Kedves BÁNKIS! Először is engedd meg, hogy gratuláljak a sikeres felvételidhez, amivel csatlakozhatsz te is a Bánkisok dicső családjához!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves BÁNKIS! Először is engedd meg, hogy gratuláljak a sikeres felvételidhez, amivel csatlakozhatsz te is a Bánkisok dicső családjához!"

Átírás

1 Kedves BÁNKIS! Először is engedd meg, hogy gratuláljak a sikeres felvételidhez, amivel csatlakozhatsz te is a Bánkisok dicső családjához! Kollégáimmal úgy éreztük mindenképp szükséged lesz egy rövid ismertetőre, ami elvezet a Bánki útvesztőin át. Ha elolvasod rövid irományunk (amiben reménykedünk), akkor kicsit könnyebbé tudjuk tenni első féléved és talán nem fog meglepetésként érni sok dolog. Bemutatjuk számodra a Bánki által nyújtott lehetőségeket, hogy ezek az évek tényleg a legszebb éveid legyenek, és élményekkel gazdagabban teljenek az Egyetemi éveid. Bemutatjuk, Hallgató köreinket ahol megismerkedhetsz a hozzád hasonló mérnökpalántákkal és akár életre szóló barátságokat is köthetsz. Olvashatod irományunkban az IAESTE rövid ámde információktól hemzsegő bemutatkozását, ahol beszámolnak a nemzetközi és belföldi lehetőségekről, ami akár a jövődet is jelentheti. Viszont nem fogom azt mondani, hogy ez egy könnyű iskola csak a bulizásról fog szólni az elkövetkező 3,5(-4-5) év, mert nem így lesz. Bárki bármit mond ez egy kemény de neves iskola ha elvégzed akkor a kezedbe egy olyan diplomát fognak adni ami mögött tudás is lesz és ezt a cégek is tudják hidd el. Bánkist szinte bárhol tudsz találni vezető pozícióban és ez nem a véletlen műve. Mint előbb írtam az iskola 3,5 éves de ahhoz, hogy időben el tudd végezni keményen kell dolgozni. Mi azért vagyunk, hogy könnyebbé tegyük az Egyetemi éveket és talán teljesebbé is. Mint látni fogod GÓLYATÁBORBAN is, mert UGYE az kötelező, mert JÓ és ÍGY ismered meg a leendő CSOPORTTÁRSAIDAT netalán leendő SZOBATÁRSAIDAT és nem egyedül fogod végigülni az órákat hanem olyan közös emlékeken fogtok vigyorogni barátaiddal amiket soha nem fogsz elfelejteni, mert egy igazi BÁNKIS gólyatábor az felejthetetlen élmény amiben csak keveseknek van része! Minket megtalálsz minden nap de keress is minket mivel magunktól nem tudjuk kitalálni a problémáidat és hidd el szinte az élet minden területén tudunk segíteni és hihetetlenül meg tudjuk könnyíteni az életedet!

2 BÁNKI HÖK Szóval mi is az a HÖK és mit jelent valójában??!?! Tennéd fel az alapvető kérdést mint kezdő egyetemista Gondolom a te középiskoládban-gimnáziumodban is voltak a DÖKÖS hallgatók akik téged és osztálytársaidat képviselték felsőbb fórumokon. Nos mi ezt folytatjuk csak egy kicsit más szinteken és más dolgokért harcolva. Az én feladatom, hogy bemutassam nektek az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzatát. De mit is csinálunk mi a P3-as irodánkban? Mi értetek dolgozunk, azaz a hallgatókért (igen már te is az vagy). Ami a legfontosabb, hogy segítünk eligazodni az Egyetem bürokráciának tengerében és segítünk intézni ügyes-bajos dolgaitokat. De pontosítsunk csak egy kicsit. Mivel kapcsolatban kell és lehet felkeresni minket: -Szociális támogatással kapcsolatosan -Ösztöndíjproblémával kapcsolatosan -Tanulmányi ügyekkel kapcsolatban -Kollégiumi problémákkal kapcsolatban Ezek tartoznak fő tevékenységeink közé, de ez nem minden, amit tudunk tenni értetek. Mivel a többi tevékenységünk sem elhanyagolható ezért mindenképp meg kell említenem őket.. -Hallgató köröket üzemeltetünk -Rendezvényeket szervezünk számotokra -Tanulmányi kirándulásokat szervezünk -Honlapot üzemeltetünk (sok érdekes aprósággal) Mint láthatjátok, rengeteg dologgal foglalatoskodunk, ami számotokra jelenthet nagyon sokat. Hozzánk mindig fordulhattok problémáitokkal, hiszen azért vagyunk, hogy megkönnyítsük az Egyetemi éveiteket. Természetesen, hogy minden gördülékenyen mehessen és megkönnyítsük a dolgaitokat nekünk is segítségre van szükségünk. Az első oktatási hét folyamán fel fogunk keresni titeket és minden egyes tankörből (mindenki ilyen be lesz osztva névsor szerint) felkérünk egy hallgatót közületek a tankör képviselésére. Ő lesz az érdekvédelmised. Ő fog segíteni a szociális támogatásnál valamint a diákigazolványokkal kapcsolatban. Ami pluszt tudunk nektek nyújtani az a honlapunkra fel is tesszük természetesen

3 Bánki Donát Hagyományőrző Kör BDHK A Bánki Donát Hagyományőrző Kör (BDHK) alakulását iskolánk alapításának 125. évfordulóján határozta el néhány lelkes hallgató. Céljuk nem volt se több, se kevesebb mint hogy a Hallgatói Önkormányzattal és az IAESTE-val régi bánkis rendezvényeket felkaroljanak, illetve új színvonalas rendezvényeket szervezzenek és ezekből hagyományt teremtsenek, valamint nem utolsó sorban természetesen, hogy jól érezzék magukat. Egyik legfontosabb feladatuknak tartják a hagyományok ápolását, melyeket leginkább a Szakestek megszervezésével érhetnek el. A Bánki Kari HÖK-kel együttműködve évente két alkalommal, novemberben és áprilisban rendezik meg ezeket az esteket, amelyeken tanár - diák egyenlőnek számít, és közösen mulatozhatnak - betartva a Szakestekre érvényes szabályokat- így lehetőséget adnak arra, hogy a tanári kar és a hallgatók közelebb kerüljenek egymáshoz, és közösen ápolják kultúránkat. (magyar nóták, versek, előadások, csapolt sör). A Szakestek azért is kiemelt fontosságúak, mert a végzős Gépész kari hallgatók megkapják a kari gyűrűt, ami hov atartozásukat szimbolizálja. A Kör komoly szabályzattal rendelkezik, ezért hát, BDHK tagnak lenni nem csak játék, sör és zene :). Bizony komoly és elszánt hagyományőrzőnek kell lenni annak, aki a Kör tagjává szeretne válni (ja, és nem utolsó sorban keményen kell dolgoznia is). Aki pedig a Kör tagjává válik, az büszkén hordhatja a Bánkis felöltőt, a membrum (tag) gyűrűt, és a BDHK kitűzőjét. Ezekkel is hirdetve VIVÁT BÁNKI! Aki pedig elvégzi az egyetemet Senex-é (Öreg tag)válhat, már ha a tagság megszavazza. Minden év elején tartunk tagfelvételt amikor is kipróbálhatod milyen is a BDHKsok közé tartozni! Várunk téged is sok szeretettel szeptemberben!

4 HÖK-BDHK Bulik, Rendezvények Mint már azt említettem rendezvényekben nem lesz hiány. Hadd említsek meg egy-két példát óta rendezünk, 2 alkalommal megrendezésre került és biztos, hogy még sokszor lesz Disznóvágás, ahol furcsa módon egy méretes sertés kerül elfogyasztásra rengeteg csapolt sör és agyatlan vetélkedők kíséretében. Idén a tavaszi félévben 8. alkalommal rendeztük meg a Bánki Donát Hagyományőrző Kupát, amely mint mindig, most is mérföldkő volt rendezvényeink között. Ez egy minden félévben az egyetem telephelyén megrendezett, a maga nemében egyedülálló hangulatot képviselő zenés rendezvény, ahol különböző autó, illetve motorkiállítások kapnak, valamint ehhez kapcsolódó, Tanáraink által prezentált műszaki beállítottságú előadások folynak. Ezeken kívül pezsgő hallgatói élet, csapol sör és frissen sült ételek várják az érdeklődő hallgatókat A legfontosabb azonban, amin évek óta szinte minden felvételt nyert hallgató részt vesz, az a Bánki Gólyatábor. Biztosíthatlak hogy amennyiben olvasod e sorokat, jogosultságot szereztél arra hogy részt vegyél életed talán legnagyobb 4 napos buliján azt hiszem ez mindannyiunk számára felejthetetlen élmény volt. Eme már legendás hírű rendezvényről részletesebben a Gólyabehívóban olvashatsz. Végül, de nem utolsó sorban essék szó az Egyetem házatáján kívüli rendezvényeinkről is. A hatalmas sikerre való tekintettel már 9. alkalommal megrendeztük az Uszibuli-t, amely alatt nevéhez hűen azt értjük, hogy egy uszoda falait hatalmas buli keretében rúgjuk ki. Emellett más Főiskolákkal karöltve is szervezzünk bulikat Budapest különféle stílust képviselő szórakozóhelyein, ahol a különféle zenei beállítottságú emberek is remekül szórakozhatnak.

5 Veterán és Hobby Jármű kör A veterán és Hobby Jármű kört 2006-ban indította el egykét lelkes Bánkis hallgató. A kör azóta is virágzik és növekszik. Szakmai kirándulásokat szerveznek Oldtimer Expon vesznek részt és előadásokat tartanak új és régi technikákról a gépjárműiparban. Idén februárban azonban kicsit komolyabbak lettek a kör feladatai. A vezetők átgondolták, hogy igen sok az elméleti tapasztalat de gyakorlatban az nem mindig jelent túl sokat. Majd kis kutatás után sikerült szert tenniük egy Csepel 125D motorkerékpárra, amihez rögtön hozzáfogtak. Jelen pillanatban a munkálatok végénél tartanak és úgy tervezik hogy szeptembere befejezik a motort. De nem kell sokat várni a következő felújítandó darabra mert tervbe van véve a következő projekt ami nem más mint egy Fiat 500-as vagy egy VolksWagen Bogár.. Minden csak a ti érdeklődésektől függ.. Várnak titeket szeretettel SPORT: Mint minden iskolában a mi egyetemünkön is vannak sportolási lehetőségek. A kötelező két félév testnevelésen kívül, több lehetősége is van a hallgatóknak hogy karbantartsák testüket. Ezek közé tartozik a foci a kosárlabda, röplabda és a tenisz, melyeket a szabadtéri illetve a fedett sportpályánkon nyílik lehetőség. Mindezen kívül sport körökbe való jelentkezésre is van lehetőség, mint a jégkorong csapat, az airsoft kör vagy a bánkisok ligája. Bánkisok Ligája A 2006-ban létrejött verseny célja hogy a foci iránt elhivatottabbaknak lehetőségük legyen tehetségük összemérésére. A liga egész félévben tar heti rendszerességgel folyó mérkőzésekkel. A jelentkezési feltétel teljesítése nagyon egyszerű ha Bánkis vagy. Csapatodat egyszerűen össze verbuválhatod csoport, tankör vagy iskola társaid közül. A szezon végén ha nyertek akkor tietek lehet a gyönyörű vándorkupa ami hűen tükrözi iskolánk szellemiségét. Emellett szokott tanár csapat is indulni és így lehetőség nyílik megmutatni oktatóinknak hogy van pár dolog amit a diákjaik jobban tudnak.

6 Bánki Airsoft Kör ----BAK---- A 2007-ben megalaput körbe olyan embereket várnak szeretettel akik odáig vannak az airsoft csatákért és szeretnék ez megőrizni. Ha nem tudnád miről is szol ez a dolog akkor gondolj csak a paintbol-ra. Azzal a különbséggel hogy az airsoft-ban minimális a sérülés veszély és a felszerelés is jelentősen olcsóbb. Persze ahhoz hogy kipróbáld magad először nincs másra szükséged csak a kíváncsiságodra mert a kör rendelkezik plusz felszereléssel amit a rendelkezésedre tud bocsátani. Ezek után a szabadtéri pályákon tesztelheted a stratégiai tudásodat. Óbudai Egyetem Jégkorong Csapat (régi nevén BMF jégkorongcsapat) Amatőrök vagyunk, ennek megfelelő képességekkel, tanulás és munka mellett áldozunk nem kevés időt energiát és pénzt hobbinkra. Ezért annyi a kérésünk minden hozzánk csatlakozóval szemben, hogy vegye ő is annyira komolyan, mint mindenki más. (anyagi kötelezettségeit időben rendezze, rendszeresen járjon edzésre, dolgozzon keményen) Az el_képzettség nem kritérium, kell_ szorgalom mellett idővel mindenki az eredményeink kovácsává válhat, mi ehhez megpróbálunk minden feltételt biztosítani.

7 IAESTE Hungary Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete Mi is az IAESTE? (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) Magyarországon a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete néven futó non-profit szervezet, amelyet 1948-ban 10 fejlett Nyugat-Európai ország keltett életre, de hazánkban csak 1982 óta létezik. Mára 85 tagországgal dicsekedhet. Kis országunkban, több városban is találkozhatnak a diákok Egyesületünkkel, hiszen ma már 10 Helyi Bizottsággal jeleskedünk. Tagjai műszaki felsőoktatásban tanuló diákok, akik keresik a kihívásokat, lehetőségeket és egy olyan társaságot, mely megváltoztathatja életüket!!! No de miről is beszélünk? Lássuk mi az, amit teszünk értetek: Nemzetközi Gyakorlati Csereprogram, a tapasztalat Állásvadász, a végzős hallgatókért Felkészítő Napok, az álláskereséshez szükséges ismeretekért Állásbörze, hogy ismerkedhess a cégekkel és ők is veled Szakmai napok, hogy élőben is láthasd, amit tanulsz Szakmai Konferencia, hogy képben legyél Persze nem feltétlen csak résztvevőként vehetsz részt a programokon. Ha tagja szeretnél lenni a csapatnak légy kitartó, munkabíró és persze olyan ember, aki nem veti meg a bulikat sem! Te nem tudod, de elárulom a Bánki a legnagyobb, legjobban működő Helyi Bizottság. Tagjainkat a programokon, való részvételen felül sok-sok érdekes dologgal köti le az Egyesületünk. Ilyen például a belső képzési program, ami hozzájárul szakmai fejlődésedhez. A jó társaság, ami hozzájárul a jó hangulatodhoz. A tapasztalat, ami hozzájárul a jövődhöz! Ha érzel magadban egy kis pluszt, és nemcsak egy diák akarsz lenni a sok közül, akkor KERESS MEG MINKET! Ez nem ámítás, hisz mind-mind, akik itt vagyunk valami pluszt, kaptunk: sok tapasztalatot, BARÁTOKAT, értékes, érdekes és vidám perceket... AZ IAESTE NEM KIVÁLTSÁG, LEHETOSÉG!!! ÉLJ VELE TE IS! Infó: IAESTE-Hungary Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete 1081 Budapest Népszínház u. 8 p7-es iroda (Bánki épület)

8 IAESTE-Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere: Miért jó ez neked? Külföldön szerezhetsz szakmai gyakorlatot. Nyelvtudásodat is fejlesztheted. Nemzetközi kapcsolatokat építhetsz ki. A 85 IAESTE tagország bármelyikébe eljuthatsz! Jelentkezhetsz, ha: Beszélsz valamilyen idegen nyelven. Szereted a kihívásokat. Szeretnél új emberekkel, kultúrákkal megismerkedni! Eddigi eredményeink: A magyar hallgatók az elmúlt 26 évben több mint napot töltöttek külföldön Magyar részről évente hallgatóval bővül a résztvevők száma Az elmúlt évben 34 országgal cseréltünk állásokat Magyarország az elcserélt állások száma alapján a 15. helyen áll nemzetközi szinten a 85 tagország között. IAESTE-HÖK Gyár- üzemlátogatások, konferenciák: A gyár- és üzemlátogatások egyértelműen, miden hallgatónak csak előnyére válhatnak, olyan ismeretekre tehetsz szert, amikre az iskola falai között soha nem lesz lehetőséged. Illetve több ízben megnézheted élőben, működés közben azokat a folyamatokat vagy technológiákat, amiket órán tanítanak és hidd el, ha élőben láttad, sose felejted el! Az elmúlt 1 évben az IAESTE és BGK HÖK közösen szervezi gyárlátogatásait, aminek eredménye csak az őszi félévben 8-10 gyárlátogatás. Hogy milyen helyekre jutottak el hallgatóink? Paksi Atomerőmű, MOL Olajfinomító, Dreher Sörgyár, Törley, Bodycote hőkezelő üzem, IVSH hőkezelő üzem, Metró és még sok más hely, amit hely hiányában most nem sorolok tovább. Azon kívül, hogy az intézmény szervez konferenciákat, mi is igyekszünk a hallgatóinkat érdeklő témákban konferenciát, előadást szervezni. Ilyen

9 például a Biztonságtechnikai Mini Konferencia, 17 éve minden évben tavasszal megrendezésre kerül a tavalyi évtől kiegészült egy mechatronikai szekcióval is, és mára ez egy-két napos konferenciává nőtte ki magát. Ezeken, a konferenciákon testközelből találkozhatsz a cégekkel, akik tájékoztatást adnak a legfrissebb újításokról és változásokról, vagy akár hasznos kapcsolatokra is szert tehetsz. OE Állásbörze és Felkészítő Napok: Ez a 2 rendezvényünk szintén az IAESTE Bánki HB nevéhez fűződik a Felkészítő Napok célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák mindazon elengedhetetlenül fontos elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek az álláskereséshez szükségesek. Az Állásbörze: Idén immár 10. alkalommal került megrendezésre. Arra hivatott, hogy a cégek és a hallgatók egyaránt megtalálják elképzeléseiket, céljaikat. Ez a rendezvény lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy egy átfogó képet kapjanak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a hazai munkaerőpiac elvárásairól és az ipari élet sokszínűségéről. IAESTE Állásvadász Program: Az Állásvadász az IAESTE- Hungary munkatárs-közvetítő programja. Célja egyfelől a felső oktatásban végzős (illetve a frissen végzett) hallgatók álláshoz jutási lehetőségeinek segítése, másfelől, hogy a vállalatok megtalálhassák az elvárásaiknak megfelelő munkaerőt. A program beindításának elsődleges motivációja az volt, hogy a vállalatoknak lehetősége nyíljon betekinteni a munkaerőpiac kínálatába, másrészről egy plusz lehetőség biztosítása a pályakezdő fiatalok üzleti vérkeringésbe való bekapcsolódásához és karrierjük építéséhez. Az IAESTE ezen programjával szeretné betölteni ezt az őrt a pályakezdő fiatalok és a munkaadó vállalati szféra között. Egyesületünk a diákokkal évek óta kialakított közvetlen kapcsolatai révén könnyen hozzásegíti mind a két felet, hogy elvárásaiknak maximálisan megfelelő munkakapcsolatot létesítsenek.

10 Rövid ismertető az induláshoz Erre a rövid kis ismertetőre úgy gondoltuk még szükséged lehet, ezzel is megkönnyítve egyetemi életed kezdeti időszakát. Mindenkinek kötelező olvasmány a Tanulmányi- és Vizsgaszabályzat (azaz TVSZ), a Hallgatók Részére Nyújtható Támogatások és az Általuk Fizetendő Díjak és Térítések Szabályzata (röviden: JUTTÉR) illetve a Tanulmányi Ügyrend! Mikor beiratkoztok, ezeket kézhez is kapjátok, valamint megtekinthetők a HÖK weblapján is. De ha ennek ellenére bármi kérdés felmerül majd bennetek, bizalommal fordulhatok hozzánk a P3-as irodában, valamint nyugodtan írhattok a fórumunkra is, ahol amint tudunk, válaszolunk. FONTOS! A mindenkori friss információk megtalálhatok az oldalunkon, valamint célszerű a hirdető felületeket is átolvasni. Mi is az a kredit érték? A kreditérték az összes hallgatói tanulmányi munkaóra, azaz a tanórákat és az egyéni hallgatói tanulmányi munkaórákat (könyvtári, otthoni stb.) is tartalmazza. A kreditpont értéke a megszerzett érdemjegytől független. Egy kreditpont 30 hallgatói munkaórát igényel. Aktív félév, passzív félév? Aktív félévnek számít a hallgató szempontjából valamennyi, az első beiratkozást követő félév, amelyben a hallgató legalább egy tantárgyat felvesz. A passzív félév a hallgató bejelentése alapján az a félév, amelyben egyetlen tantárgyat sem vesz fel, vagy kéri tanulmányainak szüneteltetését, vagy elmulasztja bejelentési kötelezettségét. Ha a hallgató bejelenti, hogy a következő képzési időszakban hallgatói kötelezettségének nem kíván eleget tenni, a hallgatói jogviszonya szünetel. A hallgatói jogviszony egybefüggő szüneteltetésének ideje nem lehet hosszabb, mint két félév. A hallgató több alkalommal is élhet a hallgatói jogviszonyának szüneteltetésével. Az első félév kezdete előtti szünetelésre a hallgató kérelmére az illetékes kar Tanulmányi Bizottsága adhat engedélyt.

11 Egy- két hasznos tipp mivel, hová fordulhatsz: Elsősorban azt javasoljuk, ha akad bármi, amiben nem vagy biztos az Egyetemi téren, azzal keresd meg a Kari Hallgatói Önkormányzatot (BGK HÖK)! Illetve: Tanárokkal, tantárgyakkal, tárgyfelvételi problémákkal kapcsolatban: Tanárokkal, tantárgyakkal, tárgyfelvételi problémákkal kapcsolatban: Kari HÖK (ebben a kérdésben elsősorban az elnök és az érdekvédelmi alelnök tud segítséget nyújtani) Itt szeretném megjegyezni, ha csoportos problémáról van szó akkor az érdekvédelmi képviselőtökhöz forduljatok. Ő tudni fogja mit kell tenni. Fontos, a HÖK-nek mint hivatalos szervezet megvannak a lehetőségei és jogai, hogy eljárjanak ilyen ügyekben, ezért ne akarjatok külön kalóz akciókat indítani! Nem miattunk, hanem magatok miatt! Diákigazolvány problémák (pl nem érkezett meg stb) Tanulmányi Osztály félfogadási időben! Különböző kérvények leadása (pl. kreditátvitel passzív félév stb): Tanulmányi Osztály félfogadási időben! Diákigazolvány félévenkénti matricázása: Ezzel majd ahhoz az emberhez kell fordulnod, akit az első félévben a csoportod érdekvédelmi képviselővé választ Szociális támogatás: Ez egyetemi szintű dolog, ebben az Egyetem Diákjóléti Bizottsága az illetékes. A támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a kari HÖK irodában vehetnek át illetve adhatjátok le majd. Sport, kulturális, közéleti ösztöndíj: Ezek pályázati lapját szintén a HÖK irodában tudjátok majd átvenni, viszont az elbírálása és az utalása, már az egyetemi HÖK feladata. Utalási és Tanulmányi ösztöndíj problémák: Ha bármilyen gondod adódik az utalással, akkor a kari HÖK Általános alelnökét kell keresnetek.

12 Erasmus Programmal kapcsolatban: A kari HÖK külügyekkel foglalkozó emberét kell zaklatni Ezen esetekben itt a 21. században természetesen már nem szükségeltetik mindenért személyesen bejönnötök az irodába, mert egyrészt van ugye a honlapunk amit érdemes minél gyakrabban látogatni, hogy naprakész információkkal rendelkezz- másrészt a kari HÖK honlapján megtalálhatjátok az elnökségi tagok címét. De akár a fórumra is megírhatod a problémád, ha több embert is érinthet a kérdés. Ha már napra készség: a félév elején a HÖK meg fog jelenni valamelyik órátokon, többek közt ekkor lesz a már emlegetett érdekvédelmi képvisel_ választás. Ezek után adott mindenkinek a lehetőség, hogy feliratkozzon az érdekvédelmi levelez_ listára, ami megint csak azt a célt szolgálja hogy naprakész információkkal rendelkezzetek. Tudjátok az információ hatalom :)

Kedves BÁNKIS! BÁNKI HÖK

Kedves BÁNKIS! BÁNKI HÖK Kedves BÁNKIS! Először is engedd meg, hogy gratuláljak a sikeres felvételidhez, amivel csatlakozhatsz Te is a Bánkisok dicső családjához! Kollégáimmal úgy éreztük mindenképp szükséged lesz egy rövid ismertetőre,

Részletesebben

Kedves Bánkis! Bánki HÖK

Kedves Bánkis! Bánki HÖK Kedves Bánkis! Mindenek előtt engedd meg, hogy gratuláljunk a sikeres felvételidhez iskolánkba! Ezzel akaratodon kívül is csatlakoztál egy olyan közösséghez, amely csak a javadra válhat tanulmányaidban

Részletesebben

Hallgatói Külügyi Testület

Hallgatói Külügyi Testület BME Hallgatói Külügyi Testület A sikerhez vezető út HKT a nemzetközisgben relik Oldal 2 Hallgatói Külügyi Testület (BME HKT) A HKT a Műegyetemen működő nemzetközi tevékenységekkel foglalkozó diákszervezetek

Részletesebben

Az Erasmus+ programról Dudás Ferencné c. egyetemi docens Nemzetközi Mobilitási Iroda igazgató

Az Erasmus+ programról Dudás Ferencné c. egyetemi docens Nemzetközi Mobilitási Iroda igazgató Az Erasmus+ programról Dudás Ferencné c. egyetemi docens Nemzetközi Mobilitási Iroda igazgató Mi az az Erasmus+ program? Az Európai Bizottság idén már 28 éves programja Plusz, mert a 28 évvel ezelőtt alapított

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI SZERVEZETEKRŐL A korábbi leírásokban, köszöntőben, a gólyatábori meghívóban olvashattátok, hogy az egyetemen életre szóló élményekre és barátságokra

Részletesebben

Liska Tibor Szakkollégium. pénzügyek esettanulmányok. protokoll. vállalkozás menedzsment. gazdaság. tudomány. a Műegyetemen LISKA TIBOR SZAKKOLLÉGIUM

Liska Tibor Szakkollégium. pénzügyek esettanulmányok. protokoll. vállalkozás menedzsment. gazdaság. tudomány. a Műegyetemen LISKA TIBOR SZAKKOLLÉGIUM pénzügyek esettanulmányok protokoll vállalkozás menedzsment gazdaság tudomány a Műegyetemen LISKA TIBOR SZAKKOLLÉGIUM Kedves Egyetemista! gm7 Bizonyára már eléggé telítődtél minden új információval, ami

Részletesebben

Pályázat. Érdekvédelmi Ügyekért Felelős Alelnök. Pályázó: Pintér Ádám. Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat

Pályázat. Érdekvédelmi Ügyekért Felelős Alelnök. Pályázó: Pintér Ádám. Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat Pályázat Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat Érdekvédelmi Ügyekért Felelős Alelnök Pályázó: Név Neptun Kód Szak : : J25IT7 Évfolyam : 2009 : Mérnök Informatikus Mobil :

Részletesebben

Erasmus Beszámoló Elgin, Scotland

Erasmus Beszámoló Elgin, Scotland Erasmus Beszámoló Elgin, Scotland Fekete Regina & Garancz Lajos Bevezetés: Fekete Regina vagyok, Kereskedem és Marketing szakos, harmad éves hallgató. Garancz Lajos vagyok, Mechatronikai Mérnök szakos

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1114 Budapest, Bartók Béla út 17. fsz Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Tel.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1114 Budapest, Bartók Béla út 17. fsz Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Tel. 1 2 3 4 5 6 A mintatanterv tárgyai táblázatban összefoglalva: 7 8 9 10 kreditpont érdemjegy kreditpont kreditpontérdemjegy 30 11 megszerzett _ kreditpont érdemjegy teljesített _ kreditpont aktív_ félévek_

Részletesebben

A TDK a Tudományos Diákköri Konferencia rövidítése, amely egy kétlépcsős megmérettetése egy tudományos dolgozatnak. Intézményünkben zeneművészeti,

A TDK a Tudományos Diákköri Konferencia rövidítése, amely egy kétlépcsős megmérettetése egy tudományos dolgozatnak. Intézményünkben zeneművészeti, A TDK a Tudományos Diákköri Konferencia rövidítése, amely egy kétlépcsős megmérettetése egy tudományos dolgozatnak. Intézményünkben zeneművészeti, ill. építészeti képzés is folyik, ezért mi a TMDK, Tudományos

Részletesebben

MediaGo Alapítvány MediaGo Alapítvány

MediaGo Alapítvány MediaGo Alapítvány A a MediaGo Holding független érdekszövetség tagjaként jött létre 2009-ben. Missziónk a pályája elején lévő fiatal munkaerő elhelyezkedésének segítése, ezen keresztül a strukturális munkanélküliség csökkentése,

Részletesebben

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy szakma és közösség a tanórákon kívül Liska Tibor Szakkollégium KommON Szakkollégium 2. oldal 9. oldal KommON BME Kommunikációs Szakkollégium Szakkollégiumunk

Részletesebben

Tánczos Vivien : ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ LEIPZIG HOCHSCHULE FÜR TECHNIK, WIRTSCHAFT UND KULTUR 2015 tavaszi szemeszter

Tánczos Vivien : ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ LEIPZIG HOCHSCHULE FÜR TECHNIK, WIRTSCHAFT UND KULTUR 2015 tavaszi szemeszter Tánczos Vivien : ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ LEIPZIG HOCHSCHULE FÜR TECHNIK, WIRTSCHAFT UND KULTUR 2015 tavaszi szemeszter 1 Tánczos Vivien vagyok, az Óbudai Egyetem környezetmérnök szakos hallgatója. Motivációm

Részletesebben

Pályázati Felhívás! Az Óbudai EgyetemAlba RegiaMűszaki Kar Hallgatói Részönkormányzata pályázatot ír ki

Pályázati Felhívás! Az Óbudai EgyetemAlba RegiaMűszaki Kar Hallgatói Részönkormányzata pályázatot ír ki Az Óbudai EgyetemAlba RegiaMűszaki Kar Hallgatói Részönkormányzata pályázatot ír ki AMK HÖK Elnök Figyelemmel kísérni és ellenőrizni az AMK HÖK összes tevékenységét, irányítani, koordinálni az egyes testületek

Részletesebben

AUDI HUNGARIA KARLSRUHE ÖSZTÖNDÍJ (2019/20)

AUDI HUNGARIA KARLSRUHE ÖSZTÖNDÍJ (2019/20) AUDI HUNGARIA KARLSRUHE ÖSZTÖNDÍJ (2019/20) Az Audi Hungaria ösztöndíjat hirdet a BME két tannyelvű (magyar német) gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök és mérnök informatika szakos hallgatói

Részletesebben

KOLLÉGIUMI KÖRÖK krk.martos.bme.hu

KOLLÉGIUMI KÖRÖK krk.martos.bme.hu Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar KOLLÉGIUMI KÖRÖK 1 krk.martos.bme.hu KEDVES HALLGATÓK! Az alábbi dokumentumban összegyűjtöttük a Karunkon működő öntevékeny

Részletesebben

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember Portfólió Név: Szklenár Bence Dátum:. szeptember 1 A mobilitás adatai: A kiutazó neve, évfolyama: Szklenár Bence 1/13log. A küldő intézmény neve: Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma

Részletesebben

KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016

KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016 E T K H Ö K S E M M E L W E I S E G Y E T E M KISOKOS Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM 2015 / 2016 Semmelweis Egyetem Tel.: +36 1 486 5888 E-mail: hok.seetk@gmail.com Web: https://se-etk.hu

Részletesebben

Erasmus beszámoló. Rivnyák Zoltán

Erasmus beszámoló. Rivnyák Zoltán Erasmus beszámoló Rivnyák Zoltán Már évekkel ezelőtt megfordult a fejemben, hogy jó lenne részt venni egy ilyen Erasmus programon. Új embereket megismerni, kapcsolatokat szerezni, nyelvet tanulni és plusz

Részletesebben

I.Sz: OE-KVKHOK-217/17

I.Sz: OE-KVKHOK-217/17 Pályázat Az Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzat Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kari Hallgatói Részönkormányzat Kari Tanács tag pozíció betöltésére I.Sz: OE-KVKHOK-217/17 Bemutatkozás A nevem, 1996. Július

Részletesebben

SZAKOK AZ ALBA REGIA MŰSZAKI KARON Felsőoktatási szakképzés (FOSZ) Mérnökinformatikus asszisztens Alapképzés (BSc) Földmérő és földrendező mérnök (angol nyelven is) Gépészmérnök Mérnök informatikus Műszaki

Részletesebben

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n?

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n? Továbbtanulási kisokos 2012 Tartalom Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? 3 Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? 6 Mit kérdezz meg az Educatio-n? 9 Mire figyelj egy nyílt napon? 12

Részletesebben

KOCKANAP Együttműködési ajánlat

KOCKANAP Együttműködési ajánlat KOCKANAP Együttműködési ajánlat 2 Tisztelt Hölgyem/Uram! Kérem engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának (OE NIK HÖK) szakmai rendezvényét,

Részletesebben

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Mentor programjának bemutatása 2014. november 21. OET

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Mentor programjának bemutatása 2014. november 21. OET A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Mentor programjának bemutatása 2014. november 21. OET A magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezete Energiát fektetünk a jövődbe! - mentorprogram fiataloknak

Részletesebben

Pályázat. Gazdasági Alelnök. Pályázó: Péntek Máté. Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzat Neumann János Informatikai Kari Részönkormányzat

Pályázat. Gazdasági Alelnök. Pályázó: Péntek Máté. Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzat Neumann János Informatikai Kari Részönkormányzat Pályázat Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzat Neumann János Informatikai Kari Részönkormányzat Gazdasági Alelnök Pályázó: Személyes adatok: Név: Kristóf Neptun kód: EERIVO Szak: Mérnök Informatikus Évfolyam:

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

München 2009 tavaszi félév

München 2009 tavaszi félév München 2009 tavaszi félév Keszthelyi Csaba vagyok, III. éves Energetikás hallgató. 2009 tavaszi félévét Münchenben, Németországban töltöttem Erasmusos diákként a Hochschule München főiskolán. A kint töltött

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

Gyakornoki képzési program

Gyakornoki képzési program Gyakornoki képzési program A a MediaGo Holding független érdekszövetség tagjaként jött létre 2009-ben. Missziónk a pályája elején lévő fiatal munkaerő elhelyezkedésének segítése, ezen keresztül a strukturális

Részletesebben

Tudatos Karrierépítés szakkurzus

Tudatos Karrierépítés szakkurzus Tudatos Karrierépítés szakkurzus Kuti János Hallgatói Szolgáltató Iroda A kurzus célja A kurzus célja, hogy a hallgatók tudatosan kezeljék saját képességeiket, tervezett módon tudják kialakítani jövőjüket

Részletesebben

A 2012. évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére 2012. június 22-23.

A 2012. évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére 2012. június 22-23. A évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére április 10. Kari tájékoztató rendezvény Tevesz Gábor okt.dh. 1 Miről lesz szó? 1. Helyzetkép 2. Milyen teendőik vannak még a felvételi

Részletesebben

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól,

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy szakma és közösség az egyetemi órákon kívül Liska Tibor Szakkollégium KommON Szakkollégium 2. oldal 5. oldal szekciók LisKaLand műhelyek Szakmai Hetek közösségépítés

Részletesebben

Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK

Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK 6.1. csak annak, aki az ETR adatai alapján az mesterképzésre, doktori képzésre jár az ELTE-n és idejárt alapképzésben

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar minőségirányítási rendszere és innovatív megoldásai a felsőoktatásban

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar minőségirányítási rendszere és innovatív megoldásai a felsőoktatásban Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar minőségirányítási rendszere és innovatív megoldásai a felsőoktatásban Dr. Farkas Gabriella egyetemi adjunktus, Minőségirányítási megbízott

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

Erasmus beszámoló. Bécs. BOKU Universität für Bodenkultur. 2014/2015. tanév

Erasmus beszámoló. Bécs. BOKU Universität für Bodenkultur. 2014/2015. tanév Erasmus beszámoló Bécs BOKU Universität für Bodenkultur 2014/2015. tanév Varga István Alba Regia Műszaki Kar Birtokrendező mérnöki szak Az Alba Regia Műszaki Kar Birtokrendező mérnök hallgatójaként jelentkeztem

Részletesebben

PÁLYÁZAT. InfoPark Alapítványhoz. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Kar Kémiai Intézet. Dr. Németh Zoltán, egyetemi adjunktus

PÁLYÁZAT. InfoPark Alapítványhoz. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Kar Kémiai Intézet. Dr. Németh Zoltán, egyetemi adjunktus PÁLYÁZAT az InfoPark Alapítványhoz A mérnöki és természettudományi tantárgyak népszerűsítése, a középiskolás tanulók egyetemekre jutásának segítése témában 3. kategória: Nyílt napok, nyílt programok szervezése

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar innovatív megoldásai a felsőoktatásban

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar innovatív megoldásai a felsőoktatásban Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar innovatív megoldásai a felsőoktatásban Dr. Farkas Gabriella egyetemi adjunktus, Minőségirányítási megbízott (BGK) Mérnöki Kar 1 Mérnöki

Részletesebben

COMENIUS pályázattal Romániában. A projekt témája: Education A Journey in Time (magyarul: Oktatás Egy időutazás).

COMENIUS pályázattal Romániában. A projekt témája: Education A Journey in Time (magyarul: Oktatás Egy időutazás). COMENIUS pályázattal Romániában Közel kétéves előkészítés után a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola az Európai Unió Oktatási Bizottsága által támogatott, Egész életen át tartó tanulás COMENIUS

Részletesebben

DUÁLIS KÉPZÉS NYÍLT NAP. POGÁTSNIK MONIKA szeptember 30.

DUÁLIS KÉPZÉS NYÍLT NAP. POGÁTSNIK MONIKA szeptember 30. DUÁLIS KÉPZÉS NYÍLT NAP POGÁTSNIK MONIKA 2016. szeptember 30. ÓBUDAI EGYETEM Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Alba Regia Műszaki Kar Székesfehérvár

Részletesebben

Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK

Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK Kiutazás Utazásra nagyjából négy lehetőség adódik. Autóval kimenni kényelmes, sok csomagot ki lehet vinni, egyedül

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT.

ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT. ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT. =m.c 2 OKTATA S Ha tudsz, tanulj! Vedd a kezedbe a sorsod! Ma Magyarországon 35 év felett szinte alig vesznek részt az egész életen át tartó tanulás képzéseiben. Esti, levelező

Részletesebben

SalsaDiabólica házirend, avagy GYIK, gyakran ismételt kérdésekre válasz, amit lehet, hogy meg sem kérdeznél, de mi megválaszoljuk

SalsaDiabólica házirend, avagy GYIK, gyakran ismételt kérdésekre válasz, amit lehet, hogy meg sem kérdeznél, de mi megválaszoljuk SalsaDiabólica házirend, avagy GYIK, gyakran ismételt kérdésekre válasz, amit lehet, hogy meg sem kérdeznél, de mi megválaszoljuk #1 karszalag, órakezdés A belépéskor oktatóink karszalaggal látják el diákjainkat,

Részletesebben

Benkovics Dóra AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR HALLGATÓI RÉSZÖNKORMÁNYZAT

Benkovics Dóra AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR HALLGATÓI RÉSZÖNKORMÁNYZAT Benkovics Dóra P Á L Y Á Z A T AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR HALLGATÓI RÉSZÖNKORMÁNYZAT Érdekvédelmi ügyekért felelős koordinátor POZÍCIÓJÁNAK BETÖLTÉSÉRE BUDAPEST,

Részletesebben

Karrier Iroda 2017/18 as tanév hírlevele

Karrier Iroda 2017/18 as tanév hírlevele Karrier Iroda 2017/18 as tanév hírlevele Gólyatábor 2017 Az Alumni és Karrier Iroda mint minden évben a Gólyatábor keretei között ismertette meg magát a leendő elsőéves hallgatókkal. Irodánk vezetője,

Részletesebben

BMF SPORT-KUPA 2008 MOZDULJ BMF!

BMF SPORT-KUPA 2008 MOZDULJ BMF! BMF SPORT-KUPA 2008 MOZDULJ BMF! Alapította: Dr. Rudas Imre, rektor Alapítás éve: 2005/2006. tanév FŐVÉDNÖK Dr. Rudas Imre, rektor VÉDNÖKÖK Dr. Patkó István, dékán (Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki

Részletesebben

PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE KESZTHELY

PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE KESZTHELY PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE KESZTHELY A Kollégiumi Tanács elfogadta: 2016. június 8. A határozat száma: 5/2016 (VI.08.) számú KT határozat Hatálybalépés:

Részletesebben

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Keményben TÁMOP 3.3.10.A 12

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Keményben TÁMOP 3.3.10.A 12 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Társadalmi Széchenyi Megújulás István Operatív Program Továbbtanulást erősítő Pályázati konstrukció Társadalmi Megújulás Operatív

Részletesebben

Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen

Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen Általános információk A 2017/18/2 félévtől az egyetem az alábbi típusú nyelvi és idegen nyelven oktatott szakmai kurzusokat hirdeti meg hallgatói részére, a Tanulmányi

Részletesebben

2015 EMU 6 DAY WORLD TROPHY HASZNOS TUDNIVALÓK

2015 EMU 6 DAY WORLD TROPHY HASZNOS TUDNIVALÓK 2015 EMU 6 DAY WORLD TROPHY HASZNOS TUDNIVALÓK A lényeg A verseny helyszíne: Füred Camping, H-8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 24. GPS koordinátái: 46 94' 565" ÉSZ, 17 87' 709" KH Regisztráció: 2015.05.05.

Részletesebben

PANNON EGYETEM Műszaki Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat

PANNON EGYETEM Műszaki Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat Pályázat a ának elnöki posztjára. Pályázó: Mészáros Péter Önéletrajz: Személyes adatok: Név: Mészáros Péter Születési idő: 1987. május 2. Lakcím: 9241 Jánossomorja, Széchenyi utca 1/c Telefonszám: +36-70/601-57-74

Részletesebben

Tájékoztatás a doktori képzésről (2016. szeptemberi vagy ezutáni kezdés)

Tájékoztatás a doktori képzésről (2016. szeptemberi vagy ezutáni kezdés) Tájékoztatás a doktori képzésről (2016. szeptemberi vagy ezutáni kezdés) Vásárhelyi Pál Építőmérnöki és Földtudományi Doktori Iskola 2019. augusztus 4 éves doktori képzés Start 1. év 2. év 3. év 4. év

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 Felnőttképzési akkreditációs szám: 01056-2008 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: miok@mail.datanet.hu

Részletesebben

Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák!

Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák! Kedves Szülők! Kedves Diákok! Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák! Kiadványunkkal tájékoztatni szeretnénk leendő diákjainkat, szüleiket, osztályfőnökeiket a 2015-2016. tanévben indítandó osztályainkról.

Részletesebben

Erasmus tudósítás Kölnből. Mészáros Brigitta. Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz

Erasmus tudósítás Kölnből. Mészáros Brigitta. Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz Erasmus tudósítás Kölnből Mészáros Brigitta Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz Békés Márta 2015. június 13. Köln 1 Mészáros Brigitta vagyok, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanulok,

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. A Schaeffler

Részletesebben

Pós Bernadett Fogorvostudományi Szak Végzett hallgató Litvánia, Kaunas Lithuanian University of Health Sciences

Pós Bernadett Fogorvostudományi Szak Végzett hallgató Litvánia, Kaunas Lithuanian University of Health Sciences Egyetemi éveim alatt sokat hallottam az Erasmus + programról főleg barátoktól, akik már részesei voltak a kalandnak. Mindig is nagyon vonzott a külföldön tanulás lehetősége, így izgatottan, ábrándozva

Részletesebben

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja 3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS 1. A szabályzat célja (1) A Magyar Nemzeti Bank, mint Támogató által (továbbiakban: MNB) az Eszterházy Károly Főiskola, mint az Eszterházy

Részletesebben

FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS

FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ FINNORSZÁG - JYVÄSKYLÄ ITPRO @ JAMK 2013 / 2014 SZABÓ FLÓRIÁN ÁKOS KÜLFÖLDI INTÉZMÉNY: JAMK University of Applied Sciences PROGRAM: ITPRO képzés CampusHungary és Erasmus ösztöndíjjal IDŐSZAK:

Részletesebben

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n július 15.

Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n július 15. Az MNB kiválósági ösztöndíj pályázatok elbírálásának rendje és feltételei az SZTE-n 1. Előzmények 2016. július 15. A Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban MNB) a Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban SZTE)

Részletesebben

ELTE SPORT KISOKOS! Használati útmutató az ELTE sportösztöndíjasinak. 2010/2011-es tanévre

ELTE SPORT KISOKOS! Használati útmutató az ELTE sportösztöndíjasinak. 2010/2011-es tanévre ELTE SPORT KISOKOS! Használati útmutató az ELTE sportösztöndíjasinak 2010/2011-es tanévre 1 Kedves Sportösztöndíjas, Ennek a Kisokos!-nak a célja, hogy az elkövetkezendő egy évben a segítségedre legyen

Részletesebben

Erasmus+ Online nyelvi támogatás

Erasmus+ Online nyelvi támogatás Erasmus+ Online nyelvi támogatás Hozza ki a legtöbbet Erasmus+ kalandjából! Erasmus+: új élet, táguló látókör Az Erasmus+ célja a készségek és a foglalkoztathatóság javítása, valamint az oktatás, képzés

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. Egy vonzó jövőkép

Részletesebben

Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 1055 Budapest, Honvéd u. 38. Telefon: 06/1/ , 70/ Fax: 06/1/

Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 1055 Budapest, Honvéd u. 38. Telefon: 06/1/ , 70/ Fax: 06/1/ Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény Május 8-10. Kecskemét HÖOK Küldöttgyűlés Május 19. Budapest HÖOK Elnökségi Ülés Május 22. Budapest HÖOK Választmányi Ülés Május 23. Budapest Ifjúsági Szakmai Egyeztető

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata 3. számú melléklet A Gépészkari Hallgatói Képviselet bizottságaihoz, tisztségeihez

Részletesebben

Erdőmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat EMK - HÖK

Erdőmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat EMK - HÖK Erdőmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat EMK - HÖK Hallgatók érdekeinek képviselete: Egyetemi Tanács Kari Tanács Juttatási Térítési Bizottság Kollégiumi Bizottság Segítség nyújtás: Tanulmányi és egyéb ügyekben

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására Amely létrejött egyrészről az Óbudai Egyetem (ÓE) Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Székhely: 1034

Részletesebben

ELTE KSZK Vezér úti Kollégium Diákbizottság. Elnöki Program. Varga Viktória

ELTE KSZK Vezér úti Kollégium Diákbizottság. Elnöki Program. Varga Viktória ELTE KSZK Vezér úti Kollégium Diákbizottság Elnöki Program Varga Viktória 1 Tartalom Varga Viktória elnökjelölt bemutatkozás és motiváció:... 3 Bemutatkozás:... 3 Motiváció:... 3 Puju Robin alelnök jelölt

Részletesebben

Mi is a Gyerehokizni.hu?

Mi is a Gyerehokizni.hu? Kézikönyv kluboknak Mi is a Gyerehokizni.hu? ŠKODA és a jégkorong A ŠKODA Auto és a jégkorong közös történelme egészen 1992-ig nyúlik vissza, azóta a ŠKODA a sportág egyik fő támogatója, valamint jégkorong

Részletesebben

KÉRDŐÍV Felsőoktatási rangsor (RANKING)

KÉRDŐÍV Felsőoktatási rangsor (RANKING) Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) 1134 Budapest, Váci út 37. Tel.: 477-31-00 KÉRDŐÍV Felsőoktatási rangsor (RANKING) 2007. április május Kérdező neve:

Részletesebben

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Felhívás I. Böszörményi Ízek Fesztiválja 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Hajdúböszörményben megrendezésre kerül az I. Böszörményi Ízek Fesztiválja, a Hajdú 400 Hagyományőrző, Kertészeti és

Részletesebben

Kerezsi Endre Kollégium. Felvételi pontrendszer II. rész

Kerezsi Endre Kollégium. Felvételi pontrendszer II. rész 3/C. sz. melléklet Kerezsi Endre Kollégium Felvételi pontrendszer II. rész 1) Tanulmányi munka (maximum 40 pont) A tanulmányi munkát az utolsó lezárt aktív félév súlyozott tanulmányi átlaga (SÁ) alapján

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet szeptember 8-án, 19:00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet szeptember 8-án, 19:00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2014. szeptember 8-án, 19:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van: Balázs Anna, Berecz Zsolt Gábor, Daku Dávid, Dávida Eszter, Farkas Péter, Heincz

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29.

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29. Időbeosztás/határidők tavaszi félév 2012/13-as tanév Kari sportnap Tanévnyitó ünnepség 2011.augusztus 30. 2012. április 20. HÖK 2011. szeptember 4. Beiratkozás 1. évf. teljes idejű képzések 1. évf. részidős

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 2. szám - 2014. december Kik az Új Családok? Sokan kérdezik tőlünk mostanában, hogy kik az Új Családok, mi jellemző rájuk, mit tesznek, hogyan élnek? Összegyűjtöttünk néhány

Részletesebben

Erasmus beszámoló Kréta, Chania

Erasmus beszámoló Kréta, Chania Erasmus beszámoló Kréta, Chania 2016.02.14-2016.06.15. Pár évvel előttünk az egyik barátom volt itt Erasmuson az iskolából, neki nagyon tetszett a hely és ő ajánlotta nekünk, hogy menjünk ide, valamint

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR 2013. SZEGED

PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR 2013. SZEGED PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR 2013. SZEGED PÁLYAVÁLASZTÁSI NAPOK 2013. Hacsak lehet, játszik a gyermek. Mert végül a játék komolyodik munkává. Boldog ember, ki a munkájában megtalálja a valamikori

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

Mindenkinek az első kérdése az hozzám, hogy miért pont Hollandia? Visszamennék? Igeeennnnn!

Mindenkinek az első kérdése az hozzám, hogy miért pont Hollandia? Visszamennék? Igeeennnnn! Kedves leendő Pályázók! Mindenkinek az első kérdése az hozzám, hogy miért pont Hollandia? Visszamennék? Igeeennnnn! Az egyik kedves barátom volt kint nem sokkal előttem ösztöndíjjal és ő megkérdezte, hogy

Részletesebben

MINTA. Kedves Elsőéves Egyetemi POLGÁRUNK!

MINTA. Kedves Elsőéves Egyetemi POLGÁRUNK! PTE Marketing Osztály Elsőéves egyetemi egyetemi polgárok polgárok kérdőíve kérdőíve A megjelölés módja: Javítás: Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül.

Részletesebben

Erasmus 2017 / Spanyolország, Vic Skaliczki Viktor

Erasmus 2017 / Spanyolország, Vic Skaliczki Viktor Erasmus 2017 / 2018 Spanyolország, Vic Skaliczki Viktor Skaliczki Viktor vagyok, a békéscsabai Gál Ferenc Főiskola Műszaki menedzser szakos hallgatója. 2017/2018-as tanév őszi félévében nekem adatott meg

Részletesebben

Karrier Iroda és Tehetséggondozási Központ 2015/2016-os tanév hírlevele

Karrier Iroda és Tehetséggondozási Központ 2015/2016-os tanév hírlevele Karrier Iroda és Tehetséggondozási Központ 2015/2016-os tanév hírlevele II. Karrier Nap: Vendég: Dr. Genzwein Ferenc A Karrier Iroda és Tehetséggondozási Központ 2015.nevember 17-én rendezte második Karrier

Részletesebben

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

GÓLYAHÉT 2018 PROGRAMFÜZET

GÓLYAHÉT 2018 PROGRAMFÜZET GÓLYAHÉT 2018 PROGRAMFÜZET A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Karának Hallgatói Képviselete, továbbá a Kari Patrónus Öntevékeny Csoport (Kapocs), a Hallgatói Sportkör (HSK)

Részletesebben

DUÁLIS KÉPZÉSI LEHETŐSÉG A FLEXNÉL! SZEREZZ SZAKMAI TAPASZTALATOT MÉG A DIPLOMA MEGSZERZÉSE ELŐTT!

DUÁLIS KÉPZÉSI LEHETŐSÉG A FLEXNÉL! SZEREZZ SZAKMAI TAPASZTALATOT MÉG A DIPLOMA MEGSZERZÉSE ELŐTT! DUÁLIS KÉPZÉSI LEHETŐSÉG A FLEXNÉL! SZEREZZ SZAKMAI TAPASZTALATOT MÉG A DIPLOMA MEGSZERZÉSE ELŐTT! A FLEX MAGYARORSZÁGON Kik vagyunk? A Flexnél az embereket és a tudományos, technikai fejlesztéseket összekapcsoló

Részletesebben

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCS SZAKMAI BESZÁMOLÓ TDK felkészítő kurzus, kutatás és intézményi TDK konferencia szervezése a Károly Róbert Főiskolán NTP-HHTDK-15-0069 azonosítószámú projekt

Részletesebben

Az Alba Regia Egyetemi Központ bemutatkozása. www.arek.uni-obuda.hu

Az Alba Regia Egyetemi Központ bemutatkozása. www.arek.uni-obuda.hu ÓBUDAI EGYETEM Az Alba Regia Egyetemi Központ bemutatkozása Alba Regia Egyetemi Központ Székesfehérvár Akkor.. és Most KANDÓ 1971 Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ 2013 Alba Regia Egyetemi Központ

Részletesebben

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára Kedves Érdeklődő! Tudod hogyan kell helyesen kezet mosni? Megfelelően használod az antibiotikumokat? Mit tudsz a mikróbákról? Ismered meg a szexuális úton terjedő betegségeket és tudod hogy lehet megelőzni

Részletesebben

Kökönyösi Gimnázium 7300 Komló, Alkotmány u. 2/B 2016-2017. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK

Kökönyösi Gimnázium 7300 Komló, Alkotmány u. 2/B 2016-2017. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK Kökönyösi Gimnázium 7300 Komló, Alkotmány u. 2/B OM azonosító: 201286 Telephely kód: 001 Igazgató: Vámos Ágnes Pályaválasztási felelős: Varga Margit Telefon: 72/482-367 E-mail: gimnazium@nagylaszlo-komlo.sulinet.hu

Részletesebben

Felsős Diákönkormányzat 2008/2009

Felsős Diákönkormányzat 2008/2009 Felsős Diákönkormányzat 2008/2009 A DÖK fő céljai ebben a tanévben a következők: - Az alsós programok és a felsős DÖK munkáját lehetőség szerint összehangolni, együttműködni az önkormányzat ifjúsági irodájával.

Részletesebben

FEHOVA iskola saját sportcsarnokában airsoft IPSC pályát építettünk Budapesti Nagy Sportágválasztón

FEHOVA iskola saját sportcsarnokában airsoft IPSC pályát építettünk Budapesti Nagy Sportágválasztón Tisztelt Elnökség! Sajnos a 2017.02.15 napján 14:00-kor megtartott elnökségi ülésen rajtam kívülálló okok miatt nem tudok megjelenni, de ettől függetlenül az alábbiakról szeretném tájékoztatni önöket.

Részletesebben

Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziuma. Szakgimnázium: II. Szakgimnáziumi képzés

Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziuma. Szakgimnázium: II. Szakgimnáziumi képzés Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziuma 000 Székesfehérvár, Várkörút 3 OM azonosító: 203053 014 (feladatellátási hely száma) Tel.: 0622315029, 062231413 Email cím: info@elsoistvan.hu Internet cím:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJRA Az oktatásért felelős miniszter döntése szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban) 64. (5) bekezdése, valamint a felsőoktatásban

Részletesebben

Miért válaszd a rekreációszervezés-és egészségfejlesztés alapszakot a JGYPK-n?

Miért válaszd a rekreációszervezés-és egészségfejlesztés alapszakot a JGYPK-n? Miért válaszd a rekreációszervezés-és egészségfejlesztés alapszakot a JGYPK-n? Az egészség, az egészséges életmód és a rekreáció olyan fogalmak, melyek a 21. században megkerülhetetlen témák és amelyeket

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet február 1-jén, kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet február 1-jén, kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2016. február 1-jén, 19.00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Daku Dávid, Gulyás Eszter, Hernády Gergely, Horváth Bálint,

Részletesebben