B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez"

Átírás

1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; foldes.ph@gmail.com Iktatószám: / B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez Földes Nagyközség közrend, közbiztonsági helyzetéről Készítette: Dr. Krocsek Zoltán r. alezredes KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, MÁRCIUS 23.

2 Rendőrkapitányság Püspökladány Iktatószám: 09070/ 945 / ált. B E S Z Á M O L Ó A közrend-, közbiztonság-, közlekedésbiztonság helyzetéről, a foganatosított rendőri intézkedésekről, és a jövőben tervezett feladatokról Földes nagyközség területén március Készítette: dr. Krocsek Zoltán r. alezredes rendőrségi főtanácsos kapitányságvezető

3 3 Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Püspökladány Rendőrkapitányság Vezetője 4150 Püspökladány, Baross Gábor u. 2.sz. Tel.: 54/ Fax.: 54/ IRM Tel.: 32/54-00 Fax.: 32/ Iktatószám: /2011. ált. Tárgy: Önkormányzat előtti beszámoló Földes Ea.: dr. Krocsek Zoltán r. alezredes Tel.: (54) BESZÁMOLÓ Földes nagyközség közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről BEVEZETÉS A Püspökladányi Rendőrkapitányság jelen alkalmat megelőzően egy éve, év márciusában számolt be a településeken folytatott tevékenységünkről, a közrend-, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetről. A Püspökladányi Rendőrkapitányság állománya a évre meghatározott célkitűzéseit - az egyre fokozódó gazdasági megszorító intézkedések ellenére Földesen is alapvetően teljesítette, a részére meghatározott feladatokat törvényesen, az állampolgári emberi jogok tiszteletben tartásával végezte. Megítélésünk szerint Földes település és a működési területünk közrend-, közbiztonsági helyzete stabilnak ítélhető meg. Hasonlóan jónak értékeljük kapcsolatunkat térségünk lakosságával, hivatalos szerveivel és civil szervezeteivel is. A VEZETÉS IRÁNYÍTÁS A kapitányság jelenlegi szervezeti struktúrája a Határőrség integrációját követően alakult ki. Napjaink követelményeihez, a szervezet funkciójához jobban igazodó állománytáblánk január 1-től került jóváhagyásra évben jelentős feladatot adtak a kapitányság állományának az országgyűlési, majd az önkormányzati választások, melyek magas színvonalú biztosítása mellett is tudtuk erőinket a helyi rendőri problémákra koncentrálni. Nyugdíjba vonulás, leszerelés vagy áthelyezés 2006 évben az állomány 8, 2007 évben 10, 2008 évben 17, 2009 évben 4, 2010-ben 5 tagját érintette. A megüresedett státuszok feltöltése folyamatos munkát igényelt ben összesen 6 fő új kolléga került a kapitányságunkra, 5 hivatásos és 1 közalkalmazott. Jelenleg csak 1 hivatásos státuszunk betöltetlen, valamint 2 fő GYES, 2 fő pedig tartós betegség miatt esik ki a munkavégzésből évben családi problémák és betegség miatt várhatóan 2 fő leszerel.

4 4 Az elmúlt évben a korábbi hivatalvezető nyugdíjazása miatt a személyi változások a kapitányság vezetését is érintették. Az elmúlt évek személyzeti változásai következtében az állomány jelentősen megfiatalodott. A kevésbé tapasztalt állomány folyamatos képzése, ellenőrzése a korábbiaknál nagyobb feladatot és felelősséget jelent a parancsnoki állománynak. További nehézséget jelent az a körülmény, hogy a hivatásos állományunk 17%- a, a bűnügyi területen dolgozók 25%-a kapitányságunk illetékességi területén kívül lakik. A rendőri intézkedések jog- és szakszerűségét tekintve a tárgyidőszak vonatkozásában nincs okunk negatív értékítéletet alkotni. A kényszerítő eszközök alkalmazását, a személyes szabadságot korlátozó intézkedések során végrehajtott bilincshasználat és 1 esetben sprayhasználat merítette ki, mely minden esetben törvényes és szakszerű volt. A rendőri intézkedéseinkkel kapcsolatban a bejelentett panaszok száma (RP) az elmúlt évhez képest csökkent 10-ről 7-re. I. A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE I.1. PÜSPÖKLADÁNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG A kapitányság illetékességi területén az előző évhez képest a beérkezett büntető feljelentések száma re emelkedett (+9%). Az elmúlt öt év adatait vizsgálva megállapítható, hogy területünkön az ismertté vált száma lassú ütemben folyamatosan emelkedő tendenciát mutat. (1368, 1469, 1459, 1502, 1639) A fenti megállapítás azonban nem minden egyes bűncselekményi kategóriára jellemző. A személy elleni előfordulási gyakoriságában tapasztalható az előző évhez viszonyítva az egyik legmagasabb emelkedés 143-ról 168-ra, mely a nagyobb számban megjelenő zaklatás bűncselekmény elkövetésének tudható be. E bűncselekmény kategóriában azonban az emelkedő tendencia az elmúlt 5 évben is jellemző volt (73, 80, 98, 143, 168). A kategórián belül legnagyobb mértékben emelkedett a személyi szabadság megsértése (6-14) kismértékben a magánlaksértések száma, azonban csökkent a segítségnyújtás elmulasztása és a kényszerítés elkövetése. A házasság, család elleni száma - az elmúlt évekhez hasonlóan - emelkedett (26, 23, 20, 14, 43). Ezen kategórián belül az erőszakos közösülések száma (2-ről 5-re), a szemérem elleni erőszak száma (0-ról 2-re) nőtt. Szintén emelkedett a tartás elmulasztás és a kiskorú veszélyeztetése száma is. Az államigazgatás a közélet tisztasága elleni gyakorisága (6-18) emelkedett évben hivatalos személy elleni erőszak 1 esetben történt, míg évben nem történt. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetése száma emelkedett (3-ról 6 ra). Az előző 5 év viszonylatában ebben a kategóriában egy stabil állandóság után egy hirtelen emelkedés tapasztalható (5, 5, 6, 6, 18).

5 5 A közrend elleni bűncselekmény kategóriában kismértékű emelkedés mutatkozik. ( ) A garázdaságok száma minimálisan emelkedett (85-90). A magánokirat hamisítások számában növekedés látható (10-24), míg a közokirat hamisítások csökkentek (21-12). Az önbíráskodás bűncselekményének száma jelentősen csökkent. (22-10) Az elmúlt 5 évben az ebbe a bűncselekményi kategóriába tartozó ügyek számában egy folyamatos emelkedést követően a 2008-as év csúcsa után egy kisebb mértékű visszaesés tapasztalható (159, 179, 235, 211, 219). A gazdasági száma az elmúlt 5 évben (13, 8, 8, 17, 10) lényegesen nem változott. Volumene és súlya térségünkben nem meghatározó. A vagyon elleni számában az előző évhez viszonyítva 5,7%-os, kismértékű növekedés mutatható ki ( ). Növekedett az e kategóriába tartozó közül a zsarolás (8-9), betöréses lopás (74-129), sikkasztás (16-26), míg csökkent a csalás (46-39) és a rablás (9-6) elkövetésének száma. A bűncselekmény kategóriák közül a vagyon elleni területén tapasztalható a legnagyobb ingadozás (928, 1025, 904, 889, 940). Az ügyek számának tekintetében 2007 évben kiugróan magas volt az e kategóriába tartozó bűnelkövetések száma, míg 2009-ben a legalacsonyabb, évben pedig ismét emelkedés történt. A rablások számában jelentős a csökkenés az utóbbi két év tekintetében, ugyanis ez a szám (9-6) csökkent. Ezen minden esetben felderítést nyertek, melyek közül 3 vádemeléssel lett befejezve, másik három vizsgálata pedig az elkövetők előzetes letartóztatása mellett van folyamatban. A fenti tendenciák okaként a kapitányságunk illetékességi területének gazdasági, kulturális, infrastrukturális elmaradottságát jelölhetjük meg. Térségünk az országos átlagnál kevesebb rendszeres munkalehetőséget biztosít lakosainak. Településeink munkanélküliségi rátája két-, két és félszerese az országos átlagnak. A lakosok iskolázottabb rétege máshol keres jobb megélhetési lehetőséget. Az itt maradó lakosok döntő része nyugdíjas, vagy iskolázatlan, fokozottan hátrányos helyzetű, akik közül egy jelentős rész megélhetését kisebb tárgyi súlyú, vagyon elleni elkövetésével biztosítja, melyek eredményét az esetek többségében az elkövetés után fel is éli. Ezen elkövetők jelentős része végrehajtás alá vonható vagyontárgyakkal nem rendelkezik, a felderítéseknél a kármegtérülés rendkívül alacsony. Területünkön az országos átlagot meghaladó a roma kisebbség aránya. Megítélésünk szerint a lakosság megélhetési lehetőségeinek rövidtávon lényegesen nem javuló tendenciája miatt térségünkben a vagyon elleni számának emelkedésével kell számolnunk. A térség lakosságának összetétele, életmódja és a problémamegoldások helyi gyakorlata miatt hasonlóan ítéljük meg az erőszakos, garázda jellegű cselekmények várható alakulását is. Az elrendelt nyomozásokból évben 1306, 2010-ben 1547 került befejezésre. A vádemelésre megküldött ügyek száma ( ) szinte alig változott. A bíróság elé állítások száma az arra alkalmas ügyek számának csökkenése miatt 18-ról 13-ra csökkent.

6 évben a nyomozási eredményességi mutatónk a korábbi 51,7%-ról 52,16%-ra emelkedett, melyen belül a vagyon elleni felderítési mutatója 48,97 %-os. A fenti mutatókkal a megye kapitányságainak élvonalába tartozunk. A vizsgálata során továbbra is a vagyon elleni, azon belül a lopások, betöréses lopások, rablások valamint a garázdaságok azok a cselekmények, melyekre kiemelt hangsúlyt kell fordítani a bűnüldöző, megelőző tevékenységünk során. Egész területünkön jellemzőek a lakatlan ingatlanok, melléképületek, hétvégi házak sérelmére elkövetett kis kárértékű dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások, valamint az emelkedő számot mutató betöréses lopások. A bűnüldözés során amennyiben a feltételek adottak voltak, minden alkalommal éltünk a körözés adta lehetőséggel, melynek eredményeként több személy elfogása történt meg. Körözési akcióink minden esetben sikeresek voltak. Megítélésünk szerint adatkezelési, nyilvántartási feladatainkat minden esetben végrehajtottuk. A bűnügyi technikusok által végzett munkát értékelve megállapítható, hogy a helyszínelésében, valamint államigazgatási eljárásokban való részvételük az értékelt időszakban kismértékben csökkent ( ). A helyszínen rögzített nyomok száma szintén kismértékű csökkenést mutat ( ), az ujjlenyomatvételek száma azonban emelkedett ( ). Az elmúlt 5 év tekintetében a nyomrögzítések száma emelkedő tendenciát mutat (792, 780, 499, 1046, 1011.) Az utóbbi két évben a nyomrögzítések számának emelkedése nem a helyszínes növekedése miatt következett be, hanem mert a bűnügyi technikusi állomány 2009 évben megszerezte a szükséges technikusi vizsgákat és a technikusi munkához szükséges kellő gyakorlatot, nagyobb rutinra tett szert a korábbi évekhez viszonyítva. Munkájukat szakszerűbben, a nyomkutatási és nyomrögzítési követelményeknek megfelelően végzik. A technikusok a évben hasonlóan a 2009-es évhez, plusz feladatokat is ellátnak. Ők végzik a személy és tárgykörözési tevékenységet, valamint teljes egészében a más kapitányságok által küldött megkeresésekben kért tanú- és gyanúsított kihallgatások végrehajtását. Az általuk végzett munka minősége, színvonala javuló tendenciájú. Államigazgatási jogkörben végzett tevékenységünk az öngyilkosságok és rendkívüli halálesetek kivizsgálására terjed ki, mely ügyekben végzett tevékenységünkkel kapcsolatosan az elmúlt években sem kifogás, sem elmarasztalás nem érte munkánkat. Összességében megállapítható, hogy a Bűnügyi Osztály munkáját a jogszabályokban előírtaknak megfelelően, törvényesen végezte. I.2. FÖLDES A Földes városból érkezett feljelentések száma növekedett ben 75 volt, évben 106. A kategóriákon belül a személy elleni száma 11-ről 21-re nőtt. Ezen belül a szándékos testi sértések száma nem változott, mindkét évben 6-6 eset történt. A kisebb súlyú ehhez tartozó száma jelentősen megnőtt 4-ről 14-re, ez legfőbbképpen a zaklatás bűncselekmény miatt történt.

7 7 A házasság, család és nemi erkölcs elleni tekintetében 2009-ben összesen 1 eljárás indult, 2010-ben pedig 3, tehát emelkedés látható, amely mind a kisebb súlyú közé sorolható. (Kiskorú veszélyeztetése) Közrend elleni 2009-ben 5 esetben, 2010-ben pedig 13 esetben fordultak elő. Ezen belül a garázdaságok számában növekedés látható 1-ről 4-re. Önbíráskodás miatt indított nyomozások száma nem változott, 1-1 nyomozás indult. Az egyéb ehhez tartozó (okirattal visszaélés, okirat hamisítás) vonatkozásában emelkedés látható 3- ról 8-ra. A vagyon elleni vonatkozásában növekedés látható 2009-ben 53-ról 64-re. Lopás: amíg 2009-ben 40 lopás miatt indítottunk eljárást, addig ben 39 esetben. Ezen belül az alkalmi lopások száma eggyel nőtt 32-ről 33-ra. Betöréses lopás: számuk növekedett és években 3 illetve 14 esetben indult eljárás. Sikkasztás: 2009-ben nem fordult elő, 2010-ben is csak 1 eljárást folytattunk le. Csalás: változás nincs, mivel mindkét évben 4-4 nyomozás folyt ezen bűncselekmény miatt. Rablás miatt ben 1 esetben jártunk el, 2010 évben ilyen eset nem fordult elő. Egyéb e csoporthoz tartozó esetében /orgazdaság, hitelsértés, szerzői és szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése/ növekedés látható, a 2009 évi 5-ről, a 2010 évi 6-ra. A hónap és hónap összehasonlítása: A két év azonos időszakában 2010-ben 13 eljárás indult, 2011-ben 10, tehát csökkenés látható. A kategóriákon belül a személy elleni száma 1-ről 0-ra csökkent. A közrend elleni tekintetében az első 2 hónapokat tekintve változás nem látható, mindkét év azonos időszakában 2-2 esetben indítottunk nyomozást. A házasság, család és nemi erkölcs elleni; államigazgatás, a közélet tisztasága elleni; gazdasági en belül 2010 és hónapjait tekintve változás nincs, egyik évben sem volt ehhez a kategóriához tartozó esemény. A vagyon elleni vonatkozásában 1-2 hónapokat összehasonlítva emelkedés látható, 2010-ben 6, 2011-ben 8 esetben indult eljárás. Lopás: számukban változás nincs, mivel mindkét év első 2 hónapjában 5-5 esemény történt. Betöréses lopás: 2010 első 2 hónapjában nem, 2011-ben 2 esetben indítottunk eljárást ilyen bűncselekmény miatt.

8 8 II. RENDÉSZETI TEVÉKENYSÉG II.1. KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY II.1.1. PÜSPÖKLADÁNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG A 2010-es évre a parancsnoki állományban bekövetkezett személyzeti változások nyomán ismét egységessé vált az irányítási és a követelményrendszer az osztály központi állománya és a rendőrőrsök tekintetében is. Legjelentősebb feladataink közé tartoztak a nemzeti ünnepeink, valamint bejelentett és megtartott, a gyülekezési törvény hatálya alá nem tartozó rendezvények eredményes rendőri biztosítása, melyeket az állomány a fennálló feszült társadalmi és politikai helyzet mellett eredményesen és eseménymentesen végrehajtott. Feladatkörünk a évben az országgyűlési képviselő, illetve a polgármester és helyi önkormányzati képviselő választások eredményes lebonyolításában való közreműködéssel is bővült. E feladatok, illetve az egyéb alapfeladatok végrehajtása is a korábbi évektől még feszesebb költségevetési háttér mellett történt. Közterületi ellenőrzéseinket az előző évektől eltérően a legcélirányosabban a bűnügyileg fertőzöttebb területekre, városrészekre, illetve a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyeztetett útszakaszokra, csomópontokra koncentráltuk. A takarékossági intézkedések hatására az általános járőrszolgálatok ellátása ebben az évben is elsősorban a települések belterületi részeire korlátozódott. E tényezők együttesen azt eredményezték, hogy elsősorban a külterületek, valamint a településszéli területek ellenőrzésére minimális lehetőségünk adódott. A közrendvédelmi szolgálat állománya számára az elmúlt évekre vonatkozóan említett tevékenységeken és eredményeken túl a múlt évben jelentős erőket megmozgató és igénybe vevő feladatként jelentkezett a Hazánk közbiztonságának megszilárdítására, leginkább veszélyeztetett térségek, települések biztonsági helyzetének javítására kiadott intézkedési tervben meghatározott feladatok végrehajtása. Emellett június hónap elején jelentős erőkkel részt vettünk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízvédelmi munkálatokban. Az illetékességi terület jelentős nagysága, a végrehajtandó feladatok széles skálája ellenére a lakossági bejelentésekre való reagálás ideje általában nem haladja meg a 15 percet. Ezek fényében a szolgálat jobb szervezésével, a frekventáltabb területek célirányos ellenőrzésével jelentős eredményeket tudunk ezeken a területeken is elkönyvelni. A közterületi jelenlétünket nagymértékben befolyásolta az augusztus 19-én életbe lépett, tulajdon elleni szabálysértésekkel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtása. Ezekben az ügyekben a közterületi létszám felét kitevő körzeti megbízotti állomány végzi az előkészítő eljárásokat, így a közterületi jelenlét biztosításában történő részvételük az említett időponttól kezdődően csökkent, azonban a parancsnoki erőfeszítések nyomán éves szinten mégis sikerült a közterületre vezényelt fők és óra tekintetében - a korábbi évekhez viszonyítva is számottevő emelkedést elérni. Ennek ellenére a közterületi intézkedések, különösen az előállítás, a körözött személyek elfogása, és a kiszabott helyszíni bírságok számában némi csökkenés mutatkozik. Említésre méltó eredményként könyvelhetjük el azonban az év végére,

9 9 hogy területünket érintően gyakorlatilag visszaszorult a korábbi években virágzó közterületi prostitúció, ami elsősorban a 4 és 42 számú főútvonalak mentén volt tapasztalható. A mellékelt intézkedési mutatókat tartalmazó táblázat adatai alapján megállapítható, hogy figyelembe véve az elmúlt években lezajlott - több szempontból negatív - társadalmi, gazdasági viszonyokat és jogszabályokat érintő változásokat, melyeket korábban nem tapasztalt felgyorsult fluktuáció is kísért - e tényezők nem alapozták meg sem a szakmai képzettség és színvonal emelésének, sem az intézkedési mutatók folyamatos javításának a reális lehetőségét. Az elmúlt öt év adatainak elemzése során megfigyelhető egyes intézkedési mutatók folyamatos csökkenése (igazoltatás, szabálysértési feljelentések), viszonylagos folyamatosság (ittas járművezető tettenérése, elővezetések, biztonsági intézkedések, hatósági jelzés elvételek), hullámzó eredmények (előállítás, elfogás, vezetői engedély elvételek), és folyamatos emelkedés is (büntető feljelentések). Az elmúlt évek intézkedési mutatóinak elemzésénél nem hagyhatjuk figyelmen kívül az időközben bekövetkezett bűnügyi, közlekedési és jogszabályi változásokat (pl: egyes közlekedési szabálysértések kivétele a szabálysértési törvény hatálya alól, tulajdon elleni szabálysértésekkel kapcsolatos előkészítő eljárás), az állomány körében bekövetkezett személyi változásokat (volt határőrök szervezetbe kerülése, tapasztalt állomány távozása nyugdíjba vagy más szakterülete, minimális élet- és szakmai tapasztalattal rendelkező fiatal állomány megléte, hely- és személyismeret hiánya, az állományt érintő negatív szociális és jogi folyamatok). Feltétlenül említést érdemel, hogy az - elsősorban a parancsnoki állományt érintő ugrásszerűen megnőtt adminisztrációs teher sem kedvez a szakmai tapasztalatok gyors és tervszerű átadásának. Az osztály állománya jelenleg sem végzett aktaszerű bűnügyi nyomozati tevékenységet, azonban a bűnügyi eredményességi mutató javításához információk adásával, büntető feljelentések megtételével, egyes és a tulajdon elleni szabálysértések elkövetőinek tettenérésével, felderítésével nagymértékben hozzájárult. Az állomány közterületi jelenlétének mértéke (közterületi fő és óra) számottevő emelkedést mutat, mely a munkaidő célirányosabb kihasználásából és a megfelelő szervezésből fakad. Meg kell említeni, hogy az állomány a tárgyidőszakban kisebb mértékben került betegállományba, vezénylésre, továbbá a szabadságok egy része áthozásra került az idei évre. A nem közterületi fők és órák száma kismértékben emelkedett, melynek fő oka az ügyeleti állomány szolgálatának jellegében, a fiatal és tapasztalatlan állomány elengedhetetlenül szükséges képzésében, az adminisztrációs terhek növekedésében, az állomány tárgyévet érintő sokrétű szakmai továbbképzésében keresendő. A kapitányság állományának védelmi-igazgatási feladatait az osztály jelenlegi vezetője védelmi megbízottként koordinálta, illetve koordinálja. Az értékelt évre vonatkozóan kitűzött feladatainkat e tárgykörben végrehajtottuk, illetve más szervek munkájához kapcsolódóan a végrehajtás folyamatban van. Az állomány megelőző tevékenysége az előző évekhez hasonlóan elsősorban a körzeti megbízottak útján valósult meg. Az év folyamán az előző évihez képest több alkalommal tartottak a működési területükön megelőző jellegű előadásokat elsősorban KRESZ és vagyonvédelmi témában.

10 10 A témakörben további feladatként felmértük területünkön az idős, egyedül élő, rászorult személyeket és erről jelzéssel éltünk az illetékes önkormányzatok felé. Az ittas járművezetés elkövetésének, a közlekedési balesetek megelőzésének, illetve a körözött személyek elfogásának érdekében a korábban már említett módon, célirányos tevékenységet fejtettünk ki, továbbá a helyi médiákban több figyelemfelhívást tettünk közzé a balesetek és ittas vezetések megelőzése céljából. A különböző társ- és civil szervezetekkel kötött együttműködési megállapodásainkban vállaltakat a rendelkezésünkre álló anyagi és technikai feltételek függvényében igyekeztünk teljesíteni. Az év során folyamatos, szinte napi kapcsolatot tartottunk a helyi polgárőr szervezetekkel közös szolgálat ellátásával, nemzeti ünnepek és egyéb rendezvények biztosítási feladatainak végrehajtásában. Több alkalommal hajtottunk végre közös, eredményes ellenőrzéseket a helyi tűzoltóság, a Vám- és Pénzügyőrség, a Fogyasztóvédelem, a Munkaügyi Felügyelet valamint a Készenléti Rendőrség IX. Bevetési Osztályának munkatársaival. A területünkön működő önkormányzatokkal és egyéb társadalmi szervezetekkel (kiemelten a Családsegítő Szolgálatokkal) való kapcsolattartásunk kiegyensúlyozott, jól működő. Az osztály állományának évi munkája, teljesítménye és fegyelmi helyzete a folyamatosan fennálló, hátrányos befolyást gyakorló társadalmi, gazdasági viszonyok ellenére stabil. Az állomány körében az elmúlt két-három évben gyökeret vert egészséges, új személet fenntarthatósága, továbbfejlesztése azonban csak a megfelelő objektív és szubjektív feltételek biztosítása esetén látszik megvalósíthatónak. II.1.2. FÖLDES Földes településen évhez viszonyítva a évben az ismertté vált száma 131-ről 126-ra csökkent. A csökkenés nem jelentős, de a tendencia mégis jónak mondható, mivel a kapitányság vonatkozásában az ismerté vált száma valamelyest növekedett. A lopások, betöréses lopások számában is csökkenés mutatható ki, remélhetőleg a fokozottabb rendőri jelenlétnek is köszönhetően. Földes nagy községben 2 fő KMB lát el szolgálatot Hegyes Zsolt r. tzls, aki a településen lakik, de a tavalyi év szeptemberétől tartós táppénzen van, valamint Karacs Gábor r. zls., aki Sápon lakik. Karacs r. zls jelenleg egyedül vagy a sápi KMB-tal lát el közös szolgálatot a településen. Karacs Gábor r. zls rendelkezik közrendvédelmi szolgálati kutyával, mellyel rendszeresen lát el szolgálatot a területen, leginkább az éjszakai gyalogos szolgálatok alkalmával évben Földesen jól és megbízhatóan működött a Polgárőrség, velük rendszeresen látunk el közös szolgálatot, rendezvénybiztosításokat, több bűnügyi információt kaptunk tőlük, és ezen túl is a napi kapcsolatot fenntartjuk. Az ORFK Vezetője által kiadott hazánk közbiztonságának megszilárdítása, a leginkább veszélyeztetett térségek, települések biztonsági helyzetének javítására készített Intézkedési Tervben meghatározottak alapján az év közepe óta heti egy alkalommal közbiztonsági fokozott ellenőrzést tartunk Földesen.

11 11 Az önkormányzat és a rendőrség kapcsolata jó. A településen lakik a Kabai Rendőrőrsön szolgálatot teljesítő Schubert István r. tzls. bűnügyi vizsgáló és Rácz Attila r. ftzls. is, akihez a lakosok panaszaikkal, problémáikkal fordulhatnak. Hegyes Zsolt r. tzls és Karacs Gábor r. zls feladatként kapta, hogy az Önkormányzattal, Polgárőrséggel illetve Iskolákkal (Hegyes Zolt r. tzls. mint az iskola rendőre) és egyéb civil szervezetekkel megfelelő kapcsolatot tartson fenn, mely feladat részükről következetesen végrehajtásra került az elmúlt időszakban augusztusa óta - a jogszabályváltozások szabta keretek között - a helyi körzeti megbízott végzi a tulajdon elleni szabálysértésekben a bírósági előkészítő eljárásokat. Földes településen a KMB 2 esetben végzett az eltel idő óta ilyen eljárást. Mind a két esetben külterületen történt lopás ügyében kellett tevékenykednie. Az egyik esetben kukoricalopás történt, míg a másik falopás volt a Keleti főcsatorna partján. Mind a két esetben elfogták a kollégák az elkövetőket. A kukoricalopást négy fiatalkorú követte el, akiket a Püspökladányi Bíróság fejenként Ft pénzbírsággal sújtotta. A falopás ügyében készült iratok a Püspökladányi Bíróságon vannak és tárgyalásra várnak Földes közbiztonsági helyzete a település földrajzi fekvése, a jelenlegi gazdasági-társadalmi viszonyok ellenére jónak mondható. A településen élők biztonságérzetét tovább növelhetné a Kabai Rendőrőrs járőri állományának növekedése, mely alapján biztosítható lenne, hogy a körzeti megbízott csak a saját településén lássa el szolgálatát. Erre Románia Schengeni övezethez való csatlakozásával lehetőség nyílhat, mivel a Magyar-Román határszakaszon szolgálatot teljesítő erők átcsoportosítása kerülhet sor. II.2. KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY II.2.1. PÜSPÖKLADÁNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Az osztály működési területe a 42-es számú főközlekedési út 0-26,516 km szelvényig a 4-es számú főközlekedési út a km szelvényig, illetve a kapitányság működési területén lévő települések és az azokat összekötő 403 km szilárd burkolatú úthálózatra és egyéb mellékutakra terjed ki. Az elmúlt 5 évben baleseti gócpont nem alakult ki a kapitányság működési területén, de több olyan útszakasz is van, ahol a balesetek száma jelentősen csökkent. A közlekedési balesetek, közlekedési események száma illetékességi területünkön összességében az elmúlt öt évet vizsgálva is kedvező tendenciát mutat évben 320 vonulásból 10 halálos, 30 súlyos, 63 könnyű és 217 anyagi káros, évben 298 vonulásból 7 halálos, 19 súlyos, 57 könnyű és 215 anyagi káros, évben 317 vonulásból 6 halálos, 36 súlyos, 67 könnyű, 208 anyagi káros baleset következett be. Megállapítható, hogy a évhez viszonyítva a évben 278-ról 271-re csökkent a bekövetkezett összes baleset száma (-3 %). A személyi sérüléssel járó balesetek száma 16%- kal, 77-ről 65-re csökkent. Ez a csökkenés a rendőrkapitányság területéhez tartozó településeken és az azokat összekötő mellékutakon is kimutatható. (pl. Püspökladány város területén 44-ről 28-ra (37%-kal), a 4-es és 42-es számú főutakon 31-ről 28-ra, 10%-a csökkent a személyi sérüléses balesetek száma.)

12 12 A közlekedési balesetek számának csökkenése a szigorodó szankciók mellett a folyamatos közterületi jelenlétnek, a 4-es és 42-es számú főutakon folytatott rendszeres sebességellenőrzésnek, az éjszakai órákban az elrendelt fokozott ellenőrzések keretében az ébresztő ellenőrzések végrehajtásának, valamint a rendőrkapitánysághoz tartozó települések összekötő útszakaszain tartott folyamatos ellenőrzésnek is köszönhető. A rendszeres ellenőrzések megelőző hatása az ittas vezetéssel kapcsolatban is kimutatható, mivel területünkön 17-ről 6-ra (65 %-kal) csökkent az ittassággal párosuló személyi sérüléses közlekedési balesetek száma. A kedvező tendencia a súlyosan sérültek számában is megmutatkozott, 26-ról 13-ra (50%-kal) csökkent és évek viszonylatában. A könnyű sérülésekkel járó balesetek száma kettővel 47-ről 49-re (közel 5%-kal) emelkedett. A szakterületen évben is fő célkitűzés volt, hogy a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek számát csökkentsük. A fenti célkitűzés megvalósításában sikerült érdemi eredményt elérni. Ugyanis 25%-kal, 4-ről 3-ra csökkent a halálos kimenetelű közlekedési balesetek száma, és a balesetekben meghaltak száma 5-ről 4-re csökkent, ez - 20%-os csökkenést jelent. A balesetek okait vizsgálva megállapíthatjuk, hogy az anyagi káros balesetek többségében a szabálytalan kanyarodás, szabálytalan előzés, elsőbbségadás elmulasztása, a relatív gyorshajtás, valamint a követési távolság be nem tartása miatt következtek be. A személyi sérüléses balesetek okozói döntően, 88%-ban hazai állampolgárok voltak, a külföldi okozók száma 9-ről 12-re (33%-kal) emelkedett. A 4-es valamint a 42-es számú főközlekedési utakon az év nagy részében jelentős a külföldiek átmenő forgalma, a bekövetkezett balesetek 80% -ában okozóként vagy sértettként külföldi jármű szerepelt. A jelenség okaként azt látjuk, hogy nem rendelkezünk olyan érdemi szankciórendszerrel, amely a külföldi elsősorban a magas számú román állampolgárságú - szabálysértőkkel szemben visszatartó hatású lenne. E területen elfogadott jogszabály szigorítás várhatóan jelentős eredményeket hoz 2011 évben. A rendőrkapitányság a Hajdúszoboszló Rendőrkapitánysággal közösen rendelkezik 1 db SCS 102/A típusú sebességellenőrző berendezéssel, melyet az elmúlt évben is igyekeztünk a legnagyobb kihasználtsággal üzemeltetni. A Közlekedésrendészeti Osztály állománya a bekövetkezett balesetekkel kapcsolatos munkavégzés miatt nem tudja folyamatosan működtetni a sebességellenőrző berendezést, ezért a kihasználtság növelésére a Közrendvédelmi Osztály állományából is több személyt vizsgáztattunk le. A évben is kiemelkedően eredményesnek, és jó szakmai színvonalúnak ítélhető meg az osztályon végzett közlekedési bűnügyi vizsgálói tevékenység. E terület eredményességet mutatja az, hogy a vádemelésre alkalmas ügyek közül a gyorsított eljárásra megküldhető ügyeket minden esetben bíróság elé állításra, illetve közvetítői eljárásra tett javaslattal fejeztünk be. II.2.2. FÖLDES A településen áthaladó 42-es számú főút jelentős tranzit forgalmat bonyolít le.

13 13 Földes nagyközség közigazgatási határain belül a balesetek száma a évhez viszonyítva emelkedett, azonban a évet figyelembe véve 5-el csökkent a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma, a balesetek fele a 42-es számú főútvonalon következett be. A közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas járművezetők kiszűrése végett évben több alkalommal szerveztünk forgalomellenőrző fokozott ellenőrzéseket, évben is a balesetek megelőzése és az ittas járművezetések kiszűrése miatt tervezzük a fokozott jelenlétet. Földes nagyközség Kaba Rendőrőrs működési területéhez tartozik, és az őrs beosztottai szinten minden szolgálatuk alkalmával megjelennek a településen és a közlekedés biztonságára negatívan ható közlekedőkkel szemben rendőri intézkedéseket foganatosítanak. Földes nagyközség területén gazdasági tényezők miatt a Közlekedésrendészeti Osztály állománya nem lát el szolgálatot, erre a területre csak alkalomszerűen sebességellenőrzés céljából, valamint fokozott közúti ellenőrzések során jutunk ki. A balesetmegelőzési programunkhoz a Földes Karácsony Sándor Általános Iskola tanulói és tanárai a TBB által szervezett vetélkedőkre minden alkalommal neveznek, az elmúlt 4 évben a Kerékpáros Iskola Kupa területi döntőjén kiemelkedő helyezéseket értek el, és továbbjutottak a megyei döntőre, a megyei döntőben az egyéni versenyzők is a településről kerültek ki. Az elmúlt években a Gyermek Iskola Kupa területi döntőjén is kiemelkedően teljesített településről nevezett csapat. A település közlekedésbiztonságának javítása, és szinten tartása érdekében a lehetőségekhez képest sebességellenőrzést és fokozott forgalomellenőrzést hajtunk végre. III. IGAZGATÁSRENDÉSZETI OSZTÁLY III.1. PÜSPÖKLADÁNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Az Igazgatásrendészeti Osztály 2010 évi munkaterhe a 2009 évhez viszonyítva átalakult, mely nyomon követhető a tevékenységi adatok figyelmes elemzésével. Az elrendelt szabálysértési ügyek száma az utóbbi időben csökkenő tendenciát mutat: 2007 évben 1158, 2008 évben 1321, 2009 évben 1065, 2010 évben 980 ügyben rendelt el hatóságunk eljárást. Az eljárások döntő többségének oka a kisebb nem kiemeltnek minősülő közlekedésrendészeti szabálysértések elkövetése: ezekből 1172 volt 2010-ben, míg közrend elleni szabálysértés csak 86 esetben vont maga után feljelentést. Jelentősen megemelkedett a meghallgatás alapján hozott határozatok száma. Míg 2009 évben 79 határozatot hozott hatóságunk meghallgatás alapján, 2010 évben már 108 esetben előzte meg a határozathozatalt a tényállás tisztázása keretében tartott meghallgatás. Növekedett a megbüntetett személyek száma, és szintén növekvő tendenciát mutat a kiszabott pénzbírságok összege is: 2009 évben 680 személlyel szemben Ft bírság került kiszabásra, míg 2010 évben 742 elkövetőt Ft pénzbírsággal sújtott hatóságunk. Ezen mutatószámok pusztán az ügyszámokat tekintve a terhelés csökkenésére utalnának,

14 14 azonban jól látható, hogy 36,7%-al növekedett a meghallgatás alapján hozott határozatok száma, vagyis ennyivel több ügyben volt szükséges a határozathozatalt megelőzően tényállás tisztázása keretében meghallgatásokat és más szükséges bizonyítási cselekményeket elvégezni, továbbá 9,1%-al emelkedett a hatóságunk által szabálysértési eljárás keretében megbüntetett személyek száma, akikkel szemben 7,1%-al több pénzbírság került kiszabásra. Az Osztály tevékenysége tehát nem külső mutatóiban, hanem belsőleg alakult át. A kisebb ügyszám ellenére több elkövetővel szemben nehezebb bizonyítást felvéve hoztuk meg döntéseinket ben figyelmeztető jelzés felszerelésére és használatára jogosító engedélyt 1 esetben kértek hatóságunktól, mely kérésnek eleget tettünk, és ilyen engedély visszavonására sem került sor az elmúlt év időtartama alatt. Játékos pirotechnikai termék forgalmazásának megkezdéséről nem érkezett hozzánk bejelentés. E tekintetben hatósági ellenőrzéseink számát december hónapban fokoztuk. Fegyverügyi szakterületünkön dolgozó ügyintézőink feladatai a korábbi évekhez viszonyítva összességében csökkent, és ugyanez a tendencia vonatkoztatható a személy- és vagyonvédelmi, illetve magánnyomozói tevékenységhez kapcsolódó feladatainkra is. Növekvő terhet jelent dolgozóink számára az új feladatokhoz és az ehhez kapcsolódó követelményekhez történő alkalmazkodás, hiszen ez év őszi időszakától kezdődően az ORFK döntésének megfelelően osztályunk hatáskörébe tartozik a tulajdon elleni szabálysértési ügyek egy jelentős részének feldolgozása is. Mindez várhatóan 2011 évben fog jelentős munkateher növekedést okozni. Tevékenységünkre, munkavégzésre összességében a szabályok betartása, a törvényes intézkedés a jellemző. Az osztály beosztottaival szemben 2010 évben sem büntető, sem fegyelmi eljárás nem indult. III.2. FÖLDES A statisztikai számadatokból megállapítható, hogy a Földes településen elkövetett, illetőleg a településen lakó személyek által elkövetett szabálysértések száma folyamatosan és jelentősen csökken. Az elkövetett szabálysértések dominánsan közlekedési szabálysértések, melyek közül a legkisebb tárgyi súlyú, az un. közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés emelkedik ki legnagyobb számadatával. Különösen örvendetes, hogy a nagyobb tárgyi súlyú kiemelt szabálysértésnek minősülő - szabályszegések miatt indított eljárásaink száma is csökkent 2009 évtől (kivéve a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés számának 2009-hez képest 2010 évben történt emelkedését) év első kettő hónapjában az előző évi adatokhoz viszonyítva minden szabálysértési tényállás vonatkozásában jelentős csökkenés tapasztalható nyarától új elemként jelent meg statisztikai mutatóként a tulajdon elleni szabálysértés, melyekben akkortól a rendőrség folytat bírósági eljárást előkészítő eljárást. Hatóságunk 2 esetben folytatott ilyen eljárást 2010 év második felében, míg ez évben még nem kellett e

15 15 szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítanunk földesi lakosok vonatkozásában. IV. BŰN- ÉS BALESETMEGELŐZŐ MUNKA A Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnmegelőző tevékenysége az elmúlt évekhez képest kissé kiszélesedett, bár még mindig vannak e területen további tennivalók. Továbbra is az egyes településeken kiemelkedő problémákra reagálunk, bár a települések körzeti megbízottjai egyéb feladataik mellett a megelőző tevékenységet is folytatnak. A vidéki települések körzeti megbízottai közül kerülnek ki az iskolák iskolarendőrei (Földesen Hegyes Zsolt r. ftzls. látta el ezt a feladatot, aki jelenleg tartós táppénzen van), míg Püspökladányban, a bűn- és balesetmegelőzési főelőadó látta el ezt a feladatot. A harmadik éve működő Iskola rendőre program az elmúlt években jó kezdeményezésnek bizonyult. E területen a jövőben, főleg a kisebb településeken tovább kell növelni mind a bűn- mind a baleset-megelőzési tevékenységre fordított időt és energiát. A körzeti megbízottak ez irányú tevékenységét erősíteni szükséges. Nehézséget jelent azonban az, hogy augusztus 19. óta a körzeti megbízottak a tulajdon elleni szabálysértésekkel kapcsolatos feladatokat is kaptak, melyet kénytelenek többek között - a megelőző tevékenység rovására is ellátni. Kapcsolatunk a család-, gyermek és ifjúságvédelmi hálózat tagjaival, a Gyermekjóléti Szolgálatokkal, a családpedagógusokkal, az idősgondozásban dolgozókkal rendszeres, egymás munkáját segítő. Az információ-áramlás akadálytalan. A kisebb településeken működő szervezetekkel is jó kapcsolatot ápolunk. A DADA programot a tavaszi félév után, a 2010/2011. tanévben egy általános iskola 6. évfolyamának három osztályában indítottuk újra. Az ELLEN-SZER programot a 2009/10 tanév sikerei ellenére, kapacitás hiányában, ebben a tanévben nem folytattuk. Kapitányságunk munkatársai rendszeresen részt vesznek a működési területünkön hagyományosan megrendezett programokon, melynek célközönsége jobbára a 3-20 éves korosztály (pl.: gyermeknap, motoros találkozó, Köztársaságnapi kerékpártúra, stb.). A baleset megelőzés jegyében rendezzük meg óta minden évben a Közlekedik a család elnevezésű kistérségi családi KRESZ vetélkedőt, amit ebben az évben népszerűsíteni szükséges a vidéki településeken is. A kiskorúak eltűnése miatt indított eljárások tapasztalatai szerint a családból eltűnő gyermekek nagy része csak egy éjszakára vagy egy-egy napra csavarog el. A nevelő- vagy gyermekotthonokban, lakásotthonokban, nevelőszülőknél ideiglenesen elhelyezett, vagy átmeneti neveltként tartózkodó gyermekek között több olyan is akad, aki rendszeresen szökik el gondozási helyéről mindig ugyanabba körbe (család, barátok), ahonnan a gyámhatóság ideiglenesen vagy tartósan kiemelte. Őket legtöbbször a rendőrség találja meg és viszi vissza a kijelölt gondozási helyükre, majd átmeneti vagy ideiglenes tartózkodási helyükről néhány nap (vagy óra, akár 30 perc!) múlva újra megszöknek. Jelentős problémát jelent, hogy ezeket a gyermekeket, fiatalokat a rendőrség szállítja vissza, mivel nagyon ritka az, hogy erről a gondozási hely gondoskodjon. (Ez jelentős km többletet okoz, valamint azt, hogy a kollégáink működési területünket el kell, hogy hagyják egy időre.) A családon belüli erőszak kérdése a közvélemény érdeklődésével párhuzamosan lényegesen nagyobb figyelmet kapott kapitányságunkon az utóbbi években. Ha rendőreink intézkedésük

16 16 során családon belüli erőszak megtörténtéről értesültek, úgy a szükséges intézkedést megtették, s ha gyermek volt érintett az ügyben jelzéssel éltek az illetékes gyermekjóléti szolgálat felé október 1. óta az ideiglenes megelőző távoltartás lehetőséget biztosít egy új megoldásra a hozzátartozók közötti erőszak gyanújának felmerülése esetén évben 5 esetben alkalmaztuk az ideiglenes megelőző távoltartás intézményét. Az erre vonatkozóan jogszabályi környezet kiforratlan, ellentmondásos, mely megnehezíti a munkát óta működik az Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítő Szolgálata. Még mindig elég kevés bár egyre több) áldozat fordult hozzájuk segítségért. Továbbra is törekednünk kell az állampolgárok szélesebb körű tájékoztatására. A Területi Balesetmegelőzési Bizottság munkáján belül, az iskoláskorúak biztonságos közlekedésre történő nevelése évek óta jó szinten folyik, melynek része a Gyermek Iskola Kupa, Kerékpáros Iskola Kupa, Húsvéti akció, Autós Ügyességi vetélkedő, családi KRESZ vetélkedő, stb. Ezen túlmenően a DADA, és az iskolákban megtartott rendkívüli osztályfőnöki órák keretében is szó esik a biztonságos közlekedés szabályairól. A baleset-megelőzési tevékenységünk részét képezik az iskolákban, más intézményekben megtartott előadások. A Kerékpáros Iskolás Kupán eredményesen szereplő legjobb csapatok részére a korábbiakban nyári tábort tudtunk szervezni. Erre az elmúlt évben anyagi forrás hiányában lehetőségünk nem volt. A földesi Karácsony Sándor ÁMK csapatai évek óta kiváló teljesítményt nyújtanak a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedőkön (GYIK, KIK). Püspökladányban a roma kisebbséggel kapcsolatos bűnmegelőzési tevékenység főleg a konkrét ügyekre korlátozódik. A megelőzéssel kapcsolatos előadások nyitva állnak a roma közösség tagjai, fiataljai számára is. A romákkal való kapcsolattartás főként az önkormányzati üléseken, falugyűléseken valósul meg, illetve a kapitányság vezetése rendszeres és érdemi kapcsolatot tart a területi cigányvajdával, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Cigányok Érdekszövetségének az elnökével, aki szintén a kapitányság székhelyén lakik évben alakult meg a Sárréti Közbiztonsági Egyeztető Fórum. Ennek tagjai az utóbb említett roma vezetők is. A külföldi személyek áldozattá válását a külföldi vendégeket fogadó szálláshelyek munkatársain keresztül adott tanácsokkal próbáljuk megelőzni. A nekik szánt szóróanyagban az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is hiányt szenvedünk. A kisebb településeken működő médiával a kapcsolat elenyésző, de a évben törekszünk annak kiszélesítésére, az együttműködés megerősítésére. Rendszeresen figyeljük az internetes fórumain megjelenő hozzászólásokat, azon felvetésekkel kapcsolatban, melyek kapitányságunk tevékenységét érintik, megfelelő módon reagálunk. V. EGYÜTTMŰKÖDÉS Megítélésünk szerint az információ-áramlás szervezettsége úgy belső, mint külső viszonylatban megfelelő.

17 17 Az önkormányzatokkal és a helyi kisebbségi önkormányzatokkal, így Földes Nagyközség önkormányzatával is napi kapcsolatot tartunk fenn. A kapitányság vezetése 2010-ben is beszámolt a földesi önkormányzat Képviselő Testülete előtt a közrend-, közbiztonság helyzetéről. A beszámolót a Képviselő Testület egyhangúlag elfogadták. Problémamentesnek mondható az ügyészséggel, bírósággal, a térség rendőrkapitányságaival, illetve a szakirányító megyei osztályokkal kialakított munkakapcsolatunk is. Több alkalommal hajtottunk végre közös, eredményes ellenőrzéseket a helyi tűzoltóság, a Vám- és Pénzügyőrség, a Fogyasztóvédelem, a Munkaügyi Felügyelet valamint a Készenléti Rendőrség IX. Bevetési Osztályának munkatársaival. A statisztikai adatokból kiderül, hogy 2007-hez képest 2008-ban közel 4000-el, évek viszonylatában közel el, 2010-re újabb 2111-gyel nőtt az iktatások száma ( ról re). A segédhivatal munkatársai az iktatáson kívül végzik a küldemények érkeztetését, bontását, a postai küldeményekkel, a futárpostával kapcsolatos adminisztrációs feladatokat is. A jelenlegi létszámmal az egyre növekvő feladatokat már szinte lehetetlen végrehajtani, mely probléma különösen szabadságolási időszakban, vagy betegségek esetén jelentkezik. A jövőben elkerülhetetlenül szükséges a területen dolgozók létszámának az emelése, mivel a napi működésben rendszeresen, jelentős gondot okoz a közalkalmazotti állomány aránytalanul alacsonyra meghatározott száma, mely létszámból a szintén rendkívül nagy adminisztrációs terhekkel dolgozó rendőrőrsökre egyetlenegy főt sem tudunk biztosítani. A fentiek miatt az őrsparancsnokok munkaidejüknek jelentős részét a parancsnoki feladat meghatározás, számonkérés, ellenőrzés, kapcsolattartás helyett a küldött-fogatok iratok kezelésével kapcsolatos feladatok töltik ki ben problémát jelentett, hogy a kapitányságon nem volt független informatikusi (rendszergazdai) státusz, mely probléma január 1-jétől megoldódott. VI. ÖSSZEGZÉS Megítélésünk szerint kapitányságunk állománya az elmúlt évben a részére meghatározott feladatokat jó szinten végrehajtotta, a velünk szemben támasztott követelményeknek alapvetően megfeleltünk. Az állomány munkája, a kapitányság vezetése és állománya az elmúlt évben stabilizálódott és összekovácsolódott. Megfelelő anyagi-technikai feltételek biztosítása, valamint a tapasztalt állomány megtartása esetén adottak a jövőbeli jobb munkavégzés személyi feltételei. Az év elején megfogalmazott főbb célkitűzéseink megvalósításában jelentős eredményeket értünk el. Ennek ellenére nem lehetünk elégedettek, mert az elért eredmények szinten tartása, a további előrelépés, a fejlődés az idei évben is jelentős erőfeszítéseket igényel mind a parancsnoki, mind a beosztotti állománytól. Az elkövetkezendő időszakban továbbra is fő feladatunknak kell tekinteni: Magyarország Európai Uniós elnöksége idején végrehajtandó feladatokra történő felkészülés és azok végrehajtása. A térség lakosságával, önkormányzataival való együttműködés további javítását. A takarékossági irányelvek betartását, a még kihasználható erőforrások keresését, bevonását.

18 18 Állományunk megtartását, stabilizálását, az üresedő státuszok rövid időn belüli feltöltését. Állományunkról való fokozott gondoskodást, a változó feladatokra való folyamatos felkészítést. A társszervekkel és a civil szervezetekkel való együttműködésünk finomítását, érzékenyebbé tételét. A felderítési és nyomozati eredményességünk szinten tartását, főként a vagyonelleni visszaszorítását, a közterület biztonságának javítását. Az Európai Unió által elvárt minőségi bűnüldözési munka végzését A közterületek biztonságának fokozását. Püspökladány, március 8. Dr. Krocsek Zoltán r. alezredes rendőrségi főtanácsos kapitányságvezető

19 19 Bűnügyi Osztály 1.) Bűncselekmények alakulásának kategóriánkénti összehasonlítása 2009 év 1-12 hónap és hónap tekintetében, Földes Nagyközség 2009 év 1-12 hónap 2010 év 1-12 hónap Személy elleni Házasság, család, nem 1 3 erkölcs elleni Államigazgatás, a közélet 0 0 tisztasága elleni Közrend elleni 5 13 Gazdasági 0 0 Személyek javai elleni Összesen ) Személyek javai elleni bontásban, Földes Nagyközség 2009 év 1-12 hónap 2010 év 1-12 hónap Lopás Betöréses lopás 3 14 Sikkasztás 0 1 Csalás 4 5 Rablás 1 0 Zsarolás 0 0 Kifosztás 0 0 Jármű önkényes elvétele 0 0 Egyéb e csoporthoz tartozó 5 6 Összesen ) Személy elleni bontásban Földes Nagyközség 2009 év 1-12 hónap 2010 év 1-12 hónap Szándékos testi sértés 6 6 Segítségnyújtás elm. 0 0 Kényszerítés 1 0 Személyi szabadság meg. 0 0 Magánlaksértés 0 1 Egyéb e csoporthoz tartozó 4 14 Összesen 11 21

20 20 1.) Bűncselekmények alakulásának kategóriánkénti összehasonlítása 2010 év 1-2 hónap és hónap tekintetében, Földes Nagyközség 2010 év 1-2 hónap 2011 év 1-2 hónap Személy elleni 1 0 Házasság, család, nem 0 0 erkölcs elleni Államigazgatás, a közélet 0 0 tisztasága elleni Közrend elleni 2 2 Gazdasági 0 0 Személyek javai elleni 6 8 Összesen ) Személyek javai elleni bontásban, Földes Nagyközség 2010 év 1-2 hónap 2011 év 1-2 hónap Lopás 5 5 Betöréses lopás 0 2 Sikkasztás 0 0 Csalás 0 0 Rablás 0 0 Zsarolás 0 0 Kifosztás 0 0 Jármű önkényes elvétele 0 0 Egyéb e csoporthoz tartozó 1 1 Összesen ) Személy elleni bontásban Földes Nagyközség 2010 év 1-2 hónap 2011 év 1-2 hónap Szándékos testi sértés 0 0 Segítségnyújtás elm. 0 0 Kényszerítés 0 0 Személyi szabadság meg. 0 0 Magánlaksértés 0 0 Egyéb e csoporthoz tartozó 1 0 Összesen 1 0

21 21 Földes Nagyközség területén bekövetkezett személyi sérüléses közúti B A L E S E T E K 2007 év 2008 év 2009 év 2010 év hónap Össz balesetek Halálos: Súlyos: Könnyű Elhalt sérült személyek száma: Elhalt: Súlyos sérült: Könnyű sérült: Ittasság: Helyi elkövetők: Okozó: Tehergépkocsi Szgk S.motorkerékpár Járműszerelvény Kerékpár Gyalogos Munkagép Vadon élő állat Motorkerékpár Ismeretlen Lovasfogat Külföldi: Személygépkocsi Tehergépkocsi Kamion Autóbusz Járműszerelvény

22 22 Földesi lakosokkal szemben A Püspökladányi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály beosztottai által foganatosított intézkedések megoszlása év év, I-II hó, I-II. hó Megelőző tevékenység: év év I-II I-II Kényszerítő eszköz alkalmazása Ebből: bilincs Személyes szabadságot korlátozó i.: Biztonsági intézkedés Elfogás Előállítás Pozitív szonda: Elővezetés 2/- 2/- 1/- -/- Szabálysértési tevékenység alakulása: Szabálysértési feljelentés - közl.rend.kisebb fokú megs j.mű vezetés eltilt. Hat. alatt csendháborítás tulajdon elleni: egyéb: Lakcím megállapítás Helyszín-bírságolási tevékenység: év év 68/ ft. 80/ ft. Átlagbírság: 1/4574 ft. 1/5000 ft. Helyszín-bírságolási tevékenység: I-II hó I-II hó 8/ ft. 15/ ft. Átlagbírság: 1/6000 ft. 1/4666 ft.

23 23 Közlekedési szabálysértések Földesi lakosok által elkövetett szabálysértések év év I-II hó I-II hó engedély nélküli vezetés ittas vezetés Vasúti szabálysértés közuti közl.szab.kisebb fokú megs közuti közl.rendjének megzavarása közuti közl.igazg.szab.megsért érvénytelen hat.eng.vagy jelz.való közl. érvényes gjmű felelősségbizt.nélk.vez. az elsőbbség és az előzés szab.megs ÖSSZESEN: Közrendvédelmi szabálysértések személyazonosság ig.kapcs.köt.megsz. Közbizt. Vesz. Eszk. Kapcs. Szabs lőfegyverrel kapcsolatos szabs ÖSSZESEN Tulajdon elleni szabálysértés MINDÖSSZESEN

24 24 FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2011. (III.23.) Kt. számú H A T Á R O Z A T - T E R V E Z E T E a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Püspökladány Rendőrkapitányság vezetője által készített Földes nagyközség közrend, közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló elfogadásáról A Képviselő-testület A Püspökladányi Rendőrkapitányság által készített Földes Nagyközség közrend, közbiztonsági helyzetéről szóló beszámolót a határozat melléklete szerint e l f o g a d j a. Földes, március 23. Jeneiné Egri Izabella s.k. polgármester Dr. Vinczéné Kiss Mariann s.k. jegyző

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2247/2012. 1. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez Földes

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években Tájékoztató az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a 2004-2008. években 2009. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási

Részletesebben

Rendőrkapitányság Püspökladány Iktatószám: 09070/5107/ 2010. ált. B E S Z Á M O L Ó A közrend-, közbiztonság-, közlekedésbiztonság helyzetéről, a foganatosított rendőri intézkedésekről, és a jövőben tervezett

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/ Fax: 54/

KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/ Fax: 54/ KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/523-100 Fax: 54/522-013 E-mail: polgarmester@kaba.hu A helyi önkormányzat érvényre juttatja a népfelség elvét, helyi közügyekben kifejezi

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Rendőrkapitányság Püspökladány

B E S Z Á M O L Ó. Rendőrkapitányság Püspökladány 0 Rendőrkapitányság Püspökladány Iktatószám: 09070-5721/ 2012. ált. B E S Z Á M O L Ó A közrendvédelmi, közbiztonsági, közlekedésbiztonsági helyzetéről, a foganatosított rendőri intézkedésekről, és a jövőben

Részletesebben

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu Ügyszám: 19060/6298-1/2014. ált. Az Ajkai Rendőrkapitányság beszámolója Halimba község

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a Tájékoztató az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a 2003-2007. években BUDAPEST 2008. év Kiadja: a Legf bb Ügyészség Számítástechnika-

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó R e n d ő r k a p i t á n y s á g Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs S z a r v a s 55 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 BM:3/33/5-7 Fax: 5-7 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu

Részletesebben

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó Szám: 19040-938/2012 ált. TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG :8300 Tapolca, Ady Endre utca 2., 8301 Tapolca, Pf.:125. +36/87/412-322, Fax: +36/87/412-322 e-mail: rauszi@veszprem.police.hu Jóváhagyom: Rausz István

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13040/386/2019.Ált. B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL -- 2018. évről -- 1 Tisztelt Képviselő

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a. 2.sz. napirendi ponthoz.

E L Ő T E R J E S Z T É S. mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a. 2.sz. napirendi ponthoz. E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a 2.sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Beszámoló Ordacsehi közbiztonsági helyzetéről Előadó: Dr.

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Érkezett feljelentések száma Szekszárd (ügyforgalmi) 32 31 3 29 28 27 26 25 3137 375 36 38 2778 28 29 21 211 212 Nyomozás elrendelések száma Szekszárd (ügyforgalmi)

Részletesebben

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Szám: 09010/ /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes kapitányságvezető

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó R e n d ő r k a p i t á n y s á g Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs S z a r v a s 551 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 BM:3/33/52-7 Fax: 52-71 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/ Fax: 54/

KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/ Fax: 54/ KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/523-100 Fax: 54/522-013 E-mail: polgarmester@kaba.hu A helyi önkormányzat érvényre juttatja a népfelség elvét, helyi közügyekben kifejezi

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a 2012. évi bűnözésről Kiadja: Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztály, valamint a Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály ISSN 1217-0046 - 3 - I. A BŰNÖZÉS TERJEDELME

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

'LGJ. számú előterjesztés

'LGJ. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je 'LGJ. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a térfigyelő rendszer működésének gyakorlati tapasztalatairól szóló tájékoztatóról

Részletesebben

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány-helyettes rendészeti főigazgató A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése i X. kerületi Rendőrkapitányság?nnQ < P n i c Vezetője.{""L^l?. * 1102, Harmat u. 6-8. 3 1475, Pf. 31. S 36 (1) 263-7200 /50-100 Főváros

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Hajdúnánás, 2014. április 17. Dr. Vincze István r. alezredes rendőrségi tanácsos mb. kapitányságvezető

B E S Z Á M O L Ó. Hajdúnánás, 2014. április 17. Dr. Vincze István r. alezredes rendőrségi tanácsos mb. kapitányságvezető Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúnánás Rendőrkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM tel.: 32/53-00 Fax.: 32/53-21 e-mail: vinczeig@hajdu.police.hu

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police. 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2015.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2014.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető Rendőrkapitányság Tapolca Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető B e s z á m o l ó Szigliget község Képviselő-testületének 2011. év május hónapban tartandó

Részletesebben

A gyermek- és ifjúkori bűnözés adatai az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bűnügyi statisztikában év

A gyermek- és ifjúkori bűnözés adatai az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bűnügyi statisztikában év IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM RENDÉSZETI KODIFIKÁCIÓS FŐOSZTÁLY STATISZTIKAI ÉS ELEMZŐ OSZTÁY A gyermek- és ifjúkori bűnözés adatai az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bűnügyi statisztikában

Részletesebben

Hajdúnánási Rendőrkapitányság

Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúnánási Rendőrkapitányság 48 Hajdúnánás, Dorogi út 78. Tel.: 52/57-5 Fax.: 52/57-51 BM tel.: 32/53- Fax.: 32/53-21 e-mail: vinczeig@hajdu.police.hu Szám: 96-/23-3/215. ált. B E S Z Á M O L Ó Polgár

Részletesebben

M Ó R A H A L M I R E N D Ő R Ő R S

M Ó R A H A L M I R E N D Ő R Ő R S Rendőrkapitányság Szeged M Ó R A H A L M I R E N D Ő R Ő R S : Mórahalom, Kölcsey F. u. 2/b. Pf: 447. 6782. : 06-62-581-040, 562-400/47-80, : 581-041/47-49 Szám: 06010/8794/2014. ált. BORDÁNY KÖZSÉG KÖZRENDJE,

Részletesebben

BEVEZETÉS I. A BŰNÜGYI SZAKTERÜLET I.1. PÜSPÖKLADÁNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

BEVEZETÉS I. A BŰNÜGYI SZAKTERÜLET I.1. PÜSPÖKLADÁNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Püspökladány Rendőrkapitányság Vezetője 415 Püspökladány, Baross Gábor u. 2. sz. Tel.: (54) 517-, Fax.: (54) 517-2, BM Tel.: (32) 54-, Fax.: (32) 44-21 e-mail: tothf@hajdu.police.hu

Részletesebben

BTK. KÜLÖNÖS RÉSZ TANANYAGA (2012. évi C. törvény) Az I. félév tananyaga

BTK. KÜLÖNÖS RÉSZ TANANYAGA (2012. évi C. törvény) Az I. félév tananyaga BTK. KÜLÖNÖS RÉSZ TANANYAGA (2012. évi C. törvény) Az I. félév tananyaga XV. Fejezet Az élet, a testi épség és az egészség elleni bűncselekmények 160. Emberölés 161. Erős felindulásban elkövetett emberölés

Részletesebben

Rendőrkapitányság Vezetője Hajdúhadház. Szám: /1501-1/2014. ált.

Rendőrkapitányság Vezetője Hajdúhadház. Szám: /1501-1/2014. ált. Rendőrkapitányság Vezetője Hajdúhadház Szám: 09030-0/1501-1/2014. ált. BESZÁMOLÓ HAJDÚHADHÁZ KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL 2013. ÉV 2. oldal PREAMBULUM A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság illetékességi területe

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Kardoskút község. közrendjének és közbiztonságának 2008. évi helyzetéről. Szám: 04050/2781-1/2009.ált.

B E S Z Á M O L Ó. Kardoskút község. közrendjének és közbiztonságának 2008. évi helyzetéről. Szám: 04050/2781-1/2009.ált. OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉS RENDÉSZETI OSZTÁLY Orosháza, Szabadság tér 2. Pf: 111 Tel: (68) 411-344 IRM (33) 55-40 Fax: 55-01 E-mail: oroshaza.rk@bekes.police.hu Szám: 04050/2781-1/2009.ált.

Részletesebben

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG H - 8220 Balatonalmádi, Jókai Mór utca 12. BESZÁMOLÓ BALATONKENSE VÁROS 2012. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG H - 8220 Balatonalmádi, Jókai Mór utca 12. BESZÁMOLÓ BALATONKENSE VÁROS 2012. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL 1 BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG H - 8220 Balatonalmádi, Jókai Mór utca 12. BESZÁMOLÓ BALATONKENSE VÁROS 2012. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL 2 B E V E Z E T É S A Balatonalmádi Rendőrkapitányság az elmúlt

Részletesebben

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma 2-2. évek statisztikai kimutatása Biztonsági intézkedések száma 2-2. évek statisztikai kimutatása 4 4 3 3 2 2 9 2. év 2. év 22. év

Részletesebben

KISKUNHALASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KISKUNHALASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KISKUNHALASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 6400-Kiskunhalas, Mártírok útja 25., Pf.: 3. : 06-77/423-255 BM : 03-33/68-10, Fax: 03-33/69-48 E mail:molnárl@bacs.police.hu Szám: 03060-6301/2014. Ált.

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom : BESZÁMOLÓ

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom : BESZÁMOLÓ Szám: 36/ 343 /8. ált. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Rendőrőrs Jánoshalma Jóváhagyom : Kiskunhalas, K. m. f. Dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes megbízott kapitányságvezető

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó Szám: RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY /2011. ált. Jóváhagyom: Regdon László r.alezredes mb. rendőrkapitány B E S Z Á M O L Ó Monoszló község

Részletesebben

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és Veszprém, 2013. április 17. Gradvolt Szilveszter r. őrnagy Pécs VBB. Titkára I. Pécs Városi Baleset megelőzési Bizottság bemutatása Aközlekedésről szóló 1988. évi I. tv. a közlekedési propaganda tevékenységet

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÉCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ B E S Z Á M O L Ó KOZÁRMISLENY VÁROS. ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL Cím:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG HELYZETÉRŐL NAGYCENK

BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG HELYZETÉRŐL NAGYCENK Soproni Rendőrkapitányság Szám: 08050/ 354 - /2018.ált. Tárgy: Beszámoló Ügyintéző: Kovács József c. r. alez. BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG HELYZETÉRŐL NAGYCENK H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca

Részletesebben

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 2200 Monor, Kossuth L. utca 86., : 29/410-367, BM : 30-322 Levelezési cím : 2200 Monor, Pf. 5. E-mail: monorrk@pest.police.hu Szám:

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 2200 Monor, Kossuth L. utca 86., : 29/410-367, BM : 30-322 Levelezési cím : 2200 Monor, Pf. 5. E-mail: monorrk@pest.police.hu Szám:13050/453-10/2015.

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY : 8300 Tapolca, Ady Endre utca 2. 8301 Tapolca Pf.: 125 : +36/87/412-322 Fax:+36/87/412-322 E-mail cím : horvathjozseftapolca@veszprem.police.hu Szám:19040/

Részletesebben

BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó Ügyszám: 19070//2017. ált. BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY Jóváhagyom: Regdon László r. alezredes rendőrkapitány B E S Z Á M O L Ó Alsóörs község közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság

Részletesebben

Van-e összefüggés a közúti közlekedés biztonsága és a termékhamisítás között?

Van-e összefüggés a közúti közlekedés biztonsága és a termékhamisítás között? Berzai Zsolt r. alezredes ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály kiemelt főreferens Tel.: +36-1443-5690 E-mail.: berzaizs@orfk.police.hu Van-e összefüggés

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/910-1/2011.ált. B E S Z Á M O L Ó a Makói

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2004 2012. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2013. Bűncselekmények 2004 2006 2008 2010 2012 Összes regisztrált bűncselekmény 418 883 425 941

Részletesebben

1-------.--. '---1. V~BO~[ Ö..fF{\IÁY!' r ~ POLGÁP r ql[ BIVAl i\la i 241). t..' r 1;"1"0 ;

1-------.--. '---1. V~BO~[ Ö..fF{\IÁY!' r ~ POLGÁP r ql[ BIVAl i\la i 241). t..' r 1;10 ; Dunaújváros Rendőrkapitányság 2400, Dunaújváros, Szent György u. 1. Tel.: 25/510-510,Fax:25/510-510 IRM lel: 22150-10Fax:22/50-37!tHeONISED FCI: UCHUMU: EFQM 1-------.--. '---1 V~BO~[ Ö..fF{\IÁY!' r ~

Részletesebben

Szám: /2011. RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZEKSZÁRD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY KMB ALOSZTÁLY MEDINA KÖRZETI MEGBÍZOTT J E L E N T É S Medina község 2011. évi bűnügyi és közrendvédelmi helyzetéről Jelentem, hogy Medina

Részletesebben

Bonyhádi Rendőrkapitányság Vezetője 7150. Bonyhád, Kossuth L. u. 1-3. 74/550-951, BM: 23/6411, Fax: 23/6493 marcseks@tolna.police.

Bonyhádi Rendőrkapitányság Vezetője 7150. Bonyhád, Kossuth L. u. 1-3. 74/550-951, BM: 23/6411, Fax: 23/6493 marcseks@tolna.police. Bonyhádi Rendőrkapitányság Vezetője 7150. Bonyhád, Kossuth L. u. 1-3. 74/550-951, BM: 23/6411, Fax: 23/6493 marcseks@tolna.police.hu Szám: 17020/900/2014.-ált. Beszámoló Hőgyész közbiztonsági helyzetéről,

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2003 2011. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2012. Bűncselekmények 2003 2005 2007 2009 2011 Összes regisztrált bűncselekmény 413 343 436 522

Részletesebben

Összes regisztrált bűncselekmény

Összes regisztrált bűncselekmény Bűncselekmények Összes regisztrált bűncselekmény 420 782 418 883 425 941 408 407 447 186 Vagyon elleni bűncselekmény összesen 1/ 283 664 262 082 260 147 265 755 273 613 szabálysértési értékre elkövetett

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok Berzai Zsolt r. őrnagy kiemelt főreferens ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály Tel.: +36-1-443-5690 berzaizs@orfk.police.hu A gyermekek közlekedés-biztonságával

Részletesebben

Hajdúnánási Rendőrkapitányság BESZÁMOLÓ

Hajdúnánási Rendőrkapitányság BESZÁMOLÓ Szám: 96/1161/217. ált. BESZÁMOLÓ Polgár város közbiztonságának 216. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról I. Bevezetés A (a továbbiakban:

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság célkitűzéseinek, utasításainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér Makó, Pf. 1. (62) , Fax: BM telefon/fax:

Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér Makó, Pf. 1. (62) , Fax: BM telefon/fax: Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/579-3/2014.ált. B E S Z Á M O L Ó Makó város

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/468-1/2011/I. Üi.: Dr. Debrey Attila/Kovács Gábor Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A gyermekek védelmére

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2015. évi tevékenységéről

Részletesebben

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m.

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 26.. bekezdés szerinti statisztikai adatgyűjtések és a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 29.. bekezdés szerinti statisztikai

Részletesebben

a rendőrség további lehetőségei első sorban

a rendőrség további lehetőségei első sorban Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Magyarország közlekedésbiztonsági helyzetének értékelése, a rendőrség további lehetőségei első sorban a halálos

Részletesebben

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON 2011. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály ISSN 1418-7493 3 I. ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK 2010-ben

Részletesebben

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu Szám: 3028/2012.ált. BESZÁMOLÓ A közrend és

Részletesebben

6600 43. 42. 63/561-311, 63/561-330 BM 33/42-80 BM

6600 43. 42. 63/561-311, 63/561-330 BM 33/42-80 BM SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 6600 Szentes, Kossuth L. utca 43. Pf.: 42. Telefon: 63/561-311, Fax: 63/561-330 BM telefon: 33/42-80 BM fax: 33/42-49 E-mail: baloghi@csongrad.police.hu Szám: 06050/1254/2015

Részletesebben

B NÖZÉS ÉS LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE

B NÖZÉS ÉS LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE B NÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS KÖZZÉTESZI A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGF BB ÜGYÉSZSÉGE 2008. Bűncselekmények 1999. 2001. 2003. 2005. 2007. Összes ismertté vált bűncselekmény 505 716 465 694 413 343 436 522

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője A polgárőrség szerepe a közrend biztosításában, a bűncselekmények megelőzésében a tanyás térségben Szarvason. A rendszerváltáskor jelentős gazdasági

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2016. JANUÁR - SZEPTEMBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2017. JANUÁR - OKTÓBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének június 23-ai ülésére. 2. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének június 23-ai ülésére. 2. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. június 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Beszámoló a város közrendjéről és közbiztonságáról. Előadó: Zahorecz Sándor r. alezredes, Körmöndi

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a község közrend- és közbiztonsági helyzetéről. Az előterjesztést készítette: dr. Bóna Csaba jegyző

Tárgy: Beszámoló a község közrend- és közbiztonsági helyzetéről. Az előterjesztést készítette: dr. Bóna Csaba jegyző Előterjesztés Kunszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 21-i ülésére Tárgy: Beszámoló a község közrend- és közbiztonsági helyzetéről Az előterjesztést készítette: dr. Bóna Csaba

Részletesebben

Tisztelt Képviselőtestület, Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Képviselőtestület, Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselőtestület, Tisztelt Polgármester Úr! A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2006. évben is igyekezett fő feladatait, célkitűzéseit, terveit teljesíteni. Ehhez alapvetően biztosítottak voltak

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

Füzesabonyi Rendőrkapitányság Vezetője 3390 Füzesabony, Baross út 14. Tel.: (36)/ , Fax: (36)

Füzesabonyi Rendőrkapitányság Vezetője 3390 Füzesabony, Baross út 14. Tel.: (36)/ , Fax: (36) Füzesabonyi Rendőrkapitányság Vezetője 3390 Füzesabony, Baross út 14. Tel.: (36)/ 341-944, Fax: (36) 341-944 BM tel.: (31) 40-11, BM fax: (31) 40-35 e-mail:kovacsj@heves.police.hu Szám:10020-1299 / 2014.ált.

Részletesebben