,fpm Párbeszéd Magyarországért

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ",fpm Párbeszéd Magyarországért"

Átírás

1 euoa Pest Budapest Fóviros Önkormányzat,fpm F. Kgy FEBR 1 7. Tárgy: 014 Javaslat a Budapest Főváros szmogriadótervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet módosítására MÓDOSÍTÓ JAVASLAT a Budapest Fővárosi Önkormányzat február 17-i ülésére Tisztelt Közgyűlés! A Levegő Munkacsoport az 1. számú mellékletben és külön csatolt két levelében fordult a főpolgármesterhez, amelyben a fővárosi polgárok egészségének védelme érdekében a levegőszennyezettséggel kapcsolatos szabályok szigorítására tesz javaslatot. Javaslom, hogy a civil szervezet javaslatai alapján a tisztelt Közgyűlés kezdeményezze a szálló por környezetvédelmi határértékeinek szigorítását, továbbá adjon lehetőséget a főpolgármesternek arra, hogy a jelenleginél hathatósabb intézkedésekkel segíthesse elő szmogriadó esetén az egészségre különösen ártalmas szállópor-koncentráció csökkentését. A járművek közlekedésének szélesebb körű korlátozását a javaslat szerint az kompenzálja a polgárok számára, hogy a szmogriadó riasztási fokozata esetén, a jelenleginél szélesebb körű korlátozás bevezetésekor a közösségi közlekedés a korlátozással érintett területen ingyenessé válik. HATÁROZATI JAVASLAT a Fővárosi Közgyűlés úgy dönt, hogy a) megalkotja a.../2016. (... ) önkormányzati rendeletét a Budapest Főváros szmogriadótervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról a 2. számú melléklet szerinti tartalommal, b) kezdeményezi a földművelésügyi miniszternél a levegőterheltségi szint határértékeiről és a helyhez kötött légszennyező pontforrások kibocsátási határértékeiről szóló 4/2011. (1. 14.) VM rendelet olyan módosítását, amely szerint a szálló por (PM10) vonatkozásában a szmogriadó tájékoztatási fokozatának határértéke 50 mikrogram/m3, míg riasztási fokozatának határértéke 80 mikrogram/m3 legyen. Döntéshozatal módja: az a) pont szerinti döntéshez minősített szavazattöbbség, a b) pont szerinti döntéshez egyszerű szavazattöbbség szükséges. Kérem a tisztelt Közgyűlést, hogy támogassa javaslatomat! Üdvözlettel: Budapest, február 16. Karácsony Gergely polgármester 1052 Budapest, Városház u telefon: fax:

2 euoa Pesr Su d apos t Fóviros Ön~ o rmány r ata ;f Pl'.r.I 1. számú melléklet Levegő Munkacsoport Budapest, noh'mber IO. Tarlós István Föpolg:írmrstrr Fövárosi Önkormányzat f3udapest T isztr lt Fö1lolg;írmester Ür! Elismeresünket fejezzuk ki Önnek azokért az intézkedéseké11. amelyekkel a Fővárosi Önkormányzat az elmult években hozzájárult Uudapest környezeti allapotának ja\ 11asáé11. (r7.en inte7.kedesek kön\ tart07ik többek kö?ott a Ruíli közkerékpar-rendsn~r létrehozasa es uzcmeltctése. az autóbusz-állomany részbeni korszerüsítésc. a villamoshalózat helyenkénti fcluj11ása. cs a lcgszcnn~' CZÖbb tehergépkocsik forgalmának korlátozása) Ugyanakkor úgy veljuk, hogy haladéktalanul további intezkedésekre van szukség a főváros lcvcgöminöségének javítása érdekeben: többek között a gépjám1ú-forgalomnak és a szilárd tüzelőanyagok használatának határozott csökkcntéscrc, il letve az illcgúlis hulladckcgctés felszámolására. A légszennyezés csokkentése érdekében különösen fontosnak tanjuk olyan varosi útdíj bevezetését, amely jelentő sen csökkenti a varosban a gépkocsi-forgalmat és a dugókat Az elmúlt napok eseményei jól mutatják. hogy mennyire fontos a légszennyező anyagok kibocsátásának csokkentése. his7en jelenleg csupán az idöjarástól függ, hog:) a légszennyezés kö' etkcztébl'n mekkora veszclybe kerül a fővárosi lakosok egészsége. Komoly aggodalomra ad okot az is, hogy a hatályos főq\rosi szmogriadó-rendelet rendelkezései nem alkalmasak a légszennyezés al tal okozott veszélyhelyzet megelözésére, de még a szmoghelyzet súlyosbodásának megakadalyozására sem. A múlt héten a főváros lakossaga napokon át tobb óran keresztül az egés7scgugyi határértékeket kéts7.er helyenkent háromszor. négyszer meghaladó szállópor-szennyezésnek volt kitéve, és csak a.jó S7erencsen"' (az időjarásváltozason) mulort. hogy a legszennyezes nem sulyosbodou még tovabb. lehetsegcsen katasztrofalis nepegészségugyi kö\ ctkezményekkel A hatályos fővárosi rendelet ugyanis csupan egyetlen kikényszcrithctö intezkedést tartalmaz, a fekete matricaval 1end clkclő gépkocsik küllekcdésének megtiltásat Vi st.olll most ismételten bebilon~osodou az. amit még 2010-ben jelzett előre a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Feliigyelöség igazgatója a Fővárosi Önkormányzathoz intézeti levelében a szmog1íadó-rendelet akkori módositása kapcsan: "'a fekete és piros matricával ellátott gépjármüvek részvétele a budapesti forgalomban igen csekély, a módosítás soran a tajékoztatási és rías7tasi fokozatban e l rendelhető intézkedcscknek a környezeti levegö minőségére történő hatása jelentéktelenre zsugorodott'" \1a már CL még inkább ÍS'Y van. e~ erről barki meggyőződhet, aki megnézi. milyen matricajú autók közlekcdnrk Budapest utcain ' 1 ~ 1 \ '-" 1"' "' "'~ 1 ~ro I 1465 Budapest, Pf telefon: fax: Budapest, Városház u telefon: fax:

3 euoa Pest ~;pm Bud1pest Főváros On~o rm inyr1t 1 2 A lakosság egészsége védelmében a fentebb ja, asolt inté7kcdésck.:n kh ül javasoljuk a fővárosi szmogriadó-rendelet szigoritásút, illetve a vonatkozó miniszteri rendelet (4/2011. (1. 14.) VM rendelet) szigorításónak kezdeményezését az alóbbiak szerint: 1. A lakosság tájékoztatására múr akkor kerüljön sor. ha a PM 10-konl'cntrítc ió meghaladja az 50 mikrogrammot kiibméterenként. A tájékoztatás során minden esetben!cl kell hívni a lakosság ligyelmét arra. hog) miként csökkenthetik a légszennyezést. (A múlt héten. amikor kihirdetésre ketiilt a szmogriadó 1ájékoztatási fokozata. a Fövárosi ÖnkormánFat kö/kmén)ébcn semmilyen erre rnnatko:tó tíijékozlatást. kérést nem talúltunk.) 2. /\ Födrosi Önkom1ánynt ke/deményezze a miniszteri rendelet ol)an módosít:ís::ít, amely szerint riaszt á~ra :ikkor kerüljön sor. ha a PM 10-koncentráció meghaladja a 80 mikrogrammoi köbméterenként - a jelenlegi 100 mikrogramm helyett. (Párizsban például 80 mikrogrnmm a riasztúsi határérték. és vélemén) ünk szerint a budapesti lakosok is megérdemelnek olyan védelmet. mint a párizsiak.) 3. Szintén kczdcményeuc a miniszteri rendelet olyan módosítását. hog) a riasztás elrendelése ne két nappal azt követően történjen. hogy a koncentnk ió három méröállomáson meghaladja a riasztási h<tláré11ékct hanem három óra elteltével (a meteorológiai előrejelzé s ektő l lliggöen). 4. Ismét vezessék be. hogy a riasztús ideje alatt eg)'ik nap csak a páros. a másik nap csak a páratlan rendszámú autók közlekedjenek. 5. J\ riasztás idejére tiltsák be robbanómotoros kétkerekück (robogók. motorkerékpúruk) közlekedését. mivel ezek a júnnű\'ek u közlekedésben \aló részn:tellikhöl képest arán)1alanul nagy mennyiségben bocsútanak ki szennyező anyagokat. (Em iatt a vi lúg slámos városában teljesen betiltották a haslnálatukat - nemcsak szmogriadó esetén. hanem minuenkorra.) Javasl:.itunkru mieliíbbi 'álaszát 'án a. köszöncttd és Uth özlcttel: elnök 1465 Budapest, pf, 1676 telefon: fax: Budapest, Városház u I telefon: fax:

4 euoa Pesr B ud a p est F6vires Önko r minyiata ''pm - - >. 2. számú melléklet Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének... /2016. (... )önkormányzati rendelete a Budapest Főváros szmogriadótervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi Lll I. törvény 48. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 23. (4) bekezdés 12. pontjában, valamint a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet 20. -ában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el: 1. A Budapest Főváros szmogriadótervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet (a továbbiakban: R.) 8. (2) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki: (A főpolgá rmester a tájékoztatási fokozat elrendelése esetén:) d) tájékoztatja a lakosságot, hogy a légszennyezés csökkentését miként segíthetik elő. " 2. Az R. a következő 9/A -sal egészül ki: 9/A ( 1) A főpolgármester a riasztási fokozat elrendelése esetén a) elrendelheti a 0, 1, 2, 3 és 4 környezetvédelmi besorolással rendelkező gépjárművek közlekedésének tilalmát, b) elrendelheti, hogy az Árpád híd- Róbert Károly körút-hungária körút-könyves Kálmán körút-lágymányosi híd-dombóvári út-sárbogárdi út-hamzsabégi utca-budaörsi út-alkotás utca-krisztina körút-vérmező út-margit körút-bem József utca-bem rakpart-árpád fejedelem útja-lajos utca-pacsirtamező utca által alkotott Hungária-gyűrűn belül (a Hungária-gyűrűt alkotó közterületeket ide nem értve) ba) a 6 és afölötti környezetvédelmi kategóriába tartozó, páros vegu rendszámmal rendelkező gépjárművek hétfőn, szerdán és pénteken nem közlekedhetnek, bb) a 6 és afölötti környezetvédelmi kategóriába tartozó, páratlan végű rendszámmal rendelkező gépjárművek kedden, csütörtökön és szombaton nem közlekedhetnek, be) a 6, 7 és 8 környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek sem közlekedhetnek, bd) csak az 5-ös környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek közlekedhetnek, e) elrendelheti a belső égésű motorral rendelkező motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok közlekedésének tilalmát Budapest, Városház u telefon: I fax:

5 euoa~pesr Sudapost F6v6ros Önlto r m 6 nyzata ;ff?'!l (2) Az ( 1) bekezdésben meghatározott intézkedések - a szmoghelyzet súlyosságától függően - külön és együttesen is elrendelhetőek, azzal, hogy az (1) bekezdés b) pontba) és bb) alpontjaiban meghatározott intézkedéseket együttesen kell bevezetni, illetve az (1) bekezdés b) pont ba)-bb) pontja szerinti, a be) pontja szerinti és bd) pontja szerinti intézkedés együttesen nem rendelkező el. (3) Az (1) bekezdés b) pont ba)-bb) alpontjában és bd) alpontjában meghatározott intézkedés hatálya nem terjed ki a tiszta gázüzemű, a kizárólag elektromos meghajtású, továbbá a zöld környezetvédelmi plakettel ellátott rendszámmal rendelkező hibrid (elektromos és Otto- vagy dízelmotoros) gépjárművekre. ( 4) Az ( 1 ) bekezdés b) és e) pontja szerinti intézkedés elrendelése esetén a helyi és elővárosi menetrend szerinti közösségi közlekedési személyszállítási szolgáltatás az egyes vonalaknak és járatoknak a Hungária-gyűrűtől kifelé számított második megállói által határolt területen belül ingyenesen vehető igénybe." 3. Hatályát veszti az R. 9. b) pontja. 4. Az R ának bevezető rendelkezésében a 9. b) pontja" szövegrész helyébe a 9/A. " szöveg lép. 5. Ez a rendelet a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba Budapest, Városház u telefon: fax:

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 41/2012.(X.24.) önkormányzati rendelete

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 41/2012.(X.24.) önkormányzati rendelete NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 41/2012.(X.24.) önkormányzati rendelete Nyíregyháza város szmog riadó tervéről szóló 32/201 0.(XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyíregyháza

Részletesebben

69/2008. (XII.10.) Főv.Kgy. rendelet. Budapest Főváros szmogriadó-tervéről. I. Általános rendelkezések

69/2008. (XII.10.) Főv.Kgy. rendelet. Budapest Főváros szmogriadó-tervéről. I. Általános rendelkezések 69/2008. (XII.10.) Főv.Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadó-tervéről A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. (4) bekezdés

Részletesebben

69/2008. (XII.10. Főv.Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadó-tervéről

69/2008. (XII.10. Főv.Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadó-tervéről 69/2008. (XII.10. Főv.Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadó-tervéről A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. (4) bekezdés

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. az 51/2011.(XII.16.) és a 21/2018. (VI.27.) Ör.-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. az 51/2011.(XII.16.) és a 21/2018. (VI.27.) Ör.-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az 51/2011.(XII.16.) és a 21/2018. (VI.27.) Ör.-rel módosított 18/2011. (IV.29.) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről Veszprém Megyei Jogú

Részletesebben

Budapest Fôváros Közgyûlésének 69/2008. (XII. 10.) önkormányzati rendelete Budapest Fôváros szmogriadó-tervérôl

Budapest Fôváros Közgyûlésének 69/2008. (XII. 10.) önkormányzati rendelete Budapest Fôváros szmogriadó-tervérôl 2008. december 10. FÔVÁROSI KÖZLÖNY 2179 Budapest Fôváros Közgyûlésének 69/2008. (XII. 10.) önkormányzati rendelete Budapest Fôváros szmogriadó-tervérôl A Fôvárosi Önkormányzat Közgyûlése a környezet védelmének

Részletesebben

Tájékoztatás a közúti gépjárművek környezetvédelmi tulajdonságának jelöléséről

Tájékoztatás a közúti gépjárművek környezetvédelmi tulajdonságának jelöléséről Közlekedési Felügyelőség Vezetô Tájékoztatás a közúti gépjárművek környezetvédelmi tulajdonságának jelöléséről A környezetvédelmi felülvizsgálat szabályait a közúti járművek környezetvédelmi felülvizsgálatának

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 51/2009.(XI.24.) rendelete Salgótarján megyei jogú város szmogriadó tervéről. I. Általános rendelkezések

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 51/2009.(XI.24.) rendelete Salgótarján megyei jogú város szmogriadó tervéről. I. Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 5/2009.(XI.24.) rendelete Salgótarján megyei jogú város szmogriadó tervéről (egységes szerkezetben a 5/20.(III.24.), 4/202.(XI.29.), /203.(II.2.), 34/205.(X.29.),

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 32/2010.(XII.17.) önkormányzati rendelete. Nyíregyháza város szmogriadó tervéről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 32/2010.(XII.17.) önkormányzati rendelete. Nyíregyháza város szmogriadó tervéről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 32/2010.(XII.17.) önkormányzati rendelete Nyíregyháza város szmogriadó tervéről (egységes szerkezetben a 41/2012.(X.24.) önkormányzati rendelettel) Nyíregyháza

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. /2017. (... ) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. /2017. (... ) önkormányzati rendelete Minősített szótöbbség Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete /2017. (... ) önkormányzati rendelete az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2010. június 18. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 32/2010.(XII.17.) önkormányzati rendelete. Nyíregyháza város szmogriadó tervéről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 32/2010.(XII.17.) önkormányzati rendelete. Nyíregyháza város szmogriadó tervéről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 32/2010.(XII.17.) önkormányzati rendelete Nyíregyháza város szmogriadó tervéről (egységes szerkezetben a 41/2012.(X.24.) és a 9/2017.(II.24.) önkormányzati rendeletekkel)

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének

Részletesebben

T/7395. számú törvényjavaslat. a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény módosításáról

T/7395. számú törvényjavaslat. a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/7395. számú törvényjavaslat a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény módosításáról Előadó: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Budapest,

Részletesebben

69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadótervéről. I. Általános rendelkezések

69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadótervéről. I. Általános rendelkezések 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadótervéről A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. (4) bekezdés

Részletesebben

48/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet. a füstködriadó-tervről. Általános rendelkezések

48/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet. a füstködriadó-tervről. Általános rendelkezések 48/2003. (IX. 19.) Főv. Kgy. rendelet a füstködriadó-tervről Budapest Főváros Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. (4) bekezdése, valamint a 21/2001.

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 179/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. június 29-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben

Újpest levegőminőségének évi értékelése

Újpest levegőminőségének évi értékelése Újpest levegőminőségének 2018. évi értékelése Újpest levegőminőségének 2018. évi értékelését a 6/2011 (I.14.) VM rendeletben meghatározott módszerek szerint, a 4/2011 (I.14.) VM rendeletben megadott egészségügyi

Részletesebben

69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet. Budapest Főváros szmogriadótervéről. I. Általános rendelkezések

69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet. Budapest Főváros szmogriadótervéről. I. Általános rendelkezések 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadótervéről A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. (4) bekezdés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján megyei jogú város szmogriadó tervéről szóló 51/2009. (XI.24.) rendelet módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján megyei jogú város szmogriadó tervéről szóló 51/2009. (XI.24.) rendelet módosítására Ügyszám: 26374/2015. Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat Salgótarján megyei jogú város szmogriadó tervéről szóló 51/2009. (XI.24.) rendelet módosítására A fővárosi

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete* a füstköd-riadó tervről

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete* a füstköd-riadó tervről DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete* a füstköd-riadó tervről Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a környezet védelmének általános

Részletesebben

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat.

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Tisztelt Látogató! E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu),

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK.../2013.( ) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK.../2013.( ) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK.../2013.( ) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól

Részletesebben

KERÜLETI VÁROSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA

KERÜLETI VÁROSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA Szt. Gellért tér és környéke Duna folyam Bertalan Lajos u. Budafoki út Lágymányosi u. Bartók B. út Kemenes u. Kelenhegyi út Szt. Gellért tér által határolt terület KERÜLETI

Részletesebben

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Parkolásüzemeltetési Iroda

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Parkolásüzemeltetési Iroda Tisztelt Kőbányai Lakos! Mint arról korábban több forrásból értesülhetett, a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat az Önök lakóterületén parkolásüzemeltetési rendszer bevezetéséről döntött.

Részletesebben

A közúti forgalom hatása Pécs város levegőminőségére

A közúti forgalom hatása Pécs város levegőminőségére A közúti forgalom hatása Pécs város levegőminőségére Készítette: Emesz Tibor Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 2014. május 29. Jogszabályi háttér 306/2010 (XII.23.) Korm.

Részletesebben

20í6 FEBK ELŐTERJESZTŐI KIEGÉSZÍTÉS. Tisztelt Közgyűlés!

20í6 FEBK ELŐTERJESZTŐI KIEGÉSZÍTÉS. Tisztelt Közgyűlés! Budapest Főváros Önkormányzata 111111m Hm Hm HJ m M1111111~1~11111111111111 1 111~ 11111 F. Kgy. *1000077599589* "--------Mr,~-+-....-r.0 Humán Főpolgármester-he l yettes 20í6 FEBK 1 7. 00 2 ~~~ln : FPH061

Részletesebben

Budapest Főváros f Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes. lllhhllllllulllllmlllullllll~lllllllll~hlllll * *

Budapest Főváros f Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes. lllhhllllllulllllmlllullllll~lllllllll~hlllll * * üti msudapest Budapest Főváros f Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes lllhhllllllulllllmlllullllll~lllllllll~hlllll *1000082430062* ikt.szám: FPH061 /2316-2 /2017 tárgy: elökészitö:

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter 71/2012. (VII. 16.) VM rendelete egyes miniszteri rendeletek levegõvédelemmel összefüggõ módosításáról

A vidékfejlesztési miniszter 71/2012. (VII. 16.) VM rendelete egyes miniszteri rendeletek levegõvédelemmel összefüggõ módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 94. szám 13685 A vidékfejlesztési miniszter 71/2012. (VII. 16.) VM rendelete egyes miniszteri rendeletek levegõvédelemmel összefüggõ módosításáról A környezet védelmének

Részletesebben

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat.

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Tisztelt Látogató! E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu),

Részletesebben

Előterjesztés 1. melléklete

Előterjesztés 1. melléklete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete Előterjesztés 1. melléklete a kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjének szabályozásáról Óbuda-Békásmegyer

Részletesebben

kizárólag a súlyosan mozgáskorlátozottak részesülhetnek

kizárólag a súlyosan mozgáskorlátozottak részesülhetnek A súlyos mozgáskorlátozott személyek gépjármű szerzési és átalakítási támogatásának igénylésével, a támogatás megállapításával kapcsolatos rendelkezéseket 2011. július 2-ai hatálybalépése óta a súlyos

Részletesebben

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 269/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. december 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben

A PM 10 Csökkentési Program Beszámoló OGY Fenntartható Fejlődés Bizottság 2013. szeptember 17.

A PM 10 Csökkentési Program Beszámoló OGY Fenntartható Fejlődés Bizottság 2013. szeptember 17. A PM 10 Csökkentési Program Beszámoló OGY Fenntartható Fejlődés Bizottság 2013. szeptember 17. Dr. Dobi Bálint főosztályvezető Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetmegőrzési Főosztály PM 10 - kisméretű

Részletesebben

Debrecen város szmogriadó tervéről

Debrecen város szmogriadó tervéről DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 50/2009. (XII. 16.) rendelete Debrecen város szmogriadó tervéről Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az 1995. évi LIII. törvény 48. (4) bekezdésében

Részletesebben

a 42/2009. (IX. 30.) 3 és a 32/2010. (VII. 12.) 4 rendelettel egységes szerkezetben Általános rendelkezések

a 42/2009. (IX. 30.) 3 és a 32/2010. (VII. 12.) 4 rendelettel egységes szerkezetben Általános rendelkezések Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 63/2008. (XII. 19.) 1 rendelete 2 a kerület közterületein a járművel várakozás rendjének szabályozásáról a 42/2009. (IX. 30.) 3 és a 32/2010. (VII.

Részletesebben

Fővárosi Önk. - 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet - a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a sze 1. oldal

Fővárosi Önk. - 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet - a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a sze 1. oldal Fővárosi Önk. - 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet - a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a sze 1. oldal 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet a személytaxival végzett személyszállítási

Részletesebben

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK)

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) 2013. május 1-jei hatállyal módosult a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, azaz a KRESZ. A változásokat

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 46/2016. (XII. 29.) önkormányzati rendelete. A Budapest főváros rendezési szabályzatáról szóló

Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 46/2016. (XII. 29.) önkormányzati rendelete. A Budapest főváros rendezési szabályzatáról szóló 2227 Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 46/2016. (XII. 29.) önkormányzati rendelete a Budapest főváros rendezési szabályzatáról szóló 5/2015. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról Budapest

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzata 5/2014. (II. 14.) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről

Kazincbarcika Város Önkormányzata 5/2014. (II. 14.) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről 1 Kazincbarcika Város Önkormányzata 5/2014. (II. 14.) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint

Részletesebben

PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 1. MELLÉKLETÉT KÉPEZŐ SZT-1 SZABÁLYOZÁSI TERV HIBAJAVÍTÓ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS ANYAGA

PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 1. MELLÉKLETÉT KÉPEZŐ SZT-1 SZABÁLYOZÁSI TERV HIBAJAVÍTÓ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS ANYAGA PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 1. MELLÉKLETÉT KÉPEZŐ SZT-1 SZABÁLYOZÁSI TERV HIBAJAVÍTÓ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS ANYAGA 2016. június KÉSZÍTTETTE: PILISVÖRÖSVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

A kerti zöldhulladék égetésről

A kerti zöldhulladék égetésről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu E l ő t e r j e s z t é s A kerti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 34/2017. (III.30.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 30.-ai rendes ülésére Tárgy: Javaslat a helyi környezet és természet védelméről

Részletesebben

1~ m1u m ikt. szám: FPH001 / /2016. tárgy:

1~ m1u m ikt. szám: FPH001 / /2016. tárgy: euoa Pesr Budapest Főváros Önkormányzata Pénzügyi Főpolgármester-helyettes 1~1111111m1u1111111111111111m111111111111111111111 1000079021879. ikt. szám: FPH001 /33381-6 /2016 tárgy: Javaslat a helyi iparűzési

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 3415-3/1/2014./I. Tárgy: a Szakály

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete..../2018. (...) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete..../2018. (...) önkormányzati rendelete Minősített szótöbbség Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete.../2018. (......) önkormányzati e egyes parkolás biztosítása tárgyú önkormányzati ek módosításáról Korábbi rendelkezések:

Részletesebben

Környezeti levegő porkoncentrációjának mérési módszerei és gyakorlati alkalmazásuk. Dr. Ágoston Csaba, Pusztai Krisztina KVI-PLUSZ Kft.

Környezeti levegő porkoncentrációjának mérési módszerei és gyakorlati alkalmazásuk. Dr. Ágoston Csaba, Pusztai Krisztina KVI-PLUSZ Kft. Környezeti levegő porkoncentrációjának mérési módszerei és gyakorlati alkalmazásuk Dr. Ágoston Csaba, Pusztai Krisztina KVI-PLUSZ Kft. A szállópor fogalma, keletkezése Ha van vízművek, van levegőművek

Részletesebben

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel.

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel. 1. számú melléklet Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013. (..) önkormányzati rendelete a Hegyvidéki Közterület-felügyeletről szóló 15/2009. (VI.26.) Budapest

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 1108-1/4/2013./II. Tárgy:

Részletesebben

Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 2. oldal 3. (1) Az útdíjköteles gépjárművek díjszedési környezetv

Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 2. oldal 3. (1) Az útdíjköteles gépjárművek díjszedési környezetv Magyar joganyagok - 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet - az útdíj mértékéről és az útdíj 1. oldal 25/2013. (V. 31.) NFM rendelet az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról Az autópályák, autóutak és főutak

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2012. (IX.19.) önkormányzati rendelete a házasságkötések és a bejegyzett élettársi kapcsolatok létesítésének szolgáltatási

Részletesebben

Finompormatricák az ÉMI-TÜV SÜD-tôl

Finompormatricák az ÉMI-TÜV SÜD-tôl Most aktuális ÉMI-TÜV Több biztonság Nagyobb érték Aki ettôl az évtôl egész Németország területén a kialakított környezetvédelmi zónákkal rendelkezô városok vonzáskörzetében is autójával szabadon akar

Részletesebben

Hatályos jogszabályok. Levegőtisztaság-védelem. I. Fejezet. A Kormány 306/2010. (XII. 23.) Korm. Általános rendelkezések. Hatályos szabályozás

Hatályos jogszabályok. Levegőtisztaság-védelem. I. Fejezet. A Kormány 306/2010. (XII. 23.) Korm. Általános rendelkezések. Hatályos szabályozás Hatályos jogszabályok Levegőtisztaság-védelem Hatályos szabályozás 1. A Kormány 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelete a levegővédelméről 2. A vidékfejlesztési miniszter 4/2011. (I. 14.) VM rendelete a levegőterheltségi

Részletesebben

.../2017. (...) önkormányzati rendelete

.../2017. (...) önkormányzati rendelete Minősített szótöbbség Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete.../2017. (......) önkormányzati rendelete az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 5450-2/3/2013.II.

Részletesebben

a Képviselő-testület április 19-ei ülésére

a Képviselő-testület április 19-ei ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. április 19-ei ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről szóló 23/2014

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK TERVEZETE Településszerkezeti terv módosítása. /2016.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK TERVEZETE Településszerkezeti terv módosítása. /2016.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK TERVEZETE Településszerkezeti terv módosítása. /2016.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása.

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2010. június 18. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 30-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 151/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. június 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Ferencváros közterületein

Részletesebben

JAVASLAT. a füstköd-riadó tervről szóló rendelet megalkotására

JAVASLAT. a füstköd-riadó tervről szóló rendelet megalkotására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr.Piskóthy László jogi szakreferens JAVASLAT a füstköd-riadó tervről szóló rendelet megalkotására Kazincbarcika, 2014. február 14 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea: 2644-2/2/2014.I. dr. Bodorkós

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 5/2010. (II.2.) KGY r e n d e l e t e. Nyíregyháza város szmogriadó tervéről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 5/2010. (II.2.) KGY r e n d e l e t e. Nyíregyháza város szmogriadó tervéről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 5/2010. (II.2.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza város szmogriadó tervéről Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése az 1995. évi LIII. törvény 48. (3) bekezdésében

Részletesebben

Budapest Főváros 1 Közgyülése. ikt. szám: Fph 123 I / 2018 MEGHÍVÓ. Tisztelt Hölgyem I Uram!

Budapest Főváros 1 Közgyülése. ikt. szám: Fph 123 I / 2018 MEGHÍVÓ. Tisztelt Hölgyem I Uram! ~ ~BUDAPEST Budapest Főváros 1 Közgyülése Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság ikt. szám: Fph 123 I / 2018 MEGHÍVÓ Tisztelt Hölgyem I Uram! Ezúton tisztelettel meghívom 2018. április

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea: 3500-1/2/2013. Törkenczi

Részletesebben

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2013. (VII. 2.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat közigazgatási területén a járművel

Részletesebben

9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 5776-3/1/2012./II. Tárgy:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Rendelettervezet: minősített többség Határozati javaslat: egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére Tárgy:

Részletesebben

tárgy: A plakát elhelyezési tilalomra vonatkozóan a Ve. is megfogalmaz néhány rendelkezést:

tárgy: A plakát elhelyezési tilalomra vonatkozóan a Ve. is megfogalmaz néhány rendelkezést: BUD8~PeST l ~ 1 111 111111111 1 111 111~ li li i~~ ~ lll ~ 1111111111 11111111 ~l llllll ~ l l *1000056422835' Budapest Fő város Főjeg yz őj e ikt. szám: FPH071 /1 2-2 /2014 tárgy: Javaslat a választási

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

Részletesebben

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára.

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2013. (XI.4.) önkormányzati rendelete Erzsébetváros közterületein a járművel várakozás rendjéről, a várakozási hozzájárulásokról

Részletesebben

.BUDAPEST. Az ülés helye: Főpolgármesteri Hivatal, 1052 Budapest, Városház u II. em sz. tárgyaló

.BUDAPEST. Az ülés helye: Főpolgármesteri Hivatal, 1052 Budapest, Városház u II. em sz. tárgyaló Nyílt ülésen tárgyalandó Közgyűlési előterjesztések: Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság.BUDAPEST Budapest Főváros 1 Közgyűlése ikt. szám :~\+ \1) /Á (o - ;{ /~ J'"f.-, MEGHÍVÓ Tisztelt

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1.

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 86. szám 54033 9. A kistelepülési önkormányzat a települési közkönyvtári és iskolai könyvtári feladatokat együttesen ellátó szolgáltató helyre is igénybe veheti a megyei

Részletesebben

Melléklet: 1 pld. hirdetmény 1 pld. határozat

Melléklet: 1 pld. hirdetmény 1 pld. határozat NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 35-3/2/2013. Törkenczi

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat../2013./.../ önkormányzati rendelete

Ócsa Város Önkormányzat../2013./.../ önkormányzati rendelete Ócsa Város Önkormányzat../2013./.../ önkormányzati rendelete A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 4/2013./III.28./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat

Részletesebben

A budapesti közlekedés megújításának szükségessége környezetvédelmi szempontból

A budapesti közlekedés megújításának szükségessége környezetvédelmi szempontból A budapesti közlekedés megújításának szükségessége környezetvédelmi szempontból Lukács András Levegő Munkacsoport Budapest, 2010. szeptember 22. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított

Részletesebben

Mindszentkálla község Önkormányzata Képviselő- testületének

Mindszentkálla község Önkormányzata Képviselő- testületének Mindszentkálla község Önkormányzata Képviselő- testületének 15/2018. (XII. 03.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú utakon súlykorlátozás bevezetéséről Mindszentkálla Község Önkormányzatának

Részletesebben

Az engedéllyel végzett zöldhulladék égetés hatása a levegőminőségre. Dr. Ágoston Csaba, KVI-PLUSZ Kft.

Az engedéllyel végzett zöldhulladék égetés hatása a levegőminőségre. Dr. Ágoston Csaba, KVI-PLUSZ Kft. Az engedéllyel végzett zöldhulladék égetés hatása a levegőminőségre Dr. Ágoston Csaba, KVI-PLUSZ Kft. Ha van Vízművek, van Levegőművek is? (7 éves kislány, 2010) 306/2010 (XII.23.) Korm. Rendelet a levegő

Részletesebben

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára.

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2013. (XI.4.) önkormányzati rendelete Erzsébetváros közterületein a járművel várakozás rendjéről, a várakozási hozzájárulásokról

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 23/2009.(VI.30.) számú rendelete. a szmogriadó-tervről

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 23/2009.(VI.30.) számú rendelete. a szmogriadó-tervről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2009.(VI.30.) számú rendelete a szmogriadó-tervről (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 13/2010.(III.10.) számú önkormányzati rendelettel.) Bevezetés

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. február 18-i ülésére

Részletesebben

1. E rendelet hatálya Budapest I. kerület az 1. mellékleten lehatárolt területére terjed ki (a továbbiakban: a Terület).

1. E rendelet hatálya Budapest I. kerület az 1. mellékleten lehatárolt területére terjed ki (a továbbiakban: a Terület). Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének /2018. (. ) Főv. Kgy. rendelete az I. kerület Duna-parti területére vonatkozó Duna-parti építési szabályzatról Budapest Főváros Közgyűlése az épített környezet

Részletesebben

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti.

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti. A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete Ferencvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól szóló 3/2014. (I.

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE ÉS JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselőtestületének 2017. márciusi ülésére

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183. NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea: 1907-3/3/2014.I. dr. Bodorkós

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-i ülésére 4. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének.. /2013. ( ) önkormányzati rendelete a lakossági

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155 FAX: (06-32) 460-918 forum@paszto.hu Szám: 1-177 /2012. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel!

Részletesebben

A Levegő Munkacsoport javaslatai a közlekedési eredetű légszennyezés csökkentésére

A Levegő Munkacsoport javaslatai a közlekedési eredetű légszennyezés csökkentésére A Levegő Munkacsoport javaslatai a közlekedési eredetű légszennyezés csökkentésére dr. Bendik Gábor környezetvédelmi szakjogász A közlekedés légszennyezése Jogi eljárások lehetőségei a jobb levegőminőség

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2010. évi 12. szám 2010. május 31. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 22/2010. (V. 31.) Ö.r. Az Önkormányzat

Részletesebben

MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ

MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ Helyközi Személyszállítási Üzletág 2800 Tatabánya I., Csaba u. 19. Levélcím: 2801 Pf.:126 Telefon: 34/515-244 Fax: 34/515-258 VV-14/2011-2012. Érvényes: 2011. december 19. 2012. január 03.-ig MENETRENDI

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155 FAX: (06-32) 460-918 forum@paszto.hu Szám: 1-8/2013. A rendelet meghozatala minősített, a határozat meghozatala egyszerű

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 1053-2/2/2013. Paksa

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések

I. FEJEZET. Általános rendelkezések Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének a 22/2001. (VI.27.) és 41/2001. (XI.27.) rendelettel módosított 6/2001. (II. 27.) rendelete a II. kerület közterületein a járművel várakozás

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 672-5/3/2013. Tárgy: A

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE Készült a 2012. május 30-i képviselő-testületi ülésre! Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat az egyes önkormányzati rendeletek szabálysértési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2014. márciusi ülésére Tárgy:

Részletesebben

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. a kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjéről

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. a kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjéről Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 35/2013. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete a kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjéről a 32/2015.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 11/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. január 25-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Budapest Főváros IX. Kerület

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 5/2012. (II.28.) önkormányzati r e n d e l e t e. Várpalota város füstköd-riadó tervéről

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 5/2012. (II.28.) önkormányzati r e n d e l e t e. Várpalota város füstköd-riadó tervéről Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2012. (II.28.) önkormányzati r e n d e l e t e Várpalota város füstköd-riadó tervéről Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat

Részletesebben