Bármilyen kérdésetek van, abban szívesen segítünk, keressetek meg nyugodtan!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bármilyen kérdésetek van, abban szívesen segítünk, keressetek meg nyugodtan!"

Átírás

1 Tájékoztató egyéni vállalkozók részére a február 25-én esedékes személyi jövedelemadó és az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó bevallásáról Kedves Ügyfeleink! Idén olyan változások érintik a személyi jövedelemadó bevallást, mely együttműködésünk nélkül biztosan hibás adóbevallás benyújtásához vezetne. Itt, a röviden csak vagyonadóként megnevezett újabb sarcra és annak bevallására gondolok. Törvényhozó nagybecsű barátaink ugyanis azt találták ki, hogy az egyéni vállalkozóknak a saját személyi jövedelemadó bevallásukkor kell a vagyonadót is bevallani, ám mindezt úgy, hogy a személyi jövedelemadó bevalláson kell jelölni azt a tényt, hogy kell külön vagyonadó bevallást tennetek vagy sem. Ezek alapján pedig nem kerülhetjük ki azt a nyilatkozatot, melyet tőletek kérünk aláírva, miszerint kell-e vagyonadó bevallást tennetek. Mi ugyanis ennek a felelősségét már nem tudjuk vállalni. A személyi jövedelemadó bevallást már pár éve nem kell aláírnotok, azt mi automatikusan megcsináljuk és elküldjük az Apehnak elektronikus úton, (ahogyan a többi bevallást is), mivel azonban a vagyonadóról szóló kérdés is belekerült a bevallásba, így elkerülhetetlen a nyilatkozatotok. A vagyonadó bevallást mi nem tudjuk megcsinálni, nem tudunk ebben helyettetek dönteni. Segíteni tudunk, illetve egy 5000 Ft-os díj ellenében az általatok megadott adatokból ki tudjuk számítani az ingatlanotok becsült és számított értékét is, ezen adatok alapján a bevallást is kitöltjük, ám mindezért felelősséget semmilyen szín alatt nem tudunk vállalni. Jelen tájékoztatónkban megpróbálom elmagyarázni hogyan is kell kiszámolnotok az ingatlanok becsült és számított értékét és a gépjárművek vagyonadójának kiszámítását arra az esetre, ha mégis magatok estek neki e szép feladatnak. Tájékoztatónk végén pedig találsz kettő nyilatkozatot, melyet mindenképpen kitöltve kérünk vissza, a megfelelő helyen aláírva. A nyilatkozat két különböző esetre vonatkozik, kérlek csak azt töltsd ki és írd alá amelyik rád vonatkozik, míg a másikat aláírás nélkül húzd át. Amennyiben nem tudod, hogy melyiket kell kitöltened (mert nem tudod a lakóingatlanod értékét egyedül meghatározni) akkor gyere be hozzánk, és a fenti díj ellenében elvégezzük ezeket a számításokat, és ha szükséges akkor a bevallást is kitöltjük. Mivel minden hónap elején szoktátok hozni az anyagot (a legtöbben) ezért a nyilatkozatot is február elején szeretnénk visszakérni tőletek. Bármilyen kérdésetek van, abban szívesen segítünk, keressetek meg nyugodtan!

2 1) Ingatlan utáni vagyonadó: Adó alanya az a magánszemély vagy cég, aki a naptári év első napján (2010 január 01) tulajdonosa az ingatlannak. Több tulajdonos esetén az adót a tulajdoni hányadok arányában kell fizetni! Figyelem, nem az ingatlan értéke osztódik!! Haszonélvezeti, használati stb. jog esetén a jogtulajdonos az adó alanya, e joggal lefedett értékrészre! Az adó alapja a lakóingatlan tényleges forgalmi értéke! Ez az az összeg, amennyiért az ingatlant normál körülmények között értékesíteni lehetne. Erre nincs különösebb szabály, egyszerűen meg kell becsülni, akár a környéken elkelt ingatlanok áraihoz viszonyítva, de az apeh honlapján működik egy ingatlankalkulátor, amit szintén lehet ehhez használni. Nem csak akkor kell bevallást adni, ha a tényleges (becsült) forgalmi érték eléri a 30 millió forintot, hanem akkor is ha a törvény szerint számított forgalmi értéke ezt meghaladja! Fentiekből következik, hogy egy ingatlanra mindkét számítást el kell végezni, külön a számított forgalmi értékre és külön a becsült forgalmi értékre! Mind a két számítási módra létrehozott az Apeh egy-egy kalkulátort, melyet bárki használhat! Becsült érték: Számított érték: E két kalkulátort használva, Ti is ki tudjátok számítani ezeket az értékeket. Részlet a kalkulátor kitöltési útmutatójából: A kalkulátor által megállapított becsült forgalmi érték nem biztos, hogy megegyezik a tényleges forgalmi értékkel, ugyanis lehetnek a lakóingatlannak olyan egyedi sajátosságai, amelyek a valóságos forgalmi értéket eltérítik a becsült forgalmi értéktől. Ugyanakkor az adó alapja minden esetben a tényleges forgalmi érték kell, hogy legyen. A kalkulátor használata nem kötelező, igénybevétele az Ön önkéntes döntésén múlik, azonban amennyiben az Ön által a kalkulátor használatához megjelölt adatok valósak és az adóév január 1-jén is fennállnak és Ön az adóbevallása benyújtását megelőző hat hónapon belül a kalkulátorral megállapított becsült forgalmi értéket jelöli meg forgalmi értékként a Nért. Szerinti (vagyonadó) bevallásban, vagy adóbevallást erre tekintettel nem nyújt be, valamint ha az adóhatóság egy esetleges ellenőrzés során a becsült forgalmi értéknél magasabb valós forgalmi értéket állapít meg, akkor ezt a körülményt úgy kell értékelni, hogy az adott helyzetben Ön az elvárható körültekintéssel járt el. Ebben az esetben a különbözetet meg kell fizetnie, de az adóhatóság az adóbírság kiszabását, illetve a késedelmi pótlék felszámítását hivatalból mellőzi. Összegezve a fentieket: ha az Apeh honlapján meglevő becsült forgalmi értéket kiszámoló tábla 29 millió Ft-ot ír ki végösszegnek, de mi tudjuk hogy az ingatlanunk 35 millió Ft, akkor hiába nem

3 adtunk be bevallást, az Apeh nem fog megbüntetni, csak kiszámolja a vagyonadót és azt fogja büntetés és kamat nélkül behajtani. Ehhez azonban minden adatunkat meg kell adni az Apehnak, aki ezeket az adatokat el is tárolja!!! Az adó mértéke 30 millió forint forgalmi értékig 0,25%, 30 és 50 millió forint között 0,35%, 50 millió forint fölött pedig 0,5%, sávosan. Vagyis egy 70 milliós ingatlannál ki kell számolni az első 30 millió forintig a 0,25%-ot, majd a következő 20 milliónak a 0,35%-át végül az 50 millió feletti rész 0,5%-át és ezek összege adja ki a fizetendő adót! Adókedvezmény, hogy ha a lakcímnyilvántartás szerint is és ténylegesen (életvitelszerűen is) lakóhelyként szolgál az ingatlan, akkor a 30 millió forintot el nem érő forgalmi értékű ingatlanok után nem kell megfizetni az adót! Vagyis a 30 millió forintos kedvezmény csak akkor él, ha ott is lakik a tulaj. Ha nem ott lakik, és van egy másik ingatlan ami 15 millió forint alatt van, akkor az után sem kell fizetni. Ennél több ingatlanra viszont már nincs kedvezmény. Másik adókedvezmény a felújítás kedvezménye, vagyis ha valaki ingatlanát felújítja 2010-ben, akkor a felújításról szóló számla áfa összege levonható az adóból (majd 2011-re). Felújításnak minősül, ha az épület egészén, vagy teljes homlokzatán és több főszerkezetén építés, díszítés alkalmával visszaállítják az épület esztétikai állapotát, kicseréli a gépészeti vagy fűtőberendezéseket. Nem minősül felújításnak, a festés, mázolás, burkolatok cseréje stb. 3 vagy annál több gyermeket nevelők kedvezménye a 3. illetve minden további gyermek után az adó 15%-a. Bevallani azonban nem csak a 30 millió Ft tényleges (becsült) forgalmi érték feletti ingatlanokat kell, hanem azokat is ahol a törvény szerinti számított érték magasabb 30 millió Ft-nál! Vagyis elképzelhető, hogy a számított érték 35 millió Ft, ám a tényleges forgalmi érték csak 28 millió Ft, ez esetben bevallást kell tenni, de nem lesz fizetendő adó. Valószínű az ilyen esetek adóhatósági vizsgálatot is kapnak! Amennyiben mégsem vágsz bele egyedül a tényleges és a számított forgalmi értékek kiszámolásába, akkor tájékoztatónk legvégén a Nyilatkozatokat követően találsz még egy dokumentumot. Ebben a dokumentumban azokat az adatokat kérjük, melyek ahhoz szükségesek, hogy ki tudjuk számolni a különböző forgalmi értékeket. Amennyiben több lakóingatlannal is rendelkezel (Pl: nyaraló) akkor az összes ingatlan adatára szükségünk lesz!

4 2) Gépjármű után: Adókötelezettség keletkezik a személygépjármű tulajdonjogának megszerzését követő év január 1-jével. Megszűnik annak az évnek az utolsó napján, melyben a személygépkocsi értékesítve lett, vagy megsemmisült. Az adó alapja a motorteljesítmény, kilowattban. (Lóerő-kilowatt arány: 1,36) 125 kilowatt (170 lóerő) feletti gépkocsikra kell fizetni, mégpedig a gépjárműadó törvényben meghatározott összegek alapján kw kw 200 kw fölött A gyártás + 3 évben 690 Ft/kw 862,5 Ft/kw 1035 Ft/kw A gyártás évét követő 4-7 évben 600 Ft/kw 750 Ft/kw 900 Ft/kw 8-11 év 460 Ft/kw 575 Ft/kw 690 Ft/kw év 370 Ft/kw 462,5 Ft/kw 555 Ft/kw 16. évtől 280 Ft/kw 350 Ft/kw 420 Ft/kw Összefoglalva, akinek 2010 január 1-jén 170 Le-nél nagyobb teljesítményű személyautója volt, annak most e vagyonadó bevallásban erről is számot kell vetnie, és az adó felét ki is kell fizetnie!! 3) Légi és vízi jármű után: Ezt most nem részletezném, ha valakinek ring az Adrián egy yacht, vagy sárkányrepülővel, esetleg magánrepülővel közlekedik, az szóljon és kiszámoljuk az adóját! :-)

5 Iktató szám: Nyilatkozat* A nyilatkozatot adó egyéni vállalkozó neve: Címe: Adószáma: Alulírott egyéni vállalkozó nyilatkozom az Alfafaktor Plusz Kft-nek /6000 Kecskemét, Jókai u. 22./ mint megbízott könyvelőirodának, hogy nincs semmilyen - Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló évi LXXVIII. törvényben meghatározott - adókötelezettség alá eső vagyontárgyam. Kérem, hogy a személyi jövedelemadó bevallásomat ennek tudatában készítsék el. Kelt: nyilatkozatot adó egyéni vállalkozó aláírása Nyilatkozat* A nyilatkozatot adó egyéni vállalkozó neve: Címe: Adószáma: Alulírott egyéni vállalkozó nyilatkozom az Alfafaktor Plusz Kft-nek /6000 Kecskemét, Jókai u. 22./ mint megbízott könyvelőirodának, hogy bevallási kötelezettségem keletkezik - Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló évi LXXVIII. törvényben meghatározott - vagyontárgyak után. Kérem, hogy a személyi jövedelemadó bevallásomat ennek tudatában készítsék el, illetve jelöljék a bevalláson ennek tényét! Kelt: nyilatkozatot adó egyéni vállalkozó aláírása *A nyilatkozatok közül csak az egyiket kell aláírni, a másikat aláírás nélkül áthúzni!

6 Iktató szám: Amennyiben nem tudjátok, vagy nem akarjátok kiszámolni a lakóingatlanotok becsült forgalmi értékét, akkor az alábbi táblázatot kérjük kitöltve aláírva visszaküldeni részünkre. Az adókötelezettség megállapítása érdekében szükséges az alábbi nyilatkozat kitöltése a tulajdonában lévő VALAMENNYI ingatlanra (lakás, üdülő) vonatkozóan. Ezzel a táblázattal a becsült és a számított forgalmi értéket is ki tudjuk számítani, ám a tényleges forgalmi értékre vonatkozóan még mindig nem lesz adatunk, ezt mindenkinek magának kell kitalálnia, és aláírásával elismernie! A táblázat első oszlopa a kérdéseket tartalmazza, és a második oszlopban levő válaszok közül kell kérdésenként egyet-egyet megjelölnöd! Egyéni vállalkozó neve: Címe: Adószáma: Hány darab ingatlannal rendelkezem? A lakóingatlan címe Ha ez a bejelentett lakcíme jén és ott is lakik, jelölje X-szel: Az ingatlan típusa A lakóingatlan hasznos alapterülete (belmagasság minimum 1,90 m; fedett terasz 50 %-a számít bele) A lakóingatlanhoz, üdülőhöz tartozó telek, vagy telekhányad területe Az épület kora (használatba vételi engedély kiállításától számítva) Az épület teljes felújítása az adóévet megelőző (teljesen vagy megközelítőleg visszaállítja az eredeti műszaki állapotot) Az épület függőleges teherhordó falazata, illetve az alkalmazott építési technológia (ha több is hozzárendelhető, akkor az alacsonyabb értéket kell jelölni) Lakás egylakásos lakóépületben Lakás többlakásos lakó- vagy egyéb épületben Üdülő egylakásos épületben Üdülő többlakásos épületben... m2... m2 10 év alatti év közötti év közötti 80 év fölötti 10 éven belül történt 10 éven túl, de 20 éven belül történt minden más esetben tégla, kő falazatú, illetve monolit beton, vasbeton szerkezetű épület házgyári panelszerkezetű épület, egyéb nem hagyományos építőanyagból készült, illetve könnyű

7 Az épülethez tartozó telek közművesítettsége Az épülethez tartozó telek határa előtti út A lakás, üdülő komfort fokozata (Duplakomfortos: legalább 2 fürdőszobával rendelkező összkomfortos. Összkomfortos: min. 12 m2-es lakószoba, konyha, fürdő, WC, villany, víz, szennyvízelvezetés, melegvíz, központi fűtés. Komfortos: min. 12 m2-es lakószoba, konyha, fürdő, WC, villany, víz, szennyvíz-elvezetés, melegvíz, egyedi fűtés: szilárd vagy olajtüzelésű kályhafűtés, elektromos hőtároló kályha, gázfűtés. Félkomfortos: min. 12 m2-es lakószoba, konyha, fürdő, WC, közműből legalább villany és víz, egyedi fűtés.) A lakásban (üdülőben) lévő lakószobák (félszobát is beleértve) száma (Lakószoba: min. 12 m2-es, min. 25 cm vastag fal, ablak, melegpadló, fűthető, min. 2 m-es ajtó és ablak nélküli falfelület. Félszoba: ugyanez 6-12 m2 között.) A lakóingatlanhoz tartozó gépjárműtároló(k) alapterülete A lakásban vagy a lakáshoz tartozó telken 20 m3-t meghaladó űrtartalmú úszómedence űrtartalma Lakóépületben vagy egyéb épületben levő lakások lakószobáinak (félszobát is beleértve) tájolása Többszintes és többlakásos lakóépületben vagy egyéb épületben levő lakások szerkezetű épület fa, vályog, vert falú és egyéb hagyományos építőanyagból épült épület teljesen közművesített (áram, víz, gáz/távhő, közüzemi szennyvízelvezetés, közterületi csapadékvízelvezetés) részlegesen közművesített (áram, víz, gáz/távhő, egyedi szennyvízelvezetés, közterületi csapadékvízelvezetés) hiányos közművesítettség (előzőből valami nincs meg) közművesítetlen bármely telekhatár előtt szilárd burkolatú valamennyi telekhatár előtti út földút duplakomfortos és egyedi központi vagy etage fűtéssel duplakomfortos és központi fűtéssel vagy távfűtéssel és egyedi hőmennyiség-szabályozóval; vagy összkomfortos egyedi központi vagy etage fűtéssel vagy távfűtéssel és egyedi hőmennyiségszabályozás lehetőségével összkomfortos és központi fűtéssel vagy távfűtéssel egyedi hő mennyiség-szabályozás lehetősége nélkül; vagy komfortos félkomfortos komfort nélküli 3-nál több 3 3-nál kevesebb nincsen 16 m2-t nem haladja meg 16 m2-t meghaladja nincsen, vagy 20 m3-nél nem nagyobb 20 m3-nél nagyobb, de nem haladja meg a 40 m 3 -t 40 m3-nél nagyobb a lakás egyik lakószobájának ablaka sem nyílik épülettel, épületszerkezeti elemekkel körbezárt udvarra vagy északi irányba a lakás lakószobáinak legalább felében az ablakok épülettel, épületszerkezeti elemekkel körbezárt udvarra vagy északi irányba nyílnak minden egyéb megoldás a lakás az épület 2. vagy ennél magasabb emeletén helyezkedik el és az épület felvonóval rendelkezik

8 megközelíthetősége a lakás az épület 2. vagy ennél magasabb emeletén helyezkedik el és felvonóval nem rendelkezik a lakás az alagsorban helyezkedik el minden más esetben Alulírott büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a jelen táblázatban foglalt adatok a valóságnak megfelelnek. Kelt: egyéni vállalkozó aláírása A következő rész csak a számításokat követően töltendő ki! Alfafaktor Plusz Kft tölti ki: Az ingatlan becsült forgalmi értéke: Az ingatlan számított forgalmi értéke: Egyéni vállalkozó nyilatkozata Alulírott nyilatkozom, hogy a fenti ingatlan tényleges forgalmi értéke: Ft, mely értéket aláírásommal nyugtázok. Ezen értékek alapján, amennyiben szükséges (akár számított, akár becsült, akár tényleges) kérem a bevallás elkészítését. egyéni vállalkozó aláírása

BEVALLÁS luxusadóról

BEVALLÁS luxusadóról Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás / postára adás ja: BEVALLÁS luxusadóról... az átvevő aláírása (Benyújtandó Debrecen MJV. Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztályához -4025 Debrecen, Kálvin tér 11., mint

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 6/2006. (III. 20.) Kt. rendelete 1

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 6/2006. (III. 20.) Kt. rendelete 1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 6/2006. (III. 20.) Kt. rendelete 1 a luxusadóról (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2008. I. 08.) Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP

az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP 31B-14-01 Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: év hónap nap Az adóhatóság azonosító száma: az átvevő aláírása

Részletesebben

Melléklet az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó bevallásához. 1. Az egyes ingatlanfajták települési átlagértékei (ezer Ft/m 2 ) 1

Melléklet az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó bevallásához. 1. Az egyes ingatlanfajták települési átlagértékei (ezer Ft/m 2 ) 1 Melléklet az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó bevallásához Többlakásos lakóépület az az épület, ahol vannak 1. Az egyes ingatlanfajták települési átlagértékei (ezer Ft/m 2 ) 1 közös használatra

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

Részletesebben

Bevallás az építményadóról korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani)

Bevallás az építményadóról korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani) Bevallás az építményadóról korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani) 35/2008. (XII. 31.) PM rendelet alapján Az adóhatóság tölti

Részletesebben

/2005. Tárgy: Tájékoztató a LUXUSADÓ-ról Témafelelős: Tonnesné Kiss Ildikó. Mell.: 1 db táblázat

/2005. Tárgy: Tájékoztató a LUXUSADÓ-ról Témafelelős: Tonnesné Kiss Ildikó. Mell.: 1 db táblázat Szentes Város Polgármestere 6600. Szentes, Kossuth tér 6. 03-20975/2005. Tárgy: Tájékoztató a LUXUSADÓ-ról Témafelelős: Tonnesné Kiss Ildikó Mell.: 1 db táblázat Szentes Város Önkormányzat Képviselő- testülete

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani! ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak.

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak.

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak.

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS FŐLAP

ADATBEJELENTÉS FŐLAP ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó: Békés Város Önkormányzata Adóhatóság 5630 Békés, Petőfi u. 2. Tel: 66/411-011 e-mail: varoshaza@bekesvaros.hu (Helyrajzi számonként

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak.

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról

ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak.

Részletesebben

1. Az adatbejelentő neve (cégneve), születési neve: 3. Anyja születési családi és utóneve: 4. Adóazonosító jele: Adószáma:

1. Az adatbejelentő neve (cégneve), születési neve: 3. Anyja születési családi és utóneve: 4. Adóazonosító jele: Adószáma: I. Az adatbejelentés fajtája: ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi

Részletesebben

Hidegkút Község Önkormányzatának 3/2003. ( IV. 15. Ör. 9 számú rendelete az építményadóról. Az adókötelezettség

Hidegkút Község Önkormányzatának 3/2003. ( IV. 15. Ör. 9 számú rendelete az építményadóról. Az adókötelezettség Hidegkút Község Önkormányzatának 3/2003. ( IV. 15. Ör. 9 számú rendelete az építményadóról Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 1990. évi C. törvény 1. -ának /1/ bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Kedves vállalkozó társaim!

Kedves vállalkozó társaim! Kedves vállalkozó társaim! 2009. nyarán az Országgyűlés elfogadta az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt, amely 2010. január 1-én életbe is fog lépni. Ez a törvény nagyon sok

Részletesebben

az épület, épületrész utáni építményadóról

az épület, épületrész utáni építményadóról A D A T B E J E L E N T É S az épület, épületrész utáni építményadóról F Ő L A P Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak.

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!

ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani! ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!) Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: év hó nap az

Részletesebben

Frissítve: szeptember 6. 15:28 Netjogtár Hatály: közlönyállapot (2009.VII.8.) Magyar joganyagok évi LXXVIII. törvény - az egyes nagy ért

Frissítve: szeptember 6. 15:28 Netjogtár Hatály: közlönyállapot (2009.VII.8.) Magyar joganyagok évi LXXVIII. törvény - az egyes nagy ért Magyar joganyagok - 2009. évi LXXVIII. törvény - az egyes nagy értékű vagyontárgyak 1. oldal 2009. évi LXXVIII. törvény az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról 1 A Magyar Köztársaság Országgyűlése

Részletesebben

Magánszemélyek kommunális adója bevallásának, kivetésének ügyintézése

Magánszemélyek kommunális adója bevallásának, kivetésének ügyintézése Magánszemélyek kommunális adója bevallásának, kivetésének ügyintézése Ügyintéző: Otoltics Gyuláné Ügyintézés helye: Fadd Nagyközség Polgármesteri Hivatala Adó Iroda Fadd, Dózsa György utca 12 Ügyfélfogadás

Részletesebben

KÉRELEM Önkormányzati bérlakás igényléséhez

KÉRELEM Önkormányzati bérlakás igényléséhez KÉRELEM Önkormányzati bérlakás igényléséhez 1.sz. Melléklet Az alábbi jogcímek közül kérjük a megfelelőt aláhúzni: 1.) Szolgálati jelleggel, 2.) Szociális jelleggel, 3.)Piaci alap jelleggel, 4.)Fiatalok

Részletesebben

IDEGENFORGALMI ADÓ BEVALLÁS adókötelezettség keletkezéséhez (ha az adó alapja az üdülőépület hasznos alapterülete)

IDEGENFORGALMI ADÓ BEVALLÁS adókötelezettség keletkezéséhez (ha az adó alapja az üdülőépület hasznos alapterülete) IDEGENFORGALMI ADÓ BEVALLÁS adókötelezettség keletkezéséhez (ha az adó alapja az üdülőépület hasznos alapterülete) Önkormányzati adóhatóság tölti ki! Beérkezés/postára adás dátuma: 200.. év. hó.. nap Átvevőaláírása:

Részletesebben

A nyomtatvány kitöltése előtt kérjük olvassa el a kitöltési útmutatót!

A nyomtatvány kitöltése előtt kérjük olvassa el a kitöltési útmutatót! Az Önkormányzati Hivatal tölti ki! Iktatószám:.. Sorszám:.. L A K Á S I G É N Y L É S I K É R E L EM A nyomtatvány kitöltése előtt kérjük olvassa el a kitöltési útmutatót! Zsana Önkormányzata tulajdonában

Részletesebben

ÉPÍTMÉNYADÓ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ÉPÍTMÉNYADÓ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ÉPÍTMÉNYADÓ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Salgótarjánban az üzleti célú építmények utáni adókötelezettség mellett 2017. január 01-jétől bevezetésre került a lakások- és a lakhatást szolgáló üdülők utáni építményadó,

Részletesebben

ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS

ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS Ügyintézı: Ráczné Tel: 570-028/216 Érkezett: II. Bevallás benyújtásának oka: ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS FİLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.) I. Bevallás fajtája: Megállapodás alapján

Részletesebben

ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS A nem lakás céljára szolgáló építmény építményadó megállapításához ( az adó alapja az építmény hasznos alapterülete)

ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS A nem lakás céljára szolgáló építmény építményadó megállapításához ( az adó alapja az építmény hasznos alapterülete) Benyújtandó: Szalkszentmárton Község Polgármesteri Hivatala 6086 Szalkszentmárton Jókai u. 2. ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS A nem lakás céljára szolgáló építmény építményadó megállapításához ( az adó alapja az

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!

ADATBEJELENTÉS. az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani! ADATBEJELENTÉS az épület, épületrész utáni építményadóról FŐLAP Benyújtandó az épület, épületrész (építmény) fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak.

Részletesebben

Építményadó. Adókötelezettség 1. Az adó alanya 2.

Építményadó. Adókötelezettség 1. Az adó alanya 2. Diósd Város Önkormányzata 19/2015. (X. 28) önkormányzati rendelete az építményadóról és a telekadóról (Egységes szerkezetben a 7 /2016. (II.25.) önkormányzati rendelettel) Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitöltetni! Ingatlan megszűnése Ingatlan szerzése

Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitöltetni! Ingatlan megszűnése Ingatlan szerzése BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében Főlap (Benyújtandó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén lévő építményekről. Helyrajzi számonként külön-külön

Részletesebben

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 21/1995. (XII.6.) számú. rendelete. az idegenforgalmi adóról

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 21/1995. (XII.6.) számú. rendelete. az idegenforgalmi adóról TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/1995. (XII.6.) számú rendelete az idegenforgalmi adóról Az 1990. évi C. törvény 1. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához II. számú melléklet a 7004/2006. (AEÉ4.) APEH irányelvhez ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító

Részletesebben

BEVALLÁS a telekadóról, alapterület szerinti adózás esetében

BEVALLÁS a telekadóról, alapterület szerinti adózás esetében BEVALLÁS a telekadóról, alapterület szerinti adózás esetében (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.) I. Bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP 1 Fertőd Város Önkormányzatának Adóhatósága 9431 Fertőd, Madách sétány 1. Telefon: 99/537013 E-mail: adougy@fertod.hu Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás(postára adás) időpontja: 201 év.hó..nap... aláírás

Részletesebben

város/község közterület közterület jelleg hsz. ép. lh. em. ajtó

város/község közterület közterület jelleg hsz. ép. lh. em. ajtó Mátraballa Község Önkormányzata Körjegyzőség Mátraballai Hivatala 3247. Mátraballa, Iskola u. 5. Tel: 36/475-001. Bevallás a magánszemélyek kommunális adójáról (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást

Részletesebben

Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/1995.(X.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati lakások lakbérének megállapításáról

Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/1995.(X.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati lakások lakbérének megállapításáról Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/1995.(X.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati lakások lakbérének megállapításáról (egységes szerkezetben a módosítására kiadott 8/2000./II.24./,

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról

BEVALLÁS az építményadóról 1 Lövői Közös Önkormányzati Hivatal Adóhatósága 9461. Lövő, Fő u. 181. Tel.: 99/533-557 E-mail: ado@lovo.hu BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP I. A bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás

Részletesebben

6/1996.(02.01.) Kgy. sz. rendelet 1. A lakbérek megállapításáról

6/1996.(02.01.) Kgy. sz. rendelet 1. A lakbérek megállapításáról 6/1996.(02.01.) Kgy. sz. rendelet 1 A lakbérek megállapításáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az 1991. évi XX. tv. 138.. /1/ bekezdés n./ pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi

Részletesebben

község közterület közterület jellege hsz. ép. lh. em. ajtó

község közterület közterület jellege hsz. ép. lh. em. ajtó Tiszaüly Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 5061 Tiszasüly, Kistéri út 21. Tel:56/497-000, fax: 56/497-019 Bevallás a magánszemélyek kommunális adójáról (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást

Részletesebben

bevallás A magánszemély kommunális adójának megállapításához . évtől I. A bevallás fajtája: Megállapodás alapján benyújtott Nem megállapodás alapján

bevallás A magánszemély kommunális adójának megállapításához . évtől I. A bevallás fajtája: Megállapodás alapján benyújtott Nem megállapodás alapján Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztály ADÓIRODA 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. Tel.:63/510-330 fax. 63/510-328 Számla száma: 12066007-00372965-00100007 Bevallás A magánszemély kommunális adójának

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP 1 Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Adóhatósága 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. Tel./fax: 99/360-012 E-mail: ado@nagycenk.hu Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás(postára adás) időpontja: 201 év.hó..nap... aláírás

Részletesebben

T/ 17549. számú törvényjavaslat. a luxusadóról

T/ 17549. számú törvényjavaslat. a luxusadóról A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/ 17549. számú törvényjavaslat a luxusadóról Előadó: Dr. Veres János pénzügyminiszter Budapest, 2005. szeptember 2 2005. évi.törvény a luxusadóról Az Országgyűlés a vagyonarányos

Részletesebben

ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA ÉVRŐL

ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA ÉVRŐL Adóhatóság tölti ki! Adóhatóság megnevezése:. Bevallás benyújtásának időpontja:. Azonosító szám: ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA 2009. ÉVRŐL 2003. december 31-e előtt kezdett őstermelők részére,

Részletesebben

2005. évi CXXI. törvény

2005. évi CXXI. törvény 2005. évi CXXI. törvény a luxusadóról[1] Az Országgyűlés a vagyonarányos közteherviselés alkotmányos követelménye fokozottabb érvényre juttatása érdekében a következő törvényt alkotja: Az adó tárgya 1.

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében 2014 adóévben FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében 2014 adóévben FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében 2014 adóévben FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.) I.Megállapodás I.1. Bevallás fajtája: alapján

Részletesebben

ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Központi számunk: 96/

ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Központi számunk: 96/ Bevallás: évi építményadó megállapításához: hasznos alapterület szerinti adózás esetében (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön

Részletesebben

T/9818. számú. törvényjavaslat. a vagyonadóról

T/9818. számú. törvényjavaslat. a vagyonadóról Magyar Köztársaság Kormánya T/9818. számú törvényjavaslat a vagyonadóról Előadó: Dr. Oszkó Péter pénzügyminiszter Budapest, 2009. május 2 2009. évi..törvény a vagyonadóról A Magyar Köztársaság Országgyűlése

Részletesebben

ÉPÍTMÉNYADÓ. 45/1992. (1993.I.1.) KGY rendelet az építményadóról (továbbiakban: Ör.)

ÉPÍTMÉNYADÓ. 45/1992. (1993.I.1.) KGY rendelet az építményadóról (továbbiakban: Ör.) ÉPÍTMÉNYADÓ Vonatkozó jogszabály: 1990. évi C. törvény a helyi adókról (továbbiakban: Htv.) 2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről 45/1992. (1993.I.1.) KGY rendelet az építményadóról (továbbiakban:

Részletesebben

ADATLAP MAGÁNSZEMÉLY (EGYÉNI VÁLLALKOZÓ) FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE ÉS MÉRSÉKLÉSRE IRÁNYULÓ KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁHOZ

ADATLAP MAGÁNSZEMÉLY (EGYÉNI VÁLLALKOZÓ) FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE ÉS MÉRSÉKLÉSRE IRÁNYULÓ KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁHOZ ADATLAP MAGÁNSZEMÉLY (EGYÉNI VÁLLALKOZÓ) FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE ÉS MÉRSÉKLÉSRE IRÁNYULÓ KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁHOZ Adózó azonosító adatai: neve:. lakcíme:.... foglalkozása: munkahely megnevezése és címe:.

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében Főlap

BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében Főlap BEVALLÁS az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében Főlap (Benyújtandó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén lévő építményekről. Helyrajzi számonként külön-külön

Részletesebben

SALFÖLD ÖNKORMÁNYZAT

SALFÖLD ÖNKORMÁNYZAT Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal 8254 Kővágóörs, Petőfi utca 2. Telefon: 87/563-002 SALFÖLD ÖNKORMÁNYZAT Azonosító : (Adóhatóság tölti ki!) BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP Fertőrákos Községi Önkormányzat Adóhatósága 9421 Fertőrákos, Fő u.139. Tel./fax: 99/530-024 E-mail: ado@fertorakos.hu 35/2008. (XII.31.) PM rendelet alapján 1 Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás (postára

Részletesebben

Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó. Adószáma: Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó

Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó. Adószáma: Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében 2013 adóévben FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.) I.Megállapodás I.1. Bevallás fajtája: alapján

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

Részletesebben

31B-13-01. Űrlapkód: 2013.05.02.

31B-13-01. Űrlapkód: 2013.05.02. BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében Főlap (Benyújtandó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén lévő építményekről. 31B-13-01 v3 Az adóhatóság tölti

Részletesebben

BEVALLÁS a telekadóról

BEVALLÁS a telekadóról BEVALLÁS a telekadóról (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban kerületi önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.) I.

Részletesebben

I. Bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás. adóalap-megállapítás változása egyéb:

I. Bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás. adóalap-megállapítás változása egyéb: BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP 1 1. melléklet a 35/2008. (XII. 31.) PM rendelethez BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához.

Részletesebben

I. Bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás. adóalap-megállapítás változása egyéb:

I. Bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás. adóalap-megállapítás változása egyéb: BEVALLÁS az építményadóról FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

Részletesebben

ADATBEJELENTÉS. a magánszemély kommunális adójáról. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!)

ADATBEJELENTÉS. a magánszemély kommunális adójáról. (Helyrajzi számonként külön-külön kell az adatbejelentést benyújtani!) ADATBEJELENTÉS a magánszemély kommunális adójáról Benyújtandó az adótárgy fekvése szerinti települési önkormányzati, a fővárosban a kerületi önkormányzati adóhatóságnak. (Helyrajzi számonként külön-külön

Részletesebben

Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó alapvető szabályairól

Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó alapvető szabályairól 34. számú információs füzet Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó alapvető szabályairól Tisztelt Ügyfelünk! Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó 1, köznapi nevén a vagyonadó (a továbbiakban:

Részletesebben

az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP

az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP Űrlapkód: 31B-14-01 2014.01.08. Makói Polgármesteri Hivatal Adócsoport Cím: 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: 62/511-800

Részletesebben

I.Bevallás fajtája: Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás

I.Bevallás fajtája: Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás BEVALLÁS a magánszemélyek kommunális adójáról Benyújtandó Múcsony Nagyközség Önkormányzata Adóhatóságához (helyrajzi számonként külön-külön kell benyújtani) I.Bevallás fajtája: Megállapodás alapján benyújtott

Részletesebben

I. Bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás

I. Bevallás fajtája Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás ÉPÍTMÉMNYADÓ bevallási nyomtatványa FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat. Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.) I. Bevallás fajtája Megállapodás

Részletesebben

Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitöltetni! Ingatlan megszűnése Ingatlan szerzése

Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitöltetni! Ingatlan megszűnése Ingatlan szerzése BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében Főlap (Benyújtandó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén lévő építményekről. Helyrajzi számonként külön-külön

Részletesebben

Paks Város Jegyzője Adóhatóság tölti ki! A bevallás 1 pld-át Bevallott Adóhatóság forg.érték:.ft

Paks Város Jegyzője Adóhatóság tölti ki! A bevallás 1 pld-át Bevallott Adóhatóság forg.érték:.ft Paks Város Jegyzője Paks, Dózsa Gy.u.55-61 Adóhatóság tölti ki! A bevallás 1 pld-át Bevallott Adóhatóság forg.érték:.ft tölti ki! a mai A napon bevallás átvettem. 1 pld-át Megállapított Bevallott forg.

Részletesebben

ingatlan megszűnése ingatlan szerzése ingatlan elidegenítése vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog megszűnése

ingatlan megszűnése ingatlan szerzése ingatlan elidegenítése vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog megszűnése Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi út 112-114. B E V A L L Á S az építményadó megállapításához a helyi adóról szóló többszörösen módosított 1990.évi C. törvény alapján,

Részletesebben

I. Bevallás fajtája: a) Megállapodás alapján benyújtott bevallás b) Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás

I. Bevallás fajtája: a) Megállapodás alapján benyújtott bevallás b) Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás Tárgy: Építményadó bevallás Községi Önkormányzat Jegyzőjétől 3720 Sajókaza, Petőfi u. 2. 48 / 355-001 Fax: 48 / 505-208 Email: kaza.jegyzo@parisat.hu I. Bevallás fajtája: a) Megállapodás alapján benyújtott

Részletesebben

ingatlan megszűnése ingatlan szerzése ingatlan elidegenítése vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog megszűnése

ingatlan megszűnése ingatlan szerzése ingatlan elidegenítése vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog alapítása vagyoni értékű jog megszűnése Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi út 112-114. B E V A L L Á S az építményadó megállapításához a helyi adóról szóló többszörösen módosított 1990.évi C. törvény alapján,

Részletesebben

Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni! Vagyoni értékű jog alapítása Vagyoni értékű jog megszűnése

Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni! Vagyoni értékű jog alapítása Vagyoni értékű jog megszűnése BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében Főlap (Benyújtandó Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén lévő ingatlanokról. Helyrajzi számonként külön-külön

Részletesebben

Vállalkozásbarát Könyvelő, Oktató és Szolgáltató Betéti Társaság

Vállalkozásbarát Könyvelő, Oktató és Szolgáltató Betéti Társaság Vállalkozásbarát Könyvelő, Oktató és Szolgáltató Betéti Társaság 1075 Budapest, Wesselényi utca 4. IV. emelet 27. Telefon: 9 00 17 00 : 341 02 02, fax: 413 17 16 www.tomcsanyierzsebet.hu e-mail: tomcsanyi.erzsebet@t-online.hu

Részletesebben

Méltányossági kérelem

Méltányossági kérelem Mutató: Méltányossági kérelem Név: Szül::. Adóazonosító jele:..adószáma: Anyja neve:. Leánykori neve::.. Város: Utca alatti lakos az alábbi kérelemmel fordulok Szentes Város önkormányzati adóhatóságához:

Részletesebben

Kérelem a települési lakásfenntartási támogatás megállapításához

Kérelem a települési lakásfenntartási támogatás megállapításához Kérelem a települési lakásfenntartási támogatás megállapításához I. Személyi adatok: 1.A kérelmező személyére vonatkozó adatok Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési helye, ideje:... Lakóhelye:...

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP

BEVALLÁS az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi

Részletesebben

HELYRAJZI SZÁMONKÉNT KÜLÖN-KÜLÖN KELL BEVALLÁST BENYÚJTANI. Adókötelezettség keletkezése Változás bejelentése Adókötelezettség megszűnése

HELYRAJZI SZÁMONKÉNT KÜLÖN-KÜLÖN KELL BEVALLÁST BENYÚJTANI. Adókötelezettség keletkezése Változás bejelentése Adókötelezettség megszűnése BEVALLÁS hasznos alapterület szerinti építményadóról 2011-RE ÉS KORÁBBI ÉVEKRE Benyújtandó Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Adóhatóságához 1139 Budapest, Béke tér 1., 1555 Budapest, Pf. 10.

Részletesebben

B E V A L L Á S az építményadóról (főlap) (helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani)

B E V A L L Á S az építményadóról (főlap) (helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani) 1 B E V A L L Á S az építményadóról (főlap) (helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani) I. Bevallás fajtája: Megállapodás alapján benyújtott bevallás Nem megállapodás alapján benyújtott

Részletesebben

ADATLAP. Magánszemélyek részére fizetési kedvezmény (mérséklés, fizetési halasztás, részletfizetés) igényléséhez

ADATLAP. Magánszemélyek részére fizetési kedvezmény (mérséklés, fizetési halasztás, részletfizetés) igényléséhez Pátyi Polgármesteri Hivatal Adóigazgatási Iroda 2071 Páty, Kossuth Lajos u. 83. : 06-23/555-535 Fax: 06-23/344-540 E-mail: ado@paty.hu web: http://www.paty.hu ADATLAP Magánszemélyek részére fizetési kedvezmény

Részletesebben

Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: év hó nap az átvevő aláírása

Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: év hó nap az átvevő aláírása db 35/2008. (XII. 31.) PM rendelet alapján BEVALLÁS az építményadóról korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében FŐLAP (Helyrajzi számonként külön külön bevallást kell benyújtani.) Az adóhatóság

Részletesebben

SZOCIÁLIS CÉLÚ TÜZIFA IGÉNYLÉSÉHEZ. 1. Név: Születési név:. 3. Születési hely és idő: TAJ szám: Anyja neve:...

SZOCIÁLIS CÉLÚ TÜZIFA IGÉNYLÉSÉHEZ. 1. Név: Születési név:. 3. Születési hely és idő: TAJ szám: Anyja neve:... 1. melléklet a 9/2018. (X.16.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM SZOCIÁLIS CÉLÚ TÜZIFA IGÉNYLÉSÉHEZ Személyi adatok 1. Név:... 2. Születési név:. 3. Születési hely és idő: TAJ szám:... 4. Anyja neve:...

Részletesebben

Változás bejelentése Változás jellege: Adóalap-megállapítás változás. Egyéb:

Változás bejelentése Változás jellege: Adóalap-megállapítás változás. Egyéb: Bevallás az építményadóról - nem lakáscélú épületek FŐLAP Benyújtandó Fegyvernek Város Önkormányzat Adóhatóságához. Helyrajziszámonként külön-külön kell bevallást benyújtani. I. Bevallás fajtája: Megállapodás

Részletesebben

Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó alapvető szabályairól

Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó alapvető szabályairól 34. számú információs füzet Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó alapvető szabályairól Tisztelt Ügyfelünk! Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó 1, köznapi nevén a vagyonadó (a továbbiakban:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete*

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* a helyi iparűzési adóról (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) A Közgyűlés a helyi adókról

Részletesebben

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: BEVALLÁS

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: BEVALLÁS Monostorapáti Közös Önkormányzati Hivatal 8296 MONOSTORAPÁTI, PETŐFI U. 123. TELEFON, 87/435-055., 87/535-005. FAX: 87/435-055 E-mail: mapatik@hu.inter.net AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! Azonosító szám:.. Benyújtás,

Részletesebben

A nyomtatvány kitöltése előtt kérjük olvassa el a kitöltési útmutatót!

A nyomtatvány kitöltése előtt kérjük olvassa el a kitöltési útmutatót! Iktatószám:.. Sorszám:.. A Polgármesteri Hivatal tölti ki! S Z O C I Á L I S L A K Á S K É R E L E M / A ( Z ) I K T A T Ó S Z Á M Ú K É R E L E M M Ó D O S Í T Á S A A nyomtatvány kitöltése előtt kérjük

Részletesebben

SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM

SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM 7/2018.(X.31.) rendelet 1. sz. melléklete Berkenyei Közös Önkormányzati Hivatal Nógrádi Kirendeltsége 2642 Nógrád, Hunyadi u. 18. Tel.: 35/362-210, fax: 35/562-001 SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁS IRÁNTI

Részletesebben

Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó. Adószáma: Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó

Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó. Adószáma: Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet Ajtó BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében 2008-2011 adóévben FŐLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.) I.Megállapodás I.1. Bevallás fajtája: alapján

Részletesebben

Ö N E L L E N Ő R Z É S I L A P. a helyi iparűzési adó helyesbítéséhez

Ö N E L L E N Ő R Z É S I L A P. a helyi iparűzési adó helyesbítéséhez AO 005/2 4/1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Ö N E L L E N Ő R Z É S I L A P a helyi iparűzési adó helyesbítéséhez I. Adózó neve:... Adószáma:... Címe: helyiség (utca, tér stb.) Irányítószám:

Részletesebben

KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA

KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA MB 08 21/C 3.000,-Ft illetékcsekk KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA Az igénylő adatai: Neve: Leánykori neve: Anyja neve:.. Szül. hely: Szül. év, hó, nap:. Adószáma: TAJ-száma:.. Állandó

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelete. a települési adóról

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelete. a települési adóról Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelete a települési adóról (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Budapest Főváros IV. kerület

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Építményadó bevalláshoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Építményadó bevalláshoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Építményadó bevalláshoz Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának illetékességi területén lévő építmények után az építményadóval kapcsolatos adókötelezettséget a helyi adókról szóló 1990.

Részletesebben

az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP

az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP BEVALLÁS az építményadóról, hasznos alapterület szerinti adózás esetében FŐLAP 31B-12-01 Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: Az adóhatóság azonosító száma: az átvevő aláírása I. Bevallás

Részletesebben

B Ü K K A R A N Y O S K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É R E L E M. Települési lakásfenntartási támogatás megállapítására

B Ü K K A R A N Y O S K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É R E L E M. Települési lakásfenntartási támogatás megállapítására B Ü K K A R A N Y O S K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 3554 BÜKKARANYOS, PETŐFI S ÚT 100.. TELEFON : 06 46 / 476-352 /FAX: 06 46 / 576-263 K É R E L E M Települési lakásfenntartási támogatás megállapítására

Részletesebben

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1/ Kérelmező neve /születési név is / /Nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni!/ Társadalombiztosítási Azonosító Jel /TAJ szám/: Születési helye: Anyja neve: Születési

Részletesebben

Vállalkozásbarát Könyvelő, Oktató és Szolgáltató Betéti Társaság

Vállalkozásbarát Könyvelő, Oktató és Szolgáltató Betéti Társaság Vállalkozásbarát Könyvelő, Oktató és Szolgáltató Betéti Társaság 1075 Budapest, Wesselényi utca 4. IV. emelet 27. Telefon: 9 00 17 00 : 341 02 02, fax: 413 17 16 www.tomcsanyierzsebet.hu e-mail: tomcsanyi.erzsebet@t-online.hu

Részletesebben

KÉRELEM lakásfenntartási támogatás megállapításához. Kérelmező neve:.. Születési neve:. Szül.helye, ideje:.. Anyja neve. Lakcíme:..

KÉRELEM lakásfenntartási támogatás megállapításához. Kérelmező neve:.. Születési neve:. Szül.helye, ideje:.. Anyja neve. Lakcíme:.. 1. melléklet a 6/2017.(...) önkormányzati rendelethez KÉRELEM lakásfenntartási támogatás megállapításához Kérelmező neve:.. Születési neve:. Szül.helye, ideje:.. Anyja neve:.. Lakcíme:.. Tartózkodási helye:..

Részletesebben

Bevallás az építményadóról korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében FŐLAP (Helyrajzi számonként külön külön bevallást kell benyújtani)

Bevallás az építményadóról korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében FŐLAP (Helyrajzi számonként külön külön bevallást kell benyújtani) Bevallás az építményadóról korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében FŐLAP (Helyrajzi számonként külön külön bevallást kell benyújtani) 35/2008. (XII. 31.) PM rendelet alapján Az adóhatóság tölti

Részletesebben

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: BEVALLÁS

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: BEVALLÁS AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! Azonosító szám:.. Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: BEVALLÁS 201_. a d ó é v r ő l a h e l y i i p a r ű z é s i a d ó r ó l i d e i g l e n e s j e l l e g ű t

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c)

Részletesebben