Digitális szakácskönyv recept videókkal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Digitális szakácskönyv recept videókkal"

Átírás

1 Digitális szakácskönyv recept videókkal

2 Üdvözlünk az Electrolux digitális szakácskönyvének oldalain! Ha kulináris élményeket keresel, jó helyen jársz. A következő oldalakon megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert, klasszikus alapanyagokból érdekes, első hallásra talán furcsának is tűnő ételeket készíteni. Görgess tovább, meríts ihletet! Minden receptnél megtalálod a szokásos információkat, amit egy izgalmas szakácskönyvtől elvársz. A hozzávalók listáját, az elkészítés leírását, és gyönyörű, csábító fotókat az ételekről, hozzávalókról. De találsz még valamit! Keresd a gombot a képen, kattints rá, és megnézheted, hogyan kell elkészítened a kiválasztott ételt úgy, hogy minden részletében tökéletes legyen. Mert minden ételnek van egy titkos hozzávalója. Ez néha egy különleges fűszer, máskor a nagyon-nagyon friss hozzávaló, de lehet, hogy éppen a megfelelő sütőprogramon vagy hőfok beállításon múlik, hogy éppen csak jó vagy egyszerűen felejthetetlen lesz az étel, amit készítesz. Egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokkal dolgozunk, de minden receptbe beletettünk egy kis csavart. Ha kipróbáltál mindent, és még többet akarsz, nézz körbe az Egy falat inspiráció oldalon, ahol havonta új recept videókkal bővítjük online szakácskönyvünket. Jó utazást kívánunk gasztronómiai felfedezőutadhoz! Üdvözlettel, Az Electrolux csapata

3 Mákos túrógombóc sárgabarackkal 50 dkg félzsíros tehéntúró 10 dkg búzadara 3 tojás 1 csapott teáskanál só 2 púpozott evőkanál porcukor 20 dkg szemes mák 50 dkg sárgabarack 2 evőkanál barnacukor 1 citrom A túrót egy keverőtálba tesszük és hozzáöntjük a búzadarát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a túróhoz adjuk a sóval és a porcukorral együtt. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd finoman hozzákeverjük ezt is a túrós masszához. Az így kapott túrógombóc alapot egy órán keresztül pihentetjük a hűtőben. A mákot száraz, forró serpenyőbe szórjuk, és rázogatva, kevergetve óvatosan pirítjuk, amíg elkezd illatozni. A sárgabarackokat kimagozzuk, elfelezzük, és egy lábosba tesszük. Meghintjük a barnacukorral, ráreszeljük a citrom héját és egy kevés vizet öntünk rá. A barackokat kevergetés nélkül addig pároljuk, míg szirupos állagúvá válik a leve. A pihentetett túróból nedves kézzel gombócokat formázunk, és forró vízben kifőzzük. A gombócok másfél perccel azután készülnek el, hogy feljöttek a víz tetejére. A gombócokat leszűrjük, és megforgatjuk a pirított mákban, majd forró sárgabarackra ültetjük és egy kevés cukrozott tejföllel, porcukorral megszórva szervírozzuk.

4 Grillezett marha steak chimichurrival A marha steakhez: Kb dkg marhabélszín vagy érlelt hátszín Só, bors A chimichurrihoz: 1 nagy csokor petrezselyem 1 chilipaprika 2 nagy gerezd fokhagyma 1 citrom vagy lime Kb. 1,5 dl kukoricaolaj (ízlés szerint olívaolaj) Só, bors A petrezselymet aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott chilit, a fokhagymát és az egész citrom levét. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a kukorica-, vagy olívaolajat. Az egészet addig pürésítjük, míg pesto-szerű állagot nem kapunk. A kész chimichurrit félretesszük. A megtisztított marha steaket durvaszemű sóval és frissen tört borssal ízesítjük. A rostlapot tűzforróra hevítjük, kevés étolajat csepegtetünk rá és ráhelyezzük a húst. Oldalanként másfél-két perc alatt körben kérget sütünk rá, majd 60 fokos sütőben 10 percig pihentetjük. A forró, szaftos, médiumra sült húst felszeleteljük, tányérra helyezzük és gazdagon megöntözzük a chimichurri mártással.

5 Bárányburger zöldfűszer pestoval és fetakrémmel A burgerhez: 12 db mini buci 40 dkg darált báránycomb Só, bors 1 teáskanál római kömény 1 mokkáskanál őrölt koriandermag 1 teáskanál füstölt paprikapor A fetaszószhoz: 10 dkg fetasajt 1,5 dl tejszín A zöldfűszer-pestohoz egy aprítógépbe dobjuk a friss mentát, bazsalikomleveleket és koriandert, hozzáöntjük az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a tökmagot. Az egészet addig pürésítjük, míg szép élénkzöld, krémes állagot kapunk. A pestót tálalásig félretesszük. A darált bárányhúst sózzuk, borsozzuk, majd őrölt római köménnyel, füstölt paprikával és korianderrel ízesítjük. A húst alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat, abból pedig lapos korongokat formázunk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd 1,5-2 percig sütjük a bárányburgerek mindkét oldalát. A fetakrémhez egy kisebb edénybe belemorzsoljuk a fetasajtot, hozzáöntjük a tejszínt és az egészet addig melegítjük, míg krémes állagúvá nem válik. Tálaláskor a bucikat félbevágjuk, megkenjük fetakrémmel, ráteszünk egy kevés rukkola salátát, és erre ütetjük rá a kisült burgereket. A tetejükre még teszünk keveset a zöldfűszeres pestóból és azon nyomban, még forrón kínáljuk. A bucikat elkészíthetjük házilag is. A hozzávalók listáját és az elkészítés módját megtalálod a videó alatt. vkattints a képre (jobbra).

6 Nyári gazpacho házi bazsalikomolajjal A bazsalikomolajhoz: 1 csokor friss bazsalikom 2 dl napraforgó olaj 1 dl extra szűz olívaolaj A gazpachohoz: 20 dkg fehérkenyér 4-5 gerezd fokhagyma 2 szár angolzeller 2 db paradicsom 1/3 kígyóuborka 1 db pritaminpaprika Kb. 0,6 liter paradicsomlé 0,5 dl olívaolaj Só 1 evőkanál Worchestershire szósz 1 evőkanál friss citromlé 1 kis csokor petrezselyem Egy csokor bazsalikom leveleit letépkedjük, aprítógépbe dobjuk, majd ráöntünk 2 dl napraforgó olajat és 1 dl olívaolajat. Magas fokozaton egy percen keresztül turmixoljuk. Az így kapott olajos-bazsalikomos pürét egy lábasba öntjük és alacsony hőmérsékleten, kíméletesen hevítjük 3-4 percen keresztül. Egy szűrőbe gézlapot teszünk, és ezen keresztül leszűrjük az olajat. Az illatos, élénk színű olajunkat felhasználásig hűtőben tároljuk. A gazpachohoz először is megsütjük a fokhagymát. Tegyük egy tepsire a gerezdeket. A kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet pedig kockára vágjuk. A kenyérkockákat sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk,a fokhagymákkal együtt sütőbe tesszük és 200 fokon 10 percen keresztül szikkasztjuk. A fokhagymákat további 10 percig a sütőben hagyjuk, hogy megsüljenek. A kiszárított kenyérből egy maréknyit turmixgépbe dobunk és alaposan összezúzunk, majd a darabokra vágott angolzellert, paradicsomot, uborkát és pritaminpaprikát is hozzátesszük. A megsült fokhagymagerezdeket megpucoljuk és szintén a turmixgépbe dobjuk. A zöldségeket felöntjük a paradicsomlével és sóval, friss citromlével, worchestershire szósszal, olívaolajjal ízesítjük. A zöldségeket pürésítjük és szükség szerint öntünk még hozzá paradicsomlevet. A kész levest lehűtjük és egy szár angolzellerrel, bazsalikomolajjal és friss petrezselyemmel szervírozzuk.

7 Joghurtos-avokádós turmix uborkával Fél kígyóuborka 1 érett avokádó 2 dl joghurt 2 evőkanál virágméz Fél citrom Az uborkát nagyobb szeletekre vágjuk és egy turmixgépbe dobjuk. Az avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk és a belsejét szintén a turmixgépbe kaparjuk. A fél citrom levét az ujjaink között átszűrve rácsorgatjuk az avokádóra. Hozzákanalazzuk a joghurtot és a virágmézet, majd az egészet jó alaposan összeturmixoljuk, míg egy sima, lágy krémet kapunk. Ha az új Electrolux Sport mixerben készítjük el a turmixot, akkor elég, ha a palackra rácsavarjuk a kupakot és már indulhatunk is az itallal. De természetesen kínálhatjuk hagyományos módon üvegpohárból, egy szelet uborkával díszítve.

8 Spárga és édeskömény hollandi mártással 400 g zöldspárga 1 fej édeskömény 2 tojássárgája 100 g vaj 1 teáskanál frissen facsart citromlé Só Őrölt fehérbors A megmosott zöldspárgáknak egyesével pattintsuk le a fásabb alsó részét. Az édesköményt vágjuk fel kb. egy centi vastag szeletekre. Tegyük a szeleteket egy tepsire, és pakoljuk melléjük a zöldspárgákat is. A gőzsütőt töltsük fel vízzel, majd 15 perc alatt gőzöljük készre a zöldségeket. Helyezzünk vízgőz fölé egy keverőtálat és üssünk bele a két tojássárgáját. A tojásokat folyton keverve melegítsük fel 62 fok körüli hőmérsékletre, majd a gőzről levéve adjunk hozzá 2 vékony szelet hideg vajat és keverjük addig, míg a vaj felolvad. Tegyük vissza a gőz fölé a tálat, hogy ismét átmelegedjen a vajas-tojásos keverék, ügyelve arra, hogy ne hevüljön fel túlzottan. Vegyük le a gőzről, és a folyamatot ismételgetve keverjünk a tojásokhoz összesen 100 gramm vajat, míg az egész egy szép pasztelsárga színt, és könnyű krémes állagot kap. Ízesítsük a hollandi mártást: adjuk hozzá a friss citromlevet, sót és őrölt fehérborsot. Az egészet még egyszer alaposan keverjük össze, és tálalásig tartsuk 40 fokon. A megpárolt zöldspárgát és édesköményt tálaljuk tányérra és öntsük le a melegen tartott hollandi mártással. Szórjuk meg kevés durva szemű tengeri sóval és máris fogyaszthatjuk.

9 Guacamole házi tortilla chipsszel 1 érett avokádó 1 kisebb paradicsom 1 cikk vöröshagyma Fehérbors Csipetnyi őrölt koriander 1 citrom Só 3-4 kukorica tortilla Olaj a sütéshez A paradicsom tetejét bevágjuk, és egy tálba helyezve forró vizet öntünk rá. A leforrázott paradicsomnak eltávolítjuk a héját, a csumáját és a magjait is, a húsát pedig aprítógépbe dobjuk. Az avokádót éles késsel körbevágjuk, elcsavarva félbe szedjük, majd a magját is eltávolítjuk. A belsejét szintén az aprítógépbe kanalazzuk. Egy kisebb darab hagymát szintén hozzáadunk a zöldségekhez, majd az egészet sóval, kevés korianderrel, fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Az aprítógép segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük. A friss kukorica tortillát nyolcadokba vágjuk, és forró olajban szép aranybarnára és ropogósra sütjük. A guacamolét díszíthetjük chilipehellyel, korianderrel és koktélparadicsommal. Tökéletes snack a házi tortillával mártogatva!

10 Szuvidolt húsvéti sonka tojássalátával és kapros túróval A sonkához: 1 kg füstölt nyers sonka 3 gerezd fokhagyma 2 friss babérlevél 1 evőkanálnyi egész feketebors 2 evőkanál virágméz 1 csapott evőkanálnyi durvaszemű bors A tojássalátához: 150 g majonéz 3 db főtt tojás 1 kis csokor petrezselyem 2 szál újhagyma 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 1 teáskanál angol mustárpor Só ízlés szerint A kapros túróhoz: 150 g friss túró 150 g tejföl 1 csokor friss kapor 1 evőkanál reszelt torma Só ízlés szerint 1 fej ropogós endívia A füstölt, nyers sonkát vákuumzacskóba tesszük, mellészórjuk a fokhagymagerezdeket, az egész feketeborsot és a friss babérlevelet. A zacskót egy vákuumozó gép segítségével légmentesen lezárjuk. A gőzsütőt feltöltjük vízzel, majd beállítjuk a szuvid programot 68 fokra, 4 órára, majd a gőzbe tesszük a sonkát. A petrezselymet finomra aprítjuk és hozzáadjuk a majonézhez. A főtt tojásokat durvára aprítjuk és ezt, valamint az újhagymák felszeletelt zöldjét szintén a majonézhez adjuk. Sóval, fehér borssal és angol mustárporral ízesítjük és az egészet jó alaposan összeforgatjuk. A friss túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított friss kaprot, a reszelt tormát, majd az egészet sózzuk és alaposan összeforgatjuk. A szuvidolt sonkát kivesszük a zacskóból, alaposan átkenjük virágmézzel és durva szemű tört borssal meghintjük. 200 fokos sütőben 10 perc alatt szép fényes kérget sütünk rá. A megsült szuvidolt sonkát szeletkre vágjuk, a tojássalátát és a kapros túrót endívia levélbe kanalazzuk és az egészet friss tavaszi salátával körítve szervírozzuk.

11 Húsvéti quiche sonkával és tormával Az omlós tésztához: 200 g liszt 125 g vaj 1 csapott teáskanálnyi só kb ml jéghideg víz A töltelékhez: 200 ml tejszín 100 ml tej Szerecsendió 50 g friss torma 200 g húsvéti sonka 1 póréhagyma 1 kis csokor snidling Egy keverőtálba öntsünk 200 gramm lisztet, tegyünk hozzá 125 gramm kemény, hideg vajat és egy csapott teáskanálnyi sót. Az egészet keverjük morzsalékos állagúra egy robotgéppel. Lassan hozzáadunk 5-6 evőkanálnyi jéghideg vizet, és gyors fokozaton homogén tésztává gyúrjuk össze. A tésztát pár gyors mozdulattal összedolgozzuk és fóliába csomagolva fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Egy sütőformát alaposan kivajazunk, a lehűtött tésztát pedig negyed órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, majd egy belisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtunk. A kinyújtott tésztát óvatosan feltekerjük a sodrófára, majd ráborítjuk a kivajazott sütőformára. Körbe mindenhol beleigazgatjuk a tésztát, a kilógó részeket pedig egy éles késsel levagdossuk. Alaposan megszurkáljuk egy villával, majd alufóliával kibéleljük, és száraz borsót töltünk rá nehezékként. Kétszáz fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd eltávolítjuk a nehezékkel megtöltött fóliát és az üres tésztát további 5 percig sütjük a forró sütőben. Egy tálban összekeverünk 2 dl tejszínt, 1 dl tejet és három nagyobb tojást. Szerecsendiót, valamint egy jó adag friss tormát reszelünk bele, és sóval, törött borssal ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük és az elősütött tésztára öntjük. Apró kockára vágott sonkát, vékonyra szelt póréhagymát és finomra vágott snidlinget szórunk rá, majd az egészet sütőbe tesszük és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük. A kisült quiche-t szeletekre vágva forrón tálaljuk, de később hidegen is tökéletes fogás lesz belőle.

12 Spenótos szuflé edami sajttal 8 dkg vaj + kevés a formák kivajazásához is 2 evőkanál liszt 3 dl tej 1 csapott mokkáskanál fehérbors Kevés szerecsendió 2 tojás 3 gerezd fokhagyma 10 dkg friss spenót Őrölt feketebors Só 10 dkg edami sajt Egy közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és óvatosan hevíteni kezdjük. Több részletben hozzáadjuk a tejet és csomómentesen elkeverjük. A besamellt sóval, fehérborssal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kész mártást levesszük a tűzről, majd a két tojás sárgáját egyesével alaposan elkeverjük benne. Kevés olajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd rádobjuk a friss spenótot. Rövid ideig pároljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük, végül pedig a tojásos besamell-alaphoz keverjük. Egy tálban a két tojás fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A habhoz hozzáöntjük a spenótos besamellt és az egészet óvatosan összeforgatjuk. Az edami sajtot kis kockákra vágunk és ezt is elkeverjük a masszában. Kivajazunk néhány szufléformát, és belekanalazzuk a spenótos krémet. Kevés gőz hozzáadásával, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük a szuflékat és azonnal, forrón szervírozzuk.

13 Céklás szélesmetélt kecskesajttal és pisztáciával 2 db közepes cékla 5-6 gerezd pucolatlan fokhagyma 2 dl vörösbor 50 dkg szélesmetélt Só 1 mokkáskanál fehérbors 10 dkg kecskesajt 5 dkg tisztított pisztácia, durvára összetörve 1 dkg madársaláta Az alaposan megmosott cékláknak vágjuk le a felső és alsó részét, helyezzük egy tepsibe és szórjuk melléjük a pucolatlan fokhagymagerezdeket. Süssük őket 180 fokos sütőben, kevés gőz hozzáadásával 30 percen keresztül. A kihűlt céklákat hámozzuk meg és dobjuk egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a megsült, megpucolt fokhagymagerezdeket is és a vörösborral pürésítsük az egészet szép krémes állagúra. Sós, forró vízben főzzük ki a szélesmetéltet. Közben a céklapürét egy serpenyőben kevés sóval és a fehérborssal kezdjük el lepárolni, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát és egy keveset a tészta főzőlevéből is. Óvatosan forgassuk át az egészet, míg a cékla mindenhol megszínezi a tésztát. Tálaláskor a céklás tésztára morzsoljuk rá a kecskesajtot, szórjuk meg a durvára tört pisztáciával, végül díszítsük madársaláta levelekkel.

14 Frittata édesburgonyával és mozzarellával 20 dkg édesburgonya 15 dkg koktélparadicsom balzsamelcet olívaolaj 2 szál újhagyma 6 db tojás 10 dkg mozzarella só, bors Az édesburgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és törött borssal. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsin, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel, durva szemű sóval és feketeborssal ízesítjük. Az édesburgonyát és a paradicsomot betesszük a sütőbe, és 200 fokon, 15 perc alatt megsütjük. Az újhagymát felszeleteljük és egy közepesen forró serpenyőben, kevés olívaolajon párolni kezdjük. A megpárolt hagymához hozzáadjuk a megsült édesburgonya-kockákat és alaposan összeforgatjuk a zöldségeket. A tojásokat kevés sóval felverjük és az egészet az újhagymás-édesburgonyás keverékre öntjük. Rátesszük a megsütött koktélparadicsomokat, majd mozzarella darabokat tépkedünk a tojás tetejére. Az egészet megszórjuk még egy kevés durvára vágott újhagyma zöldjével és alacsony lángon kb. 5 percig sütjük. Ezután a serpenyőt berakjuk a sütőbe és grill fokozaton, 200 fokon további 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesen összeáll és a mozzarella megolvad. A kisült frittatát kiborítjuk a serpenyőből és szeletekre vágva szervírozzuk forrón, vagy akár hidegen is.

15 Biscotti naranccsal és mogyoróval 10 dkg vaj 15 dkg kristálycukor 2 tojás 30 dkg liszt 1 púpozott teáskanál sütőpor 1 csipetnyi só 10 dkg pörkölt mogyoró 1 narancs A vajat és a kristálycukrot habosra keverjük egy konyhai robotgép keverőtáljában. Egyesével hozzáütjük a tojásokat, és egyenletesen eldolgozzuk őket a masszában. 30 deka liszthez hozzáadunk egy púpozott teáskanál sütőport és egy csipetnyi sót is szórunk bele. A lisztet több adagban hozzákeverjük a tésztához, és szép sima állagú tésztát gyúrunk belőle. Hozzáadunk 10 deka pörkölt mogyorót és egy narancs lereszelt héját, majd az egészet kézzel, óvatosan összeforgatjuk. Finoman belisztezzük a kezünket és a már két részre osztott tésztát is, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin mindkét adagból ellapított kenyérformát formázunk. 170 fokon 20 perc alatt elősütjük a tésztát. Ha kész, pár perc pihentetés után másfél centi vastag szeletekre vágjuk és visszatesszük a sütőbe 170 fokra, ahol a sütemények egyik felét 7-8 perc alatt ropogósra sütjük. Átforgatjuk és ugyanígy megsütjük a másik oldalukat is. Az elkészült süteményeket hagyjuk kihűlni, majd légmentesen zárható edénybe rakjuk, melyben akár két hétig is tárolhatjuk.

16 Téli coleslaw saláta diós csirkenyárssal A sonkához: 115 dkg fehér káposzta 15 dkg lila káposzta 15 dkg sárgarépa 10 dkg sörretek (vagy jégcsapretek) 10 dkg hónapos retek Házi majonéz (lsd lent) 2-3 evőkanál tejföl Só, Bors 1 evőkanál borecet 1 teáskanál porcukor A majonézhez: 1 tojás sárgája 1,5 dl étolaj 1 teáskanál mustár Só, Bors Citromlé A csirkenyárshoz: 50 dkg csirkemell filé, kis kockákra vágva Só, Bors 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág 1 dl juharszirup 5 dkg durvára tört pirított dió A káposztákat kisebb darabokra vágjuk, majd a sárgarépát, a sörretket és a hónapos retket megpucoljuk. Egy szeletelőgép segítségével az összes zöldségfélét finomra reszeljük, majd az egészet egy tálba borítjuk. Elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját egy keverőtálba teszünk, kicsit megsózzuk és hozzáadjuk a mustárt. Óvatosan, adagolva öntjük az olajat a tojáshoz és közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Ha a tojás az összes olajat felvette és a majonéz krémes állagú lett, kevés friss citromlével, fehérborssal és sóval ízesítjük. A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a sót, a feketeborsot, a borecetet és a porcukrot. Az egészet összeforgatjuk és félretesszük. A kockára vágott csirkemellet bambusznyársakra húzzuk és sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és aranyszínűre sütjük a csirkemellet. Ráöntünk egy kevés juharszirupot, melytől vékony karamelizált bevonat képződik a húskockákon. A kész nyársakat megforgatjuk pirított dióban, majd tányérra kanalazott salátahalmok tetejére helyezve tálaljuk.

17 Sertés rillette karamellizált hagymával 50 dkg sertéslapocka 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 ág rozmaring 10 szem borókabogyó 2 db babérlevél (lehetőleg friss 15 dkg mangalica sertészsír 15 dkg libazsír 2 dl száraz fehérbor 3 dl zöldségalaplé 1 evőkanál cukor 1,5 fej vöröshagyma A sertéslapockát megtűzdeljük a fokhagymával és a rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk és egy magasabb falú sütőtepsibe helyezzük. A húst a felforrósított sertészsírral leforrázzuk, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Az elősütött húst egy lábasba helyezzük, leöntjük a tepsiben maradt zsírral, majd hozzáadjuk a libazsírt, egy félbevágott vöröshagymát, a fehérbort és a zöldségalaplevet. Borókabogyóval, babérlevéllel fűszerezzük és lefedve, kis lángon pároljuk 3 órán keresztül. Az elkészült puha húst két villa segítségével rostjaira szedjük, visszarakjuk egy lábasba és egy szűrőn keresztül hozzáadjuk a boros-alapleves zsírt. Egy forró serpenyőben olajon cukrot karamellizálunk és hozzáadunk fél fej szeletekre vágott hagymát. Fehérborral, sóval puhára pároljuk, majd ezt is hozzáadjuk a húshoz és finoman összekeverjük. A szaftos, húsos, hagymás krémet porcelántálkába kanalazzuk, rozmaringággal és borókabogyóval díszítjük és az egészet leöntjük olvadt libazsírral. Tökéletes téli csemege, hűtőszekrényben két hétig is eláll, íze pedig az idő előrehaladtával egyre finomabb lesz.

18 Szuvidolt pulykamell barnasörös-narancsos mártással 1 egész pulykamell (kb. 2 kg)2 ág friss rozmaring 3-4 ág friss kakukkfű 2 mokkáskanál őrölt sze recsendió 1 darabka reszelt gyömbér 2 narancs Só Bors Fél üveg barna sör 2 db friss babérlevél 100 g vaj 5 evőkanál juharszirup A pulykamellet alaposan sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a friss gyömbért, majd a szerecsendióval, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, valamint 3-4 szelet naranccsal ízesítjük. A pulykamellet vákuumzacskóban légmentesen lezárjuk, majd 68 fokon, 4 órán keresztül szuvidoljuk. Elkészülte után a zacskóban lévő húslevet leszűrjük, forralni kezdjük, hozzáfacsarjuk egy narancs levét és felöntjük fél üveg barna sörrel. Hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet beforraljuk kb. fele mennyiségűre. Közben a vajat kikeverjük a juharsziruppal és az egész pulykamellet alaposan bekenjük vele. Grill fokozaton, 200 fokon 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A még forró pulykasültből szeleteket vágunk és vajas-tejszínes burgonyapürét, valamint ropogósan hagyott párolt zöldséget adunk mellé. Az ételt alaposan meglocsoljuk a beforralt sörös-narancsos mártással és azonnal tálaljuk.

19 Sült kelbimbó főzelék fokhagymával 80 dkg kelbimbó 1 nagyobb fej vöröshagyma 30 dkg burgonya 3 dl zöldségalaplé 1 fej fokhagyma 2 mokkáskanál őrölt görögszéna-mag 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág 5 dkg vaj Só Bors A kelbimbókat félbevágjuk és rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 10 perc alatt, gőz segítségével kíméletesen megpároljuk a zöldséget. Egy hagymát vékony szeletekre vágunk és kevés olajon párolni kezdjük. A burgonyát cikkekre vágva puhára főzünk. A megpárolt kelbimbó 2/3-át a finoman megpirított hagymához adjuk és görögszéna maggal valamint őrölt szerecsendióvirággal ízesítjük. Felöntjük kevés zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összeforgatjuk az egészet. Pár gerezd megroppantott fokhagymát és a maradék kelbimbót meglocsolunk olajjal, és az egészet tűzforró sütőben aranybarnára sütjük. A főtt burgonyát a párolt kelbimbóhoz adjuk és egy botmixer segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük, végül pedig egy darab vajat is hozzákeverünk. Igény szerint további zöldségalaplével állítjuk be a megfelelő állagot. A sütőből kivett zöldségeket a krémes kelbimbópürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel és finom olívaolajjal díszítjük.

20 Vaníliás panna cotta gránátalma öntettel A panna cottához: 300 ml tej 300 ml tejszín 4 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál zselatin 1 vanília rúd A gránátalma-öntethez: 1 db gránátalma 0,5 dl száraz fehérbor 1 evőkanál kristálycukor Egy gyorsforralóban keverjük össze a tejet, a tejszínt és adjuk hozzá a kristálycukrot. Egy hosszában kettévágott vaníliarúdnak kaparjuk ki a magjait egy kés lapjával, és ezt, valamint a kikapart rudat is dobjuk a keverékbe. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és távolítsuk el a vanília rudat. Két evőkanál aszpikot olvasszunk fel egy kevés hideg vízben, keverjük ezt is a forró tejhez, és pár percig kevergessük, hogy az aszpik teljesen felolvadjon. Töltsük a panna cottát befőttes üvegekbe és rakjuk kb. 3-4 órára hűtőszekrénybe. Egy gránátalmát bontsunk szét, és magjait szedjük ki egy tálba. A magok felét aprítógépben zúzzuk össze. A gránátalma levét passzírozzuk át egy szűrőn egy serpenyőbe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, egy kevés fehérbort, és az egészet forraljuk addig, amíg selymes állagú öntetet kapunk. A gránátalma szószt hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a megszilárdult panna cotta tetejére és tálalásig tartsuk hűtőben.

21 Őszi rizottó gesztenyével és vargányával 1 kisebb fej hagyma 8 szem gesztenye 15 dkg rizottó rizs (arborio)2 dl száraz fehérbor kb. 6 dl zöldségalaplé 15 dkg sütőtök, kis kockára vágva 50 dkg vaj 5 dkg parmezán 1 csokor friss petrezselyem 1 db nagyobb vargánya Olívaolaj Só, bors A gesztenyék héjába vágjunk egy keresztet, majd 160 fokon, lehetőleg gőzprogramon süssük 20 percig. A hagymát vágjuk apró kockákra. Egy forró serpenyőben hevítsünk olajat, majd pirítsuk üvegesre a hagymát. Szórjuk rá a rizottórizst és hevítsük addig, míg áttetszővé válnak a szemek. Öntsük rá a fehérbort, majd miután a rizs magába szívta, kis adagokban kezdjük el a zöldséges alaplevet is hozzáadni. Ha egy adagot már felszívtak a szemek, akkor adjuk hozzá a következőt. A második kör alaplé után gyorsan hámozzuk meg az időközben megsült gesztenyéket, és feldarabolva dobjuk a rizottóhoz, majd tegyük ugyanezt a kis kockára vágott sütőtökkel. Keverjük össze, adjunk hozzá két újabb adag alaplevet és folyton kevergetve, alacsony lángon főzzük tovább a rizottónkat. Sózzuk, borsozzuk, és dobjuk hozzá a vajat is. Reszeljünk le egy adag parmezánt és ezt is keverjük az ételhez, végül durvára vágott friss petrezselyemmel is szórjuk meg. A vargányát vágjuk fel nagyobb szeletekre, és forró grillserpenyőben, kevés bors és só hozzáadásával pár perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Tálalásnál szedjük a krémes, forró rizottót egy tányérra, tegyük a tetejére a grillezett vargányát, majd locsoljuk meg kevés olívaolajjal.

22 Sütőtökös gnocchi édesburgonyával Egy kisebb fél sütőtök (kb. 300 g)300 g édesburgonya 400 g liszt Egy teáskanál só Kevés frissen tört bors 1 mokkáskanál őrölt fahéj 3 evőkanál olívaolaj 60 g vaj 7-8 friss zsályalevél Egy sütőtököt kettévágunk és kimagozunk. A felét kb. egy centi vastag szeletekre vágjuk, a héját eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 10 percig sütjük. Az édesburgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és forró vízben néhány perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval egy nyújtódeszkára nyomjuk. A megsült tököt aprítógépben összetörjük és hozzáadjuk az édesburgonyához. Sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi fahéjjal ízesítjük. Több részletben hozzáadjuk a lisztet és közepesen kemény, formázható tésztává gyúrjuk. A kész tésztából vékony hengereket formázunk, amiből egy éles késsel kb. két centis darabokat vágunk. Egy villa segítségével kis bordákat nyomunk a gnocchikra, és egy fazékban addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz tetejére. A leszűrt gnocchikat forró serpenyőben, kevés olajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a friss, durvára vágott zsályát, a vajat és további 1 percig pirítjuk. A kész gnocchit kitálaljuk, meglocsoljuk egy kanál zsályás vajjal és megszórjuk egy kevés parmezánnal.

23 Fügés-szilvás chutney gyömbérrel és fahéjjal 50 ml étolaj 5-6 szem friss füge 8 szem friss szilva 2 közepes fej lilahagyma 6 dkg aszalt szilva 2 dkg friss gyömbér 1 szárított chili 1 babérlevél 80 ml vörösborecet 1 mokkáskanál őrölt koriander 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 csapott evőkanál melaszos nádcukor vagy barna cukor 1,5 dl fehérbor, só A lilahagymát félfőre (azaz félbe, majd vékony szeletkre) vágjuk és közepesen forró serpenyőben, olajon párolni kezdjük. Aprítógépben durvára aprítjuk az aszalt szilvát, a friss gyömbért és a chilipaprikát, majd az így kapott keveréket is a hagymához adjuk. A fügét és a kimagozott szilvát negyedekbe vágjuk, és ezeket is a serpenyőbe dobjuk. Őrölt korianderrel, fahéjjal, babérlevéllel, nádcukorral és kevés sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a fehérbort és a borecetet. Néha óvatosan átkeverve, alacsony hőfokon addig főzzük a gyümölcsöket, míg sűrű, darabos lekvár-állagot nem kapunk. Megkóstoljuk és szükség szerint sóval, cukorral vagy borecettel állítjuk be a végleges ízét. A kész chutneyt kihűlte után rögtön fogyaszthatjuk, de legjobb ízét néhány nap után éri el. Lekvárként eltéve hónapokig eláll.

24 Paprikalekvár csípős chilivel és fokhagymával 6-7 db húsos kápiapaprika Két közepes paradicsom 1 fej fokhagyma 0,5 dl olívaolaj 40 g cukor 1 csapott teáskanál pektin 30 ml vörösborecet 1 teáskanál só Helyezzünk 6-7 húsos kápiapaprikát és egy fej fóliába csomagolt fokhagymát egy sütőrácsra és süssük őket 200 fokon kb. 30 percig, míg a paprikák héja helyenként megfeketedik. A forró paprikákat csomagoljuk alufóliába, hogy könnyen el tudjuk távolítani a héjukat, miután kihűlt. Távolítsuk el a magházat és a magokat, és két paprikát vágjunk kis darabokra. A többit helyezzük aprítógépbe és dobjuk be mellé a megsütött, megtisztított fokhagymagerezdeket is. Két paradicsom héján vágjunk kb. 2 cm-es keresztet, majd egy tálban forrázzuk le őket, és egy perc elteltével húzzuk le a héjukat. A megpucolt paradicsomokat vágjuk cikkekre és ezt is adjuk a paprikához. Kevés olívaolaj hozzáadásával a zöldségeket pépesítsük krémesre majd a kész krémet kezdjük főzni egy magasabb falú lábasban. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és egy vékony karikára vágott chilit. Keverjünk el a lábasban 40 gramm cukrot, egy fél teáskanálnyi pektint, 3 evőkanálnyi borecetet és egy teáskanálnyi sót. Forraljuk intenzíven egy percig, majd lassú tűzön további fél órán át. A kész paprikalekvárt töltsük befőttes üvegbe és igény szerint hagyományos módszerrel, vagy a sütőnk tartósító funkciója segítségével konzerváljuk.

Digitális szakácskönyv recept videókkal

Digitális szakácskönyv recept videókkal Digitális szakácskönyv recept videókkal Üdvözlünk az Electrolux digitális szakácskönyvének oldalain! Ha kulináris élményeket keresel, jó helyen jársz. A következő oldalakon megmutatjuk, hogyan lehet a

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó Krumplipüré 1 kg krumpli, hámozva, kockára vágva víz a krumpli megfőzéséhez ízlés szerint 3 dkg vaj 2 deci tejföl 1 egész tojás A krumplit fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Részletesebben

Spenóttal és gombával sült tojás

Spenóttal és gombával sült tojás Spenóttal és gombával sült tojás 300 g gomba, szeletelve 175 g spenót, megmosva 3 evőkanál száraz sherry ½ teáskanál őrölt szerecsendió 6 evőkanál zsíros tejszín 6 nagyobb méretű tojás 1 evőkanál finomra

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

Karácsonyi ételek gombákkal a

Karácsonyi ételek gombákkal a Karácsonyi ételek gombákkal a ajánlásával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban 500 g Bio-Fungi szeletelt csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A

Részletesebben

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló Receptoldal.hu Húsvéti recept ajánló Baconnal és Cheddarral töltött tojás - 12 tojás - 1/2 csésze majonéz - 4 szelet bacon - 2 evőkanál finomra reszelt cheddar sajt - 1 evőkanál mustár - só,bors A tojásokat

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

Hencsey Roland mesterszakács receptjei

Hencsey Roland mesterszakács receptjei 1 2 1. alkalom Minestrone leves Könnyű ugyanakkor tartalmas olasz zöldségleves elkészítése egyszerű, de mint minden nagy odafigyelést igényel 0,15 kg császárszalonna kockára vágva 0,2 kg sárgarépa batonokra

Részletesebben

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 18 19 20 A munkahelyi ebédek világában mostanában nagyon divatosak az üvegekbe, dobozokba rétegezett saláták. Hogy ne csak csomagoláskor, hanem fogyasztáskor

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com HOT DRINKS Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com Hazavinni & kipróbálni Aromás teák Narancs-menta-tea Hozzávalók 1 teáspohárhoz: V narancs 3-4 friss mentalevél 250 ml víz 1 ek mentaszirup

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig Reggeli Reggelik 0-30g szénhidrát-tartalomig Zöldséges túrókrém Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg kígyóuborka, 5 dkg piros kaliforniai paprika, 10 dkg retek, 10 dkg natúr joghurt, só, frissen

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

PÁROLT CSIRKEMELL RIZSKEMÉNYÍTŐVEL

PÁROLT CSIRKEMELL RIZSKEMÉNYÍTŐVEL 1 Bambuszgőzölő A gőzölés egy ősi eljárás, de ma is nagyon kedvelt Kínában. Az így készült ételeknek magasabb a tápértéke, gazdagabbak természetes ízekben, könnyebben emészthetők. Zöldségfélék, hal, hús,

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Készítette: Szabó Mária 2012. Tartalomjegyzék Erdélyi rakott káposzta... 4 Erdélyi borsos tokány... 6 Juhtúrós puliszka /Mamaliga/...

Részletesebben

Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag

Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag Frissesség MAGYARORSZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag ALACSKA ÉSZAK/DÉL MOSONMAGYARÓVÁR ÉSZAK/DÉL BALATONLELLE

Részletesebben

Svájci specialitáso. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com. marche-restaurants.com

Svájci specialitáso. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com. marche-restaurants.com Frissesség MAGYARORZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com C I A L C I W vájci specialitáso ALACKA ÉZAK/DÉL MOONMAGYARÓVÁR ÉZAK/DÉL BALATONLELLE ÉZAK/DÉL Legyen Ön is

Részletesebben

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS Kedves Fogyasztó! A magyar lakosság egy fôre jutó nyúlhúsfogyasztása messze elmarad a nagy konyhakultúrájú országokétól.

Részletesebben

Füstölt lazacsaláta garnélarákkal

Füstölt lazacsaláta garnélarákkal A TENGER GYÜMÖLCSEI NORVÉGIÁBÓL Füstölt lazacsaláta garnélarákkal 20 dkg tisztított garnélarák 40 dkg csíkokra vágott füstölt lazac 1 citrom leve és finomra reszelt héja 8-10 friss bazsalikomlevél ízlés

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek hu Sütőforma fedéllel Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Tapadásgátló bevonat A sütőforma és az aljak tapadásgátló bevonattal vannak ellátva, aminek

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

NATUR KRÉMEK RECEPTEKKEL. Bio szeretetből

NATUR KRÉMEK RECEPTEKKEL. Bio szeretetből NATUR KRÉMEK RECEPTEKKEL Bio szeretetből A csonthéjban rejlenek az egészséges magok. Natur krémek, mint energiacsomagok Ellenállhatatlan ízek, extra adag egészség. A dió és mogyorófélékből készült krémek

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

Fitness Lunch március 2015.

Fitness Lunch március 2015. S. Kovács Ádám, világbanok sportoló Fitness Lunch - 2015. március Az előző két hónap ha rendesen végig csináltad akkor kiváló alapokat nyújtott. Itt az idő, hogy komolyabban vegyük saját magunkat és bízzunk

Részletesebben

Makrobiotikus ételek és desszertek

Makrobiotikus ételek és desszertek Makrobiotikus ételek és desszertek Kinpira pórézöld sárgarépával 1 póré zöldje ferde karikákra vágva 1 vékonyabb sárgarépa ferde karikákra gyalulva (uborkaszeletelőn) 1 kiskanál szezámolaj csipet só Az

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

Szendvicsek, vendégvárók

Szendvicsek, vendégvárók Receptek sonkából Szendvicsek, vendégvárók Húsvéti szendvics 4 szelet szendvicskenyér 2 dkg vaj 12 dkg fôtt sonka 1 db fôtt tojás tormahab 4 zöldpetrezselyem ág 1 db piros, kaliforniai paprika Vajazzuk

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Karácsonyi ételek termesztett gombával

Karácsonyi ételek termesztett gombával Karácsonyi ételek termesztett gombával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros szószban 500 g csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A pulykamellet vékony szeletekre

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez #azenlekvarom Alkosd meg percek alatt a saját világodat, úgy lesz igazi azenlekvarom! ~2~ koronascukor.hu koronascukor 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 50 dkg Koronás

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 2 db vaníliarúd kikapart magjai 2 cm gyömbér reszelve Vaníliás-gyömbéres sárgabaracklekvár A gyömbér egzotikus íze miatt tökéletes ételek

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

V E R E EGÉSZ EGÉSZSÉG

V E R E EGÉSZ EGÉSZSÉG vokádó-és uborka rozetta GS GSSG GSSGS GSSGSBB ISOL 1db kigyóuborka 5cl borecet 2db avokádó 10cl olivaolaj 2 db paradicsom 1 tkanál mustár 10 db friss bazsalikomlevél lkészítése: z uborkát és az avokádót

Részletesebben

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5 1 Tartalomjegyzék: 1. Román krémes... 2 2. Mikádó (kőszikla) torta I.... 3 3. Mikádó (kőszikla) torta II.... 4 4. Kókusztetős ananászkocka... 5 5. Tejfölös csodasüti... 6 6. Gesztenyebomba... 7 2 1. Román

Részletesebben

1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK

1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK HU Receptkönyv Sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Marhasült Automatikus programok súly megadásával. A súly beállítási edény alján 10-20 mm-es folyadékréteg legyen. Fedővel fedje le. Ezt a

Részletesebben

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek.

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek. Derelyeformázó hu Használati útmutató és receptek www.tchibo.hu/utmutatok Fontos tudnivalók Tisztítsa meg a formákat az első használat előtt és minden használat után meleg vízzel és kevés mosogatószerrel.

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

SÜSSÜNK-FŐZZÜNK EGÉSZSÉGESEN

SÜSSÜNK-FŐZZÜNK EGÉSZSÉGESEN SÜSSÜNK-FŐZZÜNK EGÉSZSÉGESEN Sajttorta sütés nélkül 15 dkg háztartási keksz, 4 evőkanál porcukor, 30 dkg tejszínes sajtkrém, 2 dl habtejszín, 7 dkg margarin, 2 evőkanál citromlé. Ledaráljuk a kekszet,

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2010 december 07. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A karácsony és az utána következő napok okot adnak a bulizásra. A jeges bólék a hangulatot

Részletesebben

Lekvár gyorsan, stílusosan

Lekvár gyorsan, stílusosan Lekvár gyorsan, stílusosan azenlekvarom.hu Nyereményjáték, receptek, tippek, ingyenesen letölthető alkalmazás és még sok meglepetés a legfinomabb lekvárokhoz! Az élet édesen teljes azenlekvarom.hu Nyerjen

Részletesebben

- Zsuzsi - - Ramóna -

- Zsuzsi - - Ramóna - Fahéjas-almás zabpehely szelet répával - Zsuzsi - 1 bögre (2,5 dl) zabpehely 3 ek méz vagy xilit 1 tk őrölt fahéj 1 rúd vanília pár csepp vaníliás aroma 1 db nagyobb alma 1 db nagyobb, vagy 2 kisebb sárgarépa

Részletesebben

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GILLER AKUPUNKTÚRA Diétás napló GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 2 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd

Részletesebben

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval.

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval. Használati útmutató Jellemzés Kiválóan alkalmas rizsből, burgonyából, zöldségből és hasonl. készült ételek tányéron való megformázásához, valamint édes és sós réteges előételek, köretek és desszertek elkészítéséhez.

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK:

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK: Halva * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc - 5 dl víz - 20 dkg cukor - 10 dkg vaj - 20 dkg búzadara - 2 evőkanál dúrvára tört földimogyoró - 1 teáskanál őrölt fahéj A vizet a cukorral az 1

Részletesebben

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek A recepteket írta: Ganter Klári hivatásos konyhatündér az otthoni főzés szakértője 9+1 Karácsonyi menü azoknak, akik szeretnek időt pénzt energiát spórolni, de nem engednek a kreativitásból 1 A karácsony

Részletesebben

Egyél céklát (akár) minden nap!

Egyél céklát (akár) minden nap! 1 Egyél céklát (akár) minden nap! A receptek alatt találtok egy rövid ismertetőt a cékla jótékony hatásairól: Almás céklasaláta 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi

Részletesebben

Neked. Finom és egyszerű RECEPT ÖTLETEK TAVASZRA TÉSZTASZERELEM

Neked. Finom és egyszerű RECEPT ÖTLETEK TAVASZRA TÉSZTASZERELEM 8 RE CE P T Neked Finom és egyszerű RECEPT EK TÉSZTASZERELEM TAVASZRA ELJÖTT AZ IDŐ: az inspiráló TAVASZ IDEJE Ebben a számban a kerek tésztához ( cm) hozunk finom és friss tavaszi ízeket ÍZLETES TAVASZ:

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Európa édes oldala Az alábbi szöveg a Sweet Europe Let yourself be seduced című kiadványnak (kiadta: Institut der Regionen Europas, Salzburg) nemhivatalos magyar fordítása. Amióta világ a világ, azóta

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben