A csakrák. 1., Akarat-érzés-gondolkodás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A csakrák. 1., Akarat-érzés-gondolkodás"

Átírás

1 Tartalomjegyzék A csakrák...2 1: Múládhára...4 2: Szvadhisztána...6 3: Manipúra...8 4: Anáhata : Visuddha : Adzsnyá : Szahaszrára...16

2 A csakrák A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent. A testben lévő energiaközpontokat hívják így, mégpedig azért, mert örvénylő tölcsérként jelennek meg. Ezek a központok gyűjtik össze az energiát testünkben ( 7 fő csakra van), majd osztják el az energiapályákon (nádik) keresztül a teljes testi kivetülésünkben. A 7 fő csakra mellett még vannak mellékcsakrák is, és három fő nádi, és sok-sok mellék nádi. A Szusumná nádi a gerinc mögött helyezkedik el, és őt spirálisan öleli körbe a másik kettő, az Idá, és Pingalá nádi. E két nádi ahol keresztezi a Szusumná nádit és a gerincet, ott találhatóak a fő csakrák. A hét fő csakra közül az elsőn és a hetediken kívül az összes többi duális kivetülésű, ami azt jelenti, hogy van egy előre, és egy hátra mutató tölcsére is. A duális csakrák elől lévő része (A) az érzelmeké, a hátsó (B) a gondolatoké, akaraté. A gyökércsakra, és koronacsakra páratlan. A csakrákat általában három szinten kezeljük. 1., Akarat-érzés-gondolkodás Az alsóbb régió, a fizikai megnyilvánulásainkért, és alacsonyabb rendű érzelmeinkért felelős. Ezen területek felelősek a mindennapi fájdalmakért. (lábnehézség, nyak, csípő, gerincoszlop merevsége, fájdalma, rossz közérzet, elfojtott agresszió, aluszékonyság, vagy épp az ellenkezője, álmatlanság, türelmetlenség, stressz) Harmonizálásuk kezdő szinten testmozgással (különböző jógairányzatok) kezdődik. A jóga hatása elvitathatatlan, az összes szervrendszerünk működését jótékonyan befolyásolja. Balanszot teremt a test és a lélek között, a letapadásokat csökkenti, megnyitva ezzel a páciens tudatát az intuitívabb terápiák irányába.

3 2.,Kapcsolat A második szint a szívcsakra. Nagyon fontos terület. Kapcsolatot teremt az alsóbb érzelmek, megnyilvánulások, és a spirituális fejlődés, keresés között. A nyugati civilizáció, a hitet, a spirituális fejlődést, és a személyes megtapasztalást, vallási rendszerekbe sűrítette, pusztán dogmákra, elméleti alapokra hivatkozva, mely az egyén, rendszerbe történő integrálását igyekszik megvalósítani. Emellett számos felekezet, egyéb szinteken is igyekszik megfelelni. Ez azért baj, mert a szívcsakra alul működése, nem csak a hétköznapokban fogja éreztetni hatását, hanem elzárja a tudatot a spirituális fejlődéstől, mely alapvető igényünk, és létezésünk fő célja. 3., Parancs-intuíció-tudatosság A harmadik szint, a felsőbb régió. Az intuíció, beleérzés képessége, telepátia, hatodik érzék stb. székhelye. Tulajdonképpen az első három csakra funkcióit valósítja meg, először finom-fizikai, majd lelki szinten. Ezen területek tartós harmonizálása, személyes hit, és transzcendentális útkeresés nélkül, lehetetlen. Fontos, hogy csak egyik, vagy másik csakra erősítése szintén zavart okozhat mind durva fizikai, mind finom fizikai szinten, ezért mindig, mindegyik csakrát harmonizálni kell. ( durva fizikai test érinthető testünk, finom fizikai test elme, intelligencia, hamis ego ( a három összefoglaló néven: elme) nem azonos a köznyelven forgó intelligenciával, és egoval).

4 1: Múládhára Az első csakrát hívják alapcsakrának, vagy gyökércsakrának is, Szanszkrit neve Múládhára. Fizikális helye a végbél, és nemi szervek között van. Nem kettős kivetülésű, tölcsére lefelé mutat. Funkciója a létfenntartás, életösztönök, és védekezés. Azért hívjuk gyökércsakrának, mert a gyökerek, az alapfunkciók tartoznak ide. Még a védett hitrendszereink is, melyekkel lekorlátozzuk magunkat, és életünket, mert ezek jelentik a túlélést ösztönszerűleg (tudod, jön a tigris, futni kell..) Az éteri testre van hatással. Az éteri test fizikai testünket kb. 2,5 centiméter vastagon veszi körbe, és 15/ perc sűrűséggel pulzál. Hat éves korunkig a gyökércsakránk nagyon erőteljes hatással van ránk, hiszen az alapvető életösztönök elsajátítása történik ezekben az években, ekkor tesszük magunkévá korlátozó hiedelmeinket, alapvető értékeinket, melyeket aztán később már nehéz felismerni. Az anyaméhben történik meg először a van választás/nincs választás kérdésköre, mely aztán a születéssel eldől, s megtörténik az első elkülönülés. A korrekciója az egység, az egyik ciklus befejeztével kezdődik a második ( az élet az anyaméhen kívül), visszatérve a választás lehetőségéhez, az újabb kibontakozáshoz. A védett hitrendszereink közömbössé tesznek, ebből való kitörésnek pedig a ráhangolódás a gyógyszere. Ráhangolódni Belső Önvalónkra, s ezzel együtt a világra. Anyagi test szintjén szintén a test alapjai tartoznak ide: izomés csontrendszer, vérképzés és folyamata, belső szervek, belek, általános vitalitás, végbélnyílás. Ha a gyökércsakránk nem működik rendesen, (alul, vagy túlműködik) akkor testi szinten megnyilvánulhat gerincpanaszokban, tartáshibákban, csontrendszeri

5 problémákban (fogak, ínyek is ide tartoznak) vérbetegségben, allergiában, fejlődési rendellenességekben, szívbetegségekben, nemi betegségekben, bélrendszeri problémákban, veseproblémákban. Mentális szinten megjelenő problémák: komplexusok, melyek megnyilvánulhatnak kisebbrendűség érzésében, vagy maximalizmusban, pánikbetegség minden fajtája. Elveszettség érzés, talajnélküliség depresszió, kiégettség, motiválatlanság, paranoia, stb. Maximalizmus, törtetés. Szimbólum: színe piros, négyszirmú lótusz, benne négyzet, és lam mantramag.

6 2: Szvadhisztána A második csakra az úgynevezett szexcsakra, hasi vagy nemi csakra, szanszkrit nevén Szvadhisztána. Fizikális helye a nemi szervek, és köldök között van. Kettős kivetülésű. Funkciója az érzések, szexuális késztetésekkreativitás, alacsonyabb rendű érzelmek (düh, félelem, gyűlölet, harag), és családi kapcsolatok kontrollja. A hét, és tizennégy éves korunk közötti történések köthetőek ide. Ekkor kezd el kialakulni nemiségünk. Első menstruáció, magömlés, stb. Ide tartozik a bánat, és bűntudat általában első, erőteljesebb megélése identitáskeresésünk közben ( kamaszkor). Elfogadhatatlannak, és elárultnak érezzük magunkat olykor magunk által is. Korrekciója az egyenrangúság, a természet öt elemének összhangban való megélése. Együttműködés elsősorban önmagunkkal, majd a külső világgal. Érzelmi test tartozik hozzá, mely 7,5 centiméternyi vastag, színe az érzéseknek megfelelően változik. Anyagi test szintjén nemi szervek, prosztata, hólyag, vezetékek, vesék, vékonybél, vér, nyirok, emésztőnedvek, sperma tartoznak hozzá. Így bélgörcsök, felfúvódás, gyomornyálkahártya, gombás fertőzések, hólyaggyulladás, impotencia, prosztata- és here megbetegedései, petefészek-méh megbetegedései, petefészek ciszta, mióma, minden esetben érzelmi sérülésekre utal, menstruációs görcsök, zavarok, orgazmussal kapcsolatos problémák jelenhetnek meg hibás működés esetén.

7 Mentális szinten szexuális problémákat, párkapcsolati-családi ellentéteket, kreativitás hiányát okozhatja, felelős lehet étkezési zavarokért is. A: szexuális vonzalom, szerelem, adás-kapás B: szexuális életerő, energiaellátás, orgazmus Szimbólum: színe sárga, hatszirmú lótusz, középen ezüst színnel, és a vam mantramaggal.

8 3: Manipúra A harmadik a köldök, központi, vagy elosztó csakra. Szanszkrit neve Manipúra. Kettős kivetülésű, fizikális megjelenése a napfonatnál, kissé a köldök felett, gyomrunk magasságában található. Funkciója a gondolkodás, egoizmus, karrier, hatalomvágy, félelmek, agresszió kezelése. 14 és 17 éves korunk közötti válságos időszak, mikor kialakul valódi egyéniségünk. Amikor az általunk tapasztalt világ lecsapódik, majd megjelenik rajtunk keresztül. Kishitűek, önbizalom hiányosak vagyunk, meg nem hallgatottnak érezzük magunkat, mindenkiben és mindenben ellenséget kezdünk látni. A kölcsönhatásokat képezi le tanult, és tapasztalt világunk között. Korrekciója a védettség, a külső tapasztalásainknak belső igazságunkkal való szintetizálása, majd beépítése, s ezzel önbizalom, merészség építése. Mentális testtel van kapcsolatban, mely 12,5 cm vastag, sárga sugárzású. Gondolataink struktúráját tartalmazza. Anyagi test szintjén: derék, hasüreg, emésztés, lép, máj, epe, hasnyál és hormonjai, gyomor, rekeszizom, vegetatív idegrendszer tartozik hozzá. Hibás működés esetén cukorbetegség (1-es 2-es), emésztési, epeproblémák, táplálkozási zavarok, gyomorégés, fekély, hasi elhízás, májbetegség, rekeszizomproblémák, szemproblémák jelenhetnek meg. Mentális szinten: dühkitörések, harag, hisztéria, kisebbségi érzés, extrém szégyenlősség, uralkodási vágy, hatalommal való visszaélés, szadizmus-mazochizmus jellemzi hibás működését.

9 A: egyetemes rend, világban elfoglalt hely B: egészségre való törekvés, élni akarás, kiegyensúlyozottság megteremtésének energetikai eszköze Szimbólum: sárga szín, tízszirmú lótusz, benne háromszög, ram mantramag.

10 4: Anáhata A negyedik a szívcsakra, vagy szanszkritul Anáhata. Kettős kivetülésű csakra, fizikai megjelenése a szív magasságában. Funkciója a kapcsolat, hidat verni az alsó három, és felső három csakra között (fizikai és szellemi sík). Alsó 3 csakra: gondolkodás, érzés, akarat megnyilvánulása. Felső 3 csakra: tudatosság, intuíció, parancs megnyilvánulása. Ide tartozik a szeretet, szerelem, gondoskodás, részvét, megbocsátás, alázat. Itt helyezkedik el a lélek, az igazi önvalónk. Regresszió szempontjából időben a éves kor közé tehető, mikor már testileg érettek vagyunk, de lelkileg, mentálisan is fel kell nőni. Az ellenségeskedés mind Önmagunkkal, mind a külső világgal kikezdi a test és lélek amúgy is éppen csak megtalált egyensúlyát, meg kell tanulnunk alkalmazkodni az élethez, hiszen újra kezdődik majd az elkülönülés, gyerekkorunk vége, s a ciklus folytatódik. Korrekciója megtalálni az egyensúlyban a rugalmasságot, a külvilághoz való érzelmi alkalmazkodást. Lelkesen ráhangolódni a mindenki, de legfőképpen saját magunk javát szolgáló összhangra. Anyagi test szintjén a hibás működés a szív, tüdő, mellkas, keringés, hátcsigolyák, bőr, kezek problémáját hívja életre. Mentális hátterű, úgynevezett pszichoszomatikus betegségek -allergia, ekcéma, csalánkiütés, szénanátha, autoimmun betegségek, rák, szívpanaszok jelenhetnek meg. Mentális szinten zárkózottság, szeretetlenség, haragtartás jellemző a hibás működésre.

11 A: feltétel nélküli szeretet B: tudatos akarat, szeretet kisugárzása mások felé. Szimbólum: zöld szín, 12 szirmú lótusz, kék, illetve füstszínű középpel, benne hexagramm, és yam mantramag.

12 5: Visuddha Az ötödik a torok csakra. Szanszkritul Visuddha. Szintén duális csakra, fizikailag a nyaktőnél, a pajzsmirigy fölött helyezkedik el. Funkciója: kommunikáció, információcsere, tanulás, hallás utáni megértés, önkifejezés, kreativitás, alkalmazkodás, önuralom-parancs. Spirituális akarattal, éteri testtel van kapcsolatban, mely kb. 45 cm, kobaltkék színű. Ez a csakra már a tudatos énünkhöz tartozik, általában az elmúlt egy hónapban történt események tartoznak hozzá. Ha a sértődöttség sebzi a tudatunkat, akkor megbántottnak, feszültnek, kihasználtnak érezhetjük magunkat. Úgy érezzük, a világ elvesztette érdeklődését irántunk. Ám ez fordítva van, mi vesztettük el érdeklődésünket saját igazi Önvalónk iránt, így vált érdektelenné velünk kapcsolatban a külvilág. Visszautasítottnak érezhetjük magunkat, de ez nem más, mit saját magunk általi megértés, és igényeltség mellőzése. Korrekciója a gondoskodás, és érdeklődés Önmagunk számára, becsüljük és értsük meg magunkat, hogy a világ is megértsen, és igényeljen bennünket. Anyagi test szintjén a hibás működés száj, nyelv, fogak, torok, hangszálak, nyelőcső, hörgők, nyirokrendszer, tüdő, állkapocs problémáit okozhatja. Megnyilvánulhat gondolatok kifejezésére való képtelenségében, új helyzetektől való idegenkedésben, asztmában, bronchitisben, fülproblémákban, köhögésben, tanulási nehézségekben, mandulagyulladásban, torokfájásban, megfázásban, nyakfájdalomban, rekedtségben, szájszagban, tüdőproblémákban. Mentális szinten: Az emberré válás kritériumai tartoznak hozzá, felelősségvállalás, isteni normatívák elfogadása.

13 Hibás működés esetén kifejezési nehézségek, beszéddel kapcsolatos problémák, az új helyzetektől való félelem. A: Isteni gondviselés szolgálatában, B: Éntudat, harmonikus személyiségfejlődés Szimbólum: kék színű, tizenhat szirmú lótusz, sötétlila középpel, benne a ham mantramag.

14 6: Adzsnyá Homlok, vagy harmadik szem csakra. Szanszkritul Adzsnyá. Duális csakra, homlokon, a két szemöldök között/fölött helyezkedik el. Funkciója az intuíció, megérzés, tisztánlátás, ösztönök, értelem. Felelős a valódi énünk megfelelő működéséért. Lenyomata időben a tegnapot megelőző két hét. Amikor forr a harag bennünk egy friss sérüléstől, felháborodottak, és dühösek vagyunk, mert nem érezzük felelősnek magunkat, vagy felelősségre vontak valami miatt amit mi nem szeretnénk felvállalni, elveszítjük felkészültségünket, nem érezzük magunkat megfelelőnek, s nem vagyunk erőt sugárzóak. Ennek korrekciója, hogy tudatosítjuk, minden belőlünk indul ki, s a középpontból minden vonal azonos hosszúságú. Ami kimegy, akkora, mint ami bejön..amint lenn, úgy fenn. Vállajuk fel a felelősséget, s rögtön erőssé válunk, cselekvő, felkészült és megfelelő állapotba kerülünk. Spirituális érzelemmel, mennyei testtel van kapcsolatban, mely kb.65 cm vastag. Isteni iránti szeretet, a vágy, hogy parancsait megtartsam. Anyagi test szintjén arc, orr, fül, homlok, koponyaalap, kisagy, központi idegrendszer, szemek irányítása, energia ellátása a feladata. Így hibás működés esetén migrén, fejfájások, homlok-és arcüreg gyulladásos megbetegedései, látászavarok léphetnek fel, nátha, kötőhártya-gyulladás alakulhat ki. Mentális szinten hibás működés a fizikai testtel való önazonosítást okozza.

15 A: mentális fogalmak vizualizálása, megértés, lényeglátás, világnézet megteremtése. B: gyakorlati megvalósítás. Szimbólum: kétszirmú lótusz, kámfor fehér középpel, benne óm mantramaggal ( elme, intelligencia, hamis ego uralja)

16 7: Szahaszrára A hetedik, a korona, vagy fejtető csakra, amit szanszkritul Szahaszrárá-nak hívunk. Nem duális kivetülésű csakra, tölcsére felfelé mutat. Helye a fejtető legmagasabb pontja. Funkciói a tudatosság, elmélyülés, transzcendencia, önmegvalósítás. Spirituális értelmi, vagy ketherikus testtel van kapcsolatban, mely kb.85 cm vastag. Aranyszínű sugárzású, tojás alakú. Túlmutat a fizikai világon, béke érzését kelti, célt, értelmet ad a létezésnek. A Van Választás állapota, a jelen. Amikor még csak a szembenállást érezzük, megtámadottnak, megkérdőjelezettnek érezzük magunkat. Bosszúsak vagyunk, méltatlankodunk, és túlterheltek vagyunk. Úgy érezzük, hogy szembeszegülnek velünk, nem vagyunk méltók, nem fogadnak el bennünket, vagy éppen mi nem akarunk valamit, vagy valakit elfogadni. Korrekcióként tudjuk, hogy egyek vagyunk. Én vagyok a Világban, és a Világ létezik bennem. Minden összefügg mindennel, ezért ha magamat elfogadom, Téged is elfogadlak, válasszuk a megérdemlő, derűlátó állapotot, mert MINDIG VAN VÁLASZTÁS. Anyagi test szintjén a koponya, agykéreg, nagyagy tartozik hozzá, hibás működés esetén epilepszia, skizofrénia, Parkinson-kór, Alzheimer- kór, időskori dementia alakulhat ki. Mentális szinten ha: elzárjuk magunkat az önmegvalósítás, és az élet mélyebb megismerése elöl, pszichózisok, személyiségzavarok, skizofrénia, a jellemző. Szimbólum: szivárvány ( vagy lila) színű, ezerszirmú lótusz, vakítóan fehér középpel, benne a Klim mantramaggal.

17 Felhasználtam A Természetgyógyász Akadémián, a One Brain tanfolyamokon, és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán kapott tudásomat :-) Ha tetszett, küldd tovább :-) Nagy Erika Izzó Víztükör

T ártalom. Előszó... 7 Bevezetés...9 Egy példa a praxisomból... 13

T ártalom. Előszó... 7 Bevezetés...9 Egy példa a praxisomból... 13 T ártalom Előszó... 7 Bevezetés...9 Egy példa a praxisomból... 13 Első rész - A fényút-terápia alapjai )in és jang, avagy a polaritás törvénye...16 - apvető tudnivalók a fénytestről...19 Finom- és durvaanyagú

Részletesebben

NNCL2079-62Dv1.0. Tanmaya Honervogt REIKI A KÉZ ÁLTAL KÖZVETÍTETT GYÓGYÍTÁS ÉS HARMÓNIA

NNCL2079-62Dv1.0. Tanmaya Honervogt REIKI A KÉZ ÁLTAL KÖZVETÍTETT GYÓGYÍTÁS ÉS HARMÓNIA NNCL2079-62Dv1.0 Tanmaya Honervogt REIKI A KÉZ ÁLTAL KÖZVETÍTETT GYÓGYÍTÁS ÉS HARMÓNIA A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Tanmaya Honervogt: Reiki. Healing and karmony through the hands Gaia

Részletesebben

Találd meg az egyensúlyod! A hormonális egyensúly meglétének fontossága életünkben A stressz és az érzelmek hatása a hormonális egyensúlyra

Találd meg az egyensúlyod! A hormonális egyensúly meglétének fontossága életünkben A stressz és az érzelmek hatása a hormonális egyensúlyra Találd meg az egyensúlyod! A hormonális egyensúly meglétének fontossága életünkben A stressz és az érzelmek hatása a hormonális egyensúlyra Vajon mi volt előbb? A hormonális egyensúly felborulása vagy

Részletesebben

Fedélterv: Urr Géza. Copyright 2002 Black & White Kiadó

Fedélterv: Urr Géza. Copyright 2002 Black & White Kiadó Fedélterv: Urr Géza Copyright 2002 Black & White Kiadó Ali rights reserved! Minden jog fenntartva! Tilos a könyv bármely részét sokszorosítani, reprodukálni akár elektronikus, akár mechanikus úton, beleértve

Részletesebben

megtanulni létrehozni a MER-KA-BÁ-t a tested körül és tudatos kapcsolatba lépsz felsőbb éneddel. Naponta egyszer, lépj be ebbe a meditációba, amíg

megtanulni létrehozni a MER-KA-BÁ-t a tested körül és tudatos kapcsolatba lépsz felsőbb éneddel. Naponta egyszer, lépj be ebbe a meditációba, amíg Dalai Láma Meditáció A Dalai Lámát a tibeti buddhisták az Együttérző Isten reinkarnációjaként, a világ pedig általában Nobel Békedíjasként ismeri, de kevesen gondolnak rá úgy, mint gyakorló meditáló. Egész

Részletesebben

A Biblia oldalai MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG. Szilárd József A színek szimbolikája a Bibliában

A Biblia oldalai MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG. Szilárd József A színek szimbolikája a Bibliában A Biblia oldalai MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG Szilárd József A színek szimbolikája a Bibliában Aki nem tud semmit, nem szeret semmit. Aki tehetetlen, érthetetlen. Aki nem ért semmit, nem is

Részletesebben

Clarence R. Munroe szakképzett fizioterapeuta

Clarence R. Munroe szakképzett fizioterapeuta Fizioterapeutaként saját egészségügyi intézményeimben, valamint számos nagyobb, többek között a Dr. John Harvey Kellogg nevével fémjelzett híres Battle Creek-i szanatóriumban végzett negyvennyolc esztendei

Részletesebben

Ann Holdway A kineziológia alapjai

Ann Holdway A kineziológia alapjai ÉDESVÍZ KIADÓ A kineziológia alapjai 2 A sorozatban megjelent kötetek: Catherine Sutton: A shiatsu alapjai Paul Roland: A kabbala alapjai Deedre Diemer: A csakraterápia alapjai Cassandra Eason: A tarot

Részletesebben

Lylia. Gyakorlati Cigánykártya

Lylia. Gyakorlati Cigánykártya Lylia Gyakorlati Cigánykártya Írta: Tatár Alexandra Teljes terjedelmében szabadon másolható, továbbadható, terjeszthető az író írásbeli engedélye nélkül, de kizárólag a szerző (Tatár Alexandra Lylia) megjelölésével.

Részletesebben

Munkamánia A munkamánia mint korunk függ ségi problémája

Munkamánia A munkamánia mint korunk függ ségi problémája Munkamánia Azok az impulzusok, amelyek a munkavégző szerep megvalósítása során érik a személyt, hasonlóak lehetnek a vitaminfelvételhez, ami fontos a fizikai egészség szempontjából, azonban csak bizonyos

Részletesebben

L. Stipkovits Erika KÖZELEBB EGYMÁSHOZ

L. Stipkovits Erika KÖZELEBB EGYMÁSHOZ L. Stipkovits Erika KÖZELEBB EGYMÁSHOZ 1 L. Stipkovits Erika KÖZELEBB EGYMÁSHOZ 11 tévhit párkapcsolatainkról 3 L. Stipkovits Erika: Közelebb egymáshoz 11 tévhit párkapcsolatainkról L. Stipkovits Erika,

Részletesebben

Merre tovább, Energy? Ott voltunk a konferencián. Karácsonyi receptek 2012/12 2013/1. Beszélgetés Marosi Zoltánnal. Ismertetjük a szakmai előadásokat

Merre tovább, Energy? Ott voltunk a konferencián. Karácsonyi receptek 2012/12 2013/1. Beszélgetés Marosi Zoltánnal. Ismertetjük a szakmai előadásokat 2012/12 2013/1 www.energy.sk Merre tovább, Energy? Beszélgetés Marosi Zoltánnal Ott voltunk a konferencián Ismertetjük a szakmai előadásokat Karácsonyi receptek Mindenki másképp csinálja... 2012. december-2013.

Részletesebben

Thorwald Dethlefsen Rüdiger Dahlke Út a teljességhez A betegség jelentése és jelentősége

Thorwald Dethlefsen Rüdiger Dahlke Út a teljességhez A betegség jelentése és jelentősége Thorwald Dethlefsen Rüdiger Dahlke Út a teljességhez A betegség jelentése és jelentősége * * * Tau Benső út-ikalauz könytárából! http://www.tau.hu Thorwald Dehlefsen Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez 2

Részletesebben

Biológiai fogászat. Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban. (Dr. Adloff)

Biológiai fogászat. Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban. (Dr. Adloff) Biológiai fogászat Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban. (Dr. Adloff) Ezt a szemléletmódot igyekszik a biológiai, komplementer 1 fogorvoslás magáévá tenni. Elvei megegyeznek a természetgyógyászati

Részletesebben

Az élet hét törvénye

Az élet hét törvénye Deepak Chopra: Az élet hét törvénye Tau Benső út-ikalauz könytárából http://www.tau.hu Deepak Chopra: Az élet hét törvénye 2 Tartalom: Az élet hét törvénye 1 Tartalom: 2 Bevezetés 3 ELSŐ FEJEZET A Tiszta

Részletesebben

David R. Hawkins. A valódi Én hatalma

David R. Hawkins. A valódi Én hatalma David R. Hawkins A valódi Én hatalma A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: David R. Hawkins / The Eye of the I Veritas Publishing, Sedona, Arizona, USA, 2001 Fordította Újhelyi Bálint Szerkesztette

Részletesebben

Köszönet Dr. Pálos Istvánnak, Dr. Simoncsics Péternek, Dr. Eıry Ajándoknak, és kínai mestereimnek, akiknek a munkái révén betekintést nyerhettem egy

Köszönet Dr. Pálos Istvánnak, Dr. Simoncsics Péternek, Dr. Eıry Ajándoknak, és kínai mestereimnek, akiknek a munkái révén betekintést nyerhettem egy Köszönet Dr. Pálos Istvánnak, Dr. Simoncsics Péternek, Dr. Eıry Ajándoknak, és kínai mestereimnek, akiknek a munkái révén betekintést nyerhettem egy különleges világba. 2000 . Temesvári Gabriella ÖT ELEM

Részletesebben

újság VIII. évfolyam, 1. szám

újság VIII. évfolyam, 1. szám újság VIII. évfolyam, 1. szám hírek, felhívások Tartalom Hírek, felhívások 2 A jóga szádhana 3 szükségessége Swami Satyananda Saraswati A jóga szerepe 4 az életminõség javításában Swami Niranjanananda

Részletesebben

A rendszeres testmozgás jótékony hatásai

A rendszeres testmozgás jótékony hatásai Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata 2014 A rendszeres testmozgás jótékony hatásai Rajtad múlik! - életmódprogramok az Enyingi kistérségben TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0045 A rendszeres testmozgás jótékony

Részletesebben

Tashira Tachi ren. A fénytest. A fénytest kialakulásának 12 fokozata. Médiumi üzenetek Ariel arkangyaltól

Tashira Tachi ren. A fénytest. A fénytest kialakulásának 12 fokozata. Médiumi üzenetek Ariel arkangyaltól Tashira Tachi ren A fénytest A fénytest kialakulásának 12 fokozata Médiumi üzenetek Ariel arkangyaltól Tartalom Ajánlás... 3 A fordító előszava... 3 A médium előszava... 3 Előszó az új amerikai kiadáshoz...

Részletesebben

Láma Ole Nydahl. A Nagy Pecsét. A Gyémánt Út buddhizmus mahámudra-látásmódja ISBN 963060594-5

Láma Ole Nydahl. A Nagy Pecsét. A Gyémánt Út buddhizmus mahámudra-látásmódja ISBN 963060594-5 Láma Ole Nydahl A Nagy Pecsét A Gyémánt Út buddhizmus mahámudra-látásmódja 2006 ISBN 963060594-5 Fordítás alapjául szolgáló kiadás: Lama Ole Nydahl The Great Seal 2004, San Francisco Fordította: Csöndes

Részletesebben

Niszargadatta Mahárádzs tanításai a megvalósításról és előfeltételeiről BEVEZETÉS

Niszargadatta Mahárádzs tanításai a megvalósításról és előfeltételeiről BEVEZETÉS A MEGVALÓSÍTÁS GYÖNGYFÜZÉRE* Niszargadatta Mahárádzs tanításai a megvalósításról és előfeltételeiről BEVEZETÉS Az ébred fel, aki akar. László András A XX. század második felének spiritualitásában egészen

Részletesebben

Belső Gyermek Kártya kisarkánumok

Belső Gyermek Kártya kisarkánumok kisarkánumok Botok Gyermeke A Kisherceg A Kisherceg a mindannyiunkban élő csillaggyermek. Miközben megnyílunk a csillagok, a virágok és a világmindenségben lévő élet egészének csodáira, akkor alázatosságunkban

Részletesebben

A gyerekek és az Energy. Depresszió: nem kilátástalan! Az Energy és a sport 2014/3. A szülők tapasztalataiból. Mezei Tünde írása

A gyerekek és az Energy. Depresszió: nem kilátástalan! Az Energy és a sport 2014/3. A szülők tapasztalataiból. Mezei Tünde írása 2014/3 www.energy.sk A gyerekek és az Energy A szülők tapasztalataiból Depresszió: nem kilátástalan! Mezei Tünde írása Az Energy és a sport Életmód- és szemléletváltás felé 2014. március Iránytű Megtörtént

Részletesebben

A személyiség fogalma. A személyiség struktúrája, különböző aspektusai.

A személyiség fogalma. A személyiség struktúrája, különböző aspektusai. A személyiség fogalma. A személyiség struktúrája, különböző aspektusai. A személyiség eredete: persona latin eredetű szóból származik, ami maszkot jelent. Mai értelmében Goethe használta először. A személyiség

Részletesebben

Taisen Deshimaru Az út gyakorlása

Taisen Deshimaru Az út gyakorlása Taisen Deshimaru Az út gyakorlása Taisen Deshimaru Az út gyakorlása - kérdések egy zen mesterhez - A fordítás alapjául szolgáló mû: Taisen Deshimaru: Questions to a zen master Elõszó Arkana Published by

Részletesebben

Hogyan játsszunk ki az érzelmeket úgy, hogy pár perc alatt felizgassunk egy nőt?

Hogyan játsszunk ki az érzelmeket úgy, hogy pár perc alatt felizgassunk egy nőt? Hogyan játsszunk ki az érzelmeket úgy, hogy pár perc alatt felizgassunk egy... 1. oldal, összesen: 93 Hogyan játsszunk ki az érzelmeket úgy, hogy pár perc alatt felizgassunk egy nőt? Nők és férfiak sokban

Részletesebben

Akupunktúra a pszichoszomatikus betegségek. II. Interdiszciplináris Kongresszus, 2015. április 24-25. Dr. Hamvas Szilárd

Akupunktúra a pszichoszomatikus betegségek. II. Interdiszciplináris Kongresszus, 2015. április 24-25. Dr. Hamvas Szilárd Akupunktúra a pszichoszomatikus betegségek gyógyításának szolgálatában II. Interdiszciplináris Kongresszus, 2015. április 24-25. Dr. Hamvas Szilárd Előzmények Média figyelem Sham akupunktúra hatékonysága

Részletesebben

Nevelési Alapismeretek

Nevelési Alapismeretek Tordáné Hajabács Ilona Nevelési Alapismeretek a Népi játék és kismesterségek oktatója tanfolyam hallgatói számára HAGYOMÁNYOK HÁZA Népművészeti Módszertani Műhely 2010 Tartalom Bevezetés...5 A nevelés...6

Részletesebben