T.E.S.I. MÓDSZERTANI MEGÚJULÁS ÉS EGYSÉGES FIZIKAI FITTSÉGMÉRÉS (NETFIT) A GYAKORLATBAN. AZ MDSZ akkreditált pedagógus továbbképzésének bemutatása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "T.E.S.I. MÓDSZERTANI MEGÚJULÁS ÉS EGYSÉGES FIZIKAI FITTSÉGMÉRÉS (NETFIT) A GYAKORLATBAN. AZ MDSZ akkreditált pedagógus továbbképzésének bemutatása"

Átírás

1 T.E.S.I. MÓDSZERTANI MEGÚJULÁS ÉS EGYSÉGES FIZIKAI FITTSÉGMÉRÉS (NETFIT) A GYAKORLATBAN AZ MDSZ akkreditált pedagógus továbbképzésének bemutatása

2 Kihívások Nat 2012 Kerettantervek (újszerű tartalmak) Mindennapos testnevelés bevezetése Országosan egységes fizikai fittség mérés Infrastrukturális nehézségek Motivációs problémák a pedagógusok és a diákok körében Szakmódszertani támogatás hiányosságai (akkreditált szaktovábbképzés hiányosságai a testnevelésben)

3 Kiadványok Módszertan könyv Játékkönyv és Alternatív játékkönyv Ügyességfejlesztés Kreatív tánc könyv Egészségfejlesztési kézikönyv Diák relaxáció és Jóga alapú mozgásprogram

4 A képzés jellemzői Lehetőség 7200 fő pedagógus részére, mintegy 300 db képzés alkalmával országszerte Ingyenes részvétel 30 kredit Megyei szintű képzési helyszínek 50 képző kolléga

5 A képzés szerkezete Iktatószám - PED/855-1/ óra (30 óra) 20 kontaktóra+10 távoktatási óra ún. Blended Learning, vagyis komplex tanulással szervezett képzés 1 nap (péntek) 1 távoktatási hét 1 nap (szombat)

6 A képzés célja A továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a minőségi, az egészségfejlesztést az oktatási folyamat középpontjába helyező testnevelés oktatás koncepcióját, alapelveit és az egészségtudatos, jövőorientált életvezetési kompetencia tartalmát, a kompetenciafejlesztés tényezőit. A résztvevők váljanak képessé olyan újszerű oktatási módszerek alkalmazására, amelyek segítségével tanulóik motivált tanulási környezetben vehetnek részt a mindennapos testnevelésben. További cél, hogy megismerjék a folyamatértékelés korszerű módszereit, melynek segítségével váljanak képessé önállóan alkalmazni azokat. További cél, hogy a résztvevők sajátítsák el a NETFIT (Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt) egészségközpontú fittségi tesztrendszer helyes iskolai alkalmazását, a mérések pontos végrehajtását, az adatkezelés és a pedagógiai értékelés lehetőségeit.

7 A TOVÁBBKÉPZÉS TEMATIKÁJA, TARTALMA 1. NAP

8 1-2. Tematikai egység 1. Dokumentáció bemutatkozás a képzés ismertetése 2. - A testnevelés helyzete napjainkban 2.1. A testnevelés oktatás jelentősége. A testnevelés oktatás kihívásainak, problémáinak, erősségeinek és gyengeségeinek feltárása, és összegyűjtése a résztvevők tapasztalatai alapján Szemelvények a közelmúlt testneveléssel kapcsolatos kutatási eredményeiből. A testnevelés meghatározó problémái kulcsterületek: a Z generáció megváltozott életvitele, iskolaegészségügyi adatok, szocio-kulturális körülmények, az iskola változó szerepe, mint másodlagos szocializációs közeg.

9 3. Tematikai egység 3. A minőségi testnevelés oktatásának koncepciója, alapelvei, kapcsolata a hatályos törvényi szabályozással 3.1. A minőségi testnevelés oktatás koncepciójának bemutatása. Alapelvek és összefüggései a NAT 2012, Testnevelés és sport műveltségi területtel és a kerettantervi bevezetővel Az egészségtudatos, jövőorientált életvezetési kompetencia a testnevelés kerettantervének figyelembe vételével. - Tájékozódás a kerettantervben. - Az életvezetési kompetencia értelmezése, összetevői, normarendszere.

10 4. Tematikai egység 4. A fittség oktatás helye, szerepe és lehetőségei a testnevelésben, a NETFIT, mint diagnosztikus értékelő tesztrendszer alkalmazása Fittség és egészség. A területtel kapcsolatos tudományos eredmények bemutatása (fiziológiai hatások, tanulási teljesítmény, magatartás-szabályozás, testi-lelki egészség) A fizikai teljesítményszint fejlesztési lehetőségei az iskolai testnevelésben az életkor függvényében. Szenzitív korszakok, organikus fejlődés A NETFIT filozófiája ( HELP ), módszertani alapjai. Az egészségsztenderdek kialakítása és értelmezése, alkalmazásának pedagógiai aspektusai, tesztlehetőségek egyéni legjobb teljesítmény, intézményi tesztelés

11 4. Tematikai egység 4.4. A NETFIT rendszert alkotó antropometriai mérések és motoros próbák részletes bemutatása (célok, szükséges eszközök, teszt menete, típus hibák, szervezési sajátosságok): - testtömeg mérése - testmagasság mérése - testösszetétel mérése - helyből távolugrás teszt - kézi szorítóerő mérése - hason fekvésből törzsemelés teszt - ütemezett fekvőtámasz teszt - ütemezett hasizom teszt - hajlékonysági teszt - 20 méteres állóképességi ingafutás teszt

12 4. Tematikai egység 4.5. NETFIT a gyakorlatban. Bemelegítés a tesztek végrehajtására, majd a tesztsor oktatásának és végrehajtási kritériumainak konkrét, mozgáson keresztüli, gyakorlati elsajátítása, ellenőrzése A NETFIT informatikai háttere. A NETFIT adatbázis-kezelő rendszerének bemutatása, használata, az előző résztémában felmért adatok elektronikus rögzítése, értékelő riportok lekérdezése.

13 A TOVÁBBKÉPZÉS TEMATIKÁJA, TARTALMA TÁVOKTATÁSI HÉT

14 5-6. Tematikai egység 5. A NETFIT tesztrendszer iskolai alkalmazásának önálló tanulása Egy választott tanulócsoport felkészítése a tesztekre, felmérés és adatrögzítés. Iskolai környezetben a résztvevő kiválaszt egy tanulócsoportot és két tesztet. A tesztek végrehajtásának áttekintése után előkészíti a tesztek végrehajtásához szükséges feltételeket A NETFIT tesztrendszer kiválasztott két tesztjének oktatása. A választott tesztek céljának, a mért funkcionális háttérműködéssel kapcsolatos, életkorhoz igazodó alapinformációk tudatosítása a fittségi sztenderdek szerepéről. - A végrehajtás pontos kritériumainak ismertetése a tanulócsoport számára. - Irányított, majd önálló gyakorlás lehetőségének megteremtése a tanulók számára A NETFIT tesztrendszer begyakorolt tesztjeinek felmérése a választott tanulócsoportban. - Célkijelölés a tanulók számára a fittségi sztenderdek és az egyéni fizikai állapot szerint. - A választott tesztek felmérése és az adatok rögzítése. -Az eredmények rögzítése és összesítése a tanulók és a pedagógus által.

15 6. Az értékelés szerepe és funkciói a testnevelés oktatásában 6.1. Az értékeléssel kapcsolatos szakirodalom áttekintése középpontban a folyamatkövető értékeléssel. - A diagnosztikus értékelés értelmezése és szerepe az oktatási folyamatban. - A folyamatkövető értékelés értelmezése és szerepe az oktatási folyamatban. Kiemelt jelentősége a tanulási folyamat eredményességének, sikerességének támogatásában. - A szummatív értékelés értelmezése és szerepe az oktatási folyamatban. - A tanulásellenőrzés és - értékelés viszonya, és módszereik A résztvevő a távoktatási tananyagban megadott minták és szempontok alapján önállóan elkészíti a tanulók számára használható önmegfigyelő (értékelő) vagy társmegfigyelő (értékelő) lapot.

16 A TOVÁBBKÉPZÉS TEMATIKÁJA, TARTALMA 2. NAP

17 7. Tematikai egység 7. A távoktatás során, az 5.3 számú résztémában elkészített csoportértékelő adatbázis elektronikus rögzítése, majd az összesítő és visszajelentő funkciók alkalmazásainak elsajátítása.

18 8. Tematikai egység A minőségi testnevelés oktatás módszertani szempontjai és érvényesülési lehetőségei az egészségtudatos, jövőorientált életvezetési kompetencia fejlesztésének folyamatában.

19 8.1. A mozgásműveltség elsajátításának újszerű elmélete, módszerei és ezek gyakorlati alkalmazása a testnevelésben Mozgásfejlődés, mozgástanulás mozgáskészségfejlesztés. - Az állandó, blokkosított, variábilis és random gyakorlási módszerek különbségei. - A társértékelés lehetőségei a direkt oktatási stratégiákban.

20 8.2. A fizikai fittség összetevői, és fejlesztési lehetőségei az életkori jellemzők függvényében - Minta gyakorlatsorok önálló összeállítása egy meghatározott fittségi összetevő fejlesztésére a káros gyakorlatok figyelembevételével az alsó tagozatos, felső tagozatos és középiskolás életkoroknak megfelelően.

21 8.3. Egészségtudatosság a testnevelésben - A fizikai aktivitás piramisa. A teljes körű iskolai egészségfejlesztés és az egészséges életmód kritériumai. - A táplálkozási piramis, hidratáció és az egészség kapcsolata feldolgozása játékos formában. - A gerincvédelem alapelvei.

22 8.4. Önismeret és kooperáció a testnevelésben - Motivációs technikák és belső motivációt erősítő módszertani lehetőségek. - Az egyéni cél állítás, választás és döntés lehetőségének fontossága a testnevelésben. - Indirekt oktatási stratégiák: a vezetett felfedezéses tanulás (divergens és konvergens), a kooperatív tanulás, a tanulók által tervezett tanulás.

23 8.5. Módszertan 1. Szuggesztiós technikák és kommunikáció a testnevelésben: konfliktuskezelés, érzelmileg biztonságos környezet, hatékony fegyelmezés.

24 8.6. Módszertan II. Problémamegoldás, önálló alkotó gondolkodás és kreativitás a testnevelésben. Játékelmélet, játékalkotás és játékadaptáció az életkori sajátosságoknak megfelelően.

25 JELENTKEZÉS:

Mitől kritériumorientált a NETFIT tesztrendszer?

Mitől kritériumorientált a NETFIT tesztrendszer? NETFIT 2017-2018. Mi a NETFIT? A Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT ) egy olyan diagnosztikus értékelő rendszer, amely segítségével a tanulók egészségközpontú fizikai fittségi állapota országosan

Részletesebben

NETFIT mérés. Az iskola eredményei 2015/16. TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL. Testtömeg-index (BMI: kg/m 2 ) 10 évesek 0 0

NETFIT mérés. Az iskola eredményei 2015/16. TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL. Testtömeg-index (BMI: kg/m 2 ) 10 évesek 0 0 NETFIT mérés A NETFIT egészségközpontú, és egységes formában kínál komplex, tudományosan megalapozott megoldást a tanulói fittségi állapotmérésre. A pedagógiai eszköz alkalmazásának célja az egészséghez

Részletesebben

A NETFIT egészségközpontú fittségi rendszerének bemutatása

A NETFIT egészségközpontú fittségi rendszerének bemutatása A NETFIT egészségközpontú fittségi rendszerének bemutatása Dr. Csányi Tamás Szakmai Főtanácsadó csanyi.tamas@mdsz.hu Tartalom A) Adatok a Netfit életéből B) A Netfit evolúciója C) Miért használunk fittségmérési

Részletesebben

Tóthné Dr. Kälbli Katalin. Inkluzív gyakorlat az iskolai testnevelésben fókuszban a fittségértékelés

Tóthné Dr. Kälbli Katalin. Inkluzív gyakorlat az iskolai testnevelésben fókuszban a fittségértékelés Tóthné Dr. Kälbli Katalin Inkluzív gyakorlat az iskolai testnevelésben fókuszban a fittségértékelés A minőségi testnevelés pedagógiai alapelvei (Csányi és Révész, 2015) A minőségi testnevelés: fejlettségközpontú,

Részletesebben

Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola / 1 INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ VÁLASZTOTT TANÉV SZERINT TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL

Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola / 1 INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ VÁLASZTOTT TANÉV SZERINT TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 202974 / 1 Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 84 / 41 fiú, 43 lány Átlagéletkor: 14 Tanév: 2017/2018 Adatfeltöltöttségi

Részletesebben

Bakonyszentlászlói Szent László Általános Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL AEROB FITTSÉGI (ÁLLÓKÉPESSÉGI) PROFIL

Bakonyszentlászlói Szent László Általános Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL AEROB FITTSÉGI (ÁLLÓKÉPESSÉGI) PROFIL Bakonyszentlászlói Szent László Általános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 73 / 32 fiú, 41 lány Tanév: 2017/2018 Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00 % Nyomtatás

Részletesebben

Bulgárföldi Általános Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL AEROB FITTSÉGI (ÁLLÓKÉPESSÉGI) PROFIL

Bulgárföldi Általános Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL AEROB FITTSÉGI (ÁLLÓKÉPESSÉGI) PROFIL Bulgárföldi Általános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 99 / 58 fiú, 41 lány Tanév: 2017/2018 Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00 % Nyomtatás dátuma: 2018.10.10

Részletesebben

Dávodi Forrás Általános Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL AEROB FITTSÉGI (ÁLLÓKÉPESSÉGI) PROFIL

Dávodi Forrás Általános Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL AEROB FITTSÉGI (ÁLLÓKÉPESSÉGI) PROFIL Dávodi Forrás Általános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 64 / 35 fiú, 29 lány Tanév: 2017/2018 Adatfeltöltöttségi állapot: 98,09 % Nyomtatás dátuma: 2018.10.08

Részletesebben

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 128 / 74 fiú, 54 lány Tanév: 2014/2015 Adatfeltöltöttségi állapot: 98,95833

Részletesebben

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola Létszám: 130 / 82 fiú, 48 lány Tanév: 2015/2016 Adatfeltöltöttségi állapot: 98,11966

Részletesebben

Dunabogdányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL

Dunabogdányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Dunabogdányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Létszám: 117 / 62 fiú, 55 lány Tanév: 2017/2018 Adatfeltöltöttségi állapot: 99,24

Részletesebben

Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00000 % Nyomtatás dátuma: :47:45 FIÚK LÁNYOK. 11 évesek 6 33% 50% 17% 18 6% 67% 22% 5%

Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00000 % Nyomtatás dátuma: :47:45 FIÚK LÁNYOK. 11 évesek 6 33% 50% 17% 18 6% 67% 22% 5% Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola 35090 / 1 Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 104 / 55 fiú, 49 lány Átlagéletkor: 13 Tanév: 2015/2016 Adatfeltöltöttségi

Részletesebben

Dusnok-Fajsz Általános Iskola Fajszi Általános Iskolája TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL

Dusnok-Fajsz Általános Iskola Fajszi Általános Iskolája TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL Dusnok-Fajsz Általános Iskola Fajszi Általános Iskolája Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 47 / 26 fiú, 21 lány Tanév: 2017/2018 Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00

Részletesebben

Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi Tagintézménye TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL

Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi Tagintézménye TELEPHELYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi Tagintézménye Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 56 / 27 fiú, 29 lány Tanév: 2017/2018 Adatfeltöltöttségi állapot: 97,82

Részletesebben

Adatfeltöltöttségi állapot: 97,46032 % Nyomtatás dátuma: :37:18 FIÚK LÁNYOK. 11 évesek 19 89% 5% 6% 12 8% 58% 17% 17%

Adatfeltöltöttségi állapot: 97,46032 % Nyomtatás dátuma: :37:18 FIÚK LÁNYOK. 11 évesek 19 89% 5% 6% 12 8% 58% 17% 17% Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 201475 / 1 Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 210 / 105 fiú, 105 lány Átlagéletkor: 13 Tanév: 2015/2016

Részletesebben

Miskolci Herman Ottó Gimnázium / 1 INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ VÁLASZTOTT TANÉV SZERINT TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL

Miskolci Herman Ottó Gimnázium / 1 INTÉZMÉNYI ZÓNAÖSSZESÍTŐ VÁLASZTOTT TANÉV SZERINT TESTÖSSZETÉTEL ÉS TÁPLÁLTSÁGI PROFIL Miskolci Herman Ottó Gimnázium 29261 / 1 Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 832 / 381 fiú, 451 lány Átlagéletkor: 15 Tanév: 2016/2017 Adatfeltöltöttségi állapot: 99,24

Részletesebben

Létszám: 97 / 54 fiú, 43 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 88,99083 % Nyomtatás dátuma: :00:11 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 97 / 54 fiú, 43 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 88,99083 % Nyomtatás dátuma: :00:11 FIÚK LÁNYOK Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 97 / 54 fiú, 43 lány Tanév: 2014/2015 Adatfeltöltöttségi állapot: 88,99083 % Nyomtatás

Részletesebben

Létszám: 372 / 182 fiú, 190 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 84,16290 % Nyomtatás dátuma: :08:07 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 372 / 182 fiú, 190 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 84,16290 % Nyomtatás dátuma: :08:07 FIÚK LÁNYOK Szent István Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 372 / 182 fiú, 190 lány Tanév: 2014/2015 Adatfeltöltöttségi állapot: 84,16290

Részletesebben

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP /

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP / BESZÁMOLÓ A PÁLYÁZAT CÉLJA A gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel, képességekkel rendelkező munkavállalók neveléséhez való hozzájárulás. A társadalmi, gazdasági és technológiai változásokra való

Részletesebben

Létszám: 325 / 163 fiú, 162 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 99,08537 % Nyomtatás dátuma: :38:57 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 325 / 163 fiú, 162 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 99,08537 % Nyomtatás dátuma: :38:57 FIÚK LÁNYOK Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 325 / 163 fiú, 162 lány Tanév: 2014/2015 Adatfeltöltöttségi

Részletesebben

A NEMZETI EGYSÉGES TANULÓI FITTSÉGI TESZT (NETFIT)

A NEMZETI EGYSÉGES TANULÓI FITTSÉGI TESZT (NETFIT) A NEMZETI EGYSÉGES TANULÓI FITTSÉGI TESZT (NETFIT) ELŐZMÉNYEK A Nemzeti Együttműködés Programja szerint: felfutó rendszerben a közoktatásban be kell vezetni a mindennapos testnevelést és az évenkénti egységes

Részletesebben

Létszám: 72 / 28 fiú, 4 4 lány Tanév: 2015/2016. Adatfeltöltöttségi állapot: 97,29730 % Nyomtatás dátuma: :59:53 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 72 / 28 fiú, 4 4 lány Tanév: 2015/2016. Adatfeltöltöttségi állapot: 97,29730 % Nyomtatás dátuma: :59:53 FIÚK LÁNYOK Sziget szent márt oni Ált alános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 72 / 28 fiú, 4 4 lány Tanév: 2015/2016 Adatfeltöltöttségi állapot: 97,29730 % Nyomtatás

Részletesebben

Létszám: 180 / 100 fiú, 80 lány Tanév: 2015/2016. Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00000 % Nyomtatás dátuma: :19:32 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 180 / 100 fiú, 80 lány Tanév: 2015/2016. Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00000 % Nyomtatás dátuma: :19:32 FIÚK LÁNYOK Budapest V. Kerület i Hild József Ált alános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 180 / 100 fiú, 80 lány Tanév: 2015/2016 Adatfeltöltöttségi állapot: 100,00000

Részletesebben

Létszám: 335 / 263 fiú, 72 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 99,11243 % Nyomtatás dátuma: :53:30 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 335 / 263 fiú, 72 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 99,11243 % Nyomtatás dátuma: :53:30 FIÚK LÁNYOK Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 335 / 263 fiú, 72 lány Tanév: 2014/2015 Adatfeltöltöttségi

Részletesebben

A évi országos kompetenciamérés eredményei, intézkedési terv

A évi országos kompetenciamérés eredményei, intézkedési terv A 2017. évi országos kompetenciamérés eredményei, intézkedési terv Intézményi összefoglaló Jelenlegi 11. évfolyam : 10GA, 11GA gimis része, 11KA, 11KB MATEMATIKA Gimn. Szakgimn. Összehasonlítás

Részletesebben

Létszám: 789 / 345 fiú, 444 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 83,22785 % Nyomtatás dátuma: :38:37 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 789 / 345 fiú, 444 lány Tanév: 2014/2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 83,22785 % Nyomtatás dátuma: :38:37 FIÚK LÁNYOK Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 789 / 345 fiú, 444 lány Tanév: 2014/2015

Részletesebben

Létszám: 175 / 95 fiú, 80 lány Tanév: 2015/2016. Adatfeltöltöttségi állapot: 96,15385 % Nyomtatás dátuma: :18:05 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 175 / 95 fiú, 80 lány Tanév: 2015/2016. Adatfeltöltöttségi állapot: 96,15385 % Nyomtatás dátuma: :18:05 FIÚK LÁNYOK Szent Erzsébet Kat olikus Ált alános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 175 / 95 fiú, 80 lány Tanév: 2015/2016 Adatfeltöltöttségi állapot: 96,15385 % Nyomtatás

Részletesebben

Létszám: 324 / 194 fiú, 130 lány Tanév: 2014 /2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 113,30590 % Nyomtatás dátuma: :04:56 FIÚK LÁNYOK

Létszám: 324 / 194 fiú, 130 lány Tanév: 2014 /2015. Adatfeltöltöttségi állapot: 113,30590 % Nyomtatás dátuma: :04:56 FIÚK LÁNYOK Gödöllői Hajós Alfréd Ált alános Iskola Fokozott fejlesztés szükséges Fejlesztés szükséges Egészségzóna Létszám: 324 / 194 fiú, 130 lány Tanév: 2014 /2015 Adatfeltöltöttségi állapot: 113,30590 % Nyomtatás

Részletesebben

A NEMZETI EGYSÉGES TANULÓI FITTSÉGI TESZT (NETFIT)

A NEMZETI EGYSÉGES TANULÓI FITTSÉGI TESZT (NETFIT) A NEMZETI EGYSÉGES TANULÓI FITTSÉGI TESZT (NETFIT) MITŐL MÁS AZ ÚJ TESZTRENDSZER AZ EDDIGIEKTŐL? 1. Tudományos megalapozottság 2. Tanulók minősítésének kritériumorientált módszere 3. Személyre szabott

Részletesebben

T.E.S.I. Stratégia 2020 fejlesztési lehetőségek az iskolai testnevelésben. Tata 2014.01.30.

T.E.S.I. Stratégia 2020 fejlesztési lehetőségek az iskolai testnevelésben. Tata 2014.01.30. T.E.S.I. Stratégia 2020 fejlesztési lehetőségek az iskolai testnevelésben Tata 204.0.30. Stratégia Nemzetközi és hazai helyzetelemzésen alapszik Rövid és középtávú konkrét beavatkozások 204-2020- as időszakra

Részletesebben

A NETFIT adaptálása mozgáskorlátozott tanulókra

A NETFIT adaptálása mozgáskorlátozott tanulókra A NETFIT adaptálása mozgáskorlátozott tanulókra Tóthné Dr. Kälbli Katalin Magyar Diáksport Szövetség kalbli.katalin@mdsz.hu A mozgáskorlátozott tanulók aránya a NETFIT mérésben érintett SNI-tanulók között

Részletesebben

NETFIT 2017 JELENTŐSEN JAVULT A MAGYAR ISKOLÁSOK ÁLLÓKÉPESSÉGE, VISZONT EGYRE TÖBB GYERMEKET ÉRINT A TÚLSÚLY ÉS AZ ELHÍZÁS

NETFIT 2017 JELENTŐSEN JAVULT A MAGYAR ISKOLÁSOK ÁLLÓKÉPESSÉGE, VISZONT EGYRE TÖBB GYERMEKET ÉRINT A TÚLSÚLY ÉS AZ ELHÍZÁS NETFIT 2017 JELENTŐSEN JAVULT A MAGYAR ISKOLÁSOK ÁLLÓKÉPESSÉGE, VISZONT EGYRE TÖBB GYERMEKET ÉRINT A TÚLSÚLY ÉS AZ ELHÍZÁS Érezhető a megnövekedett testnevelésóra-szám a tanulók fittségi állapotában A

Részletesebben

A tanév NETFIT felmérés eredményeinek tükrében létrehozott INTÉZKEDÉSI TERV ELEMZÉSE

A tanév NETFIT felmérés eredményeinek tükrében létrehozott INTÉZKEDÉSI TERV ELEMZÉSE A 2016-17. tanév NETFIT felmérés eredményeinek tükrében létrehozott INTÉZKEDÉSI TERV ELEMZÉSE A Brassó Utcai Általános Iskolában 2017. tavaszán végeztük el a NETFIT felméréseket. A felmérés országos kiterjedésű,

Részletesebben

Fontos azt figyelembe venni, hogy az egy-két fős létszámok nem reprezentatívak. Nyilván ezt az iskolai szintű eredményeknél kell értelmezni.

Fontos azt figyelembe venni, hogy az egy-két fős létszámok nem reprezentatívak. Nyilván ezt az iskolai szintű eredményeknél kell értelmezni. A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola NETFIT eredményeinek iskolai, városi és országos összehasonlító elemzése, értékelése a 20/20-ös tanévben Fontos azt figyelembe venni, hogy az egy-két fős létszámok

Részletesebben

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra Képzés hatékonyságának növelése felnőttképzést kiegészítő tevékenység Tematikai vázlat - 16 óra A felnőttképzést kiegészítő tevékenység célja:a közfoglalkoztatásból való kivezetés támogatása, a képzés

Részletesebben

MÉRÉS KÖVETELMÉNY KIMENET RENDSZER

MÉRÉS KÖVETELMÉNY KIMENET RENDSZER MÉRÉS KÖVETELMÉNY KIMENET RENDSZER A tanulási eredményeken alapuló szemlélet alkalmazási lehetőségei a köznevelési rendszerben With financial support from the European Union. TARTALOM ÉS KERET HARMONIZÁCIÓS

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

KULTÚRÁK EGYMÁSRA HATÁSA, INTERETNIKUS VISZONYOK A KÁRPÁT- MEDENCÉBEN

KULTÚRÁK EGYMÁSRA HATÁSA, INTERETNIKUS VISZONYOK A KÁRPÁT- MEDENCÉBEN Köznevelési reformok operatív megvalósítása TÁMOP-3.1.15-14-2012-0001 KULTÚRÁK EGYMÁSRA HATÁSA, INTERETNIKUS VISZONYOK A KÁRPÁT- MEDENCÉBEN GONDA ZSUZSA A kutatás-fejlesztés közvetlen céljai Szakmai-módszertani

Részletesebben

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA Napjainkban egyre nagyobb társadalmi értéket képvisel az önkéntes munka. A mai fiatalok már középiskolai tanulmányaik során a tanterv részeként

Részletesebben

A pedagógusok szakmai előmenetelének támogatása

A pedagógusok szakmai előmenetelének támogatása A pedagógusok szakmai előmenetelének támogatása Dr. Szabó Mária Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet alprojektvezető, TÁMOP 3.1.5/12 Amiről szó lesz Háttérben az eredményes iskolafejlesztés Középpontban

Részletesebben

Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) 2015.04.09. NyME- SEK- MNSK N.T.Á

Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) 2015.04.09. NyME- SEK- MNSK N.T.Á Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) A kompetencia - Szakértelem - Képesség - Rátermettség - Tenni akarás - Alkalmasság - Ügyesség stb. A kompetenciát (Nagy József nyomán) olyan ismereteket,

Részletesebben

A NETFIT sajátos nevelési igényű gyermekekre történő adaptációjának és az ezzel összefüggő kutatási folyamat koncepciójának bemutatása

A NETFIT sajátos nevelési igényű gyermekekre történő adaptációjának és az ezzel összefüggő kutatási folyamat koncepciójának bemutatása A NETFIT sajátos nevelési igényű gyermekekre történő adaptációjának és az ezzel összefüggő kutatási folyamat koncepciójának bemutatása Tóthné Dr. Kälbli Katalin Magyar Diáksport Szövetség kalbli.katalin@mdsz.hu

Részletesebben

Záróvizsga komplex tételsor villamos-mérnöktanár hallgatóknak - 2008 -

Záróvizsga komplex tételsor villamos-mérnöktanár hallgatóknak - 2008 - Záróvizsga komplex tételsor villamos-mérnöktanár hallgatóknak - 2008-1. tétel a. A nevelés szerepe az egyén és a társadalom életében. b. A didaktika fogalma, tárgya, helye a tudományok rendszerében c.

Részletesebben

A TANKÖNYVEK ÚJ GENERÁCIÓJA

A TANKÖNYVEK ÚJ GENERÁCIÓJA A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TANKÖNYVEK ÚJ GENERÁCIÓJA Dr. Kaposi József főigazgató Oktatáskutató és Fejlesztő

Részletesebben

2.1. Az oktatási folyamat tervezésének rendszerszemléletű modellje.

2.1. Az oktatási folyamat tervezésének rendszerszemléletű modellje. 2.1. Az oktatási folyamat tervezésének rendszerszemléletű modellje. Az oktatási folyamat tervezése a központi kerettanterv alapján a helyi tanterv elkészítésével kezdődik. A szakmai munkaközösség tagjai

Részletesebben

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Terület Szempont Az értékelés alapját képező általános elvárások Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. Kísérje figyelemmel

Részletesebben

Az iskola szerepe a szabadidő sportra nevelésben. Boronyai Zoltán Magyar Diáksport Szövetség

Az iskola szerepe a szabadidő sportra nevelésben. Boronyai Zoltán Magyar Diáksport Szövetség Az iskola szerepe a szabadidő sportra nevelésben Boronyai Zoltán Magyar Diáksport Szövetség A sport hagyományos szerepe a köznevelésben SPORT ESZKÖZ Testnevelés - testkultúra CÉL Tehetséggondozás élsport

Részletesebben

A KÉPZÉS VÉGÉN, A PÁLYA KEZDETÉN REGIONÁLIS SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK, FEJLESZTÉSEK A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN. Dr.

A KÉPZÉS VÉGÉN, A PÁLYA KEZDETÉN REGIONÁLIS SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK, FEJLESZTÉSEK A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN. Dr. A KÉPZÉS VÉGÉN, A PÁLYA KEZDETÉN REGIONÁLIS SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK, FEJLESZTÉSEK A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN Dr. Iker János A pedagógusképzés alapvetı problémái közül kettı Hiányzik: kutatásra,

Részletesebben

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye 1. Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az oktatáspolitikai célokkal, aktualizálásuk azonban szükséges a jogszabályoknak való

Részletesebben

Akkreditált pedagógus továbbképzések

Akkreditált pedagógus továbbképzések Akkreditált pedagógus továbbképzések Megnevezés Alapítási engedély száma Óraszám A csapatépítés gyakorlati módszerei a pedagógus munka során 82/105/2012 30 A differenciált tanulásszervezés lehetőségei

Részletesebben

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ISKOLAI VÉDŐNŐI HÁLÓZATTAL TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI A NETFIT MÉRÉSEKBEN

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ISKOLAI VÉDŐNŐI HÁLÓZATTAL TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI A NETFIT MÉRÉSEKBEN EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ISKOLAI VÉDŐNŐI HÁLÓZATTAL TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI A NETFIT MÉRÉSEKBEN Együtt az egészségért! ISKOLA CSALÁD PEDAGÓGUSOK ISKOLAIGAZGATÓ

Részletesebben

EGY TANTÁRGYI ÉS EGY MÓDSZERTANI PEDAGÓGUS- TOVÁBBKÉPZÉS BEMUTATÁSA

EGY TANTÁRGYI ÉS EGY MÓDSZERTANI PEDAGÓGUS- TOVÁBBKÉPZÉS BEMUTATÁSA Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 EGY TANTÁRGYI ÉS EGY MÓDSZERTANI PEDAGÓGUS- TOVÁBBKÉPZÉS BEMUTATÁSA SÁRI ÉVA Bemutatásra kerülő két képzés címe I. Szakmai megújító képzés középiskolában

Részletesebben

Pedagógus-előmeneteli rendszer BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 1

Pedagógus-előmeneteli rendszer BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 1 Pedagógus-előmeneteli rendszer 2016. 07. 03. BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 1 A minősítés részei Portfólió Óra-, foglalkozáslátogatás Portfólió védése 2016. 07. 03. BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 2 A 1 Az értékelés

Részletesebben

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú HEFOP/2005/3.1.3. Felkészülés a kompetenciaalapú oktatásra Esélyegyenlőség biztosítása a kompetencia-alapú tudást megalapozó oktatás bevezetésével a Ferencvárosban A projekt célja A Ferencvárosi Általános

Részletesebben

A TESTNEVELÉS ÉS SPORT VALAMINT MÁS MŰVELTSÉGTERÜLETEK TANANYAGÁNAK KAPCSOLÓDÁSI PONTJAI DR. PUCSOK JÓZSEF MÁRTON NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA TSI

A TESTNEVELÉS ÉS SPORT VALAMINT MÁS MŰVELTSÉGTERÜLETEK TANANYAGÁNAK KAPCSOLÓDÁSI PONTJAI DR. PUCSOK JÓZSEF MÁRTON NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA TSI A TESTNEVELÉS ÉS SPORT VALAMINT MÁS MŰVELTSÉGTERÜLETEK TANANYAGÁNAK KAPCSOLÓDÁSI PONTJAI DR. PUCSOK JÓZSEF MÁRTON NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA TSI TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0009 Szakmai szolgáltató és kutatást

Részletesebben

Az országos átlaghoz viszonyítva: szignifikánsan nem különbözik eredményünk 6. és 8. évfolyamon sem.

Az országos átlaghoz viszonyítva: szignifikánsan nem különbözik eredményünk 6. és 8. évfolyamon sem. Mérések-értékelések tapasztalatai Az első évfolyamon az osztálytanítók elvégezték a DIFER mérést 2015. október 22-ig megtörtént a KIR rendszerben való lejelentése. A felmérés során az iskolában szerzett

Részletesebben

Tehetségről, a közoktatási törvényben /1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról /

Tehetségről, a közoktatási törvényben /1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról / Tehetségről, a közoktatási törvényben /1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról / A gyermek, a tanuló jogai és kötelességei II. fejezet 10 (3) A gyermeknek tanulónak joga, hogy a) képességeinek, érdeklődésének,

Részletesebben

Miben fejlődne szívesen?

Miben fejlődne szívesen? Miben fejlődne szívesen? Tartalomelemzés Szegedi Eszter 2011. január A vizsgálat egy nagyobb kutatás keretében történt, melynek címe: A TANÁRI KOMEPETENCIÁK ÉS A TANÍTÁS EREDMÉNYESSÉGE A kutatás három

Részletesebben

PARADIGMAVÁLTÁS A KÖZOKTATÁSBAN MOST VAGY SOHA?!

PARADIGMAVÁLTÁS A KÖZOKTATÁSBAN MOST VAGY SOHA?! PARADIGMAVÁLTÁS A KÖZOKTATÁSBAN MOST VAGY SOHA?! ÁDÁM PÉTER NEMZETI PEDAGÓGUS KAR TANÉVNYITÓ SZAKMAI NAP 2016. AUGUSZTUS 29. Előzmények 1868 Eötvös József kötelező népoktatás (66 %) 1928 Klebelsberg K.

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM ÁLTAL A TÁMOP B.2-13/ PROJEKTBEN FEJLESZTETT ELEKTRONIKUS TANANYAGOK RENDSZERE

AZ ÓBUDAI EGYETEM ÁLTAL A TÁMOP B.2-13/ PROJEKTBEN FEJLESZTETT ELEKTRONIKUS TANANYAGOK RENDSZERE AZ ÓBUDAI EGYETEM ÁLTAL A TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 PROJEKTBEN FEJLESZTETT ELEKTRONIKUS TANANYAGOK RENDSZERE Tóth Péter Óbudai Egyetem, Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ 1 MILYEN MÉRNÖKTANÁR-KÉPZÉSBEN

Részletesebben

A tartalmi szabályozás változásai

A tartalmi szabályozás változásai A tartalmi szabályozás változásai Technika, életvitel és gyakorlat Kovács Október A tanév itt kezdődik! 2012. augusztus 31. NAT Műveltségi területek 1. Magyar nyelv és irodalom 2. Idegen nyelvek 3. Matematika

Részletesebben

Tájékoztató a. munkájáról. Református Tananyagfejlesztő Csoport. Pompor Zoltán. szakmai vezető

Tájékoztató a. munkájáról. Református Tananyagfejlesztő Csoport. Pompor Zoltán. szakmai vezető Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról Pompor Zoltán szakmai vezető Megvan az ideje az ültetésnek (Préd 3,2) Pénz Szakember Új tartalmi keretek 21. századi tanulási környezet Létezik

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

A Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ szerepvállalása a projektben

A Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ szerepvállalása a projektben TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 A műszaki és humán szakterület szakmai pedagógusképzésének és képzők hálózatának fejlesztése Tóth Péter A Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ szerepvállalása a projektben

Részletesebben

Fekete István Iskola felkészül a referencia intézményi feladatokra. Továbbképzési emlékeztető:

Fekete István Iskola felkészül a referencia intézményi feladatokra. Továbbképzési emlékeztető: TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0524 Fekete István Iskola felkészül a referencia intézményi feladatokra Projekt kezdete: 2012 aug. 1 Projekt vége 2012. május 31. Továbbképzési emlékeztető: 1. Változásmenedzselés

Részletesebben

KORSZERŰ KOMPETENCIA- ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ OKTATÁSI ÉS KÉPZÉSI MÓDSZEREK KÖNYVTÁRI ALKALMAZÁSA VÁCZY ZSUZSA SZOMBATHELY, OKTÓBER 1.

KORSZERŰ KOMPETENCIA- ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ OKTATÁSI ÉS KÉPZÉSI MÓDSZEREK KÖNYVTÁRI ALKALMAZÁSA VÁCZY ZSUZSA SZOMBATHELY, OKTÓBER 1. KORSZERŰ KOMPETENCIA- ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ OKTATÁSI ÉS KÉPZÉSI MÓDSZEREK KÖNYVTÁRI ALKALMAZÁSA VÁCZY ZSUZSA SZOMBATHELY, 2018. OKTÓBER 1. A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS, KÉPZÉS Az Európai Parlament és Tanács

Részletesebben

A SIKER TITKA. Eredményes módszerek, metódusok, technikák az együttnevelés szolgálatában

A SIKER TITKA. Eredményes módszerek, metódusok, technikák az együttnevelés szolgálatában A siker titka Eredményes módszerek, metódusok, technikák az együttnevelés szolgálatában Iskolánkról Iskolánk szakképző iskola. Elsődleges feladata a sajátos nevelési igényű fiatalok általános műveltséget

Részletesebben

Résztvevői ütemterv. A Szabad hozzáférésű komplex természettudományos tananyagok tanórai és tanórán kívüli felhasználása c. továbbképzési program

Résztvevői ütemterv. A Szabad hozzáférésű komplex természettudományos tananyagok tanórai és tanórán kívüli felhasználása c. továbbképzési program Résztvevői ütemterv A Szabad hozzáférésű komplex természettudományos tananyagok tanórai és tanórán kívüli felhasználása c. továbbképzési program A továbbképzés: alapítási engedély száma: óraszáma (megszerezhető

Részletesebben

A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzés megvalósítása

A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzés megvalósítása A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzés megvalósítása 08.26-28. Képzési terület: természetismeret tárgyú továbbképzés Téma: Környezettudatos életmódra nevelés Képzési terület:

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Agresszió- és konfliktuskezelés óvodapedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/221/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1

Részletesebben

ÓVODAPEDAGÓGUS ÉS TANÍTÓKÉPZÉS

ÓVODAPEDAGÓGUS ÉS TANÍTÓKÉPZÉS ÓVODAPEDAGÓGUS ÉS TANÍTÓKÉPZÉS ÓVODAPEDAGÓGUS ÉS TANÍTÓKÉPZÉS OKTATÁS A SPORTBAN SPORT AZ OKTATÁSBAN II. SZAKMAI KONFERENCIA ELTE Kihívások az új köznevelési és felsőoktatási törvény koncepciói alapján

Részletesebben

Egészségedre! Káros szenvedélyek és egészséges életmód megismerése. Kompetenciaterület: Szociális és életviteli kompetencia 10.

Egészségedre! Káros szenvedélyek és egészséges életmód megismerése. Kompetenciaterület: Szociális és életviteli kompetencia 10. Egészségedre! Káros szenvedélyek és egészséges életmód megismerése Kompetenciaterület: Szociális és életviteli kompetencia 10. évfolyam Programcsomag: Felkészülés a felnőtt szerepekre A modul szerzője:

Részletesebben

BEVEZETŐ. Grúber György igazgató

BEVEZETŐ. Grúber György igazgató BEVEZETŐ 2015. május 25-én került sor az Országos Kompetenciamérésre a 10. évfolyamos tanulók csoportjának körén. A felmérés célja a tanulók szövegértési képességének és matematikai eszköztudásának felmérése

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

Pedagógusok felkészítése a tanulási képességek eredményes mozgósítására. Balassagyarmat, 2014.szeptember Lerchné Forgács Marianna

Pedagógusok felkészítése a tanulási képességek eredményes mozgósítására. Balassagyarmat, 2014.szeptember Lerchné Forgács Marianna Pedagógusok felkészítése a tanulási képességek eredményes mozgósítására Balassagyarmat, 2014.szeptember Lerchné Forgács Marianna Továbbképzés célja A pedagógusok ismerjék meg (elevenítsék fel) : Bővítsék

Részletesebben

Természetismeret. 1. A természettudományos nevelés folyamatában történő kompetenciafejlesztés lehetőségei az alsó tagozaton.

Természetismeret. 1. A természettudományos nevelés folyamatában történő kompetenciafejlesztés lehetőségei az alsó tagozaton. Természetismeret 1. A természettudományos nevelés folyamatában történő kompetenciafejlesztés lehetőségei az alsó tagozaton. 1. Tervezzen egymásra épülő tevékenységeket az élő környezet megismerésére vonatkozóan!

Részletesebben

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat A pályázat célja: a sikeres munkaerő - piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen

Részletesebben

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda Küldetésünk: A gyermek személyiségének fejlesztése családias környezetben Alapítás: 2012-ben az Audi Hungaria Iskola Intézményegységeként Két, 25-25 fős vegyes korosztályú csoport Egész napos felügyelet

Részletesebben

III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST FEBRUÁR 8.

III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST FEBRUÁR 8. III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST 2018. FEBRUÁR 8. KIHÍVÁSOK ÉS ÚJDONSÁGOK A DIGITÁLIS SZAKTANÁCSADÁS TERÜLETÉN A KÖZNEVELÉS KERETRENDSZERÉHEZ KAPCSOLÓDÓ MÉRÉSI- ÉRTÉKELÉSI ÉS DIGITÁLIS

Részletesebben

Veresné dr. Somosi Mariann

Veresné dr. Somosi Mariann Az 1.3. A felsőoktatás szakember-kibocsátásának munkaerő-piaci igényekkel való összehangolása érdekében a gyakorlati oktatás erősítése című alprojekt középiskolai vonatkozású eredményeinek ismertetése

Részletesebben

A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ LÁSZLÓ

A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ LÁSZLÓ A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ

Részletesebben

Könyvtári munkaterv. 2015/2016. tanév

Könyvtári munkaterv. 2015/2016. tanév Könyvtári munkaterv 2015/2016. tanév Olvassunk tehát minél többet, hiszen az irodalom az örökkévalóság távcsöve: felébreszti bennünk létünk rejtett erőit, amelyek átsegítenek minket sorsunk nagy viharain

Részletesebben

A projekt ütemezése 2010. 2011. 2012. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3. 4. 5. Tevékenység

A projekt ütemezése 2010. 2011. 2012. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3. 4. 5. Tevékenység A projekt ütemezése Tevékenység Projekt menedzsment 1. Munkaerőpiaci alkalmazkodás fejlesztése 1.2 Regionális- térségi szolgátatóvá váláshoz szükséges módszertani és szervezeti fejlesztések A Regionális

Részletesebben

DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP

DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP-3.2.3-17-2017-00045 PROJEKTADATOK I. Kedvezményezett: Szolnoki Tankerületi Központ Megvalósítók: PROJEKTADATOK II. Projektazonosító:

Részletesebben

Milyen modulokat tanítsunk? Dr. Jakab-Szászi Andrea Nagy Márta Milyen modulokat tanítsunk? Márkus Gábor 45 perc

Milyen modulokat tanítsunk? Dr. Jakab-Szászi Andrea Nagy Márta Milyen modulokat tanítsunk? Márkus Gábor 45 perc Módszertan Téma Előadó Időtartam Képzés díja, melyhez útiköltség számítandó Kompetenciafejlesztés a hittanoktatásban Dr. Jakab-Szászi Andrea Moduláris tervezés a középiskolai hittanoktatásban avagy: Dr.

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Együttnevelés: integráció, inklúzió 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/145/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK

Részletesebben

Differenciált tanulásszervezés szemlélete és módszerei

Differenciált tanulásszervezés szemlélete és módszerei Differenciált tanulásszervezés szemlélete és módszerei Rapos Nóra ELTE PPK 2006 Hogyan csináljam? Mit csináljak vele? A differenciálás szemlélete 1. Az oktatás tömegesedése heterogén gyerekcsoportok szociokulturális

Részletesebben

Tájékoztató. ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak résztvevői számára

Tájékoztató. ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak résztvevői számára Tájékoztató ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak résztvevői számára Szakirányú továbbképzési program megnevezése: Iskolai sportkör tartására képzett szakember szakirányú

Részletesebben

dr. Molnár László szakmai igazgató Magyar Diáksport Szövetség A HIPE a HEPA-ért

dr. Molnár László szakmai igazgató Magyar Diáksport Szövetség A HIPE a HEPA-ért dr. Molnár László szakmai igazgató Magyar Diáksport Szövetség A HIPE a HEPA-ért Mit jelent a HEPA kifejezés? A HEPA EU-s szakpolitikai koncepció: healthenhancing physical activity, azaz egészségvédő, vagy

Részletesebben

M5004 FELADATOK. f) elegendő előny esetén meg tudja kezdeni a program előkészítését, és a feltételek megteremtését ISMERETEK

M5004 FELADATOK. f) elegendő előny esetén meg tudja kezdeni a program előkészítését, és a feltételek megteremtését ISMERETEK M5004 FELDTOK Felnőttoktatási és képzési tevékenysége során alkotó módon alkalmazza a felnőttek tanulásának lélektani 4 törvényszerűségeit a) a felnőtt tanuló motiválására formális tanulmányai 5 során

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAMOK FEJLESZTÉSE EGÉSZ NAPOS ISKOLÁK SZÁMÁRA

NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAMOK FEJLESZTÉSE EGÉSZ NAPOS ISKOLÁK SZÁMÁRA XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAMOK FEJLESZTÉSE EGÉSZ NAPOS ISKOLÁK SZÁMÁRA VARGA ATTILA Nevelési-oktatási programok fejlesztése

Részletesebben

Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning Igazgatóság

Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning Igazgatóság Az IKT fejlesztési folyamat-szaktanácsadó, valamint az IKT mentor szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia fejlesztés támogatására Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning

Részletesebben

Havas Péter igazgató Országos Közoktatási Intézet Szentendre, december 12.

Havas Péter igazgató Országos Közoktatási Intézet Szentendre, december 12. A helyi környezeti nevelési program oktatáspolitikai vonatkozásai Havas Péter igazgató Havasp@oki.hu Országos Közoktatási Intézet Szentendre, 2003. december 12. Miről szól ez az előadás? A közoktatás fejlesztés

Részletesebben

Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS. Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő.

Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS. Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Őrizd szüleid egészségét!- mert A múlton épül fel a jelen

Részletesebben

A választható pedagógus-továbbképzési programok ismertetője 1

A választható pedagógus-továbbképzési programok ismertetője 1 A választható pedagógus-továbbképzési programok ismertetője 1 Továbbképzés címe Középiskolai IPR A kooperatív tanulás a hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelésének elősegítésére OM 173/78/2005. A

Részletesebben

Az oktatás stratégiái

Az oktatás stratégiái Az oktatás stratégiái Pedagógia I. Neveléselméleti és didaktikai alapok NBÁA-003 Falus Iván (2003): Az oktatás stratégiái és módszerei. In: Falus Iván (szerk.): Didaktika. Elméleti alapok a tanítás tanulásához.

Részletesebben

2.3 A SZTENDERDEK 0-5. SZINTJEI. 0. szint. Készítették: Tókos Katalin Kálmán Orsolya Rapos Nóra Kotschy Andrásné Im

2.3 A SZTENDERDEK 0-5. SZINTJEI. 0. szint. Készítették: Tókos Katalin Kálmán Orsolya Rapos Nóra Kotschy Andrásné Im A TÁMOP 4.1.2-08/1/B pályázat 13. "Módszertani sztenderdek kidolgozása a pedagógusjelöltek pályaalkalmasságára és a képzés eredményességére irányuló kutatásokhoz" című alprojekt 2.3 A SZTENDERDEK 0-5.

Részletesebben

CASTANEA Egyesület. Középkorúak egészségéért

CASTANEA Egyesület. Középkorúak egészségéért CASTANEA Egyesület Középkorúak egészségéért CASTANEA 2007-ben alapított civil szervezet, melyet Vas megyei értelmiségiek alapítottak - felismerve azt a társadalmi kihívást, mely a lakónépesség egészségi

Részletesebben

A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE

A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Köznevelési Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE Kojanitz László szakmai vezető A projekt

Részletesebben

Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás. 2. Tantervtípusok; NAT-ok

Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás. 2. Tantervtípusok; NAT-ok Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás 2. Tantervtípusok; NAT-ok TANTERV: Az iskolai műveltség foglalata, közvetítő eszköz a kultúra és az iskola, a kultúra képviselői és a tanárok között (. o (Báthory

Részletesebben