PÉNZMOSÁS MEGELŐZÉSE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉNZMOSÁS MEGELŐZÉSE"

Átírás

1 PÉNZMOSÁS MEGELŐZÉSE

2 A prezentáció tartalma a Partner Bank AG szellemi tulajdona. Az alábbi dokumentum teljes ill. részleges tolmácsolásának, feldolgozásának avagy fordításának jogát bármely formában fenntartjuk, mindaddig amíg a Partner Bank AG ehhez írásos jogát adja. A Partner Bank az alapos vizsgálat ellenére a tartalmi helyességért és teljességért semmilyen felelősséget nem vállal. Továbbá közzé tett tartalmak, idézetek és hasonlók kizárólag a forrás megjelölésével engedélyezettek. Alapok Alapok 1: Büntetőhatározat az StGB 165 szerint A pénzmosás célja, hogy a büntetendő cselekményekből származó pénzeszközök végül legálisnak tűnjenek. Pénzmosást az a személy követ el, aki vagyoni részeket, melyek büntetendő cselekményből származnak, szándékosan eltitkol vagy annak eredetét palástolja. Pénzmosást követ el az is, aki tudatosan ilyen vagyoni részt magához vesz, megőriz, befektet, kezel, átváltoztat, értékesít vagy egy harmadik személyre átvezet. Ez 3 évig, EUR felett pedig 10 évig járó szabadságvesztéssel jár. Büntetendő cselekmény alatt mindazok a bűncselekmények (= minden szándékos büntetendő cselekmény, amely legalább 3 éves szabadságvesztés veszélyét vonja maga után) vagy egy a StGB (= Büntető Törvénykönyv) bekezdése szerinti kihágás, mint pl.: okmányhamisítás vagy visszatartás, adathamisítás, bűnszövetkezet alapítása vagy tagsága, hamis tanúzás, megvesztegetés vagy előnyben részesítés értendő. Nemzetiségtől függően az adócsalás is idetartozhat. Alapok 2: A pénzmosás fázisai és módjai 1. fázis: Pénzforgalomba való becsempészés egy bankon vagy egy biztosító társaságon keresztül 2. fázis: A pénz nyomának több tranzakció, határon túlmenő üzleti tevékenység stb. általi eltüntése 3. fázis: A legális/törvényes eredet végül bizonyítható, pl. értékpapír eladási bizonylat által. Alapok 3: Pénzmosás megelőzése a BWG 40 ff szerint A bankügyben különösen a folyószámla, értékpapír vételek és hitelügyletek alkalmasak pénzmosásra. A Bankügyi Törvény (BWG) kötelezi a pénzintézeteket a pénzmosás megelőzésére. A BWG 40 (paragrafusából) és az Ismerd az ügyfeled ( Know your Customer ) elvből következően fő kötelezettségként az ügyfél személyazonosságának megállapítása, a pénzeszközök származása és az ügyfél viselkedésének megfigyelése mutatkozik. Alapok 4: A Partner Bank értékésítő partnere A pénzmosás megelőzésének területén Ön a Partner Bank segítőtársa az ügyfél személyének és a pénzeszköz származásának azonosítása terén. A Partneri ill. Ügynöki Megbízási Szerződés ellenjegyzésével Ön az ügyfél személyének azonosítására és a Partner Bank pénzmosási irányvonalaira vonatkozó kötelezettséget írja alá.

3 I. Ügyfélazonosítási kötelezettség ( Know Your Customer ) Ügyfélismeret 1: Az Ügyfél Az ügyfél személyazonosságának megállapítása a következő lépésekből áll: 1. Érvényes hivatalos fényképes igazolvány felmutatása és az adatok felülvizsgálata 2. Az ügyfél összehasonlítása a felmutatott hivatalos fényképes igazolvánnyal 3. A hivatalos fényképes igazolványban szereplő aláírás összehasonlítása a szerződési nyomtatvány(ok)on/tárgyalási Jegyzőkönyvön stb. szereplő aláírással 4. Az érvényes hivatalos fényképes igazolvány másolatának csatolása a szerződési nyomtatványokhoz kötelező (kizárólag jó minőségű fénymásolat elfogadható, pl. amelyen a fénykép és a bélyegző tisztán felismerhető) 1. Természetes személyek azonosítása Szükséges adatok: családi és keresztnév, születési dátum és nem (nő/férfi) érvényes útlevél vagy személyi igazolvány vezetői engedély kizárólag osztrák állampolgároknál engedélyezett 2. Vállakozások/Cégek (Kft., Rt., Egyesületek, Alapítványok stb.) Azonosítani kell magát a vállakozást a képviseletre jogosult(ak) személyét a vállakozás/cég gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonosának személyét a. A vállalkozás/cég Szükséges adatok: cég neve, címe, székhelye, jogi formája, cég(jegyzék)száma, a vállakozás tárgya/cég tevékenysége, képviseletre jogosult/ügyletvezető hatósági személyek. Szükséges okmányok: Cégkivonat, Alapító okirat, Társasági Szerződés, egyéb alapítást bizonyító okmány(ok), stb. Ezekből a dokumentumokból ki kell tűnnie az ügyvezető/képviseletre jogosult személy(ek) neve. Amennyiben ez nem áll fenn, úgy az ügyvezető/képviseletre jogosult személy(ek) jogosultságának bizonyítása szükséges. b. Képviseletre jogosult személy(ek) lásd: természetes személy(ek) részben c. Gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonos(ok) Gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonos(ok) az(ok) a természetes személy(ek), amely(ek) tulajdonában vagy amely(ek) felügyelete alatt az ügyfél (cég/vállakozás) végső esetben áll(nak). Röviden megfogalmazva ez az a személy, amely a vállalkozás üzleti részesedésének 25% vagy több százalékában tulajdonosa, ill. meghatározó befolyást gyakorol a vállakozásra.

4 Az ügyfél (cég/vallakozás) törvényileg köteles a gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonos személyének írásos formában történő megadására. Azontúl fontos, hogy a gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonos személye a cég adataiból ill. további megfelelő dokumentumokból egyértelműen kivehető legyen. 3. Helyettes Lásd: természetes személy(ek) rész Példák: szülők kiskorú személy/gyermek esetén, szószóló, meghatalmazott(ak) (gondoskodási felhatalmazás) Beazonosításra kötelezettek: a képviselt, a képviselő és a képviselet oka az ügyfél által megadott adatok és megfelelő dokumentumok Ügyfélismeret 2: A pénzeszköz származása A pénzeszköz származásának felülvizsgálata alapvetően a Szerződésben és a Tárgyalási Jegyzőkönyvben szereplő ügyféladatok hihetősége, elfogadhatósága alapján történik. Meg kell vizsgálni, hogy az ügyfél korának, foglalkozásának és pénzügyi körülményeinek megfelelően képes-e rendelkezni a pénzeszköz(ök)ről és hogy kitűnik-e a tranzakció célja/szándéka (hihetőség-vizsgálat). Bizonyos esetekben nem elegendő ez a viszgálat, hanem egy eredetigazolás szükségeltetik mint pl. értékpapír vételi bizonylat, örökségi igazolás, ingatlaneladási szerződés stb. Ügyfélismeret 3: Az ügyfélakta minimális tartalma Természetes személyek Szerződés és Tárgyalási Jegyzőkönyv Az összes ügyfél és képviselőinek (szülők, szószólók stb.) hivatalos fényképes igazolványmásolata A képviselet okának bizonyítását igazoló megfelelő dokumentumok Esetleges eredetigazolás Cégek/vállalkozások Szerződés és Tárgyalási Jegyzőkönyv Céges adatok (Cégkivonat stb.) Az összes képviseletre jogosult személy hivatalos fényképes igazolványmásolata A képviseletre jogosult személyek meghatalmazása (amennyiben ez a céges adatokból nem kiolvasható) A gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonos személyéhez fűződő igazolások (amennyiben ez a céges adatokból nem kiolvasható) A gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonos személyéhez fűződő nyomtatvány (kérdőív) Esetleges eredetigazolás

5 Ügyfélismeret 4: A beazonosítás és megőrzési kötelesség időpontja Az ügyfél és a pénzeszköz származására vonatkozó beazonosításnak a tartós üzleti kapcsolatot megelőzően a feltételeknek megfelelő formában le kell zárulnia. A személyazonosság megállapításához szükséges iratokat az ügyféllel való üzleti viszony befejeztét követően legalább 5 évig meg kell őrizni. Ügyfélismeret 6: Rendkívüli kérdések Az európai online-adatbank Prado megmutatja az összes európai utazási és beazonosító dokumentumot és azok biztonsági ismertetőjegyeit konkrét példák alapján. Jegyezze meg az Ön számára legfontosabb(ak)at! Csak azon kivételes esetben fogadható el lejárt hivatalos fényképes igazolvány, ha az minden kételyt kizár és annak lejárati ideje nem több mint egy év. Megkérjük, erre vonatkozóan vegye fel a kapcsolatot a Partner Bank ügyfélszolgálatával. Érdeklődje meg az ügyféltől, hogy rendelkezik-e egy további hivatalos fényképes igazolvánnyal.

6 II. A pénzmosás fokozott veszélyének fennállása a BWG 40b szerint Fokozott gondossági kötelezettség 1: Meghatalmazott jogi képviselő általi ügyletek A meghatalmazott jogi képviselő általi ügylet egy idegen számlára végrehajtott ügyletet jelent, akkor ha egy X személy a saját nevében értékpapírokat vesz és a saját nevén letétet vezet, a pénzeszközök viszont egy Z személy számlájára kerülnek befektetésre. Tehát a Z személy pénzeszközeiről van szó. Figyelem: Nincs szó meghatalmazott jogi képviselői ügyletről helyettes képviselet ill. hatósági képviselet esetén pl. egyesület elnöke, cég/vállalat elnöke stb. Az ügyfélnek a szerződési nyomtatványokon fel kell tüntetnie, hogy saját vagy idegen számlára cselekszik. Amennyiben az ügyfél a meghatalmazott jogi képviselői ügylet tényét eltitkolja, úgy a bank a pénzmosás gyanújának fennállását azonnal köteles jelenteni. A meghatalmazott jogi képviselő köteles megadni a meghatalmazó személyazonosságát A meghatalmazott jogi képviselő köteles elfogadható okot megadni a meghatalmazott jogi képviselői ügyletre vonatkozóan és azt megfelelő dokumentum(okk)al igazolni A meghatalmazott jogi képviselő köteles írásos kijelentést adni arról, hogy a meghatalmazó személyazonosságáról meggyőződött A meghatalmazott jogi képviselő és a meghatalmazó személyazonosságát igazoló okmányok másolata Teljeskörű eredetigazolás függetlenül az összegtől Szigorított gondossági kötelezettség 2: Politikailag érintett személyek Itt azokról a természetes személyekről van szó, akik fontos hivatalos tisztséget vagy pozíciót töltenek vagy töltöttek be államközeli vállalatoknál, valamint azok közvetlen családtagjaikról ill. hozzájuk tudvalevőleg közel álló személyekről. Politikailag érintett személy(ek) esetén mindig szükségeltetik egy teljes eredetigazolás benyújtása. Példák: Miniszter, Parlamenti tag, a Legfelsőbb Bíróság tagja stb. Tipp: További példákat a Szerződési Feltételekben talál a Politikailag érintett személyek bekezdés alatt.

7 III. Pénzmosás megelőzése és Szerződési nyomtatványok Szerződési nyomtatványok 1: Gazdaságilag jogosult személy A GAZDASÁGILAG JOGOSULT SZEMÉLY ÉS A GAZDASÁGILAG JOGOSULT (VALÓDI) CÉGVEZETŐ TULAJDONOS SZEMÉLYE A Megbízó igazolja, hogy saját számlájára cselekszik és nem valaki más megbízásából, valamint hogy Ő maga a befektetendő vagyon feletti gazdaságilag jogosult személy és ezáltal nem áll fenn a vagyonkezelési (azaz harmadik személy általi) ügylet esete. A Megbízó más számlájára / más megbízásából cselekszik. Eredeti Megbízó: A Megbízó, aki nem osztrák állampolgár, kijelenti, hogy sosem volt politikailag érintett személy (a Szerződési feltételek 18. bekezdése szerint) A Megbízó, aki nem osztrák állampolgár, kijelenti, hogy politikailag érintett személy (a Szerződési feltételek 18. bekezdése szerint) ill. befejezte ezen tevékenységi funkcióját. A jogi személy (cég: Kft. stb.) gazdasági cégvezető tulajdonosa ill. a Megbízó jogi képviselője A BEFEKTETÉSRE KERÜLŐ PÉNZESZKÖZ EREDETE Szakmai tevékenység Vagyoni érték (pl. betétkönyv) Örökség Értékpapírok eladása, Ingatlan stb. Egyéb: Tipp: Tiszta és egyértelmű adatok szükségeltetnek! Nem egyértelműen kikövetkeztethető például, ha a beikszelendő kis négyzetet először beikszelik és utána pedig áthuzzák. Szerződési nyomtatványok 2: Rendszeres bevétel/kiadás 1. és 2. Megbízó együtt Rendszeres havi bevételek összesen (bármilyen eredetű) Rendszeres pénzügyi kötelezettségek összesen Szabadrendelkezésű havi nettó jövedelem Vagyoni helyzet Nettó havi EURÓ-ban Vagyoni értékek Készpénzvagyon (pl. takarékbetétkönyv) Értékpapírvagyon Ingatlanvagyon Egyéb vagyon Ebből befektetés céljára szabad vagyoni érték Nagysága EURÓ-ban Tipp: A fenti adatok mindenek előtt a megfelelő tanácsadást szolgálják az ügyfél érdekében. Kérjük támogassa az ügyfélrészéről történő megértést! Szerződési nyomtatványok 3: Azonosítás KIZÁRÓLAG AZ ÜGYINTÉZŐ TÖLTI KI! A PARTNER BANK ügyintéző utasítást adott és megbízott az előttem jelenlévő Megbízó(k) személyazonosságának felülvizsgálásával. A hivatalos igazolványokat leellenőriztem és tanúsítom, hogy a Megbízó(k) a megbízást jelenlétemben az aláírás előtt elolvasta (elolvasták) és saját kezűleg írta (írták) alá. A személyi igazolvány másolata csatolva. Ügyintéző neve (- lehetőleg nyomtatott betűkkel UTÓNEVE és CSALÁDI NEVE, nem a cégnév) Ügyintéző aláírása Tipp: Ezt a mezőt kizárólag az a pénzügyi szolgáltató személy írhatja alá, aki az ügyféllel a tanácsadást folytatta.

8 IV. Gyanú felmerülése és magas rizikójú helyzet fennállása Értékpapírügyletek magas bevételek, amelyek az ügyfél anyagi eszközeihez viszonyítva ellentmondásban állnak az átutalt összeg nem áll egyensúlyban a szerződésben megjelölt adatokkal ill. nem egyezik az eredetigazolással Készpénzügyletek az értékpapírüzletben a készpénzbefizetés általában szokatlan rendszeres ill. visszatérő készpénzbefizetések harmadik személy által történő készpénzbefizetések Hitelügyletek korai hitelvisszafizetés(ek) Az érintett ügyfél viselkedése együttműködés és idő hiánya a stróman (a háttérben meghúzódó) személyazonosságának tisztázásához: a bank ügyfele egy harmadik személy (nem az Ügyintéző) kíséretében és felügyeletében jelenik meg az ügyfél aláírása semmiképp sem egyezik meg a hivatalos fényképes igazolványon szereplő aláírással Cég/vállakozás összetett jogi konstrukcióval rendelkező társaság, amely a gazdaságilag jogosult (valódi) cégvezető tulajdonos személyének megállapítását nem teszi lehetővé vagy megnehezíti nincs székhely a kapcsolattartó országban A pénzmosás gyanúja bejelentésre kerül az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatalnál, amely a számlák/letétek "befagyasztása és hivatalos/rendőri nyomozás következményét vonja maga után.

Pénzmosás elleni szabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat Pénzmosás elleni szabályzat A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvényben foglaltak értelmében az Euro Quattro Bróker Kft. köteles ügyfeleit

Részletesebben

ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE

ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE JOGI SZEMÉLY KÉPVISELŐJE Utónév (Keresztnevek): Vezetéknév: Születési hely: Személyi igazolvány/útlevélszám: Lejárati dátum: Lejárat nélküli Lakcímkártya szám: Állampolgárság

Részletesebben

Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról

Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról ... (társaság neve)... (adószám) Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról Érvényes:... -tól Érvénybe helyezte:... Tartalomjegyzék 1. A pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló

Részletesebben

Alapítvány ügyfél általános tényleges tulajdonosi nyilatkozata

Alapítvány ügyfél általános tényleges tulajdonosi nyilatkozata Tisztelt Ügyfelünk! A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény 9. (1) bekezdése szerint a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező

Részletesebben

Tájékoztató az NN Biztosító Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről

Tájékoztató az NN Biztosító Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről NN Biztosító Zrt. Tájékoztató az NN Biztosító Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről Bevezetés A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Ingatlan-nyilvántartási kérelem I.

Ingatlan-nyilvántartási kérelem I. Ingatlan-nyilvántartási kérelem I. IKTATÓ BÉLYEGZŐ HELYE A vékony vonallal bekeretezett rovatokat a kérelmező vagy a nevében eljáró képviselő tölti ki. A kérelem kitöltésével kapcsolatban a kérelmező/

Részletesebben

1.1. A Nyugdíjpénztár Ügyfélszolgálati irodáiban személyesen elintézhető ügyek

1.1. A Nyugdíjpénztár Ügyfélszolgálati irodáiban személyesen elintézhető ügyek Jelen tájékoztatónkban tagjaink, a pénztárba belépni szándékozó magánszemélyek és a pénztártag képviseletében érdeklők számára foglaltuk össze a Nyugdíjpénztár ügyfélszolgálati irodáiban (továbbiakban:

Részletesebben

VITAMIN Egészségpénztár

VITAMIN Egészségpénztár VITAMIN Egészségpénztár Érkeztető bélyegző helye MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. tv. 7.. ban előírt

Részletesebben

1. A Társaság alapadatai (jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) Társaság neve

1. A Társaság alapadatai (jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) Társaság neve AZONOSÍTÓ ADATLAP A 2017. ÉVI LIII. TÖRVÉNYBEN ELŐÍRT FELADAT VÉGREHAJTÁSÁHOZ JOGI SZEMÉLYEK, VAGY JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ SZERVEZETEK RÉSZÉRE Fontos figyelmeztetések Az adatokat kérjük pontosan

Részletesebben

DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére

DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére * A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. 1. Adószám * az első beadvány esetén a DURS tölti ki 1. Melléklet

Részletesebben

JOGI SZEMÉLYEK NEVÉRE FOLYÓSZÁMLÁK MEGNYITÁSÁHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK - IRÁNYMUTATÓ DOKUMENTUM-JEGYZÉK -

JOGI SZEMÉLYEK NEVÉRE FOLYÓSZÁMLÁK MEGNYITÁSÁHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK - IRÁNYMUTATÓ DOKUMENTUM-JEGYZÉK - 2. számú Melléklet JOGI SZEMÉLYEK NEVÉRE FOLYÓSZÁMLÁK MEGNYITÁSÁHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK - IRÁNYMUTATÓ DOKUMENTUM-JEGYZÉK - I. ROMÁNIAI JOGI SZEMÉLYEK A. Részvénytársaságok és egyes állami vállalatok

Részletesebben

ADATLAP azonosításhoz

ADATLAP azonosításhoz ADATLAP azonosításhoz Ajánlat vonalkódja: Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 1091 Budapest, Üllői út 1. Telefonos Ügyfélszolgálat: 06-1-477-4800 Honlap: www.aegon.hu I. TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFÉL

Részletesebben

MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP

MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP Érkeztető bélyegző helye MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. tv. 7.. ban előírt kötelezettség teljesítéséhez

Részletesebben

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Űrlapos regisztráció esetén az űrlaphoz (VI. Csatolandó dokumentumok) csatolni kell minden olyan hiteles dokumentumot, amely a cégkapu-regisztrációval

Részletesebben

Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz

Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz Általános kitöltési szabályok Ez a kitöltési útmutató az alábbi nyomtatványok kitöltéséhez

Részletesebben

MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP

MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP Érkeztető bélyegző helye MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. tv. 7.. ban előírt kötelezettség teljesítéséhez

Részletesebben

DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére

DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére DR-02 NYOMTATVÁNY Beadvány a természetes személy adónyilvántartásba történő bejegyzésére * A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. 1. Adószám * az első beadvány esetén a DURS tölti ki 1. Melléklet

Részletesebben

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (alapítvány), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (alapítvány), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (alapítvány), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet 1. Lépés - Tényleges tulajdonos meghatározása Alapítvány jogi személy esetében

Részletesebben

ADATLAP azonosításhoz

ADATLAP azonosításhoz ADATLAP azonosításhoz Ajánlat vonalkódja: Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 1091 Budapest, Üllői út Telefonos Ügyfélszolgálat: 06-1-477-4800 Honlap: www.aegon.hu I. TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFÉL

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről

HIRDETMÉNY. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről HIRDETMÉNY A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről 2018 Tisztelt Ügyfeleink! A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS. Társaságunknak tevékenysége során számos jogszabályi, felügyeleti előírásnak, hazai és nemzetközi sztenderdnek kell megfelelnie.

TÁJÉKOZTATÁS. Társaságunknak tevékenysége során számos jogszabályi, felügyeleti előírásnak, hazai és nemzetközi sztenderdnek kell megfelelnie. TÁJÉKOZTATÁS Az ügyfél-átvilágítás során a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (továbbiakban: Pmt.) 6-7 -ai alapján: Kedves Ügyfelünk! Társaságunknak tevékenysége

Részletesebben

Nem természetes személy ügyfél általános tényleges tulajdonosi nyilatkozata

Nem természetes személy ügyfél általános tényleges tulajdonosi nyilatkozata Tisztelt Ügyfelünk! A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény 9. (1) bekezdése szerint a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező

Részletesebben

Alulírott,...(név) részvényes. ... (lakcím/székhely) adóazonosító jel...

Alulírott,...(név) részvényes. ... (lakcím/székhely) adóazonosító jel... Kérjük, a kitöltött nyilatkozatot a következő címre küldje el! Címzett: KELER Zrt. 1075 Budapest, Asbóth u. 9-11. NYILATKOZAT (magánszemélyek részére) Alulírott,........(név) részvényes...... (lakcím/székhely)

Részletesebben

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely)

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely) Nyilatkozat Alulírott,.....(név) részvényes...... (lakcím/székhely) kijelentem, hogy azon részvényekkel, amelyek vonatkozásában jelen nyilatkozat megtételével egyidejűleg tulajdonjogom részvénykönyvbe

Részletesebben

E. Melléklet Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták

E. Melléklet Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták E. Melléklet Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták Hatályos: 209. július 5. napjától Közzétéve: 209. július 5. OTP Bank Nyrt. Székhelye: 05 Budapest, Nádor

Részletesebben

Értékpapír transzfer és átutalási megbízás

Értékpapír transzfer és átutalási megbízás Értékpapír transzfer és átutalási megbízás 1. Ügyfélre vonatkozó adatok Az Ügyfél a nyilatkozat aláírásával kijelenti, hogy a QUAESTOR Értékpapír Zrt. f.a. által az Ügyfélről nyilvántartott alábbiakban

Részletesebben

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (cég), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet

Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (cég), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet Kitöltési útmutató tényleges tulajdonosi nyilatkozat Jogi személy (cég), jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet 1. Lépés - Tényleges tulajdonos meghatározása Jogi személy számlatulajdonos esetében

Részletesebben

KÉRELEM AZ ELISMERT MUNKAVÁLLALÓI ÉRTÉKPAPÍR-JUTTATÁSI PROGRAM NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELÉRE

KÉRELEM AZ ELISMERT MUNKAVÁLLALÓI ÉRTÉKPAPÍR-JUTTATÁSI PROGRAM NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELÉRE Benyújtandó 4 példányban! példány Az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási program szervezőjének (a továbbiakban Szervező) neve (cégneve):. székhelye:. ir. sz. levelezési címe: ir. sz. Az ügyben

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1001-03 számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben

Részletesebben

HIRDETMÉNY. rögzíteni és azokat a Pmt-ben meghatározott ideig visszakereshető módon nyilvántartani.

HIRDETMÉNY. rögzíteni és azokat a Pmt-ben meghatározott ideig visszakereshető módon nyilvántartani. HIRDETMÉNY A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről l és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény által támasztott követelményekről 2013. november 01 A Sberbank Magyarország Zrt.

Részletesebben

A személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében az ügyfél köteles valamely alábbi, érvényes és sérülésmentes okiratát bemutatni:

A személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében az ügyfél köteles valamely alábbi, érvényes és sérülésmentes okiratát bemutatni: H I R D E T M É N Y A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény által támasztott követelményekről A Magyarországi Volksbank Zrt. (a továbbiakban:

Részletesebben

TÉNYLEGES TULAJDONOSI NYILATKOZAT (TTNY)

TÉNYLEGES TULAJDONOSI NYILATKOZAT (TTNY) Alulírott, TÉNYLEGES TULAJDONOSI NYILATKOZAT (TTNY) A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII.. törvény szerinti tényleges tulajdonos 1 személyének

Részletesebben

AZONOSÍTÁSI ADATLAP KIZÁRÓLAG A SZOLGÁLTATÓ TÖLTHETI KI!

AZONOSÍTÁSI ADATLAP KIZÁRÓLAG A SZOLGÁLTATÓ TÖLTHETI KI! AZONOSÍTÁSI ADATLAP KIZÁRÓLAG A SZOLGÁLTATÓ TÖLTHETI KI! A természetes személy adatai: családi és utónév: születési családi és utónév állampolgárság: magyar: egyéb: születési hely, idő: anyja születési

Részletesebben

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP Baracs Község Önkormányzat pályázati alapjából történő pénzbeli támogatás

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1001-01 számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben

Részletesebben

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését.

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelem Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. II. Az anyakönyvezendő személy adatai: születési

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS TÉNYLEGES TULAJDONOSI NYILATKOZAT

I. ÁLTALÁNOS TÉNYLEGES TULAJDONOSI NYILATKOZAT I. ÁLTALÁNOS TÉNYLEGES TULAJDONOSI NYILATKOZAT Ügyfél azonosító (CIF ID): Családi és utónév: Születési családi és utónév: Születési hely, idő: Anyja születési családi és utóneve: Telefonszám (opcionális

Részletesebben

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul.

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul. A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványával kapcsolatos ügyintézése A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa (a továbbiakban: igazolvány vagy parkolási igazolvány) közokirat,

Részletesebben

Pénztártag rendelkezése az egészségpénztári szolgáltatásra jogosult személyéről (Társkártya megrendelés)

Pénztártag rendelkezése az egészségpénztári szolgáltatásra jogosult személyéről (Társkártya megrendelés) Pénztártag rendelkezése az egészségpénztári szolgáltatásra jogosult személyéről (Társkártya megrendelés) A pénztártag azonosító adatai: Név: Adóazonosító: Email cím: Tagsági azonosító: Születési dátum:

Részletesebben

H i r d e t m é n y. az OTP Alapkezelő Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről

H i r d e t m é n y. az OTP Alapkezelő Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről H i r d e t m é n y az OTP Alapkezelő Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről 1. Ügyfél-azonosítási kötelezettség A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi

Részletesebben

Magyar joganyagok - 21/2017. (VIII. 3.) NGM rendelet - a pénzmosás és a terrorizmus 2. oldal i) az ügyfél-átvilágítás, illetve a bejelentés kapcsán ke

Magyar joganyagok - 21/2017. (VIII. 3.) NGM rendelet - a pénzmosás és a terrorizmus 2. oldal i) az ügyfél-átvilágítás, illetve a bejelentés kapcsán ke Magyar joganyagok - 21/2017. (VIII. 3.) NGM rendelet - a pénzmosás és a terrorizmus 1. oldal 21/2017. (VIII. 3.) NGM rendelet a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról

Részletesebben

Egyesület változásbejegyzése iránti kérelem

Egyesület változásbejegyzése iránti kérelem A - A beküldő és a szervezet adatai Ügyszám:.. 1 4 P k 6 0 9 9 8 1 9 9 9 Jelölje, ha a kérelmet hiánypótlás céljából nyújtja be.. Végzés száma: Válassza ki, hogy a beadványt milyen módon kívánja beadni!

Részletesebben

A külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvény (FATCA) 1. Mi a FATCA?

A külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvény (FATCA) 1. Mi a FATCA? A külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvény (FATCA) 1. Mi a FATCA? Az Egyesült Államok külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvénye (FATCA) fontos előrelépés az amerikai állampolgárok

Részletesebben

Hatályos: március 7-dikétől Készítés időpontja:

Hatályos: március 7-dikétől Készítés időpontja: 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ Hatályos: 2017. március 7-dikétől Készítés időpontja: 2017.02.02. SZERZŐDÉSKÖTÉSHEZ, MEGHATALMAZÁSSAL TÖRTÉNŐ ÜGYINTÉZÉSHEZ

Részletesebben

versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez

versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez ŰRLAP versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez Alkalmazandó 2018. január 1-jétől Az űrlap kitöltése előtt olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót! I. A bejelentettekre vonatkozó adatok Az összes,

Részletesebben

67/2018. sz. Vezérigazgatói utasítás 4. sz. melléklete. H i r d e t m é n y

67/2018. sz. Vezérigazgatói utasítás 4. sz. melléklete. H i r d e t m é n y Ügyfél-azonosítási kötelezettség H i r d e t m é n y az OTP Ingatlanlízing Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.

Részletesebben

Hatályos: április 24-től Készítés időpontja:

Hatályos: április 24-től Készítés időpontja: 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ Hatályos: 2018. április 24-től Készítés időpontja: 2018.03.22. SZERZŐDÉSKÖTÉSHEZ, MEGHATALMAZÁSSAL TÖRTÉNŐ ÜGYINTÉZÉSHEZ

Részletesebben

Brókeri adatlap 1 / 6. 512. Brókeri adatlap vállalkozói szerződéshez. 1. Kötendő szerződésekkel kapcsolatos adatok. 2. Vállalkozás adatai SPM

Brókeri adatlap 1 / 6. 512. Brókeri adatlap vállalkozói szerződéshez. 1. Kötendő szerződésekkel kapcsolatos adatok. 2. Vállalkozás adatai SPM Brókeri adatlap 512. Brókeri adatlap vállalkozói szerződéshez Jelen adatlap kitöltésével Ön: felhatalmazza az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepét és az AXA Biztosító Zrt-t (továbbiakban: AXA),

Részletesebben

Amit magával kell hoznia Előfizetői Szerződés megkötéséhez

Amit magával kell hoznia Előfizetői Szerződés megkötéséhez 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK Amit magával kell hoznia Előfizetői Szerződés megkötéséhez I. Meghatalmazással

Részletesebben

H i r d e t m é n y. az OTP Lakástakarék Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről (ÁSZF 8. sz. függeléke)

H i r d e t m é n y. az OTP Lakástakarék Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről (ÁSZF 8. sz. függeléke) H i r d e t m é n y az OTP Lakástakarék Zrt. ügyfél-azonosítási rendjéről (ÁSZF 8. sz. függeléke) 1. Ügyfél-azonosítási kötelezettség A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról

Részletesebben

gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez

gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez ŰRLAP gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez Alkalmazandó 2018. január 1-jétől Az űrlap kitöltése előtt olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót! I. A bejelentettre vonatkozó adatok

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE: PÁLYÁZÓ SZÉKHELYE: LEVELEZÉSI CÍME: KÉPVISELŐJE : telefon: Email: PÁLYÁZÓ BANKSZÁMLASZÁMA:

PÁLYÁZATI ADATLAP. PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE: PÁLYÁZÓ SZÉKHELYE: LEVELEZÉSI CÍME: KÉPVISELŐJE : telefon: Email: PÁLYÁZÓ BANKSZÁMLASZÁMA: PÁLYÁZATI ADATLAP I. PÁLYÁZÓ ÁLTALÁNOS ADATAI: PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE: PÁLYÁZÓ SZÉKHELYE: LEVELEZÉSI CÍME: KÉPVISELŐJE : telefon: Email: PÁLYÁZÓ BANKSZÁMLASZÁMA: II. A PÁLYÁZÓ BEMUTATÁSA 1. Pályázó működésének,

Részletesebben

ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez

ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelem Alulírott anya apa meghatalmazottként eljáró (neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. II. A gyermek/ anyakönyvezendő

Részletesebben

Hatályos: 2015. március 1-jétől Készítés időpontja: 2015.01.28. Amit magával kell hoznia Előfizetői Szerződés megkötéséhez

Hatályos: 2015. március 1-jétől Készítés időpontja: 2015.01.28. Amit magával kell hoznia Előfizetői Szerződés megkötéséhez 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ Hatályos: 2015. március 1-jétől Készítés időpontja: 2015.01.28 A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK Amit magával

Részletesebben

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza.

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza. Regisztráció Hol lehet elindítani a Cégkapu-regisztrációt? A regisztrációs felület a https://cegkapu.gov.hu/oldalól érhető el. Hogyan lehet bejelentkezni a cégkapu-regisztrációs felületre? A felhasználók

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS. Társaságunknak tevékenysége során számos jogszabályi, felügyeleti előírásnak, hazai és nemzetközi sztenderdnek kell megfelelnie.

TÁJÉKOZTATÁS. Társaságunknak tevékenysége során számos jogszabályi, felügyeleti előírásnak, hazai és nemzetközi sztenderdnek kell megfelelnie. TÁJÉKOZTATÁS Az ügyfél-átvilágítás során a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (továbbiakban: Pmt.) 6-7 -ai alapján: Kedves Ügyfelünk! Társaságunknak tevékenysége

Részletesebben

Otthon Melege Program Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram Pályázat kódszáma: MGCS/15

Otthon Melege Program Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram Pályázat kódszáma: MGCS/15 Otthon Melege Program Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram Pályázat kódszáma: MGCS/15 KERESKEDŐI REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK A Kereskedők

Részletesebben

KÉRELEM. települési gyógyszertámogatás, gyógyászati segédeszköz támogatás megállapítására

KÉRELEM. települési gyógyszertámogatás, gyógyászati segédeszköz támogatás megállapítására KÉRELEM települési gyógyszertámogatás, gyógyászati segédeszköz támogatás megállapítására A támogatást kérő személyre vonatkozó adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési helye, ideje (év, hó,

Részletesebben

Érvényes: 2015. június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: 2015. május 29.

Érvényes: 2015. június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: 2015. május 29. Kondíciós Lista Befektetési szolgáltatásokra Érvényes: 2015. június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: 2015. május 29. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános kondíciók... 3 2. Számlavezetési szolgáltatások...

Részletesebben

NYILATKOZAT. Jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szerv részére

NYILATKOZAT. Jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szerv részére 2.2. Tényleges tulajdonosi nyilatkozat jogi személyek részére: NYILATKOZAT Jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szerv részére Alulírott..., mint a. büntetőjogi felelősségem tudatában

Részletesebben

(FATCA* NYILATKOZAT) Természetes személy részéről. Nyilatkozó adatai

(FATCA* NYILATKOZAT) Természetes személy részéről. Nyilatkozó adatai A Számlatulajdonos 1 (Ügyfél) amerikai egyesült államokbeli kapcsolatra utaló nyilatkozata a 2014. évi XIX. számú törvényben foglaltaknak való megfelelés céljából. (FATCA* NYILATKOZAT) Természetes személy

Részletesebben

MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP

MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP VITAIN Egészségpénztár Érkeztető bélyegző helye NY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. tv. 7.. ban előírt kötelezettség

Részletesebben

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ ÜGYFÉL-ÁTVILÁGÍTÁS RENDJÉRŐL

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ ÜGYFÉL-ÁTVILÁGÍTÁS RENDJÉRŐL 15. számú melléklet ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ ÜGYFÉL-ÁTVILÁGÍTÁS RENDJÉRŐL A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

ADATLAP a külföldön kötött házasság hazai anyakönyvezéséhez

ADATLAP a külföldön kötött házasság hazai anyakönyvezéséhez Szerv megnevezése: EAK eseményazonosító: ADATLAP a külföldön kötött házasság hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelmező(k) adatai Kérelmező 1 férj/feleség/érintett/egyéb kérelmező Családi és utóneve: Lakcíme:

Részletesebben

NYILATKOZAT. A Törzsrészvények és Kamatozó Részvények darabszáma, amelyeket a részvényes a vételi jog gyakorlására tekintettel áttranszferál:

NYILATKOZAT. A Törzsrészvények és Kamatozó Részvények darabszáma, amelyeket a részvényes a vételi jog gyakorlására tekintettel áttranszferál: NYILATKOZAT a BUDAPEST Hitel- és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság névre szóló törzs- és névre szóló kamatozó részvénye vonatkozásában a GE Capital International Financing Corporation

Részletesebben

Az okmány hátoldalán szereplő kategória érvényességig.

Az okmány hátoldalán szereplő kategória érvényességig. GYIK (Gyakran ismételt kérdések) 1./ Mikor van nyitva az Okmányiroda? Hétfő - Péntek 8.00-12,00 12,30-20.00 óra 2./ Van-e hosszított ügyfélfogadás az Okmányirodában? Igen van, minden nap este 8 óráig.

Részletesebben

Az általam képviselt szervezet olyan belföldi / külföldi 1

Az általam képviselt szervezet olyan belföldi / külföldi 1 sz. szerződés... sz. melléklete Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 41. (6) bekezdésében foglaltaknak való megfelelésről a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.

Részletesebben

Születési helye: Születési ideje: Születési helye: Születési ideje: Születési helye: Születési ideje: Születési helye: Születési ideje:

Születési helye: Születési ideje: Születési helye: Születési ideje: Születési helye: Születési ideje: Születési helye: Születési ideje: Alulírott, TÉNYLEGES TULAJDONOSI NYILATKOZAT (TTNY) A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 07. évi LIII. törvény szerinti tényleges tulajdonos személyének megállapítására

Részletesebben

Nyomtatvány panasz előterjesztéséhez

Nyomtatvány panasz előterjesztéséhez 1. sz. függelék: Formanyomtatvány a panasz bejelentéshez Nyomtatvány panasz előterjesztéséhez A panasznyomtatványt a fogyasztó rendelkezésére bocsátó szervezet pecsétje A panaszt előterjesztő Ügyfél és

Részletesebben

E. Melléklet Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták

E. Melléklet Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták E. Melléklet Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták Treasury meghatalmazott nyilatkozat minták Hatályos: 2018. január 2. napjától Közzétéve: 2017. november 15. OTP Bank Nyrt. Székhelye: 1051, Nádor

Részletesebben

ingatlan elidegenítése vagyoni értékű jog alapítása művelési ág alóli kivonás vagyoni értékű jog megszűnése

ingatlan elidegenítése vagyoni értékű jog alapítása művelési ág alóli kivonás vagyoni értékű jog megszűnése Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatongyöröki Kirendeltség ADATBEJELENTÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRÓL (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat adóhatóságához.) Helyrajzi számonként

Részletesebben

A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése

A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése I. VEZETŐ ÁLLÁSÚ SZEMÉLYEK Az MNB előzetes engedélyével választható meg, illetőleg nevezhető ki a pénzügyi vállalkozásnál vezető

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről

TÁJÉKOZTATÓ. a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről TÁJÉKOZTATÓ a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről A tartózkodási engedély első alkalommal történő kérelmezése 1.) A tartózkodási engedély

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ÉS NYOMTATVÁNY KEDVEZMÉNYEZETTI VAGY ÖRÖKÖSI KIFIZETÉSRE JOGOSULTAK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ ÉS NYOMTATVÁNY KEDVEZMÉNYEZETTI VAGY ÖRÖKÖSI KIFIZETÉSRE JOGOSULTAK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ ÉS NYOMTATVÁNY KEDVEZMÉNYEZETTI VAGY ÖRÖKÖSI KIFIZETÉSRE JOGOSULTAK RÉSZÉRE A pénztártag a halála esetére az alapszabályban foglaltak szerint természetes személy kedvezményezettet jelölhet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

TÁJÉKOZTATÁS. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról TÁJÉKOZTATÁS A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. (továbbiakban: Fundamenta-Lakáskassza

Részletesebben

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat I. Számú melléklet Elfogadó Nyilatkozat a SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI Részvénytársaság (8000 Székesfehérvár, Raktár u. 1.) valamennyi 1.000,- Ft (egyezer forint) névértékű, névre szóló, dematerializált törzsrészvényére

Részletesebben

Érvényes: 2011. november 14-től visszavonásig Közzététel napja: 2011. november 11.

Érvényes: 2011. november 14-től visszavonásig Közzététel napja: 2011. november 11. Kondíciós Lista Befektetési szolgáltatásokra Érvényes: 2011. november 14-től visszavonásig Közzététel napja: 2011. november 11. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános kondíciók... 3 2. Számlavezetési szolgáltatások...

Részletesebben

Tagviszony-módosító nyilatkozat

Tagviszony-módosító nyilatkozat Tagviszony-módosító nyilatkozat A pénztártag azonosító adatai: (Az adatok kitöltése kötelező!) Név: Az alábbiak közül a megfelelő részt kérjük bejelölni. Tagviszony-módosítás Egyéni taggá válás Az általam

Részletesebben

Ezt a bekeretezett mezőt az átvevő hatóság tölti ki! Szerv megnevezése: London Külképviselet EAK eseményazonosító: HALH

Ezt a bekeretezett mezőt az átvevő hatóság tölti ki! Szerv megnevezése: London Külképviselet EAK eseményazonosító: HALH Ezt a bekeretezett mezőt az átvevő hatóság tölti ki! Szerv megnevezése: London Külképviselet EAK eseményazonosító: HALH Kérjük / Nem kérjük, hogy az anyakönyvezés megtörténtéről Konzulátusunkat a konz.lon@mfa.gov.hu

Részletesebben

N Y I L A T K O Z A T

N Y I L A T K O Z A T N Y I L A T K O Z A T Kérem, hogy a nyilatkozatot olvasható, nyomtatott betűvel töltse ki! Pótlap csatolandó, amennyiben valamely adathoz nem áll rendelkezésére elegendő hely. I. Az elhunyt személy adatai:

Részletesebben

13B400 ADATLAP. Benyújtandó 1 példányban a földhivatalhoz. Az átvevő ügyintéző: darab 6/a. számú lap: darab. darab. darab. nap

13B400 ADATLAP. Benyújtandó 1 példányban a földhivatalhoz. Az átvevő ügyintéző: darab 6/a. számú lap: darab. darab. darab. nap 13B400 ADATLAP ingatlan vagyonszerzés esetén a vagyont szerző adatainak, illetékmentességének, kedvezményének, a visszterhes ingatlanátruházás esetén az ingatlant értékesítő adatainak, illetve az ingatlanhoz

Részletesebben

ŰRLAP JOGUTÓDLÁS BEJELENTÉSÉHEZ MEGSZŰNÉS/HALÁL ESETÉN. JOGUTÓD PERBELÉPÉSÉNEK BEJELENTÉSE

ŰRLAP JOGUTÓDLÁS BEJELENTÉSÉHEZ MEGSZŰNÉS/HALÁL ESETÉN. JOGUTÓD PERBELÉPÉSÉNEK BEJELENTÉSE ŰRLAP JOGUTÓDLÁS BEJELENTÉSÉHEZ MEGSZŰNÉS/HALÁL ESETÉN. JOGUTÓD PERBELÉPÉSÉNEK BEJELENTÉSE P17-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL ÉRINTETT FELEK... 4 3. OLDAL JOGUTÓD... 5 4. OLDAL

Részletesebben

Lakossági és kkv. csalások. tapasztalatai október 02.

Lakossági és kkv. csalások. tapasztalatai október 02. Lakossági és kkv. csalások Lakossági és kkv csalások tapasztalatai tapasztalatai 2012 október 02. 2012 október 02. Juhász Árpád, CIB Bank Zrt. tel.: 06/1/423-1910 Know your costumer Ismerd meg ügyfeled

Részletesebben

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ P15-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 3. OLDAL - BEAVATKOZÓ KÉPVISELŐI... 9 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ JOGI

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSRŐL

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSRŐL ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSRŐL Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Digitális szakadék csökkentése GINOP-6.1.2-15-2015-00001 kiemelt projekt Tisztelt Felnőttképző Intézmény! Tisztelt

Részletesebben

Pontytenyésztési program de minimis támogatása Útmutató adminisztrációs hiányosságok miatt elutasított kérelmek ismételt benyújtásához

Pontytenyésztési program de minimis támogatása Útmutató adminisztrációs hiányosságok miatt elutasított kérelmek ismételt benyújtásához Pontytenyésztési program de minimis támogatása Útmutató adminisztrációs hiányosságok miatt elutasított kérelmek ismételt benyújtásához Előzmények A minőségi pontytenyésztési programban való részvétel csekély

Részletesebben

Hirdetmény a Merkantil Bank ügyfél-azonosítási rendjéről június 27.

Hirdetmény a Merkantil Bank ügyfél-azonosítási rendjéről június 27. Merkantil Bank Zrt. Hirdetmény a Merkantil Bank ügyfél-azonosítási rendjéről 2019. június 27. H i r d e t m é n y a Merkantil csoport ügyfél-azonosítási rendjéről 1. Ügyfél-azonosítási kötelezettség A

Részletesebben

ADATLAP külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez

ADATLAP külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez Szerv EAK eseményazonosító: I. Kérelmezı(k) adatai ADATLAP külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez Kérelmezı 1 anya/apa/érintett/egyéb kérelmezı Családi és utóneve: Lakcíme: Elérhetısége: @

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MAGYAR KÖZÚTI FUVAROZÓK EGYESÜLETE és az ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI HITELSZÖVETKEZET. által közösen bonyolított hitelkonstrukcióról 1.) Visszaigényelhető ÁFA megelőlegezése Az igénybe vehető összeg

Részletesebben

Egyesület változásbejegyzése iránti kérelem

Egyesület változásbejegyzése iránti kérelem A - A beküldő és a szervezet adatai 02 i Törvényszék Ügyszám:.. 0 1 P k 6 0 1 2 6 1 9 9 6 Jelölje, ha a kérelmet hiánypótlás céljából nyújtja be.. Végzés száma: 3 2 Beküldő adatai: Elektronikus beküldés

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a 2004-2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a 2004-2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2004-2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez A támogatás igényléséhez a Területalapú támogatások főlap és a Területalapú támogatások betétlap

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

ADATLAP a Nemzeti Tehetség program

ADATLAP a Nemzeti Tehetség program Regisztrációs szám:. Pályázat kiírói töltik ki! ADATLAP a Nemzeti Tehetség program Ady Endre-ösztöndíj a külhoni magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű

Részletesebben

LŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐ

LŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐ LŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐ 3021 LŐRINCI, SZABADSÁG TÉR 26. TEL.: (37) 388-155 FAX: (37) 388-464 VILLÁMPOSTA: jegyzo@lorinci.hu Nyomtatvány az önkormányzati adóhatóság előtti képviselet ellátására

Részletesebben

1. A KÉRELMEZŐ SZEMÉLYI ADATAI. Nem magyar állampolgár kérelmező esetén Magyarország területén tartózkodásának jogcíme:

1. A KÉRELMEZŐ SZEMÉLYI ADATAI. Nem magyar állampolgár kérelmező esetén Magyarország területén tartózkodásának jogcíme: Érkeztető bélyegző: Kérelem-nyomtatvány azonnali pénzügyi segély és/vagy állami kárenyhítés iránt a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvény szerint

Részletesebben

ÜGYFÉL NYILATKOZATA A TÉNYLEGES TULAJDONOSRÓL**

ÜGYFÉL NYILATKOZATA A TÉNYLEGES TULAJDONOSRÓL** Értékpapír-, és ügyfélszámla vezetéséről szóló számlaszerződéshez kapcsolódó azonosítási adatlap JOGI SZEMÉLYEK ÉS JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK RÉSZÉRE Jelen Azonosítási adatlap

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázat keretösszege: 15 millió Ft

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázat keretösszege: 15 millió Ft PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pápa Város Önkormányzata meghívásos pályázatot hirdet a városban működő egyes civil szervezetek és kiemelt rendezvények 2018. évi támogatására. Pályázat célja: Civil szervezetek részére

Részletesebben

ADATLAP a Nemzeti Tehetség Program

ADATLAP a Nemzeti Tehetség Program Regisztrációs szám:. Pályázat kiírói töltik ki! ADATLAP a Nemzeti Tehetség Program Ady Endre-ösztöndíj a külhoni magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű

Részletesebben