STEFES AM 22 Vegyi jelleg Leírás Veszélyes alkotóelemek Az emberre és környezetére vonatkozó veszélyek Általános információ Belégzés esetén

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "STEFES AM 22 Vegyi jelleg Leírás Veszélyes alkotóelemek Az emberre és környezetére vonatkozó veszélyek Általános információ Belégzés esetén"

Átírás

1 stefes am BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Nyomtatás kelte: október 24. Változat: 2003 november 7. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: STEFES AM 22 Szinonimák: KEMIFAM KONZENTRAT, CP 211 Successor NMP-free AE kód: AE B EC31 A1 (Spec. 1819) MSDS szám: SD A vállalat azonosítása: Bayer Hungária Kft. Bayer CropScience H-1123 Budapest, Alkotás u. 50. Tel.: Fax: A tájékoztatást adta: Szállításbiztonsági Osztály Bayer Cropscience GmbH Tel.: / Vészhelyzeti telefonszám: Biztonsági Központ / ) ÖSSZETÉTEL / AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ ADATOK Vegyi jelleg Leírás Emulgeálható koncentrátum (EC), tartalmaz: 15,53% Phenmedipham (160 g/l) 15,53% Desmedipham (160 g/l) Veszélyes alkotóelemek Zsírsav-dimetil-amid >30-40% - Veszélyességi fokozat: Xi - Kockázati kódok: Ariléter-foszfát 1 - < 5% - Veszélyességi fokozat: Xi - Kockázati kód: Tridecil-alkohol, etoxilált, foszfatált 1 - < 5% - Veszélyességi fokozat: C - Kockázati kódok: 34, 52/53 3.) VESZÉLYESSÉG Xi (ingerlő hatású) Az emberre és környezetére vonatkozó veszélyek R 38 A bőrt ingerli R 41 A szembe jutva komoly károkat okozhat 4.) ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS Általános információ Ha beszennyeződött a ruházata, azonnal távolítsa el! Belégzés esetén A balesetet szenvedett személyt vigyük ki a friss levegőre. Ha szükséges, alkalmazzunk mesterséges légzést. A balesetet szenvedett személyt tartsuk melegen.

2 Ha a tünetek nem múlnak el, hívjunk orvost. Bőrrel való érintkezés esetén Ha a szer a bőrére kerül, azonnal mossa le szappannal és vízzel és alaposan öblítse le! Ingerérzet esetén forduljon orvoshoz! Szembe kerülés esetén A balesetet szenvedett személy a szemét tartsa nyitva és több percen át öblögesse csapvízzel! Utána forduljon orvoshoz! Lenyelés esetén A hányást nem szabad erőltetni. Azonnal kérjünk orvosi segítséget. A balesetet szenvedett személy a száját öblítse ki, majd igyon sok vizet! Orvosi szén adandó be. Tanácsok az orvosnak Bár a Phenmedipham és a Desmedipham karbamátok, NEM kolineszteráz-inhibitor. A következő tünetek fordulhatnak elő: Gyomor- és bélzavarok. Allergiás reakciók. A szemet és a bőrt ingerli. Veszély Lenyelés esetén a szer bejuthat a tüdőbe és károsíthatja a tüdőhólyagocskákat. Kezelés Lenyelés esetén gyomormosás aktív szén beadása mellett. Tüneti kezelés. Megfigyelés alatt tartandó: légzés és vese funkciói. Eltávolítás dialízis útján. 5.) TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Megfelelő oltószerek szénmonoxid oltópor vízsugár Nagyobb tüzek esetén: vízsugár alkoholnak ellenálló hab Magából a szerből vagy készítményből, az égéstermékeiből, vagy a kiszabaduló gázokból eredő különös kockázatok Tűz esetén az alábbi anyagok szabadulhatnak el: nitrogénoxidok (NOx) szénmonoxid (CO) Bizonyos tűzeseti körülmények között egyéb mérgező gázok nyomai sem zárhatók ki. Egyéni védőfelszerelés a tűzoltás esetére Oxigénes légzőkészülék használata. Teljes védőruházat viselete. További információk A veszélyeztetett tartályok vízsugárral hűtendők. 6.) BALESETVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Egyéni óvintézkedések A szert tűzforrásoktól tartsuk távol. Védőruházat viselete. A nem védett személyeket távol kell tartani. Környezetvédelmi óvintézkedések

3 A szétterjedést meg kell akadályozni (pl. mesterséges akadállyal vagy olajgáttal). Nem szabad hagyni, hogy a szer elérje a csatornarendszert, vagy a felszíni vagy föld alatti vizeket. Takarítás, összeszedés módszerei A kiömlött szert abszorbens anyaggal (pl. homok, kovaföld, savkötők, univerzális kötőanyag, fűrészpor) kell felszedni. Az összeszedett anyagot a szabályok szerint kell elszállítani. Kiegészítő információk Az egyéni óvintézkedésekre vonatkozó információkhoz lásd a 8. fejezetet. A hulladék eltávolítására vonatkozó információkhoz lásd a 13. fejezetet. 7.) KEZELÉS ÉS TÁROLÁS Kezelés Információk a biztonságos kezeléshez: Információk a tűz- és robbanásveszély elleni védelemhez: Tűzforrásoktól távol tartandó. Dohányozni tilos. Tárolás Tároló helyiségekre és edényekre vonatkozó követelmények: Oldószereknek ellenálló, szigetelt padlózatot kell biztosítani. Megjegyzések a tároláshoz közös tároló helyiségek esetében: A termék oxidáló szerektől távol tárolandó. További információk a tárolás feltételeihez: A tartályt tartsuk jól szellőző helyen. Tárolási osztály: 10 8.) EGYÉNI ÓVINTÉZKEDÉSEK Pótlólagos tanácsok a rendszertervezéshez Lásd a 7. fejezetet; az említetteken felül további óvintézkedések nem szükségesek. Alkotóelemek, amelyeknél a munkavédelmi tűréshatárt figyelni kell Nincsenek. Egyéb információk Az összeállítás idején érvényes jegyzéket vettük alapul. Egyéni óvintézkedések Általános és higiéniai óvintézkedések: Élelmiszerektől, italoktól és ételektől távol tartandó. A szer szembe vagy bőrre kerülését kerülni kell. Ha beszennyeződött a ruházata, azonnal vegye le! Munka végén és az ebédszünetet megelőzően mosson kezet! Légzésvédelem: szerves gőzök elleni patron (A-2, a DIN 3181 német szabvány szerint) Kéz védelme: védőkesztyű Szem védelme: szorosan záró biztonsági szemüveg Bőr védelme: át nem eresztő védőruha 9.) FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK Külső megjelenés Halmazállapota: folyadék Színe: sárgástól barnáig Szaga: felismerhető Fizikai állapotváltozás Olvadáspont: nincs meghatározva. Forráspont: nincs meghatározva. Lobbanáspont: >100 C

4 Öngyulladás: a termék magától nem gyullad meg. Robbanásveszély: a termék nem robbanásveszélyes. Sűrűség: 1,03 g/cm³ 20 C-on Vízoldhatóság/keverhetőség: emulgeálható 10.) STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉPESSÉG Hő hatására való lebomlás A specifikációnak megfelelő használat esetén nem jelentkezik. Veszélyes reakciók A specifikációnak megfelelő használat esetén nem jelentkeznek. Veszélyes bomlástermékek A szer tűz esetén lebomlik és CO és NOx szabadul fel. 11.) TOXIKOLÓGIAI ADATOK Heveny mérgezés Elsődleges ingerlő hatás Bőrre jutva: ingerlő hatást vált ki a bőrön és a nyálkahártyákon. Szembe jutva: erős ingerlő hatást vált ki és súlyos szemsérülést okozhat. Érzékenység A szer hosszabb távon a bőrön maradva érzékenységet okozhat. Egyéb tájékoztatás (a kísérleti toxikológiáról) Desmedipham által okozott heveny mérgezések összefoglalása: Heveny mérgezés szájon át LD50: >5000 mg/kg Kísérleti állat: patkány (T29) LD50: >5000 mg/kg Kísérleti állat: egér (T2) Heveny mérgezés bőrön át LD50: >4000 mg/kg Kísérleti állat: házinyúl (T28) LD50: >2000 mg/kg Kísérleti állat: patkány (T501) Heveny mérgezés belégzéskor LC50: >7,4 mg/l levegő Kísérleti állat: patkány (T86) Ingerlő hatás a bőrre Nincs ingerlő hatás Kísérleti állat: házinyúl (T503 és T27) Ingerlő hatás a szemre Enyhe ingerlő hatás Kísérleti állat: házinyúl (T26) Érzékenységi vizsgálatok Maximalizációs teszt, Desmedipham - technikai = bőrre kerülve érzékenységet okoz (T58) - technikai = érzékenységet nem okoz (T65) - technikai = érzékenységet nem okoz (T505) - analitikai = érzékenységet nem okoz (T66) - technikai (Buehler-teszt) = érzékenységet nem okoz (T67) Kísérleti állat: tengerimalac A vizsgálatok összegzése: A Desmedipham a bőrre kerülve érzékenységet nem okoz.

5 A Phenmedipham által okozott heveny mérgezés összefoglalása: Heveny mérgezés szájon át: A 10 hímből és 10 nőstényből álló csoportok jól tűrték az egyszeri Phenmedipham adagokat szájon át egészen mg/kg testsúlyig, elhullás vagy a kezelés által kiváltott reakció klinikai jelei nélkül. Kísérleti állatok: egerek és patkányok (T102/T103) Heveny mérgezés bőrön át: Elhullás, vagy a kezelés miatti elváltozás a Phenmedipham alkalmazása nyomán nem jelentkezett. Az adag napi és mg/kg testsúly volt 24 órán át. Kísérleti állatok: házinyulak és patkányok (T102/T103) Heveny mérgezés belégzéskor Hím és nőstény patkányokat tettünk ki 7 mg/l levegő mennyiségű Phenmedipham hatásának 4 órán át. A 15. napon végzett boncolás kezeléssel kapcsolatos elváltozásokat nem mutatott. A Phenmedipham heveny belégzési LC50 értéke patkányoknál >7,0 mg/l levegő volt. Kísérleti állatok: hím és nőstény patkányok (T157) Ingerlő hatás a bőrre Phenmediphamra nem jelentkezett reakció 0,5 g adagig. A szert 4 órán át érintkeztettük az állatok hátával. Kísérleti állat: új-zélandi fehér házinyúl (T77) Ingerlő hatás a szemre 0,1 g Phenmedipham egyszeri alkalmazása Enyhe átmeneti ingerlő hatás jelentkezett 1 órával a becsepegtetés után. Kísérleti állat: házinyúl (T76) Érzékenységi vizsgálatok a bőrre A maximalizációs vizsgálat azt mutatta, hogy a Phenmedipham a bőrre nézve nem okoz érzékenységet. Kísérleti állat: albínó tengerimalac (T110) Félheveny és idült mérgezés (Desmedipham aktív hatóanyaga) Szájon át 28 napon át NOEL: <100 ppm, napi 22 és 26 mg/kg Kísérleti faj: egér (T38) NOEL: 200 ppm, napi 7 mg/kg Kísérleti faj: kutya (T24) 35 napon át NOEL: <2000 ppm Kísérleti faj: patkány (T506) 42 napon át NOEL: <15 ppm, napi 0,48 mg/kg Kísérleti faj: kutya (T52) 90 napon át NOEL: 60 ppm, napi 5,2 és 5,6 mg/kg Kísérleti faj: patkány (T51) NOEL: 160 ppm, napi 10,6 és 12,3 mg/kg Kísérleti faj: patkány (T507) NOEL: 750 ppm, napi 134 és 148 mg/kg Kísérleti faj: egér (T508) NOEL: 5 ppm, napi 0,18 mg/kg Kísérleti faj: kutya (T53)

6 1 éven át NOEL: 100 ppm, napi 6,5 és 8 mg/kg Kísérleti faj: patkány (T510) NOEL: <300 ppm, napi 9,7 mg/kg Kísérleti faj: kutya (T47) 2 éven át NOEL: 100 ppm, napi 5,4 és 6,9 mg/kg Kísérleti faj: patkány (T511) NOEL: 60 ppm, napi 3,2 és 3,9 mg/kg Kísérleti faj: patkány (T56) NOEL: 400 ppm, napi 61 és 72 mg/kg Kísérleti faj: egér (T583) NOEL: 150 ppm, napi 22 és 31 mg/kg Kísérleti faj: egér Szubkrónikus mérgező hatás (Phenmedipham) NCEL: 3,5 mg/kg testsúly 3 hónapon át Reakciónak nem volt jele. Magasabb adagoknál a szer a súlygyarapodást gátolta és hematológiai hatásokat váltott ki. Idült mérgezés (Phenmedipham) Nem volt hatás az alábbi napi adagokig. NCEL: 100 ppm (=5,5 ill. 6,8 mg/kg) 2 éven át Kísérleti faj: hím és nőstény patkány NCEL: 100 ppm (=11,5 mg/kg) 2 éven át Kísérleti faj: egér NCEL: 1000 ppm (=25,0 mg/kg) 2 éven át Kísérleti faj: kutya Rákkeltő hatások (Phenmedipham) Nem volt jelentős hatás. NCEL: 500 ill ppm-ig 2 éven át Kísérleti fajok: patkány ill. egér Szaporodási hatások (Phenmedipham, három nemzedéknél vizsgálva) A szer 500 ppm mennyiségben jelentős hatást nem váltott ki Embriotoxikus és teratogén hatások NCEL: 1250 ppm (=1350 mg/kg testsúly) szájon át Kísérleti faj: patkány A szer embriotoxikus és teratogén hatásokat nem mutat fel. Egyéb toxikológiai adatok A termék az EU Általános Osztályozási Irányelveiben megadott számítási módszerek szerint a következő kockázati osztályba lett sorolva: Ingerlő anyag 12.) KÖRNYEZETVÉDELMI ADATOK A szer eltávolítására vonatkozó információk (állandóság és bomlékonyság) A Desmedipham és a Phenmedipham nem lebomlásra hajlamos szerek. Egyéb tájékoztatás A Desmedipham felezési ideje a talajban >20 nap, miközben etil-3-hidroxi-karbonilát képződik, amely tovább bomlik. Biodegradációs vizsgálat (28 napos): 49,6%, azaz nem "könnyen lebomló" Viselkedés környezeti rendszerekben Mobilitás és bioakkumulációs potenciál

7 Elválási együttható (n-oktanol/víz) Phenmedipham: log P o/w 3,59 (3,9 ph értéknél) Desmedipham: log P o/w 3,39 (4 ph értéknél) Biokoncentrációs tényező (BCF) A Phenmedipham maximális BCF értéke a kékkopoltyús naphalak beleiben 1520x volt. A közepes egész test tényező 165x volt. A Desmedipham BCF értéke x volt. Környezetmérgező hatás Phenmedipham Halakra LC50: kb. 3 mg/l 96 órán át NOEC: <0,2 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: szivárványos pisztráng (W87) LC50: 3,98 mg/l 96 órán át NOEC: 1,0 mg/l 96 órán át (W91) Kísérleti faj: kékkopoltyús naphal Daphnia-fajtákra EC50: 3,8 mg/l 72 órán át EC50: 6,0 mg/l 48 órán át (W5) Kísérleti faj: Daphnia magna NOEC: 0,032 mg/l 21 napon át LOEC: 0,1 mg/l 21 napon át Kísérleti faj: Daphnia magna EC50: 0,25 mg/l 21 napon át Kísérleti faj: Daphnia magna (szaporodás) Algákra IC50: 0,13 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: Scenedesmus subspicatus Madarakra LD50: >2100 mg/kg Kísérleti faj: vadkacsa (Anas platyrhynchos) (W152) Félheveny táplálási vizsgálatok (5 napos kezelés + 3 napos kontroll): NOEC: 6000 ppm Kísérleti fajok: vadkacsa és fehérfejű fürj (W130/131) Gilisztára LC50: >156 mg/kg 14 napon át Kísérleti faj: Eisenia foetida (W569) Baktériumokra NOEC (sejtosztódás): >2,4 mg/l (legmagasabb elérhető koncentráció vízben) Kísérleti faj: Pseudomonas putida (W153) Desmedipham Halakra LC50: 0,26 mg/l 96 órán át NOEC: <0,1 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: szivárványos pisztráng (fél-statikus vizsgálat, W513) LC50: 1,7 mg/l 96 órán át NOEC: 1,0 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: szivárványos pisztráng (statikus vizsgálat, W2) LC50: 20,0 mg/l 96 órán át

8 NOEC: 13,0 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: ponty (statikus vizsgálat, W80) LC50: 0,25 mg/l 96 órán át NOEC: 0,19 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: kékkopoltyús naphal (fél-statikus vizsgálat, W514) LC50: 3,2 mg/l 96 órán át NOEC: 6,0 mg/l 96 órán át Kísérleti faj: kékkopoltyús naphal (statikus vizsgálat, W3) Daphnia-fajtákra EC50: 0,45 mg/l 48 órán át NOEC: <0,1 mg/l 48 órán át Kísérleti faj: Daphnia magna (fél-statikus vizsgálat, W517) EC50: 1,88 mg/l 48 órán át NOEC: 0,56 mg/l 48 órán át Kísérleti faj: Daphnia magna (statikus vizsgálat, W5) A fél-statikus vizsgálatoknál mért koncentrációkat alkalmaztak és a nominális szinteket is tovább tartották, mint a statikus vizsgálatoknál. A súlyosabb LC50/EC50 értékek ezek miatt alakultak ki. Algákra IC50: 0,061 mg/l (biomassza) 72 órán át NOEC: <0,065 mg/l 72 órán át Vizsgálat: - IC50: 0,077 mg/l (biomassza) 96 órán át IC50: >0,619 mg/l (növekedés) 96 órán át Vizsgálat: W116 IC50: 0,01 mg/l (biomassza) IC50: 0,056 mg/l (növekedés) NOEC: 0,0067 mg/l 96 órán át Vizsgálat: W519 Kísérleti faj: Selenastum capricornutum Madarakra LD50: >2000 mg/kg testsúly 14 napon át NOEL: 2000 mg/kg testsúly Kísérleti fajok: fehérfejű fürj és vadkacsa (W78/W508/W507) Félheveny táplálási vizsgálatok: LC50: napi >5000 mg/kg testsúly 8 napon át Kísérleti fajok: fehérfejű fürj és vadkacsa (W10/W11) Általános megjegyzések Vízveszélyességi osztály: 2 (saját felmérés) (német szabályozás): vízre veszélyes Nem szabad engedni, hogy a szer elérje a talajvizet, a felszíni vizeket vagy a csatornarendszert. 13.) HULLADÉK ELTÁVOLÍTÁSA Termék Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt kidobni. A csatornahálózatba nem engedhető ki Európai hulladék-katalógus : agrokémiai hulladékok Tisztítatlan csomagolószerek Eltávolítás a hivatalos szabályozás szerint. Ajánlott tisztítószer: víz, szükség esetén tisztítószer.

9 14.) SZÁLLÍTÁSI ADATOK Közúti szállítás ADR Osztály: 9 (vegyes veszélyes anyagok és cikkek) Szám/betű: 11C Kemler szám: 90 UN szám: 3082 Címke: 9 Termék jellege 3082 KÖRNYEZETRE VESZÉLYES ANYAG, FOLYÉKONY, N.A.G. (tartalmaz: Phenmedipham/Desmedipham oldat) Vasúti szállítás RID Osztály: 9 (vegyes veszélyes anyagok és cikkek) Szám/betű: 11C Kemler szám: 90 UN szám: 3082 Címke: 9 Termék jellege 3082 KÖRNYEZETRE VESZÉLYES ANYAG, FOLYÉKONY, N.A.G. (tartalmaz: Phenmedipham/Desmedipham oldat) Tengeri szállítás IMDG osztály: 9 UN szám: 3082 Csomagolási csoport: III EMS szám: -- MFAG: -- Szállítási / speciális osztály: TENGERVIZET SZENNYEZŐ ANYAG Pontos műszaki elnevezés KÖRNYEZETRE VESZÉLYES ANYAG, FOLYÉKONY, N.O.S. (tartalmaz: Phenmedipham/Desmedipham oldat) Légi szállítás ICAO/IATA osztály: 9 UN/ID szám: 3082 Csomagolási csoport: III Pontos műszaki elnevezés KÖRNYEZETRE VESZÉLYES ANYAG, FOLYÉKONY, N.O.S. (tartalmaz Phenmedipham/Desmedipham oldat) 15.) SZABÁLYOZÁSI ADATOK Megjelölés az EC irányelvek szerint Az osztályba sorolás megfelel a 88/379/EEC számú direktíva 1. mellékletének és a fogyasztói csomagokban árult kártevőirtókra nem alkalmazandó. A termék osztályba sorolása és felcímkézése az EK veszélyes anyagokra vonatkozó direktívái / utasításai szerint történt (GefStoffV). Termék veszélyességi megjelölése Xi (ingerlő hatású) Kockázati kódok 38 A bőrt ingerli. 41 Szembe kerülve súlyos károsodást okozhat. Biztonsági kódok

10 26 Ha a szer a szembe kerül, azonnal ki kell öblíteni bő vízzel és orvosi segítséget kell hívni. 28 Ha a szer a bőrre kerül, azonnal le kell mosni szappannal és bő vízzel és orvosi segítséget kell hívni. 36/37/39 Megfelelő védőruha, kesztyű és szem- és arcvédelem használata kötelező. 60 Ezt az anyagot és tartályait veszélyes hulladékként kell eltávolítani. Német szabályozás Tájékoztatás az alkalmazás korlátozásáról A fiatal személyekre vonatkozó alkalmazási korlátozásokat be kell tartani. Műszaki utasítások (levegőben) Osztály Százalékos megoszlás II 33,2 III 66,8 16.) EGYÉB ADATOK A fenti információk az ismereteink jelenlegi szintjén alapulnak. Ugyanakkor nem tekinthetők úgy, mintha azok a leírt termékek specifikus tulajdonságait szavatolnák és jogilag érvényes szerződéses kapcsolatot sem hoznak létre. A 91/155/EEC szerinti biztonsági adatlapon leírtak ide értve a veszélyes alkotórészeket, azok veszélyességi megjelölését és a szükséges teendőket is az ismereteink jelenlegi szintjén alapulnak. Források: Wirkstoffe in Pflanzenschutz- und Schaedlingsbekaempfungsmitteln, Industrieverband Agrar e.v., II. kiadás, The Pesticide Disc, Pergamon Press plc, 1991 július W. Perkow: Wirksubstanzen der Pflanzenschutz- und Schaedlingsbekaempfungsmittel, 2. kiadás. National Institute for Occupational Safety and Health Registry of Toxic Effects of Chemical Substances, RIECS. Dr. W.W. Davies: First Aid and Medical Advice. EC direktíva 91/414/EEC REGISTRATION REQUIREMENTS FOR PLANT PROTECTION PRODUCTS: Phenmedipham/Desmedipham. - Az adatlapot kiadó osztály neve: Szállításbiztonsági Osztály, Wolfenbüttel - Kapcsolattartó neve: Oehne úr, /

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 betanal BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1999. november 15. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: BETANAL EXPERT (A CQ 1662 utóda, 91/71/112 g/l) AgrEvo kód: AE B049913

Részletesebben

MONSOON Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén Lenyelés esetén

MONSOON Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén Lenyelés esetén equip EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 2000. március 9. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: MONSOON Specifikáció: 1774 AgrEvo kód: AE F130360 01 IK05 A3 Termékszám:

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 mitac mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1999. november 15. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: MITAC Specifikáció: 0807 MSDS szám: SD 466.2 AgrEvo kód: A vállalat

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u. 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u. 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 hussar mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1998. november 10. Anyagkód: 100578 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: HUSZÁR Specifikáció: 1307 Termékszám: 117246

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 tpth EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1997. november 25. Anyagkód: 1932 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: BRESTANID. 500 g/l BLAU Termékszám: 58 CPDF005 Verzió:

Részletesebben

D-38288 Wolfenbüttel Tel.: 049-5331 / 401-1

D-38288 Wolfenbüttel Tel.: 049-5331 / 401-1 clarinet mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1995. december 19. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: CLARINET Specifikáció: 0802 Termékszám: 107530 MSDS szám: SD

Részletesebben

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590

H-1036 Budapest, Lajos u 48-66. B lépcsőház Tel.: (1) 436-9699, Fax: (1) 367-2590 decis BIZTONSÁGI ADATLAP No. AGR 2313 Kiadás kelte: 2000. április 27. 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: DECIS EC 25 Termékkód: A vállalat azonosítása AEF03264000EC03B0 Bayer Hungária

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT NEVE 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Azonosítási szám: Attrafall OTH 5146/2001.

Részletesebben

Oldalszám: 1/5 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. H-8246 Tótvázsony-Kövesgyűrpuszta Pf. 2. Tel./Fax.: +36/ 88 266 105 266 038 Információt

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén:

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 10. 01. Módosítás/revízió: 2010. 10. 13. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Proby Akril

Részletesebben

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18.

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18. BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag / készítmény megjelölése és a cégjelzés 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Adhesor carbofine 1.2 Termék alkalmazhatósága Alábélelő amalgam és kompozittömésekhez,

Részletesebben

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK (PROTECT elektromos párologtató készülékhez) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása:

Részletesebben

FINALE 150 g/l Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén

FINALE 150 g/l Vegyi jelleg Veszélyes alkotóelemek Általános információ Belégzés esetén Bőrrel való érintkezés esetén Szembe kerülés esetén basta mn EC BIZTONSÁGI ADATLAP a 91/155/EEC szerint Kiadás kelte: 1999. február 3. Anyagkód: 2221 1.) A SZER / KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: FINALE / BASTA 150 g/l Specifikáció: 1042 Termékszám:

Részletesebben

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 91/155 EECszabályozás szerint. Kiadás dátuma: 2007.06.07. Felülvizsgálva: 2010.12.15. Gardentop rágcsálóirtó blokk

BIZTONSÁGI ADATLAP A 91/155 EECszabályozás szerint. Kiadás dátuma: 2007.06.07. Felülvizsgálva: 2010.12.15. Gardentop rágcsálóirtó blokk BIZTONSÁGI ADATLAP A 91/155 EECszabályozás szerint Kiadás dátuma: 2007.06.07. Felülvizsgálva: 2010.12.15. Gardentop rágcsálóirtó blokk Sds kód 0/06 1. Anyag/készítmény és vállalat azonosítása Termék azonosítása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dia-IMIDAZOL A termék sorszáma.: 21180, 21500, 21050, 21015, 21000 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítés kelte: 2011. február 05. 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő Biztonsági Adatlap 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: GLICERIN

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarlárva

Részletesebben

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők:

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők: Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Az anyag/készítmény/vállalat azonosítása Termék: Regisztrációs szám: Felhasználás: Azonosított felhasználás: CLFBUBBLE5L besorolás szappanbuborék készítés Gyártó/szállító:

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 10.11.2004 102000001533 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 10.11.2004 102000001533 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA ALIETTE 80 WP 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév ALIETTE 80 WP Termékkód (UVP) 05920965 Termékkód AE F053616 00 WP80 A1 Termékkód (EXP) 01659A Spezifikáció

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER Budapest 2007. október 11. készítmény neve: 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Biovéd 2005 Kft. 9923 Kemestaródfa, Kemesmáli út 23. telefon: 20/951-81-51, fax: 20/460-41-99 email: bioved@bioved.hu

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján. I A gyártó és a termék

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján. I A gyártó és a termék Oldal 1/ 5 Kerr Italia SpA BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján Termék neve: Temp Bond NE akcelerátor I A gyártó és a termék Vizsgálatok időpontja: 2003 Március Gyártó neve: Kerr Italia

Részletesebben

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP ( 91/155-93/EEC ) PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid

Részletesebben

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP Utolsó módosítás: 2005.05.30. 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE TERMÉKNÉV: LHFP 150 ALKALMAZÁS: SKF olaj Gyártó/importőr: SKF Maintenance Products

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 93/112EWG Dentiro Törlőkendő. Dentiro Feuchttüchlein/Törlőkendő Felváltja a 2003. 03. 14-i verziót 5. verzió: 2007. 08. 06.

BIZTONSÁGI ADATLAP 93/112EWG Dentiro Törlőkendő. Dentiro Feuchttüchlein/Törlőkendő Felváltja a 2003. 03. 14-i verziót 5. verzió: 2007. 08. 06. BIZTONSÁGI ADATLAP 93/112EWG Dentiro Törlőkendő Dentiro Feuchttüchlein/Törlőkendő Felváltja a 2003. 03. 14i verziót 5. verzió: 2007. 08. 06. 1. Az anyag és a gyártó meghatározása Dentiro Törlőkendő Tisztító

Részletesebben

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 60901 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN)

BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN) BIZTONSÁGI ADATLAP Termék: CHAIN LUBE SPRAY (LÁNCKENŐ-SPRAY) 1. TERMÉK AZONOSÍTÁSA A 2001/58/EC EU direktívának megfelelően. 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN) 1.2. BESZÁLLÍTÓ

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 13.12.2004 102000007627 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 13.12.2004 102000007627 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA CHINOOK 200 FS 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév CHINOOK 200 FS Termékkód (UVP) 05386756 Alkalmazás rovarölő szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

PROTECT FÁRAÓHANGYA IRTÓ SZER

PROTECT FÁRAÓHANGYA IRTÓ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT FÁRAÓHANGYA IRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: metoprén tartalmú granulált

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) NUTRIFER CINK

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) NUTRIFER CINK BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) NUTRIFER CINK 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT NEVE 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Nutrifer Cink Engedély szám: 16004/2003

Részletesebben

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú

Részletesebben

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE rovarlárva

Részletesebben

HOUSEHOLD & PERSONAL CARE RESEARCH Sara Lee / DE leányvállalata BIZTONSÁGI ADATLAP : KIWI AQUASTOP

HOUSEHOLD & PERSONAL CARE RESEARCH Sara Lee / DE leányvállalata BIZTONSÁGI ADATLAP : KIWI AQUASTOP 1. KÉMIAI TERMÉK ÉS VÁLLALAT Termék neve Termékkód : : NM63 (HUN) Szállító : Telefon sürgõs esetben : 2. ÖSSZETÉTEL/ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Anyag/készitmény Veszélyes alkotóelemekre vonatkozó

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám X200, EX3001A-0101, 1/5 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve: Xstamper Refill Ink CS-10N, CS-20N, CS-60N (fekete)(kék)(piros)(zöld)(barna)(narancssárga)(lila)(sárga)(rózsaszín) Általános

Részletesebben

Kiállítás dátuma: 09/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18.

Kiállítás dátuma: 09/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18. BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag / készítmény megjelölése és a cégjelzés 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Adhesor, Adhesor Fine 1.2 Termék alkalmazhatósága Adhesor: A gyártó adatai: Alábélelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PYRUS 400 SC

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PYRUS 400 SC Referencia szám Frissítés sorszáma Frissítés dátuma 2009. április 15. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PYRUS 400 SC 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Az anyag/készítmény felhasználása tisztítószer Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.01.26. Oldal:1/5 Verzió: 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: Gyártó: Bayer AG Dormagen, Germany

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dialyser-SYS-SHB A termék sorszáma.: h 23105, h 23115 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai célra Társaság:

Részletesebben

RACUMIN-B PATKÁNYIRTÓSZER

RACUMIN-B PATKÁNYIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP RACUMIN-B 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész rágcsálóirtó csalétek

Részletesebben

PROTECT FÁRAÓHANGYA IRTÓ SZER

PROTECT FÁRAÓHANGYA IRTÓ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT FÁRAÓHANGYA IRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: metoprén tartalmú granulált

Részletesebben

BIZTO SÁGI ADATLAP. Effect hangyairtó csalétek

BIZTO SÁGI ADATLAP. Effect hangyairtó csalétek 1. A KÉSZÍTMÉ Y ÉS A CÉGEK AZO OSÍTÓ ADATAI 1.1 A készítmény kereskedelmi neve: 1.2 A készítmény felhasználása rovarirtó szer 1.3 Gyártó neve, címe: U ICHEM d.o.o., Sinja Gorica 2, Vrhnika tel.: +386 (01)

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet. Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás Kereskedelmi megnevezés: A termék típusa: Használat: Cég azonosító: RHEOBOR műtrágya. Mezőgazdasági. Rosier SA Route de Grandmetz 11a, B-7911

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 01. 05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2001/58/EC utasítás szerint Cuproxat FW

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2001/58/EC utasítás szerint Cuproxat FW 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str. 25 A-4021 Linz AUSTRIA Segélykérő telefonszám

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Fit Test C&B bázis Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag

Részletesebben

Biztonsági Adatlap az 1907/2006 EC, 31-es cikkelyének megfelelően Nyomtatva 2009.09.29. Revízió: 2009.07.31.

Biztonsági Adatlap az 1907/2006 EC, 31-es cikkelyének megfelelően Nyomtatva 2009.09.29. Revízió: 2009.07.31. az 1907/2006/EC, 31-es cikkelyének megfelelően Nyomtatva 2009.09.29. Felülvizsgálva: 2009.07.31. 1 A termék/gyártó/forgalmazó azonosítása Termék adatai Ajánlott felhasználás: Légfrissítő Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint ALSYSTIN 480 SC 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév ALSYSTIN 480 SC Termékkód (UVP) 05135869 Alkalmazás Rovarölő szer Társaság Bayer Hungária Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 Készült a 2006/1907/EC (R.E.A.Ch.) előírások szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 Készült a 2006/1907/EC (R.E.A.Ch.) előírások szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Super-Cor 1.2 Termék alkalmazhatósága Univerzális mikrohibrid fényrekötő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: WC-gél A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag Biztonsági Adatlap. 1. A készítmény neve: Pallos Permetezőszer adalékanyag Gyártó cég neve: Forgalmazó (exportáló) cég neve: 2. Összetétel a) Nitrosol 40 % Ammónium nitrát 30 % Karbamid vizes oldata b)

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

CALYPSO SC 480 1/6 Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: Nyomtatás Dátuma:

CALYPSO SC 480 1/6 Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: Nyomtatás Dátuma: CALYPSO SC 480 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév CALYPSO SC 480 Termékkód (UVP) 05302064 Alkalmazás rovarölő szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

ENVIDOR SC 240 1/6 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 11.11.2004 102000007496 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005

ENVIDOR SC 240 1/6 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 11.11.2004 102000007496 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005 ENVIDOR SC 240 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév ENVIDOR SC 240 Termékkód (UVP) 05304954 Alkalmazás rovarölő szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

Esemtan Invigorating Gel

Esemtan Invigorating Gel Verzió 01.06 Felülvizsgálat dátuma Nyomtatás Dátuma 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Gyártó/Szállító : Schülke & Mayr GmbH Robert-Koch-Str. 2 22851

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Ceresit CP 44 oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 203243 Felülvizsgálat ideje: 16.09.2011 Nyomtatás ideje: 27.10.2012 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: SIROPLAST 2,

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint RAXIL 060 FS 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév RAXIL 060 FS Termékkód (UVP) 04903978 Alkalmazás Gombaölő szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

2.1.2 Veszélyes alkotóelemek CAS Megnevezés R-S Betüjel 1 Polyurethandimethacrylat 10 25% 2

2.1.2 Veszélyes alkotóelemek CAS Megnevezés R-S Betüjel 1 Polyurethandimethacrylat 10 25% 2 Crown Resin Oldal: 1 1. Anyag és cég megnevezése 1.1 Termék adatai Kereskedelmi név Crown Resin ideiglenes koronaanyag Cikkszám 24-23206, 23216, 23212 1.2 Gyártó adatai 1.2.1. Név Kentzler-Kaschner Dental

Részletesebben

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LAGD125/ ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP LAGD 60/

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LAGD125/ ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP LAGD 60/ SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LAGD125/ ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP LAGD 60/ Utolsó módosítás: 2005. 12.14. 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE TERMÉKNÉV: ALKALMAZÁS: LAGD 125/ LAGD 60/ Kenőberendezés Gyártó/importőr:

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Az anyag/készítmény felhasználása tisztítószer Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság

Részletesebben

PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ

PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú háztartási

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 12.11.2004 102000007381 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 12.11.2004 102000007381 Nyomtatás Dátuma: 04.01.2005. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA CONFIDOR 200 SL 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév CONFIDOR 200 SL Termékkód (UVP) 04958608 Alkalmazás rovarölő szer Társaság Bayer Hungária Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Champ DP Verzió 4 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/12/01

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Champ DP Verzió 4 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/12/01 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str.25 A-4021 Linz Telefon: +43/732/6918-4010

Részletesebben

: ERDAL LEATHER LOTION 500ML SK1

: ERDAL LEATHER LOTION 500ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 64639 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KOCKA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KOCKA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KOCKA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék Készült: 2018.04.03 Nyomtatás dátuma: 2018.04.03 Kereskedelmi név: BITU MASTER hidegaszfalt 01. Anyag/készítmény és a vállalat azonosítása Kereskedelmi név: BITU MASTER 8, BITU MASTER 11 hideg kátyúzó

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint TEROSTAT VII 8 MM oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75655 Felülvizsgálat ideje: 10.01.2011 Nyomtatás ideje: 11.01.2011 Termékazonosító: TEROSTAT VII

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítva: 2004. november Módosítva: 2005 június 2006 augusztus 1. A készítmény és a vállalat azonosítása A készítmény azonosítása Ajánlott felhasználás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint VALVE GRINDING COMPOUND oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75612 Felülvizsgálat ideje: 09.09.2010 Nyomtatás ideje: 18.01.2011 Termékazonosító: VALVE GRINDING

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez) (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez) 1. Azonosító adatok: Készítmény/anyag neve: TONOXYL 4 Forgalmazó: Gyártó: Unikén Kft. 6237 Kecel, Vasút u. 30. Tel./fax:

Részletesebben

: Novartis Hungária Kft. Állategészségügyi Szektor : 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47

: Novartis Hungária Kft. Állategészségügyi Szektor : 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47 Felülvizsgálva 2010.0310. Nyomtatva 2010.03.10. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/CÉG MEGHATÁROZÁSA Termékinformáció Anyagszám 000070000043 NAH anyagkód A-12120A Kereskedelmi név ECONOR 10% PREMIX Megnevezés

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO szerint Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint BA száma: 366033 V001.0 Kiállítás kelte: 13.10.2009 1. Anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása:

Részletesebben

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Termék neve: Gyártó: Bayer AG Dormagen, Germany Forgalmazó: Bábolna Bio Környezetbiológiai

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gombaölő szer Syngenta Crop Protection AG P.O. Box

Részletesebben

2.2. Az emberi és környezeti veszélyekkel kapcsolatos információk: Emberre nem veszélyes termék.

2.2. Az emberi és környezeti veszélyekkel kapcsolatos információk: Emberre nem veszélyes termék. Nyomtatás kelte: 2007.04.24. Kereskedelmi név: Oldal: 1/5 1. Anyag azonosítása, vállalat: 1.1. Anyag azonosítása: 1.1.1. Kereskedelmi név: SCREEN WASH WINTER 1.1.2. Cikkszám: R 34690 1.1.3. Az anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ECO Soap A termék száma: #60080 EC-Szám: Nem releváns CAS-Szám: Nem releváns 1.2 Az anyag megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ CSALÉTEK

RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ CSALÉTEK BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ CSALÉTEK 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész

Részletesebben