Credit Central Zrt. Kedves Partnerünk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Credit Central Zrt. Kedves Partnerünk!"

Átírás

1 Kedves Partnerünk! Jelen hírlevelünkben az utóbbi időszak banki termékekkel kapcsolatos információit szeretnénk eljuttatni hozzád egy csokorba gyűjtve, hogy neked is könnyebb legyen az információk összegzése. Budapest Bank: Modul használat JTM számítás A DTI és JTM számítás pontos számítása érdekében az alábbiak szerint kell használni a modult a maradó Adóstárssal közösen fizetendő hitel esetén: Amennyiben a maradó társigénylős (Adóstárssal közösen fizetendő) hitelben szereplő valamennyi személy részt vesz az újonnan igényelt BB-s ügyletben, úgy a maradó Adóstárssal közösen fizetendő hitel törlesztőrészletét csak egyszer kell feltüntetni az Igénylő _ Levonás fül_ Hiteltörlesztés mezőben. Amennyiben az érintett maradó kölcsönben nem vesz részt valamennyi abban szereplő személy az új ügyletben, úgy szintén csak egyszer az Igénylő _ Levonás fül_ a Adóstárssal közösen fizetendő l havi törlesztőrészlet összege mezőben kell feltüntetni. JTM során alkalmazott szabályok A Kötelező társigénylő jövedelme NEM vehető figyelembe abban az esetben, ha nem felel meg a jelenleg hatályos alkalmazott, vállalkozó és nyugdíjas ügyfelekre vonatkozó feltételeknek. Az alábbi két esetet különböztetjük meg: 1. Ha a Kötelező társigénylő rendelkezik jövedelemmel, de a feltételeknek nem felel meg (pl.: 2 hónapos vállalkozói múlt, nem járt le a próbaidő, nem végleges rokkantnyugdíj, stb.) és nem tudja az előírt banki szabályok szerint jövedelmét igazolni, akkor jövedelmével NEM számolnak a JTM számítás során. Ebben az esetben a Kölcsönigénylő lap 3. oldalán a NEM rendelkezem figyelembe vehető jövedelemmel részt kell jelölni, Amennyiben a kötelező társigénylő valamennyi jövedelemre vonatkozó feltételnek megfelel, csak jövedelme nem éri el a minimálbér összegét, ez esetben a JTM-nél a minimálbér alatti jövedelem figyelembe vehető és igazolnia szükséges. Példa a Kötelező társigénylő egy hónapja dolgozik a jelenlegi munkahelyén, akkor nem tud a BB szabályok szerint előírt jövedelmet igazolni, mert nincs meg a három hónapos munkaviszonya,tehát ilyen esetben az ő jövedelmét nem veszik figyelembe a JTM számítása során, nincs szükség jövedelem igazolás benyújtására, mert NINCS figyelembe vehető jövedelme, 2. Ha a Kötelező társigénylő egyáltalán NEM rendelkezik jövedelemmel (pl. háztartásbeli), akkor szintén egyest írunk a jövedelméhez. Ebben az esetben a Kölcsönigénylő lap 3. oldalán a NINCS jövedelem részt kell jelölni.

2 A módosított kölcsönigénylőlap 3. oldala a Partner portálról érhető el: user: bbpartner password: partner6570bb Rászámolási szabályok változása deviza hitelkiváltás - Enyhítő hitel A decemberben megjelent Forintosítási törvény következtében a deviza kölcsönök kiváltása esetén már nem futjuk az árfolyamkockázatot így,- az alábbiak szerint-, módosították a deviza hitelek kiváltásával kapcsolatos rászámolási szabályokat: Deviza alapú jelzáloghitel és egyéb bármilyen devizahitel kiváltása esetén: Leigazolt bankkölcsön kiváltó összegen felül eleve + 1 havi (fix árfolyamon számolt) törlesztőrészlettel magasabb összeggel kalkulálni. Gyűjtőszámla hitelek kiváltása: Leigazolt bankkölcsön kiváltó összegen felül eleve + 2 havi (fix árfolyamon számolt) törlesztőrészlettel magasabb összeggel kalkulálni. A január 1-től alkalmazott fix árfolyamok: 256,47HUF/CHF 308,97HUF/EUR A kiváltási összeg a rászámolással együtt kerül folyósításra. ÚJ Modul - a biztosítási díjak pontosításra kerültek A Kamat Kedvezmény 2-es konstrukciónk korrekt számítása miatt a biztosítási díjak pontosításra kerültek, kérlek mentsd le az új verziót használat előtt a Partner portálról: user: bbpartner password: partner6570bb ÚJ OTK Kölcsönigénylő lap Módosításra került az OTK kölcsönigénylő lap - kérem töltsd le az újat a Partner portálról Az alábbi nyilatkozati résszel egészült ki: Nyilatkozzuk, hogy az otthonteremtési kamattámogatás időszaka alatt, a kamattámogatással érintett lakás vonatkozásában sem haszonélvezeti, sem használati jogot nem létesítünk. Cofidis: Szeretnénk tájékoztatni, hogy január 26-án hétfőn 22:00 órától január 27-én előreláthatólag 02:00 óráig szerver migrációt végeznek az összes felületen, ami érinti a partnerek által használt extranetet is. A migrációt éjszaka bonyolítják le, hogy ne akadályozzák a napi munkát. Ugyanakkor január 27-én előfordulhatnak fennakadások a felület működésében, így elképzelhető, hogy probléma adódik a belépéssel. Kérlek, hogy probléma esetén azonnal értesíts minket!

3 Erste: A 32/2014. Korm.rend. szerinti JTM (Jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) bevezetése miatt a kölcsönkérelmi nyomtatvány, a jogszabálynak való megfelelés érdekében a jövedelemre vonatkozó nyilatkozattal egészült ki. A JKK001_11 számon nyilvántartott kölcsönigénylő ig elfogadható az ügyfelektől, amennyiben kézzel a kölcsönkérelmi nyomtatványra rávezetésre kerül a jövedelem átlagos havi nettó összege, ha az ügyfél nem csatolt munkáltatói jövedelem igazolást a kérelméhez. Az új kölcsönigénylő nyomtatványt a hírlevél csatolmányaként megtalálod. FHB: Az új jogszabályi környezethez igazodva, átalakításra kerültek a jelzáloghitelezéshez kapcsolódó szabályok. Új hitelezési irányelveket igyekeztek úgy meghatározni, hogy azzal mind a versenyképesség, mind pedig a Veled való aktív együttműködést fokozni tudják, és nem utolsó sorban ügyfeleink számára a lehető legjobb hitelmegoldást biztosítsák. A legfontosabb FHB-s hitelezést érintő változásokat a Bank egy hírlevélben foglalta össze, amit terjedelme miatt külön csatolmányként küldünk. K&H: Tájékoztatunk, hogy a től újra lehetőség van a K&H lakáscélú hitelek állami támogatással termék (továbbiakban: OTK) értékesítésére! Tekintettel arra, hogy a 331/2014 (XII.18.) Korm. rendelet a családok otthonteremtési kedvezményével összefüggésben az egyes kormányrendeletek módosításáról jogszabály az OTK hitelek egyes feltételein módosított / új szabályokat vezetett be, ezért azokat a hitelkérelmeket tekintik től befogadottnak: amelyek papír alapon (kölcsönigénylő nyomtatványon) vel vagy azt követően kerültek érkeztetésre és az Igazolás kérelem átvételéről vel vagy azt követően került kiadásra. A fenti feltételeknek nem megfelelő kérelmek elutasításra kerülnek. Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII.29.) Korm. rendelet főbb változásai: től befogadott kérelmekre alkalmazandó feltételek: Kivezetésre került a Lakóingatlan fogalma és helyette a Lakás fogalma került meghatározásra. Ez alapján a továbbiakban a külterületi ingatlanok célingatlanként történő elfogadását tiltja a jogszabály, tehát egyedi elbírálással sem engedélyezhető olyan ügylet, amelynek célingatlana külterületi ingatlan. Belső banki szabály alapján pedig a kiegészítő ingatlan sem lehet külterületi ingatlan. Új lakás építése esetén a célingatlan kizárólag összkomfortos lakás lehet.

4 OTP: Az OTK korszerűsítési hitelt től azok az ügyfelek is igénybe tudják venni, akik öregségi vagy özvegyi nyugdíjra jogosultak arra való tekintettel, hogy esetükben a 15 napnál nem régebbi OEP igazolás benyújtása korszerűsítési hitelcél esetén nem igénylési feltétel. Ezen igénylőknek az öregségi vagy özvegyi nyugdíjra való jogosultságát a nyugellátás megállapításáról szóló határozattal szükséges igazolnia. A kamattámogatás idejére (a futamidő első 5 éve) a hitelintézet javára a jelzálogjog mellé elidegenítési és terhelési tilalmat is be kell jegyeztetni a célingatlanra vonatkozóan. Ebből következik, hogy a célingatlannak mindenképpen a hitel fedezeteként kell szolgálnia, így helyettesítő fedezettel a hitelkérelem nem engedélyezhető. (kiegészítő fedezetet a továbbiakban is be lehet vonni a kötelembe) től szerződött kérelmekre alkalmazandó feltételek (ebbe beletartoznak a ig illetve a től befogadottak is) A kamattámogatás ideje alatt (a futamidő első 5 éve) a kamattámogatással érintett lakást haszonélvezet vagy használati jog nem terhelheti. Új lakás építése, korszerűsítése esetén a kölcsönszerződés megkötésének a feltétele, hogy az igénylő által benyújtott bekerülési költséget tartalmazó költségvetést a hitelintézet elfogadja. Tehát szerződéskötést megelőzően (legkésőbb a szerződéskötés napján) a hitelintézetnek erről igazolást szükséges kiállítani és átadni az ügyfél részére. K&H ingatlanfedezetű hitel kampány: A án kiküldött K&H ingatlanfedezetű hitel kampány a től befogadott K&H lakáscélú hitelek állami támogatással jelzáloghitelek esetén is érvényesek! Tájékoztatunk, hogy a Partner kalkulátor működésével a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) rendeletben meghatározott, összes igazolt jövedelem és az összes hiteltörlesztés arányának maximális értékének (JTM korlát) ellenőrzésével kapcsolatban felmerült, január 10-én kommunikált hiba elháritása sikeresen megtörtént. UniCredit: 1. Jogszabályi változás: Felhívjuk a figyelmedet, hogy az 56/2014 (XII.31.) NGM rendelet fontos új szabályokat tartalmaz az ügyfelek tájékoztatására vonatkozóan. A jogszabály vonatkozó részleteit az alábbiakban olvashatod: 3. (1) A hitelező és a hitelközvetítő az Fhtv. 5. (1)-(3) bekezdése szerinti tájékoztatási kötelezettségének az ezen alcímben foglaltak szerint tesz eleget. (2) A fogyasztó aláírásával igazolja, hogy megkapta a 4. és az 5. -ban előírt szóbeli tájékoztatást.

5 4. (1) Ha a fogyasztó arról tájékoztatja a hitelezőt vagy a hitelközvetítőt, hogy hitelszerződés megkötése érdekében igénybe kívánja venni szolgáltatását, a fogyasztó által megadott tájékoztatás alapján - a fogyasztó igényeinek, lehetőségeinek és szükségleteinek felmérését követően - hitelező és a hitelközvetítő szóbeli tájékoztatást ad a) az igényelhető hitel lehetséges összegéről, b) a kamatozás módjáról (fix kamatozású, referencia-kamatlábhoz kötött, vagy kamatperiódusokban rögzített) és a kamat módosításának lehetőségéről, c) a reprezentatívnak tekinthető teljes hiteldíj mutatóról, d) a törlesztőrészletek összegéről és a törlesztés gyakoriságáról, valamint e) a hitel választható futamidejéről. (2) A fogyasztó lehetőségeinek felmérése érdekében a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX. 10.) MNB rendelet (a továbbiakban: MNB rendelet) hatálya alatt álló hitelszerződés ajánlása esetén az (1) bekezdés szerinti tájékoztatást megelőzően a hitelező vagy a hitelközvetítő szóban tájékoztatást ad az MNB rendelet vonatkozó főbb követelményeiről, így különösen a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatóról, a havi nettó jövedelem igazolásának módjáról, a havi adósságszolgálat számításának módjáról, ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett vagy gépjármű vásárlására nyújtandó hitelnél a kitettség értékére vonatkozó előírásról. (3) Referencia-kamatlábhoz kötött hitelszerződés ajánlása esetén a szóbeli tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a) milyen gyakran változhat a referencia-kamatláb, b) a kamat és ennek megfelelően a fizetendő törlesztőrészlet a kamatfelár változásának hiányában is módosulhat, amely nem minősül egyoldalú szerződésmódosításnak, c) a törlesztőrészlet hitelszerződés szerinti számítása függvényében - így különösen az egyenlő összegű (annuitásos) törlesztőrészlet számítási módszere alkalmazása esetén - a kamat módosítása nincs egyenes arányban a törlesztőrészlet változásával. (4) Kamatperiódusokban rögzített hitelszerződés ajánlása esetén a szóbeli tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a törlesztőrészlet hitelszerződés szerinti számítása függvényében - így különösen az egyenlő összegű (annuitásos) törlesztőrészlet számítási módszere alkalmazása esetén - a kamat kamatperiódus lejártához kapcsolódó módosítása nincs egyenes arányban a törlesztőrészlet változásával. (5) Deviza alapú hitelszerződés esetén a szóbeli tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy az árfolyamkockázatot a fogyasztó viseli, így a kamat változatlansága esetén is a törlesztőrészlet annyi százalékkal változhat (növekedhet vagy csökkenhet), amennyivel az adott deviza Fhtv. 21/B. -a szerint meghatározott árfolyama változik. 5. (1) A hitelező és a hitelközvetítő szóbeli tájékoztatásának arra is ki kell térnie, hogy a fogyasztónak a hitelszerződés megkötésekor felelősen kell eljárnia, felelős döntést kell hoznia. (2) Az (1) bekezdésben meghatározottak érdekében a hitelezőnek és a hitelközvetítőnek fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy a) a fogyasztó kizárólag alaposan áttanulmányozott és megértett hitelszerződést írjon alá, b) a fogyasztó pénzügyi teljesítőképességének romlása, így különösen a rendszeres jövedelmének csökkenése vagy más rendkívüli kiadás felmerülése nem mentesíti a hitelszerződésben foglaltak teljesítése alól, c) fizetési nehézség esetén a fogyasztó mielőbb tájékoztassa hitelezőjét, annak érdekében, hogy a hitelszerződés felmondásának megelőzése érdekében lehetőség legyen

6 a közös megoldás keresésére, d) a lejárt tartozás esetén a szerződésben meghatározott késedelmi kamat kerül felszámításra, e) a nem szerződésszerű teljesítés esetén a hitelező a hitelszerződést azonnali hatállyal felmondhatja, amellyel a teljes tartozás lejárttá és egy összegben esedékessé válik, valamint a hitelező a tartozás meg nem fizetése esetén a biztosítékok érvényesítésére jogosult, f) a hitelező által felmondott hitelszerződésből eredő tartozások érvényesítésének költségei is a fogyasztót terhelik, valamint - ha a biztosíték nem elegendő a tartozás rendezésére - a fogyasztó jövedelmére, más vagyontárgyára is végrehajtás foganatosítható. 6. (1) A hitelező és a hitelközvetítő az 5. (1) bekezdésben meghatározottak érdekében írásban vagy más tartós adathordozón a fogyasztó rendelkezésére bocsátja a fogyasztó által előnyben részesített hitelszerződés törlesztőrészlete változásának lehetséges hatásait bemutató 1. melléklet szerinti minta táblázatot. (2) Az 1. mellékletben meghatározott minta táblázatot a hitelező és a hitelközvetítő az alábbiak figyelembevételével tölti ki: a) a lakás-takarékpénztár által nyújtott hitelnél a hitel összege 1 millió forint, futamideje 60 hónap, b) más hitelező által nyújtott jelzáloghitelnél a hitel összege 5 millió forint, a futamideje 240 hónap, c) 1 millió forintos összeghatárig nyújtott - az a) és b) pontba nem tartozó - hitelnél a hitel összege 500 ezer forint, futamideje 36 hónap, d) 1 millió forint feletti - az a) és b) pontba nem tartozó - hitelnél a hitel összege 3 millió forint, futamideje 60 hónap, e) a hitel kamataként az adott hitelszerződés hitelező által alkalmazott reprezentatívnak tekinthető kamatát tünteti fel, f) az 1. táblázatban fa) rendszeres jövedelemként a Központi Statisztikai Hivatal által nyilvánosságra ho zott, az előző naptári évre, vagy ha az még nem ismert, az azt megelőző naptári évre vonatkozó átlagos havi nettó jövedelmet tünteti fel, fb) a rendszeres jövedelem, valamint a kamat táblázatban meghatározott mértékéhez hozzárendeli a törlesztőrészlet rendszeres jövedelemhez viszonyított %-os arányát, valamint a törlesztőrészlet összegét, g) a 2. táblázatban az adott deviza alapú hitelszerződés reprezentatívnak tekinthető kamatából és futamidejéből indul ki, h) a teljes futamidő alatti fix kamatozással nyújtott hitel esetén a kamat emelkedésére vonatkozó sorok és oszlopok közül kizárólag a 0,0%-hoz rendelt sort és oszlopot tölti ki. (3) Ha az adott hitelt a hitelező nem nyújtja a (2) bekezdés a)-d) pontjaiban meghatározott feltételekkel és a hitelező által kínált feltételek érdemben attól eltérőek, abban az esetben a (2) bekezdés a)-d) pontjaiban említett feltételekhez legközelebbi - a hiteltípusra létező - összeget és futamidőt tünteti fel. 7. A hitelező és a hitelközvetítő az Fhtv. 1. (5) bekezdése szerinti tájékoztatási kötelezettségének az ezen alcímben foglaltak szerint tesz eleget. 8. A hitelező és a hitelközvetítő a fogyasztói kezességi szerződés vagy a fogyasztói zálogszerződés esetén a fogyasztó hitelkérelméhez kapcsolódó hitelbiztosíték nyújtóját kellő időben, de még azt megelőzően, hogy azt bármilyen kötelezettség terhelné, írásban vagy más tartós adathordozón tájékoztatja a fogyasztó által igényelt hitelszerződéshez kapcsolódóan

7 a) a hitel típusáról, b) a hitelező nevéről (cégnevéről) és levelezési címéről, c) adott esetben a hitelközvetítő nevéről (cégnevéről) és levelezési címéről, d) a hitel teljes összegéről és lehívásának feltételeiről, e) a hitel futamidejéről, f) a késedelmi kamatról vagy az egyéb olyan fizetési kötelezettségről, amely a hitelszerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik, g) az előtörlesztéshez való jogról, és annak az Fhtv a szerinti esetleges költségeiről, h) a fizetés elmulasztásának lehetséges következményeiről 2. Vizsgaemlékeztető: Ezúton emlékeztetünk, hogy 2014-ben áttértek az éves, megújító papír alapú vizsgáról az online vizsgázásra. Eltelt egy év, így ismét aktuálissá válik a vizsgák megújítása, melyre január-februárban (összesen 2 hónap) lesz lehetőség. Ezzel kapcsolatos teendőkről ezúton tájékoztatunk: Első és legfontosabb az, hogy az online vizsgát minden kóddal rendelkező partnernek közötti időszakban kötelező letennie. Az egységes kezelés érdekében tehát azoknak is vizsgázniuk szükséges, akiknek még nem lenne esedékes a vizsgájuk, vagyis még nem telt el az utolsó vizsgájuk óta 1 év. Az online vizsga érvényessége változatlanul 1 év lesz. A jövőben minden év január-februárban lesz lehetőség megújító vizsgát tenni. A vizsga eredményéről a bank a főügynököt, vagyis a Credit Central Zrt.-t fogja tájékoztatni. Sikertelen vizsga esetén pótvizsgázásra is lesz lehetőség, között. Vizsgázásra tehát 2 hónap áll rendelkezésre én lezárul a vizsgafelület, ezt követően vizsgázásra már nem lesz mód után már csak az újonnan lejelentett partnerek (új kóddal rendelkezőek) tudnak vizsgázni. Vizsgafelület a Partnerportálon érhető el: Illetve az alábbi linkre kattintva is megteheted a bejelentkezést: Kérjük, hogy a vizsgalap alján, minden mezőt értelemszerűen töltsétek ki, az egyértelmű beazonosítás érdekében. Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésre! Szabó Anikó +3630/ Szöllősi Nóra +3630/

Hirdetmény. Fogyasztók részére nyújtott hitelek esetén alkalmazott kondíciókról, díjakról, jutalékokról és ezek teljesítési rendjéről

Hirdetmény. Fogyasztók részére nyújtott hitelek esetén alkalmazott kondíciókról, díjakról, jutalékokról és ezek teljesítési rendjéről Hirdetmény Fogyasztók részére nyújtott hitelek esetén alkalmazott kondíciókról, díjakról, jutalékokról és ezek teljesítési rendjéről Érvényes: 2015.február 1-től Kiadva: Otthonteremtési támogtásra vonatkozó

Részletesebben

Lakáskölcsön igénylés Személyi adatlap

Lakáskölcsön igénylés Személyi adatlap Lakáskölcsön igénylés Személyi adatlap Ezt az adatlapot a kölcsönkérelemmel érintett valamennyi személyről ki kell tölteni! A kölcsönkérelemmel érintett személy státusza Kérjük, jelölje meg az adatlapon

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ FAIR SZEMÉLYI KÖLCSÖN - LAKOSSÁGI SZEMÉLYI KÖLCSÖN

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ FAIR SZEMÉLYI KÖLCSÖN - LAKOSSÁGI SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ FAIR SZEMÉLYI KÖLCSÖN - LAKOSSÁGI SZEMÉLYI KÖLCSÖN Termék leírása: A lakossági személyi kölcsön természetes személyeknek nem üzletszerű tevékenységhez kapcsolódóan szabad felhasználásra.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2015. február 1-jétől A 2015. február 1-jétől

Részletesebben

HITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA

HITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA SM.3.sz. melléklet HITELEZÉS ÜZLETSZABÁLYZATA A Hitelezés Üzletszabályzata /továbbiakban: Üzletszabályzat / a Bácska Takarékszövetkezet, - 6430 Bácsalmás Gr Teleki u. 2.; Cégjegyzék szám: 03 02 000174;

Részletesebben

Lakossági hiteltermékek kondíciói

Lakossági hiteltermékek kondíciói Hirdetmény Lakossági hiteltermékek kondíciói Hirdetmény módosítás okai, melyeket dőlt betűvel jeleztünk: Díjak módosítása, Takarék Kiváltó Hitel közzététele, TakaréPontos hitelek kondícióinak módosítása

Részletesebben

közvetlenül kapcsolódó, objektíve indokolt költségek megtérítésére szolgáló, az Ügyfél által a Takarékszövetkezetnek megfizetendő díjat.

közvetlenül kapcsolódó, objektíve indokolt költségek megtérítésére szolgáló, az Ügyfél által a Takarékszövetkezetnek megfizetendő díjat. közvetlenül kapcsolódó, objektíve indokolt költségek megtérítésére szolgáló, az Ügyfél által a Takarékszövetkezetnek megfizetendő díjat. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes

Részletesebben

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA Tartalomjegyzék 1. ALAPFOGALMAK, ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK, MAGATARTÁSI KÓDEX... 5 2. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT HATÁLYA, A HITELINTÉZET ÉS AZ

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2015. február 1.

Hatálybalépés napja: 2015. február 1. Kölcsönszám: ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő jelzáloghitel szerződésekhez (lakáscélú jelzálogkölcsönök, jelzálogfedezet mellett nyújtott szabad

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére Termék leírása: A lakossági személyi kölcsön természetes személyeknek nem üzletszerű

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Fair személyi kölcsön - lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Fair személyi kölcsön - lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Fair személyi kölcsön lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére Termék leírása: A fair személyi kölcsön lakossági személyi

Részletesebben

BPH Lakossági Hitelezési Üzletszabályzat

BPH Lakossági Hitelezési Üzletszabályzat A Banco Popolare Hungary Bank Zrt., mint Átruházó és a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., mint Átvevő között 2013. július 31. napján létrejött Átruházási Keretszerződés (továbbiakban: Átruházási Keretszerződés)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet 9155 Lébény, Fő út 85. ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Egységes szerkezetben Jóváhagyta: 3/34/2015. sz. határozatával a Takarékszövetkezet Igazgatósága Hatálybalépés időpontja:

Részletesebben

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak forintban nyújtott jelzáloghitel ügyletek esetében

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak forintban nyújtott jelzáloghitel ügyletek esetében . számú szerződés 1. számú függeléke Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak forintban nyújtott jelzáloghitel ügyletek esetében A fenti hiteliktatószámú hitelügyletre vonatkozó egyedi szerződésben

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A FOGYASZTÓK RÉSZÉRE NYÚJTANDÓ HITELEKHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A FOGYASZTÓK RÉSZÉRE NYÚJTANDÓ HITELEKHEZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A FOGYASZTÓK RÉSZÉRE NYÚJTANDÓ HITELEKHEZ A FÓKUSZ Takarékszövetkezet (székhelye: 6133 Jászszentlászló, Alkotmány u. 2/a., S.W.I.F.T. kódja: TAKBHUHB, cégjegyzékszáma: 03-02-000232,

Részletesebben

SZ/23/10. számú HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZAT

SZ/23/10. számú HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZAT S z i g e t v á r i T a k a r é k s z ö v e t k e z e t SZ/23/10. számú HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZAT Szigetvár, 1999 Jelen szabályzatot a Takarékszövetkezet Igazgatósága a 2/7/1999 (03.09) számú határozatában

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITELEZÉSI FOGALOMTÁR

LAKOSSÁGI HITELEZÉSI FOGALOMTÁR LAKOSSÁGI HITELEZÉSI FOGALOMTÁR Adós Az a természetes személy ügyfél, akivel a hitelintézet hitelszerződést vagy kölcsönszerződést köt, mely szerződés alapján, a hitelintézet a szerződésben meghatározott

Részletesebben

(Lakásvásárlási, Bővítési és Refinanszírozó jelzálogkölcsönök)

(Lakásvásárlási, Bővítési és Refinanszírozó jelzálogkölcsönök) LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNÖK (Lakásvásárlási, Bővítési és Refinanszírozó jelzálogkölcsönök) Ügyféltájékoztató Érvényes: 2011. December 12-től benyújtott hitelkérelmek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban

Részletesebben

7. számú melléklet. Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében

7. számú melléklet. Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében 7. számú melléklet Hiteliktatószám:.....sz. szerződés 1. számú függeléke Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében A fenti hitel-iktatószámú hitelügyletre

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2015. február 1.

Hatálybalépés napja: 2015. február 1. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében) Hatálybalépés napja: 2015. február

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNÖK. (Lakásvásárlási, és Bővítési jelzálogkölcsönök) Ügyféltájékoztató. Tisztelt Ügyfelünk!

LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNÖK. (Lakásvásárlási, és Bővítési jelzálogkölcsönök) Ügyféltájékoztató. Tisztelt Ügyfelünk! LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNÖK (Lakásvásárlási, és Bővítési jelzálogkölcsönök) Ügyféltájékoztató Érvényes: 2015. augusztus 1-től benyújtott hitelkérelmek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk

Részletesebben

LAKOSSÁGI KÖLCSÖNÖK SPECIÁLIS ÜZLETÁGI SZABÁLYZAT

LAKOSSÁGI KÖLCSÖNÖK SPECIÁLIS ÜZLETÁGI SZABÁLYZAT LAKOSSÁGI KÖLCSÖNÖK SPECIÁLIS ÜZLETÁGI SZABÁLYZAT OBERBANK AG MAGYARORSZÁGI FIÓKTELEP SZÉKHELY: 1062 BUDAPEST, VÁCI ÚT 1-3., CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-17-000456 ADÓSZÁM: 22353605-2-42 PSZAF NYILVÁNTARTÁSI SZÁMA:

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. JELZÁLOG PRÉMIUM és JELZÁLOG EXTRA

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. JELZÁLOG PRÉMIUM és JELZÁLOG EXTRA ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ az UCB Ingatlanhitel Zrt. JELZÁLOG PRÉMIUM és JELZÁLOG EXTRA Hitelkiváltási kölcsöneiről Az Jelzálog Prémium és Jelzálog Extra kölcsönök célja az, hogy meglévő jelzálogkölcsöneit kiváltsuk

Részletesebben

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez Hatályos: 2015. február 1. OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997.

Részletesebben

Takarék Kiváltó Hitel A konstrukciót a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet nyújtja 2085 Pilisvörösvár, Fő út 130.

Takarék Kiváltó Hitel A konstrukciót a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet nyújtja 2085 Pilisvörösvár, Fő út 130. A jelzáloghitel felhasználása A hitel - a 2014. évi LXXVII. számú törvény alapján a forintosítást követően - a más Hitelintézeteknél fennálló jelzálogkölcsönök kiváltására használható fel. A kölcsön lehet

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ jelzálogkölcsönéről

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ jelzálogkölcsönéről ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ az UCB Ingatlanhitel Zrt. SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ jelzálogkölcsönéről Az UCB Ingatlanhitel Zrt. széles termékpalettával igyekszik az ügyfelei igényeit szem előtt tartva élethelyzetekre szabott

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS. A Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet által nyújtott szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelekről

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS. A Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet által nyújtott szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelekről ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS A Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet által nyújtott szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelekről készült a Fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény

Részletesebben

Pénzügyi Iránytű Program

Pénzügyi Iránytű Program A hónap témái, érintett témakörök: Pénzügyi Iránytű Program Háttéranyag a 2013.05. havi tartalmakhoz 1. Szabad-e hitelből fogyasztani? Mit kell/lehet tenni a túlzott eladósodottság érdekében? Mi a hitel,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (Fogyasztási kölcsön, Szabad Felhasználású Jelzáloghitel és a Hitelkeret) Hatálybalépés napja:

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2015. február 1.

Hatálybalépés napja: 2015. február 1. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (TakarékPont Személyi Kölcsön, Takarék Classic Szabad Felhasználású Jelzáloghitel, és a Takarék

Részletesebben