Wurzer tökudvar. Ausztria

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Wurzer tökudvar. Ausztria"

Átírás

1 Esettanulmány Marketing Wurzer tökudvar. Ausztria Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

2 TARTALOM 2 Esettanulmány Kürbishof: Wurzer, Mostviertel, Ausztria Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM A tartalomért felelős: Austrian Marketing University of Applied Sciences, Campus Wieselburg der FH Wiener Neustadt, Austria, 3250 Wieselburg, Zeiselgraben Austrian Marketing University of Applied Sciences Minden jog, a terjesztés és a fordítás joga fenntartva. T: 0043-(0) E: office@amu.at I: Kapcsolattartó személy: Dr. Astin Malschinger Ez az önálló tanulási program az EU által támogatott Egész életen át tartó tanulás programja támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

3 Az esettanulmány kiválasztása 3 A "Kürbishof Wurzer" gazdaság Ausztriából az alábbi okok miatt került kiválasztásra: Az egész család a gazdaságban dolgozik. Minden marketing eszközt (logók, sajtóközlemények, csomagolás, szemináriumok, a gazdaság üzletének létrehozása, internetes értékesítés) a Wurzer család maga hozott létre. Tehát nem fordulnak egy külső marketing ügynökséghez! A terméket klasszikusan közvetlenül a gazdasági udvar üzletében és az interneten forgalmazzák. Csak két nyersanyagra specializált, széles és mély választékot hoztak létre. Egy átfogó keretprogramot kínálnak. A modern kommunikációs csatornákat alkalmaznak mint az hírlevelek.

4 A Kürbishof Wurzer (Wurzerék tökudvara) bemutatkozik 4 Mi egy wieselburgi családi vállalkozás vagyunk Alsó-Ausztriából, mely 1986 óta az eper és a tök termesztésére és feldolgozására szakosodott. A tök, mint élmény. A Wieselburg melletti bodensdorfi tökudvarunkon minden évben szeptember elejétől október végéig egy átfogó kiállítást kínálunk, több mint 100 különböző fajta tökből, gyönyörűen díszített környezetben. Hagyja magát a tökök csodálatos világán keresztülvezetni, és gyönyörködjön ennek az egyedülálló termésnek a sokféleségében- bemutatunk Önnek rengeteg érdekes fajtát, hasznos tippeket és trükköket kap felhasználásukra. Kóstolja meg ízletes tök- és eperspecialitásainkat. Ideális hely ősszel a csoportban kirándulóknak. 20 vagy több tagú csoportoknak kínálunk a tökudvarunkon egy vidám, időjárásbiztos programot, mely a következőkből áll: Cégünk bemutatásából Szórakoztató előadásból: "A vetőmagtól a gyümölcsig" Tök-Show-főzőcskéből Wurzer Máriával Tök- és eperkülönlegességek megkóstolásból Vásárlási lehetőségből Költség egy főre: felnőttek 6, gyerekek 3 További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra. Bízunk benne, hogy meglátogatja ősszel a tökudvarunkat! Az Ön Wurzer csládja

5 Logo 5

6 A Wurzer család 6

7 Termékek 7 Termékkínálat: Dzsemek, gyümölcslevek, csokoládé, szalonna, zsír, finom szeszes italok és likőrök. Gazdakenyér: Heti egy alkalommal (péntekenként) sütik, a helyi szupermarketben (Spar Wieselburg) kerül árusításra.

8 Ajándékkosarak: Vannak egyénileg és vállalati ügyfelek részére összeállított ajándékkosaraink. 8

9 Értékesítés 9 A Kürbishof Wurzer-nek sikerült a mezőgazdasági termékek hagyományos direkt értékesítésén túllépni, értékesítésüket változatossá tenni, termékeiket különböző csatornákon keresztül ajánlják ügyfeleiknek. A. A gazdaság boltja

10 B. Értékesítés az interneten MyProduct.at egy internetes plattforma, mely az osztrák élelmiszerek és mezőgazdasági eredetű termékek eladására specializálódott. 10 A MyProduct.at bemutatkozása: "A gazdasági boltokból vásárolhat otthonról is! A MyProduct.at val regionálisan bevásárolni könnyebb, mint valaha. Házhoz hozzuk az osztrák minőséget, változatosságot közvetlenül a gazdálkodóktól. Mi egy, a tömeggyártástól távolálló világot akarunk. Ez a világ rejtélyes történetekkel, eredeti ízekkel és szerető emberekkel van tele, akik rád várnak, hogy szívesen mosolyogva fogadhassanak. Házi készítésű termékeikkel olyan termékekkel, melyeket te kedvelsz: a ízűkért, az értékeikért, a személyiségükért.. A Wurzerék termékeinek honlapja a MyProduct.at-nál:

11 A terméklista a MyProducts.at-n: 11

12 12 C. Szupermarket Wieselburgban az Eurospar szupermarketban, mely egy nagy nemzeti szupermarket-lánc, egyes kiválasztott termékek az Alsó-Ausztria polcon állnak rendelkezésre. D. Specialitások boltjai Egyes Wurzer termékek Wieselburg specialitások boltjában, a "Culto"-ban kerülnek értékesítésre.

13 13 E. Turisztikai látnivalók A "MostBirnHaus" egy élmény- és örömközpont Mostviertelben (Mostviertel Alsó-Ausztria négy járásának egyike). Információkat, termékeket és élményeket kínál Mostviertel vezető gyümölcsére, a körtére alapozva. F. Bemutatóüzem A Wurzer-család termékei a Haubenberger vállalat "Haubiversum" pékáru bemutatóüzemében képviseltetik magukat.

14 Élménykínálat az ügyfelek számára 14 Tök- Show-főzőcske Wurzer Máriával A vállakozás bemutója iskolák számára

15 Kézműves-műhely gyerekeknek 15

16 Kóstolók az ügyfeleknek 16

17 Honlap: 17

18 Facebook 18

19 Twitter 19 Sajtóinformáció

20 20 SAJTÓINFORMÁCIÓ október 19. Wurzers Erdbeeren & Kürbishof A Wurzer családi gazdaság Bodensdorfban, Wieselburg mellett, Mostviertel szívében található. Wurzerék az eper és az ehető tökfélék termesztésére és direkt marketingjére szakosodtak. A kiváló minőségű termékeik és a család minden tagjának kölcsönös támogatása lehetővé teszi számukra, hogy a mezőgazdaság a fő foglalkozásuk lehessen. Az innováció és kreativitás mindig is része volt a családi hagyománynak, és ez az utóbbi években számos új ízletes és élvezetes termékhez vezetett. Wurzers Erdbeeren Erdbeeren aus Leidenschaft Van-e jobb, mint meglátogatni a gyerekekkel, egy eperültetvényt? Bemenni a szalmával borított utacskákra, beszívni az édes illatatot, és beharapni az első eperbe óta termeli a Wurzer családi a földjein Wieselburgban a legjobb minőségű földiepret, és kínálja az ügyfeleknek pontosan ezt a tapasztalatot. Látogatók szedhetnek egy teli kosárral a friss, lédús gyümölcsökből, vagy választhatnak a frissen szedett áruból. A területen a Wurzer család hat különböző fajtát termeszt, mindegyik saját jellemzőkkel rendelkezik: a nagy lédús gyümölcsöktől, amelyek különösen a gyerekek körében kedveltek, a szuper sötét szamócáig, amely különösen alkalmas feldolgozásra. Remek szórakozás a gyermekek számára a nagy felfujható vár, melyet minden hétvégén, jó idő esetén az epermezőn állítanak fel. Az eperszezon minden évben május végétől június végéig tart - a terület nyitva van minden nap 8-20 óráig (szintén vasárnap és munkaszüneti napokon). A program időtartama kb. 90 perc, és az elmúlt években számos, egész Ausztriából érkező csoport nagyon jól fogadta a programot. A vállalat bemutatása után egy szórakoztató előadást hallgatnak meg látogatók, melynek a mottója: "A vetőmagtól a gyümölcsig". A célja az, hogy érdekes részleteket tudjanak meg a vendégek a különböző tökfajtákról, hogy megmutassák nekik azok termesztését és betakarítását. Az ezt követő show-főzés alatt Maria Wurzer előkészíti a látogatók szeme előtt a tökből készült finomságokat, a végén a látogatók természetesen kóstolót kaphatnak belőlük, és megkapják a recepteket. Ezt követően megízlelhetnek minden, a gazdaság boltjában kínált tökmag- és eperterméket: a választék a gyümölcsös dzsemektől a sima csokoládén át a dijjazott likőrökig és párlatokig terjed. Végül a látogatóknak lehetősége van egy darab tököt hazavinni. Függetlenül attól, hogy egy tökből készült termék, dekoratív tök, vagy tökféle otthoni főzésre nyerte meg a tetszésüket bármelyiküket megvásárolhatják a Wurzer Kürbishof boltjában. A részvételi díj személyenként 6, beleértve a kóstolást is.

21 Iskolák látogatása a Kürbishofnál Az elemi iskolai osztályokat is várjuk a Kürbishofba a gyerekek érdekes, korukhoz igazított előadást kapnak "A vetőmagtól a gyümölcsig címmel, megismerik a tök fajtáit, termesztését, betakarítását és feldolgozását. Közben erősítőként ízletes sütőtök-leves van tálalva nekik. "Kitűnő szórakozás ezután a közös tökfestés és faragás. Emlékeztető ajándékul jogában áll minden gyereknek egyedi tervezésű sütőtökkel hazamenni ", mondja Wurzer Leo. "Egyéb látnivalók a fiatalabb vendégek számára a mi nagy felfujható várunk, ahol kitombolhatják magukat és más szórakoztató játékok, mint a lövöldözés konzervdobozokra." A teljes program kb 2,5 órás, és ideális mint egy félnapos iskolai kirándulás. Az ára gyermekeknek Wurzers különlegességek A díjazott párlatoktól az édes csemegékig A Wurzer család az eper- és töktermését finom eper- és tökkülönlegességekké is feldolgozza, melyeket az eperszezonban az ültetvényen álló értékesítési standon, és a sütőtök szezonban a gazdaságban árulják. A termékcsalád tartalmaz egy eperpálinkát, eperlikőrt, eperbort és epernektárt. Wurzer Mary a piros gyümölcsöket is kitűnő dzsemekké, mint a szamóca-málna, eper-vanília,eper - rózsaszín bors és eper-levendula, változtatja át. A tökből tökpálinka, tök-alma lekvár, tök-sárgabarack lekvár, tök-bodza lekvár, tökmag zsír, fűszeres töksaláta és tökkocka-savanyúság készül. Az abszolút befutó az egyedi tök-nugát likőr: a finom nugátlikőr reszelt tökmagokkal egy likőr, mely tiszta érzéki öröm az igazi ínyenceknek. Egy Kürbishof -ból, természetesen nem hiányozhat a tökmagolaj. "A mi tökmagolajhoz jó minőségű, naptól érlelt tökmagot dolgozzunk fel enyhe sajtolással", mondja Wurzer Mary. Az édesszájúak ezen felül vásárolhatnak különböző ízesítésű tökmagokat, mint vaníliás, narancsos és fahéjas, valamint különböző fajta finom csokoládét, mint például a tökmag-málna és tök-nugát. Sok különlegesség közvetlenül az udvarban. Wurzer különlegességek a myproduct.at internetes platformon 2009 novembere óta a Wurzer család számos feldolgozott terméke Ausztriaszerte a internetes platformon kapható. Az útvonal leírása A Wurzer Kürbishof 5 km-re az A1-es autópálya Ybbs kijáratától található. Onnan menjen Wieselburg felé és forduljon jobbra a város közepén a városháza mellett Steinakirchen / Forst felé. 2 km után eléri Bodendorfot, ahonnan az út akürbishof bejáratához jó kitáblázott. A távolság körülbelül 80 km Linztől, és Bécstől mintegy 100 km. További információk Leo Wurzer, Bodensdorf 5, A 3250 Wieselburg Tel.: +43 (0) 650 / Fax: +43 (0) 7416 / Internet: E Mail: info@wurzers.at Nyitvatartás: Eperültetvény - május végétől július végéig naponta 8-20 óra között Tökudvar - szeptembertől októberig, naponta 9-18 óra között

22 22

23 Sajtójelentések (válogatás) 23 Országos napilap: Kurier Az újságcikk címe: "A hazai termék, mint árucikk-sláger " Képmagyarázat: Finomságok tökből: Leo és Maria Wurzer Boderndorfban mintegy 100 tök- fajtát termelnek, és ezekből szeszesitalokat égetnek, vagy mint egészséges zöldséget árulják azokat.

24 A régió napilapja: NÖN Cikk: "Három aranyérem a kerületnek " Képaláírás: Magas kitüntetések (a mezőgazdasági termékek nemzeti versenye) a termelői vásáron Wieselburgban: Leo és Mary Wurzer Bodendorfból és. 24 Országos napilap: Kurier Cikk: "Lenyűgöző sokszínűség a tökudvarban"

25 Képaláírás: Túratársaságok, diákok, illetve háziasszonyok - a közönség, amely jelenleg Mária és Leo Wurzer gazdaságában Bodensdorfban, Wieselburg mellett ki-és bemegy, nagyon változatos. Ahogyan az udvarban kiállított sütőtökök pompája. Több ezer példányban, világító színekkel lenyűgöző élményt nyújtanak. Körülbelül 100 fajtájukat termeli Wurzer család. Az egzotikus dísztökökről érdekes történetek kerülnek felszínre, valamint a legjobb tökből készült ételek receptjeit ismerhetik meg. A tökök világa naponta 9-18 óra között van nyitva. 25

Fejezet 1. Modul 2 Marketingtervezés. Marketingeszközök. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

Fejezet 1. Modul 2 Marketingtervezés. Marketingeszközök. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger Modul 2 Marketingtervezés Fejezet 1 Marketingeszközök Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 MODUL 2 MARKETINTERVEZÉS Fejezet 1: Marketingeszközök Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger

Részletesebben

Értékesítési beszélgetés

Értékesítési beszélgetés Gyakorlat. Műhely. Marketing Értékesítési beszélgetés Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 GYAKORLAT. MŰHELY Értékesítési beszélgetés Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM

Részletesebben

Regionalitás pozícionálási esélye

Regionalitás pozícionálási esélye 8. Fejezet 1. modul: Pozícionálás Regionalitás pozícionálási esélye Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 TARTALOM 1. MODUL: POZÍCIONÁLÁS 8. Fejezet: Regionalitás pozícionálási esélye Szerző: Dr. Andrea

Részletesebben

7 megkülönböztetési stratégia

7 megkülönböztetési stratégia Modul 1 Pozícionálás Fejezet 6 7 megkülönböztetési stratégia Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM MODUL 1 A TERMÉK HELYE A PIACON Fejezet 6: 7 stratégia egy egyedi termékarculat létrehozására

Részletesebben

A konkurrencia elemzése

A konkurrencia elemzése Modul 1: Pozícionálás Fejezet 2 A konkurrencia elemzése Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 MODUL 1 POZÍCIONÁLÁS Fejezet 2: Pozícionálás- A konkurrencia elemzése Szerzők: Dr. Andrea Grimm,

Részletesebben

Marketing. Gyakorlat.Műhely. Ételek elvitelre. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

Marketing. Gyakorlat.Műhely. Ételek elvitelre. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger Gyakorlat.Műhely Marketing Ételek elvitelre Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 TARTALOM Gyakorlat. Műhely Ételek elvitelre Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM A tartaloméert

Részletesebben

Fejezet 4. Modul 2 Marketingtervezés. Az ár. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

Fejezet 4. Modul 2 Marketingtervezés. Az ár. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger Modul 2 Marketingtervezés Fejezet 4 Az ár Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 MODUL 2 MARKETINGTERVEZÉS Fejezet 4: Az ár Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM A tartalomért

Részletesebben

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 Kedves Vásárlónk, Katalógusunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a megfelelő ünnepi meglepetést. Akár családtagjainak és barátainak, akár munkatársainak vagy

Részletesebben

Szeretem, mert Vasból van

Szeretem, mert Vasból van VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Vas megyei Általános Iskolák részére Tárgy: Versenykiírás Iktatószám: 2-45/2013 Székhelyén Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Pedagógusok!

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

Megkülönböztetés a termék nevével

Megkülönböztetés a termék nevével Modul 1: Pozícionálás Fejezet 7 Megkülönböztetés a termék nevével Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 MODUL 1: POZÍCIONÁLÁS Fejezet 7: Megkülönböztetés a termék nevével Szerzők: Dr. Andrea

Részletesebben

A mezőgazdasági termékek pozícionáláshoz

A mezőgazdasági termékek pozícionáláshoz Modul 1: Pozícionálás Iránymutatás A mezőgazdasági termékek pozícionáláshoz Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 MODUL 1 POZÍCIONÁLÁS Iránymutatás A mezőgazdasági termékek pozícionálása Szerzők:

Részletesebben

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk:

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk: Áruismeret Dzsemek A NYERSÁRU A kiváló minőségű dzsemek előállításának alapfeltétele a kifogástalan nyersanyagok felhasználása. A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: Friss

Részletesebben

Kamra-túra gazdahálózat helyi termék értékesítési gyakorlata

Kamra-túra gazdahálózat helyi termék értékesítési gyakorlata Kamra-túra gazdahálózat helyi termék értékesítési gyakorlata Batiz Károly Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesülete NAK Nonprofit Kft. Románia, Oradea, 2016. október 6. A Homokhátság - vízrajza szegényes,

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3316 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Capr Luxus villa eladó Capri szigetén LEIRÁS Ez az ingatlan

Részletesebben

Értékesítési promóció

Értékesítési promóció 5. Fejezet 2. Modul Marketingtervezés Értékesítési promóció Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 TARTALOM 2. MODULE MARKETINGTERVEZÉS 5. Fejezet: Értékesítési promóció Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr.

Részletesebben

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok

Részletesebben

ALL INCLUSIVE italcsomagok

ALL INCLUSIVE italcsomagok ALL INCLUSIVE italcsomagok 534 CLASSIC FELNŐTT 43 /fő/nap Korlátlan italfogyasztás a bárokban, büfé- és főétteremben. A koktélok 8 USD-ig/pohár, borok pohárban szervírozva 7,5 USD-ig/pohár, kevésbé márkás

Részletesebben

TERMELŐLI PIACOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN

TERMELŐLI PIACOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XV. VÁNDORGYŰLÉSE TERMELŐLI PIACOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN Gombkötő Nóra Varga Evelin Mosonmagyaróvár 2017. október 19-20. A téma jelentősége

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1811 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Amalfi Luxus villa az Amalfi-parton eladó LEIRÁS Az

Részletesebben

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban Az íz igazán számít! Egyre gyakrabban kerülnek zöldségek az asztalunkra. Fontos is, hogy a mindennapi étrendünk zöldségféléket tartalmazzon, hiszen így tarthatjuk fenn testi és lelki egészségünket. Az

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Kökény község Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projektmenetrend Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projekt a Projektblogon: www.trnd.hu/hamanek-bebietelek trnd kapcsolattartód: nykki@trnd.hu Szeretnénk 1. Próbáld ki.... 500 magyarországi

Részletesebben

ADATLAP TERMÉKLEÍRÁSHOZ. A válaszadásra kihagyott pontozott rész szabadon bővíthető.

ADATLAP TERMÉKLEÍRÁSHOZ. A válaszadásra kihagyott pontozott rész szabadon bővíthető. A válaszadásra kihagyott pontozott rész szabadon bővíthető. 1. A termék bemutatása 1.1 Kérjük, adja meg azt az elnevezést, amellyel a terméke értékesítésre kerül:. 1.2 Amennyiben ismert más elnevezése

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0896 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pisa VIDÉKI BIRTOK ELADÓ TOSZKÁNÁBAN LEIRÁS Ez a csodás

Részletesebben

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. Telefon: 06 (30) 680 0274 www.casapiadina.hu info@casapiadina.hu CASA PIADINA / OLASZ LEPÉNYHÁZ céges ügyfeleinek kínálja tárgyalásokra,

Részletesebben

A 210/2009. (IX. 29.) Korm. Rendelet 2. sz. melléklete alapján vezetett nyilvántartás Működési engedéllyel rendelkező üzlet esetében

A 210/2009. (IX. 29.) Korm. Rendelet 2. sz. melléklete alapján vezetett nyilvántartás Működési engedéllyel rendelkező üzlet esetében A 210/2009. (IX. 29.) Korm. Rendelet 2. sz. melléklete alapján vezetett nyilvántartás Működési engedéllyel rendelkező üzlet esetében Nyilvántartásba vétel A kereskedő neve, címe, illetve székhelye, kereskedelmi

Részletesebben

HELYI TERMÉKEK, REGIONÁLIS GASZTRONÓMIAI ÉRTÉKEK NEMZETKÖZI ELISMERTSÉGÉNEK NÖVELÉSE A CÍVIS KONVÍVIUM (SLOW FOOD DEBRECEN) TEVÉKENYSÉGE ÁLTAL

HELYI TERMÉKEK, REGIONÁLIS GASZTRONÓMIAI ÉRTÉKEK NEMZETKÖZI ELISMERTSÉGÉNEK NÖVELÉSE A CÍVIS KONVÍVIUM (SLOW FOOD DEBRECEN) TEVÉKENYSÉGE ÁLTAL HELYI TERMÉKEK, REGIONÁLIS GASZTRONÓMIAI ÉRTÉKEK NEMZETKÖZI ELISMERTSÉGÉNEK NÖVELÉSE A CÍVIS KONVÍVIUM (SLOW FOOD DEBRECEN) TEVÉKENYSÉGE ÁLTAL Erdős Zoltán Boros László Dániel Péter A SLOW FOOD MOZGALOM

Részletesebben

MARKETINGKÓDEX jägermeister

MARKETINGKÓDEX jägermeister MARKETINGKÓDEX jägermeister Bevezetés A szeszes italok kulturális örökségünk részét alkotják, fogyasztásuk több évszázados hagyománynak örvend: a felelősségteljes alkoholfogyasztás felnőttek milliói számára

Részletesebben

Közösség által támogatott mezőgazdaság. Sarbu-Simonyi Borbála Védegylet

Közösség által támogatott mezőgazdaság. Sarbu-Simonyi Borbála Védegylet Közösség által támogatott mezőgazdaság Sarbu-Simonyi Borbála Védegylet A közösség által támogatott mezőgazdaság egy olyan mezőgazdasági kezdeményezés, melyben a közösség átvállalja a gazdálkodótól a gazdálkodással

Részletesebben

Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület kérdőíve a helyi termékek felhasználásáról VENDÉGLÁTÁS kérdőív

Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület kérdőíve a helyi termékek felhasználásáról VENDÉGLÁTÁS kérdőív Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület kérdőíve a helyi termékek felhasználásáról VENDÉGLÁTÁS kérdőív A Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2014 májusában kapcsolódott be egy franciaországi

Részletesebben

Hirdetési lehetőségek: Szponzorációs csomagok:

Hirdetési lehetőségek: Szponzorációs csomagok: Hirdetési lehetőségek: A programfüzetben a megjelenés az alábbi árak szerint : Borító, hátsó külső oldal: 60 000,- HUF + ÁFA Borító, hátsó belső oldal: 45 000,- HUF + ÁFA Belső oldalak: 35 000,-HUF + ÁFA

Részletesebben

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont, 2632 Letkés Dózsa György út 22. IDŐ ELŐADÁS SZAKTANÁCSADÁS KÉPZÉS 2014.09.27 Innováció a helyi gazdaság integrált

Részletesebben

A kézikönyv a közvetlen értékesítést az ausztriai Müllerék kisboltjának példájával magyarázza. Wurzer Eva Sabine

A kézikönyv a közvetlen értékesítést az ausztriai Müllerék kisboltjának példájával magyarázza. Wurzer Eva Sabine A kézikönyv a közvetlen értékesítést az ausztriai Müllerék kisboltjának példájával magyarázza Wurzer Eva Sabine Költségelemzés Költségszámításamet 2 Konkrétan Költségszámítás Költségbecslés Árkalkuláció

Részletesebben

Részvételi és szponzorációs ajánlat

Részvételi és szponzorációs ajánlat Részvételi és szponzorációs ajánlat Elsı Önkormányzati Projektbörze és Szakmai Konzultáció Budapest, 2010. március 31. Az európai uniós fejlesztési források elnyerése érdekében készült Integrált Városfejlesztési

Részletesebben

Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata

Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata különös tekintettel a szomszédos Magyarországgal fennálló összefonódásokra Részeredmények Ing. Mag. Georg Gumpinger, 2009.

Részletesebben

Az információ termékeket ad el

Az információ termékeket ad el Gyakorlat.Műhely Marketing Az információ termékeket ad el Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 TARTALOM GYAKORLAT.MŰHELY Az információ termékeket ad el Szerzők Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3314 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Magnificent luxus lakás eladó Rómában LEIRÁS A

Részletesebben

Bevezetés a pozícionálásba

Bevezetés a pozícionálásba Modul 1: Pozícionálás Fejezet 1 Bevezetés a pozícionálásba Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM MODUL 1 POZÍCIONÁLÁS Fejezet 1: Bevezetés a pozícionálásba Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin

Részletesebben

A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai

A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai Pallóné Dr. Kisérdi Imola osztályvezető HÍR BB elnök FM Eredetvédelmi Főosztály OMÉK - HÍR Gála 2015. szeptember 24. Védjegyek

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám Kedves Olvasó! A hosszúra nyúlt hideg idő után végre élvezhetjük a tavaszt. Áprilisban nemcsak a Húsvétra készülünk kínálatunkkal, de már anyák napjára is, hiszen május

Részletesebben

A SZARVASGOMBÁK TERMESZTÉSE ÉS FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSÜK

A SZARVASGOMBÁK TERMESZTÉSE ÉS FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSÜK Kaposvári Egyetem Kari Tudományos Diákköri Konferencia A SZARVASGOMBÁK TERMESZTÉSE ÉS FOGYASZTÓI MEGÍTÉLÉSÜK Gulyás Viktor Gazdaság és Vidékfejlesztő Agrármérnök szak Marketing szakirány 3. évfolyam Konzulensek:

Részletesebben

LOKÁLIS KAPCSOLATOK

LOKÁLIS KAPCSOLATOK LOKÁLIS KAPCSOLATOK 2018.02.28. JÖVŐKÉPÜNK: megváltoztatja a [vásárlókét] [kollégákét] [partnerekét] életet ÉRTÉKEINK BIZALOM KIVÁLÓSÁG NYITOTTSÁG 2 meggyőződésünk Az Auchannál azt gondoljuk, hogy A kereskedő

Részletesebben

Vidékfejleszt bemutatkozása az ECOSYAL

Vidékfejleszt bemutatkozása az ECOSYAL A Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejleszt kfejlesztési si Egyesület bemutatkozása az ECOSYAL tükrében Bemutatkozás A Börzsöny lábainál, a Duna és az Ipoly által határolt terület 17 település Verőcétől Bernecebarátiig

Részletesebben

Részletek:

Részletek: Kóstoljon bele a siker ízébe! Válasszon NEFF Slide & Hide vagy NEFF Hide sütőt a különleges konyhai élményekhez, és legyen partnerével a NEFF vendége egy exkluzív gourmet esten Giannival! Részletek: www.neff-home.com/hu

Részletesebben

KONFERENCIA - TRÉNING

KONFERENCIA - TRÉNING SZÁLLÁS www.abbazia-nemesnep.hu KONFERENCIA - TRÉNING ABBÁZIA COUNTRY CLUB KAPCSOLAT: Fraller Ágnes sales manager www.abbazia-nemesnep.hu konferencia@abbazia-nemesnep.hu Club Dobogómajor 8372 Cserszegtomaj,

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Bozsok községi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás vezetésére

Részletesebben

2013 Újdonságok. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit.

2013 Újdonságok. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit. PreGel örömmel mutatja be 2013 legújabb termékeit. Bio Világ Új Sprint termékkör az egyszerű és gyors fagylaltkészítéshez. A bio ízek szélesebb fagylaltválasztékot kínálnak vendégei számára. Gombócos és

Részletesebben

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre RACHEL ALLEN Ezt a könyvet férjemnek, Isaac-nak ajánlom akinek szere tete, támogatása

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők Az értékesítési rendszer szereplői Készítette: Tóth Éva Tanársegéd Pannon Egyetem, Georgikon Kar Tóth É. - Kereskedelmi ismeretek 2 Az értékesítési rendszer

Részletesebben

GERBEAUD CUKRÁSZDA. A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel.

GERBEAUD CUKRÁSZDA. A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. GERBEAUD CUKRÁSZDA A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok peregnek, de a Gerbeaud édes szigete

Részletesebben

Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület kérdőíve a helyi termékek felhasználásáról KISKERESKEDŐI kérdőív

Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület kérdőíve a helyi termékek felhasználásáról KISKERESKEDŐI kérdőív 10.sz. melléklet Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület kérdőíve a helyi termékek felhasználásáról KISKERESKEDŐI kérdőív A Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2014 májusában kapcsolódott

Részletesebben

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Előadás- képzés-szaktanácsadás a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont (2632, Letkés

Részletesebben

Nyilvántartás a működési engedélyhez kötött kereskedelmi tevékenység esetén

Nyilvántartás a működési engedélyhez kötött kereskedelmi tevékenység esetén Nyilvántartásba vétel száma: 1/2010/ M Neve: Lakshmi Áldás Kft Nyilvántartás a működési engedélyhez kötött kereskedelmi tevékenység esetén Címe és Székhelye: 2471 Baracska Arany János utca 3. Kereskedő

Részletesebben

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Pályázók köre: Pályázatot nyújthat be bármely olyan közösség, mely kertet művel gyerekek

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Velem községi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Bozsok községi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás vezetésére

Részletesebben

A Nyilvántartás Bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenység esetében

A Nyilvántartás Bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenység esetében A Nyilvántartás Bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenység esetében SORSZÁM: 8/2014 B 8/2014 1. a nyilvántartásba vétel száma; 8/2014. 2. a kereskedő neve, KO-FA Kereskedő KFT. címe, illetve székhelye;7043

Részletesebben

Az online platform, amely összeköti Európát.

Az online platform, amely összeköti Európát. Az online platform, amely összeköti Európát. Az élelmiszer-ágazati portál: foodsolution.info Hozzáadott érték a beszerzéshez. Használja a foodsolution.info oldalt beszerzéshez, termékfejlesztéshez, benchmarkinghoz,

Részletesebben

Beszámoló. Fenntarthatósági témahét 2018.április

Beszámoló. Fenntarthatósági témahét 2018.április Beszámoló Fenntarthatósági témahét 2018.április 23-27. A fenntarthatósági témahetet április 23-án (hétfőn) nyitottuk meg, amelyen az egész iskola részt vett. Ismertettük a heti programot, a témahét célkitűzéseit,

Részletesebben

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók?

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Közösség aktivizáció Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Hogyan vegyük rá a felépített közösségeinket termékeink, szolgáltatásaink

Részletesebben

Hulladék megelőzés, hasznosítás, szelektív gyűjtés könnyen érthetően. Gruiz Katalin Down Alapítvány

Hulladék megelőzés, hasznosítás, szelektív gyűjtés könnyen érthetően. Gruiz Katalin Down Alapítvány Hulladék megelőzés, hasznosítás, szelektív gyűjtés könnyen érthetően Gruiz Katalin Down Alapítvány Háztartási hulladék Európában 900 kg/fő 800 700 600 500 400 300 200 100 0 EU átlag Dánia Svájc Magyaro.

Részletesebben

szeszes ital forgalmazás üzlet címe alapterület elnevezése Állomás u 4. 10m2 van nincs xxx Mikszáth K u 13/A Vegyesbolt 60m2 van nincs xxx

szeszes ital forgalmazás üzlet címe alapterület elnevezése Állomás u 4. 10m2 van nincs xxx Mikszáth K u 13/A Vegyesbolt 60m2 van nincs xxx A 210/2009 (IX.29.) Kormány rendelet alapján a működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek végzéséről vezetett nyilvántartás Bejentési kötelezettség módja, oka: M - működési engedély köteles tevékenység,

Részletesebben

A képzett munkaerő rendelkezésre állásának elősegítése műszaki és tudományos területen.

A képzett munkaerő rendelkezésre állásának elősegítése műszaki és tudományos területen. A képzett munkaerő rendelkezésre állásának elősegítése műszaki és tudományos területen www.take-tech.eu Háttér Magyarország jó úton halad afelé, hogy európai hightech régiójává váljon, az eddig már sikereket

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal - Csánig... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Baldaszti's belsőépítészeti koncepció. "mert ennél jobb külföldön sincsen"

Baldaszti's belsőépítészeti koncepció. mert ennél jobb külföldön sincsen Baldaszti's belsőépítészeti koncepció "mert ennél jobb külföldön sincsen" Baldaszti's belsőépítészeti koncepció Miért nem a Culinarisba megyek fűszerért? Baldaszti's brand > kóstolva tanulás > tasting

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap helye és ideje: Sárospatak, 2012. november 16. Címe: Résztvevők: Szakirodalom: Segédanyag: Oktatási, nevelési célok: Ép testben ép lélek A túrkevei Kaszap Nagy István

Részletesebben

statisztikai szám: 144846675610113

statisztikai szám: 144846675610113 Berente Község Önkormányzata... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁSI SZOKÁSOK MAGYARORSZÁGON

ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁSI SZOKÁSOK MAGYARORSZÁGON ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁSI SZOKÁSOK MAGYARORSZÁGON Kozák Ákos Kecskemét, 2016. március 11. GfK 2016 Kozák Ákos: Én elmentem a vásárba fél pénzzel, almát vettem. Zsendülés II. Kertészeti Konferencia,

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi

Részletesebben

VADÁSZAT ÉS HALÁSZAT VÁSÁR 2015 október 8-10 Expo Arad

VADÁSZAT ÉS HALÁSZAT VÁSÁR 2015 október 8-10 Expo Arad VADÁSZAT ÉS HALÁSZAT VÁSÁR 2015 október 8-10 Expo Arad EXPO ARTEMIS Nemzetközi vadászat és halászat vásár Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy az Arad Megyei Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Iparkamara az

Részletesebben

kedvező adottságok, de csökkenő termelés kemény korlátok között: időjárás, import, botrányok, feketegazdaság, A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés

kedvező adottságok, de csökkenő termelés kemény korlátok között: időjárás, import, botrányok, feketegazdaság, A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés GfK Custom Research A friss zöldség, gyümölcs vásárlások GfK Hungária / Sánta Zoltán OMÉK 2011 A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés kedvező adottságok, de csökkenő termelés 2 kemény korlátok között:

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVRŐL Alapítványunk alapvető célja a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen fontosnak

Részletesebben

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Bejelentés a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... 2. A kereskedő cégjegyzékszáma,

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Dénesfa Község Önkormányzata... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

SPANKY S Nyilvántartásba vétel száma: 2/2015. PRIMAGÁZ Nyilvántartásba vétel száma: 1/2015. MAGYAR POSTA Nyilvántartásba vétel száma: 2/2014

SPANKY S Nyilvántartásba vétel száma: 2/2015. PRIMAGÁZ Nyilvántartásba vétel száma: 1/2015. MAGYAR POSTA Nyilvántartásba vétel száma: 2/2014 Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenységek nyilvántartása A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján SPANKY S Nyilvántartásba

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 7. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 2014. FEBRUÁR BELÉPÉS AZ EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖK BIRODALMÁBA TISZTELT OLVASÓ! Az elmúlt évek során örömmel tapasztaltuk, hogy Önök közül egyre többen használták

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányiroda Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-140 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és

Részletesebben

Kommunikáció Szépségipar. Dinamizmus. Hatékonyság Népszerűség. Széles körű ismertség

Kommunikáció Szépségipar. Dinamizmus. Hatékonyság Népszerűség. Széles körű ismertség Kommunikáció Szépségipar Dinamizmus Hatékonyság Népszerűség Széles körű ismertség MÉDIAAJÁNLAT Kommunikáció és szépségipar Mi is az a REMEKA? A szépségipari médiaszolgáltatások célja a szépségipari márkák

Részletesebben

A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban.

A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban. A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban. Pest megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala

Részletesebben

Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat

Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat A térségi Éltető Balaton-felvidék védjegy turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzata Lezárva: 2014. 04. 28.

Részletesebben

Nagyteljesítményû kenôzsírok

Nagyteljesítményû kenôzsírok Nagyteljesítményû kenôzsírok Osztrák minôség ipari alkalmazások számára Photo by courtesy of SKF www.omv.com OMV Felkészültünk a jövôre Gyorsabban, tovább, jobban. Az elmúlt évek során a gazdasági környezet

Részletesebben

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában Magyar Vidékakadémia második sorozata Konferencia a helyi termékekről Mórahalom, 2011. február 24. A Magyar Kézműves Remek cím szerepe

Részletesebben

Termelői piacok létrehozásának és működtetésének néhány gyakorlati vonatkozása

Termelői piacok létrehozásának és működtetésének néhány gyakorlati vonatkozása Termelői piacok létrehozásának és működtetésének néhány gyakorlati vonatkozása A Magyar Regionális Tudományi Társaság XV. vándorgyűlése Dualitások a regionális tudományban Mosonmagyaróvár, 2017. október

Részletesebben

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA A Hungexpo Zrt., Magyarország első számú kiállításszervezője, kiállítóival, partnereivel folyamatosan konzultálva fejleszti kiállításait, annak

Részletesebben

9. a kereskedelmi tevékenység megkezdésének : 2008.03.14

9. a kereskedelmi tevékenység megkezdésének : 2008.03.14 1. a nyilvántartásba vétel száma: 1/Ü/2010 2. a kereskedõ neve: Kőműves Elek - címe: Badacsonytomaj,Római u. 280. - székhelye: Badacsonytomaj, Római u. 280. 3. a kereskedõ vállalkozói nyilvántartási száma:

Részletesebben

Tea, Kávé, Desszertlap. Dessert, Coffee, Tee

Tea, Kávé, Desszertlap. Dessert, Coffee, Tee Tea, Kávé, Desszertlap Dessert, Coffee, Tee Vintage Teák A tea az álmodók bora /Kosztolányi Dezső/ Zöld teák A zöld tea nem pusztán élvezeti szer, hanem természetes gyógynövény. A és E vitaminban gazdag.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0460 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze - Hills Modern luxus villa eladó a Hills Firenze

Részletesebben

A szürkemarha-szalámitól a fotóstúrákig termékfejlesztési trendek az ökoturizmusban

A szürkemarha-szalámitól a fotóstúrákig termékfejlesztési trendek az ökoturizmusban A szürkemarha-szalámitól a fotóstúrákig termékfejlesztési trendek az ökoturizmusban Pénzes Erzsébet Turizmus Tanszék Pannon Egyetem, Veszprém Magyar Nemzeti Parkok Hete szakmai nap, 2013. június 7. Hortobágy

Részletesebben

Nyilvántartás 10. bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenység esetén

Nyilvántartás 10. bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenység esetén Nyilvántartás 10. 1. Nyilvántartásba vétel száma: 10/2011 Kereskedő neve, címe, illetve székhelye: D és SZ Kft. Kiskassa Petőfi u.80. 2. A kereskedő cégjegyzékszáma, vállalkozó nyilvántartási száma, illetve

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ a 2009. szeptember 9-13 között a HUNGEXPO területén, a Budapesti Nemzetközi Vásárral egy időben a G pavilonban megrendezendő AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ /Expo

Részletesebben

ÖKO-Pack Zöld Programcsomag

ÖKO-Pack Zöld Programcsomag ismeretterjesztő kiállítás oktatóprogram környezettudatos csapatépítő tréning öko játszóház családi program ParasztWellness ÖKO-Pack Zöld Programcsomag Célunk a környezettudatosság terjesztése és fejlesztése,

Részletesebben

Nagyteljesítményû turbinaolajok

Nagyteljesítményû turbinaolajok Nagyteljesítményû turbinaolajok Osztrák minôség ipari alkalmazások számára www.omv.com OMV Felkészültünk a jövôre Gyorsabban, tovább, jobban. Az elmúlt évek során a gazdasági környezet drasztikusan átalakult

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Nógrád Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben