BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 24/2000. (XII.20.) rendelete. a hulladékgazdálkodásról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 24/2000. (XII.20.) rendelete. a hulladékgazdálkodásról"

Átírás

1 BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2000. (XII.20.) rendelete a hulladékgazdálkodásról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. Tv ban kapott felhatalmazás alapján a helyi hulladékgazdálkodás és hulladékkezelési közszolgáltatás érdekében a következő rendeletet alkotja: I. Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Berhida Város közigazgatási területére terjed ki. 2. (1) A települési hulladék (Htv. 3. c.) pontja) kezelésére kötelezően ellátandó közszolgáltatást szervez. (2) 1 A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatást Berhida Város belterületén és a külterületi lakóhelynek minősülő, a szolgáltatás útvonalába eső Kiskovácsi pusztán a 4. sz. mellékletben szereplő térkép alapján kell ellátni, és az ott lakóknak kötelező igénybe venni. 3. (1) A települési hulladék (a továbbiakban: Közszolgáltatás) ellátását az 1995.évben nyilvános pályázattal kiválasztott szolgáltatóval kötött szerződésben foglaltak szerint kell biztosítani. Ha ezen szerződés bármely okból megszűnik, új pályázatot kell kiírni. (2) A nyilvános pályázat feltételeit, a megjelölt határidőket, a vonatkozó kormányrendelet szabályai szerint kell meghatározni. (3) A közszolgáltatást végző nevét a díjakról rendelkező 1. számú melléklet tartalmazza. (4) 2 A szolgáltató nyilvántartást vezet a közszolgáltatást kötelezően igénybevevő személy közszolgáltatással összefüggő személyes adatairól. A közszolgáltatást igénybevevők neve, lakcíme, születési helye, ideje, anyja neve a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló évi LXIII. Törvény rendelkezései szerint szigorúan csak a közszolgáltatással összefüggő ügyben használható fel. I. 1 Módosította: 1/2006.(I.30.) rendelet 1. -a. Hatályos: február 1-től. 2 Beiktatta: 26/2007. (XII.17.) rendelet 1. -a. Hatályos: január 1-től.

2 2 A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás rendje, módja 4. (1) A közszolgáltatásba bekapcsolt területeken levő ingatlanokon keletkezett háztartási hulladéknak az ingatlanon történő gyűjtésére és tárolására a tulajdonos a keletkező hulladék mennyiségének megfelelő számú fedhető hulladékgyűjtő tartályt köteles beszerezni, elhelyezéséről, pótlásáról, javításáról, tisztántartásáról és fertőtlenítéséről gondoskodni. (2) A közszolgáltatásba bekapcsolt területen levő ingatlanon keletkezett háztartási hulladék elszállításáról az Önkormányzat által a pályázat útján kiválasztott és megbízott szolgáltató gondoskodik, igénybevétele kötelező. A rendszeres hulladékszállításba be nem kapcsolt külterületen keletkezett háztartási hulladékot a tulajdonos köteles elszállítani, a város területén működő hulladéklerakó helyre. (3) A háztartási hulladék szervezett elszállítása hetenként egy alkalommal történik, a szolgáltató által az igénybevevővel kötött szerződésben megjelölt napon. 5. (1) 3 Az ingatlan tulajdonosa lakásonként 1 db fedéllel ellátott szabvány műanyag kuka hulladékgyűjtő tartályt köteles használni úgy, hogy a képződött háztartási hulladék rendeltetésszerű gyűjtéséhez maradéktalanul elegendő legyen, begyűjtését ne akadályozza. (2) 4 a.) Hetenként és lakásonként elszállításra kerülő háztartási hulladék szokásos mennyisége 120 liter, súlya műanyag edénnyel együtt 30 kg. b.) Az arányosság elvének megfelelően azon háztartások, amelyekben a keletkező háztartási hulladék vélelmezhetően a szokásos mennyiségnél kevesebb, 60 literes, (15 kg-os) szabvány műanyag edényzetet is használhatnak hulladékgyűjtésre. A szokásos mennyiségnél kevesebb háztartási hulladék képződését kell vélelmezni az egy fős háztartásokban. A 60 literes szabvány műanyag edényzet használatát a használónak a Polgármesteri Hivatalban be kell jelenteni. A Polgármesteri Hivatal jogosult ellenőrizni, hogy ténylegesen 60 literes szabvány műanyag edényzet használatára kerül-e sor. Ha az ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a 60 literes szabvány edényzetet nem szerezték be, illetőleg helyette 120 literes edényzetet használnak, a 120 literes edélyzet hulladékszállításra jóváhagyott díját kell az ingatlan tulajdonosával megfizettetni. c.) Konténeres edénynél a hetenként elszállításra kerülő háztartási hulladék szokásos mennyisége liter (1,1 m3) és 300 kg 3 Módosította az 1/2004.(II.03.) rendelet 1. -a. Hatályos II. 03-tól. 4 Módosította az 29/2008.(XII.15.) rendelet 1. -a. Hatályos I. 1-től.

3 liter (4 m3) és 1200 kg (3) 5 Az önkormányzati intézmények, egyéni vállalkozók, közületek, gazdálkodó egységek, társasházak a képződő háztartási hulladéknak megfelelő edényzetről kötelesek gondoskodni vétel, vagy a szolgáltatótól történő bérbevétel útján az (1) bekezdés a.) valamint c.) pontjában foglaltak szerint. (4) 6 a.) A heti szokásos mennyiséget meghaladó háztartási hulladék elszállítására a szolgáltatóval külön megállapodás köthető, e célra a szolgáltatótól hulladékgyűjtő tartály bérelhető. b.) A heti szokásos mennyiséget meghaladó háztartási hulladék e célra használható zsákos hulladék kihelyezésével, illetve elszállításával is biztosítható. A zsákot közvetlenül a közszolgáltatótól kell megvásárolni, melynek ára az elszállítás díját is magában foglalja. 6. (1) A szabványosított gyűjtőedény használata kötelező. A hulladékszállítást végző jármű személyzete csak az ilyen edényekben elhelyezett hulladékot köteles átvenni. (2) A hulladékgyűjtő edénybe csak a háztartási hulladék fogalmába tartozó hulladékot lehet elhelyezni. Tilos a gyűjtőedénybe mérgező, robbanó, vagy egyéb olyan anyagot elhelyezni, amely veszélyezteti a közszolgáltatással foglalkozó dolgozók egészségét, testi épségét. (3) Ha a közszolgáltatást végző szerv dolgozói azt észlelik, hogy a gyűjtőedénybe olyan anyagot, tárgyat helyeztek el, ami nem minősül háztartási hulladéknak, vagy súlya meghaladja az előírt mértéket, a hulladék elszállítását megtagadhatják. (4) Ha a gyűjtőedény olyan nedves hulladékot tartalmaz, amely az edényben összetömődött, vagy befagyott, vagy az edényben levő hulladékot úgy összepréselték, hogy emiatt a gyűjtőedényt az előírt módon kiüríteni nem lehet, a tulajdonos (használó) köteles a visszamaradt hulladékot fellazítani és a gyűjtőedényt használhatóvá tenni. A gyűjtőedények fertőtlenítése, tisztántartása a használó feladata. A gyűjtőedény környékének és a hozzávezető útnak a tisztántartása, a hó eltakarítása, síkosság elleni védelme is a használó feladata. A gyűjtőedényt minden év május 1-től - szeptember 30-ig hetenként egy alkalommal klórtartalmú oldattal kell fertőtleníteni. A bérelt edények fertőtlenítéséről a bérbeadó gondoskodik. Az év más szakában a fertőtlenítés hathetente egyszer kötelező. 7. (1) Az egyéb - nem háztartási - hulladék meghatározott körben intézményesen, a kijelölt szolgáltató útján is elszállítható. 5 Módosította az 1/2004.(II.03.) rendelet 1. -a. Hatályos II. 03-tól. 6 Kiegészítette az 1/2004.(II.03.) rendelet 1. -a. Hatályos II. 03-tól.

4 4 (2) A közszolgáltatásba be nem kapcsolt külterületen lakó tulajdonos (bérlő) köteles a hulladékot zárt tárolóban összegyűjteni és szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal a kijelölt hulladéklerakó helyre elszállítani, illetőleg elszállíttatni. (3) Az Önkormányzat által szervezett, a települési szilárd hulladék, összegyűjtését, elszállítását és ártalommentes elhelyezését biztosító helyi közszolgáltatást a 2. (2) bekezdésében foglalt területeken igénybe kell venni, illetve el kell látni. 8. Évente két alkalommal április és október hónapokban lomtalanítást kell végezni. A lomtalanítás végrehajtását a Szolgáltató a TESZ által kijelöltek és ütemezések szerint köteles ellátni. 8/A Háztartási hulladék fogalma és kezelése 9. (1) Háztartási hulladék: a lakásokra és tartózkodásra szolgáló épületekben, helyiségekben, valamint az azokkal összefüggő helyiségekben az épület, vagy helyiség rendeltetésszerű használata folytán keletkező hulladék, (konyhai, vagy más háztartási hulladék) (2) Nem minősül háztartási hulladéknak az állati hulla, az emberi ürülék, az állati trágya, a jég, a hó, a sár, a nagyobb mennyiségű épülettörmelék, az épület bontásából, javításából keletkező hulladék, a kerti és gazdasági hulladék, a falomb, a nagyméretű elhasznált tárgy, vagy bútordarab és a többi hasonló hulladék. Mindezen hulladékok elszállításáról az köteles gondoskodni, akinél keletkezett. (3) 8 A vállalkozói termelésből és a kereskedelmi tevékenységből származó veszélyesnek nem minősülő hulladék háztartási hulladéknak minősül, ha mennyisége nem haladja meg a hetente keletkezett háztartási hulladék szokásos mennyiségét, azaz 30 kg-t. 2. Egyéb nem háztartási hulladék fogalma és kezelése 10. (1) A rendelet alkalmazása szempontjából egyéb nem háztartási hulladék, különösen ha nem lakás céljára szolgáló épületben (intézmények, üzemek, üzletek, raktárépületek, stb.) és a hozzájuk tartozó telkeken, továbbá a vegyes, részben lakás, részben egyéb célra szolgáló helyiségekben (mozi, műhelyek, irodák, stb.) keletkezett hulladék, tekintet nélkül arra, hogy az kereskedelmi, ipari, stb. tevékenység gyakorlása során keletkezett-e, vagy sem, feltéve, hogy nem minősül veszélyes hulladéknak. 7 Hatályon kívül helyezte: 1/2013.(I.23.) önk.rendelet. Hatályon kívül: január 24-től. 8 Módosította: 29/2008.(XII.15.) rendelet 2. -a. Hatályos: I.1-től.

5 5 (2) Az egyéb nem háztartási hulladék összegyűjtéséről és saját költségen történő elszállításáról az köteles gondoskodni, akinél keletkezett. Ha ez nem állapítható meg, az elszállításról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. Az ilyen hulladékot elszállításáig olyan helyen kell összegyűjteni és tárolni, ahol az a környezetet nem szennyezi, és a forgalmat nem akadályozza. Ez a rendelkezés nem zárja ki, hogy az ilyen hulladék elszállításáról is az elszállításra kötelezett költségére a háztartási hulladék elszállítása keretében történjék gondoskodás. Ez esetben a közszolgáltatóval közvetlenül kell szerződést kötni, illetve részére eseti megrendelést adni. (3) Az összetétele miatt háztartási hulladéknak nem minősülő hulladékot a háztartási hulladék gyűjtésére szolgáló tartályba rakni TILOS! (4) Rothadó, vagy bűzös hulladék elszállításáról haladéktalanul gondoskodni kell. (5) Ha a hulladék egészségre ártalmas, vagy mérgező anyagot tartalmaz, ezt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat rendelkezése szerint ártalmatlanná kell tenni, vagy meg kell semmisíteni. 3. A települési szilárdhulladék elhelyezése 11. (1) 9 (2) 10 (3) 11 (4) Közigazgatási területen kívülről hulladékot elhelyezni a város egész területén TILOS! (5) (1) Az Önkormányzat által kijelölt települési szilárdhulladék-lerakó hely május 31-ig a Berhida Város Észak-nyugati részén, a Csokonai utcától kb. 2 km távolságra lévő Huszár-bánya. A Huszár-bánya területére június 1-től hulladékot lerakni TILOS! Ezen időponttól a Huszár-bánya néven ismert hulladéklerakó hely rekultivációját meg kell kezdeni. 9 Hatályon kívül helyezte: 5/2010.(III.30.) rendelet 1. (2) bekezdése. Hatályon kívül: III.30-tól 10 Hatályon kívül helyezte: 5/2010.(III.30.) rendelet 1. (2) bekezdése. Hatályon kívül: III.30-tól 11 Hatályon kívül helyezte: 5/2010.(III.30.) rendelet 1. (2) bekezdése. Hatályon kívül: III.30-tól 12 Hatályon kívül helyezte: 5/2010.(III.30.) rendelet 1. (2) bekezdése. Hatályon kívül: III.30-tól

6 6 (2) A kijelölt szolgáltató a közszolgáltatásba bekapcsolt területekről begyűjtött települési szilárd hulladékot január 1-től a kezelésében álló Polgárdi településen lévő hulladéklerakó helyre szállítja, s a hulladék kezeléséről, ártalmatlanításáról is itt gondoskodik Berhida Város észak-nyugati részén, a Csokonai utcától kb. 200 m távolságban, a 042/14 hrsz-ú ingatlanon lévő hulladékudvar hatósági engedélyben foglaltak szerinti üzemeltetéséről, az üzemeltetés tárgyi feltételeinek biztosításáról, az elhelyezett hulladék elszállításáról, ártalmatlanításáról, hasznosításáról a jogszabályi rendelkezések szerint az üzemeltető: Vertikál Rt. (Polgárdi) köteles gondoskodni. 4. A közszolgáltatás díjazása 14. (1) 14 (2) A díjat háztartási jellegű hulladék esetén a tulajdonos, illetve használó köteles a kötelező közszolgáltatást végző Szolgáltatónak megfizetni. (3) A rendszeres hulladékkezelési közszolgáltatásba bekapcsolt belterületen a közszolgáltatási díjat meg kell fizetni tekintet nélkül arra, hogy az érdekeltek a közszolgáltatást milyen gyakran veszik igénybe. (4) A díjak fizetésére kötelezetteket jelen rendelet alapján a fizetendő havi díj összegéről a Szolgáltatónak értesítenie kell, rögzítve a díjfizetés alapját képező adatokat. A későbbiekben csak a változásról kell kiértesíteni a díjfizetésre kötelezetteket. (5) 15 Üresen álló, vagy romos épület után nem kell közszolgáltatási díjat fizetni. Az épület üresen állásának tényét Berhida Önkormányzat Polgármesteri Hivatala írásban igazolja. Az igazolás kiadásának feltétele, hogy a Személyi adat és lakcím nyilvántartásban az adott lakcímre bejelentkezés ne szerepeljen, vagy az igazolás tárgyát képező épületben lakóhellyel rendelkező személy érvényes tartózkodási hellyel rendelkezzen más lakcímen, illetve életvitelszerűen ne az ingatlanban éljen. Az üresen állás tényét a Polgármesteri Hivatal minden év novemberében a szolgáltatóval egyezteti. (6) 16 A szolgáltató a hozzá benyújtott igazolás alapján a közszolgáltatási díjat törli. A díjfizetési kötelezettség az épület albérletbe adása esetén is fennáll a tulajdonos és a bérlő megállapodása szerint. 13 Módosította: 15/2006.(VI.30.) rendelet 1. -a.hatályos: július 1-től. 14 Hatályon kívül helyezte: 1/2013.(I.23.) önk.rendelet. Hatályon kívül: január 24-től. 15 Módosította: 1/2006.(I.30.) rendelet 2. -a. Hatályos: február 1-től. 16 Módosította: 1/2006.(I.30.) rendelet 2. -a. Hatályos: február 1-től.

7 7 (7) A lakásfenntartási támogatás keretében - az abban meghatározott feltételekkel - díjtámogatás nyújtható kérelem alapján. A megállapított támogatás összegét közvetlenül a szolgáltatónak kell átutalni. 15. Díjhátralék keletkezése esetén a Htv ban foglaltak szerint kell eljárni. A közszolgáltatói felhívás megtörténtének bizonyítása érdekében a közszolgáltatói felhívásnak írásban, tértivevényes levél útján kell történnie. 5. A települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás 16. (1) A települési folyékony hulladék kezelésére és ártalmatlanítására kijelölt hely: Berhida, Ősi út mellett lévő szennyvíz-tisztítótelep. A települési folyékony hulladék elhelyezhető még a Berhida Város Önkormányzat résztulajdonában lévő Várpalota 0338/2, a 0338/4 és a 0338/6. hrsz.-ú ingatlanon lévő szennyvíziszap-komposztáló telepen. (2) A folyékony hulladék lerakó helyen a Berhida Város Önkormányzat közigazgatási területén képződött kommunális szennyvíz helyezhető el. Közigazgatási területen kívülről kommunális szennyvizet elhelyezni TILOS! (3) A kijelölt ártalmatlanító helyen ipari szennyvíz, ipari folyékony hulladék elhelyezése TILOS! (4) Az önkormányzat által kijelölt folyékony hulladék lerakóhely előírásszerű kezeléséről, ártalmatlanításról, a víz - és szennyvízszolgáltató köteles gondoskodni. 17. A nem kommunális folyékony hulladék gyűjtéséről és elszállításáról ezen hulladék tulajdonosa köteles gondoskodni! III. A közterületek tisztántartása 18. (1) Az ingatlan mentén elvonuló gyalogos közlekedésre szolgáló gyalogút, járda tisztántartása az ingatlan tulajdonosának (birtokosának, kezelőjének) kötelessége. Ez a kötelezettség a bekerített, vagy be nem kerített, üres, illetőleg használaton kívül álló ingatlanokra is kiterjed.

8 8 (2) Az ingatlan előtt elvonuló gyalogutat a tulajdonos, illetőleg a bérlő köteles időközönként letisztítani. Az összesepert hulladékot össze kell gyűjteni, és annak eltávolításáról a tulajdonos köteles gondoskodni. (3) Az ingatlantulajdonos köteles a gyalogutat télen a hótól megtisztítani, és ha a gyalogút a hótól, jégtől síkossá vált, megfelelő anyaggal (szükség esetén naponta többször is ) felszórni. (4) Gondozatlan járdaterület tisztántartására, hótól, vagy jégtől való megtisztítására a TESZ a kötelezettet írásban felhívja. Ennek eredménytelensége esetén a Város Önkormányzata Polgármestere a kötelezett költségére a feladat elvégzését elrendelheti. (5) Reklámtábla, hirdetőtábla elhelyezésére engedélyt kell kérni az építésügyi hatóságtól. (6) Üzlethelyiségek és elárusítóhelyek előtti gyalogutat a helyiség bérlője, vagy használója köteles a 2. -ban foglaltak szerinti a nyitva tartás ideje alatt állandóan tisztántartani, tekintet nélkül arra, hogy a szemét az üzleti tevékenységből keletkezik-e, vagy sem. (7) A közforgalom céljára szolgáló területeket (utcákat, utakat, tereket, hidakat, parkokat, sétányokat) beszennyezni, azon hulladékot vagy papirost eldobálni, továbbá a szennyvizet, vagy más folyadékot közterületre kiönteni TILOS! (8) A (7) bekezdésben megjelölt közterületeken legeltetni, még felügyelet mellett sem szabad. A szárnyas jószágot kiengedni TILOS! (9) Rendkívüli esetben a Város Polgármestere az ingatlan tulajdonosát az ingatlan útfelületen keletkező hulladék, vagy hó eltakarítására is kötelezheti. 19. (1) Ahol a gyalogközlekedésre szánt útterület a jármű közlekedésére szánt útterülettől nincs felismerhetően elkülönítve, ott az ingatlan mentén az út középvonaláig eső területsávot kell az ingatlan tulajdonosának tisztántartani. (2) Ahol az ingatlan mentén elvonuló gyalogközlekedésre szánt úttest mellett szilárd burkolóanyagból készült vízelvezető van, ott a vízelvezető ingatlan előtti szakaszát az ingatlan tulajdonosa, (használója) köteles a hótól, hordaléktól megtisztítani. 20. (1) Arra nézve, hogy az ingatlan belső részének tisztántartására vonatkozó kötelezettség hogyan oszlik meg, az ingatlan tulajdonosa és bérlője között, a bérleti jogviszonyt szabályozó mindenkori jogszabályok, az irányadók, feltéve, ha a bérleti szerződésben erre külön megállapodás nincs, vagy a jogszabály másként nem rendelkezik. (2) Az ingatlan belső részében keletkezett háztartási hulladékot az egészségügyi szempontoknak megfelelően fedett gyűjtőedénybe kell elhelyezni és az elszállításhoz elő kell készíteni.

9 9 (3) Az ingatlan belső részéből kikerülő olyan hulladékot, amely nem tekinthető háztartási hulladéknak, valamint az ingatlanról összesepert havat és jeget a tulajdonos, illetve bérlő, használó saját költségén köteles a kijelölt lerakóhelyre szállítani. 21. (1) Hulladékot közterületen, más tulajdonán tárolni, állati hullát lerakni tilos! Elhullott állatokat a dögkútban kell elhelyezni. A közigazgatási területen kívülről elhullott állatokat a dögkútban és Berhida egész területén TILOS elhelyezni! (2) Közterületen épületanyagot tárolni csak engedéllyel és közterülethasználati díj fizetése ellenében lehet. (3) Anyagszállításnál ügyelni kell arra, hogy a közterület be ne szennyeződjék és a szállítmányból semmi ki ne hulljon, víz ne keletkezzen, vagy csepegés ne következzen be. Könnyen kihulló anyag (homok, kavics, széna, szalma, takarmány) csak olyan járművel szállítható, amely annak lehullását a járműről megakadályozza. (4) Ha bármilyen anyag szállításánál, fel- vagy lerakásánál a közterület szennyeződik, a szennyeződés előidézője, ha az közérdekből szükséges, akkor azonnal, de munkája elvégzése után nyomban köteles a közterületet ismét kifogástalanul tiszta állapotba hozni és az összegyűjtött hulladékot onnan eltávolítani. (5) Anyagok lerakásánál ügyelni kell arra, hogy a közterületen lévő berendezési és felszerelési tárgyak, fák, növények szabadon maradjanak, és meg ne rongálódjanak. A rongálásból keletkezett kárt annak okozója köteles helyreállítani, illetve megtéríteni. 22. (1) Építési, bontási, tatarozási munkákat úgy kell elvégezni, az építési, bontási anyagokat úgy kell tárolni, hogy a környezet nem szennyeződjék. (2) Építés, bontás vagy tatarozás helyét szükség esetén a környező közterülettől kerítéssel kell elzárni. Minden ilyen munkánál, amely a közterület burkolatának felbontásával jár, illetőleg a talaj feltárását teszi szükségessé, ügyelni kell arra, hogy a közterület lehetőleg ne szennyeződjék. (3) Közterületen építési, bontási és egyéb anyagot csak az építési hatóság által kiadott terület használati engedély alapján (az engedélyben megjelölt helyen és időben) szabad tárolni. (4) Közterületen építési anyag tárolására és keverésére engedély csak indokolt esetben adható. Az engedélyben elő kell írni az eredeti állapot helyreállítására, valamint a forgalmi rend fenntartására vonatkozó kötelezettségeket. (5) Ha a használó az eredeti állapot helyreállításáról nem gondoskodik, az építési hatóság köteles szabálysértési feljelentést tenni és a használó költségére a helyreállítást elvégeztetni.

10 10 IV V. Záró rendelkezések (1) A évi XLIII. Törvény 36. -ának (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a Polgárdi térségi települések: Berhida, Füle, Jenő, Királyszentistván, Kisláng, Kőszárhegy, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőszentgyörgy, Nádasdladány, Polgárdi, Sárkeszi, Sárszentmihály, Szabadbatytyán, Tác, Úrhida és Vilonya önkormányzatainak közös helyi hulladékgazdálkodási tervét e rendelet 2. sz. melléklete határozza meg. (2) Berhida város önkormányzat hulladékgazdálkodás feladatait e rendelet 3. sz. melléklete határozza meg a közös helyi hulladékgazdálkodási tervben foglaltak szerint (1) Ezen rendelet január 01-től lép hatályba. (2) 21 E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja. (3) A rendeletben nem szabályozott kérdésekben az 1995.évi LIII. tv., a 2000.évi XLIII. tv., a Ptk., illetőleg a vonatkozó jogszabályi előírásokat is alkalmazni kell. 17 Hatályon kívül helyezte: 9/2012.(V.17.) önkormányzati rendelet 2. b) pontja. Hatályon kívül: május 31-től. 18 Hatályon kívül helyezte: 9/2012.(V.17.) önkormányzati rendelet 2. b) pontja. Hatályon kívül: május 31-től. 19 Beiktatta: 22/2004.(XII.20.) rendelet 2. -a. Hatályos: december 20-tól. 20 Számozását módosította: 22/2004.(XII.20.) rendelet 2. -a. Hatályos: december 20-tól. 21 Módosította: 15/2009.(VII.15.) rendelet 1. -a.

11 11 1. melléklet 22 a 24/2000.(XII.20.) önkormányzati rendelethez 22 Hatályon kívül helyezte: 1/2013.(I.23.) önk.rendelet. Hatályon kívül: január 24-től.

12 12 2.sz.melléklet Hulladékgazdálkodási Terv Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete hulladékgazdálkodásról szóló 24/2000.(XII.20.) rendeletének 2. sz. melléklete a honlapon külön mellékletben megtekinthető.

13 Berhida Város Önkormányzatának hulladékgazdálkodásról szóló 24/2000.(XII.20.) rendeletének 3. sz. melléklete Sorsz. Tárgykör/Feladat Felelős Határidő Költség (MFt) a térségre vonatkoztatva Forrás 1. Települési szilárd hulladék adatszolgáltatási kötelezettsége Vertikál Rt dec Vertikál Rt. 2. Ismeretterjesztés, szemléletformálás Települések jegyzői Folyamatos 5 KvVM, OM 3. Utcai gyűjtő edényzet kihelyezése (20 db) Települési Önkor júl Önkormányzat 4. Hatékony hulladékgazdálkodási ellenőrzési, felügyeleti rendszer működtetése 5. Szelektív hulladékgyűjtő rendszer továbbfejlesztése (4 db gyűjtősziget, 1 db hulladékudvar mányzatok Vertikál Rt. Települések jegyzői, közterületfelügyelet Vertikál Rt 6. Elhagyott hulladékok felszámolása Önkormányzatok/Környezetvédelmi Felügyelőségek Folyamatos 7 BM, KvVM dec.31-ig (az engedélyezési eljárás függvényében 1,2 MFt; 16,6 MFt/egység KDV/Vertikál Rt. Folyamatos 20 Állami/Önkormányzati/Pályázati 7. Komposztálható hulladékok hasznosításának felmérése Vertikál Rt december 1 KvVM, BM/Vertikál Rt Helyi rendelet megalkotása és módosítása a hulladékgazdálkodási Települések jegyzői Folyamatos Szervezési intézkedés rendszer hatékony működtetéséhez 9. Hulladékgazdálkodási terv időszakos felülvizsgálata, szükséges mód. Önkormányzat és az illetékes Környezetvédelmi Felügyelőség Első határidő: augusztus 30.

14

VILONYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2004. (XII.20.) rendelete. a hulladékgazdálkodásról

VILONYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2004. (XII.20.) rendelete. a hulladékgazdálkodásról VILONYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2004. (XII.20.) rendelete a hulladékgazdálkodásról Vilonya Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII.

Részletesebben

Nagypirit Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2002.(II.21.) ö.r. a hulladékgazdálkodásról

Nagypirit Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2002.(II.21.) ö.r. a hulladékgazdálkodásról Nagypirit Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2002.(II.21.) ö.r. a hulladékgazdálkodásról Nagypirit Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Ötv. 16. -a, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (IV.8.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK GAZDÁLKODÁSRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (IV.29.)

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kerecseny község Önkormányzatának 13/2003./XII.17./ sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kerecseny község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/1997. (III.25.) Ör. rendelete a települési szippantott szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról Tolna Város

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/344-2/2016 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1999. (III. 02.) számú rendelete egységes szerkezetben a 6/2001.(III.27.) számú a 4/2002.(III.26.) számú a 4/2003.(IV.01.) számú a 5/2004.(III.30.)

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

1. A rendelet célja 1.. 2. A rendelet hatálya 2.. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 3..

1. A rendelet célja 1.. 2. A rendelet hatálya 2.. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 3.. Tapsony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2014.(II.05.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Tapsony Községi

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 7/2005./III.24./ rendelete (egységes szerkezetben) Földeák község

Részletesebben

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki:

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki: Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 31/2005.(XII.19.) Kt. sz. rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 35/2004.(XII.3.)

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Pátka Község Önkormányzata 2/2014 (II.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás

2. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás Királyszentistván Község Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2016. (III.14.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

- 1 - (A módosításokkal egységes szerkezetben )

- 1 - (A módosításokkal egységes szerkezetben ) - 1 - HOSSZÚPERESZTEG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2001./VII.19./számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről. (A módosításokkal egységes

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról és

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról és

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és ártalommentes

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014.

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. A Miskolc Térségi Konzorcium 2013/12/18/XX/3.számú határozata alapján 2014. január 1-től a MiReHuKöz Nonprofit Kft. (továbbiakban, mint Közszolgáltató) végzi közszolgáltatás

Részletesebben

12.. Az ingatlantulajdonos a szolgáltató felhívására az edényben összetömörödött vagy befagyott hulladékot ürítésre alkalmas állapotba hozza.

12.. Az ingatlantulajdonos a szolgáltató felhívására az edényben összetömörödött vagy befagyott hulladékot ürítésre alkalmas állapotba hozza. Ete Község Képviselőtestülete 3/2006.(III.28.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról. (a 11/2007.(IV.27.) számú, az 1/2012.(I.25.) számú, és a 8/2012.(VI.7) számú

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 1 / 4 2016. 05. 02. 13:00 Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014 (XII.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Egységes szerkezetben a 9/2010.(XII.22.)Ör.számú

Részletesebben

A rendelet tárgykódja: I4 Tárgykód megnevezése: Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz

A rendelet tárgykódja: I4 Tárgykód megnevezése: Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK ADATFELVÉTELI LAPJA Megye neve: H E V E S Település neve: H A T V AN város A rendelet címe: HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 45/2016. (XII. 16.), 40/2017. (XII.

Részletesebben

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép:

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép: Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014(I. 31.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 8/2003. (XII.10.)

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma, területe

1. A közszolgáltatás tartalma, területe Litér Község Önkormányzata Képviselő-testülete../2014. ( ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Litér Község Önkormányzat

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.( ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról (t e r v e z e t) Simontornya

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás tartalma, területe

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás tartalma, területe Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatatásra Bocskaikert

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Cserkút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (I. 16.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásról Cserkút

Részletesebben

2. A rendelet hatálya nem terjed ki az ipari szennyvízre és veszélyes hulladékokra, valamint az ezekkel összefüggő tevékenységekre.

2. A rendelet hatálya nem terjed ki az ipari szennyvízre és veszélyes hulladékokra, valamint az ezekkel összefüggő tevékenységekre. Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (XI. 19.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló

Részletesebben

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 6/2015.(IV.29.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete közszolgáltatásról Celldömölk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási terület határai

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási terület határai MHK JogszabHly szolghltaths 1. oldal, összesen: 8 oldal a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Mezőszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (I. 29.) számú rendelete a hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2013. május 3. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról /A 10/2018.

Részletesebben

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000.(VIII.3.) sz. önkormányzati r e n d e l e t e A köztisztasággal, és a települési szilárd és folyékony hulladékkal összefüggő tevékenységről, a szervezett köztisztasági

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(V.04.) rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Hosszúhetény Községi

Részletesebben

Jágónak Község Önkormányzat 7 /2013. (XII.18.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Jágónak Község Önkormányzat 7 /2013. (XII.18.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Jágónak Község Önkormányzat 7 /2013. (XII.18.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Jágónak Község Önkormányzatának Képviselőtestülete Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

4. E rendelet alkalmazása szempontjából:

4. E rendelet alkalmazása szempontjából: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei

Részletesebben

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.29.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Kistelek Város

Részletesebben

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. ( XII.29. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékszállításról Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2010. (XII.20. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Bocskaikert Község Önkormányzatának

Részletesebben

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30.

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30. Vácszentlászló Község Önkormányzata 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről Kovács Sándor s.k. polgármester dr. Král László s.k. körjegyző Kihirdetve: 2000. XII.

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Pécsely Község Önkormányzat képviselő-testületének 12/2015. (VIII.15. ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pécsely

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014.(III.04.) KT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2015. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról

17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról 17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Tard község Önkormányzatának 17 / 2013. (X. 31) önkormányzati

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Királyszentistván Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e a települési állati hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról (a módosítással egységes

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések 1 Tóalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002.(VI.28.) rendelete a települési szilárd hulladékra vonatkozó helyi közszolgáltatásról a módosító 6/2008.(III.3.) és 19/2009.(IX.28.), 5/2011.(III.28.)

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (Az 1/2005. (II.25.)

Részletesebben

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Zsámbék Nagyközség

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Nagybaracska Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007.(II.1.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról a módosító 17/2008.(XII.23.), 10/2009.(XI.25.),18/2011.(XII.20.),

Részletesebben

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról "AVAR AJKA" KFT. ÉRKEZETI:, 2011 jún 2 1 IKTATÓSZÁM: ~jj-~g,j JloJ1 KAPJA.: ~~ Szőc Község Önkormányzata ~ Képviselő-testü letének ~~ ~ 7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék

Részletesebben

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése T E R V E Z E T! Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2011. (.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Bazsi Község Önkormányzata

Részletesebben