Hogy adjam el értékeimet?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogy adjam el értékeimet?"

Átírás

1 Hogy adjam el értékeimet? a p2p rendszerével E Book Sorozat I. rész!"#$%&$"'()*+,-./0( Copyright 2010 P2P Money Europe

2 Mielőtt a közepébe vágnánk... Tudomásul kell vennünk, hogy a világ változik. Figyelmünket az alternatív megoldások, innovációk felé kell fordítanunk, amennyiben a hagyományos módszerek kudarcot vallanak. A jelen a múlt kisérletezése. Csak az újdonságok és újítások viszik a világot előre, és teremtik meg a feltett kérdésekre a választ, teszik könnyebbé életüket. Egy ilyen újdonságról, egy innovatív értékesítési módszerről, annak gyakorlati felhasználásáról olvashat könyvünkben. Igyekeztünk röviden, tömören összeszedni mindazt, amely hozzásegíti Önt ahhoz, hogy megismerje, megértse a p2p money rendszerét. Bízunk abban, hogy a gyakorlati útmutatóval és ötletekkel ellátva sikeresen tudja majd használni ezt az új értékesítési lehetőséget. A játék a kutatás legjobb módja (Albert Einstein) Tudta, hogy a P2P Money módszerével értékesített tárgyak esetében Önnek nem kell jutalékot fizetnie?

3 Hogy működik... Ön feltölti az eladásra szánt ingatlant, autót internetes oldalunkra, közösen meghirdetjük és amennyiben az embereknek tetszik az Ön ingatlana, autója, úgy azt megvásároljuk Öntől. A P2P Money egy weboldalt üzemeltet, ahol úgynevezett aukciós játékot, a saját fejlesztésű multilicit játékát lehet játszani. Annak érdekében, hogy a játékoknak tétje legyen nyereménytárgyakat keresünk ami felkelti a játékosok érdeklődését. Az oldalra, bárki feltöltheti eladó ingatlanát, autóját, vagy egyéb vagyontárgyát fotóval, leírással, hogy felkeltse a játékosok figyelmét, azaz az Ő általa feltöltött tárgyra jelentkezzenek a legtöbben. A játékosok az oldalon található vagyontárgyakra (ingatlanok, autók, ékszerek, hajók) szavaznak, azaz jelzik, hogy melyik nyereménytárgyért hajlandóak a tárgy mellett található részvételi díjat kifizetni, amennyiben az játékba kerül. Ezeket a nyereménytárgyakat megvásároljuk az eladótól, ha a játékosaink szavazata az adott tárgyra elérte a 100%-ot. Miért jó ez Önnek, hogy nyereményjáték keretén belül próbálhatja meg eladni ingatlanát, autóját vagy egyéb vagyontárgyát? Mert ingatlanát, autóját nem csak hogy eladhatja, hanem akár a piaci ár felett is értékesítheti. Olyan ingatlanok és járművek is eredményesen kerülhetnek értékesítésre, amelyekre eddig más értékesítés kudarcot vallott. Mert a szavazási idő alatt bármikor eladhatja, vagy meggondolhatja magát semmilyen kötelezettséggel és költséggel nem jár, ha törli az ingatlant, vagy az autót az oldalunkról. Mert Önnek a regisztrációs díjon felül semmilyen költsége nem keletkezik az ingatlan, vagy az autó értékesítésével kapcsolatban. (ügyvédi díj, közvetítői jutalék) Mert a szavazatok összegyűjtése után azonnal kifizetjük Önnek a vételárat. Mert egy olyan értékesítési módszert használhat, amelyre egyébként nem lenne nélkülünk lehetősége.

4 Hogy adjam el értékeimet? -a P2P Money módszer Eladás a P2P Money módszerével... INGATLAN MEGHIRDETÉSE ELADÓ P2P MONEY-VEVŐ NYEREMÉNYKÉNT JELENTKEZŐK (JÁTÉKOSOK) NYERTES NYEREMÉNYHÁZ Mint a fenti ábrákon is látható, egy rendkívül egyszerű, mégis hatékony értékesítési módszert javasolunk Önnek.

5 1. Az eladó feltölti az internetes oldalunkra az eladó tárgyat, 2. Meghirdetjük a játékosok között, hogy akinek tetszik a tárgy jelentkezzen játékra, 3. Ha összejön a teljes jelentkezői szám, megvásároljuk az ingatlant, 4. Lebonyolítjuk a nyereményjátékot a játékosok között, 5. Majd a nyertes számára átadjuk a megnyert ingatlant. Hogy jut Ön mint eladó a pénzéhez? Ön a teljes jelentkezési folyamatot, a jelentkezők számának alakulását nyomonkövetheti az internetes irodájából. Mivel nem minden tárgyra jön össze a megfelelő számú jelentkező, így csak akkor tartjuk szükségesnek a személyes találkozást, ha már biztossá válik, hogy megvásároljuk az ingatlant vagy a járművet. Addig az ideig, amíg nem kötünk Önnel személyesen előszerződést, Ön bármikor költségek és következmények nélkül megszűntetheti a tárgy hirdetését, vagy eladhatja másnak az ingatlant. Ha a szavazatok száma eléri a 80%-ot, felhívjuk Önt telefonon és megerősítést kérünk az ingatlan vagy jármű eladási szándékának aktualításáról. Amennyiben úgy dönt, hogy eladja nekünk az ingatlan vagy az autót, jogi kéviselőnk és a régió igazgató felkeresik Önt: 1. megtekintik az ingatlant vagy a járművet 2. megtekintik és egyeztetik a dokumentumokat 3. egyeztetik az ingatlan átadásának legkorábbi időpontját 4. megbeszélik a tehermentesítés folyamatát (ha hitellel terhelt) 5. előszerződést kötnek Önnel az ingatlan vagy a jármű megvásárlására Az előszerződést követő napon belül, az Ön által megnevezett jogi képviselő számlájára banki átutalással a teljes vételárat kifizetjük. Önnek a vételár készhezvételekor kell a végleges adásvételi szerződést megkötnie az általunk megnevezett nyertessel.

6 Tudta, hogy a P2P Money a játék indulása előtt megvásárolja Öntől az ingatlant és az csak utána kerül játékba? Folyamatosan keressük azokat a "vágyott" tárgyakat, amelyek lázba hozzák az embereket. Nyilván sokunknak mást és mást jelent a vágyott tárgy. Van, akinek egy családi ház, van, akinek egy sportkocsi, és van, akinek egy tengeri világjáró hajóút. Milyen értékű vagyontárgyak kerülhetnek fel a p2pmoney oldalra? Ingatlan, üdülő, amely értékesebb mint, Motorkerékpár, amely értékesebb mint Személy és kistehergépjármű, amely értékesebb mint Sporteszköz, amely értékesebb mint Üdülési jog, amely értékesebb mint Antik, műtárgy, ami értékesebb mint Ékszer, óra, ami értékesebb mint EUR EUR EUR EUR EUR EUR EUR

7 Milyen követelményeket támasztunk a feltöltött tárgyakkal szemben? fotó leírás ár a tárgyról legalább 3db, legfeljebb 15 db 640x480 méretű, 72 dpi felbontású imázs fotót kell feltölteni (JPG kiterjesztés). A fotó nem lehet vízjeles, nem tartalmazhatja más cég logóját (Pl.: Expressz, Használtautó.hu, stb.). Ingatlan esetében nem elég külső képet feltölteni, belső fotókkal is rendelkeznie kell az aukciós tárgynak (természetesen, ha ez lehetséges, építőtelek esetén nem releváns). a lehető legtöbb információt kell megadni a tárgyhoz, hiszen a játékosok ezek alapján döntik el, hogy játszani kívánnak-e vagy sem. Itt a szöveg és a kép "adja el" a tárgyat, ezért nem elégséges két mondat arról, hogy itt és itt található. Erőltesse meg magát az eladó és fogalmazza meg úgy a tárgyhoz tartozó leírást, hogy aki elolvassa, az azonnal késztetést érezzen arra, hogy megszerezze azt. Amennyiben valaki angolul is szeretné a szöveget megjeleníteni arra is van lehetőség, de ez nem kötelező. Ellenőrizni fogjuk, hogy az aukcióra kínált tárgy ára reális-e. Ezeket különböző internetes fórumokon, online hirdetési újságokban, offline médiában kutatjuk. Amennyiben az eltérés meghaladja a (hasonló paraméterekkel bíró) tárgy legmagasabb piaci kínálati árát 20%-al, az aukciót nem engedélyezzük. (Tehát 20%-al drágábban adhatja el a vagyontárgyait) A feltöltött anyagnak olyan minőségűnek kell lennie, olyan értékes információkat kell tartalmaznia, hogy az oldalra látogató játékosok érdeklődést felkeltse és szavazzon rá. Gondoljon bele! Egy játékos csak a weboldalon keresztül kapott információk alapján kell, hogy döntést hozzon, részt kíván-e venni az Ön ingatlanáért, autójáért folyó játékban vagy sem. Megkockáztat esetenként több ezer, vagy tízezer forintot vagy sem. Tehát az Ön érdeke, hogy a feltöltéskor szép fotók, részletes leírás kerüljön fel a tárgyak mellé. Tudta, hogy a feltöltött tárgyról, a külföldi játékosok számára angol nyelvű leírást is készíthet?

8 Miért kerül többe egy feltöltött tárgy, mint amennyit ér? A p2pmoney játékokat szervez, ahol a nyereménytárgy értékéhez képest elenyésző összeget kell a játékosoknak nevezési díjként befizetni, illetve kockáztatni. Azoktól akik a játékban részt vesznek, (és közülük valaki megnyeri a szóban forgó ingatlant, autót, ékszert, vagy egyéb vagyontárgyat) nem várható el, hogy rendelkezzenek a részvételi díjon felüli összegekkel annak érdekében, hogy a nyereménnyel kapcsolatos illetékeket és adókat kifizessék. Ezért amikor egy vagyontárgyat a tulajdonosa nyereményjáték keretén belül feltölt a p2pmoney oldalára, a jogszabályoknak megfelelő adókkal, és járulékos költségekkel megnövelve kerül a tárgy értéke kiszámításra. Ha Ön feltölti és eladásra kínálja ingatlanát nyerményjáték keretén belül akkor az Önnek fizetendő vétáláron felül az alábbi költségeket is bel kell építenünk a játék árába: az Ön által meghatározott vételár (ez lesz a többi számítás alapja) a nyertes helyett fizetendő Személyi Jövedelem Adó a vagyonszerzési illeték (csak ingatlan és járművek esetében) közjegyző munkadíja, aki hitelesíti a játékot ügyvédi munkadíj (az ingatlan átruházásával kapcsolatos munkadíj) jótékonyságra felajánlott összeg (ez mindig a tárgy vételárának 1%-a) a P2PMoney jutaléka Ez hozzávetőlegesen 50%-al növeli meg az ingatlan árát. Természetesen ez hagyományos értékesítés esetén így nem működne, de ebben a rendszerben nem egy ember fizeti ki a teljes összeget, hanem több ezer játékos nevezési díja fedezik azt. Tudta, hogy a P2P Money a játékon a nyertesnek semmi mást nem kell fizetnie, mint a részvételi díjat?

9 Ft-os ingatlan példáján keresztül jól szemléltethető... Az ingatlan vételára (ezt fizetjük ki Önnek) A nyertes a nyeremény után 32% SZJA-t kell fizessen Az ingatlan átruházása (vagyonszerzési illeték) Ügyvédi munkadíj Közjegyző munkadíj Jótékonyságra felajánlott összeg (1%) P2P Money jutaléka az ingatlan vételárának 15%-a Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Összesen 3 Vegyük azt, hogy 5000 fő vehet részt a játékban. A teljes költséget elosztjuk a résztvevők számával, megkapjuk az egy főre jutó nevezési díjat Ft : fő = Ft nevezési díjjal lehet részt venni egy 10 Mft-os ingatlan megnyeréséért folyó játékban Ft A kalkulátor határozza meg mennyit szeretne kapni az ingatlanért, vagy autóért 2. határozza meg, hogy mennyi legyen a részvételi díj 3. a rendszer kiszámolja, mennyi játékosnak kell jelentkeznie a játékra, hogy megvegyük az Ön ingatlanát Pontos, személyre szabott kalkulációt készíthet az oldalunkon található KALKULÁTOR segítségével. (http://www.p2pmoney.eu/index.php? lg=hu&content=user&cmd=kalkulator)

10 Mit tegyen, ha szeretné vagyontárgyát a p2pmoney rendszerével értékesíteni? 1. Regisztráljon ingyenesen a p2pmoney oldalon 2. Hívja fel a telefonszámot, ahol egyeztetünk azzal kapcsolatban, hogy milyen tárgyról van szó, illetve mit kell a továbbiakban tennie Tudta azt, hogy a 99 EUR -ós éves díj fejében egy éven keresztül tölthet fel és adhat el autót, ingatlant, ékszert, régiséget a p2pmoney oldalon?

Dr. Horváth Zoltán Levente

Dr. Horváth Zoltán Levente Dr. Horváth Zoltán Levente ügyvéd attorney-at-law H-1054 Budapest, Tüköry utca 3. II. emelet, Mobil: (+36 30) 655 78 02 ; Fax: (+36 1) 700 22 32 e-mail: info@hzl.hu ; www.hzl.hu TÁJÉKOZTATÓ ingatlan adásvétellel

Részletesebben

HOGYAN VÁSÁROLJ INGATLANOKAT ONLINE ÁRVERÉSEN

HOGYAN VÁSÁROLJ INGATLANOKAT ONLINE ÁRVERÉSEN HOGYAN VÁSÁROLJ INGATLANOKAT ONLINE ÁRVERÉSEN Útmutató hogyan használd a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara online árverési rendszerét és hogyan vásárolj ingatlanokat akár a becsérték 50-70%-án Király

Részletesebben

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa Gyakran feltett kérdések UPC PARTNERKÁRTYÁVAL 2 ELÉRHETŐ KEDVEZMÉNYEK 1) Miért hasznos nekem a upc partnerkártya 2? A upc partnerkártya 2 tudatos használatával Ön éves szinten több ezer forint megtakarítást

Részletesebben

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja A KIADVÁNY A VÁLLAKOZÓI AKADÉMIA CÍMŰ RENDEZVÉNYSOROZAT TAPASZTALATAI ALAPJÁN KÉSZÜLT. Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja Az elvektől az eszközökig Miért szükséges a marketing? Hogyan készíthetünk

Részletesebben

Bar-listás? Nyugdíjas és pénzre van szüksége? Nem kap hitelt?

Bar-listás? Nyugdíjas és pénzre van szüksége? Nem kap hitelt? Bar-listás? Nyugdíjas és pénzre van szüksége? Nem kap hitelt? 1 A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatója a fogyasztói csoportokról 2 3 Kérdezzen mielőtt dönt! A bankok elutasítják? BAR lista nem akadály!

Részletesebben

Lakossági tájékoztató kiadvány

Lakossági tájékoztató kiadvány Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből álló Pénzügyi Kultúra Munkacsoport 2012. szeptember

Részletesebben

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS Segítség vállalkozásod felépítéséhez Bízz az álmaidban, és mi segítünk megvalósítani azokat, hogy Te is Magyarország sikeres fiatalja, elismert vállalkozóinak egyike lehessél!

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

F. LISKA TIBOR. A Liska-modell

F. LISKA TIBOR. A Liska-modell VISSZATEKINTÕ 940 F. Liska Tibor Közgazdasági Szemle, XLV. évf., 1998. október (940 953. o.) F. LISKA TIBOR A Liska-modell Liska Tibor (1925 1994) kutatásai olyan társadalmi-gazdasági modell kidolgozására

Részletesebben

ELSŐ LÉPÉSEK A FOREX VILÁGÁBAN

ELSŐ LÉPÉSEK A FOREX VILÁGÁBAN ELSŐ LÉPÉSEK A FOREX VILÁGÁBAN Tartalomjegyzék.. Mi az a Forex és miért kereskedjen? 1.. Miért kereskedjen a devizapiacon?... Valósítsa meg elképzeléseit valós ügyletekben. A Bika és a Medve.. Olvasson

Részletesebben

26. előadás AZ INFORMÁCIÓ KÖZGAZDASÁGTANA

26. előadás AZ INFORMÁCIÓ KÖZGAZDASÁGTANA 26. előadás AZ INFORMÁCIÓ KÖZGAZDASÁGTANA Kertesi Gábor Reiff Ádám Varian 6. fejezete helyett 26.1 Bevezető Mikroökonómiai tanulmányaink során eddig a legtöbb időt a versenyzői piac legalapvetőbb modelljének,

Részletesebben

Vásárlási feltételek

Vásárlási feltételek Vásárlási feltételek Megrendelés: Programjainkat kizárólag írásban lehet megrendelni. Ez történhet a honlapunkon található online megrendelőlap kitöltésével, vagy a honlapunkról letölthető megrendelőlapok

Részletesebben

TőzsdeParkett.hu. bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK. Tudással az ember rengeteg pénzt kereshet!

TőzsdeParkett.hu. bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK. Tudással az ember rengeteg pénzt kereshet! TőzsdeParkett.hu Ingyenes Alap Tőzsdetanfolyam Mindenkinek 1 / 11 oldal TőzsdeParkett.hu bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK Írta: Szikra Zoltán tőzsdeoktató Tudással az ember rengeteg

Részletesebben

A földbérleti díjak adózásának kérdései. (Agrár Füzetek 2/2008.)

A földbérleti díjak adózásának kérdései. (Agrár Füzetek 2/2008.) 1 A földbérleti díjak adózásának kérdései (Agrár Füzetek 2/2008.) Írta: Sinka Jánosné Közgazdász, adószakértő 2 Bevezető Mivel a földbérleti díjak - az újonnan kötött szerződésekben - a korábbi díjak két-háromszorosára

Részletesebben

FOGLALÁSI FELTÉTELEK

FOGLALÁSI FELTÉTELEK FOGLALÁSI FELTÉTELEK 1. A HAJÓÚT LEFOGLALÁSA 1.1. Hogyan foglalhatom le a hajóutat? A kiválasztott hajóút lefoglalása céljából lépjen kapcsolatba az Utazom.com utazási tanácsadójával, vagy az utat foglalja

Részletesebben

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ingyenes hiteligénylésre felkészítő minicsomag I. A könnyelmű hitelfelvétel csapdája

Részletesebben

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában!

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! A Kisokos tartalma I. Mielőtt belefogna, érdemes átgondolni II. Milyen típusú hitelek léteznek a Raiffeisen Banknál? III. Mit érdemes figyelembe venni a hitel

Részletesebben

MUNKAANYAG. Gábler Gergely. Befektetési lehetőségek elemzése. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok

MUNKAANYAG. Gábler Gergely. Befektetési lehetőségek elemzése. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok Gábler Gergely Befektetési lehetőségek elemzése A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok A követelménymodul száma: 1969-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-032-8 BEFEKTETÉSI

Részletesebben

KÖZ beszerzés. kérdések és válaszok. Interjú Kérdések és válaszok. Jogszabályváltozások

KÖZ beszerzés. kérdések és válaszok. Interjú Kérdések és válaszok. Jogszabályváltozások I. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2006. OKTÓBER KÖZ beszerzés kérdések és válaszok Interjú Kérdések és válaszok A támogatásból megvalósított beszerzések Házon belüli" ( in-house") beszerzések Egybeszámítási szabályok

Részletesebben

Hitelplusz Kedvezményes autóhitel

Hitelplusz Kedvezményes autóhitel Hitelplusz Kedvezményes autóhitel Igényeljen autó hitel elbírálást a Hitelplusznál! A legkedvezőbb autóhitel konstrukció, melyet megismerhet! A hitel tárgya és egyben fedezete is az autó. Lehet új vásárlású

Részletesebben

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten?

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? Villányi Balázs Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? onlinemarketinges.hu Előszó 1 Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? És egyáltalán: mi az, hogy siker az Interneten?

Részletesebben

HÍRLEVÉL. 2015. I. szám. Budapest, 2015. január 7.

HÍRLEVÉL. 2015. I. szám. Budapest, 2015. január 7. HÍRLEVÉL 2015. I. szám Budapest, 2015. január 7. 1 Bevezetés A fogyasztóvédelem jelentős változáson ment keresztül az elmúlt időszakban. A legfontosabb változások a pénzügyi fogyasztóvédelemben tapasztalhatók,

Részletesebben

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.08. havi tartalmakhoz

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.08. havi tartalmakhoz Pénzügyi Iránytű Program Háttéranyag a 2013.08. havi tartalmakhoz Felkészülés a szeptemberi új évre. Gyerekek iskolakezdése, felsőoktatási tanulmányok elkezdése, álláskeresés, változtatás. Mennyibe kerül

Részletesebben

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára A belső piaci információs rendszer Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára HU A Europe Direct szolgáltatás az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseire segít Önnek választ

Részletesebben

A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a

A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a várható pénzügyi, pszichikai és társadalmi kockázatot,

Részletesebben

1 INFORMÁCIÓ... 1 2 A MEGÁLLAPODÁS... 1 3 AZ ÖN SZÁMLÁJA... 1 4 A KERESKEDÉS ALAPJA... 2 5 DÍJAINK... 3 6 AZ ÖN PÉNZE... 4

1 INFORMÁCIÓ... 1 2 A MEGÁLLAPODÁS... 1 3 AZ ÖN SZÁMLÁJA... 1 4 A KERESKEDÉS ALAPJA... 2 5 DÍJAINK... 3 6 AZ ÖN PÉNZE... 4 ÁLTALÁNOS FELTÉTELEKÜGYFELEINKNEK TARTALOMJEGYZÉK 1 INFORMÁCIÓ... 1 2 A MEGÁLLAPODÁS... 1 3 AZ ÖN SZÁMLÁJA... 1 4 A KERESKEDÉS ALAPJA... 2 5 DÍJAINK... 3 6 AZ ÖN PÉNZE... 4 7 ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSOK...

Részletesebben

MUNKAANYAG. Martonosiné Csertő Brigitta. Az üzleti partnerrel való kapcsolatfelvétel módjai, szabályai

MUNKAANYAG. Martonosiné Csertő Brigitta. Az üzleti partnerrel való kapcsolatfelvétel módjai, szabályai Martonosiné Csertő Brigitta Az üzleti partnerrel való kapcsolatfelvétel módjai, szabályai A követelménymodul megnevezése: A beszerzés és az értékesítés előkészítése, megszervezése A követelménymodul száma:

Részletesebben

3. előadás A PIAC MŰKÖDÉSE: KERESLETI-KÍNÁLATI ELEMZÉS

3. előadás A PIAC MŰKÖDÉSE: KERESLETI-KÍNÁLATI ELEMZÉS 3. előadás A PIAC MŰKÖDÉSE: KERESLETI-KÍNÁLATI ELEMZÉS Kertesi Gábor Varian 1. fejezete alapján 3.1 Bevezető A mikroökonómiával való ismerkedést a közgazdasági elemzés egy példájával kezdjük. Az elméletet

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. Bevezető és általános rendelkezések: 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazzák a Szallas.hu Kft. (3529 Miskolc, Lévay J. u. 2.) (a továbbiakban:

Részletesebben