BALOGH JÓZSEF: ELMÉLKEDÉS A TÓPARTON Az 50 yardos olimpiai döntõ elõestjén, St. Louis, szeptember 5.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BALOGH JÓZSEF: ELMÉLKEDÉS A TÓPARTON Az 50 yardos olimpiai döntõ elõestjén, St. Louis, 1904. szeptember 5."

Átírás

1

2 KEDVES OLVASÓ! Amikor a XIX. század utolsó harmadában a francia báró, Pierre de Coubertin megálmodta az antik görög olympiai játékok felújítását, aligha gondolta, hogy a földkerekség egyik legsikeresebb és népszerûbb eseményét indítja útjára. A modernkori olimpiai játékok 1896 óta íródó története során hazánk sportolói a kezdetektõl meghatározó szerepet játszottak. 112 év alatt az olimpiai gondolat a magyar közgondolkodás szerves része lett. Méltán népszerû olimpiai bajnokaink, érmeseink számos alkalommal szereztek örömet és büszkeséget Magyarországnak. Közülük sokan voltak az 1996-ban, a centenárium évében alapított körünk, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományõrzõ Egyesület vendégei. Lelkes sportbarátok által létrehozott egyesületünk azzal a céllal alakult, hogy az olimpizmus nemes eszméjét népszerûsítse minden lehetséges eszközzel és módon. Tucatnyi esztendõ után elmondhatjuk, hogy amit kitûztünk, az meg is valósult. Élménybeszámolók, kiállítások, könyvek, vetélkedõk, elõadások és számos más rendezvény révén az ötkarikás gondolatot terjesztjük és népszerûsítjük egyre szélesebb körben. Tevékenységünket az olimpiai gondolat iránti elkötelezettség, a baráti hangulat és az értékteremtõ munka jellemzi. Az alábbiakban az alakulás óta elmúlt tizenkét esztendõ eseményeibõl nyújtunk át kedvet csinálva talán másoknak is az ötkarikás szellemiséghez egy csokorra valót. Horváth Vilmos elnök BALOGH JÓZSEF: ELMÉLKEDÉS A TÓPARTON Az 50 yardos olimpiai döntõ elõestjén, St. Louis, szeptember 5. Én, egy emberi porszem, Halmay Zoltán, állok a távoli tónak partján, táncol a sok-sok hullám, megborzongat yard hív holnap, s majdani hírnevet szerzek-e itt...? 50 yard, Uram, semminek tetszik bár ez a táv, mégis: mennyire messzi a vége...! Súlyos az álmom: napfény-tollú sirályok röpte vezérel, szállok a büszke habokban, gyûröm a múló métereket... Gyõzök a sorson? Hallom a Himnuszt szótalanul, még bennem szól csak az Erkel-i dallam... Akkora itt ez a tó, s oly kicsi hozzá képest emberi voltom... Istenem, kell, hogy nézz rám távol-egedbõl, két karomat te segítsd majd még sebesebbé...! Szirmát bontja a nappal, ébred a Verseny... Tudsz-e vajon most rólam, Hunnia népe, távoli, szép Magyarország?

3 NÉVADÓNKRÓL Halmay Zoltán, a magyar sport hõskorának kiemelkedõ sportembere, az ún. magyar tempó, a váltott karú, lábmunka nélküli gyorsúszás legsikeresebb mûvelõje június 18-án, a Pozsony megyei Magasfalu melletti Dubrava tanyán született ben volt száz esztendeje, hogy az 50 és 100 yardos gyorsúszásban gyõzött a St. Louis-i olimpiai játékokon ban Párizsban mutatkozott be az ötkarikás játékokon, majd a St. Louis-i sikerek után, 1906-ban a pánhellén olimpián tagja volt az aranyérmes 4x250 m-es stafétának ban Londonban nem csupán versenyzõként, hanem edzõként is olimpikon volt. Az 1906-os olimpia nélkül 2 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzérem az olimpiai mérlege. 14-szeres magyar bajnok, de angol, német és osztrák bajnokságot is nyert. 100 m-en, 50 és 220 yardon világcsúcstartó volt. Sokoldalúságát jelzi, hogy úszásban a világhírig jutott, de a kor divatjának megfelelõen emellett kiválóan vízilabdázott, jéghokizott, evezett és remek labdarúgó volt a MUE csapatában ban nyerni tudott az összetett országos gyorskorcsolya bajnokság 5000 m-es versenyszámában is! Visszavonulása után edzõként tevékenykedett, többször volt a MÚSZ szövetségi kapitánya május 20-án, Budapesten hunyt el, sírja a Farkasréti temetõben található.

4 MEGALAKULÁSUNKRÓL ÉS MÛKÖDÉSÜNKRÕL vízió által szervezett Irány Atlanta címû olimpiatörténeti vetélkedõt. A 32 alapító tag között neves sportolók, edzõk, valamint tanárok, nyugdíjasok és diákok egyaránt megtalálhatók. Az egyesületet 9 tagú elnökség irányítja, melyet két évre választ a közgyûlés. Taglétszámunk évek óta hatvan fõ körül mozog, azonban szimpatizánsaink száma ennek többszöröse. Komoly tagdíjaink ellenére sem tudnánk támogatók nélkül programjainkat megvalósítani. A Vas Megyei Sportigazgatóság az egyik legrégebbi támogatónk. Szombathely Megyei Jogú Város évrõl-évre kiemelkedõ összeggel segíti programjainkat. Komoly támogatást kapunk a Magyar Olimpiai Akadémiától is. Már több éve van jelentõs bevételünk az SZJA 1%-ából, köszönhetõen felajánlóinknak. A Nemzeti Civil Alapprogram pályázatainak segítségével jelentõsen fejlesztettük mûködési feltételeinket. Egyesületi tájékoztatónk, a Fáklya már színes és képekkel illusztrált, elektronikus formában is terjesztjük. Nem csak a tagok kapják meg rendszeresen, hanem több intézmény is. Programjainkat az elmúlt években igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon számára megfelelõt. Az alábbiakban eddigi szerteágazó tevékenységünket mutatjuk be. Egyesületünk magját az a háromfõs szellemi olimpiai csapat és a köréjük csoportosult egykori vetélytársak képezik, akik a centenáriumi olimpia évében megnyerték a MOB, a MOA és a Magyar Tele-

5 ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK Nyitórendezvényünkön február 28- án körünkben üdvözölhettük a párizsi olimpia szlovén tornászát, Leon Stukeljt, a világ akkori legidõsebb olimpiai bajnokát. A közönség ámulatára a 98 éves sportember egy karfás széken kifogástalan ülõtartást mutatott be. Õt követték a Vasi csillagok, azaz a Vas megyei származású olimpiai bajnokok: Hegedûs Csaba birkózó, Novák Dezsõ és Szarka Zoltán labdarúgók, valamint Tatai Tibor kenus. Vendégünk volt több kalapácsvetõ olimpiai bajnok is, így Kiss Balázs, az atlantai aranyolimpia és Zsivótzky Gyula, a mexikói ötkarikás játékok gyõztese. Jurij Szedih személyében pedig egy igazi világnagyságot üdvözölhettünk körünkben, aki még mindig versenyszáma világcsúcsát tartja stuttgarti szédületes

6 dobásával. Gécsek Tibor a budapesti Európa-bajnokságon aratott sikerérõl mesélt nagy lelkesedéssel. Az atlétahölgyeket Kádárné Csák Ibolya, a berlini olimpia magasugró bajnoknõje, valamint Vaszi Tünde és Urbanikné Rosza Mária képviselték. Nem kevésbé elõkelõ vízilabdázó vendégeink névsora is. Csupa olimpiai bajnok: a Komjádi-féle aranycsapat álló bekkje, dr. Ivády Sándor 95 évesen vállalta a Bécs- Szombathely út megpróbáltatásait, felejthetetlen párost alkotott Gyarmati Dezsõ és Jeney László, Faragó Tamást pedig 15 csinos Európa-bajnok hölgy is elkísérte a vasi megyeszékhelyre. Minden idõk legeredményesebb vízilabdaedzõje, a horvát Ratko Rudics lebilincselõ szerénységgel beszélt pályafutásáról. Kemény Dénes, a magyar sikerkapitány büszkén emlékezett az elmúlt évek eredményeire.

7 A legendás Aranycsapat tagjai közül találkozhattunk Hidegkuti Nándorral, Buzánszky Jenõvel és Grosics Gyulával, aki az Évszázad mérkõzésének 50. évfordulóján látogatott el körünkbe. Várhidi Pál, az újpesti sikeredzõ és Tóth II József, az ördöngösen cselezõ, a Vas megyei Merseváton született jobbszélsõ is mesélt a magyar futball aranykoráról. Szarka Zoltánt születésnapi estjén négy olimpiai bajnok csapattársa is megtisztelte jelenlétével: Keglovich László, Básti István, Szalay Miklós és az egykori rivális Fatér Károly. Az utolsó BEK-döntõben szerepelt magyar labdarúgót, az olimpiai ezüstérmes Kû Lajost 50. születésnapja alkalmából is köszöntöttük ban Varga Zoltán, a Ferencváros történetének egyik legkiválóbb labdarúgója, sportágának zseniális mûvésze volt egyesületünk vendége.

8 A sydneyi olimpiát megelõzõen Mocsai Lajos, a nõi kézilabdázók szövetségi kapitánya, Kökény Bea, csapatkapitány és Rácz Mariann, az egykori kiváló kapus is nagy várakozással és optimistán tekintettek a küzdelmek elé. Olimpiai bajnok kenupárosunk, a Pulai Imre Novák Ferenc duó bebizonyította, hogy nem csak sportáguk, hanem a humor olimpiai bajnokai is. Hasonló jó hangulatot teremtettek neves elõdeik, a vasi kenukirályok is, azaz Hajba Antal és Tatai Tibor. Sákovitsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívónõ négy olimpia és négy földrész élményeit idézte fel hallgatóságának. Vendégünk volt még a millenniumi olimpia ezüstérmes birkózója, Bárdosi Sándor, majd 2003 március elején egykori világklaszszisok egész sorával találkozhattunk. Komáromi Tibor és Gáspár Tamás olimpiai érmesek mellett két olimpiai bajnok, a fehérorosz Madzsidov, valamint a koreai An Han Bong illetve az orosz ezüstérmes Csebokszarov, Hegedûs Csaba korábbi nagy ellenfele is élménybeszámolót tartott. Az évszázad magyar birkózóját, Polyák Imrét Németh Sándor vasi birkózó olimpikon Bajnok vagy címû versével köszöntötte. Mexikói olimpiai bajnokunk, Varga János pedig atléta felesége és vívó olimpikon lánya, Gabriella társaságában látogatott Szombathelyre. Kovács Antal, azaz Atom Anti személyében egyetlen cselgáncsozó olimpiai bajnokunk is egyesületünk vendége volt. Minden idõk legjobb öttusázója, Balczó András a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium népes közönségének nem csak sportélményeirõl mesélt, hanem hitrõl és Istenrõl is, erkölcsi tartást sugallva hallgatóságának. Ugyancsak emlékezetes estet szerzett a sportrajongóknak a hetvenes évek kiváló tornásza, Magyar Zoltán, a lólengés utánozhatatlan klasszisa is.

9 2007 februárjában négyfõs erdélyi küldöttség érkezett Szombathelyre. Révész Katalin, a Kovászna Megyei Olimpiai Akadémia elnöke, Áros Károly, a Háromszék címû lap sportrovatának vezetõje, számos nagysikerû könyv szerzõje, Sántha Károly a Sepsiszentgyörgyi Sport Club elnöke, atléta mesteredzõ, valamint Radu Fruntes, a Brassói Egyetem professzora voltak vendégeink. A téli sportokat a Szombathelyen született Nagy Marianna és Nagy László olimpiai és VBérmes, Európa-bajnok páros mûkorcsolyázók reprezentálták. Rajtuk kívül még Vajda László és Szántó Kornél olimpikonok látogattak el körünkbe.

10 Németh Nyiba Sándor: BAJNOK VAGY Vágyakat ápoltál, a sikerrõl álmodtál. Bajnok leszek gondoltad, a láng, és az ötkarika éltetett. Szürke hétköznapok, küzdelmes évek, a sportra tetted fel az életed. Minden versenyen elindultál, legyõztél és legyõztek. Bajnok vagy, te gyõztél. Nulláról indultál, vágyakat ápoltál, de eljött most a te idõd. Az arany medál a nyakadban. Aszkéta élet, monoton világ, Kiszállni már nem lehet. Elhitted, hogy gyõztes leszel, a történelmet átírtad. Bajnok vagy, te gyõztél. Izzadság szag a teremben, fáradt tekintetek merengnek. Szabadulj fel, hisz bajnok vagy! Felejtsd el a könnyeket. Vastag könyvekben írják a neved, a fáma is majd rólad szól. Bajnok vagy, te gyõztél. Az ókorban is ismerték, a bajnokokat nagyra becsülték. Bajnok vagy, te gyõztél! Élvezd az életet és ünnepeld magad!

11 KIÁLLÍTÁSOK Alakulásunk elsõ évében Az olimpiák története címmel Borovitz Tamás, nemzetközi hírû gyûjtõ sportrelikviáiból rendeztünk kiállítást. Bognár István tagtársunk több alkalommal is bemutatta bélyegkülönlegességeit a torna, súlyemelés és atlétika sportágakból. Kõszegen Jenkei Ede tagtársunk rendezte kiállítható formába a város híres sportolóinak emléktárgyait, amelyek a Hõsi-toronyban tekinthetõk meg. A szombathelyi birkózó Grand Prix helyszínén Benyák András sportágtörténeti kiállítása aratott elismerést ben, a Herényiek Házában nyílt kerékpár-történeti kiállításon Bartos Róbert archív gyûjteménye is megtekinthetõ volt. Tulajdonképpen klubhelyiségünk is egy állandó kiállító terem, ahol az eddigi emléklapok, plakátok, zászlók egyaránt megtalálhatók. ELÕADÁSOK Dr. Szabó Lajos, a Testnevelési és Sportmúzeum fõigazgatója már két ízben is tartott elõadást a sport és az olimpiák hõskoráról májusában az õ elõadása Halmay és kora nyitotta meg a Halmayemlékévet. A Fradi Futballmúzeum alapítója és vezetõje, Nagy Béla az akkor 100 éves Ferencváros történetébõl nyújtott át egy csokorra való érdekességet. Csõke József, Balázs Béla-díjas filmrendezõ Mesélõ filmkockák címmel tartott filmvetítéssel egybekötött filmtörténeti ismertetõt õszén dr. Nádori László sportpszichológus Olimpia a forradalom árnyékában címû elõadásában személyes élményeit is felidézte az 1956-os melbourne-i olimpiai játékokról.

12 VETÉLKEDÕK A téli olimpiák elõtt vetélkedõket rendeztünk elõbb Nagano 98 címmel általános- és középiskolások számára, majd Salt Lake City 2002 címmel egy levelezõs játékot a Vas Népével karöltve. Szintén levelezõs vetélkedõ volt az Ilyen a boksz elnevezésû fejtörõ, amelyet Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke szponzorált. Egyesületünk tagjai nagyon sikeresen szerepeltek az egyes olimpiatörténeti vetélkedõkön ban az Irány Atlanta! vetélkedõt a Gál László Horváth Vilmos Szakasics Zoltán trió nyerte meg. Ugyanõk négy év múlva Kárándy Józseffel kiegészülve harmadikok lettek a Sydney 2000 játékon. A Magyar Rádió Ötkarika Sydney-ért elnevezésû vetélkedõjét Gál László és Horváth Vilmos holtversenyben nyerték meg, így õk újra utazhattak a nyári olimpiára. Surányi Péter budapesti tagtársunk gyõzött csapatban a Sydney 2000, majd egyéniben a Magyar Rádió téli olimpiai (dr. Hencsei Pál elõtt) és futball VB történeti (itt Gál László elõtt) vetélkedõjén ben a MOA vetélkedõjének gyõzteseként kiutazhatott az athéni játékokra. Mecséri Annamária, mint a Magyar Bélyeggyûjtõk Szövetsége vetélkedõjének gyõztese szintén egy hetet tölthetett az athéni olimpián. HALMAY-INDULÓ Zene: amerikai induló a XIX. századból Szöveg: Balogh József Szombathelyen élünk mi, a Halmay-s csapat, szeretjük a sportot régtõl, s ez már így marad, õrizzük a hagyományt, amíg lobog a láng, süss, te napfény, süss még ránk! Mindig hinni kell a jóban, bízni magyar sportolókban, és a jogos büszkeséget semmi nem gyengíti meg! Közösségünk civil, s rólunk szól az indulónk, Halmay a névadónk, a példakép úszónk, St. Louis-ban diadallal járt a viadal, s ünnepelt a sok magyar. Mindig hinni kell a jóban, bízni magyar sportolókban, és a jogos büszkeséget semmi nem gyengíti meg! Jöttek hozzánk bajnokok a sok-sok év alatt, Abbázia törzshelyünkön EMLÉKKÉP-FALAK idéznek meg aranyakat, tapsot és csodát, így kerek a sportvilág! Mindig hinni kell a jóban, bízni magyar sportolókban, és a jogos büszkeséget semmi nem gyengíti meg! Csák Ibolya, Balczó András, Faragó Tonó, Hidegkúti, Buzánszky és számos sportoló emlékét már szívünk õrzi, s kékebb fenn az ég, nagyon fontos hinni még! Mindig hinni kell a jóban, bízni magyar sportolókban, és a jogos büszkeséget semmi nem gyengíti meg!

13 KÖNYVKIADÁS Eddig négy könyv jelent meg egyesületünk gondozásában ban dr. Hencsei Pál tagtársunk Olimpiai érdekességek címû könyvét adtuk ki, ami igazi kuriózum volt karácsonyán Vasi olimpikonok címmel jelentettük meg az ötven vasi olimpiai résztvevõ életútját feldolgozó kiadványunkat. Az athéni olimpia után Hencsei Pál átdolgozta és kiegészítette korábbi mûvét, melyet Ötkarikás érdekességek címmel mutattunk be. A németországi labdarúgó világbajnokság elõtt pedig Gál László Kis vb-történet címû kötete látott napvilágot, számos kuriózummal kedvet csinálva a futball legnagyobb fesztiváljához végén Horváth Vilmos: Olimpia és... címû könyve lesz a következõ a Halmaykönyvek sorozatában.

14 EMLÉKTÁBLA-AVATÁSOK, KOSZORÚZÁSOK március 31-én emléktáblát helyeztünk el az egyetlen szombathelyi születésû olimpiai bajnok, Rajczy-Rasztovich Imre szülõházán, ahol avatóbeszédet mondott dr. Kamuti Jenõ, olimpiai ezüstérmes tõrvívó. Jelen volt több Rajczy leszármazott, valamint Rajczy Baba Brazíliában élõ fia, Americo Rajczy is. Kõszegen a Zulawsky Béla olimpiai ezüstérmes vívó sírjára vésett emlék-feliratot avattuk fel, amely most már hirdeti olimpiai eredményességét. Ugyancsak Kõszegen, Lóránt Gyula emléksziklájánál tartottunk megemlékezéseket. Minden évben megkoszorúzzuk névadónk, Halmay Zoltán sírját a Farkasréti temetõben és a Rajczy emléktáblát március 31- én múlt 30 éve, hogy dr. Rajczy Imre Buenos Airesben elhunyt. Szarka Zoltán és Varga Zoltán labdarúgó olimpiai bajnokokkal együtt emlékeztünk.

15 2004-ben volt 100 esztendeje, hogy Halmay Zoltán 50 és 100 yardon gyõzött a St. Louis-i játékokon. Ennek emlékére hirdettük meg a Halmay-emlékév -et. Magasfalun, névadónk szülõhelyén centenáriumi ünnepséget tartottunk és leraktuk a Halmay-emlékmû alapjait. Halmay Zoltán születésének 125. évfordulóját már a Szlovák Olimpiai Bizottsággal és Magasfalu önkormányzatával közösen állított emlékmûnél ünnepeltük, ahol felavattuk az új, magyar nyelvû emléktáblát is. Szombathelyen a Vasi Olimpikonok Falát a Vas Megyei Sportigazgatóság állítatta, tagtársunk Németh Zsolt szakmai közremûködésével október 27-én méltóságteljes ünnepség keretében avattuk fel Sorkifaludon, az elsõ Vas megyei születésû olimpiai résztvevõ, dr. Csejthey Lajos emléktábláját. Avatóbeszédet mondott Kulcsár Gergely olimpiai ezüst- és bronzérmes gerelyhajító, aki az ünnepség után érdekes és színvonalas élménybeszámolót tartott.

16 SPORTESEMÉNYEK SZERVEZÉSE Évente megrendezzük Halmay Zoltán emlékére a Halmay úszókupát 50 yard távon, férfi és nõi kategóriákban. Bükfürdõ évek óta nagyszerû helyszíne a versenyeknek, melyek itt óriási népszerûségnek örvendenek. A Halmay-emlékév keretében rendezett verseny fõvédnöke Szabó Tünde, olimpiai ezüstérmes hátúszó volt, a következõ évben pedig Temes Judit, helsinki olimpiai bajnoka adta át a díjakat nyarán öregfiúk labdarúgó tornát rendeztünk, melyen többek között a Fradi öregfiúk vegyes csapata is részt vett. A jól sikerült kupán egykori sztárok is pályára léptek, így Novák Dezsõ és Szarka Zoltán olimpiai bajnokok, Kû Lajos olimpiai ezüstérmes és Máté János KEK-döntõs labdarúgó, valamint számos volt NB I-es játékos ben évzáró rendezvényünk volt az egyesületi teke bajnokság. A verseny nagy sikerére és jó hangulatára való tekintettel, azóta minden évben megtartjuk.

17 KÜLÖNLEGESSÉGEK Több mozgássérült sportolót is meghívtunk az elmúlt évek során. Megcsodálhattuk az elsõ magyar paralimpiai bajnok, az asztaliteniszezõ Tauber Zoltán még mindig félelmetes tudását. A IV. Halmay úszókupa fõvédnöke pedig egy rendkívül rokonszenves hölgy volt, az úszó paralimpiai bajnok, Pásztory Dóra. Különleges volt a Torontóban ben a Speciális Téli Olimpián padlóhokiban gyõztes Kõszeg Wink csapatának játékosaival és vezetõivel való találkozás. A sydneyi olimpia alatt, valamint a futball VB-k és EB-k idején klubokat mûködtettünk, ahol ismert szakemberek kommentálásával izgulhattuk végig a versenyeket. Itt járt többek között: Gedó György, Klampár Tibor, Borkai Zsolt, Növényi Norbert, Mizsér Attila és Wichmann Tamás is. Balogh József költõ-tanár tagtársunk szervezésében Istenek ajándéka sport címmel költõi estet rendeztünk Vas megyei költõk sporttémájú mûveibõl. Sport és líra kapcsolata nem új keletû dolog, hisz 1912 és 1948 között az olimpiákon Coubertin báró kezdeményezésére mûvészeti versenyek is voltak. A Halmayemlékév rendezvénysorozatát Balogh József és Németh Sándor költõ tagtársaink rímbe szedett gondolataival zártuk. Egyesületi könyvtárunkat olimpiai baráti körünk elhunyt titkáráról, Kárándy Józsefrõl neveztük el. A könyvtárat dr. Nagy Imre, olimpiai bajnok öttusázó avatta fel, s az ünnepségen részt vett Kárándy József özvegye is.

18 KLUBNAPOK, EGYEBEK Havonta tartunk klubnapokat, ahova elsõsorban helyi kötõdésû sportolókat hívunk meg. Olimpiai Portré sorozatunk keretében Tóth Gézától Márkus Erzsiig szinte minden vasi olimpikon vendégünk volt már. Köszöntöttük születésnapjukon Németh Pál mesteredzõt, a dobópápát, Szarka Zoltánt, az egyetlen vasi színekben olimpiai bajnokságot nyert sportolót és Rehus Uzor György súlyemelõt, akinek két egykori válogatottbeli társa, Hanzlik János és Stark András is gratulált. Legutóbb Dombóvári Sándor, a 30-as évek kiváló atlétája, egyesületünk doyenje volt a kerek évfordulós, akinek 95. születésnapját együtt ünnepeltük ban új sorozatot indítottunk: klubnapjainkon egy-egy helyi sportegyesület mutatkozik be baráti körünk tagjainak. Már megismerkedtünk a Fõiskola Sportegyesület, az Inter-Crosse Egyesület és a Kötélugró Klub tevékenységével óta nagy siker a Halmay bál, egyesületünk évnyitó rendezvénye. A több mint száz vendég között rengeteg tombola nyereményt sorsolunk ki, ami fokozza az amúgy is jó hangulatot. Olimpiai Egyesületünk fennállása óta kiváló kapcsolatot ápol a Magyar Olimpiai Akadémiával, mely szervezet legfõbb szakmai támogatónk. A vándorgyûlésein rendszeresen részt veszünk. Nagyon jó a kapcsolatunk a többi olimpiai körrel is, 2007 õszén Szombathelyen került sor az olimpiai baráti körök országos találkozójára december 15-én ünnepeltük egyesületünk alakulásának 10. évfordulóját. Az Abbázia Klubban megtartott összejövetelen baráti körünk tagjai, támogatóink és szimpatizánsaink együtt emlékeztek az elmúlt évtized eseményeire, sikereire. A publikum elõször megtekintette az Egy évtized az ötkarika jegyében címû filmünket, majd következett a Halmayinduló õsbemutatója. A különbözõ médiumok segítségével széles tömegek is megismerhetik tevékenységünket, így népszerûsítik egyesületün-

19 kön keresztül az olimpiai eszmét és mozgalmat. Szerencsére nincs okunk panaszkodni: a Vas Népe és a Savaria Fórum rendszeresen beharangozza rendezvényeinket, sõt be is számol azokról. Néha a Nemzeti Sportban is írnak tevékenységünkrõl. A Szombathelyi Rádió és a Nyugat Rádió mindig felhívja a hallgatók figyelmét programjainkra, míg a Városi Televízió sokszor tudósít összejöveteleinkrõl õszétõl az aktuális híreket és más érdekességeket már az interneten is megtekinthetik az érdeklõdõk a cím alatt.

20 IN MEMORIAM Egyesületi tagjaink közül eddig hárman hunytak el. Alakulásunk óta ugyancsak három vasi olimpikon távozott el közülünk. Emléküket örökre megõrizzük, nyugodjanak békében! Kárándy József ( ): egyesületi titkár, pénzügyi vezetõ (APEH). Jóska volt az elsõ, akitõl idõ elõtt el kellett búcsúznunk. Számos vetélkedõ és egyesületi rendezvény emlékét õrizzük, ahol megalapozott tudásával illetve szervezõkészségével tûnt ki. Baráti körünk pénzügyminisztereként a háttérben maradva, precízen és megbízhatóan látta el feladatát még súlyos betegsége idején is. Hagyatéka képezte egyesületi könyvtárunk alapját, melyet halála után egy évvel róla neveztünk el. Zimonyi Róbert ( ): evezõs. Zverzsina néven Sárváron látta meg a napvilágot, majd Budapesten versenyzett ban a londoni olimpián kormányos kettesben bronzérmet, kormányos négyesben negyedik helyezést ért el ban csak az utolsó pillanatban hívták be az olimpiai csapatba, de nem jutott szerephez Melbourne-ben ben a nyolcas kormányosaként olimpia bajnok lett amerikai színekben tól haláláig az USA-ban élt, elõbb Philadelphiában, majd Miami Beachben, ahol 2004 januárjában elhunyt. Dr. Nagy László ( ): mûkorcsolyázó. Marianna húgával a mai napig a téli olimpiák legeredményesebb vasi szereplõi. Három olimpián indultak és két bronzérmet nyertek. (1952, 1956) Életük legnagyobb élménye az 1955-ös budapesti kontinensviadal volt, ahol hazai közönség elõtt Európa-bajnokok lettek. Laci bácsi edzõként, Almássy Zsuzsával még kétszer vett részt olimpián, majd sportorvosként dolgozott. Jellegzetes humorát egyesületünk vendégeként is megcsodálhattuk. Dr. Németh Ferenc ( ): ügyvéd. Már szegedi egyetemi évei alatt elkötelezte magát a sporttal. Olyan kiváló labdarúgókkal bontogatta tehetségét a Tisza parti városban, mint Pusztai László és Kozma Mihály, késõbbi sokszoros válogatottak. Sportszeretetét élete végéig megõrizte. Amíg betegsége nem akadályozta meg, rendszeresen látogatta klubösszejöveteleinket. Füzessy József ( ): birkózóedzõ. A vasi birkózás legendás alakja aki elsõsorban Hegedûs Csaba nevelõedzõjeként vált ismertté egyesületünk tiszteletbeli tagja volt. Egészségi állapota miatt csak kevés alkalommal tudott részt venni rendezvényeinken, de lelkesen követte tevékenységünket. Jelentõs könyvfelajánlásokkal támogatta egyesületi könyvtárunkat ben emlékezetes estet szerzett számunkra az Abbázia Klubban megtartott élménybeszámolóján. Komatits József ( ): vívó. Vas megye egyetlen vívó olimpikonja a montreali játékokon tõrvívásban lépett pástra. Egyéniben kilencedik, csapatban hetedik helyezést ért el. Kis szerencsével akár dobogós helyen is végezhetett volna. Három világbajnokságon képviselte a magyar színeket. Pályafutása során mindig hû maradt Szombathelyhez, ahol családjával csendesen élt. Késõbb edzõként Ausztriában ért el sikereket. Számára kedves környezetben, családi házuk kertjében alussza örök álmát.

21 VENDÉGEINK LEON STUKELJTÕL VARGA ZOLTÁNIG (1997 és 2008) An Han Bong Vlagyimir Csebokszarov Halmosi Zoltán Komáromi Tibor Makkos Vilmos Németh Zsolt Antalovits Ferenc Dr. Faragó Tamás Dr. Kamuti Jenõ Kamandar Madzsidov Márkus Erzsébet Szántó Kornél Ajkay Anikó An Han Bong Annus Adrián Antalovits Ferenc Áros Károly Balczó András Bárdosi Sándor Básti István Bóbis Ildikó Borovitz Tamás Braun Ákos Buzánszky Jenõ Csák Ibolya Vlagyimir Csebokszarov Csõke József Dancsó Zoltán Deák-Bárdos Mihály Divós Katalin Dombóvári Sándor Dr. Faragó Tamás Fatér Károly Fazekas Róbert Radu Fruntes Füzessy József Gáspár Tamás Gécsek Tibor Grosics Gyula Gyarmati Dezsõ Hajba Antal Halmosi Zoltán Hanzlik János Dr. Hegedûs Csaba Hidegkuti Nándor Horváth Attila Dr. Ivády Sándor Ivanics Tibor Dr. Jakabházyné Mezõ Mária Jeney László Kálmán László Dr. Kamuti Jenõ Keglovich László Dr. Kemény Dénes Kereki Zoltán Király Ferenc Kiss Balázs Komáromi Tibor Koszogovits Mihály Kovács Antal Kökény Bea Krutzler Eszter Kulcsár Gergely Kû Lajos Lóránt Imre Kamandar Madzsidov Magyar Zoltán Makkos Vilmos Márkus Erzsébet Mészáros György Mészáros Tibor Mocsai Lajos Dr. Molnár Tamás Dr. Nádori László Nagy Béla Dr. Nagy Imre Nagy József Dr. Nagy László Nagy Marianna Novák Dezsõ Novák Ferenc Németh Lajos Németh László Németh Pál Németh Sándor Németh Zsolt Pars Krisztián Pásztory Dóra Polyák Imre Pulai Imre Americo Rajczy Rácz Marianna Rehus Uzor György Révész Katalin Ratko Rudics Sákovicsné Dömölky Lídia Sántha Károly Simon Csaba Stark András Leon Stukelj Szabó Tünde Dr. Szabó Lajos Szalay Miklós Szántó Kornél Szarka Zoltán Szécsi Zoltán Jurij Szedih Tatai Tibor Tauber Zoltán Temes Judit Tóth Géza Tóth II József Török Péter Urbanikné Rosza Mária Vajda László Varga Gabriella Varga János Varga Zoltán Várhidi Pál Vaszi Tünde Zsivótzky Gyula Ferencváros öregfiúk (kispályás labdarúgás) Kõszeg Wink (padlóhoki) Nõi vízilabda válogatott Szombathelyi Fõiskola Sportegyesület Szombathelyi Inter-Crosse Egyesület Szombathelyi Kötélugró Klub Viktória Futball Club

22 TRADITIONALIST ASSOCIATION FOR OLYMPIC SPIRIT The Halmay Zoltán Olympic Traditionalist Association was founded on 16 December 1996 in Szombathely, with a major aim of conserving and popularizing the traditions of the 100 years old olympic movement and of spreading the ideas of Coubertin as wide as possible. programmes have been composed in order to let everybody find something appropriate for himself or herself. IOC President J. A. Samaranch with the President of our Association Gyula Grosics, the goalkeeper of the Golden Team Zoltán Halmay who was a double olympic champion, was the most successful sportsmen of freestyle swimming. He was born on 18 June 1881 in Magasfalu. (Vysoká pri Morave, Bratislava County). It was a hundred years in 2004, that he won on 50 and 100 yards, at the St. Louis Games. Besides these his olympic balance is 4 silver medals and a bronze medal. Zoltán Halmay died on 20 May Among the 32 founding members we can find sportsmen, trainers, teachers, pensioners as well. The whole committee is directed by a presidential board consisting of 9 persons, who are elected for 2 years, by the committee. Our Storytelling: On our opening ceremony on the 28th february 1998 we could greet among us the gymnast of the Paris Olympic Games, the Slowenian Leon Stukelj, who was the oldest olympic champion of the world at that time. For the amusement of the public, the 98 years old sportsman has shown them a perfect sedentary position. From the legendary Golden Team it was Nándor Hidegkuti, Jenõ Buzánszky, József Tóth, Pál Várhidi and Gyula Grosics. The Black Panther, who told us about the golden age of football. The Hungarian wrestler of the century, Imre Polyák was greeted by Sándor Németh, wrestler of County Vas, with his own poem titled You are the champion. Exhibitions: In the very first year of our formation, we organised an exhibition from

23 the collection of the relics of an internationally famous collector, called Tamás Borovitz. In fact, our club room is a permanent place for exhibitions, where all the certificates, posters and flags that have been achieved until now, can be found. Lectures: Dr. Lajos Szabó, the director of the Museum of Phisical Education and Sport has already made a lecture twice on the heroic age of the olympics. Dr. László Nádori sport psychologist has brought to mind his interesting personal experiences about the world of the olympics. Meeting with Edoardo Mangiarotti, the most successful fencer of all times in Sydney Celebration of a new commemorative plaque: On 31 March 2001 we placed a commemorative plaque on the front wall of the house of the only olympic champion, Imre Rajczy fencer (1936), to be born in Szombathely. Dr. Jenõ Kamuti, olympic silver medal winner gave an opening speech. Every year we place a wreath on the tomb of our eponym, Zoltán Halmay at the Farkasrét cemetery. Book publication: Christmas 2001, we published our book entitled Olympic sportsmen and sportswomen of Vas in which we present the life of 50 olympic sportsmen and sportswomen coming from Vas county. The organisation of sport events: Every year we organise the Halmay Swimming Cup on 50 yards, male and female categories. The new place, Bük-bath turned out to be brilliant, it has been for 5 years that we organise the competitions here. Specialties: We had many paralympic sportsmen visit us in the past years. We could admire the still incredible knowledge of the first Hungarian paralympic champion Zoltán Tauber. The main protector of the IVth Halmay Swimming Cup was an extremely sympathetic lady, the paralympic champion in swimming Dóra Pásztory. We also organised, in collaboration with József Balogh poet and teacher, a poetic evening with the title Sport, the gift of gods from the poems of poets of Vas origin, who have as their theme the sport. Club-days and other things: We hold club-days every month, on which we primarily invite sportsmen of local interest or we remember the unforgettable sports moment with the help of archive snapshots. Since 1998, the Halmay-ball, the annual initiating party of our association has been a great success. Our association has been having an extremely perfect relationship with the Hungarian Olympic Academy, so with the organisation that is one of our major supporters. We regulary take part on its regional meetings.

24 Horváth Vilmos elnök Gál László alelnök Dr. Tóthné Pászli Erzsébet titkár Balogh József elnökségi tag Dr. Hencsei Pál elnökségi tag Máté Tibor elnökségi tag Németh Pál elnökségi tag Szarka Zoltán elnökségi tag Dr. Vargyas Csaba elnökségi tag Ismertetõnk a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiuma támogatásával készült. Kérjük, hogy további céljaink megvalósításához segítsen hozzá Ön is személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásaival. Adószámunk: Elérhetõségeink: Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományõrzõ Egyesület Levélcím: 9700 Szombathely Hollán Ernõ u. 13. Honlap: E-levél: halmay@halmay.hu

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:...

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:... OLIMPIAI KVÍZ Athéntól Londonig Kérdések az újkori olimpiák magyar vonatkozású eseményeiről Jelölje meg a helyes válaszokat, majd 2012. augusztus 3-án, pénteken 16 óráig dobja be a kölcsönzőpultnál elhelyezett

Részletesebben

Olimpiai Játékok, Athén 2004

Olimpiai Játékok, Athén 2004 Olimpiai Játékok, Athén 2004 A fotókon a 2004-es Athéni Olimpiai Játékok néhány magyar aranyérmesét látja. Olvassa el a képek alatti szöveget, majd oldja meg a feladatokat! / In these pictures you can

Részletesebben

Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra!

Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra! A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ NEMZETISÉGEK JOGAINAK VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES AZ ENSZ NEMZETI EMBERI JOGI INTÉZMÉNYE Büszkék vagyunk nemzetiségi származású magyar olimpikonjainkra! a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes

Részletesebben

Előszó. Elmélkedés a tóparton. Kedves Olvasó!

Előszó. Elmélkedés a tóparton. Kedves Olvasó! Előszó Kedves Olvasó! 2 Amikor a XIX. század utolsó harmadában Pierre de Coubertin báró megálmodta az antik olympiai játékok modernkori felújítását, aligha gondolta, hogy a földkerekség egyik legsikeresebb

Részletesebben

I. KI MIBEN? London 2012

I. KI MIBEN? London 2012 I. KI MIBEN? London 2012 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze a 2012-es londoni olimpián egyéni érmeseinket, és írjátok a táblázatba, hogy melyik sportágban, versenyszámban nyerték egyéni érmüket? Minden

Részletesebben

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói 100 m férfi döntő Raggambi Fluck István emlékverseny Az 1920-as évek kiemelkedő vágtázója volt. 100 és 200 méteren hatszor nyert magyar bajnokságot. 14-szeres

Részletesebben

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Készítette: Horváth Vilmos Szombathely,

Részletesebben

V. HELYTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ

V. HELYTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ V. HELYTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ SPORTTÖRTÉNET KÖNYVBEN KÉPEN NETEN ELÉRHETŐ PONTSZÁM: 86 1. A képen szentesi sportlétesítmények részletei láthatók. Írjátok a képek alá a helyes megnevezést! 1 2. Az alábbi képeken

Részletesebben

120. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 7-9. Székesfehérvár IDŐREND. I. nap augusztus 7. péntek

120. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 7-9. Székesfehérvár IDŐREND. I. nap augusztus 7. péntek IDŐREND I. nap augusztus 7. péntek 16:00 magasugrás ffi selejtező 16:00 kalapácsvetés női selejtező 16:00 100 m női előfutam Dr. Irányossy Gézáné Vértessy Katalin emlékverseny 16:00 távolugrás ffi selejtező

Részletesebben

I. KI MIBEN BRONZÉRMES? - HELSINKI 1952

I. KI MIBEN BRONZÉRMES? - HELSINKI 1952 I. KI MIBEN BRONZÉRMES? - HELSINKI 1952 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze, hogy az 1952-es helsinki olimpián kik voltak bronzérmeseink egyéni számban, és melyik sportágban, melyik versenyszámban nyerték

Részletesebben

... Az asztal száma Az iskola neve Érvényes pontszám

... Az asztal száma Az iskola neve Érvényes pontszám I. KI MIBEN? London 2012 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze a 2012-es londoni olimpián egyéni érmeseinket, és írjátok a táblázatba, hogy melyik sportágban, versenyszámban nyerték egyéni érmüket? Minden

Részletesebben

Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre. Kecskeméten lobogott az olimpiai láng 1972

Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre. Kecskeméten lobogott az olimpiai láng 1972 Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre Kecskeméten lobogott az olimpiai láng 1972 Az újkori olimpiák történetében 1936 után második alkalommal 1972. augusztus 19-én haladt át ismét Kecskeméten az

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

Г MOA INFO ELŐSZÓ A Magyar Olimpiai Akadémia a jövőben munkájáról rendszeresen tájékoztatni kívánja az olimpia barátokat. A világon több mint 120 nemzeti olimpiai akadémia működik és büszkék vagyunk és

Részletesebben

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében 2013. december 12-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2013. őszi Intézményi

Részletesebben

III-IV. KORCSOPORT FELADATOK 0-7. forduló

III-IV. KORCSOPORT FELADATOK 0-7. forduló III-IV. KORCSOPORT FELADATOK 0-7. forduló 1 Válasszátok ki az általatok helyesnek tartott választ! Minden helyes válasz: 1 pont. Maximális pontszám: 10 pont. Megoldási idő: 10 perc. 2014/2015. TANÉVI 0.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Szombathely, 2012.06. 1-3. EREDMÉNYEK Végeredmény női: M Gy V Pont Kosár 1. Szegedi Tudományegyetem 3 2 1 5 202:203 2. Semmelweis Egyetem

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

Sinkó Lajos sport relikviái

Sinkó Lajos sport relikviái Sinkó Lajos sport relikviái Képek (festmény, fotók), tablók, poszterek Az 1972-es olimpiai fáklyafutás Kecskeméten. Fekete-fehér fotó. Fekete-fehér fotó. Kovács Ferenc, a berlini ökölvívó spartakiád győztese.

Részletesebben

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok!

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok! 96 év Puskás Pál 96 éves III. rész Szerkesztette Rentka László 2013 2013. szeptember 28-29. A Hajdúszoboszlón megrendezett szenior versenyünkön először osztották ki a szigorú feltételekhez kötött A magyar

Részletesebben

INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III.

INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III. INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III. AZ ARANYCSAPAT AZ ARANYCSAPAT KLASSZIKUS FELÁLLÁSA Grosics Gyula (1926 2014) Buzánszky

Részletesebben

Az Úszás és Vízi Sportok tanszék 2012. évi szakmai és tudományos jelentésének melléklete

Az Úszás és Vízi Sportok tanszék 2012. évi szakmai és tudományos jelentésének melléklete Az Úszás és Vízi Sportok tanszék 2012. évi szakmai és tudományos jelentésének melléklete Nemzetközi szereplések DEBRECEN, Európa-bajnokság dr. Sós Csaba - TV szakkommentátor Kovácshegyi Ferenc - Gyurta

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Magyar Olimpiai Bizottság 2014. szeptember 23 i Elnökségi üléséről

Jegyzőkönyv. a Magyar Olimpiai Bizottság 2014. szeptember 23 i Elnökségi üléséről Jegyzőkönyv a Magyar Olimpiai Bizottság 2014. szeptember 23 i Elnökségi üléséről Készült: a Magyar Olimpiai Bizottság Elnökségének 2014. szeptember 23. napján 9:00 órakor, a Magyar Olimpiai Bizottság (1124

Részletesebben

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS Dobrovitz József 2009 NÉGYESFOGATHAJTÁS LEGEREDMÉNYESEBB HAJTÓINK A Magyar Lovassport kétségkívül legeredményesebb szakága évtizedek óta a fogathajtóké, hisz sikert sikerre halmoztak az egykori szövetségi

Részletesebben

Lássuk az eredményeket!

Lássuk az eredményeket! 2012. április 28-29. között került megrendezésre az idei évi Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Jánoshalmán. 3 héttel a Fekvenyomó Világbajnokság előtt, sokaknak ez volt az utolsó verseny,

Részletesebben

MOA INFO 2006/2 MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 460 6826, 312 7012 Fax: 386 9670 E-mail: jmaria@mail.hupe.hu MOA INFO ELŐSZÓ Kedves Olimpiabarátok! Ígéretünknek megfelelően

Részletesebben

SPORTSZAKOS HALLGATÓK 59. SPORTTALÁLKOZÓJÁNAK VERSENYEREDMÉNYEI

SPORTSZAKOS HALLGATÓK 59. SPORTTALÁLKOZÓJÁNAK VERSENYEREDMÉNYEI SPORTSZAKOS HALLGATÓK 59. SPORTTALÁLKOZÓJÁNAK VERSENYEREDMÉNYEI 2010. október 2-3. Nyíregyháza ATLÉTIKA Versenyszámok: Férfiak: 100 m Kása Tibor Szombathely I. hely (10,5) Lengyel Roland Szeged II. hely

Részletesebben

Történelem 3 földrészen - 1956

Történelem 3 földrészen - 1956 1956, Melbourne Az 1956. december 6-ai melbourne-i vérfürdő legendájával az olimpiatörténet egyik legismertebb fejezetének főszereplője lett a magyar vízilabda csapat. Történelem 3 földrészen - 1956 Három,

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről Ó z d, 2015. február 19. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

évkönyv yearbook 2015

évkönyv yearbook 2015 68 Február 12. Az idén is megrendezték a BM Országos Meghívásos Sí- és Snowboard versenyét az eplényi Nordica Síarénában. Az enyhén tavaszias időjárás ellenére az üzemeltetők elegendő havat varázsoltak

Részletesebben

OLYMPICS! SUMMER CAMP

OLYMPICS! SUMMER CAMP OLYMPICS! SUMMER CAMP YOUNG BUSINESS CAMP 3D DESIGN CAMP OLYMPICS SUMMER CAMP 20 24 JUNE AND 27 JUNE 1 JULY AGE: 6-14 Our ESB native-speaking teachers will provide a strong English learning content throughout

Részletesebben

Speciális Olimpia Nyári Európa Játékok Antwerpen, Belgium 2014

Speciális Olimpia Nyári Európa Játékok Antwerpen, Belgium 2014 Speciális Olimpia Nyári Európa Játékok Antwerpen, Belgium 2014 1 2 / Special Olympics Általános ismertető A Speciális Olimpia Nyári Európai Játéka Antwerpen városában, Belgiumban került megrendezésre 2014.

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

JÁKI PAPÍR. I. B.osztály Ősz Eredményei XIX. FORDULÓ. Zotu Reklám - DPSE 1 : 7 ( 0 : 3 ) Peakfitness - EPCOS 4 : 3 ( 2 : 1 )

JÁKI PAPÍR. I. B.osztály Ősz Eredményei XIX. FORDULÓ. Zotu Reklám - DPSE 1 : 7 ( 0 : 3 ) Peakfitness - EPCOS 4 : 3 ( 2 : 1 ) SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG 9700SZOMBATHELY, MARKUSOVSZKY U. 8. 2016. év Zotu Reklám - DPSE 1 : 7 ( 0 : 3 ) Peakfitness - EPCOS 4 : 3 ( 2 : 1 ) Harangláb Söröző - Nyugat Rádió 3 : 6 ( 1 : 1 ) Rács SE - KÖRY-KER

Részletesebben

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2014 június 6-án, a Bugaci Lőtéren tartotta meg a hagyományos Csontos István Lövész Emlékversenyt a KEFAG Zrt. és az Egyesület közös szervezésében.

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team Bemutatkozás A KONTENT-DKSI Cycling Team Az országúti kerékpársport Debrecenben sikeres múltra tekinthet vissza. Számos válogatott szereplés, OB győzelmek, rangos külföldi versenyeken való eredményes részvételek

Részletesebben

KECSKEMÉTI KÖTŐDÉSŰ SPORTOLÓK AZ OLIMPIÁKON

KECSKEMÉTI KÖTŐDÉSŰ SPORTOLÓK AZ OLIMPIÁKON KECSKEMÉTI KÖTŐDÉSŰ SPORTOLÓK AZ OLIMPIÁKON Kecskeméti Olimpia Barátok Bóbis Gyula Köre 2013 2014 2 Felhasznált források: Wikipédia a szabad enciklopédia (http://hu.wikipedia.org) Győr Béla Az olimpiák

Részletesebben

2015-2016. évi 6. Hírlevél

2015-2016. évi 6. Hírlevél Kedves Lions tagok, kedves Oroszlánok! 2015-2016. évi 6. Hírlevél Itt van az ősz, itt van újra. Valóban, beköszöntött az ősz, becsengettek az iskolákban is. Elindult hivatalosan is a 2015-2015-os Lions

Részletesebben

II. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei

II. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei II. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei 2014. augusztus 9. Az II. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszáson összesen 129 induló állt a rajtvonalhoz. 76 fő az átúszást, 53 fő a körbeúszást választotta.

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, 2017. május 16-17. Fővédnökök: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke

Részletesebben

Magyar Egyetemi- Főiskolai Tornászbajnokság Szeged, május 2. Női egyéni összetett verseny

Magyar Egyetemi- Főiskolai Tornászbajnokság Szeged, május 2. Női egyéni összetett verseny Női egyéni összetett verseny Ugrás Korlát Gerenda Talaj Összesen 1. Péntek Tünde 9,35 9,5 8 9,7 13,7 10 10,1 10,4 80,75 2. Halász Henriett 9,2 9,3 9 9,2 14 9,1 9,3 10,5 79,6 3. Szegedi Dorottya 8,9 8,9

Részletesebben

2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése

2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése 2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése Gúta város önkormányzatának sportbizottsága a 2006 os év januári ülésén határozatot hozott a 2005 - ös év legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékeléséről.

Részletesebben

III. S.Pártai Félmaraton

III. S.Pártai Félmaraton 45-49 éves 1 21211 TAKÁCS László 1968 01:20:35 01:20:31 6 6 3:50 min/km +00:00:00 2 21260 KISS Attila 1969 01:26:55 01:26:52 15 16 4:08 min/km +00:06:21 3 21346 KELEMEN Attila 1971 01:34:44 01:34:35 26

Részletesebben

V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók)

V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók) V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók) 2012.02.18-án Magyarország, Erdély és Felvidék után első alkalommal a délvidéken, Topolyán került megrendezésre a V. Balassi kupa nyílt szablyavívó verseny.

Részletesebben

Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság

Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság Kecskemét 2011.október 15-16. Felnőtt Női és Férfi Súlyemelő Országos Bajnokság Program: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Támogatóink: 2011.10.15.

Részletesebben

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények 10km Férfi 10-18 éves 1 2064 Lovas Bence 2004.04.04 11 0:35:29 1:14:41 10km Férfi 19-30 éves 1 2044 Szabó József 1990.02.16 25 0:21:54 0:44:37 2 2099 Szaniszló Máté 1988.08.23 26 0:23:08 0:47:23 3 2105

Részletesebben

Törös Olga tornász Berlin

Törös Olga tornász Berlin Törös Olga tornász 1936. Berlin 1914.08.04. Debrecen Diákként tornázott Debrecenben, ahol felfigyelt a tehetségére egy TF-es tanár, aki javasolta, hogy jelentkezzen a főiskolára. Felvételt nyert. Rövidesen

Részletesebben

Atlétika 2013. 10. 03. Pécs PVSK

Atlétika 2013. 10. 03. Pécs PVSK SPORTEREDMÉNYEK TANAK 2013/2014. tanév Atlétika 2013. 10. 03. Pécs PVSK Tordai Miklós I. helyezett 100 m síkfutás I. helyezett 200 m síkfutás I. helyezett Hegedűs Péter II. helyezett magasugrás I. helyezett

Részletesebben

125 éve született Hajós Alfréd

125 éve született Hajós Alfréd 125 éve született Hajós Alfréd Hajós Alfréd, a magyar sport első olimpiai bajnoka(1) születésének 125. évfordulójára(2) emlékeztek Budapesten. Többek között egy Hajós Alfrédről elnevezett budapesti iskolában

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Szekszárdi Rádió Klub egyesület működéséről és terveinek bemutatásáról

Részletesebben

Születési id, hely: április 1., Tapolca

Születési id, hely: április 1., Tapolca IRÁNY RIÓ! HONVÉD 1977. április 1., Tapolca Tapolcai Vívó SE / Budapesti Honvéd Sportegyesület Borosné Eitner Kinga / Dancsházy-Nagy Tamás Párbajt r egyéni és csapat 1. hely: egyéni (1997, 2002, 2003)

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Lengyel Stella ben foglalta össze eredményeiket, amelyekhez gratulálunk:

Lengyel Stella  ben foglalta össze eredményeiket, amelyekhez gratulálunk: FINA 2017 Masters vizes világbajnokság A nyíltvízi úszóknak külön levelet írtam, először ezt kivonatolom. Összesen 11 fő nevezett a balatonfüredi 3000 m-es versenyre. Közülük a csütörtöki és a pénteki

Részletesebben

MOA INFO 2011/3 MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA. 1146 Budapest Istvánmezei út 1 3. Tel: 1/460 6826, Fax: 1/386 9670 E mail: jmaria@mob.hu

MOA INFO 2011/3 MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA. 1146 Budapest Istvánmezei út 1 3. Tel: 1/460 6826, Fax: 1/386 9670 E mail: jmaria@mob.hu MOA INFO 2011/3 MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146 Budapest Istvánmezei út 1 3. Tel: 1/460 6826, Fax: 1/386 9670 E mail: jmaria@mob.hu Szerkesztette: Sákovicsné Dömölky Lídia Dr. Jakabházyné Mező Mária MOA

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

XXXI. Nyári Olimpia Rio de Janeiro

XXXI. Nyári Olimpia Rio de Janeiro XXXI. Nyári Olimpia Rio de Janeiro A riói olimpia célkitűzései A sportfinanszírozásban bekövetkezett kedvező változások hatására a nemzetek versengésében, az éremversenyben és a nem hivatalos pontversenyben

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK. (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY

Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK. (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY FELTÉTELES MONDATOK 1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL I. A) Egészítsd ki a mondatokat!

Részletesebben

Beszámoló a kranji XVI. szenior úszó EB magyar eredményeiről

Beszámoló a kranji XVI. szenior úszó EB magyar eredményeiről Beszámoló a kranji XVI. szenior úszó EB magyar eredményeiről A rendezőbizottság szerint 2880 induló volt a medencés és a nyílt vízi úszó számokban. A magyar szeniorok részvételi statisztikája.. Nevezések

Részletesebben

Összefoglaló: Úszás, 7. nap

Összefoglaló: Úszás, 7. nap https://fina-budapest2017.com/hu/hirek/2580/osszefoglalo-uszas-7-nap Összefoglaló: Úszás, 7. nap 2017.07.29. 20:54 CET Női 50 méteres pillangóúszás A svéd Sarah Sjöström másodszorra lett a szám világbajnoka,

Részletesebben

MOA INFO 2006/4 MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 460 6826, 312 7012 Fax: 386 9670 E-mail: jmaria@mail.hupe.hu 1 MOA INFO ELŐSZÓ Kedves Olimpiabarátok! Ígéretünknek megfelelően

Részletesebben

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés Élelmiszer- és vegyiáru eladó Tervezett létszám: 12 fő Süveges Attila 10. B 1 felvéve Földvári Beáta 10. B 2 felvéve Vadász Brigitta 10. B 3 felvéve Kun Ibolya 10. B 4 felvéve Baktai Vivien 10. B 5 felvéve

Részletesebben

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közgyűlése Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Budapest, 2012. április 4. Készítette: Storcz Botond szövetségi kapitány Helyzetelemzés

Részletesebben

MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG HÍRLEVÉL 2012/7

MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG HÍRLEVÉL 2012/7 MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG HÍRLEVÉL 2012/7 Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Igazgató Úr! Bízunk benne, az Ön által vezetett oktatási intézmény az 5. számú Hírlevelünk felhívásának eleget téve, csatlakozik

Részletesebben

DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2012 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK

DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2012 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2012 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK A-03 DUNAKESZI 425 db HU-12-06- 04726 04800 Németh István 75 HU-12-06- 04801 04845 Haraszti Győző 45 HU-12-06- 04846 04895 Tóth Mihály 50

Részletesebben

II. WATT OPEN 2010 Vegyes páros tenisz verseny

II. WATT OPEN 2010 Vegyes páros tenisz verseny II. WATT OPEN 2010 Vegyes páros tenisz verseny A WATT- Erısáramú Tervezı, Szerelı és Szolgáltató Kft. második alkalommal rendezte meg a II. WATT-ETA Kupa Vegyes Páros Tenisz Versenyt Pécs Városi teniszélet

Részletesebben

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/416/uszo-ob-cseh-laszlo-ket-egyeni-aranya-kesely-ajna-nagy-bravurja Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja 2017.04.20. 19:04 CET Nagy

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Sopron 2017 Grappling Bajnokság végleges nevezések a sorsolásokkal 9. verzió október 27. péntek 6 óra

Sopron 2017 Grappling Bajnokság végleges nevezések a sorsolásokkal 9. verzió október 27. péntek 6 óra Klub neve Sopron 2017 Grappling Bajnokság végleges nevezések a sorsolásokkal 9. verzió 2017. október 27. péntek 6 óra I. Nevezések klubonként: Fő Gi Gr. NoGi Gr. Combat Gr. Kesztyűs Küzd. NoGi Open Kesztyűs

Részletesebben

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése KVSE atlétika szakosztály 2013. évi értékelése Az atlétika szakosztály elsősorban gyermek és serdülő korcsoporttal dolgozik. A 2013-as évben bekapcsolódtunk a Magyar Atlétikai Szövetség által életre hívott

Részletesebben

Szövegértés 4. osztály. Az Aranycsapat

Szövegértés 4. osztály. Az Aranycsapat OM 037757 NÉV: VI. Tollforgató 04.03.9 Monorierdei Fekete István Általános Iskola : 3 Monorierdı, Szabadság út 43. : 06 9 / 49-3 : titkarsag@fekete-merdo.sulinet.hu : http://www.fekete-merdo.sulinet.hu

Részletesebben

I. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei

I. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei I. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei 2013. július 27. Helyezettek Átúszás Férfi 1. helyezett: Ifj. Konkoly József idő: 27:23 2. helyezett: Varenke Gergő idő: 32:03 3. helyezett: Rettegi András

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

MAJOROS ISTVÁN Birkózó

MAJOROS ISTVÁN Birkózó MAJOROS ISTVÁN Birkózó Született: 1974.07.11. Budapest Kecskemét sporttörténetében az első sportoló, aki a város sport OLIMPIAI BAJNOKA egyesületének tagjaként nyert olimpiai bajnoki címet. A birkózást

Részletesebben

MOA INFO 2011/4. MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 1/460 6826, Fax: 1/386 9670 E-mail: jmaria@mob.

MOA INFO 2011/4. MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 1/460 6826, Fax: 1/386 9670 E-mail: jmaria@mob. MOA INFO 2011/4 MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 1/460 6826, Fax: 1/386 9670 E-mail: jmaria@mob.hu Szerkesztette: Sákovicsné Dömölky Lídia Dr. Jakabházyné Mező Mária MOA

Részletesebben

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről Egyesületünk sikerekben gazdag évet zárt, amelyben aktíváink áldozatos munkáján kívül nagy szerepe volt annak a széleskörű szakmai elismertségnek, melyet

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi Felnőtt Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést tárgyalja: 2018. 04. 20-i Elnökségi Ülés A verseny megnevezése: Felnőtt Európa-bajnokság

Részletesebben

A évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent december 9-én a honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban

A évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent december 9-én a  honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban A 2015. évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent 2015. december 9-én a www.haon.hu honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban http://www.haon.hu/az-egyetemistak-most-budapesten-usztak-ki-mindent-magukbol/2969110

Részletesebben

1Totí. szá01ú előterjesztés

1Totí. szá01ú előterjesztés 1Totí. szá01ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjeszt és a Képviselő-testület részére az Ovi-Foci Program megvalósításáról szóló tájékoztatóról I. Tartalmi

Részletesebben

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/421/uszo-ob-gyurta-tripla-milak-kristof-cseh-laszlot-legyozve-a-vb-n Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n 2017.04.22. 20:09 CET Véget

Részletesebben

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Európai Uniós Természettudományos Diákolimpia (EUSO) Megszerveztem a magyar csapat részvételét, 2008-ban megfigyelő voltam a versenyen. 2009-től a fizikus csapattagok

Részletesebben

2012. évi támogatások

2012. évi támogatások 2012. évi támogatások Sorsz. Támogatás kedvezményezettjének a neve Támogatás összege (Ft) Támogatás célja Támogatási program megvalósíátásnak helye 1. 150. sz. Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület 50

Részletesebben

MOA INFO 2010/2. MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 1/460 6826, 1/312 7012 Fax: 1/386 9670 E-mail: jmaria@mail.hupe.

MOA INFO 2010/2. MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 1/460 6826, 1/312 7012 Fax: 1/386 9670 E-mail: jmaria@mail.hupe. MOA INFO 2010/2 MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Tel: 1/460 6826, 1/312 7012 Fax: 1/386 9670 E-mail: jmaria@mail.hupe.hu Szerkesztette: Sákovicsné Dömölky Lídia 1 Kedves Olimpia

Részletesebben

Lázár Vilmos KETTES- FOGATHAJTÁS

Lázár Vilmos KETTES- FOGATHAJTÁS Lázár Vilmos 2009 KETTES- FOGATHAJTÁS VILÁG ÉLÉN A MAGYAR KETTESFOGATHAJTÓK Ismét Magyarország lesz a kettesfogathajtó világbajnokság házigazdája 2009. augusztus 19-23-a között. A helyszín ezúttal is Bács-Kiskun

Részletesebben

96 év Puskás Pál 88 éves. II. rész Szerkesztette Rentka László

96 év Puskás Pál 88 éves. II. rész Szerkesztette Rentka László 96 év Puskás Pál 96 éves II. rész Szerkesztette Rentka László A 2017. december 23-ai, 96. születésnapról és az azt követő családi úszásokról szóló beszámolók, valamint a 2006-2008. közötti három Puskás

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév Versenyeredmények 2010/2011-es tanév Leány röplabda, fiú kézilabda Fiú kézilabda V. kcs. megyei II. hely VI. kcs. megyei II. hely Leány röplabda Diákolimpia Diákolimpia 5. osztály megyei 7. hely városi

Részletesebben

BEAC Az elsők címmel rendez sporttörténeti kiállítást egyesületünk

BEAC Az elsők címmel rendez sporttörténeti kiállítást egyesületünk 1 / 5 2016.06.03. 13:52 Menü Sportolni szeretnék Sportágak Zenés és táncos sportok Harcművészet Labdás csapatsportok Erő, állóképességi sportok Ütős sportok Fitnesz és életmód sportok Szabadtéri sportok

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11.

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Márki Ernő ügyvezető Asztalitenisz Sport Klub Szeged Székhely és PP. Terem: 6723 Szeged, Budapesti krt. 5-7.

Részletesebben

MOA INFO 2013/1. MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1124 Budapest, Csörsz utca 49-51. Tel: +36 1 386 8000, Fax: +36 1 386 9670 E-mail: jmezo.maria@mob.

MOA INFO 2013/1. MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1124 Budapest, Csörsz utca 49-51. Tel: +36 1 386 8000, Fax: +36 1 386 9670 E-mail: jmezo.maria@mob. MOA INFO 2013/1. MAGYAR OLIMPIAI AKADÉMIA 1124 Budapest, Csörsz utca 49-51. Tel: +36 1 386 8000, Fax: +36 1 386 9670 E-mail: jmezo.maria@mob.hu Szerkesztette: Sákovicsné Dömölky Lídia Dr. Jakabházyné Mező

Részletesebben

II. S.Pártai Félmarathon

II. S.Pártai Félmarathon 1 8008 BERTALAN Renátó 2014 00:00:00 00:14:03 00:27:48 +00:00:00 3:28 min/km 1 2 8121 BARABÁS Gábor 2014 00:00:00 00:14:03 00:28:30 +00:00:42 3:33 min/km 2 3 8118 ZATYKÓ Miklós 1977 00:00:00 00:14:09 00:29:26

Részletesebben

Generali Runner s World Run április 22. Maraton Nemenkénti és kategóriánkénti eredmények

Generali Runner s World Run április 22. Maraton Nemenkénti és kategóriánkénti eredmények Nem/Kategória: Férfi 18-24 év 1 42041 LABODA Fecó 1994 04:19:08 04:18:20 48 40 2 42100 NYAKAS Attila 1994 05:46:13 05:44:10 118 91 Nem/Kategória: Nő 18-24 év 1 42150 KAS Lisa 1994 03:35:34 03:35:28 9 1

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Streetball challenge. Tájékoztató anyag

Streetball challenge. Tájékoztató anyag Streetball challenge Tájékoztató anyag 2011 Adidas Streetball Challenge 2011. Néhány szó a játékról, amely rövid idő alatt meghódította a világot és Magyarországot is. A Streetball, a kosárlabdázás őshazájából,

Részletesebben

DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2011 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK

DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2011 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2011 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK A-03 DUNAKESZI 500 db HU-11-06- 00251 00300 Dudás Ferenc 50 HU-11-06- 00301 00335 F. Tóth Ferenc 35 HU-11-06- 00336 00365 Haraszti Győző

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. SZEPTEMBER 1-DECEMBER 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai

Részletesebben