Magyar Hírlap, július 7, szombat. Iskolánkba látogatott Leonyid Brezsnyev: Népszava, november 30, csütörtök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar Hírlap, 1973. július 7, szombat. Iskolánkba látogatott Leonyid Brezsnyev: Népszava, 1972. november 30, csütörtök"

Átírás

1 Iskolánk története

2 Első tanévünk az új iskolában. Bevezettük az iskolaotthonos oktatást. A gyerekek tanulásának, sportolásának, pihenésének, leckeelkészítésének tárgyi feltételeit két tanteremmel tudtuk biztosítani. Az egyikben tanultak, a másikban: fektető, szőnyeg, játék stb. Két kiváló tanítónő: Hídvégi Ivánné és Szatmári Gáborné egyéni elképzelései alapján honosította meg ezt az alkotási-nevelési formát. Dr. Sas Tamásné vezetésével 20 tanuló meghívást kapott Artyekbe. Magyar Hírlap, július 7, szombat Iskolánkba látogatott Leonyid Brezsnyev: Népszava, november 30, csütörtök

3 A második tanévben- testnevelési osztályok működéséhez szükséges engedélyek birtokábanlehetőség nyílt az iskola profiljának kialakítására: a testnevelési tagozat beindítására. Adott volt az óriási tornacsarnok és a sportudvar, igény volt a lakótelepi gyereksereg sportolására, így már csak tervezni kellett, s megvalósulhatott, amire ma is büszkék vagyunk: utánpótlás nevelése és az általános iskolás korú gyermekek szervezett sportolása. A tagozat szakmai részét Békési Sándorné és Kincses Lajos, Borka Györgyné és nem utolsó sorban Tallár Imre testnevelés szakos igazgató szavatolta Az osztályfőnöki munkaközösség javaslata alapján iskolajelvénnyel jutalmazzuk minden tanévben egy alkalommal, az Iskolanapon, a legkiválóbb tanulókat. Ez azóta is iskolánk legmagasabb kitüntetése. Az iskolajelvény odaítélésénél a diákönkormányzat véleménye alapján a tantestület dönt. Megszerzési kritériumait a tanulói házirendben rögzítettük Nevezetes tanév! Megszüntettük a váltakozó tanítást, egyműszakos iskola lettünk! Elindítottuk az első vándortábort Trifonov Tibor tanító vezetésével. Azóta is minden nyáron alsó és felső tagozaton vannak vállalkozó pedagógusaink erre a felelősségteljes feladatra Megszerveztük az első sítábort Selmecbányán. A táborban a testnevelés tagozatosok kötelező jelleggel vesznek részt. Horváth Sándor testnevelő tanár- aki az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetője- segített abban, hogy ez a szép, téli sportág meghonosodjon iskolánkban. Jelenleg 40 pár lécet és bakancsot tudunk kölcsönözni iskolánk tanulóinak A gyermekkönyvhét országos megnyitójának színhelye volt iskolánk A testnevelés tagozatos osztályainkba négyszeres a túljelentkezés. Az első önálló csapattáborunkat is megszerveztük. A kis csapat a Börzsöny hegységet járta be csillagtúrákkal A Tudományos Technikai Úttörőszemle budapesti versenyeinek színhelye volt az iskolánk. A 22 kerület legjobb tanulmányi eredményt elért nyolcadikosai mérték össze tudásukat Lány röplabda csapatunk az országos versenyen első helyezést ért el Elnyertük a Budapestért megtisztelő kitüntetést Tizedszer nyertük el a kerületi és selmecbányai vándor sport kupát.

4 Megkaptuk az engedélyt a fakultáció bevezetésére. Kilenc programot dolgoztunk ki a 7. és 8. évfolyam foglalkozásaira. Húsz éves a kapcsolatunk Selmecbányával. Megírtuk és kinyomtattuk az első iskolaújságot A Kossuth Rádió a Szomszédoló című műsorában bemutatta iskolánkat. Ebben az évben vendégünk volt Szalma László többszörös magyar bajnok. Számítástechnikai szaktermet alakítottunk ki 16 Videoton géppel Tizenöt éves az iskolánk! Ebből az alkalomból interjú készült az iskola igazgatójával, aki változatlan lelkesedéssel beszélt a jövőről. Megalakult a DSK, Pacor Vilmos testnevelő tanár elnökletével. A budapesti pedagógiai felügyelők találkozójának iskolánk adott helyet. A találkozó célja a nálunk harmadik éve működő fakultációs foglalkozások megismerése, a tapasztalatok összegzése volt. A vezető szaktanácsadó elismerő szavait idézzük a vendégkönyvből: olyan a hangulat ebben az iskolában, hogy mindannyian szívesen tanítanánk itt. Elindítottuk az angol tagozatot a harmadik évfolyamon dr. Balogh Kálmánné angoltanár vezetésével Önálló könyvtártermet indítottunk. Igaz, kicsi, de kezdetnek nagyon megfelelő. Pályáztunk nyertünk! Elismerést kapott iskolánk a Budapesti Diáksport Tanács elnökétől a testnevelés tagozatos osztályok eredményes működtetéséért Férfi tanáraink kitettek magukért! Nekünk nőknek nőnapra szabadnapot engedélyeztek, buszt rendeltek, csodálatos kirándulást szerveztek és virággal köszöntöttek. A frontot az iskolában ők tartották. Még most is meghatottan gondolunk erre a napra, köszönjük! A testnevelés osztályokban alsó tagozaton bevezettük a népitáncot Strack Orsolya vezetésével. Egyre többen és szívesebben csatlakoznak ehhez a mozgáshoz.

5 Megkezdtük a testnevelési osztályok sportosztállyá szervezését. A labdajátékok közül a kosár és kézilabda sportágakban kívánjuk az utánpótlás nevelését biztosítani. A BHSE mellett a Goldberger, az Elektromos és az MTK egyesületekkel építettünk ki az együttműködést ben Tallár Imre megkapta a Budapest Sportjáért kitüntetést Húszévesek lettünk! Ebben az évben végeznek az első angol tagozatos tanulóink! Bevezettük az egyhetes órarendet. A technika tantárgy keretén belül bevezettük a számítástechnika oktatás alapjait a 7. és 8. évfolyamon. A háztartástechnika keretén belül- a kerületi Vöröskereszt közreműködésével- 40 lánytanulónk elvégezte a csecsemőápolási tanfolyamot. Erről oklevelet is kaptak. Nyolcadikos tanulóink iskolánk fennállása óta először érték el azt a dicséretes eredményt a kerületi versenyeken, hogy valamennyi tantárgyból (13) az első tíz között végeztek Az angol nyelv mellett elkezdődik iskolánkban a német nyelv tanítása is csoportbontásban. Az angolul tanulók részére nyáron Balogh Kálmánné és Tancsik Zsuzsa vezetésével megszerveztük az első angliai nyelvi tábort. A sportudvaron teniszpálya készült és a tornacsarnok padlófelújítása is elkezdődött A könyvtár mellett lehetőségünk lett olvasóterem kialakítására is. Angoltagozatos tanulóink közül többen sikeresen letették a Pitman nyelvvizsgát Megalakult iskolánkban az iskolaszék. Tallár Imre igazgató úr nyugdíjba ment Az iskola vezetője Gärtner István lett. Engedélyt kaptunk iskolánk 12 évfolyamossá fejlesztéséhez. Az első gimnáziumi évfolyamon egy angol és egy sportosztályt indítottunk 48 tanulóval. Megrendeztük az első Gólyabált. A millecentenárium megünneplésére pályázatot írtunk ki iskolánk tanulóinak.

6 Már tíz évfolyamon tanulunk 6-16 éves korig! Egész éves feladatunk: felkészülés a Nemzeti Alaptantervre. Ehhez egyúttal mérleget készítünk az elmúlt 25 évről. 26. tanévünket Gärtner István igazgatósága alatt kezdtük meg. A Kerék Galéria hagyományos őszi tárlatán Lacó Tamás szénrajzaiból láthattunk portrékat, csendéleteket. Ez van címmel megjelent a gimnazisták önálló magazinjának első száma. A szerkesztők között olvashattuk Várkonyi Zita nevét, akinek azóta már nyomtatásban is megjelentek versei. Az általános iskolától Tancsik Zsuzsa, Villangó Istvánné, Zsótér Éva és Schukkertné Kiss Éva osztályai búcsúztak Megalakult az iskolai DSE (önálló Diák Sport Egyesület) és együttműködési szerződést kötött az iskolával. Nyáron megszerveztük az első német nyelvi tábort Ausztriában. A Budapesti Diáksport Szövetség kezdeményezésére tíz óbudai intézmény 200 tanulója vetélkedett iskolánkban a sport különféle területein. A Kerék Galéria téli tárlatán Rab-Kováts Éva kerületi művésztanár alkotásaiban gyönyörködhettünk. Március 15. megünneplésekor hagyomány indult el azzal, hogy az ünnepi műsor gerincét a gimnazisták adták. Éneklő Ifjúság: első ízben szerepelt két kórusunk is a kerületi hangversenyen. A kicsinyek kórusát dr. Fülöpné Gila Katalin, a nagyokét Csapó Gizella vezényelte. A Kerék Galéria tavaszi tárlatán Sipos Endre festményeit láthattuk. A Diákolimpia országos döntőjébe jutott iskolánk leány- és fiú- kosár- és kézilabdacsapata. Tóth Ágnes, Zombori Béláné és Csapó Lászlóné nyolcadik osztályai búcsúztak Az első évfolyamon elindult a NAT szerinti tanítás. Januárban megrendeztük az első szalagavató bált és júniusban leérettségizett az első középiskolás évfolyam. Első alkalommal rendeztük meg az azóta már hagyománnyá vált szüreti mulatságot az alsó tagozaton. A VI. Fővárosi Képző- és Iparművészeti Diák Biennálén két tanítványunk: Shen Can Petra és Sóspataki Ria alkotásai is szerepeltek. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 125. évfordulóját helytörténeti pályázattal és kiállítással ünnepeltük. Gimnáziumunk történetének első szalagavató bálját az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban rendeztük. A Kerék Galériában Lengyel Rita, majd Steffler Ildikó grafikusművész tárlata nyílt meg. A 100 éves a napközi kerületi rendezvényén angolosaink jelenettel szerepeltek, Bacsovics Nóra hegedült.

7 Gimnáziumi színjátszó körünk előadta Moliere: Tudós nők című darabját. Betanította: Bedő Ágnes. Boczán Csilla, Pálné Kristóf Ágnes osztályai búcsúztak az általános iskolától. Először ballagtak gimnazisták a Kerék utcában. Osztályfőnökök: Hampl Antalné és Feketéné Kovács Éva. Sikeresen lezajlottak az első érettségik január 1-től önálló gazdálkodó lett az iskolánk. Júniusban lejárt Gärtner István igazgató mandátuma, az új igazgató Kocsisné Hódosi Eszter lett. Elkezdődött az iskolahonlapjának készítése. Tornacsarnokunk adott otthont a II. Budapest Open Nemzetközi Karate Bajnokságnak. Aranydiplomát kapott iskolánk régi tanítónője, Koszta Imréné Margit néni. Kerék Galéria: Varga Ágnes, majd Ványai Magdolna művésztanárok tárlatának örültünk. Apám Óbudája címmel rendezett önálló kiállítást Lacó Tamás művésztanár. Radácsy Istvánné, Léder Beatrix és Boga Judit nyolcadikosai búcsúztak. A második évfolyam ballagott a gimnáziumban, köztük Pintér Patrick pályakezdő magyartanárunk. Osztályfőnökök: Dr. Balogh Kálmánné és Kocsisné Hodosi Eszter. Lejárt Gärtner István igazgató ötéves megbízatása Az iskolahonlap felkerül az internetre is. Új igazgatónk: Kocsisné Hodosi Eszter Három évre visszatekintő kiállítás nyílt a Kerék Galériában a rajzszakkör munkáiból. Juhász Ákos, volt tanítványunk Fény-utak címmel rendezett nagysikerű kiállítást ugyanitt. Szalagavató a Pataki István Művelődési Központban. Meglepetésül a tantestület tagjaiból alakult tánckar mutatkozott be. Aulánk adott helyet a budapesti síbörzének.

8 Volt tanárunk, Busmanné Barócsy Anna festményeiből nyílt kiállítás a Kerék Galériában. A gimnázium ballagó osztályait Kispál Erika és Tancsik Zsuzsa, a nyolcadikosokét Zs ótér Éva, Tóth Ágnes és Villangó Istvánné búcsúztatta Játékos sportfoglalkozások indultak jövendő elsőseinknek ismerkedési délelőttök keretében. A X. Óbudai Oktatási Konferenciát nálunk rendezte a kerület. Kollégánk, Boryné Hajagos Zsuzsa kiállítása a Kerék Galériában. Első alkalommal szerepeltek Mikulás-műsorral színjátszóink. Műsorukkal azóta is meglepik az iskola dolgozóinak gyermekeit, unokáit. Megújult a karácsonyi koncert. Előtte immár hagyományos a találkozás nyugdíjas kollégáinkkal. Elkezdődtek hagyományos sport- és egészségnapjaink. Ezüstérem a Diákolimpián kosárlabda sportágban. Hangversennyel és rajzpályázat értékelésével ünnepeltük a tavaszt. A tanári tánckar nagy sikerrel szerepelt az iskolanapon is. Árkosné Csapó Gizella és Bedő Ágnes osztályai ballagtak el a gimnáziumból, az álta lános iskolából pedig Boryné Hajagos Zsuzsa, Zombori Béláné és Márkusné Góczán Gyöngyi osztályai. A Gallup Intézet sikerlistája szerint mi vagyunk a kerület legjobb általános iskolája. Családi sportdélelőtt a következő tanév elsőseivel Szalagavató bál első ízben a Veres Péter Gimnáziumban. Emelt szinten oktatjuk az angolt, a német nyelvet és a testnevelést. Kerék Galéria: Somogyi Endre grafikusművész tárlata nyílt meg. Nálunk rendezték a XI. Utánpótlás Leány Kézilabda Húsvéti Tornát. Iskolánk új neve: Kerék Általános Iskola és Gimnázium, iskolazászlót avatunk.

9 Az iskolanap vendége: Tarlós István polgármester. A tantestület Selmecbányára kirándult. Tanulóink lengyelországi cseretáborozáson vettek részt. Kerék Galéria: Vizi Tihamér művésztanár festményeiből nyílt kiállítás. Kézilabda aranyérem a Diákolimpián. Bagó Emese gimnáziumi tanuló fődíjat nyert a zánkai Gyermekalkotások Galériája p ályázatán. Második hely a kézilabda Esti Hírlap-kupán. A ballagó osztályokat a gimnáziumban Bogolyné Szőke Éva és Papavasziliu Gabriell a, az általános iskolában Pálné Kristóf Ágnes, Búza István és Hampl Antalné búcsúztatta Elindul a gimnáziumban az öt évfolyamos képzés angol és német nyelvből, az első é v nyelvi előkészítő év. Zeneiskolásaink közreműködésével megkezdődnek nagysikerű hangszerbemutatóink Márku sné Góczán Gyöngyi szervezésében. A Kerék Galériában megnyílt Lacó Tamás Kollázs, montázs című kiállítása. A szalagavató meglepetés-műsorát a tanárokból alakult kórus adta. Először került sor a diákok által megszavazott Tanár Oszkár-díjak kiosztására. Ünnepi műsorral tisztelegtünk a Holocaust áldozatainak emléke előtt. Dr. Balogh Kálmánné és dr. Simonné Bakos Erzsébet osztályai ballagtak a gimnáziumb ól, az általános iskolából pedig Boga Judit, Horváth Tamás és Léder Beatrix osztályai. Nagyszabású kórustalálkozón együtt lépett fel az ÓMK-ban iskolánk kis- és nagykórusa, valamint zenekara. Testnevelőink hagyományteremtő sportmaratont rendeztek a tornacsarnokban. Emlékezetes tantestületi kirándulás Szlovákiában, Rév-Komárom környékén. Nagy megkönnyebbülésünkre kiderül: a mi iskolánk változatlanul tovább működhet, m íg körülöttünk több iskolában megszűnik a középfokú oktatás. A négyéves gimnáziumi képzésben megjelenik az emelt szintű informatikaoktatás Kibővültek az iskola körzethatárai. Színvonalas műsorral emlékeztünk József Attila születésének századik évfordulójára. Az 5-6. évfolyam kerületi helytörténeti versenyét iskolánk tanulói nyerték. Az iskolanapi műsort látványos sportbemutató és a gimnazisták humoros jelenete sz ínezte. A labdarúgók középiskolai diákolimpiáján első lett a Kerék Gimnázium. A Kerék Galéria Szőcs László festőművész munkáit mutatta be. Kovács Gábor és Tóth Ágnes osztályai ballagtak a gimnáziumból, nyolcadikból pedig Radácsy Istvánné, Boczán Csilla és Villangó Istvánné osztályai. A tantestület Ausztriába és Szlovéniába kirándult. Először jelenik meg a gimnáziumban a kétszintű érettségi.

10 A szülők igényeihez igazítottuk sportosztályaink működését. Aranydiplomát kapott Moravcsik Gergelyné Kati néni. A kerületi Mozart műveltségi vetélkedőn harmadik helyezést szereztünk. A szalagavatón skót tánccal kedveskedett a tantestület tánckara. A budapesti német nemzetiségi versenyen nyolcadikos színjátszóink elsők lettek. Szivacslabda-bajnokságon kézilabdás lányaink harmadikak lettek. Első ízben kapták meg tantestületünk tagjai a vezetőség által újonnan alapított ki tüntetést, a harminc éve itt dolgozók díját, melyet a pedagógus-napon vehettek át. A gimnáziumban Árkosné Csapó Gizella és Illés Myrtill osztályai ballagtak, a nyolc adikosok Márkusné Góczán Gyöngyi, Zombori Béláné és Lakner Lászlóné vezetésével búcsúztak. A rajz- és vizuális kultúra tantárgyból érettségizők munkáiból kiállítás nyílt az aulában. assát és Gömör falvait látogatta meg a tantestület. Váratlanul elhunyt régi kollégánk: Takács Lászlóné, Ica néni. Molnár Ákos testnevelő kollégánk Óbuda Sportjáért kitüntetést kapott. A gimnazisták színvonalas műsorával emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szaba dságharc 5o. évfordulójáról. Megrendeztük az első Szülők Bálját. Hosszú betegség után elhunyt Bezák Béláné, Nóra néni A kerület új sportklubja: az Óbudai Sport Iskola Sport Egyesülete kézilabda szakosz tálya iskolánkban működik. A szalagavatón a tantestület tánckara görög táncot mutatott be. Végső búcsút vettünk iskolánk elhunyt alapító igazgatójától, Tallár Imrétől. A Holocaust-emléknapon nagysikerű szavalóversenyt tartottunk. Harmadik alkalommal rendeztük meg a népszerű 24 órás sportnapot. Második alkalommal rendezünk vidám gyermeknapot, melyet az idén is Grillus Vilmos koncertje koronáz meg. A gimnáziumban Tóth Ágnes és Szabó László osztályai ballagtak, a nyolcadikosokat Hampl Antalné, Pálné Kristóf Ágnes és Cserna Veronika búcsúztatja. A tantestület az idén Kárpátaljára szervez kirándulást. A 11. évfolyam nyelvi előkészítősei már az idén érettségit tettek a tanult nyelvekből.

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VYUČOVACÍM JAZYKOM MAĎARSKÝM ULICA EÖTVÖSA Č. 39, KOMÁRNO ROČENKA 2011/2012

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VYUČOVACÍM JAZYKOM MAĎARSKÝM ULICA EÖTVÖSA Č. 39, KOMÁRNO ROČENKA 2011/2012 ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VYUČOVACÍM JAZYKOM MAĎARSKÝM ULICA EÖTVÖSA Č. 39, KOMÁRNO ROČENKA 2011/2012 A KOMÁROMI EÖTVÖS UTCAI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉVKÖNYVE 2011/2012 1 2 A KOMÁROMI EÖTVÖS UTCAI ALAPISKOLA

Részletesebben

I R Á N Y T Ű 2013/2014-es tanév

I R Á N Y T Ű 2013/2014-es tanév I R Á N Y T Ű 2013/2014-es tanév KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT Budapest 03 Tankerület kiadványa TARTALOM Jogszabályi háttér Bevezető Általános tájékoztató az oktatási intézményekről 3. oldal 7.

Részletesebben

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1 A párbeszéd feltételeinek megteremtése a cél, ebbe az irányba próbáljuk közéletünket, helyi társadalmi párbeszédünket fejleszteni mondta dr. Tittmann János a Párbeszéd Napja alkalmából, az Önkéntesség

Részletesebben

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom Információs és közéleti havilap Az én falum MEZŐFALVA 2013. december Tartalom Csatornázásról 3. oldal Döntéseink 3. oldal Csúsztatások 3. oldal Térfigyelők 3. oldal Madár voltam álmomban 4. oldal Adventi

Részletesebben

FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1. A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve

FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1. A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1 A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 2 FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 3 Gyöngyös 2009 FAI_2009_6.qxd

Részletesebben

Návay Lajos Általános Iskola

Návay Lajos Általános Iskola 2011/2012-es tanév 1. félévi pedagógiai munka elemzése, értékelése, hatékonyságának vizsgálata I. Általános adatok 1. Belső felújítások, állagmegóvás Épületeinkben a nyár folyamán jelentős felújítás nem

Részletesebben

Díjátadás a Magyar Kultúra Napján

Díjátadás a Magyar Kultúra Napján XVII. évfolyam 1. szám, 2013. február 195 Ft KÖZÉLETI LAP Díjátadás a Magyar Kultúra Napján A Himnusz megírásának évfordulóján tartott megemlékezésen adták át idén is a Dunaföldvár Kultúrájáért Alapítvány

Részletesebben

Városi Sportbál hetedszer

Városi Sportbál hetedszer 2007. február Abony Város Önkormányzatának lapja XV. évfolyam 2. szám 2007. február Ára: 150 Ft Városi Sportbál hetedszer Abony Sportcsarnoka adott helyszínt február 17-én annak a nagyszabású rendezvénynek,

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 20. évfolyam 5. szám 2014. május Ó, Istenem, de csoda volna, ha az erdő megsokasodna, még erdőbb lenne, csupa gyémánt, és én ott állnék benne némán. Egy madár

Részletesebben

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Az 1989-es rendszerváltás után úgy mint más csángóföldi faluban, Pusztinán is erős igény mutatkozott arra, hogy a magyar nyelv használata iskolában is, templomban is

Részletesebben

A Szent István Általános Iskola Évkönyve

A Szent István Általános Iskola Évkönyve A Szent István Általános Iskola Évkönyve Készült az iskola 135. tanévében 2005 / 2006. A kiadásért felel: Molloné Balog Éva igazgató A szerkesztõ bizottság tagjai: Urbanics Sándorné igazgatóhelyettes Deák

Részletesebben

Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár

Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár 2012/ 2013 TARTALOM Eseménynaptár...4 Versenyeredmények...8 Továbbtanulás, érettségi...13 Díjazottak...15 170-es hét......18 Tardoskedd...23 Auschwitz...24 Gloria Victis...25

Részletesebben

Fábiáni TARTALOM: Szent Sebestyén Tûzoltó Egyesület Sport 19. Duna-Alpesi Kupa Véradás Családi események Egészségoldal

Fábiáni TARTALOM: Szent Sebestyén Tûzoltó Egyesület Sport 19. Duna-Alpesi Kupa Véradás Családi események Egészségoldal Fábiáni TARTALOM: Karácsonyi köszöntõ Polgármesteri beszámoló Közmeghallgatás Hírek az iskolából Népszokások Mûvészeti Iskola Fábiánsebestyén Gyermekeiért Alapítvány Az óvoda életébõl Falukarácsony Magányosok

Részletesebben

Munkaterv 2012/2013 tanév

Munkaterv 2012/2013 tanév Könyves Kálmán Általános Iskola és Versegi Tagiskolája 2173 Kartal, Iskola tér 1. Munkaterv a 2012-2013-as tanévre Munkaterv 2012/2013 tanév Könyves Kálmán Általános Iskola és Versegi Tagiskolája 1 Könyves

Részletesebben

Suli-szó. 2011-12-es tanév II. szám www.blaskovits.hu

Suli-szó. 2011-12-es tanév II. szám www.blaskovits.hu Suli-szó 2011-12-es tanév II. szám www.blaskovits.hu A tartalomból: Nyílt nap az iskolában Elkészült iskolánk felújítása Szabadidős programjaink Bolyai Verseny Hírek DÖK Ünnepségeink Félévi eredményeink

Részletesebben

Részeletek. a 3. oldalon.

Részeletek. a 3. oldalon. Közlöny Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik kéthetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén XXII. évfolyam 12. szám 105 millió forint vissza nem térítendő

Részletesebben

MEZŐFALVA. Csodás ünnep volt. Az én falum. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok településünk valamennyi lakójának! Húsvét a téren

MEZŐFALVA. Csodás ünnep volt. Az én falum. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok településünk valamennyi lakójának! Húsvét a téren Az én falum MEZŐFALVA Információs és közéleti havilap 2011. április Tartalom Eredményes közbeszerzés Szervezzük a vízi közműtársulatot Ültessünk közösen virágot Lomtalanítás Iskolai hírek Óvodai hírek

Részletesebben

Felállították az ország legmagasabb májusfáját Bonyhádon. Wass Miklós állampolgári esküt tett. Bonyhádon ülésezett a KEK-PD Kulturális bizottsága

Felállították az ország legmagasabb májusfáját Bonyhádon. Wass Miklós állampolgári esküt tett. Bonyhádon ülésezett a KEK-PD Kulturális bizottsága BONYHÁD ÉS KÖRNYÉKE KÖZÉLETI LAPJA Felállították az ország legmagasabb májusfáját Bonyhádon Bonyhádon ülésezett a KEK-PD Kulturális bizottsága Potápi Árpád János és az Országgyűlés Külügyi Hivatala közös

Részletesebben

ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA

ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA INGYENES! MEGJELENIK MINDEN MÁSODIK PÉNTEKEN! 2009. május 8., III. évf., 9. szám ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA www.ujpest.hu Ballagás 2009 FOTÓ:HORVÁTH DÁVID A végzős diákok idén

Részletesebben

Répcelaki. Hírmondó. Ismerem a városom? Kétfordulós helytörténeti vetélkedô. Tartalom:

Répcelaki. Hírmondó. Ismerem a városom? Kétfordulós helytörténeti vetélkedô. Tartalom: Répcelaki Répcelak Város Önkormányzatának lapja Hírmondó Megjelenik negyedévente 20. évfolyam 1. 2. szám 2014. március június Ismerem a városom? Kétfordulós helytörténeti vetélkedô A Répcelak története

Részletesebben

Az 56-os forradalomra emlékeztek

Az 56-os forradalomra emlékeztek 2009. október 29. Közéleti hetilap VII. évfolyam 39. szám Az 56-os forradalomra emlékeztek Elkészült a Tókerti óvoda A Pápa Városi Óvodák Infrastruktuális Fejlesztése címû európai uniós pályázat keretén

Részletesebben

Szentesi Élet. XLVI. évfolyam 22. szám 2014. június 6. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 130 Ft) Csókolom, Sakk tanár néni

Szentesi Élet. XLVI. évfolyam 22. szám 2014. június 6. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 130 Ft) Csókolom, Sakk tanár néni Szentesi Élet XLVI. évfolyam 22. szám 2014. június 6. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 130 Ft) Másodszorra sikerült megtartani a közgyûlést A szentesi polgárõr egyesület két héttel korábbi közgyûlésére

Részletesebben

Születés Hete Pesterzsébeten

Születés Hete Pesterzsébeten XXXV. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2014. FEBRUÁR 25. BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLETÉNEK TÁRSADALOMPOLITIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ LAPJA Születés Hete Pesterzsébeten Választási Közlemény Tisztelt Választópolgárok! Fotó: Internet

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI OLDAL 2 SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ. 2015. július

KÖZÖSSÉGI OLDAL 2 SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ. 2015. július KÖZÖSSÉGI OLDAL 2 SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ FELHÍVÁS KÖZÖSSÉGI OLDAL Tisztelt Ingatlan Tulajdonosok! Szabadszállás Város Képviselő-testületének 5/2010. (III.19.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Az iskola története. Nagy Adrienn Illés Ferenc Az első évtizedek

Az iskola története. Nagy Adrienn Illés Ferenc Az első évtizedek 1 A pedagógushit, mely inkább természet, mint nézet dolga, kettőt tételez fel: hogy az emberek (az eddigieknél különbbé) nevelhetők, s hogy (az eddigieknél többre) taníthatók! Németh László Kedves Olvasó!

Részletesebben

Állatvédők működtetik a gyepmesteri telepet

Állatvédők működtetik a gyepmesteri telepet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának hivatalos lapja XXIII. évfolyam 10. szám 2014. június 6. Alapítva 1902-ben MEGJELENIK KÉTHETENTE HOMOKHÁTSÁGI KUPA A VÁROSALAPÍTÓKAT ÜNNEPELTÜK 10 ÉVES A MEGAPROFIL

Részletesebben

XII. Híresvárosi Vigadalom

XII. Híresvárosi Vigadalom INGYENES KÖZÉLETI HAVILAP XXIV. évfolyam 6. szám 2015 AUGUSZTUS 4 NAPOS VÁROSNA P! XII. Híresvárosi Vigadalom AUGUSZTUS 20. ÁLLAMALAPÍTÓ SZENT ISTVÁN ÉS AZ ÚJ KENYÉR ÜNNEPE 9:30 Magyarok Kenyere ünnepélyes

Részletesebben