a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE április óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2013. április 10. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára"

Átírás

1 a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE április óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti a megjelenteket, és felkéri a főtitkárt a határozatképesség megállapítására. Dr. Horváth László: A küldettek száma összesen 68 fő. A jelenléti ív szerint kor jelen van 35 fő küldött, így az ülés határozatképes. Dr. Gönczi Gábor: Köszönti a megjelenteket. A jegyzőkönyv vezetésére felkéri Pallagi Évát, jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja dr. Zsoldos Lászlót és dr. Csuta Lajost. Kérdezi, ki fogadja el a javasolt jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyv hitelesítőket? szavazás: Mindkét személy esetében egyhangú igen szavazat, a küldöttek jegyzőkönyv vezetőként elfogadták Pallagi Évát, a jegyzőkönyv hitelesítőként dr. Zsoldos Lászlót és dr. Csuta Lajost. A küldöttközgyűlés a jegyzőkönyv hitelesítők személyét egyhangúan elfogadta. Dr. Gönczi Gábor: A Napirendi javaslatot mindenki megkapta. Ezzel kapcsolatosan változásként jelzi a következőket: A 7. napirendként javasolt évi költségvetési beszámoló és mérleg elfogadását javasolja kezdő, tehát 1. napirendnek. A további napirendek így ez után következnek, már az eredeti sorrendben. Az Etikai és Etikai Eljárási szabályzat módosításánál dr. Gönczi Gábor javaslata mellett dr. Gerencsér Ferenc módosító javaslata is a napirend része lesz. Az. 5. napirendként jelzett tagozat alapítási kérdésnél egy újabb tagozat alakítási kérelemről is dönteni kell. A napirendi javaslatba pótlólag bekerült előterjesztéseket az Elnökség támogatta. Ezt figyelembe véve a javasolt napirend: 1. A MÁOK évi gazdálkodási beszámolója, mérlege elfogadása (dr. Gönczi Gábor) 2. A MÁOK Etikai és Etikai Eljárási szabályzatának módosítása (dr. Gönczi Gábor és dr. Gerencsér Ferenc) 3. A MÁOK Állatorvosi asszisztensek munkavégzésére vonatkozó szakmai irányelvének módosítása (dr. Gönczi Gábor) 4. A MÁOK Állatorvosi Asszisztensek Továbbképzésének Szabályzata elfogadása (dr. Gönczi Gábor)

2 5. Díjtétel ajánlások az állatorvosi szolgáltatások díjaira a évre (dr. Bíró Ferenc) 6. Új MÁOK tagozatok alapítása (dr. Gönczi Gábor) 7. A MÁOK országos állandó bizottságainak beszámolói a évben végzett munkáról (bizottsági elnökök) 8. A MÁOK évre vonatkozó költségvetésének elfogadása (dr. Gönczi Gábor) 9. Az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány új FB elnökének megválasztása 10. Egyebek, aktualitások 1.A MÁOK évi gazdálkodási beszámolója, mérlege elfogadása (dr. Gönczi Gábor) Dr. Gönczi Gábor: a napirendhez szükséges írásos anyagok kiküldésre kerültek. Felkéri Kristóf Jánosné könyvvizsgálót, hogy ismertesse a küldöttekkel a könyvvizsgálat eredményét. Kristóf Jánosné: A könyvvizsgálatot a vonatkozó hazai és nemzetközi standardok alapján végezték el. Kiemeli, hogy évről évre nőttek a Kamara feladatai, de ezzel párhuzamosan nem nőtt, hanem csökkent az állami támogatás. A Kamara gazdálkodása mégis kiemelkedően hatékony ben majdnem 6 millió Ft-tal emelkedett a saját tőke (vagyon) állapota. A gazdálkodás tökéletesen megfelel a követelményeknek minden vonatkozásban. A költségvetési beszámolót és a mérleget hitelesítették és javasolják annak elfogadását a közgyűlésnek. Dr. Gönczi Gábor: Köszöni a könyvvizsgáló beszámolóját. Kérdés van-e? Nincs észrevétel és kérdés? Dr. Gönczi Gábor: Ki fogadja el a évi gazdálkodási beszámolót? szavazás: egyhangú igen, elfogadva Ki fogadja el a mérleg főösszegeket a következők szerint? Eszközök és források végösszege ezer Ft szavazás: igen egyhangú, elfogadva A mérleg szerinti eredmény ezer Ft szavazás: igen egyhangú, elfogadva Dr. Gönczi Gábor: megállapítja, hogy a küldöttek egyhangúan elfogadták a MÁOK évi költségvetési beszámolóját, mérlegét, a mérleg főösszegeket és a mérleg szerinti eredményt. Időközben újabb küldöttek érkeztek meg, a jelenléti ív szerint jelen van 48 küldött. 2.A MÁOK Etikai és Etikai Eljárási szabályzatának módosítása (dr. Gönczi Gábor és dr. Gerencsér Ferenc) Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, hogy először dr. Gerencsér Ferenc módosító javaslatáról döntsön a közgyűlés. Ez a javaslat csak arról szól, hogy az Etikai Szabályzatunk megfeleljen a törvényünkben írtaknak. Kérdezi, van-e kérdés? Nincs Dr. Gönczi Gábor: kérdezi, ki fogadja el dr. Gerencsér Ferenc módosító javaslatát?

3 szavazás: egyhangú igen Dr. Gönczi Gábor: megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés elfogadta dr. Gerencsér Ferenc szabályzatmódosítási javaslatát. Dr. Gönczi Gábor: a másik módosító javaslat a saját javaslata. Ismerteti az előzményt a GVH eljárásáról, ami nem velünk szemben folyik, hanem egy állatorvosi szolgáltató egységgel szemben. A mikrochipezés díjáról van szó az ügyben. Ennek a kapcsán került képbe a Kamara, mégpedig a tavalyi ajánlásunk miatt. Ezzel nincs bajuk. A problémájuk az Etikai Szabályzat egy mondatával van, ami alapján mi, ha akarnánk, szankcionálhatnánk a kollégát, ha az ajánlott tarifa alatt dolgozna. Ez a GVH szerint aggályos. Ebből adódott a szabályzat módosító javaslat. A GVH-ban elfogadták, hogy ha mi módosítjuk a szabályzatunkat, akkor nem indítanak eljárást velünk szemben. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, kinek van kérdése, észrevétele? Észrevétel, kérdés nincs. Dr. Gönczi Gábor: kérdezi, ki fogadja el a javaslatot? szavazás: 3 ellene, 4 tartózkodás, a többi igen szavazat Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés elfogadta a módosító javaslatot. Dr. Pintér Zsolt: javasolja, hogy a területi szervezet a kirívóan alacsony árak esetén folytasson szigorú ellenőrzést a kollégáknál, nézzék meg a felszereltségét, nézzék át a nyilvántartási kötelezettségeit. Másként nincs mód szankcionálni őket, csak ilyen szakmai alapokon. Dr. Gönczi Gábor: javasolja, hogy Pintér dr. írja le a javaslatát és adja be az elnökségnek. Itt most csak arról lehet szavazni, amit előtte írásban beterjesztettek, és amiről az elnökség döntött, és a küldöttek előre megkapták. Megjegyzi, hogy az idén, még a nyári időszak előtt, lesz két nagy feladatunk. Egyik az Alapszabály módosítása, vagy akár egy új Alapszabály kidolgozása. A másik a rendelő, állatorvosi intézmények feltételrendszerének kidolgozása. Dr. Zomborszky Zoltán: Szerinte az előző szavazás eredményeképpen a díjtételek alsó határa a valóságban a 0 Ft lesz. Dr. Gönczi Gábor: Kivételes helyzet az, hogy mi adhatunk egyáltalán díjajánlást. Az elfogadott javaslat csak arról szólt, hogy szankció nem érheti azt a kollégát, aki nem tartja be a díjtétel ajánlásokat. A GVH a konzultációkat elfogadja és segítőkészek, de általánosságban nem lehet előzetes normakontrollt kérni a szabályzatainkról. Dr. Gaál Antal: ezt a kérdés egy csomagban kell kezelni a reklámmal és a hirdetésekkel. Olvasta, hogy az Orvosi Kamara szigorúan fellép a megtévesztő hirdetésekkel kapcsolatosan.

4 Dr. Kertész Péter: Megfontolásra javasolja, hogy bizonyos szakmai tervezeteket jó előre bocsássunk a kamarán belüli vitára. Ezt érti a most tárgyalandó Asszisztensi Továbbképzési Szabályzat vonatkozásában is. Dr. Horváth Gábor: Az a véleménye, hogy a NAV és a GVH játssza le ezt a meccset egymással. Dr. Gerencsér Ferenc: a megbízási szerződés lehet ingyenes is, pl. rokonok esetében ez mindennapos. Adott eseteket kell vizsgálni és az életszerűséget. Dr. Horváth László (főtitkár): Nem lehet és nem is érdemes összehasonlítani az Orvosi Kamarát a MÁOK-al, mert a tagok köre egészen más. Az Orvosi Kamara tagjainak csak egészen kis hányada a valódi magánorvos, míg nálunk a tagság szinte 100%-a az. Az elvárható adót a NAV összességében figyeli, nem pedig egyedi esetekre, illetve egyedi számlákra vetítve. Dr. Szinesi András: a probléma azokkal a kollégákkal van, akik versenyelőnyben vannak a főállásuk biztos bevétele miatt. A tisztességesen dolgozók, akik tisztán vállalkozók, előbbutóbb tönkremennek. Saját tapasztalat, hogy a NAV bizony minden számlát egyesével ellenőriz a tételes adóvizsgálatánál. A nulla Ft-os díjról is kell számlát kiállítani. Az a véleménye, hogy a GVH-nak ellent kellene állni. Dr. Gönczi Gábor: A GVH jogosítványai sokkal nagyobbak, mint a NAV-é. A GVH-val nem érdemes kekeckedni. A GVH-val nem tudunk mit kezdeni, ezeket a dolgokat tudomásul kell venni. Eddig sem lehetett senkit ár alapon szankcionálnunk. A NAV-ot viszont mi biztosan nem küldjük rá senkire. Dr. Gerencsér Ferenc: Megjegyzi, hogy ugyanez az alacsony áron dolgozás sokkal nagyobb tételekben működik az ügyvédi világban is, az Ügyvédi Kamara mégis teljesen tehetetlen az alacsony árakon dolgozókkal. Dr. Kurucz János: Ez egy európai probléma, mindenütt hatalmas túlképzés van, a pályaelhagyók aránya 50%. A szakmai eltartó képesség alapján nálunk kb állatorvosi praxisnak kellene csak lenni. Dr. Horváth Gábor: Lopást nem hagyhatunk szó nélkül. Aki fennen hirdeti a kirívóan alacsony árait és ezeken az igen alacsony árakon dolgozik, az szerinte meglopja a többieket. Kellene hozni erre a helyzetre megfelelő etikai szabályokat. Dr. Gönczi Gábor: Ár alapon nem lehet senkit szankcionálni. Csak azt tehetjük meg, hogy a Kamara hetente háromszor ellenőrzi a szakmai színvonalat. Dr. Puskás Gábor: Nem érte egyet azzal, amit Gerencsér dr. mond. A játékszabályokat a Kamara hozza, de ha nem tartatjuk be, akkor baj van. Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, hogy ezt a sehová nem vezető vitát zárjuk le, és térjünk át a következő napirendre.

5 3.A MÁOK Állatorvosi asszisztensek munkavégzésére vonatkozó szakmai irányelvének módosítása (dr. Gönczi Gábor) Dr. Gönczi Gábor: Ehhez és a következő napirendhez előre bocsájtva általános kiegészítést tesz. Az új kamarai törvény szól az állatorvosi asszisztensekről, amiről korábban sehol, semmi nem volt jogszabályokban. A törvény külön fejezetben foglalkozik ezzel. Kérdés, mit kell érteni Akkreditált állatorvosi asszisztens képzésen? Megkérdeztük a minisztériumot, aki azt válaszolta, hogy ezt az akkreditációt a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság adja meg. Ilyen képzés eddig Magyarországon még nem volt, tehát nem lehet olyan magyar ember, akinek ilyen asszisztensi végzettsége lenne. A törvény ad egy másik lehetőséget is a már működő állatorvosi asszisztenseknek. A névjegyzékbe kerüléshez a jelentkezőnek ismernie kell a játékszabályokat. Ehhez minimálisan el kellett készíteni a legfontosabb követelményeket. Ezért került ide a két anyag. A névjegyzékbe kerülő asszisztensek valós szakmai munkatársaink lesznek. Az asszisztensi munkavégzésre vonatkozó szakmai szabályzatunk már régen létezik, ezt igazította javaslattevőként a kamarai törvényben írtakhoz. A korábbi szabályzatunk érdemi része ezzel a javaslattal nem változik, ezek megfelelnek a törvényben írtaknak. Dr. Pintér Zsolt: aki segédkezik, azt kötelező baleset és munkavédelmi védelmi oktatásban kell részesíteni. Ez nem biztos, hogy jó. Ha a szabályzatban ezt előírjuk, ez plusz adminisztrációs teher, ami szándékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy alá kell ezt íratni. Indokolatlan kiemelni. Dr. Gönczi Gábor: Ez a dolgunk. Konkrét példák vannak arra, amikor a tulajdonost érte sérülés. De a javaslatok, amiket Pintér doktor említ, nem tartoznak a mai szabályzat módosítás körébe. Javasolja, hogy Pintér dr. írja le és nyújtsa be a módosítási javaslatait. Dr. Gaál Antal: Ha az életszerűséget vesszük alapul, akkor számtalan eset adódhat, amikor ez kivitelezhetetlen. Dr. Mináry Péter: Szerinte igen is vannak ilyen esetek illetve helyzetek. Dr. Zsoldos László: jönnek a munkaügyi felügyelők. Kérdezik ki adta a munkavédelmi oktatást? Mondtam én. Erre kérdezték, hogy mi az oktatásra feljogosító nyilvántartási számom? Szóval, ilyenkor felmerül a kérdés, hogy az állatorvos adhat-e egyáltalán jogszerűen munkavédelmi oktatást? Dr. Puskás Gábor: A saját fiam harmadéves korában éppen ott volt a műtőben, amikor jött a munkaügyi ellenőr, és 150 ezer Ft-ra megbüntetett azért, mert nem volt feltüntetve a baleseti oktatási nyilvántartásban az ő neve. Dr. Túri Árpád: Megerősíti, hogy külön munkavédelmi oktatók vannak. De sok más is van, tűzvédelem, stb. Úgy kerülnek ki az egyetemről a diplomásaink, hogy semmit nem is hallottak ezekről a dolgokról. Vegyük ezt komolyan, foglalkozzunk a kérdéssel.

6 Dr. Gönczi Gábor: Azt kéri Túri doktortól, hogy amit lehet, tegye közkinccsé, vagy ami még jobb, hozza össze őt a szakemberekkel. Dr. Túri Árpád: Hasonló a helyzet a hétvégi, ünnepnapi munkával, helyettesítéssel, amit munkajogilag ugyanolyan zűrzavarosan csinálunk. Dr. Horváth László (főtitkár): Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért ne szervezhetnénk ilyen továbbképzéseket, vagy legalább ilyen előadásokat a szakmai továbbképzéseinken? Ez is van olyan fontos információ, mint néhány szakmai kérdés. Javasolja, hogy az Oktatási Bizottság foglalkozzon ezzel a kérdéssel. Dr. Pintér Zsolt: javasolja, hogy a foglalkoztató szó maradjon benne a szövegben és ne kerüljön kihúzásra. Dr. Gönczi Gábor: előterjesztőként elfogadja a javaslatot. Dr. Gönczi Gábor: Ha nincs további észrevétel, akkor kérdezi, ki fogadja el ezzel a módosítással a beterjesztett javaslatot? szavazás: 2 tartózkodás, a többi igen Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés a szabályzat módosító javaslatot elfogadta. 4.A MÁOK Állatorvosi Asszisztensek Továbbképzésének Szabályzata elfogadása (dr. Gönczi Gábor) Dr. Gönczi Gábor: Az előző napirendnél elmondott általános tájékoztatás ide is érvényes. Felmerülhetnek már előre is kérdések. Megpróbál ezekre már a kérdés feltevése előtt reagálni. Minek pontot gyűjteni? Azért, mert másként nem lehet mérni, hogy ki volt ott és milyen súlyú tartalmat hallgatott meg. A pontgyűjtő ciklus miért nem január 1-től december 31-id tart, mint az állatorvosok esetében? Miért az elcsúsztatás? Ennek oka az, hogy az asszisztensi pontértékelés ne terhelje le a Kamarát azzal, hogy egy időben kelljen rengeteg ember dolgaival foglalkoznunk. Ez az oka annak, hogy az állatorvosi pontgyűjtéstől elcsúsztassuk. De erről a részletről lesz külön szavazás. Miért vehet rész az asszisztens az állatorvosi képzéseken? Nem érti az előzetes felhördüléseket ezen. Az asszisztens a közvetlen szakmai munkatársunk lesz. Sok mindent törvényesen végezhet. Attól félnek a kollégák, hogy majd az asszisztens elkezd partizánkodni. Miért ne érdekelhetné őket a szakmai program? Titkokat mondunk el az állatorvosi továbbképzéseinken? Van egy szankció is a törvényben arra, hogy visszatartsa a jogtalanul állatorvosi tevékenységet végzőket. Példaként ismerteti dr. Farle Csaba igazgató

7 főállatorvos értesítését egy felcser tevékenységéről és a kiszabott büntetésről. Ez pozitívan értékelendő. Végre valami történt. Dr. Pintér Zsolt: szerinte ez a határozat felháborító, az lett volna a minimum, hogy az igazgató a szabályok ellen vétő hatósági állatorvost hivatalvesztésre ítéli. Dr. Szinesi András: A tudomásra jutott vétség miatt etikai eljárást kell kezdeményezni az illető kollégával szemben, ha a kamara tagja. Dr. Kárpáti László: Vissza szeretne kanyarodni a szabályzat tervezethez. Ő is azon a véleményen van, hogy ha állatorvosi továbbképzést szervezünk, azt csak állatorvosoknak szervezzük. Mennyi pontot adunk erre az asszisztenseknek? Nem ért egyet a javaslatban erről írtakkal, szerinte az asszisztensek eljöhetnek, meghallgathatják az előadásokat, de ne kaphassanak rá pontszámot. Azt csak asszisztensi képzésre kaphassanak. Dr. Gönczi Gábor: Jelenleg kevés az olyan továbbképzés, ami az asszisztenseknek szól. Májustól azonban pontokat kell szereznie a névjegyzékbe kerülőknek. Szerinte semmi baj nincs azzal, hogy ha valaki kifizeti az asszisztensi képzés részvételi díját, akkor a részvételért kaphasson pontokat Dr. Zomborszky Zoltán: Egyetért Kárpáti dr-al, ezen túl felhívja a figyelmet a távképzés jelentéségre, amit mielőbb meg kell teremteni. Ez a módszer az asszisztensek esetében még fokozottabban fontos, hogy úgy képezhessék magukat, hogy közben ne essenek ki a munkából. Dr. Gönczi Gábor: Ezen dolgozunk, de most a jelenhez kell alkalmazkodnunk. Ma pedig még nincs távképzési lehetőségünk még az állatorvosoknak sem. Ha lesz ilyen, akkor majd módosítani leget a most elfogadásra kerülő szabályzatot. Dr. Zsoldos László: Ő sem ért egyet azzal, hogy az asszisztens részt vegyen az állatorvosi képzéseken. Nem tartoznak oda. A szatellit program az más. Szervezzen a Kamara elegendő asszisztensi képzést. Dr. Zöldi Tamás: Ő sem ért egyet a javaslatnak ezzel a részével. Sok félreértés lehet belőle. Az élet ma az ö szintjükön az internetes közösségi oldalakon is zajlik. Ott hamar elterjedhetnek dolgok, ami nem lenne jó. Kérdezi, hogy a pontozás, illetve a pontgyűjtés mire való? Ez lehet alapfeltétele az asszisztensek alkalmazásának? Dr. Gönczi Gábor: Zöldi dr. valamit félreért, ez a javaslat, illetve szabályzat nem érinti közvetlenül az asszisztensek alkalmazási feltételeit. Dr. Puskás Gábor: Az állatorvos továbbképzéshez állatorvosi diploma kell. Az asszisztens az asszisztensi képzésre járjon. Dr. Gönczi Gábor: Azt javasolja, hogy szavazzanak a küldöttek néhány vitát kiváltó részletről! Ki nem támogatja azt, hogy állatorvosi asszisztensek részt vehessenek állatorvosi képzéseken és pontos kaphassanak?

8 szavazás: látható többség. Dr. Gönczi Gábor: Tudomásul veszi ezt a döntést, így előterjesztőként kiveszi a javaslatából ezt a részt. Dr. Bogár István: szerinte nem jó az elcsúszatott periódus, javasolja, hogy ez is igazodjon az állatorvosi ciklusokhoz. Problémái vannak az akkreditált képzéssel kapcsolatosan, ez zavaros értelmezés, a középfokú képzettségeket is el kellene ismertetni. Dr. Gönczi Gábor: az akkreditáció nem a kamara dolga. Dr. Ózsvári László: az hogy a VM adott egy véleményt, az egy dolog, de ezt fogadjuk fenntartással. Aki szervez egy képzést, az akkreditáltathatja a képzését. Dr. Kertész Péter: Mint munkáltató jobban járok, ha asszisztens helyett egy kezdő állatorvost alkalmazok. Nem lesz-e ez a helyzet egy kiskapu a bújtatott állatorvos alkalmazásának? A kezdő állatorvost asszisztensként alkalmazom, de állatorvosi feladatokat végeztetek vele. Dr. Gönczi Gábor: néhány éven belül sok állatorvos lesz, aki nem tud majd megélni a szakmából, és akár asszisztensnek is kénytelen lesz elmenni. Igen, ez előfordulhat. De ha már nem asszisztensként kerül alkalmazásra, akkor rá is az asszisztensekre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Egy küldött: tartsuk a napirendet, mert soha nem végzünk! Dr. Albert Mihály: A humán vonalon sok helyen mennek el az asszisztensek az orvosi továbbképzésekre. A SZATOK a szakmai programokban megjelölhetne olyan előadásokat, amit asszisztenseknek is ajánlanak. A humán tapasztalatokat érdemes lenen megnézni. Dr. Kurucz János: Van egy törvény, ami minket kötelez valamire ebben a témában. Meg kell csinálni. Munka még sok van hátra. Mi meghirdetjük, és lesz valami. Más kérdés, hogy kit, hogy fogunk nevezni. Neki inkább az a problémája, hogy ha egy állatorvos dolgozik asszisztensként, akkor ez egy sor szabálytalanságot szülhet. Dr. Kiráy István: Most is zajlanak állat-egészségőr képzések és OKJ tanfolyamok. Ezekkel mi lesz? Dr. Gönczi Gábor: A törvény megmondja a kereteket, megmondja azt is, ki nevezheti magát állatorvosi asszisztensnek. Dr. Horváth László (főtitkár): Ha egy oktatási intézmény akar állatorvosi asszisztensi képzést szervezni, akkor legyen az ő dolga az, hogy a képzést akkreditáltassa a megfelelő helyen. Még az is lehetséges, hogy egy középszintű képzési terv is megkapja az akkreditációt. Erről nem mi vagyunk hivatottak dönteni, meg vannak azok a szervek, akik akkreditálhatnak egy képzést.

9 Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, térjünk vissza a részletkérdésekről szóló döntésekhez! Kérdezi, mi legyen a pontgyűjtő ciklus ideje? Erről döntsünk! Kérdezi, ki akarja igazítani az asszisztensi pontgyűjtést az állatorvosi ciklushoz? szavazás: 11 igen Dr. Gönczi Gábor: Ez láthatóan kisebbség, úgyhogy marad az eredeti szöveg a ciklusra vonatkozóan az előterjesztésben. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, hogy az elfogadott két módosítással ki fogadja el az asszisztensek továbbképzési szabályzatát? szavazás: 4 tartózkodás, a többi igen szavazat Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés a megszavazott módosításokkal elfogadta az Állatorvosi Asszisztensek Továbbképzési Szabályzatát. Dr. Gönczi Gábor: Javasolja, hogy a szabályzat május 1-én lépjen hatályba, mert ekkortól lehet majd jelentkezni a névjegyzékbe. KI ért egyet ezzel? szavazás: egyhangú igen Dr. Gönczi Gábor: megállapítja, hogy az elfogadásra kerül szabályzat május 1-én lép hatályba. 5.Díjtétel ajánlások az állatorvosi szolgáltatások díjaira a évre (dr. Bíró Ferenc) Dr. Gönczi Gábor: A beterjesztett ajánlás a korábban érvényben lévőhöz képest sok tekintetben került átdolgozásra. A javaslat a felső határt elég lazán kezeli, nehogy mi zárjuk be magunkat. Dr. Szalay János: Egészen kis létszámú baromfiállomány ellátáshoz is kellene ajánlás, kistermelők esetében ez fontos lehet. Dr. Punczmann Tamás: A GVH érdekes aspektusban közelíti meg a dolgokat. Sok jogellenes vagyongyarapodás ügyében végeztek vizsgálatokat. Ez a mi szakmánkban nem nagyon valósul meg, de a minimál árak alatti dolgozás másoknál okoz vagyongyarapodást. Felvetül a beszerzési ár alatti eladás, és ennek a mi munkánkra vonatkozó része. Dr. Gerencsér Ferenc: A kereskedelem nem szolgáltatás! Nem szabad keverni a két dolgot! A beszerzési árat nálunk nem lehet értelmezni. Dr. Gönczi Gábor: Ezt a kérdést ő is felvetette a GVH-nál, de ők is azt mondták, amit most Gerencsér ügyvéd úr is, vagyis, hogy a szolgáltatásnál nem lehet értelmezni a beszerzési árat, az önköltséget nem lehet beszerzési árként értelmezni. Dr. Albert Mihály: A törvény megmondja hogy maximált árat is meg kellene adni. A megadott árnál azonban nem mindegy, mi van mögötte (táskás, vagy jól felszerelt)? Kellene az ajánlásba egy szorzófaktor a maximált árra, a minimál árhoz képest. Dr. Zomborszky Zoltán: a szorzó kétszeres, mert 100%-al lehet magasabb

10 Dr. Gönczi Gábor: Nem, mert a beterjesztés szerint akár 400% is lehet a felső ár a javaslat szerint. Dr. Gönczi Gábor: Ha nincs további észrevétel, akkor megkérdezi, támogatja a évi díjtétel ajánlás elfogadását? szavazás: 3 ellene, 3 tartózkodott, a többi igen. Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés elfogadta a MÁOK évi díjtétel ajánlásokat. 6.Új kamarai tagozatok alakítása Dr. Gönczi Gábor: két tagozat alapítási szándék érkezett. Az egyik a Kisállatgyógyászat Fejlődéséért tagozat alapítása, a másik a Kisállat ortopédiai tagozat alapítása. Az elnökség mindkét kezdeményezést támogatta. Dr. Gönczi Gábor: Kezdjük a döntést a Kisállatgyógyászat Fejlődéséért tagozat alapításáról. Egy küldött bekiabálva: Mit takar ez az elnevezés? Nem tudunk róluk semmit! Dr. Gönczi Gábor: A tagozat alapítási szándékot jelző iraton nem szerepel erről semmi. Kérdezi, ki támogatja a tagozat megalapítását? szavazás: 17 igen, 3 ellene, 21 tartózkodott. Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés tagozat megalapítását nem támogatta. Dr. Gönczi Gábor: Szavazzunk a Kisállat ortopédiai tagozat alapításáról. Itt az alapítók kisebb tájékoztatást is adtak a szándékaikról. Ezt felolvassa. Ki támogatja a tagozat megalapítását? szavazás: egyhangú igen Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés az új tagozatot megalapította. 7. Állandó bizottságok beszámolói Dr. Gönczi Gábor: Írásban kimentek az anyagok, az OEB és OFB beszámolói. Az OEB beszámoló elkeserítő képet mutat a területi EB-k működéséről. Dr. Horváth László (főtitkár): AZ OSZB-től nem érkezett beszámoló. Dr. Gönczi Gábor: AZ OSZB-nek nem kell ilyen beszámolót készítenie. Dr. Szalay János: az OEB beszámolóban név szerint is kiemelésre került Csongrád megye, erre szeretne reagálni. A közgyűlés megválasztotta a korábbi megyei EB elnököt az EB tagjának, ez törvényes volt. Dr. Zomborszky Zoltán: Jó dolog az, hogy jogász segítse a területi EB-k munkáját, de sokszor még ez sem elég.

11 Dr. Ózsvári László: A tagozatokat meg lehet nézni, hogyan és miért működnek, ezt az FB meg tudja nézni. Szerinte jó lenne, ha az OSZB is adna éves beszámolót a jövőben. Dr. Pintér Zsolt: az OEB beszámolóban jó lett volna, ha benne lennének bizonyos számszerű adatok is, mint például hányszor ültek össze, miről tárgyaltak, stb. Amit kaptunk, az csak egy érzelmekkel átitatott beszámoló. Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, ki fogadja el az OFB beszámolóját? szavazás: egyhangú igen, elfogadva Dr. Gönczi Gábor: Kérdezi, ki fogadja el az OEB beszámolóját? szavazás: 1 ellene, 4 tartózkodott, a többi igen Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés mindkét országos bizottság beszámolóját elfogadta. 8.A évi költségvetési terv elfogadása Dr. Gönczi Gábor: Különösebb kiegészítése nincs a kiküldött anyaghoz, a megjegyzéseket beírtuk a számok mellé. Kérdezi, van-e észrevétel, javaslat? Nincs Dr. Gönczi Gábor: A bérköltségekkel kapcsolatosan elmondja, hogy neki, mint a Kamara elnökének fizetése van, ami jelenleg 714 ezer Ft/hó.+cafeteria a törvény szerinti mértékig, ami éves szinten 300 ezer Ft. Megkérdezi, ki fogadja el a évre szóló költségvetési tervet? szavazás: egyhangú igen Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés elfogadta a MÁOK évre szóló költségvetési tervét. 9.Az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány új felügyelő bizottsági elnökének megválasztása Dr. Gönczi Gábor: Tájékoztatja a küldötteket, hogy Dr. Pintér Zsolt, az Alapítvány Felügyelő Bizottságának elnöke lemondott. Van-e valakinek javaslata új FB elnöknek? NINCS! Dr. Gönczi Gábor: Ebben az esetben halasztanunk kell a döntést, addig az alapítvány FB elnök nélkül marad. 10.Egyebek Dr. Gönczi Gábor: Van a Továbbképzési szabályzatban egy mondat, ami véletlenül hibásan (alany nélkül) került elfogadásra. Ismerteti a javítandó részt. Javítani kellene ezt a mondatot. Kérdezi, ki ért egyet ezzel a korrekciós módosítással?

12 szavazás: egyhangúan elfogadva Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés egy szóval nyelvtanilag korrigálta a Továbbképzési Szabályzatot Dr. Gönczi Gábor: Döntenünk kell dr. Kárpáti László javaslatáról, amit a MÁOK EVEV szabályzat módosítására nyújtott be. Mindenki megkapta előre a meghívóval. A javaslatot az elnökség nem támogatta. Jogszabály tiltja az összevezetése chipezést. Ha ezt elfogadjuk, akkor ez lesz a kiskapu, ami a kijátszásra ösztönözheti a kollégákat. Ha elfogadásra kerül, akkor az FB elnökét fel kell kérni arra, hogy kérjen erről állásfoglalást a VM-től. Az Elnökség januári döntése kellően szabályozta a szervezéskori feladatokat a felhívások közzétételét illetően. Dr. Kárpáti László: Az indoklásban kifejtette, hogy miért tartja fontosnak a javaslatát. Kiemelné, hogy a szabályzat szövege szerint a szabályzat bármely pontjának megsértése súlyos etikai vétség. Adódhatnak olyan helyzetek, amikor ez a megengedés jól jöhet, de hangsúlyozza, hogy nem akar segédkezet nyújtani ahhoz, hogy összevezetett chipezések kerüljenek szervezésre. Dr. Szentpéteri Zselyke: nem ért egyet az előterjesztéssel, van erre más megoldás. Dr. Szinesi András: a Pannon régió vezetése hosszasan tárgyalt erről és a megszületett döntés alapján a Pannon küldöttek támogatnák a javaslatot. Sok helyzetben semmi gondot nem okozna. De lehetnek olyan szituációk, amikor valaki ezt éppen ki fogja használni és e mögé akar majd bújni. Nem szabad kedvezni azoknak, akik lehalásszák a jó üzleteket. Dr. Csuta Lajos: Egész évben kellene magát a veszettség oltást is végezni, az összevezetéses oltást is be kellene tiltanunk, így nem szabad ilyen engedményeket tenni. Dr. Barna Miklós: A megyei vezetőségek vizsgáznak abban, hogy hová adnak összevezetéses oltási hozzájárulás. Valóban el kellene felejteni az összevezetéses formát, de a mai magyar valóság nem ez. A mai megyei igazgatók között egy sincs, aki egyetértene az összevezetés felszámolásával! Dr. Gönczi Gábor: Érdekességek vannak, a Kamara például semmi hivatalos értesítést nem kapott arról, hogy az országos eb adatbázis működik. Sőt, a NÉBIH hivatalos levele, amit az igazgatóknak küldtek, leírja azt is, hogy nem kell komolyan venni a chipezést és a regisztrációt az idén. Dr. Juhász János: Nagy a lakossági igény arra, hogy az összevezetéskor legyen meg a chipezés is! Dr. Gönczi Gábor: A vita erről empírikus, mert a jogszabály egyértelmű. Dr. Kurucz János: Igaza van annak, aki szerint álszentség erről nem tudomást venni. Sok helyen már régen lezajlott a chipezés összevezetve, és nem sok baja lett azoknak, akik ezt elkövették. A megoldás csak az lesz, hogy önmagában az összevezetést töröljük el végre.

13 Dr. Stark Róbert: Ő nem támogatja a javaslatot. Náluk nincs összevezetés és nincs összevezetett chipezés. Mégis, ha ezt nem tesszük bele a szabályzatba, akkor nem tudjuk megvédeni a kollégáinkat azok elől, akik már a területet lehalászták. Dr. Búvár István: Körbekérdezett a megyében, 20-50% közötti kutya lehet bechipezve. Tett egy javaslatot helyben, szavazzanak arról, ne legyen a megyében egyáltalán összevezetett eboltás, mert csak ez szünteti meg a helyzetet. Ma is ezt mondja. Dr. Bánhidi László: Nem mindenhol lehet ezt megcsinálni még, van lakossági igény, és a háznál oltás+chipezés is lassan megy. Dr. Szalay János: Csongrád megye úgy döntött, hogy 2013-ban a megyében sehol nem javasol helyszíneket. Kiküldték, nem jött reagálás, majd a közgyűlésen kirobbant a vihar, és a közgyűlésen a tagok az összevezetett oltás ügyben elementáris igényt jeleztek. A vezetőség ezután újra kellett, hogy tárgyalja a kérdést, és ha nem is annyi helyen, mint tavaly, de kellett településeket kijelölni. Egyértelmű lett, hogy az összevezetéses eboltáshoz nem a lakosság ragaszkodik, hanem az érintett állatorvosok. Hajdú megyei küldött: Ha nem lesz összevezetés, drasztikusan leesik az oltott ebek száma. Nem a mi bajunk, hanem a tulajdonosé, ha nem lesz beoltva. Mégis, az összevezetés meghirdetése legalább felhívja a figyelmet a fontosságára. Más országok tapasztalata szerint is évek kellenek ahhoz, hogy az ország kutyaállománya majdnem 100%-ban be legyen chipezve. Dr. Pintér Zsolt: 2010 július óta kellett volna chipezni a tulajdonos változáskor. A kutyák legtöbbje új tulajdonoshoz kerüléssel kerül a gazdájához. Mit tehetünk azokkal a kollégákkal, akik ragaszkodnak az összevezetéshez? Csak azt, hogy az országos engedélyes kollégák lerándulnak vidékre és összevezetve beoltják a helyi kutyákat a helyiek elől. Dr. Gönczi Gábor: Térjünk vissza a javaslathoz! Dr. Ózsvári László: Ez a javaslat magasabb rendű jogszabályba ütközik! Dr. Gönczi Gábor: Ezért mondta a felvezetőben, hogy ha elfogadja a javaslatot a küldöttközgyűlés, akkor a VM-hez kell fordulni. Ki támogatja Kárpáti dr módosító javaslatát? szavazás: 17 igen, 18 ellene, 8 tartózkodott Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a javaslat nem kapta meg a szükséges többséget Ezután napirenden túl- hosszas vita és beszélgetés alakult ki a küldöttek között a mikrochipezéssel, és a regisztrációval kapcsolatos aktuális kérdésekről. A küldöttközgyűlés további javaslatokról azonban már nem hozott döntést. Dr. Gönczi Gábor: Megköszönte a küldöttek aktív közreműködést és az ülést bezárta.

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. június 20. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. február 29. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. december 12. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén Jegyzőkönyv amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén A küldöttközgyűlés helye: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió (Budapest V., Semmelweis u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2. JEGYZŐKÖNYV Amely készült: Jelen vannak: a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén 2012. január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.) a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. április 15. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. április 15. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. április 15. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor:

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről Jegyzőkönyv A MAGISZ 2017. március 24.-i ismételt- közgyűléséről Az Egyesület adatai: Neve: Magyar Agrárinformatikai Szövetség (MAGISZ) Székhelye: 4032 Debrecen, Böszörményi út. 138. Adószáma: 18234873-1-09

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV Készült 2011. április 15-én 18.30 órakor a Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlésén a Zirc és Környéke Ipartestület székházában a Zirc, Vak B. u. 1. szám alatt. Jelen vannak: jelenléti ív

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2012.(05.9.) számú lakásszövetkezeti határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 1/2012.(05.9.) számú lakásszövetkezeti határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült a Pécs-Szigeti II. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet 2012. május 9-én 18 00 órai kezdettel megtartott évi rendes közgyűlésén a PÉTÁV Kft. Pécs, Tüzér u. 18-20. számú rendezvénytermében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL 1. OLDAL JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület (továbbiakban, de nem kizárólagosan: Egyesület) rendkívüli Közgyűlésén, Dunavarsányban, a Gyóni Géza utca 5 szám alatt.

Részletesebben

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV közgyűlésről,amely készült 2016 év február hó 19. napján 18.30 órai kezdettel, 5900 Orosháza, Pacsirta utca 8. szám alatt az Orosházi Sakk Egyesület (továbbiakban az Egyesület ) közgyűléséről.

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a 2011. május 4- i Küldöttgyűlésről

JEGYZŐKÖNYV a 2011. május 4- i Küldöttgyűlésről MOK Pest megyei Területi Szervezete 1115 Budapest, Fraknó u. 26/B. fszt. 3. /fax: 06-1/312-4040 : pmokiroda@pmok.axelero.net Honlap: http://www.pmok.hu Elnök: dr. Kováts Attila Alelnök: dr. Csernus Zoltán

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 A szervezet neve: Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete Jegyzőkönyv Helye:

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2012. február 27-én megtartott közgyűléséről Közgyűlés helye: Szeged, Osztrovszky u. 6. Időpontja: 2012. február 27.16.30. óra Taglétszám: 80 fő Megjelentek száma:

Részletesebben

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv mely felvételre került a Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaság (a továbbiakban: Társaság) (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2018. augusztus 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 15.-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 15.-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 15.-én megtartott ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 35 39. d, rendelete: T á r g y s o r o z a t a 1.) Beszámoló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. augusztus 22. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5.

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jegyzőkönyv A MAGISZ 2014. március 28.-i közgyűléséről Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jelen vannak: 2 jelenléti ív. (mellékelve) 18 szavazásra jogosult

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2017. DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 16/2017. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

Közgyűlés megtartásának módja: a részvényesek vagy a részvényesi képviselők személyes részvételével. 1/2014. (03.17.

Közgyűlés megtartásának módja: a részvényesek vagy a részvényesi képviselők személyes részvételével. 1/2014. (03.17. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a TrophyResort Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 2038 Sóskút, Petőfi Sándor utca 39.), - a továbbiakban: Társaság,- 2014. március 17. napján 10.00 órakor

Részletesebben

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet 2018. évi Küldöttgyűlések határozatai 1/2018.02.23. Küldöttgyűlési határozat A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara küldöttgyűlése a levezető elnök javaslatára 20 támogató szavazattal, 0 ellenében, 0 tartózkodás

Részletesebben

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól.

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/39/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 17. napján 7.30 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2007. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: Corinthia Aquincum Hotel (1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.) Közgyűlés

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. augusztus 9. napján megtartott rendes, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozat szám 179/2013.(VIII.9.) önkormányzati 180/2013.(VIII.9.)

Részletesebben

A MÁOK Országos Küldöttközgyűlésének Jegyzőkönyve 2010. április 7. 10 óra SZIE ÁOTK Könyvtára

A MÁOK Országos Küldöttközgyűlésének Jegyzőkönyve 2010. április 7. 10 óra SZIE ÁOTK Könyvtára A MÁOK Országos Küldöttközgyűlésének Jegyzőkönyve 2010. április 7. 10 óra SZIE ÁOTK Könyvtára Dr. Gönczi Gábor: Köszönti a megjelenteket, felkéri a főtitkárt a határozatképesség megállapítására. Dr. Horváth

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A jelen jegyzőkönyv a VASÁRNAPI ISKOLAI SZÖVETSÉG (a továbbiakban: VISZ) közgyűléséről készült. A közgyűlés helyszíne a VISZ székhelye (2119 Pécel, Nyírfa utca 1.). A közgyűlés időpontja: 2016.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek együttes üléséről készült 16/2012. számú Jegyzőkönyve

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2016. május 12-én a Városháza kistermében 15 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 09.-én megtartott ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 32-34 d, rendelete: T á r g y s o r o z a t a 1.) Előterjesztés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése JEGYZŐKÖNYV A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése Dátum: 2014. május 31. 10 óra 30 perc Helyszín: Komáromi Városi Sportcsarnok (2900 Komárom, Czuczor Gergely utca 62.) Résztvevők:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke órakor üdvözli a megjelenteket és megnyitja a Közgyűlést.

Jegyzőkönyv. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke órakor üdvözli a megjelenteket és megnyitja a Közgyűlést. Jegyzőkönyv Készült a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Közgyűlésén 2017. május 26-án a Zöld Kapcsolat Egyesület tárgyaló termében (3525 Miskolc, Kossuth u. 13. szám) Jelen vannak: a mellékelt jelenléti

Részletesebben

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2 A HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szabályzat célja a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban: Egyesület)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2013. április 17.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel)

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/50-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2012. július 2-án, hétfőn, 16 óra 57 perckor kezdődően,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XXXII. Küldöttgyűléséről. A küldöttgyűlés helye: 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. Duna Palota Színházterem

JEGYZŐKÖNYV a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XXXII. Küldöttgyűléséről. A küldöttgyűlés helye: 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. Duna Palota Színházterem JEGYZŐKÖNYV a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XXXII. Küldöttgyűléséről A küldöttgyűlés megtartásának ideje: 2015. május 28. A küldöttgyűlés helye: 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. Duna Palota Színházterem

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 2-án ( pénteken ) 8.00 --órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nyírlövő Község Önkormányzata Nyírlövő Kossuth Lajos utca 46. Telefon: 45/ , fax: 45/

Jegyzőkönyv. Nyírlövő Község Önkormányzata Nyírlövő Kossuth Lajos utca 46. Telefon: 45/ , fax: 45/ Nyírlövő Község Önkormányzata Nyírlövő Kossuth Lajos utca 46. Telefon: 45/704-002, fax: 45/704-060 email:nyirlovo@vodafone.hu Jegyzőkönyv Készült: Nyírlövő Község Önkormányzata Képviselőtestületének és

Részletesebben

EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV. A MAGYARORSZÁGI OROSZ FEKETE TERRIER EGYESÜLET A KÖZÖSSÉGÉRT április.09. napján tartott közgyűléséről

EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV. A MAGYARORSZÁGI OROSZ FEKETE TERRIER EGYESÜLET A KÖZÖSSÉGÉRT április.09. napján tartott közgyűléséről EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI OROSZ FEKETE TERRIER EGYESÜLET A KÖZÖSSÉGÉRT 2016. április.09. napján tartott közgyűléséről Helye: 1203 Budapest, Kossuth Lajos u. 73. (Tortuga Étterem)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén.

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jegyző könyv Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. május 29- én 16 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. A Képviselőtestületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: JEGYZŐKÖNYV Uraiújfalu, Vasegerszeg,Nagygeresd, Nemesládony, Simaság és Vámoscsalád községek képviselő-testületeinek 2014. december 18-án 17 óra 30 perckor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1 /50-9/ 2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka

Részletesebben

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 27-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 27-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 27-én megtartott ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 85-86 d, rendelete: T á r g y s o r o z a t a 1.) Nyírparasznya

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25. Ikt.szám:42-39/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.) Jelen vannak:, a testület e dr. Egyed Ferdinánd,

Részletesebben

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK kivonat az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlésének jegyzőkönyvéből Hely: 1087 Budapest Könyves Kálmán krt. 48-52. Időpont: 2014. december 18 11 10 óra Az Igazgatótanács

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 7/2016. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 7/2016. számú határozata Közgyűlésének 7/2016. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlése az előterjesztésnek megfelelően a következő személyeket jelölte ki a Szavazatszámláló Bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Közhasznú Egyesület (továbbiakban: Egyesület, székhely: 1112 Budapest, Zólyomi út 34/b-36.) 2017. február 14. napján 18.15 órakor tartott megismételt

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

3328 Egerszólát, Egri út Egerszalók, Sáfrány út 7. Jegyzőkönyv. Készült:

3328 Egerszólát, Egri út Egerszalók, Sáfrány út 7. Jegyzőkönyv. Készült: Egerszőlát Község Önkormányzata Egerszalók Község Önkormányzata 3328 Egerszólát, Egri út 2. 3394 Egerszalók, Sáfrány út 7. Jegyzőkönyv Készült: és Egerszólát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség /MKSSZ/ Közgyűlése

Jegyzőkönyv. Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség /MKSSZ/ Közgyűlése Jegyzőkönyv Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség /MKSSZ/ Közgyűlése Az ülés helye: Budapest IV ker. Berlini u. 47-49. (volt gyógyszerkutató) Az ülés időpontja: 2014. március 1. 10 óra Ferinc Vince, az

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2015. december 2. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtárának Díszterme Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Pénzügyi Bizottsága által 2016. május 19-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint Helye: Önkormányzat hivatalának tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég JEGYZŐKÖNYV amely készült 2011. szeptember 25. 11 óra 36 perces kezdetel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, a 2083 Solymár, Orgona utca 9. szám alat. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

Községi Önkormányzat Kóspallag

Községi Önkormányzat Kóspallag Községi Önkormányzat Kóspallag J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóspallag Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 3-án (szerda) 12.00 órakor kezdődő RENDKÍVÜLI testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

Zártkörű tanácskozás.

Zártkörű tanácskozás. JEGYZŐKÖNYV DUNAKANYAR TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS 2007. március 30-ai váci üléséről Készült: A Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács 2007. március 30-ai alakuló váci ülésén. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti

Részletesebben

EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság végelszámolás alatt (7621 Pécs, Széchenyi tér 1., Cg: )

EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság végelszámolás alatt (7621 Pécs, Széchenyi tér 1., Cg: ) EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság végelszámolás alatt (7621 Pécs, Széchenyi tér 1., Cg: 02-09-080223) TAGGYŰLÉSI J E G Y Z Ő K Ö N Y VE amely készült az EUROPA CANTAT Pécs

Részletesebben

Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint.

Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. 1 J EGYZŐKÖNYV készült a Szilikátipari Tudományos Egyesület (Székhely: 1034 Budapest, Bécsi út 122-124.) 2018. május 15-én a MESSER Hungarogáz Kft. tárgyalótermében (1044 Budapest, Váci út 117.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata JK. 80.055-12/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának 2014. június 06. napján 08.30

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Görgényi Ernő (elnök Gyula Város polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendekkel egyetért-e mindenki?

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Görgényi Ernő (elnök Gyula Város polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendekkel egyetért-e mindenki? JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich u. 6. szám) 2010. december. 09-én 08.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén.

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2009. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a SÁRRÉTUDVARI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2015. február 23-án tartott nyilvános képviselő-testületi üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a SÁRRÉTUDVARI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2015. február 23-án tartott nyilvános képviselő-testületi üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V a SÁRRÉTUDVARI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2015. február 23-án tartott nyilvános képviselő-testületi üléséről Tartalmazza a : 10/2015.(II.23.)

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 5//2017. Oldal: 1/6. 5.sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 5//2017. Oldal: 1/6. 5.sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 5//2017. Oldal: 1/6 5.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörögi Község Önkormányzat (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. április

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV amely készült a Cg. 16-10-001759 számon bejegyzett EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (5000 Szolnok, Szapáry út 18.) 2010. április

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2018. december 17. (hétfő) 8:02 óra Az ülésen megjelent önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló Jegyzőkönyv a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetségének (a továbbiakban: FODISZ) 2014. szeptember 6-án megtartott elnökségi üléséről (a továbbiakban: ülés) Az elnökségi ülés helyszíne:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. június 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Küldöttközgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Küldöttközgyűléséről M A G Y A R K Ö N Y V T Á R O S O K E G Y E S Ü L E T E Association of Hungarian Librarians Verein Ungarischer Bibliothekare Association des Bibliothècaires Hongrois Oбщество Венгерских Библиотекарей 1827

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: A Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Mokka Pinelopi Hegedűsné Szambanisz Zója Dr. Pecaszné Leskó Éva

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: A Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Mokka Pinelopi Hegedűsné Szambanisz Zója Dr. Pecaszné Leskó Éva Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 271.020-18/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 2. napján

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

Jegyzőkönyv, amely készült a Doktoranduszok Országos Szövetsége küldöttgyűlésén

Jegyzőkönyv, amely készült a Doktoranduszok Országos Szövetsége küldöttgyűlésén Jegyzőkönyv, amely készült a Doktoranduszok Országos Szövetsége küldöttgyűlésén Időpont: 2015. november 28. 10 óra Helyszín: Szent István Egyetemen (2100 Gödöllő, Páter K. u. 1., Kollégium B épület, Gorka

Részletesebben

5/ számú határozat: Az MPB közgyűlése 4.-es pontként elfogadta:

5/ számú határozat: Az MPB közgyűlése 4.-es pontként elfogadta: 2008 évi Közgyűlési határozatok 2008. február 15. - Rendkívüli közgyűlés: 1/2008.02.15 sz. határozat: Az MPB közgyűlése a jelenleg előkészített sporttörvény módosítási javaslatot elfogadni nem tudja, azt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről Az ülés időpontja: 2001. december 12. Az ülés helye: Budapest, MaTáSzSz tárgyalóterme Az ülésen jelen voltak: a mellékelt

Részletesebben

1 Jegyzőkönyv Sárkányhajó sportegyesület alakuló közgyűlés Helyszín: 1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 7., Millenium Tower II Dél, Sun Microsystems Kft. nagy tárgyalója Időpont: 2009. 11. 26. 17:00 Jelenlevők

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1635/6/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 14.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok : 47/2015.(IV.30.)

Részletesebben

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen.

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen. Helyszín: Gastland M0 Étterem és Konferenciaközpont 2311 Szigetszentmiklós (M0 Autóút 19 km) Időpont: 2018. május 22. (kedd) 14:00 Jelenlévők: A csatolt jelenléti ív szerint Hermann Henrik levezető elnök

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 4/2013. sz. ülés

Jegyzőkönyv. 4/2013. sz. ülés Jegyzőkönyv 4/2013. sz. ülés Készült: 2013.11.25-én a Szeremlei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén. Jelen vannak: csatolt jelenléti ív szerint Bogdánné Urbán Anikó elnök köszönti

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Barbacs Községi Önkormányzat 9169 Barbacs, Kossuth utca 5. 91-10/2015.NY. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. november 26-án 16.30 órakor a barbacsi Önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről.

Részletesebben