AdBlue Oldalszám: 1 / 5 Változat:1.0 Felülvizsgálat:0 Kibocsátás kelte:: julius 30.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AdBlue Oldalszám: 1 / 5 Változat:1.0 Felülvizsgálat:0 Kibocsátás kelte:: 2013. julius 30."

Átírás

1 AdBlue Oldalszám: 1 / 5 A termék adatai: Kereskedelmi név: AdBIue,Vizes karbamid-oldat 32,5% NOx-redukciós anyag AdBIue DIN Gépjármű minőségű karbamid (AGU) Cikkszám: - Az anyag/készítmény használata: SCR technológiás diesel motorok katalitikus kipufogógáza nítrogénoxíd tartalmának csökkentésére. Gyártó:. Forgalmazó: Borealis Agrolinz Melamine GmbH St.-Peter Strasse 25 H 8200 Veszprém A-4021 Linz Csemete u sds@borealisgroup.com krarusz@krarusz.hu Vészhelyzeti információ: Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat 1096 Budapest Nagyvárad tér 2. Telefon: 80/ (Zö ld szám), 1/ A veszély megjelölése: nincs Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó információk: Az EU Általános Besorolási útmutató előkészítéshez legutolsó érvényes verziójának számítása alapján a terméket nem kell jelölni. Osztályozási rendszer: Az osztálybesorolás megfelel az érvényes EK listáknak, azonban azt a szakirodalom és a szállítmányozó cégek által megadott adatok kiegészítik. Kémiai jellemzés: Leírás: Magas tisztaságú karbamidot tartalmazó vizes oldat (CAS , EINECS ) Veszélyes összetevők: Nincsenek Általános információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Belélegzés esetén: Gondoskodjon friss levegőről; panaszok esetén forduljon orvoshoz. Bőrrel való érintkezés után: Vízzel és szappannal mossa meg és öblítse le az érintett bőrfelületet. Szembe kerül esetén: A nyitott szemet folyó víz alatt néhány percig bő vízzel mossa. Tartós tünetek esetén forduljon orvoshoz. Lenyelés esetén: Mossa ki a száját és igyon sok vizet. Tartós tünetek esetén forduljon orvoshoz. Megfelelő tűzoltószer: CO 2, vízpára vagy alkoholmentes hab. Biztonsági okokból tűzoltásra nem alkalmas anyagok: Vízsugár Az anyag, égéstermékei vagy képződő gázai által keltett különleges veszélyeztetettség: Nem éghető. Védőfelszerelés: Függetlenül működő légzőkészülék ajánlott.

2 AdBlue Oldalszám: 2 / 5 További információ: Hűtse le a veszélyeztetett tartályt vízsugárral. Kémiai anyagok tüzénél szokásos előírások. Személyekre vonatkozó biztonsági óvintézkedések: Viseljen védőruházatot! Tartsa távol a védőruha nélküli személyeket! Csúszásveszélyes a kiömlött/kifröccsent termék. Környezetvédelmi intézkedések Kerülje, hogy a termék elérje a csatornarendszert, lefolyókat, pincéket. Tisztítási/hulladékgyűjtési eljárások: Nedvszívó anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassa fel. A hulladékgyűjtést az előírások szerint végezze. A maradékot sok vízzel mossa fel. Kezelés: Információk a biztonságos kezeléshez: Nincs különleges előírás. Tűz- és robbanásvédelmi intézkedések: Nincs különleges előírás. Tárolás: A raktárhelyiségekkel és tárolókkal szemben támasztott követelmények: Megfelelő anyagok, melyek az AdBlue-val közvetlenül érintkezhetnek: Magas karbontartalmú ausztenitikus Cr-Ni szénacél ötvözet és Cr-Ni-Mo szénacél ötvözet (rozsdamentes úgynevezett korr-acél) a DIN EN és szerint (azaz és ), az ipari szabványnak megfelelően, Titán, egyéb műanyagok, mint:hdpe, HDPP, Viton. Nem használható: Ötvözetlen acélok, réz- és rézötvözetek, galvanizált acélok. Használat előtt tesztelje az egyéb anyagokat az AdBlue szennyeződési képességére és korrózióra. Általánosságban, mielőtt használja, tisztítsa meg az anyagokat, hogy elkerülje az AdBlue szenyeződését. Más termékekkel való együttes tárolásra vonatkozó információk: Ne tárolja együtt oxidáló és savas anyagokkal. Ne tárolja vagy szállítsa együtt nitritekkel és nitrátos sókkal. További információk a tárolás feltételeiről: Szobahőmérséklet ajánlott, hogy megelőzzük a kristályosodást -11,5 fok alatt és a hidrolízist +30 fok felett. -10 fok alatti és +30 fok feletti külső hőmérséklet esetén használjon fűtött és szigetelt tartályt és konténert, beleértve a csöveket, szelepeket és szerelvényeket. Védje a napsugárzástól. Tárolási osztály: VCI: További információ a műszaki berendezés kivitelezéséről: Nincs további adat; lásd a 7. Pontot Rendszeres ellenőrzést igénylő kritikus értékek: A termék nem tartalmaz olyan számottevő mennyiségű anyagot, mely kritikus értéket képvisel és rendszeres ellenőrzést igényelne. További információ: Kiindulópontként a létrehozásnál alkalmazott lista szolgál. Személyi védőfelszerelés: Általános védő- és higiéniai intézkedések: A vegyszerek kezelésekor szokásos óvintézkedéseket kell figyelembe venni. Élelmiszertől, italoktól és takarmánytól tartsuk távol! Munka közben ne egyen, ne igyon, ne dohányozzon! Azonnal vegye le a szennyezett vagy átitatott ruhát.

3 AdBlue Oldalszám: 3 / 5 Ha szünetet tart, előtte mossa meg az arcát és a kezét. A munka végén zuhanyozzon vagy fürödjön le. Légzésvédelem: Nem szükséges. Kézvédelem: Védőkesztyű, ahol fennáll a kifröccsenés veszélye. A kesztyű anyaga: A megfelelő kesztyű kiválasztása nem csak az anyagán, hanem egyéb tulajdonságain is múlik és gyártók szerint változik. Áthatolási idő a kesztyűanyagon: A pontos áthatolási időről a védőkesztyű útmutatójában tájékozódjon és azt tartsa be! Szemvédelem: Védőszemüveg, ahol fennáll a kifröccsenés veszélye. Testvédelem: Védőruházat. Általános adatok: Forma: vizes oldat Szín: átlátszó színtelen Szag: enyhén ammónia szagú Állapotváltozás: Olvadási pont/olvadási tartomány: -11,5 C (Eutektikum) Lobbanáspont: Bomlási hőmérséklet: nem alkalmazható. >30 C Öngyulladás: A termék önmagától nem gyullad. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes. Sűrűség 20 C-on: 1,087-1,092 g/cm 3 Oldhatóság/ vízzel keverhetőség az Vízzel keverhető. Alifás szénhidrogénekben enyhén oldódik ph-érték 20 C-on: 8,8 Dinamikus viszkozitás 25 C-on: ~1,4mPas Kerülendő feltételek: Gyors hidrolízis magas hőmérsékleten, a tartály megrepedése. Termikus bomlás ~30 C o -tól, ammónia keletkezésével. Kerülendő anyagok: Nitrátok, nitritek. Erősen oxidáló anyagok. Erős savak. Korrodáló alapfémek. Veszélyes reakciók: Erős alkálifémekkel reakcióba lép. Veszélyes bomlástermékek: Ammónia (NH 3 )

4 AdBlue Oldalszám: 4 / 5 Akut toxicitás: A besoroláshoz szükséges LD/LC50 érték: karbamid Szájon át LD mg/kg (patkány) Bőrön át LD mg/kg (patkány) Specifikus szimptómák a biológiai próbán: CAS (karbamid) Szemirritációs teszt (nyúl): Nem irritáló Bőrirritációs teszt (nyúl): Nem irritáló. Primer ingerhatás: bőrön: szemen: érzékenyítés: nincs irritációs hatás nincs irritációs hatás szenzibilizációs hatása nem ismert. Krónikus toxicitásra reagálás: CAS (karbamid) Érzékenyítés: Tapasztalat emberen: szenzibilizációs hatás nem ismert. További toxikológiai adatok: Szakszerű kezelés és rendeltetésszerű alkalmazás esetén a termék a birtokunkban lévő tapasztalatok és a rendelkezésre álló információk alapján nem fejt ki egészségkárosító hatást. Környezetszennyezési hatás: Vízszennyezés: Az algák növekedését gátolja: TGK/16/Pseudomonas putida > mg/liter karbamid EC 50 LC 50 > mg/liter/24 óra (Daphnia magna (vizibolha)) > 6810 mg/liter/96 óra (Leuciscus idus (jászkeszeg)) Általános információ: Vízveszélyeztetettségi besorolás 1 (saját besorolás): a vizeket enyhén veszélyezteti. A terméket ne engedje a talajvízbe, környezeti vizekbe vagy csatornahálózatokba! Termék: Ajánlás: Termék és csomagolás megsemmisítése a helyi és a nemzeti törvényi rendelkezésekkel összhangban. Az újrahasznosítás javasolt szeméttelepi elhelyezés vagy megsemmisítés helyett. Vegye fel a kapcsolatot a helyi hatóságokkal és a gyártóval. Háztartási hulladékhoz ne keverje. Csatornahálózatba ne engedje. Hulladékkulcs szám: ÖNORM S2100: 51507, műtrágya maradék Igazolási kötelezettség: van Európai Hulladék Katalógus: Q6 1Q 99 Közelebbről meg nem határozott hulladékok. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A csomagolóanyagok kezelése a csomagolóanyagra vonatkozó rendelkezés szerint. Ajánlott tisztítószer: Víz, ha szükséges tisztítószerrel kiegészítve.

5 AdBlue Oldalszám: 5 / 5 Szárazföldi szállítás ADR/RID és GGVS/GGVE (határátlépéssel/belföldön):. ADR/RID-GGVS/GGVE osztály: - Tengeri szállítás IMDG/GGVS tenger:. IMDG/GGVS tenger osztály: - Légi szállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA osztály: - További szállítási információ: A termék max. 30 C o hőmérsékleten szállítható. EK irányelvek szerinti jelölés: A termék az EU Direktíva/vonatkozó Nemzeti Törvények szerint van jelölve. A vegyi anyag kezelése során kövesse az általános biztonsági előírásokat! A termék nem esik az EU Veszélyes Anyagok Szabálya és Direktívája (GefStoffV) rendelet hatálya alá. Nemzeti szabályozás: Vízszennyezési besorolás: Vízszennyezési kockázati osztály 1 (saját besorolás): vizekre enyhén veszélyes. A fenti információk a dokumentációban rendelkezésre álló ismereteinken és gyakorlatunkon alapulnak. Kiadásra került a teljességre és pontosságra vonatkozó garancia nélkül, ezért nem jelentenek szerződéses jogviszonyt és nem képezik semmilyen jótállás vagy kártérítés alapját. Nem jelenti egy független törvényes jogviszony alapját sem. A felhasználó saját maga kell eldöntse a termék megfelelőségét a tervezett felhasználáshoz és a felhasználás vagy használat közben figyelembe kell vegye a vonatkozó előírásokat, beleértve bármilyen harmadik fél jogait, valamint minden szükséges védőintézkedést. Gyakorlati útmutató: A jelen termék első kezelése, tárolása, használata előtt informálni kell az alkalmazottakat az anyag tulajdonságairól és a biztonsági és környezetvédelmi előírásokról. Ajánlott felhasználási korlátozás: Az 1. pontban meghatározottól eltérő célra történő felhasználás esetén a veszélyes tevékenységek elkerülésére vegye fel a kapcsolatot a termék gyártójával. Az adatlapot kiállító szerv: Munkavédelem. * Az előző verzióhoz képest megváltozott adatok.

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK rendelet 31. fejezete alapján Nyomtatás dátuma: 19.01.2012 Módositás: 19.01.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK rendelet 31. fejezete alapján Nyomtatás dátuma: 19.01.2012 Módositás: 19.01.2012 1 Az anyag/készitmény és a válalat/válalkozás azonosítása. A termék adatai:. Kereskedelmi név: AdBlue, Vizes karbamid-oldat 32,5%. Cikkszám: -. Az anyag/készítmény használata: SCR technológiás diesel motorok

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Fit Test C&B bázis Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Rebilda DC bázis Anyag/készítmény használata Csonkfelépítő anyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft. Epitöanyagiparl

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok: Cikkszám: 125-031121 Anyag/készítmény használata: Nyomdafesték Gyártó/szállító: Torda Ink AB Åkerlund & Rausings

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Vastag bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft.

Részletesebben

Oldalszám: 1/5 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. H-8246 Tótvázsony-Kövesgyűrpuszta Pf. 2. Tel./Fax.: +36/ 88 266 105 266 038 Információt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Structur Premium bázis Anyag/készítmény használata Ideiglenes Korona

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 06.03.2013 Verziószám 5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Meron AC por Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítés kelte: 2011. február 05. 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő Biztonsági Adatlap 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: GLICERIN

Részletesebben

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén:

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 10. 01. Módosítás/revízió: 2010. 10. 13. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Proby Akril

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE 1.1 Termék megnevezése: Fusion PF Seal - fényre kötő Pit & barázdazáró 1.2 Felhasználási terület: tömítés

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: NB 100 utókezelőszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code:

KIT COMPONENTS. Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code: 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code: 356-1261 Article number Description Quantity Symbols 6095F Antiserum Salmonella Vi (3 ml)

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldal: 1 / 6 1. Termék elnevezése / előállító vállalat adatai 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok: Iparág: Szerszámkészítés Legfőbb felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010 oldalszám: 1/4 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Blocset paste Anyag/készítmény használata Segédanyag műfogak előállításához

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Készhabarcs Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft. Epitöanyagiparl és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT NEVE 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Azonosítási szám: Attrafall OTH 5146/2001.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 20.03.2009 Felülvizsgálat 20.03.2009 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Provicol/SC bázis

Részletesebben

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP Utolsó módosítás: 2005.05.30. 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE TERMÉKNÉV: LHFP 150 ALKALMAZÁS: SKF olaj Gyártó/importőr: SKF Maintenance Products

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: Weiss Chemie + Technik Gmb & Co.KG

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. A nyomtatás kelte Az átdolgozás kelte

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. A nyomtatás kelte Az átdolgozás kelte oldalszám: 1/5 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fehér pigment Festék, nyomdaipari festék, műszál, műanyag, papir, üveg, zománc, kerámia Gyártó/szállító: KRONOS

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 A nyomtatás kelte 04.04.2008 Felülvizsgálat 04.04.2008 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ufi Gel SC/P bázis

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok: Cikkszám: 454-011455 Anyag/készítmény használata: Nyomdafesték hígító Gyártó/szállító: Torda Ink AB Åkerlund

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldal: 1 / 6 1. Termék elnevezése / előállító vállalat adatai 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok: Iparág: Szerszámkészítés és műanyag megmunkálás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13589/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 6391/3 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tömítőszer Gyártó/szállító: TKK Srpenica ob Soci, d.d. Srpenica

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

CAR CARE DE-ICER TRIGGER

CAR CARE DE-ICER TRIGGER oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000441 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 01466/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat megnevezése Társaság: Cím: Város: LH3727 / LH3728 / LH3729 / LH3730 FINO GmbH

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám X200, EX3001A-0101, 1/5 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve: Xstamper Refill Ink CS-10N, CS-20N, CS-60N (fekete)(kék)(piros)(zöld)(barna)(narancssárga)(lila)(sárga)(rózsaszín) Általános

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Alkalmazási szektor

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC szerint. Gecko modellviasz bézs, zöld, piros, sárga Gyári szám: , , ,

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC szerint. Gecko modellviasz bézs, zöld, piros, sárga Gyári szám: , , , 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Kereskedelmi név: Gecko modellviasz bézs, zöld, piros, sárga Gyári szám: 510 0060 1, 510 0060 2, 510 0060 3, 510 0060 4 Gyártó: Forgalmazó: Bredent

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 10021/3 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Aidol Universal-olzlasur Cikkszám: 3171-77 Anyag/készítmény használata

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 01. 05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC szerint 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Kereskedelmi név: Exakto-From A és B komponens, mintaműanyag Gyári szám: 520 0028 0, 520 0028 1, 520 0028 2, 520 0028 3, 520 0028 4, 520 0017 4, 520

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-051 Anyag/készítmény használata Épületvegyészet Ragasztóanyag Gyártó/szállító: ARTELIT

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Nem fogorvosi használatra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Anyag- és cégmegnevezés A termékkel kapcsolatos adatok: Kereskedelmi név: EMFIBOIS 860 Cikkszám: 0860/00 Anyag használata: Gyártó/szállító: Forgalmazó: Adatszolgáltató hely: Termékbiztonsági osztály

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: BE 22 gyorsító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 0251 Anyag/készítmény használata Beton- / habarcsadalék Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap (91/155/EGK)

Biztonsági adatlap (91/155/EGK) 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat neve A termék adatai Cikkszám: 433 fekete Gyártó/Szállító: Noris-Color / R+C Zrt. Adatszolgáltató terület: Termékbiztonsági Osztály 2. Összetétel/információk

Részletesebben

Interflon Fin Film WB

Interflon Fin Film WB Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Interflon Fin Film WB 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata: Száraz,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13797/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Interflon Fin 25. Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva. Interflon Fin 25

Interflon Fin 25. Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva. Interflon Fin 25 Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva Interflon Fin 25 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata: TEFLON olaj-adalék.

Részletesebben

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe Gmb Triebstraße 9 D-80993 München

Részletesebben

MESTER Cserépkályha Fugázó

MESTER Cserépkályha Fugázó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12132/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: INJEKTIONSHARZ REPOL PU 18 KOMP.A / Repol PU 18 injektáló 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

MESTER Dekor Ragasztó

MESTER Dekor Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569 Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat/vállalkozás azonosítása Társaság: Cím: Város: FH6566 / FH6568 / FH6569 FINO

Részletesebben

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők:

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők: Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Az anyag/készítmény/vállalat azonosítása Termék: Regisztrációs szám: Felhasználás: Azonosított felhasználás: CLFBUBBLE5L besorolás szappanbuborék készítés Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13727/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Oxal SP Anyag/készítmény használata idrofobizáló szer Kémiai tömítőszer

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6784 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Csak ipari felhasználók/szakemberek számára. Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 7259/1 CAS-szám: 7778-18-9 EK-szám: 231-900-3 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 7205/13 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1 ködgép-tisztító folyadék. 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév. 2. Összetétel/az alkotórészek adatai. Szerves savak, nemionos tenzidek, oldódás-segítők.

1 ködgép-tisztító folyadék. 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév. 2. Összetétel/az alkotórészek adatai. Szerves savak, nemionos tenzidek, oldódás-segítők. 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév 1 Termékcsoport: Szállító: ködgép-tisztító folyadék Steinigke Showtechnic GmbH Andreas-Bauer-Str. 5 D-97297 Waldbüttelbrunn 2. Összetétel/az alkotórészek adatai Vegyi jellemzés:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907 / 2006 / EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap az 1907 / 2006 / EK rendelet szerint 01 Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név Geberit AquaClean tisztítófolyadék (cikkszám 242.546.00.1) Az anyag / készítmény felhasználása Tisztítószer a Geberit AquaClean

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni.

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni. Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása Anyag-csoport : A vállalat megnevezése 14191 Társaság : FINO GmbH Cím : Mangelsfeld 18

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 10038/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/9.5

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/9.5 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Epoxy V A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Padlóbevonatok védőbevonataként alkalmazható. 1.3 A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Nem fogorvosi használatra.

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez)

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 1., A készítmény neve: SLR 600 savas felület tisztító Gyártó cég neve: Werner & Mertz Prof.Vertriebs GmbH Címe: Utca / Postafiók

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

Interflon Fin Grease MP 2/3

Interflon Fin Grease MP 2/3 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Interflon Fin Grease MP 2/3 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata:

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798

KIT COMPONENTS. Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798 Article number Description Quantity Symbols 6298A R1 - Microplaque (sensibilisée avec l'acm anti mannane

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13247/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-042 Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: ARTELIT Professional

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint. Felhasználás: Hidegburkolásnál csempe és járólap ragasztóként. Gyártó/forgalmazó:

Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint. Felhasználás: Hidegburkolásnál csempe és járólap ragasztóként. Gyártó/forgalmazó: Oldalszám: 1/5 1 A készítmény és a vállalat azonosítása Felhasználás: Hidegburkolásnál csempe és járólap ragasztóként. Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. 1117 Budapest Hengermalom u. 47/A Fióktelep H-8246

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 0824 Anyag/készítmény használata Tömítés Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11240/4 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dia-IMIDAZOL A termék sorszáma.: 21180, 21500, 21050, 21015, 21000 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK szabályozás szerint Kiállítás dátuma: 2013. 06. 21. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Forgalmazó cég:

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2842 Anyag/készítmény használata Alapozó Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 7706/1 EK-szám: 238-878-4 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 10661/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MOTIP CAR CARE INTENSIVE WHEEL CLEANER TRIGGER 500 ML

MOTIP CAR CARE INTENSIVE WHEEL CLEANER TRIGGER 500 ML oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 000732 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. a 91/155/EGK (93/112/EK) szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. a 91/155/EGK (93/112/EK) szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EGK (93/112/EK) szerint 1. Az anyag-/készítmény és a cég megnevezése: Kereskedelmi megnevezése: WI-2 Kenhető szigetelés (belső cikkszám: 7kg - 6020, 15kg - 6021, 25kg - 6022)

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 08. 21. Módosítás/revízió: 2010. 11. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Zwaluw Tűzálló

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: D-73 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: ARTELIT Professional Selena

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben