Tartós kényelemre tervezve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tartós kényelemre tervezve"

Átírás

1 Tartós kényelemre tervezve Inter IKEA Systems B.V Függetlenül attól, hogy otthon vagy irodában dolgozunk, sokan töltjük a napunk legnagyobb részét íróasztal mellett. Ezért mind egészségünk, mind kényelmünk szempontjából is kényelmes munkaterületre van szükségünk. Mivel méret és alak tekintetében mind különbözőek vagyunk, fontos, hogy olyan irodabútorunk legyen, amely személyes igényeinkhez igazítható. Számunkra a Te kényelmed a legfontosabb. Brosúránkban bemutatjuk, hogyan alakíthatod ki a lehető legjobb munkakörnyezetet.

2 A legmegfelelőbb munkaterület kialakítása. Fontos, hogy a számodra legmegfelelőbb munkakörnyezetet alakítsd ki. A hosszú ideig rossz vagy kényelmetlen helyzetben ülés vagy állás nyak, hát és más komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Nézd meg, hogyan tudsz ergonomikus munkakörnyezetet kialakítani, és ismerd meg az általunk kivitelezett minőségteszteket és használt anyagokat. Mi is az az ergonomikus munkaterület? Az ergonómia arról szól, hogy olyan termékeket és környezetet alakítunk ki, amely biztonságos és kényelmes az azt használó személy számára. Az ergonomikus munkaterület a személyes igényekhez illeszkedik, és lehetővé teszi, hogy kényelmesen és biztonságosan végezd a munkádat. Érezd jól magad és végezd jobban munkádat Szeretnénk segíteni abban, hogy számodra megfelelő és egészségedet is szolgáló ergonomikus munkakörnyezetet tudj létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a munkaterületet igényeidhez igazítjuk, ergonomikus pozíciót és a lehető legnagyobb mobilitást biztosítva. Az emberi test mozgást kíván, ezért munkakörnyezetednek biztosítania kell az ülés, állás és támaszkodás lehetőségét, lehetővé téve, hogy sokszor válts pozíciót. Ha pedig jól érzed magad a munkakörnyezetedben, jobban is dolgozol majd. Ötletek: A megfelelő szék, íróasztal, monitor és lámpa kiválasztása segít kényelmes munkakörülményeket létrehozni, de nem javít a rossz tartáson. Figyelj arra, hogy ha hosszabb ideig ülsz vagy állsz, a tartásod jó legyen. Íme néhány ötlet a kényelmes munkaterület kialakítására: 1. ÜLÉS Ki kell tudnod nyújtani lábadat az asztal alatt, és 90 -ban rugalmasan balra és jobbra fordulni. MAGASSÁG SZÉK DŐLÉSSZÖG A csípőnek és a térdeknek körülbelül os szöget kell bezárnia a padlón nyugvó lábfejeddel. Válassz olyan széket, amelynek a magassága álíltható. Ha mellé állsz, az ülés legmagasabb pontjának pont a térdkalácsod alatt kell lennie. Figyelj arra, hogy egyenletes legyen a súlyeloszlás. Ha a szék hátsó oldala környékén érzel nyomást, emeld meg a széket, ha az elején érzel nyomást, ereszd le. Ez javítja a vérkeringésedet és csökkenti a lábak dagadásának esélyét. A szék dőlésszögét is úgy állítsd be, hogy minél kényelmesebb legyen. Ez hatással lesz a súlyeloszlásra, növeli a stabilitást és a támasztékot, amikor szükséges. 5 -os dőlésszög javasolt. LÁBTÁMASZ KARFA A lábakat alátámasztó szék kicsit mentesíti a hátadat a fáradtság okozta feszültség alól. A háttámla dőlésszögének lehetővé kell tennie, hogy felsőtestedet kissé hátradöntve ülj (javasolt szög 110 ). A karfák alkarod felső részét támasszák alá, így csökkentve vállaid és hátad igénybevételét. Figyelj arra, hogy a karfák ne akadályozzák meg a természetes mozgást, és azt, hogy székedet elég közel húzd az asztalhoz. Arról se feledkezz meg, hogy a puha karfákon kényelmesebb könyökölni.

3 2. ÁLLÁS Az állítható magasságú asztal azért ideális választás, mert lehetővé teszi, hogy bármikor pozíciót válts. Az ülést és az állást váltogatva csökkenteni tudod a sérülések kockázatát és javítod a vérkeringésedet és a munkavégzés hatékonyságát. Munkafelületed felszínének könyökmagasságban kell lennie, könyököd hajlásszöge mind álláskor, mind üléskor 90 legyen. 4. MONITOR Figyelj arra, hogy a monitor ne legyen túl közel hozzád. Ha a székedet magad alá húzod, és a karodat kinyújtod magad elé, ne érd el. A monitor veled szemben helyezkedjen el, a teteje szemmagasságod alá essék. Ha túl magasan van a monitor, nyakproblémákat okozhat. Ha hosszabb időt töltesz monitor előtt, figyelj arra, hogy a karjaid és a csuklód alá legyenek támasztva. A billentyűzetet és az egeret az asztal szélétől legalább cm-re kell helyezni, úgy, hogy csuklóid alá legyenek támasztva, de ne anynyira, hogy nyakad és vállaid előre hajoljanak. A monitort ban meg kell dönteni, mivel ez az optimális szög a szemnek, a nyaknak és a vállaknak. 3. TÁMASZKODÁS Ha állsz, támasztékkal nagyjából ülés és állás közötti pozíciót tudsz felvenni. Ez ideális megoldás, ha az asztalod állítható magasságú. A következő előnyei vannak: Alsó- és felsőtested szabadon tud mozogni. Tested alapvető izomzatát aktiválja és erősíti. Olyan tartást ad, amely javítja vérkeringést és az anyagcserét. 5. VILÁGÍTÁS Ideális helyzetben általános, hangulat és munkamegvilágítást kell használni. Az asztali lámpa olyan doglozólámpa, amely koncentrált fénysugarakat bocsát egy limitált területre. Ez hasznos, ha például papírmunkára kell összpontosítanod. Az általános világítás az egész szobába egységes fényt biztosít. A hangulatvilágítás otthonos hangulatot ad, és enyhíti a kontrasztot az általános és a munkavilágítás között Ha jobb kezes vagy, bal oldalra helyezd a lámpát, hogy ne árnyékoljon. Az ablak közelébe helyezett számítógépek 90 -os szögben helyezkedjenek el az ablakhoz viszonyítva, hogy ne tükröződjön vissza a fény rajtuk.

4 Minőség Nemzetközi szabványok Teszteljük, hogy termékeink megfelelnek-e az EN és ANSI/BIFMA által meghatározott nemzetközi szabványoknak. Emellett az IKEA-nak van saját vegyi és minőségi tesztje is. EN Az EN rövidítés az Európai Normát jelenti. Ezeket a standardokat egész Európában elismerik, biztosítják a teherbírást, tartósságot és stabilitást. ANSI/BIFMA Az ANSI az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet rövidítése, amely az olyan szervezeteket akkreditálja, mint például a BIFMA, amely különböző szektorok számára állít teszteket. A BIFMA, az Üzleti és Intézményi Bútorgyártó Szövetség, a lehető legmagasabb biztonsági előírásokat állítja az irodai bútorok számára. Az IKEA professzionális irodai bútorzatát a BIFMA biztonságot és tartósságot biztosító előírásai mentén teszteljük. Termékeink minőségét, biztonságát és tartósságát a nemzetközi standardoknak megfelelően teszteljük. Nagyon szigorú előírásaink vannak a vegyi anyagok használatának tekintetében, és bár egyes termékek megfelelnek a nemzetközi előírásoknak, az általunk emelt magasabb szabványoknak esetenként nem felelnek meg. Ebben az esetben nem gyártjuk ezeket a termékeket. A fő prioritás mindig a Te biztonságod. Kiváló minőségű tesztek A teszteket teszt-laboratóriumainkban végezzük Svédországban és Kínában, a termékfejlesztés fázisában. A tesztelési metódusok egyformák az otthoni és az irodai használatra szánt termékek esetében, de a kifejezetten üzleti használatra tervezett darabokat nagyobb súlyokkal és hosszabb ideig terheljük. Hogyan teszteljük az irodai bútorainkat Íróasztal és irodai szék A teszteket a termékfejlesztés fázisában teszt-laboratóriumainkban végezzük Svédországban és Kínában. A tesztmódszerek az otthoni és a professzionális használatú bútorokra megegyeznek. Irodai székeink tesztsorozata sokkal szigorúbb, mivel szigorúbb feltételeknek is kell megfelelniük stabilitás, erősség és tartósság szempontjából. A székeket például nehéz súlyokkal közel alkalommal terheljük. Íróasztalok Az otthoni használatra szánt íróasztalokat is számos tesztnek vetjük alá, stabilitásukat, erősségüket és tartósságukat mérve. A végrehajtott tesztek az íróasztal dizájnjától függnek, illetve attól, hogy az íróasztal mely részeit használjuk leginkább. A professzionális használatra szánt íróasztalok tesztjei szigorúbbak. Az otthoni íróasztalok standardjainak megfelelő íróasztaloknak még a következő standardoknak is meg kell felelniük: EN 527, ANSI/BIFMA X5, ami azt jelenti, hogy teszteljük stabilitásukat, tartósságukat és biztonságukat. Például egy termék erősségét tesztelhetjük függőleges erőhatásnak kitéve 100 kg-os súllyal 10 másodpercig 10 alkalommal. Tárolás A minőségi tesztekkel tárolómegoldásaink tartósságát és biztonságát is teszteljük. A különböző részeket, pl. ajtókat, fiókokat, felületeket és görgőket különbözőképpen teszteljük. A tárolóbútorok, amelyeket irodai használatra is teszteltünk, a következő standardoknak felelnek meg: EN és ANSI/BIFMA 5.9.

5 Anyagok Figyelünk arra, hogy miből készülnek termékeink, és mindig fontosnak tartjuk, hogy az erőforrásokat a lehető leghatékonyabban hasznosítsuk. Egyes bútorokhoz egyes anyagok jobban passzolnak, a dizájntól és a használattól függően. Például a melamint sokszor használjuk asztal felületnek, mivel nem karcolódik és ellenálló. Melamin papír réteg impregnált lenyomattal vagy mintával, amelyet nyomással helyeznek a lemezre. Az eredmény tartós, a hőt jól bíró és vízlepergető felület, amelyet könnyű tisztítani. GLOSE bőr puha, de mégis tartós, festett szemcsés bőr, melyet védőréteggel vonnak be. Könnyen kezelhető anyag, ABSORB bőrápolót ajánlott használni hozzá. Furnér vékony fa réteg, amelyet a lemezre ragasztanak. Minden IKEA furnér lakkozott, így könnyen tisztítható, tartós és ellenáll a nedvességnek és a karcolódásokat is jól bírja. Műanyag - Szintetikus vagy félig szintetikus formázható anyag, amely olajból, természetes gázból és növényekből készül. Két műanyag kategória létezik: hőre lágyuló, amelyet felmelegítve alakra lehet formázni, valamint a hőre keményedő, amelyet nem lehet újraformázni. Az IKEA-ban a leggyakrabban a hőre lágyuló műanyagokat, vagyis a polikarbonátot és polipropilént használjuk. Board on frame fa deszka vagy újrahasznosított papírból készült cellás belsejű rostlemez. A fa board or fibre tábla méhkaptár szerkezetű töltettelújrahasznosított papírból készül. Könnyű, de tartós és sokkal kevesebb alapanyag szükséges hozzá. Fa-műanyag kompozit WPC Fa és rost keveréke, amelyet alakra formáznak, a két anyag előnyeit kihasználva. Erős, és könnyebb, mint a többi műanyag, csökkentve ezáltal a szállítási költségeket és a környezeti hatást. Festék & lakk A porfestés olyan folyamat, amelyben porfestéket visznek fel leginkább fém felületre. Hatékony és környezetvédelmileg fenntartható technológia, mivel kevés higítóra van szükség, és kevés a maradékanyag a gyártás során. Inter IKEA Systems B.V Bambusz erősebb és rugalmasabb, mint a legtöbb fa. Fenntartható, gyorsan növekedő fűfajta, amely kétszer annyi oxigént termel, mint a fa fajták. Tömörfa megújítható, természetes anyag, tartós, változó mintázata révén minden része egyedi. Az IKEA minden fa anyagát gondosan kiválasztott erdészetektől és gondosan követett forrásból szerezzük be.

GALANT TERVEZÉS BÚTORÁPOLÁS BIZTONSÁG

GALANT TERVEZÉS BÚTORÁPOLÁS BIZTONSÁG GALANT TERVEZÉS Olle Lundberg BÚTORÁPOLÁS Nedves ronggyal töröld át, majd egy tiszta ruhával töröld szárazra. BIZTONSÁG Az edzettüveggel óvatosan kel bánni. A sérült szélek, vagy a karcolt felszín hirtelen

Részletesebben

IRODAI SZÉKEK. A MARKUS, VOLMAR, VERKSAM és KLÄPPE forgószékekről a garanciafüzetben olvashatsz további részleteket.

IRODAI SZÉKEK. A MARKUS, VOLMAR, VERKSAM és KLÄPPE forgószékekről a garanciafüzetben olvashatsz további részleteket. MINDENNAPOS MINŐSÉGI GARANCIA IRODAI SZÉKEK A MARKUS, VOLMAR, VERKSAM és KLÄPPE forgószékekről a garanciafüzetben olvashatsz további részleteket. Egy irodai szék a megfelelő kinézettel A megfelelő irodai

Részletesebben

5 Xact 295/295P 590 360-440 390-540 - 295 HFR/295 P HFR 590 360-440 510-660 295 US 590 360-440 400-550 - 295 HFR US 590 360-440 520-670

5 Xact 295/295P 590 360-440 390-540 - 295 HFR/295 P HFR 590 360-440 510-660 295 US 590 360-440 400-550 - 295 HFR US 590 360-440 520-670 Xact 2 Xact Xact EGY SZÉK AZ ISKOLA MINDEN TERÉBE A multifunkcionális és ergonomikus iskolaszék, az Xact most két méretben is kapható: Xact és Xact Start. Ennek köszönhetően a szék az alsós osztálytermektől

Részletesebben

Vágók 5000-es sorozat

Vágók 5000-es sorozat Vágók 5000-es sorozat 1 Az új 5000-es sorozatú vágók Könnyebb és ergonomikusabb, mint valaha, kompromisszumok nélküli teljesítmény Hajlított penge Páratlan teljesítmény Az Ön igényeire szabva A választás

Részletesebben

ARILD DENNAPOS MINŐSÉGI GARAN IN CI M A ÉV

ARILD DENNAPOS MINŐSÉGI GARAN IN CI M A ÉV ARILD MINDENNAPOS MINŐSÉGI GARANCIA ÉV MINDENNAPOS MINŐSÉGI GARANCIA A hétköznapi életvitel magas elvárásokat támaszt az ülőbútorokkal szemben. Az ARILD ülőbútor sorozat a tesztek során megfelel a minőséggel

Részletesebben

VIKA BIZTONSÁG. Design and Quality IKEA of Sweden

VIKA BIZTONSÁG. Design and Quality IKEA of Sweden BIZTONSÁG Valamennyi alsztallapot, asztalbakot, lábat és alsó vázat teszteltünk, és 50 kg súly teherbírására jóváhagytuk. Az edzett üveggel óvatosan kell bánni! Ha sérült a széle, vagy karcos a felülete,

Részletesebben

Kitűnő világítás lágyabb formában

Kitűnő világítás lágyabb formában Kitűnő világítás lágyabb formában Inter IKEA Systems B.V. 2019. A süllyesztett spotlámpák tökéletesek a különböző tevékenységekhez használt területek megvilágításához, jó közvetlen fényt nyújtanak és kiegészítik

Részletesebben

Munkaszék beállítási útmutató

Munkaszék beállítási útmutató A Munkaszék beállítási útmutató B 3 ElLÖLNÉZET Köszönjük, hogy Herman Miller széket vásárolt. Minden általunk tervezett székben a művészet és tudomány területén elért haladás ötvözése a célunk. Ez a cél

Részletesebben

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ Időszak: 1. és 2. felkészülési fázis Ízületi mozgékonyság Lazaság - Erő-Állóképesség FIGYELEM Erőfejlesztés, kondicionálás gumiszalag segítségével.

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET DELAKTIG. Kanapésorozat. TERVEZŐ Tom Dixon

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET DELAKTIG. Kanapésorozat. TERVEZŐ Tom Dixon VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET DELAKTIG Kanapésorozat TERVEZŐ Tom Dixon ELEMEK Fotel 2 személyes ülőelem 3 személyes ülőelem Háttámla párnával Karfa párnával Dohányzóasztal Állólámpa Levehető huzat Választható huzat

Részletesebben

ComfortControl 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 06 HÁTTÁMLA SZÖGE 04 ÜLÉSMAGASSÁG 07 KARFA MAGASSÁG

ComfortControl 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 06 HÁTTÁMLA SZÖGE 04 ÜLÉSMAGASSÁG 07 KARFA MAGASSÁG 1. lépés: Oldja ki a széket. 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 2. lépés: Igazítsa a széket a testéhez. 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 04 ÜLÉSMAGASSÁG 3. lépés: Igazítsa a széket munkastílusához. 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA

Részletesebben

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU Használati utasítás HARD SURFACE Transzferpapírok I Megnevezés Paropy...2 Paropy I...3 Akril...4 Karton Papírok......5 Kerámia Bögrék...6 Kerámia Csempék...7 Kristály/Üveg...8 Bőr...9 Oldal Mágnes...10

Részletesebben

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek Akció! Vásároljon hihetetlenül kedvezményes áron egészen tavaszig csak a Fair Play-től! Ahogy ígértük ebben az évben is a lehető leghatékonyabban szeretnénk segíteni az Önök munkájukat. Rögtön az év elején

Részletesebben

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során.

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során. , pontosság és biztonság a tűzifavágás során. 29 A rönkhasítók a tűzifa-előkészítés speciális eszközei. Hosszában vágják el a törzseket, így biztosítják könnyű darabolásukat a kazánok, kandallók és kályhák

Részletesebben

Beállítási útmutató Mirra székhez

Beállítási útmutató Mirra székhez Beállítási útmutató Mirra székhez L Az itt látható útmutató tartalmazza az összes lehetséges beállítást. A beállítások felszereltségtől és modelltől függően változhatnak. A Mirra szék beállítási útmutató

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET VALLENTUNA. Moduláris kanapésorozat. TERVEZŐK Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET VALLENTUNA. Moduláris kanapésorozat. TERVEZŐK Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET VALLENTUNA Moduláris kanapésorozat TERVEZŐK Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland ELEMEK Ülőrész Ülőrész tárolóval Ülőrész ággyal Karfa Hátpárna Kanapéágy Tárolási lehetőség

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI CLOSER TO YOU Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI Intraorális képalkotás Páciens kényelem és könnyű használat A lemez mérete és a pozicionálás megegyezik a tradicionális kisfilmes eljárással,

Részletesebben

SZÉKEK. Tantermi Tanári

SZÉKEK. Tantermi Tanári SÉKEK Tantermi Tanári 19 ELEGANCE konzolos szék A szék rendelhető hagyományos rétegelt lemez ülőlappal és speciális Woodmark melaminos felülettel. A WOODMARK felület nem karcolódik! domborított buborékos

Részletesebben

Az igényeknek megfelelő választás...

Az igényeknek megfelelő választás... Clear 1500 Felhasználóbarát, a lehető legjobb ár-érték arányt biztosító lakk Az igényeknek megfelelő választás... Érjen el megfelelő eredményt gyorsan és megfizethetően a Clear 1500 termékkel. Az univerzális

Részletesebben

Irodaergonómia. Az emberközpontú környezetért. Urbánné Biró Brigitta BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék

Irodaergonómia. Az emberközpontú környezetért. Urbánné Biró Brigitta BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék Irodaergonómia Az emberközpontú környezetért Urbánné Biró Brigitta BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék Az irodaergonómia területei Mitől lesz hatékony és egészséges a munkahely? Megfelelő környezet Megfelelő

Részletesebben

SULTAN. További részleteket a garancia füzetben olvashatsz.

SULTAN. További részleteket a garancia füzetben olvashatsz. További részleteket a garancia füzetben olvashatsz. Jó éjt mindenkinek! Matracok esetén tudjuk, hogy ugyanaz a méret nem felel meg mindenkinek, hiszen az emberek különbözőek, és aludni is különbözően szoktak.

Részletesebben

WORKSPACE SOLUTIONS POLARIS

WORKSPACE SOLUTIONS POLARIS WORKSPACE SOLUTIONS POLARIS A RUGALMASAN ALAKÍTHATÓ POLARIS ASZTALI MEGOLDÁSAIT AKÁR EGY EGÉSZ CSOPORT HASZNÁLHATJA, MÉGIS AZ EGYÉNI IGÉNYEKHEZ IGAZÍTHATÓ. EGYENLETES ZAJSZINT ÉS SZEMÉLYES TÉR A különféle

Részletesebben

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund 386 Lap Lap Basic 1200x800x50 388 Basic 1000x1000x50 390 Basic 1200x1200x50 392 Basic 1500x1000x50 394 Professional 1000x500x100 396 Professional 1000x1000x100 398 Professional 1200x800x100 400 Professional

Részletesebben

Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről

Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről 2018.02.01. Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről 26. számú függelék SZENTLŐRINCI KÖZÖS ÖNKRMÁNYZATI HIVATAL Szentlőrinci

Részletesebben

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOM FELHASZNÁLÓI FIGYELMEZTETÉS ALKATRÉSZEK LISTÁJA FELÜLNÉZETI RAJZ SZERELÉSE ÚTMUTATÓ HASZNÁLAT ELÖTTI BEMELEGÍTÉS ÉS NYÚJTÁSI TIPPEK NEHÉZSÉG BEÁLLÍTÁSA TRÉNING

Részletesebben

Premium. VFE kiegészítő térdfalablak, fa. Előnyei. Anyag. Külső borítás

Premium. VFE kiegészítő térdfalablak, fa. Előnyei. Anyag. Külső borítás 78 VFE kiegészítő térdfalablak, fa Előnyei Kiegészítő térdfalablak a még több fényért: A tetőtéri ablak függőleges meghosszabbítása a térdfallal rendelkező helyiségekben páratlan kilátást hoz létre az

Részletesebben

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom!

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom! SMR henger protokoll Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett rendszer, melynek lényege azizompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez

Részletesebben

Salming Running Technológiák

Salming Running Technológiák Salming Running Technológiák A sarok csészét úgy terveztük, hogy a lehető legkisebb mértékben növelje a cipő tömegét, és alkalmazkodjon a futó lábához A felsőrész kétrétegű szendvics szerkezettel és ExoSkeleton

Részletesebben

Chrome Style technology. 100%-os króm megjelenés.

Chrome Style technology. 100%-os króm megjelenés. Chrome Style technology. www.chromestylehungary.com info@chromestylehungary.com Kifejlesztettünk egy Védjegyoltalom alatt álló szabadalmaztatott króm megjelenésű technológiát, mely teljesen egyedülálló

Részletesebben

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Nagyon fontos, hogy szülés után erős legyen a váll és hátizmod, mert a gyereket sokat kell majd cipelned, a mellizom gyakorlatok pedig

Részletesebben

ÚJ CSOMAGOLÁS. Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat:

ÚJ CSOMAGOLÁS.  Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat: DE PAUL HARTMANN AG 89522 Heidenheim Germany Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat: HU HARTMANN-RICO Hungária Kft. 2051 Biatorbágy, Paul Hartmann

Részletesebben

6000 & &

6000 & & 6000&8000 2 6000 & 8000 6000 & 8000 3 6000 & 8000 A 8000-es irodaszékek kialakítása és legtöbb komponense azonos a 6000-es székekkel. A különbség a mechanikában rejlik. A 8000-es modell szinkron mechanikával

Részletesebben

MUNKA-EGÉSZSÉG EGYENSÚLY

MUNKA-EGÉSZSÉG EGYENSÚLY ORLANDO Az árjegyzékben megadott árak nettó kereskedelmi árak, az Áfa-t nem tartalmazzák és visszavonásig érvényesek. A gyártó fenntartja a méret-, típus-, szín- és árváltaztatás jogát. Az esetlegesen

Részletesebben

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 175,5 cm 349 cm Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 399 cm 99 cm Edzéstípus: Vérkeringés, kardio Hatása: Az ízületeket kímélve edzi a teljes láb- és csípőizomzatot. Hasznos eszköze lehet a mozgásszervi rehabilitációnak

Részletesebben

súlyhoz állítható háttámla ellennyomás az ülõlap és a háttámla helyzetének blokkolása 4 különbözõ pozícióban

súlyhoz állítható háttámla ellennyomás az ülõlap és a háttámla helyzetének blokkolása 4 különbözõ pozícióban CINQUE GTP 3 EF-szövet CINQUE ST02-ALU GTP9 ACTIV1 xx SH 49 300,- A megadott árak nettó kereskedelmi árak. 46-59 97-116 23 CINQUE GTP09 ST02 ALU 68,5 ülésszélesség: 51 ülésmélység: 46 A megadott méretek

Részletesebben

Dynasit Dinamikus ülőpárnák

Dynasit Dinamikus ülőpárnák Dinamikus ülőpárnák 1. Üljünk egészségesen! Felejtse el a statikus, mozgás nélküli ülést, vigyen dinamikát az ülésbe! Ébressze fel izmait, mozogjon többet ülés közben! Évente átlagosan több, mint 3000

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET Irodai székek

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET Irodai székek VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET Irodai székek A MARKUS és a LÅNGFJÄLL forgószékekről a garanciafüzetben olvashatsz további részleteket. Egy irodai szék a megfelelő kinézettel A megfelelő irodai szék kiválasztása nagyon

Részletesebben

szövetes főnöki fotel Méretek: teljes magasság: 116-124 cm ülésmagasság: 48-56 cm ülésmélység: 44 cm ülésszélesség: 51 cm súly: 19 kg Alapanyag:

szövetes főnöki fotel Méretek: teljes magasság: 116-124 cm ülésmagasság: 48-56 cm ülésmélység: 44 cm ülésszélesség: 51 cm súly: 19 kg Alapanyag: 3500 szövetes főnöki fotel Méretek: teljes magasság: 116-124 cm ülésmagasság: 48-56 cm ülésmélység: 44 cm ülésszélesség: 51 cm súly: 19 kg Alapanyag: műanyag szövet Választható kivitel: váz szín: fekete

Részletesebben

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! LEG_TARINER.qxp 2007.08.03. 9:06 Page 1 L E G Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! T R A I N E R GYVC-008 A VIVAMAX Leg Trainerrel Ön otthonában, kényelmesen edzheti lábait és fenekét,

Részletesebben

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató Kedves Vásárlónk! Útmutatónk segítségével elvégzett helyes telepítés elősegíti, hogy WPC kerítését és annak előnyét (például a fáénál várható hosszabb

Részletesebben

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR Termék száma: 1330 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FONTOS: Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy a terméket egy egyenes, csúszásmentes felületre helyezze. Ez elengedhetetlen a biztonságos

Részletesebben

Sövényvágás kiváló eredménnyel

Sövényvágás kiváló eredménnyel Sövényvágás kiváló eredménnyel 80 SÖVÉNYVÁGÓK SÖVÉNYVÁGÓK 81 ÚJ DIMENZIÓ A SÖVÉNYVÁGÓK FEJLESZTÉSÉBEN Smart Start Éles vágófogak Low Vib Rezgéscsillapítás Állítható hátsó fogantyú Automata start-stop kapcsoló

Részletesebben

TÉLI KABÁT. Télikabátok. A fleece bélésű gallér. Levehető kapucni. Fényvisszaverő elemek. Előformázott ujjak. Állítható ujjpánt.

TÉLI KABÁT. Télikabátok. A fleece bélésű gallér. Levehető kapucni. Fényvisszaverő elemek. Előformázott ujjak. Állítható ujjpánt. TÉLI KABÁT Levehető kapucni A fleece bélésű gallér kényelmesebb viseletet biztosít Fényvisszaverő elemek a jobb láthatóság érdekében Előformázott ujjak tágulóképes felületi anyagból Állítható ujjpánt tépőzárral

Részletesebben

terén Mérföldkő az ergonómia, kényelem és hallásvédelem Kimagasló védelem az élet minden területén

terén Mérföldkő az ergonómia, kényelem és hallásvédelem Kimagasló védelem az élet minden területén 3M Munka- és Környezetvédelmi Üzletág 3M Peltor X sorozatú fültokok Mérföldkő az ergonómia, kényelem és hallásvédelem terén Kimagasló védelem az élet minden területén ZAJOS VILÁGBAN ÉLÜNK Célunk az, hogy

Részletesebben

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution az új gyűjtősínrendszer Biztonságos, megbízható és rugalmas a legmagasabb teljesítményszint mellett A Schneider

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

Itt az idő: első az ár-teljesítmény viszonyában. 12:45h

Itt az idő: első az ár-teljesítmény viszonyában. 12:45h paroplus Itt az idő: első az ár-teljesítmény viszonyában. 12:45h Átgondolt. Meggyőző minőség és funkcionalitás. Állítható magasságú háttámla a feszített hálós kivitelnél is. A forgószék családhoz hasonlóan

Részletesebben

ÜGYELÜNK A RÉSZLETEKRE

ÜGYELÜNK A RÉSZLETEKRE ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA Amikor Daniel Figueroa megtervezte az Esencia széket, lelket és személyiséget is adott neki. Az Esencia elnevezés a latin essentia szóból ered. Jelentése: alapvető fontosságú,

Részletesebben

Dekorálja otthonát fényekkel

Dekorálja otthonát fényekkel PHILIPS InStyle Függeszték Matrix króm LED Dekorálja otthonát fényekkel Fedezze fel az ízléses csillár rejtett eleganciáját! A fekete üveg és króm felületek minden helyiségben a fényűzés érzetét keltik.

Részletesebben

DOMINO dübelező rendszer

DOMINO dübelező rendszer A termékek és alkalmazások áttekintése 176 DOMINO dübelmarók DF 500, DF 700 178 Tartozékok és fogyóanyagok A Festool rendszer 180 www.festool.hu 175 A termékek és alkalmazások áttekintése oldal 178 179

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET SVALNÄS. Fali polcrendszer. JÓ TUDNI Bambuszból készült, ami egy könnyen tisztítható, tartós, természetes anyag.

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET SVALNÄS. Fali polcrendszer. JÓ TUDNI Bambuszból készült, ami egy könnyen tisztítható, tartós, természetes anyag. VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET SVALNÄS Fali polcrendszer JÓ TUDNI Bambuszból készült, ami egy könnyen tisztítható, tartós, természetes anyag. BIZTONSÁG A falisín rögzítéséhez használd a mellékelt alátéteket. Különböző

Részletesebben

Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot.

Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot. Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot. 115 Professzionális magas gazvágók, sűrű, vad bozót, gaz nyírásához, árkok és egyéb gondozatlan területek tisztításához.

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI Hálószobabútor-sorozat TERVEZŐ Ola Wihlborg KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Enyhe szappanos oldattal tisztítsd, majd tiszta ruhával töröld szárazra. BIZTONSÁG A bútorok némelyikét a mellékelt

Részletesebben

KRAMFORS DENNAPOS MINŐSÉGI GARAN IN CI M A ÉV

KRAMFORS DENNAPOS MINŐSÉGI GARAN IN CI M A ÉV KRAMFORS MINDENNAPOS MINŐSÉGI GARANCIA ÉV MINDENNAPOS MINŐSÉGI GARANCIA A hétköznapi életvitel magas elvárásokat támaszt az ülőbútorokkal szemben. Valamennyi KRAMFORS terméket szigorúan tesztelünk, hogy

Részletesebben

VETÍTÕVÁSZNAK PRÉMIUM VETÍTÕVÁSZNAK EURÓPAI GYÁRTÁSBÓL PROJEKTOR ÁLLVÁNYOK FÜGGESZTÕ KONZOLOK

VETÍTÕVÁSZNAK PRÉMIUM VETÍTÕVÁSZNAK EURÓPAI GYÁRTÁSBÓL PROJEKTOR ÁLLVÁNYOK FÜGGESZTÕ KONZOLOK VETÍTÕVÁSZNAK PRÉMIUM VETÍTÕVÁSZNAK EURÓPAI GYÁRTÁSBÓL PROJEKTOR ÁLLVÁNYOK FÜGGESZTÕ KONZOLOK H A V E S C R E E N, H A V E F U N! A vetítõvásznakról Az optimális vetítõvászon méret meghatározása függ a

Részletesebben

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon.

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Csípőforgás Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Hatás: Erősíti a derekat és a hátizmokat. 2. Nyak-hát nyújtó gyakorlat

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI Hálószobabútor-sorozat TERVEZŐ Ola Wihlborg KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Enyhe szappanos oldattal tisztítsd, majd tiszta ruhával töröld szárazra. FIGYELMEZTETÉS! BORULÁSVESZÉLY A nem rögzített

Részletesebben

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Az ADESO technológia egy forradalmi megoldás kettős összetételű öntapadó lemezek gyártására,

Részletesebben

KÜLÖNBÖZŐ MAGASSÁGI MÉRETEK

KÜLÖNBÖZŐ MAGASSÁGI MÉRETEK Trixagon tároló Trixagon tároló 2 Trixagon tároló A hatszög forma gyakran megtalálható a természetben. A hópelyhek, a méhkas szerkezete és a teknősök páncélja is hatszög alakú. A hatszögek a természet

Részletesebben

Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikus

Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET. Tárolórendszer sorozat. ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra.

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET. Tárolórendszer sorozat. ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra. VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET Tárolórendszer sorozat ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra. BIZTONSÁG A felborulást megelőzendő, a bútort rögzíteni kell a falhoz

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI Hálószobabútor-sorozat TERVEZŐ Ola Wihlborg KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Enyhe szappanos oldattal tisztítsd, majd tiszta ruhával töröld szárazra. FIGYELMEZTETÉS! BORULÁSVESZÉLY A nem rögzített

Részletesebben

A Cardo űrtechnológiát hoz az otthonunkba! 9x-es Superbrandsgyőztes!

A Cardo űrtechnológiát hoz az otthonunkba! 9x-es Superbrandsgyőztes! A Cardo űrtechnológiát hoz az otthonunkba! 9x-es Superbrandsgyőztes! Cardo ispace matrac alvás egy más világ stílusában Képzelje el a tökéletes alvást, ami egész éjszakán át tartó könnyed, a lebegéshez

Részletesebben

ORLANDO TECHNIKAI INFORMÁCIÓK. A gyártó fenntartja a méret-, modell-, szín- és árváltoztatás jogát. A megadott méretek cm-ben értendõek.

ORLANDO TECHNIKAI INFORMÁCIÓK. A gyártó fenntartja a méret-, modell-, szín- és árváltoztatás jogát. A megadott méretek cm-ben értendõek. YEAR GARANCIA ORLANDO SYNCRON MECHANIKA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK 2:1 SYNCRON mechanika által szabályozott háttámla- és ülõlap mozgás összehangolás súlyhoz állítható háttámla-ellennyomás szabályozhatóság folyamatos

Részletesebben

HL400 Füldugó adagoló

HL400 Füldugó adagoló HL400 Füldugó adagoló A hallásvédelmi választás KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ FÜLDUGÓK VÁLASZTÉKA Minden a választáson múlik! A hallásvédelmi eszköz kiválasztásakor jusson eszébe a Howard Leight, mint piacvezető minőségi

Részletesebben

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS vállkörzés előre-hátra karkörzés szökdelés/ lépkedés Összesen 1 percig. 6 Gyakorlat 2 Körben - 15 perc 1. Tenyértámaszban evezés+ hegymászás (45 mp) Széles tenyértámaszban állj meg, hát egyenes

Részletesebben

Tökéletes. KLUDI COCKPIT Discovery. design, intuitív használat, könnyű kezelés, műszaki kifinomultság - Water in Perfection.

Tökéletes. KLUDI COCKPIT Discovery. design, intuitív használat, könnyű kezelés, műszaki kifinomultság - Water in Perfection. Tökéletes design, intuitív használat, könnyű kezelés, műszaki kifinomultság - Water in Perfection. Az egyszerűség művészete Intuitív működés A repülőgépek pilótafülkéit és a sportkocsik műszerfalát testre

Részletesebben

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen.

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. 161 A víz hatalma a nyomás erejével párosítva: ez az Oleo-Mac magas nyomású víztisztítók titka. A modern anyagokkal és technikával készült

Részletesebben

Általános építőipari profilok

Általános építőipari profilok Tartalomjegyzék Általános építőipari profilok A széria közös tulajdonságai 112 1101 Gipszkarton élvédő 1102 Hálós élvédő profil 113 1103 Hajlítható gipszkarton élvédő profil 114 A SALAG általános építkezési

Részletesebben

Táblásított lombos lapok

Táblásított lombos lapok Táblásított lombos lapok A táblásított és 3-rétegû lapok hossztoldott vagy a termék teljes hosszában toldásmentes lamellákból ragasztott tömör fa panelek, melyek visszaadják a fafaj jellegzetes sajátosságait

Részletesebben

AZ EMBRACE JELENTÉSE ÖLELÉS

AZ EMBRACE JELENTÉSE ÖLELÉS EMBRACE Embrace 3 EMBRACE Készüljön fel egy ölelésre az Embrace székektől! Egy merőben új típusú szék, amelyet odafigyeléssel és gondoskodással terveztek meg. Valamint érzelemmel. Nem csupán különféle

Részletesebben

Világszínvonalú komfort

Világszínvonalú komfort Lederland Áruház MaxCity 2045 Törökbálint Tópark u. 1/A +36-23-530-454 Világszínvonalú komfort EDITIONS WWW.LEDERLAND.HU WWW.NATUZZIEDITIONS.COM olasz stílus 2015 EDITIONS Olasz stílus Világszínvonalú

Részletesebben

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron KARTONPALLET papír raklap Az ideális raklap a legjobb áron általános termékek Erősített raklapok Szabvány méretű raklapok Keretek Raklap láb Könnyített raklapok Koncepció KARTONPALLET méretpontos, egyedi,

Részletesebben

Árassza el fénnyel a külső tereket

Árassza el fénnyel a külső tereket PHILIPS mygarden Oszlopos/talapzatos kialakítás Riverside antracitszürke LED Árassza el fénnyel a külső tereket Biztosítsa éjszaka is kertjének nagyszerű nappali látványát ezzel a minimalista, antracit

Részletesebben

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok Átfogó termékkínálat Kezelőegységek Kézidarabok Lézer Higiénia 3D- és Panoráma röntgenek Intraorális röntgenek Intraorális szenzorok Foszforlemez szkenner FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban

Részletesebben

Használati javaslat Fontos figyelmeztetés - tanácsok Tisztítás

Használati javaslat Fontos figyelmeztetés - tanácsok Tisztítás Használati útmutató Köszönjük, hogy a számítógépes talpfelmérés alapján készült Batz egyedi talpbetétet választotta. Kérjük, hogy a tájékoztatót figyelmesen olvassa végig! A Batz egyedi talpbetét a megváltozott

Részletesebben

Premium. Premium. VELUX INTEGRA GGL elektromos tetőtéri ablak. Előnyei. Anyag. Külső borítás

Premium. Premium. VELUX INTEGRA GGL elektromos tetőtéri ablak. Előnyei. Anyag. Külső borítás Premium VELUX INTEGRA elektromos tetőtéri ablak Előnyei Intelligens nyitás-zárás: Automata tetőtéri ablak beépített motorral, esőérzékelővel és VELUX INTEGRA érintőképernyős vezérlővel Elektromos vezérléssel

Részletesebben

súlyhoz állítható háttámla ellennyomás blokkolt háttámla

súlyhoz állítható háttámla ellennyomás blokkolt háttámla ORLANDO 3 EF-szövet LE-bõr* ORLANDO ES R16H-CR ST28-POL xx SH 66 900,- 84 800,- A megadott árak nettó kereskedelmi árak. * Valódi bõr kárpitozás a székek front ülõrészén. 103,5-117 19-29 46-59,5 ORLANDO

Részletesebben

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 31 521 08 Műanyag hegesztő Tájékoztató

Részletesebben

Belépés a képzelet birodalmába

Belépés a képzelet birodalmába Értékesítés Előtti Szórólap ez Magyarország () Asztali lámpa FROZEN kék LED 71796/08/16 Belépés a képzelet birodalmába Ezen a Philips és Disney hordozható asztali lámpán a gyermeke kedvenc Jégvarázs-karakterei

Részletesebben

BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ

BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ BC 240 D Az új BC 240 D bozótvágót mind a saját kertet gondozó magán felhasználók mind a városi zöldterületek - mint társasházak, lakóparkok,

Részletesebben

Garanciális tájékoztató. Kanapék és fotelek

Garanciális tájékoztató. Kanapék és fotelek Garanciális tájékoztató Kanapék és fotelek Az otthoni hétköznapok magas elvárásokat támasztanak a kanapékkal és a fotelekkel szemben. Ülőbútorainkat szigorú teszteknek vetettük alá annak érdekében, hogy

Részletesebben

KoskiDekor Elegáns és stabil

KoskiDekor Elegáns és stabil Csak a fantázia szab határt... 2016/2. szám Belsőépítészeti tervezőknek, kivitelezőknek és bútorgyártóknak KoskiDekor Elegáns és stabil Dekoratív, mutatós nyír rétegelt lemez, színes, áttetsző, a fa erezetességét

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18010 Lábmasszírozó gép insportline Otterchill TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 HASZNÁLAT... 3 ELEM CSERE... 4 ALTERNATÍV HASZNÁLAT... 4 2 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát!

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Nagyon magas, 99% feletti polarizációs fok Nagy fényintenzitás Nagy kilépő fénysugár Könnyű kezelhetőség Tetszés szerinti magasságban és szögben állítható állvány

Részletesebben

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A manuka méz az új-zélandi manukafák nektárjából származik. Egészségügyi szakértők szerint magasabb tápanyag tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos nyers mézek. Különösen erőteljes antibakteriális

Részletesebben

hatékony, ergonomikus, sokoldalú biztonságos kézi emelő univerzális felhasználási lehetőségekkel

hatékony, ergonomikus, sokoldalú biztonságos kézi emelő univerzális felhasználási lehetőségekkel hatékony, ergonomikus, sokoldalú biztonságos kézi emelő univerzális felhasználási lehetőségekkel UNIKAR univerzális rögzítővel Cikkszám 100 548 UNIKAR villával Cikkszám 100 528 UNIKAR villával rakománytámasszal

Részletesebben

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut A jól szellőző kesztyű a vágás elleni védelmet a kényelemmel, a rugalmassággal és a száraz környezetben történő precíz munkavégzéssel kombinálja. 6-féle méretben, 2-féle tenyérrel és 4 vágási szinttel

Részletesebben

Válassza a nyugalmat!

Válassza a nyugalmat! Válassza a nyugalmat! Kert- és garázskapuk automatizálása Válassza a nyugalmat! A kényelem, ami jár Önnek... A garázs- és kertkaput működtetheti egy falra szerelt vezérlőegységgel, vagy akár egy kis távirányítóval

Részletesebben

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS BEMELEGÍTÉS ugrókötél ugró kötél nélkül ugrálsz (nagyobb túlsúllyal maradj a járásnál, egyelőre ne terheld feleslegesen az ízületeidet) Karhúzás oldaltartásban vállkörzés sarokhúzás térdhúzás Összesen

Részletesebben

Tisztelt Döntéshozó! Samba pihenőágy

Tisztelt Döntéshozó! Samba pihenőágy Tisztelt Döntéshozó! Alább találja összeállításunkat, Olasz gyártónk, gasztro minőségű, fém vázas napozóágyairól. Termékeink kivétel nélkül megfelelnek a közösségi terek által támasztott magas minőségi

Részletesebben

ASZTALCSALÁD MINDEN MEGBESZÉLÉSHEZ

ASZTALCSALÁD MINDEN MEGBESZÉLÉSHEZ MULTICOM Multicom 2 MULTICOM Együtt értéket teremtünk. Az új ötletek és egyedülálló alkotások mind találkozások eredményei. A Multicom asztalcsalád okos megoldások segítségével ösztönöz kreativitásra és

Részletesebben

ESETBEMUTATÁS. Csekné Zsuzsa, Guruló Műhely Kaposvár

ESETBEMUTATÁS. Csekné Zsuzsa, Guruló Műhely Kaposvár ESETBEMUTATÁS Csekné Zsuzsa, Guruló Műhely Kaposvár Az eset egy CP, központi idegrendszeri sérült nő kerekesszékének lábtartó kialakítását írja le, melyet a kaposvári Guruló Műhely szakemberei végeztek.

Részletesebben

GUIDE 24W. Szél- és vízálló téli kesztyű szintetikus bőrből

GUIDE 24W. Szél- és vízálló téli kesztyű szintetikus bőrből GUIDE 24W Szél- és vízálló téli kesztyű szintetikus bőrből A Guide 24W a kültéri munkakörnyezetekben, hideg és nedves időjárási körülmények között végzett munkákhoz kifejlesztett sokoldalú kesztyű. A szél-

Részletesebben

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok Minden amire szüksége lehet egy tökeletes edzéshez! Az Aerobic Step az egyetlen tréningeszköz, amire szüksége lehet. Ideális cardovaszkuláris

Részletesebben

Biztonsági szekrények

Biztonsági szekrények Biztonsági szekrények Az igazi megoldás A biztonság a legfőbb szabály Egészségre és a környezetre ártalmas anyagok tárolása és készenlétben tartása a laboratóriumban vagy a tanteremben a legnagyobb gondosságot

Részletesebben

K: Melyek a CND LED lámpa legfontosabb előnyei a jelenlegi CND UV lámpához képest? V:

K: Melyek a CND LED lámpa legfontosabb előnyei a jelenlegi CND UV lámpához képest? V: K: Melyek a CND LED lámpa legfontosabb előnyei a jelenlegi CND UV lámpához képest? V: 1. Gyorsabb kötés minden CND fényre kötő termék esetén 2. A szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a fény célzottan

Részletesebben

Kezdő íjászok kézikönyve PIROS. Toll

Kezdő íjászok kézikönyve PIROS. Toll PIROS Toll 1 A FITA PIROS TOLL JELVÉNY MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETANYAG TALÁLATOK ÉRTÉKELÉSE Lőtávolság: 6m Lövésszám: 15 (5x3 vessző) Elérendő teljesítmény: 12 találat 80 cm-es lőlapra (találat =

Részletesebben

Árassza el fénnyel a külső tereket

Árassza el fénnyel a külső tereket PHILIPS mygarden Falilámpa Riverside antracitszürke LED Árassza el fénnyel a külső tereket Biztosítsa éjszaka is kertjének nagyszerű nappali látványát ezzel a minimalista, antracit színű Philips fali lámpával.

Részletesebben