7. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "7. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul!"

Átírás

1

2 Dátum: Munkaidő-beosztás:este 18:00-23:00 1. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: terítés,evősezközök tisztítása ecettel,hűtők feltöltése,pizzák felszolgása,gamberetti hal megtisztitása 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:margherita,siciliana,Bano,Parmigiana,Cappuccetto ross,fornarina,quattro stagioni,,diavola,frutti di mare Italok:Aqua frizante e Minerale,Vino Frizzante,Birra,Coca Cola. 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: kanál,villa,boros pohár,pohár,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta 4. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? terítés,kiszolgálás,felszolgálás 5. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? terítés,receptek,ételek elkészítése,evőeszközök tisztítása 6. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? Table showdown and cooking recipes. 7. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ital:Vino frizzante/fehér bor-kiengedjük a csapból a bort egy 3.4.vagy fél literes díszes üvegbe,és a bárpultra rakjuk. Étel: Pizza Frutti Di Mare-Kagyló,tintahal dara,paradicsomszósz,ostriga garnélarák,,parmezán sajt,pizza tészta,cozze marinara.-előkészitjük a pizza tésztát az asztalra,megkenjük paradicsomszósszal egy merőkanál segitségével.rászórjuk a tintahal darát,rárakunk pár garnélarákot(4-5db),rászórjuk a parmezán sajtot,és végül kemencébe való sütés után,rászorjuk a nagy kagylókat (cozze) 8. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! a munkatársaink megpróbáltak nekünk segíteni,mindenben amiben csak tudtak,segítettek a konyhán is halat tisztítani,és születtek új barátságok is. Szakmailag a legjobb ma az volt,hogy magyar ételeket süthettünk és főzhettünk. én meg márkó gulyást főztünk az esti műszakban,zsófi és Denise pedig Zserbót sütöttek délelőtt 9. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb)

3 Dátum: Munkaidő-beosztás:18:00-23:00 1. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: Evőeszközök tisztítása ecettel,asztalok megterítése,felszolgálás,segitség a konyhán. 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:frutti di mare,bano,parmigiana,siciliana,diavola,funghi,cozze alla Marinara,insalata 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 2db pohár egy boros meg egy pohár,2dbvilla,kanál,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta,tálca. 4. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: Ecet,törlőrongy,asztalterítő,kések,kanalak,villák,és tányérok 5. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? evőeszközök tisztítása ecettel,felszolgálás módja,terítés,ételek elkészítése 6. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? receptek,felszolgálás módja,eszközök rendszerű fertőtlenítése,hulladék külön gyűjtése 7. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? 8..A tegnap felszolgált étel és ital jellemzését és felszolgálási módját írd le idegen nyelven! working differently in the kitchen Ital:csapolt szóda ásványvz: bemegyünk a bártpult mögé és kiengedjük a csapból a szóda vizet egy literes hosszú pohárba és kivsszük a vendég asztalára és feljegyezzük.étel:insalata di Mre (tenger gyümölcsei saláta)-kivesszük a hűtőböl az alapanyagokat,(hal,saláta levelek,ruccola,parmezán sajt,polip,tintahal,garnélarák,szósz,tintahal dara,cozze) belerakjuk egy kis tányérba,és felszolgáljuk a vendégnek 9. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag a mai nap legpozitívabb élménye az volt hogy mindenki együtt dolgozik,és mindenki segíiti egymást mindenben,nem hagynak senkit sem cserben,nincs veszekedés,szakmailag pedig hogy megtanultam egy pár olasz étel elkészítését, ( insalata,antipasto),és a felszolgálás módját. 10. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb) Munkaidő-beosztás: este 18:00-23: Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: terítés,evősezközök tisztítása ecettel,hűtők feltöltése,pizzák felszolgása,gamberetti hal megtisztitása,cozze elkészítése,prosciutto e melone. 11. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:margherita,siciliana,Bano,Parmigiana,Cappuccetto ross,fornarina,quattro stagioni,,diavola,frutti di mare Italok:vino,grappa,aqua, 12. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: kanál,villa,boros pohár,pohár,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta. 13. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár,,sörbontó,bárpultban lévő csap. 14. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg?

4 terítés,kiszolgálás,felszolgálás,hal megpucolása,zöldségek megtisztítása, 15. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? terítés,receptek,ételek elkészítése,evőeszközök tisztítása,ételek elkészítése olaszosan, 16. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? Table showdon,and cooking differently the italian meals. 17. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ital:Vino frizzante/fehér bor-kiengedjük a csapból a bort egy 3.4.vagy fél literes díszes üvegbe,és a bárpultra rakjuk. Étel: Pizza Frutti Di Mare-Kagyló,tintahal dara,paradicsomszósz,ostriga garnélarák,,parmezán sajt,pizza tészta,cozze marinara.-előkészitjük a pizza tésztát az asztalra,megkenjük paradicsomszósszal egy merőkanál segitségével.rászórjuk a tintahal darát,rárakunk pár garnélarákot(4-5db),rászórjuk a parmezán sajtot,és végül kemencébe való sütés után,rászorjuk a nagy kagylókat (cozze) 18. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! a munkatársaink megpróbáltak nekünk segíteni,mindenben amiben csak tudtak,segítettek a konyhán is halat tisztítani,és születtek új barátságok is. Szakmailag a legjobb ma az volt,hogy magyar ételeket süthettünk és főzhettünk. én meg márkó gulyást főztünk az esti műszakban,zsófi és Denise pedig Zserbót sütöttek délelőtt Dátum: Munkaidő-beosztás: 10:00-15: Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: Halak tisztítása és asztalterítés,ételek felszolgálása.segítség a konyhán,mosogatás,megterítés az emeleten, 20. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Ételek:gamberettiInsalata di polpo,frutti Di Mare,melone e prosciutto di parma,,pizza caprese,spaghetti alla carbonara,lasagna, 21. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 2db pohár,kés,2db villa,kanál,2db tányér,és szövetből készült szalvéta 22. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár,tisztító eszközök,bor-és sörnyitó 23. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? felszolgálás,pizzák felszolgálása az asztalokhoz, 24. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? Olasz ételek elkészítése,italok felszolgálása és elkészítése pl.sorbetto,vagy Mojito,sütő,gépek használata pl mosogatógép 25. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon?.konyhai gépek használata,és az ételek elkészítése. cucinare i piatti diversamente e l uso delle macchine nella cucina 26. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ételek:Polpo con i piselli (polip Borsóval) hozzávalók : polip karikák,borsó,olivaolaj,paradicsomszósz,erőspaprika,

5 Felszolgálás kézben tartott tányérral történik. Ital:Sorbetto (Lime-limoncello vagy Bailey-s és kávés) fogunk egy 3dl-es kis műanyag poharat meg nyitjuk a gép csapot,és kiengedjük a pohárba körkörösen a sorbetto-t.( aki kéri annak lehet alkoholmentes is) Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! Szakmailag:sok volt a munka,és nagy pörgés volt a konyhában,de jól összedolgozott a csapat,így mindenkinek könyebb volt. Emberileg:megdícsértek bennünknet mert jó munkát végeztünk 27. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb) Dátum: Munkaidő-beosztás:18:00-23:001. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: Evőeszközök tisztítása ecettel,asztalok megterítése,felszolgálás,segitség a konyhán,mosogatógép használata,fertőtlenites,és bárpult letakaritásaés kávéfőző tisztítása. 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:frutti di mare,bano,parmigiana,siciliana,diavola,funghi,prosciutto,primavera,4formaggi,cozze alla Marinara,insalata,polpo con piselli,lasagne,spaghetti alla carbonara 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 2db pohár egy boros meg egy pohár,2dbvilla,kanál,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta,tálca. 4. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: Ecet,törlőrongy,asztalterítő,kések,kanalak,villák,és tányérok,sörbontó,dugóhúzó borokhoz és pezsgőkhöz,merőkanál,pucolókés 5. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? evőeszközök tisztítása ecettel,felszolgálás módja,terítés,ételek elkészítése., eszközök használata 6. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? receptek,felszolgálás módja,eszközök rendszerű fertőtlenítése,hulladék külön gyűjtése,mosogatógép használata 7. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? cook the dinner. cucinamento dei piatti,e apparecchiare i tavoli A tegnap felszolgált étel és ital jellemzését és felszolgálási módját írd le idegen nyelven! Ital:csapolt szóda ásványvz: bemegyünk a bártpult mögé és kiengedjük a csapból a szóda vizet egy literes hosszú pohárba és kivsszük a vendég asztalára és feljegyezzük.étel:insalata di Mre (tenger gyümölcsei saláta)- kivesszük a hűtőböl az alapanyagokat,(hal,saláta levelek,ruccola,parmezán sajt,polip,tintahal,garnélarák,szósz,tintahal dara,cozze) belerakjuk egy kis tányérba,és felszolgáljuk a vendégnek 8. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag a mai nap legpozitívabb élménye az volt hogy mindenki együtt dolgozik,és mindenki segíiti egymást mindenben,nem hagynak senkit sem cserben,nincs veszekedés,szakmailag pedig hogy megtanultam egy pár olasz étel elkészítését, ( insalata,antipasto),és a felszolgálás módját 9. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb)

6 Munkaidő-beosztás:este 18:00-23: Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: terítés,evősezközök tisztítása ecettel,hűtők feltöltése,pizzák felszolgása,gamberetti hal megtisztitása,cozze elkészítése,prosciutto e melone 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:margherita,siciliana,Bano,Parmigiana,Cappuccetto ross,fornarina,quattro stagioni,,diavola,frutti di mare Italok:vino,grappa,aqua, 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 4. kanál,villa,boros pohár,pohár,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta 5. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár, sörbontó,bárpultban lévő csap 6. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? terítés,kiszolgálás,felszolgálás,hal megpucolása,zöldségek megtisztítása 7. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? terítés,receptek,ételek elkészítése,evőeszközök tisztítása,ételek elkészítése olaszosan, 8. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? cook differently the plates,and use differetnly the machhines int he kitchen. 9. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ital:Vino frizzante/fehér bor-kiengedjük a csapból a bort egy 3.4.vagy fél literes díszes üvegbe,és a bárpultra rakjuk. Étel: Pizza Frutti Di Mare-Kagyló,tintahal dara,paradicsomszósz,ostriga garnélarák,,parmezán sajt,pizza tészta,cozze marinara.-előkészitjük a pizza tésztát az asztalra,megkenjük paradicsomszósszal egy merőkanál segitségével.rászórjuk a tintahal darát,rárakunk pár garnélarákot(4-5db),rászórjuk a parmezán sajtot,és végül kemencébe való sütés után,rászorjuk a nagy kagylókat (cozze 10. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! munkatársaink megpróbáltak nekünk segíteni,mindenben amiben csak tudtak,segítettek a konyhán is halat tisztítani,és születtek új barátságok is. Szakmailag a legjobb ma az volt,hogy magyar ételeket süthettünk és főzhettünk. én meg márkó gulyást főztünk az esti műszakban,zsófi és Denise pedig Zserbót sütöttek délelőtt

7 Szakszótáram Idegen nyelv Magyar Egy példamondat, esetleg egyéb megjegyzés Buona Sera Jóestét cozze posate aceto allora vino frizzante calamari Aqua frizzante ghiaccio pulire polpo andiamo stazione senegallese marocchino spiaggia bagnino cucchiaio forchetta kés prenotare portici centro storico summer jumboree barca di salvataggio lettino kagylók evőeszközök ecet na akkor fehér bor tintahal szénsavas ásványvíz jég takarítani polip menjünk (vonat)állomás senigalliai marokkói part életmentő kanál villa coltello bérelni árkádok óbelváros 60-as évek fesztivál életmentő hajó napágy

8

9 Élménybeszámoló Olaszország-Senigallia (AN) Az iskola által meghirdetett Erasmus+ programra jelentkeztem, beadtam az önéletrajzomat angolul és magyarul is. Az elvárásaim a külföldi utam során a tapasztalatszerzés volt, ami meg is történt, és új emberekkel való megismerkedés, és megtapasztalni, hogy milyen egy valódi étteremben dolgozni külföldön. Az elvárásaim a jó és nyugodt munkalégkör volt, meg a tisztelettudó munkatársaim. Reménykedtem, hogy majd sok mindent megtanulok (ételek és receptek), meg hogy milyen hivatalos pincérként dolgozni külföldön. A külföldi gyakorlatom során nagyon sok tapasztalatot szereztem, mint például ételek elkészítése és felszolgálása, asztalok megterítése, hogy milyen külföldi emberekkel dolgozni, és milyen dolgozni egy étteremben. Sok élményt szereztem, volt szabadidőnk is, sok új barátságot kötöttem az olasz emberekkel. Szakmailag sokat fejlődtem, megtanultam hogyan kell felszolgálni, rendelést felvenni, hogyan kell az éttermi gépeket használni, és hogy kell tisztítani az eszközöket, tányérokat. Úgy érzem, hogy sok új dolgot megismertem és megtanultam, és ez sokat számít majd a jövőben, ha lesz munkahelyem, akkor már tapasztalattal fogok rendelkezni. Nyelvi fejlődési lehetőségeim kevesek voltak, mert beszélem az olasz nyelvet mint anyanyelvet, de hallotam olyan új szavakat is a konyhán, amelyeket még én sem ismertem. Az egyik volt például a posate (evőeszközök) és a cozze (nagyobb fajta kagylók). Senigallia nagyon szép tengerparti város, kastéllyal és ókori épületekkel, hotelekkel, és sok külföldi emberrel, a nyelvjárás is más mint a többi városban Olaszországban. Sok a turista és a külföldi ember, (többségük marokkói). Senigallia kultúrája is más, mint ami a többi vársoban van. Például az ételeket máshogyan készítik el, de vannak olyan ételek, amik helyi specialitások, csak Senigalliaban készítik. Eltérő szokások is vannak, például itt rendezik meg a Summer Jamboree ami kizárólag-t. Ez egy olyan helyi fesztivál, ahol Senigallia óvárosa (centro storico) átalakul, mintha visszatérnénk egy időutazásban a 60-as évekbe. Van kirakodó vásár, amerikai ételek, standok, koncertek, régi autó kiállítás. A nők meg a férfiak 60-as évekbeli ruhákba öltöznek. A Ristorante Bano, ahol dolgoztam, a Lungomare-n helyezkedik el ( Spiaggia Di Velluto). Pont a tengerrel szemben, így gyönyörű a kilátás a teraszról. Dél felől fekszik az étterem, négy terem található benne, 2 beltéri, a nagy terem és a terasz terem, a másik kettő pedig a medencére néz, valamint még egy fent az emeleten. Általában rendezvényeket szoktak tartani, vagy ki szokták nyitni, ha sok a vendég. A Bano különlegessége a hal, de aki akarja, az megkóstolhatja az ízletes hús ételeket, meg a tésztát, pizzákat és néhány egyedi ételt is. Giorgio a tulajdonosa, és körülbelül 10 szakács, 7 pincér, 3 pizzasütő és 3 mosogató dolgozik az étteremben.

10

11 Este a belvárosban egy kis szórakozás a Rotondánál és egy kép néhány ételről a Ristorante Banoban Ristorante Bano belülről (a nagy terem)

Dátum: 2014.11.05. Dátum: 2014.11.06.

Dátum: 2014.11.05. Dátum: 2014.11.06. Munkaidő-beosztás: 5 Óra 8:00-14:00 1. Az elvégzett munkafolyamat (ok) megnevezése: Darabolás, pucolás. 2. Az elkészített termékek megnevezése: Tészta saláta 3. A felhasznált nyersanyagok és fűszerek:

Részletesebben

Munkanapló. Személyes adatok: Név: Illés Gréta Ildikó Lakcím: 6771, Szeged Máté utca 24. Szakma: pincér. A munkakörnyezet:

Munkanapló. Személyes adatok: Név: Illés Gréta Ildikó Lakcím: 6771, Szeged Máté utca 24. Szakma: pincér. A munkakörnyezet: Munkanapló A gyakorlat helye: L'Estel de la Mercè Restaurant Telefon: +34 973 28 80 08 E-mail: lesteldelamerce@lesteldelamerce.com A gyakorlat időpontja: 2017. november 12. 2017. december 9. A gyakorlat

Részletesebben

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember Portfólió Név: Szklenár Bence Dátum:. szeptember 1 A mobilitás adatai: A kiutazó neve, évfolyama: Szklenár Bence 1/13log. A küldő intézmény neve: Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016.

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016. Rodosz, Gennadi 2016.07.18-2016.08.29 Írta: Horváth Vanessa 2016. Erasmus+ Gennadi 2016. június 18-án indultunk a Liszt Ferenc reptérről Rodoszra, hogy eltöltsünk ott 6 hét szakmai gyakorlatot. Későn délután

Részletesebben

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Bocskor Bill Turner nov. 7 Péntek Utazás: Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Szállás: Komfortos,tiszta,kényelmes és nagyon bejövös

Részletesebben

AZ ÉTTERMI SZOLGÁLTATÁSOK ÁFÁJA

AZ ÉTTERMI SZOLGÁLTATÁSOK ÁFÁJA AZ ÉTTERMI SZOLGÁLTATÁSOK ÁFÁJA D R. L A M B E R T U S J Ó Z S E F JOGSZABÁLYI HÁTTÉR Áfa tv. 3/A. számú melléklet II. rész 4. pont az adó mértéke 2017. január 1-től 27% 18% 2018. január 1-től 18% 5% Étkezőhelyi

Részletesebben

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_.

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_. - A bejáratnál Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_. Asztalfoglaláskor Egy asztalt szeretnék _[emberek száma]_ főre. Asztalfoglaláskor/ Lehet kártyával fizetni? Arra rákérdezés, hogy elfogadnak-e

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT Tanmenet Azonosító: Változatszám: 1 Érvényesség kezdete: Oldal/összes: 1/5 ME-2.1.(1) 2013. 09. 06. Fájlnév: PINCER_gyakorlat_3_evesnek 10 K_évfolyam(2013_2014) (az

Részletesebben

Szakmai gyakorlat a Como-i tó partján

Szakmai gyakorlat a Como-i tó partján Szakmai gyakorlat a Como-i tó partján Szakmai gyakorlatomat a napfényes Olaszországban, azon belül pedig Bellagio városában töltöttem. Ez volt életem első komolyabb állomása, mivel egy idegen országban,

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. Telefon: 06 (30) 680 0274 www.casapiadina.hu info@casapiadina.hu CASA PIADINA / OLASZ LEPÉNYHÁZ céges ügyfeleinek kínálja tárgyalásokra,

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT Tanmenet Azonosító: Változatszám: 1 Érvényesség kezdete: Oldal/összes: 1/8 ME-2.1.(1) 2013. 09. 01. Fájlnév: Kétéves_pincér_gyak_2013-14.[10 P és R] (az iskola hosszú

Részletesebben

Az Általános Forgalmi Adót érintő aktualitások. Dr. Lambertus József Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály

Az Általános Forgalmi Adót érintő aktualitások. Dr. Lambertus József Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály Az Általános Forgalmi Adót érintő aktualitások Dr. Lambertus József Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály Jogszabályi háttér Áfa tv. 3. számú melléklet II. rész 3. pont az adó mértéke 2018. január

Részletesebben

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara hatáskörébe tartozó szakképesítésekhez Érvényes: 2016. szeptember 1-től, az 56/2016. (VIII. 19.)

Részletesebben

http://www.apartmany-bilic.eu

http://www.apartmany-bilic.eu Apartmani MILENKO - Ždrelac, Otok Pašman www e-mail mob. http://app-bilic.studiom.ba * milenko.bilic@zd.t-com.hr * ++385 (0)98 16 35 204 http://apartmani_eva.studiom.ba KULDJE EL EGY BAR ATJANAK! A ház

Részletesebben

ARANYHOMOK - HOTEL ATLAS**** ALL INCLUSIVE - 2014

ARANYHOMOK - HOTEL ATLAS**** ALL INCLUSIVE - 2014 ARANYHOMOK - HOTEL ATLAS**** ALL INCLUSIVE - 2014 Étel & Ital Ellátás napi háromszori étkezéssel Reggeli 07:30 10:30 Kései reggeli (legalább kontinentális) 11:00-ig Ebéd (büfé) 12:30 14:30 Vacsora (büfé)

Részletesebben

MEDULIN. Apartman Ferry Pula 10 km, Rabac 53 km. www.greenhorvat.hu KIEMELT AJÁNLAT! Elhelyezkedés: Medulinban, egy csendes mellékutcában,

MEDULIN. Apartman Ferry Pula 10 km, Rabac 53 km. www.greenhorvat.hu KIEMELT AJÁNLAT! Elhelyezkedés: Medulinban, egy csendes mellékutcában, MEDULIN KIEMELT 15 Apartman Ferry Pula 10 km, Rabac 53 km Elhelyezkedés: Medulinban, egy csendes mellékutcában, szépen gondozott kertben, a központtól kb. 200 m-re. Strand: homokos, kavicsos kb. 600 m-re;

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Pincér szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Pincér szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3316 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Capr Luxus villa eladó Capri szigetén LEIRÁS Ez az ingatlan

Részletesebben

POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK

POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. POHÁRBÉRLETTÍPUSÚ

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1329 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Argentario Luxus Villa a tenger Argentario LEIRÁS A

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátásszervező-vendéglős szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 11 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

Falusi Ízek Fesztiválja Magyaregregy 2 0 1 0 V e r s e n y k i í r á s Törökkor hazánkban nem csak negatívumokkal írható le, sok új ételnyersanyagot nekik köszönhetünk, másrészt történelmünk része. Tudomásul

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0076 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Luxusvilla eladó Rómában LEIRÁS Rómában, az "örök

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátó eladó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 05 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

ÚJ, POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK

ÚJ, POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. ÚJ, POHÁRBÉRLETTÍPUSÚ

Részletesebben

Nagyon boldogok voltunk, hogy itt lakhattunk a hátralévő négy hónapban. Ezáltal könnyű volt munkába járnunk, hiszen ugyanott laktunk, ahol dolgoztunk

Nagyon boldogok voltunk, hogy itt lakhattunk a hátralévő négy hónapban. Ezáltal könnyű volt munkába járnunk, hiszen ugyanott laktunk, ahol dolgoztunk Beszámoló - Izland A tanuló neve: Földényi Mirtill A tanuló osztályának megnevezése: 13. TUR Az Erasmus+ programban megjelölt célország: Izland Az Erasmus+ programban megjelölt város: Hvolsvöllur Munkahely

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1811 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Amalfi Luxus villa az Amalfi-parton eladó LEIRÁS Az

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0734 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pistoia Luxusvilla eladó az olasz Pistoiaban LEIRÁS

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 627511/1 A vendéglátáshoz kötıdı szakmai szöveg fordítása és értelmezése, minimum 500 maximum 1000 karakter

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 2144 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno Elegáns luxusvilla eladó a toszkán tengerparton

Részletesebben

Rendezvényzöldítő ajánlások MRE-Ökogyülekezeti Mozgalom

Rendezvényzöldítő ajánlások MRE-Ökogyülekezeti Mozgalom Rendezvényzöldítő ajánlások MRE-Ökogyülekezeti Mozgalom Miért legyen környezetbarát? Rendezvényeinken rengeteg hulladék keletkezik, sok vizet, nyersanyagot, energiát használunk el. Nem mindegy, hogy ezekkel

Részletesebben

Mit főzzek ma magamnak? Honnan származik az étel? Előétel, főétel, desszert? Reggeli, ebéd, vacsora?

Mit főzzek ma magamnak? Honnan származik az étel? Előétel, főétel, desszert? Reggeli, ebéd, vacsora? Mit főzzek ma magamnak? Honnan származik az étel? Előétel, főétel, desszert? Reggeli, ebéd, vacsora? Résztvevők 45 diák 12 kísérőtanár 8 szakmai tanár Merj nyitottnak lenni a pályázásra belevágni

Részletesebben

Kedves házasulandó pár!

Kedves házasulandó pár! Kedves házasulandó pár! Köszönjük, hogy életük egyik legfontosabb döntése előtt mint lehetséges helyszínként érdeklődnek Éttermünk iránt. Reméljük, hogy ajánlatunk elnyeri tetszésüket, és mi lehetünk azok,

Részletesebben

Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium Erasmus+ Beszámoló

Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium Erasmus+ Beszámoló Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium Erasmus+ Beszámoló Oravecz Evelin Gennadi, Rhodes 2016 Beszámoló az Erasmus+ programban való részvételemről A nevem Oravecz Evelin a Budapesti Innovatív Gimnázium

Részletesebben

PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI TANTERV

PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI TANTERV PÉCSI KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 7623 PÉCS, RÉT U. 10. :72/518-190 TELEFAX:72/512-749 http://kivisz.hu E-MAIL: INFO@KIVISZ.HU PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT Tanenet Azonosító: Változatszá: 1 Érvényesség kezdete: Oldal/összes: 1/9 ME-2.1.(1) 2013. 09. 01. Fájlnév: Hároéves_pincér_gyak_201 3-14.(3) (az iskola hosszú bélyegzője)

Részletesebben

A bor életformámmá vált

A bor életformámmá vált A bor életformámmá vált Káli Ildikó Eredetileg franciatanár és tolmács, a francia magyar nagyszótár egyik szerkesztője. A francia kultúrán keresztül jutott el a bor világához. Sommelier, borszakíró, bortanfolyami

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1143 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Valdinievole Luxusvilla Valdinievoleban LEIRÁS E csodás

Részletesebben

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2016 MATEMATICĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2016 MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2016 MATEMATICĂ Test 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevei / elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2016 Pagina

Részletesebben

POHÁRBÉRLET-TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK ÉSZAKI ÉS KARIBI HAJÓUTAK ESETÉN

POHÁRBÉRLET-TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK ÉSZAKI ÉS KARIBI HAJÓUTAK ESETÉN A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. POHÁRBÉRLETTÍPUSÚ

Részletesebben

avagy, ahogy gyakornokaink megélték a szállodai gyakorlataikat ban

avagy, ahogy gyakornokaink megélték a szállodai gyakorlataikat ban Görög meló avagy, ahogy gyakornokaink megélték a szállodai gyakorlataikat 2012-2013-ban Bányai Xénia Ez a szakmai gyakorlat nagyon hasznos volt számomra, mert megismerhettem a szakmát és vele együtt a

Részletesebben

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM 2014. november 13. 2014. december 05. Készítette: Matus Kitti Diána az LdV-HU-09-TAN-1044-1073-1087-1088 2014 1 HU 01 KA 102 000149 számú Erasmus + Európai Mobilitási projekt keretében

Részletesebben

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara hatáskörébe tartozó szakképesítésekhez Érvényes: 2016. szeptember 1-től, az 56/2016. (VIII. 19.)

Részletesebben

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL Katlan Tóni Vendéglátás szeretettel A remek ízek, ételek, a kellemes közös étkezések örömöt okoznak és összehoznak. A Kárpát-medence tájegységeinek gasztronómiája egyszerre

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2017 - Andiamo in Toscana! Kirándulás és interaktív workshopok Toszkánában Utazás időpontja: 2017. március 10-14. Utazás hossza: 5 nap/4 éj Létszám: 8-10 fő Részletes program 1. nap Érkezés Pisába, a

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0934 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Luxusvilla eladó saját parkkal Rómában LEIRÁS Rómában,

Részletesebben

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA Student's name : E-mail: Test štampajte i skeniranog ga vratite na e-mail office@centarzaedukaciju.com U slučaju da nemate tehničke mogućnosti, prihvata se i da na datu e-mail adresu pošaljete odgovore

Részletesebben

Pohárbérlet italcsomag (X1 és X1CHD)

Pohárbérlet italcsomag (X1 és X1CHD) A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. Pohárbérlet

Részletesebben

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : 1 SONEVA FUSHI Igazi 6 csillagos szuper luxus ECO-FRIENDLY sziget, azoknak akik igénylik a magas szolgáltatásokat, de mégis szeretnének Robinsoni luxus körülmények között pihenni-kikapcsolódni. 1,4 km

Részletesebben

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI A hotel közvetlen tengerparton található, közelében postahivatal, bank és benzinkút, a városközpont kb. 10 perc. A kétágyas szobák mindegyikben zuhany/wc, SAT TV, telefon.

Részletesebben

2 ÉVES KÉPZÉS PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS Azonosító: Tanmenet. (az iskola hosszú bélyegzője) pincér. (szakma, szakcsoport, szak)

2 ÉVES KÉPZÉS PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS Azonosító: Tanmenet. (az iskola hosszú bélyegzője) pincér. (szakma, szakcsoport, szak) 2 ÉVES KÉPZÉS PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS Azonosító: Tanmenet (az iskola hosszú bélyegzője) pincér (szakma, szakcsoport, szak) Változatszám: 01 Érvényesség kezdete: Oldal/összes: 12 2016. 09. 01. Fájlnév: 2 éves

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0489 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Argentárió LUXUSVILLA ELADÓ AZ ARGENTÁRIÓI

Részletesebben

Beszámoló - Norvégia

Beszámoló - Norvégia Beszámoló - Norvégia A tanuló osztályának megnevezése: 14.V A tanuló neve: Szilágyi Emese Erasmus+ programban megjelölt célország: Norvégia Az Erasmus+ programban megjelölt város: Lillehammer Munkahely

Részletesebben

A (32/2011. (VIII.25.) NGM 15/2008. (VIII. 13.) SZMM

A (32/2011. (VIII.25.) NGM 15/2008. (VIII. 13.) SZMM Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/10. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítéselágazás, részszakképesítés,

Részletesebben

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó A tárgyeset 1 ) Kezdjük egy gyakorlattal! Ha ismeri a novellát, válaszoljon a kérdésekre! Mit szeret Bariton János? Mit szeret Gizella? Mit szeretnek az ikrek? kávé macska kutya fagylalt hal könyvek hörcsög

Részletesebben

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Ügyviteli tevékenységek végzése Szóbeli 1428-06/1. Biztonságvédelmi és minőség-biztosítási feladatok végzése Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Gazdálkodási számítások,

Részletesebben

MagyarOK 1. tanmenetek

MagyarOK 1. tanmenetek Szita Szilvia Pelcz Katalin MagyarOK 1. tanmenetek A1.2. Célnyelvi (magyar) környezet Egy 120 órás tanfolyam 61 120. órájára Szita Szilvia és Pelcz Katalin, www.magyar-ok.hu 1 Az alábbiakban a MagyarOK

Részletesebben

MagyarOK 1. tanmenetek

MagyarOK 1. tanmenetek Szita Szilvia Pelcz Katalin MagyarOK 1. tanmenetek A1.2. Forrásnyelvi környezetben (külföldön) Egy 96 órás tanfolyam 49 96. órájára Szita Szilvia és Pelcz Katalin, www.magyar-ok.hu 1 Az alábbiakban a MagyarOK

Részletesebben

KUBA. 80 otptravel.hu

KUBA. 80 otptravel.hu KUBA Az Antillák gyöngyszemének nevezett szigetre látogatókat páratlan élmények várják: a történelmi látnivalók mellett gyönyörű fehér homokos tengerpartok, a salsa táncra hívogató ritmusa, a világ legjobb

Részletesebben

Mottó Esküvő után keresztelünk

Mottó Esküvő után keresztelünk A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 2010. évi gasztronómiai versenyének programja Mottó Esküvő után keresztelünk 2010. április 15-17. BUDAPESTI Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai

Részletesebben

ALL INCLUSIVE italcsomagok

ALL INCLUSIVE italcsomagok ALL INCLUSIVE italcsomagok 534 CLASSIC FELNŐTT 43 /fő/nap Korlátlan italfogyasztás a bárokban, büfé- és főétteremben. A koktélok 8 USD-ig/pohár, borok pohárban szervírozva 7,5 USD-ig/pohár, kevésbé márkás

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1331 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Campiglia Marittima Gyönyörű Luxury Villa Campiglia

Részletesebben

HURAWALHI ISLAND RESORT 5 csillagos,újonnan nyílt, CSAK 18 éven felüli FELNŐTTEKNEK! Így teljes nyugalom biztosítva!

HURAWALHI ISLAND RESORT 5 csillagos,újonnan nyílt, CSAK 18 éven felüli FELNŐTTEKNEK! Így teljes nyugalom biztosítva! 1 HURAWALHI ISLAND RESORT 5 csillagos,újonnan nyílt, CSAK 18 éven felüli FELNŐTTEKNEK! Így teljes nyugalom biztosítva! Lhaviyani atoll külső északi zátonyánál lévő kis sziget 400 m x 165 m. Hidroplán transzfer

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0869 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Eladó luxusvilla Rómában LEIRÁS Ezt a csodás Rómában

Részletesebben

Pohárbérlet (X1 és X1 Child) Pohárbérlet italcsomag felnőtteknek (X1)

Pohárbérlet (X1 és X1 Child) Pohárbérlet italcsomag felnőtteknek (X1) Italcsomagok A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza.

Részletesebben

ERASMUS+ TANULMÁNYI BESZÁMOLÓ VELIKO TURNOVO BULGÁRIA

ERASMUS+ TANULMÁNYI BESZÁMOLÓ VELIKO TURNOVO BULGÁRIA ERASMUS+ TANULMÁNYI BESZÁMOLÓ ST. CYRIL AND ST. METHODUS UNIVERSITY OF VELIKO TURNOVO BULGÁRIA SCHERER ZSUZSANNA RITA A 2016/2017-es tanév őszi félévét töltöttem Bulgária egykori fővárosában, Veliko Turnovoban,

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A vizsgaszervező által összeállított idegen nyelvű étlap segítségével idegen nyelven kommunikál a vendégfogadás pillanatától a vendég távozásáig. (köszöntés, helykínálás, ajánlás,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0886 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Forte dei Marmi FORTE DEI MARMI KÖZPONTJÁBAN

Részletesebben

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg Rodosz Rodosz egy kis sziget Görögországban, ahol 6-an voltunk 6 hétig szakmai gyakorlaton. Májusban, amikor jelentkeztünk még merni se gondoltam volna, hogy én oda kijutok valamikor is, túl szép volt,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1056 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Castiglioncello Elegáns villa eladó Castiglioncelloban

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0909 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Montecatini Terme ELEGÁNS VILLA ELADÓ TOSZKÁNÁBAN LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1069 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Valdichiana Vidéki luxusbirtok eladó az olasz Valdichianaban

Részletesebben

Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR ( )

Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR ( ) Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR (2013.10.06. 2013.10.12.) I. ÜZEMLÁTOGATÁS 1. Megfelelőnek találod-e az üzem kiválasztását? 10 14 8 7 7 1 Átlag: 86,3 % 2. Megfelelő tájékoztatást kaptál-e?

Részletesebben

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG Bemutatkozás: Csodálatos természeti környezetben, a zalai dombok között helyezkedik el Zalaegerszeg városa. Fogadónk könnyen megtalálható a város északdéli főútja mentén. Kellemesen

Részletesebben

Osztályozóvizsga-követelmények olasz nyelvből. 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi képzés

Osztályozóvizsga-követelmények olasz nyelvből. 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi képzés Osztályozóvizsga-követelmények olasz nyelvből 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi képzés Témakörök 9. nyelvi előkészítő évfolyam 1. Én és a családom. Családtagok bemutatása (külső és belső tulajdonságok,

Részletesebben

Turgyán Enikő Szociálpedgógia szak Amit az Erasmus adott

Turgyán Enikő Szociálpedgógia szak Amit az Erasmus adott Turgyán Enikő Szociálpedgógia szak Amit az Erasmus adott Miután megtudtam, hogy Erasmus ösztöndíjjal Németországban tanulhatok a Drezdai Műszaki Egyetemen, nagyon vártam már, hogy elkezdődjön a félév.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0822 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Ansedonia LUXUSVILLA ELADÓ ORBETELLOBAN LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0739 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Forte dei Marmi SZÍNVONALAS VILLA ELADÓ FORTE

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0642 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Chianti vidék, Firenze CSODÁLATOS KASTÉLY ELADÓ A CHIANTI

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0400 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno Exkluzív villa eladó a livornoi tengerparton

Részletesebben

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara hatáskörébe tartozó szakképesítésekhez Érvényes: 2016. szeptember 1-től, az 56/2016. (VIII. 19.)

Részletesebben

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET Felszolgálás modul Felszolgálás elmélet.

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET Felszolgálás modul Felszolgálás elmélet. Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET a 10074-12 Felszolgálás modul Felszolgálás elmélet tantárgyból a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0038 Leleményesen, élményekkel,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1412 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói-tó Splendid villa eladó a Comói-tó LEIRÁS Néző

Részletesebben

2. Regina Margherita Prosciutto Salamino Salame piccante

2. Regina Margherita Prosciutto Salamino Salame piccante PARADICSOMOS ALAPÚ PIZZÁK 1. Pizza Kenyér 500 1.200 Natúr pizzatészta, sajttal meghintve, fokhagymás tejföllel 2. Regina Margherita 690 790 890 2.200 Paradicsomos alapszósz, olasz pizzafűszer,, paradicsomkarika

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0860 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Ansedónia LUXUSVILLA ELADÓ AZ ARGENTÁRIÓN

Részletesebben

Mexikó CanCún. Időeltérés: -7 óra. Hivatalos nyelv: spanyol. a legtöbb helyen angolul beszélnek. Pénznem: mexikói Peso (Mxn). (1 Mxn = kb.

Mexikó CanCún. Időeltérés: -7 óra. Hivatalos nyelv: spanyol. a legtöbb helyen angolul beszélnek. Pénznem: mexikói Peso (Mxn). (1 Mxn = kb. Mexikó CanCún A Karib-tengerbe nyúló mexikói félsziget legkeletibb csücskén fekszik Cancún varázslatos üdülővárosa. A türkiz számtalan árnyalatában szikrázó tenger szinte körbefonja a 7-es számot formázó

Részletesebben

Étkezőhelyi vendéglátás áfa szabályai január 1-től

Étkezőhelyi vendéglátás áfa szabályai január 1-től Étkezőhelyi vendéglátás áfa szabályai 2017. január 1-től Jogszabályi háttér 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 2006/112/EK irányelv 282/2011/EU végrehajtási rendelet (Áfa vhr.) Áfa kulcs változása Étkezőhelyi

Részletesebben

Party Service. Katalógus

Party Service. Katalógus Party Service Katalógus 2015 Okot adunk az ünneplésre Party evôeszközök és tányérok 3 Party poharak 4 Party elegancia 5 Party exclusive 6 Party mikrózható 7 Party piknik 8 Party papír 8 Party cafe 10 Party

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1035 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Viareggio LUXUSAPARTMAN ELADÓ VIAREGGIOBAN LEIRÁS Ez

Részletesebben

PIZZÁK. Mini Kicsi Nagy Óriás 26cm 30cm 40cm 50cm

PIZZÁK. Mini Kicsi Nagy Óriás 26cm 30cm 40cm 50cm PIZZÁK Mini Kicsi Nagy Óriás 26cm 30cm 40cm 50cm 1. Margherita (paradicsom alap, sajt) 690.- 790.- 1.390.- 1.990. 2. Tibi bácsi pizzája (paradicsom alap, 3 kívánság, sajt) 1.190.- 1.390.- 2.390.- 3.590.-

Részletesebben

Korfu. Odüsszeusz szigete. Korfu

Korfu. Odüsszeusz szigete. Korfu Odüsszeusz szigete 32 Moraitika Agios Ioannis városától 20 km-re délre, a keleti parton található kiépült nyaralóhely. A Messonghy folyó bal partján elterülő szállodák, nyaralók és apartmanházak között

Részletesebben

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu www.maldiv-szigetek.info

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu www.maldiv-szigetek.info 1 COCO PALM DHUNI KOLHU 5 csillagos, nagyon szép sziget. BAA atoll. Malétól észak-nyugati irányban. Alap árban belső repülőjárat 35 perc + kishajójárat 15 perc. Felárért lehet kérni 30 perces közvetlen

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0515 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Veneto - Velence LUXUSLAKÁS ELADÓ VELENCÉBEN LEIRÁS

Részletesebben

November 4.,11. 8 NAP / 7 ÉJSZAKA. FP 99.000,- Ft/fő Hotel Iberotel Grand Sharm***** FP 136.000,- Ft/fő Hotel LTI Grand Azure*****

November 4.,11. 8 NAP / 7 ÉJSZAKA. FP 99.000,- Ft/fő Hotel Iberotel Grand Sharm***** FP 136.000,- Ft/fő Hotel LTI Grand Azure***** November 4.,11. 8 NAP / 7 ÉJSZAKA Hotel Falcon Hills*** FP 99.000,- Ft/fő Hotel Iberotel Grand Sharm***** FP 136.000,- Ft/fő Hotel LTI Grand Azure***** AI 143.000,- Ft/fő standard kétágyas szoba Hotel

Részletesebben

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. per le _[ora]_. Asztalfoglaláskor. Asztalfoglaláskor/Étteremben

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. per le _[ora]_. Asztalfoglaláskor. Asztalfoglaláskor/Étteremben - A bejáratnál Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_. Asztalfoglaláskor Egy asztalt szeretnék _[emberek száma]_ főre. Asztalfoglaláskor/ Lehet kártyával fizetni? Arra rákérdezés, hogy elfogadnak-e

Részletesebben

Nyári gyakorlat beszámoló

Nyári gyakorlat beszámoló Nyári gyakorlat beszámoló Készítette: Vándor Lilla Mikor megtudtam az iskolában, hogy van lehetőségünk külföldön gyakorlatozni, nem is hezitáltam, ahogy lehetett jelentkeztem a programra. El sem hittem,

Részletesebben

Zsuzsanna Vendégház. Bakonyjákó Úttörő u.6.

Zsuzsanna Vendégház. Bakonyjákó Úttörő u.6. Zsuzsanna Vendégház Bakonyjákó Úttörő u.6. A Vendégház a Bakony szívében helyezkedik el. Gondozott környezetben, kényelmes, tágas ízlésesen berendezett családi házba várj ák a pihenni vágyó Vendégeket.

Részletesebben