ÉLETERŐ, ÉLETKÉPESSÉG, ÉLETTARTAM A HOROSZKÓPBAN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉLETERŐ, ÉLETKÉPESSÉG, ÉLETTARTAM A HOROSZKÓPBAN"

Átírás

1 Bán Tamás ÉLETERŐ, ÉLETKÉPESSÉG, Felhasznált irodalom: ÉLETTARTAM A HOROSZKÓPBAN Ptolemaeus: Tetrabiblosz Friedrich Schwickert:: Asztrológiai szerkezettan, Aszztrológiai szintézis Stephen Arroyo: Asztrológia, pszichológia és a négy elem, A horoszkóp értelmezése Kalo Jenő: A gyógyulás szelencéje Trentai Gábor: Beszéljünk másképp az asztrológiáról Lia Feerhov: Orvosi asztrológia Dr.Janák Lajos: Előadások, cikkek Riba Kornélia: Betegségekre utaló jelzések a horoszkópban Hermész Triszmegisztosz Összegyüjtött tanításai

2 Bevezető gondolatok Az életerő közvetlen összefüggésben van az életképességgel és az élettartammal (élethosszal). Az életerő egy általános jelző, amely csak a lehetőségeket mutatja pl. az élettartamra, de nem határozza meg annak tényleges nagyságát. Életképesség kérdését csak újszülött esetében van értelme vizsgálni (felnőtt ember esetén értelmetlen) Kérdések: Manapság is azok a szabályok érvényesek az élethosszra, mint 300, 600, vagy 1000 évvel ezelőtt? Képes vagyok-e befolyásolni az élethosszomat pl. az életvitelemmel, vagy azzal, hogy orvossal kezeltetem magam? Képes vagyok-e a saját életem irányítására és ez hatással lehet-e az életerőre és az élettartmra?

3 Szabadakarat, elrendeltetés kérdése Aquinoi Szt. Tamás: Az emberek többsége szolgája a szenvedélyeknek...a bölcsek, akik az ilyen szenvedélyeknek ellen tudnak állni, ritkák...semmi sem akadályozza meg az egyes embert abban, hogy ellenálljon a szenvedélyeknek...a bölcs uralkodik a csillagokon..., de csak annyiban, amennyiben uralkodni tud a szenvedélyein.

4 Szabadakarat, elrendeltetés kérdése Determináció-szabadakarat Állítom: A jövőjét illetően az ember nem lehet biztos semmiben, nem beszélhet kijelentő módban. Ellenben az ember képes bizonyos korlátok mellett közrehatni a saját személyisége fejlődésében és a jövője alakulásában. Ha valaki, bárki azt állítja, hogy megmondja mi fog történni velem, és mikor, nos az az életet tagadja, semmibe veszi az emberi méltóságot és az ember fejlődésének lehetőségét tagadja. Az ilyen embertől legyen bármilyen képzett, vagy neves, vagy akár próféta menekülni kell. Vannak asztrológusnak mondott emberek, akik arra is hajlandók, hogy megmondják, hogy mennyi ideig fog élni az illető, és pont ettől tartják magukat igazi asztrológusnak. Ezek szerint, ha lenne egy kezdeti stádiumban lévő vastagbél rákom, akkor talán nem is lenne érdemes orvoshoz fordulnom?- hiszen az élethosszomat az nem befolyásolja, hogy kezelnek, vagy nem, hanem az dönti el, hogy mit számított ki az asztrológus.

5 Szabadakarat, elrendeltetés kérdése Nem szabad egyetérteni az olyan kijelentésekkel, hogy az ember sorsa előre eldöntött tény. Ha valakinek az a sorsa pl. hogy áldozat legyen, akkor áldozat lesz és ezen nem lehet változtatni. Kiváncsi lennék, hogy egy ilyen nézeteket valló asztrológus mit kezdene Terez-anya horoszkópjával. Az kétségtelen, hogy nem tiszta lappal születtünk erre az életre, és az is, hogy mindenki más és más területen lesz tehetséges és mindenki előtt lesz számtalan olyan terület, dolog, amihez a képességei, korlátai miatt nem kerülhet közel. Így pl. Nem mindenki születik abszolút hallással, mint Bartók, és nem sokan lesznek olyanok, akik 5 éves korukban hangversenyt képesek adni.

6 Szabadakarat, elrendeltetés kérdése Ugyanígy a különbözőségek meg lesznek az emberek között az életfelfogásban, a vérmérsékletben, a kockáztató hajlamban, az óvatosságban vagy óvatlanságban, de a külsőnek számító körülményekben is: pl. hogy Etiópiában vagy Európában, sőt Európa melyik részén kell élnie, és mindezeken belül milyen közvetlen környezeti feltételek között. A horoszkópok visszatükrözik ezeket a különbözőségeket (nem a külső körülményekre gondolok elsősorban) és láttatni engedik, hogy az életben jelentkező nehézségekkel, problémákkal szemben az egyik ember harcosan, míg a másik beletörődöen lép fel. Az egyiket feltüzeli, a másikat elkedvetleníti a sok gond. Az életerő kérdésében is ezeket a külömbségeket tudjuk majd a horoszkópban felfedezni, de fogjuk látni, hogy minden horoszkópban fel lehet lelni az életet igenlő tényezőket. És minden embernek megvan a lehetősége, hogy saját kezébe vegye a sorsa irányítását.

7 Életerő egykori meghatározása Vitalizmus az a biológiai, illetőleg filozófiai tan, mely szerint az élő szervezetek életjelenségei különleges, az élettelen világ erőitől teljesen különböző erőnek, az ú. n. életerőnek (vis vitalis) nyilvánulása. Az a meggyőződés általános, hogy az életjelenségeket nem lehet csupán a kémia és fizika elveivel megfejteni, vagyis, hogy a szervezetben az ismert fizikai és kémiai erőkön kívül még más valami is nyilvánul. Az élet titkait részleteiben elemezni a mai napig lehetetlen.

8 Életerő a keleti kultúrákban A Csi maga az éltető erő. A Csi az élet szelleme mindenben és mindenkiben, a szélben, a vízben, a virágokban, az állatokban és bennünk, emberekben. Ezt az életerőt a kínaiak Csinek nevezik, az indiaiak Pranának, a japánok pedig Kinek. A Feng Shui az univerzális életerő törvényszerűségeivel foglalkozik, és konkrét eszközöket nyújt, amelyek segítséget adnak az embernek élettere oly módon való alakításában, hogy mindenütt tápláljuk a Csít, az életerőt.

9 Életerő mai, vélt meghatározása A testnek és a léleknek az a potenciális állapota, (betegségektől és zavaroktól mentes) adottsága, amely lehetővé teszi a hosszú időn keresztül (előre meg nem határozható ideig) tartó teljes élet élését. Ez a potenciális állapot legnagyobbrészt magától az egyéntől függ.

10 Életerő vizsgálati szempontjai a Nap szerepe Hold szerepe Asc szerepe horoszkópban Bolygók méltóságban (különösen kard.szignif.) Hyleg, anaréta, aphete Harmónikus személyiség szerepe Jegyek szerinti megítélés Elemek szerepe, hatásai A horoszkópból látható vérmérséklet és küzdő alkat, erős leleki háttér Betegségek jelölői nem lehetnek erősebbek, mint az élet jelölői Lassú bolygók jegyek kezdőfokain (magzati hatások vizsgálata)

11 Nap jelentése és szerepe A fénynek, hőnek, életnek, mozgásnak és minden szépségnek vakító forrása az isteni Nap minden korban tiszteletet ébresztett az emberekben, akik bemutatták előtte hálájuk áldozatát. (Dr.Janák: Lélek és Tudomány) A Nap tartja fenn és táplálja valamennyi teremtményt...mindent beborítva fényével, okozza valamennyi teremtmény születését és fejlődését, s mikor azok kimerültségbe zuhannak életpályájukon, ismét összegyüjti őket keblében. (Hermész Triszmegisztosz) A NAP a horoszkópban ugyanolyan fontos, mint amilyen fontos az égbolton, fénye és a bioszférára gyakorolt hatása miatt. Fontos szerepet játszik a személy életében. Az életerő képviselője. Helyzete, kapcsolatai (fényszögei) támogatják, elősegítik, vagy csökkentik az életerőt.

12 Nap jelentése és szerepe Nap helyzete Elhelyezkedése: - jegy szerint - érzékeny testrész, - méltóság, rangvesztés - Nap diszpozitora és elhelyezkedése és hatása a Napra - fényszögei, bolygó-kapcsolatai (vele együttálló bolygók) - házak szerint - horizont alatt, felett - világos házban, sötét házban - hylegként való vizsgálata - betegségházakkal való kapcsolata

13 Hold jelentése és szerepe Sokkal nagyobb szerepe van a Holdnak a földi élet szabályozásában, mint gondolnánk: a legegyszerűbb élőlényektől az emberig, lényeges befolyással bir. Az éjszakai fővilágosító a vizek ura, a bioszféra számtalan ciklusának, életfunkciójának szabályozója. A Hold helyzetétől függ a szervezet működése, ezzel együtt az élettartam kilátása is. Befolyással van a sejtek gyarapodására, a test növekedésére, s általában minden periodikus működésre. A fogamzások nagy része akkor következik be, amikor aktuálisan a Hold és a Nap távolsága, valamint egymáshoz való viszonya azonos a női radix Nap-Hold fázisával.

14 Hold jelentése és szerepe Hold helyzete Elhelyezkedése: - jegy szerint - testrész, - méltóság, rangvesztés - Hold diszpozitora és elhelyezkedése és hatása a Holdra - fényszögei, bolygó-kapcsolatai (vele együttálló bolygók) - házak szerint - horizont alatt, felett - világos házban, sötét házban - hylegként való vizsgálata - betegségházakkal való kapcsolata

15 Asc és születési úr jelentése és szerepe Egészség, testfelépítés (konstrukció) Asc jegye Asc-el együttálló bolygó(k) Asc-t érő fényszögek, Desc-en álló bolygó(k) Születési úr helyzezte és összehangja az Asc jegyével Születési úr dispozitora és hatása

16 Bolygók szerepe az életerő vizsgálata során Legjobban elfoglalt jegy vizsgálata, kiértékelése Stellium és ennek ura(i) - jegy és az általa jelzett testrész - a stelliumban résztvevő bolygók kiértékelése - a stellium ura Bolygócsoportosulás és ennek ura(i) Kiemelt helyen álló bolygók vizsgálata, kiértékelése Tengelyekkel együttálló bolygók Sarokházakban álló bolygók

17 Hyleg, anaréta, aphete HYLEG: életadó. Lehet a Nap, vagy a Hold, vagy az Asc. A Nap akkor, ha a horizont felett világos házban áll, vagy az I.házban, de az Asc-el azonos jegyben. Ha a Nap nem felel meg a felsorolt követelménynek, akkor a Hold, amennyiben horizont felett világos házban áll (a Hold I.házban nem lehet hyleg). Amennyiben sem a Nap, sem a Hold nem felel meg a követelményeknek, akkor az Asc a hyleg. ANARÉTA: életellenes bolygó, a hyleget támadja. Ritkán jelöli közvetlenül a halált. Mutatja, hogy milyen módon és körülmények között csökken miatta az életerő (így kaput nyit a betegségek előtt és szerepe van a halál okának megállapítása során). A NAP és a HOLD a két fő életadó (életerő szervezet működése) APHETE: a hyleget legjobban segítő bolygó.

18 Hylegális pontok A horoszkóp összkép számít. Ha a rossz jelzések vannak túlsúlyban, az betegséghez vezethet. Hylegális pontok: ezek helyzetének összessége határozza meg az életerőt. - NAP: az életerő hordozója (vizsgáljuk jegyben, fényszögeit, házhelyzetét), befolyásolja az életerőt. Pl. a Nap a Szűzben kevesebb vitalitás, mint az Oroszlánban. A Bak szívós és mivel a Rák a Bakkal szemben áll ő is hosszú életerővel rendelkezik. HOLD: a szervezet működésének irányítója. A Nap és a Hold közül legalább az egyik legyen jó. I.ház: az Asc fényszögeivel és a benne lévő bolygókkal. A test állapotát, felépítettségét mutatja. Szül.úr: az életképesség és az életlehetőségek szempontjából fontos. Szerencsekerék: javítja az életesélyeket. Ha minden rossz, de a Szerencsekerék jó, akkor mindent megúszhat (szerencsés). A hylegális pontok kedvező és kedvezőtlen fényszögeinek aránya segít annak megítélésében, hogy hosszú, közepes, vagy rövid életerőre számíthat az illető. Ehhez még figyelembe kell venni a váratlan tragédiák, szerencsétlenségek kockázatát. (Dr.Janák)

19 Harmonikus személyiség Egy harmonikus horoszkóp egy kiegyensúlyozott harmonikus emberre utal, akinek a gondolatvilága rendezett, lelki nyugalommal és harmoniával van telve. Az ilyen ember horoszkópjában is fellelhetők a többrendbeli betegségre utaló dispoziciók, mégis a betegséget kiváltó tényezőket a szervezetet védő harmonikus erők meg tudják fékezni. Ezzel ellentétben a disharmonikus ember disharmonikus horoszkópja folytán minden betegséget előidéző tényező előtt tárt kapuval rendelkezik. Egy harmonikus horoszkóp szavatolja az életerőt. A nagy életerő szivóssággal és erős alkatisággal jár együtt. Ha a vitalitas kevés és gyenge a testi alkat, úgy az élet során a horoszkópban mutatkozó betegségek valóban kibontakozhatnak minden alkalommal, amikor a rossz konstellációk létrejönnek.

20 - Asc Mérlegben - Szül.úr azonos elemű jegyben, de támadott pozicíóban - Nap a szívós Skorpióban Marssal együttállásban - Mars uralomban és mindkét Fővilágosító dispozitora -Nap és Hold trigonban -Asc fényszögei: Vénusztól kvadrát,de ennek urától a Szaturnusztól trigon Plútó kvadrát Uránusz trigon Legfontosabb jelölők a tűz, majd ezután a levegő elem dominanciáját jelzik, vagyis nagy életerő. Ennél még fontosabb, hogy a szül.úr disp., a Szaturnusz a 9.h-ban stabilitást ad. Harmonikus személyiség (ffi) Habsburg Otto

21 Életerő jegyek szerinti értékelése Többféle értékelés forog a köztudatban: - Legnagyobb életerő: Bak, Bika, Oroszlán, Kos Vízöntő, illetve leggyengébbek a vízes jegyűek, ahol kivétel a Skorpió.(Dr.Janák) - Az előzővel részben ellentétes a következő: - Nagy életerő: Kos, Oroszlán, Mérleg, Nyílas - Közepes életerő: Bika, Ikrek, Szűz, Skorpió - Gyenge életerő: Rák, Bak, Vízöntő, Halak - Dubravszky és Sepharial: - Nagy életerő: Kos, Bika,Oroszlán, Skorpió, Nyílas - Közepes életerő: Ikrek, Szűz, Mérleg, Vízöntő - Gyenge életerő: Rák, Bak, Halak. Itt elsősorban az Asc és a fővilágosítók jegyhelyzetére kell gondolni. Az igazság ott van, hogy az egész horoszkóp kiértékelése ad majd képet az életerőről is.

22 Életerő elemek szerinti értékelése Stephen Arroyo:...minden, de minden a tradicionális négy elemre vezethető vissza...az igazi asztrológia feladata a négy elem által megjelenített energiák vizsgálata kell legyen A tűz és a levegő aktív és önkifejező (yang), amelyek cselekvően és tudatosan formálják az életet, míg a víz és a föld passzív, befogadó és önlefojtó (yin), amelyek az ösztönösen és kevésbé tudatos erőket képviselik. Minden testet négy elem alkot Föld, Levegő, Tűz és Víz. Az egészség ennek a négy elemnek a megfelelő egyensúlyán és eloszlásán múlik, a betegség ezeknek a működési zavara. Megjegyzés: helytelen az a vélekedés, hogy a bolygók többségének elemek szerinti elhelyezkedése a kiinduló pont.

23 Életerő elemek szerinti értékelése Asc jegye: A felkelő tűzes jegyek adják a legjobb életerőt, azt követik a levegő jegyek, melyek vitalitása inkább a szellemiekben nyílvánul meg, mintsem fizikai síkon, majd a föld jegyek, amelyek közül a Bak fiatal korban csak kevés életerőt nyújt, de ennek ellenére igen sok hosszú életű személy található közöttük. A legkevesebb életerőt a víz jegyek adják a Skorpió kivételével, mely erősebb testet ad, de kivülről ható beteges befolyásokra való fogékonyságot is. (F.Schwickert) A tapasztalataim szerint bármilyen elem van túlsúlyban a horoszkóp legfontosabb jelölői alapján, az a döntő, hogy az illető nativus talál-e megfeleő támpontokat: Erős életcél Erős élni akarás Erős hit

24 Életerő elemek szerinti értékelése Ha valamin változtatni kell önmagunkban, a siker azon múlik, hiszünk-e benne vagy sem. Ha valaki úgy érzi, hogy elege van az életből, akkor nincs az gyógyszer vagy gyógyító, ami és aki ezt a hiedelmet meg tudja változtatni. Ahhoz, hogy valakinek változzon az állapota, előbb a hiedelmein kell változtatnia, de ez csak akkor sikerül, ha ő hisz a változásban. (Kalo Jenő)

25 Vérmérséklet szerepe az életerő megítélésében A vérmérsékletet 4 fő kategóriába sorolhatjuk: kolerikus (tűzes elemek) szangvinikus (levegős elemek) melankólikus (föld elemek) flegmatikus (vízes elemek) A kolerikus típust a nehézségek feltüzelik és még nagyobb teljesítményre lesz képes. A cselekvés az életerőt növeli. A szangvinikust kevésbé izgatják a problémák, nem veszi a gondokat annyira a szívére. S ha tenni kell valamit, akkor azt ésszel teszi. Képes jól ellavírozni az életben. A melankólikus problémázgat, aggódik, magába zárkózik, nem tud túllépni a nehézségeken. Nehezen tudja megosztani gondjait másokkal. A flegmatikus mindent a szívére vesz, érzelmeinek nehezen tud parancsolni, gyakran lelkileg éli át a dolgokat. Hangulatok befolyásolják életét.

26 Vérmérséklet szerepe az életerő megítélésében A kolerikust gyakran egy ügy, egy eszme érdekében kifejtett tevékenysége, céljai vezérlik. (Kissé vissza kell fognia magát) A szangvinikust a szellemi törekvések köthetik le. (Nagyobb felelősségfre van szüksége) A melankólikus számára az anyagi háttér és a józan szemlélet a biztos támpont. (Olykor nagyvonalúságra és egy kis nemtörődömségre lenne szüksége) A flegmatikus számára pedig a hit lehet a legnagyobb támasz. (A hittel teljes biztonságban érezheti magát)

27 Betegségjelölők szerepe A horoszkóp minden eleme lehet betegségjelölő, amennyiben rossz sugárzás alatt áll, vagy betegségházzal van kapcsolatban és rosszul áll. Nap, Hold, Asc, szül.úr, bolygók helyzetét kell vizsgálni, de most arra figyelemmel, hogy betegségek tekintetében jó vagy kedvezőtlen ezek megítélése. Amennyiben a legfontosabb jelölők rossz helyzetben és betegségházakkal is összefüggésben állnak, s a horoszkóp sem látszik harmonikusnak, valamint támpontokat (akarat, cél, hit ) sem látunk, akkor az illető személynek nehezebb sors jut és több nehézséggel, köztük betegségekkel kell megküzdenie, ami rontja az élethosszal kapcsolatos elvárásokat.

28 Magzati hatások vizsgálata A magzati időszak nemcsak a magzat, hanem az anya életével is szorosan összefügg. A konstellációk tehát mindkettőjükre egyaránt hatnak. Az anya minden testi, szellemi, lelki állapota a testében élő magzatra is befolyással van. Ezért fontos a bolygóállásokat a születés előtti helyzetében is vizsgálni. Itt csak a lassan mozgó planéták jöhetnek szóba: a terhesség 9 hónapja alatt a Jupiter fokot, a Szaturnusz 10-et, az Uránusz 3-4-et, a Neptún legfeljebb 3-at, a Plútó ennél is kevesebbet tesz meg. Amennyiben ezen időszak alatt a nevezett planéták rossz aspektusokat kapnak, úgy ennek káros hatása mutatkozhat az újszülöttnél. Pl. Ha a magzati időszakban a Szaturnusz az Oroszlánban áll és rossz fényszöget kap, úgy a szív fejlődése és kialakulása károsodást szenvedhet. Ez alkatában és szerveiben egész életén át a normálistól eltérő megnyílvánulást okozhat.

29 Életerővel kapcsolatos összefoglaló gondolatok Az életerő meghatározása tehát a horoszkóp teljes kiértékelésén keresztül történik. Az életerő meghatározása, vagy minősítése lehetőséget nyújt arra, hogy a szülött számára tudatosítsuk a gyengéit és erősségeit és azt, hogy mire kell figyelnie, hogy egészséges, tartalmas életet élhessen. Itt is a legfontosabb az, hogy mindenkinek a saját kezében van a sorsa : bármilyenek is a horoszkóp jelzései, erős hittel, igazi célokkal biztosíthatjuk a fejlődésünket. Az élethosszt tekintve pedig Isten kezében van a döntés. Nincs ember, aki ebben a kérdésben kompetens lehet. (Lehet valakinek a legkitünőbb horoszkópja életerő és élethossz tekintetében, ha Isten úgy akarja, hogy be kell fejezni a földi pályafutást, akkor be kell fejezni.)

30 Ugyanakkor a Nap és a Jupiter az 5.ház csúcsán a 8.házas Szaturnusz és Plútó kvadrátjában áll. Ezenkivül a 6.házban álló Vénusz Uránusztól kvadrátot kap. A születési úr, a Mars a Holdtól (8.ház) kvadrátot kap. Tanuld meg, hogy a keresztet nem egy óráig kell viselni, hanem egész életen át, a halálig. Tűzes jegyek dominanciája jó életerőt, nagy akaratot igér. Ezenkivül a születési úr a 9.házban, Isten házában és éppen a Neptúnnal együtt nagy hitet is jelez. Halál ifjúkorban Kaszap István

31 Életképesség Ptolemaeus: old.: fővilágosító sarokházban vele együttálló kártevővel fővilágosítók félközéppontján kártevő és a fővilágosítók jótevőktől fényszöget nem kapnak és a fővilágosítók valamelyikének ura kártevő házában áll fővilágosítókat kártevők nehéz fényszöggel támadják, illetve felkelő fővilágosítóval együttállnak, vagy szembenállnak: leginkább ártalmas ha a Napot a Mars, Holdat a Szaturnusz követi konjunkcióval, illetve szembenállás esetén a Szaturnusz sérti a Napot és a Mars sérti a Holdat két szembenállás úgy, hogy két T-kvadrát létesül éspedig sarokházakban és a sarkokon a fővilágosítók és a kártevők találhatók: ez a konstelláció halvaszületést jelzhet. Ellenben ha ilyen konstelláció esetén jótevők támogatják a fővilágosítokat, akkor a gyermek életben marad ha kártevők elevációban állnak és a jótevőket támadják, az veszélyt jelez, de ha a jótevők erősebbek, akkoe a gyermek mégis

32 Kérdések: Manapság is olyan mértékű veszélyek fenyegetik a magzatokat és az újszülötteket, mint 300, 600, vagy 1000 évvel ezelőtt? Van-e szerepe az orvostudomány fejlődésének a csecsemőhalandó ság csökkentésében? Életképesség

33 Életképesség Lia Feerhov: Orvosi asztrológia: Veszedelmes jel a halálra a Szaturnusz rossz aspektusa a Naphoz és/vagy Holdhoz. Ez mindenkor csökkenti az életerőt. Ha a születés pillanatában Szaturnusz, Mars, vagy Uránusz pontosan az I.,IV.,X. vagy VII.ház csúcsán áll, úgy a gyermek vagy holtan születik, vagy meghal néhány lélegzetvétel után. Ugyancsak halálra lehet következtetni gyermekkorban, ha az Asc ura a 6. házban áll, és a 8.ház ura aspektálja. Szintén veszélyes a fiatal életre, ha mindkét égi világítót (Nap és Hold) egy bajkeverő Szaturnusz, Mars, vagy Uránusz támadja.

34 Életképesség Születés különleges konstellációja Felezőpont Leszületéshez valamilyen szempontból különleges konstellációnak kell lenni az égen, illetve a horoszkópban. Ezen alapulnak például Bonatus Asc korrekciós szabályai. Karl Brandler Pracht: Die Hilfshoroskope fordítása alapján: Bonati módszer: Francesco Bonati vezette be. A módszer azon alapszik, hogy egy születésnél, hogy a csillagok (Nap, Hold és bolygók) segítőleg vagy akadályozólag hatnak-e? Csak azok a bolygók és fővilágosítók birnak döntő hatással, amelyek a horoszkóp kiemelkedő (fontos) helyén állnak illetve kardinál szignifikátorok. Abban az esetben, ha az MC-IC tengelyen, illetve az Asc-Desc tengelyen találhatók, vagy a Nappal együtt a horoszkópnak egy fontos helyén sugároznak. Egy születés csak akkor történhet meg, ha a négy sarokpont egyike: vagy éppen felezi a Nap és valamelyik bolygó közt az Ekliptikát és emellett a Napot sem a Mars, sem a Szaturnusz nem támadja (az a felezőpont, amelyik valamelyik sarokponthoz legközelebb áll, döntő jelentőséggel bír) amennyiben a Napot kártevő támadja, akkor a horoszkópok sarokpontjainak egyike a Nappal, Holddal, vagy vagy egy másik bolygóval konjunkcióban van (az a konjunkció választandó, amelyik az egyik sarokház csúcsához a legközelebb áll)

35 Életképesség Aranymetszés pontjai Egyéb különleges jelzések - Asc fényszögei - több felezőpont összeesése valamelyik sarokponton (nemcsak a Nappal alkotott félközéppontok) Trutina-Hermetis szabálya Fogantatáskori Hold-helyzet megegyezik a születési horoszkóp Asce vagy Desc-e.

36 Támadott Asc (hyleg) Szaturnusz opp. Nap, és Szaturnusz éppen az Asc-MC fk.-on. Merkúr (szül.úr) kvadrát Uránusz, ahol Uránusz a 6.ház ura, valamint támadja a Napot is. Mars, a 8.ház ura az MC-n állva nagyon erős (lásd Ptolemaeus) és innen támadja a Hyleg-et,az Asc-t. Csecsemő halál Trentai Leánycsecsemő Hold-Vénusz-Jupiter átfutó Trigon tette lehetővé, hogy 6.napig éljen. A Hold 1 napon belül, a Vénusz a 6. napon kilépett a trigonból.

37 Élettartam Szoros összefüggés az életerővel. Ennek ellenére erős életerő mellett is következhetnek be külső, nem tervezhető, vagy nem látható hatások (szerencsétlenségek, fertőzések stb.) Az élettartam azzal is összefügg, hogy ki-ki miként képes az analógia-elvnek megfelelő életvitelt választani. Ha egy analógiát nem élünk meg anyagi szinten ezen a földön, akkor megéljük a betegségben. Ha abban sem hajlandó valaki megélni, akkor szaturnuszi, jupiteri, merkúri stb. Halálban kell utóljára, még egyszer, de akkor kikerülhetetlenül megélnie. (Kalo Jenő) Ha valakinek meg kell élnie egy szaturnuszi principiumot, ezt sokféle szinten megteheti: például lemegy egy ólombányába, bezárkózik, korlátokba ütközik, fekete szinű dolgok veszik körül, kecskéket tenyészt, esetleg kőfaragó lesz stb. Rengeteg analógiát lehetne felsorolni, de az utolsó előtti egy szaturnuszi betegség...és a sor legvégén ott a szaturnuszi halál. (Kalo Jenő)

38 Élettartam Ptolemaeus: ( o.) Az élet házai, amelyekben az élettartam uralkodója (hyleg) helyet foglal: Asc és az I.ház, 11.ház,MC és a X.ház, 9.ház, Descb és a VII.ház. Erejét tekintve a mérvadó ezek közül az MC, majd az Asc, utána a 11.ház, majd a Desc és a VII.ház, végül a 9.ház A horizont alatti minden helyet visszautasítunk, mint alkalmatlant, ami erejüket mint életet meghosszabbítót illeti, és csak azokat az égitesteket használjuk fel, melyek a Föld fölé emelkedve lesugároznak. Még az a ház sem lehet szolgálatunkra, amely a Föld fölött áll, semmilyen fényszögkapcsolatban nincs az Asc-el (sötét házak) Életet meghosszabbítók: Nap, Hold, Asc és Szerencsekerék és ezek uralkodói. Nappali születésnél: először a Napot vizsgáljuk, majd a Holdat, majd az a bolygó következik, amelynek legerősebb a joga az uralkodásra, amennyiben egyik méltóságában(5 fajta méltóság) van a Nap, vagy a megelőző Újhold, vagy az Asc(amelyik az adott bolygó több méltóságát foglalja el). Éjszakai születésnél: először a Holdat vizsgáljuk, majd a Napot, majd az a bolygó következik, amelynek legerősebb a joga az uralkodásra, amennyiben egyik méltóságában(5 fajta méltóság) van a Hold, vagy a megelőző Telihold, vagy a Szerencsekerék(amelyik az adott bolygó több méltóságát foglalja el). Az élet meghosszabító szekunder és primer direkciós irányításával próbálják az élet hosszát megállapítani: a kiindulás a hylegnek ekliptikai fokszámából adódik. Az élet hosszából levonódik a Mars és Szaturnusz helye, abban az esetben ezek valamelyike a hyleg útjában állna, vagy kvadráttal, vagy oppozicióval támadja.

39 Kérdések: Élettartam Ptolemaeus idejében az átlagos élettartam 30 év alatt volt, jelenleg 70 év körül van. Az élettartam számítás, ha egyáltalán figyelembe vehető, most is ugyanúgy működik és ugyanúgy értelmezendő? Mennyiben lehet figyelembe venni a korábban gyógyíthatatlannak tűnő betegségek manapság használatos, legtöbb esetben 100%-os gyógyíthatóságát?

40 Élettartam Magyarországon Az utóbbi 100 évben az élettartam Magyarországon megduplázódott Nőknél: 38 évről 77 évre Férfiaknál: 37 évről 69 évre

41 Tűz és még inkább a föld elemek dominanciája jellemző. Meghatározó, hogy a Szaturnusz és a Hold együttállása a 9.házban jól áll és a horoszkóp legerősebb bolygója, a Vénusz trigont vet rájuk. Ez lehetővé teszi, hogy a Nap konjunkció Mars és kvadrát Plútó, valamint a Jupiter, Neptún, Uránusz T- kvadrát (6.,8. házak)okozta kihívásoknak mindig pozitív választ adjon. Hosszú élet I. Faludy

42 A szívós Skorpió jellemző, ura a Mars uralmi helyzetben. A Hold a 9.házban. A Nap az I.házban erősen áll, de a Plútó opp. nagy erőkifejtésre készteti. A IV.,8.,12.házak erős elfoglaltsága a magasabb szellemi szintet, az ezotériát és a hitet testesíti meg. Hosszú élet II. Szepes Mária Ha nem ez töltötte volna ki életét, akkor betegségekkel Kellett volna szembenéznie. A Neptún-Jupiter-Mars- -Uránusz sorozat-szextil a résztvevő bolygók pozitív hatását erősíti. A Jupiter és a Mars a horoszkóp legerősebb bolygói. Mindkettő I.házas jelentéssel bír.

43 Összefoglalás Megállapítások: 1. A jövőjét illetően az ember nem lehet biztos semmiben, nem beszélhet kijelentő módban. Ellenben az ember képes bizonyos korlátok mellett közrehatni a saját személyisége fejlődésében és a jövője alakulásában. Így felelőssége van az életereje megőrzésében és az élethosszának befolyásolásában. 2. Az életerő a testnek és a léleknek az a potenciális állapota, (betegségektől és zavaroktól mentes) adottsága, amely lehetővé teszi a hosszú időn keresztül (előre meg nem határozható ideig) tartó teljes élet élését. Ez a potenciális állapot legnagyobbrészt magától az egyéntől függ. 3. Az életerőt és az élettartamot döntően az egyén maga elé állított célok, az egyén akarati tulajdonságai, de leginkább a hite és annak stabilitása határozza meg. 4. Az egyén az életvezetésével, az analógiák célszerű megvalósításával képes saját életét kezében tartani. 5. Az egész horoszkóp kiértékelése ad képet az életerőről és ennek megfelelően az élettartamról is. A horoszkóp alapján tett megállapítások azonban csak kilátásokat, lehetőségeket mutatnak, de a dolgok végső alakulását Isten dönti el. 6. A halál időpontjával kapcsolatos mindennemű spekuláció, így élethossz meghatározási kóklerségek mélységesen etikátlanok, károsak és Isten hatáskörébe való beavatkozási próbálkozásnak tekinthetők.

SZINASZTRIA 3.RÉSZ Példahoroszkópok elemzése Prognosztizáció a szinasztriában

SZINASZTRIA 3.RÉSZ Példahoroszkópok elemzése Prognosztizáció a szinasztriában Bán Tamás 2006-2010 SZINASZTRIA 3.RÉSZ Példahoroszkópok elemzése Prognosztizáció a szinasztriában PROGNOSZTIZÁCIÓS MÓDSZEREK A direkciós eljárások vizsgálata mellett cél szerű a szolárhoroszkópokat is

Részletesebben

JÖVŐKÉP az ELKÖVETKEZENDŐ SZÁZADOKRA

JÖVŐKÉP az ELKÖVETKEZENDŐ SZÁZADOKRA JÖVŐKÉP az ELKÖVETKEZENDŐ SZÁZADOKRA A XXI. században a világbéke megvalósul, 300 évig fog tartani. A Földön hatalmas földrajzi változások mennek végbe, a tudományos fejlődés lesz a legszembetűnőbb. Majdnem

Részletesebben

SZINASZTRIA 1.RÉSZ Vizsgálati szempontok Az összehasonlítás általános szempontjai

SZINASZTRIA 1.RÉSZ Vizsgálati szempontok Az összehasonlítás általános szempontjai Bán Tamás 2006-2010 SZINASZTRIA 1.RÉSZ Vizsgálati szempontok Az összehasonlítás általános szempontjai FONTOS SZABÁLYOK! Összevetést (synastriát) megelőzően a két radix horoszkópot kell kellő alapossággal

Részletesebben

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében Kálmán Eszter SZINASZTRIA Kapcsolatok az asztrológia tükrében Előszó Önmagunkra a kapcsolataink tükrében látunk rá a legjobban: kik vagyunk valójában, mi a Sorsunk, mikor, kivel mi a feladatunk. Mind olyan

Részletesebben

KÉRLEK, FELTÉTLENÜL OLVASD EL A VÁLTOZÁSOK CÍMŰ BLOGBEJEGYZÉST! 2014 június

KÉRLEK, FELTÉTLENÜL OLVASD EL A VÁLTOZÁSOK CÍMŰ BLOGBEJEGYZÉST! 2014 június Végre!! Jó híreket jobb írni.. Igaz, nem mondhatom hogy szuper, feszültségmentes időszak következik, sőt még június végéig, legerősebben 24-25 körül számíthatunk erőteljes meccsekre, de mégis... A nyáron

Részletesebben

JUPITER SZATURNUSZ EGYÜTT

JUPITER SZATURNUSZ EGYÜTT JUPITER SZATURNUSZ EGYÜTT A két bolygót sorsbolygónak nevezzük. A Jupiter előtt, a Naphoz közelebb gyors bolygók vannak, amelyek első sorban materiális szinten működnek az életünkben. A Szaturnusz után

Részletesebben

ASZTROLÓGIAI LEXIKON N - Z

ASZTROLÓGIAI LEXIKON N - Z ASZTROLÓGIAI LEXIKON N - Z Nadír _az éggömb közepén áthaladó tengely és éggömb látóhatár alatti metszéspontja Nagy Év _a Tavaszpont (Kos 0 foka) retrográd irányban mozog a Zodiákuson. Kb. 2500 évenként

Részletesebben

03_A képlet érvényessége

03_A képlet érvényessége Oldal8 03_A képlet érvényessége A Horary elemzésekben A kérdést feltevő személy: a kérdező Akiről, vagy amiről a kérdés szól: a kérdezett Korai vagy késői a feltett kérdés? Amikor az asztrológus kap egy

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ TAVASZ - ÓRAREND 02.10. 02.11. 02.12. 02.13. 02.15. TANÉVNYITÓ JÓGA -HALADÓ 15.00 16.20 -II.-III A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ TAVASZ - ÓRAREND 01.07. 01.08. 01.09. 01.10. 01.12. 18.00 19.30 10.00 14.00 JÓGA Barna Gáborral GYÓGYÁSZAT- ÉLETTAN (nyílt óra, bárki csatlakozhat) Feng shui tanfolyam Feng shui és lakberendezés 01.19. Lakásunk helyszíni

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ ŐSZ - ÓRAREND TANÉVNYITÓ SZOMBAT SZERDA CSÜTÖRTÖK KEDD SZOMBAT 09.06. 09.01. 09.05. 09.08. 09.04.

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ ŐSZ - ÓRAREND TANÉVNYITÓ SZOMBAT SZERDA CSÜTÖRTÖK KEDD SZOMBAT 09.06. 09.01. 09.05. 09.08. 09.04. 09.01. 09.04. 09.05. 09.06. 09.08. 10.00 10.00 11.20 TANÉVNYITÓ JÓGA -HALADÓ JÓGA - KEZDŐ A hermetikus asztrológia -II.-III. Az asztrológia elvi alapjai Megnyitó Megnyitó Csillagászati alapismeretek 11.40-13.00

Részletesebben

LASSÚ BOLYGÓK, ÁLLÓCSILLAGOK és TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK KAPCSOLATA a KÖZELMÚLTBÓL

LASSÚ BOLYGÓK, ÁLLÓCSILLAGOK és TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK KAPCSOLATA a KÖZELMÚLTBÓL LASSÚ BOLYGÓK, ÁLLÓCSILLAGOK és TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK KAPCSOLATA a KÖZELMÚLTBÓL A lassú bolygók jegybéli tartózkodása és az egymáshoz viszonyított helyzete jelentős eseményeket válthat ki a világban.

Részletesebben

A Kosban Majdnem állandó szexuális izgalom. Korai erotikus tapasztalatok. Erőszakos cselekedetek a fizikai szerelmi aktusban.

A Kosban Majdnem állandó szexuális izgalom. Korai erotikus tapasztalatok. Erőszakos cselekedetek a fizikai szerelmi aktusban. LILITH A sumér hitvilágban Lilith a nagy magasságok szelének istennője, akit gonoszsága miatt száműztek az édenkertből. A világ teremtésében játszott szerepe azonban nem tisztázott. Az ókori Keleten keveréklényként

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ ŐSZ - ÓRAREND TANÉVNYITÓ SZOMBAT SZERDA CSÜTÖRTÖK KEDD SZOMBAT 09.26. 09.21. 09.25. 09.28. 09.24.

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ ŐSZ - ÓRAREND TANÉVNYITÓ SZOMBAT SZERDA CSÜTÖRTÖK KEDD SZOMBAT 09.26. 09.21. 09.25. 09.28. 09.24. 09.21. 09.24. 09.25. 09.26. 09.28. 13.00 14.00-15.30 TANÉVNYITÓ A hermetikus asztrológia -II.-III.. Az asztrológia elvi alapjai Megnyitó JÓGA -HALADÓ Megnyitó GYÓGYÁSZAT - ÉLETTAN Az ősi világkép élettana

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ ŐSZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ ŐSZ - ÓRAREND 09.20. 09.22. 09.23. 09.24. 09.27. 14.00 TANÉVNYITÓ A hermetikus asztrológia -II.-III.. Az asztrológia elvi alapjai Elemek, energiák - bemelegítő testhelyzetek BEIRATKOZÁS A zodiákus által jelzett betegségek

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND 02.06. 02.07. 02.08. 02.09. 02.11. -II.-III. A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok - a 7 világhoz tartozó 02.13.

Részletesebben

Extrák az öntérképedhez

Extrák az öntérképedhez Extrák az öntérképedhez Nektár a Nagyoktól Nem érdemes figyelmen kívül hagyni a pszichológia alapjait sem, Tudományos alapokkal bíró felosztásról van itt szó, ha még nem ismernéd, feltétlen találkozz Vele,

Részletesebben

A változó jegyek a mindennapi életben

A változó jegyek a mindennapi életben Gázmár László: A változó jegyek a mindennapi életben Március közepén hívott fel Dr. Janák Lajos, hogy tartsak egy rövid előadást a Fészekben. Hirtelen, a Neptunusz tartós, Halak-béli uralmára, meg a világ

Részletesebben

Fényszögek. A bolygók - miközben mozognak a saját pályájukon a Zodiákus körén egymáshoz viszonyítva mindig más és más távolságra vannak egymástól.

Fényszögek. A bolygók - miközben mozognak a saját pályájukon a Zodiákus körén egymáshoz viszonyítva mindig más és más távolságra vannak egymástól. Fényszögek Amikor elkezdünk ismerkedni az asztrológiával, először általában, mint ősi tudást szemléljük, ami annak idején a csillagászattal együtt fejlődött és felhasználta megállapításaihoz az ott szerzett

Részletesebben

tervo.indd 3 2008.10.22 14:27:23

tervo.indd 3 2008.10.22 14:27:23 Meglepetés # # tervo.indd 3 2008.10.22 14:27:23 S Z A B Ó M Á R I A CSILLAGJEGYEK ÉS GYÓGYÍTÁSUK «Meglepetés # 2008.10.21 13:38:58 # SZABÓ MARIA, 2008 BORÍTÓTERV CZEIZEL BALÁZS SZERKESZTÉS ERDÉLYI Z. ÁGNES

Részletesebben

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek!

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! ! Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! Bár Jó estét kívánok! helyett nem mondhatjuk azt, hogy százhuszonhárom ettől függetlenül számokkal bármit kifejezhetünk, beleértve az

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND 02.06. 02.07. 02.08. 02.09. 02.11. -II.-III. A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok - a 7 világhoz tartozó 02.13.

Részletesebben

Rudolf Steiner. Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban

Rudolf Steiner. Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban Rudolf Steiner Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban Rudolf Steiner Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban Állatöv, planéták és kozmosz 10 előadás Düsseldorf, 1909.

Részletesebben

Több, mint 40 millió... variációs lehetőség létezik az Asztrológiában! És...lehet, hogy még keveset is mondtam! Ezért kérlek, hogy...

Több, mint 40 millió... variációs lehetőség létezik az Asztrológiában! És...lehet, hogy még keveset is mondtam! Ezért kérlek, hogy... Több, mint 40 millió... variációs lehetőség létezik az Asztrológiában! És......lehet, hogy még keveset is mondtam! Ezért kérlek, hogy... az alábbi kiadványban szereplő meghatározásokat, - a még nem ismert

Részletesebben

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14.

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14. Sajtóközlemény 2012. november 1. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek ezt gondolja a magyar

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

Kapcsolatok ASZTROLÓGIÁJA. A szerelem, a szex, az összeillőség energiái. Stephen Arroyo

Kapcsolatok ASZTROLÓGIÁJA. A szerelem, a szex, az összeillőség energiái. Stephen Arroyo Kapcsolatok ASZTROLÓGIÁJA A szerelem, a szex, az összeillőség energiái Stephen Arroyo Tartalomjegyzék Előszó 13 A szerző jegyzete: személyes meghívás az olvasónak 17 Fontos támpontok kezdők számára 25

Részletesebben

ASCENDENSPONTOSÍTÁS (Születési idő pontosítása) (A 2004-ben írt szakdolgozatom rövidített változata)

ASCENDENSPONTOSÍTÁS (Születési idő pontosítása) (A 2004-ben írt szakdolgozatom rövidített változata) ASCENDENSPONTOSÍTÁS (Születési idő pontosítása) (A 2004-ben írt szakdolgozatom rövidített változata) TARTALOM Előszó. Néhány érdekes módszer, amelyet nagy elődeink alkalmaztak. Asc. jegyére jellemző külső

Részletesebben

1.2 Jövőkilátásaink az évezred küszöbén

1.2 Jövőkilátásaink az évezred küszöbén Részletek az egyes fejezetekből: 12 Jövőkilátásaink az évezred küszöbén Elhangzott: 1999 aug10-én az első magyarországi Nemzetközi Asztrológiai Kongresszuson (Bp, XI Villányi út) Részlet: Összefoglalva

Részletesebben

Az ÁLMOK és az ÁLOMFEJTÉS

Az ÁLMOK és az ÁLOMFEJTÉS Az ÁLMOK és az ÁLOMFEJTÉS Naprendszerünk középpontja a Nap, mely fényével egyszer nyitott, másszor csukott szeművé teszi a kihűlt testű Holdat, mely képtelen rá, hogy Földünktől elszakadjon. Járkál körbe-körbe

Részletesebben

AZ ASZTROLÓGIA SARKALATOS KÉRDÉSEI Asztrológusoknak és asztrológiát tanulóknak A5 (210 x 148 mm)

AZ ASZTROLÓGIA SARKALATOS KÉRDÉSEI Asztrológusoknak és asztrológiát tanulóknak A5 (210 x 148 mm) Szerző: Cím: Méret: Bán Tamás AZ ASZTROLÓGIA SARKALATOS KÉRDÉSEI Asztrológusoknak és asztrológiát tanulóknak A5 (210 x 148 mm) Terjedelem: 336 oldal 1 Fülszöveg (szinopszis): A szerző az asztrológia legkritikusabb

Részletesebben

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében Kálmán Eszter SZINASZTRIA Kapcsolatok az asztrológia tükrében Előszó Önmagunkra a kapcsolataink tükrében látunk rá a legjobban: kik vagyunk valójában, mi a Sorsunk, mikor, kivel mi a feladatunk. Mind olyan

Részletesebben

XY_TANULÓ FELADATSOR 6. ÉVFOLYAM MATEMATIKA

XY_TANULÓ FELADATSOR 6. ÉVFOLYAM MATEMATIKA XY_TANULÓ FELADATSOR 6. ÉVFOLYAM MATEMATIKA 1. 2. feladat: havi benzinköltség mc01901 Gábor szeretné megbecsülni, hogy autójának mennyi a havi benzinköltsége. Gábor autóval jár dolgozni, és így átlagosan

Részletesebben

Egészséggel kapcsolatos nézetek, hiedelmek, modellek, egészségvédő magatartásformák

Egészséggel kapcsolatos nézetek, hiedelmek, modellek, egészségvédő magatartásformák Egészséggel kapcsolatos nézetek, hiedelmek, modellek, egészségvédő magatartásformák Orvosi pszichológia előadás 2. hét Merza Katalin merza.katalin@sph.unideb.hu Egészségmagatartás fogalma Minden olyan

Részletesebben

Magyar irodalom/ Osztályfőnöki

Magyar irodalom/ Osztályfőnöki Óraleírás Magyar irodalom/ Osztályfőnöki Témakör: Tanulási képességek fejlesztése. Tananyag (kiegészítő): Szitakötő folyóiratból Állatövi- jegyek cikk feldolgozása. Tevékenység célja: Ismeretbővítés, szemléletformálás.

Részletesebben

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés HÉTFŐ HOLD A folyékony elemekre hat, és azt várja, hogy a vasárnapi gondolatokat átgondoljuk és nyugodtan megfontoljuk. Ilyen nyugodt és harmonikus

Részletesebben

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható!

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható! Minden jog fenntartva 2015 www.asztropatika.hu 1 Ha egy problémával sokat foglalkozol, előbb-utóbb rátalálsz a megoldásra! Pontosan úgy, ahogyan ez lassan már 20 éve velem is történt a személyes tanácsadásaim

Részletesebben

A születés csodájának kutatása a horoszkópban

A születés csodájának kutatása a horoszkópban Bán Tamás: A születés csodájának kutatása a horoszkópban (A június 2-i előadás szerkesztett változata.) Hogyan született meg az előadás gondolata? - Úgy gondoltam: születés csak akkor jöhet létre ha a

Részletesebben

KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL

KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL Németh Ágnes: KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL Minden asztrológus legnehezebb feladatának tekinti ellenőrizni, hogy a kapott születési adatok precízek-e. Ehhez gondolom mindegyikünknek meg van

Részletesebben

A környezetvédelmi felelősségtudat kialakulása a társadalomban és a fenntartható fejlődés Kerényi Attila

A környezetvédelmi felelősségtudat kialakulása a társadalomban és a fenntartható fejlődés Kerényi Attila A környezetvédelmi felelősségtudat kialakulása a társadalomban és a fenntartható fejlődés Kerényi Attila Debreceni Egyetem, Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék Cím: 4010 Debrecen, Pf. 9., Tel: (52)

Részletesebben

A csillagképek története és látnivalói február 14. Bevezetés: Az alapvető égi mozgások

A csillagképek története és látnivalói február 14. Bevezetés: Az alapvető égi mozgások A csillagképek története és látnivalói 2018. február 14. Bevezetés: Az alapvető égi mozgások A csillagok látszólagos mozgása A Föld kb. 24 óra alatt megfordul a tengelye körül a földi megfigyelő számára

Részletesebben

OSCAR PISTORIUS. a LEHET-E HIDEGVÉRŰ GYILKOS OSCAR PISTORIUS? Vagy csak áldozat ő is? című írásomhoz, ami én íródott.

OSCAR PISTORIUS. a LEHET-E HIDEGVÉRŰ GYILKOS OSCAR PISTORIUS? Vagy csak áldozat ő is? című írásomhoz, ami én íródott. OSCAR PISTORIUS a LEHET-E HIDEGVÉRŰ GYILKOS OSCAR PISTORIUS? Vagy csak áldozat ő is? című írásomhoz, ami 2014. 05. 11-én íródott. Oscar Pistoriusról és barátnőjéről szóló írásom már megjelent az Asztrológiai

Részletesebben

HERMETIKUS ASZTROLÓGIAI NAPTÁR

HERMETIKUS ASZTROLÓGIAI NAPTÁR HERMETIKUS ASZTROLÓGIAI NAPTÁR 2012 ÚTMUTATÓ A NAPTÁR HASZNÁLATÁHOZ A Hermetikus Asztrológiai Naptár a Göncöl Szellemtudo má nyi Szabadegyetem Asztrológia Tanszéké nek jegyzet anya gaként jelenik meg.

Részletesebben

Fogadd jókívánságaimat, és ezt az ajándék írást! HOROSZKÓP a 12 zodiákus jegynek Mit ígérnek a csillagok 2015-re?

Fogadd jókívánságaimat, és ezt az ajándék írást! HOROSZKÓP a 12 zodiákus jegynek Mit ígérnek a csillagok 2015-re? IMOLAI JUDIT Asztrológus előrejelzése Tel: 20/9462293 E-mail: judit.imolai@astrologia.hu A Jupiter évében Te magad teremtheted meg szerencsédet. Fogadd jókívánságaimat, és ezt az ajándék írást! HOROSZKÓP

Részletesebben

Őszi átváltozás a Feng Shui erejével!

Őszi átváltozás a Feng Shui erejével! Őszi átváltozás a Feng Shui erejével! "Egyedül csak a változás állandó, a jelen az erő helye." (Jeanne Ruland) Az őszbe forduló természet, sziporkázó színeivel emlékeztet bennünket arra, hogy eljött, illetve

Részletesebben

HD ,06 M 5911 K

HD ,06 M 5911 K Bolygó Távolság(AU) Excentricitás Tömeg(Jup.) Tömeg(Nep.) Tömeg(Föld) Sugár(Jup.) Sugár(Nep.) Sugár(Föld) Inklináció( ) Merkúr 0,387 0,206 0,00017 0,0032 0,055 0,0341 0,099 0,382 3,38 Vénusz 0,723 0,007

Részletesebben

CSILLAGÁSZATI TESZT. 1. Csillagászati totó

CSILLAGÁSZATI TESZT. 1. Csillagászati totó CSILLAGÁSZATI TESZT Név: Iskola: Osztály: 1. Csillagászati totó 1. Melyik bolygót nevezzük a vörös bolygónak? 1 Jupiter 2 Mars x Merkúr 2. Melyik bolygónak nincs holdja? 1 Vénusz 2 Merkúr x Szaturnusz

Részletesebben

AZ ÁLLATÖVI JEGYEK. A zodiákus

AZ ÁLLATÖVI JEGYEK. A zodiákus AZ ÁLLATÖVI JEGYEK 12 állatöv jegy található a mi asztrológiánkban, amit nyugati asztrológiaként is emlegetnek és a gyökerei a babiloniak -ig nyúlnak vissza. A zodiákus Ahhoz, hogy erről a témáról beszélni

Részletesebben

Kapcsolatban MAGZATÁVAL. Útmutató a terhesség alatti magzatmozgásokról

Kapcsolatban MAGZATÁVAL. Útmutató a terhesség alatti magzatmozgásokról Kapcsolatban MAGZATÁVAL Útmutató a terhesség alatti magzatmozgásokról Miért fontos a magzatom mozgása? Miért szeretnénk, hogy a nők tudjanak a magzatmozgásokról? A magzatmozgások száma alapján lehet a

Részletesebben

01_Bevezetés a kérdő asztrológiába

01_Bevezetés a kérdő asztrológiába Oldal1 01_Bevezetés a kérdő asztrológiába A kérdőasztrológia (horary) rövid története Az ún. Klasszikus, vagy nyugati asztrológia görög-egyiptomi eredetű. Az asztrológia és a XVI. században érte el csúcspontját.

Részletesebben

AZ ASZTROLÓGIA SARKALATOS KÉRDÉSEI Asztrológusoknak és asztrológiát tanulóknak A5 (210 x 148 mm)

AZ ASZTROLÓGIA SARKALATOS KÉRDÉSEI Asztrológusoknak és asztrológiát tanulóknak A5 (210 x 148 mm) Szerző: Cím: Méret: Bán Tamás AZ ASZTROLÓGIA SARKALATOS KÉRDÉSEI Asztrológusoknak és asztrológiát tanulóknak A5 (210 x 148 mm) Terjedelem: 336 oldal Fülszöveg (szinopszis): A szerző az asztrológia legkritikusabb

Részletesebben

ÉGI MECHANIKA HOROSZKÓP KISZÁMOLÁSHOZ

ÉGI MECHANIKA HOROSZKÓP KISZÁMOLÁSHOZ ÉGI MECHANIKA HOROSZKÓP KISZÁMOLÁSHOZ ÉGI EGYENLÍTŐ ÉS EKLIPTIKA KAPCSOLATA Nyári napforduló pontja (Rák) Tavaszi nap-éj egyenlőség pontja (Kos) Tavaszi nap-éj egyenlőség pontja (Kos) Téli napforduló pontja

Részletesebben

A Bika, ha egy pohár borra szomjazik, két üveggel vesz, tehát nekünk

A Bika, ha egy pohár borra szomjazik, két üveggel vesz, tehát nekünk There are no translations available. Avagy mit mondanak a csillagok, kivel italozzunk... Kos (03. 21. - 04. 20.) Szeret és tud is sokat inni. Ám vigyázat: célja a mielőbbi berúgás! Megállításával vagy

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Naplemente (60x40 cm, vászon, akril) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA VILÁGOSSÁG és SÖTÉTSÉG Régi bölcsesség; amikor a legmélyebb a sötétség,

Részletesebben

2016. A cselekvés éve, az érvényesülésért végbevitt tettek ideje

2016. A cselekvés éve, az érvényesülésért végbevitt tettek ideje 2016. A cselekvés éve, az érvényesülésért végbevitt tettek ideje TAVALYRÓL IDÉNRE: A SZELÍDSÉGBŐL AKARATOSSÁG LESZ. Az Óévünk sokkal harmonikusabb és jóakaratúbb volt, mint ami most következik szedjük

Részletesebben

A kutya kiképzése. Az alkalmazott etológia kérdései. I. rész

A kutya kiképzése. Az alkalmazott etológia kérdései. I. rész A kutya kiképzése Az alkalmazott etológia kérdései I. rész Tény: Az ember kb. i. e. 12000 évvel ezelőtt háziasította a kutyákat, az állatok közül vélhetőleg elsőként. - Mi hát az etológia? A tudomány szempontjából

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA 1 BODÓ CSIBA GIZELLA: GONDOLATOK FÁJDALOMRÓL-SZERETETRŐL 2 A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA A szeretet gyökerei a fájdalom gumóiból

Részletesebben

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS A szeretet mindenkié Előszó Szavakkal lefesteni a láthatatlant, megformálni az érinthetetlent A szó fogyatékos eszköz. Ahogy az öt emberi érzékszerv is. Kétséges, hogy

Részletesebben

Angyali üdvözlet bibliai kövekkel. Lélek Sándorné. Gizella (Ekpafat)

Angyali üdvözlet bibliai kövekkel. Lélek Sándorné. Gizella (Ekpafat) Lélek Sándorné Gizella (Ekpafat) Saját fotókkal ellátott jegyzet 1 Angyali üdvözlet személyes bibliai kövekkel, Hósen táblával, gyűrűk, karkötők, ékszerek- Amikor meglátunk egy ásványékszert, megtetszik,

Részletesebben

A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013.

A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013. A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013. Gyomaendrőd Tartalomjegyzék I. Bevezetés 4. 1. Az óvoda adatai 5. 2. Az óvoda bemutatása 6. II. Az integráció elméleti megközelítése 7. 1. Gondolatok

Részletesebben

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009.

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. TARTALOM JEGYZÉK Bevezető 1 1. A koncepció elvi alapjai 1 1.1. Jövőkép megfogalmazása 3 1.2. Alapelvek megfogalmazása

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGESEN ÉS A FOGYATÉKOSSÁG NÉLKÜL LEÉLT ÉVEK VÁRHATÓ SZÁMA MAGYARORSZÁGON

AZ EGÉSZSÉGESEN ÉS A FOGYATÉKOSSÁG NÉLKÜL LEÉLT ÉVEK VÁRHATÓ SZÁMA MAGYARORSZÁGON AZ EGÉSZSÉGESEN ÉS A FOGYATÉKOSSÁG NÉLKÜL LEÉLT ÉVEK VÁRHATÓ SZÁMA MAGYARORSZÁGON DR. PAKSY ANDRÁS A lakosság egészségi állapotát jellemző morbiditási és mortalitási mutatók közül a halandósági tábla alapján

Részletesebben

Kutyahoroszkóp. Mi az asztrológia és mi a horoszkóp? Mi a csillagjegy? Miért érdemes ismernem a kutyám horoszkópját?

Kutyahoroszkóp. Mi az asztrológia és mi a horoszkóp? Mi a csillagjegy? Miért érdemes ismernem a kutyám horoszkópját? KUTYAHOROSZKÓP www.kutyajogsi.net Fekete Katona Ágnes Kutyahoroszkóp Mi az asztrológia és mi a horoszkóp? Az asztrológia szó az aster (csillag) és a logos (beszéd) szavak összetételéből származik, így

Részletesebben

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet Tartalom Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet 1. fejezet: Egy új szemlélet Minden vágyad meghallgatásra talál, és

Részletesebben

személyre szóló ermetikus Asztrológiai naptár öncöl személyes naptára 2014

személyre szóló ermetikus Asztrológiai naptár öncöl személyes naptára 2014 személyre szóló ermetikus Asztrológiai tár öncöl Teszt Elek személyes tára 2014 A személyre szóló Hermetikus Asztrológia Szolár Naptár (továbbiakban tár) a születéstól a következô születésig tartó 52 hetet

Részletesebben

A kultúra szerepe a fájdalomban

A kultúra szerepe a fájdalomban A fájdalom A fájdalom nem kizárólagosan testi jelenség, hanem a test, az elme és a kultúra együttműködéseként áll elő. A fizikai élmény elválaszthatatlan kognitív és érzelmi jelentőségétől. Az egészséges

Részletesebben

Rehabilitációs nevelő, segítő Szociális segítő

Rehabilitációs nevelő, segítő Szociális segítő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Elso elemzés Example Athletic

Elso elemzés Example Athletic 50 KHz R 520 Xc 69 [Víz és BCM zsír nélkül] A mérés 11.07.2005 Ido 15:20 dátuma: Név: Example Athletic Születési dátum: 22.07.1978 Keresztnév: Kor:: 26 Év Neme: férfi Magasság: 1,70 m Mérés sz.: 1 Számított

Részletesebben

A család mint érték értékteremtő család. Heti Válasz Figyelő konferencia: Kötelező öngondoskodás II. Vukovich Gabriella demográfus november 24.

A család mint érték értékteremtő család. Heti Válasz Figyelő konferencia: Kötelező öngondoskodás II. Vukovich Gabriella demográfus november 24. A család mint érték értékteremtő család Heti Válasz Figyelő konferencia: Kötelező öngondoskodás II. Vukovich Gabriella demográfus 2010. november 24. A család mint érték A magyar társadalom a családot és

Részletesebben

Dr. Szepesi János: A nyugaton legáltalánosabban alkalmazott ciklus azonban az ún.: 7 éves ritmus. Oldalszám: A ciklusok az ember életében

Dr. Szepesi János: A nyugaton legáltalánosabban alkalmazott ciklus azonban az ún.: 7 éves ritmus. Oldalszám: A ciklusok az ember életében Dr. Szepesi János: A ciklusok az ember életében (Az október 2-i elıadás szerkesztett változata.) Az asztrológia az idı és a tér összekapcsolásán alapszik: egy adott helyen és egy adott idıpontban születı

Részletesebben

Nyomtatható változat. Megjelent: Szent Korona 1992. jan. 15., 3. és 12. old.

Nyomtatható változat. Megjelent: Szent Korona 1992. jan. 15., 3. és 12. old. A hazánkat több mint 40 éven át elnyomó bolsevista rendszer egyik legfontosabb célja a vallásos világnézet, a vallásos lelkület és a valláserkölcs kiirtása volt. A bolsevik ideológusok ugyanis kezdettől

Részletesebben

Felnőttek, mert felnőttek

Felnőttek, mert felnőttek Zolnai Erika Felnőttek, mert felnőttek Értelmi sérült felnőttek szexuálpedagógiai támogatása KLTE S z o c í o Í ő í í í ű Tanszék Könyvtára Leli, KEZEM FOGVA ÖSSZ EfO & K > Kézenfogva Alapítvány Budapest,

Részletesebben

SIKER AZ ÉLETBEN, SIKER A HOROSZKÓPBAN

SIKER AZ ÉLETBEN, SIKER A HOROSZKÓPBAN Bán Tamás: SIKER AZ ÉLETBEN, SIKER A HOROSZKÓPBAN Az 1998. novemberben a Fészek Művészklubban elhangzott előadás szerkesztett változata Siker az életben A siker több féle lehet: - anyagi siker - társadalmi

Részletesebben

A viselkedészavarok kialakulásának okai az óvodában, iskolában

A viselkedészavarok kialakulásának okai az óvodában, iskolában Csak akkor biztosíthatunk minden egyes gyerek számára boldog gyermekkort és a képességek optimális fejlődését, ha figyelembe vesszük a gyerekek fejlődésének törvényszerűségeit, az egyes gyerekek különböző

Részletesebben

Európai Alapítvány az Újszülött Gyermekek Ellátásáért (EFCNI) A szülők és az újszülöttek jogai

Európai Alapítvány az Újszülött Gyermekek Ellátásáért (EFCNI) A szülők és az újszülöttek jogai Európai Alapítvány az Újszülött Gyermekek Ellátásáért (EFCNI) A szülők és az újszülöttek jogai 1 Egyenlő és időben nyújtott oktatáshoz való jog 2 Bizonyítékokon alapuló, magas szintű gyógyításhoz és ellátáshoz

Részletesebben

FORGÓ ANI NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS. [ügyfél neve] részére

FORGÓ ANI NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS. [ügyfél neve] részére FORGÓ ANI NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS [ügyfél neve] részére 1 NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS [ügyfél neve] részére Tartalom 1. ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATOK 3 2. BEVEZETÉS 4 3. AZ IRÁNYÍTÓ FAKTOR (X) 5 4. A 13-AS KARMIKUS SZÁM

Részletesebben

III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura)

III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura) III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura) A köldök fölött kb. kétujjnyira találod. Amikor ideges vagy, vagy félsz, itt szorul össze, ide szoktad tenni a tenyered. Az életünk harmadik hétéves ciklusa, a 14-21 éves

Részletesebben

Fusion Vital Program riport

Fusion Vital Program riport 370916 Fusion Vital Program riport Cs 10.09.2015 17:21 6ó 46perc 58 / 82 / 6 Stressz reakció Feltöltődés Fizikai aktivitás Napi fizikai aktivitás Pulzusszám Hiányzó pulzusszám 5% Napközben nincs feltöltődés.

Részletesebben

Pedagógiai program. Lánycsóki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM 027302

Pedagógiai program. Lánycsóki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM 027302 2013 Pedagógiai program Lánycsóki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM 027302 1 Tartalom Köszöntő...4 Küldetésünk...5 1. Az intézmény nevelési programja...7 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai

Részletesebben

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK Mohamed Aida* EGYÉNI STRESSZLELTÁRA (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK 100-66% 65-36% 35-0% 27% EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT 0-35% 36-65% 66-100% 42% SZOKÁSOK /JELLEMZŐK 0-35% 36-65% 66-100% 58% Cégnév:

Részletesebben

Végső dolgok - Egy végtelen világ

Végső dolgok - Egy végtelen világ Végső dolgok - Egy végtelen világ Felnőtt katekézis, 2011. november 04. Előadó: Maga László Plébános atya Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a Végső dolgokról, hiszen

Részletesebben

Tartalom. 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat? Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban Az atyák tíz típusa...

Tartalom. 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat? Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban Az atyák tíz típusa... Tartalom 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat?............................5 2. Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban.......................................9 3. Az atyák tíz típusa........................................15

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

Feng Shui a konyhában? 2. rész.

Feng Shui a konyhában? 2. rész. Feng Shui a konyhában? 2. rész. Nincs szebb feladat az életben, mint az a cél, hogy harmóniát teremtsünk. (Ismerd meg bensőd erejét) Feng Shui a konyhában, most a részletek gazdagságáról szól, az ezekből

Részletesebben

Némedi Mária Margareta A békés világtársadalom lehetőségének és lehetetlenségének szociológiaelméleti vizsgálata

Némedi Mária Margareta A békés világtársadalom lehetőségének és lehetetlenségének szociológiaelméleti vizsgálata Némedi Mária Margareta A békés világtársadalom lehetőségének és lehetetlenségének szociológiaelméleti vizsgálata mari szerzői kiadása - Budapest 2012 ISBN 978-963-08-4652-3 Semmilyen jog nincs fönntartva!

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

A Föld helye a Világegyetemben. A Naprendszer

A Föld helye a Világegyetemben. A Naprendszer A Föld helye a Világegyetemben A Naprendszer Mértékegységek: Fényév: az a távolság, amelyet a fény egy év alatt tesz meg. (A fény terjedési sebessége: 300.000 km.s -1.) Egy év alatt: 60.60.24.365.300 000

Részletesebben

ÖREGEDÉS ÉLETTARTAM, EGÉSZSÉGES ÖREGEDÉS

ÖREGEDÉS ÉLETTARTAM, EGÉSZSÉGES ÖREGEDÉS ÖREGEDÉS ÉLETTARTAM, EGÉSZSÉGES ÖREGEDÉS Mi az öregedés? Egyrészről az idő múlásával definiálható, a születéstől eltelt idővel mérhető, kronológiai sajátosságú, Másrészről az idő múlásához köthető biológiai,

Részletesebben

ORAFLOR. A szájflóra kutatás innovatív termékei

ORAFLOR. A szájflóra kutatás innovatív termékei ORAFLOR A szájflóra kutatás innovatív termékei A szájflóra A szájban élő organizmusok összessége. A szervezet egészségi állapotának egyik fontos tényezője és tükre Elsődleges feladata a védelem. Folyamatosan

Részletesebben

Asztrológiai arcok. A Hold arc jellegzetessége

Asztrológiai arcok. A Hold arc jellegzetessége Asztrológiai arcok A következőkben részletesen is bemutatom ábrákkal a hét alaptípus jellegzetességeit, kezdve a bolygó jellegével, amely a legfontosabb asztrológiai analógiás jelentéseket tartalmazza,

Részletesebben

A pénz és az anyagiak a horoszkópból

A pénz és az anyagiak a horoszkópból A pénz és az anyagiak a horoszkópból A pénz, a vagyon, a birtok, az anyagi érték különbözőképpen közelíthető meg-, az asztrológiában is. Akinek sok a pénze a bankban, az nem biztos, hogy anyagi értéknek

Részletesebben

Mit hoz 2018? Asztrológiai Előadás

Mit hoz 2018? Asztrológiai Előadás Mit hoz 2018? Asztrológiai Előadás 2017 üzenete: El kell engedni, ami a haladás útjában áll. Visszatekintő Bolygóáthaladások (pl.szaturnusz) oda kell figyelni rá, nem sokszor, halad át egy jegyen - 2x,

Részletesebben

Az ember összes kromoszómája 23 párt alkot. A 23. pár határozza meg a nemünket. Ha 2 db X kromoszómánk van ezen a helyen, akkor nők, ha 1db X és 1db

Az ember összes kromoszómája 23 párt alkot. A 23. pár határozza meg a nemünket. Ha 2 db X kromoszómánk van ezen a helyen, akkor nők, ha 1db X és 1db Testünk minden sejtjében megtalálhatók a kromoszómák, melyek a tulajdonságok átörökítését végzik. A testi sejtekben 2 x 23 = 46 db kromoszóma van. Az egyik sorozat apánktól, a másik anyánktól származik.

Részletesebben

Mit nevezünk nehézségi erőnek?

Mit nevezünk nehézségi erőnek? Mit nevezünk nehézségi erőnek? Azt az erőt, amelynek hatására a szabadon eső testek g (gravitációs) gyorsulással esnek a vonzó test centruma felé, nevezzük nehézségi erőnek. F neh = m g Mi a súly? Azt

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

SZATURNUSZ AZ ÉGEN ÉS A HOROSZKÓPBAN

SZATURNUSZ AZ ÉGEN ÉS A HOROSZKÓPBAN Dr. Janák Lajos: SZATURNUSZ AZ ÉGEN ÉS A HOROSZKÓPBAN Elérkeztünk a naprendszer régi határához, a vén Szaturnusz pályájához. Az idő és a végzet istenéhez, melynek pályáját az idők kezdete óta egészen a

Részletesebben

Az erőszak a mindennapi életben mindenütt jelen van. Az erőszak témaköre folyamatosan az érdeklődés középpontjában volt és van is.

Az erőszak a mindennapi életben mindenütt jelen van. Az erőszak témaköre folyamatosan az érdeklődés középpontjában volt és van is. Nincs egyetlen ok, ami megmagyarázná, hogy az egyik ember miért válik erőszakossá, bántalmazóvá, míg egy másik személy nem. Az erőszaknak összetett okai vannak, szerteágazó gyökerekkel biológiai, társadalmi,

Részletesebben

Ö.T.V.E.N. Tartalom. 1. fejezet Én és a külsőm Mit fogok tanulni?...1 Bevezető a fejezethez...2 A fejezet célja...3

Ö.T.V.E.N. Tartalom. 1. fejezet Én és a külsőm Mit fogok tanulni?...1 Bevezető a fejezethez...2 A fejezet célja...3 Ö.T.V.E.N. Tartalom Bevezetés...1 Autizmussal élő személyek jogi chartája...5 I. Az Ö.T.V.E.N. program bemutatása...7 II. A célcsoport bemutatása...10 III. A célcsoport pozíciója a hazai oktatási rendszerben...11

Részletesebben

Az alkoholfogyasztásról. Boujenah Aaron, Komjáthy Boldizsár, Sauer Rutger

Az alkoholfogyasztásról. Boujenah Aaron, Komjáthy Boldizsár, Sauer Rutger Az alkoholfogyasztásról Boujenah Aaron, Komjáthy Boldizsár, Sauer Rutger Az alkoholhoz való lehetséges viszonyulások absztinensek, akik nem fogyasztanak alkoholos italokat; szociális ivók, akik főleg társaságban

Részletesebben

Gépészmérnöki alapszak, Mérnöki fizika ZH, október 10.. CHFMAX. Feladatok (maximum 3x6 pont=18 pont)

Gépészmérnöki alapszak, Mérnöki fizika ZH, október 10.. CHFMAX. Feladatok (maximum 3x6 pont=18 pont) 1. 2. 3. Mondat E1 E2 Gépészmérnöki alapszak, Mérnöki fizika ZH, 2017. október 10.. CHFMAX NÉV: Neptun kód: Aláírás: g=10 m/s 2 Előadó: Márkus / Varga Feladatok (maximum 3x6 pont=18 pont) 1) Az l hosszúságú

Részletesebben