általában a GO (jóoldali idomszer) dimenziók szerint készülnek, ahol a valódi középpontból minden egyes fog radiálisan terjed, hogy nagyobb vagy kisebb átmérőknél, minden foghézagot rögzítsen. Mindez ideálissá teszi őket a gépi megmunkálásra, esetleg a hornyolás középvonali tengelyétől számított egyéb tulajdonságok ellenőrzésére. Az ábrán látható hornyolt befogótüske vonórúddal indítható gépi meghajtású, ami el van látva egy támolygótárcsás végütközővel, biztosítandó a hajtószerkezet tengelykapcsolójának a hornyolás valódi tengelyéhez mért megmunkálását. Mint valamennyi Acugrip termék esetében, a gép orsójához illő adaptert is tudunk szállítani. Behúzott evolvens fogazás Kiszélesített evolvens fogazás

8 Hidraulikus befogószerelvények Tokmányok Az Acugrip hidraulikus tokmányok számos ipari eljárásban felbecsülhetetlennek bizonyultak a munkadarabok biztos és kiegyensúlyozott pontossággal történő rögzítése terén. Ide tartoznak az esztergálás, fúrás és csiszolás, valamint a finomellenőrzési műveletek. A szorítónyomás a törékeny, vékonyfalú komponenseken alkalmazandó alig néhány fonttól, a több ezer font nyomást igénylő agresszív megmunkálásig terjedhet. Ezek képessége, hogy mértani hibáktól nem mentes átmérőjű (pl. kúpos és központosság-hiányos ) komponenseket rögzítsenek, sokkal alkalmasabbá teszi őket a belső szorítópofás tokmányoknál. A szemközti illusztráció egy cserélhető, megosztott karmantyús hidraulikus tokmányt mutat, amely esztergálás közben hibátlanul tapad a forgórészhez.

9 Mechanikai befogószerelvények Befogótüskék és Tokmányok Az Acugrip mechanikai befogótüskéket és tokmányokat speciálisan úgy konstruáltuk, hogy a komponensek befogásánál maximális merevséget biztosítsanak, ideértve a csekély rögzítőfelülettel rendelkező darabokat is. A konstrukcióra jellemző, a tömör központi tartórész, kúposságot rögzítő peremes befogóhüvely, valamint a komponenst a végütközőre visszahúzó egyedi művelet. Ez a koncepció nagyfokú tapadási erőt hoz létre, hevesebb előtolást és nagyobb sebességeket tesz lehetővé. A 0,50mm-ig (0,020 ) terjedő nagyfokú tágulási tartomány, automata és kézi behelyezés szempontjából is egyaránt ideálissá teszi. A befogószerelvény mozgásba hozása és kioldása történhet a gép vonórúdja, velejáró hidraulika, vagy üzembiztos rugó révén, de a szerszámgéphez egy speciális rendszert is tudunk konstruálni. Cserélhető befogóhüvelyeket is tudunk szállítani a belső és külső átmérők, hornyolások és fogazások rögzítéshez. Mindegyik szilikongumi tömítéssel rendelkezik, hogy védelmet nyújtson a hűtőfolyadék és fémforgács ellen. E termék általános szabatossága 0,010mm (0,0004 ) T.I.R., de bizonyos ellenőrzési alkalmazásoknál 0,005mm (0,0002 ) alatti túlfutási és megismételhetőségi értékek is előfordultak. Megfelelő lemezadaptereket tudunk szállítani valamennyi szerszámgéphez.

10 Acugrip Elérhetőségek Acugrip Ltd Unit 7, Executive Park 229/231 Hatfield Road St Albans Hertfordshire AL1 4TA Egyesült Királyság Tel: +44 (0) Fax: +44 (0) Honlap:

Golyós hüvely Raktári program

Golyós hüvely Raktári program Golyós hüvely Raktári program A Tech-Con Hungária Kft. lineáris technika kategóriájában megtalálhatóak az NTN-SNR kiváló minőségű termékei. Mint tervező, fejlesztő és gyártó, az NTN-SNR a világ harmadik

Részletesebben

Press Brake Productivity gyors bevezetés

Press Brake Productivity gyors bevezetés Segítség a kezdéshez Press Brake Productivity gyors bevezetés Köszönjük, hogy a Wila által gyártott minőségi terméket vásárolt A Wila immár több mint 80 éve látja el trendformáló szerszámbefogókkal, szerszámokkal

Részletesebben

Nagy teljesítmény Az új FORMAT GT

Nagy teljesítmény Az új FORMAT GT Nagy teljesítmény Az új FORMAT GT Érvényes 2019. 0. 30-ig _00_0001-001_GT_HU 1 UNIVERÁLIS nagy teljesítményű maró Mostantól gyorsabban haladhat. Szerszám univerzális megmunkáláshoz Egyenetlen spirál és

Részletesebben

TERMÉKÚJDONSÁGOK MŰHELYFELSZERELÉSEK I / ,00 GESM 1200 MIKROMOTOROS RENDSZER FELÜLETMEGMUNKÁLÁS

TERMÉKÚJDONSÁGOK MŰHELYFELSZERELÉSEK I / ,00 GESM 1200 MIKROMOTOROS RENDSZER FELÜLETMEGMUNKÁLÁS TERMÉKÚJDONSÁGOK MŰHELYFELSZERELÉSEK I / 2018 GESM 1200 MIKROMOTOROS RENDSZER Az új GESM 1200 mikromotoros rendszer biztosítja a nagy anyagleválasztást a felületmegmunkálásban FELÜLETMEGMUNKÁLÁS Maximális

Részletesebben

Nagynyomású fogaskerékszivattyú KS2

Nagynyomású fogaskerékszivattyú KS2 Nagynyomású fogaskerékszivattyú KS2 A KS2 fogaskerékszivattyúkat a robosztus és egyszerű felépítés jellemzi. A nagyfokú gyártási pontosság, a jól megválasztott anyagminőség hosszú élettartamot és jó hatásfokot

Részletesebben

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata Használati útmutató Flipcut TM A szerszám használata MEGJEGYZÉS: Az alábbiakban részletezett műveleti sorrend a furat elején a kúpsüllyesztés, a furat végén pedig a visszasüllyesztés hagyományos pengével,

Részletesebben

Általános jellemzők. Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban. Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L

Általános jellemzők. Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban. Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L Általános jellemzők Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban Méret tartomány: Szélesség: 135 mm vagy 200 mm Zár: 1 vagy 2 zár új szereléshez

Részletesebben

ZSG-3 központosító satu

ZSG-3 központosító satu New 2013. szeptember Új termékek forgácsoló szakemberek számára ZSG-3 központosító satu Biztos, pontos és rugalmas megmunkálás TOTL TOOLING = INŐSÉG x SZOLGÁLTTÁS 2 WNT agyarország Kft. adarász Viktor

Részletesebben

25-05 orsó 25/5mm 11000.- 16-10 orsó 16/10mm 7000.- 20-10 orsó 20/10mm 8500.- 25-10 orsó 25/10mm 11000.-

25-05 orsó 25/5mm 11000.- 16-10 orsó 16/10mm 7000.- 20-10 orsó 20/10mm 8500.- 25-10 orsó 25/10mm 11000.- 2014-évi Cnc mechanikai alkatrészek árjegyzéke. Golyós orsó és anya Az 5 -ös és a 10-es emelkedésű orsón lévő anya paraméterei megegyeznek a feltüntetett méretekkel. Típus Méret nettó ár/fm 12-04 orsó

Részletesebben

A termelésinformatika alapjai 10. gyakorlat: Forgácsolás, fúrás, furatmegmunkálás, esztergálás, marás. 2012/13 2. félév Dr.

A termelésinformatika alapjai 10. gyakorlat: Forgácsolás, fúrás, furatmegmunkálás, esztergálás, marás. 2012/13 2. félév Dr. A termelésinformatika alapjai 10. gyakorlat: Forgácsolás, fúrás, furatmegmunkálás, esztergálás, marás 2012/13 2. félév Dr. Kulcsár Gyula Forgácsolás, fúrás, furatmegmunkálás Forgácsolás Forgácsoláskor

Részletesebben

Lyukfűrészek. 1.11 Keményfém lyukfűrészek, alacsony vágórésszel A RUKO keményfém lyukfűrészek kézi és oszlopos

Lyukfűrészek. 1.11 Keményfém lyukfűrészek, alacsony vágórésszel A RUKO keményfém lyukfűrészek kézi és oszlopos » LYUKFŰRÉSZEK Lyukfűrészek -G lyukfűrészek A RUKO új -G lyukfűrészek kézi és oszlopos fúrógépekben alkalmazhatóak. Oszlopos fúrógépek esetén csak kézi előtolást alkalmazzon. Alkalmas acélokhoz (800 N/²

Részletesebben

A kiadványban megjelenített tartalom a B.L.Metál Hungária Kft. szerzői jogi oltalma alatt áll. Bármilyen felhasználásuk a szerző

A kiadványban megjelenített tartalom a B.L.Metál Hungária Kft. szerzői jogi oltalma alatt áll. Bármilyen felhasználásuk a szerző PRO 36 AZ EGYIK LEGKOMPAKTABB ÉS A VILÁGON AZ EGYIK LEGKISEBB MÉRETŰ PRO 36 az energiatakarékos alap (ESB) legújabb generációs változatával van ellátva, továbbá rendelkezik egy A gép emellett túláram-védelmi

Részletesebben

intelligens eszközök MÁGNESTALPAS FÚRÓGÉP MÁGNESTALPAS FÚRÓGÉP

intelligens eszközök MÁGNESTALPAS FÚRÓGÉP MÁGNESTALPAS FÚRÓGÉP intells eszközök PRO 36 AZ EGYIK LEGKOMPAKTABB ÉS A VILÁGON AZ EGYIK LEGKISEBB MÉRETŰ PRO 36 az energiatakarékos alap (ESB) legújabb generációs változatával van ellátva, továbbá rendelkezik egy A gép emellett

Részletesebben

műhelyből sem hiányozhat.

műhelyből sem hiányozhat. Egyetlen műhelyből sem hiányozhat. A Bosch PBD 40 asztali fúrógép. ÚJ! A Bosch PBD 40 asztali fúrógép a legnagyobb fokú pontossághoz és kezelési komforthoz. További információkat a www.bosch-do-it.hu honlapon

Részletesebben

A forgójeladók mechanikai kialakítása

A forgójeladók mechanikai kialakítása A forgójeladók mechanikai kialakítása A különböző gyártók néhány szabványos kiviteltől eltekintve nagy forma- és méretválasztékban kínálják termékeiket. Az elektromos illesztéshez hasonlóan a mechanikai

Részletesebben

KÚPOS LEMEZFÚRÓ. profiline

KÚPOS LEMEZFÚRÓ. profiline KÚPOS LEMEZFÚRÓ profiline Termék leírása Az új RUKO nagyteljesítményű kúpos lemezfúróknál a forgácshornyok köszörülése CBN eljárással történik a tömör, edzett anyagba. A CBN (köbös bórnitrid) lényegesen

Részletesebben

Walter felfúró és finom-kiesztergáló szerszámok: Rendszerben a sikerért.

Walter felfúró és finom-kiesztergáló szerszámok: Rendszerben a sikerért. _ SZAKÉRTELEM A FORGÁCSOLÁSBAN Walter felfúró és finom-kiesztergáló szerszámok: Rendszerben a sikerért. Szerszámmegoldások Felfúrás és finom-kiesztergálás Walter Boring Walter Capto -val. Megszakított

Részletesebben

PROGRAM ÁTTEKINTŐ. Gyártástechnológiai elemek és rendszerek. Munkadarab befogástechnika. Hidraulikus rögzítőhengerek

PROGRAM ÁTTEKINTŐ. Gyártástechnológiai elemek és rendszerek. Munkadarab befogástechnika. Hidraulikus rögzítőhengerek PROGRAM ÁTTEKINTŐ Gyártástechnológiai elemek és rendszerek Munkadarab befogástechnika Hidraulikus rögzítőhengerek Nyomás előállító egységek Hidraulikus rögzítő és ipari tápegységek Szerelés- és kezeléstechnikai

Részletesebben

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm A Volverini gépgyár több mint 20 éve kezdte meg működését. A családi vállalkozásként működő gyár mára a világ számos pontjára szállít mezőgazdasági

Részletesebben

06A Furatok megmunkálása

06A Furatok megmunkálása Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Anyagtudományi és Gyártástechnológiai Intézet Gyártástechnológia II. BAGGT23NND/NLD 06A Furatok megmunkálása Dr. Mikó Balázs miko.balazs@bgk.uni-obuda.hu

Részletesebben

Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2012.

Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2012. Munkavédelmi mérnökasszisztens Galla Jánosné, 2012. 1 Hossz- és szögmérés A hosszméréstechnika alaptételei Mérési segédeszközök Egyszerű hosszmérő eszközök Szögmérés 2 Felosztásuk történhet metrológiai

Részletesebben

FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK

FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK D25112/ D25112K/ D25112C* D25113K/ D25113C* D25114K 24 mm-es, 2-üzemmódú fúrókalapács 26 mm-es, 3-üzemmódú fúró-vésőkalapács 26 mm-es, 3-üzemmódú fúró-vésőkalapács betonban

Részletesebben

Árlista 2014.09.01-től tartozékok

Árlista 2014.09.01-től tartozékok HSS-R fémfúrók Alkalmas ötvözött és ötvözetlen acélhoz 900 N/mm² szakítószilárdságig Nagyfokú rugalmasság a melegen történő alakításnak köszönhetően Csekély törésveszély különösen 6 mm-es átmérőnél kisebb

Részletesebben

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártás-technológiai technikus

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártás-technológiai technikus A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 521 03 Gépgyártás-technológiai technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

7. Élettartam növelő megmunkálások (tartósság növelő)

7. Élettartam növelő megmunkálások (tartósság növelő) 7. Élettartam növelő megmunkálások (tartósság növelő) Gépek működésekor igénybevétel elületi elületi réteg belső keresztmetszet Felületi mikrogeometria (érdesség) hatással van a: kopásállóságra áradási

Részletesebben

Vízszintes teherbírás. (kg) (m) (mm) (kg) Dróthálófeszítõ lánc. Megr. szám: 0310012 Ár: 23,-

Vízszintes teherbírás. (kg) (m) (mm) (kg) Dróthálófeszítõ lánc. Megr. szám: 0310012 Ár: 23,- MD POWER PULLER FESZÍTÕK Könnyû és különösen robusztus feszítõszerszám. Ideális sokféle mûvelethez. Végtelenül sok felhasználási lehetõség, amennyiben húzásról, vonszolásról és kifeszítésrõl van szó. -

Részletesebben

9- Fordító és kitárazó egységek (a műhely méretei alapján lehetséges az illesztés)

9- Fordító és kitárazó egységek (a műhely méretei alapján lehetséges az illesztés) Formmaksan szegező sor A gép által elfogadott tűréshatár a raklap alkotóelemeinek méreteire vonatkozóan megegyezik az UNI/EURO által előírtakkal. Gyártási kapacitás: EUR/EPAL típusú raklapra vonatkozó

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

Pontos és stabil befogó - nagyfokú rugalmasság a sokféle változatnak köszönhetően. TOTAL TOOLING = MINŐSÉG x SZOLGÁLTATÁS 2

Pontos és stabil befogó - nagyfokú rugalmasság a sokféle változatnak köszönhetően. TOTAL TOOLING = MINŐSÉG x SZOLGÁLTATÁS 2 New 2013. szeptember Új termékek forgácsoló szakemberek számára Poligonszárú befogók Pontos és stabil befogó - nagyfokú rugalmasság a sokféle változatnak köszönhetően TOTL TOOLING = MINŐSÉG x SZOLGÁLTTÁS

Részletesebben

16 Kõmegmunkálás. 16 0015 Gránitfúrók 16 0060 Gyémánt vágók gránithoz 16 0070 Gyémánt csiszolók

16 Kõmegmunkálás. 16 0015 Gránitfúrók 16 0060 Gyémánt vágók gránithoz 16 0070 Gyémánt csiszolók 16 Kõmegmunkálás 16 0015 Gránitfúrók 16 0060 Gyémánt vágók gránithoz 16 0070 Gyémánt csiszolók Gránitfúró hengeres befogás színkód: zöld /mm l/mm L/mm c/befogás/mm 3 11 0637 901 3 3,5 12 60 5,0 0637 901

Részletesebben

Orbitool Sorjázó szerszám

Orbitool Sorjázó szerszám Orbitool Sorjázó szerszám HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÜZEMELTETÉSI LEÍRÁS MANUEL D INSTALLATION ET DE SERVICE ISTRUZONI PER L USO Magyar Tartalomjegyzék Oldal 1. Általános ismertető... 3 2. Biztonsági útmutató...

Részletesebben

QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA

QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT MEGBÍZHATÓ A QUASAR kukorica adapter sorozat a precíz mérnöki munka és hosszú évek fejlesztésének eredménye. Az adapter problémamentes

Részletesebben

Gépgyártástechnológiai technikus Gépgyártástechnológiai technikus

Gépgyártástechnológiai technikus Gépgyártástechnológiai technikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

1 A táblázatban megatalálja az átmérőtartományok és furatmélységek adatait fúróinkhoz

1 A táblázatban megatalálja az átmérőtartományok és furatmélységek adatait fúróinkhoz pdrilling Content Szerszámkiválasztás Szerszámkiválasztás Marás Határozza meg a furat átmérojét és mélységet 1 A táblázatban megatalálja az átmérőtartományok és furatmélységek adatait fúróinkhoz 2 Válassza

Részletesebben

HORVÁTH ATTILA EV. CÉG alapítva:1989. www.mechanika.hu

HORVÁTH ATTILA EV. CÉG alapítva:1989. www.mechanika.hu HORVÁTH ATTILA EV. CÉG alapítva:1989 www.mechanika.hu TMT új L sorozatú CNC eszterga-gépcsaládja egyenlő: minőség, átlagon felüli teljesítmény. Nagy pontosság, maximális stabilitás! Hatékony TMT- esztergák,

Részletesebben

8. Fogazatok befejező megmunkálása határozott élgeometriájú szerszámokkal

8. Fogazatok befejező megmunkálása határozott élgeometriájú szerszámokkal 8. Fogazatok befejező megmunkálása határozott élgeometriájú szerszámokkal 8.1 Hámozó lefejtő marás (pontossági fogmarás) Mindig simító megmunkálást jelent Kéregkeményített vagy edzett fogazatok is megmunkálhatók

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Tigrip Teherfelvevő eszközök. Tigrip Mérlegek/Mérlegtechnika INFORMÁCIÓ. Oldal. Megfogók Emelőmágnesek

Tartalomjegyzék. Tigrip Teherfelvevő eszközök. Tigrip Mérlegek/Mérlegtechnika INFORMÁCIÓ. Oldal. Megfogók Emelőmágnesek TIGRIP 143 Tigrip Teherfelvevő eszközök Tartalomjegyzék Oldal A Tigrip teherfelvevők több mint 35 éve a megbízhatóság, minőség és biztonság jelképei. A Tigrip termékek szinte bármilyen alkalmazásnál képesek

Részletesebben

MICHAEL KFT Gyömrői út 150. 1103 Budapest Fax:06/1/260-36-46 CSISZOLÓSZERSZÁMOK

MICHAEL KFT Gyömrői út 150. 1103 Budapest Fax:06/1/260-36-46 CSISZOLÓSZERSZÁMOK MICHAEL KFT Gyömrői út 150 Csavar és kötőelem szaküzlet Telfon:06/1/4310170 1103 Budapest Fax:06/1/260-36-46 CSISZOLÓSZERSZÁMOK 1. NYELES,FONATLAN KEREK KEFÉK Drótszál Kefe Szersz. Szabad Teljes Csap vast.

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 521 03 Gépi

Részletesebben

10. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése

10. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése 10. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése 10.1 Tengelyek művelettervezése Megmunkálásukat számos tényező befolyásolja: a) A tengely alakja Sima tengelyek Lépcsős tengelyek - Egyirányú - Kétirányú,

Részletesebben

A fúrás és furatbővítés során belső hengeres, vagy egyéb alakos belső felületeket állítunk elő.

A fúrás és furatbővítés során belső hengeres, vagy egyéb alakos belső felületeket állítunk elő. 6. FÚRÁS, FURATBŐVÍTÉS 6.1. Alapfogalmak A fúrás és furatbővítés során belső hengeres, vagy egyéb alakos belső felületeket állítunk elő. A forgácsoló mozgás, forgómozgás és végezheti a szerszám is és a

Részletesebben

Hajlítás és alakformálás

Hajlítás és alakformálás Hajlítás és alakformálás Széles választék specifikus hajlítási és alakítási igényekhez. Megbízható minőség. Típus Modellek száma in. Oldal Karos csőhajlítók Csővezetékek 7 5 8-3 4 10-18 8.2 Szerszám 8

Részletesebben

4 HIDRAULIKUS RÉSZEK

4 HIDRAULIKUS RÉSZEK QP S4 TERMÉKLEÍRÁS A QP S4 sorozat minden egyes darabját különös gonddal tervezték. A visszacsapó szelep hőre lágyuló, ellenálló műanyagból készült és 6, kosütést 37baron (37m vízoszlop) bír el. A hidraulikus

Részletesebben

MINDEN KIHÍVÁSSAL MEGKÜZD

MINDEN KIHÍVÁSSAL MEGKÜZD SELECTION 2018. december MINDEN KIHÍVÁSSAL MEGKÜZD NÉGY VÁLTÓLAPKÁS FÚRÓRENDSZER, KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL TEAM CUTTING TOOLS A CERATIZIT szerszámkészítésre és a keményanyagú technológiákra szakosodott,

Részletesebben

WHT XXL. Sarokvas nagy húzóerőhöz Háromdimenziós perforált lemez horganyzott szénacélból WHT XXL - 01 RENDKÍVÜLI TELJESÍTMÉNY SPECIÁLIS ACÉL

WHT XXL. Sarokvas nagy húzóerőhöz Háromdimenziós perforált lemez horganyzott szénacélból WHT XXL - 01 RENDKÍVÜLI TELJESÍTMÉNY SPECIÁLIS ACÉL WHT XXL Sarokvas nagy húzóerőhöz Háromdimenziós perforált lemez horganyzott szénacélból COMING SOON RENDKÍVÜLI TELJESÍTMÉNY 150 kn jellemző erőhatásig alkalmazható ALKALMAZÁSI TERÜLETEK Húzókötésekhez

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ibend B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Hidraulikus CNC vezérlésű élhajlító

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ibend B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Hidraulikus CNC vezérlésű élhajlító Atlanti-Szerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Magyarország Tel.: +36 62 444 021 Fax: +36 62 440 753 E-mail: info@atlanti-szerszam.hu Web: www.atlanti-szerszam.hu Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK / SZAKMAI

Részletesebben

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7.

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. GÉPKÖNYV a RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. Tel:(361) 46 76 300 Telefax:(361) 46 76 309 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 ADATLAP...3 1. EMELÉSI ÁBRA...4

Részletesebben

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron KARTONPALLET papír raklap Az ideális raklap a legjobb áron általános termékek Erősített raklapok Szabvány méretű raklapok Keretek Raklap láb Könnyített raklapok Koncepció KARTONPALLET méretpontos, egyedi,

Részletesebben

Felületjavítás görgızéssel

Felületjavítás görgızéssel Felületjavítás görgızéssel A görgızés mőködési elve A görgızés egy felületjavító eljárás, ahol a polírozott acélgörgık nyomást gyakorolnak a kisebb szilárdságú munkadarab felületére. Ha a görgık által

Részletesebben

Lépcsős fúró 1.04. Ezzel a robusztus szerszámmal a lemezek egy műveletben központosíthatóak, megfúrhatóak, kifúrhatóak és sorjázhatóak.

Lépcsős fúró 1.04. Ezzel a robusztus szerszámmal a lemezek egy műveletben központosíthatóak, megfúrhatóak, kifúrhatóak és sorjázhatóak. » LÉPCSŐS FÚRÓ Lépcsős fúró Az új RUKO nagyteljesítményű lépcsős fúróknál a forgácshornyok köszörülése CBN eljárással történik a tömör, edzett anyagba. A CBN (köbös bórnitrid) lényegesen keményebb az olyan

Részletesebben

Termékismertető BTZ-CF típusú tűzvédelmi tányérszelep. Az európai előírások szerinti CE- megfelelőség. Légtechnika, tűzvédelem magas fokon!

Termékismertető BTZ-CF típusú tűzvédelmi tányérszelep. Az európai előírások szerinti CE- megfelelőség. Légtechnika, tűzvédelem magas fokon! Termékismertető BTZ-CF típusú tűzvédelmi Az európai előírások szerinti CE- megfelelőség Légtechnika, tűzvédelem magas fokon! Megfelel az EN 156 szabványnak Tűzvédelmi Típus BTZ-CF-EI90S 8 Általános bemutatás

Részletesebben

V5825B. Menetes kialakítású szabályzó szelep / PN25 Távfűtési kompakt szelep

V5825B. Menetes kialakítású szabályzó szelep / PN25 Távfűtési kompakt szelep V5825B Menetes kialakítású szabályzó szelep / PN25 Távfűtési kompakt szelep JELLEMZŐK Nyomáskiegyenlített k vs 1.0...10 m 3 /h Alaphelyzetben zárt Kézi működtető sapkával a telepítéshez Kis méret Menetes

Részletesebben

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT MUNKAASZTAL: X/Y/Z ELMOZDULÁS: A.T.C.: GÉP ALAPTERÜLET forgácsszállító/kihordó szalaggal: A GÉP SÚLYA: GENOVA 20-AS TÍPUSÚ SZERSZÁMTÁR ATC. Karos típusú automatikus szerszámcserélõ

Részletesebben

passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval

passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval Sphero-XP Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbbel

Részletesebben

Pozicionáló rendszerek Lineáris tengelyek KK sorozat

Pozicionáló rendszerek Lineáris tengelyek KK sorozat 3. 3.. KK lineáris modulok tulajdonságai HIWIN KK lineáris modulok kompakt pozicionáló tengelyek. z előtolást egy golyós menetes orsós hajtás biztosítja, amely a motor kész meghajtó-karimába kerül tárolásra.

Részletesebben

Gyártandó alkatrész műhelyrajza és 3D test modellje

Gyártandó alkatrész műhelyrajza és 3D test modellje Gyártandó alkatrész műhelyrajza és 3D test modellje 7.3. ábra. Példa egy tengelyvég külső és belső felületének megmunkálására Az egyes műveletek részletezése MŰVELETI UTASÍTÁS (1) Rajzszám: FA-06-352-40

Részletesebben

TÖMÍTÉSSZERELŐ- SZERSZÁMOK

TÖMÍTÉSSZERELŐ- SZERSZÁMOK TÖMÍTÉSSZERELŐ- SZERSZÁMOK SZERSZÁMOK TÖMÍTÉS ELTÁVOLÍTÁSÁHOZ MENETES TÖMÍTÉS- SZERELŐ-SZERSZÁM A menetes tömítésszerelő szerszám forgótengely tömítések, horonygyűrűk és zárófedelek ki és beszereléséhez

Részletesebben

Termékújdonságok. CoroPak 10.1 Megjelenés: 2010. március 1.

Termékújdonságok. CoroPak 10.1 Megjelenés: 2010. március 1. Termékújdonságok CoroPak 10.1 Megjelenés: 2010. március 1. Több ezer új termék. Ötletek milliói! A nehéz időkben nagyon fontos jó döntéseket hozni. Olyan döntéseket, amelyek segítenek biztosítani a sikeres

Részletesebben

MECHANIKUS NYOMATÉKKULCS SZÉRIA

MECHANIKUS NYOMATÉKKULCS SZÉRIA MECANIKU NYOMATÉKKULC ZÉRIA Kattanó nyomatékkulcs MECANIKU NYOMATÉKKULC ZÉRIA Az új Atlas Copco termékcsaládban a manuális meghúzás alapját a mechanikus nyomatékkulcsok képezik. Lehetővé teszik az Ön számára,

Részletesebben

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok Átfogó termékkínálat Kezelőegységek Kézidarabok Lézer Higiénia 3D- és Panoráma röntgenek Intraorális röntgenek Intraorális szenzorok Foszforlemez szkenner FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban

Részletesebben

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártástechnológiai technikus

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártástechnológiai technikus A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 521 03 Gépgyártástechnológiai technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

GÖRGŐS LÁNC KEREKEK ÉS KIEGÉSZÍTŐK

GÖRGŐS LÁNC KEREKEK ÉS KIEGÉSZÍTŐK C H I A R A V A L L I p A GÖRGŐ KEREKEK É KIEGÉZÍTŐK A cégünk által gyártott láncokhoz tervezett agyas lánckerekek és lemez lánckerekek választéka sokoldalú megoldást nyújt ipari szükségletekre a rugalmas

Részletesebben

RÖHM TERMÉK VÁLASZTÉK. Kiváló termékek befogástechnikai szakértőtől

RÖHM TERMÉK VÁLASZTÉK. Kiváló termékek befogástechnikai szakértőtől RÖHM TERMÉK VÁLASZTÉK Kiváló termékek befogástechnikai szakértőtől RÖHM - DRIVEN BY TECHNOLOGY A RÖHM név, több mint 100 éve biztosíték a gyorsaságra, erőre és precizításra. Ha nagyteljesítményű befogószerszámokról

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 2/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 3 21 01 CNC-gépkezelő

Részletesebben

HIDRAULIKUS BONTÓKALA PÁCSOK EC TÍPUSCSALÁD. Tartós és megbízható választás általános bontási, árokásási, kőbányászati és földmunkákhoz.

HIDRAULIKUS BONTÓKALA PÁCSOK EC TÍPUSCSALÁD. Tartós és megbízható választás általános bontási, árokásási, kőbányászati és földmunkákhoz. HIDRAULIKUS BONTÓKALA PÁCSOK EC TÍPUSCSALÁD Tartós és megbízható választás általános bontási, árokásási, kőbányászati és földmunkákhoz. Megbízható kotró gépre szerelhető bontókalapácsot keres általános

Részletesebben

Zsugorbefogás gazdaságosan

Zsugorbefogás gazdaságosan New 2016. július Új termékek forgácsoló szakemberek számára Zsugorbefogás gazdaságosan Maximális forgatónyomatékok rendkívül karcsú szerkezeti forma mellett a hidroszorítású befogástechnika következő generációja

Részletesebben

Cső előkészítő szerszámok

Cső előkészítő szerszámok Cső előkészítő szerszámok GROOVER 01 GROOVER 02 GROOVER 10A TFS&BP cikkszám Névleges méret Tápegység* Leírás Hozzávetőleges Automatikus hornyológép csőtartóval * Kívánságra kapható más feszültséggel is.

Részletesebben

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT Mindegyik gépet olyan gyárban gyártjuk, ahol állandó hômérsékletet és páratartalmat tartunk fenn. Maximumot a Maximartól! CNC EXPORT KFT H-8152 Kőszárhegy Fő út

Részletesebben

A rész: Az előkészítésre vonatkozó útmutató

A rész: Az előkészítésre vonatkozó útmutató SZERELÉSTECHNOLÓGIA 2A A rész: Az előkészítésre vonatkozó útmutató A hegesztési hőmérséklet ellenőrzése A hegesztési hőmérsékletet minden hegesztőgépnél gyorskijelzésű felületi hőmérséklet mérő készülékkel

Részletesebben

Hasítókúpok. 42CrMo4, nemesített szerszámacél, keménység: hrc. 70mm és 90 mm átmérőjű kúpjainkból jobbos forgásirányút is gyártunk.

Hasítókúpok. 42CrMo4, nemesített szerszámacél, keménység: hrc. 70mm és 90 mm átmérőjű kúpjainkból jobbos forgásirányút is gyártunk. Hasítókúpok Hasítókúp kínálatunk 70, 90, valamint 120 mm átmérőjű hasítókúpokból áll. Az összes kúp edzett, cserélhető véggel szerelt. A kúp anyaga: Hegy anyaga: Menetemelkedés: Felfogatás: Rögzítés: 20MnCr5

Részletesebben

Hasítókúp kínálatunk 70, 90, valamint 120 mm átmérőjű hasítókúpokból áll.

Hasítókúp kínálatunk 70, 90, valamint 120 mm átmérőjű hasítókúpokból áll. Hasítókúp kínálatunk 70, 90, valamint 120 mm átmérőjű hasítókúpokból áll. Átmérő (mm) Hossz (mm) 70 220 90 250 120 300 Az összes kúp edzett, cserélhető véggel szerelt. A kúp anyaga: Hegy anyaga: Menetemelkedés:

Részletesebben

KÚPOS LEMEZFÚRÓ. profiline

KÚPOS LEMEZFÚRÓ. profiline KÚPOS LEMEZFÚRÓ profiline Termék leírása Az új RUKO nagyteljesítményű kúpos lemezfúróknál a forgácshornyok köszörülése CBN eljárással történik a tömör, edzett anyagba. A CBN (köbös bórnitrid) lényegesen

Részletesebben

hatékony, ergonomikus, sokoldalú biztonságos kézi emelő univerzális felhasználási lehetőségekkel

hatékony, ergonomikus, sokoldalú biztonságos kézi emelő univerzális felhasználási lehetőségekkel hatékony, ergonomikus, sokoldalú biztonságos kézi emelő univerzális felhasználási lehetőségekkel UNIKAR univerzális rögzítővel Cikkszám 100 548 UNIKAR villával Cikkszám 100 528 UNIKAR villával rakománytámasszal

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Gépi forgácsoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 4 521 0 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Termékújdonságok. Kivágószerszám készítés 2014. Modulvezetés. Kompakt vezetés

Termékújdonságok. Kivágószerszám készítés 2014. Modulvezetés. Kompakt vezetés Termékújdonságok Kivágószerszám készítés 2014 5.8.3.1 CD-katalógus s gu ló Online kata Újabb termékbővítéssel reagálunk az Önök kívánságaira, észrevételeire. Mint teljeskörű beszállítók, így most még nagyobb

Részletesebben

Király Trading KFT H-1151 Budapest Mogyoród útja Leírás

Király Trading KFT H-1151 Budapest Mogyoród útja Leírás K0377 Anyák T-hornyokhoz, DIN 508, bővített Nemesíthető acél, 10-es minőségi osztály, EN AW-7075 vagy 1.4305 nemesacél. Acél, fekete. Alumínium és nemesacél, csupasz. Az alumínium T-horonyanyák acél menetes

Részletesebben

Salming Running Technológiák

Salming Running Technológiák Salming Running Technológiák A sarok csészét úgy terveztük, hogy a lehető legkisebb mértékben növelje a cipő tömegét, és alkalmazkodjon a futó lábához A felsőrész kétrétegű szendvics szerkezettel és ExoSkeleton

Részletesebben

HSS-R fémfúrók, DIN 338

HSS-R fémfúrók, DIN 338 . HSS-R féfúrók. Alkalas ötvözött és ötvözetlen acélhoz 900. Nagyfokú rugalasság a elegen történő alakításnak köszönhetően. Csekély törésveszély különösen 6 -es átérőnél kisebb fúrásnál. Oxidbevonatos

Részletesebben

14. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése. b) Méret és méretviszonyok. 14.1. 1 1. Simatengelyek művelettervezése

14. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése. b) Méret és méretviszonyok. 14.1. 1 1. Simatengelyek művelettervezése 14.1. Tengelyek művelettervezése 14. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése Számos tényező befolyásolja: a) A tengely alakja: sima tengely lépcsős tengelyek egyirányú kétirányú (szimmetrikus aszimmetrikus)

Részletesebben

Pneumatikus. hu_print_file 9/9/02 1:58 pm Page 1. Kiváló megfogási (+/-0,01mm) és ismétlési (+/-0,03mm) pontosság biztosítja a precíz megfogást.

Pneumatikus. hu_print_file 9/9/02 1:58 pm Page 1. Kiváló megfogási (+/-0,01mm) és ismétlési (+/-0,03mm) pontosság biztosítja a precíz megfogást. hu_print_file 9/9/02 1:58 pm Page 1 Pneumatikus Kiváló megfogási (+/-0,01mm) és ismétlési (+/-0,03mm) pontosság biztosítja a precíz megfogást. Könny alumínium ház, kis tömeg. Kis beépítési méret, helytakarékos

Részletesebben

MAXI 3 3 oldalon feszített mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz 48-102 16 5 88-282 16 4 270-460 10 3

MAXI 3 3 oldalon feszített mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz 48-102 16 5 88-282 16 4 270-460 10 3 katalógus UNIFIX MAXI palástjavító Felhasználási terület: Csővezetékeken keletkezett lyukak, repedések és porózusos csőszakaszok tömítésére alkalmazható, a Maxi típusok ezen kívül csövek összekötésére

Részletesebben

Gépgyártástechnológia Tanszék ALKATRÉSZGYÁRTÁS Technológiai tervezés CNC esztergára

Gépgyártástechnológia Tanszék ALKATRÉSZGYÁRTÁS Technológiai tervezés CNC esztergára Budapesti Muszaki Egyetem Gépgyártástechnológia Tanszék ALKATRÉSZGYÁRTÁS Technológiai tervezés CNC esztergára 1998. Készítette: Dr. Szegh Imre Mikó Balázs Technológia tervezés CNC esztergára 2 Az alkatrész

Részletesebben

Nagyobb megbízhatóság a mélyebb leszúrási műveleteknél

Nagyobb megbízhatóság a mélyebb leszúrási műveleteknél Nagyobb megbízhatóság a mélyebb leszúrási műveleteknél Az elsődleges felhasználói igényeket......melyek a mélyebb leszúrási műveletek esetén jelentkeznek, az új szerszámok tervezésének korai szakaszában

Részletesebben

NYOMÁSTARTÁS TÁVHŐS RENDSZEREKBEN

NYOMÁSTARTÁS TÁVHŐS RENDSZEREKBEN NYOMÁSTARTÁS TÁVHŐS RENDSZEREKBEN Kepka György Okl. gépészmérnök Energetikus szakmérnök Nyomástartás A melegítés hatására a rendszerben lévő közvetítő közeg tágul Nyomástartás A melegítés hatására a rendszerben

Részletesebben

Keménymarás és/vagy szikraforgácsolás. Dr. Markos Sándor, Szerszámgyártók Magyarországi Szövetsége

Keménymarás és/vagy szikraforgácsolás. Dr. Markos Sándor, Szerszámgyártók Magyarországi Szövetsége Keménymarás és/vagy szikraforgácsolás Gyártástechnológiai trendek Nagy sebességű megmunkálások alkalmazásának fejlődése Lineár motoros hajtások alkalmazásának bővülése Párhuzamos kinematika alkalmazása

Részletesebben

DENER Plazmavágók. Típus: Mitsubishi DNR-I 1530 CNC. Dener plazmavágás. Dener plazmavágók. http://www.dener.com/sayfa/89/plasma-cutting.

DENER Plazmavágók. Típus: Mitsubishi DNR-I 1530 CNC. Dener plazmavágás. Dener plazmavágók. http://www.dener.com/sayfa/89/plasma-cutting. DENER Plazmavágók Dener plazmavágás Dener plazmavágók http://www.dener.com/sayfa/89/plasma-cutting.html Típus: Mitsubishi DNR-I 1530 CNC A képek illusztrációk A képek illusztrációk A képek illusztrációk

Részletesebben

13. HENGERES FOGAZATOK BEFEJEZŐ MEGMUN- KÁLÁSA HATÁROZOTT ÉLGEOMETRIÁJÚ SZERSZÁMOKKAL

13. HENGERES FOGAZATOK BEFEJEZŐ MEGMUN- KÁLÁSA HATÁROZOTT ÉLGEOMETRIÁJÚ SZERSZÁMOKKAL 13. HENGERES FOGAZATOK BEFEJEZŐ MEGMUN- KÁLÁSA HATÁROZOTT ÉLGEOMETRIÁJÚ SZERSZÁMOKKAL 13.1. Kéregkeményített vagy edzett fogaskerekek hámozó lefejtőmarása A hámozó lefejtőmarás olyan új módszer, amely

Részletesebben

CANULALT COMBNYAKCSAVAR

CANULALT COMBNYAKCSAVAR TARTALOM FEMUR Y VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI GENOCEPHALICUS VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI HUMERUS VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI FEMUR VELŐŰRSZEG

Részletesebben

DURMA RP típusú stancoló gépek

DURMA RP típusú stancoló gépek DURMA RP típusú stancoló gépek A DURMAZLAR CÉG BEMUTATÁSA A Durmazlar Machine Törökország vezető gépgyártó vállalata, mely éves termelését tekintve világelső a fémmegmunkáló gépek gyártásában. Napjainkban,

Részletesebben

MEGMUNKÁLÓ GÉPEINK FRISSÍTVE: 2015.01.06

MEGMUNKÁLÓ GÉPEINK FRISSÍTVE: 2015.01.06 MEGMUNKÁLÓ GÉPEINK FRISSÍTVE: 2015.01.06 ROBOTCELLA OPCIÓK JELLEMZŐK YASKAWA-MOTOMAN MH50-35 MAZAK QUICK TURN SMART 100 S 2DB RENISHAW - EQUATOR MITUTOYO SJ210-R ÉRDESSÉGMÉRŐ terhelhetőség: 35 kg vezérelt

Részletesebben

TETŐVÉDŐK. LANZONI s.r.l. A védők teljes katalógusa DS.MT1INOX S DS.MT1INOX66S DS.MT1INOX1/3DIV DS.MT1INOX R DS.MT1INOX90. Acél

TETŐVÉDŐK. LANZONI s.r.l. A védők teljes katalógusa DS.MT1INOX S DS.MT1INOX66S DS.MT1INOX1/3DIV DS.MT1INOX R DS.MT1INOX90. Acél TETŐVÉDŐK A védők teljes katalógusa Acél DS.MT1INOX S DS.MT1INOX66S DS.MT1INOX1/3DIV DS.MT1INOX R DS.MT1INOX90 Acél Stiff DS.STIFF40SPS DS.STIFF40SPR DS.STIFF60SP DS.STIFF60SPV DS.STIFF80SP Réz DS.MT1T.RA.S

Részletesebben

Ultraprecíziós KutatóFejlesztő és. Szolgáltató Laboratórium. dldh.hu. dldh.hu/webshop. Direct Line Kft. DirectLine1

Ultraprecíziós KutatóFejlesztő és. Szolgáltató Laboratórium. dldh.hu. dldh.hu/webshop. Direct Line Kft. DirectLine1 Ultraprecíziós KutatóFejlesztő és Szolgáltató Laboratórium dldh.hu dldh.hu/webshop Direct Line Kft DirectLine1 Direct-Line Kft. 2330-Dunaharaszti Jedlik Ányos u. 14. email: info@dldh.hu weblap: www.dldh.hu

Részletesebben

Kverneland vontatott hengerek. Actiroll és Actiroll HD hengerek

Kverneland vontatott hengerek. Actiroll és Actiroll HD hengerek Kverneland vontatott hengerek Actiroll és Actiroll HD hengerek Actiroll és Actiroll HD hengerek A vontatott Kverneland Actiroll és Actiroll HD hengerek kialakításukkal biztosítják a hatékony talajtömörítést

Részletesebben

www.menet-szerszam.hu MENETFÚRÓ HASZNOS TÁBLÁZATOK (SEBESSÉG, ELŐFÚRÓ, STB.)

www.menet-szerszam.hu MENETFÚRÓ HASZNOS TÁBLÁZATOK (SEBESSÉG, ELŐFÚRÓ, STB.) Sebesség, előtolás, és kenés MENETFÚRÓ HASZNOS TÁBLÁZATOK (SEBESSÉG, ELŐFÚRÓ, STB.) A menetfúrás sebessége számos tényezőn alapul: a) A menetemelkedés b) Megmunkált anyag c) Furat mélység d) Furat típusa:

Részletesebben

motor teljesítménye 12\15 kw orsó kúp BT 40 Fanuc 2000 R-2000iA 165F Gyártási év: 2007

motor teljesítménye 12\15 kw orsó kúp BT 40 Fanuc 2000 R-2000iA 165F Gyártási év: 2007 MITSUI S. HU40A Gyártó cella FMS (3db alapgép + 1db robot + 60db AROVA paletta) Asztalméret 400 x 400 mm orsó fordulat 60-1200 1/min. motor teljesítménye 12\15 kw orsó kúp BT 40 Asztal poz.: 0,001 (folyamatos)

Részletesebben

MIKRON HSM 400, 400U 600, 600U, 800

MIKRON HSM 400, 400U 600, 600U, 800 HU MIKRON HSM 400, 400U 600, 600U, 800 Alkalmazások 3-tengely MIKRON HSM 400, 600, 800 Grafit elektróda Óra alkatrészek MIKRON HSM 400 Különbözõ anyagok Óraipar/ mikromechanika Nagy kontúr- és pozícionálási

Részletesebben

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund 386 Lap Lap Basic 1200x800x50 388 Basic 1000x1000x50 390 Basic 1200x1200x50 392 Basic 1500x1000x50 394 Professional 1000x500x100 396 Professional 1000x1000x100 398 Professional 1200x800x100 400 Professional

Részletesebben

06a Furatok megmunkálása

06a Furatok megmunkálása Y Forgácsolástechnológia alapjai 06a Furatok megmunkálása r. ikó Balázs miko.balazs@bgk.uni-obuda.hu r. ikó B. 1 épipari alkatrészek geometriája Y r. ikó B. 2 1 Y Belső hengeres felületek Követelmények:

Részletesebben

TOTAL TOOLING = MINŐSÉG x SZOLGÁLTATÁS 2

TOTAL TOOLING = MINŐSÉG x SZOLGÁLTATÁS 2 2017. szeptember Selection Válogatott termékek a WNT alkalmazástechnikusaitól Továbbfejlesztéssel a tökéletesség felé 5-tengelyes megmunkáláshoz S- többszörös befogáshoz TOTL TOOLIN = INŐSÉ x SZOLÁLTTÁS

Részletesebben