J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott:"

Átírás

1 1 Noszlop-Oroszi-Doba Községek Körjegyzősége 8456.Noszlop, Dózsa Gy. u. 45. Tel./Fax: 88/ , Mobil: 06/ Szám: /2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Noszlop Községházán, Noszlop község Önkormányzat február 11-én órakor megtartott üléséről. Képviselő-testületének, Jelen vannak: Pintér Ferenc Jánosi Lívia Csizmadia Csaba Csonka János Felső Sándor Sikos Csaba Szigeti Dezső Szikra Tamás polgármester alpolgármester képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő (8 fő) Tanácskozási joggal meghívott: Takács-Győri Marianna körjegyző Pintér Ferencné Alapszolgáltatási Központ Vezetője Városi Attila Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda Vezetője Pintér Ferenc polgármester köszöntötte a Képviselő-testület tagjait, megállapította, hogy a megválasztott 8 fős képviselőtestület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitotta. Javaslatot tett az ülés napirendjére az alábbiak szerint: Napirendi javaslat: 1. A helyi iparűzési adóról szóló rendelet módosítása 2. Önkormányzati intézmények élelmezési nyersanyagköltségének megállapításáról, valamint a szociális ellátások intézményi és személyi térítési díjakról szóló többször módosított 18/2000.(XII. 19.) rendelet módosítása 3. Noszlop község Önkormányzat közfoglalkoztatási tervének elfogadása

2 2 4. Tájékoztató az Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság munkájáról Előadó: Csonka János Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság elnöke 5. Polgármester jubileumi jutalma és cafetéria ellátása Előadó: Csonka János az Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság elnöke 6. Támogatás iránti kérelmek elbírálása 7. Pályázati kérelem benyújtásáról döntés 8. Önkormányzat 2010.évi szakfeladat változása 9. Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotása 10. Tájékoztató az - Ügyeleti Szolgálat ellátása Szavazásra tette fel a napirendre tett javaslata elfogadását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- a javaslat szerinti napirendet elfogadta. Napirend tárgyalása előtt: Pintér Ferenc polgármester jelentést tett a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint a két ülés között végzett munkájáról. A jelentés 1-1 példánya a jegyzőkönyvhöz csatolva. Elmondta, a halastavat üzemeletető vállalkozó bejelentkezése ügyfélként a szennyvízcsatornázás ügyben nem korrekt. A vállalkozó soha semmit nem tett a falu érdekében, szabadon bitorolja a halastavak melletti területeket. Néhány éve már szóvá tette, hogy a tevékenysége véleménye szerint nem szabályos az ellen fel kellene a törvény erejénél fogva az önkormányzatnak lépni. Most Ő miatta több tízmillió forinttal többe fog kerülni a beruházás. Elmondta, a halastavak szabályosan, a szükséges engedélyek birtokában épültek, az építés engedélyezése előtt az Önkormányzat véleményét is kikérték az illetékes hatóságok. Elmondta, utólag valóban minden engedély birtokába került a vállalkozó, de mikor elkezdte az építkezést nem voltak engedélyek. De ez már veszett fejsze nyele, ha a szennyvíztisztító helyét is körültekintőbben választjuk ki, akkor nem kellett volna az önkormányzati területet eladni, majd tízszeres áron visszavásárolni. Elmondta, az önkormányzati tulajdonú területet szennyvíztisztító telep helye- évekkel ezelőtt ,-Ft-ért adta el az Önkormányzat, most pedig 140 ezer forintért vásárolta vissza, ez nem tízszeres ár. Akkor még senki nem gondolta, hogy oda fog kerülni a tisztító.

3 3 Jánosi Lívia alpolgármester: Kérdezte, az így keletkezett plusz 2 kilométeres vezeték mennyibe kerül és miből fogjuk a költségnövekedést fizetni. Elmondta, a tervezőkkel folytatott egyeztetés során úgy tűnik, hogy a szennyvíz csatornázás költségeibe belefér fedezi ezt a többlet szakaszt. Szavazásra tette fel jelentése elfogadását. A képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- a jelentést elfogadta. Napirend tárgyalása: 1. A helyi iparűzési adóról szóló rendelet módosítása A rendelet-tervezet 1 példánya a jegyzőkönyvhöz csatolva. Pintér Ferenc polgármester a rendelet-tervezet kiegészítéseként elmondta, hogy évtől az iparűzési adó beszedését az Adóhivatal végzi. Egészen pontosan, I. félévi adó beszedése és az adó kivetése az Önkormányzat feladata lesz, a II. félévi adót pedig az APEH szedi be és előlegezi meg az Önkormányzat részére. Kérte a Képviselőket tegyék fel kérdéseiket, mondják el véleményüket. Kérdés, hozzászólás nem volt. Pintér Ferenc polgármester szavazásra tette fel a rendelet-tervezet előterjesztés szerinti elfogadását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- megalkotta az alábbi rendeletét: 1/2010. (II.12.) rendelet Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete a helyi iparűzési adóról szóló rendeletét az előterjesztés szerint megalkotja. A képviselő-testület felkéri a körjegyzőt, hogy a kihirdetéséről gondoskodjon. rendelet Felelős: Határidő: körjegyző azonnal 2. Önkormányzati intézmények élelmezési nyersanyagköltségének megállapításáról, valamint a szociális ellátások intézményi és személyi térítési díjakról szóló többször módosított 18/2000.(XII. 19.) rendelet módosítása A rendelet-tervezet 1 példánya a jegyzőkönyvhöz csatolva.

4 4 Pintér Ferenc polgármester az írásos anyag kiegészítéseként elmondta, hogy a térítési díjak megállapításánál arra törekedtek, hogy ne legyenek lényegesen magasabbak az előző évekhez viszonyítva, de sajnos az 5% mértékű növekedés elkerülhetetlen volt. Kérte a Képviselőket tegyék fel kérdéseiket, mondják el véleményüket. Elmondta, az ülésen kézhez kapott anyagról felelősen dönteni nem lehet. A szociális ellátások összege nem kevés, és igen szűk réteg veszi ezt az ellátást igénybe. Sajnos épp az ellátottak kritizálják legjobban a szolgáltatást, nekik nem jó az étel stb. A településen élő adófizetőknek is kellene valamit nyújtani, például a település utjainak javítása. Elmondta, a településen élő 250 fő idős nyugdíjasból 60 fő ellátása komoly feladat. A kritizálás mindig is volt, ezt az önkormányzati képviselőknek vállalniuk kell. A szociális ellátás nem azon feladatok közé tartozik amiért dicséret járna. Megismételte az adófizető állampolgárt nem kellene harmadrendű polgárként kezelni. Az elmúlt évben beígért út javítások, zártkerti utak kavicsozása mind elmaradt. Elmondta, a évi költségvetésbe a település útjainak, illetve a zártkerti utak javítása nem volt betervezve, a költségvetés módosítására nem került sor, ezért a be nem tervezett feladatokra nem volt pénzügyi fedezet. Ezeket a költségvetés készítésekor kell tervezni. Pintér Ferencné Alapszolgáltatási Központ Vezetője: Elmondta, valóban későn került a Képviselők elé az anyag, de sajnos olyan nagy mérvű változások vannak a szociális igazgatásban és más területeken is, hogy nincs idő mindenre. A térítési díjak számítására még két nappal ezelőtt jött ki a tájékoztató. Ahhoz, hogy a térítési díj összege kiszámítható legyen pénzügyi adatokra van szükség, az év végi zárás határideje április, a térítési díjak elfogadásának határideje jogszabály szerint április 30, de már az intézményekben az ebéd januártól drágult ahhoz, hogy az ellátottak felé ezt terhelni lehessen el kell fogadni az intézményben fizetendő térítési díjakat amíg ez nem történik meg addig a különbözet az Önkormányzatot terheli. Ha ma nem dönt a testület a térítési díjakról akkor az március 1-től nem kerülhet bevezetésre és újabb egy hónap terheli az önkormányzatot. Elmondta, nem csak a térítési díjakkal kapcsolatosan kifogásolta a határidőt, az SZMSZ szerint az ülés előtt hét nappal meg kell kapni az írásos anyagot ami nem történik meg, vagy csak egy része érkezik időben a másik része néhány nappal később mint most is. Elmondta, a közös fenntartású intézmények költségvetését Magyarpolány hétfőn délután küldte meg, ezt csak kedden tudták a Képviselők részére továbbítani, sajnos nem megy másként. Elmondta, ezt Ő nem tudja elfogadni, felelősen dönteni csak akkor tud, ha legalább hét nappal korábban megkapja az anyagot.

5 5 Pintér Ferenc polgármester szavazásra tette fel az intézmények élelmezési nyersanyagköltségének megállapításáról, valamint a szociális ellátások intézményi és személyi térítési díjáról szóló 18/2000. (XII. 19.) rendelet módosítását. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 tartózkodással, ellenszavazat nélkül megalkotta az alábbi rendeletét: 2/2010. (II.12.) rendelet Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete az intézmények élelmezési nyersanyagköltségének megállapításáról, valamint a szociális ellátások intézményi és személyi térítési díjáról szóló 18/2000, (XII.19.) rendeletét az elfogadott kiegészítéssel, az előterjesztés szerint elfogadja. A képviselő-testület felkéri a körjegyzőt, hogy a kiegészítésnek megfelelő rendelet kihirdetéséről gondoskodjon. Felelős: Határidő: körjegyző azonnal 3. Noszlop község Önkormányzat közfoglalkoztatási tervének elfogadása A közfoglalkoztatási terv 1 példánya a jegyzőkönyvhöz csatolva. Pintér Ferenc polgármester az írásos anyag kiegészítéseként elmondta, a közfoglalkoztatási terv megküldésre került a Munkaügyi Központ Kirendeltségének, aki azt véleményezte, elfogadásra javasolta. Ismertette a közfoglalkoztatási terv főbb mutatóit elmondta, hogy rendkívüli mértékben megnövekedett a munkanélküliek száma, 2005 évben a 750 fő munkaképes korú lakosságból 50 fő volt munkanélküli, évben a Bock Hungária Kft. termelés indulásának is köszönhetően 30 főre csökkent a nyilvántartott munkanélküliek száma januárban már 65 főre emelkedett a munkanélküliek száma, júliusra már 95 fő, december hónapban 86 fő volt. Sajnos ez a magas munkanélküliség még egy évig biztosan marad. Ez azért okoz problémát mert a RÁT ellátás biztosítása önkormányzati feladat, a központi költségvetés az ellátás összegének 80%-át téríti, a 20% az önkormányzat költségvetését terheli. A RÁT ellátásban 2008-ban fő részesült, mostanra ez főre változott. A közfoglalkoztatási tervben átlag 13 fő munkanélkülivel számolt. Kérte a Képviselőket mondják el véleményüket. Kérdés, hozzászólás nem volt. Pintér Ferenc polgármester szavazásra tette fel a közfoglalkoztatási terv elfogadását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül- az alábbi

6 6 1/2010. (II.11.) határozat Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzat évre vonatkozó közfoglalkozatási tervét megtárgyalta és elfogadja. A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a a közfoglalkoztatási tervet küldje meg a Magyar Államkincstárnak. Felelős: polgármester Határidő: 2010.december Tájékoztató az Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság munkájáról Előadó: Csonka János bizottság elnöke Pintér Ferenc polgármester felkérte az Ügyrendi- és Ellenőrzési Bizottság Elnökét a beszámoló megtartására. Csonka János az Ügyrendi és Ellenőrző Bizottság Elnöke elmondta, hogy minden képviselő január 31-ig -határidőre- eleget tett vagyonbevallási kötelezettségének ezért eljárást ez ügyben nem kellett kezdeményezni. Kérdés, hozzászólás nem volt. Pintér Ferenc polgármester szavazásra tette fel az Ügyrendi- és Ellenőrzési Bizottság beszámolójának elfogadását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- az alábbi 2/2010. (II.11.) határozat Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete az Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság beszámolóját az önkormányzat képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozóan elfogadja. Pintér Ferenc polgármester átadta az ülés vezetését Jánosi Lívia alpolgármesternek. 5. Polgármester jubileumi jutalma és cafetéria ellátása Előadó: Csonka János az ügyrendi és Ellenőrzési Bizottság elnöke Csonka János a bizottság elnöke elmondta, hogy Pintér Ferenc polgármester közszolgálatban töltött munkaviszonya 35 év, ezért megilleti a jubileumi jutalom, melynek összege a havi bruttó illetményének a négyszerese, bruttó ,-Ft, melyet az Önkormányzat költségvetése tartalmaz január 1-től a köztisztviselőknél bevezetésre került a cafetéria juttatás, melynek összege a jogszabály alapján az illetményalap 5-szörösétől, az illetmény alap 25-szöröséig adható. Az Önkormányzat évi költségvetésében a köztisztviselők részére a cafetéria juttatást az illetményalap 5-szörösében határozza meg. Ezen juttatásra a polgármester is jogosult, melyet

7 7 nyilatkozata alapján melegétkezési utalvány, illetve üdülés csekk formájában kíván igénybe venni., összesen ,-Ft bruttó összegben. A Bizottság javasolja a Polgármester részére a 5 éves szolgálati idő után járó jubileumi jutalom, valamint a cafetéria juttatás megállapítását. Elmondta, véleménye szerint a cafetéria juttatás nem igazságos, miért kapnak a köztisztviselők többet, mint a közalkalmazottak? Tudja, hogy az Önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, de a pedagógusok és a kisegítő személyzet miért nem kaphat ,-Ft/hó melegétkezési ellátást? Egyetértett a hozzászólással, de elmondta az önkormányzatok csak jogalkalmazók. Jánosi Lívia alpolgármester: Elmondta, a közalkalmazottaknál maradta a 6.000,-Ft értékű étkezési utalvány, nincs ruha pénz, két évente 5.000,-Ft van un. köpenypénz. a köztudatban már kiment, hogy a köztisztviselőknél megszűnt a ruha pénz, de azt tudja mindenki, hogy tavaly a magyarpolányi intézmény dolgozói megkapták a ,-Ft értékű üdülési csekket és a ,-Ft értékű ajándék utalványt, addig noszlopon még a köpeny pénzért is kalapolni kell. Miért van egyik helyen minden máshol meg semmi? Elmondta, Magyarpolány intézmény költségvetése 48 millió forint a noszlopi iskoláé 73 millió ezt a különbséget tudomásul kell venni. Jánosi Lívia alpolgármester: Kérdezte mit nyert az Önkormányzat a magyarpolányi társulással? Lejjebb húztuk magunkat. Nem egészen, mert a társulással nyertünk 3 millió forintot amit fel tudunk az intézményünknél használni. Jánosi Lívia alpolgármester szavazásra tette fel a Polgármester jubileumi jutalmára tett javaslat elfogadását. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 tartózkodással, ellenszavazat nélkül, az alábbi 3/2010. (II.11.) határozat Noszlop Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Ügyrendi és Ellenőrző Bizottsága javaslatával egyetértve Pintér Ferenc polgármester (született: Diszel, anyja neve: Róka Rozália) Noszlop, Jókai M. u. 57. szám alatti lakos részére a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló évi LXIV törvény 13.. (1) bekezdése, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló évi XXIII. törvény 49/E.. (2) bekezdés

8 8 c) pontja alapján négyhavi illetményének megfelelő összegű jubileumi jutalom kifizetésére tesz javaslatot. A jubileumi jutalom összege Ft illetmény szorozva 4 hónap összesen forint. A képviselő-testület felkéri a körjegyzőt, hogy az összeg kifizetéséről gondoskodjon. Felelős: körjegyző Határidő: azonnal Jánosi Lívia alpolgármester szavazásra tette fel a Polgármester cafetéria juttatására tett javaslat elfogadását. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 tartózkodással, ellenszavazat nélkül, az alábbi 4/2010. (II.11.) határozat Noszlop Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Ügyrendi és Ellenőrző Bizottsága javaslatára, azzal egyetértve Pintér Ferenc polgármester (született: Diszel, anyja neve: Róka Rozália) Noszlop, Jókai M. u. 57. szám alatti lakos részére a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló évi LXIV törvény 13.. (1) bekezdése, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló évi XXIII. törvény 49/F.. alapján évi cafetéria-juttatás mértékét az illetményalap ötszörös összegében azaz forintban javasolja meghatározni. A képviselő-testület felkéri a körjegyzőt, hogy juttatás kifizetéséről gondoskodjon. Felelős: körjegyző Határidő: 2010.december 31. Jánosi Lívia alpolgármester visszaadta az ülés vezetését Pintér Ferenc polgármestrnek 6. Támogatás iránti kérelmek elbírálása - Országos Mentőszervezet Veszprém Megyei Szervezete Pintér Ferenc polgármester szóbeli előterjesztésében elmondta, hogy minden évben az önkormányzat támogatást nyújt az Országos Mentőszervezet Veszprém Megyei szervezete részére, évre a támogatás összegét ,-Ft összegben javasolta megállapítani. Kérte a Képviselőket mondják el véleményüket, javaslatukat. Kérdés, hozzászólás nem volt.

9 9 A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- az alábbi 5/2010. (II.11.) határozat Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete forint egyszeri támogatást biztosít az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet (8200 Veszprém, Almádi u. 36.) részére a évi költségvetésében az átadott pénzeszközök terhére. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az erre vonatkozó megállapodást írja alá az összeg átutalásáról gondoskodjon. Felelős: polgármester Határidő: március Rendőrkapitányság támogatás iránti kérelme Pintér Ferenc polgármester ismertette az Ajkai Rendőrkapitányság Vezetőjének kérelmét, melyben a körzeti megbízott részére gépjárműhasználat üzemanyagköltségeihez kér támogatást. A kérelmet támogatja és a körzeti megbízott gépjármű üzemanyagköltségeinek hozzájárulásaként évre ,-Ft összegű támogatást javasolt, melyet havi ,- Ft/hó összegben javasolt folyósítani. Kérte a Képviselőket mondják el véleményüket, javaslatukat. Sikos Csaba képviselő: Kérte a Polgármestert, hogy a Kapitány úrral vegye fel a kapcsolatot és kérje, hogy a támogatást itt használja fel a körzeti megbízott, ugyanis jelenleg nagyon keveset tartózkodik a településen és tudomása szerint áprilistól már nem is ezen a területen teljesít szolgálatot. Természetesen ha nem teljesít a körzeti megbízott a településen szolgálatot akkor nem is támogatjuk, a Rendőrkapitány úrral erre vonatkozóan megállapodást köt. Szavazásra tette fel a támogatásra tett javaslata elfogadását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- az alábbi 6/2010. (II.11.) határozat Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete a körzeti megbízott részére üzemanyagköltségéhez támogatást nyújt annak érdekében, hogy a településen a jelenleginél több alkalommal tudjon gépkocsival szolgálatot teljesíteni. A támogatás mértéke havi Ft 12 hónapon át, összesen forint. A képviselő-testület kifejezi azon szándékát, hogy ezt a támogatást kizárólag a körzeti megbízott részére és üzemanyagköltség felhasználására nyújtja.

10 10 A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az erre vonatkozó megállapodást írja alá az összeg átutalásáról gondoskodjon. Felelős: polgármester Határidő: március Katasztrófavédelem Ajkai Polgári Védelmi Kirendeltsége részére támogatás megállapítása Pintér Ferenc elmondta, hogy a Katasztrófavédelem Ajka Polgári VédelemiKkirendeltségét is minden évben támogatja az Önkormányzat, évre a támogatás összegét ,-Ft összegben javasolta meghatározni. Kérdés, hozzászólás nem volt. Pintér Ferenc polgármester szavazásra tette fel a támogatás összegére tett javaslata elfogadását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- az alábbi 7/2010. (II.11.) határozat Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete forint egyszeri támogatást biztosít Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kirendeltség Ajka (Ajka, Liliom u. 10/B.) részére évi költségvetésében az átadott pénzeszközök terhére. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az erre vonatkozó megállapodást írja alá az összeg átutalásáról gondoskodjon. Felelős: polgármester Határidő: március Pályázat benyújtása Új Magyarország Vidékfejletési Program keretében falunapi rendezvények programjaira. A pályázati felhívás 1 példánya a jegyzőkönyvhöz csatolva. Pintér Ferenc polgármester szóbeli előterjesztésében elmondta, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési program pályázatot hirdet falunapi rendezvényekre, amelyek 2010.május 15 és december 31. között valósulnak meg. A pályázati támogatás két részből áll, egyrészt pénzeszköz, másrészt eszköz (hangosítás, mobilszínpad stb.) biztosításából. Magyar Istvánné művelődésszervező elkészítette a falunapi program tervezetet, amely összesen 720 ezer forint összköltségű lenne, ebből a támogatás mértéke ,-Ft, az önrész ,-Ft. A

11 11 rendezvény időpontja július 31. lenne. A pályázat elkészítése elég bonyolult ezért annak elkészítésével a Projekt-Line Kft-t (Veszprém) kívánja megbízni, aki ,-Ft-ért vállalná is, természetesen az általunk szolgáltatott adatok alapján. A pályázat benyújtásának határideje február 26. Részletesen ismertette a falunap tervezett programját is, mely a jegyzőkönyv mellékletét képezi. Csonka János képviselő: Kérdezte, mekkora a támogatás összege? A pénzbeli támogatás összege ,-Ft, a pályázat része egy 25 perces műsör, melyet a pályázat kiíró biztosít és az eszközpark (hangosítás, padok, asztalok ) mely nem kerül az önkormányzat tulajdonába, azt a rendezvény végén vissza szállítják. Javasolta a pályázat benyújtását. Szavazásra tette fel a pályázaton való részvételre valamint javaslata elfogadását. a pályázat elkészíttetésére tett A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- az alábbi 8/2010. (II.11.) határozat Noszlop község önkormányzatának képviselő-testülete pályázatot kíván benyújtani a Földművelődésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium mint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága által meghirdetett Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében falunapi rendezvények támogatására. A rendezvény tervezett időpontja: július31., a tervezett költsége: forint, az igényelt támogatás: Ft azaz ötszázezer forint + ÁFA összesen: forint, a saját forrás forint, azaz százhetvenhatezer forint + ÁFA, összesen forint, melyet a képviselő-testület a falunapok rendezvényeire elkülönített kiadásai között biztosít. A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a pályázat elkészítésére vonatkozóan kössön szerződést a Projekt-Line Kft-vel (Veszprém, Szeglethy u. 1.), a szükséges árajánlatokat kérje meg, gondoskodjon a pályázat határidőre történő benyújtásáról. Felelős: polgármester Határidő: benyújtásra: február 26., beszámolásra: a pályázat elbírálását követően. 8. Önkormányzat 2010.évi szakfeladat változása Az előterjesztés 1 példánya a jegyzőkönyvhöz csatolva. Pintér Ferenc polgármester az írásos előterjesztés kiegészítéseként elmondta, hogy január 1-től az önkormányzatok szakfeladat rendje ismét változott. A költségvetés már a

12 12 változások figyelembevételével készült, javasolta az Önkormányzat szakfeladat rendjének előterjesztés szerinti kiegészítését. Kérdés, hozzászólás nem volt. A képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- az alábbi 9/2010. (II.11.) határozat Noszlop község Önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzat évi szakfeladat rendjét az előterjesztés szerint kiegészíti. A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a szakfeladat rend változást a törzskönyvi nyilvántartásban vezetesse át. Felelős: polgármester Határidő: azonnal Pintér Ferenc polgármester tájékoztatta a testületet, hogy a napirendi pontok tárgyalásánál az Önkormányzat és a közös fenntartású intézmények évi költségvetésének tárgyalása következik. Az együttes ülés idejére órától Noszlop község Önkormányzat Képviselő-testületi ülését felfüggesztette, szünetet rendelt el. Szünet után, órakor az ülés folytatódik. 8. Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotása A rendelet-tervezet 1 példánya a jegyzőkönyvhöz csatolva. Pintér Ferenc polgármester az írásos anyag kiegészítéseként elmondta, Noszlop község Önkormányzat költségvetésében 3 millió forint tartalékkal és 6 millió forint felhalmozással került tervezésre. A felhalmozási kiadások között 1,4 millió forint a temető kerítésének építését, a zártkerti utak kavicsozását és a ravatalozó ellopott esőcsatornájának pótlását tartalmazza. Kérdezte, Bakonypölöske község Önkormányzata eleget tesz finanszírozási kötelezettségének? A Művelődési Ház személyi kiadásai miért csökkentek? Válaszában elmondta, Bakonypölöske község Önkormányzata finanszíroz, a művelődési ház kiadásainak egy része átcsoportosításra került a könyvtár szakfeladatra. Évek óta nem változott a művelődési ház vezető megbízási díja.. El kell mondani, hogy az Erzsike tiszteletdíja egy 4-5 órában foglalkoztatott bérének felel meg, azonban Ő ennél sokkal többet dolgozik, szinte megszállottja munkájának. Összességében a faluház költségvetése forinttal csökkent.

13 13 Elmondta, elfogadja, hogy sok a munka, kevés az idő, de véletlen szerűen utánaszámolt a szakfeladatnak és ,-Ft eltérést talált. Ez elfogadhatatlan számára és bizalmatlanná válik., a beszámolót egyértelművé kell tenni, hogy a nem szakemberek is eligazodjanak benne. Megköszönte az észrevételeket, a számítási hiba kijavításra kerül. Az elhangzott pontosítások után szavazásra tette fel az Önkormányzat évi költségvetésének elfogadását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül- megalkotta az alábbi rendeletét: 3/2010. (II.15.) rendelet Noszlop község Önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendeletét az előterjesztés szerint megalkotja. A képviselő-testület felkéri a körjegyzőt, hogy a rendelet kihirdetéséről gondoskodjon. Felelős: Határidő: körjegyző azonnal 9. Tájékoztató az - Ügyeleti Szolgálat ellátása Pintér Ferenc polgármester szóbeli előterjesztésében elmondta, Devecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tárgyalta és elfogadta a háziorvosi ügyelet évi költségvetését. Önkormányzatunk költségvetése tartalmazza 1100,-Ft/fő ügyeleti díjat. A Képviselő-testület a tájékoztatót tudomásul vette. Több napirend nem lévén, Pintér Ferenc polgármester megköszönte a Képviselők munkáját, az ülés órakor bezárta, rövid szünet után zárt ülést rendelt el. K.m.f.t. Pintér Ferenc polgármester Takács-Győri Marianna körjegyző

14 14

J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott: Takács-Győri Marianna körjegyző

J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott: Takács-Győri Marianna körjegyző 1 Noszlop-Oroszi-Doba Községek Körjegyzősége 8456.Noszlop, Dózsa Gy. u. 45. Tel./Fax: 88/505-820, 505-821 Mobil: 06/20-524-2323 E-mail: noszlop@ajkanet.hu Telephely: 8482 Doba, Kossuth u. 10. Tel: 88/502-920,

Részletesebben

Szám: /2010. J e g y z ő k ö n y v. Készült: Noszlop Községházán, Noszlop község Önkormányzat 2010. május 31-én 16.00 órakor megtartott üléséről.

Szám: /2010. J e g y z ő k ö n y v. Készült: Noszlop Községházán, Noszlop község Önkormányzat 2010. május 31-én 16.00 órakor megtartott üléséről. 1 Noszlop-Oroszi-Doba Községek Körjegyzősége 8456.Noszlop, Dózsa Gy. u. 45. Tel./Fax: 88/505-820, 505-821 Mobil: 06/20-524-2323 E-mail: noszlop@ajkanet.hu Telephely: 8482 Doba, Kossuth u. 10. Tel: 88/502-920,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott: Távolmaradását bejelentette: Csizmadia Csaba és Szigeti Dezső képviselő.

J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott: Távolmaradását bejelentette: Csizmadia Csaba és Szigeti Dezső képviselő. 1 Noszlop-Oroszi-Doba Községek Körjegyzősége 8456.Noszlop, Dózsa Gy. u. 45. Tel./Fax: 88/505-820, 505-821 Mobil: 06/20-524-2323 E-mail: noszlop@ajkanet.hu Szám: /2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Noszlop

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Csizmadia Csaba képviselő. Tanácskozási joggal meghívott:

J e g y z ő k ö n y v. Csizmadia Csaba képviselő. Tanácskozási joggal meghívott: 1 Noszlop-Oroszi-Doba Községek Körjegyzősége 8456.Noszlop, Dózsa Gy. u. 45. Tel./Fax: 88/505-820, 505-821 Mobil: 06/20-524-2323 E-mail: noszlop@ajkanet.hu Telephely: 8482 Doba, Kossuth u. 10. Tel: 88/502-920,

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott: Távolmaradását bejelentette: Csizmadia Csaba és Szikra Tamás képviselő.

J e g y z ő k ö n y v. Tanácskozási joggal meghívott: Távolmaradását bejelentette: Csizmadia Csaba és Szikra Tamás képviselő. 1 Noszlop-Oroszi-Doba Községek Körjegyzősége 8456.Noszlop, Dózsa Gy. u. 45. Tel./Fax: 88/505-820, 505-821 Mobil: 06/20-524-2323 E-mail: noszlop@ajkanet.hu Szám: /2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Noszlop

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 14/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 28-án 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: polgármester, Bonyai József,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szám: D-57-8 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

2012. március 5-én MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. március 5-én MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-6/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. március 5-én Határozatok: Sorszáma: Kódja 26/2012. (III.05.) Z1 MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek NÓRÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8591 Nóráp Kossuth u 48. Szám: 9-3/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. május 2-án 18.30 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 17-én, 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület tagjai részéről: Szabó László Békefi Edina Rolkó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel/Fax: 74/595-900. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel/Fax: 74/595-900. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel/Fax: 74/595-900. sz. példány Szám: 476-23/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

108-15/2012.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV

108-15/2012.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV 108-15/2012.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének, és Kertészsziget Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 182-4/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu és Vámoscsalád községek Képviselő-testületeinek 2014. december 18-án, csütörtökön a Vasegerszeg, Nagygeresd, Nemesládony és Simaság Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeivel

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/16-18/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 3. napján 18,20 órakor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: Réti Alfréd polgármester,

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M. /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 7/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. április 25-én 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-én 15 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én (hétfő) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax:

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax: Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somogyzsitfa Község Önkormányzata

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 TÜSKEVÁR Szám: 125-36/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 15-én (kedden) 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/ , 88/

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/ , 88/ Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 88/507-031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:122-13 /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/132-4/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 30. napján 15,00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2018. január 25-én a Kéthelyi Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános üléséről. Jelen vannak: Németh Lajos al Bartis László Imre képviselő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Javaslat a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek megállapítására.

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Javaslat a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek megállapítására. Iktatószám: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. február 11. napján 16.30-kor a Művelődési Ház Könyvtártermében megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Nagy Gábor képviselő Szentes János képviselő Irsa-Borján

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 10/2012. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 10/2012. (XI.19.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

1/E/TD/2013. Tartalmazza: Torony: 5/2013. (II.13.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda 2013. évi költségvetésének. elfogadásáról.

1/E/TD/2013. Tartalmazza: Torony: 5/2013. (II.13.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda 2013. évi költségvetésének. elfogadásáról. 1/E/TD/2013. Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete és Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 13-i nyílt együttes ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: Torony: 9/2013. (II.13.)

Részletesebben

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ fax: 46/

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ fax: 46/ ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 26/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. november 05. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. május 3-án Határozatok: MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Sorszáma: Kódja 35/2012. (V.03.) F5 36/2012. (V.03.) F4 37/2012.

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M.28-5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete október 30-án 08 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete október 30-án 08 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Szám: 15/2013. Készült Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 30-án 08 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Dozmat község Önkormányzata Dozmat Fiumei út 26. 3/2012. jkv. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dozmat község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. április 12-én megtartott képviselőtestületi ülésről.

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata. J e g y z ő k ö n y v

Ortaháza Község Önkormányzata. J e g y z ő k ö n y v 32/13/2013 Zala Megye Ortaháza Község Önkormányzata J e g y z ő k ö n y v Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31.- én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 96/2013.(X.31.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről Rendelet: 6 /2014.(IV.29.) Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somogyzsitfa Község Önkormányzata

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-3/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8496. NAGYPIRIT Szám: 237-10/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagypirit Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. november 21-én (csütörtökön) 16,00 órai kezdettel

Részletesebben

Endrefalva Cigány Kisebbségi Önkormányzata évi 2. sz. jegyzőkönyve. a május 3-án megtartott üléséről.

Endrefalva Cigány Kisebbségi Önkormányzata évi 2. sz. jegyzőkönyve. a május 3-án megtartott üléséről. Endrefalva Cigány Kisebbségi Önkormányzata 2011. évi 2. sz. jegyzőkönyve a 2011. május 3-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Amely készült Endrefalva Szalmatercs - Szécsényfelfalu Községek Körjegyzőségének

Részletesebben

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 640-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lesencetomaj Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről. 171/16/2014 Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 76/2014.(IX.12.) kt. határozat 77/2014.(IX.12.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült 3 példányban! 2014 1. sz. példány Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2014. szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-10/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 03. napján 14,00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 21-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 21-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-8/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Szakáld Közésg Önkormányzata Képviselő testülete 3596 Szakáld, Aradi u. 4 Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2014. október 21-én 14 30 órai kezdettel megtartott a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Móricgát Faluház

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pápakovácsi Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. április 17-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pápakovácsi Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. április 17-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi Fő utca 19. Szám:7-7 /2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. április 17-én 18.00 órakor

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TÁRSULÁSI TANÁCSA Szám: 645-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Lesence Völgye Általános Iskola közös fenntartására létrejött Közoktatási Intézményfenntartó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V GYEPÜKAJÁN TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám:.../2011. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyepükaján Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 2-án 9.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 332-10/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestülete,

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről.

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. 32/10/2013 Zala Megye Ortaháza Község Önkormányzata Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 69/2013.(VIII.13.) kt.

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV. N a p i r e n d

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV. N a p i r e n d JEGYZŐKÖNYV Szám: 10/2017. Készült Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. augusztus 14-én 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8293 Vigántpetend Száma: 270-6 /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 19-én (csütörtökön ) 18 órai

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 10/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. május 6 án megtartott rendkívüli ülésről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 10/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. május 6 án megtartott rendkívüli ülésről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 10/2015. sz. jegyzőkönyve a 2015. május 6 án megtartott rendkívüli ülésről 1 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/16-9/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 23. napján 17,00 órakor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Isztimér és Kincsesbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011. április 27-én 17 órakor megtartott együttes üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Isztimér és Kincsesbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011. április 27-én 17 órakor megtartott együttes üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Isztimér és Kincsesbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011. április 27-én 17 órakor megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: Községháza 8045 Isztimér, Köztársaság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 8/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 8-án 9. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. 32/15/1/2013 Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. Rendelet: 8/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális tűzifa

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 3-án megtartott soron következő üléséről. Az ülés helye: Mártírok u.

Részletesebben

KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV. Mely készült Kisbajcs község Önkormányzata Képviselőtestületének

KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV. Mely készült Kisbajcs község Önkormányzata Képviselőtestületének KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Mely készült Kisbajcs község Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. június. 30.-án (csütörtök) 19.00 órai kezdettel tartott ülésén. HATÁROZATOK:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: Svh/62-1/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: M.28- /2012. Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben