Ali László, HKVSZ elnökhelyettes tól tagja a HKVSZ elnökségének és a LgPhX szakmai folyóirat szerkesztőbizottságának.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ali László, HKVSZ elnökhelyettes. 2008-tól tagja a HKVSZ elnökségének és a LgPhX szakmai folyóirat szerkesztőbizottságának."

Átírás

1 Ali László, HKVSZ elnökhelyettes március 18-án született Jászberényben. A szakközépiskolában háztartási gépszerelői szakképesítést kapott, majd 1988-ban a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán villamos üzemmérnöki diplomát szerzett. Oroszul társalgási, angolul tárgyalási szinten beszél és 1992 között a Lehel Hűtőgépgyár Minőségellenőrzési Főosztályán műszaki előadói munkakört töltött be től az Electrolux Lehel Kft Marketing Divízió Vevőszolgálat részlegénél területi megbízott, majd 1994-től szervizmérnöki munkakörbe került. Eddigi pályafutásának gyakorlati feladatai között szerepelt többek között a villamos alkatrészek minőségügyi ellenőrzése, 3 megyére kiterjedő szervizhálózat felügyelete és képviselete, vevőkiszolgálási színvonal minőségbiztosítása, szervizhálózati oktatás, termékés alkatrészkereskedelem műszaki támogatása. K+F tevékenységekben folyamatos szerepet vállal: a hűtőközegváltás, majd az izobutános javítástechnológiák dokumentációs kidolgozását, illetve az alkalmazás bevezetésének oktatását végezte, szakmai jegyzetek és dokumentációk, egyéb oktatási anyagok elkészítése, továbbá 2008-tól tagja a HKVSZ elnökségének és a LgPhX szakmai folyóirat szerkesztőbizottságának. Electrolux Kft 1142 Budapest, Erzsébet királyné út 87. Telefon: Fax: laszlo.ali@electrolux.hu web-site:

2 Ifj. Cseh István, HKVSZ elnökségi tag 2008-tól a HKVSZ elnökségi tagja. Hűtő-Fűtő Szerviz 3300 Eger, Árpád út 10. Telefon: 36/ Fax: 36/ csepito@fre .hu web-site: - Dezső József, Felügyelő Bizottság tagja A Felügyelő Bizottság tagja. Klima CAD Kft 1163 Budapest, Galgahévíz u. 15. Telefon: Fax: info@klimacad.hu web-site: Kónyi István, Felügyelő Bizottság elnöke A Felügyelő Bizottság elnöke. Ideál Hűtőszerviz 1143 Budapest, Hungária krt /1 Telefon: Fax: web-site: -

3 Horváth Zoltán, HKVSZ elnökségi tag március 15-én született Lábatlanban. A szakközépiskolában finommechanikai műszerész szakképesítést kapott, majd 1979-ben a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán villamos üzemmérnöki diplomát szerzett. Németül tárgyalási szinten beszél ben a Magyar Viscosagyár Száltechnikai üzemében kezdte pályafutását, mint gépkezelő. A sorkatonai szolgálatot követően 1979-től a Csőszerelőipari Vállalat Klíma Vevőszolgálatánál kezdett dolgozni először műszaki ügyintézőként, majd művezető, főművezető, gyártási részlegvezetői pozíciót töltött be től a Csőszer jogutódjaként tovább működő CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft-nél folytatja szakmai karrierjét, mint főtechnológus, majd minőségügyi vezető. Folyamatosan részt vesz biztonságtechnika tanfolyamokon és kiegészítő hűtéstechnikai szakmai továbbképzéseken től különféle berendezések (pl. CIAT, Airwell) franciaországi gyártói telephelyeit is ellenőrzi a MEEI, TMBF, ÉMI intézetek képviseleti delegációjában. Szakmai publikációi jelentek meg robbanásbiztonság-technika témában tól a HKVSZ elnökségi tagja. CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft 1103 Budapest, Noszlopy u. 1. Telefon: Fax: horvath.z@clh.hu web-site:

4 Major Károly, HKVSZ elnökségi tag, Észak-Nyugati és Dunántóli Régió regionális elnöke május 10-én született Babóton. A középiskola elvégzése után Győrben elektrolakatos szakmát tanult. Szakmai képesítése háztartásigép-szerelő, hűtőgép-szerelő től a kapuvári szervizben dolgozott háztartási-gépszerelőként. Ez idő alatt folyamatosan gyarapította szakmai tudását ben kinevezték a szerviz vezetőjének, megválasztották a szövetkezet elnökhelyettesévé tól egy ausztriai cég Magyarországra eladott gépeinek javítását végezte. Ez abban az időben önálló külkerjoggal járt től 1996-ig főállású egyéni vállalkozó volt, mint háztartásigép-szerelő. Garanciális javítási szerződést kötött a Lehel, majd az Elektrolux céggel. Ebben az időben kezdett gázkészülék-javítással is foglalkozni ban megalakította családi vállalkozását, a Major Kft-t. A cég legnagyobb részben háztartásigép-szereléssel, klímaszereléssel és gázkészülék-javítással foglalkozik. Újabb szerződéseket kötöttek a Whirlpool, a Bosch-Siemens, a Gorenje, a Fagor, az Indesit-Merloni cégekkel ben gázszerelésből mestervizsgát tett, majd 2000-ben háztartásigép-szerelésből szintén. A tisztújító közgyűlésen ismét beválasztották az elnökségbe, ahol a háztartási-hűtőgépszerelő szakma dolgozóit szeretné képviselni től tagja a HKVSZ elnökségének. Major Kft 9351 Babót, Dózsa u. 36. Telefon: 96/ Fax: 96/ major-babot@t-online.hu web-site: -

5 Peredi József, Felügyelő Bizottság tagja A Felügyelő Bizottság tagja. Faktor Vállalkozási Iroda Kft 1173 Budapest, Pesti út 9. Telefon: Fax: faktor@faktorkft.hu web-site:

6 Réti Pál, HKVSZ elnökségi tag Budapesten született, április 25-én ben, Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar Kalorikus Tanszékén szerzett mérnöki diplomát szeptemberétől a Hűtőgépgyár Budapest XIII. ker. Lőportár utcai Gyártmányfejlesztési Főosztályán kezdett dolgozni, ahol folyadékhűtők, klímaszekrények fejlesztésével foglalkozott ben a Hűtőgépgyáron belül megalakul a Klímatechnikai Főosztály, ahol a Gyártmányfejlesztési Főosztály a fenti tevékenységét folytatta. Az említett tevékenységen túl léghűtéses kondenzátorok fejlesztésével is foglalkozott áprilisában ösztöndíjat kapott és a Hűtőgépgyár kiküldte a Purdue egyetemre (Lafayette, Indiana USA), ahol a Ray Herrick laboratóriumban egy évig kutatással és fejlesztéssel foglalkozott ban a jászberényi műjégpálya klímatervezéséért állami kitüntetést kapott ben nevezték ki a Hűtőgépgyár Klímatechnikai Főosztályán a Fejlesztési Osztály vezetőjévé, majd átvette a Klíma-Rendszertervezési Osztály vezetését is szeptemberétől a Johnson Controls JCI Regelungstechnik GmbH magyarországi képviseletét vezette májusában az Alfaco Warenvertrieb Gesellschaft magyarországi irodájának igazgatója lett. Az Alfaco cég a Copeland, Alco, Carel cégek kizárólagos magyarországi képviseletét látja el azóta is. Angol és német nyelveken beszél.a magyarországi szakmai konferenciákon minden évben előadásokat tart. Több éve a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozók Szövetségének elnökségi tagja, a kompetenciabizottság elnöke. Alfaco Kft 1137 Budapest, Radnóti Miklós u /2 Telefon: , Fax: alfaco.kft@chello.hu web-site:

7 Soós Árpád, HKVSZ elnök július 3-án született Papkeszin. Erősáramú technikus től a Lehel Hűtőgépgyár Vevőszolgálatán dolgozott, 1988-tól vevőszolgálati vezető lett ben megalapította a Soós és Társa Hűtőtechnikai Kft-t, később részvénytársaságot, amelynek vezérigazgatója. A cég több külföldi gyártó kizárólagos hazai forgalmazója. A vállalat meghatározó szerepet tölt be a hazai hűtőtechnikai nagykereskedelmi vállalatok között. Magyarországon öt szakáruházat üzemeltet, rendelkezik ISO tanúsítással. A hazai hűtőgépszerelő szakképzés előmozdítása érdekében 1998-ban megalapította a Hóbagoly Szakiskolát. A szakiskola nagymértékben hozzájárul a HKVSZ oktatási célkitűzéseinek hosszú távú megvalósításához, az ország egyik legképzettebb tanári gárdáját foglalkoztatja, a szakma legjobban felszerelt gyakorlati oktató laboratóriumát tudhatja magáénak. Az új iskolaépület és oktatólaboratórium 2002 áprilisában nyílt meg ünnepélyes keretek között, még ebben az évben elnyerte a nemzetközi AREA tanúsítást. Magyar szabadalom alapján készülő szűrőbetétek gyártására, valamint nyitott és félhermetikus kompresszorok felújítására megalapította az NZK Kft.-t. Itt készül a Magyarországon igen elterjedt zeolit alapú H48-as betéttípus is ban Romániában, 2005-ben Bulgáriában alapított leányvállalatot. A cégcsoport növekedése és a különböző vállalati tevékenységek koordinálása érdekében 2003-ban létrehozta a Soós és Társa Vagyonkezelő Kft.-t, amelynek ügyvezetője. A HKVSz munkáját a megalapítás óta folyamatosan támogatja, 1994-től tagja, 1996-tól elnökségi tagja, majd a HKVSZ májusi közgyűlésén elnökké választották. Soós és Társa ZRt 1163 Budapest, Kövirózsa u. 5. Telefon: Fax: arpad.soos@soos.hu; info@soos.hu web-site:

8 Sós Imre november 5-én született Miskolcon. Gépészmérnöki diplomáját 1972-ben szerezte a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen, Miskolcon él tól a Lenin Kohászati Műveknél üzemmérnök, majd TMK csoportvezető, 1983-tól a Hegyalja MGTSZ Ipari Főágazat lakatos ágazatának vezetője től a Hő- és Hidrotechnikai Közös Vállalat épületgépész üzemvezetője, majd 1987-ben kerül a Termolux ipari vállalathoz vállalkozási csoportvezetőként, 1990-től hűtőgépszerviz-vezető ben alapította az Intermo Hűtés- és Klímatechnológiai Kft-t óta a HKVSZ elnökségi tagja. Célkitűzése a hűtős szakma elfogadottságának, folyamatos képzésének elősegítése, a szorosabb együttműködés kiépítése a társcégekkel. Intermo Hűtés-Klímatechnológiai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 3535 Miskolc, Szabadság u. 17. Telefon: 46/ , 46/ Fax: 46/ , 46/ intermo@chello.hu web-site:

9 Szilágyi Sándor Debrecenben született, július 17-én. Technikus, jelenleg a Hűtő-Klíma '96 Kft. ügyvezetője. Ipari tanulóként a Debreceni Finommechanikai Vállalat hűtőgépjavító üzemében dolgozott három évet, ahol a hűtőgép minden típusát kitanulta, a háztartási hűtőktől kezdve az ipari hűtőkig ben szakvizsgázott, majd a munka mellett levelezőn elvégezte a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolát, ahol az érettségi után a technikusi oklevelet is megszerezte. A vállalatnál főleg az ipari és folyadékhűtő, valamint a klímaberendezések javításával, karbantartásával foglalkozott ben a hűtőgépjavító szerviz művezetője lett, majd a szerviz átalakult ban alapítója volt a Hűtő-Klíma '96 Kft.-nek, amelynek jelenleg is ügyvezetője. A cég tevékenységi körébe tartozik az ipari hűtő, klíma- valamint nagykonyhai berendezések kereskedelme, javítása és karbantartása. A Hűtő-Klíma 96 cég elsőként szerezte meg a TÜV Rheinland és a HKVSZ által tanúsított Ajánlott és ellenőrzött szolgáltatóhely minősítést óta a HVKSZ elnökségi tagja. Hűtő-Klíma 96 Kft 4025 Debrecen, Arany János u. 42. Telefon: 52/ Fax: 52/ hutkli96@t-online.hu web-site: -

10 Váradi Károly, HKVSZ elnökségi tag június 16-án született Budapesten. Épületgépészeti technikumot végzett. Tanulmányai elvégzése után 34 évig a Csőszerelőipari Vállalatnál dolgozott. Főszerelésvezetőként klímaberendezések szerelését, karbantartását, javítását irányította ben Gábor és György gyermekeivel megalakították a Columbus Klíma Kft.-t, ahol mint tulajdonos tevékenykedik. Fő profiljuk a klíma- és hűtőberendezések forgalmazása, szerelése. Columbus Klímaprojekt Kft 1625 Budapest, Pf 82 Telefon: Fax: varadik@columbus-klima.hu, columbus@columbus-klima.hu web-site:

11 1955. szeptember 8-án született Szegeden ben érettségizett a szegedi JATE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium speciális matematika tagozatán. Mérnöki oklevelet 1980-ban szerzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar, Épületgépész Ágazatán. Építőipari kivitelezőként a DÉLÉP-, a DÉLÉPÍTŐ Kft- és a Makói Építőipari Szövetkezetnél dolgozott mintegy tíz éven át: felmérő technikusi-, művezetői-, építésvezetői- és főmérnök helyettesi munkakörökben. Tervezőként a DÉLTERV vállalatnál tevékenykedett 1986-tól 1988-ig. Magántervezéssel óta foglalkozik márciusától foglalkozik hűtés-, klímatechnikával. A GEA Klímatechnika Kft. Dél-kelet magyarországi területi képviselője. Konzulensként részt vett a hűtés- és klímatechnikai oktatás beindításában, a D-K Magyarországi Régióban tól a HKVSZ regionális szervezetének elnöke. Várkonyi Nándor Dél-Magyarországi Régió regionális elnöke elnökségi tag GEA Klímatechnika Kft 6722 Szeged, Nemes Takács u. 4. Telefon: 62/ Fax: 62/ nvarkonyi@gea.hu web-site:

BEMUTATKOZÁS. Saját fejlesztésű esővíz hasznosító rendszerünk és szennyvízátemelő berendezésünk, számos helyen üzemel, hazánkban.

BEMUTATKOZÁS. Saját fejlesztésű esővíz hasznosító rendszerünk és szennyvízátemelő berendezésünk, számos helyen üzemel, hazánkban. A HYDRO-KING Kft. 1996 ban alakult. A cég története szorosan összefügg a szivattyúkkal. Az alapító id. Dienes György vegyipari gépészmérnök húsz éven át szivattyúk üzemeltetésével, fejlesztésével, vízgépészeti

Részletesebben

BELÉPÉSI SZÁNDÉKNYILATKOZAT

BELÉPÉSI SZÁNDÉKNYILATKOZAT BELÉPÉSI SZÁNDÉKNYILATKOZAT 1 Alulírott.., mint a.. cég, (székhelye: ) nyilatkozattételre jogosult képviselője nyilatkozom, hogy a mellékelt INFORMÁCIÓS ADATLAP-ban foglalt adatok a valóságnak megfelelnek,

Részletesebben

Hegesztő üzemi technológus

Hegesztő üzemi technológus pedig Békéscsabán (PPM) található. Az OROS Divízió tevékenysége mezőgazdasági és építőipari gépgyártásra terjed ki. Elsősorban hazai, nyugat és kelet-európai, valamint észak-amerikai piacokat szolgál ki.

Részletesebben

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉSEK

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉSEK SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉSEK A szakgimnázium a tavalyi évtől került bevezetésre az iskolarendszerünkben. A tanulók a képzés során négy év alatt érettségit szereznek, mint a korábbi szakközépiskolában, azonban

Részletesebben

Klíma - Szellőzés - Légtechnika Tisztaterek építése. radel&hahn zrt. Alapítva 1951-ben

Klíma - Szellőzés - Légtechnika Tisztaterek építése. radel&hahn zrt. Alapítva 1951-ben 1 Klíma - Szellőzés - Légtechnika Tisztaterek építése radel&hahn zrt Alapítva 1951-ben radel&hahn zrt 2 Klíma- és szellőző berendezések Komplett megoldásokat kínálunk Szállított légmennyiség: 1000 m 3

Részletesebben

ENERGIÁJA VELÜNK TÖBBRE KÉPES!

ENERGIÁJA VELÜNK TÖBBRE KÉPES! ENERGIÁJA VELÜNK TÖBBRE KÉPES! Lenergy Magyarország Kft. 1032 Budapest, Kiscelli utca 7-9. www.lenergy.hu Tisztelt Meglévő és Leendő Partnereink! Cégünk 2011. novemberében alakult azzal a céllal, hogy

Részletesebben

12/2004. (II. 13.) GKM rendelet

12/2004. (II. 13.) GKM rendelet 12/20. (II. 13.) GKM rendelet a földgázellátásban műszaki biztonsági szempontból jelentős munkakörök betöltéséhez szükséges szakmai képesítésről és gyakorlatról A földgázellátásról szóló 2003. évi XLII.

Részletesebben

Álláslehetőségek 50. HÉT Országos. Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője (baromfitelep telepvezető)

Álláslehetőségek 50. HÉT Országos. Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője (baromfitelep telepvezető) Álláslehetőségek 50. HÉT Országos Munkáltató neve Munkakör Szakképzettség Munkavégzés helye Elérhetőség 1 2 Forgalmazó Kft /4153831/ Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője (baromfitelep telepvezető)

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Szakembereket Salgótarjánba! programra beérkező kérelmek elbírálására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Szakembereket Salgótarjánba! programra beérkező kérelmek elbírálására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 17656/2018 Javaslat a Szakembereket Salgótarjánba! programra beérkező kérelmek elbírálására Tisztelt Közgyűlés! A Szakembereket Salgótarjánba! program

Részletesebben

Épületgépész technikus oktatás a Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolában. 4024 Debrecen Varga u. 5.

Épületgépész technikus oktatás a Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolában. 4024 Debrecen Varga u. 5. A 2013 szeptemberétől életbelépő új szakképzési kerettanterv a szakközépiskolai oktatásban két képzési formát ír elő. - 4 év ágazati képzés +1 év szakma-specifikus képzés (5 éves képzés) - 4 év nem ágazati

Részletesebben

GDF felmérések DPR2014_hm (Hallgatói mot. 2014) Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések DPR2014_hm (Hallgatói mot. 2014) Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések DPR0_hm (Hallgatói mot. 0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Cím(ek) Mikecz Kálmán utca 19/b, 4400 Nyíregyháza (Magyarország) Mobil +36 30 205 7047 E-mail(ek) bazoli@freemail.hu Állampolgárság

Részletesebben

Egy iparista életútja Az iskolapadtól a Magyar Tudományos Akadémiáig DR. SZTIPANOVITS JÁNOS

Egy iparista életútja Az iskolapadtól a Magyar Tudományos Akadémiáig DR. SZTIPANOVITS JÁNOS Egy iparista életútja Az iskolapadtól a Magyar Tudományos Akadémiáig DR. SZTIPANOVITS JÁNOS 1946-ban született Pécsett egy iparos család egyetlen gyermekeként. 1960-ban jelentkezett a Zipernowski Károly

Részletesebben

1. sz. határozati javaslat: A Közgyűlés Horváth Krisztina úrhölgyet október 1-i hatállyal három évre az Igazgatóság tagjává megválasztja.

1. sz. határozati javaslat: A Közgyűlés Horváth Krisztina úrhölgyet október 1-i hatállyal három évre az Igazgatóság tagjává megválasztja. Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság közleménye Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság igazgatósága az alábbiak szerint tájékoztatja

Részletesebben

GDF felmérések Diplomás Pályakövetés 2013 () Válaszadók száma = 94. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések Diplomás Pályakövetés 2013 () Válaszadók száma = 94. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések Diplomás Pályakövetés 0 () Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 5 5% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

Lenergy Magyarország Kft. 1032 Budapest, Kiscelli utca 7-9. www.lenergy.hu

Lenergy Magyarország Kft. 1032 Budapest, Kiscelli utca 7-9. www.lenergy.hu Tisztelt Meglévő és Leendő Partnereink! Gaál Péter ügyvezető igazgató pgaal@lenergy.hu +3670/515-7288 Gál Péter energetikai vezető galpeter@lenergy.hu +3670/318-8602 Lapostyán Ottó kereskedelmi vezető

Részletesebben

ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYES ADATOK VÉGZETTSÉGEK. Név: Csanádi Zoltán. Születési dátum: április 21. Lakhely: 6728 Szeged, Forradalom utca 14.

ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYES ADATOK VÉGZETTSÉGEK. Név: Csanádi Zoltán. Születési dátum: április 21. Lakhely: 6728 Szeged, Forradalom utca 14. ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYES ADATOK Név: Csanádi Zoltán Születési dátum: 1967. április 21. Lakhely: 6728 Szeged, Forradalom utca 14. E-mail: zoltan.csanadi@invitel.hu Mobil: 20/403-9454 VÉGZETTSÉGEK 1995 Külkereskedelmi

Részletesebben

Környezetbarát fűtési rendszerek Weishaupt megbízható és energiahatékony fűtési és melegvíz- ellátási megoldások

Környezetbarát fűtési rendszerek Weishaupt megbízható és energiahatékony fűtési és melegvíz- ellátási megoldások Környezetbarát fűtési rendszerek Weishaupt megbízható és energiahatékony fűtési és melegvíz- ellátási megoldások 2017. december 5. Herman Ottó Intézet Konferencia Központ 1223 Budapest, Nagytétényi út

Részletesebben

2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült:

2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült: 2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült: Bencsura Katalin Bencsura Katalin 1978-ban szerezte meg a gyógytornász képesítést

Részletesebben

Lévai András. életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei. Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens. BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

Lévai András. életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei. Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens. BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Lévai András életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei Dr. ny. egyetemi docens BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1/16 Életútja Született: 1908. december 22. Oravicán (Erdély) Középiskola:

Részletesebben

Szabados Mária utca 6., 2314 Halásztelek (Magyarország) (+36)

Szabados Mária utca 6., 2314 Halásztelek (Magyarország) (+36) Önéletrajz SZEMÉLYI ADATOK Szabados Mária utca 6., 2314 Halásztelek (Magyarország) (+36) 30 9427 556 halmai.csaba66@gmail.com SZAKMAI TAPASZTALAT 2016. 03. 07. jelenleg nyomdai koordinátor MVM OVIT ZRT.,

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet, Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) Vonatkozó szabványok: MSZ 9333: 2011 A műszaki

Részletesebben

Álláslehetőségek 49. HÉT Országos. Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője (baromfitelep telepvezető)

Álláslehetőségek 49. HÉT Országos. Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője (baromfitelep telepvezető) Álláslehetőségek 49. HÉT Országos Munkáltató neve Munkakör Szakképzettség Munkavégzés helye Elérhetőség 1 2 Forgalmazó Kft /4153831/ Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője (baromfitelep telepvezető)

Részletesebben

Tájékoztató a munkatársaink végzettségéről

Tájékoztató a munkatársaink végzettségéről Tájékoztató a munkatársaink végzettségéről ped.műsz. igazgató helyettes ped. tagintézmény vezető helyettes intézményvezető, informatika szakos, könyvtáros villamos üzemmérnök, Szaküzemmérnök, Villamosipari

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A műszaki specifikáció: MSZ EN 14351-1 ÉME Tűz és füstgátló szerkezetek esetén Egyéb A megfelelőség-igazolás módozata

Részletesebben

Dunaújvárosi Egyetem

Dunaújvárosi Egyetem Név: Dávid Ilona Születési hely, idő: Tata, 1972. 12.30. Közgazdász (MA) - MÁV Magyar Államvasutak Zrt. GYSEV Zrt. Igazgatósági elnök ÉNYKK Zrt. FB elnök Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési

Részletesebben

Kiváló Építési Termék termék-specifikus követelményei Követlménylap I/VIII

Kiváló Építési Termék termék-specifikus követelményei Követlménylap I/VIII Követlménylap I/VIII I. Termékjellemzõk Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A mûszaki specifikáció: MSZ EN ÉME Egyéb A megfelelõség-igazolás módozata a mûszaki specifikáció

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév

A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév Nappali munkarend Képzés megnevezése OKJ száma Időtartama Jelentkezés feltétele Képzést indító tagintézmény

Részletesebben

GDF felmérések Hallgatói motivációs vizsgálat 2012 (DPR_hallgmotiv_2012) Válaszadók száma = 111. Felmérés eredmények

GDF felmérések Hallgatói motivációs vizsgálat 2012 (DPR_hallgmotiv_2012) Válaszadók száma = 111. Felmérés eredmények GDF felmérések Hallgatói motivációs vizsgálat 0 (DPR_hallgmotiv_0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 5 5% Jobb

Részletesebben

Entra-Sys Kft. - Hidraulika, pneumatika, egyedi gépgyártás

Entra-Sys Kft. - Hidraulika, pneumatika, egyedi gépgyártás Entra-Sys Kft. - Hidraulika, pneumatika, egyedi gépgyártás cégjegyzékszámunk: 06-09-003238 adószám: 11094315-2-06 Cégünk a nagy ipari üzemek és a termelõ kisvállalkozások műszaki problémáinak megoldására

Részletesebben

2011-2012: 2012: Jubileumi tanév

2011-2012: 2012: Jubileumi tanév 2011-2012: 2012: Jubileumi tanév Intézm zményünk nk szület letése A tanműhely átadása A tanulmányi nyi épület átadása A képzk pzési szerkezet alakulása Gépipari Technikum 1951 Kiválik az intézményből a

Részletesebben

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_FOK. Válaszadók száma = 12. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_FOK. Válaszadók száma = 12. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_MK. Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_MK. Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 0% 0% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózdi Köznevelési Intézmények Gondnoksága intézményvezetői megbízására

J a v a s l a t az Ózdi Köznevelési Intézmények Gondnoksága intézményvezetői megbízására J a v a s l a t az Ózdi Köznevelési Intézmények Gondnoksága intézményvezetői megbízására Ózd, 2014. június 26. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési

Részletesebben

TERVEZET EZ A TERVEZET A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

TERVEZET EZ A TERVEZET A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Iktatószám: GKM/4330/ /2007 A földgázellátásban műszaki biztonsági szempontból jelentős munkakörök betöltéséhez szükséges képesítésről és ról szóló 12/2004. (II. 13.)

Részletesebben

TUDOMÁNYOS ÉLETRAJZ Dr. Garbai László

TUDOMÁNYOS ÉLETRAJZ Dr. Garbai László TUDOMÁNYOS ÉLETRAJZ Dr. Garbai László 1944-ben Újvidéken született. 1967-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki és mérnöktanári oklevelet szerzett. 1967-től 1987-ig az Energiagazdálkodási Intézet

Részletesebben

A MAGYAR VÁROSOK SZÖVETSÉGÉNEK SZERVEI

A MAGYAR VÁROSOK SZÖVETSÉGÉNEK SZERVEI A MAGYAR VÁROSOK SZÖVETSÉGÉNEK SZERVEI 1. Dr. Toller László polgármester 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Tel: 72/ 533-807 Fax: 72/ 212-049 E-mail: tollerl@ph.pecs.hu 2. Társelnök: Dr. Magyar Levente polgármester

Részletesebben

Üdvözöljük! Tánci Kft. Minden ami elektromosság!

Üdvözöljük! Tánci Kft. Minden ami elektromosság! Üdvözöljük! Ön a Tánci Kft. Bemutatkozó anyagát tartja a kezében. Reméljük sikerül társaságunkról olyan reális képet alkotni, amely egy sikeres üzleti kapcsolat alapját képezheti. Tánci Kft. 6727 Szeged

Részletesebben

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató 1. A képző szerv megnevezése, címe és telefonszáma Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari szakképző Iskola és Kollégium 9028 Győr, Régi Veszprémi út 1-3.

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004 Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/004 Cím: 6724 Szeged, Kálvária tér 7. Telefonszám: 62/424-874, 62/426-955 Fax: 62/547-039 E-mail: igazgato@derimiksa.hu

Részletesebben

DR. KÁRPÁTI ISTVÁN. (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DR. KÁRPÁTI ISTVÁN. (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. KÁRPÁTI ISTVÁN (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Kárpáti István a Korányi-díj magyar kitüntetettje 2005-ben Orvosdoktori diplomáját a debreceni OTE-en 1981-ben szerezte meg. Az egyetem elvégzése

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23.

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23. ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola 2013. december 23. 1 2013/2014. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom Városi Sportcsarnok,

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004 Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/004 Cím: 6724 Szeged, Kálvária tér 7. Telefonszám: 62/424-874, 62/426-955 Fax: 62/547-039 E-mail: igazgato@derimiksa.hu

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC NE. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC NE. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC NE Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 GYT B Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

Önéletrajz. 1. Személyi adatok. janosne.tolnai@oktvf.gov.hu

Önéletrajz. 1. Személyi adatok. janosne.tolnai@oktvf.gov.hu Önéletrajz 1. Személyi adatok Vezetéknév/Utónév: Tolnai Jánosné Dr. Születési név: Szatmári Katalin Anyja neve: Bognár Aranka Neme: nő Születési hely, idő: Budapest, 1954.04.29 Családi állapot: házas Állampolgárság:

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC EGPOL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC EGPOL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC EGPOL Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

Önéletrajz. E-mail: mg.magyari@gmail.com Honlap: Időtartam: 2011. augusztus 01. 2012. augusztus 30. tagintézmény-vezető

Önéletrajz. E-mail: mg.magyari@gmail.com Honlap: Időtartam: 2011. augusztus 01. 2012. augusztus 30. tagintézmény-vezető Önéletrajz 1. Személyi adatok Vezetéknév/Utónév: Magyari Gábor Születési név: Magyari Gábor Anyja neve: Varga Anna Neme: férfi Születési hely, idő: 1974. ápriéis 9. Családi állapot: nős Állampolgárság:

Részletesebben

Europass Önéletrajz. Személyi adatok. technikus. Betölteni kívánt munkakör / foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat

Europass Önéletrajz. Személyi adatok. technikus. Betölteni kívánt munkakör / foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Mező Ferenc Cím(ek) Zrínyi Miklós utca 24., Kisapostag 2428 Telefonszám(ok) (36-70) 323 95 14 E-mail(ek) Állampolgárság ferencmezo@gmail.com

Részletesebben

DUÁLIS KÉPZÉS A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KARÁN. Dr. Horváth Zsuzsanna 2015. április 14.

DUÁLIS KÉPZÉS A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KARÁN. Dr. Horváth Zsuzsanna 2015. április 14. DUÁLIS KÉPZÉS A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KARÁN Dr. Horváth Zsuzsanna 2015. április 14. AZ SZTE MÉRNÖKI KARÁNAK BEMUTATÁSA 1962-2007-ig Élelmiszeripari Főiskola 2007. Január 1. Mérnöki Kar 21 előadó

Részletesebben

Miskolci SZC felnőttoktatási kínálata 2016/2017. tanév Nappali munkarend

Miskolci SZC felnőttoktatási kínálata 2016/2017. tanév Nappali munkarend felnőttoktatási kínálata 2016/2017. tanév Nappali munkarend Képzést indító tagintézmény megnevezése Fazola Henrik Szakképző Iskolája www.fazolaszki.hu +36 46 530 438 Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó

Részletesebben

Feladatellátási hely neve: Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 0051

Feladatellátási hely neve: Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 0051 Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 004 3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 7 0051 szakgimnázium; 4 évfolyamos; sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának irányelve, SNI típusa:

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Chikán Attila

Oktatói önéletrajz Dr. Chikán Attila egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1971-1972 Stanford University, ICAME Program 1962-1967 Marx Károly Közgazdaságtudományi

Részletesebben

A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében

A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében A rendszerváltozás során a helyi önkormányzati rendszer kiépülésével párhuzamosan megtörtént az új államigazgatási szervezet kialakítása.

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

Az ötszintű Elismerési Rendszer a Kiválóságért Levels of Excellence

Az ötszintű Elismerési Rendszer a Kiválóságért Levels of Excellence Az ötszintű Elismerési Rendszer a Kiválóságért Levels of Excellence 2001 óta az EFQM a háromszintű elismerésen kívül további két alsóbb szintű elismerést vezetett be annak érdekében, hogy ösztönözze a

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/003 (I. 5.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A műszaki specifikáció: MSZ EN 435- ÉME Tűz és füstgátló szerkezetek esetén Egyéb A megfelelőség-igazolás módozata

Részletesebben

54 525 01 2 év érettségi végzettség és egészségügyi alkalmasság

54 525 01 2 év érettségi végzettség és egészségügyi alkalmasság A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeinek felnőttoktatási kínálata 2015/2016-os tanév Nappali munkarend Képzés megnevezése OKJ száma Időtartama Jelentkezés feltétele Képzést indító tagintézmény

Részletesebben

1./ A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához S.sz. Végzettség Szakképzettség

1./ A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához S.sz. Végzettség Szakképzettség 1./ A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához S.sz. Végzettség Szakképzettség 1. Általános iskolai tanító Történelem szak Történelem szakos

Részletesebben

Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola

Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest www.bankidonat.net Iskolánk névadója: Bánki Donát 1859. június 6. Bakonybánk 1922. augusztus 1. Budapest Korának legnagyobb gépészmérnöke

Részletesebben

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával Helyszín: Dunaújvárosi Főiskola 2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1. Időpont: 2011. október 19., 13:30 19:50

Részletesebben

Mit kínálunk 2017/2018-ra?

Mit kínálunk 2017/2018-ra? Mit kínálunk 2017/2018-ra? Tervezett 9. osztályok száma: 53 db. Meghirdetett helyek száma: 1.517. 7 szakgimnázium: 20 ágazat 25 osztály 6 szakközépiskola: 10 szakmacsoport 20 osztály 1 szakiskola: 4 szakmacsoport

Részletesebben

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% Válaszadók száma = 2013 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 25% 0% 50% 0% 25% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

English Speakers' Corner április 9. (kedd) 16.00: Fogadó óra. Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket!

English Speakers' Corner április 9. (kedd) 16.00: Fogadó óra. Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket! 2019. április 9. (kedd) 16.00: Fogadó óra Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket! Intézményünk szakgimnázium (régebbi elnevezés szerint műszaki szakközépiskola). Célunk: tanulóink felkészítése az érettségire,

Részletesebben

Készítette: PRESTING OPTIMUM MÉRNÖKI Ingatlankezelő és Környezetvédelmi Zrt. Bocz Gábor SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

Készítette: PRESTING OPTIMUM MÉRNÖKI Ingatlankezelő és Környezetvédelmi Zrt. Bocz Gábor SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Készítette: PRESTING OPTIMUM MÉRNÖKI Ingatlankezelő és Környezetvédelmi Zrt. SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Tartalomjegyzék Külzetlap 1. oldal Tartalomjegyzék 2. oldal I. Cégismertető 3. oldal II. Vezetői életrajz

Részletesebben

GÉPÉSZET ÁGAZAT. A képzés négy + egy éves. A szakmai oktatás célja:

GÉPÉSZET ÁGAZAT. A képzés négy + egy éves. A szakmai oktatás célja: 0404 GÉPÉSZET ÁGAZAT A képzés négy + egy éves A szakmai oktatás célja: a műszaki szemlélet kialakítása műszaki feladatmegoldó képesség fejlesztése a technológiai és termelési fejlesztő-tervezőmunka néhány

Részletesebben

TÜV Rheinland Intercert Kft. Dr. Szádeczky Tamás. Kooperatív délután Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar december 1.

TÜV Rheinland Intercert Kft. Dr. Szádeczky Tamás. Kooperatív délután Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar december 1. TÜV Rheinland Intercert Kft. Dr. Szádeczky Tamás Kooperatív délután Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar 2014. december 1. 1 A mi tapasztalatunk az Ön előnyére válik! Több mint 140 éves múlt:

Részletesebben

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2013

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2013 Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2013 DPR intézményi online kutatások kötelező kérdésblokkja Végzettek 2013 [INTÉZMÉNYI KÉPVISELŐNEK:] KÉRJÜK, OLVASSA EL A MELLÉKELT TÁJÉKOZTATÓT! Kedves

Részletesebben

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk?

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? rövid összegzés a számok tükrében Madarász Tamás projektfelelős FAVA Konferencia, 2015. április 8-9. Siófok Tartalom KUTATÁS-FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁSA A FELSŐOKTATÁSBAN

Részletesebben

Az átalakított szakképzési rendszer jellemzői, működése november 16. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH

Az átalakított szakképzési rendszer jellemzői, működése november 16. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH Az átalakított szakképzési rendszer jellemzői, működése 2016. november 16. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH I. Szervezeti átalakítás szervezeti működés finomhangolása II. Változó képzési

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK KÖNYVE 2014. év

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK KÖNYVE 2014. év KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK KÖNYVE 2014. év Időpont: 2014. május 22. (Budapest, Hungexpo 25. pavilon) 1/2014.05.22. sz. közgyűlési határozat: Soós Árpád elnök megállapította, hogy a 2014. május 22-i, 10.30

Részletesebben

JNSZ TISZK PROGRAM - Szolnoki Gazdasági Napok

JNSZ TISZK PROGRAM - Szolnoki Gazdasági Napok JNSZ TISZK PROGRAM - Szolnoki Gazdasági Napok 2009. 09. 10. (csütörtök) Az oktatás és a gazdaság kapcsolata avagy Mit tehet a szakképzés a gazdaság fellendítése érdekében A versenyszféra és a szakképzés

Részletesebben

GDF felmérések DPR2015_hm(Hallgatói mot.2015) () Válaszadók száma = 177. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések DPR2015_hm(Hallgatói mot.2015) () Válaszadók száma = 177. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések DPR2015_hm(Hallgatói mot.2015) () Válaszadók száma = 177 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 25% 0% 50% 0% 25% Jobb pólus

Részletesebben

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. Felelős Vállalatirányítás 2006.

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. Felelős Vállalatirányítás 2006. PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. Felelős Vállalatirányítás 2006. 2007. március 23. 1 TARTALOM 1. A menedzsment munkájának értékelése és javadalmazása 2. A Társaság nyilvánosságra hozatalra vonatkozó alapelvei

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Virág Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Virág Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vállalkozások Pénzügyei Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1978-1982 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Ipari tervező_szervező szak Tudományos fokozatok,

Részletesebben

német szakos nyelvtanár, orosztörténelem szakos tanár főiskola, főiskola középiskolai tanár matematika-fizika szakos tanár, számítástechnika szakos

német szakos nyelvtanár, orosztörténelem szakos tanár főiskola, főiskola középiskolai tanár matematika-fizika szakos tanár, számítástechnika szakos sorszámszakok megnevezése végzettség(ek) szintje feladatkör 1. fizika szakos középiskolai tanár, tanár egyetem, egyetem középiskolai tanár 2. 3. 4. 5. 6. tesnevelés szakos középiskolai tanár, közoktatási

Részletesebben

Alapképzésben végzettek. Válaszadók száma = 151. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alapképzésben végzettek. Válaszadók száma = 151. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Alapképzésben végzettek Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros 1 Ö N É L E T R A J Z F O R M A N Y O M T A T V Á N Y SZEMÉLYES ADATOK Név DR. LUKÁCS JÁNOS Cím 3535 MISKOLC (MAGYARORSZÁG), ELŐHEGY U. 48/2. Telefon +36 46 565 111/14 11 Fax +36 46 561 504 E-mail janos.lukacs@uni-miskolc.hu

Részletesebben

A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék

A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék 2. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék A BMF OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK ÉS TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

PEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPESÍTÉSE

PEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPESÍTÉSE PEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPESÍTÉSE Végzettségi szint Szakképesítés megnevezése PEDAGÓGUS 1 Főiskola történelem szakos tanár PEDAGÓGUS 2 Egyetem matematika szakos tanár PEDAGÓGUS 3 Egyetem magyar

Részletesebben

CG ELECTRIC SYSTEMS HUNGARY ZRT. A JÖVŐ CG MÉRNÖKEI PROGRAM 2015-16

CG ELECTRIC SYSTEMS HUNGARY ZRT. A JÖVŐ CG MÉRNÖKEI PROGRAM 2015-16 CG ELECTRIC SYSTEMS HUNGARY ZRT. A JÖVŐ CG MÉRNÖKEI PROGRAM 2015-16 1. A Vállalat bemutatása A CG Electric Systems Hungary Zrt. (röv. CG) korábban Ganz Villamossági Művek több mint 140 éve szereplője a

Részletesebben

Debreceni SzC Irinyi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Debreceni SzC Irinyi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Debreceni SzC Irinyi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Iskolánkról 1952-ben az akkori Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium (MÉM) alapította iskolánkat, amely dohányipari technikumként kezdte

Részletesebben

Magyar joganyagok - 12/2004. (II. 13.) GKM rendelet - a földgázellátásban műszaki b 2. oldal (7) A külföldön szerzett bizonyítványok és oklevelek elis

Magyar joganyagok - 12/2004. (II. 13.) GKM rendelet - a földgázellátásban műszaki b 2. oldal (7) A külföldön szerzett bizonyítványok és oklevelek elis Magyar joganyagok - 12/2004. (II. 13.) GKM rendelet - a földgázellátásban műszaki b 1. oldal 12/2004. (II. 13.) GKM rendelet a földgázellátásban műszaki biztonsági szempontból jelentős munkakörök képesítésről

Részletesebben

GDF felmérések DPR2017-Hallgatói motivációs vizsgálat () Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések DPR2017-Hallgatói motivációs vizsgálat () Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések DPR07-Hallgatói motivációs vizsgálat () Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus

Részletesebben

A BorsodChem Rt. a április 28-án megtartott Évi Rendes Közgyűlésén az alábbi határozatokat hozta:

A BorsodChem Rt. a április 28-án megtartott Évi Rendes Közgyűlésén az alábbi határozatokat hozta: A BorsodChem Rt. a 2006. április 28-án megtartott Évi Rendes Közgyűlésén az alábbi határozatokat hozta: 1/2006. számú Közgyűlési Határozat A Közgyűlés jegyzőkönyv hitelesítőnek megválasztja a VCP Industrie

Részletesebben

2 éves szakképzési évfolyammal. esti-levelező tagozat Felvehető maximális tanulói létszám: nappali tagozaton: 650 fő

2 éves szakképzési évfolyammal. esti-levelező tagozat Felvehető maximális tanulói létszám: nappali tagozaton: 650 fő VI-169/3026/2012. sz. határozat melléklete 6. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben) Jelen alapító okiratot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

A NAP ÜZENETE I. A NAPENERGIÁNAK A SZAKKÉPZÉSBEN A HELYE!!!

A NAP ÜZENETE I. A NAPENERGIÁNAK A SZAKKÉPZÉSBEN A HELYE!!! A NAP ÜZENETE I. A NAPENERGIÁNAK A SZAKKÉPZÉSBEN A HELYE!!! Kísérleti Program 2010-2015 NINCS BENNE! Az elleneérdekeltség stratégiája. Minnél kevesebben tudjanak róla Lehetőléeg hazug dolgokat Ne kerüljön

Részletesebben

Föld, víz, levegő, élettér

Föld, víz, levegő, élettér DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR KÖRNYEZET- ÉS VEGYÉSZMÉRNÖKI TANSZÉK A környezetmérnöki MSc szak bemutatkozása Föld, víz, levegő, élettér DE DEBRECENI EGYETEM 15 Kar MK MŰSZAKI KAR A RÉGIÓ MŰSZAKI KÉPZŐHELYE

Részletesebben

Javaslat a középfokú nevelési-oktatási intézmények Alapító Okiratainak módosítására

Javaslat a középfokú nevelési-oktatási intézmények Alapító Okiratainak módosítására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO. 70.547/2006. Javaslat a középfokú nevelési-oktatási intézmények Alapító Okiratainak módosítására Összeállította: Dr. Kormos Vilmos főosztályvezető Oktatási,

Részletesebben

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai napunk, mely a klíma- és légtechnika területével foglalkozik.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai napunk, mely a klíma- és légtechnika területével foglalkozik. Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai napunk, mely a klíma- és légtechnika területével foglalkozik. Időpont: 2018. október 25., csütörtök, 8.30-16.30 óráig Helyszín:

Részletesebben

Az 1950-es évektől 2005-ig

Az 1950-es évektől 2005-ig Dr. Bihari Péter Az 1950-es évektől 2005-ig Gépészmérnök képzés keretein belül Gépgyártástechnológia szak (nincs ágazat) Mezőgazdasági gépész szak (nincs ágazat) Vegyipari gépész szak (2 ágazat) Textiltechnológia

Részletesebben

J-N-SZ TISZK Szolnoki Gazdasági Napok 2009. szeptember 10.

J-N-SZ TISZK Szolnoki Gazdasági Napok 2009. szeptember 10. J-N-SZ TISZK Szolnoki Gazdasági Napok 2009. szeptember 10. Az oktatás és s a gazdaság g kapcsolata Sinka Judit HR vezető Electrolux Lehel Kft. Porszívógy gyár Electrolux Magyarországon Ausztria Szlovákia

Részletesebben

A ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI

A ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI A ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BEMUTATÁSA, KÉPZÉSI LEHETŐSÉGEK Szabó Károly Főigazgató GINOP 5.2.5-16-2016-00001 azonosító számú Gyakornoki program - támogató szolgáltatások című kiemelt projekt keretében

Részletesebben

2 CE minõsítés megléte (amennyiben ezt harmonizált EU direktíva megköveteli)

2 CE minõsítés megléte (amennyiben ezt harmonizált EU direktíva megköveteli) Elõre gyártott építészeti hõ(hang)szigetelõ anyagok I. Termékjellemzõk Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A mûszaki specifikáció: MSZ EN ÉME Egyéb A megfelelõség-igazolás

Részletesebben

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Fekete Zoltán ügyvezető igazgató Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 n.n. titkárságvezető Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 Nagy Attila IIR vezető,

Részletesebben

Villanyszerelő OKJ 34 522 04 szakképzéshez rendelt tantárgyak heti óraszáma évfolyamonként 1/9. évfolyam 2/10. évfolyam 3/11. évfolyam Tantárgyak

Villanyszerelő OKJ 34 522 04 szakképzéshez rendelt tantárgyak heti óraszáma évfolyamonként 1/9. évfolyam 2/10. évfolyam 3/11. évfolyam Tantárgyak Villanyszerelő OKJ 34 522 04 szakképzéshez rendelt tantárgyak a évfolyamonként 1/9. évfolyam 2/10. évfolyam 3/11. évfolyam Műszaki informatika gyakorlat 2 Műszaki ismeretek 2,5 Műszaki gyakorlatok 3 Épületvillamossági

Részletesebben

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE 3. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék Az ÓBUDAI EGYETEMEN OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK és TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

Alapító vezetője Dr. Czabán János professzor. 2001-től a Tanszék irányítója: Dr. Illés Mária professzor.

Alapító vezetője Dr. Czabán János professzor. 2001-től a Tanszék irányítója: Dr. Illés Mária professzor. A Gazdaságtudományi Kar története A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara 1987 szeptemberében nyitotta meg kapuit hallgatói előtt. A következő sorokban a Kar eltelt csaknem 20 évének eseményei, tényei,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Virág Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Virág Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vállalkozások Pénzügyei Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1978-1982 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Ipari tervező_szervező szak Tudományos fokozatok,

Részletesebben