A KAPOSMÉRŐI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE BOKRÉTA ÓVODA KAPOSMÉRŐ HÁZIREND

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A KAPOSMÉRŐI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE BOKRÉTA ÓVODA KAPOSMÉRŐ HÁZIREND"

Átírás

1 BOKRÉTA ÓVODA KAPOSMÉRŐ HÁZIREND

2 Az óvoda Szervezeti és Működési Szabályzatának és Házirendjének betartása az óvodába járó gyermekek, szülők és dolgozók kötelessége. Tartalmi elemeit a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 20/2012 (aug. 31.) EMMI-rendelet határozza meg. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA 7521 Kaposmérő, Hunyadi u. 9. Telefonszám: OM azonosító: Alapító okirat kelte: Az intézmény nyitva tartása: - a nevelési év szeptember 01-től augusztus 31-ig tart - a nevelés nélküli napok száma: évente 5 munkanap - télen az óvoda zárva tart a karácsony- újév közti időszakban /igények felmérése/ - a nyári takarítási szünet augusztus 31-ig tart - a napi nyitva tartás: 6,30 17, 00-ig - reggeli ügyelet: 6,30 7, 30-ig, havi váltásban a kijelölt csoportban - délutáni ügyelet: 16,00 17, 00-ig, havi váltásban a kijelölt csoportban A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: 10 óra /javasolt idő a kicsinyeknek 6-7 óra/ A gyermekek érkezésének és távozásának időpontja: - reggel: 8,30-ig érkezzenek - délután: ig távozzanak A köznevelésről szóló törvény 24.. értelmében egy gyermek napi 10 óránál hosszabb ideig nem tartózkodhat az intézményben. Az óvoda igénybevétele: - a gyermek betöltött harmadik életévétől az iskolaérettség eléréséig, a 7. életéve betöltéséig. Kivétel: Ha szülő dolgozik a 2,5 éves szobatiszta gyermek is felvehető. - megbízhatóan ágy- és szobatiszta gyermek - amikor a gyermek egészséges - a szülő az étkezési térítési díjat rendszeresen fizeti A gyermek jogai: Az intézményben, biztonságban, egészséges környezetben nevelődjék. Napirendje az életkorának megfelelő legyen (játékidő, levegőzés, pihenőidő, étkezés, testmozgás). Biztonsága érdekében az óvoda egész nyitva tartása alatt pedagógus felügyelete alatt álljon.

3 A gyermek emberi méltóságának és személyiségének tiszteletben tartása érdekében nem vethető alá embertelen, megalázó büntetésnek, testi fenyítésének, zaklatásnak (pl. étel erőltetés, levegőzés megvonása stb.) A gyermeket közvetlen vagy közvetett hátrányos megkülönböztetés nem érheti. A gyermek joga, hogy képességének, érdeklődésének megfelelő nevelésben részesüljön. Nemzeti, illetve etnikai hovatartozásának megfelelő nevelésben részesüljön (több szülő együttes kérése alapján) Vallási, világnézeti, nemzeti vagy etnikai önazonosságát tiszteletben kell tartani. A gyermek nevelése, az intézmény pedagógiai programja alapján történik, mely szerint az ismeretek közlését, átadását tárgyilagosan és többoldalúan kell megvalósítani. Biztosítani kell a foglalkozásokon való részvételét. A gyermek cselekvési szabadságát, családi élethez, magánélethez való jogát az óvoda nem korlátozhatja, de a gyermek e jogának gyakorlása közben nem veszélyeztetheti saját és társai, az óvoda alkalmazottai egészségét, testi épségét. Nem akadályozhatja viselkedésével a többiek pihenéséhez, fejlődéséhez, művelődéséhez való jogát. Családja anyagi helyzetétől függően ingyenes, vagy kedvezményes étkezésben részesülhet. A gyermek az intézmény eszközeit (játékok, foglalkozási-, fejlesztő eszközök), berendezéseit (bútorok, rádió, magnó), felszereléseit rendeltetésszerűen használhatja, de arra vigyáznia kell. Életkorának és fejlettségének megfelelően a napirendben és a házirendben megfogalmazottak szerint vegyen részt saját környezete és az általa használt játékok, eszközök rendben tartásában. A gyermekek ruházata az óvodában A szülő feladata és kötelessége, hogy a gyermek ápoltsága megfelelő legyen (alsónemű, zokni váltása naponta, felső ruházat, a szennyezettség mértékétől függően 2-3 naponta) a gyermek ruháját, lábbelijét jellel ellássa a gyermek ruháját, cipőjét az egészség és kényelem szempontjai szerint válogassa pótruháról gondoskodjon az évszaknak, időjárásnak és a gyermek méreteinek megfelelően gondoskodjon a gyermek tornafelszereléséről és annak tisztán tartásáról. A gyermek étkeztetése az óvodában A gyermek napi háromszor étkezését az óvoda szervezi, melyből ételmintát köteles 48 órán át hűtőben őrizni, kivétel a születés és névnapi kínálás, a kirándulások alkalmával készített úti csomag, gyümölcs, de ezekben az esetekben is csak nem romlandó, üzletben vásárolt és szavatolt élelmiszerek behozatalát engedhetjük meg. nem etikus a többi gyermekkel szemben és az óvoda tisztántartását is zavarja, ha a gyermek otthonról hozott ételt nassol, fogyaszt.

4 Tej- vagy liszt érzékeny, cukorbeteg gyermekeink eltérő érkezéseiről az élelmezésvezető gondoskodik az óvodavezető iránymutatása alapján. Az étkezési térítési díjakról az Önkormányzat szociális bizottsága dönt (ingyenes, 50 %-os, vagy egyéb helyi hozzájárulás). Az étkezési térítési díjak befizetése minden hónap 10-e körül az óvodatitkárnál történik. Idejéről egy éttel előtte értesítjük a szülőket. Az étkezés lemondása az adott napon reggel fél nyolcig történik, későbbi bejelentés esetén a térítési díjat a szülőnek ki kell fizetnie. Az óvoda étkezési időpontja: - Tízórai: /csoportszobában/ 8,00 9,00-ig a gyermek által megválasztott időben - Ebéd: /ebédlőben/ 11,30-12,30-ig csoportváltásban - Uzsonna: /csoportszobában/ 14,00 15,00-ig a felkelés és tisztálkodás után. Kérjük a szülőket, hogy a korán érkező gyermekek otthon reggeliztessék meg az óvodai tízórai elfogyasztása előtt /legalább egy pohár folyadékot igyanak/. A kulturált étkezési szokások kialakítása a családi neveléssel együtt történjen. A gyermekekkel kapcsolatos egészségügyi szabályok - Az óvodában csak teljesen egészséges gyermek tartózkodhat! - A beteg, megfázott, gyógyszert szedő /pl. láz- vagy köhögéscsillapító/, még lábadozó gyermek bevétele az óvodába a gyermek biztonságos gyógyulása és a többi gyermek egészségének megőrzést érdekében nem lehetséges. Ilyen esetben az óvónő kötelessége a gyermek átvételének megtagadása. - Az óvónőknek tilos otthonról beküldött gyógyszert beadniuk a gyermeknek a nap folyamán, kivéve az allergia csillapítására szolgáló készítmények (pipa, egyéb) - Az év folyamán, betegség esetén háromnapos hiányzás után orvosi i gazolás bemutatása az ÁNTSZ által előirt szabály. - A baleset megelőzési előírásokat az óvoda minden dolgozója köteles betartani - Ha a gyermeket nap közben baleset éri az óvodában, vagy megbetegszik, az óvónőnek kötelessége őt haladéktalanul ellátni, miközben gondoskodik a csoport felügyeletéről. A baleset súlyosságától függően, vagy eszméletvesztés, lázgörcs esetén orvosról kell gondoskodnia. Láz, hányás, hasmenés, hasgörcs esetén meg kell kezdenie a lázcsillapítást, értesítenie kell a szülőt, hogy minél hamarabb vigye el gyermeklét és gondoskodjék az orvosi ellátásról. Ilyen esetben csak orvosi igazolással vehető vissza a gyermek a közösségbe. - Fertőző betegség esetén a szülőnek bejelentési kötelezettsége van az óvoda felé, ezután az óvodának értesíteni kell az ÁNTSZ-t és fertőtlenítő takarítást kell végeztetni. Egyéb szabályozás A gyermeket óvodába érkezéskor személyesen adja át a szülő az óvónőnek, mert, ha a gyermek érkezéséről nem tud, az óvónő felelősséget sem vállalhat érte.

5 Az egyedül, ill. kiskorú testvérrel óvodába járó gyermek szülője beleegyezéséről írásban kell, hogy nyilatkozzon a csoportos óvónőnek (érkezés-távozás) A gyermeket az óvodából a szülőn kívül az a személy viheti haza, akit az óvónők a szülőn keresztül ismernek, ill. erről a szülő írásban értesíti a csoportos óvónőket. A válófélben lévő szülők a gyermek elvitelével kapcsolatban írásos beleegyezésüket kell, hogy adják a csoportos óvónőknek vita esetén. Ha a szülő nem megfelelő állapotban (alkoholos befolyásoltság, rosszullét) érkezik gyermekéért és az óvodapedagógus úgy ítéli meg, hogy veszélyezteti a gyermek épségét, nem adhatja át a gyermekét. Az érintett családtagokat erről értesítik. Ha a gyermekért az óvodazárásig nem érkezik meg a szülő, az ügyeletes óvónő telefonon megpróbálja elérni az érintett családot, majd az elérhetősége (telefonszám, lakcím) kiírása után a saját lakására viszi a gyermeket. Az óvodába járás kötelezettsége A Törvény az 5. életévét betöltött gyermekre nézve kötelezővé teszi a rendszeres óvodába járást. Az óvodába beíratott gyermeket szülője köteles rendszeresen óvodába járatni. Ha a gyermek 10 napot igazolatlanul hiányzik, az óvodavezető felszólítja a rendszeres óvodába járásra, erről a szülőt és a jegyzőt is értesíti írásban. A foglalkozások, fejlesztések megtartása napi rendszerességgel történik a nap folyamán, melyek az 5 éves gyermeknek kötelezőek és az iskola megkezdéséig tartanak. Betegség esetén az orvos igazolja a hiányzás okát. Ha a szülő hosszabb ideig nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, az intézmény vezetőjétől kérjen engedélyt. A hiányzásokat telefonon, vagy személyesen az aktuális nap reggelén 7,30-ig kell bejelenteni. Ha a gyermek hiányzásból visszatér, ugyanúgy jelenteni kell. A gyermekek nagyobb csoportjának meghatározása: - Két óvónőhöz tartozó gyermekek csoportja - Óvodát kezdő, vagy iskolát kezdő gyermekek csoportja - Fejlesztő / képesség és logopédiai / foglalkozáson résztvevő gyermekek csoportja. A gyermek otthonról behozott tárgyai: A gyermekek behozhatják azokat a játékokat, eszközöket melyek fontosan számukra főleg a befogadás időszakában -, de ezeket vigyázzák meg. Az óvoda a bekövetkezett kárért egyáltalán nem felel. Egészségre veszélyes anyagot, gyógyszert, gyúlékony anyagot nem hozhatnak az óvodába.

6 A szülők jogai Szabad óvodaválasztás (állami, egyházi, magán) A gyermeket elsősorban a körzeti, ill. szülő munkahelyéhez tartozó óvodába kell felvenni. Felvételéről az óvodavezető dönt. Az óvodaköteles gyermek felvételét a körzetes óvoda csak helyhiány miatt utasíthatja vissza. A felvételt az óvoda nem tagadhatja meg abban az esetben, ha: - a gyermek óvodaköteles és a körzethez tartozik - betöltötte a 3. életévét és hátrányos helyzetű - a gyermek: a gyermek védelméről, a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szerint jogosult a napközbeni ellátás igénybevételére - felvételét a gyámhatóság kezdeményezte az óvoda Nevelési Programjának, Szervezeti és működési Szabályzatának, Házirendjének megismerése. Tájékoztatást kap az abban foglaltakról. Beiratkozáskor egy példány áttekintésre a rendelkezésére áll. A saját gyermekéről, gyermeke fejlődéséről, magaviseletéről rendszeres, érdemi tájékoztatást, neveléséhez tanácsokat, segítséget kapjon. (ezen tájékoztatás nem zavarhatja az óvónő csoportbeli munkáját) Az intézmény vezetője és az érintett pedagógus hozzájárulásával részt vehet a foglalkozásokon (nyílt nap, megbeszélt időpont) Kezdeményezheti szülői szervezet, óvodaszék létrehozását és tevékenyen részt vehet annak munkájában Az óvodai szülői szervezet (SZMK) - figyelemmel kíséri a gyermeki jogok érvényesülését, a pedagógiai munka eredményességét - megállapításairól tájékoztatja az intézmény nevelőtestületét - a gyermekek nagyobb csoportját érintő kérdésekben tájékoztatást kérhet az óvoda vezetőjétől - tanácskozási joggal részt vehet a gyermekek nagyobb csoportját érintő kérdések megtárgyalásánál a nevelőtestületi értekezleten A szülő kötelessége Ha másik óvodába kívánja vinni a szülő az óvodaköteles gyermekét, akkor köteles az új óvoda címét bejelenteni, ekkor az óvodavezető írásban kijelenti, az új intézménytől pedig igazolást kér a gyermek jelentkezéséről. Visszajelzés hiányában az illetékes jegyzőt értesíti. Figyelemmel kíséri gyermeke fejlődését és a tőle elvárható módon segíteni azt, valamint a gyermek közösségbe való beilleszkedését és a közösségi élet szabályainak elsajátítását. Rendszeres kapcsolattartás a gyermekével foglalkozó pedagógussal az együttnevelés érdekében és gyermekéről a szükséges tájékoztatás megadása (betegség, testi-lelki probléma)

7 Az óvodai dolgozók emberi méltóságának és jogainak tiszteletben tartása. A pedagógust és az őt segítő alkalmazottakat: dajkát, konyhalányt, takarítót, karbantartót a gyermekekkel összefüggő tevékenységeik során büntetőjogi védelem illeti meg, mert közfeladatot ellátó személynek számítanak. A család és az óvoda A szülőkkel való közös nevelési elvek kialakítása a következő területeken: - Tanulják meg tisztelni a felnőtteket Ne halljanak a felnőttől a másik felnőttre vonatkozó gúnyos megjegyzéseket, de lássanak jó példákat az udvarias viselkedésre - Szeressék és fogadják el pajtásaik egyéniségét, másságát Ne halljanak negatív megjegyzéseket, elítélő szavakat más gyermek testi, szellemi állapotára, származására vonatkozóan - Tudják kifejezni magukat Legyen alkalmuk mesélni az óvodában történtekről és életük nagy eseményeiről - Legyenek képesek alkalmazkodni Kapjanak sok dicséretet - Konfliktusaikat ne durvasággal, erőszakossággal, árulkodással oldják meg Ne kapjanak bíztatást verekedésre, próbálják megbeszélni a történteket Kapcsolattartás, együttműködés a nevelőkkel Az óvodában folyó pedagógiai munka kialakításában a megfelelő fórumokon való aktív részvételükkel a szülők segítsék elő a közös gondolkodást, ötleteiket, javaslataikat bátran elmondva. Annak érdekében, hogy a gyermekeket a nekik legmegfelelőbb módszer szerint neveljük, szükség van igaz, valós együttműködésre, nyitottságra, őszinteségre. Problémák, konfliktusok, ellentétek esetén keressék az óvónőt, a vezetőt és közösen próbálják megoldani a konkrét helyzetet. Az együttműködésre alkalmas fórumok: - Szülői értekezletek évente 2 alkalommal, ill. ha a gyermekek nagyobb csoportját érintő kérdésekről van szó, rendkívüli esetben - Fogadóórák havonta ill. szükség esetén, előre megbeszélt időpontban - Nyílt napok (tavasszal) - Az óvónővel való esetenkénti rövid megbeszélés ez rövid idejű, a gyermekcsoporttal foglalkozó óvónő tartós figyelmének elvonása nélkül A szülőnek gyermekével kapcsolatos információkat csak a saját óvónője vagy az óvodavezető adhat.

8 Az óvoda helyiségeinek használhatósága a szülők által A gyermekek egészségének megőrzése érdekében az ÁNTSZ előírásainak betartására kérünk minden szülőt. Pedagógiai munka az óvodában - A csoportszobában utcai cipőbe nem menjenek be - A gyermekek mosdóját, WC-jét ne használják, ha WC használatra kényszerülnek, akkor a felnőttekét vegyék igénybe. - Az óvoda egész területén dohányozni tilos - Az óvoda helyiségeinek rendjére, az udvar tisztaságára ügyeljenek (lábtörlő használat, szemét összeszedés, személyes példamutatás) Az óvodai életet, foglalkozásokat az intézménynek oly módon kell megszervezni, hogy a szülők és fenntartó igényei szerint, a szakmai követelményekben megfogalmazott színvonalon eleget tudjon tenni a gyermekek nevelésével. ellátásával, gondozásával összefüggő feladatainak. Tiszteletben tartjuk a gyermekek én érvényesítő törekvéseit, a problémák megbeszélésére törekszünk az érzelmi nevelés különböző módszereinek alkalmazásával. Szakmai követelményeinket az Országos Óvodai Alapprogram írja elő. Célkitűzéseink: A gyermeki személyiséget tisztelet, elfogadás, megbecsülés vegye körül. Ennek érdekében gondoskodunk a szeretetteljes, derűs légkör megteremtéséről, a testi-szociális és értelmi képességek egyéni és életkor-specifikus alakításáról. A gyermekek értékelésének rendje: Legfőbb dokumentumunk a csoportnapló és a fejlődési napló. melyben az óvodába kerüléstől az iskolába lépésig nyomon követjük a gyermek fejlődését. A szülők tájékoztatása folyamatos. (szülőértekezletek, nyíltnapok, fogadóórák, napi találkozások) Egyéni mérés: éves korban: folyamatos megfigyelés, mérés 1 alkalommal éves korban: folyamatos megfigyelés, mérés 2 alkalommal éves korban: folyamatos megfigyelés, mérés 2 alkalommal Csoportos mérés: intézményi szintre történő %-os értékelés. A beiskolázás feladatait minden óvodapedagógus figyelemmel kíséri, megkonzultálja a leendő elsős tanítóval. Munkánkba építjük az előző évi tapasztalatcserék tanulságait. A gyermekvédelem A Köznevelési tv. erre vonatkozó előírásainak értelmében végezzük. Részletes kidolgozása a Gyermek és Ifjúságvédelmi felelős munkatervében meghatározottak alapján történik.

9 A nevelés nélküli munkanapok felhasználásának elvei: A köznevelési törvény értelmében 5 munkanap vehető igénybe továbbképzés céljára. A karácsony és újév közötti időszakban, valamint nyári szünetben használjuk fel, kivétel más intézmény által szervezett szakmai nap. Egyéb, az intézmény biztonságát szolgáló szabályok az óvoda bejáratát napközben is a biztonsági gyermekzárral (fönt) tegyük biztonságossá. idegenek az óvoda területén csak a vezető engedélyével tartózkodhatnak. az óvoda iránt érdeklődő leendő szülők látogatása az óvodavezetővel és a csoportos óvónőkkel egyeztetve történik. a dolgozók hozzátartozói, csak nagyon fontos ügyben kereshetik meg családtagjaikat, a munkájukat nem zavarhatják. ügynökök személyesen az óvodavezetőt kereshetik meg. reklám jellegű, az óvoda profiljával, tevékenységével, működésével kapcsolatos, illetve azzal összefüggő anyagok kerülhetnek csak az óvoda hirdetőtáblájára engedély megkérése után. az intézmény területén párt, politikai célú mozgalom, vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet. tűz és bombariadó esetén az intézmény szervezeti és működési szabályzatában meghatározottak szerint történik a gyermekek, majd az anyagi javak mentése. Azonnal értesítendő az óvodavezető, vagy helyettese és a tűzvédelmi felelős. az óvoda egész területén TILOS A DOHÁNYZÁS! Az óvoda minden dolgozója anyagi és erkölcsi felelősséggel tartozik az óvoda berendezéseiért, biztonságáért. Ebben a szülők és gyermekek segítségét is kérjük. Záró rendelkezések: A módosított házirendet a nevelőtestület a i nevelőtestületi értekezleten elfogadta. A Szülői munkaközösség elnöke véleményezte és egyetértett vele. Az intézmény testülete a házirendet jóváhagyta. A házirendet a nevelőtestület kétévente, a hatályba lépést követően felülvizsgálja. A fenntartó a házirendet.. számú határozatával elfogadta. Hatályba lépés napja: n Kaposmérő Hesz Henrikné óvodavezető

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043 Központi Alsóvárosi ÁMK Óvodai intézményegységének HÁZIRENDJE Az intézményre vonatkozó szabályozás: Közoktatási tv. és 11 / 1994 (VI. 8.) MKM rendelet Az óvoda házirendje vonatkozik az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve:

H Á Z I R E N D. Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve: H Á Z I R E N D Az óvoda neve, címe és telefonszáma: Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve: Nagyné Pácza Erika Tel.: 48/ 430-242 Az óvoda

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old.

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old. Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Fehérgyarmat, Május 14. tér 33. Tel/fax: 44/510-193 e-mail: kolcseyiskola@fehergyarmat.hu ÓVODAI HÁZIREND Készítette: Elfogadta: Varga Lajosné

Részletesebben

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt óvodai légkör biztosítása és az óvodai nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekében szükséges

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 1 HÁZIREND Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 8182 Berhida, Ibolya u.1..vilonya, Papkeszi út 5/a 88/455-270..88/490-120 Intézményvezető:

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10.

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10. Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013.

Részletesebben

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013.

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. R e z i Ó v o d a 8373 Rezi, Iskola u. 2. Telefon: 06-83/531-006 mobil: 30/648-8719 E-mail: reziovi@rezinet.hu OM: 201672 REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. A Rezi Óvoda házirendje Jelen házirend a nevelőtestület

Részletesebben

Általános információk az óvodáról

Általános információk az óvodáról SZMSZ 1.sz. Melléklet HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek megvalósításához

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

HÁZIREND. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat HERMANN ALICE ÓVODA 2007.

HÁZIREND. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat HERMANN ALICE ÓVODA 2007. HÁZIREND Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat HERMANN ALICE ÓVODA 2007. Tartalomjegyzék: 1. Általános információk az óvodáról 2. Az intézmény nyitva tartása 3. Mikor veheti igénybe a gyermek

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb.

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. 1. oldal, összesen: 13 ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. Kápolnásiné Sági Andrea Gyál. 2006-01.-02. óvodavezető: Elfogadta:

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Dusnoki Óvoda és Bölcsőde 6353 Dusnok Óvoda u. 2. 78 / 401 383 OM:202015 Kedves Szülők! HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek

Részletesebben

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Csillagfürt Óvoda 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Tisztelt Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák, végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak

Részletesebben

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda Házirendje Elfogadta: az óvoda nevelőtestülete Jóváhagyta: az intézmény vezetője Érvényes: 2013. május 1-től visszavonásig ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL

Részletesebben

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16.

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. : 06-1/333-9114 : 06-1/323-1293 koszoruovoda@freemail.hu OM-azonosító: 034391 Adószám: 16923845-1-42 HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti,

Részletesebben

Somogysámsoni Bernáth Aurél Általános Művelődési Központ Házirend Óvoda. Házirend. Gyerekek és szüleik részére I. rész: Általános rendelkezések

Somogysámsoni Bernáth Aurél Általános Művelődési Központ Házirend Óvoda. Házirend. Gyerekek és szüleik részére I. rész: Általános rendelkezések Házirend Gyerekek és szüleik részére I. rész: Általános rendelkezések Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek óvodai életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja

Részletesebben

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Beszterec Napsugár Óvoda 4488 Beszterec Kossuth út 43. e-mail: beszterecovoda@gmail.hu Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Módosítás 2015. Készítette: Poór Józsefné Óvodavezető 1 1.Bevezető rendelkezések

Részletesebben

HÁZIREND. 8640 Fonyód, Fő u. 25. Fonyódi Óvoda és Bölcsőde. 8640 Fonyód, Fő u.27.

HÁZIREND. 8640 Fonyód, Fő u. 25. Fonyódi Óvoda és Bölcsőde. 8640 Fonyód, Fő u.27. HÁZIREND Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Fonyódi Óvoda és Bölcsőde 8640 Fonyód, Fő u. 25. Fonyódi Óvoda és Bölcsőde 8640 Fonyód, Fő u.27. HÁZIREND Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Általános információk: Intézmény neve:

Részletesebben

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes.

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes. Házirend Célja: Biztosítani az intézmény törvényes működését, az intézményi nevelés és oktatás zavartalan megvalósítását, valamint az óvodai közösség életének megvalósítását. A Közoktatásról szóló többször

Részletesebben

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend Hatályba lépés időpontja: 2013/2014-es nevelési év Györkőné Molnár Judit intézményvezető BÖLCSŐDEI HÁZIREND A bölcsőde címe: 7940 Szentlőrinc, Liszt F.

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

Kedves Szülők! Mónus Illés utcai tagóvoda Házirendje Készítette: Éger Tünde tagóvoda vezető. 2004. december

Kedves Szülők! Mónus Illés utcai tagóvoda Házirendje Készítette: Éger Tünde tagóvoda vezető. 2004. december Kedves Szülők! MKF Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Mónus Illés utcai tagóvoda Házirendje

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: gmail.com. A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL

4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: gmail.com. A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL Jármi- Papos Játéksziget Óvoda 4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: 202164 E-mail: jarmiovoda @ gmail.com A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE A 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL A Nevelő Testület elfogadta:

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE Készítette: Zei Ramóna óvodavezető 2018. 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 3 Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok... 4 Az óvodai étkeztetésre

Részletesebben

HÁZIREND Hatályos: szeptember 01.

HÁZIREND Hatályos: szeptember 01. Brunszvik Teréz Óvoda 2532 Tokodaltáró, Sport u. 3. O M : 2 0 2 2 4 6 HÁZIREND Hatályos: 2018. szeptember 01. Szülők és a gyermekek részére 2018. - 1 - Kedves Szülők! E belső szabályozó dokumentumunk készítésénél

Részletesebben

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1 MARGARÉTA ÓVODA OM-azonosító: 034617 Székhely 1162 Budapest, Péterke u. 10-12. / : 409 16 39 : margaretaovoda16@gmail.com Telephely 1162 Budapest, Monoki u. 58. / : 409 28 26 Ikt. sz.: 553/58/2015. A MARGARÉTA

Részletesebben

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn.hu OM: 033759 PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Készült: 2009. augusztus

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770 Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde. 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445. Napsugár Óvoda HÁZIREND

Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde. 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445. Napsugár Óvoda HÁZIREND Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445 Napsugár Óvoda HÁZIREND Készült: 2013. január 01. Készítette: Utasiné Kenderák Tímea Mb. intézményvezető 1 KEDVES

Részletesebben

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda címe: Készítette: Szabó Józsefné 2760 Nagykáta, Czakó András. u. l. óvodavezető Tel.:/Fax: 06-29-440-355 2 Az óvoda neve: Nagykáta Városi

Részletesebben

KERTVÁROSI ÓVODA ILLYÉS GYULA TAGÓVODÁJA

KERTVÁROSI ÓVODA ILLYÉS GYULA TAGÓVODÁJA Iktató szám: I. - /2013 HÁZIREND KERTVÁROSI ÓVODA ILLYÉS GYULA TAGÓVODÁJA Intézmény OM azonosítója: 027000 Készítette: Weizer Józsefné Intézményvezető TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. NEVELÉSI ÉV RENDJE

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító:

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító: Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 2015. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson

Részletesebben

HÁZIREND. KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás

HÁZIREND. KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás HÁZIREND KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Készítette: Bárányos Gáborné Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 98/2015.

Részletesebben

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira.

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira. PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY 4150 Püspökladány, Bajcsy Zs. u. 8 Tel: 54/ 451 152, 54/ 514 101 Adószám: 15376460-2-09 email: ovodapuspokladany@gmail.com HÁZIREND Az intézmény címe: Püspökladányi

Részletesebben

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24.

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24. Szent Imre Óvoda Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató Székesfehérvár, 2013. január 24. A házirend tartalma Általános információk az óvodáról... 3 A nevelési év rendje... 3 Az intézmény pontos

Részletesebben

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE KÉSZÍTETTE: SZTÁN JÓZSEFNÉ ÓVODAVEZETŐ TATABÁNYA, VADÁSZ ÚT 22. 1 1. Preambulum Az óvoda neve, székhelye:... Arany János Óvoda Az óvoda címe:... 2800

Részletesebben

Török Sándor Waldorf Óvoda

Török Sándor Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D Török Sándor Waldorf Óvoda 1026 Budapest, Guyon Richárd u.3. OM azonosító: 034251 Készítette: Fabók Györgyné óvodavezető 2011. HÁZIREND 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója:

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat

Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat ÓVODA HÁZIRENDJE Csenger 2009. július 17. HÁZIREND dolgozók részére 1. Általános elvek: Az óvodában

Részletesebben

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.com) OM: 200 506 Házirend 2015 Készítette: Kulcsár Sándorné óvodavezető Intézmény

Részletesebben

A KÖRTÉS MAGÁNÓVODA HÁZIRENDJE

A KÖRTÉS MAGÁNÓVODA HÁZIRENDJE A KÖRTÉS MAGÁNÓVODA HÁZIRENDJE TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános információk.3 2. Az intézmény nyitva tartása 3 3. A nevelési év rendje 3 3.1.Napirend 3 3.2.A gyermekek óvodába hozatalának és elvitelének rendje.4

Részletesebben

Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND

Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND Érvényes: Készítette: 2015. 09. 01-től Rábl Krisztina intézményvezető Kedves Szülők! Az óvodai nevelésünk célja a gyermekek sokoldalú és harmonikus fejlesztése,

Részletesebben

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására.

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására. HÁZIREND Kedves Szülők! A Bukfenc óvoda házirendjét, az óvodavezető a gyermek beíratásakor köteles a szülőnek átadni a 2003. LXI. törvény. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról 29.

Részletesebben

Szervezeti, személyzeti adatok

Szervezeti, személyzeti adatok NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014-2015. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat

Részletesebben

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E 2013 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek

Részletesebben

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn. hu OM: 033759 KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

Részletesebben

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948 Öskü Község Önkormányzat Napsugár Óvoda 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D OM azonosítója: 036948 I. Bevezető: A házirend feladata, hogy megállapítsa a jogszabályban meghatározott gyermeki jogok

Részletesebben

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D. Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D. Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető 2009 1. Általános információk az óvodáról A Házirend hatálya az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

Házirend. Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/

Házirend. Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/ Házirend Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/450-402 e-mail: k.kesziovoda@citromail.hu OM azonosító: 202942 Óvodavezető: Kurunczi Istvánné

Részletesebben

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn. hu OM: 033759 KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje OROSHÁZA, 2013 ÓVODAI HÁZIREND 1. Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje.. 2. A nevelési év rendje 3. Az óvoda nyitva tartása. 4. A gyermekek

Részletesebben

2013/2014. NEVELÉSI ÉV

2013/2014. NEVELÉSI ÉV HÁZIREND 2013/2014. NEVELÉSI ÉV Tartalom 1 Általános információk...3 2 Az óvoda pontos nyitva tartása...3 3 Az óvoda használatbavételének rendje...4 3.1 Mikor veheti igénybe a gyermek az óvodát?...4 3.2

Részletesebben

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA Készítette: Markó Istvánné óvodavezető Készült a Dombrádi Szivárvány Óvoda használói és közvetlen partnerei részére. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört

Részletesebben

SOMOGYMEGGYESI ÓVODA HÁZIRENDJE

SOMOGYMEGGYESI ÓVODA HÁZIRENDJE SOMOGYMEGGYESI ÓVODA HÁZIRENDJE 2013 A Somogymeggyesi Óvoda Házirendjét a Helyi Nevelési Program és az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramját alapul és a helyi sajátos körülményeket figyelembe véve határoztuk

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A Pitypang Óvoda Házirendje A Házirend az óvodai gyermekközösség érdekeinek szem előtt tartásával a csoportok mindennapi életritmusának szervezését, az intézmény belső életének,

Részletesebben

KISBÉRI GYÖNGYSZEM ÓVODA HÁZIRENDJE

KISBÉRI GYÖNGYSZEM ÓVODA HÁZIRENDJE KISBÉRI GYÖNGYSZEM ÓVODA HÁZIRENDJE KISBÉR 2013. Házirend A Házirend célja: A házirendben foglalt előírások célja, hogy biztosítsa az óvoda törvényes működését, a nevelés zavartalan megvalósítását, valamint

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

FERENCZY IDA ÓVODA HÁZIREND

FERENCZY IDA ÓVODA HÁZIREND FERENCZY IDA ÓVODA HÁZIREND 1 Tartalom 1 Általános tudnivalók az óvodáról... 3 2 Gyermekek az óvodában... 5 2.1 A gyermekek jogai... 5 2.2 Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje... 5 2.3 A gyerekek

Részletesebben

os NEVELÉSI ÉV

os NEVELÉSI ÉV NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016-os NEVELÉSI ÉV SZENT MIKLÓS GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016/2017-es NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás

Részletesebben

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról.

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról. Kedves Szülők! Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermekek óvodai életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja meg. Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak

Részletesebben

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013.

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Készítette: Skripeczky Ilona óvodavezető 1 A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. TARTALOM 1. Általános információk

Részletesebben

NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI ÉV Tarkarét ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2013-2014. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

Általános információk : Intézmény neve: OM azonosító: Székhelye: Telefon: Vezető óvónő: Hatálya: 2012/2013 tanév Érvényesség Felülvizsgálat

Általános információk : Intézmény neve: OM azonosító: Székhelye: Telefon: Vezető óvónő: Hatálya: 2012/2013 tanév Érvényesség Felülvizsgálat Általános információk : Intézmény neve: Napsugár Napközi Otthonos Óvoda OM azonosító: Székhelye: 1144 Budapest Kőszeg utca 21 Telefon: 06/ 70 337 4611 Vezető óvónő: Rigó Éva Hatálya: 2012/2013 tanév Házirendünk

Részletesebben

I. A házirend célja, feladata és tartalma

I. A házirend célja, feladata és tartalma I. A házirend célja, feladata és tartalma A házirendben foglalt előírások célja, hogy biztosítsák az óvoda törvényes működését, a nevelés és oktatás zavartalan megvalósítását, valamint a gyermekek közösségi

Részletesebben

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető AZ ÓVODA HÁZIRENDJE Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető 1 Bevezetés Az óvoda alapvető célja: az óvodások nyugodt, élmény gazdag, harmonikus fejlődésének elősegítése, szeretettel szeretetre nevelés

Részletesebben

1. Az intézmény adatai, általános információk

1. Az intézmény adatai, általános információk HÁZIREND A Házirend Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 1126 Budapest, Németvölgyi út 46. szám alatti Mackós Óvoda használói és közvetlen partnerei részére íródott, és az intézmény működését

Részletesebben

ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND

ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND Kincses Óvoda 2030 Érd, Béke tér 1. OM: 032701 ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND Nevelőtestület elfogadta: 2.sz. határozatával Időpont: 2014. 08. 29. Hatályos: 2014.09. 01. Készítette: Szénásiné Mészáros Márta

Részletesebben

HÁZIREND ZALAVÁRI ÓVODA 2013.

HÁZIREND ZALAVÁRI ÓVODA 2013. HÁZIREND ZALAVÁRI ÓVODA 2013. Tisztelt Szülők! Szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önöket a Zalavári Óvodában. Az elkövetkező években közös lesz örömünk és felelősségünk a gyermekek nevelése során.

Részletesebben

Reményhír, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

Reményhír, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája OM: 201689 5630 Békés, Móricz Zsigmond utca 44.; Telefon: +36 70 679 2473 E-mail: epreskerti@remenyhirintezmeny.hu Reményhír, Szakképző Iskola, Általános Iskola,

Részletesebben

Házirend. p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető. A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné

Házirend. p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető. A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné Ikt.szám: 144/2013. OM azonosító: 030872 Házirend p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A házirend: A Közoktatásról szóló

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre KÖZZÉTÉTELI LISTA a 2017-2018. nevelési évre A 229/2012 (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közre: Az óvoda megnevezése

Részletesebben

2. sz. melléklet. Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

2. sz. melléklet. Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend 2. sz. melléklet Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend 1 Tartalom A Házirend célja, hatálya 4. I. Az intézmény adatai 4. II. Az intézmény nyitva tartása 6. III. Az intézmény használatba vételének

Részletesebben

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015.

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015. Magonc Óvoda Házirendje 2015. Az intézmény OM azonosítója: Készítette: 200535 Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:../2015. ( ) az intézményvezető aláírása Ph Legitimációs eljárás Szülői Közösség nevében

Részletesebben

H á z i r e n d 3 /2013.

H á z i r e n d 3 /2013. H á z i r e n d 3 /2013. A Házirend az óvoda Pedagógiai Programjával, a Szervezeti és Működési Szabályzatával összhangban, a következő törvények és rendeletek alapján készült: 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D J E

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D J E A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D J E KÉSZÍTETTE: WÁGNER EMÍLIA, INTÉZMÉNYEGYSÉG VEZETŐ TATABÁNYA, VADÁSZ ÚT 22. 1 AZ ARANY JÁNOS ÓVODA HÁZIRENDJE 1. Preambulum Az óvoda neve, székhelye:...

Részletesebben

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE HÁZIREND ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE TARTALOM BEVEZETŐ A HÁZIREND JOGI SZABÁLYOZÁSA Jogszabályi háttér A házirend mint jogi

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KISVÁRDAI EGYESÍTETT ÓVODA OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA

Részletesebben

1 Adatok Az intézmény neve és székhelye, tagintézmény, telephely adatai :

1 Adatok Az intézmény neve és székhelye, tagintézmény, telephely adatai : HÁZIREND A Házirend jogszabályi háttere - A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény - 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018-2019 NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10. fejezet 23. - a, 1.-2. bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az óvoda

Részletesebben