E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete október 16-i rendkívüli ülésére Tárgy: Zirc Városi Erzsébet Kórház pályázat benyújtásához hozzájárulás Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Előadó: Vörös Kálmán, Egészségügyi, Szociális és Sportbizottság Elnöke Szavazás módja: egyszerű többség Az előterjesztés előkészítésében részt vett: Szirbek Tiborné egészségügyi referens Az előterjesztés előkészítésében közreműködnek: Ügyrendi, Helyi Közéleti, Kistérségi és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottság, Egészségügyi, Szociális és Sportbizottság Láttam: Dr. Árpásy Tamás jegyző

2 2 Tisztelt Képviselő- testület! Zirc Város Erzsébet Kórház számára lehetőség nyílik az Egészségügyi Minisztérium által kiírt az egészségügyi ellátórendszer struktúra átalakításának támogatására, az intézményi átalakítások megkezdésére című pályázat benyújtására. Dr. Horváth Sándor kórházigazgató levéllel fordult a Testület felé, melyben tájékoztatja a kórház jelenlegi helyzetéről (mellékelve a korábban benyújtott táblázatok a pénzügyi helyzetről) a Képviselő testületet és felvázolja a későbbi lehetőségeket. A pályázathoz a gazdasági igazgató számításokat is készített (mellékelve), így több variáció közül lehet eldönteni, hogy a kórház mely formában nyújtsa be pályázatát a Minisztériumhoz. Kérem a mellékelt anyagok átvizsgálását követően a határozati javaslat megvitatását és annak elfogadását. Zirc, október 12. Vörös Kálmán Egészségügyi, Szociális és Sportbizottság Elnöke Határozati javaslat:... /2006. (X. 16. ) Kt. számú határozat Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy Zirc Város Erzsébet Kórház pályázatot nyújtson be az Egészségügyi Minisztérium által kiírt az egészségügyi ellátórendszer struktúra átalakításának támogatására, az intézményi átalakítások megkezdésére című felhívásra. Felhívja Dr. Horváth Sándor kórházigazgatót, hogy a fenti című pályázatot a benyújtási határidőre nyújtsa be. Felelős: Dr. Horváth Sándor kórházigazgató Határidő: október 20.

3 Egészségügyi Minisztérium PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az egészségügyi ellátórendszer struktúraátalakításának támogatására, az intézményi átalakítások megkezdésére 1) A pályázat célja a) a közép- és hosszútávon egyaránt fenntartható egészségügyi ellátórendszer szakmapolitikai céloknak és a helyi szükségleteknek is megfelelő struktúraátalakításának támogatása, az intézményi átalakítások megkezdése b) a területi egyenlőtlenségek csökkentése, az ellátáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségének elősegítése 2) Pályázatot nyújthat be (továbbiakban: pályázó) a) aktív fekvőbeteg ellátást és/vagy járóbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató (továbbiakban: szolgáltató), b) valamint két vagy több, a pályázat benyújtására egymással megállapodást kötött szolgáltató a fenntartók hozzájárulásával és kötelezettségvállalásával (ld. 4) pontban), amennyiben a pályázat által érintett kapacitásra érvényes finanszírozási szerződéssel rendelkezik. Egy szolgáltató maximum két pályázatot adhat be más más céllal egy pályázatot önállóan, illetve egy pályázatot más szolgáltatóval (szolgáltatókkal) együtt. A pályázatokban utalni szükséges arra, hogy az intézmény egyidejűleg további pályázatot is benyújt. 3) A támogatás jellege a) egyszeri, vissza nem térítendő, a számviteli törvény szerinti működési kiadásokra fordítható támogatás, amely a pályázatban vállalt kötelezettségek nem teljesítése, vagy csak részleges teljesítése esetén december 31-éig visszavonásra kerül. b) a szolgáltató mentesül a visszafizetés terhe alól, ha a kitűzött, a benyújtott részletes szakmai és pénzügyi tervben vállalt célkitűzéseket megvalósítja.

4 4) Szerződéskötés A nyertes pályázókkal a bíráló bizottság javaslatán alapuló, a pénzügyminiszterrel egyetértésben meghozott egészségügyi miniszteri döntést követő 5 munkanapon belül a támogatásra vonatkozóan az OEP határozott idejű szerződést köt, amely tartalmazza a támogatás átutalásának feltételeként a fenntartói indítási nyilatkozat szükségességét. A támogatás utalványozására a szolgáltató és az OEP között létrejött szerződés aláírását követő 5 munkanapon belül kerül sor, amennyiben az OEP rendelkezik a fenntartói indítási nyilatkozattal. A fenntartó a támogatás átutalását megelőzően a pályázatban foglaltak végrehajtását garantáló indítási nyilatkozatot küld az OEP-nek. Az indítási nyilatkozat olyan kezességvállalási nyilatkozatnak minősül, amelyben a fenntartó(k) egyoldalúan kötelezettséget vállal(nak) a struktúraátalakításra, illetve annak elmaradása esetén a támogatás visszafizetésére, amennyiben a szolgáltató(k) nem teljesítenék az OEP-pel kötött szerződésben vállalt kötelezettségeiket. Abban az esetben, ha a szolgáltató március 31-éig nem teljesíti pályázatban vállalt kötelezettségeit, az OEP jogosult a szolgáltató finanszírozását a pályázaton elnyert összeggel csökkenteni, legkésőbb december 31-éig. A fenntartó vállalja, hogy gondoskodik a működés folytonosságáról, amennyiben a pályázaton elnyert támogatásnak a fentiek szerinti visszafizetésére kerül sor és a visszafizetés a szolgáltató működését veszélyezteti. A finanszírozási szerződés módosítás a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló évi LXXXIII. törvény és az annak végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet, valamint az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet mindenkor hatályos előírásaira tekintettel történik a pályázatban foglalt feltételek teljesítését követően. Amennyiben a struktúraátalakítással kapcsolatban a hatályos jogszabályok szerinti többletkapacitásnak minősülő kapacitás befogadására nyer el szolgáltató támogatást, a támogatás odaítélése előzetes többletkapacitás befogadásnak minősül. 5) A támogatás nagysága a) A pályázatra rendelkezésre álló forrás a 2164/2006. (IX. 20.) Korm. határozat 1. pontja szerint millió forint.

5 b) Az elnyerhető pályázati összeg nagysága a rendelkezésre álló forrás és a beadott pályázatok számának függvényében a tervezett struktúraváltoztatás mértékéhez igazodik. c) A támogatás felső határa szolgáltatónként: I) Az aktív fekvőbeteg ellátó intézmény ágyszámának csökkentését eredményező struktúra módosítás esetén az így megszüntetett ágyak után: (1.) teljes telephely megszüntetése esetén 2 MFt /ágy (2.) teljes osztály megszüntetése vagy osztályok összevonása esetén 1,5 MFt/ágy (3.) krónikus, illetve járó kapacitássá konvertálása esetén 1 MFt /ágy II) A területi egyenlőtlenségek csökkentésére és a helyi szükségletekhez igazodó szakmapolitikai célokra, több intézmény közösen benyújtott pályázata esetén, amennyiben az együttjár az aktív ágyak számának csökkentésével: 200 millió forint. III) A pályázati kiírásban szereplő további szempontok teljesülése ágyszám változás nélkül: 60 millió forint. A pályázatban az egyes részfeladatok költségeit külön szükséges bemutatni. 6) A pályázatok elbírálása A pályázatokat 11 fős bíráló bizottság bírálja el. A bíráló bizottság tagjait az egészségügyi miniszter kéri fel. A bíráló bizottság a pályázatokat legkésőbb november 15-éig bírálja el, majd javaslatot tesz az egészségügyi miniszter részére a rendelkezésre álló forrás felosztására. A bíráló bizottság javaslatát figyelembe véve az egészségügyi miniszter és a pénzügyminiszter közös közleményben teszi közzé a nyertes pályázók nevét, pályázónként az elnyert összeget és a pályázatban vállalt célfeladat megnevezését. Az ÁNTSZ-nek a pályázó telephelye szerint területileg illetékes megyei intézete a pályázatot megvizsgálja, különös tekintettel arra, hogy a pályázatban meghatározott intézkedések az ellátás biztonságát nem veszélyeztetik-e. Az ÁNTSZ álláspontjáról tájékoztatja az egészségügyi minisztert. A pályázatok elbírálásánál az alábbi célkitűzések vállalása jelent előnyt a felsorolás sorrendjében:

6 a) Kiemelt elbírálási szempontok: I) Területi integráció: azonos településen vagy megyében működő szolgáltatók által benyújtott, közös pályázat a párhuzamosságok leépítésére, hatékonyabb struktúra és működtetés kialakítására, szervezeti egyesítésre, az aktív fekvőbeteg kapacitás csökkentésére. II) Aktív ágyszám csökkentése és/vagy átalakítása ápolási, krónikus ellátássá, illetve járóbeteg-ellátási kapacitássá. Ezen belül kiemelten preferált az intézmény(ek) aktív ellátást nyújtó telephelyé(i)nek megszüntetésére, vagy az aktív ellátás megszüntetésével egyidejűleg ápolási és/vagy hospice osztályok/részlegek létesítésére irányuló pályázata. III) Aktív fekvőbeteg, illetve önálló járóbeteg ellátást nyújtó szolgáltatók sürgősségi vagy ügyeleti ellátásainak összehangolása az ügyeleti felvételi rend ésszerűsítése intézeti, települési, megyei szinten. b) További elbírálási szempontok (a rendelkezésre álló összeg függvényében és a vállalt célkitűzésekkel kapcsolatos működési kiadások támogatására): I) Onkológiai, kardiológiai, gyermek egészségügyi, sürgősségi vagy intenzív ellátás szervezésének korszerűsítése II) Beteg előjegyzési, betegirányítási rendszer kialakítása III) Telemedicina, IT technológia fejlesztés IV) A betegek komfortját szolgáló beruházások megvalósítása V) Az önálló járóbeteg szakrendelő esetében a közelben lévő fekvőbeteg intézménnyel történő hatékonyságnövekedést eredményező együttműködés, feladatmegosztás A pályázatok elbírálásánál a bíráló bizottság figyelembe veszi a kialakítandó struktúra tekintetében az lakosra jutó meglévő kapacitást, illetve elérhetőséget, a pályázat és a térség objektív ellátási szükségleteinek összhangját, a valós ellátási szükségleteket. Az OEP honlapján a meglévő kapacitásokat és az igénybevételt október 5-éig megyei és regionális bontásban közzéteszi. 7) A pályázat kötelező tartalmi elemei: a) Részletes szakmai terv (amely tartalmazza a szolgáltatók jelenlegi tevékenységének bemutatását a kapacitások, igénybevétel, ellátandó lakosságszám megjelölésével az OEP adatai alapján, az intézmény jövőképét, szakmai megvalósíthatósági tanulmányt, max. 5 oldal, 1. sz. melléklet)

7 b) Részletes pénzügyi terv (amely tartalmazza a struktúra átalakítására vonatkozó, fenntartható finanszírozási tervet, az intézmény likviditási helyzetének, tartozásállományának bemutatását, és a évre vonatkozó éves költségvetési beszámolójából az 1;5;21;21R;22;22R;34;35;80;98 sz. adatlapokat nem költségvetési formában működő szolgáltatók esetében a mérleg és eredmény kimutatást, 2. sz. melléklet) c) A pályázatban megjelölt struktúra átalakításra vonatkozó időterv (amely tartalmazza a pályázati vállalások, személyi, tárgyi feltételek megteremtésének ütemezését, 3. sz. melléklet) d) Tájékoztató a szolgáltató(k) ügyeleti, sürgősségi ellátásának mértékéről, annak megszervezéséről, az ellátásban résztvevők létszámáról, a munkaviszony jellegéről e) a szolgáltató működési engedélyének száma f) A pályázó(k) nyilatkozata (4. sz. melléklet) I) a pályázat elnyerése esetén a biztosított összeget a pályázatában megjelölt és jóváhagyott feltételek szerint használja(k) fel, ennek elmaradása esetén a kiutalt összeget visszafizeti(k) II) a pályázati cél megvalósulásával összefüggésben a finanszírozási szerződés módosításra kerül III) a pályázó március 31-éig beszámol a 3. sz. melléklet szerinti időtervben foglaltak végrehajtásáról, a pályázatban elnyert összeg felhasználásáról a felhasználást igazoló számlák egyidejű bemutatásával g) Érvényes OEP finanszírozási szerződés mellékletek nélkül h) A fenntartó indítási nyilatkozata i) Több pályázó együttes pályázata esetén együttműködési megállapodás az ellátás biztosítására és a feladatátadásra j) Aláírási címpéldány. A kötelező tartalmi elemek bármelyikének hiánya esetén az ÁNTSZ, illetve az Egészségügyi Minisztérium felhívására 5 munkanapon belül hiánypótlásra van lehetőség. A hiánypótlás elmulasztása a pályázatból való kizárást eredményezi, kivételt képez a fenntartó indítási nyilatkozata, amelynek benyújtása a 4) pontban meghatározott határidőig szükséges.

8 8) A pályázat formai követelményei: A pályázatokat 3 nyomtatott példányban (1 eredeti, 2 másolat), kell az Egészségügyi Minisztérium, 1051 Budapest, V. Arany János u. 6-8., Miniszteri Kabinet 610. szoba címre eljuttatni. A borítékon fel kell tüntetni a pályázati kiírás címét. Az eredeti példány minden oldalát a pályázó képviselőjének szignálnia kell. A pályázatot további egy példányban az ÁNTSZ-nek a pályázó érintett telephelye szerint területileg illetékes megyei (fővárosi) intézete részére kell eljuttatni. A pályázatok beérkezési határideje: legkésőbb október :00 A pályázatok elbírálási határideje: legkésőbb november 15. Jóváhagyom: Dr. Molnár Lajos Dr. Veres János

9 Módosítás Az Egészségügyi Minisztérium PÁLYÁZATI FELHÍVÁSÁHOZ az egészségügyi ellátórendszer struktúraátalakításának támogatására, az intézményi átalakítások megkezdésére A pályázati kiírás 4) pontjában az alábbiakban módosul: A nyertes pályázókkal a bíráló bizottság javaslatán alapuló, a pénzügyminiszterrel egyetértésben meghozott egészségügyi miniszteri döntést követő 5 munkanapon belül a támogatásra vonatkozóan az OEP határozott idejű szerződést köt, amely tartalmazza a támogatás átutalásának feltételeként a fenntartói indítási nyilatkozat szükségességét. A támogatás utalványozására a szolgáltató és az OEP között létrejött szerződés aláírását követő 5 munkanapon belül kerül sor, amennyiben az OEP rendelkezik a fenntartói indítási nyilatkozattal. A fenntartó a támogatás átutalását megelőzően a pályázatban foglaltak végrehajtását garantáló indítási nyilatkozatot küld az OEP-nek. Az indítási nyilatkozat olyan kezességvállalási nyilatkozatnak minősül, amelyben a fenntartó(k) egyoldalúan kötelezettséget vállal(nak) a struktúraátalakításra, illetve annak elmaradása esetén a támogatás visszafizetésére, amennyiben a szolgáltató(k) nem teljesítenék az OEP-pel kötött szerződésben vállalt kötelezettségeiket. Abban az esetben, ha a szolgáltató március 31-éig nem teljesíti pályázatban vállalt kötelezettségeit, az OEP jogosult a szolgáltató finanszírozását a pályázaton elnyert összeggel csökkenteni, legkésőbb december 31-éig. A fenntartó vállalja, hogy gondoskodik a működés folytonosságáról, amennyiben a pályázaton elnyert támogatásnak a fentiek szerinti visszafizetésére kerül sor és a visszafizetés a szolgáltató működését veszélyezteti. A finanszírozási szerződés módosítás a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló évi LXXXIII. törvény és az annak végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet, valamint az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet mindenkor hatályos előírásaira tekintettel történik a pályázatban foglalt feltételek teljesítését követően. Amennyiben a struktúraátalakítással kapcsolatban a hatályos jogszabályok szerinti többletkapacitásnak minősülő kapacitás befogadására nyer el szolgáltató támogatást, a támogatás odaítélése előzetes többletkapacitás befogadásnak minősül.

10 Helyébe az alábbi szövegrész lép: A nyertes pályázókkal a bíráló bizottság javaslatán alapuló, a pénzügyminiszterrel egyetértésben meghozott egészségügyi miniszteri döntést követő 5 munkanapon belül a támogatásra vonatkozóan az OEP határozott idejű szerződést köt. A támogatás utalványozására a szolgáltató és az OEP között létrejött szerződés aláírását követő 5 munkanapon belül kerül sor. A fenntartó a miniszteri döntést követő 60 napon belül a pályázatban foglaltak végrehajtását garantáló indítási nyilatkozatot küld az OEP-nek. Az indítási nyilatkozat olyan kezességvállalási nyilatkozatnak minősül, amelyben a fenntartó(k) egyoldalúan kötelezettséget vállal(nak) a struktúraátalakításra, illetve annak elmaradása esetén a támogatás visszafizetésére, amennyiben a szolgáltató(k) nem teljesítenék az OEP-pel kötött szerződésben vállalt kötelezettségeiket. Abban az esetben, ha a fenntartó határidőre nem juttatja el az indítási nyilatkozatot az OEP-hez a szerződés azonnali hatállyal megszűnik és a már folyósított támogatás visszajár. Ebben az esetben, illetve ha a szolgáltató március 31-éig nem teljesíti pályázatban vállalt kötelezettségeit, az OEP jogosult a szolgáltató finanszírozását a pályázaton elnyert összeggel csökkenteni, legkésőbb december 31-éig. A finanszírozási szerződés módosítás a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló évi LXXXIII. törvény és az annak végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet, valamint az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet mindenkor hatályos előírásaira tekintettel történik a pályázatban foglalt feltételek teljesítését követően. Jóváhagyom: Dr. Molnár Lajos Dr. Veres János október október.

11 Tisztelt Képviselő Testület! A kórház megalakulása óta fokozatosan bővült, a rendszerváltoztatásig 100 feletti ágyszámmal, utána 100 ággyal rendelkezett. A es ágyszám csökkentések miatt az OEP 62 aktív és 20 krónikus ágyat kötött le és finanszírozott ben 18 aktív ágyat normatíván felül befogadott miniszteri kontingensből az akkori lobbizás következményeként ben ezt megszüntették ban a 18 aktív ágyat visszapályáztuk sikertelenül, és már akkor egy időben beadtuk a pályázatot 18 krónikus ágyra is az aktív sikertelensége esetére. Azóta minden évben beadtuk pályázatunkat a törvényes időben. Írásos elutasítást nem kaptunk, az OEP azonban csak az eredeti 62 aktív és 20 rehabilitációs ágyat finanszírozza. Többszöri és különböző hivatalos és félhivatalos információszerzési próbálkozás ellenére sem tudtunk konkrét választ kapni az illetékesektől. (pl. Dr. Horváth Ágnes és Dr. Rapi Katalin államtitkároktól) Ugyanígy nem tudjuk, hogy mi történt az egynapos sebészeti pályázatunkkal sem, amely szerepel a címzett támogatás pályázatának orvos szakmai anyagában. A 2002-ben címzett támogatásra beadott pályázatunk orvos szakmai programjában szereplő struktúrát a BM illetékes főosztálya azért engedélyezte, mert csak ebben a formában tartotta finanszírozhatónak. Aktív belgyógyászat 40 ággyal, egynapos sebészettel, és 60 ágyas krónikus ágystruktúrával, amelyből 40 rehabilitációs és 20 tartós ápolási ágykapacitás volt tervezve. Az akkor benyújtott pályázathoz kötelezően egyeztettük a megye egészségügyi intézményeivel és a fekvőbeteg ellátó intézményeket fenntartó önkormányzataival a programot, és csatoltuk beleegyező és hozzájáruló nyilatkozatukat a MEP és Megyei ÁNTSZ nyilatkozatával együtt. Az elfogadott pályázat szerint 100 ágyas intézmény létesítésére kaptuk a címzett támogatást az abban leírt orvos szakmai programnak megfelelően. Ezzel azonban már semmilyen szinten nem törődnek. Más régióból is hasonló információkat hallottunk. A benyújtott 18 krónikus ágy, ill. 1 napos sebészeti többletkapacitási pályázatunkra hivatalos elutasítást nem kaptunk, csak a sebészeti szakmai kollégiumtól, hogy a grémium nem támogatta a zirci kórház pályázatát.

12 Ebből valószínűsíthető, hogy el fogják utasítani, hiszen a pályázat befogadásához szükséges a szakmai kollégium állásfoglalása is. A Megyei Egészségbiztosító Igazgatójától informálisan azt a véleményt kaptam, hogy nem fogják befogadni, különös tekintettel az országos egészségpolitikai helyzetre is. Az előző testületben is felmerült a kérdés, hogyan finanszírozható az intézmény. Az eredeti orvos szakmai program szerinti felállásban ennek meg volt a lehetősége. Azóta azonban olyan finanszírozási változások, (HBCS, TVK) történtek a kórházak életében, amelyek jelentősen csökkentették a bevételi lehetőségeket. Másodsorban a fentiek szerint jelentősen csökkent annak lehetősége, hogy megkapjuk az egynapos sebészetet és a 40 ágyas aktív belgyógyászat is bizonytalanná vált a szakember hiány és a jelentősen csökkent igénybevételi gyakoriság szerint. Az elmúlt évben 95 %-ról 60%-ra csökkenő igénybevételi gyakoriságot és ágykihasználási mutatókat elsősorban a szakorvos hiánnyal tudjuk magyarázni, emiatt kényszerültünk az elmúlt években először a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást, majd 2005 augusztusában műtéti sebészeti ellátást is megszüntetni. A csökkenő igénybevételi gyakorisággal, ágykihasználtsággal működő aktív fekvőbeteg szakellátó intézmények csökkenő súlyszámot teljesítve gazdálkodási nehézségekbe ütköztek. Ezeket csak fokozta a közalkalmazotti béremelés, amelyet központilag nem finanszíroztak és a nem kompenzált energia áremelések, valamint rezsiköltségek emelkedése. Ez a tendencia nem kerülte el a zirci Erzsébet Kórház gazdálkodását sem. Az előbbiek és az építkezés elhúzódása olyan nagy bevétel kiesést jelentettek a múlt évben, hogy az intézmény adósságállománya elérte az ismert mértéket. A különböző lehetőségeket mérlegelve kiszámítottuk a lehetőségeinket. A számításoknál figyelembe kellett venni a szakmai minimum feltételeket is, amelyek ma már alapvető fontossággal bírnak, hiszen már megszűnt az ideiglenes működési engedély kiadásának lehetősége és végleges működési engedélyt csak az az intézmény kap, amelyik megfelel a feltételeknek. Ellenkező esetben arra az alacsonyabb szintre minősítik, amelynek megfelel.

13 Milyen lehetősége van a tulajdonos önkormányzatnak? I. A kórház önállóságának megtartása a tulajdonos önkormányzat működtetése esetén: 1. a kórház adósságállományának rendezése mellett a gazdaságilag fenntartható és szakmailag elfogadható szervezeti forma kialakítása 2. az intézmény felszámolása 3. szakmai befektető keresése és gazdasági társasággá alakítása. II. A Veszprém Megyei Kórházzal történő szervezeti integráció: Az Önkormányzati törvény szerint a területi önkormányzatoknak a választást követő 6 hónapig lehetőségük van az önként vállalt feladatokról való lemondásra és átadására a megyei önkormányzatnak. Ez már felmerült 2001-ben is az akkori önkormányzatban a kórházigazgató távozása idejében. A Megyei Önkormányzat megbízta Dr. Rácz Jenőt a megyei kórház főigazgatóját, hogy kezdjen tárgyalásokat a várható változásokra tekintettel a megye kórházi intézményi struktúrájának átalakítására. Tekintettel Veszprém megye kórházi struktúrájának speciális voltára, a terv szerint intézmények szakmai összevonására van szükség. Ez a Zirci Városi Erzsébet kórházat az alábbiak szerint érintené: A Veszprém Megyei kórház, a Zirci Kórház és Várpalotai kórház, valamint a balatonfüredi Honvéd és az Állami szívkórház valószínű összevonása után alkotna egy egységet. A fentiek szakmai magyarázata az, hogy a megyei kórház látja el az előbbi kórházak felvevő területéről érkező betegeket, mivel ezt számára a progresszív ellátás előírja. A zirci kórház számára a szakmai program szerinti aktív belgyógyászatot és az egynapos sebészetet és a vissza nem kapott 18 krónikus ágyat valószínűleg csak ebben az esetben lehet biztosítani. Annál is inkább, hogy erre biztosítékot csak az új megyei önkormányzat adhat, amely politikai döntést igényel. Az integráció esetén a hiányzó 18 krónikus ágy átcsoportosítására ígéretet kaptam a megszűnő dobai intézmény ágyaiból, így finanszírozhatósági szempontból a 100 ágyon történő fekvőbeteg-ellátás jobb helyzetet teremtene a kórházunk számára.

14 Az országos tendenciáknak megfelelően az egészségügyi miniszter pályázatot írt ki az intézményrendszer átalakítására. Számunkra az aktív ágyszám csökkentése illetve átalakítása krónikus ellátássá önálló pályázati lehetőség, valamint több intézmény közösen benyújtott pályázata szerint van lehetőség. Az első esetben ágyanként 1 millió forint vissza nem térítendő támogatás, a másodikban max. 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásról van szó. Javaslom az önálló pályázat benyújtását az önkormányzatunknak, főleg azért is, mert ha közben más lehetőség is adódna, nem kell igénybe venni. A pályázati felhívást mellékelem. Az intézmény vezetősége és illetékes dolgozói készséggel részt vesznek a pályázat elkészítésében. Zirc, Tisztelettel: Dr. Horváth Sándor kórházigazgató

15 ADATSZOLGÁLTATÁS az elismert tartozásállományról Intézmény neve: Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Címe: 8420 Zirc, József Attila u. 17. Bankszámla száma: Időszak: ezer Ft.. eredeti éves költségvetés kiadási előirányzata eft-ban eredeti éves költségvetés kiadási előir. 10 %-a e Ft-ban: ezer Ft Elismert szállítói tartozásállomány 2006.augusztus 31. állapottal: Ft Le nem járt tart.áll. Lejárt száll. tart. állomány Szállítók 0-30 nap nap 60 napon túli Gyógyszer , , , ,- Gyógy.eszk , , ,- Szolgáltatás , ,- Élelmiszer , , , ,- Egyéb , , , Összesen , , , ,- Zirc, Dr. Horváth Sándor kórházigazgató Stumpfné Mayer Mária mb. gazd. igazg.

16 Fekvőbeteg osztályok teljesitménykimutatása 2001.I.félév Belgyógyászat Sebészet Szül-nőgyógyászat Összesen súlysz. eft súlysz. eft súlysz eft súlysz eft 2000.október 89, ,8 68, ,0 64, ,5 221, , nov. 89, ,60 84, ,10 70, ,03 244, , dec. 74, ,90 84, ,10 54, ,69 213, , január 107, ,77 82, ,20 58, ,81 248, , február 96, ,8 96, ,8 54, ,4 247, , március 102, ,39 73, ,79 65, ,83 241, ,01 Összesen: 559, ,3 489, ,0 367, ,3 1416, ,5 HBCS 4.3 verzió ( Ft alapdíj) 2001.április 89, ,4 64, ,9 40,8 3695,3 194, , május 92, ,3 66, ,6 45,3 4097,9 204, , június 77, ,5 59, ,0 34, ,4 171, ,9 III.negyedév össz.: 260, ,2 189, ,5 120, ,6 570, ,3

17 Fekvőbeteg osztályok teljesitménykimutatása 2001.év Belgyógyászat Sebészet Szül-nőgyógyászat Összesen súlysz. eft súlysz. eft súlysz eft súlysz eft 2000.október 89, ,8 68, ,0 64, ,5 221, , nov. 89, ,60 84, ,10 70, ,03 244, , dec. 74, ,90 84, ,10 54, ,69 213, , január 107, ,77 82, ,20 58, ,81 248, , február 96, ,8 96, ,8 54, ,4 247, , március 102, ,39 73, ,79 65, ,83 241, ,01 Összesen: 559, ,3 489, ,0 367, ,3 1416, ,5 HBCS 4.3 verzió ( Ft alapdíj) 2001.április 89, ,4 64, ,9 40,8 3695,3 194, , május 92, ,3 66, ,6 45,3 4097,9 204, , június 77, ,5 59, ,0 34, ,4 171, ,9 III.negyedév össz.: 260, ,2 189, ,5 120, ,6 570, ,3 Alapdíj Ft) 2001.július 77, ,35 65, ,55 48, ,85 191, , augusztus 78, ,55 56, ,45 47, ,15 183, , szeptember 85, ,2 64, ,75 40, ,25 190, ,2 IV.negyedév össz.: 241, ,1 186, ,75 137, ,25 566, ,2

18 Fekvőbeteg osztályok teljesitménykimutatása 2006.év Alapdíj 134eFt/ től 136e Ft Belgyógyászat Sebészet Szül-nőgyógyászat Összesen Bevétel Teljesítés ideje súlysz. eft súlysz. eft súlysz eft súlysz eft ideje 2005.Október 61, ,843 30, ,457 0,00 0,000 92, , l November 64, ,605 39, ,995 0,00 0, , , ll December 69, ,834 28, ,266 0,00 0,000 98, , lll. I.N.év Összesen 195, ,282 98, ,718 0,00 0, , , Január 56, ,287 38, ,913 0,00 0,000 94, , lV Február 59, ,947 35, ,953 0,00 0,000 95, , V Március 86, ,581 35, ,819 0,00 0, , , Vl. II.N.év Összesen 202, , , ,685 0,00 0, , , Április 61, ,018 27, ,582 0,00 0,000 88, , Vll Május 57, ,251 24, ,649 0,00 0,000 81, , Vlll 2006.Június 54, ,374 21, ,026 0,00 0,000 76, , lX. III.N:év Összesen 173, ,643 72, ,257 0,00 0, , , Július 2006.Augusztus 2006.Szeptember IV.N:év Összesen 0 0, , , Összesen I-IV. 571, , , ,660 0,00 0, , , X XI XII.

19

20 Tartozásállomány: 2006.augusztus 31-i állapottal havi kimutatásban, szállítói csoportonként 2005.év 2006.év Szállítók szeptember október novemb. december január február március április május Gyógyszer Gyógy. Eszköz Szolgáltatás Élelmiszer Egyéb Összesen: június július augusztus szeptember október gyógyszer gyógy.eszk szolgáltatás élelmiszer egyéb összesen Tartozás állományból : 0-30 napon belüli napon belüli tartozásállomány 60 napon túli gyógyszer gyógy. eszköz szolgáltatás élelmiszer egyéb összesen: napon túli tartozás állomány: Ft Ft = Ft Zirc

21

22 Ágykihasználtási mutatók Aktív Rehabilitáció Időszak: Ápolási nap: Ágykihasználtság: Ápolási nap: Ágykihasználtság: 2005.okt % ,87% 2005.nov ,49% ,67% 2005.dec ,20% ,03% 2006.jan ,78% ,74% 2006.febr ,26% ,25% 2006.márc ,17% ,16% 2006.ápr ,74% ,83% 2006.máj ,73% ,03% 2006.jún ,65% ,00% 2006.júl ,47% ,55% 2006.aug ,87% ,87% Átlagos: ,58% ,73%

23 Eltávozott betegek Időszak Belgyógyászat Sebészet Rehab okt nov dec jan febr márc ápr máj jún júl aug Összesen:

24 Járóbeteg teljesítmény év Hónapok Okt. telj./ fin. Nov. telj./ fin. Dec.telj./ fin. Jan.telj./ fin. Febr.telj./ fin. Márc.telj./ fin. Ápr.telj./ fin Máj.telj./ fin. Jún.telj./ fin. Júl.telj./ fin. Aug./ fin. Szept.telj./ fin. Összesen: Orsz. pontérték 1,34 1,34 1,34 1,34 1,36 1,36 1,36 1,36 1,36 1,36 1,36 1,36 Belgyógyászat , , , , , , , , , ,6 Belgyógyászat amb , , , ,1 Sebészet , , , , , , , , , ,2 Sebészet amb , , , ,7 Traumatológia , , , , , , , , , ,6 Nőgyógyászat , , , , , , , , , ,7 Terhestanácsadás , , , , , , , , , ,5 Nőgyógyászat amb Orr-fül-gége , , , , , , , , , ,9 Szemészet , , , , , , , , , ,3 Neurológia , , , , , , , , ,6 Reumatológia , , , , , , , , , ,7 Gasztoenterológia , , , , , , , , , ,6 Kardiológia , , , , , , , , , ,3 Röntgen-ultrahang , , , , , , , , , ,5 Fizikó , , , , , , , , ,4 Fizikoterápia , , , , , , , , , ,9 Összesen: , , , , , , , , , ,6

25 1 Előterjesztés Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet helyzetéről Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet pénzügyi helyzete 2006.évben Kórház jelenlegi struktúrája, a hatályos finanszírozási szerződés és működési engedély szerint: 2006.évben: a fekvőbeteg szakellátás finanszírozási szerződésben lekötött kapacitása: aktív fekvőbetegellátás, mátrix osztályos szerkezetben: 62 ágy rehabilitácós fekvőbetegellátás ( krónikus ellátás) : 20 ágy a járóbeteg szakellátás finanszírozási szerződésben lekötött kapacitása: szervezeti egység heti szakorvosi óraszám nem szakorvosi óraszám belgyógy. szakrendelés 45 belgyógy. rehabilitáció 8 kardiológia 6 sebészet szakrendelés 40 traumatológia szakrendelés 18 szülészet-nőgyógyászat szakrendelés 30 szül.nőgy. terhestanácsadó 16 orr-fül-gége szakrendelés 10 szemészet szakrendelés 30 ideggyógyászat szakrendelés 10 fizikótherápia 36 reumatológia és fizioterápia szakrendelés röntgen- 30 ultrahang diagnosztika 30 gasztroenterologia szakrendelés 8 mindösszesen:

26 2 A szerkezeti felállást azért tartottuk szükségesnek ilyen részletezettséggel bemutatni, mert a mindenkori struktúra és a hozzákapcsolódó szakmai minimum feltétel jogszabály előírásai jelentős kihatással vannak a pénzügyi helyzetre, a működési engedély kérelem jóváhagyására évhez képest a járó beteg szakellátás kapacitásában következett be változás. A kardiológiai szakrendelésen 2 óra, a reumatológiai szakrendelésen 5 szakorvosi óra csökkenés történt. A nem szakorvosi óra számban a gasztroenterológiai rendelésen következett be óra szám csökkenés. A krónikus ellátás céljára pályázat útján kért 18 ágy kapacitás elnyeréséről ez idáig nem érkezett érdemi válasz. A háziorvosi ügyelet feladat átadása a Zirc Kistérség Munkaszervezetének 2006.szeptember 1-vel megtörtént évi finanszírozási jellemzők: évben, évhez képest további központi finanszírozási változtatások történtek. Az aktív fekvőbeteg ellátás díja forintról forintra,a járó beteg szakellátás díja 1,36.-Ft-ra, a krónikus ellátás napi díja Ft-ról forintra emelkedett. Az emelkedések pénzügyi hatása 2006.május havi finanszírozásban érvényesültek. A finanszírozási változtatást a 2006.évi közalkalmazotti bértábla változása és egyes közalkalmazotti bérelemek változása indokolta. A bevételi arányban a legnagyobb súlyt képviselő aktív fekvőbeteg szakellátásban a finanszírozás emelkedés mértéke 100 súlyszám átlag teljesítményt figyelembe véve 100 súlyszám * Ft/ súlyszám = Ft emelkedést jelent havi szinten.azonban ez csak a béremelés 50%-ra nyújt valójában fedezetet július 1-től szintén változott a finanszírozási jogszabály, olyan módon, hogy ez további forrás kivonást eredményez majd az ellátások fedezetében. Az aktív fekvőbeteg ellátásban a teljesítményvolumen szerinti finanszírozás alapja: a évi, degresszió nélkül elszámolt teljesítmény 95%-a. Kórházunkat azért nem érinti évben súlyosan ez a jogszabály változás ( nem úgy mint a 2004.évi finanszírozási módok, technikák változása) mert a tényleges teljesítmény a korlát alatt marad. A rehabilitációs ellátás szakmai szorzószáma 1,6 szorzóról 1,2 re csökken július 1-től a bevételi pozíciónkat jelentősen rontva. Ez azért is súlyosan érinti a pénzügyi helyzetünket a közeljövőben mert a beruházás során már elkészült új épületben alapvetően rehabilitációs ellátást szeretne nyújtani nagyobb ágy kapacitással és jobb ágy- kihasználtsággal a kórház. A járóbeteg szakellátásban az aktív fekvő betegellátáshoz hasonlóan a 95%-os teljesítmény korlát szabály került bevezetésre. Az elérhető teljesítmény korlát csökkentése szintén bevétel kiesést eredményezhet, tekintettel arra, hogy a tényleges teljesítmény kalkulációnk szerint meghaladhatja az elkövetkezendő időszakban az egyes szakrendeléseken a korlátot.

27 3 Bevételek: A kórház 2006.évben a költségvetési terv eredeti előirányzata szerint 317 millió forintból gazdálkodik, amelynek túlnyomó részét az OEP-től átvett finanszírozási bevételek adják. Az OEP bevételben az aktív kórházi betegellátás bevétele a legmagasabb, ezt követi a járóbeteg szakellátás majd a rehabilitációs szakellátás bevétele. Az első hat hónapban a tényleges OEP bevétel az 1.számú kimutatás szerint ezer Ft, az önkormányzati támogatás 6486 ezer forint, az egyéb (lakossági ) támogatások 1929 ezer forint,az egyéb saját bevétel (vendéglátás, bérleti díjak, tovább számlázott telefondíjak, eszköz értékesítés, áfa bevétel,...) ezer forint. A Zirc és a környező önkormányzatok által átadott 3227 ezer forint a háziorvosi ügyelet bevételét képezi. Kiadások: A kiadások közül a legmagasabb a személyi juttatások és azok járulék terhe. Ebben az évben ez júniusig ezer Ft volt, ami a költségek 68%-át jelenti. A dologi és folyó kiadások 32 %- arányt képviselnek a kiadásban, összegszerűen ezer forintot tudtunk a bér és járulék levonása után fordítani ezekre a kiadás jogcímekre. A dologi és folyó kiadások közül a legjelentősebb tétel az un. vásárolt közszolgáltatások tétele, amely a számlázott orvosi ügyeletek, egészségügyi szolgáltatások és a különböző diagnosztikai, szövettani vizsgálatokra fordított kiadásrészt jelentenek az elszámolásban. Az összes kiadáshoz viszonyítva 14 % a rész aránya ennek a kiadás jogcímnek. A kiadásokra és a korábbi évekről áthozott tartozás állomány kiegyenlítésére a bevételek nem nyújtanak fedezetet. A megjelenő hiánynak a csökkentésére az elmúlt években márt tettünk lépéseket elsődlegesen a létszámcsökkentés eszközeivel élve, és a beszerzések megszigorításával is évben az osztályos keretgazdálkodás bevezetésével, osztályos leltárak felvételével az osztályos készlet gazdálkodást figyeltük. A munkaerő gazdálkodásban a Munkaügyi központ támogatási lehetőségeivel éltünk az adott helyzetben. Munkaerő nyugdíjba vonulásával a létszámot nem pótoltuk vissza. A munkaerő gazdálkodásnál tekintettel kell lenni a szakmai minimum feltétel jogszabályi előírásokra, különösen annak személyi és szakmai feltétel rendszerére, mivel a működési engedély kiadását veszélyezteti a feltételek nem teljesítése. A mátrix osztályon szakorvos hiánnyal küzd jelen pillanatban is a kórház. Feleslegessé vált tárgyi eszközök értékesítésével is igyekeztünk a kórházat bevételhez juttatni. A két évvel ezelőtti, 2004.évi finanszírozási változások is kedvezőtlenül hatottak a kórház pénzügyi helyzetére, mintegy 25 % OEP bevétel kiesésünk mutatkozott a fekvőbeteg ellátásban,a megelőző évhez képest. Ez sajnos elindított kórházunknál egy eladósodási folyamatot, amit ennek az ellensúlyozására tett lépések sem tudtak megállítani évben fokozódott a szakorvos hiányunk,- orvosok távozása miatt- s ez tevékenység szűküléshez vezetett valójában bevétel kieséshez is. Az előbbiekhez hozzájárult a kórházi rekonstrukció elhúzódása is.

28 4 A kórház jelenlegi szerkezetében a biztonságos ellátási tevékenység nyújtásához havi szinten millió bevételi fedezetre lenne szükség, ami a mellékelt pénzügyi kimutatásban a 2006.júniusban érkező bevétel( márciusi teljesítmények finanszírozási tétele) és ahhoz tartozó teljesítmény szint nyújtását követelné folyamatosan. Azonban ez a bevételi szint is csak a folyó kiadásokra nyújt fedezetet, de a korábbi időszakok hátralékainak kiegyenlítését nem teszi lehetővé. Nehezíti a pénzügyi helyzetet az energia árak emelkedése( gáz, villamos áram), az áfa mérték központi emelése, a vállalkozói ügyeletek megszűnése miatti költségemelkedés, a 2006.július 1-től életbeléptetett finanszírozási változások, amely forrás csökkenést jelent. Nagy terhet ró a kórházra, hogy az 1999évi fűtéskorszerűsítés költségeit ( 2005 tavaszáig mintegy 17 millió forintot fizetett ki az intézmény) év végéig fizetni kell az üzemeltető PROMÉTHEUS részvénytársaságnak. További problémát jelent, hogy még nem ismerjük az egészségügyi tárca kórházakra lebontott elképzeléseit a kórházak jövőbeni szerkezetét, működési lehetőségét illetően. Amennyiben csak rehabilitációs illetve krónikus ellátást nyújtása szerepel a központi elképzelésekben, a fekvőbeteg szakellátásban, az a szerkezet teljes átstrukturálását eredményezi, s központi támogatás nyújtása nélkül az eladósodás folyamatát tovább növelheti. A krónikus fekvőbeteg ellátás nyújtásával - maximális kihasználtságot feltételezve és a jelenlegi finanszírozási paraméterekkel számolva- az elérhető finanszírozás éves bevétele: 82 ágy*365 nap*1,2 szorzó *4115.-Ft/napidíj ~ 148 millió Ft/év A kiadások szerkezetét az elérhető bevétel szinthez kell igazítani. Mellékletként csatoljuk az adósság állomány mértékét tartalmazó, a létszámhelyzetet mutató valamint 2006évi teljesítményeket és hozzátartozó bevételeket kimutató táblákat. Az ÁH törvényben foglaltak szerint fedezett nélküli kötelezettségvállalást jogszabályellenes. Az következőkben részletezett fedezetvállalásokat ellátási érdekből kényszerültünk jogszabályellenesen végrehajtani. Kórházunk az adósság mértékét saját erőből nem tudja kiegyenlíteni. Kérem a tulajdonos önkormányzatot, hogy mérlegelje kórház további működtetésének lehetőségeit. Tisztelettel: Zirc, Dr. Horváth Sándor intézményvezető

29 5

30 Zirc,2006június közalkalmazotti létszámhelyzet június hó (munkajogi létszámmal) adat: fö: órában átszámítva Szakfeladat-Kiadáshely Orvos Szakdolgozó Egyéb eü dolg. Gazdasági Kisegítő müszaki Összesen Belgyógyászat 2,6 13,5 2 1,8 3 22,9 Sebészet 2 12, ,5 Nőgyógyászat Rehabilitáció Műtő 1 2 0,8 3,8 Röntgen 3 3 Gyógyszertár 0,6 0,6 Karbantartás 3,8 3,8 Gépjármü fenntartás 0 Mosoda 2 2 Élelmezés Épület fenntartás 5 5 Központi írányítás 6,8 0,5 7,3 0 Járóbeteg ellátás 1, ,4 Foglalkozás eü szolg Házi orv. Ügyelet 3,8 3,8 0 0 Összesen 8 48,6 4 19,2 30,3 110,1 Gazdasági-müszaki dolgozó : ide számoljuk: orvosirnok, raktáros élelmezési adminisztratív dolgozókat is. Kisegítői létszám: takarító, portás, udvaros, konyhalány, mosodai dolgozó Egyéb egészségügyi dolgozó: beteghordó mütőssegéd, szakdolgozó: ápoló, mütős asszisztens, anaesthezológus, gyógytornász, járóbe járóbeteg asszisztens Fekvőbeteg-járóbeteg szakellátásban, diagn. egységekben vállalkozó orvosok is résztvesznek a feladat ellátásban

31 közalkalmazotti létszámhelyzet július hó (munkajogi létszámmal) adat: fö: órában átszámítva Szakfeladat-Kiadáshely Orvos Szakdolgozó Egyéb eü dolg. Gazdasági Kisegítő müszaki Összesen Belgyógyászat 2, ,8 3 21,4 Sebészet 2 12, ,5 Nőgyógyászat Rehabilitáció Műtő 1 2 0,8 3,8 Röntgen 3 3 Gyógyszertár 0,6 0,6 Karbantartás 2,8 2,8 Gépjármü fenntartás 0 Mosoda 2 2 Élelmezés Épület fenntartás 5 5 Központi írányítás 6,8 0,5 7,3 0 Járóbeteg ellátás 1,4 8,5 3 12,9 Foglalkozás eü szolg Házi orv. Ügyelet 3,8 3,8 0 0 Összesen 8 46,6 4 18,2 30,3 107,1

32 közalkalmazotti létszámhelyzet augusztus hó (munkajogi létszámmal) adat: fö: órában átszámítva Szakfeladat-Kiadáshely Orvos Szakdolgozó Egyéb eü dolg. Gazdasági Kisegítő müszaki Összesen Belgyógyászat 2, ,8 3 21,4 Sebészet 2 12, ,5 Nőgyógyászat Rehabilitáció Műtő 1 2 0,8 3,8 Röntgen 3 3 Gyógyszertár 0,6 0,6 Karbantartás 2,8 2,8 Gépjármü fenntartás 0 Mosoda 2 2 Élelmezés Épület fenntartás 5 5 Központi írányítás 6,8 0,5 7,3 0 Járóbeteg ellátás 1,4 8,5 3 12,9 Foglalkozás eü szolg Házi orv. Ügyelet 3,8 3,8 0 0 Összesen 8 47,6 4 18,2 29,3 107,1

33 Városi Erzsébet Kórház-RI. Pénzügyi kim I.félév Zirc adatok: ezer Ft-ban Bevételek Január Február Március Április Május Június Összesen % 13 havi bérre OEP előleg OEP aktív fekvö ellátás OEP krónikus(rehab) ell OEP Járó ell OEP házi orv ügyelet OEP sürgösségi ell *Le: 13 havi bér Törlesztése OEP finansz.össz.: Vizsgálati díjak Alkalmazotti-vendég étkezés Egyéb bevételek(bérl.díj,..) Egyéb tám.(lakossági) Felügy. Szervi tám (Kórház) Felügy. szervi tám. HO. ügyelet Önkorm. tám- HO ügyelet-re Bevételek összesen Kiadások Személyi juttatások Járulékok Készlet beszerzések 0 Gyógyszer Élelmiszer Egyéb Szolgáltatások 0 villamos energia víz felhasználás gázenergia egyéb szolg számlázott eü. szolg Folyó, s egyéb kiadások Kiadások összesen Nyilvántart.30napontúli tart.áll Megj: 13 havi bér törlesztése sor összegei: mínusz előjellel

34 2006.év Kórháznak számlázott egészségügyi szolgáltatások- orvos vállalkoz havi átlag Fekvőbeteg ellátás: Érfogó kft 410 Dr.Szabó Tamás-belgyógy. 65 Muraközi T. -belgyógy. 89 Németh I. -belgyógy. 72 fekvő összesen 636 Járóbeteg ellátás: Pandúr Tünde gastró ell. 93 Dr.Dalos és tsa-orr-fül-gége 161 Cservenka Istvánné-röntgen 200 Bányai Krisztina-röntgen 34 Papp-Med- röntgen 153 Dr. Dávid Gyula-gastro 116 Regynat Bt- nögyógy.szakr. 170 Generál Medicina-neurológia 587 Dr. Insperger-reumatológia 338 Dr Sydó és Tsa- kardiológia 235 Rózsahegyi és tsa-gyógytornász 160 Dr.Ilies Major Éva röntgen 34 Ostium Bt. nőgyógy. 53 Tallai nőgyógy. 53 Szabadka -nőgyógy. 53 járó szakell. össz.: 2440 adatok: ezer Ft-ban Összesen Végösszesen: 3076

35 Rehabilitációs napok megoszlása 2003.év Hónapok Rehab.napok száma eft október 673,5 2357, november 808,5 2829, december ,5 I.negyedév össz: , január 746,2 2611, február 750, , március 827, ,3 II.negyedév össz: 2324, , április 630, , május 1018,5 3564, június III.negyedév össz: 2549, , július , augusztus 876, , szeptember IV.negyedév össz: 2703, ,1

36 Rehabilitációs napok megoszlása 2006.év Hónapok Rehab.napok száma eft Bevétel 2005.október 431,2 1746, l november 363,2 1471, ll december 484,0 1960, lll. l.negyedév össz. 1278,4 5177, január 421,6 1707, lV február 554,4 2281, V március 688,0 2831, Vl. ll.negyedév össz. 1664,0 6820, április 421,6 1734, Vll május 633,,6 2607, Vlll junius 462,4 1902, lX. lll.negyedév össz. 1517,6 6245, július X augusztus XI szeptember XII. lv.negyedév össz. 0 0 III. negyedév Belgyógyászat: 29,54% 1844,80 Sebészet : 70,46% 4400,20 Nőgyógyászat: 0,00% 0,00 Összesen: 100% 6245,00

37 Szükséges fedezet számítása a biztonságos egészségügyi ellátás kiadásainak teljesítésére Az ellátásokhoz szükséges havi kiadás szint: adatok: ezer forintban Személyi juttatás: ezer Ft/hó Járulékok: 4662 Készlet beszerzés: Gyógyszer 1000 Élelmiszer 1445 Egyéb 700 Szolgáltatások Villamos energia 458 Víz-csatorna 101 Gázenergia ( új épület után: 806) 2301 Szemétszállítás 68 Veszélyes hulladék árt. 41 Telefon.számítógépes bérlés 402 Eszköz sterilizálás 8 Kábel tv 4 Kertészet 38 Gázpalack bérlés 27 Munkavédelem 24 Mosatás 345 Műszer karbantartás 107 Informatikai szolgáltatás 373 Biztosítások, adók 398 Számlázott orvosi szolgáltatások: 3076 Diagnosztikai, egyéb egészségügyi vizsgálatok 393 Összesen ~ 30 millió Ft/hó Havi bevétel számítása maximum teljesítmény és teljesítménykorlát adta lehetőséget figyelembe véve, a finanszírozás jelenlegi paramétereivel számolva: - mátrix osztály:((1624,57súlyszám/év:12hó)*95%* ft/súlyszám ~ ezer Ft -rehabilitáció: (365nap*20ágy:12hó)*1,2 rehab.szorzó*4115.-ft/nap ~ 3002 ezer Ft - járóbeteg szakellátás: pont/hó*1,36 Ft/pont ~ 5281 ezer Ft - foglalkozás egészségügyi vizsgálatok: = 782 ezer Ft - saját bevétel - munkahelyi,egyéb vendéglátásból, bérleti díjakból = 1894 ezer Ft - lakossági támogatások: = 320 ezer Ft - tovább számlázott szolgáltatások = 282 ezer Ft Összesen: ~ 29 millió Ft/hó Megjegyzés: villany, víz-csatorna költségben beruházás befejeztével növekedés várható!

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. december 18-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Erzsébet Kórház nyertes pályázatához indítási nyilatkozat tétel Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Struktúraváltás Zirci Erzsébet Kórházban (2007-2014) avagy, van élet az aktív ellátások megszűnése után is''

Struktúraváltás Zirci Erzsébet Kórházban (2007-2014) avagy, van élet az aktív ellátások megszűnése után is'' Struktúraváltás Zirci Erzsébet Kórházban (2007-2014) avagy, van élet az aktív ellátások megszűnése után is'' Veszprém Megyei Orvos- Gyógyszerész Napok Sümeg, 2014. november 22. Zirci Erzsébet Kórház- Rendelőintézet

Részletesebben

Jirkovszkyné Szép Mária főosztályvezető Egészségügyi, Családvédelmi és Foglalkoztatáspolitikai Főosztály

Jirkovszkyné Szép Mária főosztályvezető Egészségügyi, Családvédelmi és Foglalkoztatáspolitikai Főosztály MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE ESZ:746.272/2006. Javaslat a Semmelweis Kórház- Rendelőintézet és Egyetemi Oktató Kórház valamint a Diósgyőri Kórház - Rendelőintézet struktúrájának átalakítására,

Részletesebben

13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ /2006. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 12-i nyilvános ülésére. Ács János polgármester

13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ /2006. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 12-i nyilvános ülésére. Ács János polgármester 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-13 /2006. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2006. december 12-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Dr. Deák Jenő Kórház-Rendelőintézet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete január 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. január 25-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet 2010. évi költségvetésének elfogadása Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-2/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 23-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Erzsébet Kórház- rendelőintézet igazgatói állására beérkezett pályázat elbírálása Előadó

Részletesebben

18. napirendi pont Megtárgyalta: Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság 01/555-2/2009. Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság

18. napirendi pont Megtárgyalta: Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság 01/555-2/2009. Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 18. napirendi pont Megtárgyalta: Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság 01/555-2/2009. Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosának előterjesztése

Részletesebben

11/2007. (II. 22.) MÖK

11/2007. (II. 22.) MÖK 11/2007. (II. 22.) MÖK határozat A Veszprém megyei egészségügyi ellátórendszer struktúra-átalakításának támogatása, az intézményi átalakítások megkezdése céljából a Veszprém megyei önkormányzati fenntartású

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK. EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK. EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: 111.441/2007. ÜL: Dr. Kovács Z. Mell.: Eü. közlöny Hiv.

Részletesebben

TÁMOGATJUK, TŰRJÜK VAGY

TÁMOGATJUK, TŰRJÜK VAGY TÁMOGATJUK, TŰRJÜK VAGY TILTJUK?, AVAGY AZ EGYNAPOS SEBÉSZET KIHASZNÁLTSÁGÁNAK SEGÍTÉSE VAGY KORLÁTOZÁSA A CÉL? SZAKÁCS ANASZTÁZIA ZIRCI ERZSÉBET KÓRHÁZ - RENDELŐINTÉZET Társszerző: Dr. Vermes Tamás XXV.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. augusztus 11-i rendkívüli testületi ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat egészségügyi alapellátás ügyeleti feladatának finanszírozása

Részletesebben

Egészségügyi technológiák és szakellátások befogadása

Egészségügyi technológiák és szakellátások befogadása Egészségügyi technológiák és szakellátások befogadása Kasik Dávid Osztályvezető Általános Finanszírozási Főosztály Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, 2014. május 16. Egészségügyi technológiák befogadása

Részletesebben

54/2006. (XII. 29.) EüM rendelet a szakellátási kapacitások felosztásának szempontjairól és a szakellátási elérési szabályokról

54/2006. (XII. 29.) EüM rendelet a szakellátási kapacitások felosztásának szempontjairól és a szakellátási elérési szabályokról 54/2006. (XII. 29.) EüM rendelet a szakellátási kapacitások felosztásának szempontjairól és a szakellátási elérési szabályokról Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló 2006. évi CXXXII. törvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete október 13-ei rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete október 13-ei rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2005. október 13-ei rendkívüli ülésére Tárgy: Orvosi alapellátási ügyelet fejlesztése, illetve a Veszprém Megyei Mentőszervezet kezelésében lévő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. április 26.-i ülésére Tárgy: TÁMOP pályázatok támogatása Előadó: polgármester Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Szavazás

Részletesebben

Pedagógiai szakmai szolgáltatáshoz kapcsolódó programok megvalósítása

Pedagógiai szakmai szolgáltatáshoz kapcsolódó programok megvalósítása Pedagógiai szakmai szolgáltatáshoz kapcsolódó programok megvalósítása Támogatás mértéke: 1.497.500 Ft. A program célja a pedagógusok továbbképzése, szakmai munkaközösségek mûködtetése a kistérségi tanulmányi

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 136/2010. MELLÉKLETEK: -0 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat támogató nyilatkozata Mohács Város Önkormányzata

Részletesebben

Az elmúlt év finanszírozói tapasztalatai a járóbeteg-szakellátásban

Az elmúlt év finanszírozói tapasztalatai a járóbeteg-szakellátásban Az elmúlt év finanszírozói tapasztalatai a járóbeteg-szakellátásban Molnár Zsuzsanna osztályvezető Országos Egészségbiztosítási Pénztár Finanszírozási Főosztály Jelentősebb változások Két hónapos finanszírozásra

Részletesebben

Az Intézet havi betegforgalmi és finanszírozási adatait összefoglalva az alábbiakról tájékoztatom:

Az Intézet havi betegforgalmi és finanszírozási adatait összefoglalva az alábbiakról tájékoztatom: Országos Onkológiai Intézet Számítástechnikai Osztály Az Intézet 2016. 1-12.havi betegforgalmi és finanszírozási adatait összefoglalva az alábbiakról tájékoztatom: Betegforgalom alakulása Az Országos Onkológiai

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

Előterjesztés A települési helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázat benyújtásáról

Előterjesztés A települési helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázat benyújtásáról Előterjesztés A települési helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázat benyújtásáról 1. előterjesztés száma: 158/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést

Részletesebben

EUROP- MED KFT. 2040 BUDAÖ R S, KOS S U T H L. U. 9. BESZÁMOLÓ A BIATOR B Á G Y I EGÉ S Z S É G H Á Z M ŰKÖDÉ S É R Ó L

EUROP- MED KFT. 2040 BUDAÖ R S, KOS S U T H L. U. 9. BESZÁMOLÓ A BIATOR B Á G Y I EGÉ S Z S É G H Á Z M ŰKÖDÉ S É R Ó L EUROP- MED KFT. 2040 BUDAÖ R S, KOS S U T H L. U. 9. BESZÁMOLÓ A BIATOR B Á G Y I EGÉ S Z S É G H Á Z M ŰKÖDÉ S É R Ó L 2010. JANUÁR 01. 2010. DECE M B E R 31. ID ŐS ZAKRÓL BUDAÖ R S, 2011-04-11. ELŐZMÉNYEK

Részletesebben

RÉTSÁGI KISTÉRSÉGI EGÉSZSÉGFEJLESZTŐ KÖZPONT NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ügyvezető igazgató

RÉTSÁGI KISTÉRSÉGI EGÉSZSÉGFEJLESZTŐ KÖZPONT NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ügyvezető igazgató RÉTSÁGI KISTÉRSÉGI EGÉSZSÉGFEJLESZTŐ KÖZPONT NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2013. Rétság, 2014.05.08. Bugarszki Miklós ügyvezető igazgató Azonosító adatok: Rétsági kistérségi Egészségfejlesztő

Részletesebben

A laboratóriumi diagnosztikai tevékenység finanszírozásának változása. Molnár Attila Főosztályvezető helyettes

A laboratóriumi diagnosztikai tevékenység finanszírozásának változása. Molnár Attila Főosztályvezető helyettes A laboratóriumi diagnosztikai tevékenység finanszírozásának változása Molnár Attila Főosztályvezető helyettes Országos Egészségbiztosítási Pénztár Gyógyító-Megelőző Ellátási Főosztály molnar.at@oep.hu

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/347-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2011. március 31-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolcai Kórház Egészségügyi Nonprofit Kft. pályázatának benyújtásához

Részletesebben

Egy kórházigazgató küzdelmei Hogyan szerezzünk jó orvosokat?

Egy kórházigazgató küzdelmei Hogyan szerezzünk jó orvosokat? Egy kórházigazgató küzdelmei Hogyan szerezzünk jó orvosokat? főigazgató főorvos Sok fecske Heti Válasz konferencia 2014. június 19. Kapacitás A kórház jelenlegi ágyszáma: 1 483 Az aktív ágyak száma: 1081

Részletesebben

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett 30. számú melléklet Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Korszerő regionális onkológiai hálózat kialakítása címő

Részletesebben

Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere. Budapest, november

Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere. Budapest, november Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, 2016. november A konszolidáció keretében a Kormány 70 milliárd forint összegben biztosít támogatást a fekvőbeteg

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58285/2010. Dr. Simon István alpolgármester

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58285/2010. Dr. Simon István alpolgármester Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58285/2010. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A TIOP-2.2.4/09/1 KÓDSZÁMÚ, STRUKTÚRAVÁLTOZTATÁST TÁMOGATÓ INFRASTRUKTÚRAFEJLESZTÉS A FEKVŐBETEG-

Részletesebben

Kis város, kis rendelőintézet

Kis város, kis rendelőintézet Kis város, kis rendelőintézet Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet Abony Dr. Pusztai Dezső intézményvezető 2011. október 5. dr. Kostyán Andor Rendelőintézet - Abony 1 Kis város, kis rendelőintézet Abony Egészségügyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 23- i ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola sajátos nevelési igényű tanulóira vonatkozó társulási

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A járóbeteg-szakellátás kapacitásának átcsoportosításáról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A járóbeteg-szakellátás kapacitásának átcsoportosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/244 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A járóbeteg-szakellátás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2010. december 16-i ülésére A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet alapító okiratának jóváhagyása

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2010. december 16-i ülésére A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet alapító okiratának jóváhagyása 1 Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. 1918/2010/HUM. : (53) 360-017 : (53) 360-010 Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

JELENTÉS. az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50/A. (4) bek. alapján

JELENTÉS. az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50/A. (4) bek. alapján JELENTÉS az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50/A. (4) bek. alapján Bocskaikert Község Önkormányzata vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a 2007-2010. évi választási ciklusban keletkezett,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. február 12.-i ülésére Tárgy: Háziorvosi szerződések felülvizsgálata Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Előadó: Vörös

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Javaslat járóbeteg szakellátások kapacitás átcsoportosításának kezdeményezésére

Javaslat járóbeteg szakellátások kapacitás átcsoportosításának kezdeményezésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat járóbeteg szakellátások kapacitás átcsoportosításának

Részletesebben

KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004... - án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből HATÁROZAT

KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004... - án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből HATÁROZAT KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004... - án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2004. (...) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta a Polgármester 23094-19/2004. számú, Szeged Megyei

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S E LŐ T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének 2009. május 25-i ülésére Tárgy: Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány tájékoztatója a vagyon kezeléséről és felhasználásáról Előadó:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-15/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A Társulás évi összesített bevételeinek előirányzatai megtalálhatók az 1. számú melléklet 1. számú táblázatában.

A Társulás évi összesített bevételeinek előirányzatai megtalálhatók az 1. számú melléklet 1. számú táblázatában. KAPUVÁR-BELEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.. napirendi pont KAPUVÁR-BELEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSA A 2014. évi költségvetés összeállításánál

Részletesebben

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám:

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám: Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETI TERV 2011. év 2011. május 12. ELŐZMÉNYEK Püspökladány Város Önkormányzata 2007. évben alapította a Püspökladányi Egészségügyi

Részletesebben

Il. RÉSZ Törvények, országgyűlési határozatok, kormányrendeletek és -határozatok. V. RÉSZ Közlemények

Il. RÉSZ Törvények, országgyűlési határozatok, kormányrendeletek és -határozatok. V. RÉSZ Közlemények '' 245 8 EGÉSZSÉGÜGY1 KÖZLÖNY 19. szám I. RÉSZ Személyi rész pályázatot más szolgáltatóval (szolgáltatókkal) együtt. A pályázatokban utalni szükséges arra, hogy az intézmény egyidejűleg további pályázatot

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/21-14/2007. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 14/19-4/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Molnár Attila Az EGVE jelölt elnöke

Molnár Attila Az EGVE jelölt elnöke Molnár Attila Az EGVE jelölt elnöke 2003 járó díjcsökkentés, szabálykönyv szigorítás, teljesítmény határérték 2004 TVK, egynapos sebészet 2005 Járó és fekvő kassza összenyitása, díjharmonizáció 2006 Labor

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-18/2010. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS! Sürgősség indoka: Az önkormányzati döntés szükségessége.

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS! Sürgősség indoka: Az önkormányzati döntés szükségessége. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS! Sürgősség indoka: Az önkormányzati döntés szükségessége. ESZ:. 326.381-2/2007. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Javaslat a Borsod

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. 2549/2010/HUM. : (53) 360-017 : (53) 360-010 Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet 2011. évi költségvetésének elfogadása Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

Az egészségügyben, gazdasági műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése 2013.

Az egészségügyben, gazdasági műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése 2013. Az egészségügyben, gazdasági műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése 2013. Készítette az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak az

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Iktatószám: 61153/2008.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Iktatószám: 61153/2008. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Iktatószám: 61153/2008. CÍM: SŰRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS FEJLESZTÉSÉRE KIÍRT PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁRÓL Előterjesztő: Az előterjesztést

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - a Területi Kórház Mátészalka alapító okiratáról

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - a Területi Kórház Mátészalka alapító okiratáról MÁTÉSZALKA V Á R O S POLGÁRMESTERÉTŐ L 4701.Mátészalka, Hősök-tere 9. Tel.: (44) 501-361, Fax: (44) 501-358 e-mail:polgarmester@mateszalka.hu Száma: 146-3 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 24-i ülésére Tárgy: Országos Egészségbiztosítási Pénztár ( OEP) által finanszírozott fogszabályzás támogatása Előadó:

Részletesebben

Laboratóriumi diagnosztikai feladatok finanszírozása a járóbetegszakellátásban

Laboratóriumi diagnosztikai feladatok finanszírozása a járóbetegszakellátásban Kistérségi Járóbetegellátó Központ 7570 Barcs, Kálmán I. u. 10 Laboratóriumi diagnosztikai feladatok finanszírozása a járóbetegszakellátásban Szerző és előadó: Dr. Kisimréné Györkös Ágnes Tóth Szilvia

Részletesebben

Szent Erzsébet Kórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft Jászberény, Szelei út 2.

Szent Erzsébet Kórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft Jászberény, Szelei út 2. Adószám: 14328880-2-16 Cégbíróság: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság Cégjegyzék szám: 16-09-010113 Szent Erzsébet Kórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. 5100 Jászberény, Szelei út 2.

Részletesebben

Járó- és Fekvőbeteg ellátás integrációja a markusovszky egyetemi oktatókórház szombathelyi és körmendi telephelyén

Járó- és Fekvőbeteg ellátás integrációja a markusovszky egyetemi oktatókórház szombathelyi és körmendi telephelyén Járó- és Fekvőbeteg ellátás integrációja a markusovszky egyetemi oktatókórház szombathelyi és körmendi telephelyén Járó- és fekvőbeteg ellátás integrációja a markusovszky egyetemi oktatókórház szombathelyi

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA december 31-ei állapot szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA december 31-ei állapot szerint KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1019 AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról Sóly Község Önkormányzat Polgármestere Szám: /2017. BESZÁMOLÓ Sóly Község Önkormányzatának 2017. háromnegyed éves gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő testület! A 2017. évi költségvetésről szóló, módosított

Részletesebben

A HM ÁEK pótlékra jogosító munkakörei és a pótlék mértéke a pótlékalap %-ában. orvosigazgató ápolási igazgató

A HM ÁEK pótlékra jogosító munkakörei és a pótlék mértéke a pótlékalap %-ában. orvosigazgató ápolási igazgató A HM ÁEK pótlékra jogosító ei és a pótlék mértéke a Magasabb vezető főigazgató helyettes igazgató ápolási igazgató Vezető hivatalvezető rendelőintézet igazgató intézetvezető rendelőintézet igazgató helyettes

Részletesebben

I. Nap. Kontrolling Igazgatóság 1

I. Nap. Kontrolling Igazgatóság 1 I. Nap 1 1. nap: Vezetői Költségvetés 2. nap: Keretgazdálkodás 3. nap: A vezetői munkát elősegítő riportok, esetmegbeszélések 2 1. Köszöntő, az oktatási tematika ismertetése 2. Játékos csapatválasztó 3.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. október 29-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat 2008. évi belső i tervének jóváhagyása Előadó: dr. Árpásy Tamás jegyző

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő- testülethez -

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő- testülethez - MÁTÉSZALKA V Á R O S POLGÁRMESTERÉTŐ L 4701. Mátészalka, Hősök-tere 9. Tel.: (44) 501-358, Fax: (44) 501-360 e-mail: polgarmester@mateszalka.hu Száma: 171 /2008. E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-

Részletesebben

12. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-8 /2006. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2006. június 16-i nyilvános ülésére. Ács János polgármester

12. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-8 /2006. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2006. június 16-i nyilvános ülésére. Ács János polgármester 12. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-8 /2006. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2006. június 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Dr. Deák Jenő Kórház Kht. val

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Csepeli Egészségügyi Szolgálat szakorvosi és nem szakorvosi kapacitásainak átcsoportosítására

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Csepeli Egészségügyi Szolgálat szakorvosi és nem szakorvosi kapacitásainak átcsoportosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a Csepeli Egészségügyi Szolgálat szakorvosi és nem szakorvosi kapacitásainak átcsoportosítására Készítette: Viszkievicz Ferenc

Részletesebben

KÉNYSZERPÁLYA- ERŐFORRÁS TEREMTÉS

KÉNYSZERPÁLYA- ERŐFORRÁS TEREMTÉS KÉNYSZERPÁLYA- ERŐFORRÁS TEREMTÉS Létesítménygazdálkodás az egészségügyben Budapest, 2015. június 3. Előadó: Dr. Szabó Géza ERŐFORRÁS TEREMTÉS LEHETŐSÉGEI Szervezeten belül: saját források hatékonyabb

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/19-19/2011. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2007. III. negyedév) Budapest, március

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2007. III. negyedév) Budapest, március ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL (2007. III. negyedév) Budapest, 2008. március Évközi minta az egészségügyi bér- és létszámstatisztikából Vezetői összefoglaló Módszertan Táblázatok:

Részletesebben

KISPATAK ÓVODA 2012. évi bevételei és kiadásai 2011. évi e.i 2012.évi er. e.i.

KISPATAK ÓVODA 2012. évi bevételei és kiadásai 2011. évi e.i 2012.évi er. e.i. 1/C. számú melléklet 2012. évi bevételei és kiadásai A 2012. évi önkormányzati költségvetési rendelethez KISPATAK ÓVODA 2012. évi bevételei és kiadásai 2011. évi e.i 2012.évi er. e.i. Megnevezés Összesen

Részletesebben

Pályázati útmutató. Kozármisleny Város Képviselő-testülete A helyi építészeti értékek védelméről című pályázatához

Pályázati útmutató. Kozármisleny Város Képviselő-testülete A helyi építészeti értékek védelméről című pályázatához Pályázati útmutató Kozármisleny Város Képviselő-testülete A helyi építészeti értékek védelméről című pályázatához A Kozármisleny Város Képviselő-testülete (a továbbiakban: testület) a 11/2004. (IV.07.)

Részletesebben

Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23

Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 www.biatorbagy.hu Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágyon működő egészségügyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. november 29-i ülésére Tárgy: A Városi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetői állás pályázat kiírása Előadó Kasper Ágota

Részletesebben

International Ambulance Service Kft. 2049. Diósd Pf.19. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet. 2012.

International Ambulance Service Kft. 2049. Diósd Pf.19. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet. 2012. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet 2012. évi beszámolója I. Ellátási terület: 2005.02.01-től Érd városában, illetve a négy környező településen (Diósdon, Tárnokon, Sóskúton, és Pusztazámoron)

Részletesebben

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület szeptember 12-i ülésére

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület szeptember 12-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: 1/205- /2013. E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2013. szeptember 12-i ülésére Tárgy: A járóbeteg szakellátásra

Részletesebben

STRUKTÚRAVÁLTÁST TÁMOGATÓ FEJLESZTÉS A GRÓF ESTERHÁZY KÓRHÁZBAN

STRUKTÚRAVÁLTÁST TÁMOGATÓ FEJLESZTÉS A GRÓF ESTERHÁZY KÓRHÁZBAN STRUKTÚRAVÁLTÁST TÁMOGATÓ FEJLESZTÉS A GRÓF ESTERHÁZY KÓRHÁZBAN TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0020 Több mint egy éves előkészítés után 2014 októberében kezdődött meg a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: a Tiszavasvári Szociális-, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgáltató Központ

Részletesebben

Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok

Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés AKTIV / krónikus Megye Egészségügyi szolgáltató szerinti térség Szolgáltató 6 jegyű Szolgáltató

Részletesebben

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK... 2 A SEGÉDLETBEN ELŐFORDULÓ JOGSZABÁLYI RÖVIDÍTÉSEK... 3 A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁSA...

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK... 2 A SEGÉDLETBEN ELŐFORDULÓ JOGSZABÁLYI RÖVIDÍTÉSEK... 3 A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁSA... SEGÉDLET a helyi önkormányzatok, a helyi nemzetiségi önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások 2011. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásai elszámolása szabályszerűségének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! III-2 Készítette: Sulczné Lipcsei Zsuzsanna pü. csoportvezető ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 26-i ülésére Tárgy: A 2018. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A támogatás célja: Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A legalább 12 hónapja betöltetlen

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23. Javaslat az Ózd Város Önkormányzata által biztosított egészségügyi alapellátás működtetésének átadására az Ózd Kistérség Többcélú Társulása által alapított Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti

Részletesebben

2014. OKTÓBER 9. Debrecen XXI. Magyarországi Egészségügyi Napok. Előadó: Fodor Péter Pál Egészségügyi menedzser

2014. OKTÓBER 9. Debrecen XXI. Magyarországi Egészségügyi Napok. Előadó: Fodor Péter Pál Egészségügyi menedzser 2014. OKTÓBER 9. Debrecen XXI. Magyarországi Egészségügyi Napok Előadó: Fodor Péter Pál Egészségügyi menedzser Merre tovább? Hogyan tovább? SOK értelmes munkát kellene elvégeznie NÉHÁNY tanult embernek!

Részletesebben

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani.

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani. A Képviselő-testület 2017. évi költségvetésébe tervezett sporttámogatási keretösszeg terhére az alább meghatározott feltételekkel pályázatot ír ki a rétsági sportszervezetek támogatására. Pályázati feltételek:

Részletesebben

endokrinológia, anyagcsere és diabetológia allergológia és klinikai immunológia

endokrinológia, anyagcsere és diabetológia allergológia és klinikai immunológia AKTIV / krónikus Megye Egészségügyi szerinti térség megnevezése Szolgáltató 6 jegyű Szolgáltató neve Székhelyének teljes címe Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM Kapacitás módosításának dátuma szünetelő

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT Szám : 8/2016. (II.15.) MRNÖ határozat Tárgy: Döntés a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének megállapításáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 9-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 9-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 3/22-3/3/2015. Tárgy: A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi költségvetésének jóváhagyása. ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 9-i rendes

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. június 9-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b./ Jegyzőkönyve. c.

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. június 9-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b./ Jegyzőkönyve. c. EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. június 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Izsó Miklós Gimnázium és Szakképző

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére Szám: 105-140 /2016. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére Előterjesztés tárgya: A Nemesvámosi Közös Önkormányzati

Részletesebben

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről TÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetése

Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetése Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetése V Á C 2014. Vác Város Önkormányzat Képviselő - testületének 5/2014.(II.21) önkormányzati rendelete Vác Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről (Időközi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. az Egészségház működésével kapcsolatos kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. az Egészségház működésével kapcsolatos kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS az Egészségház működésével

Részletesebben

1. melléklet: Nagybarca Községi Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II. 15.) önkormányzati rendeletéhez. Bevételek 2018.

1. melléklet: Nagybarca Községi Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II. 15.) önkormányzati rendeletéhez. Bevételek 2018. 1. melléklet: 01 03 Megnevezés Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása (B111) Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B113) Nagybarca

Részletesebben

Polgármesterét l J e g y z j é t l

Polgármesterét l J e g y z j é t l Üi.sz.: 564/2012. Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterét l J e g y z j é t l 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/225-11/2008. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A sürgősségi ellátás. Med-Econ Kft.

A sürgősségi ellátás. Med-Econ Kft. MSOTKE Konferencia 2010. november 5. A sürgősségi ellátás költségei Dózsa Csaba Med-Econ Kft. Az előadás vázlata A. A sürgősségi ellátás és mentés makroszintű költségei B. A sürgősségi ellátás intézményi

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Martfű Város Polgármesterétől T Á J É K O Z T A T Ó a 2009. évi pénzügyi terv I. félévi teljesítéséről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. sz. törvény 79.. (1) bekezdésében

Részletesebben

7/1. melléklet az 1/2014. (III. 1.) önkormányzati rendelethez Bakonyoszlop Községi Önkormányzat költségvetési rendelete

7/1. melléklet az 1/2014. (III. 1.) önkormányzati rendelethez Bakonyoszlop Községi Önkormányzat költségvetési rendelete 7/1. melléklet az 1/2014. (III. 1.) önkormányzati rendelethez Bakonyoszlop Községi Önkormányzat költségvetési rendelete Az Önkormányzat előirányzat nyilvántartása Az Önkormányzat kötelező feladatai I.

Részletesebben