E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88) Szám: 02/267-28/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének november 19-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2009. szeptember október 31.) Előadó: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Jurics Imréné szakkönyvtárvezető

2 2 Események Augusztus 30. szeptember 4. A Tajvani Külügyminisztérium meghívására és annak költségvállalásával parlamenti delegáció tagjaként Tajvanra utaztam, ahol tajvani minisztériumokban és kormányzati intézményekben tettem látogatást. (Úti jelentés, 1. sz. melléklet) Szeptember 2. A Pannon Egyetem tanévnyitó ünnepségén a megyei önkormányzat nevében mondott köszöntőt Polgárdy Imre alelnök. Szeptember 3. Ülést tartott a Veszprém Megyei Német Önkormányzat. Szeptember 3-6. A Maine-et-Loire Megyei Önkormányzat meghívására az Anjou-Hongrie modern francia-magyar kortárs művészeti kiállítás megnyitóján vett részt Talabér Márta alelnök és Magasi Anikó nemzetközi referens. A tervek szerint a kiállítás 2010 évben a Tihanyi Apátságban kerülne bemutatásra. (Úti jelentés, 2. sz. melléklet) Szeptember 4. Ünnepélyes keretek között adták át a Zircen megépített új mentőállomást, amelynek beruházási költségeihez az Országos Mentőszolgálattal kötött Stratégiai Együttműködési Megállapodás keretében a megyei önkormányzat Ft támogatást biztosított. Az átadáson jelen volt és a létesítményt átadta az Országos Mentőszolgálat részéről dr. Gorove László főigazgató-helyettes, valamint az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára dr. Medgyaszai Melinda és Ottó Péter, Zirc város polgármestere. Az eseményen a megyei közgyűlést Polgárdy Imre alelnök képviselte, aki köszöntő beszédében méltatta a példa értékű együttműködés eredményeként megvalósuló fejlesztést. A programon a megyei közgyűlés tagjai közül Horváth László vett részt. Szeptember 5. Balatonfüreden XVII. alkalommal rendezték meg a Quasimodo Nemzetközi Költőtalálkozó és Költőversenyt, melyen Polgárdy Imre alelnök vett részt és a megyei önkormányzat nevében koszorút helyezett el Salvatore Quasimodo szobránál. Várpalotán a Hagyomány és Táj címmel rendezett konferenciát és kulturális fesztivált a megyei önkormányzat nevében Galambos Szilvia képviselő köszöntötte és nyitotta meg. Szeptember 6. A felújított gannai kápolna ünnepélyes átadásán vett részt Polgárdy Imre alelnök. Szeptember 7. Dudaron az új egészségház alapkőletételén Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Ülést tartott a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat.

3 3 Szeptember 8. Ülést tartott az Ügyrendi Bizottság. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács és a Veszprém Megyei Önkormányzat szervezésében újabb találkozót tartottak a 8-as út fejlesztési kérdéseiről. A rendezvényen részt vett Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. A megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök képviselte. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított PRO COMITATU díjat adott át Talabér Márta alelnök, Nagy Béla festőművész bakonykoppányi otthonában életműve, kiemelkedő művészeti munkássága elismeréseképpen. Szeptember A Megyei Turisztikai Hivatal a Budapesti Nemzetközi Vásáron a Hotelinfoval (a Magyar Turizmus- és a Balaton kártya forgalmazójával) közös standon, saját installációval jelent meg, ahol a hivatal munkatársai népszerűsítették megyénk turisztikai és kulturális értékeit és a szolgáltatók őszi-téli ajánlatait. Szeptember 10. A színvonalasabb vendéglátás, s a fogyasztók igényeinek magas szintű kielégítése érdekében a Veszprém megyei-, a Somogy megyei- és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarák vendéglátóipari minősítő rendszert hoztak létre, melynek keretében a szigorú szakmai zsűrizésen megfelelt éttermek elnyerik a védnöki táblát. Az ez évi kamarai védnöki táblát elnyert vendéglátóegységek részére a táblák ünnepélyes átadásán Polgárdy Imre alelnök vett részt. A Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság Tatán tartotta soros ülését, melyen jelen volt és véleményt adott a bizottság tagjaként Veiland László turisztikai hivatalvezető. A testület meghallgatta a város polgármesterét a kistérség idegenforgalmi helyzetéről és törekvéseiről. Megtárgyalta a régió turisztikai szezonban elért eredményeit, és megvitatta a évre vonatkozó marketing tervet. A tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskolában tartotta soron következő ülését a Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanácsa. Az ülésen a Társulási Tanács elfogadta a TIOP /1 TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések című pályázat előzetese költségvetését. Szeptember 11. Somlóvásárhelyen borrendi taggá avattak. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított PRO COMITATU díjat adott át Talabér Márta alelnök a berhidai Búzavirág Népdalkörnek másfél évtizeden át kifejtett magas színvonalú népzenei hagyományőrző, hagyományápoló tevékenységéért. A Veszprém Megyei Közművelődési Intézet, a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Gyermek megyenapot rendeztek Litéren, melynek keretében az ezer éves megye tiszteletére, a közparkban emlékfát ültetett dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Szedlák Attila polgármester és Talabér Márta alelnök. A Pannon Egyetem Mérnöki Karának Aranydiploma átadóval egybekötött tanévnyitó ünnepségén mondott köszöntőt Polgárdy Imre alelnök. Szeptember 12. Köszöntöttem a résztvevőket a Szeretem Sümeget rendezvényen, Sümegen.

4 4 Szeptember 13. Üdvözöltem a szüretet Badacsonyban. Szeptember 14. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, a Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság. Szeptember 15. Ülést tartott az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság, a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi, valamint az Egészségügyi Bizottság. Szeptember 16. Az amerikai nagykövetségen találkoztam és tárgyaltam az USA nagykövetével. Ülést tartott az Ügyrendi, valamint a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság. Szeptember 17. Ülést tartott az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság. Megyegyűlést vezettem a Szent István teremben. Szeptember 18. A Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár, valamint a Veszprém Megyei Levéltár két napos tudományos konferenciát szervezett a Fejér, Pest, Veszprém és Zala megyék első írásos említésének millenniuma tiszteletére. A konferencia második napjának megnyitóján, a megyeházán mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök. Szeptember Talabér Márta alelnök a CSEMADOK Galántai Területi Választmánya meghívására vett részt a CSEMADOK 60 éves fennállásának ünnepségén és a XIV. Kárpátmedencei Magyar Kulturális Napok rendezvényein. (Úti jelentés, 3. sz. melléklet) Budapesten, a WestEnd City Center bevásárlóközpont tetőkertjén Főszezon címmel rendeztek belföldi turisztikai kiállítást, ahol a turisztikai hivatal a Közép-Dunántúli régió standján kiadványokkal, konkrét üdülési ajánlatokkal jelent meg. Szeptember 19. Bem József emlékére rendezett nemzetköri találkozón köszöntöttem a vendégeket a megyeházán. Szeptember 21. Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatonfüredi Széchenyi Társaság meghívására, a már hagyományos Széchenyi koszorúzási ünnepségén vett részt és a megyei önkormányzat nevében a Széchenyi szobornál koszorút helyezett el Polgárdy Imre alelnök és Vörösmarty Éva megyei képviselő. Szeptember 22. Balatonfüreden helyezték örök nyugalomra Geipl Miklósnét, a megyei közgyűlés tagját, az Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottság alelnökét. A megyei közgyűlés nevében Talabér Márta alelnök búcsúztatta a képviselő asszonyt.

5 5 A Pannon Egyetem Aulájában Baranyai Ferenc grafikáiból rendezett Idővonal elnevezésű kiállítást nyitotta meg Talabér Márta alelnök. Budapesten, a Tourinform Szövetség elnökségi ülésén Balajthy Zsuzsanna a Középdunántúli régió képviseletében vett részt, ahol a Magyar Turizmus Zrt. előterjesztésében megtárgyalták az országos tourinform hálózat helyzetét, a évi országos marketing tervet, és megismerték a megújuló országos honlapot. Szeptember Alsó-Ausztriában jártam idegenforgalmi találkozón. (Úti jelentés 4. sz. melléklet) Szeptember 24. Szigligeten ülésezett a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság, a Suchman Tamás BFT elnök előterjesztésében megvitatta a hazai és regionális pályázatok balatoni térségre vonatkozó tapasztalatait, eredményeit. Az érintett fogyasztóvédelmi hatóságok vezetőinek előadásában tájékozódott a fogyasztóvédelmi vizsgálatok szezonális tapasztalatairól. Megvitatta a vizimentés helyzetének körülményeit, valamint a sármelléki repülőtér helyzetét, illetve annak várható következményeit. A bizottság munkájában részt vett Veiland László turisztikai hivatalvezető. Szeptember A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kékeden tartotta ülését a MÖOSZ Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Munkabizottsága. A tanácskozáson a munkabizottságba delegált Sándor Tamás irodavezető és Dr. Győri István egészségügyi szakreferens képviselték Önkormányzatunkat. Szeptember 25. Sor került a Veszprém Megyei Önkormányzat Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye Dáka kastélyépületben kialakított új férőhelyeknek és az akadálymentesített 44 férőhelyes gondozási egységnek az ünnepélyes átadására, valamint mindezzel egybekötve az intézmény lakó-hozzátartozó találkozójára. Az eseményen Talabér Márta alelnök mondott köszöntő beszédet méltatva a kialakításra kerülő új férőhelyek által megvalósult beruházás munkahely megtartó szerepét. Az ünnepségen a megyei közgyűlés képviseletében részt vettek még: Dr. Németh Márta, Dr. Áldozó Tamás és Dr. Kovács Zoltán tanácsnokok, Kovács József és Pap Tamás képviselők. Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Bartos-Napok három napos rendezvényének keretében a Kapunyitás az új létesítményekre c. programot nyitotta meg Talabér Márta alelnök. Ajka Városi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága közbiztonsági napot szervezett a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők, a polgárőrség, a polgári védelem és a vízügyi igazgatóság részvételével. Az egész napos rendezvényen, bemutatón Polgárdy Imre alelnök képviselte a megyei önkormányzatot. Szeptember 26. Üdvözöltem a 60 esztendős Pannon Egyetemet. Nyirádi falunapon sportrendezvényen vettem részt. Várpalota Város Önkormányzata és a Szindbád Nonprofit Kft. közös szervezésében a Gazdasorsok Kulák Áldozatok Emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédet Talabér Márta alelnök.

6 6 Balatonkenese várossá avatásának ünnepségén a megyei önkormányzat nevében mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök. Olaszfaluban megrendezett VII. Bakonyi Krumpliszüreti és Művészeti Fesztiválon vett részt Talabér Márta alelnök. A Veszprém Megyei Közművelődési Intézet és a Veszprémi Érsekség közös szervezésében Jubilate Deo omnis terra c. regionális egyházzenei konferenciát és gálakoncertet tartottak, melyen a megyei önkormányzat részéről Talabér Márta alelnök vett részt. Szeptember 27. Veszprémben a Stadionban rendeztük 15 alkalommal a Köztársaság Kupa atlétikai csapatversenyt, ahol ötszáz általános iskolás fiatal versenyzett sportszerűen és lelkesen. Az esemény jól szolgálta a sportos életmód és egészségnevelés fontosságára való figyelem felhívást. Szeptember 28. A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanácsa a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tárgyalótermében tartotta ülését. Az ülés napirendjén szerepelt Tájékoztató a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság munkájáról; Beszámoló a Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /2-2F kódszámú Esélyt a jövőnek! című pályázatáról, valamint Beszámoló a TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések című, október 15-ig beadásra kerülő TIOP kódszámú pályázat előkészítéséről. Az ülésen a Társulási Tanács tagjai, az RFKB, valamint az Iparkamara képviselői, valamint az érintett intézmények vezetői vettek részt. Szeptember Kovászna megye meghívására - Benedek Elek születésének 150., halálának 80., valamint az emlékház avatásának 40. évfordulójának ünneplésére Talabér Márta alelnök és Magasi Anikó nemzetközi referens utazott Sepsiszentgyörgyre. (Úti jelentés, 5. sz. melléklet) Szeptember 29. Ülést tartott a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság. Ülést tartott a Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanácsa. Szeptember 30. Sajtótájékoztatón beszéltem a veszprémi onkológiáról. Ülést tartott a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság. Szeptember 30 Október 2. A évi Országos Gyermekvédelmi Konferencia Kecskeméten került megrendezésre. A gyermekvédelmi szakterület legnagyobb rendezvényének fő témája a gyermekjog volt. Az előadások mindegyike érintette valamilyen szempontból ezt a témát. A konferenciát a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szociálpolitikai szakállamtitkára Dr. Kovárik Erzsébet köszöntötte. Az állampolgári jogok

7 7 országgyűlési biztosa, Dr. Szabó Máté is előadást tartott, továbbá a szakminisztérium illetékes főosztályának vezetői is az előadók között voltak. A konferencián került sor először a Gáspár Károly Díj átadására is, melyet az autóbalesetben elhunyt főosztályvezetőről készített film bemutatása követett. A konferencián a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatalából a gyermekvédelmi szakreferens Dr. Radovits Tiborné, az önkormányzat fenntartásában működő Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága képviseletében pedig 3 fő szakember vett részt. Október 1. A Tiszta, virágos Veszprém megyéért közterület-szépítési versenyben a megye 64 önkormányzata vett részt 5 kategóriában. A évi díjátadó ünnepséget az V. kategória nyertes településén, Tapolcán került megrendezésre október 1-jén. A Veszprém Megyei Önkormányzat részéről értékeltem a versenyt. A programon részt vett Polgárdy Imre alelnök, Dr. Áldozó Tamás a Gazdasági és Területrendezési Bizottság elnöke. A devecseri Idősek Otthonában családi napot tartottak az Alzheimer és az Alzheimer típusú megbetegedésekben, memóriazavarban szenvedő, hozzátartozók és érdeklődők részére. A rendezvényt a megyei közgyűlés alelnöke, Talabér Márta nyitotta meg, majd Dr. Róna Balázs pszichiáter főorvos tartott előadást az Alzheimer típusú megbetegedésekről. Filmvetítést követően a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyi Művelődési Ház Színháztermében tartott előadást a demenciához kapcsolódóan Dr. Popper Péter pszichológus. A megyei közgyűlés tagjai közül a rendezvényen részt vettek: Kovács József és Pap Tamás. Balatonszemesen helyezték örök nyugalomra Bujtor István színművészt, a Petőfi Színház igazgatóját a megyei közgyűlés vezetőinek, képviselőinek, a hivatal képviselőinek, valamint a Petőfi Színház társulatának jelenlétében. Október 2. A Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye kamondi telephelyén ünnepélyes keretek között került sor a belsőleg megújult Kúria-épület átadására. Az eseményen a megyei közgyűlést Talabér Márta alelnök képviselte, méltatva az intézményben dolgozók összefogását, mellyel a Kúria - épületet és környezetét megújították. Az ünnepélyes átadással egyidejűleg lakó-hozzátartozó találkozóra is sor került. Az ünnepségen a megyei közgyűlés képviseletében részt vettek még: Dr. Németh Márta tanácsnok, Kovács József és Pap Tamás képviselők. Zircen, a Bakonyi Természettudományi Múzeum rendezésében H. dr. Harmat Beáta és Szurgyi Zsuzsanna: Apró csodák című új időszaki kiállítását nyitotta meg Talabér Márta alelnök. Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Szegeden rendezte meg a Magyarországi Megyék VI. Országos Találkozóját, melyen a Magyar Kormány felé megfogalmazott közös nyilatkozat aláírására került sor. A megyei önkormányzatot Polgárdy Imre alelnök képviselte. A veszprémi Pannon Egyetem Aulájában rendezték meg a Közép-Dunántúli Régió vállalkozásai és felsőoktatási intézményei részvételével az Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban c. konferenciát, melyen a megyei önkormányzat nevében Szedlák Attila, megyei képviselő köszöntötte a konferencia résztvevőit.

8 8 A Közép-dunántúli régió kiemelt rendezvényeként lebonyolított móri borfesztivál megnyitó ünnepségén meghívásra részt vett Veiland László turisztikai hivatalvezető a Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagja. Október 3. Futballoztam Pápán a Sportcsarnok fennállása 10. évfordulóján. Várpalota Város Önkormányzata, valamint a Készenléti Lakótelep Részönkormányzata, civil szervezetek közös szervezésében Nosztalgia Napot rendeztek, melynek megnyitóján ünnepi beszédet mondott Talabér Márta alelnök. Fennállásának 15 évét ünneplő berhidai Búzavirág Népdalkör ünnepségén vett részt Talabér Márta alelnök. Október 7. Ünnepélyes körülmények között írtam alá a volt gyermekkórház átadásáról szóló szerződést dr. Rédey Ákos egyetemi rektorral. A Pannon Egyetem székesfehérvári Felnőttképzési Intézete tanévnyitó ünnepségén Polgárdy Imre alelnök képviselte a megyei önkormányzatot. A budapesti vásárvárosban megrendezésre került HOVENTA nemzetközi vendéglátóipari, gasztronómiai kiállítás szakmai napján meghívottként jelen voltak a Turisztikai Hivatal munkatársai. Október 8. Litéren orvosi rendelő alapkőletételén vettem részt Talabér Márta a megyei közgyűlés alelnöke és Forsthoffer Erzsébet, az otthon igazgatója ezen a napon személyesen köszöntötte fel virággal a pápakovácsi Idősek Otthonában évben kerek évfordulójú születésnapjukat ünneplő lakókat az Idősek hete rendezvénysorozat keretében. A Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás Társulási tanácsa jóváhagyta a TIOP /1 TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések című pályázatot. Október 9. A Balatoni Hajózási Zrt. éves értékelőjén Siófokon tájékoztatta partnereit az ez évi eredményeiről, az elkövetkező célkitűzésekről, az együttműködés tapasztalatairól és a jövőben lehetőségekről. A partnertalálkozón részt vett és a további együttműködés részleteit egyeztette a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője. Október 13. Város-megye egyeztetésen tárgyaltam Debreczenyi János a polgármesterrel, majd Dr. Rácz Jenőt, a megyei kórház főigazgatóját is bevonva sajtótájékoztatót tartottunk. Bakonyszentkirályon, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Operatív Program keretében megvalósult Egészségház feltételeinek megteremtése a bakonyszentkirályi orvosi rendelőben c. beruházás ünnepélyes átadásán mondott pohárköszöntőt Talabér Márta alelnök. Október Budapesten a Francia Intézetben Talabér Márta, Sándor Tamás és Magasi Anikó részt vettek a november 7-én beadásra kerülő közös (Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar társulással, illetve Maine-et-Loire, Vienne és Eure-et-Loir francia partnerekkel) szociális projekt

9 9 Fogyatékosok munkaerő piaci integrációja témában véglegesítését kitűző egyeztetésen. Október 15. A Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság régiós tourinform értekezletet szervezett a tatai Kristály Hotelben. A találkozón ismertették a régió januáraugusztusi turisztikai statisztikai adatait, valamint bemutatták az igazgatóság által 2010-re tervezett kampányokat és kiadványokat. A Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal képviseletében Balajthy Zsuzsa és Zsebe Péter turisztikai referensek vettek részt a tanácskozáson. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében került megrendezésre az Idősek Világnapja Veszprém Megyei Ünnepsége. A reprezentatív megyei nyugdíjas szervezetekkel együttműködésben megtartott eseményen Talabér Márta alelnök köszöntötte a szép korúakat, elismerő oklevelet adva át a nyugdíjas szervezetek által felterjesztett Galambos Anna, Szabó Gyuláné, Szipőcs Istvánné, Id. Bélafi László, Makrai László és Szász András részére. A nyugdíjas szervezetek részéről Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei nyugdíjas szervezetek szövetségének az elnöke mondta el a nyugdíjas társadalmat érintő ünnepi gondolatait. A rendezvény keretében a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium tehetséges diákjai biztosítottak szórakoztató műsort. Október A Pécsen megrendezésre kerülő Európában a megye tudományos konferencián Veszprém megyéből dr. Zongor Gábor képviselő, Agg Zoltán, a Comitatus folyóirat főszerkesztője, valamint Jakab Istvánné s Krámli János önkormányzati referensek vettek részt. Október 16. Ajkai Konzervatív Klub két napos rendezvényének nyitó estéjén melynek keretében a határon túli Széki Szalmakalap Táncegyüttes is fellép a megyei önkormányzat képviseletében Polgárdy Imre alelnök vett részt. Október 17. Csögle Község Önkormányzata az I. világháborús emlékmű 75. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezésen a megyei önkormányzat nevében Polgárdy Imre alelnök mondott ünnepi beszédet. Szentkirályszabadján, a község önkormányzatának támogatásával megvalósult, Radnóti Miklós emlékére állított emlékművet avatta fel és mondott ünnepi beszédet Talabér Márta alelnök. Október 19. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Október 21. Részt vettem a balatonfüredi vívóterem átadásán. Polgárdy Imre alelnök köszöntötte a Tehetséges tanulók és felkészítő tanáraik jutalmazása, a Gyermekekért Díj és a Veszprém megye közoktatásáért Közalapítvány ösztöndíjának átadása alkalmából rendezett ünnepség résztvevőit a Megyeháza Szent István termében. Az elismeréseket Galambos Szilvia tanácsnok,

10 10 Stolár Mihály, az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, valamint dr. Borsi Lőrinc, a Veszprém megye közoktatásáért Közalapítvány elnöke adta át. Zalakaroson tartotta soros ülését a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Veiland László turisztikai hivatalvezető részvételével. Dr. Kovács Miklós az ÖTM szakállamtitkára tájékoztatta a testületet a turizmus ez évi eredményeiről, illetve a nemzetközi világszervezet szeptemberi kongresszusa állásfoglalásairól, a közeljövő feladatairól. Megtárgyalta a balatoni régió évi marketing célkitűzéseit és a Nemzeti Üdülési Szolgálat előterjesztésében tájékozódott az üdülési csekk felhasználásnak tapasztalatairól. A BRIB ülést követően került sor a balatoni turisztikai szezon évadzáró értékelő rendezvényére, ahol a régió kiemelt partnerei köztük a Megyei Turisztikai Hivatal elismerést vehettek át a BFT és a BRIB elnökeitől. Október 22. Ünnepi közgyűlésen beszédet mondtam október 23. emlékére, a szakbizottságok elnökeivel együtt szakmai díjakat adtam át. Október Veszprém megyei delegáció utazott Wunsiedelbe. A 20 éves együttműködés megünneplésére október 24-én került sor Landratsamt üléstermében szépszámú résztvevő előtt. (Úti jelentés, 6. sz. melléklet.) Október 24. Sümegen, a Ramassetter iskola 100. születésnapján köszöntöttem a megjelenteket. Október 25. Szigligeten, a nagy tömeget vonzó süllőfesztiválon üdvözöltem a vendégeket. Október 26. Pro Comitatu díjat adtam át Wöller István malomkutatónak 80. születésnapja alkalmából a VEAB székházban rendezett ünnepségen. Október Kovászna megye delegációjával találkoztak Talabér Márta és Polgárdy Imre alelnökök. A látogatás célja a Veszprém Megyei Önkormányzatnál kialakított kiskincstári rendszer megismerése volt és emellett általános gazdasági témájú tapasztalatcserét folytattak Horváth Mária irodavezető asszonnyal. A delegációt Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke vezette. Október 27. Ülést tartott az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság. Október 28. Részt vettem a Veszprém Megyei Területfejlesztési Tanács ülésén. Regionális Egészségügyi Tanács ülését vezettem az ÁNTSZ-nél Több mint 50 sportszakember vett részt a Sport szakállamtitkárság és a megyei sporthivatal által szervezett konferencián a megyeháza Szent István termében. A

11 11 szakállamtitkárság munkatársai után Mocsai Lajos európai mester edző és dr. Szakcsy Mihály tartott előadást a sport aktuális problémáiról, és a szomatoinfra alkalmazhatóságáról. Az előadásokon sok testnevelőtanár is részt vett. Október 29. A Pannon Egyetem Felnőttképzési Intézete és az IRM Bűnmegelőzési Akadémia, valamint a Regionális Bűnmegelőzési Központ szervezésben A szenvedélybetegségek kriminalitása, a megelőzés és kezelés lehetőségei címmel szervezték meg a Bűnmegelőzési Szabad Egyetem őszi előadás-sorozatát. A Szabad Egyetem első előadásán Sándor Tamás irodavezető vett részt képviseletemben. Veszprém, november 6. Lasztovicza Jenő s.k.

12 12 1.sz. melléklet Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnökének részvétele az Országgyűlés Kínai Köztársaságba (Tajvan) utazó delegációjában augusztus 30 szeptember 4. A delegáció a tajvani külügyminisztérium meghívására és annak költségvállalásával utazott Tajvanra, ahol tajvani minisztériumokban és kormányzati intézményekben tett látogatást. A program részeként Lasztovicza Jenő tájékoztatást tartott Veszprém megyéről és a Balaton térségéről, annak turisztikai és befektetési lehetőségeiről a Tajvani Külügyi Tájékoztatási Hivatalban megrendezett befektetési konferencián, amelyen a külföldi partner szervezésében a legnagyobb tajvani nagyvállalatok, beruházók és kereskedő cégek vezetői vettek részt, 74 fővel. Veszprém megye tajvani testvérmegyéjében, Taoyuan megyében tett látogatás során Eric Liluan Chu magisztrátus fogadást adott a delegáció tagjai számára, amelyen áttekintették a megyék közötti együttműködés lehetőség, és szóba került egy Taoyuan megyei delegáció idén novemberi érkezésének lehetősége is. (A látogatást követően érkezett a hír, hogy Eric Liluan Chu miniszterelnök-helyettesé nevezték ki az újjáalakult tajvani kormányban.) A testvérmegyében felkeresték a Pannon Egyetem testvérintézményét, a Kainan Egyetemet, ahol ösztöndíjas képzés keretében az idei évtől összesen kilenc Veszprém megyei diák végzi tanulmányait. Az An-Pang Kao rektorral folytatott megbeszélés szerint a két egyetem tovább kívánja erősíteni együttműködését a kutatás-fejlesztés területén, valamint a jövő évtől - várhatóan magyar állami ösztöndíj program keretében - tajvani diákokat is fogadna a Pannon Egyetem. Készítette: Somfai Tamás nemzetközi kapcsolatok referense

13 13 2. sz. melléklet Ügyiratszám: 03/15/2009 Ügyintéző: Magasi Anikó VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATAL ELNÖKI KABINET 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) Fax: (88) ÚTIJELENTÉS szeptember 3-6. Angers, Maine-et-Loire megye ANJOU-HONGRIE Kortárs művészeti kiállítás A Maine-et-Loire Megyei Önkormányzat meghívására Talabér Márta alelnök és Magasi Anikó, francia kapcsolatokért felelős nemzetközi referens utazott Maine-et-Loire megyébe, a két megye kulturális együttműködésének keretében megrendezett Anjou-Hongrie kortárs művészeti kiállítás megnyitójára. A kiállítás a tavalyi Cadre Noir fotókiállítás folytatásaként Veszprém megyében is bemutatásra kerülne, várhatóan csak 2011-ben, mivel a partnermegye által kívánt kiállítóhelyen a Tihanyi Apátság Galériájában ekkor lesznek szabad időpontok. A kiállítás anyagából készített prezentációt tájékoztatásul már megküldtük dr. Korzenszky Richárd perjel úrnak, illetve Talabér Márta alelnök személyes találkozót kezdeményezett ez ügyben. A kiállítás előtt hangolódásképpen megtekintettük a Angers-i Szépművészeti Múzeum időszaki szintén kortárs kiállítását, amely nagy látogatottságnak örvend a helyiek körében. Az Angers-ban megrendezett Anjou-Hongrie kiállítás rendkívül sikeres volt, sok látogatót vonzott az esemény már a megnyitón is. A helyi (PACA) Kortárs Művészeti Egyesület is aktívan részt vett a szervezésben és kivitelezésben. A kiállítás maga a Maine-et-Loire Megyei Önkormányzat, kiemelten pedig Christian Rosello nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnök kezdeményezésére jött létre, míg a koordinációját Ganaelle Guiter nemzetközi referens látta el. A három magyar származású művész, Nemes Judit, Atila, Molnár Vera mellett nyolc helyi alkotó műveiből állt a kiállítás. Az alkotások stílusukat és jellegüket tekintve is széles skálán mozogtak, ezáltal rendkívül színes képet formálva a kortárs művészetekről. A PACA szervezetének vezetőjével Francois-Xavier Alexandre úrral egyeztetést tartottunk a kiállításcsere ügyében. Előadásokat hallgattunk meg az egyes művészek életpályájáról, és eredményeiről. Tájékoztatott minket arról, hogy nem feltétlenül ugyanezzel a kiállítási anyaggal szeretné Veszprém megyében képviseltetni a művészeket, hanem a helyhez alkalmazkodva választanák ki a műveket. Biztosított minket segítségéről az együttműködés további fejezeteiben. A továbbiakban a megye kulturális politikáját ismertették velünk, amely keretében Lion d Angersba utaztunk, ahol a Haras-i ménest tekintettük meg, majd a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Plessis Macé kastélyt. A ménes különlegessége, hogy rendkívül sok nemes vérű lóval büszkélkedhet, amelyek a teljes országra kiterjedően jelentős szerepet töltenek be tenyésztés szempontjából is. A Maineet-Loire Megyei Önkormányzat kiemelten támogatja a ménes és a teljes, azt körülvevő lóversenypálya-, park fenntartását, mivel ezek kiemelkedő értéket képviselnek egyedülállóságukkal. Támogatás nélkül már nem működhetne és valószínűleg szétosztották

14 14 volna a lovakat a környező nagy ménesekbe. Ez év októberében világversenyt rendeznek, ahol magyar résztvevők is regisztrálták már magukat. A megyei önkormányzat tulajdonát képező Plessis Macé kastélyt nem csak turisták által való látogatásra nyitották meg, hanem esküvők, rendezvények megtartására is bérelhető. Komoly fenntartási költségeit így próbálják mérsékelni. A program további részében a közösen benyújtásra kerülő szociális projekttel kapcsolatban egyeztettünk Maine-et-Loire megye illetékes, szociális területet képviselő munkatársával és a koordinátori szerepet ellátó nemzetközi referenssel. (A szociális projektről röviden: A projektet a Magyar - Francia Kezdeményezések Egyesületének szeptemberi találkozóján egyeztették a francia kapcsolattal rendelkező magyar megyék. Ekkor még nem volt konkrét pályázati kiírás, de ez volt az a terület, amelyet kiemelkedően fontosnak tartottak mindkét ország megyéi. (Ennek a találkozónak a franciaországi verziója alkalmával a francia megyék is ugyanilyen egyeztetésen vettek részt.) Ezt követően Maine-et-Loire megye felvette velünk a kapcsolatot, hogy elindítsunk egy szociális projektet, amely előfeltétele 3 francia megye részvétele és legalább egy magyar megyéé, a célja pedig a fogyatékosok munkaerőpiaci integrációja. Maine-et-Loire megye határos megyéit: Eure-et-Loire és Vienne megyéket vonta be a projektbe, illetve ezek a megyék saját magyar partnereiket: Hajdú-Bihar- és Bács-Kiskun megyéket. Az eddigi előkészítő fázis után amelyet francia részről projektirányító iroda is segít még két személyes, illetve két internetes kapcsolat segítségével megvalósuló egyeztetésre kerül sor a novemberi beadás előtt. Sajnos a magyar résztvevők költségeinek fedezésére nem sikerült megfelelő pályázati forrást találni, de a francia felek felvállalták a magyar felek projektprogramokban való részvételének összes költségét, az útiköltség kivételével. A Veszprém Megyei Önkormányzat részéről az alábbi személyek vesznek részt a projektben: Talabér Márta, szociális területért felelős alelnök,sándor Tamás az Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Iroda vezetője, mint szakmai képviselet, Magasi Anikó, nemzetközi referens, koordináció feladatai, Hannich Ferenc, igazgató (Batthyány Ilona Fogyatékosok otthona, Dáka), mint a programban résztvevő intézmény vezetője vesz részt. ) A szociális projekttel kapcsolatos megbeszélésen összefoglaltuk az eddigi eredményeket, az ismertető anyagokat áttekintettük, majd a következő megbeszélések időpontjait fixáltuk. Örömmel vettük, hogy a projekt sikere érdekében találkozót szerveznek a francia felek a budapesti Francia Nagykövettel, aki már ismerve az együttműködésünk tartalmát, támogatásáról biztosította a megyei összefogást. Úgy ítéljük meg, hogy az 1997 óta Maine-et-Loire Megyei Önkormányzattal való együttműködésünk rendkívül eredményesen fejlődik és sikeres, új utakat talál a kapcsolat további szélesítésére. Veszprém, szeptember 8. Készítette: Magasi Anikó önkormányzati kapcsolatok és protokoll referens

15 15 3. sz. melléklet Talabér Márta alelnök részvétele a CSEMADOK 60 éves fennállásának ünnepségén és a XIV. Kárpát-medencei Magyar Kulturális Napokon szeptember A delegáció a CSEMADOK Galántai Területi Választmánya meghívására vett részt a felvidéki programokon. A Talabér Márta alelnök és Somfai Tamás nemzetközi referens alkotta delegációt Felsőszeliben fogadta Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára. A rövid tájékozódó megbeszélést követően, a delegáció tagjai Nemeskosútra utaztak, ahol Köteles László szlovákiai országgyűlési képviselő társaságában díszvendégként megtekintették a helyi, a kárpátaljai és erdélyi néptáncosok produkcióját, valamint egy archív felvételekből készített kiállítást. A műsort követően Hrubík Béla Csemadok országos elnökkel közös vacsorára került sor, melyen több határon túli magyar szervezet vezetője is részt vett. Másnap Taksony és Galánta és Deáki jelentősebb magyar nevezetességeinek megtekintését követően a delegációk és a pozsonyi magyar nagykövetség titkára megkoszorúzták az es szabadságharc emlékművét Pereden. A Csemadok ünnepi közgyűlésére a peredi Művelődési Központban került sor, ahol a szervezet vezető tagjai mellett képviseltették magunkat az szlovákiai magyar szervezetek, a Magyar Koalíció Pártja, a magyar és szlovák kormány Kulturális Minisztériuma, a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetsége és a Kárpát-medencei kulturális magyar szervezetek. A 60 éves szervezet 50 ezer fős tagságával napjainkban is meghatározó szerepet tölt be a felvidéki magyarság kulturális életében. A megnyitót követően Hrubík Béla, a Csemadok elnöke ünnepi beszédet mondott, aki rámutatott az elmúlt hatvan év tevékenységére, és azokra fontos pillanatokra, amelyek meghatározóak voltak a szervezet életében. Az elnök a Csemadok szerepvállalásához szükséges értékeket a következőképpen méltatta: "Ha az idén hatvan éves Csemadok kapcsán az első tíz szót kellene leírnom, ami az eszembe jut, akkor ezek a szavak a következők lennének: remény, bizalom, hit, kitartás, szándék, alázat, összetartozás, érték, önzetlenség, hajlék. A hajlék szót nem azért hagytam utoljára, mert egyik legősibb magyar szavunk, hanem mert így érzem egész lényemmel, egész életemmel, amit a közösségért áldoztam. Ez a szervezet, ez a szövetség, a felvidéki magyarság hajléka. Egy otthon, ahol mindenki azért van, mert jó érzi magát, mert talált valamit az életéből, ami máshol nincs, mert ott vannak a barátai, mert amit ott tapasztal, az az élete egy része, olyan része, amely ha kimaradna, akkor nem volna teljes az élet. A mai közgyűlés olyan ünnep, ahol megemlékezünk, értékelünk, kitüntetünk, és jelet hagyunk. A hat évtized jelét." Az ünnepi beszédet követően Csemadok emlékéremmel tüntettek ki 64 tagot, akik jelentős mértékben járultak hozzá a szervezet munkájához. Ugyanakkor maga a szervezet is átvett egy jelentős kitüntetést, vállalva megőrzését az utókornak. Ezen a napon Fábry Zoltán kapott Magyar Örökség díjat, amelyet Kolár Péter, a Csemadok kassai elnöke vett át Budapesten, aki ezt követően az ünnepi ülésen, Pereden átadta Hrubík Bélának. A résztvevők a díjátadást

16 16 követően megtekintették a 60 év tevékenységét bemutató kiállítást. Kulturális műsorral és vacsorával fejeződött be a Csemadok ünnepi ülése. Veszprém Megye Önkormányzata a rendezvénysorozatot Ft-tal támogatta. A XIV. Kárpát-medencei Magyar Kulturális Napok szakmai és közönségprogramjaiban jelentős szerepet vállalt a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet a Cimbora labirintus játszóházzal, a Bakony Fotóklub komáromi kiállításával és az Alig Színpad társulata fellépéseivel. Készítette: Somfai Tamás nemzetközi kapcsolatok referense

17 17 4.sz. melléklet ÚTI JELENTÉS a szeptember i ausztriai utazásról A Veszprém Megyei Önkormányzat és az Alsó-Ausztriai Landtag (Parlament) óta tartó együttműködése keretében Veszprém megyei delegáció járt Alsó-Ausztriában. A delegáció tagjai voltak: Lasztovicza Jenő, elnök Talabér Márta, alelnök Polgárdy Imre, alelnök Horváth László, képviselő Könnyid István, képviselő Horváthné Szalay Gyöngyi, képviselő Pandur Ferenc, képviselő Dr. Zsédenyi Imre, főjegyző Háhn Károlyné, tolmács valamint Ausztriában csatlakozott a delegációhoz: Dr. Gálffy István, osztrák konzul Szeptember 23-án 10,00 órakor várta a delegációt Bad Erlach-ban a Linsberg Asia-ban Ing. Hans Penz, az Alsó-Ausztriai Landtag elnöke, valamint alelnökei és a parlament képviselői. A szálloda és a fürdő részéről a csoportot köszöntötte Thomas Lunacek igazgató. A kölcsönös bemutatkozásokat követően Eva Schödl az Alsó-Ausztriai Wiener Alpen Desztináció ügyvezetője előadását hallgattuk meg a Regionális Turisztikai Szervezet Menedzsmentje, különös tekintettel az egészségturizmust illetően címmel. Megtisztelt bennünket jelenlétével Bad Erlach település alpolgármestere, Alois Hahn is, aki örömét fejezte ki, hogy egy magyarországi delegáció látogat településükre. Ezt követően a szálloda és fürdő centrum igazgatója kíséretében megtekintettük a létesítményt. A delegáció továbbutazott St. Pölten-be, ahol a Figl kulturális vendéglőben a NÖ Werbung Gasztronómia-Kultúra-Bor Ügykör részéről Hermine Buchegger mutatta be az Alsó- Auszutria-i vendéglői kultúra projektet. Ezután St. Pölten-ben a tartományi kormányzat-nál (ECO Plus) hallhattunk beszámolót a Gazdasági Központ Alsó-Ausztria az abban tevékenykedő szervezetek és feladataik -ról. Ardaggerbe utaztunk tovább, ahol a Mostbirnhaus-ban kaptunk tájékoztatást a Mostbirnhausról, a regionális fejlesztésekről, a turizmus és mezőgazdaság együttműködéséről Hannes Pressl regionális menedzser, polgármester részéről. A Mostbirnhaus nagyon jó példája annak, hogy a korábban ismeretlen vidék turisztikailag milyen hírnevet szerzett magának a szórt gyümölcsök (elsősorban körte) feldolgozásával és eladásával. Jelenleg e vidéket és a centrumot 20 ezren látogatják évente.

18 18 A delegáció Waidhofen an der Ybbs-ben szállt meg, ahol a vacsorát követően Éjjeli őrjárat -on vett részt. Ezt az őrjáratot egy korábban a városnál dolgozó tisztviselő és több önkéntes eleveníti fel, bemutatva ezzel az esti, éjszakai várost és nevezetességeit. A delegációt fogadta a Rotschild Kastély-ban a város polgármestere, Mag. Wolfgang Mair aki rövid ismertetőt adott a város fejlődéséről, a valamikori Eisenstraße (vas út) életéről. Szeptember 24-én Mag. Christian Neuwirth az Alsó-Ausztriai Tartományi Kormányzat Gazdasági, Turisztikai, Technológiai Osztálya részéről hallhattunk előadást: A turisztikai fejlesztés és turisztikai szervezet Alsó-Ausztriában címmel. Innen indultunk tovább a Mostviertler Panoráma úton Melk-be, ahol az MS Austria fedélzetén kaptunk tájékoztatót a világörökség részeként elismert csodálatos Wachau-i vidékről. Az idei szakmai tanulmányút a közgyűlés delegációja számára nagyon hasznos, élményekben és információkban gazdag volt, melyet itthoni munkájuk során hasznosítani tudnak a turisztikai tevékenységük területén. Veszprém, október 2. Készítette: Háhn Károlyné Lasztovicza Jenő elnök

19 19 5. sz.melléklet Ügyiratszám: 03/ Ügyintéző: Magasi Anikó VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATAL ELNÖKI KABINET 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) Fax: (88) Útijelentés Benedek Elek emlékünnepség Sepsiszentgyörgy, szeptember Kovászna megye Kovászna megye meghívására Talabér Márta alelnök és Magasi Anikó nemzetközi referens utazott Veszprém megye képviseletében az emlékünnepségre. Demeter János alelnök fogadta a delegációt, illetve Kovászna megye többi testvérmegyéjét is. A találkozón: Värmland megye, Svédországból illetve magyar megyék: Csongrád, Zala, Heves, Szolnok vezetői vettek részt. A másfél napos program során ellátogattunk az illyefalvi Casa Rustica üzletet működtető Simó Júliához, aki bemutatta az irodalmi múzeum mellett létrehozott ruhaviseleti kiállítását. A Rustica ház termékei sok kiállításon szerepeltek már - belföldön és külföldön is nagy sikerrel - és egyeztetéseket folytattunk a kiállítás egy lehetséges Veszprém megyei bemutatásáról is. Ezt a későbbiek során szeretnénk az éves együttműködési tervezet kialakításakor pontosítani. (Ennek lehetséges időpontja Kovászna megye elnökének idei, év végi látogatása.) A megérkezést követő estén a 6 testvérmegye delegációit közösen fogadta Kovászna Megye Tanácsának teljes vezetése Sugásfürdőn, ahol szó esett az együttműködés további lehetőségeiről is.

20 20 Az emlékév központi rendezvényhelyszíne Kisbacon település volt, ahol megtekintettük a Benedek Elek emlékházat, illetve részt vettünk az követő ünnepségen, ahol a Benedek Elek szobor is leleplezésre került. Köszöntötte az eseményt az RMDSZ elnöke, Markó Béla, majd felszólalt Bogdán László író, publicista, aki Benedek Elek újságcikkeiből olvasott fel részleteket. Majd Juhász Tibor, Kisbacon Veszprém megyei testvértelepülésének, Sólynak a polgármestere méltatta a szoboravatást. A svédországi testvérmegye kormányzóasszonya mondott köszöntőt a külföldi delegációk nevében. Zárásként Bardócz Csaba a község polgármestere ünnepi beszédében elmondta: a Vargha Mihály által megformázott szobrot Kovászna Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány, a Bodvaj egyesület illetve iskolás gyerekek támogatásával készítették el. Veszprém, október 5. Jóváhagyom: Talabér Márta Készítette: Magasi Anikó önkormányzati és protokoll referens

21 21 6.sz. melléklet ÚTI JELENTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Wunsiedel i. Fichtelgebirge Körzet közötti 20 éves partnerség, valamint kitüntetések átadása ünnepségéről október A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Wunsiedel i. Fichtelgebirge Körzet között 20 éve működik partnerség, melynek alkalmából a német fél ünnepséget szervezett Wunsiedelben. A Veszprém Megyei Önkormányzat a meghívást elfogadva, az alábbi delegációval vett részt a rendezvényen: Polgárdy Imre, alelnök Dr. Áldozó Tamás, frakcióvezető Pusztai István, frakcióvezető Dr. Zongor Gábor, képviselő, korábbi elnök Dr. Zsédenyi Imre, főjegyző Göndör József, sport és ifjúsági referens Balajthy Zsuzsanna, Turisztikai Hivatal, információs referens Háhn Károlyné, tolmács A delegációt érkezésekor fogadta a körzet elnöke, Dr. Karl Döhler feleségével, alelnökei, Horst Weidner, Gerald Schade, Dr. Hans-Frieder Roblick, valamint a hivatal vezetője, Gerhard Hanske, az elnöki hivatal vezetője, Horst Martini, és Michael Unglaub. A következő napon a 20 éves együttműködés és partnerség megünneplésére, valamint kollégáink számára kitüntetések átadására került sor a Landratsamt üléstermében. A körzet elnöke, az alelnökök a hivatal önkormányzati és állami vezetője, a hivatal számos dolgozója, a Kreistag képviselői, a Kreisjugendring (ifjúsági hivatal) elnöksége és ügyvezetője, a sajtó képviselői is részt vettek az ünnepségen. A két évtizedes partnerségre fotók bemutatásával is emlékezett Döhler elnök úr. Ezt követően Polgárdy Imre alelnök üdvözölte a megjelenteket és utalt köszöntőjében a 20 éves együttműködés fontosságára. Mindketten kifejezték örömüket, hogy a számos esemény, együttműködés csak gazdagította a kapcsolatokat és hozott létre barátságokat. Utaltak arra, hogy a kapcsolatot tovább kívánják folytatni mindkét fél részéről. A köszöntőket követőn Döhler elnök úr méltatta azon Veszprém megyei kollégákat, akik 1984-től, 1987-től, 1997-től kezdődően tevékenyen részt vettek a partnerség alakításában. A Wunsiedel i. Fichtelgebirge Körzet Dr. Zsédenyi Imre, Göndör József, Háhn Károlyné számára munkájuk elismeréseként Wunsiedel i. Fichtelgebirge Körzet és a Veszprém Megyei Önkormányzat közötti együttműködés, partneri viszony során végzett tevékenységük elismeréseként Ezüst Érdemérmet adományozott.

22 22 Az ünnepség lezajlását követően a Wunsiedeli Fichtelgebirgshalle-ban turisztikai kiállításra került sor, ahol a Veszprém Megyei Önkormányzat Turisztikai Hivatala részéről Balajthy Zsuzsanna képviselte megyénket. A körzet egy standot biztosított számunkra és lehetővé tette, hogy egy előadás, majd film bemutatásával is megismertessük a látogatókat megyénk szépségeivel, értékeivel. A délután folyamán bemutatták a körzet egyik turisztikai látványosságát, a Katherinenbergen lévő ragadozó madarak világát és bemutatóját. Ezután a delegáció ellátogatott Weissenstadt-ba, ahol tájékoztatást kaptunk arról, hogyan és milyen módon működik egy négycsillagos szálloda és kúraközpont, milyen módon fogadják a vendégeket, a betegeket, milyen kezeléseket biztosítanak számukra a radon tartalmú víz felhasználásával. E látogatás ismételten bebizonyította, hogy az elmúlt két évtized milyen gazdag, sokoldalú tevékenységekben, programokban, cserékben, mely érdemes arra, hogy tovább folytassuk. Veszprém, október 26. Polgárdy Imre alelnök Készítette: Háhn Károlyné

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-9/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 212/2008. (XII. 4.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. ÉVI MUNKATERVE február 19. (csütörtök) 1. Egyetértés a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettesének

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/91-23/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/207-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/185-31/2007. E L T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 218/2009. (XII. 17.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERVE 2010. január 28. (csütörtök) 1. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának megbízása Véleményezi:

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. szeptember 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. szeptember 17-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/249-5/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KAPCSOLATAINK Magyarország Baranya Békés Heves Veszprém Zala Jász-Nagykun-Szolnok Csongrád Franciaország Svédország Maine-et-Loire Värmland

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/16-8/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Ügyiratszám: 02/266-8/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: elnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu szám: 02/271-9/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/22-18/2008 E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 80/2016. (XII. 15.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2017. ÉVI MUNKATERVE 2017. február (csütörtök) 1. Döntés a Dr. Komjáthy László Díj 2017. évi adományozásáról (zárt

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács 2016. évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács célja, hogy a Balaton gazdájaként egy közösen elfogadott fejlesztési program mentén ösztönözze; és külső források, szaktudás

Részletesebben

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról 20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról Túrkeve Város Képviselő-testülete a két ülés között végzett munkáról szóló tájékoztatót elfogadja. Erről értesülnek:

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/134-23/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít:

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2010. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2010. február 5. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

I.a Fogadások Együttműködési területek

I.a Fogadások Együttműködési területek I.a Fogadások 1.Kultúra Külügyi programnaptár - 2010. Baranya Békés Heves Veszprém Zala 2-es számú melléklet a 2010/36 számú Határozathoz Testvérmegyék FR Maine-et- Loire S Värmland április 18-25 Szent

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/308-4/2015. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. december

Részletesebben

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.)

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Program:

Részletesebben

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 75/2012. (XII. 20.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei közgyűlés 2013. évi munkatervét a mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. Határidő: folyamatos, illetve 2013.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/16-5/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/225-22/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Pályázat benyújtása a Kultúra Magyar Városa cím elnyerésére. Ádám Ibolya osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály

Pályázat benyújtása a Kultúra Magyar Városa cím elnyerésére. Ádám Ibolya osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE Kvo.: 31.402/2007 Pályázat benyújtása a Kultúra Magyar Városa 2008. cím elnyerésére Összeállította: Ádám Ibolya osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 1.sz. melléklet 1 A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 01 Megyei Önkormányzat 01 Megyei Közgyűlés és Hivatala bizottságainak működésével kapcsolatos kiadások 12 Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/102-3/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

LdU Aktuell. 2012. március. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell. 2012. március. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ információs napok a 2012. évi jogszabályi változásokról 2. PARTNERINTÉZMÉNYEK - A kisebbségekért felelős német államtitkár látogatása

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai 1. 2010. év január 6-án, az Európai Bizottság Szociális, Foglalkoztatási és Antidiszkriminációs Bizottságának megkeresésére kérdőívet töltött ki és küldött

Részletesebben

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme)

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 1. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díj adományozására 2. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Tűzbiztonságáért Díj adományozására 3.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-23/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ Közgyűlés 2012. 07. 07. - Az MNOÖ-intézmények igazgatói pályázatainak nyertesei LdU LdU Aktuell Aktuell 2012. 2012. április június

Részletesebben

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE 1. függelék a./2011. (.) önkormányzati rendelethez A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE DR. ÁLDOZÓ TAMÁS 8500 Pápa, Fenyves u. 4. Telefonszám: 30/256-1475 aldozo.tamas@gmail.com Pápa Város Önkormányzata, 89/515-000

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVI. (XLIV.) évfolyam 6. szám 2006. október 19. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 106/2006. (X. 12.) MÖK határozat: A szavazatszámláló bizottság elnökének megválasztásáról

Részletesebben

I.a Fogadások Együttműködési területek. Események HU

I.a Fogadások Együttműködési területek. Események HU I.a Fogadások 1.Kultúra Külügyi programnaptár - 2011. Baranya Békés Heves Zala 2-es számú melléklet a 2011/54 sz. Határozathoz Testvérmegyék Maine-et- Loire S Värmland március 15. Az Erdélyi Körkép bemutatója

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács 2018. évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács célja, hogy a Balaton gazdájaként egy közösen elfogadott fejlesztési program mentén ösztönözze; és külső források, szaktudás

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 71/2018. (VI. 28.) MÖK határozat Tárgy: Beszámoló a Veszprém Megyei Értéktár 2018. év I. félévi tevékenységéről A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 253/2011. (XII. 29.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. február 16. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Ügyiratszám: 1-4/ ELŐTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Ügyiratszám: 1-4/ ELŐTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-4/2016. 17. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 28. napján tartandó ülésére Tárgy: Balatonboglár

Részletesebben

XXVII. évfolyam 6. szám november 30. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXVII. évfolyam 6. szám november 30. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXVII. évfolyam 6. szám 2017. november 30. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Előadó : Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. június 18 - augusztus 31-ig) Ottó

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND Heves Megyei Közgyűlés 2017. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2017. február 24. NAPIREND 1. Elnöki jelentés Jogi és Szervezési Osztály vezetője 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2016.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata az írásban kiküldött napirendet elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata az írásban kiküldött napirendet elfogadta. Jegyzőkönyv Készült a Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Kaposvár, Fő utca 63- szám alatt 2012. november 8-án 10.00-kor megtartott üléséről. Jelen voltak: a csatolt jelenléti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/13-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK Együttműködő V.M.J.V. Egyesített Bölcsődéje - Módszertani Bölcsőde Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete

Részletesebben

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén)

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén) Melléklet a 200/2015. (VI.26.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2015. szeptember 25. NAPIREND 1. Elnöki jelentés 2. Javaslat a Heves Megyei

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz. Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 26.

Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz. Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 26. 1. Elnöki jelentés Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2016. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2016. február 26. NAPIREND Jogi és Szervezési Osztály

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Pannon Kultúra Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén.

Pannon Kultúra Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén. Pannon Kultúra Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2012 Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén. A Pannon Kultúra Alapítvány 2012. évi tevékenysége: Általános célok, tevékenységi formák: A Pannon

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGIÍRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. lk/o sz.: I. 341-812008. E/oodó: Opauszki Zoltán Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének 2016. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2016. évben kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

Bakony-Balaton Német-Magyar Konferencia a gazdaságról, tudományról, turizmusról és vidékfejlesztésről június Veszprém.

Bakony-Balaton Német-Magyar Konferencia a gazdaságról, tudományról, turizmusról és vidékfejlesztésről június Veszprém. Bakony-Balaton Német-Magyar Konferencia a gazdaságról, tudományról, turizmusról és vidékfejlesztésről Észak-balatoni Polgári Klub 2012. június 27-28. Veszprém Program A rendezvény fővédnöke: Dr. Navracsics

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 351-9/2017. 1. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

Részletesebben

89/2010. (IV. 22.) MÖK

89/2010. (IV. 22.) MÖK 89/2010. (IV. 22.) MÖK határozat I. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdése g) pontja és a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2018. november 27.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2009. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2009. február 20. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/225-11/2008. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/99-4/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E LŐTERJ E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1.sz. melléklet Előirányzat száma KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat megnevezése 2004. évi eredeti Változás ezer forintban 2004. évi

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve Melléklet a 78/2018. (XII. 14.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2019. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2019. január 25. 1. Tájékoztató Heves megye lakosságának egészségi állapotáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. május 21-i ülésére Tárgy: 2007. évi Díszpolgári cím és Pro Urbe Emlékérem kitüntetési javaslatokat véleményező előkészítő bizottság

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére 78-3/2015/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra 2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január 9. Január 17. 16 óra Január 26. 15 óra Január 27. 11.00 óra Január 30. 10-17 óra Február 1. Február

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00-

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00- . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben