J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út /2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete október 25-én (csütörtökön) 13 óra 00 perckor tartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: A Hivatal házasságkötő terme. Jelen vannak: Oláh Kálmán polgármester, Szikora Pál Ferenc alpolgármester, Bohus Ferenc képviselő, Csikós Gábor képviselő, Gyöcző Gyula Andrásné, Oláh Lajos Sándorné képviselő. Meghívottak: dr. Lipták Péter körjegyző, Megyeriné Lepsényi Alíz gazdálkodási ügyintéző A sajtó részéről jelen van: Csete Ilona újságíró Tervezett napirend: 1./ Csanádapáca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II. 16.) önkormányzati rendeletének módosítása. Előadó: dr. Lipták Péter körjegyző Meghívott: Megyeriné Lepsényi Alíz Éva gazdálkodási ügyintéző 2./ A évi működési forráshiány fedezetéhez ÖNHIKI pályázat benyújtása. Meghívott: Megyeriné Lepsényi Alíz Éva gazdálkodási ügyintéző 3./ A járási hivatalok kialakításáról. 4./ Kötvényforrás év III. negyedéves beszámolója 5./ Gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendelet megalkotása.

2 6./ Mezőőri szolgálat létrehozása január 1. naptól. Előadó: dr. Lipták Péter körjegyző 7./ Beszámoló a körjegyzőség működéséről. 8./ Egyebek. Oláh Kálmán polgármester: Köszönti a képviselő-testület tagjait, a meghívottakat és Csanádapáca egész lakosságát. Bejelenti, hogy Kesjár Jánosné képviselő igazoltan van távol, de némi késéssel meg fog érkezni az ülésre. A meghívót és az írásos anyagot mindenki megkapta. A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes és ismerteti a tervezett napirendet. Kéri, hogy aki egyetért a tervezett napirenddel, az kézfeltartással jelezze. Bohus Ferenc képviselő: Szót kérek és már előre kijelentem, hogy nem járulok hozzá, hogy Megyeriné Lepsényi Alíz bekapcsolódjon a testületi ülésbe. A másik probléma az, hogy miért csak most közvetíti a kábel televízió az augusztus 4.-i testületi ülést. Ez olyan, mint amikor a japán katonákat ledobták a Koreai dzsungelben. Oláh Kálmán polgármester: Bohus képviselő úr, akkor most válaszolok a kérdésedre. Megyeriné Lepsényi Alíz törvényesen van alkalmazva, ő a pénzügyi csoport vezetője. Ami a testületi ülések közvetítését illeti, ott valóban a nyári szabadságolások miatt elhúzódott a közvetítés időpontja. Bohus Ferenc képviselő elhagyja a tanácstermet Oláh Kálmán polgármester: A képviselő úr elhagyta a termet. Folytatnám azzal, hogy aki egyetért a tervezett napirenddel, az kézfeltartással jelezze. A képviselő testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 142/2012. (X.25.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a október 25. napi soron kívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1./ Csanádapáca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.16.) önkormányzati rendeletének módosítása. Előadó: dr. Lipták Péter körjegyző Meghívott: Megyeriné Lepsényi Alíz Éva gazd. ügyintéző 2./ A évi működési forráshiány fedezetéhez ÖNHIKI pályázat benyújtása.

3 Meghívott: Megyeriné Lepsényi Alíz Éva gazd. ügyintéző 3./ A járási hivatalok kialakításáról. 4./ Kötvényforrás III. negyedéves beszámolója. 5./ Gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendelet megalkotása. 6./ Mezőőri szolgálat létrehozása január 1. naptól. Előadó: dr. Lipták Péter körjegyző 7./ Beszámoló a körjegyzőség működéséről. 8./ Egyebek. Határidő: értelemszerűen Felelős: Oláh Kálmán polgármester 1. napirendi pont: Csanádapáca Községi Önkormányzat Képviselő- testületének az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II. 16.) önkormányzati rendeletének módosítása. Oláh Kálmán polgármester: Rátérnék az első napirendi pontra. Írásban az anyagot mindenki megkapta, nem kívánom most kiegészíteni, megkérném a gazdálkodási ügyintéző asszonyt, hogy pár szóban ismertesse. Megyeriné Lepsényi Alíz gazdálkodási ügyintéző: A képviselő-testület február hónapban tartott ülésén az 5/2012. (II.16.). sz. önkormányzati rendeletével megalkotta az önkormányzat évi költségvetési rendeletét, ahol a bevételi és kiadási előirányzatok főösszege E Ft-ban került jóváhagyásra (intézményfinanszírozás nélkül) mely a módosítások révén E Ft-ra emelkedett. A jelenlegi előterjesztésben az előirányzatok E Ft-tal történő csökkentésére teszünk javaslatot (intézményfinanszírozás nélkül), így a költségvetési főösszeg E Ft-ra módosul. Az Apáczai Csere János intézmény egyházi fenntartás alá kerülése miatt történtek a változások. A bevételi előirányzatokat E Ft-tal javasoljuk csökkenteni. Az intézményfinanszírozás előirányzatát E Ft-tal javasoljuk csökkenteni. A felhalmozási célú sajátos bevételek előirányzata 300 E Ft-tal emelkedik a csorvási ingatlan értékesítésének bevételéből.

4 A támogatásértékű működési bevételeknél E Ft. előirányzat átcsoportosítás szükséges. Az államháztartáson kívülről származó működési célú pénzeszköz átvételek előirányzata 775 E Ft-tal emelkedik támogatások miatt. (Apáczai Csere János KKI, Csanádapácáért Közalapítvány). A kiadási előirányzatok módosítására vonatkozó javaslatok: A személyi juttatások előirányzatát E Ft-tal javasoljuk csökkenteni. A munkaadókat terhelő járulékok előirányzatát E Ft-tal javasoljuk csökkenteni. A dologi kiadások előirányzatának E Ft-tal történő csökkentését is javasoljuk. Az ellátottak pénzbeli juttatása előirányzat E Ft-tal csökken. Az államháztartáson kívülre történő működési célú pénzeszköz átadás előirányzatának E Ft-tal történő növelésére teszünk javaslatot. A felhalmozási célú kiadások előirányzatát E Ft-tal javasoljuk megemelni. A felújítási célú kiadások előirányzatának E Ft-tal javasoljuk csökkenteni. Az önkormányzati tulajdonú vállalkozásokban lévő részesedések vásárlásának előirányzatát 100 E Ft-tal javasoljuk megemelni. (Csongrád Megyei Településtisztasági Kft törzsbetét vásárlás miatt. Az önkormányzat évi évi költségvetése az alábbiak szerint: E Ft Költségvetési bevétel Eft Költségvetési kiadás Eft költségvetési hiány Eft ebből működési 0 Eft felhalmozási Röviden ennyit kívántam elmondani. Oláh Kálmán polgármester: Délelőtt a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tárgyalta a témát, kérem az Elnök Asszonyt, hogy néhány szóban ismertesse a bizottság álláspontját. Oláh Lajos Sándorné elnök: A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tárgyalta és a kapott anyagot áttekinthetőnek és elfogadhatónak találta. Javasolja elfogadásra a képviselő testület felé. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a rendelettervezettel, kérem, hogy kézfeltartással jelezze. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: 23/2012 (X.26.) sz önkormányzati rendelet Csanádapáca Község évi költségvetéséről szóló 5/2012.(II.16) önkormányzati rendeletének módosításáról A rendelet a jegyzőkönyv 1 sz. melléklete

5 2. napirend A évi működési forráshiány fedezetéhez ÖNHIKI pályázat benyújtása Oláh Kálmán polgármester: Az 5/ 2012.(II.16.) sz. rendeletben a képviselőtestület elfogadta az önkormányzat évi költségvetését. Ebben a működési célú hiány összegét E Ft-ban határozta meg, mely a rendeletmódosítás után E Ft-ra csökkent. Lehetőség van a forráshiányra pályázni ezért, megkérném Megyeriné Lepsényi Alizt, ismertesse bővebben egy kicsit az ÖNHIKI pályázat benyújtását. Megyeriné Lepsényi Aliz gazdálkodási ügyintéző: Írásban az anyagot mindeni megkapta. Annyit kívánok elmondani, hogy egy BM rendelet alapján van rá lehetőségünk, hogy pályázzunk. A pályázat benyújtására a törvény három időpontot határoz meg. A pályázat benyújtásának része a képviselő-testület határozata a határozati javaslatban megfogalmazottak szerinti tartalommal. Az első ütemben E Ft támogatást nyertünk, a II. ütemben nem pályáztunk, most pályázni kívánunk E Ft-ra. Oláh Kálmán polgármester: Kérem, aki a fentiekkel egyetért, kézfeltartással jelezze. A képviselő testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 143/2012. (X.25.) sz. kt. határozat: Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok évi támogatására vonatkozó igény benyújtásáról. 1. Csanádapáca Község önkormányzatának képviselő-testülete a Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CLXXXVIII. törvény 6. számú melléklet 2. pontja alapján (továbbiakban 6. melléklet) támogatási igényt nyújt be az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok évi támogatására. 2. Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok évi támogatásának igényléséhez a fenti törvény alapján a következő nyilatkozatot teszi: I. A települési önkormányzat lakosságszáma január 1-én fő feletti. II. A települési önkormányzat helyi adó bevezetéséről döntött évben ilyen jogcímen ezer forint összegű bevételt tervez. III. Az önkormányzat évi módosított költségvetési rendeletét ezer forint összegű működési célú hiánnyal fogadta el.

6 IV. a) Az önkormányzat az Ötv. szabályai szerint kötelező könyvvizsgálatra kötelezett. b) Az önkormányzat évi zárszámadását a könyvvizsgáló elfogadta. V. Az önkormányzat az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 50.. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek megfelel. Határidő: a pályázat elkészítésére és benyújtására november 5. Felelős: Oláh Kálmán polgármester. 3. napirend: A járási hivatalok kialakításáról Oláh Kálmán polgármester: A járási hivatalok kialakításával kapcsolatos előkészítő munkálatok a nyár elejétől felgyorsultak és folyamatos a felkészülés. Először a járási hivatalok fizikai kialakítása szempontjából alkalmas ingatlanok, valamint a működéshez szükséges teljes körű eszközés feltételrendszer, államigazgatási feladatot ellátó köztisztviselők, informatikai eszközök, egyéb ingóságok és ezek fenntartását biztosító költségvetési források felmérése vált szükségessé. Mivel az előbb elmondottak alapján január 1-jén megalakulnak a járási kormányhivatalok a személyzeti állomány a településekről lesz összeállítva 58 fő összlétszámmal. Ezért a településekkel egyeztetés volt. Az önkormányzatnál már volt kormányhivatali ellenőrzés, ahol egyeztették a köztisztviselők személyi anyagát. (iskolai végzettség, munkakör, stb) Kormányrendelet 2. számú melléklete tartalmazza azt a megállapodás mintát, ami a járások kialakításával kapcsolatos. Az ingyenes használatba kerülő vagyonelemek, valamint a járási hivatalokba kerülő foglalkoztatottak tekintetében a polgármesternek és a kormányhivatal megbízottjának október 31-ig megállapodást kell kötnie egymással. Az államigazgatási feladatokkal együtt a járási hivatalok átveszik az önkormányzati hivatalokból az e feladatokat jelenleg is ellátó köztisztviselőket, ami 1 főt jelent Csanádapáca község tekintetében. Pusztaföldvár 3 üres álláshelyet ad át. A első tervezetben pont ellenkezőleg volt a felállás, de Pusztaföldvár tett nekünk egy gesztust. 13 óra 45 perc Kesjár Jánosné képviselő megérkezett dr. Lipták Péter körjegyző: Mi tárgyaltunk a kormányhivatallal és nálunk 1 fő kerül át a járási hivatalba, míg Pusztaföldvárról 3 üres álláshely. Az 1 fő és a hozzátartozó informatikai eszközök határidőben történő átadása érdekében a döntést a hónap utolsó napjáig szükséges meghozni. A csatolt megállapodás-tervezetet a kormányhivatal készítette elő.

7 Szikora Pál Ferenc alpolgármester: A járásnál a vezető kinevezésre került már? dr. Lipták Péter körjegyző: Nem. Az utólag kerül majd kinevezésre a helyettessel együtt. Oláh Kálmán polgármester: Annyit azért még el kívánok mondani, hogy Pusztaföldvár község részéről ez pozitív gesztus volt. Amennyiben kérdés nincs, úgy határozati javaslattal élnék. A képviselő testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 144/2012 (X.25) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő- testülete úgy határozott, hogy elfogadja az előterjesztést a járási kormányhivatalokról szóló 218/2012. VIII.13.) Korm rendelet 2. melléklete alapján elkészített az előterjesztés mellékletét képező Megállapodás a járási (fővárosi kerületi hivatalok kialakításához elnevezésű megállapodást és a járási hivatalok kialakításával kapcsolatos határozati javaslatot. Felhatalmazza Oláh Kálmán polgármestert a megállapodás aláírására. Határidő: október 31. Felelős: Oláh Kálmán polgármester 4. napirend Kötvényforrás év III. negyedéves beszámolója Oláh Kálmán polgármester: Írásban az anyagot mindenki megkapta. A kötvényforrás kezelésével kapcsolatos pénzügyi tanácsadási feladattal megbízott Budapest Privinvest Kft. a szerződésben foglaltaknak megfelelően elkészítette a III. negyedéves tájékoztatót. A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság is tárgyalta és elfogadásra javasolta, megkérem az elnök asszonyt pár szóban ismertesse. Oláh Lajos Sándorné elnök: A kötvényforrás június 30.-án Ft. Az önkormányzat től ig a kötvényforrásból nem használt fel. A kötvényforrás szeptember 30.-án ,- Ft-ot tesz ki. A év III. negyedévben realizált hozam forintban összesen: ,-Ft. Oláh Kálmán polgármester: Kérés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e? Én az előbbit kiegészíteném még annyival, hogy látszódik, hogy az első félév többet hozott, most egy kicsit kevesebbet. Ez a pénz viszont megvan, ehhez nem nyúltunk. A Sportcentrum pályázat utófinanszírozását a kamat kifutja. Nem kell hitelt felvennünk. Már jeleztem ezt a Prvinvest Kft felé, úgy kötik le, hogy szabad legyen.

8 Szikora Pál alpolgármester: A kamatokról készüljön kimutatás évtől és nem lesz belőle vita. Ismerje meg a lakosság, ezért azt javaslom, hogy a helyi sajtóban is jelen meg. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Budapest Privinvest Kft által készített, a kötvényforrás pénzügyi műveleteinek eredményéről szóló III. negyedévi tájékoztatóval, az kérem kézfeltartással jelezze. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 145/2012. (X.25.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Budapest Privinvest Kft. által készített, a kötvényforrás pénzügyi műveleteinek eredményéről szóló III. negyedévi tájékoztatót elfogadja. Határidő: értelem szerint Felelős: Oláh Kálmán polgármester 5. napirend Gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendelet megalkotása Oláh Kálmán polgármester: Felkérném a jegyző urat, hogy ismertesse az anyagot. dr. Lipták Péter körjegyző: Írásban mindenki megkapta az előterjesztést a rendelettel kapcsolatban. Felülvizsgáltuk a jelenleg hatályos 5/1998. (IV.21.) sz. önkormányzati rendeletet, és megállapítottuk, hogy az elavulttá vált tartalmilag és formailag egyaránt, ezért szükséges egy új rendelet megalkotása. A rendkívüli gyermekvédelmi támogatások kapcsán is szükséges, mert ebben a polgármesternek van hatásköre intézkedni. A másik ok, amiért szükséges, Csanádapáca Község közigazgatási területén tartózkodó gyermekek védelme érdekében meg kell határozni az önkormányzat által pénzben és természetben biztosított gyermekvédelmi ellátások formáit, feltételeit, az igénybevétel módjait, az alapellátásokat és annak rendjét. A gyermekek napközbeni ellátása bonyolult és sokrétű feladat. Három lehetőség van, amiből egyet meg kell valósítanunk. a) bölcsöde üzemeltetése. (Ezt nem tudjuk megvalósítani.) b) szerződni egy másik település önkormányzatával, bölcsödei ellátás hozzáférhetővé tétele céljából. Ezt a lépést feleslegesnek tartom, senki nem venné igénybe, a közismert munkaerő-piaci helyzet okán) c) családi napközi kialakítása január 1-ig. Ezt találom a leginkább elfogadhatónak, mert 2013-ig erre kell megoldást találnunk, különben a

9 felsőbb szervek büntetni fognak bennünket. Ismétlem, a 3 lehetőség közül egyet meg kell valósítanunk a későbbiekben. Kesjár Jánosné képviselő: Minimális támogatással az óvodában tudnánk bizonyos feltételekkel a 3 év alatti gyermekek részére csoportot kialakítani, mint például szobatisztaság stb. Mivel a fenntartónk a Szeged-Csanád Egyházmegye először velük szükséges ebben a kérdésben egyeztetni. Úgy gondolom, hogy egyeztetés után egy megállapodással ez a kérdés is megoldható lenne. dr. Lipták Péter körjegyző: Azt javaslom, hogy hagyjuk ki ezt a szakaszt most. A többi szakasz elfogadható? Kejsár Jánosné képviselő: Akik természetben kapják a gyermekvédelmi támogatást, az most milyen formában van? dr. Lipták Péter körjegyző: Erzsébet-utalvány formájában kapják. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a rendelettervezettel, kérem, hogy kézfeltartással jelezze. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: 6. napirend 24/2012. (X.26.) sz. önkormányzati rendelet: a gyermekvédelmi ellátásokról A rendelet a jegyzőkönyv 2 sz. melléklete Mezőőri szolgálat létrehozása január 1. naptól Oláh Kálmán polgármester: Az írásos anyagot mindenki megkapta. Beszéltünk már korábban a mezőőrség létrehozásáról, de lépni még nem léptünk az ügyben. Én most szeretném kikérni a véleményeket erről. Mint köztudott a mezei lopások egyre szaporodnak. Ahogyan a határt járom látom, hogy szemeteket, fóliákat dobálnak ki, a legeldugottabb helyeken elhullott állati hullák vannak. Én szükségét látom a mezőőrség létrehozásának, mert én is földhasználó vagyok. Egy fővel ha létrehozzuk a mezőőrséget az állam 300 ezer forinttal hozzájárul. Havi szinten egy teljes állású mezőőr után az állami dotáció, ehhez jön még hozzá a mezőőri járulék, mint bevétel. Magam is benne élek a gazdálkodásban és tudom milyen ez az esztendő. Hallottam arról is, hogy az emberek hogyan viszonyulnak, ebből is csak probléma volt. Ki tudnám vinni a képviselő testületet, hogy saját szemével mindenki lássa milyenek ezek a területek.

10 Csikós Gábor képviselő: Nehéz döntést hozni, mert nem tudni, hogy mit szólnak majd a földhasználók. Azt javaslom, hogy próbáljuk meg 1 fővel elindítani, bár tudom, hogy ez így is kényes kérdés. dr. Lipták Péter körjegyző: A 2 fő akkor 1 főre módosul, és aki január elsején földhasználó, annak kell hozzájárulást fizetni. Csikós Gábor képviselő: Újkígyóson már működik a mezőőri szolgálat 4 fővel és 750,- Ft/ha hozzájárulást kell fizetni. Ezt csak példaként mondtam el. Oláh Kálmán polgármester: Akkor legyen az A verzió miszerint mezőőri szolgálatot kívánunk létrehozni 1 fő közalkalmazott foglalkoztatásával január 1-től és a képviselő testület felkéri a körjegyzőt, hogy a 2. pontban a változásokat vezesse át az önkormányzat alapító okiratában. A hozzájárulás mértéke pedig 500 forint hozzájárulás helyett 250,- Ft/ha hozzájárulás szerepeljen. Aki ebben a formában egyetért a rendelettel, kérem kézfeltartással jelezze. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 146/2012. (X.25.). sz. kt. határozat: 1. Csanádapáca Községi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy mezei őrszolgálatot kíván létrehozni, egy fő közalkalmazott foglalkoztatásával, január 1. napjával. 2. A Képviselő-testület felkéri a körjegyzőt, hogy a mezei őrszolgálat létrehozása kapcsán szükséges változásokat az Önkormányzat SZMSZ-én vezesse át. Határidő: december 31. Felelős: dr. Lipták Péter körjegyző Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a rendelettervezettel, kérem, hogy kézfeltartással jelezze. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: 7. napirend 25/2012. (X. 26.) sz. önkormányzati rendelet a mezőőri szolgálatról A rendelet a jegyzőkönyv 3 sz. melléklete Beszámoló a körjegyzőség működéséről

11 Oláh Kálmán polgármester: Az írásos anyagot mindenki megkapta, felkérem dr. Lipták Péter körjegyző Urat, hogy röviden ismertesse a beszámolót. dr. Lipták Péter körjegyző: Csanádapáca és Pusztaföldvár Községek képviselő-testületei október 1. naptól egységes szervezettel, Csanádapácai Székhellyel, Pusztaföldváron állandó kirendeltséggel működő körjegyzőséget hoztak létre. A körjegyzőség már több mint 1 éve működik. A beszámoló elkészítése közös munka gyümölcse volt. A beszámoló tartalmazza a működés személyi és tárgyi feltételeit, az ügyiratforgalom alakulását, valamint a testületek és a polgármesterek tevékenységével kapcsolatos feladatok ellátását. A körjegyzőség létrehozásával kapcsolatos önkormányzati pénzügyi elvárások a beszámolók tükrében kifejezetten jól sikerültek. A takarékos gazdálkodás, a források megfelelő számbavétele és felhasználása mellett azonban ezek a támogatások mégiscsak segítettek megőrizni az elmúlt években az önkormányzatok működőképességét. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban van-e? Csikós Gábor képviselő: Nekem ezzel kapcsolatban nincs, de a január 1. nappal létrejövő közös hivatallal kapcsolatban mondjatok egy pár szót. Mit is jelent ez egész pontosan? dr. Lipták Péter körjegyző: Azt jelenti, hogy az önkormányzat ugyanúgy megmarad, a hivatal lesz közös, a két település vonatkozásában. A polgármesterek maradnak, testület marad, csak a jegyző személye és a hivatali apparátus lesz közös. Oláh Kálmán polgármester: Határozati javaslattal élnék. Aki egyetért Csanádapáca és Pusztaföldvár Községek Körjegyzőségének beszámolójával, kérem kézfeltartással jelezze. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 147/ (X.25.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testülete megismerte Csanádapáca és Pusztaföldvár Községek Körjegyzőségének a működéséről szóló beszámolóját és azt jóváhagyólag elfogadta. Határidő: azonnal. Felelős: dr. Lipták Péter körjegyző 8. napirend: Egyebek 1. pont:

12 Oláh Kálmán polgármester: Amint azt a képviselő-testület is látja az önkormányzat honlapja meglehetősen elavult. Volt egy megállapodásunk a korábbi honlap üzemeltetővel, de ő elköltözött a faluból. Most kaptunk egy ajánlatot honlap üzemeltetéssel kapcsolatban a Syncweb Informatikai Kft (6775 Kiszombor, Mező u. 42. ) részéről. Ez egy dinamikus honlap lenne plusz adatfeltöltés, és betanítás szerepel az ajánlatban 100 ezer forintért. Kérném a véleményeket, hogy ez elfogadható lenne-e? dr. Lipták Péter körjegyző: Csak megemlíteném, hogy máshol 200 ezer forint összegért vállalják el ezt a feladatot. Oláh Kálmán polgármester: Azt még elmondanám, hogy a Kakasfesztivál honlapjának üzemeltetése pár napra 70 ezer forintba kerül. Én ahhoz képest elfogadhatónak tartom a Syncweb Kft. árajánlatát. Aki egyetért azzal, hogy a fenti kft-t bízzuk meg a honlap üzemeltetési feladatokkal, az kézfeltartással jelezze. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 148/ (X.25.). sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő testülete úgy határozott, hogy elfogadja a Syncweb Kft. (6775 Kiszombor, Mező u. 42.) árajánlatát és megbízza az a céget az önkormányzat dinamikus honlapjának elkészítésével, majd pedig 2 éves üzemeltetésével, bruttó Forint megbízási díj ellenében. A képviselő-testület felhatalmazza Oláh Kálmán polgármestert a megbízási szerződés megkötésére. Határidő: értelem szerint Felelős: Oláh Kálmán polgármester 2. pont: Oláh Kálmán polgármester: Döntés szükséges a közszolgálati dolgozók étkezési térítésének kérdésében. Az önkormányzatnak sem éri meg cirka 50% terhet fizetni és még a magánszemély is adózik utána. Javaslom a korábbi határozat visszavonását. Erre a kérdésre más megoldást kell találnunk. Oláh Lajos Sándorné képviselő: Ez azt jelenti, hogy nem éri meg önköltség alatt? dr. Lipták Péter körjegyző: Igen.

13 Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért azzal, hogy november 1-el visszavonjuk a közszolgálati dolgozók étkezési térítését, kérem kézfeltartással jelezze. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 149/2012. (X.25) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a 82/2012. (VI.29.) sz. határozatát november 1. nappal visszavonja. Határidő: november 1. Felelős: Oláh Kálmán polgármester 3. pont: Oláh Kálmán polgármester: Van néhány pályázatunk, mint a MŰV-HÁZ felújítása, vagy a pihenő és játszótér kialakításra benyújtott pályázatunk. A MŰV-HÁZ esetében a külső részt (téglarész) nem tudjuk úgy kivitelezni, ahogy az eredetileg szerepel, ezért módosításokat kell végrehajtani. Ehhez külső pályázatíró szükséges. A Pusztaföldvári Település Szolgáltató Kft vállalná ezt a feladatot. dr. Lipták Péter körjegyző: Aki a pályázatot készíti azé a felelősség, mi csak akkor fizetünk, ha nyert a pályázat. Oláh Kálmán polgármester: november 15-ig kell benyújtani a pályázatokat, tavasz körül várható az eredményhirdetés. Aki egyetért azzal, hogy az árajánlatot elfogadjuk, kérem az kézfeltartással jelezze. A képviselő-testület 6 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 150/2012. (X.25.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete úgy határozott, hogy megbízza a Pusztaföldvári Településszolgáltató Nonprofit Kft-t (5919 Pusztaföldvár, Rákóczi utca 66.), hogy az önkormányzat részére vidéki örökség megőrzése és falufejlesztés témakörében pályázatot írjon, pénzügyi elszámolást készítsen, ellenőrzésre való felkészítésben működjön közre és az első monitoring jelentés során szakmai segítséget nyújtson. A képviselő-testület úgy rendelkezik továbbá, hogy az elnyert támogatási összeg alapján 4%+ÁFA mértékű sikerdíjban részesíti a Pusztaföldvári Településszolgáltató Kft-t, a pályázatban erre elkülönített pénzeszközök terhére. Határidő: értelem szerint Felelős: Oláh Kálmán polgármester

14 4. pont: Oláh Kálmán polgármester: Kaptunk egy levelet az OTP. Banktól, ami egy tájékoztatás arról, hogy a folyószámla hitelkeretünk és fizetési hitelkeretünk dec. 25.-én lejár. A bank kidolgozott egy hitelkonstrukciót, ami hosszúlejáratú évre szóló. Amennyiben igényt tartunk rá, vissza kell jeleznünk október 26-ig. Én úgy gondolom, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel, mert mínusszal indulnánk. Bízom abban, hogy az ÖNHIKI pályázatunkat támogatják. dr. Lipták Péter körjegyző: Nem indokolt, hogy éljünk a felkínált lehetőséggel. Másképp oldjuk meg ezt a kérdést. Javaslom, hogy ne fogadjuk el az OTP. Bank ajánlatát. Szikora Pál Ferenc alpolgármester: Most gondolkodom, de nem látom, hogy mit nyújt a bank. Csak az összeget látom, amit ajánlanak. dr. Lipták Péter körjegyző: Az állam konszolidálni akarja a 3000 fő alatti települések adósságait, ez nekünk jó. Természetesen csak az éven túli tartozásokról van szó. Oláh Kálmán polgármester: Megjegyzem még, hogy a bank levele október 24.-én kelt és október 26. a határidő az ajánlatuk elfogadását illetően. Megyeriné Lepsényi Alíz gazdálkodási ügyintéző: Az OTP. Bank levelét illetően egy kis kiegészítés, a hitelkeret rendelkezésre áll, ezt törleszteni kellene, ha december 31-ig nem tudjuk törleszteni, arra adott az OTP. Bank 1 ajánlatot 30 millió forint hitelre vonatkozóan. Oláh Kálmán polgármester: Köszönjük Megyeriné Lepsényi Aliz kiegészítését. Én úgy gondolom, hogy az OTP. Bank ajánlatát nem kívánjuk igénybe venni. Aki ezzel egyetért, kérem kézfeltartással jelezze. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta. 151/2012. (X.25) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete úgy határozott, hogy nem fogadja el az OTP Bank Nyrt október 24-i levelében felajánlott hitelkonstrukcióját. Határidő: értelemszerűen Felelős: Oláh Kálmán polgármester

15 5. pont: Oláh Kálmán polgármester: A közös hivatal létrehozásával kapcsolatban szeretnék tájékoztatást adni, ehhez most döntés nem szükséges. Felkérem a körjegyző urat röviden ismertesse. dr. Lipták Péter körjegyző: Novemberben egy ülés keretében fogjuk ezt megtárgyalni. A törvényi létszám alapján hozzuk létre, a hivatal neve Csanádapácai Közös Hivatal lesz Pusztaföldvári Kirendeltséggel. A Pusztaföldvári Kirendeltségen 5 fő ügyintéző fog dolgozni. Készítünk majd erre vonatkozólag egy megállapodást, ami jelenleg 95 %-ban már elkészült. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés, hozzászólás ezzel kapcsolatban, amennyiben nincs, megjegyzem, hogy ezt csak tájékoztatásként mondtuk el, itt most nem kell döntést hozni. 6. pont: Oláh Kálmán polgármester: A START projekt 2 programja befejeződött. Teljesítettük a vállalt feladatokat. A téli közfoglalkoztatás keretében újra beindult a járdalapok készítése. Tájékoztatom a képviselő testületet arról is, hogy kb. 2 hete működik a TÜZÉP telepünk és nagy mennyiségű árú futott rajta keresztül. Van olyan nap is, amikor a bevétel 100 ezer forint felett van. Tűzifára van a legnagyobb igény. Visszatérve a közfoglalkoztatásra, a foglalkoztatás keretében termelt növényeink még kinn vannak, sajnos vannak akik pofátlanul felszedik és elviszik. Én úgy gondolom, hogy ő is vessen, kapáljon, és azt szedje fel. Elnézést lehet, hogy durván fogalmaztam de ez a dolog lényege. Kérdés, hozzászólás van-e, amennyiben nincs, úgy 3 perc szünetet rendelek el és a továbbiakban zárt üléssel folytatjuk. K.m.f. Oláh Kálmán polgármester.. dr. Lipták Péter körjegyző

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének február 17-én tartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének február 17-én tartott soron kívüli ülésén. 3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének 2016. február 17-én tartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 22-én tartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 22-én tartott soros nyílt ülésén. 10/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 22-én tartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 17/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 23/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért u. 31 13/2012 sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Csanádapáca Önkormányzat képviselő testületének 2012. május 10.-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén. 8/2014. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. 13/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 16/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 26-án

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 7/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. április 25-én 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. 14/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 1/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testülete 2013. január 22-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén. 17/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén. 5/2014. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén. 14/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. 9/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 19/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén. 8/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 28/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. április 26-án 17, 30 órakor megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Vuk István Lengyel Attiláné Kanizsai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 13-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-én megtartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 7/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén. 6/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 25/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 22-én (péntek) délután 13 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott soron kívüli ülésén. Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én

Részletesebben

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jászkisér, Fő út 7. Tel.: 57/ Fax: 57/

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jászkisér, Fő út 7.   Tel.: 57/ Fax: 57/ J á s z k isér V á r o s Ö n k o r mányzata K é p v iselő-testülete 5137 Jászkisér, Fő út 7. E-mail: jaszkiser@vnet.hu Tel.: 57/550-130 Fax: 57/550-120 Ikt.sz.: 403-31/2012. 19. Jegyzőkönyv Jászkisér Város

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 51/2012. (IV. 25.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. április 25-ei ülés napirendi pontjait az

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! TÁPIÓGYÖRGYE KÖZSÉG POLGÁRMESETRÉTŐL E l ő t e r j e s z t é s Tápiógyörgye Községi Önkormányzat Képviselő-Testület 2013. április 29-án tartandó nyílt ülésére 5. Napirendi pont: Tárgy: a 2013. évi pénzügyi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 20/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. J e l e n v a n n a k:

J e g y z ő k ö n y v. J e l e n v a n n a k: J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. április 18-án megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Balkány Város Polgármesteri Hivatala 4233 Balkány Rákóczi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. május 05-én Újtikoson az önkormányzat hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat -testülete nyílt r e n d k í v ü l i ülésén. Szavazati joggal jelen van: Tóth

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 16. napján délután 18.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 10/2012. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Csanádapácai Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2012. március

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ignácz József György alpolgármester Bogdán Imre képviselő Orsós József képviselő

Jegyzőkönyv. Ignácz József György alpolgármester Bogdán Imre képviselő Orsós József képviselő Jegyzőkönyv Készült Pálmajor Község Önkormányzat képviselő-testületének 2015. szeptember 7-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Pozsonyi Erika polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester. Mertusné Varga Katalin alpolgármester

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester. Mertusné Varga Katalin alpolgármester J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2011. szeptember 9-én, 7:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1/2018. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének április 17-én (kedden) órakor megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének április 17-én (kedden) órakor megtartott nyilvános üléséről 108-10/2012.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2012. április 17-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 10/2012(IV.18.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 5/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 4-én (hétfő)

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 23/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Kardoskút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) rendelete: 7/2014., c.) határozatai:39-41., d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Beszámoló az

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

Ecsegfalva Község Önkormányzata 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67 Tel/Fax: 66/ ,

Ecsegfalva Község Önkormányzata 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67 Tel/Fax: 66/ , Ecsegfalva Község Önkormányzata, Fő u. 67 Tel/Fax: 66/487-100, e-mail: ecsegfalva@t-online.hu 973-10/2015.ikt.sz J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2013. (IX. 13.) önkormányzati rendelet Ártánd Község Önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről.

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült a Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Valente József képviselő késése okát előre jelezte.

Valente József képviselő késése okát előre jelezte. 1 Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17. T: 87/350-587, Fax:87/550-038. Szám: 20-64/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről 170/21/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről Rendeletek: 14/2014 (XII.31.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja Csehbánya

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014.

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-én, 11.00 órakor megtartott redkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-én, 11.00 órakor megtartott redkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-én, 11.00 órakor megtartott redkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 107/2012. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről JEGYZŐKÖNYV 1 Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 16-ai üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.március

Részletesebben

László Kálmán polgármester Kérte szavazzanak a fentiek szerint ismertetett napirendi pontok sorrendjének és tartalmának elfogadásáról.

László Kálmán polgármester Kérte szavazzanak a fentiek szerint ismertetett napirendi pontok sorrendjének és tartalmának elfogadásáról. Szákszend Község Önkormányzat Képviselő-testületétől Szákszend, Száki u. 91. Ügyiratszám: 97-7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült : Szákszend Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 27

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzata 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 3/2012. ikt. Sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Csanádapáca Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 3-án, 09 óra

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

Ikt.sz: 35-30/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 67-től 70-ig. Határozat száma. 0-tól 0-ig. Rendeletek:

Ikt.sz: 35-30/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 67-től 70-ig. Határozat száma. 0-tól 0-ig. Rendeletek: Ikt.sz: 35-30/2011. Jegyzőkönyv Készült: Hevesaranyos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 6- án megtartott rendkívüli testületi üléséről Határozatok: 67-től 70-ig Határozat száma

Részletesebben

Tard község önkormányzat képviselő-testülete az OTP Bank Nyrt.-től 5 503 000 Ft munkabér hitel felvételével egyetért.

Tard község önkormányzat képviselő-testülete az OTP Bank Nyrt.-től 5 503 000 Ft munkabér hitel felvételével egyetért. 30./2012. (IV. 19.) határozata Tárgy: ÖNHIKI pályázat benyújtása 1. Tard község Önkormányzat képviselő-testülete a Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény 6.

Részletesebben

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén.

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jegyző könyv Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. május 29- én 16 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. A Képviselőtestületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-én tartott nyílt üléséről 170/13/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 27-én tartott nyílt üléséről Rendeletek: 9/2014. (VI.28.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. Időpont: 2010. május 26. Helyszín: Községi Önkormányzat székhelye, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/21/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre, Volek György, Barna Tibor Józsefné, dr. Becsó Károly,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

Tarhos Község Önkormányzata 4 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a jegyzőkönyv hitelesítő személyére tett javaslatot elfogadja.

Tarhos Község Önkormányzata 4 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a jegyzőkönyv hitelesítő személyére tett javaslatot elfogadja. Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5641 Tarhos, Petőfi u. 2. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 17-én megtartott soron következő

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja Csehbánya

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 26-án megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 26-án megtartott soros nyílt ülésén. 7/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 26-án megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 15/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30- án 15.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 43/2012. (III. 29.) 44/2012. (III. 29.) 45/2012. (III. 29.) 46/2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A képviselő-testület hozzászólás nélkül 4 egyhangú igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja:

JEGYZŐKÖNYV. A képviselő-testület hozzászólás nélkül 4 egyhangú igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: Szám: /2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kóspallag Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 14.-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív szerint. Kramár Mihály polgármester:

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 4-én megtartott rendkívüli ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, i: 1-4/2010.(II. 4.) Iktatószáma: 1-5/2011. T á r g y s

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve Legénd Községi Önkormányzat 2011. évi 12. számú Jegyzőkönyve Készült: 2011. április 27-én a legéndi önkormányzat hivatalában megtartott rendkívüli -testületi ülésről 2 Jelen vannak: Szavlik Zoltán Antal

Részletesebben

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend:

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat és költségvetési szerveinek 2012.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének november 18- án, tartott nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének november 18- án, tartott nyílt ülésén. 22/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. november 18- án, tartott nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme. 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. /IX.30./ önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. /III.05./számú rendeletének módosításáról Az önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-11/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014.szeptember 10-én (szerdán) 14 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről R E N D E

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem A Képviselő-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 20/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. szeptember

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2017. DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 16/2017. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 226/2011. (X. 26.) Kt. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. október 26-ai ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/2/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 25-i ülésére Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat 2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről. 171/16/2014 Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 76/2014.(IX.12.) kt. határozat 77/2014.(IX.12.)

Részletesebben