90 éves Pesterzsébet Helytörténeti és Helyismereti vetélkedő A feladatok részletes leírása és pontozása:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "90 éves Pesterzsébet Helytörténeti és Helyismereti vetélkedő 2014. A feladatok részletes leírása és pontozása:"

Átírás

1 90 éves Pesterzsébet Helytörténeti és Helyismereti vetélkedő A feladatok részletes leírása és pontozása: 1. Kreatív játékok: Helyszín: Csili Művelődési Központ, színházterem 5 feladat, feladatonként max. 2 pont kapható. Csapatonként 2 2 versenyző vesz részt a játékban. A z elért eredményt kettővel elosztjuk. Feladatok: 1. Ping-pong labda fújás zsinórpályán (3 bemelegítő fújás) 2. Koronglökés 3. Tölcséres labdahelyezés 4. Egér útvesztő 5. Répakarika gurító A játékokat 14 és óra között lehet teljesíteni a Csili színháztermében! 2. Társas játékok: Helyszín: Csili Művelődési Központ, színházterem 3 feladat, pontozás a játék neve mellett. Csapatonként 2 2 versenyző vesz részt a játékban. Az elért eredményt kettővel elosztjuk. 1. Panic lab 3 pont 10 perc alatt hány amőbát találnak meg. 2. Swish 3 pont 10 perc alatt hány db kártyát tudnak összerakni. 3. Ördöglakat 4 pont max. 10 perc a játékidő A játékokat 14 és óra között lehet teljesíteni a Csili színháztermében! Versenyen kívül több mint 15 féle asztali ügyességi játék és 12 féle társasjáték áll a gyerekek rendelkezésére. 3. Sakk szimultán: Helyszín: Csili Művelődési Központ, Protokoll terem Várunk minden iskolából két jó sakkos gyermeket 14 órára a Csili Protokoll termébe sakkszimultánra. A győzelem 5 pontot, a döntetlen 3 pontot ér. A vesztett játszma is 1 pontot ér. 4. Népi játékok: Helyszín: Csili Művelődési Központ, udvar és kert A csapatok 5 helyszínen versenyeznek, forgószínpad szerűen. Minden csapatnak minden helyszínt végig kell járnia. Van olyan helyszín, ahol egyszerre csak egy csapat egy tagja versenyez, egymás után, lesz ahol egyszerre 2 csapatból 1 vagy 2 fő vesz részt a versenyben. Az 5 féle játékban való részvétel aszerint is alakul, hogy mely csapat, mikor érkezik be a helyszínre, ezért a játékokban való részvétel sorrendje nem szempont.

2 Az eredményeket az időbeli végrehajtás, vagy a feladat jellegéből fakadó teljesítés alapján értékeljük, fontos a jó feladatmegoldás, a minél kevesebb hibázás.. Ebben a játékban a csapatok sorrendje, a végső pontszáma az 5 féle feladat elvégzése után alakul ki. A játékok helyszíne a Csili udvara, a feladatokat ig lehet teljesíteni! Játék fajták: 1. Patkós erőpróba Minden csapatból 1 fő versenyez. A játékos fél kézzel tart egy farudat. A rúdra egymás után patkókat helyezünk, amelyet egy meghatározott időintervallumon belül kell megtartani. Az értékelés szempontjai: ki tudja a legtöbb patkót megtartani, adott időintervallumokban. 2. Mocsárjárás 2 csapat párhuzamosan, 1-1 fővel versenyzik. A játékosok gyorsasági versenye. Mindkét félnek 2-2 megemelt falap áll a rendelkezésére, amelyre cipővel lépnek rá. Nincs a cipőre rákötve, hanem a fatalpat egy madzad segítségével megtartva, lépegetnek. Feladat, hogy egy bizonyos távolságot megtegyenek úgy, hogy nem lépnek le a fatalpról. Az eredményt minden csapatnál feljegyezzük, az időbeli sorrend alapján pontozunk. 3. Lépegető 2 csapat párhuzamosan, 2-2 fővel versenyzik. Ügyességi játék. A fatalpakon egymás mögött áll a két ember, a cipővel egy pánt alá bújtatva. A fatalpat még egy-egy madzag segítségével is megemelik, úgy lépegetnek. A kötél segítségével egyensúlyozó járás, adott távolságot kell megtenni, időben versenyeznek. Nehezíti a feladatot, hogy a két ember egyidejű mozgása biztosítja a haladást, rajtvonaltól a célig. 4. Tojáshordás 2 csapat párhuzamosan, 1-1 fővel versenyzik. Adott távolságban elhelyezett egyik kosár tojást (azonos számú tojás) kanállal át kell hordani a másik kosárba. Az időbeli sorrend alapján pontozunk. Az eltört tojás pontlevonással jár. 5. Golyózás: minden csapat 1-1 fővel versenyez. A játékhoz minden csapat 10 db, kétféle méretű üveggolyókat kap. A feladat ezek gurítása egy kikövezett úton. A startvonaltól, ahol a játékos áll, a távolságot különböző szakaszokra osztjuk, amelyek közül 2 vékony sáv meghatározott pontértéket képvisel. Azok a golyók, amelyek belegurulnak ezekbe a sávokba, azokért pont jár, amelyek ezen kívülre esnek, azokért nem adható pont.

3 5. Táncszőnyeg: Helyszín: Csili Művelődési Központ, színházterem 2 főt kérnénk 15 órára a Csili színházterembe, ahol a ritmusérzéketeket bevetve, a többi iskola képviselőivel fogtok megmérkőzni,. Értékelés: A győztesnek 10 pont a második helyezettnek 5 pont jár A játékokhoz lelkes drukkereket is várunk! 6. Tolvaj játék: Helyszín: Csili Művelődési Központ, színházterem előtere Kifeszített zsinórok között el kell jutni a kincsig, amit ki kell onnan hozni. A zsinórokhoz nem szabad hozzáérni! Értékelés: hibátlan teljesítésért 10 pont jár, minden zsinórhoz érés ½ pont levonás. A játékban iskolánként 2 fő versenyezhet, a jobban teljesítő eredménye számít be a versenybe! A játék helyszíne a Csili színháztermi előtere, a feladatot 14 órától ig lehet teljesíteni! éves Pesterzsébet TOTÓ az értékelés helyszíne: Csili Művelődési Központ, színházterem Minden teljesen helyes válasz 5, részben helyes 1-5, rossz válasz 0 pont! A végső elszámolásban az itt megszerezhető pont 10, pont 9, pont 8...és így tovább, pontot ér. A válaszokat a helytörténeti könyvekben és/vagy az interneten találhatod meg, illetve a megadott helyszíneken! A feladat elvégzéséhez minimum 5-6 fős csapat ajánlott Beérkezési határidő: 16,30 óráig A Totó: 1. Az elmúlt 500 év során milyen nevekkel illették a mai Pesterzsébet területét, illetve települését? 2. Ki volt Erzsébetfalva telepítvény első választott vezetője? 3. Ki volt Erzsébetfalva első bírája? 4. Ki volt Pesterzsébet első polgármestere? 5. Mi lett 90 évvel ezelőtt városunk hivatalos települési formája? 6. A pesterzsébeti temető bejáratánál emléktábla hívja fel a figyelmet néhány fontos erzsébeti polgár sírjára. Kik ők és mettől meddig éltek? 7. Hol található városunk első templomának emléktáblája. Kinek a neve szerepel a táblán?

4 8. Hány éven keresztül vezette a várost Pesterzsébet első polgármestere? 9. Hivatali ideje alatt több fontos középület épült városunkban. Nevezz meg legalább ötöt: 10. Hol található Pesterzsébeten a világháborúk elhunyt hőseinek névsora, sorolj fel három nevet az első sorból, a 100 éve kezdődött I. világháborúban hősi halált haltak nevei közül. 11. Mikor érte Pesterzsébetet az első bombatámadás és mely országok repülői hajtották végre? 12. Városunk egyik intézményében megtalálható Erzsébetfalva 1905-ös térképe. Hol? Keresd meg rajta, hol állt az egykori Rédeky birtok! Ki volt a tulajdonosa? 13. Városunk mely részén állították meg 1956-ban a felkelő katonák az orosz tankokat? Ki volt a katonák parancsnoka? +1. Nevezz meg öt olyan honlapot, blogot, amely Pesterzsébet múltjával foglalkozik. 8. Selfi 90 évessel Pesterzsébetivel: Értékelés: Csili Művelődési Központ, színházterem Napjaink nagy divatja a selfie-zés, azaz az okos telefonokkal történő önfotózás. A feladat az, hogy minden csapat találjon egy olyan pesterzsébeti lakost, aki egyidős Pesterzsébettel, azaz ebben az évben töltötte, vagy tölti be a 90. életévét. Ezzel a kedves idős hölggyel, vagy úrral közösen kell készítenetek egy selfie-t, úgy, hogy az illetőnek valamelyik személyes dokumentuma is szerepeljen a fotón, ami láthatóan igazolja a születési idejét! Célszerű ezt a dokumentumot a feje mellé tartani, a lényeg, hogy látható és olvasható legyen a születési ideje. Az elkészült fotót legkésőbb ig kell behoznotok a Csilibe! (természetesen nem kell kinyomtatni, elég a telefonon behozni) Minden csapat, aki teljesíti a feladatot, 10 pontot kap. 9. Rádiós feladat: Értékelés: Csili Művelődési Központ, színházterem A feladat az, hogy minden csapat szervezze meg, hogy valamelyik rádió 13 és 16 óra között bemondjon egy rövid szöveget, amelyben szerepel az iskolátok neve, a 90 éves Pesterzsébet és a 95 éves Csili Művelődési Központ. Nem kötelező országos, vagy budapesti rádió, lehet helyi, vagy internetes rádió is. A rádióban elhangzott szöveget rögzíteni kell telefonra, majd a felvett anyagot a telefonon legkésőbb ig kell behoznotok a Csilibe! Minden csapat, aki teljesíti a feladatot, 10 pontot kap.

5 10. Képviselő behozása: Értékelés: Csili Művelődési Központ, színházterem Minden csapat keressen meg egy frissen megválasztott Pesterzsébeti Önkormányzati képviselőt, akit 14 és között hozzon be a Csilibe! A képviselővel el kell mondatnotok egy olyan üdvözlő szöveget, amelyben köszönti a 90 éves Pesterzsébetet, a 95 éves Csilit és a Helytörténeti és helyismereti vetélkedő résztvevőit! Amennyiben sikerül találnotok képviselőt és azt be is tudjátok magatokkal hozni, hogy élőben elmondhassa a szöveget 10 pont jár a csapatnak. Ha találtok képviselőt, de nem tudjátok behozni a Csilibe, csak videóra tudjátok venni az üdvözlő szöveget és azt hozzátok be, akkor 5 pont jár a csapatnak. 11. Épület felismerés részletből: Értékelés: Csili Művelődési Központ, színházterem Kerületünk 90 éve nyerte el a városi rangot. Pesterzsébet születésnapját ünnepeljük az idén. Olyan épületeket választottunk ki, amelyek már akkor is álltak, és ma is megtalálhatjátok. Keressétek meg, kutassátok fel és fényképezzétek le azt a hét épületet, melyeknek egy-egy részletét láthatjátok az általunk készített fotókon. Ahhoz, hogy sikerüljön, nagyon alaposan meg kell figyelnetek és néznetek a régi épületeket! Vigyázzatok a közlekedéssel, legyetek óvatosak! Az elkészült fotókkal gyertek be a Csilibe legkésőbb ig és mutassátok be az értékelőnek. ( A fotókat nem kell kinyomtatni, elég a telefonon behozni és bemutatni) Értékelés: 1-10 pont 7 fotó - 10 pont 6 fotó - 8 pont 5 fotó - 6 pont 4 fotó - 4 pont 3 fotó - 3 pont 2 fotó - 2 pont 1 fotó - 1 pont

6 A fotók: 1. 2.

7 3. 4.

8 5. 6.

9 Jégcsarnok, jeges feladat: Helyszín: Pesterzsébeti Jégcsarnok Menjetek el a Pesterzsébeti Jégcsarnokba, ahol a bejáratnál mondjátok, hogy a Helytörténeti vetélkedő résztvevői vagytok és a feladatot jöttetek teljesíteni. A feladat hokiütővel korongot célba lőni. Minden játékos 10-t lőhet és annyi pontot kap, ahányszor betalált. Iskolánként maximum 3 fő vehet részt a játékban és a legjobb eredményt elért játékos eredményét kapja meg a csapat. A feladatot úgy teljesítsétek, hogy utána legkésőbb ra beérjetek a Csilibe. 13. Uszoda, vizes feladat: Helyszín: Pesterzsébeti Uszoda Menjetek el a Pesterzsébeti Uszodába, ahol a bejáratnál mondjátok, hogy a Helytörténeti vetélkedő résztvevői vagytok és a feladatot jöttetek teljesíteni. A feladat célba dobás lesz, egy vízen lévő karikába kell kislabdával beletalálni. Minden játékos 10-t dobhat és annyi pontot kap, ahányszor betalált. Iskolánként maximum 3 fő vehet részt a játékban és a legjobb eredményt elért játékos eredményét kapja meg a csapat.

10 A feladatot úgy teljesítsétek, hogy utána legkésőbb ra beérjetek a Csilibe. 14. Fittnes 2000, kondis feladat: Helyszín: Fittnes 2000 Menjetek el a Fittnes 2000-be ahol a bejáratnál mondjátok, hogy a Helytörténeti vetélkedő résztvevői vagytok és a feladatot jöttetek teljesíteni. A feladat fekve nyomás lesz, iskolánként 3 fő vehet részt benne és a legjobb eredményt elért játékos eredményét kapja meg a csapat. A legjobb teljesítmény 10 pontot ér, a második legjobb 9 pontot, a harmadik 8 pontot és így tovább csökkenve. A feladatot úgy teljesítsétek, hogy utána legkésőbb ra beérjetek a Csilibe. 15. Gyüjtögetés: Értékelés: Csili Művelődési Központ színházterem Az évforduló emlékkére gyűjtsetek olyan tárgyakat, amelyeken eredetileg szerepel a 90-es szám, szám formában és hozzátok legkésőbb ig be a Csilibe! 200 vagy több tárgy 10 pont pont pont pont pont pont pont pont pont Minden tárgy csak egyet ér! Ráírást, ráfestést, utólagos rányomtatást nem fogadunk el! Kedves Versenyzők! Mindenkinek élvezetes és eredményes vetélkedést kívánunk, fáradozásotok és lelkesedésetek jutalma a helyezésektől és az azért járó díjakon felül egy Majka & Curtis koncert lesz 17 órától a Csili színháztermében! Az egész vetélkedő alatt fotóitokat és élményeiteket megoszthatjátok a Csili Művelődési Központ Facebook oldalán! Amennyiben nincs mobilinternet, beérkezésetek után a színháztermünkben Wifi segítségével tehetitek ezt meg. Hajrá, hajrá, hajrá A szervezők

Helytörténeti TOTO. Jelöld egyértelműen a helyes megfejtéseket!

Helytörténeti TOTO. Jelöld egyértelműen a helyes megfejtéseket! Helytörténeti TOTO Jelöld egyértelműen a helyes megfejtéseket! 1. 48-as nemzetőr, országgyűlési képviselő, szeged árvízi kormánybiztosa. Utca viseli Pesterzsébeten a nevét. Ki ő? 1. Jókai Mór 2.Kende Kanut

Részletesebben

VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. és a. Magyar Paralimpiai Bizottság.

VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. és a. Magyar Paralimpiai Bizottság. VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium,

Részletesebben

KERETTYE TERMÁL KUPA

KERETTYE TERMÁL KUPA Tisztelt Sportvezető! Bázakerettye Község Önkormányzata nevében szeretnénk meghívni Önt és csapatát a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő KERETTYE TERMÁL KUPA kispályás labdarúgó torna és családi nap

Részletesebben

Tájékoztató. a Magyar Vívó Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő IV. Országos Sulivívó Találkozóhoz és Sulivívó Diákolimpiához

Tájékoztató. a Magyar Vívó Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő IV. Országos Sulivívó Találkozóhoz és Sulivívó Diákolimpiához Tisztelt Résztvevők! Tájékoztató a Magyar Vívó Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő IV. Országos Sulivívó Találkozóhoz és Sulivívó Diákolimpiához A Magyar Vívó Szövetség az idei évben negyedik

Részletesebben

KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS - VERSENYKIÍRÁS

KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS - VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS - VERSENYKIÍRÁS Pályaméret: Csapatlétszám: Játékidő: Játékvezető: Nevezési határidő és sorsolás: Mérkőzések kezdete: Stadion 4 db 20 x 40 m maximum 10 fő, 5+1 fő a pályán csapatonként

Részletesebben

2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Kedves Kollégák! Az idei tanévben a visszalépések illetve a határidőn túl nevező csapatok miatt körülményes

Részletesebben

Versenykiírás és program

Versenykiírás és program Versenykiírás és program A torna helyszíne: Dabas, Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola József Attila u. 107 Rendező: Dabas-Gyón FC A torna időpontjai: 2015. február 8. és március 1. Korosztályok: U-7 /2008/

Részletesebben

EFOP Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában

EFOP Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában EFOP-1.3.9-17-2017-00012 Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Legyen ünnep az ünnep és méltó a

Részletesebben

2017/2018-AS TANÉV PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2017/2018-AS TANÉV PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018-AS TANÉV PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Kedves Kollégák! Az idei tanévben 14 csapat nevezett a VI. korcsoportos lányok megyei kézilabda diákolimpiai küzdelmeire.

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

XVII. CSÁRDASZÁLLÁS KUPA

XVII. CSÁRDASZÁLLÁS KUPA VERSENYKIÍRÁS XVII. CSÁRDASZÁLLÁS KUPA 2013. MÁRCIUS 15. CSÁRDASZÁLLÁS A verseny célja: A fekvenyomás és az erőemelés népszerűsítése, valamint a sportkapcsolatok ill. sportbarátságok szorosabbá tétele.

Részletesebben

XVIII. CSÁRDASZÁLLÁS KUPA

XVIII. CSÁRDASZÁLLÁS KUPA VERSENYKIÍRÁS XVIII. CSÁRDASZÁLLÁS KUPA 2014. MÁRCIUS 15. C S Á R D A S Z Á L L Á S A verseny célja: A fekvenyomás és az erőemelés népszerűsítése, valamint a sportkapcsolatok ill. sportbarátságok szorosabbá

Részletesebben

Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa

Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum 1138, Budapest, Margitsziget 2014. október 10. (péntek) 13. óra www.bpdiaksport.hu Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa

Részletesebben

Európai Diáksport Napja Magyarország

Európai Diáksport Napja Magyarország Európai Diáksport Napja Magyarország Budapesti rendezvény 2016. szeptember 30. Programfüzet Európai Sporthét Köszöntő A Magyar Diáksport Szövetség immár egy évtizede hirdeti meg a Magyar Diáksport Napját

Részletesebben

2017/2018-AS PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS FIÚ KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2017/2018-AS PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS FIÚ KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018-AS PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS FIÚ KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Kedves Kollégák! A rendelkezésre álló idő rövidsége, a csapatok egyéb elfoglaltsága, valamint a sportcsarnokok leterheltsége

Részletesebben

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Résztvevők: Pest Megyei Mezei Futóbajnokság - versenykiírás Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Pest Megyei Döntő Tápiószecső, (Csütörtök) Pest megye II.-VI. korcsoportos leány és fiú tanulói, akik felkészültek,

Részletesebben

BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS

BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP 2019.07.06. ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS Pályák száma: Pályaméret: Csapatlétszám: Játékidő: Játékvezető: Nevezési határidő és sorsolás: Mérkőzések kezdete:

Részletesebben

Junior ranglista kiírás 2018

Junior ranglista kiírás 2018 Junior ranglista kiírás 2018 A Magyar Golf Szövetség junior játékosok számára Junior Fiú és Junior Lány kategóriákban állít fel ranglistát. A ranglista a jelen kiírás szabályai alapján szerzett pontok

Részletesebben

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA Gyalogos Túraverseny október 6.

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA Gyalogos Túraverseny október 6. Budapesti Szabadidősport Szövetség FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA Gyalogos Túraverseny 2018. október 6. 1. Verseny helye: Budapest XVI. kerület, Naplás-tó 2. Verseny időpontja: 2018. október 6. 10:00-13:00 3.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről.

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről. Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2018/19. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Pest Megyei Döntő Résztvevők: Tápiószecső, (Csütörtök) Pest megye II.-VI. korcsoportos leány és fiú tanulói, akik felkészültek, és vállalják a versenykiírásban foglaltakat.

Részletesebben

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium és a Mozgásjavító Diák

Részletesebben

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2016-ban immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Spárta 300 verseny. 2013-ban háziversenynek indult, csak hazai csapatok részvételével,

Részletesebben

Beszámoló. Szabadtéri mozgásos tevékenység

Beszámoló. Szabadtéri mozgásos tevékenység Beszámoló Szabadtéri mozgásos tevékenység Iskola neve: Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mezőcsokonyai Tagiskolája Program időpont: 2015. június 15. Helyszín: Mezőcsokonyai

Részletesebben

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás Univer24 Az úszás ünnepe Rendezvény Kiírás 1. Univer24 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény FORGATÓKÖNYV KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT FEJLESZTÉSI ÉS PROJEKTIGAZGATÓSÁG 1051 Budapest, Nádor u. 32. www.klik.gov.hu Iskolánk idén ünnepli 110. évfordulóját, ennek alkalmából egy egész élménynapot

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek.

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek. KAITEN SUSHI Egy Sushi bárban ízlésednek megfelelően számos ízletes sushit kaphatsz. De milyen kombinációban állítsuk össze a legfinomabb sushit? Ez már azon múlik, milyen ügyesen bánsz az evőpálcikákkal,

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG KOSÁRPALÁNTA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

Football Factor Dalnoki Bajnokság

Football Factor Dalnoki Bajnokság Football Factor Dalnoki Bajnokság VERSENYKIÍRÁS Helyszín : 1157 Bp. Bánkút u.71 ( Dalnoki pálya) Nevezési Feltételek: 39.000 Ft/Csapat ( minimum 9 meccs garantált) 15 fős Csapatok. (Egyszerre 5+1 játékos

Részletesebben

Budapesti Szabadidősport Szövetség november 7.

Budapesti Szabadidősport Szövetség november 7. Budapesti Szabadidősport Szövetség FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA - Bowling csapatverseny. A verseny rendezője: Budapesti Szabadidősport Szövetség 05. november 7.. Verseny helye: Budapest III. kerület Pearl Harbor

Részletesebben

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban: MATESZ/

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóság SOMOGY MEGYEI TÉLI MŰFÜVES BAJNOKSÁG Somogy Megyei Téli Műfüves férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014-2015. Tartalom 1. A

Részletesebben

III. Mikulás T LA SE KUPA

III. Mikulás T LA SE KUPA III. Mikulás T LA SE KUPA III. Mikulás T LA SE KUPA RENDEZŐJE Törökbálinti Labdarúgó Akadémia Sportegyesület Horváth Ferenc Tel: +36 20 454-1763 E-mail: labdarugoakademia@gmail.com Haraszti Zoltán Tel:+36

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

6. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt általános -, középiskolás és felnőtt bajnokság

6. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt általános -, középiskolás és felnőtt bajnokság 6. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt általános -, középiskolás és felnőtt bajnokság Versenykiírás A verseny rendezője: Tápiómenti Tömegsport Alapítvány

Részletesebben

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat -

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - A vetélkedő szervezője: A Ki miben mindentudós? országos középiskolai vetélkedősorozat (továbbiakban Vetélkedő) szervezője Mindentudás Egyeteme Kht.

Részletesebben

2018/2019-AS TANÉV PEST MEGYEI V-VI. KORCSOPORTOS AMATŐR FIÚ KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019-AS TANÉV PEST MEGYEI V-VI. KORCSOPORTOS AMATŐR FIÚ KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019-AS TANÉV PEST MEGYEI V-VI. KORCSOPORTOS AMATŐR FIÚ KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Nevezett csapatok: Fiúk Érd, Vörösmarty Mihály Gimnázium Vác, Madách Imre Gimnázium Vác, Boronkay György

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány Hétköznapi Óriás Társas Pályázat 2017.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány  Hétköznapi Óriás Társas Pályázat 2017. FELHÍVÁS A pályázatot hirdet magyarországi és európai pályázók számára Óriás Társas játékpark használatára. A által meghirdetett pályázat célja: - a játékkultúra fejlesztése - élő társasjátékok használata

Részletesebben

SQ KUPA - VERSENY STRUKTÚRA ---PÁRBAJRENDSZER---

SQ KUPA - VERSENY STRUKTÚRA ---PÁRBAJRENDSZER--- MAGYAR SQ KUPA VERSENYSZABÁLYZAT / 2010. január 1.-től / A részvétel feltételei: A Magyar SQ Kupa versenyén, magyar és külföldi állampolgár egyaránt indulhat. A versenyeken követelmény az autóban egy alap

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1.

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2005 november 26. Kecskemét, Városi

Részletesebben

Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok Versenykiírás

Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok Versenykiírás Versenykiírás A verseny rendezője: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat A verseny fővédnöke: Kovács Róbert, a Kőbányai Önkormányzat polgármestere A verseny védnöke: A verseny célja: KESZE

Részletesebben

FÖLDPRÖGETŐK TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÁZIVERSENY IV. FORDULÓ - Sakk 5 6. évfolyam

FÖLDPRÖGETŐK TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÁZIVERSENY IV. FORDULÓ - Sakk 5 6. évfolyam 1. feladat FÖLDPRÖGETŐK Mielőtt elkezded a feladatok megoldását, tájékozódj a feladatokban szereplő figurák megengedett lépéseiről, illetve arról, hogy mit jelent az, ha egy bábu által a király sakkban

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE A tagja H-1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (36-1) 46 06 805 Adószám: 18170366-2-42 1) 46 06 806 Bankszámlaszám: teke@tekesport.hu 11714006-20422347

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

Sport XXI. Egyéni Verseny - Gyakorlatanyag

Sport XXI. Egyéni Verseny - Gyakorlatanyag Sport XXI. Egyéni Verseny - Gyakorlatanyag SPRINT ÖSSZETETT Sprint összetett (ügyességi pálya,+ 40m guggoló támaszból) U11: 1m 2,5m 3m 5m 6m 5,5m 7m 10m Pálya kialakítása: pálya hossza 2pályax40m. A versenyző

Részletesebben

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott!

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott! Kedves Meghívott! Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL Az önkéntes majálisra csapatok nevezését várjuk. A csapatok képviselhetik településüket, települési önkéntes szervezetüket, települési polgárőr

Részletesebben

XXI. Egyetemi Városok Sporttalálkozója. Versenykiírás

XXI. Egyetemi Városok Sporttalálkozója. Versenykiírás XXI. Egyetemi Városok Sporttalálkozója (Regionális sporttalálkozó) Győr, 2013. november 9. Versenykiírás A verseny célja: A nyugat-magyarországi régióban működő Egyetemek közti sportbarátság kialakítása,

Részletesebben

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Pétanque Federation H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2015. évi Triplett válogató verseny

Részletesebben

XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szöveség Ejtőernyős Szakbizottság MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza,

Részletesebben

A VÁLASZADÁS NÉV NÉLKÜLI!!

A VÁLASZADÁS NÉV NÉLKÜLI!! "Bodrogközi Információs Pontok" TÁMOP-5.1.1-11/1/A-2012-0009 Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás 3973 Cigánd, Fő utca 80. KÉRDŐÍV A BODROGKÖZI MŰVELŐDÉSI ÉS SZABADIDŐ ELTÖLTÉSI SZOKÁSOK ÉS IGÉNYEK

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV PÁRBAJTŐR KARD TŐR ORSZÁGOS DÖNTŐK

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV PÁRBAJTŐR KARD TŐR ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV PÁRBAJTŐR KARD TŐR ORSZÁGOS DÖNTŐK 1 2014/2015. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntők célja: A vívósport belüli népszerűsítése

Részletesebben

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 www.fodisz.hu KAPKODD a LÁBAD! JÁTÉKOS SOR- és VÁLTÓVERSENY ZALAEGERSZEG, 2014. ÁPRILIS 11-12. Általános Tudnivalók Csapatok érkezése: 2014. április.11. /péntek/ 14.00-ig Cím: Zalaegerszeg

Részletesebben

Tájékoztató a holléti nyilvántartásról. (whereabouts)

Tájékoztató a holléti nyilvántartásról. (whereabouts) Tájékoztató a holléti nyilvántartásról (whereabouts) A Magyar Antidopping Csoport (MACS) tájékoztatója a holléti nyilvántartásól ALAPELVEK 1) Nemzeti Nyilvántartott Vizsgálati Csoport Az RTP körét (registered

Részletesebben

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival Játékszabály A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE Az első játék előtt le kell választani a sablonról a zsetonokat és a játékos jelölőket. TÁRSASJÁTÉK 2 4 FŐ RÉSZÉRE JÁTÉKIDŐ KB.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány www.tengereckialapitvany.hu Óriás Társas Játsszunk egy nagyot! Pályázat 2015.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány www.tengereckialapitvany.hu Óriás Társas Játsszunk egy nagyot! Pályázat 2015. FELHÍVÁS A pályázatot hirdet magyarországi és európai pályázók számára Óriás Társas játékpark használatára. A által meghirdetett pályázat célja: - a játékkultúra fejlesztése - élő társasjátékok használata

Részletesebben

NEMZETKÖZI VÍVÓ SZÖVETSÉG

NEMZETKÖZI VÍVÓ SZÖVETSÉG . VERSENYSZÁMOK (10) Férfiak (5) Nők (5) NEMZETKÖZI VÍVÓ SZÖVETSÉG Vívás Férfi tőr egyéni Férfi párbajtőr Férfi kard Férfi tőr Férfi párbajtőr csapat Női tőr egyéni Női párbajtőr egyéni Női kard egyéni

Részletesebben

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA 1. A verseny rendezője: 2. Verseny helye: Katona József Szakközépiskola és Felsőoktatási Gimnázium 3. Verseny időpontja: 9:00-13:00 4. Nevezés: Csak előnevezett csapatokat fogadunk el. Előnevezés: február

Részletesebben

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna 2017. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság és az EMMI SE támogatásával, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny fővédnöke:balczó ANDRÁSa Nemzet Sportolója A verseny célja: Versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve

Részletesebben

Eger, május20.

Eger, május20. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Tel.: +3670/365-02-36 VERSENYKIÍRÁS BOSCH Mesterek Tornája ésdemó Kupa Eger, 2018. május20. Időpont : 2018. május 20. Helyszín: Rendező: Kemény Ferenc Körcsarnok 3300 Eger,

Részletesebben

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak.

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak. KORFBALL 2013/2014-es tanévre vonakozó Diákolimpia Versenykiírása 1. A verseny célja: a korfball népszerűsítése, verseny- és játéklehetőség biztosítása, az egészséges életmódra nevelés, a tehetséges fiatalok

Részletesebben

I. Mérkőzések. I.1.1. A mérkőzést a torna előre felkért játékvezetői vezetik.

I. Mérkőzések. I.1.1. A mérkőzést a torna előre felkért játékvezetői vezetik. A nevezéssel az induló csapatok, illetve a részvétellel a torna valamennyi résztvevője elfogadja a jelen torna szabályzatot és a részvételi feltételeket (ld. a www.ugyvedfoci.hu oldalon). I.1. Játékvezető

Részletesebben

Eger, május 21.

Eger, május 21. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2016. május 21. Időpont : 2016. május 21. Helyszín :

Részletesebben

KARÁCSONYI ajándékkártya

KARÁCSONYI ajándékkártya KARÁCSONYI ajándékkártya s z a b a d u l ó j á t é k A J Á N D É K KÁRTYA 60 perced van! 60 perced van! Elmegyógyintézet Casino Backstage pálya pálya pálya Időpont foglalás: Kód: Érvényes: 2019. február

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE A tagja H-1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (36-1) 46 06 805 Adószám: 18170366-2-42 (36-1) 46 06 806 Bankszámlaszám: teke@tekesport.hu 11714006-20422347

Részletesebben

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2015. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Próbaérettségi 2004 MATEMATIKA. PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május EMELT SZINT. 240 perc

Próbaérettségi 2004 MATEMATIKA. PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május EMELT SZINT. 240 perc PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május MATEMATIKA EMELT SZINT 240 perc A feladatok megoldására 240 perc fordítható, az idő leteltével a munkát be kell fejeznie. A feladatok megoldási sorrendje tetszőleges. A II. részben

Részletesebben

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 Versenykiírás A XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság neve: XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2. A bajnokság

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán Budapest Főváros X kerület Kőbányai Önkormányzat Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán 2016 JÚNI 23-2U6S SZENT L 1$32 ÁSZLÓ Č% 1< 1 25 KŐBÁNYA, TÉR

Részletesebben

FC Dabas Téli Teremtorna

FC Dabas Téli Teremtorna FC Dabas Téli Teremtorna FC Dabas Sportegyesület Schilingerné Budai Zsuzsanna Tel: +36 20 429-8481 E-mail: schilingerzs@gmail.com További infó: http://www.fcdabas.hu FC Dabas Téli Teremtorna Helyszíne

Részletesebben

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

GYERMEKNAP MÁJUS 19. FORGATÓKÖNYV

GYERMEKNAP MÁJUS 19. FORGATÓKÖNYV GYERMEKNAP 2017. MÁJUS 19. FORGATÓKÖNYV TISZADOBI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2017. A program időpontja: 2017. május 19. (péntek) 9 00-13 00 A program helyszíne: Az Általános

Részletesebben

STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság

STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon 2890 Tata Új út 21. Telefon: 34/587-470 Fax: 34/587-471 STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság A verseny

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS Eddig nehezebb típusú feladatokkal dolgoztunk. Most, hogy közeledik a tavaszi szünet, játékra hívunk benneteket! Kétszemélyes játékokat fogunk játszani és elemezni.

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ IV. KORCSOPORT FIÚ 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2015/2016. TANÉVI XVII. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése a középiskolák

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) Általános Versenykiírás

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) Általános Versenykiírás Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) Általános Versenykiírás Elfogadta: a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elnöksége 2015. december 17-én Felelős Kiadó: dr. Székely Mózes főtikár

Részletesebben

Eger, április 26.

Eger, április 26. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS ZF Lenksysteme Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2015. április 26. Időpont : 2014. április

Részletesebben

Tisztelt Sporttársak!

Tisztelt Sporttársak! Tisztelt Sporttársak! Szeretettel köszöntünk Benneteket az Angyalföldi Sportiskola és DSE és a Budapesti Kézilabda Szövetség által szervezett kézilabda utánpótlás tornán. Időpont: 2015. december 19-20-21.

Részletesebben

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök:

-Férfi egyéni I. osztály -Férfi egyéni II. osztály (nyílt) -Női egyéni (nyílt) -Férfi páros (nyílt) -Női páros (nyílt) 1. Engedélyezett eszközök: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2014-2015. évi, Budapest

Részletesebben

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011.

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011. Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7. E-mail: versenyiroda@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu Telefon/fax:

Részletesebben

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás Magyar Kupa Mesterfokú-bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni

Részletesebben

A versenykiírás. IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata

A versenykiírás. IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata 2 0 1 2. a u g u s z t u s 1 1. s z o m b a t A versenykiírás Az esemény célja a főzni szerető közösségek megmérettetése lecsófőző és ügyességi verseny keretében.

Részletesebben

III. WATT 22 Kupa Versenykiírás

III. WATT 22 Kupa Versenykiírás III. WATT 22 Kupa Versenykiírás A WATT 22 SE a sportág népszerűsítése érdekében az idei évben ismét megrendezi immár a III. WATT 22 elnevezésű vándor kupát az Országos- és a Budapesti Tekézők Szövetsége

Részletesebben

HATVANI KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ KUPA 2013.

HATVANI KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ KUPA 2013. HATVANI KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ KUPA 2013. A női felnőtt torna versenykiírása Női Versenykiírás 1 2013-12-11 1 A torna szervezője és rendezője, a verseny típusa A rendezvény fővédnöke: Szabó Zsolt, Hatvan

Részletesebben

FIE. Nemzetközi Vívó Szövetség

FIE. Nemzetközi Vívó Szövetség ADMINISZTRATÍV SZABÁLYZAT FIE Nemzetközi Vívó Szövetség 2016. Eredeti cím: Règelement Administratif de la FIE Készült a 2016. januári, francia nyelvű szöveg alapján 4. Átdolgozott kiadás Fordította és

Részletesebben

A FIT DANCE Program lényege

A FIT DANCE Program lényege A FIT DANCE Program lényege A Programot elindító Mozogj Alapítvány célja, hogy amatőr dance aerobic csoportok számára versenyzési lehetőséget biztosítson, óvodás korosztálytól egészen a felnőtt korig.

Részletesebben

A játék készlet tartalma: 40 bábu sógitábla játékszabályok

A játék készlet tartalma: 40 bábu sógitábla játékszabályok A játék készlet tartalma: 40 bábu sógitábla játékszabályok www.shogi.cz info@shogi.cz /Shogi.cz /Shogi.cz Online: www.shogi.cz/manuals KEZDoÁLLÁS Ha a saját oldalunkról nézzük, akkor a játékosok a bábokat

Részletesebben

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit.

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület Közreműködő

Részletesebben

Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS. V3 FINAL verzió, 2015. december 1.

Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS. V3 FINAL verzió, 2015. december 1. Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS V3 FINAL verzió, 2015. december 1. 1. Univer24 2016 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sakk Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni!

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni! Általános Iskolák Igazgatóinak Munkaközösségeinek L A N D O R N A P 2013. május 22. (szerda) Tárgy: versenykiírások Kedves Kollégák! A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola az idei tanévben a következő

Részletesebben

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről.

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. A Junior Internet projekt honlapja magyar nyelven a következő címen érhető el: http://www.juniorinternet.hu

Részletesebben

2014./2015. év. 5. Szauna Szeánsz Oscar ALAPSZABÁLYZAT

2014./2015. év. 5. Szauna Szeánsz Oscar ALAPSZABÁLYZAT 2014./2015. év 5. Szauna Szeánsz Oscar ALAPSZABÁLYZAT I. A verseny általános, gyakorlati leírása A verseny elődöntőből, kettő középdöntőből és egy döntőből áll, ahol külföldi szaunamesterekkel együtt mérik

Részletesebben